Hvis få mennesker tar hensyn til de svarte punktene på ansiktet til en tenåring, så viser de umiddelbart i en voksen at de ikke har riktig omsorg for seg selv. Og samfunnet har nylig blitt mye mer krevende på utseende. Oftest forekommer dette problemet i den såkalte T-sonen. Derfor spør kundene meg ofte om det er mulig å effektivt rengjøre porer på nesen hjemme og på hvilke måter.

Røtter av problemer

Faktisk kan de beryktede sorte prikkene vises i alle, selv hos personer med svært tørr hud, hvis de ikke regelmessig rengjøres av smussmikropartikler og døde celler i epidermisene.

Huden porer er munnen av talgkjertlene, hvorav deres sekreter faller på ansiktet og skaper et beskyttende lag. Støv, rester av kosmetikk, døde hudskala holder seg til fett. Under påvirkning av luft oksiderer den også. Og alt dette tar på seg en grå-jordisk farge. Og hvis mye smuss og porene er helt tilstoppet, vises ål. Når inntatt patogener utvikler seg gradvis inflammatoriske prosesser.

Mest av alt er svarte flekker synlige på nesen, haken og midt på pannen. Kosmetologer kaller disse stedene T-sonen. Sebaceous kjertlene her er større, og porene er bredere. Derfor er kanalene tilstoppet raskere. Fremskynde prosessen kan:

 • Feil diett - for fet, krydret og søt mat, hurtigmat, overflødig karbohydrater.
 • Varmt klima - for å forhindre at huden blir overopphetet, blir svette frigjort mer aktivt, og porene blir utvidet.
 • Tørrluft (spesielt med konstant varmeovner) - starter kompenserende prosesser og øker fettutskillelsen.
 • Misbruk av kosmetikk: tonikum, rike kremer, tett pulver - alt dette forblir i porene og tillater ikke at huden puster normalt.
 • Dårlige vaner - prøver å bli kvitt toksiner, kroppen fjerner dem, inkludert gjennom porene.

I tillegg kan årsaken til aktiv talgkjertlene blir kroniske sykdommer i indre organer (som oftest - mage-tarmkanalen) og hormonell ubalanse, herunder formes av feilaktig oral prevensjon.

Hvis de svarte prikkene på nesen hele tiden er tilstede, er det nødvendig å begynne kampen mot dem med identifisering og eliminering av provoserende faktorer. Ellers vil alle trufne tiltak gi svært kortsiktige resultater. Hvis du ikke kan gjøre det selv, bør du konsultere en kosmetolog eller en hudlege.

Hva å gjøre

Personlig tror jeg at med problemhud er det noe bedre å gjøre i hytta. Spesialisten vil velge det beste alternativet i prosedyren med minimal hudtrauma og vil gjøre alt forsiktig, for å forhindre spredning av infeksjon i ansiktet. Men ekspress rensing bare nesen eller T-sonen er også ekte hjemme. La oss analysere de mulige alternativene.

I hytta

Salonprosedyrer er alltid mye mer effektive enn hjemmene. Det er flere grunner til dette:

 • høyt strøm utstyr;
 • en rekke teknikker brukt;
 • muligheten til å kombinere ulike teknikker;
 • profesjonell kosmetikk;
 • personlig erfaring fra en spesialist.

Med riktig omhu etter manuell rengjøring i skjønnhetssalongen på ansiktet, vil det ikke være svarte prikker i minst en måned, eller enda mer. Etter lekser, kan du bli kvitt dem i beste fall i noen uker. Men valget er selvfølgelig ditt.

ultralyd

Porene rengjøres med en liten enhet som genererer høyfrekvente ultralyd. En spesiell ledende gel påføres det behandlede området av ansiktet, og deretter flyttes et metallblad over huden. Lydbølgen bryter væsken inn i mikrofraksjonene, dislodger smuss fra porene og rives av keratiniserte skalaer fra overflaten av epidermis.

Jeg elsker virkelig denne prosedyren. Det er effektivt, smertefritt, trygt. Når tungt forurenset hud kan kombineres med manuell rengjøring. Det har imidlertid en rekke kontraindikasjoner og bør ikke utføres på problematisk hud. Hvis du beveger scapulaen i ansiktet, kan infeksjonen spre seg hvis det er sår.

Kjemisk peeling

Jeg blir aldri lei av å gjenta at i ordets fulde forstand er kjemisk peeling ikke renhold. For å bli kvitt sorte prikker er en nok overfladisk prosedyre nok. Konsentrasjonen av syrer i preparatene for den, overstiger ikke 25-30%. Dette eliminerer nesten risikoen for forbrenning og fremkaller ikke en sterk flaking av huden.

Jeg bruker vanligvis rene fruktsyrer eller deres blanding til dette formålet. Med dype porene lukkes tette metoden praktisk talt ikke. Men med overflateforurensning er den ideell. Svarte prikker forsvinner om noen få minutter, huden forbedrer umiddelbart og porene strammes. Med rosacea, en veldig tynn og sensitiv hud, kan du bruke en mykere enzymskall.

Atraumatisk rengjøring

I dag er det en veldig populær og ganske effektiv metode for rensing av ansiktet fra svarte flekker og overflødig sebum. Det utføres ved hjelp av konsekvent brukt profesjonell kosmetikk, inkludert - ved hjelp av en lett kjemisk peeling. Lipolytics er tilstede i sammensetningen, og gir et par minutter for å myke fettpropper og fjerne overflødig fett.

I sjeldne tilfeller må du rengjøre tungt tilstoppede porer for hånd. Men etter en så intens fettmykning gjør skjønnhetspleieren dette med liten eller ingen innsats. I tillegg bruker vi et spesialverktøy - Unos skje, som det er mulig å fjerne smuss og fett uten å skade huden rundt porene. Dermed er det mulig å behandle hele ansiktet eller kun tungt forurensede områder.

Manuell rengjøring

Vanligvis gjør jeg ikke manuell rengjøring som en sone-prosedyre. Hvis det gjøres riktig, er dette ganske lang (opptil en og en halv time) multi-trinns prosess. Hvis du bestemmer deg for å gjennomføre det, bør du sette hele ansiktet i orden, og deretter opprettholde resultatet. I tillegg må ikke bare nesområdet oppdateres regelmessig.

Jeg anbefaler det til mine klienter for fet, kombinasjon og problem hud. Den beste tiden for en slik prosedyre er midt vår eller høst. I det første tilfellet vil det fjerne resterende peeling etter vinteren, fukte ansiktet og forberede det til sommeren. I det andre vil det eliminere effekten av eksponering for den aktive solen (og for noen, sjøvann), nærer det med vitaminer og gjør det lettere å overleve høst og vinter temperaturfall.

Hjemmet metoder

Hjemme, rengjør porene effektivt på ansiktet, eller bare nesen kan også gjøres på forskjellige måter. Ofte, velg hvilken som er best for deg, du må eksperimentelt. Alt avhenger av hudens type og tilstand, samt kvaliteten på preparatene som brukes og dybden av poreforurensning. Så hva kan du gjøre?

Nesestrimler

Deres produsenter lover at rengjøring av nesen vil være øyeblikkelig og veldig høy kvalitet. La meg tvile på dette. Operasjonsprinsippet for slike striper, som er en base impregnert med en klebrig forbindelse, er enkel. Smuss er limt til dem, og når de slites av fra huden, fjernes fettplugger. Ansiktet etter bruk av slike verktøy for en stund ser virkelig renere ut, og de svarte punktene forblir på bunnen.

Det skal imidlertid forstås at rengjøringen er meget overfladisk. Det er ikke engang trafikkork som elimineres, men bare adhering partikler av hud og smuss. Og hvis det etterpå er dårlig å vaske av limemiddelsammensetningen, så vil nesen bli skitten på en dag igjen.

Peelings og scrubs

Riktig og regelmessig bruk bidrar til å løse problemet med svarte flekker med moderat hudkontaminering og til og med påvirke aktiviteten til talgkjertlene til en viss grad.

Men det viktigste her er ikke å overdrive det. Med daglig rengjøring med slike preparater er det lett å få hudirritasjon og sterk overtrykk. Som et resultat, vil kompensasjonsmekanismen etter noen uker slå på og økt produksjon av fett vil begynne.

Peels og scrubs kan kjøpes ferdigfremstilt eller laget selvstendig. Fra lagringspreparater blir de beste resultatene gitt med havsalt, kaolin, brus og aktivert karbon. Disse stoffene har en høy adsorpsjonskapasitet og absorberer fett godt. For meget fet hud kan steinskrubbene være egnet. De fjerner helt døde celler, men jeg liker ikke dem - de skarpe hjørnene av utilstrekkelig knuste frø skadet epidermisene.

Fra hjemmet scrubs passende komposisjoner på ovennevnte baser. Kaffe, havregryn og urte peeling fungerer også bra.

For fet hud kan du skrubbe den opp til tre ganger i uka. For normal og kombinert er det nok 1-2 ganger, og for tørt og følsomt, er det verdt å kjøpe en høyverdig enzym-peeling og bruke den en gang hver 7-10 dager.

Leirmasker

Jeg vil snakke om dem separat, da dette er mitt favorittmiddel for å håndtere svarte flekker og forstørrede porer på nesen.

Beauticians setter pris på leire for en rekke nyttige egenskaper: antibakteriell, bleking, adsorbering, antiinflammatorisk, sårheling. Mange faglige forberedelser gjøres på grunnlag av det.

Den enkleste leiremasken er laget slik:

 • spiseskje kaolin fortynnet med ikke-karbonert mineral eller termisk vann til tilstanden av surkrem;
 • Hvis ønskelig, kan du legge til noen dråper essensiell olje til blandingen: rosmarin, lavendel, eukalyptus, tea tree, sitron, etc.;
 • Påfør jevnt over massasjelinjer på hele ansiktet eller som en applikasjon bare på det forurensede hudområdet;
 • la tørke helt (hvis du ligger stille, kan du i tillegg få en løftende effekt);
 • Før skylling, dekk ansiktet eller det behandlede området med en fuktig klut i 2-3 minutter;
 • vask grundig med rennende lunkent vann uten vaskemiddel.

Etter hjemmelagde leiremasker må du påføre en fuktighetskrem for ikke å overdrive huden. I de ferdige produktene er slike komponenter vanligvis allerede der, slik at du kan se på staten. Det anbefales å gjøre dem ikke mer enn to ganger i uken, og kun med intensiv behandling av svært fet og problem hud i løpet av måneden som deres bruk er tillatt hver annen dag.

Andre masker

Det er mange oppskrifter av folkrensende porer på nesen og ansiktsmasker. De er enkle å finne på vår hjemmeside, inkludert bilder og videoer, som illustrerer trinnvis hele prosessen med forberedelse og bruk. Derfor vil jeg ikke dvele for mye på dette. Jeg vil bare utpeke typene av de mest effektive rensemasker, og de ekstra ingrediensene i dem kan varieres etter eget skjønn.

Porer på nesen: Metoder for rengjøring og innsnevring hjemme

Et slikt ubehagelig fenomen, som svarte prikker på nesen, kan ødelegge humøret til enhver kvinne, og ikke bare: det er mange menn som ser på deres utseende.

Så forstørrede porer på nesen, og til og med med akne - et ubehagelig syn. Hvor mange komplekser har folk på grunn av dette problemet! Unødvendig å si at rensing av porer i nesen er nesten daglig behandling for de som betaler mye oppmerksomhet til utseendet deres. For å få gode resultater av denne prosedyren, er det viktig å gjennomføre det riktig.

Hjemmetoder for rensing av porer på nesen

Det er ikke noe lettere og mer behagelig enn å bringe ansiktet i orden ved hjelp av folkemidlene. Først: Det er et budsjettbesparelse, og for det andre - hjemmelaget hudpleie kosmetikk inneholder ikke kjemikalier, og sammensetningen er kjent.

Det første som må gjøres er å forstørre porene på nesen, siden fjerning av forurensning fra de trange porene er full av irritasjoner og rødhet.

dampende

Prosedyrens regler:

 • Hell 1 liter (mer) av renset vann inn i en liten jernkanne;
 • Slå på komfyren og legg et fartøy på den;
 • få vann til å koke;
 • Kast et håndkle over hodet og bøy over parabolen (på sikker avstand, ellers kan du bli brent);
 • innånding og utånding av damp i 5-10 minutter.

Maske med potetmos gjøres slik:

 • kok poteter (2-3 stykker);
 • mash det;
 • La avkjøles til den optimale temperaturen (som ikke forlater brannskader);
 • søk på ansiktet;
 • hold 5 minutter.

Det hjelper både å åpne porene på nesen og andre deler av ansiktet, og å rengjøre dem.

 • varme oliven eller annen olje til en temperatur på 40 °;
 • dypp et bredt papir serviett med øye og munn slits inn i det;
 • legg det på ansiktet ditt;
 • For termoeffect dekke hodet med et håndkle.
 • hold 20 minutter.
tilbake til indeksen ↑

rengjøring

Det neste trinnet er rengjøring.

Før du rengjør porene på nesen, må du pakke fingrene med et tynt håndkle eller en klut, trykk forsiktig med to fingre på et lite område med akne og klem dem. Nesen tørkes med et desinfiserende lotion eller alkohol.

Det er mulig å rengjøre tilstoppede porer på nesen ved hjelp av følgende oppskrifter:

Maskefilm - gelatin og kull

 1. Gelatin - 10 g.
 2. Aktivert trekull - en tablett.
 3. Vann - 30 milliliter.
 4. Tørke kluter - 3-4 stk.

Fremgangsmåte for fremstilling og bruk:

 • Gelatin oppløses med vann i en varmebestandig beholder.
 • Varm til det er oppløst helt, rør hele tiden;
 • Krummetkulltablett til en tilstand av pulver;
 • Tilsett gelatin til løsningen og bland;
 • Påfør denne blandingen på ansiktet;
 • Fra oven for å lime et serviett;
 • Vent til masken tørker;
 • Med en skarp bevegelse for å fjerne den fra ansiktet.

Rensing av porer i nesen kan gjøres med scrubs.

Aspirin scrub oppskrift:

 • 2-3 tabletter av aspirinmalm
 • Legg litt vann
 • Påfør ansiktet
 • Fem minutter å begynne å gni masken inn i huden
 • Fortsett i 1-2 minutter
 • Vask med såpe.

Etter at porene på nesen har blitt renset, bør de innsnevres.

Hvordan begrense porer på nesen?

Dette problemet er løst ved hjelp av masker. Det bør huskes at de bare reduserer, men ikke fjern porene på nesen, siden prosedyrer vil være vanskeligere for maksimal sammentrekning.

 1. To appelsinsnitt.
 2. Høst ost - 30 gram.

Alt du trenger å sette i en praktisk tallerken og hogge (bedre blender).

 • Påfør umiddelbart etter rensing;
 • vaske av etter 10 minutter.

Gjærmaske

 1. Gjær - 15-20 gram.
 2. Vann - 20 ml.

Forberedelse og bruk av masken:

 • ingredienser å blande;
 • hva skjedde med å søke på de utvidede porene, uten å berøre de områdene i huden hvor porene er innsnevret;
 • hold masken i 20 minutter;
 • skyll med varmt vann.

Det er alt, prosedyren for rensing av huden kan betraktes som komplett.

Hvordan kan du ellers bli kvitt porer på nesen?

Mange spør: "Hvordan fjerner du de store porene på nesen, slik at huden blir jevn og ren?" Hvis utseendet på nesen forverres etter kopper, furunkulose eller i løpet av demodekoz, vil hjemmemetoder være maktløse, du bør ty til maskinvare metoder, for eksempel:

Det vanligste verktøyet som gjør at du kan kvitte deg med porer på nesen, fordi du bruker denne metoden fjerner den stygge øvre hudkulen, og den som er under bunnen, er glatt og uten forstørrede porer. Fjernelsen av topplaget utføres ved bruk av aluminiumoksydkrystaller, det nødvendige trykk og vakuum. Kostnaden for en prosedyre for nesen overskrider ikke 1000 rubler.

Prosedyren er mindre populær, siden det er ganske lang og ganske smertefullt. Dette skyldes at det ikke er noe mer enn hudens eksfoliering etter en syreforbrenning. Men alt er ordnet slik at bare det øvre (porøse) lag av hud påvirkes.

Hvorfor er prosedyren lang? Fordi etter dette peeling, får ansiktet en rødaktig tone og flager av sterkt. Slik ser ansiktet ut i løpet av uken, og skjønnhetssektoren fjerner skorpeene, for deres uavhengige fjerning er fulle av utseende av arr. Kostnaden for prosedyren fra 1000 rubler og over.

Å eliminere store og skitne porer på nesen er ikke et stort problem. Det er mange effektive verktøy for dette. Det er problematisk å eliminere forstørrede porer under demodikose og etter furunkulose, men det finnes effektive metoder for dette, prisen er ikke så høy. I alle fall er disse prosedyrene billigere enn mislykket søk etter det ønskede kosmetiske produktet i løpet av året.

Hvordan rengjør og smal porene på nesen hjemme - alle oppskrifter på ett sted

Grunnleggende omsorg

En av hovedårsakene til tilstoppede porer er utilstrekkelig hudpleie. I mange tilfeller må det gjøres flere justeringer etter kjent rutine, og huden vil ta et godt preparert utseende. De grunnleggende prinsippene for grunnleggende omsorg er som følger:

 • Hver kveld fjerner du sminken forsiktig. Ifølge avstemninger ignorerer flertallet (70%) av kvinner denne regelen. Og det er ikke et spørsmål om tretthet, her ligger et annet problem, rent psykologisk. Bare kvinner er ikke klar til å bli igjen uten sin egen beskyttende maske av pulver, tonal betyr, leppestift og mascara. Du vil alltid se perfekt ut, og ikke for å feire kosmetiske feil. Naturligvis, under slike forhold, er huden svært forurenset, og nesen er dekket med merkbare sorte prikker. Som et resultat er det nødvendig med enda mer kosmetikk for å skjule feilen. Du bør ikke ta med huden din til en slik tilstand. Hver kveld fjerner du sminken forsiktig med spesielle midler, vask med lunkent vann med en myk gel.
 • Exfoliate regelmessig (to ganger i uken). Løsningen for denne grooming prosedyren kan kjøpes i butikken eller gjøres av deg selv, etter hjemmelagde oppskrifter. Som et eksempel, gir vi det mest rimelige alternativet. Hell et par spiseskjeer avkjølt grønn te i beholderen, legg til en skje med sukker og honning, bland godt. Det resulterende produktet gnides i den våte huden i en sirkulær bevegelse. Varigheten av en prosedyre er ca. 2 minutter. En slik skrubbe er mer nyttig enn ferdige produkter med aprikosstein, siden sukker ikke skader huden.
 • Bruk en myk børste for å rengjøre nesen din. Husk at kroppen børster ikke vil fungere - deres børster er for harde.
 • Behandle ansiktet og nesen med absorberende og matte kluter. De er impregnert med en spesiell substans som absorberer overflødig fett uten å skade kosmetikklaget. Men prøv å velge produkter av høy kvalitet som ikke inneholder alkohol, ellers er det fare for tørr hud. Ikke glem at slike kluter ikke kan erstatte en fullverdig vask.
 • For problematisk hud, bør kosmetikk med mineraloljer brukes med stor forsiktighet, men det er bedre å overgi det helt. Det faktum at slike kosmetikk bidrar til rask tilstopping av porene. Før du kjøper kosmetikk, må du nøye studere etikettene og gi preferanse til de produktene som er merket "non-comedogenic".
 • Silikongeler, som er populære i dag, tetter porene sterkt, så når du maskerer defekter, bruk en primer i form av krem ​​eller lotion.

Hvis du følger disse enkle reglene, er det mulig at problemet vil forsvinne over tid. Du må vente minst et par måneder, men forbedringen vil være vedvarende.

dampende

For enkelt å presse svarte prikker ut av nesens hud og samtidig unngå ubehagelige konsekvenser, skal ansiktet dampes grundig. Etter denne prosedyren forstørres porene, og pluggene fjernes lett ved et lite trykk. Det er ikke vanskelig å utføre damping selv, de gjør det på denne måten:

 1. Forbered forsiktig huden for prosedyren - fjern sminke og vask. Ansiktet skal være helt rent, uten partikler av svette, støv og kosmetikkrester.
 2. Tør ansiktet tørt med et mykt håndkle.
 3. Kok en liter vann og hell den i en glassbeholder (plastrater kan ikke brukes).
 4. Legg til tørre urter eller estere (det er mange oppskrifter, velg noe som passer for deg).
 5. Fest håret i en bolle.
 6. Lene over beholderen, som dekker hodet med et tykt stort håndkle. (Varm damp må føles på ansiktet. Men du bør ikke bøye for nær vann for ikke å utsette huden for stress).
 7. Hold ansiktet over vannet i ca 10 minutter, og for sensitiv hud, er det 5 minutter nok. (Det er ikke nødvendig å gjennomføre prosedyren lenger enn angitt tid, dette kan føre til utseende av ny akne).
 8. Fjern forsiktig tette porer.

Damping betraktes som en sikker prosedyre og forårsaker vanligvis ikke bivirkninger. Imidlertid eksisterer noen kontraindikasjoner. Prosedyren anbefales ikke i slike tilfeller:

 • Astma.
 • Økt trykk.
 • Inflammatorisk prosess på huden.
 • Utvidelse av fartøy.
 • Forbedret ansiktshår vekst.

Flere populære badoppskrifter

Det enkleste alternativet er å dampe huden med rent vann uten tilsetningsstoffer. Men for å øke effekten, anbefaler kosmetologer å legge til vegetabilske ingredienser i badekaret. Vi tilbyr deg å bli kjent med de mest nyttige oppskriftene.

Aloe, mynte, nettle har en tørkeeffekt. Du kan også legge birk og eikbark til vannet.

Varm damp tørker huden, så det anbefales å legge timian eller kalendula til vann (de har fuktighetsgivende egenskaper).

Ansiktsrensing kan kombineres med en foryngelsesprosedyre. For å gjøre dette brygger du rosmarin, salvie og kamille i kokende vann.

 • For å øke effektiviteten

Slik at porene på nesen kan rengjøres enkelt, brukes røvebuljong til damping. Du kan også legge til noen spiseskjeer salt til kokende vann (bare hvis huden ikke er tørr). Effekten av damping øker også når nettle blir tilsatt til kokende vann.

Hvis du vil forbedre tonen i kroppen, roe nervesystemet og forbedre humøret ditt, kan du legge til din favorittolje i badekaret.

Slik rengjør du porene

Prosedyren for selvrensing av porene er ikke særlig vanskelig. Gjør det på denne måten:

 • De vasker hendene godt, behandler dem med et desinfiseringsmiddel.
 • Ta en steril bandasje og pakket inn fingrene.
 • Klikk på de svarte prikkene på begge sider, klem korken ut av dem. Samtidig er det nødvendig å sikre at forurensningen er helt fjernet. (Hvis noen porer ikke kunne rengjøres, ikke trykk for hardt. Better å forlate dem til neste rengjøring).
 • Etter å ha fullført prosedyren, behandle inflammerte steder med salisylalkohol.
 • For å begrense porene vaskes med kaldt vann.
 • Behandle huden med en desinfiserende tonic eller sitronsaft løsning (en teskje per 200 ml vann).
 • Påfør fuktighetskrem.

Pore ​​rensing med pinsett

Svarte prikker kan enkelt fjernes med pinsett. For å gjøre dette, desinfiser instrumentet og vask hendene grundig med såpe og vann. Forbered også en krukke med hydrogenperoksid for å desinfisere huden under prosedyren. Du kan rengjøre porene på to måter, avhengig av typen av pinsett.

Hvis pincetten slutter med en spatel:

 • Trykk forsiktig på spatelen i tide.
 • Den sorte prikken som kom ut, er fanget med pinsett og fjernet.
 • Instrumentet desinfiseres og overføres til neste pore rensing.

Hvis pincetten endes med en nål:

 • Bruk sterile hansker.
 • Klem korken ut av porene med fingrene.
 • Viste tuberkel hekta med en nål og trekk den fete formasjonen.

Desinfiser pincett med hansker og gjenta prosedyren på neste pore.

Pore ​​Cleansing Strips

Dette omsorgsproduktet har dukket opp på markedet nylig, men har allerede klart å vinne et godt rykte. Strimlene er laget av papir eller stoff, de er belagt med et spesielt belegg. Hvis det er fuktet, vil det myke og holde fast i huden. Bruke slike striper er mye mer praktisk enn skrubber eller masker.

Bruk dem i henhold til denne instruksjonen:

 • Rens ansiktet godt (for eksempel ved å bruke en ansiktsvask).
 • Damp huden i 10 minutter.
 • Fukt stripen og skille den fra oljekluten.
 • Sett på nesen og flatt det for å ta formen på nesen.
 • Vent 10-20 minutter. (Den nøyaktige tiden er oppgitt på pakken).
 • Ta plasteret ved kanten og rive av i en bevegelse.
 • Behandle huden med tonic.

Noen flere hjemmelagde oppskrifter

 • Varm komprimering

Denne prosedyren bidrar til å raskt slippe av med smuss i porene. Og det er veldig enkelt å utføre det. Du må ta et lite terryhåndkle og dyppe det i varmt vann i noen minutter. Det oppvarmede håndkleet må skrues løs, legges på ansiktet og legges ned til kompressen avkjøles. Etter det, vask med varmt vann for å rengjøre porene, og så kaldt for å begrense dem.

 • Brightener for sorte prikker

Ta den vanlige babysåpen uten smaker, gjør en såpeoppløsning og legg til det en stille soda og salt (0,5 teskje). Bland godt og behandle huden. Etter 3 minutter, fjern blandingen med en bomullspute og vask med kaldt vann.

Effektiv rengjøringsblanding basert på salt er veldig lett å forberede. I serumet for å fjerne sminkehelles vanlige bordsalt. Hver komponent tar en teskje. Skrubbingen brukes til å behandle problemområder og bade med varmt vann. For hudbetennelse er en slik skrubbe kontraindisert!

Havremel er bra for alle hudtyper. Hvis huden er tørr, blandes den med vann, og hvis den er fet, med melk. For 2 ss væske ta 1 skje kornblanding. Når flakene svulmer, blir massen påført huden, holdt i 5 minutter, og deretter vasket med vann ved romtemperatur.

Til kosmetiske prosedyrer ga det forventede resultatet, er det nødvendig med en integrert tilnærming. Så ikke glem det daglige omsorg for ansiktets hud. Velg kosmetikk av høy kvalitet og kast bort produkter med mineralolje i sammensetningen. Husk at denne oljen bidrar til rask dannelse av komedoner og kan forårsake irritasjon.

Følg alle hudpleie anbefalinger og utseendet ditt vil være upåklagelig!

Hvordan begrense porene i ansiktet: det beste middel for dyp rensing av svarte prikker på nesen og kinnene

Spesielt i ungdomsårene, er jenter interessert i hvordan å kvitte seg med overdreven greasiness på nesen og haken.

Slike problemer løses av seg selv etter hormonell justering av kroppen. Hvis dette ikke skjer, les hvordan du begrenser porene i ansiktet hjemme og i hytta.

Hvordan å begrense porer i ansiktet hjemme

Metoder for tradisjonell medisin vil komme til hjelp i kampen mot sebaceous blokkeringer. Ikke rush å løpe til skjønnhetspleieren for dyre prosedyrer.

Du kan rense hjemme, med bare noen få armaturer.

Det er flere måter å kvitte seg med overskudd av subkutant fett:

 1. Regelmessig rengjøring. Rengjør porene hjemme eller i salongen minst 2 ganger i måneden, avhengig av intensiteten av prosedyren og graden av porene tilstoppet.
 2. Ikke overdriv det med sminke. Fjern sminke om natten, ta en pause fra daglig bruk av fundamentet.
 3. Spis riktig. Eliminer fra kosten stekt, søt og for salt mat.
 4. Gjør kryoterapi. Dette er en prosedyre for vasking med ionisert is. Frys vannet med et avkok av urter eller sitron, og hver morgen gjør du kaldt terapi.
 5. Gjør ansiktsmasker. Velg et produkt i henhold til hudtype.
 6. Bruk skrubbe. Men overdriv det ikke, fordi grove granulater kan provosere utseendet på rynker.

Prøv å rense ansiktet ditt hjemme. For å gjøre dette må du ta et stort håndkle, en pott med varmt vann og noen nyttige urter.

Følg trinnvise instruksjonene for å fjerne overflaten av urenheter:

 • Vask, børst ansiktet med ansiktsskum.
 • Varm om en liter vann i en gryte, legg tørre løv eller kamilleblomster til vannet for å forbedre effekten.
 • Utfør manipulasjoner som om de er syke eller inhalerte: Bøy over dampen, dekk deg selv med et håndkle. Fortsett å dampe ansiktet i 10-20 minutter.
 • Når porene er åpne, kan du bruke den ribbeformede svampen til å vaske ut de smeltete, fete punktene. Du kan utføre fjerningsprosedyren manuelt, men med rene hender.
 • Påfør hvilken som helst maske for å begrense porene. Hold blandingen i 10-15 minutter.

Etter å ha fjernet masken, bruk lotion eller tonic på irritert hud, unngå fettete kremer.

Prøv å styrke rensende effekt ved hjelp av hjemmelagde vegetabilske masker:

  Tomatmaske Tomater - den beste kaliumkilden til huden. Bare knus en frisk grønnsak, hogg inn i mush.

Ta en hjemmelaget grønnsak, ikke kjøp et kreftfremkallende butikkprodukt. Hold blandingen i ca. 20 minutter og skyll med kaldt vann. Gurkemask. En annen oppskrift som er bedre å bruke om sommeren, i sesongen av grønnsaker og frukt.

For masken trenger den agurkjuice. Grøt grønnsaken, klem væsken gjennom osteklæren. Tilsett mais mel til å tykkere.

Påfør en tykk masse på problemområder og hold i ca 20 minutter. Vask av med tonic eller lotion. Proteinmask. For oppskriften kan du ta noen fuglegg: kylling, vaktel eller gås.

Vi trenger bare protein, som visp i et frostet tykt skum. Styrke den smalende effekten vil hjelpe en skje med sitronsaft, tykk havremel.

Verktøyet bør påvirke huden i ca. 15 minutter. Skyll masken med kaldt vann for å hindre at proteinet ruller inn i baller.

Den beste måten å begrense porene fra svarte flekker på nesen og kinnene

Men ikke bare masker vil hjelpe på vei til en jevn og delikat hud. På kjøkkenet finner du produkter om evner som du ikke engang mistenkte.

Du kan bli kjent med de beste måtene å tette porene på kinnene og nesen i bordet:

Søtere er definitivt ikke tilfelle. For oppskriften blander honning og brunt rørsukker i like store mengder.

Du kan legge 1-2 dråper sitron essensiell olje for aroma. Masser nesen og kinnene i noen minutter og skyll med vann.

Skånsom peeling vil være det billigste og mest effektive verktøyet i det kosmetiske arsenalet.

Bland soda og vann i like store mengder, bruk klar masse til det dampede ansiktet og gjør en lysmassasje, bruk din favorittmaske og nyt effekten.

Kjøp en pose med kosmetisk leire i et apotek eller en kosmetisk avdeling.

Oppløs pulveret i henhold til instruksjonene til en tykk krem. Påfør en maske, vent på fullstendig tørking med skare og vask av.

Interiør rengjøring

Salongprosedyren varer i ca 20 minutter.

Mekanisk rengjøring foregår i flere stadier: damping, fjerning av komedoner og hudormer ved hjelp av spesialverktøy, påføring av en beroligende maske og behandling med en desinfiserende lotion.

Resultatet av profesjonell rengjøring avhenger av graden av forurensning av ansiktet og dyktighetens skjønnhet.

Det er viktig at klienten ikke starter en allergisk reaksjon på komponentene av bakteriedrepende midler. Ellers vil prosedyren være over.

Ofte klager kvinner at arr, spor og blemisher gjenstår, åpne porer ble skadet og tett igjen.

Men irritasjonen går bort etter noen dager. Valget, hjemme eller profesjonell rengjøring, forblir bare for deg!

Måter å rengjøre og redusere porer på nesen

"Jeg har store porer på nesen min", "Jeg har porer av mørk farge" - dette er bare en del av problemene som folk bruker for å få tilgang til Internett, og prøver å finne årsakene og behandlingsmetodene. Nedenfor vil vi fortelle deg hva du skal gjøre for å rengjøre og smale porene.

Årsaker til svarte prikker

Svarte prikker på nesen, ellers kjent som åpen akne, oppstår når porene blir tilstoppet med sebum, smuss, døde hudceller og noen ganger bakterier. Innholdet i porene kalles komedoner.

Ved kontakt med luft oxiderer komedo og blir svart.

Ukorrekt utvalgte hudpleieprodukter, hormonelle ubalanser, dårlig ernæring, eksponering for sollys på huden, er hovedårsakene til svarte flekker.

Forårsaker dype porer

Svært ofte på Internett kan du finne klager om svært dype porer. Oftest er det mennesker med mørk og fet hud.

Porene ser dypere ut enn de faktisk er hvis de er tilstoppet med rester av sebum og / eller smuss. Noen behandlingsmuligheter, for eksempel nasale rensestrimler, kan ikke fungere i dette tilfellet, da de ikke klarer å rense porene helt, men bare fjerne det øverste laget av urenheter.

Hovedpunktet i omsorg for dypere porer er rettidig rensing av huden fra døde celler og andre typer forurensning. Det er mange alternativer: fra ansiktsrensing med natron og havregryn til leiremasker og skrubbe. Du kan også bruke en dermatologs tjenester.

Neste beskriver vi alle metodene mer detaljert.

Hvordan åpne porene med naturlige produkter?

Hvis du foretrekker å bruke folkemetoder for ansiktspleie, vil følgende metoder passe deg nøyaktig.

havregrøt

Havregryn er en utmerket metode for å åpne og rense porene på ansiktet.

For å gjøre dette, ta 1 kopp kornblanding og bland med samme mengde varmt vann. Den resulterende blanding må blandes grundig og avkjøles.

Etter at blandingen har avkjølt, bruk den jevnt på nesen og om ønskelig på hele ansiktet. La i 2 minutter. Skyll blandingen med rent vann.

Egg hvit

Hvis du ikke er forvirret av lukten av egg, kan du prøve følgende metode for å rengjøre porene. For å gjøre dette, skill det hvite fra eggeplommen og påfør det på det tidligere vasket ansiktet, og la det tørke helt. Skyll ansiktet med rent vann og påfør en fuktighetskrem. Unngå å bruke produkter som inneholder bensin og mineralolje.

Baking brus til smale porene

Baking soda, eller natriumbikarbonat, er et utmerket middel for å begrense store porer på grunn av dets antibakterielle og eksfolierende egenskaper.

Slik lukker du porene på nesen med natron:

 • Ta en spiseskje med brus og bland med nok vann for å lage en myk pasta som er lett å påføre på ansiktet ditt.
 • Påfør mottatt pasta på ansiktet med myke massasjebevegelser, og vær særlig oppmerksom på nesen. Vær forsiktig så du ikke skader huden.
 • La blandingen tørke, skyll deretter ansiktet med rent vann.

Noen eksperter anbefaler også å bruke brus som en skrubbe. For å gjøre dette, ta en klype brus, fukt ansiktet med vann og masser ansiktet ditt i 3-5 minutter med massasjebevegelser. Denne metoden vil bidra til å rense ansiktet til døde hudceller og andre urenheter. På slutten av prosedyren, skyll ansiktet med rent vann.

Hvordan rengjøre porene?

Vår hud utskiller talg, som er nødvendig for fuktighet og opprettholdelse av forsvarsmekanismer. Men hvis det produseres i store mengder, fører dette til at porene er tilstoppede. I denne forbindelse kan porene se større og dypere ut.

Nedenfor vil vi se på noen få tips om rensing av porene:

Vask ansiktet ditt

Daglig vask med varmt vann ved hjelp av milde rensemidler. Ikke glem å gjøre det etter trening eller andre aktiviteter som gjør at du svetter. Hvis du har fet hud, velg produkter som er designet spesielt for hudtype.

Prøv en leiremaske

Påfør en leiremaske på nesen, pannen og haken to ganger i uken, og du vil se en betydelig forbedring i hudtilstanden.

Ansiktsskrubb

For å rense huden på døde celler og andre urenheter 2-3 ganger i uken, bruk en ansiktsskrubbe. Dette verktøyet kan kjøpes på en hvilken som helst kosmetisk butikk, apotek eller på Internett. For tørr hud, bruk kremaktig eksfolierende produkter. Når det gjelder fet hud, er det beste valget for deg produkter som inneholder salisylsyre.

rensing

Fjern smuss fra huden med en elektrisk børste. Denne praktiske gadgeten har milde roterende fibre som hjelper med å exfoliere og rense huden, noe som gjør porene rene og mindre synlige. For en dypere effekt kan du bruke denne enheten sammen med ditt favoritt ansiktsrenser.

Matte Wipes

Bruk matte kluter flere ganger i løpet av dagen. Dette vil bidra til å kjempe med svarte prikker, samt fjerne fettete glans fra ansiktet.

Effekten av å rengjøre porene på nesen

Hvordan redusere antall porer og deres størrelse?

Hvis du noen gang lurte på hvordan du smaler porene, kan du også være interessert i å lære å redusere antallet. Dessverre blir svaret skuffende, siden det er umulig å gjøre dette. Antallet porer er genetisk lagt, og en person kan ikke påvirke dette.

Mørke skinnede mennesker er mer tilbøyelige til å ha store porer i ansiktet, og dette gjelder også de som har naturlig oljeaktig hud.

I tilfelle kontakt med døde hudceller og andre urenheter, strekker den resulterende plugg porene, noe som gjør den større.

Det er umulig å gjøre porene mindre enn de er, men det er metoder som bruker som du i det minste kan visuelt påvirke.

Sjekk dine kosmetikk

Matvarer som inneholder tunge ingredienser, som mineraloljer og vaselin, kan irritere porene, og dermed få dem til å virke større enn de egentlig er. Velg kosmetikk med beroligende ingredienser som lavendel og rosmarin. De vil bidra til å lindre irritasjon og forhindre porene fra å strekke seg.

Det er også kjent at sink og magnesium kan rense porene og gjenopprette balansen mellom fet hud.

Når du kjøper pleieprodukter, vær oppmerksom på at etiketten sier at dette produktet ikke forårsaker tilstoppede porer ("noncomedogenic"). Produkter med salisylsyre som en av ingrediensene er også gode for huden din. De gjenoppretter ikke bare vannbalansen, men hjelper også i eksfolierende døde celler.

Hold huden ren

Daglig vask kan være en utmerket, om enn kort sikt, metode for å oppnå effekten av å redusere porene. Vi har allerede diskutert dette i detalj ovenfor.

Bruk solkrem

Når kollagen blir utsatt for mye sollys, kollapser huden, blir huden mindre elastisk, og derfor ser porene seg større ut.

Ved hjelp av en bredspektret solkrem, i hvert fall SPF 30, og en brettet hue, når solen er i sin tone, vil det bidra til å minimere skade og holde huden ung og porene dine smale.

Bruk leiremaske

Eiere av fet hud har bredere porer, siden utgivelsen av en stor mengde talg betyr store porer, og omvendt. I dette tilfellet kan du bruke en leiremaske, det vil tørke huden og bidra til å begrense porene litt.

Slik bruker du en leiremaske for å redusere fet hud:

 • Først må du rense ansiktet ditt med varmt vann og såpe.
 • Påfør deretter et tynt lag av leiremaske og la det stå i 10 minutter.
 • Vask masken med varmt vann.

Virkningen av leiremasken oppnås ved å absorbere overflødig fett, og derved begrense porene.

Besøk en hudlege

Nå vet du hvordan du skal håndtere brede porer hjemme, men hvis alt ovenfor ikke hjelper deg, bør du kontakte en hudlege.

Legen din kan anbefale produkter som inneholder retinol, kjemiske peeling eller laserterapi.

Medisinsk behandling

Spørsmålet om hvordan å bli kvitt store porer bekymrer alle som er berørt av dette problemet.

Før vi kommer til poeng, la oss huske at det er umulig og unødvendig å fjerne porene helt. De er nødvendige for oss, siden de utfører hudens ekskretjonsfunksjon: de fjerner overskudd og la luften komme igjennom. Alt vi kan gjøre er å gjøre porene mindre synlige.

Rengjøringsstrimler

Rengjøringsstrimlene har et spesielt klebrig lag som trekker inn porene. På hyllene kan du se et bredt spekter av rengjøringsstrimler.

De vil ikke gjøre porene mindre, men de vil fjerne dem fra urenheter, noe som betyr at de blir mindre.

Vil retinol hjelpe?

Det er kjent at dette vitaminet har en enorm effekt på huden, inkludert store porer. Retinol kan akselerere fornyelsen av hudceller og stimulere produksjonen av kollagen, samt redusere størrelsen på neseporene ved å fjerne komedoner som utvider dem.

Profesjonell fjerning av komedoner

Denne prosedyren vil også hjelpe deg med å redusere porestørrelsen. Det bør imidlertid kun utføres av en profesjonell hudlege.

Laserbehandling

Laser terapi er blitt en av de mest nyttige oppfinnelsene i medisin. Denne metoden har et bredt spekter av applikasjoner fra seler til arr behandling og pore reduksjon.

Annen medisinsk behandling

Andre behandlingsalternativer som kan vurderes av din hudlege eller kirurg:

 • microdermabrasion
 • Kjemisk peeling

Din hudlege vil velge det beste behandlingsforløpet for deg.

Hvordan rengjøre porene i ansiktet hjemme

Ren frisk hud ser attraktiv ut, selv uten sminke. Tvert imot, hvis porene i ansiktet blir forstørret, tilstoppet, betent, så ser det avstøtende ut. Men de svarte prikkene - problemet er ikke bare estetisk. Hvis tiden ikke tar skritt for å fjerne dem, blir de til komedoner, akne, og dette er en dermatologisk sykdom. For å unngå og overvinne det, bør du ikke bare besøke kosmetologen, men også rense porene i ansiktet hjemme. For å utføre prosedyren er nødvendig for enhver type epitel, spesielt viktig - for fett.

Årsaker til tilstoppede porene

Alle har porer på ansiktet. Gjennom dem, dermis "puster", gjennom dem sebum er utskilt, noe som er nødvendig for å beskytte mot negative ytre påvirkninger. Mennesker hvis beskyttende fettlag er nesten fraværende, har tidligere merket tegn på aldring på ansiktene, men også eiere av en fett type derma vanskelig. De er som regel tette, med brede porer, overflødig talg, som dekker ansiktet med et dristig lag, skaper en attraktiv glans.

Ofte er blokkering av porene påvirket av de fra hvem de er naturlig utvidet. Dette skjer vanligvis med en fetttype ansikt, der det også er en intens utskillelse, noe som forverrer problemet. Støv og smuss kommer inn i porene, blokkerer utgangen av talg, som akkumuleres i porene. Betennelse i denne situasjonen er nesten uunngåelig. Som et resultat oppstår akne i ansiktet, noe som skaper mange problemer, selv til lav selvtillit, selvtillit. Jo mer sebum er utskilt, jo større er risikoen for akne.

Årsakene til økt fettdannelse er ofte genetisk predisponering, svekkede metabolske prosesser på grunn av hormonelle overfall, dårlig kosthold. Så, kjærligheten til mel, søtt, fett og røkt kjøtt av alle slag, reflekteres i ansiktet med svarte prikker og kviser.

Pore ​​blokkering kan også forekomme på et normalt nivå av talgproduksjon, hvis utgangen til utsiden er vanskelig på grunn av bruk av feilaktig sminkeprodukter.

Slik rengjør du ansiktet hjemme

Pore ​​rensing bør gjøres regelmessig, uavhengig av type dermis. Du kan fokusere på følgende anbefalinger: For fet hud anbefales det å bruke skrubbe om en dag eller to, i tillegg om en uke eller litt mindre, anbefales det å utføre dypere rensing. Ved normal hud utføres prosedyrene to ganger så sjelden, med tørr hud - 3-4 ganger sjeldnere, det vil si at skrubben skal brukes i dette tilfellet to ganger i måneden, og dyprengjøring bør bare utføres hvis det er nødvendig.

Det finnes flere metoder for rengjøring av porene som med hell kan brukes hjemme. Det enkleste og sikreste er å bruke rensende masker. De kan være av flere typer. Gelatinøs maskefilm gir deg mulighet til å "trekke ut" smuss fra porene, det er spesielt godt når du vil rengjøre porene på nesen. Egg bidrar til å lukke porene samtidig, stram huden. Kaolinmasken fjerner alt smuss, smelter epitelet og gir ansiktet en frisk tone, matte. Rengjøring porene med den kan brukes i alle aldre, selv i omsorgen for moden hud. En brusmask som fungerer som en skrubbe regnes som ganske effektiv. Når du trenger å fjerne nesen med fete punkter, er dette verktøyet perfekt. Havregrynsmasken har en kompleks handling: den renser, nærer, balanserer. Detaljert oppskrifter for hver maske, les nedenfor i artikkelen.

Den andre metoden er dyp porrrengjøring. Den er produsert i flere faser:

 1. Vask ved hjelp av spesielle midler: gel, skum, kamfer såpe krem.
 2. Dampende ansikt. Under denne prosedyren utvides porene enda mer, huden mykner, slik at det etterpå er bedre å fjerne nesen av akne, for å fjerne svarte flekker på pannen, haken, mekanisk eller på annen måte. Du kan sveve en person ved å bøye seg over en beholder med varm væske, der brus eller avkok av urter først løses. Brannen bør være minimal, du må blokkere utgangen av et par, dekket med et håndkle. Dampingen tar 10-15 minutter. Hvis huden er svært følsom, er det bedre å dampe det i husforhold med komprimerer: Dyppe et serviet serviett i en varm (moderat) infusjon eller avkok av urter, og bruk den i ansiktet i et par minutter.
 3. Nå er det på tide å fortsette å fjerne akne. Den mekaniske måten, når de bare klemmes ut med fingrene, er effektiv, men risikabelt. Når det er viktig å observere sterilitet, for ikke å spre infeksjonen gjennom hele ansiktet. I hjemmet er det bedre å velge en tryggere måte: bruk en skrubbe eller bruk en rengjøringsmaske.
 4. Etter at masken er fjernet etter ønsket tid (vanligvis 10-20 minutter), må porene smalnes. Til dette formål brukes spesielle masker og tonics hjemme. Du kan enkelt tørke ansiktet med et stykke is, et stykke sitron, juice fra rå poteter. Etter bruk av en rengjøringsmaske med egghvite og sitron, er det ikke nødvendig å ta ytterligere tiltak for å begrense porene.
 5. Fullfør prosedyren ved å bruke en fuktighetsgivende og beroligende krem. Du kan erstatte den med aloe gel eller juice av denne planten.

Den tredje metoden er honningmassasje. Det vil appellere til de som leter etter en måte å rengjøre porene på nesen uten å få en spesiell gips. Honning er smeltet, påført på nesen og andre problemområder. Etter fem minutter må du berøre huden med fingertuppene og trekke dem av skarpt. Det er noe som et vakuum, og forurensningen trekkes fra porene. Det gjenstår bare å vaske og smale porene. Prosedyren er kontraindisert for de som er allergiske mot bivirkninger.

For å rense nesen med sorte prikker, kan du bruke en spesiell patch. Limet som påføres det begynner å virke ved kontakt med vann og løser opp sebum. Du må våte nesen, legge en gips på den, etter en stund fjerne den - alt smuss vil forbli på det. Rengjøring av porene på nesen på denne måten er trygt og smertefritt.

Hvordan holde effekten i lang tid

For at effekten skal vare i lang tid, må du utelukke fra kostholdet stekt, fett, mel, søte, røykeprodukter og begynne å ordne med ansiktet ditt riktig:

 1. Rens ansiktet to ganger om dagen med rensemidler, tonics og lotions.
 2. Ikke misbruk sminke.
 3. Bruk regelmessig skrubbe, rensemasker, som er enkle å gjøre hjemme.

Masker for rengjøring av porer på nesen og ansiktet

For utarbeidelse av rensemasker kan du bruke beviste oppskrifter:

 • Gelatin. Hell en pose gelatin med tre ss vann eller melk, varm det i et vannbad til det er helt oppløst, når det avkjøles, legg mye protein i massen. På ansiktet blir sammensetningen varm og venter på størkning, fjernet fra bunnen av. For større effekt kan en knust aktivert karbontablet tilsettes når gelatinen er oppløst. Denne masken, tilberedt med egne hender, er ikke mindre effektiv enn lignende kjøpsprodukter.
 • Egg. Protein må kombineres med saften av en sitron, pisket, legg til noen dråper teetreeter.
 • Havregryn. Havregryn skal brygges med varmt vann eller melk, vent på at det skal hovne, ta tykt på ansiktet, vent en kvart time, skyll.
 • Egg og havregryn. En stor skje av havremel blandes med pisket protein, brukt som havremel.
 • Kaolin. Hvit leire fortynnes med varmt vann eller melk til konsistensen av rømme. For problemhud kan du erstatte halvparten av hvit ler med blå. Hjemme er denne masken gjort oftest.
 • Soda. Tre teskjeer brus skal blandes med en teskje smeltet honning. Påfør, masser lett. Før du fjerner, kan du bruke honningmassasje som beskrevet ovenfor.
 • Berry. Fem jordbær eller druer trenger å knead, bland med en teskje sitronsaft, hvit egg. I tillegg er det nødvendig å regelmessig tørke ansiktet tonics, innskrenke porene. Erstatt tonic can agurk lotion eller agurk juice, sitrus juice (du kan bare kutte av lobule og tørke ansiktet), potet juice. Godt resultat gir gni ansiktet med et isstykke. Det er bedre å fryse ikke bare vann, men birksap, avkok av kamille, calendula.

Deep pore rensing: kosmetolog råd


Svarte flekker på ansiktet kan forårsake akne. Tette porer må rengjøres. Rengjøring kan gjøres hjemme. Forebyggende tiltak vil ikke tillate porene å bli tilstoppet, og effekten etter at prosedyren vil vare i lang tid.

Flere Artikler Om Typer Acne