Antibakteriell terapi er kanskje den mest etterspurte i hudpatologi, siden smittsomme og inflammatoriske sykdommer alltid er ganske utbredt. Blant disse stoffene og Streptocidal salve.

struktur

Hovedbestanddelen i stoffets sammensetning, som navnet antyder, er streptocid, som er et sulfonamid (i form av natriumsalt). Konsentrasjonen i ferdigproduktet er 5 eller 10%. Som hjelpestoffer i blandingen er det bare mykt parafin.

I tillegg til salven er det liniment eller streptocidoppløselig med samme aktive forbindelse. Ytterligere ingredienser her er glyserin, emulgator og vann. Som salve er liniment tilgjengelig i rør. Disse er homogene sammensetninger av hvit farge (eller med gulaktig fargetone), forskjellig i konsistens.

Narkotikaegenskaper

Streptocid er et antimikrobielt middel med bakteriostatisk aktivitet. Virkningen er basert på antagonisme med para-aminobenzoesyre, nedsatt folatproduksjon og, som et resultat, inhibering av syntesen av purin- og pyrimidinbaser. Sulfonamid utviser sin aktivitet mot følgende patogener:

 • Staphylo- og streptokokker.
 • E. coli.
 • Clostridier.
 • Corynebacterium.
 • Klamydia.

Mange av disse mikrober er involvert i utviklingen av dermatologisk patologi. Og å eliminere årsakssammenhengen, vil det være mulig å stoppe den inflammatoriske prosessen og forhindre forekomsten i fremtiden.

Virkningen av Streptocid gjelder for gram-positive, gram-negative bakterier, anaerober og til og med intracellulære patogener.

Hva hjelper Streptocid?

Med tanke på rekkevidden av terapeutisk aktivitet av legemidlet, er indikasjonene for dets bruk ganske åpenbare. Salve og løselig Streptocid er foreskrevet for å behandle denne patologien:

 • Follikulitt.
 • Koker og carbuncles.
 • Impetigo.
 • Enkel ål.
 • Infiserte sår og brannsår.

Som et lokalt middel er stoffet også brukt i tonsillitt (i form av liniment) og i ansiktet. Det passer godt med forebygging av inflammatoriske komplikasjoner av skader på huden eller etter operasjon.

Hvordan bruker du instruksjonene?

Streptocidal salve eller oppløsning er kun beregnet for lokal bruk. De behandler den berørte huden. Hyppigheten av bruk og brukstid bestemmes av legen basert på arten av patologien og dynamikken i prosessen.

for brannskader

Infiserte brannskader eller de som er utsatt for mikrobiell kontaminering behandles best ikke med salve, men med liniment. Oppløselig Streptocid påføres på en gauze bandasje som dekker hele den berørte overflaten. Ved behandling av store områder anbefales det ikke å overskride de fastsatte daglige dosene:

 • Voksne - 6 g.
 • Barn fra 5 til 12 år - 3 år.
 • Barn 1-5 år gammel - 1,5 g.
 • Barn opp til ett år gammelt - 0,6 g.

Forbindinger gjøres en eller to ganger om dagen. Ved utbredt ekspansjon blir den brente overflaten først vasket med et antiseptisk før det påføres liniment.

Fra kokker

Streptocidal salve brukes aktivt i kokinger. Det ordineres vanligvis etter å ha brutt en abscess og evakuerer innholdet. Legemidlet er fylt inn i såret, og legger et gazebånd på toppen. Huden behandles med antiseptika. Du bør også unngå å få salve i øynene og slimhinner.

Legemidlet brukes i ulike patologier. Hvordan søke medisinen i et bestemt tilfelle, det er bedre å spørre legen.

Bivirkninger

Sulfanilamidbaserte medisiner tolereres vanligvis godt. En rekke pasienter (med en passende predisponering) vil trolig utvikle allergiske reaksjoner i form av dermatitt og urtikaria. Ved langvarig behandling og behandling av store hudområder er det risiko for systemisk eksponering:

 • Hodepine.
 • Kvalme og oppkast.
 • Agranulocytose.
 • Krystalluri.

Eventuelle bivirkninger må rapporteres til legen. Alvorlige reaksjoner krever at stoffet avbrytes og erstattes med en annen metode.

Begrensninger på bruken av

Før du bruker Streptocid-salve (liniment) for å unngå negative konsekvenser, er det nødvendig å utelukke kontraindikasjoner. Blant betingelsene som begrenser behandlingen av smittsomme og inflammatoriske sykdommer med sulfanilamid, er tilstede:

 • Individuell overfølsomhet.
 • Lever og nyresvikt.
 • Anemi og porfyri.
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase.

Pasienten skal rapportere om alle tilknyttede sykdommer på et stadium av primær inspeksjon. Og legen, som vet om kontraindikasjoner, prøver å utelukke dem.

Er det trygt for barn og gravide?

Legemidlet kan brukes til barn. Imidlertid er det opptil 3 måneders alder gjort med stor forsiktighet. I slike tilfeller øker risikoen for systemiske bivirkninger på grunn av økt permeabilitet av hudbarrieren.

En annen begrensning gjelder perioden med graviditet og amming. Legemidlet kan gå inn i systemisk sirkulasjon, og kan derfor påvirke fosteret. Det er ingen data om hans sikkerhet i de angitte perioder.

Hvert legemiddel, inkludert eksterne agenter med streptocid, er kun foreskrevet når det er full tillit til sikkerheten for pasienten.

Antibakterielle midler for bruk i dermatologi er Streptocidal salve og løselig liniment. De brukes som lokal terapi av smittsomme og inflammatoriske sykdommer forårsaket av følsomme mikrober. Men hvordan å behandle en bestemt tilstand, vil legen si.

Når Streptocid salve er en uunnværlig assistent?

Streptocid er et populært billig apotek verktøy kjent for sin kraftige anti-bakterielle egenskaper. Streptocid salve er et legemiddel laget på grunnlag av samme aktive ingrediens - sulfatilamid. Legemidlet har et bredt spekter av applikasjoner, hjelper med ulike sykdommer, er effektiv mot akne, akne, koiler. Virkningen av salven er å undertrykke muligheten for patogene mikroorganismer å multiplisere, som et resultat av hvilken syntesen av nukleinsyrer i deres celler forstyrres, og patogenene dør.

Aktiv ingrediens Streptocid salve er aktiv mot sfæriske bakterier, klamydia, Escherichia coli, Vibrio cholerae og andre patogener. Etter påføring på huden absorberes de aktive ingrediensene av cellene, inn i blodet og lymfene, ødelegger mikrober. Legemidlet brukes til skader, sår, sprekker i huden, som dukket opp som følge av brudd på lokal blodsirkulasjon og metabolske prosesser.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Streptocidal salve er et gammelt, bevist, rimelig verktøy som brukes til å behandle purulent-inflammatoriske prosesser. Positive resultater bekreftes av positive vurderinger av pasienter som brukte stoffet til forskjellige formål. Hovedindikasjoner:

 • carbuncles og koke;
 • acne;
 • akne, utslett av ulike etiologier;
 • sprekker i huden;
 • sår sår;
 • trofe sår og erosjon;
 • brannsår;
 • infeksjoner og betennelse i luftveiene;
 • blærebetennelse.

Ikke alle kan bruke salven. I beskrivelsen av stoffet indikeres det at det er kontraindisert til bruk hos pasienter med overfølsomhet overfor komponentene, med anemi, leversvikt, under graviditet og amming, med azotermi. Kan ikke brukes av barn under 14 år.

Streptocidal acne salve

Fora og medisinske steder har ofte spørsmål, om Streptocidal salve hjelper med akne, og i hvilke tilfeller kan du håpe på et positivt resultat. En av de vanligste årsakene til utslett på huden betraktes som infeksjon med Staphylococcus aureus. Først dannes en knapt merkbar rød flekk på huden, som snart blir til en stor, smertefull, betent høy med purulent innhold. Sulfatilamid hemmer aktiviteten til sfæriske bakterier, tørker stedet for betennelse, fremmer hudregenerering. Etter 2-3 dager fra utslett og det blir ikke noe spor.

Streptocid fra akne hjelper hvis de utløses av feil funksjon av talgkjertlene. Eliminerer akne, som ofte manifesterer seg i ungdomsårene. Salven vil være ineffektiv hvis skylden til lesjonene er en svikt i hormonbalansen, forurensning av fordøyelseskanaler med giftstoffer og toksiner på grunn av underernæring og patologi i indre organer. I slike tilfeller må du handle radikalt: å behandle den underliggende sykdommen, rengjør tarmene, juster dietten. Hvis perioden for bruk Streptocid salve når to uker, og det er ikke noe resultat, bør du kontakte din hudlege for å finne årsaken til akne og akne.

Som regel er det godt tolerert, har en begrenset liste over kontraindikasjoner, praktisk talt ikke forårsaker uønskede reaksjoner. Noen ganger allergisk mot komponenter av stoffet. Det behandlede området er rødt, kløende og kløende. I slike tilfeller bør du straks slutte å bruke salven og kontakte en spesialist så snart som mulig.

Programguide

Streptocidal salve har allerede hjulpet mange til å gjenopprette fra ulike huddefekter, fremskynde utvinning fra brannsår, trofasår. Før du begynner å bruke stoffet, bør du lese instruksjonene, og ta særlig hensyn til "kontraindikasjoner". Selvfølgelig vil det være bedre å konsultere med en spesialist om å bruke salven, om det vil avlaste akne og hudormer spesielt i ditt tilfelle.

Legemidlet er beregnet for ekstern bruk. Hvis du trenger å løse problemet med akne, bruk salve prikket med en bomullspinne. I andre tilfeller er algoritmen for bruk av følgende:

 • vask hendene grundig, behandle stedet for skade med en antiseptisk, vent til tørr;
 • Streptocidal salve påføres huden med et tynt lag, det er ikke nødvendig å gni;
 • fra oven er det mulig å pålegge en gauze bandasje;
 • Fest en bakteriedrepende gips eller fest det med en bandasje dersom det berørte området er omfattende.
 • vask hendene igjen med såpe.

Varigheten av behandlingen avhenger av den spesifikke situasjonen og utføres til bruk av Streptocid-salve er tilrådelig, det vil si til såret har heilt, forsvinne trofasåret, kjelen eller pimpleet. Effektiv og sikker behandling har et bredt spekter av handling. Salve bidrar ikke bare til rask stramming av sår, det trekker purulent innhold fra akne, festering sår, sår.

Streptocidal salve hjelper i forskjellige tilfeller. Det koster en krone, har et bredt anvendelsesområde, en begrenset liste over kontraindikasjoner. Svært sjelden, etter bruk, oppstår bivirkninger. Men til tross for alle de positive egenskapene til stoffet, før kurset, bør du fortsatt konsultere legen din eller i det minste lese instruksjonene.

"Jeg vet på forhånd om effektiviteten av denne salven. For noen år siden behandlet min sønn akne. De dukket opp fra ingensteds, betent, fylt med purulent innhold. Verken kosmetiske prosedyrer, heller ikke dyre kremer eller tonics hjalp. Da de snudde seg til legen, foreskrev han noen forberedelser for å rense tarmene og streptocidal salve. Sakte begynte akne å forsvinne. For å fullstendig bli kvitt feilene, brukte han verktøyet i en hel måned. "

"Streptocidal salve ble kjøpt på apotek da et sår festet på beinet mitt. Med henne klarte jeg å bli kvitt den inflammatoriske prosessen og alvorlig vondt i bare en uke. Og etter fjorten dager hadde skaden praktisk talt helbredet. "

"Jeg ble bedt om å kjøpe positiv acne salve på nettet. Jeg pleide å bruke piller noen ganger, men ikke fra utslett, selvfølgelig. Denne gangen var resultatet helt fornøyd. Akne, pustler har helt forsvunnet, ikke engang forlater et spor bak dem. "

"Hvorfor bruke så mye penger på kjøp av dyre kosmetikk, hvis du kan kjøpe en salve basert på sulfonamid, og det vil bidra til å bli kvitt akne for alltid. Ikke rart på henne så mange positive vurderinger. Streptocidal salve er virkelig effektiv, og ikke bare for utslett, men også for andre patologiske tilstander i huden. "

Streptocid salve

Antimikrobielt legemiddel. Søknad: sår, brannsår, erosjon, akne. Pris fra 49 gni.

Analoger: Ftalazol, biseptol, sulfadimetoksin. Mer informasjon om analoger, priser, og om de er erstatninger, kan du finne ut på slutten av denne artikkelen.

I dag snakker vi om Streptocid salve. Hva et middel, hvordan påvirker det kroppen? Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene? Hvordan og i hvilke doser brukes? Hva kan bli erstattet?

Hva en salve, hva hjelper

Antiseptisk, sulfanilamidderivat. Hjelper med sår, brannsår, kviser, koiler.

Det forhindrer reproduksjon av patogene mikroorganismer og fører til døden av patogener, bryter integriteten til deres cellulære strukturer og syntesen av nukleinsyrer.

Mest anbefalt for purulent-inflammatoriske prosesser.

Aktiv ingrediens

Den aktive ingrediens (0,005 g, 0,1 g) er streptocid. Dette er et sulfanilamid, som er aktivt mot patogene mikrober: sfæriske bakterier, E. coli, klamydia.

Som penetrasjon under huden integument og inn i blodet, begynner prosessen med assimilering og reproduksjon av mikrobielle celler raskt å forverres.

Det påvirker intracellulær metabolisme, fører til undertrykkelse av vekst og reproduksjon av bakterier.

Hvordan gjør det

Et middel for aktuell bruk med behandling av den berørte huden. Den har en uttalt antimikrobiell effekt, fører til undertrykkelse av veksten av stammer som er følsomme for det (stafylokokker).

Sulfanilamid er et antibiotikum. Bidrar til inhibering av folsyre syntese, på grunn av hvilken bakterielle celler mat, støtter det normale løpet av metabolske prosesser.

En annen effekt av legemidlet er bakteriostatisk for å redusere konsentrasjonen av folsyre i sammensetningen av bakterielle celler, undertrykker videre vekst og deling.

Absorpsjon i den systemiske sirkulasjonen som den påføres på de berørte områdene, er delvis. Fordelingen i vevet er jevn.

Metabolisering av den aktive ingrediens forekommer i leveren celler.

Inaktive henfallsprodukter som de er produsert utskilles med urinen nesten i sin helhet.

vitnesbyrd

Det er indikert for behandling av smittsomme hudsykdommer. Grunnleggende formål:

 • sprekker, sår, kutt;
 • ulcerative lesjoner;
 • pyoderma;
 • koker;
 • betennelse i blæren (kronisk blærebetennelse);
 • inflammatoriske sykdommer i ENT organer;
 • trofe sår og erosjon;
 • brannsår (stråling, kjemisk, termisk);
 • carbuncles;
 • akne (uavhengig av etiologi);
 • erysipelas;
 • streptoderma;
 • Rosacea.

Ofte brukt i smittsomme sykdommer i epidermis.

Utnevnt av eksperter som et selvstendig verktøy eller en ekstra med en integrert tilnærming.

Kontra

Hovedkontraindikasjonen er individuell intoleranse mot sulfonamidderivater, da det kan forårsake allergiske reaksjoner på kroppen.

 • gravide kvinner og amming;
 • barn under 14 år;
 • pasienter som lider av nyresykdom (nephritis), anemi, leversvikt, akutt porfyri, azotemi, tyrotoksikose, mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase.

Dosering og administrasjon

Søknad - lokal, direkte på de berørte områdene.

 • vask hendene med såpe;
 • rengjør de berørte områdene av dermis fra nekrotiske masser, pus;
 • Påfør et tynt lag, ikke gni inn i stoffet;
 • sett på toppen av en steril gasbind bandasje, sikre med lim gips;
 • vask hendene igjen.

Advarsel! Det er uønsket å la sammensetningen komme inn i øynene, slimhinner. Ellers skylles straks med varmt vann.

Det hjelper med ulike problemer - det regenererer vev, fremskynder helingsprosessen.

Før bruk er det tilrådelig å konsultere en spesialist.

For at medisinen skal bli et effektivt middel, for eksempel for å bli kvitt akne (akne), er det viktig å ta hensyn til individuelle egenskaper, eksisterende latente kroniske sykdommer.

Varigheten av kurset avhenger av søknadens hensiktsmessighet.

Det er lov til å bruke i lang tid til kviser og koker forsvinner helt, trofiske sår og sår, som det skal, ikke tørke ut.

Tips! Streptocid salve er et billig middel. Nesten ingen bivirkninger og kontraindikasjoner. Utmerket strammer sår, drar pus fra sår dannet, sår, akne på huden integument. Gjennomsnittlig behandlingstid er 1-2 uker. Det er uønsket å bruke det lengre (over 14 dager på rad) uten tillatelse fra en spesialist.

Bivirkninger

Bivirkninger er sjeldne. Kun i tilfelle av individuell intoleranse, høy følsomhet overfor sulfonamider. Pasientene kan manifestere:

 • allergisk reaksjon
 • kløe, brennende, rødhet av typen urticaria
 • hevelse av bløtvev (Quincke) med lokalisering av akne i ansiktet, ytre kjønnsorganer.

Mindre vanlige er bivirkninger mulig etter hyppig og langvarig bruk: leukopeni, svimmelhet, oppkast, kvalme, hodepine, cyanose, agranulocytose.

I barndommen, under graviditet, HB

Med tanke på farmakologien vil den aktive komponenten ikke føre til skade i den intrauterinutviklingen av fosteret, siden den bare brukes lokalt.

Ifølge instruksjonene er det forbudt å bruke for kvinner under graviditet og amming. Selv om det kan brukes til alvorlig forstyrrende akne, koker og spyler huden, men strengt som foreskrevet av en lege.

Påfør i første trimester er uønsket.

Barn under 14 år må bare bruke på anbefaling av lege.

Det anbefales kun for barn i en bevisst alder, når de allerede selvstendig kan behandle sår, kutt på kroppen og forstå at det er viktig å unngå kontakt av preparatet med slimhinner i øynene og munnen.

Spesielle instruksjoner

 1. Forsiktighet krever bruk av medisinering hvis pasienter lider av lever (nyre) patologi: nefrit, nephrose, nyresvikt.
 2. For behandlingsperioden er det verdt å drikke mer væske, holde blodsammensetningen under kontroll og regelmessig ta tester.
 3. Det er tilrådelig å nekte å akseptere kreftfremkallende, stekt, søt, fett og krydret mat. Spesielt - alkohol, selv om produsenter ikke indikerer en negativ innvirkning på trivsel når de brukes.
 4. Det anbefales ikke å røyke, delta på varme bad (badstuer).
 5. Det er viktig å overvåke aktiviteten til leveren og nyrene i tilfelle av en lang behandlingstid.
 6. Følg doseringen, spesielt når den brukes hos barn.
 7. Ved utilstrekkelige reaksjoner, overdreven følsomhet, er det verdt å utsette søknaden og konsultere legen din.
 8. Kombinert med legemidler som inneholder koffein, fenobarbital, epinefrinhydroklorid, digitoksin, mezaton er ikke ønskelig. Virkningen av streptocid kan forbedres eller svekkes. Pasienter - bivirkninger vises

overdose

Overdosis tilfeller, selv med hyppig (langsiktig) lokal administrasjon, er ikke identifisert.

Analoger som er bedre

Streptocidal salve har en antibakteriell, antiseptisk effekt.

Lignende egenskaper har:

 • ftalazol;
 • Biseptol;
 • sulfadimetoksin;
 • spiramycin;
 • Azitrus;
 • Roksid;
 • oletetrin;
 • Zitrolid;
 • Kloramfenikol.

Når du velger et effektivt legemiddel, er det viktig å ta hensyn til kroppens individuelle egenskaper, legemiddelinteraksjon, hvis acnesalven brukes i kombinasjon med andre legemidler for komplisert terapi.

Streptocidal salve er et antimikrobielt legemiddel. Sulfanilsyre er indisert for lokale behandlinger for inflammatoriske hudsykdommer. Billige analoger: Argosulfan, Sulfargin.

Litt dyrere, men ikke mindre populært - Argedin, Dermazin.

Streptocidal salve på innholdet av den aktive komponenten anses som et unikt verktøy og har ingen analoger av sin type. De beste medikamenttabletter med lignende virkning: Sumamed, Sulfalen, Amoxiclav, Sunoref Osarkid, Sulfanilamid, Streptonitol, Baneotsin.

Hormonpreparater som inneholder hormoner: Akriderm, Advantan, Futsikort har en sterk effekt, og resultatene er merkbare etter 1-3 dager. Men med misbruk kan forsømmelse av doser føre til bivirkninger: ardannelse, revner i huden.

Ikke-hormonelle forbindelser (Bepanten, Eplan, sink salve, Zinocap, Ichthyol salve 30%) har en mer sparing effekt, men for å oppnå resultater må du bruke lange kurs.

Billige hormonelle sammensetninger for å lindre betennelse: Hyoxyson, Acryderm, Sinaflan, Latikort, Panthenol, Dexpanthenol, sink salve med tørkeeffekt.

Ved valg av hormonale salver er det viktig å ta hensyn til skadeområdet og det er uønsket å bruke for barn under 18 år for å unngå undertrykkelse av hypotalamus-hypofysesystemet.

De sikreste rettsmidler - i kombinasjon med kortikosteroider for å lindre betennelsesreaksjoner (Elokom, Advantan, Protopic), kan brukes til barn med sensitiv, sensitiv hud.

Advarsel! Hormonalvever er uønsket for å bruke et langt kurs for å unngå hudatrofi, forekomsten av hyperpigmentering. Vanligst foreskrevet for dermatitt (seborrheic, allergisk, atopisk) for å lindre hevelse, kløe, betennelse. Ikke-hormonelle forbindelser forbedrer vevregenerering, helbreder og sår, gjenoppretter integriteten til hudintegumentet.

Når du velger de beste midlene, er det viktig å vurdere kontraindikasjoner, hyppighet av bruk, dosering. Streptocidal salve i henhold til bruksanvisningen - et billig stoff som ikke fører til bivirkninger. Legemidlet fungerer bra i forhold til streptokokker, andre smittefarlige midler som er sensitive for sulfonamider.

Streptocid salve: fra hva som hjelper, hvordan du bruker, analoger og priser

Streptocid er et effektivt antimikrobielt middel av sulfanamidgruppen, virker mot størstedelen av soppsykdommer. Brukes for lokal og ekstern bruk, tillater ikke spredning av patogen flora.

Hva handler denne artikkelen om?

Sammensetning, utgivelsesform, egenskaper

Legemidlet brukes til behandling av infeksiøse, inflammatoriske prosesser i huden, slimhinner. Streptocid er laget i form av salve 10%, liniment 5%, pulver, tabletter. På apoteket kan produktet kjøpes under forskjellige handelsnavn, men basen er den samme aktive ingrediensen.

Oppløselig streptocid (pulver) er en liten granulat med melkehvit farge, produktet har ingen spesiell lukt, den pakkes i 2 grams pakker. Liniment - homogen hvitt suspensjon, også luktfri, konsistensen av stoffet er ikke væske. Finnes i rør på 30 gram.

Salven er representert av en tykk homogen masse av lys gul eller hvit farge. Forberedt stoffet i aluminiumrør på 25, 50 gram. I form av tabletter fremstilles Streptocid i en dose på 300 mg sulfanilamid i en pille.

Legemidlet har en bakteriostatisk effekt, er aktiv mot:

 1. streptokokker;
 2. klamydia;
 3. gjær-lignende, mold sopp;
 4. dermatofytter.

På grunn av dette kan salven brukes til å raskt undertrykke symptomene på soppsykdom, årsakene til den patologiske tilstanden.

Streptocid er et antibakterielt middel med et bredt spekter av virkning. Som andre sulfonamider hemmer spredningen av patogene mikroorganismer på grunn av ødeleggelsen av folsyre og dihydrofolsyre, uten hvilke normal funksjon av mikroorganismer er umulig.

Siden det aktive stoffet Streptocide er ganske lik i kjemisk struktur til para-aminobenzoesyre, går stoffet raskt inn i metabolske transformasjoner, dreper bakterier.

Instruksjoner for bruk

Valget av stoffets form er betrodd den behandlende legen, midlene i form av liniment er preget av en flytende konsistens og er lettere å påføre på integumentet. Men i noen tilfeller er det bedre å velge en salve laget på grunn av vaselin. Salven er mer effektiv fra å frata, da den inneholder en stor konsentrasjon av sulfanilamid.

Salve (liniment)

Kremet påføres med et tynt jevnt lag, deretter dekket med en steril bomullspute, festet på toppen med et bandasje. Dressing er ferdig om en dag, to. Søknaden utføres til fullstendig bortskaffelse av tegn på soppsykdom, fratage.

Noen leger anbefaler bruk av salve inne, drikker mye væske. Slike behandlingsmetoder - et initiativ fra den behandlende legen, brukes utelukkende under hans ansvar, siden produsenten har til hensikt å bruke stoffet som ekstern agent.

pulver

For å bruke Streptocide i pulver, må det fortynnes på forhånd, du må ta opptil 100 ml forberedt vann eller natriumklorid for en injeksjon. Innledning produserer subkutant, intramuskulært tre ganger om dagen.

For intravenøs administrering av legemidlet fortynnes legemidlet i saltvann, destillert vann. Det er ikke utelukket fortynningen av pulveret i 1% glukoseoppløsning, det vil være nødvendig å bringe til mengden 20-30 ml. Innledning utføres 1-2 ganger om dagen.

Pulver kan påføres på sårflaten 3-4 ganger om dagen, hvor mange anvendelser bestemmes av svampesykdomens alvorlighetsgrad:

 • fuktige områder på dekselet strømmet opp til 4 ganger om dagen;
 • tørrvev infisert med mikrosporer av sopp blir behandlet 1-2 ganger om dagen.

For dype lesjoner blåses pulveret direkte inn i såret, samtidig må du ta 5-15 gram pulver. Etter at dekslene er lukket med et bandasje. Verktøyet brukes til helingen begynner.

tabletter

Tabletter finnes i spyt, galle, urin, cerebrospinalvæske 4 timer etter inntak. Aktive stoffer evakueres med urinen med 50%, 10-20% av metabolitter er funnet i blodet.

Dosering bestemmes individuelt, vanligvis for behandling av soppsykdommer, er denne form for Streptocid ikke brukt.

Hva er liniment

Liniment refererer til væskeformen av et medikament som brukes eksternt. Navnet kommer fra ordet gips på latin. Verktøyet er en tykk væske eller en mer solid gelatinøs masse.

Kjennetegn ved liniment er at når det kommer i kontakt med huden, smelter stoffet og blir flytende. Resultatet er en høy kvalitet, dyp penetrasjon av de aktive komponentene under huden.

Midler er laget på forskjellige baser:

Liniment streptocid er en suspensjon av pulver oppløst i fiskeolje. Grunnlaget for stoffet har også en utmerket terapeutisk effekt.

Emulgatorer og stabilisatorer brukes som hjelpekomponenter, uten hvilke det er umulig å bevare stoffets ensartethet. Produksjonen av streptocidliniment er ufordelaktig fordi den er basert på dyrt og knappt torskefett. Samtidig er dette stoffet enda rimeligere enn andre antifungale, antibakterielle salver.

Streptocid blandes først med fiskeolje, etter at resten av ingrediensene forstyrrer forsiktig. Blant manglene bemerket at de anvendte stabilisatorene ikke er i stand til å gi langsiktig lagring av legemidlet.

I tillegg, når lufttemperaturen er over 15 grader, begynner stoffet å smelte aktivt, en film vises på overflaten. Orange oksid - bevis på lagring av liniment i mer enn to år, selv om den originale emballasjen er tilgjengelig.

Legemidlet er forbudt å eksponere til lave temperaturer, etter at frysepunktet er stratifisert, blir strukturen ikke gjenopprettet. Legemidlet er forbudt å bruke, i stedet for å bruke pasienten, bare skade deg selv.

Forholdsregler, kontraindikasjoner

Ingen av formene av streptocid bør brukes i nærvær av overdreven følsomhet overfor hovedaktiv ingrediens, symptomer på anemi, mangel på gluk-6-fosfat dehydrogenase, porfyri. Grunnen til å nekte salvebehandling er utseendet på en allergisk reaksjon på stoffet.

Kontraindikasjoner inkluderer alvorlige sykdommer i hematopoietisk system, nyresykdom, gazedeva, azotemi. Siden sulfonamid penetrerer i morsmelk, gjennom placenta barrieren, er ikke streptocid foreskrevet under graviditet, amming.

Under terapi bør svampepulver gi pasienten en streng drikking. Abrupt opphør av bruk av stoffet blir hovedårsaken til utviklingen av stoffresistens av sulfanilamidgruppen.

På bakgrunn av langvarig behandling Streptocid blir årsaken til uønskede reaksjoner i kroppen, blant dem:

 • hodepine i kombinasjon med svimmelhetstanker;
 • leukopeni;
 • kvalme, gagging;
 • agranulocytose;
 • cyanose;
 • ataksi.

Blant bivirkningene hos leger kalles nefrotoksiske reaksjoner, sløret syn, i noen tilfeller snakker vi om hypothyroidisme. Uønskede symptomer kan øke, en depressiv tilstand tilsettes, feber, søvnkvalitet er forstyrret, hematuria blir til sammen.

Under betingelse av langvarig bruk av høye doser av legemidlet, er det en mulighet for utvikling av tegn på gulsott, anemi, leukopeni, forekomsten av trombocytopeni. En streng drikking er anbefalt under behandlingen dersom pasienten ved et uhell har tatt en Streptocid salve eller et pulver inne, gastrointestinal spyling og symptomatisk terapi er indikert.

Ved samtidig bruk er det fare for å redusere eller øke virkningen av aktive ingredienser. Konsentrasjonen av legemidler som inneholder koffein, adrenalin, fenobarbital, saltsyre, epinefrinhydroklorid kan variere.

Tilleggsinformasjon

Under behandling er det nødvendig å regelmessig overvåke indikatorer for perifert blod, leverfunksjon, sukkernivå i blodet. Langvarig bruk innebærer behovet for periodisk overvåking av tilstanden til kroppen, pasienten må ta en generell og biokjemisk blodprøve.

Det er viktig å huske at tidlig opphør av bruk, utilstrekkelig dosering bidrar til økning i resistens av patogene sopp til alle sulfonamider.

Legemidlet er nøye foreskrevet til pasienter med kronisk hjertesvikt, patologi av nyrene, leveren. Hvis nyresvikt er tilstede i historien, er det en sannsynlighet for kumulering av sulfanilamid og dets metabolitter, og det kan derfor forventes en giftig effekt.

Streptocid tabletter og salver anbefales ikke for brudd:

 • alvorlige former for allergiske reaksjoner;
 • bronkial astma;
 • blodsykdommer.

Påvisning av symptomer på disse helseproblemene innebærer avskaffelse av stoffet.

Streptocid foreskrives med forsiktighet dersom en person lider av diabetes. Sulfonamider kan ha en negativ effekt på blodsukker, økte doser har en hypoglykemisk effekt.

Siden streptocid er et bakteriostatisk og ikke bakteriedrepende middel, er det nødvendig å gjennomgå et fullt behandlingsforløp for å forhindre tilbakefall og utvikling av resistente infeksjonsformer. Gitt likeligheten av den kjemiske strukturen, bør stoffet ikke kombineres med slike legemidler:

 1. tiazid diuretika;
 2. furosemid;
 3. sulfonylurea derivater;
 4. karbonsyre-hemmere.

Hos eldre pasienter er det en sannsynlighet for alvorlige bivirkninger fra huden, trombocytopenisk purpura og undertrykkelse av bloddannelse. Unngå utnevnelse av stoffet til pasienter over 65 år, siden forekomsten av bivirkninger ikke er utelukket, og de er svært vanskelige.

Det er nødvendig å forhindre, etter bruk av eksponering for deksler av direkte sollys, kunstig ultrafiolett bestråling. Ellers utvikles fotosensibilisering.

Det er forbudt å hoppe over mottaket av legemidlet. Under behandlingen er doseringsregimet nøyaktig observert, neste dosering medikament er tatt ved et bestemt intervall. Hvis pasienten savner en dose, er det forbudt å doble neste dose.

I mangel av positiv dynamikk av sykdommen, forverring av trivsel, utseendet av uønskede virkninger, er det nødvendig å suspendere bruken av medisinen, konsultere en lege.

Før behandling med eksternt middel, er det nødvendig å teste for tilstedeværelsen av intoleranse overfor de aktive stoffene. For å gjøre dette, bruk en liten salve på et lite hudområde, la det stå i 15 minutter. Hvis det ikke er nevnt noen negative manifestasjoner etter denne tiden, kan behandlingen videreføres.

analoger

Blant de mest populære og effektive analogene er Baneocin. Legemidlet har antibakterielle bakteriedrepende egenskaper og er indisert for en rekke dermatologiske sykdommer. Kan brukes mot soppinfeksjon i postoperativ periode, verktøyet vil bidra til å forhindre sekundær infeksjon.

De viktigste aktive stoffene er neomycin, bacitracin. Produsert medisinering i form av gel, salve eller pulver. Den gjennomsnittlige kostnaden for emballasje er fra 180 til 450 rubler, avhengig av form for utgivelse og merke.

Fordelen med stoffet er at det selges uten resept fra legen, tolereres lett, gir ikke en gjennomgang av behandlingsregimet og går ikke inn i en narkotikainteraksjon. Blant de negative aspektene av kontraindikasjon med nederlaget på et stort område av huden. Baneocin bør ikke brukes med overdreven tørrhet i huden, da det videre intensiverer symptomet.

Levomekol har en lignende effekt, men salven virker ikke mot en soppinfeksjon. Effekten ligner Streptotsidu, har biseptol, sulfadimetoksin, ftalazol, sitrolid, oletetrin, azitrus, spiramycin. Bruk av disse medisinene skal forhandles med legen individuelt.

Narkotikapris

Kostnaden for streptocid i gjennomsnitt er 40 rubler, stoffet er dispensert på apotek uten resept fra lege. På internett er kostnadene mye lavere enn i detaljhandelskjeder.

Første lege

Streptocid salve indikasjoner

Dermatologi står overfor et stort antall lesjoner av dermis, som er av forskjellig art (smittsom, viral, sopp). Avhengig av type lesjon av dermis, foreskriver spesialisten det aktuelle legemidlet. Det anbefales ikke å selvmedisinere, bruk medisiner som rådes av venner.

Du kan skade huden din. Ethvert legemiddel bør utnevnes av hudlege etter undersøkelsen, diagnose. En av de effektive legemidlene som brukes til behandling av dermatoser er Streptocidal Salve. Og i dag, instruksjoner for bruk og prisen på streptocid salve, analoger og vurderinger av et slikt stoff er underlagt detaljert vurdering.

"Streptocidal salve", som ofte brukes i dermatologi, er representert av stoffet som brukes til lokal applikasjon. Dette legemidlet har sterke effekter:

Streptocid kan brukes til å lage en maske for ansiktet, som beskrevet i denne videoen:

Den aktive ingrediens er sulfonamider. De inneholder 0, 1 g i 1 gram av stoffet. Den parafinhvite myk fungerer som hjelpestoff.

Finn ut hvor mye streptocidal salve koster.

Legemidlet kan gjøres i forskjellige beholdere:

Legemidlet har en lysegul farge, salven er preget av enhetlighet. Kostnaden for et rør (25 g) varierer fra 60 til 99 rubler i forskjellige apotek.

Den farmakologiske effekten av streptocidal salve, indikasjonene for bruk hos barn og voksne, er beskrevet nedenfor.

Antibakterielt stoff utrustet med et bredt spekter av virkning, brukt i dermatologi.

Overvei salven utstyrt med antimikrobielle effekter, som brukes til lokal anvendelse. Den høyeste aktiviteten ble rapportert for streptokokker. Salven av salven forklares av hovedkomponentens evne til å forårsake forstyrrelser i prosessen med assimilering av mikrobielle cellevekstfaktorer, som er folsyre, dihydrofolsyre og noen stoffer hvis molekyler innbefatter para-aminobenzoesyre.

Dette stoffet provoserer forekomsten av forstyrrelser i den intracellulære metabolisme av mikroorganismer. Det bryter også utviklingen, veksten av sensitive stammer.

Finn ut hva som hjelper streptocidal salve.

Så, hva er streptocidal salve brukt til? Ofte kan eksperter ordinere medisiner for:

 • purulente lesjoner av dermis;
 • pyoderma;
 • sprekker av epidermis;
 • acne;
 • ulcerative epithelial lesjoner;
 • sår på dermis (grunt);
 • betennelse i dermis, ytre vev;
 • sykdommer i dermis, utløst av mikroorganismer som er sensitive for sulfonamid. Det er oftest streptokokker.

Instruksjoner for bruk av stoffet streptocidal salve for voksne og barn er gitt nedenfor.

Dette stoffet brukes eksternt.

 • Det anbefales å sette det på det rensede området av dermis, hendene skal vaskes med såpe og vann.
 • Etter påføring må du ikke gni medisinen. Skiktet som brukes på dermis bør være tynt.
 • Du kan topp med en gauze bandasje.
 • Varigheten av bruk, hyppigheten av bruk av stoffet på dermis setter spesialisten.

Det anbefales ikke å bruke til lakterende kvinner, gravid. Det er ingen pålitelige data om toleransen av dette legemidlet av barn, så det anbefales ikke til bruk i pediatrisk behandling. Bare i ekstreme tilfeller er salven foreskrevet for barn, men samtidig må dosen overholdes nøye.

Foreskrive ikke salve til slike pasientkategorier:

 • har nedsatt nyrefunksjon
 • amming;
 • har tyrotoksikose;
 • lider av akutt porfyri
 • å ha individuell intoleranse overfor noen del av salven;
 • barn;
 • som har hematopoietiske sykdommer
 • gravide kvinner.

Kan forekomme hos pasienter:

 • agranulocytose;
 • oppkast;
 • hodepine;
 • allergisk reaksjon;
 • kvalme;
 • leukopeni;
 • svimmelhet;
 • cyanose.

Omtaler av streptocidsalve og andre aknepreparater er gitt i denne videoen:

Interaksjon med andre legemidler

Narkotikaeffekter kan øke / redusere mens du bruker salve med stoffer som har i sammensetningen:

 • mezaton;
 • digitoksin;
 • epinefrin hydroklorid;
 • koffein;
 • saltsyre;
 • fenobarbital.

Anmeldelser av stoffet streptocidal salve for akne, brannskader og andre plager er diskutert nedenfor.

Om salven vurderinger er mer positive, mange mennesker kjøpte det for deres hjem medisinsk kit. Et betydelig problem er det faktum at de med sin hjelp prøver å kurere nesten alle kjente sykdommer i dermis. Men det bidrar til å eliminere bare sykdommene forårsaket av visse mikroorganismer. Selvbehandling forsinker ofte besøket hos en hudlege.

Hvis du tar en prosent av anmeldelser av salven, vil den positive være 80%, og negativ om lag 20%.

 • Svetlana. Etter at utslett dukket opp på min sønns hud, begynte jeg å behandle dermis med Streptocid salve. Etter flere dager er effekten ikke sett. Med vårt problem hjalp stoffet ikke. Vi ba om hjelp fra en hudlege som diagnostiserte allergisk dermatitt (ikke-kontakt). Han forklarte for oss at salven bare er foreskrevet for bakteriens natur av sykdommen.
 • Irina. Salven hjalp meg mye, det bidro til å eliminere akne, noe som ødela livet mitt. Effekten er utmerket, og kostnaden for stoffet er liten.

Følgende stoffer har en lignende effekt:

Å bruke noen av midlene er bare etter å ha konsultert en hudlege.

I denne videoen deler jenta sin erfaring med å håndtere akne ved hjelp av streptocid og andre stoffer:

Legemidlet inneholder den aktive komponenten sulfanilamid (streptotsid) - 0,1 g eller 0,05 g og en ekstra komponent - petrolatum.

Tilgjengelig medisin 15, 20 eller 25g i bredden av mørke glass-, polymer- eller aluminiumrør.

Bredspektret antibakterielt stoff.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Streptocidal salve er et stoff som er beregnet for lokal bruk. Dette verktøyet har en utprøvd antimikrobiell effekt og er aktiv mot streptokokker. Dens regelmessige bruk gjør at du kan ødelegge prosessen med assimilering av vekstfaktorer av mikrobialcellen. Det er etablert at stoffet påvirker intracellulær metabolisme av mikroorganismer, forårsaker ødeleggelse av vekst og utvikling av stammer som er sensitive for det.

Indikasjoner for bruk av stoffet

Dette eksterne verktøyet brukes til lokal behandling av smittsomme sykdommer i huden forårsaket av mikroorganismer som er sensitive for sulfonamid. Derfor anbefales bruk av Streptocid salve til behandling av:

 • pyoderma;
 • ulcerative hudlesjoner;
 • brannsår;
 • sår og sprekker i huden;
 • forskjellige purulent-inflammatoriske hudlesjoner.

Kontra

Legemidlet er ikke foreskrevet hvis pasientene har:

 • individuell intoleranse mot sulfa narkotika;
 • alvorlig nedsatt nyrefunksjon og akutt porfyri
 • barn alder;
 • amming, graviditet.

Bruken av Streptocid salve gir vanligvis ikke uønskede effekter. Imidlertid bør man ikke utelukke utviklingen av ulike allergiske reaksjoner, noe som kan skyldes individuell intoleranse og høy følsomhet overfor stoffer i sulfonamidgruppen.

Instruksjoner for Streptocid Salve (Metode og Dosering)

Dette produktet er beregnet for ekstern bruk. I dette tilfellet anbefaler instruksjoner for bruk Streptocid salve grundig å vaske hendene og rengjør huden godt på stedet der den skal påføres. Når du bruker et eksternt middel, bør du prøve å forhindre at den faller inn i slimhinner og øyne.

Midlene påføres på huden med et tynt lag, uten å gni det inn i stoffet. Det er også mulig å bruke den under bandasjen. Da må du vaske hendene godt igjen.

Hyppigheten og varigheten av bruken av dette eksterne stoffet avhenger av sykdomsforløpet og pasientens individuelle egenskaper.

Samtidig bruk av Streptocid-salve og legemidler som inneholder digitoksin, saltsyre, koffein, mezaton, fenobarbital og epinefrinhydroklorid kan føre til svekkelse eller styrking av den medisinske effekten, samt til mulig utvikling av uønskede symptomer.

Lokal bruk av dette stoffet forårsaker ikke symptomer på overdosering.

Det anbefales å være forsiktig når du foreskriver behandling til pasienter som lider av ulike lidelser i nyrene og leveren. Under behandlingen må du øke mengden væske som forbrukes betydelig. Legemidlet er ikke foreskrevet for alvorlig nyresvikt, nefrit og nephrose.

I tilfeller av utvikling av intoleranse eller overfølsomhetsreaksjoner, stoppes behandlingen umiddelbart. Langvarig bruk av dette legemidlet krever systematisk overvåking av blod, nyre og leverfunksjon.

Ved behandling av pasienter i barndommen er det nødvendig å følge en streng doseringsregime.

På apotek er stoffet utgitt uten resept.

Salve skal lagres på et mørkt og kjølig sted, beskyttet mot barn.

Analoger samsvarer med ATC-kode på fjerde nivå:

For legemidler med lignende effekt inkluderer: biseptol, ftalazol, streptocid og sulfadimetoksin.

Mens du bruker dette stoffet, er ikke alkohol indikert som en direkte kontraindikasjon. Men brudd for hvilke Streptocidal salve er foreskrevet, foreslår avvisning av krydret, fett, stekt, søt og røkt mat, samt fra alkohol, røyking, å besøke badstuer og bad.

Anmeldelser av Streptocid salve

Dette eksterne verktøyet er utrolig populært hos pasienter. Derfor viser anmeldelser av Streptocid salve at mange bruker det til å løse nesten alle problemer forbundet med nederlaget i huden. Som det viste seg, er denne salven ofte brukt, uten å vite nøyaktig hva den er ment for. Imidlertid går den inn i nesten alle hjemmets førstehjelpsutstyr og blir et førstehjelpsverktøy for riper, animalsk biter og insekter, sår og andre utslag av ukjent etiologi. Samtidig viser brukeranmeldelser at effektiviteten av stoffet ikke alltid vises. Som et resultat begynner folk selvvalg av et annet middel, for eksempel Zink, Ichthyol eller Vishnevsky salve, og bare som en siste utvei, gå til legen.

Streptocidal acne salve

Ofte brukes rusmidler basert på streptocid som riktig middel for å eliminere akne. På grunn av sin høye antibakterielle effekt, har den en positiv effekt på den berørte huden, tørker betennelse og etterlater ingen arr. Før behandling påbegynnes, anbefales det å konsultere en hudlege for å unngå utvikling av uønskede reaksjoner.

Ved behandling av legemidlet påføres et tynt lag på inflammet akne 2 ganger daglig. Dette middelet er best egnet for eliminering av purulent akne. Utseendet av ytterligere irritasjon krever avskaffelse av behandlingen. Ikke bruk salve i mer enn en uke.

Dette verktøyet hjelper imidlertid ikke alltid med å bli kvitt akne. Hvis årsaken til akne ligger i stoffskiftet, bør all innsats rettes mot restaureringen, revisjonen av livsstil og kosthold.

Streptocid salve pris, hvor du kan kjøpe

Du kan kjøpe Streptocidal salve på et hvilket som helst russisk apotek. Prisen på salven er fra 70 rubler.

 • Nettapotek RusslandRussia
 • Internettapotek i UkrainaUkraine

Streptocid salve 10% 25g jar Yaroslavl Pharmaceutical Factory CJSC

Streptocidal salve5% 20gLubnypharm (Ukraina, Lubny)

PAY ATTENTION! Informasjon om legemidler på nettstedet er en referanse og oppsummering, samlet fra offentlig tilgjengelige kilder og kan ikke danne grunnlag for å ta avgjørelser om bruk av narkotika i løpet av behandlingen. Før du bruker Streptocid-salven, kontakt legen din.

Streptocid salve er et sulfa stoff som er beregnet for ekstern bruk. Det er svært effektivt i behandlingen av smittsomme og inflammatoriske hudsykdommer. Det har ikke kategoriske kontraindikasjoner, men det kan være bivirkninger.

Det presenterte stoffet er produsert i form av salve og selges i glassglass på 26 gram. Nylig har rør med streptocidal salve dukket opp på markedet - de er mye mer praktiske å bruke.

Produktet inneholder sulfonamid og hjelpekomponenter - for eksempel medisinsk petrolatum, eukalyptusolje, magnesiumstearat. Ofte produsenter supplerer sammensetningen med vitaminer.

Streptocid (salve) brukes til å behandle hudsykdommer, inkludert de med purulent innhold i lesjonene. For eksempel blir en utmerket effekt oppnådd med vanlig hudbehandling for pyoderma, dermatitt og eksem, kokker og karbonhinder.

Innleverte legemidler foreskrevet og for skader - kutt og riper, inkludert dyp, brenner 1 og 2 kategorier av kompleksitet.

Salve skal påføres den berørte huden med et tynt lag. Viktig: Du må aldri gni det, du må gå på overflaten til den er helt absorbert.

Hvis et sår eller en brenning er behandlet, må du først behandle overflaten, før den påføres streptocid salve, rengjør den av smuss og synlig pus. Bandasje huden trenger ikke.

Varigheten av behandlingsforløpet med dette legemidlet bestemmes av den behandlende legen.

I de store områdene som er rammet av sykdommen, er det nødvendig å påføre en steril bandasje, som forandres hver 2-3 timer. Du kan ikke pålegge salve. Hvis det er åpenbare tegn på en allergisk reaksjon etter en tidligere behandling, rødmering av sunne områder av huden, utslett og brennende følelse direkte i såret.

Streptocid (salve) er i stand til å stoppe veksten av kolonier av patogene mikroorganismer, forhindrer spredning av infeksjon på sunn hud.

På grunn av sin kraftige antibakterielle effekt, har den en decongestant og anti-inflammatorisk effekt, sørger for rask helbredelse av dype sår og fungerer som et forebyggende tiltak for utvikling av infeksjon ved mindre sår.

Kategoriske kontraindikasjoner for bruk av streptocidal salve er ikke. Forsiktighet bør utvises når man forskriver dette legemidlet til pasienter diagnostisert med nyresvikt, nephrose og nefrit.

Det er viktig å eliminere overfølsomhet og / eller individuell pasientintoleranse mot sulfonamider. Ellers kan det oppstå en allergisk reaksjon, i noen tilfeller en rask reaksjon.

I pediatrisk praksis kan Streptocid (salve) brukes fra 6 år.

Streptocid (salve) bør ikke foreskrives samtidig med legemidler, som inkluderer koffein, saltsyre, digitoksin og adrenalinhydroklorid.

I alle andre tilfeller ble det ikke observert noen bivirkninger.

Egenskapene ved å drikke alkohol under behandling av streptocidum salve ble ikke registrert.

Overdose tilfeller ble ikke registrert. Symptomer på alvorlig allergisk reaksjon kan utvikle seg.

Ingen data om effekten av legemidlet på helsen til en gravid kvinne og fosteret er ikke. Men samtidig er barne- og ammingsperioden ikke en kategorisk kontraindikasjon.

I henhold til bruksanvisningen kan streptocidal salve administreres til barn fra 6 år.

Flere Artikler Om Typer Acne