En kvinne er klar til å kjempe for perfekt hud hver dag, uten helger og helligdager gjennom hele livet. Og alt fordi vi alltid vil se frisk, velpleied og ung. Vi sliter uendelig med rynker, fregner, alder flekker. Vi prøver å endre hudtypen og bli kvitt tørrhet eller oiliness. Og med god grunn. Fet hud i ansiktet er et alvorlig kosmetisk problem som ikke er så lett å bli kvitt. Oljeskinn skaper et ubehagelig skinnende lag på epidermis, dekorative kosmetikk på slike hudstrømmer, sminke "sminke".

I tillegg er oljeaktig hudtype ofte ledsaget av forstørrede porer. Illiterat omsorg og aktiv bruk av alkoholforbindelser fjerner ikke fettinnholdet, men tørker overflatelaget av huden, fører til peeling og kløe. Så hva skal jeg gjøre? Er fet hud så vanskelig å kurere? Faktisk kan du redusere aktiviteten til talgkjertlene, men for dette må du utføre et sett med prosedyrer som vil hjelpe deg å gjøre ansiktet ditt mer mat og attraktivt. I dag la oss snakke om fet hud - egenskapene av denne typen, årsakene til aktiviteten til talgkjertlene og de mange måtene å eliminere denne kosmetiske feilen.

Hvorfor huden blir fet

Generelt er kvinner delt inn i flere grupper avhengig av hvilken type hud de har. Separat tørr, fet, følsom, normal og kombinasjonshud. Oljeskinn har sine fordeler. Siden det alltid er et tykt lag av sebum på den, er epidermis mindre utsatt for de skadelige strålene i ultrafiolett og andre skadelige effekter. Oljeskinn forblir alltid fuktig, rynker i slike kvinner ser mye senere ut enn i deres samtidige med tørr hud. Oljete hud får en jevnere og vakrere brunfarge. Men ikke glem manglene. Den dristige typen epidermis er preget av økt sebumsekresjon, utseendet til akne og akne, akne, komedoner. Ofte blir porene til eieren av fet hud forstørret, mens det påføres sminke er tilstoppet med kosmetikk. Og dette fører til flere problemer. Men hvorfor blir huden fet?

  Hormoner. Problemet med fet hud er ofte forbundet med hormonelle forandringer og aktiv testosteronproduksjon. Det er derfor hos menn det blir observert fet hud mye oftere. Puberty of adolescents, fødsel, laktasjon, overgangsalder - alt dette kan ledsages av økt arbeid av talgkjertlene. Dette problemet forsvinner som regel i voksen alder, siden aktiviteten til kjønnshormoner reduseres.

I tillegg kan den oljeaktige huden være forbundet med forstyrrelser i bukspyttkjertelen. Huden er skadet sterkt med vanlig stress og angst. For å bli kvitt dette må du ta vare på huden på en spesiell måte.

Fungerer omhyggelig for fet hud

Det er tid for en persons hud å være en liten pose, i midten av hvilken er en hårpære. På sidene ligger sebaceous glands, som produserer talg. Hvis det er tid for en eller annen grunn tilstoppet, er komedoner dannet. Mange lurer på hvorfor akne er svart? Det er enkelt - når sebum møter luft på overflaten, oksiderer den oksygen og danner en svart skorpe. Hvis en mikrobe eller bakterie er inne i pore, begynner aktiv betennelse, en pimple blir født. Det kan sies at hovedårsaken til akne og svarte flekker er den aktive produksjonen av talg. Her er noen tips og råd om hudpleie som vil hjelpe deg med å undertrykke dette fettinnholdet.

 1. Glem varmt vann. Ikke vask med varmt vann, gjør ikke varmt damping og lignende oppvarmingsprosedyrer. Ved høye temperaturer øker aktiviteten til talgkjertlene.
 2. Vi har allerede bemerket at huden ikke kan skrubbe for ofte. Denne saken er imidlertid ikke verdt å kjøre. Det er optimalt å gjøre en mild peeling en gang i uken for å fjerne det øverste keratiniserte laget, som kan tette porene og forårsake akne.
 3. Pass på å desinfisere overflaten av huden, men ikke alkoholforbindelser. Dette vil beskytte deg mot betennelse og akne, fordi fett er den beste maten for skadelige mikroorganismer.
 4. Kast bort eventuelle alkoholbaserte pleieprodukter - de tørker det øverste laget av fet hud, men påvirker ikke talgkjertlene. For øvrig trenger fet hud også fuktighetsgivende. Bruk for denne lyskrem med en ikke-fettete tekstur som raskt absorberes. I intet tilfelle kan du ikke bruke tette formuleringer som forblir på huden i et tykt fettlag.
 5. Det er nødvendig å justere dietten, hold en streng diett, i hvert fall for første gang. Spis fersk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, magert kjøtt og fisk, meieriprodukter. Ta kurs sorbenter slik at de fjerner giftstoffer fra tarmene, slaggen og kreftfremkallende. Mat bør varieres slik at kroppen ikke opplever mangel på vitaminer og mineraler.
 6. Vasking av huden med såpe anbefales heller ikke. Bruk for rensing av spesielle skinn og kremer uten alkohol. De bør utformes spesielt for fet hud. Rengjør ansiktets hud minst to ganger om dagen.
 7. Tørk huden ofte med isbiter for å smale forstørrede porer. I stedet for enkelt vann kan du bruke avkok av urter - dette vil øke effekten av prosedyren.
 8. Ikke forlat kosmetikk på huden for natten - vær sikker på å utføre en trippel rensing - fjerne smuss, toning og fuktighet.
 9. For å unngå infeksjon og forekomsten av akne, må du forlate terryhåndklær og bruke bare engangspapirservietter.

Disse enkle regler og anbefalinger vil hjelpe deg å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og forbedre tilstanden til ansiktet ditt betraktelig.

Kosmetiske prosedyrer i kampen mot fet hud

Hvis hjemmemedisiner ikke hjelper deg med å bli kvitt overflødig fett, kan du ty til profesjonell hjelp. Ultralydrengjøring vil bidra til å dype porene dypt, fjerne kåt hudvoks, stimulere regenereringsprosessen. For rengjøring, bruk også kjemiske og maskinvare peeling. I det første tilfellet er de døde hudflakene erodert av spesielle syrer. Apparat peeling innebærer fjerning av død hud med et spesielt slipemiddel. Det er mulig å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene og tone huden ved hjelp av mikrostrømmer og en bio-cybernetisk prosedyre. Mot fet hud er effektiv og vakuum-nakkemassasje, som utføres ved bruk av apparatet. Det øker blodsirkulasjonen i vevet, nærer huden med oksygen og vitaminer. Aktiviteten til sebaceous kjertlene er vellykket undertrykt av innføring av spesielle vitamin cocktails under huden. Mesoterapi hjelper ikke bare med å bli kvitt overflødig fett, men forbedrer også tilstanden til personen som helhet.

Når olje og problem hud med akne og comedones trenger rengjøring. Husk, en god spesialist vil ikke tilby deg varm damping med fet hud. Du kan forberede huden din til rensing med kaldt vann og en ren klut. Kluten fuktes i væske og påføres ansiktet. Huden bløter raskt, porene er åpne - du kan gjøre rengjøringen. For den beste effekten, bruk ikke bare vann, men avkok av urter.

Masker og andre folkemessige rettsmidler mot fet hud

Her er noen oppskrifter som vil hjelpe deg med å eliminere overflødig fett hjemme.

 1. Gurk og kefir. Dette er det enkleste, men samtidig den mest effektive måten å fukte oljeaktig hud på. Bland massen av agurk med kefir og bruk på renset ansikt. La det stå i 15 minutter og vask det av.
 2. Sitronsaft, havregryn og kyllingprotein. Disse er de beste ingrediensene for fet hud. Slå to egggehviter, legg til en spiseskje sitronsaft og havregryn, knust i en mørtel. Påfør våt i ansiktet, la det tørke helt. Egghvide undertrykker sebaceous kjertlene perfekt, strammer de forstørrede porene. Sitronsaft tørker forsiktig, gir huden en kjedelighet. Og havregryn er et utmerket adsorbent som absorberer hele sebum direkte fra porene og renser ansiktet perfekt. Virkningen av masken er merkbar etter første søknad.
 3. Melk, leire, honning. Ta en tredjedel av en kopp varm melk, legg til en teskje smeltet honning og rør. Legg til hvit eller blå leire for å gjøre vassel. Påfør preparatet i huden, skyll ikke tidligere enn i en time. Melk perfekt nærer og fukter epidermis, leire absorberer overflødig fett, og honning beroliger og lindrer betennelse.
 4. Apple Cider eddik Løs opp en liten mengde eplecidereddike med to deler vann, hell i en praktisk flaske og tørk huden med en forberedt sammensetning hver kveld før du går til sengs. For å kvitte seg med den ubehagelige syrlige lukten og gi væsken en sitrus duft, kan du legge til et stykke sitron og glede innvendig.
 5. Aspirin, brus, yoghurt. Tre tabletter av acetylsalisylsyre må knuses, blandes i like mengder med brus og tilsett litt yoghurt for å lage en homogen blanding. Påfør bare en maske på fet og problem hud. Masken undertrykker ikke bare aktiviteten til talgkjertlene, men kjemper også perfekt for akne og betennelser.
 6. Kalk og eple. Disse fruktene inneholder spesielle syrer som effektivt toner opp ansiktets hud og strammer porene. Og med jevne mellomrom undertrykker produksjonen av fettete fett. Frukt skal skrelles og skrelles, males i en blender og påføres ansiktets hud. Masken bekjemper ikke bare mot fet hud, men strammer også epidermis, oppretter et vakkert, ovalt ansikt.
 7. Majsstivelse med agurkjuice. Hvis du trenger å bli kvitt glans og lagre resultatet i 3-4 timer, vær sikker på å lage denne masken før du går ut. Kryss agurk og klem juice ut av det. På grunnlag av agurkjuice og maisstivelse skal du lage en slurry, bruke den på huden og la den stå i en halv time. Skyll med kaldt vann og fukt med en lett krem. Masken vil gi deg en lang følelse av kjedelighet.

Omsorgsmasker må skiftes slik at huden ikke blir vant til ingrediensene. Du vil sikkert finne en oppskrift som vil hjelpe deg.

Fet hud i ansiktet er ikke en setning. Med riktig integrert tilnærming kan problemet løses, men du må alltid følge reglene for en sunn livsstil. Et sunt kosthold, avvisning av dårlige vaner, kompetent hjem og profesjonell omsorg, fuktighetsgivende og nærende masker, smart bruk av kosmetikk, tidsriktig rensing - alt dette vil hjelpe deg med å endre tilstanden til huden din. Ta vare på deg selv og nyt en sunn matte ansiktstekstur!

Hvordan lage huden mindre fet?

Eierne av fet hud har mange fordeler - de raskt og enkelt får en jevn brunbrun, denne huden blir langsommere, og om vinteren beskytter det beskyttende fettete laget ansiktet mot kald vind og eksponering for lave temperaturer.

Det er en ekstra pluss - du kan spare økonomisk på ekstra fuktighetskrem. Likevel spørsmålet "veldig fet hud på ansiktet - hva skal jeg gjøre?" Mangler ikke sin relevans.

For intense sebumsekretasjoner skaper et utmerket avlsmiljø for bakterier som forårsaker akne. Spesielt smertefylt lignende irritasjoner på huden overføres om sommeren.

Før du finner ut hvordan du gjør huden din mindre fet, kan du prøve å eliminere årsaken til utslett.

Hvorfor øker frekvensen av subkutan fett?

Aktive utslipp av subkutan fett tetter porene, huden puster ikke, og sebaceøse sekreter akkumuleres i kanalene.

Selv den mest ubetydelige bakterien som har falt inn i slike gunstige forhold for utviklingen av en abscess kan forårsake alvorlig betennelse.

Hovedårsakene til skinne og akne er:

 1. Arv og genetikk. Den eneste løsningen i denne situasjonen er konstant daglig pleie og velvalgte kosmetikk.
 2. Feil ernæring. Fra kostholdet må du fjerne stekt, søtt, mel og feit mat. Spis flere grønnsaker og matvarer som øker blodsirkulasjonen. Kast kaffe og nøtter.
 3. Hvis huden har blitt veldig fet, kan årsakene gjemme seg utilstrekkelig intensiv pleie. Problem hud krever oppmerksomhet og forbedret omsorg.

Velg kvalitetsprodukter og rengjør ansiktet jevnlig, og for maksimal effekt, ta kontakt med en skjønnhetspleie.

 • Sykdommer i indre organer (tarmene, skjoldbruskkjertelen). Uten råd fra en lege i en slik situasjon kan det ikke. Men ikke glem - behandlingen bør være omfattende. Ta vare på huden din og følg generelle retningslinjer.
 • Misbruk av alkohol og nikotin. Er det nødvendig å gjenta at innflytelsen av dårlige vaner på tilstanden til ansiktets hud er utrolig ødeleggende!
 • Høye nivåer av testosteron. Denne grunnen kan skyldes både hormonelle forstyrrelser i ungdomsårene og ved konstant stress. I det første tilfellet bør du ikke være redd - problemet vil forsvinne i seg selv i en alder av 20. Men de som systematisk er utsatt for stressende situasjoner, må tenke og prøve å forandre sine egne liv.

  Oljeskinn på ansiktet i slike tilfeller er bare begynnelsen på mulige patologiske lidelser i kroppen.

 • For hyppige peeling og overdreven entusiasme for rensemidler som inneholder alkohol. Misbruk av slike prosedyrer kan forårsake motsatt effekt - utskillelsen av subkutan sekresjon vil bare øke.
 • Midler til forebygging

  Forhindre panikk og konvulsiv søk etter en løsning som heter "Fet hud i ansiktet og akne - hva skal jeg gjøre?" Vil tillate forebyggende tiltak:

  • riktig ernæring, sunn søvn, ønske om følelsesmessig trøst;
  • nøye utvalgte grunnleggende pleieprodukter - nærende krem ​​med en lett tekstur;
  • dype renseprosedyrer om morgenen og kvelden, vask med varmt vann og mild gel;
  • peeling, men ikke mer enn to ganger i uken.

  Hva absolutt ikke kan gjøres

  Fet hud i ansiktet krever overholdelse av flere regler:

  1. Ikke bruk vanlig såpe. Alkali og natriumsulfat som finnes i det tørker huden for mye - det er veldig farlig.
  2. Det er strengt forbudt å vaske med varmt vann. Det provoserer vasodilatasjon og intensiv sekresjon av subkutant fett. Utslippet vil bare intensivere.
  3. Aggressive scrubs bør ikke skade huden utsatt for betennelse. Rengjør ansiktet forsiktig slik at du ikke skader den cellulære strukturen i huden.
  4. Fettfrie kremer er også forbudt. De kan forstyrre vannfettbalansen.
  5. Alkoholbaserte lotioner dehydrerer huden, noe som forhindrer kroppen i å bekjempe betennelser. Bruk produkter med en mer sparsom sammensetning.
  6. Prøv å vaske ansiktet ditt med hardt trykk vann sjeldnere. I ekstreme tilfeller vil kokt vann gjøre, ideelt sett bør du bruke mineralvann.


  Er det mulig å endre tekstur av fet hud til normal?

  Du kan! Problemområder vil enkelt rette opp riktig pleie. Ikke glem våre andre anbefalinger.

  Hvordan lage fet hud normal? Veldig enkelt! Det er mange måter å gjøre dette på.

  Folkemidlene

  Den beste behandlingen er masker. Deres produksjon vil kreve litt stress og tid, men effekten vil bli merkbar etter noen få applikasjoner.

  Prøv å gjennomgå terapi kurs - det tar ikke mer enn en måned:

  1. Gjærmaske. Hva å gjøre med huden var ikke fet? Prøv denne mirakuløse applikasjonen. Bland en skje med honning med 7-10 gram gjær og tilsett noen dråper melk. Disse komponentene regulerer perfekt sebaceous utskillelse og til og med uttonen i ansiktet.
  2. Perfekt og vanlig honningmaske med rømme og sitronsaft. Alle ingrediensene må blandes i like store mengder og holdes på ansiktet i 15-20 minutter. Huden blir fløyelsaktig og utrolig myk.
  3. Universelle leiremasker kan håndtere overflødig fett. Bedre å velge svart og blått. Fyll leiret med varmt vann i flere timer til blandingen er glatt. Disse masker eliminerer betennelse veldig godt.
  4. Gurkemasker. Stoffene som finnes i agurk, har en veldig god effekt på huden. Grønnsak kan enkelt kuttes i skiver og spre seg ut på ansiktet. Et annet alternativ er å blande hakket agurk med honning eller rømme.
  5. Persille maske. Greens må kokes i en liten mengde vann i 10-15 minutter. Etter avkokingen, hell i havregryn og bland til konsistensen av vassel. Rester av infusjon kan brukes i stedet for lotion.
  6. Masker fra poteter. Potet gnidd, tilsett pisket protein og salt. Det er mulig å holde en slik søknad lenger enn vanlig - denne grønnsaken er den mest milde. Påfør masken og legg deg ned i omtrent en halv time.
  7. Mask av lind honning og sitron. Denne blandingen er spesielt egnet for de som er torturert pustulær betennelse. Det tørker veldig godt og nærer.
  8. Mask av havremel. Bunting oppskrifter er populære blant Hollywood-skuespillere - slike masker er utrolig effektive. Bare bland flakene med egghvite og bland blandingen i 10-20 minutter. Ved vanlig bruk, får huden en karakteristisk sunn glød.
  9. I sommer, ikke gå glipp av muligheten til å lage frukt og bær masker - fra aprikoser, jordbær, kirsebær, epler.

  Disse hjemmelagde oppskriftene vil bidra til å begrense porene:

  1. Forbered en slik oppvaskmaskin: Bland mineralvann med noen spiseskjeer med grapefruktjuice. Den resulterende væsken kan vaske og spray ansiktet i løpet av dagen.
  2. Minst en gang i uken, vask huden med surkåljuice. Juice skal blandes med vann i like store mengder. God effekt vil være fra komprimerer - fukte gasbind og hold ansiktet i 10 minutter.
  3. Pass på å tørke huden med isbiter med frosne infusjoner av urter.

  Du kan legge til en rekke oljer - oliven eller burdock. Huden blir straks strammet, hudfarge forbedres, og porene er innsnevret.

 • Te eller kefir sopp kan påføres på renset hud. De regulerer godt produksjonen av subkutant fett på ansiktet.
 • Melissa tinktur og kamille avkok vil forbedre hudtone og tørre pimples.
 • Blandet med glycerin kan sitronsaft brukes som en lotion.
 • Apoteksprodukter

  1. Fet hud kan være et resultat av mangel på sink i kroppen. Pass på å ta inne medisiner som inneholder den.
  2. Antiseptiske legemidler - Metrogil, Zindol og sink salve - er egnet for lokal eksponering.
  3. Adsorptive stoffer fjerner perfekt toksiner fra kroppen og normaliserer arbeidet i mage-tarmkanalen. De er effektive i begynnelsen av akne.
  4. Antibiotika påføres eksternt og innvendig. Noen ganger er det umulig å fjerne den inflammatoriske prosessen uten hjelp.
  5. Narkotika som gjenoppretter hormonnivåer, bør kun tas under tilsyn av spesialister. Bivirkninger kan være for smertefullt.

  Saloon metoder

  1. Mekanisk rensing for å eliminere komedoner, manuell ekstrudering av sår og fjerning av fettete plugger med spesialverktøy og sløyfer.
  2. Salisylsyrebaserte peeling som eksfolierer de døde hudlagene og desinfiserer betennelser.
  3. Fordampning - mykning av epidermis med damp og etterfølgende dyp rengjøring.
  4. Darsonvalisering - brenning av betennelser med nåværende pulser.
  5. Kryoterapi - søknad om innsnevring av kanalene av flytende nitrogen.
  6. Ultralyd peeling - huden etter dem blir myk og renser godt.
  7. Healing massasje og profesjonell kosmetikk.

  Hvordan bryr seg om fet hud?

  Pleie bør være veldig forsiktig, uten irritasjon og skade.

  Rengjør huden din ofte med en spesiell melk påført på en bomullspute. I hardt vann er det mange bakterier, det kan være veldig skadelig. Lett melk perfekt fuktiggjør og reduserer betennelse.

  Fjern restene av midlene du trenger lotion. Bare det bør ikke inneholde alkohol.

  Velg kremskrubb med silikonpartikler. Disse partiklene har ikke skarpe kanter - huden vil være trygg.

  Det er bedre å vaske med hender - myke vaskekluter for ansiktet eller bomullsputer stimulerer ytterligere utslipp av blubber.

  Gjør masker minst to ganger i uken. Hvis du ikke har tid til å forberede ditt hjem, kan du kjøpe spesialverktøy på apoteket.

  Urte dampbad bør være en permanent ritual. Healing damp vil åpne fettete porer, huden vil begynne å puste. Det er bedre å bruke bjørkblader og kamille.

  Fukt huden grundig i varmt vær med serum. Med fet hud fordampes fuktigheten raskere.

  Ikke rør ansiktet med skitne hender! Vask alltid hendene grundig før prosedyren og ha et eget håndkle for ansiktet ditt.

  Hvordan bruke sminke?

  Bruk kosmetikk til eiere av fet hud på ansiktet må være veldig forsiktig, ellers kan utslettene bare øke:

  1. Stiftelsen bør velges med en lett tekstur, effekten av en maske i en situasjon med fet hud er kategorisk kontraindisert. Det er bedre å ikke bruke toner i det hele tatt, og i ekstreme tilfelle kjøpe en flytende kremtransformator, som etter bruk blir til pulver. Sebum gjør kremet mørkere, så velg de mest lyse farger.
  2. Bruk bare løst pudder - På pudderpusten av kompakt kosmetikk forblir det subkutant fett, som er dårlig fjernet. I tillegg faller løspulver jevnere. Men børsten må også vaskes grundig.
  3. Ingen grunnleggende sminke! Forbedret utslipp av subkutan fett, og dermed forhindre huden i å puste, støtter basen porene helt. Utseendet til akne vil være uunngåelig, spesielt mange av dem vil dukke opp på pannen og haken - de mest fettete områdene i ansiktet.
  4. Bruk flytende eyeliner og skygger basert på vegetabilske oljer. Konturpenningen absorberes mer inn i øyelokkets hud, og tørre skygger vil raskt smøre og tette hudkanaler.
  5. I varmt vær må du alltid bære matte kluter og termisk vann. Kosmetikk prøver å fullstendig vaske av ved første anledning.
  6. Plukk opp din individuelle krem. Kravene til det må være veldig høye. Utvelgelsesprosessen kan ta mye tid og krefter, men dette er en av de viktigste punktene. Kjøp en liten flaske eller sonde til å begynne å sjekke hudens reaksjon. Reduser kostnader hjelp rådgivning skjønnhetspleie.


  Effekten av solen på fet hud

  Solbrenthet har en svært gunstig effekt på fet hud - utslettene tørker ut, den skinnende glansen forsvinner, og tonen i ansiktet kommer ut.

  Imidlertid, for lang tid å være under strålene i den brennende solen er kontraindisert, kan du oppnå det motsatte resultatet og oppnå soldematitt. Av alle solkremene, velg geler - de har den enkleste formelen.

  Nesten alle problemer med ansiktets hud elimineres med kvalitetspleie. Strengt følge anbefalingene fra kosmetologer - og huden din vil få den etterlengtede matte skyggen.

  Men ikke overdrive det i kampen mot overflødig glans og akne - huden kan miste sin naturlige anti-aging mekanisme. Hold ungdom og skjønnhet i mange år!

  Fet hud i ansiktet: hva du skal gjøre

  Svar på spørsmålet om hva du skal gjøre med fet hud, la oss si med en gang - ta hudtype som en gitt. Det er, ikke panikk, ikke bli involvert i alkoholholdige tonics og ikke prøv å gå mot naturen i det hele tatt. Og husk: For å forbedre farge og lettelse i ansiktet, samt redusere overflødig skinne - det er ganske i din makt.

  • Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene
  • Topp tips for fet hudpleie
  • Hvordan bryr seg om fet hud om dagen
  • Kosmetikk gjennomgang
  • Salon behandlinger for fet hud
  • Fet hudpleie for menn

  Fet hudegenskaper

  Fet hud i ansiktet er preget av overdreven glans og er ofte karakterisert som et problem. For å finne ut om huden din er modig, anbefaler eksperten til Biotherm-merkevaren i Russland, Elena Alekseeva, å gjennomføre et lite eksperiment.

  For å sjekke hvor fet huden din er, to timer etter vask, fest en matte serviett til den. © iStock

  Her er noen mer karakteristiske egenskaper av fet hud.

  Porene er utvidet over hele ansiktet.

  Økt sekresjon av fett, skinne.

  Svarte flekker, tette porer, hudormer og kviser.

  Huden er ikke utsatt for tidlig utseende av rynker.

  Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene

  Fet hud er enten arvelig eller oppkjøpt.

  "Ofte er fet hud en satellitt av ung alder. Da blir det som regel kombinert, - forklarer Elena Alekseeva. "Fett og skinn skyldes hypertrophied arbeid av talgkjertlene."

  På fet hud sminke holder ikke godt. © iStock

  Vi vil forstå for hvilke grunner kjertlene kan gå inn i regimet med intensivt arbeid.

  Hormonal ubalanse. Faktum er at hormoner har direkte innvirkning på talgkjertlene. Øker fet hud, for eksempel adrenalin, hvor nivået i kroppen øker i øyeblikk av stressende situasjoner.

  Krenkelser i mage-tarmkanalen.

  Irrasjonell mat (krydret, fett og krydret mat).

  Feil utvalgte hudpleieprodukter.

  Topp tips for fet hudpleie

  "Mange tror feilaktig at kosmetikk som inneholder alkohol, er nødvendig for fet hud. Formentlig vil slike produkter tørke det og gjøre det mat. Dette er feil tilnærming, og det vil ikke føre til noe godt. Tross alt, jo mer du overdriver huden, jo skarpere reagerer den og gir enda mer fett, "advarer Elena Alekseeva.

  Den vanligste myten - fet hud trenger ikke fuktighetskremer, både dag og natt. Faktisk er alt akkurat det motsatte: Problemet med overuttrekk av sebum vil bidra til å løse, inkludert fuktighetskrem.

  Ignorerer fuktighetsgraden, får du ikke bare en overdreven aktiv produksjon av talg, men også en peeling, noe som kan forverre blokkering av porene.

  I sommer, i stedet for fuktighetskrem, bruker eiere av fet hud produkter med en matt effekt alene. Så det burde ikke være.

  Husk: I alle fall vil huden slippe ut svette og fett, og mangel på fuktighet vil også intensivere denne prosessen. Så invester i kremer som sammen med matting gir hydrering.

  For fet hud egnet kosmetikk med en lett tekstur. © iStock

  Hvordan bryr seg om fet hud om dagen

  Som med alle andre hudtyper, trenger du omsorg døgnet rundt.

  Om morgenen

  Fet hud liker lette teksturer - geler, skum, mousses. Det er ønskelig at de er vaskbare, så rengjøringen blir så grundig som mulig.

  Tørk ansiktet med en bomullspute dyppet i en tonic for å fjerne resterende urenheter, oppdatere huden og gjenopprette pH-balansen.

  For fet hud egnet midler med en lett tekstur av en væske eller gel. I deres sammensetning, se etter seboregulatorisk, anti-inflammatorisk, mat og eksfolierende ingredienser.

  Fet hud trenger god fuktighetskrem. © iStock

  Din viktigste frelser fra den oljeaktige skyggen om ettermiddagen - matte servietter. De inneholder seboregulatoriske komponenter og absorberer overflødig fett, eliminerer overflødig glans. Du kan bruke servietter et ubegrenset antall ganger.

  Om kvelden

  Omtrent en time før sengetid, fortsett til kveldsritualet av hudpleie.

  Make up remover Bruk en spesiell eye makeup remover. Fjern resten av kosmetikk ved å bruke de samme produktene som du pleide å rense huden om morgenen. En god ting for fet hudpleie er Clarisonic Mia2 med en børstedyse for vasking og dyp rensing av porene.

  Toning. Dette trinnet er nødvendig fordi det vil tillate at huden bedre absorberer kremen som du skal bruke.

  Påfør krem. Påfør nattkrem omtrent en halvtime før sengetid. Ikke vær redd for formler med oljer: for eksempel vil rosmarin eller lavendelolje bidra til å regulere talgkjertlene. Det viktigste er å sørge for at på emballasjen av produktet er det en merkelapp "non-comedogenic".

  Dyp rensing. En eller to ganger i uken gjør rensende masker med leire.

  Kosmetikk gjennomgang

  For fet hud, velg en fuktighetsgivende og matte agent. Dette vil bidra til å unngå utslag av utslett.

  kremer

  Lette krem ​​gel med matt effekt Pure Focus, Lancôme med lipohydroksy syre oppdateres og mattes.

  Kiehl er fuktighetsgivende ansiktskrem gel uten oljer Ultra Facial Oil Free Gel-Cream, beholder fuktighet i fet hud på grunn av glyserin. I tillegg er formelen beriket med vitamin E, som har antioksidantegenskaper.

  Effaclar Mat Moisturizing Emulsion, La Roche-Posay har en matt effekt og bidrar til å beskytte huden mot dehydrering.

  Korrigerende krem-gel for problemhud mot ufullkommenhet og post-acne Effaclar Duo +, La Roche-Posay overbelaster ikke huden på grunn av sin lette tekstur og gir deg mulighet til å fukte det i 24 timer.

  Daily Moisture, en lett fuktighetsgivende krem ​​med mattende effekt, SkinCeuticals med tungeextrakt, allantoin og panthenol opprettholder et optimalt fuktighetsnivå og er ansvarlig for en merkbar innsnevring av porene.

  masker

  Masque Pure Empreinte, Lancôme Purifying Mineral Mask med hvit leire og mineraler reduserer glansen og synlig glatter mikrofeltet i ansiktet.

  Purefect Skin 2 i 1 Pore Mask, Biotherm rensemaske på basis av sjøekstrakter og hvit leire renser porene uten å overdrype huden.

  Sjeldne Earth Deep Pore Cleansing Masque rengjør Kiehl's Pore Cleansing Mask effektivt og bryr seg om huden din takket være aloe vera-innholdet.

  Magic Clay rensemaske, L'Oréal Paris med leire og eukalyptus ekstrakt reduserer ikke bare forurensning, men også synlig mykner og jevner huden.

  rensing

  Gel Pure Focus, Lancôme Gel for Deep Cleansing med Lipo-Hydroxy Acid gir huden et friskt og godt preparert utseende.

  Garnier med salicylsyre og sinkrensende gel mot svarte flekker og fet skinn "Clean Skin" tillater ikke dehydrering av fet hud.

  Deep cleansing gel Normaderm, Vichy med glykolsyre og salicylsyrer fjerner forsiktig urenheter.

  Gel for vask, rensing porene, Simply Clean, SkinCeuticals virker forsiktig på grunn av formelen med hydroksysyrer og aloe juice.

  toning

  Purefect Skin Toner, Biotherm exfoliating tonic med alger ekstrakter og sink gir et synlig resultat: huden blir ren og matt.

  Sjeldne Earth Pore Refining Tonic, Kiehl's tonic, som smaler porene med Amazonas hvit leire og allantoin, glatter ut hudavlastningen av ansiktet, oppdaterer huden.

  Salon behandlinger for fet hud

  Følgende prosedyrer for fet hud kan gi deg råd på en skjønnhetspleie kontor.

  4 svar på spørsmålet: hva om veldig fet hud i ansiktet, og hvordan å kjempe?

  Ansiktet er en refleksjon av hele organismen. Utslett og betennelse vises ikke akkurat slik. Ofte er akne, akne og fettete skinner knyttet fenomener med mer alvorlige problemer.

  La oss se på hva du skal gjøre hvis du har veldig fet hud på ansiktet ditt, hvordan du skal håndtere det, og om det er mulig å bli kvitt fet hud i prinsippet.

  Hvorfor har du fet hud?

  Årsakene er forskjellige. Noen avhenger av personen, andre gjør det ikke. Sistnevnte type inkluderer:

  • genetisk predisposisjon;
  • dårlig miljøsituasjon i en by eller en region.

  Behavioral faktorer som bidrar til utseendet av fet skinn, er bredt representert. De er mye mer enn ukontrollerte tredjeparts grunner. Årsaken kan være:

 • usunt kosthold;
 • dårlig hygiene;
 • systematisk bruk av feil utvalgte kosmetikk og omsorgsmidler;
 • lidenskap for solarium
 • røyking,
 • passiv røyking;
 • mangel på søvn;
 • drikker alkohol.
 • Helseproblemer er en annen kilde til kosmetiske feil.

  Det ubehagelige fenomenet kommer tilbake, og vil komme tilbake til full gjenoppretting eller remisjon oppstår i tilfelle:

  • sykdommer i fordøyelsessystemet;
  • hormonell svikt;
  • fedme;
  • immunmangel;
  • diabetes;
  • sykdommer i nervesystemet.

  En overflod av testosteron i den kvinnelige kroppen fører til problemer med ansiktet. De første "klokkene" vil gjøre seg kjent om 12-14 år. I 25 år skal fenomenet gå til "nei".

  Vi bør også nevne den oljeaktige glansen hos ungdom. Modningstiden presenterer denne ubehagelige "overraskelsen" til nesten alle mennesker, men med riktig hygieneinnstilling vil det være mulig å fjerne problemets haster.

  Livsstil: Skift for bedre for skjønnens skyld

  Årsaken til fet hud bør søkes i oss selv og i vaner. Fet glans - kroppens signal, at det er på tide å revurdere deres holdning til ernæring og den daglige rutinen.

  Det er nødvendig å utelukke fra dietten:

 • kaffe;
 • brus drikker;
 • alkohol;
 • margarin;
 • produkter med konserveringsmidler, fargestoffer, kunstige smaker;
 • saltet og høyt saltet mat;
 • energi;
 • søtsaker.
 • Kan ikke leve en dag uten godteri? Bytt dem ut med spesialiserte diettstenger pakket med glukose eller askorbinsyre.

  Produkter som skal brukes med forsiktighet og i små mengder:

  Erstatt tabu drinker og mat du kan:

 • bokhvete og havremel;
 • grønn te;
 • Morse;
 • frukt og grønnsaker;
 • kompotter,
 • vegetariske retter, dampet.
 • Lære å spise riktig er halv kampen. Det er nødvendig å gjøre justeringer til dagens modus:

  • tid til å legge seg og sove i minst 7-8 timer;
  • gjøre sport;
  • ta en dusj om morgenen;
  • Spis ikke "raid", men systematisk samtidig;
  • nekter å spise om kvelden;
  • sett til side tid for daglige turer.

  I tillegg må du nekte:

  Prøv å unngå selskaper der det er folk med dårlige vaner. Endre din holdning til mennesker, til verden og til deg selv. Dette er veldig viktig, fordi stress og negative følelser er kilden til hudproblemer.

  Bruk kosmetikk og pleieprodukter basert på årstid. Om sommeren krever huden beskyttelse mot skadelig solstråling. Om vinteren må du beskytte ansiktet mot frost, sterk vind og regn. Les mer om hvordan du bryr deg om fet hud, les koblingen.

  Kosmetiske midler og rusmiddelbehandling

  For å stabilisere situasjonen, kan legemidler foreskrives som inneholder:

 • sink;
 • laktofferin;
 • kobber;
 • benzoylperoksid;
 • svovel;
 • bakteriociner;
 • adapalene;
 • azaleinsyre;
 • Isotretinoin.
 • Det er nødvendig å kjøpe spesialiserte dekorative kosmetikk. Hovedfunksjonen er ikke å skjule problemer visuelt. Det fungerer som et hjelpemiddel for å bekjempe fettete glans:

  • absorberer fett;
  • tørker huden
  • lindrer betennelse.

  Pleieprodukter må presenteres bredt, men de må velges på en slik måte at deres handling ikke motsier seg hverandre, og komponentene utelukker ikke hverandre. Det er bedre å kjøpe produkter av en linje, så risikoen for utseende av irritasjon vil gå til "nei".

  Hvilken type produkter skal du kjøpe? Svaret på dette spørsmålet bør gi en hudlege. Bare han kan ta hensyn til alle funksjonene i huden og kroppen.

  Kosmetiske prosedyrer

  For hjelp i kampen mot fettskinn er ikke bare statsklinikken, men også i skjønnhetssalonger. Her tilbys pasienter å gjennomgå:

  • fordamping. Prosedyren tilsiktet å dampe porene og deres etterfølgende rensing;
  • arsonvalisasjon. Maskinvareoppløsning av hudproblemer: brede porer, fine rynker, fet skinn;
  • nanoperforatsiyu. Apparatstimulering av celler.

  De fleste prosedyrer utnevnes kun etter å ha konsultert en skjønnhetsekspert. Noen av dem har kontraindikasjoner, så du bør ikke håpe og stole bare på skjønnhetssalonger. En integrert tilnærming til å løse problemet - nøkkelen til suksess.

  Hjem rettsmidler og tradisjonell medisin

  Produkter og planter som kan påføres ansiktet i ren form for å begrense porene og eliminere fet glans:

 • aloe juice (i stedet for krem ​​etter vask);
 • eple cider eddik (som tonic).
 • Tør ansiktet med borsyre, men vær forsiktig og bruk aldri ufortynnet produkt. Løsningen fremstilles i følgende forhold: 1 teskje borsyre pr. 200 ml kokende vann.

  Tea tree olje brukes i sin rene form, men poenget.

  scrubs

  Oppskrift nummer 1

  Ingredienser: salt og kaffe (0,4 ts).

  Forberedelse: Bland kaffe og salt.

  Søknad: Påfør et vått ansikt. Masser huden i et par minutter. Vask av.

  Oppskrift nummer 2

  Ingredienser: kjølt melk (3 ss), sukker (2 ss).

  Tilberedning: Tilsett sukker til melk.

  Påføring: Påfør blandingen på et vått ansikt. Masser huden i et par minutter. Vask av.

  cleanser

  Ingredienser: havremel (3 ss), glyserin (1 ss).

  Forberedelse: Slip havremel i en kaffekvern. Legg til ham glycerin. Sett blandingen i kjøleskapet.

  Søknad: Bruk i stedet for såpe eller ansiktsvask.

  Merk: For å øke effekten etterpå, anbefaler vi at du tørker eplecidereddik underveis.

  Infusjon av bjørkblader

  Ingredienser: birkeblader (5 ss), en liter rent vann (det er bedre å kjøpe på apoteket).

  Forberedelse: Dekke bladene med vann. Kok i et vannbad i ca. 15 minutter. Sett det på et mørkt, kjølig sted for en dag (om sommeren er det bedre å redusere lagringstiden til 10-12 timer). Infusjonen er klar.

  Påføring: Drikke om morgenen og kvelden i 3-5 uker.

  Merk: Bruk bare nyberedd infusjon. Ikke oppbevar det i kjøleskapet.

  Gjærmaske

  Ingredienser: Brewer's gjær, sur melk (yoghurt) og honning i like store mengder.

  Forberedelse: Rør ingrediensene.

  Søknad: gjelder for et rent ansikt. Vent 15 minutter.

  Merk: slik at masken ikke flyter, bruk tykk honning.

  Hva skal en mann gjøre hvis han har fet hud?

  Separate kosmetiske linjer er opprettet for representanter for den sterke halvdelen av menneskeheten, hvis formler er blitt utviklet under hensyn til egenskapene til den mannlige kroppen.

  Kvinners geler, skum og skum i dette tilfellet vil være ineffektive.

  Menn må ta oppmerksomhet:

  • aftershave gel må ha en tørking effekt;
  • Ikke bruk engangsbruk maskiner
  • ta en dusj og vask ansiktet etter trening og fysisk anstrengelse bør være obligatorisk.

  Hvis du ikke klarer å bli kvitt det ubehagelige fenomenet alene, hjelper hverken en ny livsstil eller et riktig valgt pleieprodukt, spør en hudlege om hjelp. Husk at kosmetiske feil ikke ser ut fra ingensteds, og er ikke helt ufarlige. De kan signalere sykdommer og alvorlige sykdommer.

  Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

  Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

  Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

  Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

  Tegn og opprinnelse av fet hud

  Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

  Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

  For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

  Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

  En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

  Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

  Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

  Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

  Dette skjer av følgende grunner:

  1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
  2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
  3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
  4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
  5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

  Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

  7 sykdommer som fremkaller fet hud

  For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

  • diabetes;
  • cachexia (sløsing);
  • fedme;
  • med svulster, polycystiske eggstokkene;
  • hyperandrogenisme;
  • hypertrikose;
  • med leversykdom.

  Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

  Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

  Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

  Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

  10 regler for fet hud

  Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

  1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
  2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
  3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

  Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

  Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

  Det er også viktig å overholde slike regler:

  1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
  2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
  3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
  4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
  5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
  6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
  7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
  8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
  9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
  10. Hjelper turer til badstuen.

  Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

  Green Pharmacy (5 helbredende urter)

  Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

  Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

  1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
  2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
  3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
  4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
  5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

  Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

  Oljer for å bekjempe fet hud

  Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

  Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

  Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

  1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
  2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
  3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
  4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
  5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
  6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
  7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

  Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

  Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

  Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

  • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
  • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
  • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

  Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

  Spørsmål - svar

  Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

  Hvordan håndtere skinne hele dagen?

  Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

  Topp 5 behandlingsmetoder

  Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

  Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

  Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

  1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
  2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
  3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
  4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
  5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

  Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

  Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

  10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

  Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

  • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
  • sink, hvilken keratolytisk orientering;
  • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
  • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
  • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
  • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
  • kobber regulerende sebum produksjon;
  • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
  • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
  • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

  Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

  Ekspertuttalelse

  Anna Avaliani

  praktiserende skjønnhetspleie

  Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

  Aisha Baron

  plastikkirurg

  For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

  Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

  For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

  Flere Artikler Om Typer Acne