PANIGRIBKO SERGEY LEONIDOVICH

konsultasjon med hjemmebesøk i Kovrov

telefon:

(8) 910 176 11
80; (8) 905 614 88 12

I personlige meldinger (betalt)

e-post: [email protected] (betalt)

skype: oktan-251 (betalt)


konsultasjon via e-post post, individuell produksjon av medisinske salver og lotioner


tlf. 8 (495) 680-64-40

Mob. 8 (906) 615-23-23


(ring fra 9.00 til 11.00 i morgen og fra 18.00 til 20.00 på kvelden


e-post: [email protected]


Nettsted for anmeldelser: https://prodoctorov.ru/moskva/vrach/130209-chernyavskiy/#otzivi

Rådgivende mottak av en dermatovenerolog i St. Petersburg og Leningrad-regionen, diagnose og behandling av hud- og karsykdommer, latente infeksjoner, keloid arr. Rådfør deg med en hudlege og venerolog med innsamling av analyser hjemme hos deg.

eller

SKAP EN NY MELDING.

Men du er en uautorisert bruker.

Hvis du har registrert deg før, så logg inn (innloggingsskjema øverst til høyre på siden). Hvis du er her for første gang, registrer deg.

Hvis du registrerer deg, kan du fortsette å spore svarene på innleggene dine, fortsette dialogen i interessante emner med andre brukere og konsulenter. I tillegg vil registrering gi deg mulighet til å foreta privat korrespondanse med konsulenter og andre brukere av nettstedet.

Salisylsyrebrenn

Konsultasjon med en hudlege

Jeg har en brenning på ansiktet mitt etter at jeg har brukt salisylsyre til en kvise. Det skjedde på lørdag, det er nå tirsdag kveld, 4 dager etter brenningen, men tilstanden blir bare verre. Brenn 1 * 1cm, veldig merkbar, på kinnet.

Først bestemte jeg meg for at dette var et hematom etter å ha klemmet pimpleet, så på lørdag kveld brukte jeg en blanding av essensielle oljer med blyant. Neste dag innså jeg at det ikke var et hematom, at det var en brenning etter salicylsyre, som jeg forverret med rikelig anvendelse av essensielle oljer. På søndag var jeg hjemme hele dagen og hatt muligheten til ikke å legge noe på brennestedet.

På mandag, med alt dette måtte jeg gå på jobb. Selvfølgelig ville det være mest fornuftig å ikke smøre noe, men jeg måtte i det minste skjule "kriminalitetsscenen". Huden var ufølsom, tørr, litt mørkrosa. Og i prinsippet, som det virket for meg, hjalp tonalka til og med på slutten av arbeidsdagen, tørket huden ganske bra, det begynte å glide. Selvfølgelig ville jeg ikke ta det av, og hvis jeg dro hjem, ville jeg selvfølgelig ikke ha gjort slik tull, men jeg var på jobb den dagen og ikke å skremme folk til å rive skorpen. Hun kom uten problemer, uten blødning, ble lys, vakker hud igjen. Litt annerledes i fargeintensitet. Alt dette jeg pent igjen dekket med toner.

Jeg gjorde den største dødelige feilen da jeg vasket av denne toneren om kvelden med en sminkefjerner. Huden begynte å smerte, rødt. Det så enda verre ut enn etter brenningen.

Tidlig etter plikten måtte jeg dekke toner og gå hjem. All tirsdag sitter jeg hjemme, ikke gå ut i solen, så Gud forbyr ikke hyperpigmentert

Spørsmålet er dette. Hva er sjansene for å ikke ha en arr og hyperpigmentering? Vil det finne sted eller kan jeg sette et stort og tykt kors på huden min?

Skal dette stedet bli fuktet, eller er det en skorpe som omformes?

Nå bruker jeg Czech Hema gel, den danner en film på såret, og forhindrer det i å tørke ut. Og jeg vet ikke om dette er riktig. Og hva kan generelt gjøres i dette tilfellet? huden på brennstedet er ganske tørr og nær. Brennestedet ble redusert litt, en lys, myk rosa kant av huden dannet på periferien. Men med dette er senteret mørkt rødt med en brun tinge i selve senteret. Er det allerede dødt vev? Vil det være et arr? La tørr eller våt? Eventuell sjanse for utvinning? Eller har jeg helt ødelagt bakterielaget?

Takk for svaret.

Jeg kan sende og brenne bilder.

Jeg vil være veldig takknemlig for rådene. Pasientalder: 28 år.

salicylsyrebrenne

Spørsmål og svar for: salicylsyrebrenne

Populære artikler om emnet: Salicylsyrebrenne

Ifølge WHO utgjorde termisk skader 6% av alle skader, og antall brannofre har nylig økt over hele verden, spesielt i industrialiserte regioner. I Ukraina, hvor metallurgisk og kullutvinning er tilstrekkelig utviklet.

Farmasøytisk plante "Elfa" - en av de største farmasøytiske plantene i Polen - er Europas ledende innen produksjon av myke doseringsformer. Historien om utviklingen av anlegget begynner i 1945, da umiddelbart etter slutten av andre verdenskrig.

Jod brukes i medisinsk praksis i mer enn 150 år for behandling av sår, kirurgisk felt, tannbehandling og behandling av hudsykdommer. Det reagerer ikke bare med proteiner av mikroorganismer, men også med en mikroorganisme som danner en karakteristisk film på.

Brenner etter peeling: hva skal jeg gjøre når jeg ser trist i et speil

På slutten av en slik skjønnhetsprosedyre, som en kjemisk peeling brenner alltid etter peeling, hva skal jeg gjøre hvis det gir mye ulempe, både estetisk og fysisk? Smertefullt traumer til huden med sure formuleringer er et betydelig argument som hindrer mange kvinner i å forynge seg med peeling. Klienter av kosmetologiklinikker frykter de irreversible effektene som kjemisk behandling av ansiktet kan forårsake. Faktisk er det ikke noe galt med brannskader etter peeling, og du kan takle denne hudreaksjonen selv hjemme.

Etterbrenning: normal eller bivirkning

Blant alle kosmetiske prosedyrer for foryngelse er ansiktsskalning en av de mest krevende. Spesielt når det gjelder kjemisk eksponering av huden med spesielle preparater. Fra klienten krever slik peeling tålmodighet og disiplin, fra en kosmetolog - høy profesjonalitet og oppmerksomhet.

Etter-peeling reaksjon kan provoseres ved en hvilken som helst rensingsprosedyre. Hva vil være svaret på immunsystemet i kroppen, avhenger av typen av peeling og dybden av penetrasjon av aktive stoffer i lagene av epidermis. Ufarlig manuell eller ultralydrengjøring samt kryoterapi kan for eksempel bare gi rødme eller tørrhet, og midtlinjen eller dyp behandling av huden med syrekonsentrater vil resultere i en omfattende allergi: irritasjon, hevelse, peeling eller til og med en kjemisk forbrenning. Alle disse manifestasjonene etter peeling er i en viss grad tillatt. Og det er ikke vanskelig å håndtere dem selvstendig, etter regler for hjemmepleje.

Utseendet til en etterbrenningsbrenning er karakteristisk bare for kjemisk peeling av noe slag: overflate, mellom og mer dyp. Prinsippet for prosedyren er basert på dette: forskjellige naturlige eller syntetiserte syrer i kosmetikkblandingen ødelegger det døde laget av epidermis og utløser akselerert cellefornyelse.

Kollagen og elastinfibrene gjenopprettes på en naturlig måte, som følge av regenerering, huden på ansiktet glatter, strammer, skaffer seg frisk, frisk nyanse, bretter og pigmentflater forsvinner. Dermed er en kontrollert kjemisk brenning en ubehagelig, men et nødvendig skritt for å kvitte seg med estetiske defekter gjennom peeling.

En brenning etter sur peeling er en beskyttende reaksjon av kroppen til de aggressive ytre effektene av et kjemikalie. Korrekt konsentrasjon av syre, som danner grunnlaget for pilinsammensetningen, bør ikke utløse en brenning over grad I alvorlighetsgrad. Utad, det ser ut som en sterk rødhet og herding av huden.

Å bestemme seg for peeling, må du være klar for den etterfølgende brenningen. Mangelen på rødhet, mild hevelse og peeling av huden etter kjemisk peeling, tvert imot, er et tegn på at prosedyren utføres feil og ikke vil ha merkbar effekt. Det er viktig at brenningen under eksfolieringen var "kontrollert", det vil si at verktøyet ble opprettholdt av en skjønnhetspleier strengt i henhold til tiden som er angitt abstrakt, og konsentrasjonen av syrer ikke oversteg den maksimalt tillatte hastigheten på 30%. Ellers vil en slik radikal peeling resultere i dype sår og arr på huden, som bare en erfaren lege og en kirurgisk operasjon vil bidra til å kvitte seg med.

Fare for alvorlige kjemiske forbrenninger

Unprofessionelt utført peelingprosedyre ved bruk av kosmetologisk kjemi kan vel ende i et sykehusark. Derfor, før peeling, må du spørre en spesialist for syre, hvilken konsentrasjon er inkludert i ditt valgte verktøy. Pass på at denne viktige indikatoren ikke overstiger merket på 25-30%.

Det er ingen mening i håp om at jo mer aggressiv behandlingen vil bli, desto raskere og bedre vil virkningen av rensing oppstå. I det beste tilfellet vil peeling med en syre i 70-80% av konsentrasjonen fremkalle brannskader av II grad av alvorlighetsgrad, hvor rødhet vil bli ledsaget av blærer og smertefull revning av huden. Deretter blir huden mørkbrun og deretter gul. Et dypt brudd på integriteten til huden er farlig:

 • utviklingen av en bakteriell infeksjon. Lagene av epidermis ødelagt under peeling skape gunstige forhold for umiddelbar spredning av patogener, som bare kan stoppes av antiseptiske salver med høyt innhold av antibiotika;
 • hard pigmentering. Svært påvirket hud er sårbar for ultrafiolett stråling. Fri eksponering for solen uten en beskyttende krem ​​med en SPF på minst 50 er fulle av utseendet på lyse pigment flekker, noe som kan ta enda et år å eliminere;
 • utseende av arr. Arter på huden vil forbli i stedet for dype sprekker, og bare laserpolering av ansiktet vil bidra til å bli kvitt dem.

Forekomsten av II-graders brannsår er en grunn til å søke kvalifisert medisinsk hjelp i beredskapsrommet. I slike tilfeller foreskriver legene en omfattende medisinsk behandling som består av bruk av antihistaminer, undertrykkelse av allergisk reaksjon og kløe, anti-brennende salver basert på panthenol og lokale antibiotika for desinfeksjon. Behandlingen kan vare i 3-5 uker.

Etterbrenning

I gjennomsnitt skjer en allergisk hudreaksjon til en median eller dyp kjemisk rensing etter en måned med vanlig behandling. Hvor nøyaktig denne perioden vil være i ditt tilfelle, forutsetter ingen spesialist på forhånd. Denne gangen er det individuelt. Men forutsi brannskader etter peeling, vil skjønnhetspleieutøveren sikkert gi råd til hva de skal gjøre hjemme. Generelle regler for omsorg for det skadede epidermale lag reduseres til beskyttelse, ernæring og fravær av mekanisk stress.

 • Både etter sparing av overflate og medial prosedyrer, for eksempel mandel peeling, koral eller glykol peeling, salicylsyre peeling, og etter alvorlig eksfoliering, for eksempel, fytisk peeling eller TCA, er det nødvendig å gjenopprette huden med panthenol salver. Dette stoffet bidrar til rask helbredelse av brennsår, stimulerer regenerering og bidrar til veksten av et nytt lag av celler. Påfør kremet ("D-Panthenol", "Bepanten") skal være minst 3 ganger om dagen, påfør dem med et tynt lag til de er helt absorbert på de skadede områdene i huden;
 • Det er også nødvendig å behandle en brenning med antiinflammatoriske legemidler, som inkluderer antiseptiske salver og desinfiserende geler. I tilfelle av omfattende allergisk rødhet og hevelse, kan en spesialist foreskrive at du tar antihistamin tabletter eller dråper;
 • Obligatorisk stadium av hudpleie etter syre peeling - det er fuktighetsgivende. Her blir beroligende og fuktighetsgivende masker, serum og oljekonsentrater i ampuller relevante;
 • Under restaureringen av huden fra en kjemisk brenning anbefales det å avstå fra å bruke jevnlige skrubber som tørker opp sinkholdige ansiktsrensemidler, så vel som såper med forhøyede sulfatnivåer;
 • Antibiotika etter peeling, spesielt preoralno, foreskrives av en lege bare i tilfelle forutsetninger for utvikling av en hudinfeksjon;
 • Den ultrafiolette barrieren er en annen viktig faktor i behandlingen av brannskader etter peeling. Hva det vil være - du bestemmer deg. Enten vil du vente de solfylte dagene hjemme og vil bare gå ut i skyfri vær. Eller ha på seg en brettet hue og store, mørke briller. Men i alle fall, i løpet av denne perioden krever huden bruk av solkrem med høy UV-filter (minimum SPF 30);
 • Pass på at huden med etterskallende brannskader ikke blir utsatt for plutselige temperaturendringer og kontakt med klorerte eller saltvann;
 • Skadet hud må være spesielt forsiktig med det. Ikke prøv å kvitte seg med stygge skorpe før tid, ikke gni ansiktet med et håndkle og ikke massasje med fingertuppene, selv om du er bekymret for kløe. Nysgjerrig, og du finner på Internett flere vurderinger av hva som kan føre til for høy hastighet og hvor lenge en kjemisk brenning vil ta. Lindre kløe vil hjelpe, for eksempel, "Elokom." Denne lotionen kan tørke ansiktet ditt daglig;
 • Hjelp huden din til å gjenvinne sin hydro-lipidbalanse. Drikk mer rent vann, selv om det ikke er noe ønske. Derved akselererer du helbredelsen av etterbrenning.

Vi behandler brannsår med naturlige rettsmidler.

Lindre tilstanden til huden etter kjemisk peeling og beroligende brenningen vil ikke bare hjelpe farmasøytiske preparater, men også påvist metoder for tradisjonell medisin. Broths og blandinger basert på naturlige ingredienser kan raskt tilberedes hjemme og ikke bekymre deg for at de vil skade huden.

Whitening mask av grønnsaker

 • ½ fersk agurk;
 • 1 mellomstor potet;
 • 2 persiler av persille;
 • 1 ts aloe juice;
 • 1 ss. olivenolje;
 • 1 ts sitronsaft.
 1. fersk agurk og tre rå poteter på en fin riper;
 2. hogge persille
 3. bland grønnsaker med aloe, sitron og smør;
 4. Påfør blandingen på brannskader som er skadet ansikt;
 5. Ikke vaske komposisjonen i løpet av en kvart time;
 6. Gjenta prosedyren to ganger i uken.

Havremel mot brann og rødhet

 • ½ kopp havregryn;
 • 2 ss. stivelse.
 1. fra havregryn forbereder vi en rik kjøttkraft;
 2. legg til potet kjøttkraft til kjøttkraft;
 3. sette et middel på brenningen;
 4. gå på ansikt i 15 minutter;
 5. Mitigasjonsprosedyren gjentas hver annen dag.

En alvorlig brenning etter syre peeling er farlig, ikke bare fordi den permanent kan deaktivere deg og "lukke" innenfor fire vegger. Hovedrisikoen for forekomsten er irreversibiliteten av hudendringer og utseendet på unaesthetiske arr, smertefulle betennelser eller dype arr.

For å beskytte deg mot slike ubehagelige "overraskelser", ikke prøv å lage kjemiske peeling hjemme og ikke lagre på prosedyren. Det er bedre å melde seg på sur peeling i en profesjonell kosmetikkklinikk, og ikke i en enkel skjønnhetssalong. Da vil effekten av peeling være forutsigbar, og refleksjonen i speilet vil være gledelig.

Acid Burn Førstehjelp

Ingen er immun mot å bli brent. Oftest er disse termiske (innenlandske) skader med varmt vann, damp eller olje, som finnes overalt. I slike tilfeller vet folk vanligvis hvordan førstehjelp er gitt for brannskader. Det er ganske annet - syrebrenne. For behandling er helt forskjellige mekanismer brukt, og midlene som brukes til vanlige skader kan ikke være effektive. Videre vil det bli vurdert hvordan førstehjelp er gitt for syreforbrenninger og kjemiske forbrenninger med syrer og alkalier.

Typer av kjemisk skade på huden

Skader på hud eller slimhinner i kjemikalier kan kjennetegnes ved lokalisering, grad av penetrasjon og typer av påvirkning av stoffet.

I henhold til lokaliseringsstedet er det mulig å skille skader av hud, øyne, mage, strupehode etc. Oftest forekommer skader i overkroppene. De mest livstruende skader er interne (mage, spiserør og strupehode).

Ifølge dybden av skaden er det fire typer:

 1. Mild er preget av smerte, brennende, rødhet, og noen ganger en svak hevelse.
 2. Den gjennomsnittlige alvorlighetsgraden der blærer vises på det brente området. Det tar opptil to uker å helbrede dem.
 3. Brent hud blir hvit eller svart i fargen, området rundt det svulmer og rødmer. Prosessen er ledsaget av alvorlig smerte.
 4. Svært dårlig tilstand for offeret. Smerte eller synkope kan oppstå. I verste fall er dødsfall mulig. Ikke bare huden er skadet, men også vev, muskler, ledbånd, ledd.

Kemikalieformene er følgende:

 • Syrer brukes i hverdagen, i industrien, etc. De forårsaker hovedsakelig overfladiske forbrenninger uten å trenge inn i vevet. Men de kan også forårsake skade på indre organer (for eksempel brenne med eddiksyre i spiserøret). Kan vaskes med vann;
 • alkalier. Skader fra alkalisk brenning er dypere enn syreskade. Dette såret vaskes med vann eller syreoppløsning;
 • fenolforbindelser fremkaller dyp vevskader, en hvit scab dukker opp på brennstedet, som til slutt blir en kobberfargetone;
 • fosfor når det treffer kroppens overflate, antenner spontant i luften. I tillegg absorberes stoffet lett inn i blodet og har en toksisk effekt på kroppen.

Førstehjelp

Hva skal jeg gjøre når jeg brenner syrer og alkalier? Med kjemisk brenning er førstehjelp svært viktig. Graden av skade og etterfølgende regenerering vil avhenge av at handlingene er riktige.

Hvis et kjemisk stoff ikke bare har fått på huden, men også på klær, er det først og fremst å ta det av uten å berøre flekkene på stoffet. Hvis du ikke kan forsiktig fjerne, er det bedre å kutte de skadede klærne.

Ytterligere aktiviteter vil fokusere på fjerning av kjemikaliet, dets nøytralisering og sårheling.

Tiltak på syreskade

Førstehjelp til syreforbrenning begynner med vask med kaldt rennende vann. Skyll må være grundig, minst 15 minutter, da selv små rester av kaustiske stoffer kan fortsette å brenne huden. Tørk med våtservietter kan ikke være, det vil forårsake enda mer skade.

Videre må syreforbrenningen behandles med brusoppløsning. For å gjøre dette i 2,5 kopper vann oppløs 1 ts. soda. En såpeoppløsning kan også brukes til å nøytralisere brenningen med syre.

Først etter vasking og fullstendig nøytralisering av reagenset blir det brukt en antiseptisk og helbredende effekt. Disse kan være salver, kremer, geler eller aerosoler (Livredder, Panthenol, Bepanten, Levomekol). De bidrar til å unngå infeksjon av såret og bidra til rask regenerering.

Salisylsyre

Salicylsyrebrennning kan oftest oppnås under kosmetiske prosedyrer. Det er ingen hemmelighet at dette er et godt middel for akne. Imidlertid kan den feilaktig bruk føre til skade og tørking av huden, utseendet på en mørk skal og flak. Dette såret er ikke veldig farlig, men det ødelegger utseendet, da det vanligvis er lokalisert på ansiktet. For behandling og akselerasjon av helbredelse, må huden behandles med midler som har en regenererende effekt (Bepanten, Olazol og andre).

Salpetersyre

Salpetersyre er ofte mye farligere. Du kan få det på jobb eller når du utfører kjemiske eksperimenter. Nitronsyre damp kan skade luftveiene og lungene, mens væskesubstansen, som kommer på huden, forårsaker uhelbredende sår.

Huden, brent med flytende nitrogen, behandles ved å vaske i rennende vann i minst 15 minutter, og deretter nøytraliseres syren med brusoppløsning (1 ts per 400 ml vann). Videre behandling er lokal bruk av et antibakterielt stoff (Pantestin, redningsmann).

Hvis det oppstår skade på luftveiene, må offeret bringes i frisk luft, mens pusten skal lindres så mye som mulig (for eksempel å knytte knapper på klær). Hvis en person mistet bevisstheten, gi ham en lukterblanding (ammoniakk, etylalkohol, kloroform etc.) d.). Skyll deretter halsen furatsilinom. Hvis du kan, kan du også drikke rikelig med varm melk med tilsetning av natron.

Saltsyre

Brenn saltsyre kan oppnås ved arbeid i tilfelle ikke-overholdelse av sikkerhetsregler. Som i forrige tilfelle kan du skade huden og luftveiene. Den første førstehjelpen skal gjøres på samme måte som om huden er skadet av nitrogen: Skyll under rennende vann (15 minutter), nøytraliser virkningen av syren med en oppløsning av brus (1 kopp brus for 2 kopper vann).

Bistand ved kontakt med syre i øynene

En annen farlig tilstand er skade på slimhinnene. Syreforbrenning i de alvorligste tilfellene kan føre til blindhet. Først og fremst bør du skyll øynene dine så raskt som mulig med kaldt vann i 20-30 minutter. Etter det er det mulig å vaske med brusoppløsning eller melk, noe som nøytraliserer effekten av stoffet. Når disse tiltakene tas, skal offeret tas til sykehuset.

Handling på alkalier brenner

Alkalisk forbrenning kan ha en mye mer skadelig effekt på huden enn sure stoffer. Når du gjør førstehjelp, er det også nødvendig å vaske huden grundig med rennende vann. Hvis det er tørrstoffskade, må det fjernes fra huden med et vev før skylling.

For å nøytralisere alkalien brukte hovedsakelig 2% syreoppløsning (eddiksyre, sitronsyre, vinsyre).

Ved den etterfølgende behandlingen av alkaliske hudlesjoner brukes de samme antibakterielle og regenererende midler som ved vanlige brannsår.

Kjemiske forbrenninger med syrer og alkalier er mye mindre vanlige enn termiske forbrenninger, men de er farligere. For førstehjelp er det viktig å vite hvilket middel som nøytraliserer ett eller annet stoff som forårsaket skader på huden. Sårhelingens hastighet og tilstedeværelsen av konsekvenser vil avhenge av at handlingene er riktige.

Syrerilte: egenskaper, fare og førstehjelp

Syreforbrenning - en lesjon av huden, subkutan vev, indre organer og slimhinner i væsker med en pH på mindre enn 7,5. Nødhjelp for syreforbrenning vil bevare integriteten, øynene, strupehodet, luftveiene i tilfelle kjemisk traumer.

Funksjoner og forskjeller fra andre typer brannsår

Forbrenninger av denne type forekommer i strid med reglene for bruksmetoden når de arbeider med farlige væsker. I henhold til ICD 10 ble slike lesjoner tildelt koder T20 - T30, avhengig av lokalisering av skaden.

Syrer, alkalier er mye brukt i husholdninger. Du må vite hvordan du hjelper deg selv og andre som er i kontakt med kaustiske væsker.

 1. Det er sterke og svake syrer. I begynnelsen er pH mindre enn 3 enheter. De forårsaker omfattende vevskader.
 2. Etter kontakt med et aggressivt fluid, dannes en skur som skiller seg fra sunt vev.
 3. Graden av skade avhenger av syre, konsentrasjon, kontaktens varighet, dets individuelle egenskaper og evnen til å trenge inn i vevet. Det konsentrerte produktet vil forårsake en mer omfattende og dyp skade på hud og subkutane strukturer.
 4. Noen syrer (svovel) når de kommer i kontakt med fuktighet i huden, gir varme. Det forbedrer hudlesjoner.
 5. Forbrenninger av denne typen øyebuer, luftveiene, fordøyelseskanalen blir referert til som alvorlige skader.
 6. Forbrenninger av ulike typer aggressive stoffer har karakteristiske symptomer. I skadets utseende kan det antas hvilket stoff det ble brukt på. Brenn med svovelsyre kan ikke forveksles med eddiksyre eller karboksylsyre.
 7. Graden av skade avhenger av kvaliteten på førstehjelpen. Noen ganger manifesterer symptomer seg på 2. dag etter skade.

grader

Graden av skade avhenger av konsentrasjonen av aggressive stoffer, varigheten av eksponering og dybden av vevskader, kvaliteten på førstehjelpen.

Graden av kjemisk skade:

 1. Ved første fase påvirkes kun det øvre laget av epitelet av arm, ben og kropp. Etter fjerning av det aggressive stoffet, er det en hyperemi av overflaten. Healing foregår i flere dager. Som regel er det ikke nødvendig med narkotikabehandling, arr blir ikke dannet.
 2. I andre etappe dannes en blister, de dypere lagene av huden påvirkes. Prognosen er gunstig, men søker medisinsk hjelp er viktig. Med kvalitet førstehjelp og overholdelse av anbefalingene fra legen arr er ikke dannet.
 3. På fase 3 - omfattende brente områder med dannelse av nekrotiske soner. Behandlingen er bare innlagt.
 4. På fjerde stadium påvirkes muskler, cellulose og beinstrukturer. Prognosen er ugunstig.

Separat klassifisering krever kjemiske lesjoner i spiserøret, luftveiene, fordøyelseskanalen, halsen, øynene. Skader på disse organene er en alvorlig skade. Det er umulig å bestemme dybden av virkningen av kaustisk materiale på stoffet på inspeksjonsstadiet av offeret. Slike pasienter krever sykehusinnleggelse i et medisinsk anlegg.

Førstehjelp

Assistansealgoritmen er som følger:

 1. Fjern klær i det berørte området.
 2. Spyl det berørte området med rikelig med rennende vann. Behandlingstiden er minst 15 minutter. Hvis nødhjelp forsynes med forsinkelse - kan det være på tide å frigjøre offeret fra klær - du bør vaske i minst 40 minutter.
 3. Ikke tørk brennestedet med en klut eller serviett.
 4. Hvis den brennende følelsen ikke stopper, fortsett å vaske.
 5. Fortsett å nøytralisere det aggressive stoffet. For dette bruk alkali. I hverdagen bruker du en svak løsning av brus, vaskesåpe. Noen stoffer - fluor, fosfor, nitrogen, svovel - krever spesifikke nøytraliserende stoffer. Sannsynligheten for å bruke dem i hverdagen er liten.
 6. Førstehjelp til brannskader med svovelsyre varierer lite fra algoritmen når de utsettes for saltsyre, salicylsyre, eddiksyre og andre kjemisk aktive stoffer.

Når du svelger aggressive kjemikalier, skal det bli vannet offeret med en svak oppløsning av brus. Dette er 1 teskje til 1 kopp vann. Hvis øynene, ansiktet og området av den visuelle analysatoren påvirkes, behandle vevet med mye vann.

Innånding av dampe av korroderende stoffer i offeret for å bringe frisk luft, skyll munnhulen med en alkalisk oppløsning. Dette er den eneste mulige førstehjelpen.

Hvilke stoffer nøytraliserer virkningen av forskjellige syrer?

Prinsippet om nøytralisering av aggressiv syre er bevaret - virkningen av en alkalisk løsning.

Syreforbrenninger - Førstehjelp og behandling

Syrbrann refererer til kategorien alvorlige hudlidelser. Disse skader er oftest funnet i store bedrifter enn i hjemlige forhold. Imidlertid er ingen av oss immun mot slike forbrenninger i hverdagen.

Den største feilen til flertallet av ofrene er at de starter feil behandling av sykdommen. Som et resultat er det irreversible prosesser som gir betydelig helsehelse.

Hovedtrekkene til syreforbrenning

Hva er en kjemisk brenning? I prosessen med eksponering for kjemiske komponenter på overflaten av epidermis øvre celler oppstår ødeleggelsen, som er ledsaget av ubehagelige opplevelser. Unnlatelse av å følge grunnleggende sikkerhetsregler kan forårsake alvorlige forbrenninger.

Sammensetningen av hvilken som helst syre inneholder forbindelser av tungmetaller og forskjellige salter som har en negativ effekt på menneskekroppen. Ved svelging kan det oppstå alvorlige inflammatoriske reaksjoner som kan forårsake død.

I medisin er det flere stadier av syreforbrenning. Hver av dem har karakteristiske trekk som krever tidsriktig førstehjelp.

Acid Burn Stage

 • Fase 1 Hudlesjoner ledsages av hevelse eller rødhet. Når det kommer i kontakt med en irritasjon, kan det oppstå et lite sår på overflaten av epidermis. I det berørte området kan det oppstå alvorlig brenning eller kløe;
 • Fase 2 Små, vannige bobler vises på huden. Kjemisk reagens kan trenge inn i mykt vev. En person har en sterk brennende følelse;
 • Fase 3 Det berørte området er dekket av store blister med en overskyet væske. I noen tilfeller er det en liten mengde blod i dem. Offeret bemerket smerte sjokk og høy temperatur. Ytterligere nekrose av myke vev oppstår. I det berørte området er det en sterk rødhet av huden, som deretter begynner å mørkne raskt;
 • Fase 4. Syr påvirker de dype lagene av mykt vev, påvirker gradvis sener og benvev.

Karakteristiske tegn på brannsår med forskjellige typer syrer

Brenn med svovelsyre er ledsaget av utseende av nekrose i området av de berørte hudcellene. Med liten kontakt med reagenset, vises en liten skorpe på huden, som har klare grenser for en lys nyanse. Den har en ganske myk overflate når den er skadet, en liten mengde lymf vises.

Når et stort område er skadet, vises et dypt sår, som er dekket med en tett tørr skorpe. Innvendig fortsetter syre komponenter å skade menneskets myke vev. Ubegrenset behandling kan forårsake nekrose av bein og muskelvev. I fremtiden kan de ikke regenerere, noe som fører til amputasjon av skadede lemmer.

Brenn salicylsyre er ikke i stand til å forårsake betydelig skade på menneskers helse. Det berørte området har små lesjoner i form av rødhet og svak hevelse. Ofret er kløe og brennende. Korrekt valgt behandling kan lindre pasienten fra ubehagelige opplevelser i løpet av noen få timer fra behandlingstiden.

En brennstoff med saltsyre fører til utseende av et gul sted i kontaktområdet mellom huden og den kjemiske komponenten. Etter en stund oppdaget offeret alvorlig forbrenning og mangel på følsomhet i det berørte området. Dette indikerer en rask kjemisk reaksjon inne i kroppen.

En brenne med sitronsyre har små manifestasjoner. På eksponeringsstedet for komponentene og huden vises et rødt punkt med uberørte grenser. Den kjemiske reaksjonen forårsaker ikke signifikante endringer i menneskets velvære.

Det er viktig! I tilfelle syre på huden, er det nødvendig å umiddelbart holde førstehjelp, noe som kan redusere smerte og holde huden.

Førstehjelp

Førstehjelp til syreforbrenning innebærer flere viktige skritt i såpeprosessen:

 1. Skyll det berørte området grundig med rennende vann i 20 minutter. Etter det blir det behandlet med en svak alkalisk løsning av natron. For å gjøre dette trenger du 1 teskje tørt pulver og 200 ml varmt vann.
 2. Alle tiltak skal utføres i beskyttende sterile hansker. Hvis du ikke overholder disse reglene, øker risikoen for infeksjon av skadede vev.
 3. En syreforbrenning førstehjelp krever spesiell forsiktighet. Ikke gjør noen plutselige bevegelser. Dette kan utløse spredningen av reagenset til nye områder av huden. Hvis gjenværende syre er tilstede på klær, må den forsiktig trimmes med skarp saks eller en kniv.
 4. Under pleie av offeret anbefales det å bruke en liten dose av beroligende middel. De medisinske komponentene som inngår i sammensetningen, bidrar til å normalisere en persons følelsesmessige tilstand.
 5. Når alle aktiviteter er ferdigstilt, er det nødvendig å levere pasienten til nærmeste brennkammer for videre behandling.

Hva skal jeg gjøre med slemhinneforbrenninger

I noen tilfeller kan det oppstå brann i øynene, munnen og nesen. Hvordan gi førstehjelp? I dette tilfellet er det nødvendig:

 • vask det slimete med svakt alkali. I utgangspunktet er det en løsning av natron. De vender øyebollet, vasker nesepassene og skyll munnen. Hvis syren kommer inn, er det nødvendig å løsne offeret med rent vann;
 • Hvis offeret har hyppig oppkast, er det viktig for ham å gi en varm drikke. Dette vil bidra til å redusere konsentrasjonen av reagenser;
 • I tilfelle hud brenner med syre, anbefales det ikke å la pasienten være uten tilsyn. I noen tilfeller noterte ofrene et bevissthetstap og en fullstendig opphør av respiratorisk rytme;
 • når inntatt syre i spiserøret ikke skal føre til hyppig oppkast. Innholdet i magen med en blanding av et kjemikalie kan alvorlig skade esophageal trachea. I fremtiden kan folk ikke spise alene.

Overholdelse av grunnleggende sikkerhetsregler kan beskytte en person fra ulike problemer. Når du arbeider med kjemiske løsninger, er det første å gjøre for å beskytte huden helt. Det må være en spesiell maske eller vernebriller på øynene.

Typer, grader og egenskaper av syreforbrenninger, førstehjelp

Den profesjonelle virksomheten til mennesker, utførelsen av hjemmearbeid innebærer regelmessig kontakt med kjemikalier og deres forbindelser. En rekke av dem har farlige egenskaper, kan ha en negativ, noen ganger aggressiv effekt på menneskekroppen. Syrer er nettopp slike kjemiske forbindelser. Deres lagring og bruk innebærer streng overholdelse av sikkerhetsforanstaltninger. Men noen ganger forsømmer folk dem eller ved et uhell får man en syreforbrenning. Stoffet kan påvirke hud, øyne, slimhinner og vev i fordøyelsessystemet og respirasjon. Førstehjelp til en person med forbrenning skal gis umiddelbart etter skade.

Spesielle egenskaper for syreforbrenning

Når kilden til hud og vevskader er sur, skjer prosessen med proteinkoagulasjon, det vil si koagulering eller fortykkelse. Stoffet fremkaller tørnekrose. Utviklingen av denne prosessen er ledsaget av alvorlig smerte og brenning, da dannelsen av en tett skur eller tørr skorpe. At det forhindrer ytterligere inntrenging av syre i vevet, deres ødeleggelse. Brannsår er overfladisk i naturen.

De aggressive effektene av syrer på menneskekroppen er ikke begrenset til lokale skader. Noen av dem, for eksempel salpetersyre eller fosfor, kan forårsake forandringer i lever og nyrer.

Grader og klassifisering

Det er 4 alvorlighetsgrad av syreforbrenninger. De er avhengige av slike faktorer:

 • type stoff, dens aggressive egenskaper, konsentrasjon;
 • kontakt tid med kjemikaliet;
 • lesjon område.


Hver av graden av brenne inneboende særegne tegn som bestemmer alvorlighetsgraden av skaderne.

 • Grad 1 (lys) - en brenne har et mindre område av skade. Bare de øvre lagene av vevene er gjenstand for ødeleggelse, integgene gjenopprettes i 1-1.5 uker, mindre arr gjenstår på skadestedet.
 • 2 grad (medium) - syre trenger dypere, som er ledsaget av rød rødhet og hevelse på brennstedet. Bobler fylt med fargeløs væske kan oppstå på skadet vev.
 • Grad 3 - en betydelig spredning av den nekrotiske prosessen i vevet; væsken i blærene blir uklar, noen ganger med tilstedeværelse av blod. Personen mister følsomhet i stedet for brenningen. Hvis fordøyelseskanaler er skadet, er lumen i spiserøret smalere.
 • 4 grader - unntatt epidermis og dermis, påvirker nekrose det subkutane fettvevet, musklene, beinene. Med nederlaget i strupehodet og spiserøret observeres deres perforering (utseendet på et gjennomgående sår), blir arr fra bindevev dannet på brennstedet.

Symptomer på skade, avhengig av typen syre

Endringer i vev, skurdannelse, alvorlig smerte er de viktigste symptomene som følger med denne typen forbrenning.

Manifestasjoner kan ha et spesielt karakter, avhengig av typen syre:

 • Svovelsyre (løsningen brukes i et standardbatteri) - Etter påvirkningen blir skadesiden først hvit, så blir den gul gul, skorpen har en brun fargetone.
 • Salt - gulbrun skorpe, har en myk struktur, etter døden dannes det et kornete stoff, noen ganger kan det bløde.
 • Sitron (høyt konsentrert løsning) - eschar ikke dannes, eksponeringsstedet blir rødt og svulmer.
 • Salicylic - en brun eller rosa (med en liten lesjon) skorpe vises raskt og deretter avgår, huden blir puffy, klør dårlig og kan bløde.
 • Nitrogen - skurkanten er tydelig synlig, den har en lys farge (lysebrun eller gulgrønn).
 • Nikotin - hyperemi i huden, alvorlig brenning, kløe.
 • Formic - det er en lys rød kant av det berørte området, inne i det, blir vevet først blek og så få en hvitaktig nyanse.

Førstehjelp

Etter at syren kommer på kroppsdelene eller i kroppen, trenger offeret førstehjelp førstehjelp, noe som er presserende. I de fleste tilfeller er det nødvendig å ringe en ambulanse.

Det første du må gjøre er å stoppe effekten av stoffet på integumentet. For å gjøre dette må du beskytte hendene, ta av klærne, fuktet med syre, fra offeret. Huden skal skylles grundig med resterende rennende vann. Varigheten av prosedyren bør være minst en kvart time, og den bør ikke stoppes hvis offeret klager over en brennende følelse.

Det er nødvendig å lage en løsning av alkali, som brukes til å nøytralisere syren og dens aggressive egenskaper. Du kan søke:

Hvis spiserøret er skadet, blir pasienten tvunget til å drikke vann eller en svak brusoppløsning i store mengder. I tilfelle kontakt med øyne, er det nødvendig å skylle dem med vann, brusoppløsning eller melk.

I alle tilfeller er det forbudt å bruke sanitetsservietter, lotioner, medisiner.

Når og hvilken lege å kontakte

Urgent sykehusinnleggelse på sykehuset skal påvirkes med omfattende vevskader, hvis syren kommer inn i fordøyelsessystemet eller øynene. Endringer i bevissthet, alvorlig smerte, pusteproblemer er grunnlaget for beredskap.

Oftere blir konsekvensene av syre lesjoner behandlet av kirurger. I storbyene er det brennesentre. Hvis en pasient er innlagt på en slik klinikk, vil en forbrenningsmann, en brannmedisinske lege, hjelpe ham. For å kvalitativt behandle effekten av brenningen og de resterende arrene tilbys i kosmetiske klinikker.

terapi

Offeret fra virkningen av syre krever langvarig behandling. Tradisjonell medisin bruker:

 • medisinering med bruk av interne og eksterne anti-brennende stoffer;
 • elektroforese;
 • ultralyd og UV-bestråling;
 • helbredende søvn.

Kirurgi er mulig - en hudtransplantasjon utføres til pasienten. Komplement tradisjonelle prosedyrer med folkemessige rettsmidler.

medisiner

Å lindre smertefulle symptomer på foreskrevne tabletter:

 • paracetamol;
 • ibuprofen;
 • Difenhydramin (noen ganger administrert intramuskulært);
 • Analgin.

Lokale midler vises for å gjenopprette og helbrede skadede vev, de må behandle problemområdet. tildele:

 • Svovel salve;
 • gel panthenol;
 • Desitin;
 • olazol;
 • Dioksizol.

Utvinningen av kroppen blir lettere ved å ta vitaminer fra gruppe A, B, E, D.

Folkemidlene

Styrke den terapeutiske effekten kan bruke oppskrifter av tradisjonell medisin.

Legen velger komponentene av legemidlet individuelt for hver pasient.


Universale rettsmidler for syreforbrenninger (i de første 2 dagene må skader smøres hver halve time):

 • behandle huden med vegetabilsk olje eller medisinsk glyserin;
 • Bruk revet rødbeter eller kål;
 • kjøle ned huden med vann og dryss med bordsalt;
 • smør med rå pisket egg.

Mulige komplikasjoner og konsekvenser

Hovedkomplikasjonen etter syreforbrenning er vevnekrose på det skadede området, noe som fører til begrensning eller fullstendig opphør av funksjonene. Langsiktig medisinsk behandling, hudtransplantasjon og arr fjerning er nødvendig for å gjenopprette pasienten.

Hver person overalt og alltid må følge enkle sikkerhetsregler. Forebygging av syreforbrenninger er lettere enn å behandle effektene.

Flere Artikler Om Typer Acne