Dampbad - en av de viktigste måtene på hudpleie. Og de kan brukes både uavhengig og som en foreløpig forberedelse av ansiktet før rengjøring av akne. I alle fall gir dampen ansiktet hjemme bare en magisk effekt, som huden vil være ekstremt takknemlig for. Tross alt bidrar denne prosedyren til en merkbar foryngelse av epidermis, cellefornyelse og mye mer.

Hvorfor gjør en slik prosedyre?

Til tross for at ansiktsdamping er en ganske populær prosedyre, vet ikke alle hvorfor det brukes. Tross alt, fra et formelt synspunkt, er det ingen bruk i behandlingen av ansiktet med damp. Eksperter sier imidlertid at denne typen arrangement er svært viktig og har flere verdifulle funksjoner i seg selv.

For eksempel, med et dampbad kan du utvide porene, på grunn av hvilket deres rensing blir så effektiv som mulig. Og det snakker ikke nødvendigvis om den såkalte mekaniske eller manuelle rengjøringen av huden. Som et resultat, vil selv en skrubbe, brukt etter damping og en rensemaske være nok for at integratene skal skaffe seg et sunnere utseende og farge.

Også dampende, for eksempel kamille, bidrar til desinfeksjon av integumentet, som er viktig i nærvær av forskjellige betennelser og irritasjoner på huden. Og det betyr at du ikke bør forsømme denne måten å ta vare på. Videre er det ekstremt enkelt å utføre og krever ingen spesielle finansielle investeringer. Bare husk at etter å ha dampet ansiktet på akne, bør du ikke søke på hudskrubbe. De kan skade henne. Bruk bare vått vev og lotion. De vil fjerne smuss som har kommet ut av porene. For et par - tre slike prosedyrer får samme effekt som forventet.

Hvordan stammer av huden?

Å dampe ansiktets hud kan gjøres med ulike metoder. For eksempel kan du bruke tradisjonelle oppskrifter når det er nok å sitte over en panne med kokte poteter. Imidlertid brukes i dag flere og flere spesielle enheter som gjør at de mest milde og ikke-traumatiske kan få den ønskede effekten.

Fordampningen kan påføres både på grunnlag av vanlig vann og bruken av forskjellige aktive ingredienser, noe som ytterligere beriker og forbedrer huden under prosedyren. For eksempel er det nok å legge til noen dråper sitron essensiell olje til vannet, slik at huden er mettet med C-vitamin energigivende og forfriskende. Det viktigste er å velge et slikt stoff riktig og for å sikre at en allergisk reaksjon på den ikke utvikles under prosedyren.

Som slike aktive ingredienser for damping av ansiktets hud, brukes en hel liste over preparater og midler. Dette er:

- Dekoksjoner av urter (kamille, celandine, tog og mange andre);
- propolis løsninger;
- mineralvann og mer.

Birkgrener er svært populære. Imidlertid blir de oftest brukt til å dampe huden fra akne i badekaret.

Ansiktsrensing

Hell varmt vann i koppen. Legg til gresset i enhver form som det er eller essensielle oljer. La hovedvarmen gå bort. Vent litt. Bøy over koppen, dekket med et håndkle. Sitt på damp i 2-5-7 minutter. Du vil føle hvordan huden blir mykere. Etter patting ansiktet med et serviett og tørk huden din med lotion.

For hver type hud for damping, er det bedre å legge til forskjellige urter til varmt vann.

• For eiere av normal hud, lavendel, rose eller rosmarin.

• For de som har fet hud, er det bedre å bruke timian, peppermynte eller sitron.

• For tørr hud, bruk geranium, rose, lime, kamille eller rosmarin.

Som et eksempel på prosedyren vil jeg sitere ansiktet med kamille. Kast blader og kamillefarge i kokende vann. Omtrent 1-2 spiseskjeer for hvert glass vann. Neste 10 minutter puster kamille damp. Hudens porer åpner, og bakteriene i dem vil dø og bli vasket ut under den mirakuløse effekten.

Dampende ansiktsdekorasjon av urter - hva er fordelen?

Urte-og urteinfusjoner har lenge vært ansett som mirakuløse og brukes stadig til å behandle et bredt spekter av sykdommer. Naturligvis blir deres helbredende kraft aktivt brukt til å fjerne huden fra ulike feil. Det er bare viktig at urten du har valgt å dampe ut ansiktet ditt, kjøpes på apotek eller utarbeides av deg personlig på et økologisk rent sted.

- aktive ingredienser trener dypt inn i huden, nærer det og fremmer raskere celleregenerering;
- Noen komponenter av urter har desinfiserende effekter, på grunn av hvilken huden er renset og helbreder mange ganger raskere;
- urter er billige og enkle å forberede, så du trenger ikke å bruke mye tid og krefter for å få huden i orden.

Skader på bruk av urter for damping

Naturligvis, når det gjelder fordelene med urteinfusjoner, er det umulig å ikke nevne sine ulemper. For eksempel bør det tas i betraktning at i nærvær av individuell intoleranse av urten kan forårsake en sterk allergisk reaksjon. Dette forverrer selvfølgelig bare tilstanden til huden. Derfor er det bedre å bruke dem med forsiktighet og å starte med en bestemt type, og bare bland dem som allerede er prøvd separat.

Honning dampende - hva er deres fordeler?

Honning anses tradisjonelt som en av de beste helbredende og antiinflammatoriske legemidlene. Derfor er det ganske naturlig og forståelig, hvorfor det også brukes til å dampe ansiktets hud. Det fukter integreringene, bidrar til deres ganske rask mykning, aktiverer metabolske prosesser, på grunn av dette oppstår regenerering mange ganger raskere.

Det eneste som bør vurderes er at honning skal brukes riktig og forsiktig, siden det vil bare miste sine fordelaktige egenskaper ved eksponering for høye temperaturer (over 40 grader).

Hva kan skade slike steamouts?

Det bør alltid være oppmerksomt på valg av verktøy for damping av huden. Til tross for at honning har fått berømmelse som et veldig nyttig produkt, kan det være ganske lumsk. I nærvær av intoleranse mot komponentene i legemidlet, kan det forårsake svært uønskede og jevne smertefulle reaksjoner.

Også behandling av huden med honning bør ikke bli båret bort av de som er diagnostisert med diabetes, fordi aktive komponenter, inkludert og glukose kommer inn i blodet og forårsaker svært ubehagelige konsekvenser.

Hva er bruken av bjørkgrener?

Birch kvistene har lenge vært ansett som et utmerket middel for å gjenopprette huden og rense den fra ulike feil. Derfor er infusjonen og avkokingen av dem mye brukt som en aktiv ingrediens for damping av huden. Og du kan insistere selv hjemme. Birkeblader er et unikt lagerhus med nyttige stoffer som noe flaterer huden, renser og har en generell tonisk effekt på den.

Hvilken skade fra bjørkfilialer kan være?

Det skal forstås at skadene fra bruken av bjørk buljonger for det meste ikke er særlig merkbar og langt fra manifestert i alle. Så, for eksempel, anses det at den eneste skaden er en reaksjon i nærvær av intoleranse mot legemidlet. I alle andre tilfeller, bjørk grener - et utmerket middel til å gjenopprette og behandle huden.

Hvordan forberede man seg på å dampe på huden?

For å utføre prosedyren med maksimal nytte og riktig, må du definitivt være godt forberedt på det. Og det er en rekke aktiviteter som er obligatoriske. For eksempel, først og fremst må du rense ansiktet grundig. På skitten hud sveve ikke verdt det. Fordi du bare trenger å vaske den med vanlig rengjøringsmiddel.

Ikke prøv å klemme noe på huden. Det er fare for infeksjon.

Pass på å overvåke dampens temperatur - det skal være behagelig (men selvfølgelig ikke kaldt). Dette er nødvendig for ikke å få alvorlige forbrenninger.

Kamille for akne og rynker - damping og gnidning

Naturmedisiner omgir mennesker overalt, spesielt disse er medisinske planter. Vi foreslår å vurdere fordelene med kamille for ansiktet, og hvordan det kan brukes.

Hvordan er kamille nyttig?

Fra tidens tider har denne planten vært mye brukt i medisin. Kamille har desinfiserende og regenererende egenskaper, i tillegg er det helt hypoallergenisk. Hun gjennomførte rensing av gangrenøse sår, betennelser, suppurations av en hvilken som helst grad, behandling av forbrenninger og frostbit. Den skylder sin gunstige effekt på tilstedeværelsen av en stor mengde karotenoider og vegetabilske harpikser i sammensetningen. Disse stoffene hjelper huden å normalisere ekskresjonsfunksjonen og rense den av frie radikaler.

Hvor nyttig apotekskamomill for ansiktets hud:

 1. Desinfiserer veldig forsiktig;
 2. Strammer porene og renser dem, bidrar til å normalisere sebumsekretjonen;
 3. Hjelper med å lindre betennelse og rødhet;
 4. Fremmer rask helbredelse av sår.

Broths, kamille infusjoner for tørking og damping

Fordelene med kamille er ubetinget, og i enhver form for bruk. Spesielt vasker de det med avkok, komprimerer, damper ut et ansikt, bruker det som medisin for gynekologiske sykdommer, etc. Vurder den beste mormorens oppskrifter:

 1. Akne er utmerket for kamille og calendula for ansiktet. I like deler blander vi blomstene av planter og damp dem i varmt vann. Det anbefales ikke å fordøye urter. Etter at løsningen er infundert, dekanterer vi den og vasker ansiktet flere ganger om dagen. Mørke jenter må være forsiktige fordi Anlegget har lysende egenskaper. Denne avkok av en kamille for ansiktet blir ikke vasket av;
 2. Hvis du er bekymret for akne på sensitiv hud, må du lage en komprimering. Brygg kamille i forhold til en kopp vann, fire teskjeer urter. Insister væsken og våt den med gasbind, brettet i flere lag. Vi legger den på de syke delene av ansiktet eller kroppen, hold i minst 30-40 minutter. Gjenta hver dag;
 3. Lotionene av blader og matrikaria, som medisin for ansikts sår, har vist seg godt. Hvis du presset en kvise, eller bare skader huden din, så om natten gjør du en lotion kamille, timian og johannesurt. Urter blandes i like deler, brygget, våt bomullsull i dem og fikser det på riktig sted. Du kan holde hele natten, om morgenen, bytte bandasjen. Hvis en dyp kutt - det er bedre å bruke gasbind eller bandasje, uten lint. Dette vil beskytte huden mot bakterier og bidra til raskere regenereringsprosesser;
 4. Kamille ansikt damping er en utmerket forberedelse av huden for mekanisk rengjøring. I kokende vann kaster vi kamillefarge og blader, og i 10 minutter puster vi over dampen. Porene vil åpne, og bakteriene vil dø under de mirakuløse effektene. Dessuten forhindrer det perfekt luftveissykdommer;
 5. Kamille is er en utmerket metode for å fjerne ansiktsrynker. Gjør en vane hver morgen før du vasker, tørk huden med frosset avkjøling av farge. Dette stimulerer de metabolske prosessene i dermis, eliminerer små spor og gir ansiktet fløyelsaktig og frisk rødhet;
 6. Kamilleolje hjelper fra single acne. Det er oppdaget på problemområder og igjen for en stund, selv over natten. Harpikser og andre aktive stoffer brenner stedet for betennelse og stimulerer virkningen av antistoffer i den som akselererer regenerering av huden og utrydder infeksjonen som forårsaket lokal betennelse; Foto - Feltkamille
 7. Hvis du har problematisk hud med akne og komedoner, anbefaler vi deg å prøve kamille ekstrakt for ansiktet ditt. Et glass vodka trenger 4 ss tørre planter. Fyll gresset med alkohol, tett beholderen og sett i to uker på et mørkt sted. Rist infusjonen hver dag. Etter utløpsdatoen skal du tømme væsken og gni dermis regelmessig to ganger om dagen. Denne lotionen på kort tid normaliserer sebumsekresjon, strammer porene og eliminerer noen manifestasjoner av akne;
 8. Kamille for ansikt og finsk badstue har veldig gode anmeldelser. Det er nødvendig å bruke blomstolje i badekaret, det stimulerer arbeidet med ekskresjon og immunsystem, renser kroppen og ansiktet av giftstoffer og smuss, normaliserer arbeidet med talgkjertlene. Du kan massere med olje, gni ansiktet, bryg matrikaria og vann med avkok, flytt beina i det;
 9. Varm kompressor er også en utmerket derma damper. Du må bryte 5 ss av produktet på et glass, bland det med en dråpe teolje og avkjøl den til en hyggelig temperatur, legg kompresst på ansiktet og hold det kult. Så du smaler porene og renser ansiktet fra akne.

Ofte, for å løse problemene med dermis, trenger du bare å vite hvordan man lager kamille. Det anbefales å holde proporsjonene 1: 4, dvs. 4 ss vann og 1 kamille, men med sterke utslag, akne, kan du lage en mer konsentrert løsning.

Video: Mask av tørr kamillehud

Kamille masker

For problem hud er mye brukt ansiktsmaske av kamille og cottage cheese. Det er nødvendig å lage mosket kamille. For å gjøre dette, hell to skjeer med urter med en skje med varmt vann, la det hovne og bland deretter med en skje med cottage cheese. Påfør på den tidligere rengjorte dermis, hold i 20 minutter.

På samme måte kan du tørke ansiktet med kamille uten et gjæret melkeprodukt. Det er nødvendig å lage et tykt avkok av gresset og påfør det på dermis i en sirkelbevegelse. Denne myke skrubbe vil ikke bare mette huden med vitaminer, men også rense den av døde celler og smuss.

Foto - Kamilleolje

Veldig velprøvd hjemmelaget krem ​​med kamille ansikt. Vi trenger glycerin, avkok av blomster, noen barn eller profesjonell hypoallergen krem. Bland 10 dråper glycerin med kamille te, to eller tre skjeer og legg til din favorittkrem. Du kan bruke den hver dag uten å vaske den av, men det anbefales ikke å bruke pulver eller toner på den.

På samme måte kan enhver tonic forbedres. Bare legg til en liten vegetabilsk løsning på den, men husk at det i dette tilfellet har en betydelig redusert holdbarhet.

Er det mulig å bruke planteblomster til barn? Selvfølgelig er det en maske som helt eliminerer modenheten hos spedbarn. Kok kjøttkraft, kjøl det, bland det med mynte og glycerin. Den resulterende væsken påføres rødhet og vaskes ikke. Frosset kamille kan brukes til diatese eller insektbitt hos barn. Vi lager en standardløsning (1: 4), fryser væsken og tørker deretter problemområder med den, nesten umiddelbart vil betennelsen og ødemet avta.

Vanlig rubbing av ansiktet med kamille er en garanti for en sunn og ren hud i alle aldre.

Slik damper du ansiktet ditt hjemme før du rengjør det

Ansiktspleie er prerogativ for hver kvinne. Dette inkluderer besøk til kosmetologiklinikker, spa, massasjerom. Men noen ganger kan du gjøre rengjøring av ansiktet og hjemme til bruk for folkemessige rettsmidler og prosedyrer. La oss se på hvordan du kan dampe ansiktet ditt før du rengjør og hvorfor.

Hva er den forberedende forberedelsen av huden før rengjøring?

Til epitelet var glatt og strålende er det nødvendig å periodisk rense det. Overflatebehandling utføres med gel, lotion, kosmetisk melk, skrubbe, peeling. For dypere intervensjon er det nødvendig med pre-damping.

Damp renser fra epidermis:

 • gate støv;
 • fettete fett;
 • sorte prikker;
 • svart plugger (comedones);
 • døde celler;
 • Rester av kosmetikk.

Damping med varm damp lykkes med å klare pimpleen, uten å skade huden, du trenger bare å gjøre et lite trykk. Prosedyren foregår både mekanisk rengjøring og peeling.

Andre fordeler med damping:

 • noen rettsmidler er mye mer effektive hvis de trenger dypt inn i porene;
 • damp eksponering er gunstig for oljeaktig epitel;
 • varm damp vil være til nytte for moden hud, da den fremmer produksjonen av kollagen, noe som gir hudens elastisitet;
 • innånding av damp med fullebryst er en utmerket forebygging og behandling av luftveissykdommer.

Prosedyren fyller dermis med oksygen, slik at det blir en god fôr. Som et resultat blir huden strålende og sunn.

Hvordan dampe huden

For å riktig dampe ansiktet før rensing, bruk metoder godkjent av erfarne kosmetologer. Du bør velge den metoden som passer best for deg.

Den mest effektive er:

 1. Steam skuffer.
 2. Masker og andre midler.
 3. Varm servietter og håndklær.

Hvis du vil oppnå maksimal effekt fra dampbad, bruk spesielle komposisjoner til damping. Det er viktig å vite hvilken type hud de passer for.

Den andre måten er å lage en klutmaske med egne hender. Klipp ut en ren oval som passer til konturen i ansiktet ditt. Deretter smugges øynene, leppene, nesen. Fukt stoffet i en varm sammensetning og bruk deretter på ansiktet. Etter at masken er avkjølt, gjenta prosedyren. Skyll deretter ansiktet 4 ganger. Brukt maske å kaste i søppel, fordi det regnes som engangsbruk.

Den tredje metoden er anvendelsen av varme servietter. Denne raske metoden utføres ved å bruke klutservietter (eller håndklær) gjennomvåt i medisinske formuleringer. Tilsett væske med 2-3 dråper etheriske ekstrakter (lavendel, neroli, ylang-ylang, etc.).

Prosedyrets løpetid:

 1. Forbered og litt kjølig urte avkok.
 2. Sett et serviett i det. Deretter får du det og klemmer godt.
 3. Påfør forsiktig et serviett på et forrenset ansikt.
 4. Hold til det er kaldt.

Gjenta damping 3 ganger. Servietter skal være laget av bomull.

Forberedelse for prosedyren

Forbered en bred bolle: en emaljepotte, en glasspanne, en bolle etc. I apotekskjeden kan du kjøpe en spesiell inhalator, og i kosmetikkbutikken - en mini-sauna for huset.

Den dampende prosedyren utføres bare med ren hud. Pre-fjerne rester av kosmetikk fra ansiktet, ved hjelp av en myk sminkefjerner. Det er umulig å ignorere dette øyeblikket, fordi hvis de resterende rødme, pulver og andre midler tetter opp poren, kan en pimple danne seg.

Skyll deretter ansiktet ditt med ferdig rengjøringsmiddel. Overflaten på epidermis skal være helt ren, slik at smuss ikke trenger inn i dermis og ikke smitter det.

Etter at det er nødvendig å beskytte leppene og området rundt øynene med en mykgjørende middel. Hvis huden er tørr, må du fukte den med et tynt lag med krem.

Tilbereder dampbad. Den beste løsningen for en komplett prosedyre er bruken av naturlige antibiotika: kamille, salvie, St. John's wort, yarrow. Gjør avkjøling av dem. Kjøle helbredelsesvæsken til 47-53 ° C. Den angitte temperaturen er behagelig for ansiktet og er også effektiv for prosedyren. Det maksimale resultatet kan oppnås hvis du legger til kjølevæsken planteekstrakter: eucalyptus, peppermynte eller andre.

Phased ansiktsdampning

Den første sesjonen anbefales å bli utført i en skjønnhetssalong utstyrt med spesialutstyr. Dette vil hjelpe deg med å se nærmere på nyansene i prosedyren, samt få individuelle råd fra en epidermis-spesialist.

Rengjøring består av flere trinn. Steps hjemme damping:

 1. Samle håret i halen, slik at strengene ikke bankes på ansiktet. Slip kort hår med en spesiell bandasje eller et paraply.
 2. Lepp området og området rundt øyelokkene med en fettete krem ​​for å beskytte deres varme damp.
 3. Fyll bassenget med kokende vann. Vi må vente til dampen blir komfortabel. Ansiktet skal være i en omtrentlig avstand på 20 cm fra overflaten av vannet.
 4. Kast et håndkle over hodet ditt slik at det dekker deg helt. Hvis du bruker "hjemme sauna", så er det ikke nødvendig å dekke deg selv.
 5. Utfør prosedyren til huden myker og svetter fra dampeffekten.

Omtrentlig tid brukt på damp: fra 5 til 20 minutter. Tørreren i ansiktets epidermis, desto mindre bør økten vare. Etter å ha fjernet håndkleet, tørk ansiktet litt med en tørr bomullsklut.

Begynn å rense. Det utføres med et sterilt instrument eller rene hender. På slutten av rensing er det nødvendig å begrense porene ved eksponering for kulde. Tørk ansiktet med isbiter. Til frysing i stedet for vanlig vann, ta jordbær, agurkmasse, infusjoner (kamille, mynte, kalendula).

Etter økten må du lage en gjenopprettingsmaske. De åpnede porene vil ta inn næringsstoffer. Imidlertid er det ikke nødvendig å laste epitelet med et fettmiddel med en tett tekstur, det tetter bare porene.

Det anbefales å utføre økten ved sengetid, slik at epidermis hviler etter belastningen.

Du bør ta dampen alvorlig, veie fordeler og ulemper. Innsatsen vil ikke passere ubemerket. Som et resultat vil kvinnen få en vakker og strålende hud.

Advarsel! Ansiktsrensing bør gjøres regelmessig.

Slik damper du ansiktet ditt hjemme

I seg selv er det ikke en grooming-prosedyre som støtter ansiktet. Men det tjener som forberedende for mange masker, rensing, peeling, forbedring av resultatene. Derfor, hvis du vil ta vare på ansiktets hud på egen hånd, må du lære å ordentlig dampe det.

Hva er godt dampende:

 • hudporer ekspanderer, noe som letter videre rengjøring fra smuss;
 • mykner og fjerner deretter det øvre laget av epidermis, og fremmer hudfornyelse;
 • Blodsirkulasjonen er forbedret, noe som hjelper kosmetikk til å nå sine mål raskere og mer effektivt.

Måter å dampte ansiktet på

Du kan dampe ansiktet ditt hjemme på tre hovedveier:

 • over en gryte med kokende vann;
 • saunainhalator for hjemmebruk;
 • med oppvarming av masker.

Tradisjonell damping

Den mest populære og enkle utførelsen er selvfølgelig den gamle gryte-kokende metoden.

Denne prosedyren utføres som følger:

Det første trinnet. Vi renser huden fra kosmetikk og urenheter; Påfør en nærende krem ​​for øyelokkene, tørr hud kan spres på hele fuktighetsgivende krem.

Det andre trinnet. Ca 3-4 liter vann kokes i en liten gryte.

Det tredje trinnet. Deretter tilsettes medisinske urter eller essensielle oljer til dette vannet. Det er bedre å lage avkok av urter på forhånd og hell ferdigkokende vann, men det er helt akseptabelt å kaste filterposene med urter direkte inn i badekaret.

Hva slags gress passer?

 • Universal alternativ - kamille eller calendula.
 • For fet hud med komedoner og akne - lime blomst, eikebark, mynte.
 • For tørr - løvetann, salvie, appelsinskall.

Eteriske oljer kan dryppe nesten alle, bare for å lukte som. Min favoritt - mynte og te tre.

Fjerde trinn. Deretter må du avkjøle vannet litt.

For å prøve om vannet er kaldt nok, lene seg over det: huden skal svette, men den skal ikke brennes.

Femte trinn. Når alt er klart, lener vi oss over pannen eller bollen slik at ansiktet er ca 20 cm fra vannoverflaten. Tett dekke oss med et stort nok håndkle slik at vår helbredende damp ikke går for å varme rommet, men det hele går.

Sjette trinn. Varigheten av badet for fet hud er 10-15 minutter, for tørr ikke mer enn 5 minutter. For brennende følelse og ubehag, bør du stoppe prosedyren, spesielt hvis du gjør det for første gang. Følelser bør være hyggelige, noe som et bad eller en badstue.

Syvende trinn. Etter badet blir ansiktet vått med en myk bomullsklut, og du kan gå videre til følgende prosedyrer - masker, rengjøringsmidler og så videre.

Denne metoden har et mer gunstig alternativ: et serviette er fuktet i tilberedt varmt vann med oljer eller avkok av urter, som deretter legges på ansiktet i et par minutter før det avkjøles 3 eller 4 ganger.

Når du ikke skal dampe ansiktet

Kontraindikasjoner for damping er:

 • rosacea;
 • purulente betennelser i ansiktet;
 • kardiovaskulære sykdommer, inkludert alvorlig hypertensjon.

Frekvensen av prosedyren avhenger av hudtype:

 • Oljete, tett hud med dilaterte porer og komedoner kan dampes en gang i uken,
 • sensitiv eller tørr - ikke mer enn en gang i måneden.

Sauna inhalator

En mer progressiv metode for ansiktsdamping er bruken av en dampstuininhalator, som kan kjøpes på apotek eller skjønnhetsbutikk.

Fordelen med å bruke denne enheten er at vannet i det varmes opp til en sikker temperatur, og dessuten er det ingen risiko for at du ved et uhell spilder det på deg selv under prosedyren - derfor er muligheten for å få en brenning praktisk talt utelukket.

I tillegg har mange inhalatorer timere og regulatorer av kraften til damptilførsel, noe som gjør det enkelt å velge intensiteten av damping for din hudtype.

Prosedyrens regler er ikke praktisk forskjellig fra den første metoden, ansiktet blir også rengjort og forberedt, samt urter og essensielle oljer kan legges til vannet.

Kontraindikasjoner, varighet og frekvens av dampbad ved bruk av en inhalator er også sammenfallende med tradisjonell damping.

Damp ut masker

Lignende masker og skrubber presenteres i mange kosmetiske selskaper, som varierer betydelig i pris.

Disse masker inneholder vanligvis leire og ekstrakter av honning, tang, eføy, krydder (for eksempel ingefær) - og noen ganger kjemiske stoffer som magnesia - på grunn av effektene på huden og en oppvarmingseffekt oppnås.

Det antas at slike masker påvirker huden mer forsiktig og forsiktig, så damping og utvide porene med hjelp er mulig selv når andre metoder er kontraindisert.

Men hvis du har svært følsomme hud- eller edderkoppårer i ansiktet ditt, bør du også bruke slike masker med forsiktighet, nøye kontrollere kontraindikasjoner og ikke øke varighet og frekvens av prosedyren.

Det viser seg at varme masker ikke alltid løser problemet med å dampe ut problem hud. Er det hjelp med å spare en halv time. Men gode verktøy (som Shiseido) er dyre, og billige er ofte praktisk talt ineffektive. Derfor ser jeg for eksempel ikke mye mening i bruk.

Det er bedre å brygge filterposen i pannen på gammeldags måte og la huden ta en pause fra kjemi og bare nyte varmen og aromaene av urter. Og enda bedre å gå til badstuen - dette vil være den mest ekte, høyeste kvalitet og effektiv damping, hvorpå noen masker har en magisk effekt.

Hvordan dampe ansiktet

En av de viktigste hemmelighetene i den utmerkede tilstanden til huden til mange stjerner er en vanlig ansiktsdampprosedyre. Det hjelper å bli kvitt akne, hudormer og døde celler. Å gjennomføre prosedyren på forskjellige måter og på forskjellige steder. For dette formålet kan du bruke spesielle enheter, og du kan og et vaskevann. I tillegg er nå tilgjengelige dampende geler og masker. Men første ting først.

Kjernen i dampprosedyren

Under damping åpnes porene, huden mykner, og det blir mye lettere å fjerne sminkerester, smuss, døde celler; i tillegg er toksiner avledet. Etter prosedyren er det mye lettere å fjerne akne og akne.

Prosessen i seg selv kan utføres ved hjelp av spesielle enheter, som vanligvis brukes i skjønnhetssalonger, men i butikkene finner du et hjemmealternativ. Økonomiklasseløsningen er dampende med vann og urter. Det er også dampende geler og masker som oppvarmes ved kontakt med vann. Forresten gir de ganske gode resultater. Men i dag tilbyr jeg deg noen tips om hvordan du skal utføre dampprosessen hjemme, slik at huden din blir sunn og vakker. Endringer du vil legge merke til etter noen få prosedyrer.

Før du begynner å dampe ut huden, må den være nøye forberedt.

  Vask hendene først.

For å vaske, bruk varmt eller kaldt vann.

Før prosedyren må huden skje. Damping bør utføres ikke mer enn 1 gang i uken, samt peeling. Faktum er at hyppig eksfoliering forstyrrer pH-balansen i huden og gjør den tørrere, og hyppig damping bryter opp de naturlige beskyttende funksjonene i huden, noe som kan føre til vekst av kviser og akne.

 • Etter prosedyren, skyll ansiktet med vann og tørk med lotion.

 • Hud dampende

  Metode 1. For prosedyren, vil du trenge: en kopp, et håndkle, varmt vann, urter eller essensielle oljer, ansiktslotion.

  Så, først og fremst, hell varmt vann i koppen og legg til tørt eller friskt gress, essensielle oljer. Vi gir hovedvarmen til å gå av. For å gjøre dette, vent i ca 2 minutter. Deretter bøyes over koppen og dekkes med et håndkle. Og så sitter vi i noen minutter. Du vil umiddelbart føle at huden din har blitt mykere og mer hydrert.

  Sitt som dette i noen minutter til dampen slutter å bevege seg. Deretter tørk ansiktet med lotion raskt for å fjerne det som har skjedd. Deretter kan du søke på en maske. Forresten, etter damping øker effektiviteten til masken betydelig.

  For hver type hud har sine egne anbefalinger som legger til varmt vann.

  • Hvis du har normal hud, legg deretter til en rose, rosmarin eller lavendel. Det spiller ingen rolle i hvilken form.
  • Hvis huden er fet, er du egnet sitron, peppermynte og timian.
  • Rosemary, kamille, lime, rose og geranium er egnet for tørr hud.

  Steaming er bra fordi den passer for alle typer ansikter og er et godt tillegg til akne.

  Metode 2. Ta en serviett, foretrukket laget av bomull. Dip det i varmt vann. Trykk og sett på ansiktet, pass på at serviet ikke er for varmt. La kjølig og gjenta 3-4 ganger. I vannet kan du også legge til et avkok av urter eller essensielle oljer.

  For de som ikke vil sitte 10 minutter over bollen, vil dampmasker være bra. På hyllene finnes for hver smak og lommebok. Dessuten er effekten av dem fantastisk. Flott for å ta med deg å hvile. Tross alt, en lignende maske på bare 3 minutter vil bringe huden i orden.

  I deres sammensetning kan bli funnet og sink, og agurk ekstrakt, og jordbær og krem. Generelt vil hver kvinne kunne velge hva hun liker.

  Forsiktig! Steaming er en god ting, selvfølgelig, men det er ikke alltid mulig å utføre det. Hvis det er betennelse eller abscess i ansiktet, er det bedre å nekte prosedyren, da situasjonen kan forverre. Hvis du blir irritert etter damping, kontakt da en hudlege eller nekter en lignende prosedyre, og prøv dampende masker, eller omvendt, damp på urter og essensielle oljer.
  Husk at skjønnheten i vår hud bare avhenger av hvor godt vi bryr oss om det.

  Slik damper du ansiktet for rengjøring

  Riktig oppførsel av enhver kosmetisk prosedyre er grunnlaget for den positive effekten. Rengjøring er en multi-trinns prosedyre som med riktig tilnærming gir et reelt resultat. Og en av de forberedende trinnene for rengjøring er damping. I dag skal vi snakke om fordelene med damping, lære å gjøre det riktig, og også vurdere hvem som er kontraindisert i denne prosedyren.

  Hva er godt dampende for huden

  Mange mennesker gjør feil når de tror at damping er bare en forberedende fase. Den veldig dampende og eksponeringen for varme damp er en prosedyre. Vurder hvordan det påvirker huden.

  1. Steaming bidrar til dypt å rengjøre huden. Ved hjelp av varm damp blir epidermis rengjort fra overflødig fettete fett, fra rester av kosmetikk og urbane støv.
  2. Steaming bidrar til å myke stratum corneum, noe som gjør det enkelt å fjerne. Det antas at damping er en forberedende fase, ikke bare for mekanisk rengjøring, men også for peeling.
  3. Ved hjelp av damping kan du utvide porene. Dette er gjort av to grunner. For det første er det en dyp rensing. Hvis du påfører en maske med gelatin og aktivert karbon på dampet hud, trenger den direkte inn i forstørrede porene, griper hele innholdet (hudfett, smuss) og fjerner det derfra. Så du kan bli kvitt komedoner. Det andre formålet med de åpne porene er effekten av terapeutiske masker og lotioner. Enhver medisinsk sammensetning vil fungere mye bedre dersom det trenger inn i porene.
  4. Steaming hjelper ikke bare med å få sorte prikker, men også for å bekjempe akne. Varm damp fra en antibakteriell løsning desinfiserer huden overflaten uten å skade det med friksjon.
  5. Hvorfor etter dampende rengjøring er det mye mer effektivt? Faktum er at den forberedte huden selv er klar til å trekke ut alle de usunne og betent porene i porene fra seg selv. Du trenger bare et lite press.
  6. Damping er også oksygenering av huden. Og når hun får nok ernæring, skinner hun med helse og skjønnhet.
  7. Denne prosedyren er også nyttig for moden hud. Varme damper stimulerer aktiv regenerering av huden, bidrar til produksjon av kollagen.

  Med tanke på alle fordelaktige egenskaper ved damping, kan prosedyren gjøres som forberedelse til rengjøring og som en separat hudpleiehendelse.

  Klassisk hud dampende

  Her er en detaljert hud dampende algoritme.

  1. Det er mulig å dampe ut bare ren hud. Før prosedyren, fjern alle sminkerester ved hjelp av sminkefjerner. Dette er veldig viktig, fordi hvis restene av kosmetikk faller inn i porene, kan betennelse begynne, noe som fører til dannelsen av akne.
  2. Samle håret på toppen slik at det ikke forstyrrer. Det er bedre å bruke litt fettete krem ​​på leppene og øyelokkene, siden disse hudområdene er svært tynne og kan være sårbare for varm damp.
  3. Hell inn i en beholder med varmt vann. Det er bedre å ta et basseng eller en kopp med et stort overflateareal for å godt dampe ansiktet fra pannen til hakenes spiss.
  4. Ikke sett ansiktet under de varme damper av kokende vann - du kan bli brent. Vent litt for at dampen skal være komfortabel. Erstatt et ansikt mot paret i en høyde på ca 20 cm fra overflaten av vannet. Du kan ikke komme nærmere - du kan brenne deg selv.
  5. Dekk opp med et håndkle slik at stoffet dekker deg helt og lekker ikke damp. Så du kan grundig dampe ansiktets hud. Stripping har en annen nyttig funksjon - den utfører funksjonen til en inhalator. Åndedretthet i dyp er en utmerket forebygging mot luftveissykdommer.
  6. Hold ansiktet over dampen til du føler at huden din har myknet godt og begynt å svette fra varmen. Det tar vanligvis 10-15 minutter.
  7. Deretter må du fjerne håndkleet fra hodet, tørke fuktighetsflaten med en tørr klut, og fortsett deretter med rengjøring.

  Etter damping og rengjøring må du sette ansiktet på en nærende maske - hvordan ikke å gripe øyeblikket mens porene er åpne og klare til å absorbere næringsstoffer? Det er ikke nødvendig å belaste huden med fete og tette kremer som tetter porene. Etter å ha påført masken, fullfør prosedyren ved å tørke med isbiter. Dette er veldig viktig, forkjølelsen forkler porene. Det vil si, vi åpner dem, rengjør, behandler og så må lukke. I stedet for vanlig vann kan du bruke kamille, calendula, agurk og jordbærmasse til frysing.

  Hva å dampe huden

  For å maksimere effekten av damping, i stedet for enkelt vann, kan du bruke noen oppskrifter til damping.

  1. Medisinske urter. Mange planter har gunstige egenskaper. For problematisk hud, bør calendula brukes - det desinfiserer huden godt. For rødhet og hevelse er det bedre å bruke kamille - det lindrer epidermis perfekt. Hvis du har svarte flekker, vil St. John's wort bidra til å utvide porene. For tørr hud er det bedre å bruke en samling mynte, lindblomster og rosenblad.
  2. Poteter, natron og tea tree olje. Denne dampende løsningen er god for moden hud. Kok poteter i en panne i pannen, men ikke drenne vannet. Fjern poteter etter koking, og legg til en spiseskje med natron og 10 dråper tea tree olje til væsken. Poteter forsyner huden med stivelse, noe som kompenserer for mangel på kollagen i epidermis. Tea Tree Oil strammer løs hud, og natron hjelper med å eliminere rynker i nærheten av øynene.
  3. Antibakterielle løsninger. Hvis du legger til sammensetningen av noen antiseptiske sammensetninger, kan du få en god løsning for å dampe problemhuden. Hvis du har akne, legg til en teskje klorofyllipt, miramistina eller hydrogenperoksid til vannet ditt. Du kan oppløse furatsilina tablett.
  4. Løvetann, persille, sitron. Denne dampende oppskriften passer for de som vil hvite huden og til og med uttonen i ansiktet. Dette verktøyet bidrar til å kvitte seg med alder flekker og fregner. I kokende vann må du koke løvetann blomster og en haug persille. Når avkokingen er klar, legg til litt sitronsaft.

  Du kan bruke noen løsninger for damping, det viktigste er å vite hvilken type hud de er beregnet på.

  Hvordan kan du ellers gjøre det dampende

  Du vil ikke alltid rote rundt med potter, kopper og håndklær. Men du kan ikke rense ansiktet uten damping. I dette tilfellet er det en rask metode for damping - ved hjelp av en serviett.

  Apotek selger en spesiell maske laget av naturlig materiale som absorberer fuktighet godt og er behagelig for huden. Det bør fuktes i noen av de tidligere tilberedte løsningene (eller bare i varmt vann) og påføres huden i 15 minutter. Hvis servietten avkjøler, må den bli gjennomvåt igjen i en varm løsning. 3-4 skylling er vanligvis nok til å dampe.

  Hvis det ikke er tid eller energi å gå til apoteket, er det veldig enkelt å lage en slik maske selv. For å gjøre dette, ta et stykke ren klut og kutt en oval, omtrent lik størrelsen på ansiktet ditt. Hvis det er litt mer - fint, trenger halsen også omsorg. Pass på å lage en spalt for øynene og nesen å bære masken var behagelig. Husk at du ikke kan bruke masken igjen, spesielt hvis huden er et problem. Skadelige bakterier kan akkumulere på vevet, som senere kan føre til betennelse.

  Kontraindikasjoner for damping

  Damping er en ganske alvorlig prosedyre, som har en rekke kontraindikasjoner.

  1. Ikke damp ansiktet i kontaktlinser. I tillegg må du på forhånd konsultere en optometrist om hvorvidt det er mulig å utføre en lignende prosedyre. Noen sykdommer (for eksempel øyetrykk) tillater ikke oppvarming av øyet.
  2. Det er umulig å dampe ut huden ved høy temperatur.
  3. Damping er kontraindisert i rosacea på ansiktet. Høye temperaturer kan ødelegge et blodkar.
  4. Hud kan ikke dampes ut hvis du har forstørrede porer. Dette vil forverre problemet.
  5. Hvis du har astma, kan damping (spesielt med noen urter) føre til en passform.
  6. Under graviditet bør damping være ekstremt forsiktig. I løpet av denne perioden er huden svært følsom og kan reagere uventet. Det samme gjelder for laktasjon.
  7. I kardiovaskulære sykdommer er damping uønsket.
  8. Hvis huden er tørr, er det sjelden nødvendig å dampe, siden prosedyren anses å være tørking. Men for fet hud er damping veldig nyttig.
  9. Rengjøring etter damping bør være veldig forsiktig, hvis arene forblir, vil de helbrede i svært lang tid.

  Generelt bør prosedyren ikke gjøres mer enn to ganger i uken. Hvis du har tynn og sensitiv hud, damp ansiktet ditt hver 10. dag, ikke mer.

  Damping er en ganske effektiv, men samtidig aggressiv prosedyre. Hvis du gjør det riktig, kan det bli kvitt mange kosmetiske problemer. Og hvis du ikke tar forholdsregler, kan du skade huden din. Hvis du etter prosedyren merker dannelsen av edderkoppårene i ansiktet ditt, betyr det at damping er kontraindisert for deg, din kapillær er for svak. Og mer. Den første dampingen gjøres best av en skjønnhetspleie med profesjonelt utstyr og under tilsyn av en spesialist. Dette vil gi deg mulighet til å bli kjent med finessene i prosedyren og få spesifikke anbefalinger for omsorg for hudtype. Skjønnhet krever ikke ofre, det krever omsorg og oppmerksomhet!

  Slik damper du ansiktet ditt til rengjøring: Regler og advarsler

  Alle vet at ansiktsrensingsprosedyrer skal utføres regelmessig. Men hvis det er overflatisk rensing, er det nok gel, skum eller melk til vasking. For mer grundig rensing er det nok skrubbe, peeling og bruk av spesielle lotioner, og for dyp rensing av huden er det nødvendig med en fordampning av ansiktet. I publikasjonen skal vi snakke om hvordan du skal dampe ansiktet til rengjøring hjemme, hvilke stadier prosedyren består av, ta hensyn til forholdsregler for ikke å skade den delikate huden i ansiktet.

  Hvorfor dampe før rengjøring

  For å forstå betydningen av dampprosessen før dyp rensing av ansiktet, vurder hvilke prosesser som oppstår i huden under damping:

  • åpne porer, som tillater stoffer som påføres ansiktet etter dampprosedyren, å trenge inn i de dypeste lagene i huden og for å oppfylle sitt oppdrag å nærende og gjenopprette dermis så effektivt som mulig;
  • blackheads, såkalte komedoner, blir fjernet mye lettere og raskere;
  • skrubb eliminerer døde hudskalaer mye mer effektivt hvis huden er pre-dampet;
  • skitt eller fettete fett blir fjernet med damp lettere og bedre;
  • Ved bruk av en antibakteriell løsning forsvinner inflammatoriske prosesser i huden;
  • damp stimulerer produksjonen av kollagen av huden, og gir dermed elastisitet.

  Forbereder ansiktstampingsprosedyren

  For prosedyren vil passe til enhver beholder, hvis diameter er litt større enn ansiktet. Dette kan være en glassskål, en emaljepanne, et lite basseng, etc. Du kan kjøpe en spesiell beholder for denne prosedyren - en inhalator eller et mini-sauna i hjemmet. De selges i kosmetiske avdelinger av butikker og apotek. Vanligvis på pakken er det en instruksjon om hvordan du skal dampe ansiktet før dyp rengjøring.

  Steking dampbad:

  1. Først må du koke vannet. Hvis du skal gjøre en fullstendig rensing av ansiktet, vil den beste løsningen være bruk av stoffer med helbredende egenskaper. For dette passformet urter - naturlige antibiotika: kamille, salvie eller vinge. Fra dem er det nødvendig å forberede en avkok.
  2. Vann- eller urteavkok blir avkjølt til ca. 50 grader (pluss eller minus 2-3 grader). Denne temperaturen anses som den mest behagelige for dampprosedyren. Varmere vann kan brenne huden, og kaldere vann vil ikke tillate effekten.
  3. Eteriske oljer kan legges til den avkjølte væsken: eukalyptus, peppermynte eller andre. Med disse tilsetningene blir ansiktsrensing enda mer effektiv og mer behagelig.

  Forbered ansiktet:

  1. Hvis ansiktet bærer sminke, må du først rengjøre huden grundig av kosmetikk ved hjelp av vanlig sminkefjerner.
  2. Deretter må du vaske ansiktet godt med melk, gel eller ansiktsvask. Huden overflaten må være helt ren, ellers når damping, kan smuss trenge inn i de dype lagene av epidermis og smitte dem.
  3. Deretter må du beskytte leppens hud og rundt øynene med en krem. Overflaten av disse sonene er så tynn og mild at varm damp kan skade den. Hvis huden er tørr på hele ansiktet, er det også verdt å smøre det med et tynt lag med rik krem.

  Huddampning: 3 trinn

  Prosedyren med å dampe ansiktet hjemme er veldig enkelt og består av bare tre stadier. Med den klassiske ordningen du trenger:

  1. Fjern håret slik at de ikke forstyrrer. Egnet syltetøy, en spesiell bandasje på håret eller enkle hårnål. Lange krøller skal samles i en bolle.
  2. Dekk hodet med et håndkle, len over en beholder med varm væske (urteavkok eller vann). Den optimale avstanden fra ansiktet til vannet er 20 cm. Ikke hold hodet for nær varmt væske for å unngå hudforbrenning. Når du bruker "badstu" for ansiktsdekselet med et håndkle, er det ikke nødvendig.
  3. Sitt på damp i 5 til 20 minutter. Varigheten av prosedyren avhenger av hudtype. Før rengjøringsstart skal en person som har et dampende ansikt, kjenne deres hudtype for å velge den optimale varigheten av prosedyren. Jo fatter huden på ansiktet, desto lengre kan du sitte på dampen.
  4. Fjern håndkleet, blett ansiktet med en tørr klut (ikke gni den) og begynn å rengjøre.

  Etter at ansiktet er dampet, fortsett direkte til rengjøringen. Porene er åpne veldig bra og sorte prikker og andre urenheter fjernes uten store problemer. Det er viktig å huske at under mekanisk rengjøring bør hendene være helt rene for å unngå infeksjon, og det er bedre å bruke spesialverktøy for å fjerne sorte punkter trygt.

  Etter rengjøringen er det nødvendig å "lukke" porene, dvs. returnere dem til sin opprinnelige tilstand. Slik gjør du dette ved å se følgende video (videoen viser hele prosessen med dampende ansikt hjemme):

  Etter at porene er innsnevret, kan du bruke en krem, dag eller natt, avhengig av tidspunktet på dagen. Det anbefales at du utfører dampprosessen om kvelden, slik at ansiktet kan hvile godt etter dyp rensing.

  Slik damper du ansiktet ditt før du rengjør det

  For bedre å dampe og løse noen hudproblemer, anbefales det å bruke ekstra ingredienser. Disse kan være medisinske urter og essensielle oljer, som nevnt ovenfor, samt noen farmasøytiske preparater og til og med matvarer. Her er noen alternativer for å løse forskjellige oppgaver:

  1. Dekoksjoner av urter vil bidra til å takle mange problemer. Hvis irritert og rødt hud er opptatt, vil kamille og elderbær hjelpe, de har muligheten til å berolige epidermis. Ved inflammatoriske prosesser, bør calendula (marigold) og coltsfoot brukes. I tilstedeværelsen av sorte prikker vil gresset av St. John's wort hjelpe. Jordbærblader og samlingen av følgende medisinske urter er egnet for tørr hud: lindblomster, peppermynte og te-rosenblad. Hvis du i tillegg til rengjøring trenger å fargelegge ansiktet ditt, kvitte seg med fregner og andre pigmentplasser, kan du lage et avkok av persille og løvetann, og før damping tilsetter sitronsaft til sammensetningen.
  2. Ved hjelp av essensielle oljer kan du forbedre de metabolske prosessene i huden. Ylang-ylang, jasmin og oransje er velegnet til tørr hud, bergamot, sitron, tea tree for fet hud, og lavendel, grapefrukt eller neroliolje anbefales for kombinasjonshud. Eteriske oljer kan forårsake en allergisk reaksjon, slik at første bruk av noen av oljene begrenser til maksimalt to dråper. I etterfølgende tider vil det være mulig å øke mengden olje for prosedyren opptil 5 dråper.
  3. Farmasøytiske antiseptiske midler som brukes til damping, er effektive for behandling av problemhud. Hvis du har akne og andre utslett på huden din, kan hydrogenperoksid, klorofyllipt, miramistin, furatsilin, rotocan (naturlig antibakterielt middel) tilsettes til dampende vann.
  4. Poteter, kokt i uniform, vil bidra til å forynge ansiktets hud. Stivelsen som finnes i grønnsaken, vil bidra til å gjenopprette kollagen og gi elastisitet til huden. I vannet som gjenstår fra matlaging av vegetabilsk, må du legge til 1 ss. l. natron og 10 dråper tea tree olje. Takket være denne kombinasjonen av stoffer kan du oppnå løfteeffekt og bli kvitt små rynker.

  Varighet og frekvens av prosedyren

  Varigheten av dampingsprosedyren bestemmes ut fra hvilken type hud. For fet hud kan prosedyretiden være 15-20 minutter, men for første gang er det bedre å ikke overstige 10 minutter. Tørr hud er tynnere og mer sårbar, langvarig eksponering for damp er kontraindisert for henne, så vi forkorter dampende tid til 5-7 minutter.

  Hyppigheten av prosedyren avhenger også av hudtype. Fett kan dampes en gang i uken, og tørk bare en eller to ganger i måneden. Kombinert hud må pre-dampes før børsting omtrent en gang hver 10. dag.

  Kontraindikasjoner: hvem kan ikke dampe ansiktet

  Selv om det ved første øyekast synes dampprosessen ufarlig, er det en rekke kontraindikasjoner for gjennomføringen:

  1. Det er umulig å varme over dampet i ansiktet med merkbare betennelser. Som et resultat intensiverer inflammatoriske prosesser bare.
  2. Når rosacea-prosedyren er strengt forbudt. Under påvirkning av varm damp kan ødelagte blodkar briste.
  3. Høy temperatur er en kontraindikasjon for dampprosedyren.
  4. Bronkial astma og damping er ikke kompatible. Prosedyren fremkaller lett et angrep.
  5. Noen øyesykdommer, spesielt de som er forbundet med økt intraokulært trykk, utelukker muligheten for en oppvarmingsprosedyre.
  6. Det er uønsket å utføre ansiktet å dampe for personer med kardiovaskulære sykdommer. Varm damp kan øke presset, provosere en forverring av hjertesykdom.
  7. Under graviditet og amming bør dampprosedyren utføres svært nøye. Huden i disse perioder er spesielt utsatt for ulike effekter. Bedre å ikke eksperimentere.
  8. Det bør tas i betraktning at varm damp berører huden av fuktighet, til slutt kan det bli overdried og begynner å skrelle av. Personer med økt tørrhet i huden bør ikke dampe. Eldre hud, dehydrert på grunn av alder, prosedyren vil heller ikke være til nytte.

  Alternative dampende metoder

  Hvis du ikke virkelig vil dampe ut huden over en bolle eller panne, kan du lage applikasjoner: Legg en ren serviett i den forberedte varme infusjonen, og legg den på et renset ansikt og legg deg ned i ca. 5 minutter. Gjenta deretter prosedyren tre til fem ganger (avhengig av hudtype). Effekten vil bli mye mindre enn den klassiske metoden.

  Du kan kjøpe ferdige dampmasker for å rense ansiktet ditt. De stoffene som kommer inn i sammensetningen, når de samhandler med vann, begynner å frigjøre varme, som et resultat, porene ekspanderer og det blir lettere å rengjøre. Effekten vil være liten, men disse masker vil hjelpe mennesker som er kontraindisert intensive termiske prosedyrer.

  På grunn av det store antallet kontraindikasjoner og en ganske høy aggressivitet av effekten av damp på huden, blir dampende gel for ansiktsrensing stadig mer populær. Kosmetisk produkt gir deg mulighet til å utvide porene, myke fettplugger og keratinøse hudpartikler. Når verktøyet brukes, oppvarmer ikke vevet, så det kan brukes av nesten alle. Den kalde hydrogeneringsprosedyren gjøres best av en kosmetolog, men med streng overholdelse av instruksjonene, kan du klare det selv hjemme.

  Som konklusjon

  Ren hud er garantert bare dersom støvprosedyren før rengjøring blir en vanlig snarere enn en engangs prosedyre. Men husk at hele prosedyren for klassisk damping er aggressiv for huden og har mange kontraindikasjoner. Behandle prosedyren med vilje, veie alle fordeler og ulemper, og resultatet vil ikke skuffe.

  Flere Artikler Om Typer Acne