Furuncle (lat Furunculus), eller koke, er en akutt patologisk prosess som er utad manifestert som purulent nekrotisk betennelse i hårsekken - folliklene - og vevene ved siden av den. Inflammasjon oppstår med deltagelse av det subkutane fettlag og sebaceous kjertel og fører til nekrose hos vev.

Årsaker til å koke

Ofte oppstår et furuncle i områder av huden som er mest utsatt for mekanisk stress (gnidning mot klær, kutt under barbering) eller smuss, og har hårsekk: baksiden av hode, ansikt, nakke, rygg og underarmer, baksiden av hånden, rumpa, skrot, lår.

Faktorer som kan utløse forekomsten og utviklingen av en koke er:

 • alvorlig og langvarig forurensning av huden, manglende overholdelse av grunnleggende hygieneregler
 • mekanisk skade på huden (riper, riper, slitasje, etc.), ledsaget av infeksjon i såret;
 • hypotermi;
 • redusert immunitet på grunn av diabetes, langvarig stress, vitaminmangel, metabolske forstyrrelser, etc.

Infeksjonsmiddel av kokos er stafylokokker. I de fleste tilfeller er det Staphylococcus aureus - en patogen sfærisk mikroorganisme, som har fått dette navnet på grunn av sin ekstremt sjeldne for bakteriefarge.

Staphylococcus aureus er i stand til å leve lenge på de slimete overflatene av en person og på huden, og forårsaker absolutt ingen reaksjon av kroppen, til forekomsten av patogene forhold.

Symptomer på å koke på ansiktet

Det er flere stadier av utviklingen av kjelen:

 • Fase I - preget av svakt kløe i det berørte stafylokokkområdet.
 • Stage II - rødmen av huden og svak hevelse vises i stedet for kokingskog: Den inflammatoriske infiltraten har en konisk form og har en tendens til overflaten av huden, hårfollikken blir gradvis fylt med pus, det er også smerter i dette området.
 • Trinn III - På toppen av keglen opptrer en svart prikk av nekrotisk vev (nekrotisk stang), og rundt den - pus. Modningen av en koke kan også være ledsaget av symptomer som hodepine, svakhet, tretthet og feber.
 • Trinn IV - Etter omtrent en uke oppstår den purulente fusjonen av den purulente stangen, noe som resulterer i at det døde vevet med pus kommer ut - vevene blir renset og såret er fylt med "friskt" bindevev.
 • Stage V - hevelse i huden senkes, smerte reduseres, såret helbreder. I stedet for det tidligere furuncle forblir det et lite arr som har en lysere farge enn huden selv.

Det kliniske bildet av koker i ansiktet er dessuten komplisert av en kraftig forverring av kroppens generelle tilstand: Feber kan begynne, ansiktet hevelse kan oppstå, årer kan bli smertefulle, synshemming kan oppstå. Infeksjonen sprer seg veldig raskt, siden ansiktsblodsystemet har sine egne egenskaper: Tilstedeværelsen av et stort antall intrakraniale ananomastaser og fraværet av ventiler i venene bidrar til rask spredning av infeksjonen. Nederlaget for venenees vegger truer utviklingen av raskt progressiv tromboflebitt og sepsis. De representerer en alvorlig trussel mot pasientens liv, fordi koker på ansiktet krever spesiell omsorg og riktig handling.

Behandling av koker på ansiktet

Den første regelen for å behandle koker på ansiktet er ekstrem forsiktighet. Under ingen omstendigheter bør en koker presses, masseres, prøver å kutte eller bandasje den. Først av alt bør kjelen behandles med en 70% alkoholløsning, ren ichthyol eller briljant grønn løsning og gjenta denne konserveringsmiddelprosedyren med jevne mellomrom. Hvis det inflammatoriske infiltratet oppdages i de tidlige stadiene av utviklingen og begynner å behandle det med jod, kan dannelsen av en kjele forhindres.

Varme komprimerer er kontraindisert for furunkulose: de øker blodstrømmen og bidrar dermed til infeksjonsspredning i kroppen, inngangen til hjernen og dannelsen av andre infiltrater.

Hvis fokuset på betennelse allerede har åpnet og slipper ut, er det på dette stadiet nødvendig å bruke salver med antiseptiske og antibakterielle komponenter. En hypertonisk løsning av natriumklorid brukes også - til de berørte vevene blir revet bort.

Alle disse midlene skal ordineres til pasienten av legen: Selvmedisinerende, spesielt hvis det har oppstått en koke i ansiktet, kan det ikke, da dette kan få alvorlige konsekvenser. Lokalisering av furuncle på ansiktet er et tilstrekkelig grunnlag for akutt sykehusinnleggelse av pasienten, som viser sengestøtten - i tilfelle økt kroppstemperatur, et passende kosthold, utnevnelse av generell terapi og fullstendig hvile for ansiktsmuskulaturen, unntatt samtaler og faste matvarer.

I løpet av behandlingen administreres et bredspektret antibakterielt middel intramuskulært til en pasient med koking på ansiktet (meticillin, oksacillin, erytromycin, etc.). Parallelt gjennomgår pasienten en grundig undersøkelse på grunnlag av hvilke korrigerende tiltak bestemmes, med sikte på å forbedre immunitet (gammaglobulininjeksjon, stafylokoktoksoid, hyperimmun serum, etc.).

Hvis infeksjonen ikke elimineres på denne måten, får pasienten en stafylokokker-vaksine. Parallelt kan det også foreskrives inntak av fersk øl gjær og svovel i pulverform.

En enkelt furuncle er fullstendig herdbar ved hjelp av ekstern terapi ved bruk av ichthyol klistremerker og fysioterapeutiske metoder som reduserer formens smertefullhet (tørr varme, UHF, ultralyd).

I tilfelle av flegmondannelse brukes en akutt, diffus, purulent betennelse i de cellulære rom uten klare grenser - kirurgisk behandling: utdanningen må åpnes.

Hvis det oppdages tilbakefall av furunkulose, kan pasienten foreskrives slik en ikke-spesifikk stimulerende behandling som autohemoterapi, det vil si subkutan eller intramuskulær transfusjon av sitt eget venøse blod eller transfusjon av en liten mengde konservert blod.

Etter rengjøring av koker, er også helbredende salver foreskrevet.

Utseendet til et furuncle i ansiktet står overfor alvorlige komplikasjoner og krever en forsiktig og riktig behandling. Derfor er profylaktiske tiltak aldri overflødige: overholdelse av de enkleste regler for personlig hygiene, unngår hud mikrotraumas og umiddelbar desinfeksjon ved skade.

Slik koker du hjemme raskt

Årsaker til utvikling

- Den største etiologiske betydningen i utviklingen av furunkulose er Staphylococcus aureus, som kommer inn i hårsekkene eller sår på huden og forårsaker betennelse. Men en slik patologisk mekanisme er kun implementert på huden med en dårlig beskyttende funksjon:

 • tynn hud følsom for mikrotraumas;
 • betent hud påvirket av akne og akne;
 • hud med utilstrekkelig syreholdig mantel, ikke i stand til å forhindre betennelse;
 • hud macerated på grunn av dermatologiske sykdommer (eksem, atopisk dermatitt hos barn og atopisk dermatitt hos voksne);
 • unpeeled hud med tette smuss og fettporer.

- Fungal lesjoner i huden, noe som gjør huden svært sårbar. - Forringet leverfunksjon, som spiller en viktig rolle i rensing og avgiftning av blodet.

 • kroniske sykdommer (tuberkulose, pyelonefrit, hepatitt, tonsillitt);
 • metabolske lidelser (diabetes, fedme på bakgrunn av endokrine forstyrrelser);
 • langsiktig antibiotikabehandling;
 • langsiktig hormonbehandling;
 • behandling med cytostatika og andre legemidler som undertrykker immunitet i kreftpatologi.

For å forstå hvordan å kurere en koker på ansiktet, må du først forstå årsakene til utseendet.

Staphylococcus er stadig tilstede på overflaten av menneskelig hud. Dette er en mikroorganisme som kan forårsake ulike purulente infeksjoner.

Nitti prosent av stafylokokker som lever på menneskelig hud er harmløse stammer (grupper) og bare ti prosent er patogener. Dette forholdet er normen for en sunn person.

Furuncle eller furunculosis (multiple furuncles) vises under slike forhold når dette forholdet varierer sterkt. Dette skjer i følgende tilfeller:

 • i tilfelle ikke-overholdelse av regler om personlig hygiene
 • med hud mikrotraumas (kutt, riper);
 • med overdreven svette
 • med konstant kontakt av huden med giftige stoffer (for eksempel som et resultat av profesjonelt behov);
 • i tilfelle hudskader forårsaket av ulike sykdommer;
 • med vitaminmangel;
 • hormonelle lidelser;
 • med nedsatt immunitet.

Hvis du bestemmer deg for å behandle en kjele, bør du finne ut årsakene til utseendet på huden. Ren hud har en tendens til å hemme reproduksjon og vekst av mikroorganismer. Skitten hud har ikke slike egenskaper, derfor oppstår en koker på ansiktet og andre deler av kroppen. I enkle ord, årsakene til kjelen, som det kan ses på bildet - mangelen på riktig hudhygiene.

Før du behandler en koke, bør du eliminere risikofaktorene fra ditt liv, som inkluderer:

 • stress, kontinuerlig depresjon;
 • svekkelse kroppens forsvar;
 • svekkende sykdommer;
 • AIDS;
 • diabetes og noen andre immunkompromitterende sykdommer.

På den innledende fasen, fremtiden furuncle, som kan dømmes av bildet ser ut akkurat som en enkel kvise. Men over tid begynner betennelsen å øke og en purulent kjerne danner i midten.

Etter ca en uke, som vist på bildet, åpnes den, pus utløper, staven blir fjernet. Etter dette begynner betennelsen i huden å passere sakte, rødheten forsvinner, men et lite arr gjenstår i stedet for det tidligere furuncle.

Koking kalles prikkdannelsen av betennelse på huden, som preges av overfladisk rødhet, hevelse og opphopning av pus. Dette skyldes det faktum at hårsekken (follikel) er blokkert, og subkutant fett begynner å samle seg i det, noe som er et gunstig miljø for reproduksjon av bakterier og provoserende infeksjoner.

Størrelsen på kjelen kan være i diameter fra 0,5 mm og nå 3-4 cm. En person føler vanligvis en konstant bankende, pressende og vondt smerte på stedet for betennelse, og når den blir rørt eller litt presset, øker den og blir skarp og rive..

Furuncles har favorittsteder der deres formasjon forekommer oftere enn andre. Dette er områder hvor det er konstant irriterende effekt på huden (barbering, kontakt med tett eller hardt tøy osv.), Samt overflaten av kroppen, utsatt for rask eller permanent forurensning.

Slike områder kan være ansikt, hodebunn, skuldre, bakder, kjønnsområde og hofter. Spesielt problematisk og farlig er dannelsen av koker på ansiktet.

Hva kan provosere utviklingen av en slik ubehagelig sykdom:

 • penetrasjon av bakterier og skadelige mikroorganismer i follikkelen gjennom skader (sår, slitasje, riper osv.)
 • brudd på hygienregler: i lang tid er huden ikke utsatt for renseprosedyrer
 • overdreven svette
 • sensitiv hud
 • konstant eksponering for giftige eller kjemiske stoffer (arbeid, kosmetiske prosedyrer, etc.)
 • hormonell svikt
 • redusere kroppens beskyttende funksjoner - immunitet på grunn av alvorlige sykdommer (for eksempel diabetes), stress, vitaminmangel
 • hudsykdommer (teenage akne, eksem, etc.)
 • tendens til økt dannelse av subkutant fett
 • kjøling
 • leversvikt eller andre sykdommer i leveren - organet som er ansvarlig for rensing
 • langsiktig bruk av antibiotika
 • funksjonsfeil i fordøyelsessystemet og metabolisme.

Utseendet til en furuncle betyr ikke at du har furunkulose, men hvis du ikke nøler med å behandle behandlingen, kan det føre til nye pustler.

Det er flere grunner til å koke på ansiktet:

 1. Kontakt med mikrober (Staphylococcus aureus) i hårsekkelen. Dette er den vanligste årsaken. Det er forbundet med dårlig immunitet;
 2. Svampen som gjør huden mest utsatt for ulike bakterier;
 3. Leverproblemer. Derfor kommer mikrober inn i blodet;
 4. Dårlig immunitet og dårlig metabolisme. Alt dette fører til forskjellige hudsykdommer;
 5. Kroniske sykdommer i lungene, nesen, halsen. I dette tilfellet sprer betennelsen seg ganske enkelt under huden.

I motsetning til myter, kan det ikke oppstå kulde i kulde. Hvis du har en forkjølelse, kan immuniteten svekke deg. Og dette kan føre til et slikt problem.

Også, disse akne vises ikke fra kulde. De er ikke et resultat av skade eller magi. Dette er en bakteriell sykdom. Og det må bare behandles med medisiner.

Behandling av koker på ansiktet

Koker elsker smuss. I perioden med "modning" koker, vasker du ofte ansiktet og bytter putevar på puten. Inntil kjerne har dannet seg på akne, kan du behandle det:

 • Alkohol 70%;
 • Infusjon av calendula;
 • furatsilinom;
 • Enhver antibakteriell løsning.

Dette vil forhindre spredning av infeksjon. Og for å gjøre denne utdannelsen mer sannsynlig å modne, er det verdt å bruke fysioterapi. Spesielt er UV-strålingsprosedyrer foreskrevet. Den samme tilnærmingen er nødvendig for sårheling.

Ikke varm opp problemstedet. Det kan være farlig. Prøv ichthyol patch. Det bidrar til behandling av koke. Men ikke bruk Ichthyol salve.

Hvis problemet er kronisk, bør antibiotika brukes. Og hvis denne kvise ikke åpner seg, er det nødvendig med kirurgisk inngrep. Alt dette kan kun gjøres av en lege.

Hva er patologi?

Furunkulose i ansiktets hud krever alltid behandling - men kompetent, og derfor - foreskrevet av lege. Betennelse kan påvirkes på flere måter - medisinering, kirurgi, fysioterapi. Også behandling av betennelse utføres ved bruk av tradisjonell medisin.

Narkotika terapi

Fra koker effektivt hjelper autohemoterapi. Essensen av metoden er som følger - en pasient er tatt blod fra en vene, og deretter injiseres intramuskulært uten å nøle et minutt. Metoden utføres på ethvert stadium av furunkulose. Det er rettet mot å forbedre immunforsvaret: høy kroppsresistens er en uunnværlig tilstand for å eliminere betennelse.

Gruppe B-vitaminer og antibiotika brukes også til autohemoterapi. Hvis pasienten er predisponert for utvikling av furunkulose, anses metoden som et alternativ til antibiotikabehandling og en stor mengde medisinering.

Hvis det oppstår betennelse i ansiktets hud, bør det purulente elementet behandles med en antiseptisk løsning - "Klorhexidin", salicylsyre. Det er kategorisk kontraindisert å bruke på alkohol kokes 96% konsentrasjon av etanol, og med en sensitiv type deksel - til og med 70%. Dette kan forårsake brannskader.

I tillegg foreskriver legen behandling av den underliggende infeksjonen eller lidelsen som forårsaket inflammatorisk prosess.

Konservativ terapi - bruk av salver

For rask eliminering av koker brukes disse typer salve:

 1. "Baneocin" er en effektiv kokosalve som gir en antiinflammatorisk effekt på fasen av modning av suppuration. Undertrykker den patologiske prosessen, fremmer vevshelsen.
 2. Ichthyol salve fra kokos brukes oftest. Tilstedeværelsen av bjørk tjære i sammensetningen lar deg raskt evakuere pus fra kilden til betennelse. Så helbreder såret ganske raskt.
 3. Vishnevsky salve - et klassisk stoff i sammensetningen av det terapeutiske programmet for furunkulose. Drener pus, hjelper huden å komme seg.
 4. "Levomekol" er en effektiv salve som bidrar til å sanitere det berørte området under furunkulose, evakuere pus, helbrede skadede vev. Et alternativ til stoffet er streptocidal salve.

Vi må ikke glemme at hver av disse legemidlene har en liste over kontraindikasjoner, som bør leses ved å lese instruksjonene.

Bruken av tradisjonelle behandlingsmetoder

Furunkulose er kontraindisert for å behandle utelukkende av folkemetoder. At sykdommen ikke fører til komplikasjoner eller død, bør bare en lege foreskrive behandling.

Tegn på sykdom

Sykdommen kjennetegnes av utseendet på et inflammatorisk sted rundt hårfollikel. Størrelsen på utdanningen avhenger av utviklingsstadiet av prosessen og kan nå en valnøtts størrelse. Ved begynnelsen av sykdommen er furuncle liten i størrelse, men preges av ømhet og hevelse. Betennelsen er rød og øker gradvis i størrelse.

Det er viktig! I utgangspunktet kan kjelen kureres hjemme, men hvis det ikke er noen forbedring etter tre dager, er det nødvendig med hjelp fra en spesialist.

Hjemmebehandling

Sørg for å behandle hendene med antiseptiske midler etter eller før kontakt med såret. Påfør antimikrobielle løsninger til kjelen bør være nøye 3 ganger om dagen, uten å forårsake skade. For å øke modningen av kjelen, bruk en varm komprimering til den i 20 minutter. Etter slike prosedyrer lukkes furuncle med en medisinsk serviett.

Det er viktig! Kok forbudt å skrape, massasje og åpne.

Bare hvis den åpnet seg, er det lov å forsiktig fjerne pusen, hvoretter det er nødvendig å behandle såret med et antiseptisk middel. En bandasje påføres betennelsen, og disse prosedyrene gjentas til fullstendig helbredelse. Ved alvorlig smerte anbefales smertestillende medisiner.

Ikke bruk antibiotika-baserte medisiner uten spesialist. Etter å ha rørt ved koker, vask hendene, da bakterier kan provosere forurensing av mat og andre ting som du vil røre.

Video - Behandling av koke

Enkelt betennelser som ikke er på ansiktet, kan behandles hjemme. For å gjøre dette, bruk salver, trekke pus og folkemessige rettsmidler. Med riktig tilslutning til anbefalingene, bør kjelen helbrede innen en uke.

Det er mulig å behandle furuncle hjemme, men dette bør gjøres etter å ha konsultert en lege.

Iktyolsalve har gode helbredende egenskaper. Det bør påføres de berørte områdene i ansiktet med et tynt lag to eller tre ganger om dagen, en gauzeforbinding bør påføres applikasjonsstedet. Ikke gni salve. Varigheten av behandlingen bestemmes kun av legen.

forebygging

Forebygging av sykdommen inkluderer tiltak for å styrke kroppens immunsystem og forhindre infeksjon av patogene bakterier. Disse inkluderer:

 1. Ta et bad eller en dusj en gang om dagen.
 2. Du kan ikke ripe og ripe huden med betennelse.
 3. Det anbefales å gjennomgå en årlig medisinsk undersøkelse for å oppdage inflammatoriske sykdommer på et tidlig stadium.
 4. Behandle sår og kutt med antiseptisk.
 5. Spis riktig og gi opp dårlige vaner.
 6. Regelmessig bytte av sengetøy.
 7. Bruk av vitaminer for å forbedre immuniteten.

Det er mulig å behandle en furunkel ved hjelp av komprimerer, salver eller antibiotika, men bare en spesialist bør utpeke dem.

Koker har ikke en klar lokalisering, de kan vises på hvilken som helst del av kroppen.

Jo før kokerbehandlingen starter, jo raskere blir stadiene av modningen.

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Symptomer på koiler

Selvmedisinering kan forårsake phlegmon med videre spredning av bakterier. Når pus presses ut av hender eller vakuumbanker, oppstår for tidlig disseksjon, noe som fremkaller videre infeksjon. Hvis stangen ikke er helt ut, er det enda mer betennelse som krever langvarig behandling.

Det er viktig! Når en svingningssone vises, påføres natriumsalisylat på betennelsen tre ganger om dagen, som er festet med en tørr dressing.

Med et stort antall furunkler på kroppen, anbefales det å ta varme, men ikke varme bad, med tilsetning av kaliumpermanganat. Huden som ligger rundt betennelsen behandles med en konsentrert løsning av furatsilina. Fjerning av pus utføres under anestesi.

Etter fjerning av pus blir såret behandlet med peroksid og bruk av følgende legemidler er foreskrevet:

 1. Levomekol.
 2. Erytromycin salve.
 3. Syntomycin salve.

På scenen av utseende av granulasjonsvev, blir Vishnevsky Balsam og Ichthyol salve påført. Dette hjelper hastighet helbredelse og hindre gjentakelse av betennelse. UHF-terapi er indikert. Å ta antibiotika er nødvendig for en kronisk type sykdom eller abscessdannelse av betennelse.

For å øke kroppens immunsystem blir følgende vist:

 • ozon terapi;
 • tar vitaminer;
 • gamma globulin;
 • autotransfusjon.

Kokene i ansiktet er oftest ensomme, men noen ganger vises flere stykker samtidig, denne sykdommen kalles furunkulose. Den akutte form er preget av dannelsen av flere utbrudd, de utvikler seg og modnes nesten samtidig.

Den kroniske formen av sykdommen har en langsiktig form, når en betennelse passerer, dannes en ny, og dette er forsinket i lang tid. Den viktigste årsaken til sykdommen er en stiftinfeksjon.

Kok på ansiktet er en betennelsessykdom i ansiktets hud, som er preget av dannelse av pus i infeksjonsområdet i hårsekkelen. Det inflammatoriske fokuset danner patogen flora, det er provosert av Staphylococcus aureus. Dessuten kan patogener av sykdommen være soppinfeksjoner av huden, streptokokker.

En mikroorganisme, en gang i et gunstig miljø, begynner å formere seg aktivt, danner hevelse og forårsaker kløe og ømhet rundt lokaliseringen. Gradvis blir huden tettere og rød. Infiltrer øker til flere centimeter, mer komprimert og hevelse. Sårhet øker.

Etter tre eller fire dager dannes en nekrotisk stang som stikker ut over hudoverflaten i den sentrale delen av infiltraten. Det ser ut som et purulent lok, kalt en purulent pustule.

Temperaturstigning er sannsynlig. Fokuset på betennelse blir enda mer smertefullt.

Deretter blir den tynne huden over pustelen revet og utladningen av pus begynner. Samtidig føler personen seg en reduksjon i smerte symptomet.

Kjennetegnet ved utvelgelsen av den såkalte purulente staven - fast utskilt karakteristisk for pus farge.

Når det purulente innholdet kommer ut av vevet, senkes hevelsen og betennelsen. Et lykt arr er dannet, med tiden det blir svakt og blir nesten umerkelig.

Behandling av furunkulose i ansiktet, på grunn av plassering og sannsynlige komplikasjoner, krever en omfattende og kompetent tilnærming. Det tilsvarende komplekset av terapeutiske tiltak er utviklet av en hudlege, og pasientens oppgave er å strengt utføre dem.

Hvis løpet av furunkulose er alvorlig og ledsages av feber og symptomer på rus, er sykehusinnleggelse og sykehusbehandling nødvendig. I andre tilfeller vil legen forklare i detalj hvordan å behandle kjelen på ansiktet hjemme, men noen prosedyrer kan kun utføres i en medisinsk institusjon.

 • Lokal antiseptisk behandling

Før modningen av furuncle behandles fokuset på betennelse med 70% alkohol, salicylalkohol eller kalendeltinktur, furatsilinoppløsning, Xeroform-pulver. Dette er gjort for å forhindre spredning av infeksjon.

Området med betennelse, uten trykk og plutselige bevegelser, tørkes forsiktig med et passende antiseptisk middel flere ganger om dagen, det er nødvendig med hyppig bytte av sengetøy.

Å bestemme utviklingen av koker i de tidlige stadiene er ikke lett, fordi symptomene ligner på andre hudsykdommer. Men utviklingen av denne sykdommen går gjennom en rekke faser, som gjør det mulig å nøyaktig diagnostisere:

 • Fase nummer 1. Staphylococcal infeksjoner er preget av utseende av kløe i fokus for betennelse, og her vil det være et sterkt ønske om å klø det berørte stedet.
 • Fase nummer 2. På dette stadiet er det allerede mulig å forstå at en kjele utvikler seg. Det er rødhet, hevelse av vev på dette stedet. Formasjonen i seg selv har en konisk form, noe som betyr at follikkelen er fylt med pus, som har en tendens til å komme ut og skaper smertefulle trekkfølelser.
 • Fase nummer 3. Den mest smertefulle og ubehagelige perioden av denne sykdommen. Det er en modning furuncle, som er ledsaget av sin maksimale vekst. Personen føler seg konstant smerte, øker når den trykkes. På dette stadiet kan du legge merke til dannelsen av en svart prikk (nekrotisk stang) på toppen av kjeglen, og rundt den en klynge av pus. På denne tiden kan en person føle seg svak og svimmel, og det er stor sannsynlighet for at temperaturen vil stige.
 • Stage nummer 4. Det oppstår 6-8 dager etter at de første symptomene vises. På denne tiden er det en mykning og avvisning av den nekrotiske staven, og med den de purulente formasjoner. Follicleet er ryddet, og lar plass til fylling med bindevev.
 • Fase nummer 5. Rekonstruktiv: smerten går vekk, såret er strammet, ødemet avtar, trivselet forbedrer seg. Etter såret i stedet for koker, vil arret forbli, som til slutt vil redusere eller forsvinne helt.

Koking i ansiktet er dobbelt farlig fordi en rask spredning av infeksjonen er mulig på grunn av den spesielle strukturen i ansiktsblodsystemet og skallen. Det er representert av et stort antall små fartøy som ligger nært til hudoverflaten, anastomoser av intrakraniale vener (steder av forgreningsfartøy) og fravær av venøse ventiler, som sikrer rask spredning og infeksjon av andre organer.

Furunkulose er en ganske vanlig sykdom som påvirker både barn og voksne.

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Hvordan skille furuncle på ansiktet fra den vanlige pimple?

Vanligvis er diagnosen ansikts furunkulose ikke et problem, siden dette inflammatoriske elementet har de karakteristiske egenskapene:

 • tett infiltrert område som ligger dypt i huden;
 • mer, i forhold til akne, fokuset på betennelse;
 • en gradvis økning i størrelsen på fokuset på betennelse;
 • purulent hode i den sentrale delen av det inflammatoriske elementet (det dannes ikke umiddelbart);
 • betydelig ømhet i det berørte hudområdet, forverret kraftig ved å røre eller flytte ansiktsmuskler, vaske osv.

Kjelen har alltid en bakteriell etiologi. Dette betyr at en bestemt mikroorganisme i fokus for betennelse reagerer aktivt.

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til den vanlige pimple, er kjelen fra de aller første dagene svært smertefull når den berøres. en liten hevelse rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til rødhet i ansiktet, må du i hvert fall ikke skade huden, ikke gni eller trykk på sårpunktet slik at den inflammatoriske prosessen ikke går til nærmeste vev. Behandle stedet med en antiseptisk væske!

Kostholdsterapi

Å tilfredsstille kroppen med næringsstoffer er den primære oppgaven for pasienten som sliter med furunkulose og ønsker å forhindre utseende av nye formasjoner. Det er tilrådelig å gå inn i kostholdet av friske grønnsaker og frukt, urter, nøtter.

Godteri, fett og krydret mat er kontraindisert. Det samme gjelder baking. Ovenstående måltider bør erstattes med vegetarisk suppe, salater, magert kokt kjøtt og fisk, fettfattige varianter, dampet. I stedet for søtsaker spiser tørket frukt, honning i begrensede mengder. Det anbefales ikke å drikke sterk kaffe og te, alkohol. Kast kakao fortrinnsvis.

En slik diett vil hjelpe pasientens kropp til å øke immuniteten, stoppe infeksjonen og forhindre ytterligere dannelse av koke.

Hvilke tiltak kan ikke gjøres under behandlingen

Den første og viktigste regel - i intet tilfelle kan ikke klemme kjelen! Vanligvis kan ingenting klemmes på ansiktet, og furuncle er enda mer. Våt komprimering bør ikke påføres inflammasjonsstedet, siden mykning av vevet vil føre til smittspredning. Du kan ikke bruke Vishnevsky salve mens det er en purulent kapsel.

Forsøker å klemme ut pus som har dannet seg (og det er veldig vanskelig å gjøre dette, og mange gjør en stor innsats for å prøve å klemme ut), fremmer personen selv infeksjonen enda dypere inn i vevet, deler av stangen med infeksjonen forblir, noe som fører til generalisering av infeksjonsprosessen.

Selv om slike forsøk er kronet med suksess, på grunn av uheldig og traumatisk handling, vil den betente huden bli forstyrret. I fremtiden vil det uunngåelig bli en stygg og irreversibel arr i stedet for furuncle.

Og selvfølgelig er det umulig å selvmedisere - bare legen er kompetent til å gi avtaler og utføre medisinske manipulasjoner.

På et hvilket som helst tidspunkt er kjelen strengt forbudt å skade. Ikke prøv å klemme kjelen, selv om den fortsatt er ganske liten.

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

konklusjon

Koker av ansiktets hud - et vanlig dermatologisk problem. Prescribing, tilsyn og, om nødvendig, bare legen skal erstatte behandlingen.

Spesialisten vil identifisere en feil i pasientens kropp og gjøre en terapeutisk tilnærming. Med hensyn til hygiene og ernæring, kan den riktige vekslingen av arbeid og hvile, rettidig eliminering av akutte patologier, utseendet på hudsykdom unngås.

En koking på ansiktet er en ubehagelig og til og med farlig hudsykdom som må tas alvorlig.

Forebygging og behandling av koker på ansiktet

På overflaten av abscessen er spesielt farlig, fordi det ikke bare gir estetisk ubehag, men kan betydelig undergrave helsen.

Hvis infeksjonen fra brystet kommer inn i en av de mange blodkarene, kan det føre til betennelse i hjernens forside og forårsake meningitt, meningoencefalitt.

Hvis stafylokokker kommer inn i blodkarene, vil infeksjonen spres gjennom hele kroppen og forårsake lymfadenitt - betennelse i lymfeknuter, eller sepsis - blodinfeksjon.

Hva er furunkulose?

Mange utsetter turen til legen på grunn av forlegenhet, eller ikke legger stor vekt på betennelse. Ikke alle vet at uoppmerksomhet til suppuration, spesielt i ansiktet, kan føre til alvorlige komplikasjoner, sykehusinnleggelse og kirurgi.

Furunkulose er en patologisk prosess som manifesterer seg som purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene - follikler. Det forårsakende middel til furunkulose er Staphylococcus aureus.

Når den kommer inn i det subkutane fettlaget eller sebaceouskjertelen, fremkaller det betennelse og påfølgende vevnekrose.

Noen ganger koker det ofte på forskjellige deler av kroppen i lang tid. I slike tilfeller snakker de vanligvis om kronisk furunkulose.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

 • De første dagene på stedet med fokus på betennelse er det en utbredt rødhet uten en klar grense og en liten kondensasjon;
 • huden på dette stedet er varmere enn i andre deler av kroppen - det betyr at det er en inflammatorisk prosess inne.
 • kløe og svakt prikking
 • i motsetning til vanlig kvise, er furuncle veldig smertefullt når det berøres fra de aller første dagene, et lite ødem dannes rundt seglet.
 • utseendet av en koke kan være ledsaget av økt kroppstemperatur, hodepine, forstørrede lymfeknuter;
 • Pimple modnes ganske raskt, og kjelen ligger i de dypere lagene i huden, slik at symptomene forverres hver dag, og sykdommen er mer smertefull.

Årsaker til

For å kurere raskt og forhindre utseende av nye betennelser, er det nødvendig å finne årsaken til absessen:

 • Utilstrekkelig hygiene - med dårlig hudrensing, porene er tette, svette og talg skaper et gunstig miljø for utvikling av mikrober.
 • Forringet immunitet, forkjølelse og smittsomme sykdommer - dette er den vanligste årsaken til forekomsten av koiler. En sunn kropp kan takle bakterier og bakterier, men i en svekket en begynner de å ødelegge vev og danne suppurasjoner.
 • Hormonalfeil, svekket metabolske prosesser - På grunn av ubalanse reduseres kroppens beskyttende funksjoner, og bakterier trenger gjennom hårsekkene uten hindring.
 • Infeksjoner i kroppen - svært ofte med et avbrutt behandlingsrunde med antibiotika i kroppen, forblir noen mikroorganismer som fremkaller utseendet av koke.
 • Ingroet hår og mikrotraumas gjennom hvilke infeksjonen enkelt trenger inn. Kok kan også oppstå som et resultat av klemming kviser med infeksjon under huden.
 • Langvarig fysisk og nervøs overarbeid, stress.
 • Sykdommer i tarmkanalen, alkoholisme.

symptomer

Tetningen har en konisk form, litt løftet over huden. Med nederlaget i ansiktet og nakken rundt follikkelen dannes omfattende hevelse, som øker pulserende eller kvelende smerte.

Smerte oppstår ikke bare når man trykker eller beveger ansiktsmuskulaturen, men også som et uavhengig symptom. Når presset, føles den fjærende bevegelsen av pus inne i folliklen.

Infiltreringsstadiet

Rødhet i lesjonens område er uttalt, utryddelse og hevelse opptrer gradvis, noe som raskt øker på mykt vev i ansiktet.

Stage suppuration

Etter at huden på brystet er revet, begynner utslipp av pus og den nekrotiske stangen kommer frem. Såret ryddes og smerten er redusert.

Stage av helbredelse

Å fullstendig bli kvitt arr etter helbredelse er ganske problematisk.

Behandlingsmetoder

Lokalisering av kjelen på ansiktet er allerede grunnlaget for pasientens sykehusinnleggelse, så behandlingen av furunkulose bør være under oppsyn av en hudlege, kirurg eller terapeut.

Noen ganger gir terapeuten en henvisning til en konsultasjon til tannlegen, spesielt i tilfelle av alvorlig furunkulose, fordi med feil behandling kan ansiktsnernene bli påvirket.

Pasienten er vist hviler på senga, hvis kjelen befinner seg i ørene eller nakken, bør friksjon av abss om klær utelukkes. Det er nødvendig å nekte fett, stekt og krydret mat under behandling, for å utelukke alkohol.

Lokal antiseptisk behandling

For behandling, kan du bruke:

 • 70% alkohol;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid (3%);
 • furatsilina løsning.

Rubbing huden, ikke gni furuncle, desinfiser inflammasjon senter flere ganger om dagen, endre putevar ofte og ikke rør koker med hendene.

fysioterapi

Disse prosedyrene er smertefri, medisinsk praksis har vist at etter flere prosedyrer forsvinner smerten, og den inflammatoriske prosessen slutter å øke.

Fysioterapi kan foreskrives i alle stadier av furunkulose. For å øke kroppens motstand, foreskrives ozonbehandling - metning av vevet med oksygen for å stimulere immun- og barriereegenskaper i huden.

Antibiotika til koker på ansiktet

Antibiotika er også foreskrevet slik at furunkulose ikke blir til kronisk tilstand og ikke kommer igjen. Legemidlet er valgt individuelt avhengig av pasientens tilstand og det kliniske bildet av sykdommen.

Oftest er cephalexin, amoxiclav, fuzidin natrium foreskrevet. Hvis kjelen oppstår mot bakgrunnen av andre sykdommer, og den generelle tilstanden til kroppen er utarmet, foreskrives antibiotika som intramuskulære injeksjoner.

Lokalt overlappende komprimerer med antiinflammatoriske stoffer, salver med antibiotika komponenter som består av: Tetracyclin salve, erytromycin, Bactroban, Baneotsin.

Påfør et tynt lag av salve på en bomullspute og legg det til koking to ganger om dagen. Etter at du har åpnet absessen, kan du også bruke kompresser, men allerede på området rundt furuncle.

Kirurgisk behandling

Etter fjerning av de purulent-nekrotiske massene vaskes såret og en bandasje påføres med et antibiotikum.

Ofte trener legen bare på flere steder, så det er ingen ar etter en slik prosedyre.

Holder ansikt og ansikts muskler i ro

Det anbefales å snakke så lite som mulig, og spiser bare myk mat.

immunomodulators

For forebygging og behandling kan brukes Galavit, Estifan, Echinacea, Arbidol.

autohaemotherapy

Autohemoterapi er en vanlig metode for behandling av inflammatoriske prosesser, hvor pasienten er subkutant eller intramuskulært injisert med blod tatt fra sin egen vene.

Med reintroduksjonen av blod finner kilden til sykdommen og ødelegger den, som et resultat, stimulerer prosedyren immunsystemet og forbedrer metabolske prosesser.

Absorberbar salve

På apoteket er det mange merker av narkotika, basert på nesten alle absorberbare geler er heparin og silikon - midler som aktiverer blodstrømmen.

De mest populære rettsmidler for arr: Strataderm, Mederma, Contratubex, Heparinsalve, Bodyaga.

Hva ikke å gjøre

Raske enn forventet, vil det ikke passere, og smitte og pus vil spre seg til det omkringliggende friske vevet.

Når du prøver å klemme på kjelen på ansiktet, kan du utvikle hjernens trombose.

Her er de andre tingene som ikke kan gjøres med furunkulose:

 • Ikke børst og berør det berørte hudområdet så lite som mulig: Hvis en ekstra infeksjon kommer i kjelen, vil betennelsen øke, og jo større blir koker, jo mer sannsynlige komplikasjoner og vanskeligere å kvitte seg med det stygge arret i ansiktet.
 • Prøv å ikke våte det berørte området, og ikke bruk våte komprimerer slik at infeksjonen ikke kommer til nærmeste hudområder, og en koking forårsaker ikke furunkulose.
 • Du kan ikke varme opp kjelen og sette varmeren. Noen tror feilaktig at varmen bidrar til rask utbrudd av abscessen, men fordi kjelen dannes dypt i hudlaget, vil betennelsen bare øke, blodstrømmen øker, og sannsynligheten for at pus i blodet øker, som vil overføre det direkte til hjernen.

konklusjon

Selv en enkelt abscess kan etterlate en infeksjon i kroppen og undergrave immuniteten.

Hvis du opplever symptomer på koke, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege for å starte behandlingen så snart som mulig og unngå å komme tilbake av sykdommen.

Den vanlige behandlingstiden for ansikts furunkulose inkluderer:

 • Bruken av antebakterielle legemidler som reduserer betennelse (Levomekol, tetratsilin, hyoxyson); og fysioterapi (UHF, UV), reduserer tiden for modning av magesår.
 • Rensing av kroppen gjennom blodtransfusjon, et spesielt kosthold og å ta vitaminer for å styrke den uthulede immuniteten.

Slik behandler du kjele på ansiktet - salver, hjemmemedisiner og mulige komplikasjoner

Vakker, godt preparert hud er et tegn på normal drift av systemer og organer. Integrene er en del av immunsystemet, utfører beskyttende funksjoner, og dukket opp wen på ansiktssignalens inflammatoriske prosesser. Liten utdanning i fravær av rettidig behandling er ekstremt farlig, kan føre til uopprettelige konsekvenser.

Hva er en koke

Furuncle er en betennelse dannet i hudhulen, fylt med en purulent masse. De varierer i størrelse, ikke kompliserte former - med en ert, den største - med en valnøtt kalles carbuncles. De kan ligge i en enkelt formasjon eller i hele kolonier, forårsaker ubehag, smertefulle opplevelser. Det er en abscess hos en voksen på grunn av inngrep av bakterier i hårsekkelen. Som et resultat av reproduksjon av patogen mikroflora, kaviteten ekspanderer, svulmer huden visuelt og danner et karakteristisk tuberkel. Sår på ansiktets hud er farlig penetrasjon av infeksjon i blodet og den påfølgende bevegelsen til hjernen. Derfor krever de første symptomene omgående behandling for å forhindre farlige forhold.

Hvordan skille furuncle fra vanlig akne

I de tidlige stadiene er koking på ansiktet ikke mye forskjellig fra akne. Det er en liten rødhet, en smertefull følelse oppstår på palpasjon. De viktigste forskjellene fra akne er årsaken til betennelse. Koket dannes på grunn av spredning av Staphylococcus-bakterier, som er en trussel mot hele organismen. Akne og akne selvpass, krever bare hygiene.

 1. Området blir rødt i begge tilfeller, kjelen vil forårsake økt smerte, selv uten trykk. Akne, som regel, er ikke ledsaget av ubehag, smertefulle opplevelser oppstår bare palpasjon.
 2. Med furunkulose er det kulderystelser, en økning i temperaturen, avhengig av plasseringen, et brudd på tyggefunksjonen, ansiktsuttrykk.
 3. Når kjelen er moden, er huden dypt berørt. Akne forårsaker også overfladisk rødhet, uten å deformere de omkringliggende områdene.
 4. Hvis det vises en koking på ansiktet, vil det ta omtrent 10 dager å danne. Akne forsvinner alene innen 2-3 dager.
 5. Den inflammatoriske prosessen med furunkulose utvikler seg i de dype lagene i huden. Akne dannes i epidermis på grunn av blokkering av folliklene, akkumulering av sebaceøse sekresjoner.
 6. Koken fører til et globalt respons av immunsystemet, forstørrede lymfeknuter. Når akne oppstår på huden, er bare en nidus av betennelse tykkere.
 7. Klemming av akne anbefales ikke, da det er mulig å spre infeksjon videre. Selvfjerning av kjelen er livstruende, kan bare utføres på et sykehus.

Akutt purulent betennelse eller koke skiller seg fra å koke i formasjonstrinnet. I nekrotiske skader i huden og subkutant vev rundt hårsekkene og sebaceous kjertlene, kalles lesjonen karbunklet.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Årsaker til koke og furunkulose

Staphylococcus bakterier er stadig tilstede på huden av en sunn person. Normalt overstiger antall patogene mikroorganismer ikke 10% av totalmassen. I tilfelle av furunkulose, er mikrofloraen i huden ødelagt, og mengden stiger til 90%. Resultatet av patologiske prosesser kan være en kombinasjon av faktorer knyttet til brudd på hygienegler eller feil i immunsystemet.

 • kronisk patologisk prosess i ulike smittsomme sykdommer - tuberkulose, hepatitt, respirasjonssystempatologier;
 • metabolske sykdommer i diabetes, endokrine fedme;
 • Konsekvensen av medikamentterapien i behandlingen av svulster;
 • skade på integriteten til integumentet i dermatologiske sykdommer;
 • vises i en gravid kvinne på grunn av en naturlig reduksjon i immunitet med hormonelle endringer;
 • hos spedbarn er resultatet av feil hudpleie, manglende overholdelse av hygieniske standarder;
 • hos barn, forekommer subkutane sår med hyppig rennende nese, adenoider, alvorlig sår hals, bronkitt, betennelse i luftveiene;
 • hos ungdom som er assosiert med forsterket arbeid i sebaceous kjertler, feil hudpleie av ansiktet;
 • både hos barn og hos voksne, usunn kosthold, påvirker bruken av det daglige diett.

Utviklingsstadier

Et furuncle kan danne seg i noe område - på pannen, kinnet, haken, under øyet, på øyenbrynene og nesen. Det provoserer utseendet på et sted som er utsatt for hyppig friksjon, forurensning, samt mekanisk skade på integriteten til integumentet.

 1. På infiltrasjonstrinnet vises en lyse rødt segl rundt hårsekken. Øker i størrelse opptil 1-3 cm innen to dager, fortsetter vevskonsolideringen. Observert hevelse er spesielt uttalt når kjelen ligger på leppen, øyelokk, kinn, ledsaget av smertefull tinning.
 2. På scenen av kjernedannelse, som forekommer i 3-4 dager, blir en pustule synlig på ansiktet. Kokens kropp er fylt med purulente masser, og forårsaker akutt smerte i hele komprimeringsområdet. Etter full modenhet oppstår en åpning av dekselfilmen, pus strømmer ut, en stang kommer ut. Scenen er ledsaget av symptomer på rusmidler - hodepine, kvalme, svakhet, feber.
 3. Etter ferdigstillelse av utgangen av stangen kommer helbredelsesstadiet. Rask komprimering og ømhet. Granulasjon bindevev dannes i krateret av kjelen. Arret av rød og blå pigmentering lyser gradvis, under normal helingsprosess smelter det sammen med hudtonen. I enkelte tilfeller kan arr og arrdannelse av vevet oppstå.

Hele syklusen tar opptil 10 dager, det kan være akutt eller latent. Ukomplisert furuncle krever ikke komplisert behandling. Hvis en enkelt abscess krever bruk av bare eksterne midler. Det finnes andre typer - furunkulose, fordelingen av kronisk form i form av kokerpopulasjoner. I begynnelsen er det nødvendig med kompleks terapi for å lykkes med å overvinne sykdommen. Farlig og intern furuncle, ofte ledsaget av en generell forverring av tilstanden, det er risiko for abscess og sepsis.

Symptomer på furunkulose

For å bestemme den farlige inflammatoriske prosessen forårsaket av reproduksjon av patogen mikroflora er ganske enkel. Det er viktig å kjenne hovedsymptomene for raskt å søke medisinsk hjelp.

 • rødhet, komprimering med en diameter på ca. 3 cm;
 • dannelsen av smertefulle pustler;
 • kjernedannelse, med intern furunkulose, suppuration uten hode;
 • hevelse av tilstøtende vev;
 • hodepine, kvalme
 • temperaturøkning;
 • generell forverring av trivsel.

Behandlingsmetoder

antibiotika

For furunkulose kan bare en lege foreskrive antibiotikabehandling. Utnevnelse er tilrådelig hvis lymfeknuden er betent, også i dannelsen av mange smertefulle koke, med en gjentakende samt kronisk tilstand. Nødvendigvis er behandlingen ledsaget av inntak av immunmodulerende legemidler, vitaminer. Kosthold og fysioterapi er foreskrevet. Terapi utføres etter kirurgisk behandling, når en abscess blir kuttet, rengjøres det purulente innholdet. Etter furuncle blir ofte ar.

 • makrolidgruppe;
 • penicillin gruppe;
 • cefalosporiner;
 • aminoglykosider;
 • tetracykliner.

Farmasøytiske preparater av ekstern bruk - Iktyolsalve, Vishnevsky og Levomekol bidrar til å redusere betennelse, trekke ut pus, men ikke akselerere utgangen av stangen. Og brukes også til å akselerere sårheling etter åpning. Salver kan ikke gnides, påføres i form av et kompres, for ikke å provosere skader på den purulente formasjonen.

 • behandle tetningen med et antiseptisk middel - medisinsk alkohol, klorhekidin eller hydrogenperoksid;
 • smør, men ikke gni, et tykt lag av de valgte fondene;
 • en steril dressing, en bomullspute påføres på toppen, festet med en gips;
 • Bytt 3 ganger om dagen til åpningen.

Laserbehandling

Den moderne metoden lar deg cauterize betennelser, stoppe spredning av infeksjon. Effekten av laseren er rettet til en dybde på 4 mm, noe som gjør det mulig å nøytralisere patogen mikroflora og avsløre furuncle. Oppvarmet koking danner ikke arr og arr, det er mulig å fjerne absessen i en prosedyre. Økten er smertefri, krever ikke anestesi.

Hjem rettsmidler

Folkemetoder for behandling av koker vil fremskynde helingsprosessen, for å unngå komplikasjoner av sykdommen. For å bli kvitt for alltid, er det nødvendig å overvåke immunsystemets tilstand, overvåke ernæring, rengjør regelmessig integumentet, spesielt omhyggelig omsorg for fet, inflammatorisk hud.

Koker salve

Det er mulig å bli kvitt komprimering bare i de tidlige stadiene. Et effektivt middel lindrer smerte, bidrar til å akselerere helbredelse. En abscesskoker krever legehjelp.

komponenter:

 • 50 gr. bivoks;
 • 250 ml uraffinert olivenolje;
 • 2 løk;
 • 5 gr. gran svovel.

Smelt bivokset i et vannbad, tilsett olivenolje, rør hele tiden til den er helt oppløst. Kast hakkede løk og en klype av svovel i kokende masse, hold på brann i ytterligere 20 minutter. Etter belastning og la fortykkes. Smør problemområdet 3 ganger om dagen.

Såpe oppskrift

Effektivt middel for å nøytralisere patogen mikroflora i de tidlige stadier. Såpe bidrar til raskere helbredelsesprosessen, forhindrer infeksjon av nærliggende områder.

komponenter:

 • 50 gr. vaskeservietter;
 • 100 ml vann;
 • 5 dråper tea tree essensielle olje.

Rist såpe på en rist, legg til vann, kok til helt oppløst. Sett essensiell olje inn i den ferdigkjølte massen, bland godt sammen. Påfør agensen i kjelen, fest den med en steril dressing, gjenta prosedyren 3-4 ganger om dagen.

Aloe salve

Verktøyet brukes til å akselerere modningen av kjelen, slik at den går raskere, sprer seg ikke til nærmeste områder. Naturlige salver til furunkulose bør brukes etter å ha konsultert en lege for å forhindre risikoen for komplikasjoner.

komponenter:

 • 30 ml aloe;
 • 10 gr. honning;
 • Hypericum root;
 • 20 ml olivenolje.

Hakk roten og hell et glass varmt vann. Insistere om en halv time, belastning, skriv inn de resterende ingrediensene. Soak en bandage agent, gjør en komprimere om natten. Bruk innen 3-5 dager, etter at stangen er sluppet, kontakt lege.

Brewer's Yeast

Behandle kjelen kan være et middel til lokal handling. Gjærekomprimer brukes med hell for å gjenopprette kroppens beskyttende egenskaper og bekjempe den inflammatoriske prosessen.

komponenter:

 • 20 gr. gjær;
 • 5 gr. Dimexidum;
 • 50 ml vann.

Dimexid fortynnet med vann, tilsett brygger gjær. Soak en bandasje agent i, fikse det i problemområdet med en lapp over natten. Å gjennomføre behandling i minst 5 dager.

Hva ikke å gjøre

Det er mange måter å kvitte seg med inflammatoriske prosesser. Men for å kurere koker hjemme er det ikke så lett. Det er risiko for forverring, utvikling av farlige konsekvenser. For å unngå mulige komplikasjoner med utseendet av karakteristisk ødem, indurasjon og smertefulle opplevelser, bør du derfor konsultere en lege. Avhengig av type og sykdomsforløp er konservativ behandling eller kirurgi nødvendig.

Hva er forbudt å gjøre:

 • Det er umulig å håndtere komprimert infiltrering med fargepreparater - smør med jod, strålende grønt, fucorcin, dette kompliserer diagnosen, det er umulig å bestemme den sanne omfanget av betennelse;
 • Selvfjerning av kjelen er livstruende, spesielt plassert i den nasolabiale trekant, blodstrømmen som passerer gjennom hjernens venøs system, som truer med ødem, sepsis, abscess;
 • Hvis kjelen åpnes av seg selv, trenger du ikke å prøve å trekke ut nekrotisk stang, behandle med antiseptika eller salver, et sterilt serviett eller bandasje påføres krateret, festet med bandasje, viderebehandling fortsetter hos legen.
 • Når det oppstår en intern kjele eller furunkulose, er det umulig å utføre kosmetiske prosedyrer for traumatiske hudintegritater - skrubbe, peeling, mekanisk rensing, også det betente området bør ikke fuktes;
 • ingen grunn til å vente på modning og utgang av stangen, det er farlig utviklingen av cellulitt, abscess og det påfølgende komplekse kirurgiske inngrep.

Hva kan være komplikasjoner

Til tross for lokal betennelse er kokos farlig med alvorlige komplikasjoner, det er risiko og død. De vanskeligste anses å være plassert på templet, og i regionen av den nasolabiale trekant. Utviklingen av komplikasjoner bidrar til ekstrudering, skade, utilstrekkelig stadium hjemme terapi. For vellykket behandling av koke, må du konsultere lege.

Hva er farlig koking:

 1. Abscess og phlegmon er purulent-inflammatoriske sykdommer. Bare i tilfelle av en abscess oppstår akkumuleringen av purulent masse i kapselen. Med en konstant økning går inn i et stadium av phlegmon, spilt infeksjon av intermuskulær plass og fiber.
 2. Carbuncle - svart furuncle, ledsaget av en abscess og hevelse av vev. Det er farlig at pus kommer inn i blodet, utviklingen av flebitt og tromboflebitt, betennelse i venerveggene, dannelse av blodpropper. Det er brudd på blodpropp, funksjonsfeil i blodstrømssystemet.
 3. Lymfadenitt - Betennelse i lymfeknude kan føre til spredning av purulente masser i hele kroppen.
 4. Meningitt, encefalitt - inflammatoriske prosesser fører til endringer i foringen av hjernen. Hjerne hevelse, epilepsi, døvhet, lammelse, hydrocephalus er farlig.
 5. Sepsis er en blodinfeksjon, i fravær av rettidig behandling, er risikoen for død høy.

forebygging

For å forhindre forekomst av koke, er det viktig å følge grunnleggende om en sunn livsstil, følg reglene for personlig hygiene. Det er nødvendig å øke stressmotstanden, ustabil emosjonell bakgrunn påvirker immunitetsparametrene.

Flere Artikler Om Typer Acne