Perfekt glatt, glatt og matt lær er gjenstand for mange jenters drømmer. Men for å oppnå en slik person trenger ikke dyre stoffer og kosmetikk. Det viktigste i denne virksomheten er å eliminere årsaken til akne, så vel som regelmessig ta vare på huden din.

Hele vår kropp er dekket av porer, som kroppen trenger for termoregulering. I tillegg produseres sebum fra porene, som smører overflaten av epidermis. Når noen form for funksjonsfeil oppstår i strukturen i huden, kan sebum ikke komme seg ut, det er på tide å fylle med dette fettet. Fett møter luft og oksiderer, danner svarte flekker eller komedoner. Hvis en bakterie kommer inn i pore, begynner betennelse og en kvise vises.

Årsaker til akne

Årsakene er faktisk mange. En av de vanligste er hormonell tilpasning. Når kroppen begynner å produsere mer sebum, svikter porene ganske enkelt og tetter seg opp. Dette skyldes hyppig utseende av akne under pubertet, under graviditet, før menstruasjon.

Akne er ofte forårsaket av en funksjonsfeil i tarmene. Hvis kostholdet ditt er mye fett, krydret, stekt og melaktig mat - vær sikker på at ansiktet ditt blir dekket av akne. Du må drikke et kurs av probiotika for å kolonisere tarmene med gunstige bakterier.

En annen årsak til akne kan være ekstern eksponering. Utilstrekkelig rensing etter sminke fører til det faktum at porene blir tilstoppet med restene av kosmetikk, betent og fester. Det samme kan oppnås hvis du ikke skrubber huden i tide og ikke fjern stratum corneum av hudskalaer. Dette tetter porene og forhindrer at sebum løsner.

Dyp rensing

Daglig hudrensing er å fjerne støv, hudfett, kosmetikkrester fra overflaten. Ikke nøl med å tørke ansiktet hver dag med en sminkefjerner. Ikke vask med såpe - det tørker huden sterkt. Lett krem ​​eller melk skal fuktighet huden, men ikke tette porene. Hver annen uke må du utføre dyprengjøring av ansiktet. Det kan selvsagt gjøres på et kosmetikkkontor. Men på grunn av mangel på tid eller penger, kan slik rengjøring gjøres hjemme.

 1. I begynnelsen skal ansiktet dampes. For dette må du forberede en avkok av medisinske urter. Dette kan være kamille, nese, plantain, coltsfoot. I et kokende vann kaster du noen skjeer med tilberedt samling og la buljongen brygge i omtrent en time. Ved denne tiden vil kjøttbøten avkjøles litt for ikke å brenne huden. Hell den forberedte potten i bassenget, legg et par ansikter på den og dekk med et håndkle. Tilbring denne tilstanden i 10-15 minutter.
 2. Etter det, tørk ansiktet med en tørr klut.
 3. Forsiktig, med vasket hender, prøv å presse ut all akne, det vil si, gjør en mekanisk rengjøring. Det er best å fjerne kvise med spesielle verktøy eller fingre gjennom en tynn klut. Klemmer akne direkte med negler anbefales ikke, ellers kan du skade epidermis.
 4. Etter det kan du sette på ansiktet på noen helbredende maske. Veldig effektiv mot akne aloe. Bladene på planten må hakke og klemme saften med gasbind. Smør ansiktsjuice og la det stå i 15-20 minutter. Aloe desinfiserer og helbreder sår.
 5. Etter en spesifisert tid, skyll ansiktet ditt med kaldt vann og tørk med et rent håndkle.
 6. Hvis du har forstørrede porer, kan du tørke huden med en isbit.
 7. Fullfør rensingen med en lett nærende krem ​​på huden.

Hvis du lider av akne, kan du ikke bruke badehåndklær. Når du tørker av, forblir bakteriene på håndkleet, som, når de brukes igjen, går tilbake til ansiktet ditt. Det er best å bruke engangspapirhåndklær for dette.

Narkotika for akne

Det er mange verktøy som kan hjelpe deg med å fjerne huden din i løpet av få uker.

 1. Zener. Et kraftig stoff som inneholder antibiotika i sammensetningen, desinfiserer overflaten av huden. Også i sammensetningen er det sink, som undertrykker den forbedrede sekresjonen av fett. Utmerket kamper med postacne.
 2. Differin. Dette verktøyet er ikke mindre populært, inneholder ikke antibiotika. Effektiv nok til langvarig bruk. Det kan brukes ikke bare mot akne, men også mot komedoner.
 3. Dalatsin. Brukes mot akne, inkludert purulent. Langvarig bruk av stoffet fører til avhengighet og reduserer effektiviteten. Dalatsin må bruke kurs, med tidsintervaller.
 4. Skinoren. I tillegg til å bekjempe akne, exfoliates huden, noe som gjør at du kan kjempe etter akne.
 5. Effazel gel. Den har antiseptiske og antiinflammatoriske effekter, er effektiv mot akne og hudormer.
 6. Sink salve. Den tørker huden perfekt, bekjemper akne, normaliserer produksjonen av talg. Men bruk denne salven skal være et tynt lag slik at det ikke tetter porene.
 7. Levomekol. Et utmerket antimikrobielt og antiinflammatorisk middel brukes ikke bare som en helbredende salve for sår, men også som et kosmetisk preparat mot akne.
 8. Salisylsyre. Tørker acne, lindrer betennelse, fjerner rødhet. Det er nødvendig å søke punktvis - bare på problemområder.
 9. Ichthyol salve. Dette er et kosmetisk produkt som ikke har mistet sin popularitet gjennom årene. Ichthyol salve suger absessen til overflaten, eliminerer rødhet, hevelse og betennelse.

Huden til hver person er individuell. Og hvis ett verktøy ikke hjalp deg, se etter allikevel etter og prøv andre metoder for å bli kvitt akne.

Folk masker mot akne

Hvis du ikke vil bruke profesjonelle verktøy, kan ikke mindre effekt oppnås fra naturlige hjemmelagde masker. Vi har samlet kun for deg de mest effektive og effektive oppskrifter.

 1. Honning og kaffe. Honning er et utmerket kosmetisk produkt som bidrar til å rense huden og bringe den til tone. Kaffe i denne masken nærer ikke bare epidermis med nyttige komponenter, men utfører også fysisk rengjøring. Bland honningen oppvarmet i et vannbad med kaffe i like mengder. Skrub huden din med en skrubbe og la den stå på i 20 minutter. Deretter vasker du av masken. Hvis du gjør denne masken et par ganger i uken, etter en måned vil du legge merke til at huden har blitt mye jevnere.
 2. Calendula. Hvis du trenger en kraftig naturlig antiseptisk - ta calendula. Fra det kan du forberede avkok, infusjoner, lotioner. Calendula decoction er veldig nyttig å bruke når du vasker. Ikke haste for å kaste bort blader og stilker av planten etter å ha stekt avkokingen - legg dem på ansiktet ditt. Og hvis du insisterer på calendulaalkohol, kan du få et utmerket anti-aknehjelpemiddel for fet hud.

Disse enkle oppskrifter, ingrediensene som finnes i hvert hjem, vil hjelpe deg i kampen for et rent og vakkert ansikt.

Akne er ofte resultatet av en dårlig livsstil. Prøv å følge og ta vare på huden din, spis riktig, ikke bli båret med dekorative kosmetikk. Og så vil ansiktet ditt skinne med naturlig skjønnhet!

Hvordan rengjøre ansiktet av akne hjemme?

Hver av oss minst en gang i livet, men det var forskjellige utslett på ansiktet. Det er spesielt ubehagelig når akne i ansiktet vises før en viktig begivenhet eller møte, når deres utseende er helt ute av sted. Hva er akne, hvorfor ser det ut? Hvordan rengjøre ansiktet av akne hjemme?

Vi vil svare på spørsmålene i artikkelen.

Hvordan oppstår akne?

Ulike faktorer påvirker kroppen vår:

 • årstidskifte, noe som medfører endringer i fuktighet og temperatur;
 • ugunstig miljøsituasjon;
 • ubalansert ernæring og junk food;
 • langvarig sitte på kontoret eller hjemme foran datamaskinen, noe som fører til mangel på tilstrekkelig oksygenforsyning.

Alle disse forholdene har en direkte forbindelse med kroppen, og huden blir en indikator på alle negative effekter. På ansiktet reflekteres funksjonsfeil i menneskekroppen i form av svarte flekker, wen, akne og andre ubehagelige utslett.

For eksempel fører blokkering av hårfollikler på huden til utviklingen av akne, dette skyldes sekret i sebaceous kjertler, samt på grunn av akkumulering av døde hudceller.

Over tid dannes sorte eller hvite prikker (comedoner) på stedet av tilstoppede porene, som, hvis de inntas, forårsaker en inflammatorisk prosess. Det er smertefulle utbrudd som riper og brister over tid, frigjør pus.

De viktigste årsakene til akne


Akne er vanligvis observert hos gutter og jenter under puberteten. På denne tiden produserer kroppen en stor mengde kjønnshormoner, som aktiverer sebaceous kjertlene og til slutt tetter porene med sebum.

En annen viktig årsak til purulent utslett i ansiktet er dårlig kosthold. Akne kan være en konsekvens, som mottak av skadelige produkter, og en allergisk reaksjon på noen av dem. Et stort antall søtsaker, bruken av krydret og fettstoffer, overdreven inntak av koffein, alkohol - alt dette fører til akne.

Vårt liv er fullt av problemer, og vi kan ikke forbli likegyldige for dette. Hyppige nervesvikt, bekymringer og belastninger utløser også akne. I en stressende situasjon aktiverer sebaceous kjertlene sitt arbeid, som tetter porene og fører til utseende av sår på ansiktet.

De vanlige årsakene til akne kan også tilskrives feil hudpleie. Huden må rengjøres regelmessig før sengetid, fordi hele dagen, støv, smuss og kåt hudpartikler samler seg på dem. Riktig og konstant pleie vil sikre rene porer og forhindre betennelse.

Solen kan også utløse akne. På enkelte mennesker virker det positivt, tørker ulike utslett, slik at huden ser ren og sunn ut, men for andre er effekten negativ. Hvis ansiktets hud er utsatt for manifestasjoner av utslett på grunn av solens eksponering, bør du prøve å ikke gå i den åpne solen eller bruke solkrem.

Ansiktsrensing fra akne i salongen

Prosedyren kan utføres både på kosmetikkkontoret og hjemme. Valg av metode avhenger av materialets egenskaper og preferanser.

En mester kosmetolog kan foreslå at du rengjør ansiktet av akne med darsonvalisering eller mesoterapi. Under darsonvalisering blir strømmer brukt, under påvirkning av hvilken smuss og mikrober som tetter porene, går ut. Dette gjør at sebaceous kjertlene kan fungere normalt og reduserer poreåpninger.

Under mesoterapi blir huden revitalisert fra innsiden, på grunn av bruk av en nålerull, som smøres med aktive stoffer.

Det anbefales å utføre slike salongprosedyrer minst en gang i måneden for å bli kvitt akne, subkutane knuter og lim.

Hvordan rengjøre ansiktet av akne hjemme?

Før du utfører selvrensing av huden, bør du velge riktig kosmetikk: tonic, gel for vasking, skum eller lotion.
Når du velger, må du først avgjøre hudtype og velge et produkt som passer dem best.

For det andre er det bedre å bruke midler fra anerkjente selskaper som har god tilbakemelding og anbefalinger.

For det tredje er den viktigste regelen aldri å klemme på akne. Dette kan forårsake skade på huden og forekomsten av en ekstra betennelsesprosess.

La oss finne ut hvordan du rengjør ansiktet fra akne riktig?

Prosessen består av følgende trinn:

 1. Rengjør huden med en lotion, kosmetisk melk eller betyr at du stadig bruker.
 2. Skyll av med varmt vann, bruk antiseptisk såpe.
 3. Du kan bruke klorhexidin til å tørke ansiktet med en bomullsstoff fuktet med salicylsyre, borsyre eller kloramfenikolalkohol. Fra furatsilina tabletter kan du lage en løsning for å tørke ansiktet.

Hvis ansiktet ikke har betent utslett, kan du utføre følgende fremgangsmåte:

 • damp ansiktet ditt med dampbad;
 • sett på ansiktet av en slik sammensetning: salt "Ekstra" og brus, tatt i like mengder (for 2 ts);
  Påfør blandingen på ansiktet og gjør en lysmassasje;
 • stå i 3-5 minutter;
 • vask av blandingen først med varmt vann, og hell deretter kaldt.
 • tørk ansiktet med et håndkle;
 • smør med fuktighetskrem.

De beskrevne handlingene er bare forebygging, noe som ikke bidrar til å fullstendig bli kvitt akne.

Hvordan rengjøre ansiktet av akne med skrubbe?

Hvis ansiktet er dekket med purulent utslett, kan dyp rengjøring utføres. Hvis huden i ansiktet er tørr, bør skrubben være finkornet, noe som gjør det mulig å forsiktig rense utslettet forsiktig. For fet og blandet hud - du må bruke skrubbe med grovkornet struktur.

Denne prosedyren utføres på et rent, forberedt ansikt.

Dette gjøres som følger:

 1. Forbered en avkok (best av kamilleblomster).
 2. Lag et dampbad: Fjern håret, lene over oppvasken med varm kjøttkraft, dekke med et håndkle.
 3. For å opprettholde 15-20 minutter, for utvidelse av porene.
 4. Ta en skrubbe (egnet for hudtype), legg en liten mengde på ansiktet og masser inn i huden med masserende bevegelser. Prosedyren skal utføres 30-40 sekunder.
 5. Vask av med varmt vann.
 6. Påfør en nærende krem ​​eller maske.

I nærvær av inflammatoriske prosesser på ansiktets hud, kan denne prosedyren ikke utføres. Skrubbing utføres bare når det tørkes og "gamle" utslett.

Akne ansiktsmasker

Ved behandling av problematisk ansiktshud, kan ulike nærings-og terapeutiske forbindelser som lett kan utføres hjemme, hjelpe godt.

Hvordan rengjøre ansiktet av akne ved hjelp av en maske?

Leremaske
Kosmetisk leire fortynnes med varmt vann for å danne en halvvannskonsistens. Den resulterende slurry skal påføres ansiktet og får tørke helt, ca 15-20 minutter.

Bruken av en slik maske vil rense huden, trekke ut all forurensning fra porene, rense ansiktet på svarte flekker, tørke ut utslett, lindre betennelse.

Bodyga Mask
Pulveret fortynnes med varmt vann, den resulterende vasselen må påføres ansiktet, stå i 10-15 minutter. Vask av med varmt vann.

Masken vil tørke ut akne, rense porene og fjerne de kåte hudpartiklene.

Mask med honning
For prosedyren du må blande 50g flytende honning og olivenolje, slå 1 eggeplomme. Å bruke struktur på personen, for å opprettholde 30 minutter. Vask av med varmt vann. For å fjerne ansiktet av akne bør prosedyren utføres regelmessig, helst flere ganger i uken.

Imidlertid, søker bare masken, bli kvitt akne vil ikke lykkes. Dette problemet bør vurderes i komplekset: riktig rensing og hudpleie av ansiktet, god ernæring og hvile, samt positive følelser. Og så blir ansiktets hud frisk og rent.

Spørsmål - Svar

Spørsmål: Hva er den beste måten å forebygge akne?

Svar: For at du ikke skal ha akne, må du spise fullt og balansert (spise frisk frukt og grønnsaker), være rolig og balansert, oftere i frisk luft og spill sport. Det er svært viktig å velge riktig pleieprodukter (tonics, cremer, scrubs), rengjør og nærer huden i ansiktet hver morgen og kveld.

Spørsmål: Hvor er den beste måten å rengjøre ansiktets hud på: hjemme eller i salongen?

Svar: Avhengig av alvorlighetsgraden og spredningen av akne, kan prosedyren ved sjeldne utslett utføres hjemme. Hvis ansiktets hud er dekket av mange akne, er det bedre å kontakte salongen slik at master velger prosedyrene som passer for ditt spesielle problem.

Spørsmål: Hva er bedre å bruke for akne masker eller scrubs?

Svar: Hvis utslett på ansiktet er friskt og betent, er det umulig å bruke skrubber for ikke å forårsake spredning av infeksjon. Masker kan brukes både for å tørke utslett og tilnærming huden under post-acne perioden.

Rengjør huden fra akne og svarte flekker i hjemmet

Se hver dag vakker og ha velpleiet hud på ansiktet - ønsket av hver person. Takket være livet i moderne byer med forferdelig økologi og fiendtlige værforhold (eksosgasser, støv, vind, brennende sol), blir dette problematisk, siden alt påvirker ansiktet i form av hudbetennelser. Hva skal jeg gjøre hvis det er tegn på akne og svarte flekker? Regelmessig rensing av ansiktet fra akne vil hjelpe.

Slik rengjør du ansiktet fra akne

Akne er en inflammatorisk prosess på huden. Denne sykdommen rammer mennesker av noe kjønn og alder. Denne sykdommen skjer av ulike grunner:

 • hormonell svikt i kroppen;
 • sykdommer i indre organer;
 • stress og mangel på søvn;
 • usunt kosthold;
 • lav kvalitet dekorative kosmetikk;
 • utilstrekkelig omsorg;
 • genetisk predisposisjon.

I alvorlige og avanserte tilfeller blir aknebehandling foreskrevet av lege etter en detaljert undersøkelse. For lettere typer hudutslett, kan bare salver, gni, ta vitaminer eller andre legemidler forskrives. Men også bidra til å eliminere dette ubehagelige fenomenet med kosmetiske prosedyrer.

Spesielt er hjemmeomsorg et godt alternativ til å besøke en skjønnhetssalong eller spa-salong:

 • rensing ansiktet av akne på et tidspunkt når det er praktisk;
 • hjemmekoselig og komfortabel atmosfære;
 • risikoen for å bli brent eller utføre en svært smertefull prosedyre er minimert;
 • betydelige kontantbesparelser.

Advarsel! I intet tilfelle bør rengjøring av ansiktet av akne hjemme utføres med mindre grunnleggende hygienestandarder følges, og det er ingen sikkerhet for at prosedyren er korrekt. Ved den minste feilbevegelsen er det fare for å skade epidermis, forårsaker infeksjon eller infeksjon.

Hvordan rengjøre ansiktet av akne hjemme - et spørsmål av interesse for mange. Følgende er eksempler på prosedyrer som ikke er vanskelige å gjenta seg selv.

rensing

Før du begynner alle manipulasjonene, bør epidermis rengjøres ordentlig fra støv, overflødig sebum og kosmetikk med lotion eller mycelialvann. Du må vaske hendene grundig og behandle dem med alkohol. Du bør også sterilisere alle brukte instrumenter, hvis noen. Ansiktsrensing av akne hjemme bør foregå i en målt rytme for å ta behørig oppmerksomhet til hver fase av prosedyren.

dampende

Etter at alt overskudd er fjernet, må du dampe huden. For å gjøre dette, ta en eller flere urter, som calendula, kamille, tricolor violet, en streng og legg til kokende vann. La det stå og kjøle litt, for ikke å forbrenne deg selv. Dekk med et håndkle og damphud på ansiktet i 10-15 minutter.

skrubbing

Påfør produktet og spre lett på massasjelinjene. Partiklene skal ikke være store, for ikke å skade epidermis. Du kan bruke som en butikkversjon, og tilberedes selv. Det er bedre å lage en skrubbe basert på kaffegrunder eller knust havremel.

Mekanisk rengjøring

Når du renser hendene fra akne, må du bruke et tynt stoff for ikke å skade dermis med neglene dine. Men det er bedre å bruke spesialiserte verktøy: en skje Uno, Vidal nål og desinfiserende kluter.

behandlingen

Når rensing av ansiktet med akne hjemme er gjort, er det nødvendig å desinfisere dermis med hydrogenperoksid 3%.

ansiktsmaske

Dette verktøyet er nødvendig for å begrense porene og berolige huden. Selvfølgelig, i en bred tilgang en stor mengde av dette produktet på hyllene. Men det er også veldig enkelt å lage en maske med egne hender.

Masker basert på blå kosmetisk leire, honning og kefir er ideelle. For å øke effekten, kan du legge til aromatiske oljer: sitron, oransje, gran, tea tree, lavendel, ylang-ylang, rosmarin og andre. Fuktighetsgivende ikke-komedogen krem ​​er et etterbehandling som hjelper fuktighet og beroliger dermis.

Slik rengjør du ansiktet fra svarte prikker

Som regel dannes svarte flekker på grunn av blokkering av talgkjertlene. Det vanlige stedet for utseendet er T-sonen: nese, nesevinger og panne. Men de kan også vises på haken og til og med på kinnene.

Metoder for rensing av komedones hud er de samme i deres prinsipper som akne. Bare ansiktsmasker kan være særegne. Disse er hovedsakelig masker-filmer basert på gelatin og protein, når de tørkes danner de en film som raskt og enkelt fjernes sammen med det døde laget av epidermis. Slike rettsmidler er nyttige ved at ved systematisk bruk blir epidermis jevn og ren. Slike renseprosedyrer gir optimale resultater i pleie av huden. Etter det, for å begrense porene og berolige dermis, anbefales det å bruke isterninger fra urteinfusjoner for å gni ansiktet.

Hvordan få ansiktet rensing fra akne hjemme med en umiddelbar effekt, har en rask effekt? Tross alt er det nødssaker når det er veldig nødvendig. I dette tilfellet vil følgende produkter hjelpe:

 • Sitronzest. Gni til de nødvendige stedene, la det virke i 15 minutter, skyll deretter. De aktive stoffene i skelen av denne citrusen fjerner helt urenheter fra de riktige lagene i huden, bleking det.
 • Tannkrem. Påfør punkter med problemområder og la i 10 minutter. Pastaen vil lette toppen av stoppene og hvite huden. Bruk forsiktig de pastaene som inneholder mentol, fordi det kan forårsake allergier.
 • Soda og salt. Fukt ansiktet med vann og bland blandingen med en gnidningsbevegelse. La opp i 7 minutter, skyll deretter med kaldt vann. Det drenerer smuss og gjør svarte flekker usynlige.

Disse teknikkene er effektive, men du kan ikke bruke dem på en kontinuerlig måte! De er for sjeldne og engangsbruk.

Salon ansikts omsorg

Kompetent velge riktig prosedyre, eller deres komplekse vil hjelpe konsultasjon med en kvalifisert kosmetolog, som i salongen er det et bredt spekter av metoder. Og å uavhengig forstå nyansene av hver, vil være ganske problematisk.

Typer mekaniske prosedyrer:

 • Manual. Den vanligste og mest effektive rensingen av ansiktet fra akne og svarte flekker, under prosedyren, blir kvitt urenheter fra det øvre laget av epidermis. Siden spesialisten handler med hendene, utfører han nødvendigvis rengjøring med hansker for å beskytte huden mot skade. Selvfølgelig er denne metoden den mest ubehagelige, smertefulle og traumatiske. Anbefales ikke for personer med sensitiv hud.
 • Brashing. En annen type mekanisk rensing, mer lik peeling. Denne metoden brukes også før manuell rengjøring for å forberede dermis til videre manipulasjon. Det er gjort med kjever og børster, roterende i forskjellige hastigheter og i forskjellige retninger. Denne akne rensing er kontraindisert for sensitiv hud.

Typer maskinvareprosedyrer:

 • Ultralyd. Helt smertefri og sikker prosedyre. Det utføres av apparatet, som, som sender ut ultralyd, fjerner bokstavelig talt fra huden alt som er unødvendig. Når det brukes, blir døde hudceller lett separert. En slik massasje bidrar til å forbedre tilstanden til beskyttelsesdekselet. Denne metoden gir ingen spor eller rødme på epidermisene. Denne metoden kan utføres i forbindelse med andre prosedyrer, spesielt for fet hud.
 • Galvanisk. Subtype maskinvare kosmetologi prosedyrer. Rengjøringsprosessen utføres i hytta med en enhet som produserer en svak lavfrekvent strøm, under påvirkning av hvilken fettpropper i epidermis mykner og forlater porene. Kosmetologen i rengjøringsprosessen fjerner dem med en desinfiseringsduk. Passer til kombinasjon og fet hud.
 • Laser. Veldig populær salong service. Ikke-kontakt, smertefri, effektiv prosedyre. Påvirker cellens nivå, øker elastisiteten til det øvre laget av dermis, strammer porene, normaliserer talgkjertlene, eliminerer flekkene igjen etter akne.
 • Vakuum. Denne rengjøringen gjelder også for maskinvarerengjøring. Enheten fungerer på grunn av en støvsuger, suger resterne av kosmetikk, støv, fettete plugger, døde hudskalaer, komedoner fra epidermisene. Egnet for fjerning av lokal forurensning. Hvis utslett og svarte flekker er rikelig, er det bedre å bruke en annen metode.
 • Chemical. Denne rensingsprosedyren er smertefri. Under prosedyren påføres en viss sammensetning mettet med fruktsyrer på huden. På grunn av denne effekten blir porene rengjort, dermisene er opplyst og hudfarge er nivellert. Denne metoden vil bidra til å kvitte seg med pigmentplakk og akneflater.
 • ABR rengjøring. Det er ofte forvekslet med kjemiske peeling. Det adskiller seg fra at BHA-, AHA-syrer og vitamin A brukes. Denne sammensetningen av stoffer fjerner godt døde hudpartikler, på grunn av hvilken betennelse er fjernet i de øvre lagene og fargen på ansiktet utjevnes.

Renser ansiktet akne

Alle prosedyrene som vurderes for hudpleie, har selvsagt en gunstig effekt:

 • dermis er flatt, ruheten forsvinner;
 • små arr forsvinne;
 • huden blir jevn og strålende;
 • fargen på huden forbedrer seg, blir homogen;
 • taperende porer;
 • komedoner og akne forsvinner eller reduseres.

Det skal bemerkes at for å rense ansiktets hud hjemme var så effektiv som mulig, og resultatet ble løst i lang tid, er det nødvendig å gjennomføre omsorgsprosedyrer systematisk. Hver dag bør du bruke kosmetikk egnet for hudtype.

Hvis valget faller på prosedyrene i salongen, er det nødvendig å fortelle hvilke teknologier som passer, hvordan de utføres og hvilken effekt som kan forventes fra en bestemt tjeneste når man konsulterer en kosmetolog. Det er også nødvendig å informere spesialisten om forekomst av allergier eller andre kontraindikasjoner.

Utvilsomt er salongrengjøring av ansiktet fra akne mer effektivt enn utelukkende hjemmeprosedyrer. Den andre siden av mynten er at ikke alle har økonomisk evne til å bruke tjenester fra en spesialist i salongen. For acne, ideelt, bør du kombinere rengjøring med en kosmetolog med riktig omsorg hjemme.

Hvis løpet av kosmetiske prosedyrer er bestått, og problemet med akne og svarte flekker ikke har gått, bør du kontakte klinikken for videre undersøkelse.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

De spesifikke egenskapene ved intoleranse mot noen stoffer eller stoffer diskuteres direkte ved første besøk til salongen i samråd med en kvalifisert spesialist. Men det er generelle regler som under ingen omstendigheter gjelder ansiktsrensing av svarte flekker og akne:

 • graviditet (kun mekanisk og ABR-rensing er mulig);
 • menstruasjon periode;
 • katarrale og virus sykdommer;
 • bronkial astma;
 • rehabiliteringsfasen etter operasjonen;
 • moles og ansikts neoplasma;
 • hypertensive krise;
 • diabetes mellitus;
 • psykisk lidelse;
 • eksem av epidermis;
 • rikelig purulent betennelse i huden;
 • herpes;
 • dermatitt.

I noen tilfeller kan det forekomme kviser etter rengjøring av epidermis hjemme eller etter en salongprosedyre. Årsaken til dette kan være feil rengjøring, dårlig kvalitet verktøy, for eksempel en maske eller peeling. Det kan også skje på grunn av feil hudpleie før eller etter prosedyren.

anbefalinger

Det er viktig å huske at under manuell rengjøring, uansett hvor nøyaktig spesialisten handlet, kan rødhet og hevelse oppstå på huden. Allergiske reaksjoner og desquamation kan oppstå fra andre typer kosmetiske prosedyrer. Derfor anbefales det ikke å rengjøre ansiktet fra akne på tvers av en betydelig begivenhet. Det er bedre å gjøre alle nødvendige manipulasjoner en uke før en viktig dag.

På dagen for den utpekte rensingen av epidermis, bør vann-varme prosedyrer som badstue, bad, SPA, bassenget bli forlatt. Det er også nødvendig å utelukke øvelser som forårsaker overdreven svette, så det er bedre å avstå fra å delta i intensiv idrettstrening i 2-3 timer for kosmetiske manipulasjoner. Bare hygienisk dusj og vask er mulig.

Bruken av dekorative kosmetikk anbefales ikke, samt fargen på hår, øyenbryn og øyevipper i de påfølgende 12 timer etter prosedyren. I løpet av denne tiden bør hjemmebehandlingen bestå av å vaske og bruke de verktøyene som skjønnhetspleieren vil anbefale direkte.

Slik renser du ansiktet ditt fra akne hjemme

Forrige artikkel: Pink acne

Ansikts acne er et vanlig problem som millioner av mennesker verden over møter hver dag.

Som regel kommer de fleste utbrudd på pannen, nesen og haken.

La oss finne ut hvorfor og hvordan akne dukker opp, sett på variasjonen og finn ut hvordan du renser ansiktet ditt fra hatfull akne.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hvordan vises

Kroppen slutter å jobbe harmonisk under påvirkning av mange faktorer:

 • årstidsendringer, temperatur og fuktighet;
 • ugunstige miljøforhold
 • upassende kosthold, misbruk av junk food og alkohol;
 • stillesittende livsstil, mangel på oksygen, noe som fører til en svekkelse i det generelle trivselet.

Huden er en indikator på tilstanden til alle indre organer. Eventuelle feil og funksjonsfeil påvirker uunngåelig det i form av feil.

Disse er tilstoppede porer, betent bump og sår.

Akneutslett dannes gradvis.

I utgangspunktet er ekskretjonskanalen til talgkjertelen tilstoppet med fortykket fett og en samling av hornete skalaer av epidermis.

 • Dette fører til utseendet på sorte og hvite prikker - åpne eller lukkede komedoner.
 • Og etter at bakteriene kommer inn i luftløs hulrom, begynner den inflammatoriske prosessen.
 • Smertefulle røde baller vises på overflaten, som er fylt med pus, modne og briste.

De viktigste årsakene til akne

 • Akne er kjent for nesten alle tenåringer, da de dekker huden fra 12 til 19 år gamle. Arbeid med sebaceous kjertler er aktivert på grunn av frigjøring i blodet av et stort antall kjønnshormoner.
 • En avgjørende rolle i integritets renhet spilles av et balansert kosthold. Daglig forbruk av fete, salte, stekte, søte, krydrede matvarer fører til opphopning av giftstoffer i kroppen. Tarmene tåler ikke fjerning av skadelige stoffer, så de trenger inn i blodet.
 • Hyppige og intense erfaringer fører til frigjøring av stresshormoner som påvirker talgkjertlene. Dessverre er det umulig å forbli likegyldig for alt. Som et resultat lider huden.
 • Feil ansiktspleie, upassende sminke, uregelmessig rensing, sminke igjen over natten - alt dette påvirker også helsen til huden.

Typer av utslett

Akne inneholder følgende lesjoner:

 • follikulær hyperkeratose ("goose bumps"), som skyldes overdreven tørrhet og vekst av stratum corneum. De beste rettsmidler mot dem er scrubs, peels, masker, bad med havsalt;
 • interne støt, hvis innhold ligger dypt i dermis, dannes på grunn av bakterier. Vil redde fra dem cauterization jod;
 • Vannet gjennomsiktige eller uklare vesikler dukker opp på grunn av virusinfeksjon, allergier eller metabolske forstyrrelser. Det er nødvendig å fjerne kløen ved å gni chamomile decoction og konsultere en lege.

Video: "Vask med akne"

behandling

Når akne er forårsaket av interne forstyrrelser, vil ingen rensing av ansiktet hjelpe.

I dette tilfellet må du bestå en full undersøkelse, besøk smale spesialister, for å identifisere og eliminere årsaken.

Og bare da bli kvitt de eksterne manifestasjoner av patologi ved hjelp av komplekse metoder.

Folkemidlene

Et godt middel er laget av finhakkede friske agurk og 2/3 kopp kokende vann.

 • Etter infusjon i 10 minutter og filtrering, legges 1 time seng til løsningen. honning og rørt.
 • Påfør preparatet til det rensede ansiktet i 30 minutter to ganger om dagen.
 • På slutten av dekslene skylles med rennende vann.

Eliminerer akne på kort tid etter oppskrift.

 • Krymp 1 tablett streptocid, legg til en dråpe Zelenka og et lite bore vaselin.
 • Salven er påført med en bomullspinne prikket, etter en kvart time blir resterene fjernet med en bomullsskive, og huden gnides med lotion.

Hvis du gjentar prosedyren flere ganger i løpet av dagen, så vil utslettet tørke ut og forsvinne etter to dager.

Ikke dårlig ren komprimerer av decoctions av urter.

 • Kokende vann hell 1 ss. losjer. svinger, la det brygge, så fuktet i en bomullserviett i væske og pålegg på ansiktet.
 • Buljongen tas muntlig tre ganger om dagen for en kvart kopp per måned.

Foto: urte tinkturer kan brukes til å tørke

Det er nyttig å tørke utslettene med calendula tinktur av legemidler, blande det i like mengder med honning og kokt vann.

Rist rå poteter, klem saften og kombinere med 1 times hytter. honning.

Den resulterende slurryen blir brukt på steder av akneakkumulasjoner, og holdes i 20 minutter.

Det mest effektive middel for betennelse regnes som aloe juice, tilberedt på en spesiell måte.

Foto: Aloe juice vil akselerere modningen av elementet og redusere betennelse.

 • Flere ferske blader blir vasket, tørket, pakket inn i en avis og plassert i kjøleskap i en uke.
 • Deretter blir råmaterialet malt i kjøttkvern eller i en blender, presset juice.
 • Hud gni 2-3 ganger om dagen.

Innen en uke vil antall betente elementer reduseres, nye utslett vil ikke lenger vises. Du kan suge gassbind i verktøyet, sette ansiktet og la det stå i en halv time.

 • Hvis hver morgen på tom mage å drikke 1 glass valle, så vil akne gå bort i en måned.

Slik rengjør du ansiktet fra akne

For å fjerne huden fra akne, er det viktig å periodisk rense ansiktet til en skjønnhetspleie eller hjemme.

Valg av metode avhenger ikke bare av individuelle preferanser, men også på den økonomiske situasjonen. Som regel er profesjonelle tjenester dyrere.

I hytta

Maskinvare rengjøring gjort ved hjelp av microcurrent eller instrument Darsonval.

Foto: darsonval vil begrense porene og starte regenereringsprosesser

Eksponering for elektriske oscillasjoner eller radiobølger bidrar til frigjøring av forurensninger fra porene, utløser regenerative prosesser i vevet og smalner ut i sebaceous kjertler.

peeling

Det er to typer:

Foto: sur peeling løser opp fettete plugger og overflaten av epidermis

 • kjemisk peeling - overflatebehandling med spesielle syrer som løser det øvre laget av epidermis og fettete plugger;
 • mekanisk kasting - sliping med slipende børster, ikke å gi ubehag og økende blodmikrocirkulasjon.

Foto: ansikts kaste

ultralyd

Effekten av ultralyd utføres ved hjelp av en spesiell enhet med en tynn plate på enden.

Hun ledes strengt langs massasjelinjer i 20-30 minutter.

Porer rengjøres og innsnevres, metabolske prosesser i vev stimuleres og celleregenerering akselereres.

Effekten fortsetter i lang tid, og hvis du gjentar økt regelmessig, vil du kunne unngå utseendet av nye utslett.

Foto: Ultralyd renser forsiktig porene og fjerner døde hudceller

Hjemme

Før du renser ansiktet ditt fra akne hjemme, er det viktig å velge riktig sminke kosmetikk:

 • i henhold til hudtype
 • pålitelige produsenter;
 • en serie.

Skyllende utslett med negler eller fjerning av purulent innhold anbefales ikke.

Enhver uduelig handling fører til vevskader, ekstra betennelse og utseende av rødhet.

Det er mye vanskeligere å kvitte seg med flekkene igjen etter de helbrede sårene.

Hvis dekslene er betent, må du følge instruksjonene:

 • fjern kosmetikk og forurensning med melk eller micellar vann;
 • vask ansiktet med antibakteriell såpe eller en spesiell gel;
 • tørk med en bomullsstoff fuktet med et antiseptisk middel (klorhexidin, kloramfenikol eller borsalkohol, furatsilina løsning).

Når de betente elementene er fraværende, kan følgende fremgangsmåte gjøres:

 • damp ut huden, med hodet bøyd over varmt vann og dekket med et håndkle i 10 minutter;
 • bland fint salt "Ekstra" med brus i like store mengder;
 • Den resulterende blanding påføres på ansiktet, forsiktig gni i en sirkulær bevegelse. Spesiell oppmerksomhet bør gis til panne, rygg og vinger i nesen, området under underleppen;
 • Skyll etter 3-5 minutter med varmt vann og skyll deretter med kaldt;
 • flekk dekslene med et rent håndkle;
 • bruk en fuktighetskrem.

masker

Du kan rense ansiktet ditt fra akne med masker.

Og riktig forberedt formuleringer vil hjelpe bevist oppskrifter:

Foto: En maske med leire tørker utslett, fjerner betennelse og fet hud.

 • Fortynn en kosmetisk leire med varmt kokt vann til konsistensen av rømme, spre seg på huden og la den være helt tørr (15-20 minutter). Prosedyren trekker ut forurensning fra porene, eliminerer svarte flekker, betennelse, tørker ut utslett;
 • Badyagi pulver blandet med vann for å lage en tykk slurry, og påfør ansiktet, unngå området rundt øynene og leppene, i 5-10 minutter. Verktøyet renser fra røde flekker og friske spor etter akne, exfoliates døde hudceller;

Foto: badyaga reduserer post-acne manifestasjoner

 • Kombiner flytende honning i like store mengder med olivenolje og banket eggeplomme. Mask for å tåle en halv time, og skyll deretter med varmt vann. Regelmessig bruk øker hastigheten på prosessen med å rense huden.
 • ta 3 ss. losjer. tørr gjær og fortynnet med hydrogenperoksid 3% for å ikke bli for flytende blanding. Påfør det i 15 minutter, skyll med sterk infusjon av te og skyll ansiktet med kaldt vann;
 • grind flager havregryn i en kaffekvern, legg til en skje med honning og legg mye på dampede deksler;
 • Punkt smøre ål med tea tree olje.

Hvordan bruke salisylsyre for akne? Finn ut her.

Bruk en skrubbe

Velge en skrubbe, du må fokusere på hudtype:

 • finkornet struktur betyr for tørr;
 • For fett eller kombinasjon, er det bedre å velge større slipende partikler.

Bruk den på tidligere dampede deksler.

 • En liten mengde presses på fingrene og gnides med massasjebevegelser i 30-40 sekunder i problemområdene.
 • Til slutt vaskes sammensetningen med varmt vann og en nærende krem ​​eller maske påføres.

Kontraindikasjon til skrubbing er tilstedeværelse av sår, betent rød akne og åpne sår.

Gjennomføring av prosedyren

Hvis det tross alt ble besluttet å utføre mekanisk rengjøring av huset, så bør det gjøres riktig.

Prosedyren for manuell fjerning av sebaceous plugger er effektiv, men ganske smertefull.

stadier

Hele prosessen tar ca 1-1,5 timer og består av følgende påfølgende trinn:

 • make-up fjerning og ansiktsrensing;

Foto: Fjern det døde cellelaget med en skrubbe

 • fjerning av det øvre laget av epidermis med en peeling eller skrubbe;

Foto: dampbad gir deg mulighet til å åpne porene

 • damp;

Foto: Antiseptisk ansiktsbehandling

 • antiseptisk behandling av hender, ansikt og instrumenter (alkohol, hydrogenperoksid, salisylsyre);

Foto: looping pore innhold

 • fin ekstrudering av ål;

Foto: Påføring av en beroligende maske

 • å bruke en maske
 • smørende nærende krem.
instrumenter

Spesialist i hytta kan også gi råd om mekanisk rengjøring.

 • Under økten fjernes kurver av profesjonelle verktøy - Unos skje, Vidal nål, sløyfe eller sil, spyd, peeling pensel.

Foto: Uno skje for å fjerne sebaceous plugger

 • Hvis det ikke finnes noen spesielle enheter hjemme, kan du klemme innholdet med fingrene, etter å ha pakket dem med sterile kluter. Praktisk å gjøre dette i medisinske hansker. Det viktigste er ikke å skrape huden med negler.

Foto: I mangel av verktøy kan duene klemmes ut med fingrene, innpakket med gasbind servietter eller bomullsputer

Nyttige tips

Nyttige anbefalinger fra kosmetologer vil bidra til å kvitte seg med utslett mye raskere.

 1. Vask om morgenen og kvelden med en gel eller et skum med en nøytral pH, og fjern rester av et tett fundament med en svamp eller børste.
 2. Hvis du foretrekker å bruke såpe, må du tørke huden med en løsning av eplecidereddik i vann i forholdet 1: 3 ved slutten av prosedyren.
 3. Få et eget håndkle for ansiktet, men bruk engangsblandinger.
 4. Vask hendene oftere, prøv å ikke røre ansiktet ditt, for ikke å smitte infeksjonen.
 5. Bytt puten på puten annenhver dag.
 6. Alkoholløsninger bruker bare et punkt for ikke å forårsake brannskader.
 7. Ikke utsett huden for ultrafiolett stråling, ellers vil flekker forbli.
 8. Ikke glem å bruke solkrem før du går ut.
 9. Gjør et hjem rengjøring av ansiktet om natten, for i løpet av søvnene regner cellene raskt.
 10. Gjenta ikke prosedyren mer enn en gang i måneden.

Spørsmål og svar

Hvis du kombinerer en kompleks rensing med riktig ernæring, god søvn og tilstrekkelig fysisk aktivitet, vil immunsystemet raskt takle akne.

Når du ikke kan rengjøre deg selv

Foto: I nærvær av betente elementer på huden, anbefales det ikke å gjøre rengjøringen selv

Hvis integumentet er dekket med mange utslag, er det sår og alvorlig rødhet, da hjemmeprosedyrene bare vil øke infeksjonen.

I alvorlige tilfeller, ikke medisinske.

Er det mulig å fjerne arrene

Foto: Ved hjelp av laserterapi kan du bli kvitt akne arr

 • Det er mulig å kvitte seg med arr kun i salongen ved hjelp av laser hudpolering, medium eller dyp kjemisk peeling, microdermabrasion.
 • Hjemmet kan overflaten bare være litt glatt og lysere pigmenteringen.

Hvilken lege å kontakte

 • Dermatologen er involvert i diagnose og behandling av hudsykdommer.

Foto: kosmetolog vil velge de nødvendige prosedyrene

 • Du kan også kontakte en profesjonell skjønnhetspleie som vil velge de beste prosedyrene for rensing.

forebygging

Forebygging av utslett består i å overholde en riktig livsstil og en diett.

 • I løpet av dagen bør du drikke minst 2 liter renset vann uten gass.
 • Overgi mel, konditori, fett, røkt, krydder og kaffe. Disse tiltakene vil bidra til å opprettholde glattheten og skjønnheten i integumentet.
 • Det er viktig å konstant overvåke rensligheten, fordi forurensning er en av hovedårsakene til akne. Det må imidlertid ikke vaskes oftere to ganger om dagen. Ellers vil det beskyttende laget av epidermis bli fjernet, med det resultat at sebaceous kjertlene vil begynne å produsere enda mer fett utskillelse.

anmeldelser

På Internett, mange anmeldelser om fordelene med rensing for ansiktet.

Og ofte blir de utført hjemme.

Hvis du følger regler for desinfeksjon og stadier av prosedyren, er det lett å kvitte seg med svarte flekker, forstørrede porer og akne alene.

Trenger jeg å konsultere en lege hvis pannen min har strømmet ut med liten akne? Finn ut her.

Hvorfor vises rosa akne på ansiktet mitt? Les videre.

 • Perfekt nøytralisere giftstoffer av syren som finnes i sitrusfrukter (sitroner, appelsiner, grapefrukt).
 • Ginger kjemper mot patogen flora.
 • Og friske grønnsaker, frukt og meieriprodukter fjerner ikke bare skadelige stoffer, men normaliserer også fordøyelseskanalen.

Hvordan rengjør du ansiktet ditt hjemme?

Ansiktsrensing er en prosedyre hvor en person blir kvitt døde hudceller, tilstoppede porer.

Takket være peeling er hudceller mettet med oksygen, ansiktet blir glatt, og huden er ren.

Lettere, raskere og mer økonomisk å rengjøre ansiktet fra akne hjemme.

Steaming hud - den første fasen av dyp rensing

Denne prosedyren er obligatorisk, utført før påføring av peeling-sammensetningen for ansiktet. Damping vil gjøre huden mykere, tillate dypere å rengjøre den fra støv, døde hudrester.

Dette er en veldig nyttig prosess, men du må vite hvordan du skal dampe ansiktet ditt riktig for ikke å skade huden. For å gjøre dette, vask, tørk av sminke fra ansiktet, rester av krem, vask av det øverste laget av fett, støv og smuss fra huden.

Du kan dampe huden på flere måter:

 1. Bruke en gryte. Før prosedyren, samle håret i en bolle, dekk hodet med et håndkle, len over den varme pannen, slik at dampen ikke kommer ut av den. Det er nødvendig å bøye seg over en avstand på minst 20 cm for ikke å bli brent. Tiden det tar å fullstendig dampe ut huden, avhenger av dens type. For eiere av tørr dermis er det nok å dampe ansiktet en gang i måneden, og hold hodet over dampen i ikke mer enn 5 minutter. For jenter med fet hud, damp ut 3 ganger i måneden, og hold hodet over dampen i 15 minutter.
 2. Ved hjelp av en komprimering. Soak en myk bomullsdoek i varmt vann og legg det på ansiktet. Når håndkleet avkjøles, re-våt det i vann.
 3. Med dampmask. For ikke å sitte over dampen og påfør en varm komprimering på ansiktet (spesielt siden noen er kontraindisert), kan du lage en maske med honning og eggeplomme. Koble 2 eggeplommer med bi-produkter (30 g). Varm opp blandingen litt, bruk på ansiktet. Denne masken vil raskt åpne porene, og ansiktet vil være klar til neste trinn - rengjøring.

Mekanisk rensing av huden hjemme

Etter å ha dampet huden, kan du begynne å bli kvitt svarte flekker. Dette bør gjøres riktig, ellers vil jenta bare forverre situasjonen: bakterier kan trenge inn under dermis og forårsake en inflammatorisk prosess.

Det er nødvendig å følge følgende regler for mekanisk rengjøring av huden:

 1. Ekstrudere sorte prikker trenger på dampet, varm hud.
 2. Akne fjernes ved forsiktig å trykke fingrene på begge sider av formasjonen.
 3. Det er nødvendig å klemme akne til enden, slik at pus ikke forblir under huden, ellers kan den inflammatoriske prosessen begynne.
 4. Før prosedyren må du behandle hendene: vask med såpe, tørk hver finger og håndflate med en bomullsstoff dyppet i salicylsyre eller vanlig alkohol.
 5. Etter vellykket klemming av akne, er det viktig å tørke huden med en bomullspute dyppet i hydrogenperoksid.


Dyp ansiktsrensing hjemme: masker oppskrifter

Hvis det ikke er noen svarte flekker på huden, og du trenger bare å kvitte seg med døde hudpartikler, tette porene, så kan du lage en rensende hjemmemaske.

Men før du gjør ansiktet rengjøring hjemme, må du finne ut hvilken type hud en person har.

Hvis huden er tørr og tynn, må du, for rengjøring, ta forsiktige midler, for eksempel på grunnlag av kosmetisk leire.

Hvis huden er kombinert eller fet, vil en effektiv oppskrift på rensing bli en maske basert på kaffebønner, bodyagi.

Mask for å rense ansiktet hjemme med fet hud

For denne masken trenger du følgende ingredienser:

 • aktivert karbon - 2 tabletter;
 • natron - 1 ts;
 • salt (hav, men du kan ta og lage mat) - 1 ts.

Kombiner alle ingrediensene og hell dem med varmt kokt vann (95 grader). Rør med en skje til blandingen blir til en slurry og alle klumper oppløses.

Påfør masken på hele ansiktet skal være i varm form, legg en fuktig klut på toppen. Soak i 10 minutter, skyll med kaldt vann.

Denne masken med aktivert karbon, brus og salt vil raskt trekke fettet, smuss ut av porene, nivåere huden og stramme porene. Etter prosedyren er det nødvendig å smøre ansiktet med en fettfattig krem.

Mask for kombinasjonshud

Denne oppskriften trenger følgende ingredienser:

 • bodyagi pulver - 1 ts;
 • hydrogenperoksid 3% - 1 ts.

Kombiner begge ingrediensene, bland, for å få en homogen tykk masse.

Varm det i et vannbad, legg på ansiktet, suge i 20 minutter.

Mask for tørr og sensitiv hud

Den er basert på kosmetisk leire, som forsiktig virker på dermis, samtidig som den effektivt fjerner øvre stratum corneum, trekker ut giftige stoffer, som ansiktet får en vakker jevn farge på.

Det er lett å lage en slik maske: Bland svart leire (den selges på et apotek, det koster en krone) med varmt vann, og bland til en kremaktig konsistens.

Påfør i varm form på ansiktet, eksponeringstid - til masken er helt tørr. Deretter går det med våte fingertupper langs huden i sirkulære masseringsbevegelser, og fjerner dermed masken, fjerner død hud og urenheter.

Skrubbing som rensemetode

Hvis du ikke vil lage masker, bruk tid slik at den fungerer, så kan du ty til bruk av en skrubbe. Denne rensemetoden passer for alle hudtyper.

Skrubbe er basert på malt kaffe. Du må ta 1 teskje brukt kaffe, bland den med en gel for vask, som kvinnen bruker regelmessig, og påfør huden med lette bevegelser med fingertuppene.

Det er godt å gå i sirkulære bevegelser over hele ansiktet, gni skrubbingen. Skyll av med kaldt vann etter prosedyren. Vann vil berolige dermis og fremme god blodgass.

Etter dyp rengjøring må du ikke bruke dekorative kosmetikk i minst 3 dager, slik at porene ikke raskt blir tilstoppet med smuss.

Skin toning - det siste trinnet i ansiktsrensing

Etter dyp rensing trenger den fuktighetsgivende. Du kan selvfølgelig bruke på ansiktet en nærende krem ​​som en jente vanligvis bruker.

Men du kan spare og lage den mest naturlige, sunne kremet, for eksempel med honning.

For oppskriften på en fuktighetskrem trenger du følgende ingredienser:

 • honning - 1 spiseskje;
 • olivenolje - 1 spiseskje;
 • tea tree olje - 2 dråper.

Alle komponenter som skal kombineres, legg blandingen til å sole seg i et vannbad. Når massen er avkjølt, dekk den over hele ansiktet. For å opprettholde 15 minutter, må du rengjøre med en fuktig wadded disk.

Hvis du ikke vil tilberede en fuktighetskrem hver gang, kan du ty til den andre oppskriften: Ta rosenblad, hell Borjomi-vann uten gass, la det stå i 3 dager, hvorpå du kan bruke litt vann til å tørke ansiktet etter dyp rensing. Oppbevar rosenvann i kjøleskapet.

Kontraindikasjoner for rengjøring av ansiktet

Siden dyp rensing av huden er en ganske traumatisk prosedyre, anbefales det ikke å utføre det i slike tilfeller:

 • dermatitt, eksem, psoriasis;
 • hvis det er herpes på ansiktet;
 • under menstruasjon
 • med furunkulose;
 • hvis huden er for følsom.

Det er strengt forbudt å utføre dyprensingsprosedyren hvis:

 • det er umodne akne på huden, åpne sår;
 • har rosacea eller hud hypertrichose;
 • Jenta lider av bronkial astma, vaskulær dystoni. Da er det forbudt å gjøre dampens damping;
 • en person har ennå ikke blitt 14 år gammel (kroppen har ikke fullstendig dannet og noen mekanisk effekt på huden kan skade det alvorlig).

Nå vet du hva du skal gjøre og hvordan du rengjør ansiktet ditt hjemme for å bli kvitt hudfeil, oppfrisk ansiktet og forbedre utseendet.

Rensing er en viktig prosess som effektivt eliminerer akne og akne. Etter å ha bestemt seg for hudtype, er det nok for en jente å velge en passende oppskrift på en maske, skrubbe, lage et middel og skrelle etter reglene.

Flere Artikler Om Typer Acne