Rensing er et hudpleie trinn som er undervurdert, betaler ikke så mye oppmerksomhet til det. Forgjeves: Det er fra ham at skjønnhet og helse i huden begynner. Vi forteller hva som skal være rensingen

Tekst: Redaksjonell Makeup.ru 3. august 2017

For å forhindre ufullkommenhetene å bli skjult under et tykt lag av kosmetikk, må du rengjøre huden skikkelig. Det er på kvaliteten på denne prosedyren, som må utføres både om morgenen og om kvelden, faktisk, og avhenger av ekstern skjønnhet og internt "velvære". Kvelden rensing vil alltid være nøkkelen - av den grunn at sminke ved slutten av dagen mister sin friskhet, blir porene tilstoppet, og støvpartikler og andre urenheter "legger seg" på huden.

Max Mara © fotoimedia / imaxtree

Først av alt må du sørge for at du har alle nødvendige midler for rensing. Det viktigste - de må passe til hudtype. Noen ganger tar de ikke hensyn til dette i det hele tatt - og dermed gjør en stor feil!

Når hele settet er satt sammen, kan du gå videre til prosedyren. Hvordan rense huden hjemme? Sekvensen av handlinger bør være som følger:

 • Begynn med sminke av øynene og leppene - det gjøres best ved hjelp av et tofaset verktøy som løser godt til og med motstandsdyktig kosmetikk. Husk at huden ikke kan gnides sterkt - spesielt området rundt øynene (det antas at huden her er tynnere enn i andre områder, 10 ganger). Se etter andre verdige rengjøringsmidler i vår rangering.
 • Men generelt er en aggressiv effekt på hele ansiktets hud uønsket - ikke gni, ikke strekk det, ellers vil du provosere det for tidlige utseendet på rynker og folder. Og også - ikke haste: Hvis mascara ikke forblir på bomullsdisken umiddelbart, må du vente til sminke sminkefukteren myker den og hjelper til med å fjerne den fra øyevippene forsiktig, uten å skade dem eller huden.
 • Når øynene og leppene allerede er uten sminke, tørk ansiktet med en fersk bomullspute dyppet i micellar vann. Fullstendig fjerning av rester av sminke og smuss, kan du vaske ytterligere.

Bifasisk øye-make-up-lotion Lancôme Bi-Facil © lancome

Videre skal skum, geler og andre midler som er mer intenst på huden, brukes. Gi preferanse til produkter som ikke bare inneholder rensing, men også fuktighetsgivende ingredienser - for eksempel L'Oréal Paris "Endless Freshness" gel med ros og lotus ekstrakter.

Renseleg L'Oréal Paris "Endeløs friskhet" © rivegauche

For å gjenopprette hudens lipidbarriere, som ikke bare påvirkes av rensemidler, men også vann, trenger du tonic - velg en som vil tilfredsstille behovene til hudtype. Et godt alternativ - tonisk "Absolutt Tenderness" for sensitiv hud fra L'Oréal Paris. Og ikke glem fuktighetskrem - applikasjonen kan stoppe prosedyren for å rense huden.

Tonic for sensitiv hud L'Oréal Paris "Absolutt ømhet" © rivegauche

 • En dypere rensing av huden er også nødvendig, men ofte bør det ikke gjøres: en eller to ganger i uken vil være nok. Bruk skrubbe om sommeren (vær oppmerksom på "Infinite Freshness" dobbeltskrubbe for normal hud fra L'Oréal Paris) eller peeling med fruktsyrer - om vinteren for å stimulere hudfornyelse, som gir friskhet og sunn glød. Fortsatt rensende masker (for eksempel med leire) vil være nyttige - bruk dem hvis det er betennelse på huden.

L'Oréal Paris Double Scrub "Endless Freshness" © rivegauche

 • Husk betydningen av rensing, men ikke misbruke denne prosedyren - for ikke å skade huden: Ikke overdriver den og ikke traumatiser (mikrodammer over tid "pour out" på tidlig utseende av tegn på aldring).

Monique Lhuillier © fotoimedia / imaxtree

Andre regler for rensing av huden

 • For å rense ansiktet, rådgiver dermatologer seg mot å bruke såpe - det tørker huden og kan føre til dehydrering.
 • Ikke gni huden, spesielt i områdene rundt øynene: dette kan føre til irritasjon - i disse områdene er det spesielt ømt og følsomt.
 • Hvis du bruker et produkt med en geltekstur for rensing, må du bruke den med sirkulære massasjebevegelser, og unngå området rundt øynene. Ikke glem å "behandle" huden på nakken.
 • Hvis du plutselig går tom for rengjøringsmiddel, vil olivenolje komme til redning - det vil gjøre en utmerket jobb med å fjerne sminke fra ansiktet ditt.
 • Etter rensing må du ikke gni den våte huden med et håndkle - tørk det litt eller gå med en tørr, ren bomullspute.

Ansiktsrensing for forskjellige hudtyper

Dermatologer anbefaler å velge en måte å rense huden på, avhengig av dens egenskaper. For kombinasjon, tørr, oljeaktig og andre typer, er forskjellige metoder og midler hensiktsmessige.

Rengjøringskombinasjonshud

Hvis du har en kombinasjonshud, bruk forsiktig geler til vask og skrubbe: De tørker ofte huden. Det er best å rense fit tonic eller melk, som samtidig vil fuktighet.

Giorgio Armani Cleansing Milk Cleansing Milk © armanibeauty

Rengjør tørr hud

Hvordan forstår du at verktøyet ikke passer deg? Hvis du etter at du har brukt det, ser ut til at huden er strammet, så er ikke en tilstrekkelig mengde fuktighetsgivende ingredienser inkludert i formelen. Slå av skrubbe og såpe, og også - les alltid sammensetningen: den bør ikke inkludere alkohol.

Rensemelk for tørr hud Lancôme Galatée Confort © lancome

Rengjør sensitiv hud

Denne typen hud er den mest "lunefulle", siden de fleste av produktene kan forårsake en allergisk reaksjon. På pakken, se etter merket "hypoallergenic": dette er "grønt lys" for de som ofte har betennelse på huden.

Kiehls Centella Skin-Calming Facial Cleanser for følsom hud © kiehl s

Rengjør fet hud

Kvinner med fet hud anbefales å vaske minst to ganger om dagen: om morgenen og om kvelden. Og likevel - pass på å bruke masker, skrubber og peeling. Hvilke andre verktøy å bruke?

Dette er et universelt rensing verktøy som alle burde ha. Mikellene i sammensetningen fjerner effektivt sminke og urenheter. Et annet pluss: micellar vann kan brukes til å fjerne sminke fra øynene (det inneholder ikke alkohol).

Micellar vann YSL Top Secrets © yslbeauty

Det fjerner ikke bare alle forurensninger forsiktig, men fukter også huden.

De er praktiske å bruke og passer i enhver kosmetikkpose. Men med en vedvarende og vanntett sminke kan ikke klare seg.

Hvilke regler for hudrensing følger du daglig? Skriv en kommentar - og test din kunnskap ved å bestå testen.

Hurray, din LIKE inspirerte redaktøren for nye artikler!

Topp 5 måter å rengjøre ansiktet hjemme for tørr hud

Rengjør ansiktet hjemme for tørr hud

Alle eiere av tørr hud vet om dens egenskaper og "lunger". Slike hud er svært tynn og følsom for ytre stimuli, det flager ofte, sprekker, strammer på det oftere enn på andre typer hud, alle slags irritasjoner oppstår. I tillegg er det kvinner med tørr hud som lider av for tidlig utseende av de første rynkene. Derfor bør omsorg for tørr hud være spesielt forsiktig. For å se ung og attraktivt er det nødvendig å regelmessig påføre tiltak for å fukte, nære og rense ansiktet hjemme for tørr hud. Forresten, hvis økonomi tillater det, kan du betro dine dyrebare ansikter og profesjonelle fra skjønnhetssalonger.

Ansiktsrensing hjemme for tørr hud: vask om morgenen

Rengjør ansiktet hjemme for tørr hud

For å rengjøre ansiktet hjemme for tørr hud, rådgiver dermatologer og kosmetologer minst 2 ganger om dagen. Bruk med dette behovet fett olje eller melk. En god tonic effekt vil ha en kontrastvask. Husk at tørr hudrengjøring og pleieprodukter ikke bør inneholde alkohol, det er tilrådelig å kjøpe oljebaserte produkter.

For ikke å skade huden anbefales det å forlate toalettet for å rengjøre huden. Også, noen kosmetologer anbefaler ikke å vaske med rennende vann og anbefaler å gi preferanse til kokt.

Ansiktsrensing hjemme for tørr hud: vask om kvelden

Rengjør ansiktet hjemme for tørr hud om kvelden bør være grundigere. Dette skyldes behovet for å vaske av ansiktsmakeupprodukter, støv og smuss som falt på huden gjennom dagen. Kosmetikk og smuss kan vaskes av med melk eller sminkefjerner, men dette vil ikke være nok til intensiv rengjøring. Derfor anbefaler vi at du bruker en av oppskriftene for ansiktsrensende lotion hjemme for tørr hud.

Lotioner for rengjøring av ansiktet hjemme for tørr hud

honeyed

En slik infusjon fremstilles ved å blande honning og lind-infusjon i forhold til 1 ts. tørket linden blomster til 1 kopp kokende vann med tilsetning av 1 ts. honning.

Påfør lotionen på huden med myke bevegelser ved hjelp av en bomullssvamp, etter å ha bløt, bruk en nattkrem.

meieri

Melk lotion er utarbeidet veldig enkelt. Oppløs 0,5 kopper melk fra 0,5 kopper varm urtebuljong (sitronmelisse, mynte eller kamille blir grunnlaget). Hvis du vil, kan du bruke vanlig kokt vann.

havre

Det er heller ikke en lotion, men en rensemaske for tørr hud. For å lage et fantastisk middel av havre, hell en teskje av de 3 briller med kokende vann og sett til side i 30 minutter. La insistere. Vi påfører masken på huden og holder den i ca fem minutter, vi toner opp huden med kaldt vann og til slutt bruker kremet.

Ansiktsrensing hjemme for tørr hud: peeling

Tørr hud peeling

Stædig smuss og svarte flekker på tørr hud er vanligvis mindre merkbare enn på fet hud, men dette betyr ikke at det ikke er behov for å ty til dyp rensing av tørr hud. Vi tilbyr flere muligheter for dyp rensing av ansiktet hjemme for tørr hud. Påfør følgende metoder ikke er ønskelig oftere enn en gang i 10 dager.

Kaffe skrubbe

Ta fettkrem og en tykk fra naturlig kaffe. Bland begge ingrediensene og bruk forsiktig på ansiktet. Gni forsiktig inn i huden for å fjerne urenheter, skyll deretter ansiktet med vann.

Almond Peeling

Ta bakkekjøttflak, hakk 3-5 mnd mandelmøt, fyll dem med grønn te, legg til litt tung krem ​​og 1 dråpe roseolje. La peeling brygge i minst tjue minutter. Masser peeling på ansiktet, skyll deretter huden og ikke glem å smøre med en rik nærende krem.

Som du kan se, er hjemmet rengjøringsmetoder for tørr hud enkel og tilgjengelig.

Tørr hud

Vår hud er en ganske delikat sak.

Og hvis hun også lider av naturlig tørrhet, øker tendensen til tynning betydelig.

Men tørr hud er ikke en setning, men bare en grunn til mer grundig og forsiktig omsorg.

Kjennetegn på tørr hud

Men med alderen blir det tynnere, små kapillærer og blodårer skinner gjennom det, og rynker på pannen, rundt øynene og nær leppene kan ses ikke bare med et smil.

I tillegg fører økt følsomhet for tørr hud til ytre påvirkninger (nedbør, vind og forurenset luft) mer og mer ulempe med alderen.

Hva er årsaken? Fenomenet tørrhet er objektivt preget av nedsatt lipid- og vannmetabolisme, en svakt sur pH-reaksjon og nedsatt funksjon av sebaceous og svettekjertlene.

Tørr hud er forskjellig:

 • fin porøs struktur;
 • apati;
 • blekhet (kjedelig skygge);
 • tørrhet og flaking;
 • en følelse av tetthet;
 • hyppige irritasjoner.

Tørr hud, i motsetning til andre typer (fet, kombinasjon og normal), er mindre beskyttet, fordi sebaceous kjertlene produserer mye mindre fett og det er praktisk talt ingen naturlig beskyttelsesfilm på den.

Med alderen blir dette mer og mer merkbart, siden fettproduksjonen avtar ved fylte 20 år, og i en alder av 30 år trenger denne spesiell pleie.

Tørr hudpleie

Tørr hudtype må behandles forsiktig og omgående, ellers vil rynker uunngåelig oppstå, som hver kvinne er så redd for.

Dette er lett å gjøre, fordi på hyllene til apotek og butikker er det nok produkter beregnet på tørr hud. Men det er bedre å kjøpe dem etter å ha konsultert en skjønnhetspleie - ikke blindt stol på reklame eller råd fra kvinnelige venner.

Kosmetiske produkter

Ideelt sett er det bedre å teste prøver på huden din, hvis kosmetikk passer for deg, så kjøp hele serien.

Effekten av moderne hudpleieprodukter er ikke begrenset til noen timer, men manifesteres hele dagen. Hvis vi bruker produkter av høy kvalitet regelmessig, er deres langsiktige effekt sikret.

For tørre hudtyper er produkter som inneholder nanospherer, talaspheres, ceramides og liposomer, som er designet for å binde fuktighet i huden, perfekte.

Ceramider er spesielt godt bevist, de kompenserer perfekt for mangel på naturlig smøring mellom hudceller.

Kremer som har linolsyre (gamma-linolsyre) eller sassankuaolje har stor effekt på tørr hud.

Regelmessige omsorgsregler

Vedlikehold av tørr hud bør være regelmessig, den må kontinuerlig næres, fuktes, og sørg for å beskytte mot eksponering for sollys.

Rengjør det minst to ganger om dagen.

Om morgenen bruker de toalettmelk, flytende krem ​​eller olje, tørk deretter ansiktet med lotion og påfør en krem, hvor overskudd er fjernet med et papirserviett.

I løpet av dagen

Tørr hudtype renset med melk eller kosmetisk krem. Etter rensing påføres en nærende krem ​​som inneholder vitaminer. For tørre hudtyper, bør du regelmessig gi nærende og fuktighetsgivende masker minst 2 ganger i uken.

kveld

Rengjør tørr hud om kvelden, helst ved hjelp av myk melk med næringsstoffer. Legg deretter natkremet med fuktighetsgivende ingredienser. Du kan også bruke gelen hvis huden mangler fuktighet.

Tørr hudrensing

Det anbefales ikke å bruke toalettvann og produkter som inneholder alkohol.

Selv fra vanlig vann kan det oppstå betennelse og irritasjon, så det anbefales å bruke spesielle lotioner eller smeltevann for vasking.

Hvis det ikke er opptatt, kan du bruke vanlig vann, legge til litt brus eller vask med melk, fortynnet med vann.

For å rense tørr hud, bruk myke lotioner.

En myk lotion av rosenblader kan lett forberedes av deg selv: tre briller tørkeblader blir strømmet med mandel (fersken) olje for å dekke kronbladene. Hold på dampbadet til kronbladene mister farge. Denne lotionen kan brukes 2-3 ganger om dagen.

Vann til vask om vinteren skal være ved romtemperatur og kjøligere om sommeren.

Tørr hud tolererer vasking lettere hvis den er smurt med vegetabilsk olje eller fermenterte melkeprodukter (rømme, kefir, yoghurt). Du kan også, før du vasker (15 minutter), smøre tørr hud med en fettete krem ​​eller fløte.

Herbaltekk er utmerket for vasking.

Om kvelden er det bedre å rengjøre tørr hud ikke med vann, men ved hjelp av en rensekrem, en infusjon av urter eller kefir.

Hvis mulig, bruk såpe så lite som mulig (både når du vasker og når du bader). Ved hjelp av havregryn kan du helt vaske tørr hud, både ansikt og kropp. Bare legg havregryn i et lerret og bruk det som en vaskeklut. Havregryn inneholder gunstige stoffer som nærer huden og ikke vasker av fettlaget.

Toning tørr hud

Mange kvinner er sikre på at det er nok å rengjøre ansiktet, og det er ikke nødvendig å bruke tonic, men dette er ikke slik.

Bruken av tonic forbedrer blodmikrocirkulasjonen og danner dermed huden for anvendelse av kosmetiske preparater og forbedrer kraftig deres effekt (nesten med en tredjedel).

Til rensemidler og tonic utfyller hverandre, bruk en kosmetikklinje.

For toning, kan du bruke rosevann eller glycerin lotion - de er helt fuktige og rene. Nettle juice forsiktig toner fading tørr hud.

Well toning betyr, som inkluderer:

 • alger ekstrakter;
 • silke og hvete proteiner;
 • hvete kim ekstrakt;
 • vitaminer;
 • marine kollagen.

Masker for tørr hud

For tørre hudtyper, anbefales det å lage masker som glatter overflaten, gjør det smidig, glatt og vakkert. Du kan kjøpe dem i ferdig form eller lage deg selv. Naturlige masker gir næring og fuktighet i huden, forsyner den med vitaminer. Naturfett (vegetabilsk olje, rømme, krem, etc.) må være til stede i sammensetningen av slike masker.

Apple maske

Potet cottage cheese mask

Aloe juice mask

Havregrynsmask med eggeplomme

Gjærmaske

Flaxseed Mask

Fuktighetsgivende kosmetikk for tørr hud

Tørr hudtype krever obligatorisk ernæring og beskyttelse. Derfor, før du går, er det bedre å bruke en fuktighetskrem som må påføres i 10-15 minutter og deretter fjerne overflødigheten.

For tørr hud, bruk en nærende fuktighetsgivende dagkrem.

Påfør dagkrem etter vask, og deretter etter 5 minutter, smør ytterligere de tørreste områdene i ansiktet.

Pass på at du bruker en nattkrem, med tørr hudtype bør ikke bruke det samme verktøyet om morgenen og kvelden. Sammensetningen av nattkremer inkluderer fett, som bidrar til fornyelse av hudceller, så bruk av dem er et must.

Video: Bli kvitt tørr hud

Forebygging av for tidlig aldersrelaterte endringer

Tørr hud krever ikke rensing med peeling eller scrubs, de bare skade det. Alkoholbaserte kosmetikk og harde masker vil også skade henne.

Det er ikke nødvendig å eksperimentere med nye fuktighetskremer om vinteren, fordi det i kulde svekker de beskyttende egenskapene til huden.

Fuktighet i kroppen reduseres av sol, vind, tørr vind og feil omsorg. Ved kaldt vær, bruk spesielle beskyttelsesmidler: oljer eller kremer egnet for tørr hud.

Dehydrering av kroppen og dermed bidrar huden til inntak av alkohol, avføringsmidler og vanndrivende te.

Luftkondisjonering, sentralvarme, vifter - alt dette tørker videre vår hud.

En tilstrekkelig mengde væske i kroppen bidrar til å fukte huden, forbedre alle metabolske prosesser, samt fjerning av giftstoffer.

Beskytt huden mot sollys, ikke bare om sommeren. Dette gjør det mulig å unngå dehydrering, tidlig utseende av alder og rynker, for tidlig aldring av huden.

Prøv å bevare ungdommen i huden din, ikke bare ved hjelp av kosmetikk, men også ved å styrke og opprettholde helse.

For at huden din skal se ung og frisk, trenger den en god hvile. Gå til sengs før midnatt, prøv å ikke jobbe om natten, ellers vil det hele påvirke ansiktet ditt.

Tørr hud. Ta vare på tørr hud: rensing, toning, fuktighetsgivende og ernæring. Hjemmelagde masker for tørr hud

Tørr hud ser veldig bra ut dersom det passer godt. Man må bare bryte omsorgsregler, eller begynne å behandle huden uforsiktig - premature rynker blir gitt til deg.

Tross alt er tørr hud mindre beskyttet enn andre typer, da sebaceous kjertler produserer mindre fett, og en naturlig beskyttelsesfilm på huden er nesten ikke dannet. Dette blir spesielt merkbar med alderen: Fettproduksjonen avtar etter 20 år, og i 30 år trenger tørr hud nødvendigvis spesiell forsiktighet.

Rengjør tørr hud

Tørr hud tåler ikke vasking med både varmt og kaldt vann: fartøyene strammer fra kulde, og utvider seg fra varmt til rynker, og derfor oppstår rynker tidligere.

På tørr hud er det nødvendig å bevare så mye av det naturlige fettet som mulig, og ikke å vaske det helt av med morgenvasket, ellers vil huden bli enda mer følsom overfor ytre påvirkninger.

Om vinteren er det bedre å bruke vann ved romtemperatur, og om sommeren er det kaldt; Før du vasker huden, smør lett med rømme eller vegetabilsk olje. Vasking med vann blir lettere tolerert av huden hvis den er forrenset med fermenterte melkeprodukter: yoghurt, kefir, acidophilus - stoffene som finnes i dem myker og nærer tørr hud, mens normaliseringen av syrebasebalansen blir normal. Det er også mulig å smøre huden med krem ​​eller fettkrem 15 minutter før vasking.

Før du tar en dusj eller et bad, svøm i sjøen, svøm i bassenget - generelt, før du tar vannprosedyrer, må tørr hud beskyttes. Legg på en spesiell beskyttende krem, eller bare gni ansiktet med rømme, vegetabilsk eller usaltet smør. Kontrastvask hjelper tørr hud, hvorpå en krem ​​med vitaminer påføres.

Om kvelden er det også bedre å rengjøre tørr hud ikke med vann, men med rensekrem, infusjon av urter eller kefir, og bruk deretter en natkrem.

Alle rensemidler for tørr hud skal være fet og bør ikke fjerne naturlig fett fra huden - for eksempel spesiell melk eller kosmetisk krem ​​med fuktighetsgivende midler. Dagkrem må velges med UV-filter for å beskytte huden mot stråling, noe som fører til tidlig aldring.

Såpe er bedre å bruke så sjelden som mulig - både når du vasker og bader. Du kan vaske huden på ansiktet og kroppen ved hjelp av havregryn. For å gjøre dette, legg dem i en lommepose og gni dem som en vaskeklut. Nyttige stoffer inneholdt i havregryn vil gi næring til huden din og vil ikke vaske det beskyttende fettlaget av ansiktet.

For å rense tørr hud, bruk myke lotioner - for eksempel fra røde rosenblad. Tørre roseblader (3 kopper) Hell fersken eller mandelolje, slik at de er dekket med det; Legg deretter på dampbad og hold til blomstrene mister farge. Den resulterende lotionen tørker ansiktet 2-3 ganger om dagen.

Toning tørr hud

Et veldig viktig skritt i omsorgen for enhver hud - toning. Det virker for noen kvinner at det ikke er nødvendig å bruke tonic, og rensingen er ganske nok, men dette er ikke slik. Tonic forbereder huden for anvendelse av andre kosmetikk og øker effektiviteten.

Etter bruk av tonic i huden, forbedrer mikrosirkulasjonen, strømmer blodet til kapillærene, selv de minste, og kosmetikkene til omsorg absorberes mye bedre - nesten med en tredjedel. Så, nektende tonic, spilder vi våre dyre krem, gel eller andre kosmetikk; tonic øker deres effekt. Det anbefales å bruke rensemidler og tonic av samme kosmetikklinje - slik at de kan utfylle hverandre.

Tonics for tørr hud skal under ingen omstendigheter inneholde alkohol, men de bør være nok mykgjørende og fuktighetsgivende ingredienser.

Du kan bruke glycerin-lotion og rosenvann til tynn hud - de renser forsiktig og fuktes. Fading tørr hud kan tones med nesjuice.

Vel, hvis sammensetningen av tonic inneholder proteiner av hvete eller silke, ekstrakter av alger og hvetekim, marine kollagen, vitaminer.

Fuktighetsgivende tørr hud

Etter rensing og toning tørr hud må fuktes. Velg lotioner og kremer som lett absorberes og raskt lage en beskyttende barriere. Fuktighetskrem skal påføres med et tynt lag, og etter 20 minutter må du fjerne resten med en myk klut.

For tørr hud er en varm massasje over krem ​​nyttig - den er laget ved hjelp av en oppvarmet teskje. Skjeen oppvarmes i varmt vann, men ikke for mye, og forsiktig masser ansiktet, halsen og dekkete området smurt med krem ​​med den, som beveger seg langs massasjelinjer.

Tørr hud ernæring

Feeding tørr hud krever også en spesiell tilnærming - det anbefales å varme det før du bruker en nærende krem. Komprimering av urter og blomster vil bidra til å gjøre det. Du kan ta en blanding av mynte, lime, salvie, kamille - 2 ss, og bryg 0,5 liter kokende vann; Etter 15 minutter, press inn i infusjonsgass, fold flere ganger, og bruk på ansikt og nakke. Når huden er varm, kan du bruke en nærende krem.

tilfeldig
artikler

Hvorfor trenger jeg å spise kjøtt?

Sikori. Sammensetning, nyttige og helbredende (medisinske) egenskaper av cikorie. Hva er nyttig og behandling av cikoria. På.

Ginura: omsorg hjemme. Kvinner nettsted www.InMoment.ru

Hvordan ikke bli bedre på nyttårsferien

Horoskop elsker Fiskene. Kjærlighet horoskop tegn på dyrekretsen Fiskene. Kvinner nettsted InMoment.ru.

Hva er bruken av rosiner for en kvinnes kropp?

Hvordan møte året 2018 Gul hund

Kosttilskudd "SIA Sport", utviklet i forbindelse med selskapet "Biosport". Kvinne s.

Ta vare på tørr hud - daglig rettsmidler og regler

Et gjennomtenkt og riktig kurs for tørr hud vil ha en positiv effekt på utseendet, hvis problemet nærmer seg grundig og grundig å studere de indre og eksterne behovene til epidermis.

Økt hudtørhet er en ubehagelig tilstand som gir kvinner mye problemer. Derma som har mistet fuktighet blir unattractive, og rynker og kosmetiske defekter begynner å vises på det spesielt tydelig.

Mange panikk begynner å innse at det er på tide å si farvel til sin tidligere skjønnhet og er klar til å utføre ulike eksperimenter med ansiktet ditt. Men ikke jage for tvilsomme øyeblikkelige resultater.

Hvorfor blir ansiktets hud tørr?

Huden blir tørr når den mister sin naturlige fettfilm, som virker som en beskyttende barriere. Det er produksjon av talg som gir elastisitet i det øvre laget av epidermis, forhindrer fuktighetstap og aldring. Årsakene til denne mangelen kan være:

 • individuelle egenskaper;
 • aldersendringer;
 • helseproblemer.

Mange mennesker har slik hud siden fødselen. Og i sin ungdom er hun gjenstand for ekte stolthet - hun skinner ikke med fett, har ikke forstørrede porer, og er ikke utsatt for inflammatorisk akne.

Men med alderen er det denne dyden som utvikler seg til et problem, og huden, uten overflødig fett, blir sårbar for de aggressive effektene av miljøet, og begynner å oppleve mangel på fuktighet.

Eiere av denne typen hud kan legge merke til de første rynkene i ansiktet deres så tidlig som 25 år, når deres jevnaldrende med normal eller fet hud står overfor dette problemet ikke tidligere enn 30 år eller senere.

En negativ og ubalansert diett påvirker epidermis negativt. Dette er spesielt merkbar hvis:

 • det er ikke nok vitaminer, mineraler og aminosyrer med mat;
 • kulsyreholdige drikkevarer, hermetikk, kaffe og søtsaker dominerer i kostholdet;
 • Som følge av strenge dietter får kroppen mindre protein, fett og karbohydrater.
 • kroppen er dehydrert eller vann minimeres;
 • ingen grense i alkohol.

Å spise fisk, lever, vegetabilsk olje, nøtter, grønnsaker og frukt, observere drikking, unngår dårlige vaner hjelper en person til å endre seg.

Tørr hud i ansiktet kan skyldes feil omsorg, bruk av aggressive vaskemidler, kosmetikk av dårlig kvalitet og mislykkede prosedyrer. For denne typen forbud:

 • alkoholbaserte vaskemidler, samt alkaliske produkter;
 • mekaniske og kjemiske peeling;
 • eksfolierende scrubs;
 • tørke masker.

Bruken av alle disse hudtørkende kosmetiske manipulasjonene er en vanlig årsak til forverringen av tilstanden.

Negative faktorer som løsner det øvre laget av epidermis, forårsaker fuktighetstap, inkluderer vanskelige klimatiske forhold og ugunstige arbeidsforhold.

Hvordan bestemme tørr hud tid?

For å avgjøre om huden tilhører den tørre typen, kan en enkel test utføres. For å gjøre dette må du nøye undersøke ansiktet ditt i speilet gjennom et forstørrelsesglass for å se:

 • pergamentlignende utseende;
 • riller og rynker som har dekket hele det øvre laget av epidermis;
 • tilstand av porer, med tørrhet, de er innsnevret;
 • Tilstedeværelsen av utslett på hele ansiktet eller individuelle områder;
 • overflaten av dermis - med problemet er det grovt med uttalt flaky fragmenter;
 • skygge av hudoverflaten, som er ujevnt hyperemisk.

Etter en visuell studie vil et papirvev bidra til å fortsette å bestemme hudtype. Noen timer før forsøket må du vaske og avstå fra bruk av kosmetikk. Prosedyren er enkel, for dette trenger du:

 • ligg på sofaen
 • dekke ansiktet med et serviett og trykk lett på det, for tett kontakt;
 • vent 10 minutter.

Når overflaten tørkes, vil det ikke være noen inntrykk av naturlig produksjon av sebaceøsekresjon på serviet, hvilket indikerer en høy grad av problem.

En annen måte å bestemme typen av hud på - trykk på et eget område. Hvis etter dette forblir en rød utskrift, som forsvinner ganske sakte - det er overdried.

Tidlig omsorg for et tørt ansikt vil bidra til å unngå globale problemer med turgor og beskytte mot rynker.

Hva skal være omsorg for tørr hud?

Regler for omsorg for tørr hud er basert på manipulering av fuktighetsgivende, ernæring og beskyttelse. Spesiell oppmerksomhet bør gis til:

Intensiv fuktighet fra utsiden. Hjelperne til et vakkert ansikt - hyaluronsyre, kollagen og kitosan lager en beskyttende pustemaske som beholder fuktighet og tillater ikke at den fordampes. Som et resultat blir ansiktet forvandlet - huden blir smidig, næret og frisk.

Oppretthold interne reserver. For å gi den tapte strukturen til epidermis, for å stimulere sine egne funksjoner, vil det bidra til aktive naturlige fuktighetskremer: laktose, glukose, glyserin, urea. Som en del av midlet med dyp virkning må det inneholde aminosyrer, laktat, provitamin B.

Restaurering av lipidbarrieren, som ble brutt og ble ikke i stand til å beholde fuktighet. Den ubeskyttede derma er utmattet, og alle forsøk på å mate den er fruktløse - etter kort tid etter påføring av fuktighetskrem, blir den igjen innsnevret. Flerumettede fettsyrer, aminosyrer, naturlige oljer, fosfolipider og ceramider vil takle denne oppgaven.

Beskyttelse mot de negative effektene av eksterne faktorer som fremkaller hudens aldring. Det er under styrken av slike komponenter - antioksidanter, for eksempel vitaminer E, C, samt UV-filtre. Gir god beskyttelse for ansiktskrem vinterpleie. Slike produkter er spesielt utviklet for å lage en film på huden din som beskytter mot kulde og vind.

Tilstedeværelse av nyttige elementer i ansiktet. For eksempel ekstrakter av drue frø, tang, honning gjør det i stand til å helbrede huden, returnere den til friskhet og elastisitet.

Regenerering, som er mest intens i nattruset. For å gjøre dette, bruk en nattkrem mer tett tekstur, der det er oljer, ceramider, fettsyrer, kollagen og elastin.

Og hvis vi tar vare på enda meget tørr hud i henhold til alle reglene, vil resultatet ikke ta lang tid. Snart kan du føle goggles av venner, som vil glede seg over transformasjonen.

Se en video der kosmetologen vil fortelle deg om riktig omsorg for tørr hud:

Daglig ansiktspleie

Riktig hudpleie innebærer å utføre prosedyrer som ikke bare opprettholder tilstanden til dermis, men også forbedrer utseendet betydelig.

For å gjøre dette, bør selv de enkleste manipulasjonene som utgjør daglig pleie utføres med spesiell forsiktighet på grunn av økt sårbarhet for tørr hud. For ikke å forverre situasjonen, er det verdt å nekte fra kosmetiske produkter som inneholder overflateaktive komponenter til fordel for delikate spesialiserte kosmetikk.

Hva å vaske, og om det skal vaskes i det hele tatt?

Tørre derma trenger regelmessig rensing så vel som andre typer. Dette kan gjøres uten skade hvis:

 • i stedet for såpe, bruk geler og skum som, i tillegg til rensing, også fukter;
 • Make-up fjerning bør utføres med en spesiell melk basert på hydrofile rensingskomponenter, og deretter skylles med vann med behagelig temperatur;
 • bruk som en foreløpig fase av rensing, samt på veiforholdene micellar vann.

For tørr hud er kvelden den gunstigste tiden for vasking. Hvis du fjerner restene i gaten, vil støv og svette forhindre betennelse og tillate det å puste. For vasking er rent, separert eller filtrert vann ved romtemperatur egnet.

Mens du vasker med vann eller andre rensemidler om morgenen, er ikke selv de mest delikate anbefalte. Om natten blir det dannet en beskyttende film på huden, utviklet av sekret av talgkjertlene, som bidrar til å beholde fuktighet og vaske den av ekstremt urimelig.

Toning er et must!

Antagelsen om at det ikke er nødvendig å bruke tonic, anses å være feilaktig. For tett tørr hud er toning like viktig som rensing.

Ideelt sett, hvis midler for rensing og tonic av samme kosmetiske linje perfekt utfyller hverandre.

Hvis slike prosedyrer er taktfylte og omsorgsfull, vil meget tørr hud i ansiktet snart få et sunt og friskt utseende. Til dette formål anbefales det:

 • bruk tonic med en overveiende sammensetning av mykning og fuktighetsgivende ingredienser;
 • unngå alkoholprodukter.

Toning agenter fullt ut rettferdiggjøre deres formål, hvis de er til stede i deres sammensetning:

 • proteiner av silke og hvete, med løfteeffekt, noe som gir huden fløyelsaktig;
 • ekstrakter av alger, palisander, acai bær, hvetekim, som forbedrer blodsirkulasjonen i huden, har en foryngende mykningseffekt;
 • Natriumhyaluronat - en komponent som fremmer utvikling og oppbevaring av fuktighet i huden;
 • Vitamin B3 - Styr hudens beskyttende funksjoner.

Toning agenter forbedrer mikrocirkulasjonen av huden, setter den i med oksygen, gjør epidermis klar til å absorbere næringsstoffer av kosmetiske produkter, og forbedrer handlingen med nesten en tredjedel.

Fuktighetskrem eller nærende?

For en fullstendig utvinning av huden og gi det et sunt, friskt utseende, trenger du både ernæring og hydrering. Forhold til en type krem ​​er ikke tilrådelig å gi, fordi en av dem forsyner huden med essensielle næringsstoffer, og den andre - metter med fuktighet. Akkurat som spørsmålet ikke er om vann eller mat er bedre, slik det er tilfelle med kremer, bør de jobbe på like vilkår for å gjenopprette den tynne epidermis.

Fuktighetsgivende kremer foretrekkes for morgenpleie. Denne kosmetikken må inneholde hyaluronsyre, som ikke bare er i stand til å tiltrekke seg fuktighet til det øvre laget av tørr dermis, men også å binde den inn i de dypere lagene av epidermis.

En nærende krem ​​anbefales å brukes om kvelden, siden det er om natten at prosessene for celledeling og fjerning av avfall blir aktivert.

Alle komponenter i dette produktet vil hjelpe huden:

 • oppgradere;
 • normalisere utvekslings- og reparasjonsprosessene;
 • få et helt arsenal av vitaminer og mikroelementer.

Pass på veldig tørr hud i varm og kald årstid

Tørr hud på ulike tider av året krever et spesielt forhold.

Vinterpleie må ta hensyn til følgende nyanser:

 • Det er nødvendig å avbryte skrubbingen, toning med isbiter og gelprodukter - alt dette vil irritere og skade overflaten av ansiktet, utsatt for ekstremt vintervær;
 • gi preferanse til tykke formuleringer med en fettete tekstur;
 • det er på tide å være oppmerksom på frukt og melke peeling som til og med ut huden, fjerne rynker, starte regenereringsprosessen.

På grunn av det faktum at det meste av tiden må utføres i rom med oppvarming, er omsorg for tørr hud i ansiktet om vinteren rettet mot intens fuktighet.

Det er nødvendig å mette med fuktighet, ikke bare dermis, men også over-tørket luft. For dette anbefales det å bruke termisk vann eller fuktighetsgivende ansiktstoner hele dagen, og spesielle fuktighetskrem - for plass rundt.

Tørre hudpleieprodukter i den varme årstiden skal gi næring, fuktighet og beskyttelse. Spesiell oppmerksomhet bør gis til:

 • Ernæringsmessige masker som må gjøres hver 3-5 dag;
 • Tilstedeværelsen i kosmetikk av solkrem som beskytter epidermis mot aggressiv virkning av ultrafiolett stråling;
 • vanlig bruk av termisk vann.

Hjem rettsmidler for tørr hud

Hjemme er omsorg for en tørr derma veldig effektiv, designet for å bruke de tilgjengelige komponentene. Blant ledere er alle meieriprodukter designet for å nøytralisere den alkaliske reaksjonen av tørr hud, og dermed forbedre tilstanden. I tillegg har honning, grønnsaker og fruktjuicer en gunstig effekt på den tørkede overflaten.

For et godt resultat påføres en sammensetning basert på kefir, rømme, yoghurt på den rensede huden, til hvilken en av de aktive tilsetningene er blandet - gulrotjuice, dill, bærpuré, jojobaolje.

Etter at du har brukt sammensetningen på ansiktet, må du vente 15-20 minutter, vask deretter masken med varmt vann og påfør en fuktighetskrem.

Fra dette bordet kan du prøve flere effektive tonics og masker:

Ansiktsrensing

Vasking om morgenen og kvelder er selvsagt viktig. Men enda viktigere å gjøre det riktig. I løpet av de siste par årene har ansikts hudrensing blitt et ekte skjønnhetsritual - og ikke ved en tilfeldighet.

 • Tegn på hudkontaminering
 • Hvorfor trenger du å gjøre vanlig ansiktsrengjøring
 • Grunnleggende om hudpleie, klassifisering av prosedyrer
 • Regler for daglig rensing
 • Regler for dyp rensing av huden
 • Funksjoner for å rense forskjellige hudtyper
 • Kosmetiske prosedyrer
 • Dyprensende kosmetikk for forskjellige hudtyper

Tegn på hudkontaminering

Den forurensede luften i megalopolisen lover ingenting godt i ansiktets hud. Derfor kalles sminke i storbyer som den første beskyttelseslinjen mot aggressive miljøfaktorer. Men det er også nødvendig å slette det på slutten av dagen. Prosessen med å rense huden under slike forhold må nærmer seg med ytterste alvor.

Hvordan bestemme at vanlig vasking ikke er nok? Vi viser skiltene som indikerer at huden trenger en seriøs, dyp rensing.

Kjedelig hudfarge.

Overfloden av små flekker.

Følelsen av fet film på ansiktet.

Hvorfor trenger du å gjøre vanlig ansiktsrengjøring

Økologisk situasjon, spesielt i store byer, er ikke den mest gunstige. Toksiner, støvpartikler med tungmetaller (megasitetens jord er mettet med dem) er avsatt på ansiktets hud, og det er ikke alltid lett å kvitte seg med disse stoffene under vanlig vasking.

Partikler av sminke og pleieprodukter, solkrem kan også tette porene, forstyrre pusten og selvrensende.

Stress, søvnmangel, bruk av visse medisiner påvirker produksjonen av talg, som følge av at svarte flekker kan oppstå på hud som ikke er utsatt for fett.

Små inflammatoriske elementer på huden indikerer også forekomst av problemer og krever kompetent fjerning.

Om sommeren blir noen hud litt dypere og trenger mer grundig rensing.

Sminke i byen - den første linjen for beskyttelse av huden mot ekstern forurensning. © iStock

Grunnleggende om hudpleie, klassifisering av prosedyrer

Renseprosedyrer kan systematiseres som følger.

Hjemmelaget daglig - dette er en obligatorisk overfladisk rensing med sminkefjerner, samt geler og skum for vasking.

Hjemmelaget ukentlig - en dypere effekt på huden med scrubs, gommazhy, masker.

Kosmetiske prosedyrer som involverer både maskinvare teknikker og bruk av profesjonelle produkter.

Regler for daglig rensing

trening

Første trinn er fjerning av sminke, fjerning av overflatesvikt. Om morgenen er rensing ikke mindre viktig enn om kvelden, siden om kvelden i kroppen er metabolske prosesser aktive, utføres intern rensing og restaurering. Forresten skjer toppet av talgproduksjonen klokka 4-5 om morgenen. Hvis du tørker ansiktet med en bomullspute i morgen etter vask, vil platen ikke forbli ren.

Så, på dette stadiet bruk:

rensende oljer (hydrofile er gode for fet hud);

Melk, krem ​​- for tørr hud;

lotion eller tonic - som en uttrykkelig metode;

kluter for å fjerne sminke - i tillegg eller som reisemulighet.

Det er viktig å forstå at hud av noe slag fra tid til annen, ikke bare utsatt for fett, må rengjøres. © iStock

vasking

På dette stadiet fjernes overflateforurensninger.

Rester av sebum fra overflaten av epidermis er eliminert.

Fjernet oppløst på forrige stadium, partikler av kosmetikk eller andre forurensninger.

Alt som er igjen på huden etter den forutgående rensingen blir vasket av, noe som sikrer åpningen av porene.

Nedenfor er en liste over rensemidler.

Gels er egnet for fet og kombinasjonshud.

Skum og mousses er for alle typer, men er spesielt gode for dehydrert eller sensitiv hud.

Melk, krem, balsam - for tørr hud.

Oljeskinn er vist kombinert betyr, for eksempel kombinere egenskapene til skummet og skrubbe for daglig bruk.

Ekstra rensing

Med ankomsten av mote for å rense huden i henhold til asiatisk metode, ble det tilsatt spesielle svamper og børster til arsenalet av hudpleieprodukter.

Svampe til konnyaku antok rollen som ikke bare en svamp for å skumme gelen, men et uavhengig rengjøringsmiddel. De masserer forsiktig huden, forbedrer blodstrømmen og følgelig hudfarge.

Pensler er innebygd i hetteglassene til noen produkter for fet hud. Spesielle villi danner rent porene uten å skade huden.

toning

Dette stadiet blir ofte glemt eller bevisst ignorert, og alt fordi ikke alle forstår hva det er for. I mellomtiden tonic:

gjenoppretter pH-balansen på hudoverflaten, som forstyrres av virkningen av rensemidler og hardt vann fra springen.

forbereder huden for ytterligere pleie og forbedrer penetrering av næringsstoffer serum og krem.

Regler for dyp rensing av huden

Fra tid til annen trenger huden en dypere rengjøring.

Tørr hud - en gang i uken.

Olje og problem - to ganger i uken.

Midler for dyp rensing:

Peeling for hjemmebruk.

Funksjoner for å rense forskjellige hudtyper

Vi skriver om dette separat, for i enkelte tilfeller vil forskjellene være signifikante.

Olje og problematisk

Krever økt oppmerksomhet i forhold til rensing på grunn av et overskudd av talg, som tetter porene, provoserer utseendet av komedoner og kviser. Forsøk på å tørke huden med alkoholholdige produkter er en dårlig ide. Dette stimulerer bare økt talgproduksjon. Det samme resultatet vil gi rensing "til squeak."

Vask med lunkent vann og på slutten skylle ansiktet ditt med en kjølig en - for å begrense porene. Kaldt vann er et tabu: det bekjemper blodkar, noe som betyr at det nedsetter blodsirkulasjonen.

tørr

Ikke glem å skrubbe og peeling, ellers garantert:

reduserer effektiviteten av moisturizers og næringsstoffer.

Bytte til vannfri rensing er ikke verdt det: du vil ikke kunne fullstendig eliminere forurensningen ved hjelp av uutslettelige midler. I tillegg vil denne metoden frata huden av den lysfyling og massasje som oppstår under vask.

normal

mixed

Det er ikke nødvendig å kjøpe et dobbelt sett med rengjøringsmidler for T-sonen og U-sonen. Moderne formler er allsidige. For vask, velg skum.

Vær særlig oppmerksom på ekstra midler og bruk for eksempel en pensel på problemområder.

For dyp rensing er egnet multimasking.

Blant kosmetiske metoder har tre typer rensing vist seg å være utmerket. © iStock

Kosmetiske prosedyrer

Blant kosmetiske metoder har tre typer rensing vist seg å være utmerket.

ultralyd

Som et resultat av ultrasoniske vibrasjoner, blir keratiniserte partikler skilt av hudoverflaten, forbedres mikrosirkulasjonen. Prosedyren er mild, egnet for alle hudtyper.

vakuum

Elektroplating (Disincrustation)

Bra for fet og problem hud, som vanligvis har høyere tetthet. En saltoppløsning av en spesifikk blanding påføres huden, hvorpå den påføres den med mikrostrømmer ved bruk av en spesiell dyse. Som et resultat oppløses innholdet av porene, gamle komedoner forsvinner.

I stedet for rengjøring kan skjønnhetspleiepersonen anbefale:

Microdermabrasion - hudpolering ved hjelp av små slipende partikler (bidrar til fornyelse av epidermis).

Kjemisk peeling - Oppløsning av døde hudpartikler med syrebaserte formuleringer. Overflaten av huden fornyes. Prosedyren er effektiv for korrigering av ulike mangler - fra spor av post-akne til pigmentflekker. Sammensetningen av peeling, avhengig av hudtype og formål, velges av legen.

Dyprensende kosmetikk for forskjellige hudtyper

scrubs

Exfoliating Scrub med rent hudabsorberende trekull, Garnier

kull og salisylsyre

Drener rent porer, strammer dem, fjerner effektivt overflødig sebum.

7-i-1 Deep Cleansing Pure Zone, L'Oréal,

Salicylsyre exfoliating partikler

Dypt renser oljeaktig hud, stimulerer fornyelse. Egnet til daglig bruk.

Myk scrub Gommage Surfin, La Roche-Posay

Spesielt utvalgte komponenter som gir høy toleranse, uten såpe, alkohol og fargestoffer

Rengjør huden forsiktig og dypt, og gir en behagelig følelse. Passer til tørr hud.

Ananas Papaya Face Scrub, Kiehl

fruktsyrer av ananas og papaya, aprikoskjernepulver

Bløder og oppdaterer huden. Påfør på våt hud, massasje, la i 2 minutter og skyll.

Mild Exfoliating Face Cream Exfoliance Confort, Lancôme

mandel, gjær og honningekstrakter, mikrogranuler

Løfter tørr hud fra stratum corneum, utgjør lindring og hudfarge.

Rengjøringsmasker

Rengjør hud dampende maske, Garnier

I kontakt med huden varmes det, noe som letter intensiv rensing av porene. For fet og problem hud.

Mineral Peeling Mask "Double Shine", Vichy

fruktsyrer, peeling vulkanske partikler

Dyp rens, mettet med mineraler. For alle hudtyper, inkludert følsomme, utsatt for flak.

Deep Pore Cleansing Mask, Clarifying Clay Masque, SkinCeuticals

Passer til dyp rensing, fjerner overflødig talg, gir ansiktslindring.

Maske av leire, dypt rensende og exfolierende huden, Purefect Skin 2 i 1 Pore Mask, Biotherm

hvit leralger ekstrakt

"Pulls" av forurensning, frigjør porene og reduserer dem betydelig, gir mikro-peeling og forfriskende. Påfør en gang i uken.

Intensiv rensemasker Energie de Vie, Lancôme

hvit leire, ekstrakter av sitronmelisse, ginseng, tranebær

Renser huden forsiktig fra ekstern forurensning og sebum, frigjør porene. Egnet til bruk 2 ganger i uken for alle hudtyper.

Disse verktøyene kan interessere deg.

Mer om ingredienser

 • Svetlana 9. august 00:45 Jeg forteller deg hvordan du skal ta vare på huden din. Min hud er fet, dette var årsaken til det store aknelivet i livet. 1) Først vasker jeg ansiktet mitt og gni ansiktet mitt med klorhexedin for å drepe bakteriene og vaske av fettet 2) Skrub deretter kaffens hud med pulver 3) Deretter gni den igjen med klorhexedin 4) Steam og påfør masker av leire (hvit, grønn, gul, blå eller svart) på huden og hold den tørk fullstendig 5) vask leiret og tørk det med klorhexedin. En gang i måneden renser jeg huden min dypt. 1) Jeg tørker klorhexidin og rengjør bruspulveret veldig grundig, vask deretter soda og tørk ansiktet mitt med hydrogenperoksid, og først klorhexidin. Hver tredje måned gjør jeg en dyp pilling. 1) Jeg lager en maske fra et badyagi-pulver på renset og dekontaminert hud: Jeg tar en badyagu, blander den med peroksid og legger massasjebevegelser på ansiktet mitt, hold i 25 minutter og skyll med vann, og desinfiser igjen..
 • Eugenia 10. april 19:04 Jeg elsker Garnier 3-i-1 rengjøringsmiddel. Dette er bare et funn for mitt problem hud! Det er ideelt som en enkel vask og som skrubbe og maske. Huden, som om, forteller meg "takk" for et fantastisk middel!

Gå gjennom
online diagnose
din hud

Flere Artikler Om Typer Acne