Hydrogenperoksid er et oksidasjonsmiddel som brukes i medisin og ulike næringer. I hverdagen brukes en 3% peroksidoppløsning, som godt desinfiserer sår og stopper mindre blødning. Hvis du bryter med sikkerhetsforskrifter, spesielt når du bruker løsninger med høy konsentrasjon, er det fare for å bli brent med hydrogenperoksid. Behandling og prognose avhenger av plasseringen av skaden.

årsaker

Ifølge statistikken er opptil 5% av alle kjemiske forbrenninger forårsaket av peroksydslesjoner. Oftest forekommer de når peroksydoppløsningen svelges eller huden blir utsatt for væsker med en reagenskonsentrasjon på over 10%.

Den farligste er perhydrol - en væske som inneholder opptil 35% hydrogenperoksid.

Et brenning av hydrogenperoksid kan ha følgende årsaker:

 • arbeid med konsentrerte løsninger uten verneutstyr (hansker, briller) under forholdene for kjemiske, tekstil- og andre næringer;
 • lagring av peroksyd desinfeksjonsmiddelløsningen på uegnede steder, for eksempel i direkte tilgang til et barn;
 • kontakt med kjemikaliet når man splitter opp lagringstanken;
 • lang eksponering av 6-9% oppløsning av produktet i hodebunnen under hårfarging;
 • utilsiktet inntak ved skylling av munn og tannkjøtt;
 • allergisk mot stoffet.

symptomer

Symptomene varierer avhengig av graden og plasseringen av brenningen. Graden av skade bestemmes av konsentrasjonen og volumet av stoffet som har falt på huden eller slimhinnen.

En hudbrennstoff med hydrogenperoksid er ledsaget av rødme (hyperemi) eller misfarging av brente områder, ødem og smertsyndrom av varierende intensitet. Med høy konsentrasjon av stoffet, opptrer blister på huden, og noen områder av lesjonen gjennomgår nekrose. Under helbredelsen av alvorlige skader dannes arr på huden.

Oral hulrom

En brenning i munn og hals manifesteres av følgende symptomer:

 • hevelse i det berørte området;
 • blanchering av brenningsonen, som tydelig skiller den mot bakgrunnen av friske vev;
 • alvorlig smerte (når konsentrasjonen av reagenset er over 6% for munnhulen og mer enn 10% for svelget).

I alvorlige tilfeller forekommer områder med våt nekrose i munnen. Under virkningen av peroksid blir slimhinnen sprød, noe som bidrar til dypere penetrering av reagenset og ytterligere utvidelse av det berørte området. Arter etter å helbrede munnhulen mer massiv enn med nederlaget av huden.

Inntaket av hydrogenperoksid forårsaker brannskader i spiserøret og magen, noe som provoserer hevelse, stenose i det øvre GI-systemet og alvorlig smerte. Forbrenninger av indre organer er som regel kombinert med hudlidelser rundt leppene, slimhinnene i munnen og svelgen.

øyne

Både konsentrert hydrogenperoksid og en harmløs apoteksløsning kan brenne hornhinnen i øyet.

Når det inntas med 3% peroksid, oppstår øyeslimhinneirritasjon, fotofobi og overdreven tåre. Samtidig føles pasienten en brennende følelse i hornhinnen, og hans syn forverres midlertidig.

Med mer alvorlige forbrenninger blir hornhinnen skyfri, og brenning blir til et fullverdig smertesyndrom. Intensiteten av smerten øker om noen timer. Det berørte øyet sveller og rødmer i konjunktivområdet. Når de blir utsatt for tekniske løsninger for perhydrol og peroksid, blir sår og perforeringssteder dannet på øyets strukturer.

Specificiteten av virkningen på slemhinn hydrogenperoksid er lik alkalier. Disse stoffene trenger dypt inn i vevet og forårsaker alvorlig skade. Når hornhinnen brenner, forverres prognosen over flere dager etter skaden sammenlignet med den primære.

Førstehjelp for nederlag

Kompetent og tidsriktig tilveiebrakt førstehjelp forbedrer prognosen betydelig og forkorter helbredelsesperioden for skader på hud og slimhinner. Det er spesielt viktig å raskt fjerne reagenset fra det berørte området med brann i øynene og indre organer.

Ved hudforbrenning er følgende tiltak effektive:

 1. Vask det berørte området med rikelig med vann. Utføres senest en halv time etter skade.
 2. Bruk av nøytraliserende midler (svake syreoppløsninger) til vask etter fjerning av reagenset fra hudoverflaten.
 3. Påføring av en steril tørr dressing på skadeområdet.

Hydrogenperoksid er ikke alkalisk, men i et nøytralt og alkalisk medium reduseres det til alkaliske forbindelser som kan forverre forbrenningen. Syrer brukes derfor til å nøytralisere det. For å forberede løsningen er det nødvendig å blande vann og noen få dråper sitronsaft.

Det skal bemerkes at fjerning av peroksid fra huden er mulig bare ved hjelp av vann. Bomull ull, servietter, svamper enda mer gni reagenset i den skadede epidermis.

Munnhule og indre organer

Ved brann i munnen og halsen, vask det berørte området med rikelig med vann og kontakt lege.

Hvis det er umulig å skaffe rettidig medisinsk behandling etter vask med sterkt smertesyndrom, brukes anestetiske løsninger og applikasjoner. Bruk tradisjonelle metoder uten å konsultere en lege, er forbudt.

Hvis peroksid kommer inn i mage-tarmkanalen, bør du umiddelbart ringe til en ambulanse og ty til mageutslipp. Før medisinsk teamet kommer, bør du drikke 300-350 ml 1% natriumtiosulfat og provosere oppkast med trykk på roten av tungen.

Sorbenter, stivelsesløsning, varm te, ikke-karbonisert vann og melk vil bidra til å nøytralisere virkningen av reagenset.

Ved ankomst av ambulanspersonalet er det nødvendig å informere legen om konsentrasjonen av peroksidet, den estimerte mengden av reagenset full og listen over tiltak som er tatt.

øyne

Ved hornhinneforbrenning anbefales det ikke å behandle skaden med en nøytraliserende løsning. Hvis øynene dine er berørt, gjør følgende:

 1. Skyll hornhinnen grundig med vann uten bruk av servietter, svamp og andre enheter. Under prosedyren er det svært viktig å holde det skadede øyet åpent.
 2. Etter vask må du lukke øynene med en tørr, steril klut og ta kontakt med beredskapsrommet eller akuttmottaket på det oftalmologiske sykehuset.

Hvis det er umulig å gi rask medisinsk behandling, kan du dryppe dråper med antibakterielle og smertestillende effekter. Som regel er de aktive ingrediensene av medisiner kloramfenikol og lidokain.

behandling

Terapi for brennstoff med hydrogenperoksid innebærer flere trinn:

 1. Nøytralisering og fjerning av kjemisk reagens fra det berørte området.
 2. Avgiftning og gjenoppretting av normal vann-saltbalanse i kroppen (med interne forbrenninger).
 3. Symptomatisk behandling.
 4. Rehabiliteringsaktiviteter som fremmer helbredelse og reparasjon av skadede vev.

tradisjonelle

Medikamentterapi for brannskader med hydrogenperoksid kan inneholde følgende stoffer:

 • med hudskader - Panthenol, Levomekol, Metrolavin, lidokainsalve og sprøyter;
 • øyeforbrenninger - Inocainum, Alkaine, Levomitsetin;
 • med brannsår i halsen - aerosolformer av novokain med ephedrin eller adrenalin, Prednisolon;
 • i tilfelle av interne forbrenninger - dråper med natriumbikarbonat (i tilfelle acidose), cordiamin og koffein (i tilfelle av kardiovaskulær svikt forårsaket av traumer), atropin, papaverin, platifillin (ved brennstød), hormonelle antiinflammatoriske stoffer (prednisolon).

Som en støttende behandling brukes injeksjoner av B-vitaminer og antioksidanter, samt fysioterapi (elektrisk stimulering, magnetisk terapi, franklinering, fonophorese, enzymelektroforese).

For alvorlige lesjoner er vevplast eller fjerning av en del av et organ nødvendig.

folk

Det anbefales kun å bruke metoder for tradisjonell medisin på rehabiliteringsstadiet. For å gjenopprette hud og slimhinner etter brennstoff med peroksid, er følgende verktøy nyttige:

 • komprimerer med havtornolje og en oljeoppløsning av vitamin E (1-2 dråper per 2 ss basolje);
 • applikasjoner med sterk svart te, tinktur av en coltsfoot eller eikbark (2 ss vegetabilske råvarer per 1 kopp kokende vann);
 • vaske infusjon av blader og knopper av bjørk (1 spiseskje med 1,5-2 kopper kokende vann);
 • komprimerer på øyelokkene med infusjon av kløverblomster (1 spiseskje tørr råstoff per 200 ml kokende vann);
 • Skyll avkok av eikebark (1-2 spiseskjeer pr. 200 ml kokende vann) eller kamille (1 spiseskje per kopp varmt vann).

forebygging

For å unngå brannskader, må du følge sikkerhetsregler ved håndtering av hydrogenperoksid:

 • Det er forbudt å hente farmasøytiske og konsentrerte peroksidløsninger i beholdere fra drikkevarer og produkter, samt til umerkede flasker som indikerer stoffet og dets konsentrasjon.
 • Lagre verktøyet må være på steder utilgjengelige for psykisk syke og unge familiemedlemmer;
 • perhydroler og andre mettede løsninger av stoffet bør ikke holdes nær steder for forberedelse og lagring av produkter;
 • Ved kontakt med peroksid med en konsentrasjon på over 6%, skal vernehansker brukes, og når du arbeider med reagens - og briller;
 • umiddelbart etter bruk må du forsiktig tette beholderen med stoffet;
 • Det anbefales ikke å bruke tradisjonelle behandlingsmetoder, noe som sørger for inntak av et antiseptisk selv i minimal konsentrasjon.

Svelging, langvarig kontakt med stoffet og uforsiktig håndtering av konsentrerte reagensløsninger er de vanligste årsakene til brannskader. Ved overholdelse av sikkerhetsforskriften er sannsynligheten for skade redusert, og bare allergikere og personer med økt hudfølsomhet (for eksempel atopisk dermatitt) forblir i fare.

Kan jeg få en brenning fra hydrogenperoksid?

Hydrogenperoksid er tilgjengelig i ethvert hjemmemedisinskiste. Alle vet om de viktigste egenskapene til denne løsningen - stopper blødning, renser såret. Noen mennesker bruker det som et helbredende middel til behandling av somatiske lidelser. Faktisk er alt dette riktig, men bruken kan ikke alltid være så ufarlig for helse. En av de ubehagelige konsekvensene er en brenning fra hydrogenperoksid.

Bruk i medisin og liv

Hydrogenperoksid, som vann - har lignende organoleptiske egenskaper. Men så snart hun behandler skadet hud, blir hennes fysiske egenskaper merkbar. Hydrogenperoksid skummer godt og fjerner dermed død hud, smuss, mikrober. Ved å bruke 6% hydrogenperoksid kan misfarging av hår, vev. Noen blekingpreparater for tannemalje inkluderer hydrogenperoksid. Dens bruk har blitt mye brukt som et desinfeksjonsmiddel ikke bare i helseinstitusjoner, men også hjemme.

Hydrogenperoksid med en konsentrasjon på 30 - 35% kalles perhydrol. Den brukes til tekniske formål. Ved eksponering for åpne områder av kroppen (inkludert slimhinner) med lignende sammensetning, er det fare for brenning. Et brennsår fra en slimhinne kan oppstå hvis løsningen kommer inn i magen. En mild kjemisk brenning er herdbar. Hvis du drikker perhydrolvolum opp til 100 ml - så er det dødelig for livet.

Etiologi og patogenese

Det er ganske sannsynlig å få en brenning fra hydrogenperoksid hvis du ignorerer reagensene som inneholder den i sammensetningen eller ren form. Brenn spiserøret, mageslimhinnen, luftveiene er vanlig hos barn. Dette skjer når hydrogenperoksid er på et tilgjengelig sted, så vel som om beholderen lett kan åpnes. Situasjonen forverres av feil førstehjelp, selvbehandling, venter på tid. Det er mulig å få forbrenninger av slimhinnen og huden på øyelokkene når håret lyser, dessuten når det er uforsiktig åpning av flasken.

Når det blir utsatt for epidermis, splittes peroksidet og frigjør det atomiske oksygen. Det er han som lurer, avviser sårets patologiske områder. Hvis hydrogenperoksid med en liten konsentrasjon kommer på huden, oppstår det avklaring. Hydrogenperoksid kan brennes hvis det er høyt konsentrert. Den største faren er dens treff på magehinne i mage, munn. Ved å komme i kontakt oppstår ødeleggelse av blodårer, noe som er farlig ved blødning. Med massiv skade på blodårene mulig luftemboli.

Alvorlighetsgraden av brenningen

Hydrogenperoksid med lav konsentrasjon forårsaker ikke forbrenninger, noe som vil skade kroppen og være underlagt en bestemt klassifisering.

Perhydrol har en betydelig negativ effekt på helsen.

Det er 4 grader av skade:

 • I tilfelle en brenning fra peroksid, er det en merkbar hyperemi (dvs. rødhet) i begynnelsen. Senere kan en hvitaktig blomst oppstå. Offret noterer seg en svak brennende følelse.
 • I en annen fase brenner, blir rosa brennpunktene uttalt. Offeret klager over brennende smerte. På det patologiske området er blærer merkbare, som senere åpnet.
 • I tredje grad brenner hydrogenperoksid huden, ledsaget av alvorlig smerte, som stoppes ved å ta smertestillende midler. Blærer, sår, tegn på betennelse, hevelse er merkbare på huden.
 • Ved brann i fjerde grad påvirkes det tredje laget av huden - subkutant fettvev, samt musklene som befinner seg under det.

Forverrer den patologiske prosessen, ikke bare konsentrasjonen av hydrogenperoksid og stedet, men også området, varighet av eksponering.

Tegn på brenning

Uansett hvor hydrogenperoksidet slippes, har brenningen lignende utvendige tegn:

 • Nettstedet på stedet for en kjemisk brenning har en litt hvitaktig tynn på grunn av koagulering av myke vev;
 • hevelse av vev oppstår, er alvorlighetsgraden avhengig av graden av skade;
 • Blåsere vises i klasse 2, 3 og 4. Ved første fase av brenne bare rødhet.

I tillegg til de ovennevnte tegnene på brenning med hydrogenperoksid, skiller spesialister individuelle symptomer for forskjellige berørte områder.

Brenn huden

Det er preget av de ovennevnte symptomene. Ofte, etter helbredelse av brannskader av klasse 3 og 4, blir arr dannet.

Munn brenner

Det skjer hvis hydrogenperoksid brukes fra en konsentrasjon på 6% og over til andre formål. En oral forbrenning kan følge en ansiktsbrenning med hydrogenperoksid. Det første tegn er alvorlig smerte, samt klare grenser for skade. Sårets kanter har en hvitaktig blomst. Etter kort tid dannes nekrose: vevet blir grått og blir friskt. Helbredelse er ledsaget av arrdannelse.

Øyeslimhinneforbrenning

En slik brenning med hydrogenperoksid kan oppstå ved uheldig bruk av fargestoff for farging av øyenbrynene, øyevipper, som inkluderer hydrogenperoksid, samt ved tilfeldig kontakt med peroksid på tidspunktet for lyshår.

Slimhinnen har stor følsomhet. Selv små konsentrasjoner av hydrogenperoksid kan føre til alvorlige konsekvenser. Den ekstreme graden av den patologiske prosessen er blindhet. Når treffer 3% hydrogenperoksid, føles offeret en liten brennende følelse, det er rikelig tåre og frykt for lys. Konjunktiva og hornhinnen i øynene blir røde. Ved rikelig vask med vann forsvinner irritasjon Et skadet stratum corneum kan bli overskyet. Med en brenning med hydrogenperoksid med større konsentrasjon, oppstår sårdannelser.

Halsbrann

I noen tilfeller oppstår behandling av sykdommer i halsen med deltagelse av hydrogenperoksid - de utfører skylling. Fra 3% brennstoff peroxide vil ikke forekomme. Hvis konsentrasjonen av løsningen er over 6%, er det sannsynlig at det vil oppstå. Sammen med ham ser offeret smerte ved svelging, hevelse, noe som fører til en smalning av strupehode, som begrenser eller eliminerer helt svelging.

Ved undersøkelse observeres nekrose av munnslimhinnen, som krever akutt legehjelp. Livsfarlig er bruk av perhydrol inni. Som et resultat kan blødning og død utvikles.

Førstehjelp og terapeutiske aktiviteter

Hva skal jeg gjøre når en ulykke oppstår? Det er viktig å huske at det er mulig å redusere det berørte området dersom det er riktig å gi førstehjelpsbehandling, og også hvis brenningen behandles av en profesjonell.

Etter å ha fått en brenning, trenger såret ikke å bli behandlet med hydrogenperoksid, som det er gjort med mekaniske skader. Først av alt vil tiltakene reduseres til hurtig fjerning av hydrogenperoksid fra overflaten. Dette krever spyling av brennstoffet med rent vann i tilstrekkelig volum.

Det er forbudt å plukke såret med bomulls- eller gasbindservietter. Slike manipulasjoner vil tillate hydrogenperoksid å trenge inn i dypliggende vev. Det vil bidra til å nøytralisere peroksidet en svak syreoppløsning, fremstilt fra granulater eller sitronsaft fortynnet med vann.

Alvorlig brenning av hydrogenperoksid etterfulgt av blåsing krever umiddelbar faglig oppmerksomhet. Lignende handlinger bør utføres og med brann i øynene, spiserøret, magen. Hvis hydrogenperoksid har penetrert inn i mage-tarmkanalen, kan magespyling være nødvendig etter foreløpig innføring av sonden.

I tilfelle av acidose, som oppstår med omfattende forbrenninger med høy konsentrasjon av hydrogenperoksid, foreskriver spesialisten parenteral administrasjon av 4% brusoppløsning. Resten av behandlingen er redusert til utnevnelse av legemidler som reduserer symptomene på brennstoff med hydrogenperoksid.

Disse stoffene inkluderer:

 • Ved brannstøt: glukoseoppløsning, papaverin, reopolyglucinoppløsning;
 • Med endringer i kardiovaskulærsystemet: koffein, kordiamin;
 • Lokalt på den berørte overflaten er antibakterielle salver og dressinger foreskrevet med dem: Levomekol, Anestezin.
 • Ved ødem i strupehode: Novocain med adrenalin.

I tillegg kan B-vitaminer, C-vitamin foreskrives.

Det første en person står overfor, etter en brenning med hydrogenperoksid, er panikk, noe som fører til feil handlinger. Først og fremst, sammen med levering av medisinsk behandling, må du roe ned for å riktig orientere. Selv en mindre kjemisk brenning med hydrogenperoksid bør ikke overses av en erfaren spesialist.

kilder:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/hydrogen_peroxide__36359
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=598c3f69-91b2-45a1-8970-19bdc77500f8t=

Fant en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter

Brennstoffperoksid brenner, hva skal jeg gjøre?

God tid på dagen! Jeg heter Khalisat Suleymanova - jeg er en fytoterapeut. Da jeg var 28 år, helbredet jeg meg med livmorhalskreft med urter (mer om min erfaring med utvinning og hvorfor jeg ble en fytoterapeut her: Min historie). Før du kan behandles i henhold til de nasjonale metodene som er beskrevet på Internett, vennligst kontakt en spesialist og legen din! Det vil spare deg for tid og penger, fordi sykdommene er forskjellige, urter og behandlingsmetoder er forskjellige, og det er fortsatt comorbiditeter, kontraindikasjoner, komplikasjoner og så videre. Så langt er det ingenting å legge til, men hvis du trenger hjelp til å velge urter og behandlingsmetoder, kan du finne meg her ved kontakter:

Thetephone: 8 918 843 47 72

Mail: [email protected]

Brenn når bruken av hydrogenperoksid kan skje med alle som bruker den og har i førstehjelpsutstyret. Dette skjer som følge av feilaktig bruk av produktet til husholdnings- og kosmetiske formål, samt med sterk konsentrasjon av stoffet. Tenk på om det er en brenning fra hydrogenperoksid hva du skal gjøre hjemme.

Eksternt peroksid brenner

Skader forårsaket etter bruk av stoffet, har 4 grader:

 1. Smerte og rødhet i stoffet. Etter noen dager vil huden selv herdes og helbrede.
 2. Mild hevelse, mulig blæring og smerte i sårområdet. Etter helbredelse kan små arr forbli.
 3. Huden blir død og grov, hvorpå et nytt skinndekke begynner å vokse.
 4. Den store dybden påvirkes, huden blir svart og forkullet. Med et stort lesjonområde er døden mulig.

Når det brukes topisk, kan du få en brenning hvis du overskrider konsentrasjonen eller den anbefalte dosen av legemidlet. Faren er at dybden av såret øker, mens peroksidet interagerer med huden.

Hvis et ansiktsforbrenning forekommer med hydrogenperoksid, hva skal man gjøre:

 1. Etter lesjonen skylle området med rikelig med rent vann og rennende vann i 15 minutter.
 2. For å fjerne overflødig stoff kan ikke bruke serviett eller bomullspinne.
 3. For å fjerne effekten av peroksid, bør du bruke sitronsaft. Du kan lage en svak løsning av sitronsyre og feste den til det berørte området.
 4. Sett et sterilt gassbind på det berørte området.

I tillegg til peroksid kan du skade ansiktet ditt med ulike kjemiske midler. I slike tilfeller behandles en ansiktsbrenning med hydrogenperoksid. Men dette kan bare gjøres ved de første to stadiene av brenningen, og også om graden av skade er liten. Ved brannskader 3 og 4, behandles kun sårets kanter med peroksid.

Ofte, under hårfargingsprosedyren, kan hårbunnen og håret i seg selv bli skadet. Uavhengig kan du bare vaske det berørte området med varmt rennende vann, og deretter må du konsultere en spesialist. I tilfelle av alvorlig skade, vil pærene gjenopprette i ganske lang tid, og noen ganger slutter å vokse i det hele tatt.

Interne brannsår etter bruk av peroksid

Hvis dette stoffet på en eller annen måte kommer inn i menneskelig fordøyelsessystem i store mengder, kan det føre til smerte og brannskader. Denne situasjonen er ekstremt farlig for livet, så du må ta de nødvendige tiltakene så raskt som mulig. Avlastningsordningen for brann i mage og spiserør er som følger:

 1. Ring en ambulanse eller deg selv så snart som mulig for å levere pasienten til et medisinsk anlegg.
 2. Gi offeret en drink med 1% natriumtiosulfatløsning (200-300 ml).
 3. Skyll det berørte området med sorbenter. Du kan bruke fortynnet stivelse i melk eller vann.

Når en slemhinneforbrenning oppstår med hydrogenperoksid, er det første trinnet å skylle det berørte organet grundig med vann. Ofte skjer dette med øynene og medfører det faren for fullstendig å miste synet. Etter at legemidlet er helt fjernet fra øyet, er det nødvendig å dryppe beroligende dråper i den, samt å bruke en ren bandasje. Vaskeprosedyren er ganske ubehagelig, da det innebærer bruk av store mengder vann med åpne øyne.

Peroksid brukes til å behandle ulike sykdommer i øret. Hvis det brukes feil, øker øret med peroksid. På samme måte som i andre tilfeller er det først å skule ørekanalen godt, og så snart som mulig gå til en medisinsk spesialist.

Før du bruker hydrogenperoksid til forskjellige formål, bør du være godt kjent med instruksjonene, undersøke alle doser og konsultere eksperter. Dette vil bidra til å forhindre uønskede forbrenninger og sår av varierende alvorlighetsgrad. Men hvis problemet fortsatt har skjedd, må du følge anbefalingene for eliminering, og etter 7 dager blir det ikke noe spor av det berørte området fra effekten av stoffet.

Hvordan skape førstehjelp og behandle en brenning for hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid er et nødmedisin for kutt, slitasje og mindre blødning. Det frigjøres uten lege resept i glass eller plastbeholdere med en konsentrasjon på 3%. Hvis det brukes feil, er det fare for forbrenning fra hydrogenperoksid.

Egenskaper og effekter av peroksid

Takket være ett ekstra hydrogenatom har peroxide (hydrogenperoksid) muligheten til å desinfisere sår, drepe sykdomsfremkallende bakterier og tette opp blodkarene, noe som bidrar til å stoppe blødningen. I løpet av en kjemisk reaksjon dannes oksygen - et hvitt hissende skum vises på overflaten. Det renser såret fra rusk, døde celler, pus, mikrober. Anvendelsene av hydrogenperoksid er omfattende:

 • desinfeksjon av sår og slitasje;
 • sanitet for purulente lesjoner av nasopharynx;
 • stoppe kapillær blødning, inkludert fra nesen;
 • gni huden for å fjerne pigment flekker;
 • vaske munnen med stomatitt, periodontal sykdom og andre sykdommer i munn og strupe;
 • deodoriseringsmiddel;
 • macerasjon av svovelpropper i ørene;
 • tannbleking;
 • gynekologisk douching.

Blant kontraindikasjoner av stoffet er overfølsomhet overfor bestanddelene. Det er forbudt å komme inn i dype sår.

Typer og grader av brenning med hydrogenperoksid

I hverdagen når du bruker 3% hydrogenperoksid, kan ikke hudforbrenninger oppnås. Det er mulig å brenne med en konsentrert løsning av peroksid på 6-10% eller høyere. Konsentratet kalles perhydrol og brukes i produksjon - det står for ca 5% av kjemiske skader. Alle medisinske forbrenninger er klassifisert i henhold til graden av vevskader.

 1. Den første graden er preget av et lite lesjonområde, en liten rødhet av huden.
 2. Den andre graden er indikert av blister i det brente området med lett innhold i dem, rødhet og hevelse.
 3. I den tredje graden av kjemisk forbrenning er de dype dermisskadene skadet, skorpene dannes på såret, under hvilket arrvev dannes over tid.
 4. Den fjerde graden er tildelt skade med dyp skade på huden, subkutan fett, muskler. Det forkullede vevet dør av, sårets farge blir svart.

Hvis det oppstår en første eller en annen grad av brann i huden, og størrelsen ikke overstiger palmen, helbringer denne skaden innen 1-2 uker med riktig pleie uten medisinsk inngrep.

Førstehjelp

Førstehjelp for brannskader er å fjerne og nøytralisere skadekilden. Hvis skaden er ekstern, er det nødvendig å vaske såret med rennende vann ved romtemperatur i minst 20 til 25 minutter. Brenn 1 og 2 grader etter skylning bør smøres med panthenol eller levomekol. Du kan bruke andre stoffer eller komprimere havtornolje. Etter slike skader forblir ardann som regel ikke.

Ved ekstern kjemisk forbrenning på 3 eller 4 grader, bør førstehjelp bestå av å vaske det skadede området med rennende vann ved romtemperatur. Det er bedre å øke varigheten av vasking, og oksideringsmidlet har en tendens til å trenge inn i dypet i vevet. Parallelt er det nødvendig å ringe en ambulanse og transportere offeret til sykehuset. De vil vurdere pasientens tilstand og utføre de nødvendige terapeutiske prosedyrene. Før legen kommer, kan du dekke såret med en ren, lofri klut dyppet i kjølig vann, ta Ibuprofen eller Paracetamol smertestillende midler. Det er umulig å smøre eller behandle såret selv.

For indre brannskader i munn, strupehode og mage, vil førstehjelp bestå av en sårmagespray og en ambulansbrigadeanrop. Ved inntak, må stoffet fjernes for å minimere effektene. Drikk offeret med vann ved romtemperatur og forsøk å indusere oppkast. Etter å ha gitt en drink, nøytraliserende væsker: melk, fortynnet sitronsaft, sitronsyreoppløsning eller potetstivelse med vann. Ring en ambulanse eller besøk en helsesektoren på egen hånd - nødvendigvis hvis oksidanten kommer inn.

Øyebrenning med hydrogenperoksid kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert tap av syn. Førstehjelp ved kontakt med øyens slimhinne - Skyll lang tid med rennende vann og kontakt lege ved hjelp av lege. Dropp Levomycetin eller Lidocaine i øynene før han kommer.

Videre behandling

Med en enkel brenning av hydrogenperoksid kan det utføres lokal behandling rettet mot lindring av symptomer og smerte. Et bandasje kan påføres såret for å forhindre mekanisk skade på den brente overflaten. Ved 2 graders brannsår bør du ikke åpne blister på egen hånd for ikke å smitte under huden og forhindre utseende av arr. Alvorlige brannskader på 3, 4 grader behandles av leger. Amatør er ikke tillatt.

Mulige komplikasjoner og forholdsregler

Eventuelle skader kan legge merke til på kroppen. Et sterkt peroksid brenner når det tas i store mengder, forårsaker acidose, nedsatt nyrefunksjon og metabolisme. Med langvarig bruk av peroksid for å skylle munnen, brystvorter av tungehypertrofi. Faren for øyeforbrenninger er forverring eller tap av syn. Dype skader på huden forårsaker dannelse av overflødig bindevev og arr, noe som vil minne deg om en ulykke for resten av livet. For å unngå ubehagelige konsekvenser, bør du følge enkle regler:

 • Hold produktet utilgjengelig for barn;
 • kjøpe et stoff for hjemmebruk, med en konsentrasjon på ikke mer enn 3%
 • Ikke hell væsken i flasker fra andre måter;
 • Påfør med forsiktighet på ansiktet og rundt øynene.
 • Ved produksjon ved arbeid med farlige stoffer, bruk kjemiske beskyttelsesmidler;
 • Ikke å ta stoffet inne, til tross for at noen tilhenger av tradisjonell medisin anbefaler denne metoden for behandling av sykdommer.

Hvis du begynte å klø, når du brukte stoffet, ble rødhet oppstått, bør behandlingen av såret stoppes. I noen tilfeller kan overflaten fra bruk av antiseptisk stoff bli hvit, noe som også indikerer at opptaket av stoffet ikke kan tas opp. Hastigheten ved hvilken pasienten er kurert avhenger av omfanget av skaden, det er viktig å gi offeret kompetent førstehjelp og forhindre alvorlige konsekvenser.

Brennstoffet brenner

Hydrogenperoksid har nesten ingen farge eller lukt. Ligger i førstehjelpsutstyret i hvert hjem, og du kan kjøpe det på et apotek. Det brukes daglig for sårdesinfeksjon, endring av hårfarge, samt i industrien. Og ikke alle er klar over hvordan man skal brenne med hydrogenperoksid, og vet derfor ikke hva de skal gjøre i en slik situasjon. Hovedsakelig brukt 3% løsning (hjemme for desinfeksjon) og det er ganske trygt. Men med bruk av 6-9% (for bleking av hår) og mer konsentrert traume kan det allerede være mye mer alvorlig. Spesielt er det verdt å være forsiktig med perhydroloppløsning (inneholder 27-31% av aktivstoffet). Hvis huden brenner med hydrogenperoksid, kan det forårsake alvorlig kjemisk skade. Det er også tekniske løsninger brukt i produksjon med en 40% konsentrasjon av hydrogenperoksid. De mest berørte områdene er:

 • Skinn.
 • Eyes.
 • Nedfallet i fordøyelseskanalen (endetarm, mage, svelg, brannhals og munnhule generelt).

Et brennstoff av hydrogenperoksid utgjør ca 5% av all kjemisk skade. Dette skyldes det store omfanget. Den dødelige dosen for mennesker er 50-100 ml. berusede perhydroler.

Årsaker til at hydrogenperoksidet brenner

Et peroksidforbrenning er oftest forårsaket av uforsiktig håndtering av et kjemisk reagens.

 • En brenning i halsen med hydrogenperoksid, så vel som i mage-tarmkanalen (munnhulen, rektum, mage) blir ofte funnet når det oppbevares ukorrekt, når uautoriserte voksne eller til og med barn har tilgang til beholderen med væske. Hva forårsaker de tilsvarende negative konsekvensene. Også å engasjere seg i selvbehandling uten å observere doseringen kan forårsake stor skade på helsen din.
 • Forbrenne øyet ved unøyaktig åpning av beholderen med en løsning, ved bleking av hår, på jobb eller ved annen uforsiktig håndtering.
 • Er det mulig å brenne huden med hydrogenperoksid i hodet eller ansiktet? Ja. Dette skjer i tilfeller der bruksreglene for peroksyd brytes under kosmetiske prosedyrer eller hårfarging.

patogenesen

Hydrogenperoksid har egenskapen, inn i kjemiske bindinger, for å frigjøre atom oksygen. Utvendig ser denne prosessen ut som å lette pigmentet av menneskelig hud. Oksygen, som frigjøres ved begynnelsen av reaksjonen, ødelegger bakterier. Konsentrasjoner av dette stoffet er hovedsakelig farlige for mennesker. De fleste peroksidforbrenningene forekommer i fordøyelseskanalen organer (munnhulen, rektum, etc.). Når en løsning kommer i kontakt med slimhinnen, begynner den å dekomponere og produsere oksygen. Hvis hud eller annet vev er skadet, blir de tydelig ødelagt. Det ser ut som en alkali brenner. Hvis peroksidet brenner har en høy grad, og det har gått inn i de dype lagene av slimhinnevev, kan blodkarene bli skadet. Dette er en direkte trussel mot blodtilførselen, siden gassformig oksygen kommer inn i blodet og forårsaker en emboli (blokkering) av hjernen eller hjertekanalen.

Brenn grad

Brann fra en svak løsning av hydrogenperoksid er ikke delt inn i visse nivåer, fordi de ikke kan forårsake betydelig skade på kroppen. Sterkere løsninger (som perhydrol) er metoder for å forårsake betydelig skade. Det er fire hovedgrader:

 1. Første grad Liten rødhet eller hvit blomst på det berørte området. Smerten er mild, svakt brennende.
 2. Andre grad Rødhet, som blanchering, blir sterkere. Smerte og brenning blir intens. Blærer dannes på skadestedet. Hud eller slimete kappe er ødelagt.
 3. Tredje grad Prosessen med vevnekrose begynner. Sårområdet er svært forskjellig i farge fra de tilstøtende områdene. Smerten blir nesten uutholdelig (ofte brukes smertestillende midler). Også ødem dannes på den berørte delen, og hyperemi oppstår.
 4. Fjerde grad Økende vevnekrose kommer inn i dødsfasen av det subkutane fettlaget og muskelfibrene.

Symptomer på en brenning med hydrogenperoksid

Når et hydrogenperoksid brenner på kroppen, har brenningen noen vanlige symptomer for alle steder:

 • Det berørte området blir rødt eller hvitt.
 • Ødem dukker opp, styrken avhenger av alvorlighetsgraden av skaden.
 • Begynner i klasse to blærer

Men det er også tegn som er forskjellige for forskjellige steder av ødeleggelse.

Hudfare

Det brente vevet i det øvre laget blir hvitt, smerten avhenger av graden av hudskader. I alvorlige tilfeller, utseendet av blister, blister, nekrose i vevet. Ofte, etter helbredelsesprosessen, blir arr dannet.

Munnforbrenning

Det første tegn er alvorlig, akutt smerte. Ofte forekommer slike skader med en brennbar 6-10% peroksidløsning. Ved undersøkelse av pasienten er skadestedet umiddelbart synlig, siden det har klare grenser. Fargene på området har også en hvit fargetone. Videre dannes fuktig nekrose (vevet blir løs), på grunn av dette, trenger reagenset enda dypere inn i kroppen. Arr som dannes under behandlingen er mer uttalt.

Øye brenne

Denne brenningen fører til alvorlige konsekvenser. Med en høy konsentrasjon av løsningen kan en slik skade føre til fullstendig blindhet. Hvis det vanlige peroksidet fra førstehjelpsutstyret (3%) kom inn i øyet, så føles det en brennende følelse, øynene begynner å irritere, tåke og fotofobi, tåre vises. Konjunktiv rødhet og smerte fortsetter å øke, men innen få timer passerer. Hvis stratum corneum brenner, begynner det å skyte, bobler i stroma kan danne seg. Når løsningen har 10% eller mer konsentrasjon, oppstår sår.

Halsbrann

Noen ganger peroxide brukes i løsninger som brukes til gurgling. Dette er vanligvis en 3% blanding og forårsaker ikke brannskader. Ofte oppstår skader når feil utvalg av stoffet. Ved bruk av en løsning som har en konsentrasjon på mer enn 10%, er det smerter i halsen: smerte, rødhet eller bleking av vev, hevelse er mulig. Hvis konsentrasjonen er over 10%, vil løsningen brenne slimhinnen, vevnekrose vil begynne. I dette tilfellet er akutt medisinsk hjelp nødvendig.

Mulig intern skade. Når konsumert med perhydrol, kan en brenning få tarmen (skade på rektum, mage). Dette vil igjen føre til stenose (innsnevring), noe som gjør det umulig å svelge mat.

Førstehjelp

Etter å ha blitt brent med hydrogenperoksid, hva skal jeg gjøre før jeg besøker legen eller ambulansen? Nødterapi består av avgiftning (fjerning av stoff), nøytralisering på kjemisk nivå, behandling av symptomer.

 1. Vask av peroksidet med rikelig med vann i 20-30 minutter.
 2. Ved hjelp av servietter, kan håndklær eller bomull ikke bare hjelpe kjemien til å trenge inn dypere.
 3. Bruk om mulig midler som nøytraliserer peroksid (sitronsaft, sitronsyre).
 4. Hvis brenningen har en annen eller høyere grad, ring en ambulanse.

Hydrogenperoksidbrennebehandling

 • Først og fremst, skyll det berørte området med rikelig med vann (hud, øyne, munnhule). Når du vasker organene i mage-tarmkanalen (rektum eller mage), må du først smøre sonden med vegetabilsk olje.
 • Hvis det oppdages metabolisk acidose, injiseres 4% natriumbikarbonat inn / inn, ikke mer enn 1,5 liter.
 • Symptombehandling krever primært pasientovervåking. Basert på tilstanden foreskrev passende medisiner.

Påfør følgende måter:

 • Ved brannskokk: Reopoliglyukin, Glukose, Atropin, Papaverin, Platyphyllin.
 • I kardiovaskulær sykdom: Cordiamin, koffein.
 • For desinfeksjon, med mulig infeksjon: Anestezin, Levomekol.
 • Når ødem i strupehodet: Novocain med efedrin, Novocain med adrenalin.

Og ytterligere vitaminer kan også foreskrives for å støtte kroppen: B12, B1, pyridoksin.

Når en person ser at han har brent et stykke hud med et vanlig middel som hydrogenperoksid, kan han begynne å bli panikk. Det er nødvendig å roe ned og gi førstehjelp og ring en lege. Kjemiske forbrenninger bør ikke ignoreres.

Førstehjelp for brennstoff hydrogenperoksid

Et brennstoff av hydrogenperoksid anses å være kjemisk. Det er oppnådd på grunn av feil bruk i hjemmet, medisinske og kosmetiske formål. Ofte skjer slike skader på grunn av manglende overholdelse av anbefalinger og regler for behandling. For eksempel, hvis konsentrasjonen av stoffet angitt i oppskriften overskrides, er hudforbrenning uunngåelig.

Når peroksid brukes til helsemessige formål for behandling av somatiske sykdommer, er en høy konsentrasjon av H2O2 spesielt farlig. I dette tilfellet er interne forbrenninger av munnslimhinnen og mage-tarmkanalen mulige, noe som har mange konsekvenser.

Når peroksid kan brenne hud og slimete

Hydrogenperoksid er et antibakterielt og antiseptisk middel. Dette stoffet brukes i tradisjonell og tradisjonell medisin for å desinfisere sår, riper, forbrenninger, stoppe blødninger, betennelser og andre manipulasjoner.

Hovedegenskapene til hydrogenperoksid er oksidative reaksjoner med frigjøring av molekylært oksygen. Visuelt kan følgende observeres: Lettning av pigmenterte flekker på huden og skumdannelse, som fjerner skadelige bakterier fra såret. Men til tross for de mange fordelene med stoffet - hvis det brukes feil, er sannsynligheten for å få en brenning svært høy.

For mennesker er hovedfaren prosentandelen konsentrert. Forsøk å bruke peroksid til terapeutiske formål, mange forveksler bare peroksid med perhydrol, som er flere ganger kraftigere i konsentrasjonen av kjemiske komponenter. Det er en ting når det skjer ubevisst, og en annen når en person øker bevisst prosentandelen av konsentrasjon for større effekt. Men i slike tilfeller vil han gi enda mer skade.

For hjemmebehandling anbefales det å bruke 3% hydrogenperoksid eller lavere konsentrasjon. Ellers kan det forårsake forbrenning av epidermis eller slimhinner i munn, hals og mage.

Munnforbrenning

Når stomatitt, blødende tannkjøtt, periodontitt, sopplidelser i munnslimhinnen - anbefales å skylle med hydrogenperoksidkonsentrasjon på 1,5-3%. Orale brannskader oppstår med økt konsentrasjon. Dermed er det mulig å lett brenne munnslimhinnen. Det første tegn er intens smerte, hvitt plakk.

Øye brenne

Et slikt peroksidforbrenning kan oppstå hvis misfarging av øyenbryn eller hår på hodet ikke følges. Som regel utføres slike prosedyrer med stor forsiktighet. Tross alt er øynens slimhinne spesielt følsom, og selv små konsentrasjoner av H2O2 kan føre til ekstremt alvorlige konsekvenser, til og med absolutt blindhet.

Halsbrann

For noen ENT sykdommer, for eksempel: Katarralsont hals, faryngitt, tonsillitt, betennelse i mandlene - behandling av halsen hjemme anbefales ved å skylle med 3% hydrogenperoksid. Legemidlet desinfiserer strupehodet og ødelegger den patogene mikrofloraen. Men hvis konsentrasjonen av H2O2 er mer enn 3 prosent, kan det ikke unngås en brenning av larynxslimhinnen med alle ledsagerproblemer.

Hodebunnen brenner

Under prosedyren for lynhår, i strid med råd og dosering, kan du skade huden alvorlig. Med en høy konsentrasjon av peroksidoppløsning og overskrider spesifisert tid av stoffet - kan håret og hodebunnen bare brennes. Med alvorlig skade, vil hårsekkene gjenopprette i lang tid, og noen ganger vil håret falle ut og slutte å vokse.

Ørebrenne

Det beste middelet for svovelpropper i ørene - 3% hydrogenperoksid. Også stoffet har positivt bevist seg i behandlingen av otitis, hygienisk rensing av ørene, desinfeksjon av sår, riper i auricleen. Terapi består av å vaske øret med en sprøyte eller sette inn en slipeskål fuktet med en peroksidoppløsning. Men hvis du overskrider konsentrasjonen eller hellperoksidet for dypt inn i øregangen, kan det oppstå en forbrenning av trommehinnen eller skallet. Dette vil i stor grad påvirke hørselskvaliteten, og slike skader behandles i lang tid.

Kropps hud brenner

Når sår, riper, slitasje, grunne kutt, er det første som kommer til å tenke på å behandle skaden med hydrogenperoksid for å unngå infeksjon. Også, er verktøyet anbefalt for psoriasis i form av kompresser og lotioner. Ja, dette er den riktige avgjørelsen, fordi stoffet har desinfiserende og antiinflammatoriske egenskaper. Men du kan ikke bruke peroksid større konsentrasjon enn 3%. Noen ganger er enda 1,5% mye (om vi snakker om barn eller gravide). Når huden er utsatt for peroxideforbrenning, kan det skadede området bli hvitt - dette er det første tegn på kjemisk brenning.

Typer og grader av brannsår fra hydrogenperoksid

I medisin klassifiseres kjemiske skader på hud og slimhinner i henhold til typer og grader av hydrogenperoksidforbrenninger - ekstern og intern. Forbrenning kan oppnås hvis du overskrider tillatt dose og anbefalt konsentrasjon av stoffet.

Utendørs brenner

Eksterne brennskader fra peroksid er delt inn i 4 typer i henhold til graden av hudvevskader:

 1. Den første graden - et lite område av skade, liten rødhet i huden.
 2. Andre grad - blister med gjennomsiktig eller hvitt innhold dukket opp på det brente området. Det er også rødhet og hevelse. Peroksydoppløsning med høy konsentrasjon forårsaker rødhet i epidermis, hvorpå huden blir hvit.
 3. Den tredje graden - kjemisk brenning med peroksid skader de midterste lagene i huden. Skorpen formes på såret, og arrvev dannes over tid. Et arr kan forbli for livet.
 4. Den fjerde graden - de mest alvorlige skader. Brenn dermis dype lag, som påvirker det subkutane fettvevet og de subkutane musklene. Med en slik forbrenning blir såret svart og vevet dør ut.

Hvis det av en eller annen grunn var en brenning på 1-2 grader, og størrelsen ikke overskrider håndflaten din, vil denne skaden helbrede i 1-2 uker med riktig behandling. Slike H2O2-brannsår kan behandles hjemme uten legenes intervensjon.

Interne brannskader

Den farligste forbrenningen fra hydrogenperoksid - med intern bruk. Det blir en vanlig årsak til brannskader i spiserøret og magen. Slike skader ledsages av dannelse av erosjon og purulente sår.

Som et resultat av peroksyd dekomponering trengs oksygenbobler gjennom den skadede huden inn i blodkarillærene og blodkarene, noe som medfører gassemboli. Dette er en tilstand hvor gassboblen vil blokkere fartøyet og blodsirkulasjonen vil oppstå. Etter en periode dannes vevnekrose, dvs. skadet vev blir løs. Slike brannsår er farlig fordi emboli kan forårsake skade som er uforenlig med livet.

Brann i munnslimhinnen og strupehode er også svært farlig. Ved slike skader oppleves smerte ved svelging, hevelse i halsen eller munnhulen, noe som fører til innsnevring av strupehode. Dette begrenser eller eliminerer svelging, noe som resulterer i slimhinne nekrose. Slike brannsår på grunn av overdosering eller økning i konsentrasjonen av hydrogenperoksid krever en presserende appell for medisinsk hjelp.

Øyebrann er preget av smerte, alvorlig forbrenning, tåre, fotofobi og intens rødhet av slimhinnene. Uklart i hornhinnen, og blærer vises i stroma. Brennende øyne med høy konsentrasjon av hydrogenperoksid fremkaller utseendet av sår i øyet, noe som ofte er årsaken til synstap.

Se videoen nedenfor om de skadelige egenskapene til hydrogenperoksid.

Hva skal man gjøre når man brenner hydrogenperoksid

Hvis et ansikt brenner fra peroksid, bør følgende trinn tas:

 • Skyll det berørte området under rennende vann - minst 15-20 minutter kontinuerlig skylling av stoffet.
 • For å nøytralisere effekten av H2O2 fremstilles en løsning av en liten konsentrasjon av vann og sitronsyre.
 • Fukt en maskepinne og forsiktig (uten trykk) for å feste til brennstedet før tørking. Gjenta deretter prosedyren 2 flere ganger.

Brann øyeperoksid krever umiddelbar oppmerksomhet. Det første du må gjøre er å prøve å fjerne peroksidstoffet fra øynens slimhinne og nøytralisere skadet. Uavhengig av konsentrasjonen av peroksid, må slike manipulasjoner gjøres:

 • Fjern oppløsningens øyne med rikelig med vann, skyll under trykk.
 • For å dryppe dråper (Levomycetin eller Lidocaine), hvis tilgjengelig.

Levomycetin er et antibakterielt stoff som er svært effektivt i kjemiske øyeforbrenninger. Avlaster irritasjon og forhindrer utviklingen av betennelse.

Lidokain - lokalbedøvelse. Brukes for dype lesjoner av øyens slimhinne. Nøytraliserer smerte og irritasjon. Det har også en tonisk effekt på optisk nerve og forhindrer alvorlige komplikasjoner.

Peroksidforbrenner av kroppens hud. Førstehjelp - rennende vann i 15-20 minutter kontinuerlig!

 • Det er umulig å fjerne hydrogenperoksid fra et skadet område med et håndkle, bomullsull, serviett, as gni inn i huden vil forverre brennsymptomene.
 • Ved svak brenning blir huden på det berørte området hvit. Ikke prøv å "slette" denne skuren, fordi det er fare for å skade skorpen og sette en infeksjon i såret.
 • Det anbefales å bruke en komprimering av sitronsyre, fortynnet med rent vann (eller ferskpresset sitronsaft). Denne oksiderende løsningen vil bidra til å nøytralisere virkningen av peroksid og vil ikke tillate inntrengning i dermis dype lag.

Når peroksid brenner en stor konsentrasjon av munnhulen, strupehodet, mage-tarmkanalen - sørg for å ringe en ambulanse. Og mens medisinlaget kommer, må offeret få førstehjelp:

 • Med rikelig med vann, fremkall brekninger.
 • Gi deretter nøytraliserende midler. Dette kan være: melk, fortynnet stivelse med vann eller varm te, mineralvann eller kompott.

Det skal forstås: med et internt organ for brenneperoksid er det en sjanse for alvorlige komplikasjoner. Derfor vil bare legen avgjøre omfanget av skaden og foreskrive tilstrekkelige legemiddeltiltak.

Forsiktighetsregler

Sterk forbrenning med hydrogenperoksid fører som regel til alvorlige konsekvenser:

 • sjokk (mulig tap av bevissthet);
 • skade på slimhinnene i fordøyelseskanalen, strupehode, munn;
 • forstyrrelser i urinsystemet;
 • vevnekrose;
 • væske alkalisk balanse;
 • syn tap
 • lungebetennelse;
 • gassemboli etc.

Hva ikke å gjøre med peroxide burns. Forsiktighetsregler:

 • Påfør det skadede arealet. Dette vil i utgangspunktet redusere de smertefulle symptomene, men etter et øyeblikk vil den motsatte effekten oppstå, fordi kjemisk brent hud med en skarp temperaturfall vil få enda mer termisk brenning.
 • Det anbefales ikke å smøre brennestedet med fettkrem. Ja, i begynnelsen vil det gi lettelse, men fett oppbevares varme - effekten av en termo er oppnådd og helbredelsesprosessen bremser ned.
 • I intet tilfelle, med peroksidforbrenninger, er det umulig å bruke alkoholforurensende midler - grønn og jod er utelukket.
 • Det er også umulig å smøre den brente huden med kefir, rømme og andre meieriprodukter. Det er en kjemisk brenning, ikke en solbrenthet.
 • Det er strengt ikke anbefalt å tett bandasje en brenning fra peroksid.
 • Det er forbudt å pierce og rive blærer, fordi kan forårsake infeksjon.

Antiseptisk hydrogenperoksid hjelper med mange komplekse og alvorlige patologier. Men hjelpen vil bare være tilstrekkelig hvis alle handlinger utføres i henhold til råd og oppskrifter.

Irina Lisitsyna, en lege av den høyeste kategorien, beskriver i detalj funksjonene av kjemiske brannskader i denne videoen.

Flere Artikler Om Typer Acne