Sykdommen, som er preget av dannelse av utbrudd på huden i form av vesikler fylt med væske, hvis utseende er foran alvorlig smerte og brennende - er helvetesild eller herpes zoster (herpes zoster). Sykdommen skyldes det faktum at varicella-zoster-viruset er aktivert, latent inntil immuniteten til bærer av viruset svekkes på grunn av tilfeldigheten av en rekke faktorer.

Nesten alltid pasienten og hans tilhørighet er interessert i spørsmålet: er helvedesild smittsom eller ikke? For å finne ut, er det nødvendig å vurdere i detalj patogenesen av sykdommen og årsakene til helvetesild.

Hvordan helvetesilden virus manifesterer seg

Herpesviridae-viruset, som er forårsaket av to sykdommer samtidig - kyllingpok og helvedesild, i sistnevnte tilfelle påvirker endene av nervefibre. Når det vegetative nervesystemet er involvert i prosessen, kan de indre organene bli påvirket, meningoencefalitt begynner. Hvis med vannkopper, viser viruset dets epiteliotropiske egenskaper, deretter med herpes zoster i forgrunnen - neurotropisk.

Innen 1-5 dager etter aktiveringen av viruset, oppstår det alvorlig smerte langs den berørte nerven.

I løpet av denne perioden er feil i diagnosene hyppige, for eksempel kan betennelse av nerverøttene i lumbosakralområdet forveksles med manifestasjoner av isjias.

Det er tegn på beruselse: Forverring av generell trivsel, feber.

På steder der det oppstår et smertefullt symptom, kan huden skille seg ut, kløe og prikking oppstår, følsomheten øker kraftig, til og med lett berøring til huden, er gnidning av klær smertefullt.

Litt senere vises et vesikulært utslett på huden i projeksjonen av nervene som påvirkes av viruset. Det er en omfattende gruppe bobler med vannholdig (mindre ofte blodig) innhold.

En funksjon av herpes zoster er at den bare påvirker halvparten av kroppen, uansett hvilken del av kroppen som er berørt.

Etter 3-4 uker blir væsken i boblene uklare, de blir dekket med en skorpe, som forsvinner, etterlater en langvarig flekk, som et brennmerke. I tilfelle et virus infiserer nerver som er forbundet med indre organer, oppstår smertefulle symptomer som ligner på kolikk eller betennelse.

Med nederlaget i ansiktsnerven kan eksantem oppstå på hornhinnen i øyet, i århundrer, er det mulig å betennelse av lymfeknuter på den berørte siden.

Herpes zoster manifesterer seg i alvorlig smerte til utslett har gått. Ofte er smerten vedvarende mye lenger - flere måneder og til og med år. I tillegg til smerte i steder av nederlag, kan det oppstå følelsesløshet, som vedvarer lenge.

Helvedesild forårsaker

Hovedårsaken til herpes zoster er aktiveringen av et virus som en person har hatt vannkopper. Viruset, etter å ha latt vannkopper, forblir i kroppen, passerer inn i en latent (skjult) form og begynner å påvirke nerveenden når kroppen delvis mister sitt immunforsvar.

Faktorer som reduserer immunitet kan være:

 • Avansert alder (fra 60 år og eldre)
 • Utsatt kreft og HIV-infeksjon
 • Tilstand etter stråling og kjemoterapi
 • Stress, kronisk tretthet
 • Organ- eller benmargstransplantasjon
 • Langvarig bruk av potente stoffer (immunosuppressiva, kortikosteroider)
 • diabetes mellitus

Hvis risikofaktorene og årsakene til helvetesild er kjent, kan det tas forebyggende tiltak - for å unngå stress, optimalisere arbeid og hvile, og ha regelmessige medisinske undersøkelser. Bidra til å forbedre immuniteten til fysisk utdanning og en økning i dietten av andelen av frisk frukt og grønnsaker.

Muligheten for å inngå herpes zoster

Å vite hvor lett vannkopper overføres, er pasienter interessert i - er helvetesild smittsom hos mennesker? De som har hatt vannkopper, kan ikke være redde for infeksjon fra en person med åpen manifestasjon av sykdommen. De utviklet immunitet mot dette viruset og reinfeksjon er utelukket. Du må bare være redd for å aktivere ditt eget virus.

Og for de som ikke har vannkopper i deres historie - helvedesild er smittsom. Men de får ikke helvetesild, men vannkopper, fordi denne typen herpes er en sekundær infeksjon. Du kan bli smittet av luftbårne dråper, gjennom husholdningsartikler, kan en gravid kvinne overføre et virus til babyen gjennom moderkaken.

Du kan også være interessert i:

Hvor mange dager er helvedesild smittsom? Nøyaktig så mye som bobler av væske opptrer og brister på huden. Når de er dekket med en skorpe - kan du ikke være redd for infeksjon. Kilden til infeksjon er væsken som fyller dem, derfor, hvis en person som har utslett har rørt dem, og så - til gjenstander som er tilgjengelige for andre medlemmer av hans miljø - utsett han andre for faren for infeksjon.

Det er nødvendig å ta hensyn til at viruset som forårsaker helvedesild er svært ustabilt, det kollapser når det blir utsatt for solisolasjon, desinfeksjonsmidler, høy temperatur.

Hvilke tester vil hjelpe med å diagnostisere

Rutinemessige blod- og urintester er ikke foreskrevet, siden diagnosen er utført ved utslaget av utslett. Hvis legen er i tvil (det skjer ofte når sykdommen påvirker indre organer), utføres en meget nøyaktig og sensitiv analyse av boblende fluid for PCR - en polymerasekjedereaksjon.

Herpes zoster og barn

Mange foreldre er bekymret for spørsmålet - er det en smittsom sykdom for barn av helvetesild eller ikke? Det kan sies med full sikkerhet at etter å ha fått kontakt med en pasient har et barn stor sjanse til å få kokeposer hvis han ikke har hatt denne smitte ennå. Saker av herpes zoster hos barn med oppnådd immunitet etter vannkopper er svært sjeldne.

For barn med herpes zoster er årsaken og forutsetningene for forekomsten de samme faktorene som hos voksne: en reduksjon i immunitet etter alvorlige sykdommer, hormonbehandling, en tilstand etter bestråling og kjemoterapi. Det manifesteres av en generell forverring av helse, høy feber, utseendet av smerte og ubehagelige opplevelser på stedet for nerveskader.

Helvedesild behandling

For en sykdom som helvetesild, er årsakene og behandlingen nært beslektet med hverandre. Siden sykdommen er viral i naturen, vil de viktigste stoffene være antivirale (Acyclovir). For å lindre tilstanden, brukes smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler (Baralgin, Pentalgin, Ibuprofen, Diclofenac) til å lindre kløe-salve og komprimerer med Menthol og Calamine.

Fremskynde dannelsen av en skorpe av stoffet, den viktigste aktive ingrediensen er aluminiumsacetat (Burovs væske), Fukortsin og Zelenka. Hvis nevrologiske smerter blir vanskelige å bære, gå for å motta slike smertestillende midler som Tramadol, Oxycodone, Methadone.

Herpes zoster er en sporadisk infeksjon som påvirker nervesystemet hos personer med nedsatt immunitet. Dens manifestasjoner ligner utslett med vannkopper, som er forårsaket av det samme viruset, men er ledsaget av alvorlig langvarig smerte. For å forebygge sykdommen er det nødvendig å forhindre en reduksjon i immuniteten.

Er helvedesild smittsom mot andre

Helvedesild er en sykdom forårsaket av herpesvirus av samme art som vannkopper. Nesten hver person på planeten er en bærer av viruset, så det er viktig å kjenne sine særegne egenskaper.

Måter og overføringsmetoder

Alle trenger å ha en ide om hva symptomene på denne sykdommen er, hvordan man skal behandle det, om herpes zoster er smittsom mot andre, hvordan det overføres.

Årsaker til at viruset skal bli vekket:

 • Lavt nivå av immunforsvar på grunn av hyppige forkjølelser;
 • Stress, hypotermi og overoppheting av kroppen;
 • Ta visse medisiner: antibiotika og hormonelle stoffer;
 • Kjemoterapi og strålebehandling;
 • Kroniske sykdommer i indre organer;
 • Diabetes mellitus;
 • Immundefekt (HIV).


Det er situasjoner når en person ikke har vannkopper, da har han en sjanse til å fange sykdommen fra en pasient med akutt form for helvetesild. Du trenger å vite hvor smittsomt viruset er og hvordan du kan få det.

Overført fra person til person:

 • En voksen kan bli smittet av et infisert barn som har kyllingpokke;
 • Barnet kan bli smittet fra moren i utero og under fødsel;
 • Det er mulig å bli smittet fra person til person på husstands måte, det vil si når du bruker bare hygieneprodukter, sengetøy og tallerkener;
 • Når du kontakter en syke person, kan du også bli smittet gjennom et håndtrykk, et kyss, og mens du snakker.

Det vil si at alle kan bli smittet med et virus, man må følge reglene for en sunn livsstil for å forhindre forekomst av sykdommer.

Hva er farlig helvetesild?

Hvis huden til en sunn person plutselig blir rammet av en slags utslett, bør dette forårsake bekymring, personen bør kontakte en lege. Du kan ikke selvmedisinere, ta medisin, fordi du ikke bare kan kurere sykdommen, men også få alvorlige komplikasjoner, konsekvenser. Vanligvis er sykdommen manifestert av utseendet av herpes vesikler som dannes langs lengden av nerveen: intercostal, trigeminal eller nerver av ekstremiteter.

Det er høyst sannsynlig at sykdommen går bort uten noen konsekvenser hvis personen er sunn og ung.

I nærvær av noen interne patologier og immunfeil, er forekomsten av komplikasjoner mulig:

 1. Forstyrrelse av nervesystemet, skade på ryggmargen eller hjerne, fordi viruset multipliserer i sine celler. Dette kan forårsake insuffisiens og dysfunksjon av noen organer, lammelse og luftveissvikt;
 2. Utseendet på blindhet, fordi det også påvirker de optiske nerver;
 3. Meningoencefalitt, som kan gjøre en person funksjonshemmet for livet;
 4. Skader på mage-tarmkanalen, urinveiene og luftveiene;

Vanligvis skjer slike konsekvenser hos personer som har senket nivået av immunforsvar, og hvis personen ikke blir behandlet, ignorerer sykdommen.

Konsekvensene av sykdommen

Det beste resultatet av sykdommen er den typiske forandringen av hudutslett, når de tørker opp og en skorpeformer.

Hvis samtidig en patologisk infeksjon ikke har sluttet seg til sårene, så forblir verken arr eller pigmentering igjen.

Det er en av de få hudsykdommene som kan påvirke nerveformasjoner, forårsake lammelser, eller postherpetic neuralgi.

En person føler seg kløe, smerte i huden, gåsebud.

Forekomsten av helvetesild hos eldre mennesker forekommer oftere, deres immunsystem er svakt, kroppen kan ikke beskytte seg selv og aksepterer ikke behandling godt, slik at utviklingen av slike konsekvenser forekommer oftere i dem.

Det er farlig å bli syk av en gravid kvinne, fordi viruset kan forårsake utvikling av patologier i babyen.

Det kan konkluderes med at hvis det oppstår symptomer, må du konsultere en lege. Med en brennende følelse, med herpes, enn å behandle kløe - bare en spesialist bør utnevne. Tross alt, dette symptomet kan ha en annen etiologi.

konklusjon

Selv om sykdommen kan virke, ved første øyekast, ufarlig, må du forstå at noen patologiske forandringer i kroppen kan få irreversible konsekvenser. Derfor, i tilfelle av plager, ta en avtale til legen samme dag, fordi det er mulig å forhindre utseende av utslett når du bestemmer patogenet i prodromalperioden.

Det er mye lettere for personer som behandler helvedesild å lide ubehag og unngå konsekvenser. Sykdommen er svært vanlig, manifestasjonen kan oppnås av mange faktorer, det er i hver organisme. Den viktigste årsaken til forverring av sykdommen er en reduksjon i immunitetsnivået. Derfor bør du ta vare på helsen din, føre en riktig livsstil, unngå stressede situasjoner, regelmessig ta immunostimulerende midler og vitaminpreparater.

Er helvedesild smittsom mot andre?

Å vite om smitte av ulike typer lager, prøver folk vanligvis å unngå de som har denne sykdommen. Tross alt, "klassisk" lav er en soppsykdom, og soppen er smittsom. Det er imidlertid viktig å forstå at helvetesild (også herpes zoster) ikke er relatert til typiske soppsykdommer i huden.

Helvedesild er en virussykdom. I enkelte tilfeller, med store hudskader på kroppen, ser utslaget ut av denne sykdommen veldig skremmende - selv godt slitte leger er enige om dette. Hva kan vi si om vanlige mennesker som bare er redd for å stå i nærheten av en syke person, for ikke å bli smittet.

Men er helvedesild virkelig overførbar fra person til person?

Fra en streng medisinsk synspunkt er herpes zoster smittsom. Fra en person med en karakteristisk utslett på kroppen, kan du faktisk plukke opp viruset som forårsaker denne sykdommen. Dette betyr imidlertid ikke at selv etter overføringen oppstod, utvikler herpes zoster i smittet. Faktum er at samspillet mellom patogenviruset med kroppen er mye mer komplisert enn for eksempel ved influensavirus eller mange andre smittsomme stoffer...

Hva er viktig å vite om sykdomsfremkallende middel og dens infeksjon

Helvedesild er forårsaket av varicella zoster varicella zoster virus. Det kalles også herpesvirus type 3. I utgangspunktet, vanligvis så tidlig som barndommen, forårsaker dette viruset kyllingkopper (hos folk - kokepok), og bare senere, ofte etter år og til og med flere tiår, under visse forhold, kan det føre til herpes zoster.

Bildet nedenfor viser et eksempel på et barns vannkopper:

Når det kommer inn i kroppen som aldri har møtt denne infeksjonen før, trer viruset til slutt inn i blodet, som sprer seg over hele kroppen, hovedsakelig påvirker hudceller. I disse cellene replikerer virale partikler, cellene dør, noe som er eksternt manifestert i utseendet av flere fokser av betennelse - et utslett av små kløende papiller. Samtidig utvikler karakteristiske symptomer på forgiftning av kroppen på grunn av celledød, inflammatoriske og immunreaksjoner.

Separate virale partikler penetrerer prosessene i nerveceller og overføres gjennom dem til nevronkjernen som ligger i ryggmargen. Som et resultat, trenger virus DNA inn i kjernen til det berørte nevronet, som forblir her til slutten av cellens liv. Faktisk fortsetter viruset i kroppen til slutten av menneskelivet.

Til notatet: varicella zoster-viruset påvirker oftest prosessene i nervecellene som innerverer kroppens sider, men i den akutte perioden av sykdommen er viruspartikler også tilstede i andre deler av kroppen. Neste vil vi se hvordan dette skyldes spesifikasjonene av utslett med herpes zoster.

Som vannsprut utvikler, produserer kroppen immunitet mot patogenet og ødelegger gradvis alle viruspartiklene som er i cellene og det ekstracellulære rommet. Sykdommen avsluttes, men virusets DNA lagres i kjernene i nervecellene i ryggmargen.

Etter det vil infiserte celler fortsette å produsere en liten mengde viruspartikler gjennom hele livet til en person. Disse virjonene forlater periodisk nervecellene for å infisere de omgivende vevene, men kolliderer i det intercellulære rom med antistoffer, makrofager og andre midler i immunsystemet som ødelegger dem.

For en person er slik aktivitet av viruset ikke merkbar, derfor er infeksjonen på dette stadiet kalt latent, skjult.

Her er det nyttig å vurdere følgende nyanser:

 1. Varicella zoster-viruset er svært smittsomt. Forekomsten av det blant mennesker uten spesifikk immunitet (aldri tidligere møtt spesifikt med dette viruset) er nesten 100% - dette er en unik indikator for virus generelt;
 2. Ved første infeksjon med Varicella zoster-viruset utvikler bare vannkopper;
 3. Jo eldre den smittede personen, jo vanskeligere sykdommen er. Barn tolererer vannkopper lett, og voksne tvert imot lider av det alvorlig, som imidlertid sjelden skjer, siden de fleste har denne sykdommen i barndommen;
 4. Hvis en person har hatt vannkopper en gang, så blir han ikke den andre gangen (takket være livslang immunitet). Unntaket er alvorlig immunsvikt hos en pasient.

Det er denne spesifisiteten som bestemmer hvorfor herpes zoster ikke kan smittes.

Herpes zoster som en konsekvens av kyllingpokke

I tilfelle av et svekket immunforsvar, når aktiviteten og antall midler i immunsystemet reduseres, får varicella zoster-viruspartiklene som forlater nevronene en sjanse til å infisere andre celler. Hvis minst et par dusin celler er smittet, produserer de så mange nye virioner som kroppen ikke raskt kan ødelegge. Antallet av virale partikler skred øker, de smitter nye celler og forårsaker en sekundær episode (tilbakefall) av sykdommen, manifestert i form av helvetesild.

Som nevnt ovenfor påvirker varicella-zoster-virus oftere de cellene i ryggmargen som innerverer kroppens sider. Virionene beveger seg til huden langs prosessene i disse cellene, og hvis tilbakefall utvikler seg, er det de vevene som er innervert av dette nevronet, det vil si at hudvevet på kroppens sider (mindre ofte på nakken, armer, ansikt eller ben) påvirkes. Herpesutslett ser ut her - med herpes papules, som er karakteristiske for herpes.

Som regel utvikler herpes zoster vanligvis år og tiår etter å ha latt vannkopper. Det antas at denne sykdommen er forbundet med en svekkelse av cellulær immunitet hos eldre - mer enn halvparten av tilfellene forekommer i aldersgruppen over 65 år.

Imidlertid, selv i eldre, undertrykker immunsystemet gradvis virioner som oppstod under tilbakeslag og sykdomsutbrudd avsluttes.

Til notatet: Ifølge statistikk forekommer helvetesild på ikke mer enn 2% av folk som har hatt vannkopper før. Faktisk betyr dette at for 49 smittede mennesker, vil bare en person senere bli syk med helvetesild. Og med høy sannsynlighet vil sykdommen utvikles hos en person først etter 65 år.

Følgende konklusjoner kan trekkes:

 1. Uten en tidligere vannkopper utvikler helvetesild ikke. Og du kan ikke få det direkte - du kan få vannkopper, og allerede herpes zoster etter mange år med en viss sannsynlighet vil utvikle seg som en konsekvens av vannkopper;
 2. Hvis en person tidligere har hatt vannkopper, kan han ikke bli smittet med en person med helvedesild fra en person fordi kroppen allerede har immunitet mot varicella-zoster-viruset. Siden de fleste lider av vannkopper i barndommen, er de ikke lenger redd for infeksjon i voksen alder.

Men her er en annen viktig detalj: hvor smittsom er en person med herpes zoster på huden for folk som ennå ikke har hatt vannkopper? Og hvordan viruset overføres i slike tilfeller (med vannkopper, overføres det hovedsakelig av luftbårne dråper)...

Er helvedesild smittsom?

Det antas at en person med symptomer på helvetesild er en epidemiologisk fare for andre mennesker, nemlig at du kan få virusvaricella zoster fra den.

Nøyaktig statistikk over hvor ofte infeksjoner oppstår fra pasienter med herpes zoster, er ikke gitt i litteraturen. I alle fall er slike infeksjoner svært sjeldne.

Uansett, hvis du har helvedesild, kan en person infisere barn og deretter utvikle vannkopper. En spesiell fare for infeksjon kan være for gravide kvinner som ikke har hatt vannkopper før, da varicella-zoster-viruset kan ha en svært negativ effekt på fostrets utvikling.

Forresten, det er også nyttig å lese:

Som et resultat er det i prinsippet mulig å bli smittet fra en pasient med herpes zoster, men i praksis er en slik infeksjon usannsynlig.

Veier for overføring av viruset

Hovedrøret for infeksjon med viruset Varicella zoster - luftbåren, karakteristisk for infeksjon i kokkopper, når virale partikler akkumuleres, inkludert i spytt og nese slim av en syke person. Viruset kan imidlertid også overføres aktivt via husholdnings- og kontaktveier.

Fra en person med åpenbare symptomer på helvetesild, kan du bli smittet:

 1. Når du berører utslettet direkte (for eksempel med klemmer, håndtrykk);
 2. I kontakt med de tingene pasienten bruker (inkludert kontakt med møbler);
 3. Når du bryr deg om de syke.

Når det er infisert fra en pasient med herpes zoster, er det kontakt- og husholdningsoverføringsbanen som realiseres. Luftbåren drift er mulig, men usannsynlig.

Til notatet: jo verre pasienten har helvedesild, desto mer sannsynlig er muligheten for overføring av infeksjon fra ham av luftbårne dråper. Det er forgiftningssyndrom som indikerer spredning av viruset i kroppen. Jo sterkere dette syndromet er, jo mer sannsynlig er det at viruspartikler er tilstede i spytt og nese slim og kan overføres ved nysing, hoste og snakk.

Måter å redusere risikoen for infeksjon

Den allerede lave risikoen for infeksjon fra en pasient med herpes zoster kan reduseres ytterligere hvis du følger grunnleggende regler for smittsom sikkerhet:

 1. Ikke kontakt med pasienten. Det anbefales ikke å være i samme rom med ham i det hele tatt, og om nødvendig bør fysisk kontakt unngås;
 2. Ikke bruk pasientens ting (for eksempel et håndkle);
 3. Ikke sitte i stolen der pasienten satt på en sofa eller seng;
 4. Det er fornuftig for pasienten så mye som mulig å lukke utslettstedene med klær.

Samtidig er det ikke verdt å bry seg om beskyttelse mot slik infeksjon. For det store flertallet av voksne er det ikke forferdelig å møte med varicella zoster-viruset, og for barn er det noen ganger ønskelig. Det er ikke for ingenting at i Frankrike og Tyskland er det tradisjon for å besøke et barn av bekjente eller slektninger som er syke med vannkopper, noe som garanterer at sunne barn fra gjestenes familie vil bli smittet, være syke og vil bli beskyttet mot denne sykdommen i voksen alder, når det er mye vanskeligere.

Vi oppsummerer: herpes zoster er smittsom, men det meste bare for barn, og vannkopper vil utvikle seg under infeksjon. Og først da, etter en veldig lang periode (vanligvis årtier), kan herpes zoster utvikles med svært lite sannsynlighet (med svekket immunforsvar). Hvis en person tidligere har lidd av vannkopper, og han ikke har immundefekt, truer infeksjonen fra en person med herpes zoster ham ikke.

Er helvedesild smittsom mot andre og hvordan overføres det?

Når vannkopper faller igjen, lurer mange på om herpes zoster er smittsomt eller ikke, og i dette tilfellet er det nødvendig å ikke bare vurdere hvordan herpes zoster kan overføres, men også årsakene til denne sykdommen. Nedenfor vil vi vurdere om herpes zoster er forpliktet og under hvilke forhold kan det være farlig for andre mennesker. Hvis det korte svaret på et spørsmål er om herpes zoster overføres og om det er smittsomt, er svaret ja, men dette gjelder ikke for alle, så du bør vurdere dette problemet mer detaljert.

årsaker

Helvedesild er en gjentatt virusinfeksjonssykdom som oppstår og utvikler seg senere i menneskekroppen som følge av interne årsaker.

Årsaken til utseendet er gjenopprettingen av viruset, hvis vitale aktivitet var i latent form. Viruset var i pasientens kropp en gang til, etter den første infeksjonen så tidlig som barndommen, hvis barnet fanget herpes simplex-virus type 3, nemlig kyllingepok. Etter det kunne patogenet i lang tid vedblive (forblir, bli) i menneskekroppen. Og under påvirkning av ulike provokerende faktorer kan aktiveres.

Tenk på flere grunner som bidrar til manifestasjonen av herpes zoster på grunn av manglende evne til immunsystemet til å motstå patogener av smittsomme sykdommer. Redusert immunitet kan skyldes:

 • langvarig stressende situasjon;
 • organtransplantasjon;
 • alderdom;
 • blodsykdom;
 • tretthet,
 • overoppheting;
 • hypotermi;
 • alvorlige skader
 • kjemoterapi for kreft;
 • diabetes;
 • tar hormonelle medisiner;
 • AIDS.

Om herpes zoster er smittsom

La oss se på hvordan smittsom herpes zoster er smittsom, og om det er viktig å unngå et sykt familiemedlem hvis han har blitt alvorlig rammet av et herpesisk infeksjonsvirus. Dette viruset er veldig smittsomt. Det skal imidlertid bemerkes at herpes zoster forekommer i en sporadisk (sporadisk manifestasjon - av og til) form.

Mer og oftere denne infeksjonen dannes, modner og begynner sin utvikling i høst-vårsesongen. En person som har hatt kyllingepok i barndommen har vanligvis et veldig sterkt immunforsvar. I denne situasjonen er det ikke verdt å tenke på om helvedesild er smittsomt fordi en person som har hatt en tidligere sykdom er smittet, er ekstremt sjelden. Så, for andre bør ikke gi spenning under kontakt med en smittet person.

Så legger vi vekt på svaret på spørsmålet om hvorvidt herpes zoster er smittsom, og hvordan i tilfelle kontakt med en infisert person, overføres herpes zoster fra pasienten. Ja, herpes zoster er en smittsom smittsom somatisk sykdom (som er forbundet med en del av nervesystemet). Denne sykdommen påvirker mennesker som ikke har hatt vannkopper i barndommen. For andre mennesker er det vanligvis ingen signifikant trussel mot å bli syk. Men de grunnleggende måtene for overføring er nødvendig å vite. Du bør også ikke glemme at en stor rolle i å opprettholde immunitet, og derfor, for ikke å bli syk med herpes, kan ulike forebyggingsmetoder spille.

Hvordan overføres helvedesild

Siden herpes, inkludert herpes zoster, er en smittsom sykdom, spekulerer mange på hvordan overføringsveien er. Herpes zoster (Herpes zoster - helvedesild) kan smittes på ulike måter. Hvis en person ikke har vannkopper, er det fare for infeksjon hvis du har nær kontakt med en pasient, men det er fortsatt usannsynlig. Det er verdt å merke seg at en voksen person lider av en sykdom med alvorlige symptomer og konsekvenser i form av komplikasjoner.

Så la oss vurdere hvordan herpes zoster overføres:

 1. Gjennom luftbåren spredning av Herpes zoster-viruset i kommunikasjonsprosessen mellom friske og syke mennesker.
 2. Under fødsel eller under graviditet, passerer barnet fra moren, hvis hun er en virusbærer.
 3. Husholdningens overføring av viruset - ved bruk av vanlig tilbehør (kjøkkenredskaper, sengetøy, håndklær) - gjenstandsinnsamling av husholdningsartikler.
 4. Lukk kontakt er gjennom spytt med kyss.

Helvedesild er en sykdom av viral natur, hovedsakelig preget av et begrenset utslett på huden gjennom hele kroppen med et ganske kraftig smertefullt kompleks av herpetic symptomer.

Hos barn som har hatt vannkopper, som varicella zoster-viruset krever, bytter viruset til søvnmodus og slår seg vel i nervecellene i barnets kropp. Etter mange år, etter å ha forlatt nervecellene, kan den aktiveres og forårsake sykdommen Herpes zoster.

Ikke alle vet hvordan shingles blir overført, og de fleste er vanligvis redd for å bli smittet av et sykt familiemedlem som har et tilbakefall av sykdommen. For tiden er verden innhyllet i forholdsvis dårlige miljøforhold, skittent ubehandlet vann og kunstige produkter. I denne forbindelse kan ikke mange mennesker ha god immunitet, som lett vil takle helvetesild, fordi helvedesild kan overføres til alle personer med lav immunitet.

Er helvedesild smittsom mot andre og hvordan herpes Zoster overføres fra person til person

Karakteristiske tegn på helvetesild er blærende lesjoner på huden, som ofte opptrer langs linjen i intercostal nerver. Når denne typen herpes oppstår, er pasientene interessert i infeksjonen av sykdommen. Hva er måtene for spredning av viruset, hvordan man ikke blir smittet fra kjære og hva man skal gjøre når symptomene oppstår - det er verdt å vite på forhånd.

Er helvedesild smittsom mot andre?

Vanligvis, når de første tegnene ser ut, begynner en person å spørre om helvedesild er smittsom mot andre. Ved bestemte tider under utviklingen av sykdommen, er det mulig å kontrahere viruset ved direkte kontakt med en infisert person eller hans ting. Imidlertid er det flere funksjoner i fordelingen og virkningen av det forårsakende middelet av helvetesild.

Bubbly utslett av helvetesild er en sekundær manifestasjon av varicella-zoster virus. Under den første infeksjonen provoserer den kyllingpokken. Når sykdommen går, fortsetter det berøvende viruset å eksistere i nervecellene, og viser ikke seg selv. Bare ved sekundær aktivering av varicella-zoster blir en person syk med helvetesild.

Overføring av viruset fra pasienten skjer bare i løpet av perioden når boblene som er dannet på kroppen, brister og væske strømmer ut av dem. Den inneholder økt konsentrasjon av patogenet. Hvis væsken kommer på huden av en sunn person, er han mer sannsynlig å få kokepok.

Funksjoner av infeksjon med et virus som fratager:

 1. Hvis en voksen har symptomer på sykdommen, bør han ikke være i kontakt med barn som ikke har hatt vannkopper. I slike tilfeller er risikoen for helvedesildsinfeksjon 100%.
 2. Hvis det er minst kontakt med pasienten og ikke bruker hans ting, vil patogenet ikke kunne trenge inn i en sunn person.

Helvedesild i den akutte gjentakelsen er et smittsomt stadium!

Siden det er mange måter å overføre helvetesild på, i 80% av voksne, forblir varicella-zoster i kroppen i den såkalte "dvalemodus". Intet tegn på hennes nærvær er ikke manifestert. Imidlertid kan reinfeksjon oppstå ved kontakt med pasienten. I dette tilfellet vil tegn på helvetesild vises.

Siden herpes zoster er en smittsom sykdom, bør pasienten minimere kontakt med andre mennesker til de heler.

Måter for overføring

Det vil ikke være mulig å bli smittet med helvetesild. Den første fasen av virusaktivering fremstår som vannkopper. Helvedesild - en sekundær sykdom som allerede er dannet i bærerens kropp.

Herpes zoster overføres på flere måter:

 1. Pin. Patogenet er plassert i bærerens hovedkroppsvæsker, derfor overføres det fra person til person under kyssing og samleie.
 2. Airborne. Viruset overføres fra en syke til en sunn person, selv når han snakker.
 3. "Fra topp til bunn." Under graviditet eller fødsel, kan forårsakelsesmiddelet av helvedesild overføres til babyen fra moren.
 4. Husholdning. For å infisere, er det nok å bruke tilbehøret til virusbæreren.

Den vanligste herpes zoster blir overført ved kontakt. For å være smittet under samtalen, er det nødvendig å være i samme rom med en person i lang tid. Hvis herpes har manifestert seg under graviditet, bør kvinnen straks konsultere lege.

Siden væsken som strømmer ut av boblene inneholder de fleste patogener, bør du ikke berøre pasientens utslett. Risikoen for å trekke herpes fra det øyeblikket de første tegn på sykdommen opptrer til dannelsen av arrvæv, er høyest.

Behandling av helvedesild henvises til en dermatolog, smittsomme spesialist og nevrolog - avhengig av kliniske manifestasjoner. Viruset tolererer ikke miljøforholdene:

 • oppvarming;
 • eksponering for sollys;
 • rengjøringsmiddel rengjøring.

Helvedesild er motstandsdyktig mot frysing.

Video respons:
2:04 - Årsaker til helvetesild.
3:52 - Smittsom eller ikke.
4:40 - Hvor mange helvedesild er smittsom.
5:06 - Inkubasjonsperiode for helvetesild.

Hvem er i fare

I den første risikogruppen er det mennesker som ennå ikke har hatt vannkopper. I kroppen er det ingen antistoffer mot patogenet, derfor er sannsynligheten for infeksjon i kontakt med pasienter høy.

Den andre kategorien inneholder personer med et brudd på kroppens beskyttende egenskaper (med nedsatt immunitet). Å være omgitt av pasienten, har høy risiko for infeksjon. Immuniteten til slike mennesker reagerer på patogenet for sakte og svakt, så sannsynligheten for at de smertefulle symptomene på helvetesild er oppstått er svært høy.

En gang i kroppen er herpesviruset i latent (skjult) tilstand. Det aktiveres under påvirkning av eksterne faktorer, og forårsaker dermed sykdommen. Det er nødvendig å identifisere de viktigste stimuliene som kan stimulere reproduksjonen av patogenet:

 • overkjøling av kroppen - det er nok å fryse herpeslideren slik at det kommer utslag på kroppen etter noen dager;
 • Selvmedisinering med narkotika - med ukontrollert inntak av narkotika, reduseres det naturlige forsvaret av kroppen, noe som vil utløse aktiveringen av varicella-zoster;
 • kjemoterapi;
 • diabetes mellitus;
 • alderdom - etter 60 år;
 • kreft påvirker blodet;
 • alvorlig stress og overarbeid.

Farer er også utsatt for personer som har nedsatt kropp etter operasjonen. Risikoen for helvedesild hos en person med nedsatt immunitet er ganske høy.

Anbefalinger hvordan ikke bli smittet

Siden alle kan bli smittet med et virus selv under en normal tur, er forebyggende tiltak utformet for å forhindre aktivering. De viktigste måtene å unngå utviklingen av sykdommen:

 • slappe fullt ut;
 • inkludere i dietten en tilstrekkelig mengde vitaminer, mineraler og næringsstoffer;
 • slukket;
 • rettidig behandle alle sykdommer;
 • Minimere kontakt med personer som manifesterer sykdommen i åpen form.

Det er lettere å forhindre utvikling av helvetesild enn å behandle det. Dette krever at grunnleggende forebyggende tiltak overholdes.

For ikke å få helvedesild, bør du ikke bruke pasientens personlige eiendeler, servise og hygieneartikler. Det er bedre at de smittede var i et eget rom.

Hvor mange dager er herpes zoster forurenset

Inkubasjonsperioden for helvetesild kan vare i flere tiår. En gang i menneskekroppen, kan herpesviruset ikke manifestere seg i lang tid. Infeksjon kan skje i en tidlig alder. Herpes zoster er farligere for barn enn det er for voksne, så sykdommen bør ikke få lov til å ta kurset.

Under gunstige forhold beveger viruset seg langs nervevevet, og når nerveenden. Det angriper deretter området av huden som denne nerven er ansvarlig for. Mens det i medisin ikke dannes et eksakt bilde av patogenes overgang fra en skjult tilstand til en reaktiv.

Perioden med økt risiko for infeksjon av andre varer fra det øyeblikket boblene vises, og til skorpe dannes på pasientens kropp. Berøring av utslett, og deretter til forskjellige objekter, forlater de smittede på den siste delen av de patogene mikroorganismer. Dette øker risikoen for infeksjon til andre.

Fasen av dannelsen av skorper

Utviklingsstadier:

 1. Utslett varierer avhengig av pasientens alvor. Først ligner de små flekker av rosa. Huden rundt dem ser frisk ut.
 2. Med en typisk utvikling av prosessen, bare en dag etter utbruddet av flekker, vises bobler som er fylt med en klar væske. Det er i denne perioden at pasienten blir smittsom mot andre. Etter 3 dager blir væsken overskyet. Utsprett vises i grupper, med pauser på flere dager. Det ser ut til at utslett spres gjennom kroppen, og skaper en slags "belte".
 3. 2-3 uker etter utseendet av flekker, tørker kviser opp, og i deres sted skjærer form. Tørkingsområde pales. På stedet for fallne skorper kan du merke en svak pigmentering.

I mild form av betennelse kan symptomene bare være nevrologiske - pasienten føler smerte, men utslett ser ikke ut. Slike tegn preger herpetic neuralgi.

Først etter utseende av skorper, slutter en person å være en trussel mot andre. Etter noen uker kan huden fortsatt avfalle. En måned senere begynner stedene å gå.

I første fase av utviklingen av lav kan hodepine forekomme. Blant symptomene i den andre fasen utmerker overfølsomheten til det berørte hudområdet, diaré og oppkast.

Helvedesild hos barn skjer under de samme forhold som hos voksne. Symptomene på sykdommen er de samme, men i barndommen er det veldig farlig. Siden sykdommen har nevrotrofe egenskaper, kan det føre til skade på CNS og det vaskulære systemet til barnet. Helvedesild er preget av feber, omfattende utslett og forverring av velvære. Uten behandling er risikoen for skade på vitale organer høy.

Herpes zoster-viruset er smittsomt mot en person som ikke har lidd av vannkopper, eller har et svekket immunforsvar. Forholdsregler inkluderer minimering av kontakt med pasienten, styrking av immunsystemet, rettidig behandling av sykdommer. Helvedesild utgjør en stor fare for barn, så å gå til legen er et must.

Når er helvedesild smittsom og hva er måtene for overføring av viruset?

Foto: Andrew Krasovitckii / Shutterstock.com

Herpes Zoster er en patologi av viral opprinnelse, hvor utviklingen bidrar til kyllingepok. Dermatologer og nevropatologer følger med behandling av hud og nerveender. Utvalget av behandlingsregime utføres.

Folk som står overfor en lignende tilstand har et spørsmål om om helvedesild er smittsomt eller ikke. I dette tilfellet er det alt avhengig av om det forekommer episoder med eksplosjon av vassdrag i historien til personen i kontakt med pasienten.

Etter å ha vurdert informasjonen om hvorvidt herpes zoster overføres eller ikke, ved de første tegn på utvikling av den patologiske prosessen, er det nødvendig å konsultere en hudlege, en immunolog, en smittsom spesialist eller en terapeut for råd.

Helvedesild er smittsom

For de som er i kontakt med pasienten, oppstår spørsmålet om helvedesild er smittsom hos mennesker. Folk rundt en pasient bør ikke miste våkenhet: du kan få helvetesild.

Avhengig av de tilknyttede forstyrrelsene i immunsystemets funksjon, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner. Sunn folk er smittet med bærere av aktivert kyllingpoks eller herpes.

Det er viktig!

Sykdommen overføres til personer som ikke har hatt kyllingkopper (vannkopper).

Etter å ha mottatt informasjon om om helvedesild er smittsom mot andre, må både pasienten og de som kommer i kontakt med ham nøye overvåke at:

 • Folk i historien som det ikke er noen episode av vannkopper, er ikke i kontakt med overflaten av huden som herpes sår dannes. Denne kategorien av personer bør forstå at infeksjon er mulig og svaret på spørsmålet om herpes zoster er smittsom eller ikke, er bekreftende.
 • Det var ingen kontakt med gjenstander og materialer som var i kontakt med de dannede boblene.

Det er viktig å ha informasjon om hvordan shingles blir overført for å isolere pasienten i tide og forhindre at sunn folk blir smittet.

Hvordan overføres viruset?

Herpesviruset overføres straks etter samhandling med en infisert person og påvirker straks hud og nervesystem av offeret.

Helvedesild er smittsom, og det er viktig å forstå hvordan farlige viruspatologier overføres. Følgende infeksjonsmetoder er mulige:

 • Luftbåren infeksjon, hvor viruset er lokalisert i slimhinnene i infeksjonsbæreren, hvorfra det kommer inn i luften etter hosting eller nysing. I fremtiden forblir viruset i form av en aerosol til en sunn person puster i infisert luft.
 • Ved kontakt, hvor viruset kommer inn i kroppen av en sunn person etter direkte kontakt med huden til en smittet person.
 • Kvinner som forventer en baby kan bli spurt om herpes overføres i ferd med å bære en baby. Svaret i dette tilfellet er bekreftende: infeksjon kan oppstå ved transplacental rute. Svaret på spørsmålet om herpes er arvet er negativt. Det bør ta hensyn til hvordan du kan få en nyfødt baby. Dette kan oppstå under graviditet eller fødsel, gjennom fødselskanalen.

Noen ganger kan herpes forekomme før menstruasjon: dette skyldes endringer i hormonell bakgrunn og de ytterligere effektene av hypotermi, overoppheting og vitaminmangel i kvinnens kropp.

Hva kan forårsake utviklingen av sykdommen?

Herpes på kroppen er smittsom og forekommer hovedsakelig i de pasientgruppene som har hatt vannkopper: faktisk er det en sekundær forverring av vannkopper. Utviklingen av sykdommen kan bidra til virkningen av:

 • Stress stater.
 • Traumatiske skader.
 • Systematisk hypotermi.
 • Somatiske og smittsomme sykdommer.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Sykdommer i blodet.
 • Hormonale og kjemoterapi legemidler.

Det er viktig!

Risikogruppen omfatter pasienter i eldre aldersgrupper. Sykdommen utvikler seg gradvis, den første fasen kan ta opptil 4 dager.

Første symptomer på infeksjon

Det er viktig ikke bare å ha informasjon om hvorvidt herpes zoster er smittsom eller ikke, om hun har helvedesild fra pasienten og hvordan infeksjonen overføres, men også for å forstå hvilke karakteristiske manifestasjoner som kan oppstå hvis en infeksjon har kommet inn i kroppen.

Perioden av kliniske manifestasjoner fortsetter i flere stadier, for hver av tegnene har sine egne symptomer. Varigheten av perioden fra den første infeksjon til de kliniske manifestasjonene av den patologiske prosessen kan ta mange år.

I de områder av huden hvor utslett vil fortsette å danne, oppstår en følelse av kløe og paroksysmal smerte (bankende, vondt, brennende, skudd, piercing karakter).

De resulterende symptomene er karakteristiske for et stort antall sykdommer: angina, intercostal neuralgi, appendisitt, cholecystitis etc. Av denne grunn er det vanskelig å foreskrive en riktig, hensiktsmessig behandling i noen tilfeller.

Noen ganger øker følelsen av smerte om natten, med mindre berøringer, eksponering for kulde og kan ledsages av følsomhetsforstyrrelser. De beskrevne symptomene oppstår på grunn av aktiv reproduksjon av en virusinfeksjon med dens påfølgende penetrasjon i nervecellene og vevet.

 • Erytematøs fase: huden får en rød fargetone, blir edematøs langs de berørte nervestammerne. I noen tilfeller kan denne fasen være fraværende og sykdommen omdannes umiddelbart til neste trinn.
 • Papule-vesikulær fase: dannelsen av grupperte papler (nodulære formasjoner, tårnhøye over huden), som i 24-48 timer omdannes til blister med gradvis grumset serøst innhold. Boblene har en rød kant, antallet har en tendens til å øke i løpet av de neste 3-5 dagene.

Dannelsen av ensidig utslett observeres, som ligger på et bredt område av hud. I de fleste tilfeller er dannelsen av bobler lokalisert i brystet langs nerveender som befinner seg i intercostalområdet.

I fremtiden er det en gradvis fallende vekk fra de dannede skorpe, i stedet for hvilke sårene er synlige. De ulcerative elementene er tilbøyelige til epithelialisering, små rosa flekker forblir i deres plass, noe som kan avta for en stund.

I tilfelle at dannelsen av nye herpetic eruptions observeres over en periode på 1 uke eller mer, er dette en indikasjon på utviklingen av immunbristtilstander.

Hva kan gjøres hvis det er symptomer?

Det er viktig ikke bare å ha informasjon om hvorvidt herpes zoster er smittsom mot andre, men også for å tydelig representere planen for videre tiltak for en allerede smittet person. Ved første tegn på en patologisk prosess, bør du umiddelbart kontakte legen din for en nøyaktig diagnose.

Etter differensialdiagnosen vil legen velge riktig behandlingsregime. Den generelle ordningen for terapi innebærer bruk av et kompleks av stoffer: immunostimulerende midler, antivirale legemidler, etc.

Er helvedesild smittsom eller ikke?

Enhver pasient som har en slik diagnose er viktig å vite: er helvedesild smittsom eller ikke? Dette er en ganske vanlig sykdom som skyldes det samme viruset som vannkopper. Faktisk er disse to typer av samme sykdom. Kyllingkopper er forårsaket av primær infeksjon i kroppen med et virus, og herpes zoster eller herpes zoster er et tilbakefall av sykdommen. Som andre typer herpes er helvedesildet kun smittsom i en viss periode og ikke for alle rundt. Denne sykdommen er mer alvorlig, det tar lengre tid å helbrede og gir pasienten mer ubehag.

Som andre typer herpes er helvedesildet kun smittsom i en viss periode og ikke for alle rundt.

Når en person lider av kyllingpokker, utvikler kroppen immunitet mot viruset. Men når den generelle tilstanden forverres, kan viruset igjen vises i en ny form, lik struktur i herpes simplex. Denne sekundære manifestasjonen kan forekomme med høy frekvens hos personer med svekket immunitet, fordi vannkopper var syke 99,5% av mennesker.

Årsaker til forverring og sykdomsforløpet

I motsetning til den vanlige herpes simplexen herpes zoster er mye mindre vanlig, skjer eksacerbasjon vanligvis på høsten eller våren. I dag, få kan skryte av sterk immunitet, og faren for å bli syk, selv blant folk som har hatt vannkopper i barndommen. Hvis en person har lidd herpes simplex og ikke har utviklet en sterk immunitet, er dette også en risikofaktor. Viruset overføres fra en syke til voksne og barn som ikke har hatt kyllingpokke.

Utslett kan oppstå hvor som helst på kroppen, fra ansikt til baken. Er helvedesild smittsom? Viruset er spesielt farlig i den akutte perioden når utslett dannes i form av vesikler og sår. Lichen overføres vanligvis når boblene er fylt med væske, faren for infeksjon avtar når den tørker og danner skorpe.

Faktorer som påvirker forekomsten av sykdommen:

 • redusert immunitet;
 • blodforstyrrelser;
 • smittsomme sykdommer;
 • stressende situasjoner;
 • kjemoterapi;
 • smittsomme sykdommer;
 • diabetes;
 • hormonell ubalanse;
 • hyppig hypotermi
 • beriberi.

Årsakene til tilbakefall er mange, og når flere faktorer overlapper, blir viruset veldig aktivt.

Alder spiller en negativ rolle: etter 70 år lider hver tiende person av en akutt form av sykdommen. De første symptomene ligner påkjølelsen, og hevelse oppstår på stedet for fremtidige vesikler. De resulterende sårene er fylt med en klar væske og lymfeknuter er betent. Begynn alvorlig smerte i stedet for nederlag. Om en dag senere blir de briste vesiklene dekket av skorper, som gradvis faller av, og etterlater lyse hudområder i stedet for seg selv. Hovedtrekket i sykdommen er utseendet på utslett på den ene siden av kroppen. Smerte syndrom kan vare lenge, og krever alvorlig nevrologisk behandling.

Veier for overføring av viruset

Dessverre, på spørsmålet om herpes zoster er smittsomt, svarer leger positivt. Mange pasienter i utbruddsperioden på huden er redd for å til og med vaske, med rette tro at infeksjonen kan komme inn i friske områder av huden. Dette er delvis sant. Du må være svært forsiktig, ta bare en dusj, og uten å gni og uten bruk av kosmetiske salter og oljer.

Det anbefales ikke å ta et bad: det bidrar ikke bare til smittspredningen, men forlenger også helbredelsesperioden for magesår.

Hvordan overføres helvedesild? Den har flere måter å overføre og distribuere:

 • luftbårne dråper;
 • i nær kontakt
 • i strid med hygienestandarder;
 • med intrauterin infeksjon.

Herpes zoster er smittsom bare i perioden før dannelse av skorper. I den akutte perioden er det nødvendig å gjennomføre en omfattende behandling, ellers kan lesjonen spre seg til nye områder. Da begynner den latente fasen av sykdommen igjen, og viruset senker til neste reduksjon i immunitet. Infeksjonen overføres ikke seksuelt, pasienten er ikke smittsom uten åpenbare tegn på sykdommen, selv om det er en bærer av viruset.

Helvedesild behandling

Ved de første tegn på helvedesild bør du konsultere en lege.

Ved de første tegn på sykdommen, konsulter lege. Med mild og moderat sykdom er prognosen gunstig, men den alvorlige formen er full av alvorlige komplikasjoner. Lammelse av varierende alvorlighetsgrad kan forekomme, for eksempel skade på ansiktsnerven eller motorens nerver. Komplikasjonen kan påvirke indre organer: det genitourinære systemet, lungene eller magen.

Behandling utføres i en kompleks og i to retninger: behandling av åpen symptomer og samtidig undertrykkelse av viruset.

Ordningen er foreskrevet av legen, fordi feil og selvbehandling kan føre ikke bare til skade på indre organer, men også til døden.

Det er ikke så viktig å fjerne og kurere de ytre manifestasjonene av sykdommen, hvordan å forhindre ytterligere skade på nervesystemet. Om nødvendig inkluderer komplekse behandlinger analgetika og andre legemidler som avlaster kløe og alvorlig smerte. Det er mange behandlingsregimer, men de bruker alle Acyclovir-derivater i volumer som avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen.

For tiden brukes Famvir til behandling av herpes zoster. Dette er en ny generasjons stoff, en analog av Acyclovir, som blokkerer reproduksjonen av viruset og ødelegger stammer som er motstandsdyktige mot kjente stoffer. Hvis sykdomsforløpet er vanskelig, blir dosen av medisinen doblet. Sørg for å bruke et kompleks av vitaminer, så vel som samtidig medisiner, noen ganger i injeksjoner. Dispensering fra apotek Acyclovir er tillatt uten resept, det er et billig og svært effektivt legemiddel.

Forebygging av tilbakefall kan bare tjene til å styrke immunforsvaret, ta vare på helsen din og en sunn livsstil. Nesten hele befolkningen på planeten er infisert med et virus, men bare få av deres antall lider av helvetesild. Bare ved å vite hvordan man kan forebygge sykdommen, er det mulig å forhindre at den sprer seg videre. Det er mye lettere å gjøre dette enn å gjennomgå en lang og dyr behandling.

Flere Artikler Om Typer Acne