Konsultasjon med en hudlege

Jeg har en brenning på ansiktet mitt etter at jeg har brukt salisylsyre til en kvise. Det skjedde på lørdag, det er nå tirsdag kveld, 4 dager etter brenningen, men tilstanden blir bare verre. Brenn 1 * 1cm, veldig merkbar, på kinnet.

Først bestemte jeg meg for at dette var et hematom etter å ha klemmet pimpleet, så på lørdag kveld brukte jeg en blanding av essensielle oljer med blyant. Neste dag innså jeg at det ikke var et hematom, at det var en brenning etter salicylsyre, som jeg forverret med rikelig anvendelse av essensielle oljer. På søndag var jeg hjemme hele dagen og hatt muligheten til ikke å legge noe på brennestedet.

På mandag, med alt dette måtte jeg gå på jobb. Selvfølgelig ville det være mest fornuftig å ikke smøre noe, men jeg måtte i det minste skjule "kriminalitetsscenen". Huden var ufølsom, tørr, litt mørkrosa. Og i prinsippet, som det virket for meg, hjalp tonalka til og med på slutten av arbeidsdagen, tørket huden ganske bra, det begynte å glide. Selvfølgelig ville jeg ikke ta det av, og hvis jeg dro hjem, ville jeg selvfølgelig ikke ha gjort slik tull, men jeg var på jobb den dagen og ikke å skremme folk til å rive skorpen. Hun kom uten problemer, uten blødning, ble lys, vakker hud igjen. Litt annerledes i fargeintensitet. Alt dette jeg pent igjen dekket med toner.

Jeg gjorde den største dødelige feilen da jeg vasket av denne toneren om kvelden med en sminkefjerner. Huden begynte å smerte, rødt. Det så enda verre ut enn etter brenningen.

Tidlig etter plikten måtte jeg dekke toner og gå hjem. All tirsdag sitter jeg hjemme, ikke gå ut i solen, så Gud forbyr ikke hyperpigmentert

Spørsmålet er dette. Hva er sjansene for å ikke ha en arr og hyperpigmentering? Vil det finne sted eller kan jeg sette et stort og tykt kors på huden min?

Skal dette stedet bli fuktet, eller er det en skorpe som omformes?

Nå bruker jeg Czech Hema gel, den danner en film på såret, og forhindrer det i å tørke ut. Og jeg vet ikke om dette er riktig. Og hva kan generelt gjøres i dette tilfellet? huden på brennstedet er ganske tørr og nær. Brennestedet ble redusert litt, en lys, myk rosa kant av huden dannet på periferien. Men med dette er senteret mørkt rødt med en brun tinge i selve senteret. Er det allerede dødt vev? Vil det være et arr? La tørr eller våt? Eventuell sjanse for utvinning? Eller har jeg helt ødelagt bakterielaget?

Takk for svaret.

Jeg kan sende og brenne bilder.

Jeg vil være veldig takknemlig for rådene. Pasientalder: 28 år.

BRUK FRA ÅKOHOL LØSNING AV SALISINSYLSYRE 2%

PANIGRIBKO SERGEY LEONIDOVICH

konsultasjon med hjemmebesøk i Kovrov

telefon:

(8) 910 176 11
80; (8) 905 614 88 12

I personlige meldinger (betalt)

e-post: [email protected] (betalt)

skype: oktan-251 (betalt)


konsultasjon via e-post post, individuell produksjon av medisinske salver og lotioner


tlf. 8 (495) 680-64-40

Mob. 8 (906) 615-23-23


(ring fra 9.00 til 11.00 i morgen og fra 18.00 til 20.00 på kvelden


e-post: [email protected]


Nettsted for anmeldelser: https://prodoctorov.ru/moskva/vrach/130209-chernyavskiy/#otzivi

Rådgivende mottak av en dermatovenerolog i St. Petersburg og Leningrad-regionen, diagnose og behandling av hud- og karsykdommer, latente infeksjoner, keloid arr. Rådfør deg med en hudlege og venerolog med innsamling av analyser hjemme hos deg.

eller

SKAP EN NY MELDING.

Men du er en uautorisert bruker.

Hvis du har registrert deg før, så logg inn (innloggingsskjema øverst til høyre på siden). Hvis du er her for første gang, registrer deg.

Hvis du registrerer deg, kan du fortsette å spore svarene på innleggene dine, fortsette dialogen i interessante emner med andre brukere og konsulenter. I tillegg vil registrering gi deg mulighet til å foreta privat korrespondanse med konsulenter og andre brukere av nettstedet.

Brenn ansiktets hud etter kombinert bruk av effesel- og salisylsyrealkoholoppløsning

God dag! Anvendt lokal antibiotika effesel å behandle akne. Det var ingen problemer. Jeg bestemte meg for å i tillegg bruke salicylsyre og påførte en alkoholoppløsning på nesens hud. Som et resultat fikk jeg en brenning: først ble huden rød, da var det en utslipp og en skorpe dannet. I en halv og en halv måned behandlet han effekten av salven d-panthenol, og eliminerte eventuelle irritasjoner, inkludert eksponering for lysstråler. Huden har gjenopprettet, skallet og rødheten er forsvunnet. Etter en kort kontakt med sollys ble historien om brenningen gjentatt. Han ble igjen behandlet med d-panthenol i nesten 2 måneder. Jeg har tatt desloratadin de siste syv dagene.
I omtrent tre uker er huden på nesen normal, men når den kommer i kontakt med vann, krem ​​med SPF-50 og eksponering for sollys, rødmer den igjen. Jeg vil gjerne gå ut i det minste kort, men jeg er redd for å gjøre det verre. Gi råd om hva du skal gjøre. Må jeg vente litt tid? Vil huden komme seg fra en slik brenning? Kanskje trenger du en annen behandling?

Effezela inneholder adapalen, som forårsaker fotosensibilisering (økt sensitivitet mot UV-stråling), derfor er det nødvendig å unngå eksponering for solen under behandlingen. Samtidig bruk av effesel og salicylsyre øker denne bivirkningen, og derfor har du fått så alvorlig brenning. Husk at det er uønsket å bruke andre irriterende stoffer (salver, løsninger som inneholder resorcinol, svovel).

Effezel forårsaker hudirritasjon, derfor er det ikke nødvendig å i tillegg bruke alkoholløsninger og talkere som har en eksfolierende og tørkende effekt.

Vi anbefaler ikke å bruke geler basert på azelainsyre (hudoren, azelac) - de forårsaker også fotosensibilisering. Før du bruker noe stoff, vær oppmerksom på narkotikainteraksjoner og bivirkninger - du beskytter deg mot slike reaksjoner.

narkotika som akkumuleres i dermis, forårsaker lysfølsomhet, der selv et kort opphold i solen er fulle av en brenning

Vi anbefaler at du midlertidig forlater bruken av Efzela. Prøv å bruke Iseac Uriage på problemets hud: det lindrer betennelse, forhindrer tilstopping av porene. Før du går ut, er det bedre å bruke apotek kosmetikk basert på termisk vann med en SPF 50 +, for eksempel Uriage og Aven serien. Ikke glem å beskytte ansiktet mot solen: Bruk visorer, brede hatter. Gradvis bør huden på nesen komme seg.

Termisk vannemulsjon SPF 50+ beskytter fet hud fra problematisk fet hud

Acid Burn Førstehjelp

Ingen er immun mot å bli brent. Oftest er disse termiske (innenlandske) skader med varmt vann, damp eller olje, som finnes overalt. I slike tilfeller vet folk vanligvis hvordan førstehjelp er gitt for brannskader. Det er ganske annet - syrebrenne. For behandling er helt forskjellige mekanismer brukt, og midlene som brukes til vanlige skader kan ikke være effektive. Videre vil det bli vurdert hvordan førstehjelp er gitt for syreforbrenninger og kjemiske forbrenninger med syrer og alkalier.

Typer av kjemisk skade på huden

Skader på hud eller slimhinner i kjemikalier kan kjennetegnes ved lokalisering, grad av penetrasjon og typer av påvirkning av stoffet.

I henhold til lokaliseringsstedet er det mulig å skille skader av hud, øyne, mage, strupehode etc. Oftest forekommer skader i overkroppene. De mest livstruende skader er interne (mage, spiserør og strupehode).

Ifølge dybden av skaden er det fire typer:

 1. Mild er preget av smerte, brennende, rødhet, og noen ganger en svak hevelse.
 2. Den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden der blærer vises på det brente området. Det tar opptil to uker å helbrede dem.
 3. Brent hud blir hvit eller svart i fargen, området rundt det svulmer og rødmer. Prosessen er ledsaget av alvorlig smerte.
 4. Svært dårlig tilstand for offeret. Smerte eller synkope kan oppstå. I verste fall er dødsfall mulig. Ikke bare huden er skadet, men også vev, muskler, ledbånd, ledd.

Kemikalieformene er følgende:

 • Syrer brukes i hverdagen, i industrien, etc. De forårsaker hovedsakelig overfladiske forbrenninger uten å trenge inn i vevet. Men de kan også forårsake skade på indre organer (for eksempel brenne med eddiksyre i spiserøret). Kan vaskes med vann;
 • alkalier. Skader fra alkalisk brenning er dypere enn syreskade. Dette såret vaskes med vann eller syreoppløsning;
 • fenolforbindelser fremkaller dyp vevskader, en hvit scab dukker opp på brennstedet, som til slutt blir en kobberfargetone;
 • fosfor når det treffer kroppens overflate, antenner spontant i luften. I tillegg absorberes stoffet lett inn i blodet og har en toksisk effekt på kroppen.

Førstehjelp

Hva skal jeg gjøre når jeg brenner syrer og alkalier? Med kjemisk brenning er førstehjelp svært viktig. Graden av skade og etterfølgende regenerering vil avhenge av at handlingene er riktige.

Hvis et kjemisk stoff ikke bare har fått på huden, men også på klær, er det først og fremst å ta det av uten å berøre flekkene på stoffet. Hvis du ikke kan forsiktig fjerne, er det bedre å kutte de skadede klærne.

Ytterligere aktiviteter vil fokusere på fjerning av kjemikaliet, dets nøytralisering og sårheling.

Tiltak på syreskade

Førstehjelp til syreforbrenning begynner med vask med kaldt rennende vann. Skyll må være grundig, minst 15 minutter, da selv små rester av kaustiske stoffer kan fortsette å brenne huden. Tørk med våtservietter kan ikke være, det vil forårsake enda mer skade.

Videre må syreforbrenningen behandles med brusoppløsning. For å gjøre dette i 2,5 kopper vann oppløs 1 ts. soda. En såpeoppløsning kan også brukes til å nøytralisere brenningen med syre.

Først etter vasking og fullstendig nøytralisering av reagenset blir det brukt en antiseptisk og helbredende effekt. Disse kan være salver, kremer, geler eller aerosoler (Livredder, Panthenol, Bepanten, Levomekol). De bidrar til å unngå infeksjon av såret og bidra til rask regenerering.

Salisylsyre

Salicylsyrebrennning kan oftest oppnås under kosmetiske prosedyrer. Det er ingen hemmelighet at dette er et godt middel for akne. Imidlertid kan den feilaktig bruk føre til skade og tørking av huden, utseendet på en mørk skal og flak. Dette såret er ikke veldig farlig, men det ødelegger utseendet, da det vanligvis er lokalisert på ansiktet. For behandling og akselerasjon av helbredelse, må huden behandles med midler som har en regenererende effekt (Bepanten, Olazol og andre).

Salpetersyre

Salpetersyre er ofte mye farligere. Du kan få det på jobb eller når du utfører kjemiske eksperimenter. Nitronsyre damp kan skade luftveiene og lungene, mens væskesubstansen, som kommer på huden, forårsaker uhelbredende sår.

Huden, brent med flytende nitrogen, behandles ved å vaske i rennende vann i minst 15 minutter, og deretter nøytraliseres syren med brusoppløsning (1 ts per 400 ml vann). Videre behandling er lokal bruk av et antibakterielt stoff (Pantestin, redningsmann).

Hvis det oppstår skade på luftveiene, må offeret bringes i frisk luft, mens pusten skal lindres så mye som mulig (for eksempel å knytte knapper på klær). Hvis en person mistet bevisstheten, gi ham en lukterblanding (ammoniakk, etylalkohol, kloroform etc.) d.). Skyll deretter halsen furatsilinom. Hvis du kan, kan du også drikke rikelig med varm melk med tilsetning av natron.

Saltsyre

Brenn saltsyre kan oppnås ved arbeid i tilfelle ikke-overholdelse av sikkerhetsregler. Som i forrige tilfelle kan du skade huden og luftveiene. Den første førstehjelpen skal gjøres på samme måte som om huden er skadet av nitrogen: Skyll under rennende vann (15 minutter), nøytraliser virkningen av syren med en oppløsning av brus (1 kopp brus for 2 kopper vann).

Bistand ved kontakt med syre i øynene

En annen farlig tilstand er skade på slimhinnene. Syreforbrenning i de alvorligste tilfellene kan føre til blindhet. Først og fremst bør du skyll øynene dine så raskt som mulig med kaldt vann i 20-30 minutter. Etter det er det mulig å vaske med brusoppløsning eller melk, noe som nøytraliserer effekten av stoffet. Når disse tiltakene tas, skal offeret tas til sykehuset.

Handling på alkalier brenner

Alkalisk forbrenning kan ha en mye mer skadelig effekt på huden enn sure stoffer. Når du gjør førstehjelp, er det også nødvendig å vaske huden grundig med rennende vann. Hvis det er tørrstoffskade, må det fjernes fra huden med et vev før skylling.

For å nøytralisere alkalien brukte hovedsakelig 2% syreoppløsning (eddiksyre, sitronsyre, vinsyre).

Ved den etterfølgende behandlingen av alkaliske hudlesjoner brukes de samme antibakterielle og regenererende midler som ved vanlige brannsår.

Kjemiske forbrenninger med syrer og alkalier er mye mindre vanlige enn termiske forbrenninger, men de er farligere. For førstehjelp er det viktig å vite hvilket middel som nøytraliserer ett eller annet stoff som forårsaket skader på huden. Sårhelingens hastighet og tilstedeværelsen av konsekvenser vil avhenge av at handlingene er riktige.

Syrerilte: egenskaper, fare og førstehjelp

Syreforbrenning - en lesjon av huden, subkutan vev, indre organer og slimhinner i væsker med en pH på mindre enn 7,5. Nødhjelp for syreforbrenning vil bevare integriteten, øynene, strupehodet, luftveiene i tilfelle kjemisk traumer.

Funksjoner og forskjeller fra andre typer brannsår

Forbrenninger av denne type forekommer i strid med reglene for bruksmetoden når de arbeider med farlige væsker. I henhold til ICD 10 ble slike lesjoner tildelt koder T20 - T30, avhengig av lokalisering av skaden.

Syrer, alkalier er mye brukt i husholdninger. Du må vite hvordan du hjelper deg selv og andre som er i kontakt med kaustiske væsker.

 1. Det er sterke og svake syrer. I begynnelsen er pH mindre enn 3 enheter. De forårsaker omfattende vevskader.
 2. Etter kontakt med et aggressivt fluid, dannes en skur som skiller seg fra sunt vev.
 3. Graden av skade avhenger av syre, konsentrasjon, kontaktens varighet, dets individuelle egenskaper og evnen til å trenge inn i vevet. Det konsentrerte produktet vil forårsake en mer omfattende og dyp skade på hud og subkutane strukturer.
 4. Noen syrer (svovel) når de kommer i kontakt med fuktighet i huden, gir varme. Det forbedrer hudlesjoner.
 5. Forbrenninger av denne typen øyebuer, luftveiene, fordøyelseskanalen blir referert til som alvorlige skader.
 6. Forbrenninger av ulike typer aggressive stoffer har karakteristiske symptomer. I skadets utseende kan det antas hvilket stoff det ble brukt på. Brenn med svovelsyre kan ikke forveksles med eddiksyre eller karboksylsyre.
 7. Graden av skade avhenger av kvaliteten på førstehjelpen. Noen ganger manifesterer symptomer seg på 2. dag etter skade.

grader

Graden av skade avhenger av konsentrasjonen av aggressive stoffer, varigheten av eksponering og dybden av vevskader, kvaliteten på førstehjelpen.

Graden av kjemisk skade:

 1. Ved første fase påvirkes kun det øvre laget av epitelet av arm, ben og kropp. Etter fjerning av det aggressive stoffet, er det en hyperemi av overflaten. Healing foregår i flere dager. Som regel er det ikke nødvendig med narkotikabehandling, arr blir ikke dannet.
 2. I andre etappe dannes en blister, de dypere lagene av huden påvirkes. Prognosen er gunstig, men søker medisinsk hjelp er viktig. Med kvalitet førstehjelp og overholdelse av anbefalingene fra legen arr er ikke dannet.
 3. På fase 3 - omfattende brente områder med dannelse av nekrotiske soner. Behandlingen er bare innlagt.
 4. På fjerde stadium påvirkes muskler, cellulose og beinstrukturer. Prognosen er ugunstig.

Separat klassifisering krever kjemiske lesjoner i spiserøret, luftveiene, fordøyelseskanalen, halsen, øynene. Skader på disse organene er en alvorlig skade. Det er umulig å bestemme dybden av virkningen av kaustisk materiale på stoffet på inspeksjonsstadiet av offeret. Slike pasienter krever sykehusinnleggelse i et medisinsk anlegg.

Førstehjelp

Assistansealgoritmen er som følger:

 1. Fjern klær i det berørte området.
 2. Spyl det berørte området med rikelig med rennende vann. Behandlingstiden er minst 15 minutter. Hvis nødhjelp forsynes med forsinkelse - kan det være på tide å frigjøre offeret fra klær - du bør vaske i minst 40 minutter.
 3. Ikke tørk brennestedet med en klut eller serviett.
 4. Hvis den brennende følelsen ikke stopper, fortsett å vaske.
 5. Fortsett å nøytralisere det aggressive stoffet. For dette bruk alkali. I hverdagen bruker du en svak løsning av brus, vaskesåpe. Noen stoffer - fluor, fosfor, nitrogen, svovel - krever spesifikke nøytraliserende stoffer. Sannsynligheten for å bruke dem i hverdagen er liten.
 6. Førstehjelp til brannskader med svovelsyre varierer lite fra algoritmen når de utsettes for saltsyre, salicylsyre, eddiksyre og andre kjemisk aktive stoffer.

Når du svelger aggressive kjemikalier, skal det bli vannet offeret med en svak oppløsning av brus. Dette er 1 teskje til 1 kopp vann. Hvis øynene, ansiktet og området av den visuelle analysatoren påvirkes, behandle vevet med mye vann.

Innånding av dampe av korroderende stoffer i offeret for å bringe frisk luft, skyll munnhulen med en alkalisk oppløsning. Dette er den eneste mulige førstehjelpen.

Hvilke stoffer nøytraliserer virkningen av forskjellige syrer?

Prinsippet om nøytralisering av aggressiv syre er bevaret - virkningen av en alkalisk løsning.

salicylsyrebrenne

Spørsmål og svar for: salicylsyrebrenne

Populære artikler om emnet: Salicylsyrebrenne

Ifølge WHO utgjorde termisk skader 6% av alle skader, og antall brannofre har nylig økt over hele verden, spesielt i industrialiserte regioner. I Ukraina, hvor metallurgisk og kullutvinning er tilstrekkelig utviklet.

Farmasøytisk plante "Elfa" - en av de største farmasøytiske plantene i Polen - er Europas ledende innen produksjon av myke doseringsformer. Historien om utviklingen av anlegget begynner i 1945, da umiddelbart etter slutten av andre verdenskrig.

Jod brukes i medisinsk praksis i mer enn 150 år for behandling av sår, kirurgisk felt, tannbehandling og behandling av hudsykdommer. Det reagerer ikke bare med proteiner av mikroorganismer, men også med en mikroorganisme som danner en karakteristisk film på.

Syreforbrenninger - Førstehjelp og behandling

Syrbrann refererer til kategorien alvorlige hudlidelser. Disse skader er oftest funnet i store bedrifter enn i hjemlige forhold. Imidlertid er ingen av oss immun mot slike forbrenninger i hverdagen.

Den største feilen til flertallet av ofrene er at de starter feil behandling av sykdommen. Som et resultat er det irreversible prosesser som gir betydelig helsehelse.

Hovedtrekkene til syreforbrenning

Hva er en kjemisk brenning? I prosessen med eksponering for kjemiske komponenter på overflaten av epidermis øvre celler oppstår ødeleggelsen, som er ledsaget av ubehagelige opplevelser. Unnlatelse av å følge grunnleggende sikkerhetsregler kan forårsake alvorlige forbrenninger.

Sammensetningen av hvilken som helst syre inneholder forbindelser av tungmetaller og forskjellige salter som har en negativ effekt på menneskekroppen. Ved svelging kan det oppstå alvorlige inflammatoriske reaksjoner som kan forårsake død.

I medisin er det flere stadier av syreforbrenning. Hver av dem har karakteristiske trekk som krever tidsriktig førstehjelp.

Acid Burn Stage

 • Fase 1 Hudlesjoner ledsages av hevelse eller rødhet. Når det kommer i kontakt med en irritasjon, kan det oppstå et lite sår på overflaten av epidermis. I det berørte området kan det oppstå alvorlig brenning eller kløe;
 • Fase 2 Små, vannige bobler vises på huden. Kjemisk reagens kan trenge inn i mykt vev. En person har en sterk brennende følelse;
 • Fase 3 Det berørte området er dekket av store blister med en overskyet væske. I noen tilfeller er det en liten mengde blod i dem. Offeret bemerket smerte sjokk og høy temperatur. Ytterligere nekrose av myke vev oppstår. I det berørte området er det en sterk rødhet av huden, som deretter begynner å mørkne raskt;
 • Fase 4. Syr påvirker de dype lagene av mykt vev, påvirker gradvis sener og benvev.

Karakteristiske tegn på brannsår med forskjellige typer syrer

Brenn med svovelsyre er ledsaget av utseende av nekrose i området av de berørte hudcellene. Med liten kontakt med reagenset, vises en liten skorpe på huden, som har klare grenser for en lys nyanse. Den har en ganske myk overflate når den er skadet, en liten mengde lymf vises.

Når et stort område er skadet, vises et dypt sår, som er dekket med en tett tørr skorpe. Innvendig fortsetter syre komponenter å skade menneskets myke vev. Ubegrenset behandling kan forårsake nekrose av bein og muskelvev. I fremtiden kan de ikke regenerere, noe som fører til amputasjon av skadede lemmer.

Brenn salicylsyre er ikke i stand til å forårsake betydelig skade på menneskers helse. Det berørte området har små lesjoner i form av rødhet og svak hevelse. Ofret er kløe og brennende. Korrekt valgt behandling kan lindre pasienten fra ubehagelige opplevelser i løpet av noen få timer fra behandlingstiden.

En brennstoff med saltsyre fører til utseende av et gul sted i kontaktområdet mellom huden og den kjemiske komponenten. Etter en stund oppdaget offeret alvorlig forbrenning og mangel på følsomhet i det berørte området. Dette indikerer en rask kjemisk reaksjon inne i kroppen.

En brenne med sitronsyre har små manifestasjoner. På eksponeringsstedet for komponentene og huden vises et rødt punkt med uberørte grenser. Den kjemiske reaksjonen forårsaker ikke signifikante endringer i menneskets velvære.

Det er viktig! I tilfelle syre på huden, er det nødvendig å umiddelbart holde førstehjelp, noe som kan redusere smerte og holde huden.

Førstehjelp

Førstehjelp til syreforbrenning innebærer flere viktige skritt i såpeprosessen:

 1. Skyll det berørte området grundig med rennende vann i 20 minutter. Etter det blir det behandlet med en svak alkalisk løsning av natron. For å gjøre dette trenger du 1 teskje tørt pulver og 200 ml varmt vann.
 2. Alle tiltak skal utføres i beskyttende sterile hansker. Hvis du ikke overholder disse reglene, øker risikoen for infeksjon av skadede vev.
 3. En syreforbrenning førstehjelp krever spesiell forsiktighet. Ikke gjør noen plutselige bevegelser. Dette kan utløse spredningen av reagenset til nye områder av huden. Hvis gjenværende syre er tilstede på klær, må den forsiktig trimmes med skarp saks eller en kniv.
 4. Under pleie av offeret anbefales det å bruke en liten dose av beroligende middel. De medisinske komponentene som inngår i sammensetningen, bidrar til å normalisere en persons følelsesmessige tilstand.
 5. Når alle aktiviteter er ferdigstilt, er det nødvendig å levere pasienten til nærmeste brennkammer for videre behandling.

Hva skal jeg gjøre med slemhinneforbrenninger

I noen tilfeller kan det oppstå brann i øynene, munnen og nesen. Hvordan gi førstehjelp? I dette tilfellet er det nødvendig:

 • vask det slimete med svakt alkali. I utgangspunktet er det en løsning av natron. De vender øyebollet, vasker nesepassene og skyll munnen. Hvis syren kommer inn, er det nødvendig å løsne offeret med rent vann;
 • Hvis offeret har hyppig oppkast, er det viktig for ham å gi en varm drikke. Dette vil bidra til å redusere konsentrasjonen av reagenser;
 • I tilfelle hud brenner med syre, anbefales det ikke å la pasienten være uten tilsyn. I noen tilfeller noterte ofrene et bevissthetstap og en fullstendig opphør av respiratorisk rytme;
 • når inntatt syre i spiserøret ikke skal føre til hyppig oppkast. Innholdet i magen med en blanding av et kjemikalie kan alvorlig skade esophageal trachea. I fremtiden kan folk ikke spise alene.

Overholdelse av grunnleggende sikkerhetsregler kan beskytte en person fra ulike problemer. Når du arbeider med kjemiske løsninger, er det første å gjøre for å beskytte huden helt. Det må være en spesiell maske eller vernebriller på øynene.

Bruken av salicylsyre mot akne


Salisylsyre er en av de mest effektive metoder for å håndtere akne, akne og svarte flekker, som våre bestemødre brukte. Og i dag har denne metoden for hudgjenoppretting med utseendet av akne (akne) og arr fra dem (postacne) ikke mistet sin relevans.

Salisylsyreoppløsning kan lett finnes i hjemmets førstehjelpsutstyr, da det er et billig, brukervennlig og effektivt stoff.

Salisylsyre har en sterk desinfeksjons- og antiinflammatorisk effekt, kjemper effektivt mot aggressiv mikroflora og er et stoff i et bredt spekter av applikasjoner. Salisylsyre for akne og bruken kan være ganske effektiv.

Hvordan påvirker salisylsyre huden?

Acetylsalisylsyre for akne er beregnet til utendørs bruk og har antiinflammatoriske, irriterende, antibakterielle effekter. Dette verktøyet brukes i kosmetologi for å kurere mange sykdommer og hudproblemer på grunn av sine mange helbredende egenskaper, nemlig:

 • har en tørkeeffekt på den betente huden;
 • effektivt bekjemper patogener som forårsaker akne
 • øker blodstrømmen;
 • eliminerer kløe og smerte i det berørte området;
 • kontrollerer sebum sekresjon og undertrykker funksjonen av svettekjertler;
 • løser opp og misfarger sorte prikker
 • strammer porene;
 • renser huden fra spor av feil behandling (tørking ut) av akne.

I kombinasjon med andre stoffer og salver fjerner effektivt partikler av døde celler, renser huden dypt og forhindrer tilstoppede porer.

Det er viktig! Til tross for alle fordelene med stoffet, bør det brukes med forsiktighet for ikke å overdrive og ikke skade det øvre laget av epidermis. Og før du bruker salisylsyre, bør du konsultere en hudlege.

Hvordan bruke stoffet?

På apotek selges 1, 2, 3, 5 og 10% alkoholiske løsninger av salicylsyre, samt deres alkoholfrie motstykker og forskjellige salisylbaserte salver. Men for behandling av problemskinn hjemme, er 5% og 10% løsning bedre å ikke bruke, siden en høy konsentrasjon av stoffet uunngåelig vil forårsake hudforbrenninger. Hvordan bruke salisylsyre riktig for å unngå problemer?

Når du bruker stoffet for første gang, anbefales den laveste konsentrasjonen - 1% alkoholoppløsning. Hvis det er bare noen få kviser eller akne, blir stoffet påført et punkt, hvis utslett påvirker et stort område, behandles hele området med salisylsyre.

For å behandle individuell akne, kan du bruke en bomullspinne, for å tørke hele ansiktet, er det bedre å bruke en bomullspute eller et stykke bomullsull.

Vata bør fuktes rikelig i en oppløsning og tørk området forsiktig av utslett i 10-15 sekunder. Når det er en følelse av lys prikking (prikking) - prosedyren kan stoppes. Hvis du bruker 2 - 3% løsninger, må du skylle ansiktet med varmt vann etter tørking, hvis 1% - vask etter prosedyren ikke kan gjøres.

Det er viktig! Salisylsyre hjelper fra akne, gir huden en frisk matfarge og silke. Under behandling er det imidlertid umulig å gni produktet aktivt i huden - det kan forårsake kjemisk brenning! Hvis det er en brennende følelse, kløe eller andre tørkesymptomer, bør du straks slutte å vaske ansiktet med varmt vann og såpe og smøre med en nærende krem ​​(helst med en baby).

Hvordan bruke salicylic sinkpasta?

Salicylisk sinkpasta for akne brukes også ofte. Lassara pasta, eller salicyl-zink pasta på en annen måte, også effektivt klare med akne og akne på huden. Legemidlet har en sterk bakteriedrepende effekt, gjenoppretter huden perfekt etter feil behandling av kviser og oppgraderer den perfekt.

Lim bør påføres jevnt tynt lag på det berørte ansiktet (bak, bryst, hender) om kvelden før sengetid og gå hele natten. For applikasjon er det bedre å bruke en spesiell spatel, tannpirk eller bomullspinne.

Pastaen har en tykk tekstur og er lett tilstoppet under neglene, så det er ikke så lett å fjerne det fra der.
For å fjerne pastaen om morgenen fra ansiktet (eller en annen del av kroppen som er berørt av akne), må du først bruke servietter, vask deretter med en svamp. For å gjøre dette må du forsiktig og forsiktig, for ikke å skade de betente områdene i epidermisene.

Det bør bemerkes at salicyl-zinkpasta fra forekomsten av akne ikke er mindre effektiv enn for deres behandling. Derfor bør det brukes regelmessig til utslett helt forsvinner, men med forsiktighet. Som salisylsyre tørker salven huden og kan forårsake allergiske reaksjoner og brannskader.

Det er viktig! Under alle omstendigheter er det nødvendig med konsultasjon med den behandlende legen før du bruker salicylat-sinkpasta. Selvbehandling kan føre til alvorlige komplikasjoner og forverring av problemhuden.

Kontra

Til tross for effektiviteten og mange positive egenskaper av salicylsyre fra akne har en rekke kontraindikasjoner å bruke:

 1. Individuell intoleranse mot stoffet.
 2. Kroppenes følsomhet til komponentene.
 3. Tørr hud.
 4. Graviditet.
 5. Kroniske sykdommer i nyrene og mage-tarmkanalen.
 6. Redusert sekret av sebaceous og svettekjertler.

Det er viktig! Det bør ikke bli tatt med salicylsyrebehandling - den motsatte effekten kan oppnås. Under påvirkning av stoffet, kan funksjonene til talgkjertlene aktiveres, noe som vil føre til utseende av talgpropper, og derfor utseendet av ny akne.

Flere Artikler Om Typer Acne