(papula; synonym nodule)
morfologisk element i hudutslett, som er en stoppeløs formasjon, høyt over huden.
dermalis (P. dermalis) - P. hemispherical form som oppstår under utviklingen i dermis infiltrate, øker uendret epidermis.
lentikulær (lenticularis, lat linse, lentis lentil korn) - runde P. med en diameter på opptil 5 mm.
False-syfilitisk (R. pseudosyphilitica) - en stor P. på de ytre kjønnsorganene, som erodert og ligner papulær syfilid; observert i papulær pseudosyfilis.
Miliær (r. Miliaris) - liten P. med en diameter på 1-2 mm.
Monet-lignende (nr. Nummularis, syn. P. Nummular) - runde P. med en diameter på 15-20 mm.
Nummular (nr. Nummularis) - se papule mynt-lignende.
polygonal (R. polygonalis) - P. av uregelmessig form, som ligner et polygon.
miltbrann (p anthracica.) - P. kobber-rødt eller fiolett farge som oppstår på stedet for innføring av miltbrann patogenet under infeksjon gjennom huden.
epidermal (R. epidermalis) - flat P., som skyldes epidermal hypertrofi.
epidermal dermal (R. epidermodermalis) er en flat P. som følge av patologiske forandringer i både epidermis og dermis.

Se Pappul mening i andre ordbøker

Papule J. - 1. Tett nikkel på menneskelig hud, som dannes under hudirritasjoner og sykdommer.
Forklarende ordbok Efraim

Papula - s; Vel. [fra lat. papula - pimple] Honey. Tett nodul på huden som skyldes hudirritasjoner eller som følge av visse sykdommer. Utdanningspapir.
Kuznetsov Forklarende ordbok

Papule - (papula; sip. Nodule) er et morfologisk element i hudutslett, som er en stoppeløs formasjon, tverrlig over huden.
Big Medical Dictionary

Papule Dermal - (s. Dermalis) P. Halvsfærisk form, som oppstår som følge av utviklingen i dermis infiltrate, øker uendret epidermis.
Big Medical Dictionary

Lentikulær papule - (r. Lenticularis; lat. Lens. Lentis linse korn) runde P. med en diameter på opptil 5 mm.
Big Medical Dictionary

Papula Lozhnosifiliticheskaya - (p pseudosyphilitica.) P. stor på de ytre kjønnsorganer, og underkastet erozirovaniyu likner papuleznyysifilid; observert i papulær pseudosyfilis.
Big Medical Dictionary

Papular Miliary - (R. miliaris) Små P. med en diameter på 1-2 mm.
Big Medical Dictionary

Papulen er myntformet - (s. Nummularis; syn. P. nummular) rundt P. med en diameter på 15-20 mm.
Big Medical Dictionary

Papule Nummular - (s. Nummularis), se papirmynt-lignende.
Big Medical Dictionary

Papule Polygonal - (R. polygonalis) P. av uregelmessig form, som ligner en polygon.
Big Medical Dictionary

Papula Anthrax - (R. Anthracica) P. er av kobberrød farge eller med lilla fargetone, som oppstår på stedet for innføring av miltbrannpatogen under infeksjon gjennom huden.
Big Medical Dictionary

Epidermal papule - (s. Epidermalis) flat P., som skyldes epidermal hypertrofi.
Big Medical Dictionary

Papula Epidermo-dermal - (R. epidermodermalis) flat P., som skyldes patologiske forandringer i både epidermis og dermis.
Big Medical Dictionary

Papula - (fra latin. Papula - kvise) - et element i hudutslett - en liten tett nikkel litt opphøyet over huden.
Big Encyclopedic Dictionary

Papule - et lite tett knutepunkt av forskjellige størrelser, høyt over huden, hvis diameter ikke overstiger 5 mm (utslett av hudutslett).
Psykologisk Encyclopedia

Papule (papule) - En liten tett liten knute av forskjellige størrelser, høyt over huden, hvis diameter ikke overstiger 5 mm (hudutslettingselement - ed.).
Medisinsk ordbok

Papula - hva det er, årsaker, behandling og råd

Hjem >> Hudsykdommer >> Papula - hva det er, årsaker, behandling og råd

Skrevet av: admin 07/27/2017

Hva er en papule? Nylig kan du ofte høre et slikt spørsmål. Dessuten oppsto interessen for ham ikke så lenge siden. I denne artikkelen på nettstedet prougri.ru vil vi fullt ut løse dette problemet.

papule

Dette er en ikke-kavitær dannelse på huden eller slimhinnen i form av et tuberkulv som er litt forskjellig i fargen fra resten av området. Vanligvis har den en rødaktig tint, men når den trykkes, endres fargen til hvit. Pressing kan ledsages av smertefulle opplevelser. Størrelser har rekkevidde fra 1 mm til 3 cm.

Fra latin "papulas" er oversatt som "knute".

I vestlig medisin kalles papler nodules større enn 1 cm.

Alene, de er sjeldne, vanligvis et papulært utslett (et antall merkbare forhøyninger på dermis).

Papula er kroppens respons på betennelse. Ofte ledsaget av hevelse og suppurations, men har ikke et hvitt hode.

Som en patologi av huden er delt inn i arter i henhold til noen egenskaper.

Graden av skade er delt:

 1. Overfladisk - er en papule som ligger i dermis og epidermis. Har en diameter på 1-5 mm. Og fargen er fra skarlagen til rød. I de fleste tilfeller oppløses de av seg selv, og etterlater ingen arr. Det pigmenterte punktet kan dannes en stund.
 2. Dype knuter - dekker allerede hele tykkelsen på dermis og har en diameter større enn 5 mm. Deres farge varierer fra rød til blå-maroon. Når den trykkes, blir den ledsaget av smerte. Etter utvinning, er arr igjen.
 3. Cyster er den vanskeligste typen papiller. De dannes når patogenet av betennelse (infiltrasjon) akkumuleres dypt i vevet og danner en arrkapsel. Den inflammatoriske prosessen utvikler seg og pus dannes.

Infiltrer - primis blod og lymf med et cellulært element.

For hudendringer:

 • Inflammatorisk. Ser ut som akne uten et purulent hode. Når den trykkes, endres farge til hvit. Formet på grunn av infiltrater, uttrykt som hevelse i huden og vaskulær dilasjon. Når herding ikke etterlater merker eller det er en kortvarig endring i pigmentering.
 • Noninflammatory. Et ikke-inflammatorisk papir er en mindre behagelig utdanning. På grunn av spredning av epidermis, kan det føre til forekomst av vorter, papillomer eller xanthomer.
 1. Flat (lenticular) - ligner linser. Flat eller konveks.
 2. Cone (miliary) - minner om hampfrø. De har en konisk form, som ligger i nærheten av hårsekkene.

Årsaker til

Hovedårsaken er reaksjonen av kroppen (immunforsvaret) til betennelse. Tette porer i sebum danner små cyster, som, når de brytes, samler seg i det omkringliggende vevet, forårsaker en inflammatorisk reaksjon.

For eksempel er det på tide å slå på ansiktet med hudfett. På grunn av at innholdet ikke har noen utgang, akkumuleres det i posen og begynner å forverres. Noen ganger hovent. Og etter mekanisk påvirkning (mikrobølge på dette stedet, fjerning av komon, intensiv skalering, etc.), faller alt innholdet inn i det omkringliggende vevet. Kroppen reagerer og en papule fremstår som en immunrespons mot betennelse.

Papulebehandling

Tilstedeværelsen av knuter ødelegger utseendet, skjønnheten i huden, selvtillit, forårsaker ofte smertefulle opplevelser. Så de må behandles! Vanligvis er behandling foreskrevet individuelt.

Jeg anbefaler sterkt å konsultere en spesialist. Han vil bestemme papules dette eller ikke. Den nøyaktige behandlingen skal bestemmes av en spesielt studert lege. I det triste tilfellet kan du bare forverre situasjonen.

Inflammatoriske papiller kan være et signal fra kroppen for slike sykdommer som vannkopper (vannkopper), lavplan, atopisk dermatitt og andre.

Noen anbefaler å tørke problemområder med jod. Men det er en sjanse til å brenne dermis. Så du må bruke et poeng. Dyp bomullspinnen med jod og gjelde for problemområder.

Jeg har mer tillit til de spesielle antimikrobiellene for akne, som har bevist seg i markedet. Disse er differener, hudoren, zeneritt eller basiron. Bruk instruksjonene i beskrivelsen.

Ved alvorlige komplikasjoner eller alvorlige former, bortsett fra eksterne midler, bør antibiotika tas inn. Undergå en hel behandling med forskjellige stoffer.

Papula er en sykdom. Og sykdommen er bedre å forebygge, ikke kurere!

Ikke glem regelmessig hygiene. Permanent og kompetent hudpleie vil spare deg for mange problemer. Vask ansiktet, gjør nærende og rensende masker, peeling, damping. Sove på rent sengetøy, tørr pute og tepper.

Også en stor rolle er spilt av riktig ernæring. Unngå junk food (hurtigmat, stekt, krydret, etc.), prøv å spise mer vitaminer, følg dietten, eliminere dårlige vaner. Utenfor helse er svært avhengig av helsen til indre organer.

Sykdommer ledsaget av papiller

Papuler dannes som et symptom i mange sykdommer. Prougri tilbyr et grunnleggende eksempel:

Krenkelse av proteinmetabolisme. Med denne sykdommen vises et utslett rundt øynene, munnen og i brettene i huden.

Psoriasis er en svært ubehagelig sykdom i huden, og ganske farlig. Ledsaget av et utslett av psoriasispapir med rosa-rød farge og hvite skalaer. Som lett faller av når du kliper, børster, fjerner klær. Oftest forekommer på forlengelser av armer og ben (håndledd, knær og albuer), nedre rygg, hode. Over tid kan det vises på hele kroppen. Det kan også vokse, forene og danne plaketter.

Med denne venereal sykdommen, vises de i munnen og på mandlene. Syfilitiske papules følger alltid med alvorlig smerte, ofte er stemmen tapt og vanskelig å behandle.

Sykdommen oppstår hos gutter. Det er arvet eller fra vanlig avitaminose.

Ufarlig og ikke med noen problemer, bortsett fra kosmetisk. Oppstå på leppene og på penisens hode. I lang tid hevdet de om de bringer helseproblemer, leger er tilbøyelige til å si nei.

Hva er de forskjellige papirtypene og hvordan behandles de?

Begrepet "papule" brukes i medisinsk praksis for å identifisere typen dermatologisk element. Dette er navnet på en nodulær formasjon på huden eller slimhinnen som stiger over overflaten.

Det er kjent at utdanning som papule er et symptom på mange alvorlige sykdommer. Utseendet til papulært utslett kan imidlertid indikere hudproblemer som reagerer godt på behandlingen.

Papiller er tette, halvmånefrie knuter dannet på huden, utslett preges av kompaktitet og begrenset vekst. Størrelser spenner fra valmuefrø til ert. Avhengig av tilstedeværelsen av betennelse, deler papler:

 • På inflammatorisk. Elementet er preget av rødhet, hevelse av de tilstøtende hudområdene, mens karene er utvidet. Dette skyldes opphopning av infiltrasjon, som følge av lokal inflammatorisk prosess. Når du trykker på knuten, blir huden blek.
 • På ikke-inflammatorisk. Type utslett består av overgrodde celler i epidermis eller dermis med dannelse av papillomer eller vorter. Når lipidmetabolismen forstyrres, kommer celler med fettintensjoner (xanthomer) inn i elementets struktur.

Løsning, papules ofte ikke etterlater merker, noen ganger i deres sted forblir pigmentert eller lys område, som forsvinner over tid.

Det er flere grunner til dannelsen av papiller på huden:

 • blokkering av talgkirtler;
 • reproduksjon av bakteriell mikroflora som fôrer på sebum;
 • allergisk dermatitt:
 • svulster av forskjellig opprinnelse;
 • hypertrofiske forandringer i huden på grunn av systemiske sykdommer.

Penetrasjon i kroppen av en viral eller bakteriell infeksjon forårsaker utvikling av knuter ikke bare på huden, men også slimhinnen i kjønnsorganene og munnhulen.

Manifestasjoner av papiller på huden er forskjellige, så de er klassifisert etter flere kriterier. Største knuter deler:

 • På militæret. Utslippene varierer i konisk form, liten størrelse, omtrent med hirse. Noen ganger er de så små at de ligner "gåsebud". Den rødbrune utslett er konsentrert i hårsekkene, danner buer, sirkler og plaketter.
 • På linsformet. Lentikulære elementer, flate med avrundede konturer, deres størrelser overstiger ikke 5 mm.
 • På tallet. Ellers er mynteformede papler, deres diameter opptil 20 mm, representert enten ved sammenslåtte elementer eller dannet under vekst langs periferien.

Overgrodd soner kan nå størrelsen på et barns palme eller mer. Når de er lokalisert i hudens bretter fra friksjon og fuktighet, mister de det øvre laget, overflaten deres erodert og betent. Vegetative papules - Papillære eller papillomatøse formasjoner kan dannes fra fuktige områder.

Dypen av elementene er differensiert:

 • På overflaten. Epidermale manifestasjoner inkluderer flatformasjoner opptil 5 mm, rosa, noen ganger røde. Oppstår i forbindelse med hypertrofi av epidermis. Vanligvis ikke forårsake smerte.
 • På dypet. Epidermo-dermal - flate eller halvkuleformede typer infiserer epidermis og slummerlag, med trykk på det betente segmentet, det oppstår smertefulle opplevelser. Etter forsvinningen kan være arr. Fargespektret varierer fra nyanser av rød til blå.
 • På cyster. Skapt når innholdet av infiltraten ikke kommer ut helt. Deretter dannes en kapsel fylt med sebum og pus, når det legges til en sekundær infeksjon, opptrer den.

Med halvkuleformene er overflaten av fremspring glatt, med flate formasjoner på det synlige hudmønsteret.

Papulære noduler kan dukke opp i alle aldre, oftest forekomme hos ungdommer i form av akne i ansiktet, perle papler finnes ofte.

På ansiktspapulene dannes på grunn av den aktive utskillelsen av talg, og derfor er porene konstant tilstoppet. Utdannelse kan vises på andre områder av kroppen hvor økt talg: på baksiden, i armhulen, i lysken.

Utseendet til inflammatoriske papulære noduler er reaksjonen av immunsystemet til den patologiske prosessen. Med overdreven sekresjon av fett, akkumuleres det i porene og sebaceous kanaler, noe som fører til utvidelse og dannelse av mikroskopiske cyster. Akkumulering av sekresjon eller mekanisk virkning fører til brudd på veggene i kapselen. Innhold går inn i tilstøtende vev, og som et resultat utvikler en aseptisk inflammatorisk prosess, dannes ikke-estetiske elementer. Ved manglende overholdelse av hygieniske regler, forsøk på ekstrudering, sprekker utslag, som dekker alle store områder.

Manifisert i form av små hvite frostede bobler som omkranser penisens hode hos menn. Papirtypen kalles Fordyce-granulat, symptomet utvikler seg hos 30% av gutter fra en alder av 15 år, antall formasjoner reduseres gradvis ved 25-30 år. Imidlertid er deres utseende ikke forbundet med infeksjon, blir ikke overført til partneren under nærhet. Snarere er det et kosmetologisk problem som forårsaker bekymring for eieren av utslett.

Det antas at et økt nivå av androgener anses å være en faktor som bidrar til dannelsen av perlemorøse papiller. Utbrudd av hormoner i ungdomsårene blir en provokator av økt sekresjon av sebaceous og preputialkjertlene i penishodet, noe som fører til en økning i produksjonen av talg og smegma. På grunn av den konstante irritasjonen av ømhuden, vokser epitelet.

I 35% av kvinnene utvikler denne skjemaet i puben, på labia, under armene, på brystvorten, i lysken. Papiller representeres av små bobler opp til 3 mm. Fargen deres er praktisk talt ikke forskjellig fra vanlig hud, men mellom dem er den mørkere. Problemet ligger i apokrine svettekjertlene, det er en versjon som årsaken til endringene er feil i den endokrine naturen og det reproduktive systemet. Destruktiv behandling av patologi ledsages av tilbakefall, gir kun midlertidige resultater.

Noen ganger viser utseendet på papules forekomsten av sykdommen, fordi deres utseende, plassering blir et symptom på patologi:

 • Gottrons papirer. Koneformede knuter er et spesifikt tegn på ungdoms dermatomyositis, dannet i området av leddets leddflater, interphalangeale ledd i hendene.
 • Lichenoid papules. Disse elementene er preget av en skinnende peeling overflate. Kliniske manifestasjoner er typiske for flat og skinnende lav, allergiske reaksjoner, soppinfeksjoner, lichenoid parapsoriasis, etc.
 • Fiberpapir. Ellers er en involusjonell nevus en godartet lesjon, den har en flat overflate, farget i hudfarge eller mørkere, til og med brun. Oppstår på nesen av en enkelt bule.
 • Anthrax Papule. Dannelsen av rødt med lilla eller kobberfarget, dannet på stedet for penetrasjon av antistoksens kausjonsmiddel.

Papulen er dannet, som dannes etter Mantoux-testen, er tilstedeværelsen av en Koch-pinne i kroppen bestemt av det subkutane knutepunktet.

Utseendet til det papulære elementet i tungen er en atypisk manifestasjon, formasjonen på dette nettstedet snakker om stomatitt eller infeksjon med syfilis.

Papules er et dermatologisk problem, derfor, når knuter vises på huden, bør du kontakte en hudlege. Øyeblikkelig visuell inspeksjon er nok for en spesialist til å diagnostisere en sykdom.

Men noen ganger er formasjonen vanskelig å skille fra andre dermatoser:

 • For eksempel minner den første fasen av kjønnsvorter på penis om Fordyce-granuler. Men perlepapirene er forskjellige i farge og i samme størrelse på alle elementene. Condylomer er plassert på stammen, dessuten varierer størrelsen på formasjonene betydelig.
 • For å skille papule fra viral molluscum smittsom, trykk på bulgen. På eksponeringsstedet i tilfelle en smittsom lesjon forblir et spor, og osteinnholdet vil også bli frigjort.

Ved tvil i diagnosen foreskriver legen en blodprøve, histologisk undersøkelse eller bakteriologisk kultur av innholdet i utslett. I studien av papules avslørte følgende tegn:

 • tynn dermis;
 • tilstedeværelsen av fibroblaster;
 • tilstedeværelsen av bindevev;
 • mange blodårer.

Etter å ha bestemt utdanningstypen, anbefales det tiltak for å fjerne feilen.

Terapeutiske tiltak for å eliminere papules på grunn av nodulens opprinnelse. For infeksjoner forårsaket av blokkering av sebaceous kjertler, anbefales det:

 • Forsiktig hudpleie.
 • Bruken av antibakterielle salver eller geler, det vanligste antimikrobielle legemidlet Baziron (Differin, Skinoren, Dalatsin). Legemidlet blir brukt direkte på inflammet pimple to ganger om dagen. Ved flere utslett anbefales det å smøre hele hudområdet.
 • Jod løsning vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av betennelse, den brukes direkte til utdanningsstedet, prosedyren utføres tre ganger om dagen.
 • Når betydelig skade på huden er foreskrevet medisinering inne, avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen kan brukes tabletter eller injeksjoner.
 • Anbefalte komplekser av vitaminpreparater.

Kosmetiske prosedyrer er foreskrevet for å eliminere arr og arr. Når grunnen til dannelsen av morfologiske elementer har en annen natur, blir behandlingen valgt avhengig av patologiens opprinnelse:

 • For å fjerne noduler av viral natur (vorter), brukes destruktive kjemiske midler eller maskinvare metoder: kryoterapi, laser koagulasjon.
 • Pearlescent papules fjernes fra menn ved bruk av kirurgiske metoder, laserterapi, elektrokoagulasjon. For kvinner anbefales det å smøre huden med vitamin A og jojobaolje for å hindre utviklingen av prosessen.
 • Når utslett er forårsaket av ulike typer dermatose, brukes spesifikk kompleks behandling.
 • Ved nederlag av smittsomme sykdommer, for eksempel syfilis, kopper, utføres intensive terapeutiske tiltak.

For behandling er det viktig å eliminere de provokerende faktorene i utviklingen av patologiske manifestasjoner på huden, for å finne ut de tilknyttede sykdommene. Derfor blir pasienten sendt for nærmere undersøkelse til andre spesialister.

Når et knutepunkt vises på huden eller slimhinnen, bør du ikke selvmedisinere. Opprinnelsen til patologien har en variert opprinnelse, vitner om ulike sykdommer. Dette kan være en manifestasjon av de første tegn på psoriasis, allergier, syfilis eller kopper. Derfor kan bare en hudlege diagnostisere riktig.

Papules på huden: symptomer og behandling

Hva er en papule? Dette er et hudutslett - en bestemt nodul uten et indre hulrom, provosert av inflammerte komedoner. Ofte vises papules på ansikt og hender, så vel som kjønnsorganene. Denne papulære utslett er en synlig kosmetisk defekt som krever kompetent medisinsk behandling.

Papule konsept

Papula er et element av utslett som stiger over huden, så det er lett bestemt av palpasjon. Sammenføyning, papiller danner plakk, som i sin tur kan oppta store områder på huden. Så papule - hva er det? Dette er et lite område av inflammet epidermis. Utslippet er preget av følgende ekstreme tegn:

 • Rund form.
 • Tetninger har en diameter i området 1-20 mm.
 • Mens du trykker på, pales, men senere gjenoppretter den sin første farge.

Hvis formasjonene er større enn 3 mm, kalles de "nodules". Ofte utløses deres utseende av en funksjonsfeil i immunsystemet. Tilstedeværelsen av utslett, signalerer kroppen at skadelige mikrober og bakterier har kommet gjennom beskyttelsesbarrieren.

Papir på huden skiller seg fra sår fordi de ikke har innhold (purulent, serøst eller blodig). Hvis huden ikke rengjøres lenge, må du kontakte en spesialist.

Patologi utløses av følgende faktorer:

 • Sykdommer av viral, bakteriell og smittsom type.
 • Tilstedeværelsen av parasitter i kroppen.
 • Allergier mot ulike patogener.

Papir kan være et symptom på alvorlig sykdom, med store mengder anbefales det å konsultere en hudlege for å bestemme utseendet.

Manifestasjon på ansiktet

På grunn av for aktiv dannelse av talg, vises papules på ansiktet ganske ofte. Dette utløses ofte av forsømt inflammasjon. Huden porer er tilstoppet, og fett er akkumulert i dem. Kanskje opphopningen i hårsekkene. Gradvis er veggene i talgkjertlene strukket, slik at mikrocyter blir dannet.

Som et resultat oppstår et mellomrom som bidrar til penetrasjon av det indre innhold under det øvre lag av epidermis. Immunsystemet begynner aktivt å bekjempe svulsten. Så papules vises på huden.

Papir av inflammatorisk type kan løse seg selv uten å gi tegn på ansiktet. Noen ganger er det en liten pigmentering innenfor lokaliseringen av utslett, men det skal til slutt passere uten spor.

På ansiktet kan det forekomme papules av ulike typer (rund, flat, oval, konisk). Hvis du ignorerer slike manifestasjoner og ikke følger hygieneregler, kan utslettene vokse aktivt og ta opp store områder.

I dag er papules en av de vanligste årsakene til å kontakte en hudlege. Spesialisten utfører en differensial diagnose av områdene av epidermis for å etablere årsakene til patologiske manifestasjoner. Legen velger prosedyrer og betyr å redusere antall knuter eller helt fjerne dem.

Ved papiller kan behandling ikke utføres uavhengig, ettersom utslett kan indikere en alvorlig patologisk prosess i kroppen.

Papiller hos barn

Barnet kan samtidig vises roseola og papiller, flekker og papiller. Under diagnosen bestemmer spesialisten sin natur og tilordner rasjonell terapi.

Patologier forekommer oftest hos barn i alderen 1 til 10 år. Papiller fanger barnets ansikt, torso, armer og ben. Utslippet kan være ca. 10 mm i diameter. Formasjonene er smertefrie, men spre seg ofte når de kammer eller gni huden mot klær.

For å diagnostisere en baby, er spesielle tester ikke tildelt, det er nok for en spesialist å foreta en visuell inspeksjon. Papules passerer ofte ofte, men siden det ikke er immunitet mot denne patologien, kan det derfor komme seg igjen.

For å forhindre utseende av papiller anbefaler eksperter å være spesielt oppmerksom på hudens hygiene.

Narkotika terapi

Hvis antallet papulære utslett øker, må du kontakte en spesialist. En hudlege vil velge det optimale behandlingsregimet som gjør det mulig å kvitte seg med papler på kroppen uten skade på helse og epidermis.

Hvordan behandle papiller med medisinering? Vurder den mest effektive måten:

 • Jodoppløsning. Brukes til sonen av betennelse. Det anbefales å gjenta tre ganger om dagen, avhengig av hvor godt løsningen er absorbert.
 • Baziron. Legemidlet er påført punkt. Smør det berørte området to ganger om dagen. Hvis utslett tar opp det meste av ansiktet, behandles hele det berørte området med en krem.
 • Zenerit og Dalacin har en lignende antimikrobiell effekt av Baziron-typen. Men bivirkningene ved bruk av midler inkluderer rask avhengighet.
 • Jod. Legemidlet har unike egenskaper - tørker den inflammatoriske manifestasjonen, men det er svært viktig å ikke brenne huden.
 • Bepanten. Ovennevnte preparater tørker huden, så det har et ikke veldig sunt utseende. Bepanten vil myke og helbrede huden.

I alvorlige tilfeller foreskrives antibiotika av spesialister for å rydde ut utslett, de påføres eksternt og internt.

Ved ødeleggelse av papiller oppstår en kosmetisk defekt i form av et arr. Derfor må behandlingen av denne patologien behandles før manifestasjonen og under beskjeden av en erfaren hudlege.

Fjerning av papirer

Et utslett kan forårsake ubehag. Fordi dette spørsmålet, hvordan du fjerner papules, forblir relevant. Ofte brukte fjerningsmetoder:

 • Cryodestruction. Under prosessen blir formasjonene utsatt for lave temperaturer - flytende nitrogen.
 • Electrocoagulation. Elektroniske pulser med en viss frekvens og strøm brukes. På grunn av dette øker temperaturen lokalt, og formasjonene blir ødelagt.
 • Laser terapi. Papirene kan cauterized med en laser - "fordamp".

Uansett hvilken metode som brukes, vises en gul skorpe på huden, som til slutt forsvinner på egen hånd. Hvis det berørte området er stort, kan det ta 2-3 behandlingstimer. Etter fjerning av utslett, gjenstår risikoen for tilbakefall.

Hva er en papul på huden og hvordan ser den ut

Ikke alle kan skryte av hud uten feil. Man klarer å unngå problemer med dermis, den andre må hele tiden gjøre visse anstrengelser for å oppnå den perfekte effekten. Noen ganger blir naturen av problemet så alvorlig at det ikke lenger er mulig å gjøre det uten hjelp av en kvalifisert spesialist. En av disse problemene kan betraktes som papiller på huden.

Hvordan ser en papule ut?

Papula er et utslett på huden eller slimhinnene. En enkelt kvise må ikke forårsake bekymring, men en stor opphopning av utdanning kan gi fysisk og moralsk ubehag.

En kvise er en kvise med en diameter på ca 1-2 millimeter med klare grenser og en tett tekstur.

Ofte stiger det over dermisnivået. I følge beskrivelsen ligner formasjonen en stram knute med intern suppuration. Deretter kan prosessen spre seg til huden, forårsaker hevelse.

Det er verdt å merke seg at papullen på huden forandrer farge med trykk - fra mørkrød til blekere. Hvis denne pimple ble dannet fra en lukket komedon, er et hvitt betent hode merket på overflaten. Hvis komedonen var åpen, er en mørk kork merkbar.

Klassifisering og art

 • rød;
 • rosa;
 • lilla;
 • brun.

Ved tilstedeværelse eller fravær av inflammatorisk prosess:

 • inflammatorisk;
 • ikke inflammatorisk.

Formen på utdanningsdata:

 • Surface. Presentert utslett plassert på overflaten av huden. Det kan være smerte når det trykkes. Diameteren av papiller er fra 1 til 5 mm, og fargen varierer fra blekrosa til skarlet.
 • Dyp (noder). Plasseringen av deres plassering er dermis gjennom tykkelsen. Diameteren overstiger 5 mm, og fargen kan nå en blåaktig-lilla farge. Smerten med denne typen utslett er mye høyere enn ved den tidligere typen. Etter helbredelse av dype papiller forblir arr vanligvis.
 • Cyster. Denne arten er funnet i tilfeller hvor infiltrasjonen i lang tid var i dyp vev. Årsaken til dette er trykket på tilstøtende vev. Inne i cysten er pus.

Årsaker til

I de fleste tilfeller ligger årsakene til utviklingen av papuler i følgende:

 • Akkumulering av infiltrasjon på grunn av lekkasje betennelse på overflaten av dermis.
 • Hypertrofi av ett eller flere lag av hud.
 • Ulike typer tumorer på dermis.
 • Ubalanse av hormoner.
 • Problemer i det endokrine systemet, leveren eller nyre.
 • Mangel på ernæring.

Hvilke brudd kan indikere

Papulær utslett kroppen kan reagere på betennelse.

Tette porer fører til akkumulering av talg i kanalene og hårsekkene. Resultatet av denne prosessen er en økning i porene i porene og utseendet på mikrocykler. Når cystekappen er skadet, trer innholdet inn i det tilstøtende vevet. Som et resultat utløses immunitet, hvoretter en papul vises.

Deres formasjon på ansiktet indikerer også tilstedeværelsen av følgende patologier:

 • syfilis;
 • amyloidose;
 • horn eksem;
 • fibrøst papir;
 • psoriasis.

lokalisering

Papules kan utvikles i ulike områder av huden, inkludert slimhinner. I følge lokaliseringen er disse formasjonene delt inn i flere typer:

Papiller, som avviger fra hverandre i lokaliseringen, har forskjellige tegn og årsaker.

På huden

Hudpapir oppstår på grunn av ulike forhold: fra tumorprosesser til hormonproblemer. Formasjonene av denne arten utvikles i henhold til et bestemt scenario. Alt begynner med det faktum at transportøren oppdager noen seler på huden som ligner små knuter. De gir ikke ubehag og ubehag, unntatt, kanskje estetiske ulemper.

I begynnelsen er diameteren av akne ganske liten og er ca 2 mm. I mangel av ordentlig behandling, utvides de berørte hudområdene (opptil 3 cm) og gir smertefulle opplevelser til verten. Over tid kan overflaten av dermis skare og bli et gunstig miljø for utvikling av erosjon og pustler.

Noen ganger trenger dermatologer kun en undersøkelse for å bestemme patologien. I andre tilfeller kan det ikke gjøres uten tilleggsdiagnostikk for diagnose. Diagnostiske tiltak består oftest i å ta bakteriell såing og studere innholdet.

For tilstrekkelig behandling kan det hende du må følge et spesielt diett og spise eksepsjonelt sunne matvarer. Samtidige sykdommer som kan forårsake forekomst av nodulære formasjoner, elimineres parallelt. For å bli kvitt papuler på huden, anbefaler leger oftest behandling med salver, geler og tonics.

På ansiktet

Ansiktspapir stammer fra betennelse i de øvre lagene av epidermis. Alt starter med tilstopping av porene, som et resultat av at sebum produseres i større volum. Dette forårsaker utseende av cyster, som etter en tid brytes og vises på dermis. På dette tidspunktet starter immunforsvaret. Denne prosessen provoserer utviklingen av utslett.

Størrelsen på de beskrevne formasjonene er vanligvis liten - deres diameter er ikke mer enn 5-6 mm. Papirutslett på ansiktets hud betyr ikke smerte, men kan klø. Bildet nedenfor viser denne typen formasjon.

Leger, dermatologer anbefales ikke å behandle denne typen utslett alene, uten først å konsultere med en spesialist. Avgang fra denne regelen kan provosere utviklingen av betennelse og problemer med behandling i fremtiden.

På kjønnsorganene

Utslett på mannlige kjønnsorganer kalles perlemorpar. De skylder sitt navn til en uvanlig lys lilla skygge. Pathology av porene og talgkjertlene som ligger på penisens hode, kan bidra til spredning av patologi. Denne uttalelsen har imidlertid ikke klart bevis.

Den første manifestasjonen av perlemorpapir er små flekker, noe som ikke forårsaker noen ulempe. Stedet for lokaliseringen er ofte plassen rundt glanspenet. De ligner en ring som består av en eller flere rader med små perlemorper.

Statistikk viser at nesten en tredjedel av menn i barnealder har tilstedeværelse av denne patologien. Ifølge leger, betyr det ikke negative helseeffekter og er mer en kosmetisk defekt.

Hvis utslaget er ubehagelig, utføres behandlingen av smertefrie kirurgiske metoder:

 • laser koagulasjon med karbondioksid;
 • kosmetisk kirurgi;
 • kryoterapi;
 • elektrokoagulasjon + curettage.

For å unngå utvikling av smittsomme sykdommer er det forbudt å kvitte seg med utslett i ikke-sterile forhold.

diagnostikk

Vanligvis blir diagnosen av sykdommen utført ved en vanlig visuell undersøkelse av en hudlege. Imidlertid er det i noen tilfeller papula ganske vanskelig å skille fra andre hudpatologier. I slike situasjoner foreskriver spesialister retninger for blodprøver, histologiske undersøkelser eller bakteriologisk inokulering av innsiden av vesiklene.

Papula er preget av følgende egenskaper:

 • tynt topplag;
 • tilstedeværelsen av fibroblaster;
 • nærvær av bindevev;
 • et stort antall blodårer.

Etter diagnosen blir prosedyrer tildelt for å fjerne feilen.

behandling

For å eliminere papulene forårsaket av blokkering av talgkjertlene, anbefaler leger:

 • Overvåk forsiktig hudhygiene.
 • Påfør kremer og geler for å bekjempe bakterier. Slike midler vil nærme seg: Baziron, Differin, Skinoren, Dalatsin. Den listede salven skal påføres to ganger om dagen bare en prikk på den berørte huden.
 • Smør pimples med jodløsning - dette vil bidra til å gjøre betennelsen mindre uttalt. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren tre ganger om dagen.
 • Ta vitaminer for å forbedre kroppens beskyttende funksjoner.
 • Drikk medisiner og injeksjoner, hvis legen din mener at ovennevnte betyr ineffektiv.

Hvis utslett forårsaket av andre grunner, anbefales det å ta følgende tiltak:

 • Hvis formasjonen har en viral natur, er det nødvendig å ty til kjemiske midler eller maskinvare metoder, for eksempel kryoterapi og laser koagulasjon.
 • I tilfelle av perlemorapeller hos menn, foretrekker spesialister kirurgisk inngrep, laserterapi og elektrokoagulasjon. Representanter av svakere kjønn kan smøre utslett med vitamin A og jojobaolje.
 • Hvis årsaken til utslett er all slags dermatose, ville den beste løsningen være en spesiell behandling av kompleks typen.
 • I nærvær av smittsomme sykdommer utfører legene forbedret terapi.

forebygging

Åpenbart, for å forhindre forekomsten av sykdommen er enklere enn å bekjempe den. I tilfelle av papiller gjelder denne regelen, for å unngå det, bør du ta vare på forebyggende tiltak på forhånd. Som enhver hud sykdom er papulen "redd" for kompetent og regelmessig hudpleie, så vel som rettidig behandling av tilknyttede sykdommer.

Det er under ingen omstendigheter tillatt å presse ut utslett, selv om de ser ut til å være vanlige pimples!

For å forhindre utseende av papiller, vil det også bidra til en sunn livsstil. Vi snakker om riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner og regelmessig mosjon.

konklusjon

Når knuter eller kviser ser ut på huden eller slimhinner, som ved første øyekast ser ut til å være helt ufarlig, bør du ikke foretrekke selvbehandling. Utslettene kan ha forskjellig opprinnelse og signalere en rekke sykdommer. Bare en hudlege kan bestemme riktig diagnose og anbefale tilstrekkelig behandling.

papule

1. Den lille medisinske encyklopedi. - M.: Medical encyclopedia. 1991-1996. 2. Førstehjelp. - M.: The Great Russian Encyclopedia. 1994 3. Encyklopedisk ordbok med medisinske termer. - M.: Sovjetisk encyklopedi. - 1982-1984

Se hva "Papule" er i andre ordbøker:

PAPULA - (lat.). I medisin: kvise, kviser, liten abscess. Ordbok av utenlandske ord inkludert i russisk språk. Chudinov A.N., 1910. PAPULA noen rødaktig komprimert eminens på huden, avhengig av betennelse i selve huden og...... Ordbok av utenlandske ord av det russiske språket

papule - utslett, pimple, bulge, nodule Ordbok av russiske synonymer. papule nr., antall synonymer: 4 • bulge (41) •... Ordbok av synonymer

Papule - (Novolat. Papula nodule) er en type utslett, et begrep som ofte brukes til å beskrive symptomene på ulike fenomener og sykdommer i medisin. Perleparets mor (perle papules, perlemorring av penis) små kegleformede papiller...... Wikipedia

PAPULA - (fra lat papula pimple) hudutslettingselement er en liten tett liten knuten over huden... Stor Encyclopedic Dictionary

PAPULA - (papula), nodule, morfol. Mange dermatoser lite element, fra valmuefrø i stor høyde med en ert på hud eller slimhinner, og en tett kompakt (i motsetning til vesikler) som har en begrenset levetid og vekst (i motsetning til...... Flott Medical Encyclopedia

papules - s; Vel. [fra lat. papula akne] Honning. Tett nodul på huden som skyldes hudirritasjoner eller som følge av visse sykdommer. Utdanningspapir. * * * Papule (fra den latinske papula pimple), er elementet av hudutslett en liten tett, litt...... Encyclopedic ordbok

papulus - (papula; sip. nodule) morfologisk element i hudutslett, som er en stoppeløs formasjon, høyt over huden... Stor medisinsk ordbok

Papule - (fra latin. Papula bulge, kvise) nontuberal nodule, tårnhøye over huden; hudutslettingselement (se utslag). Det observeres i ulike lesjoner av hud og slimhinner. P. kan ha forskjellige størrelser, form (konisk,...... Great Sovjet Encyclopedia

Papula - (Papula, nodul) svak økning av huden eller slimhinnen, størrelsen av hirse til linse bønner, konisk eller flat form, stramme ved berøring; Papirets overflate er glatt, skinnende eller skumlet. P. representerer de viktigste...... Encyclopedic Dictionary of F.A. Brockhaus og I.A. Efron

Papula - vel. Tett nikkel på huden til en person, dannet av hudirritasjoner, sykdommer. Forklarende ordbok Efraim. T. F. Efremova. 2000... Modern russisk ordbok av Efraim

papule - en papule, papler, papler, plakk, papler, papler, papler, papler, papler, papler, papler, papler, papler (Kilde: "Den komplette paradigmet streket av AA Zaliznyak") former av ord...

Papule: egenskaper av utslett, årsaker og behandling

Ikke alle har perfekt rent hud. For noen er det rent, jevnt og fritt fra fødselen. Andre må hele tiden streve for å oppnå perfekt hud (skikkelig omsorg, balansert ernæring). Noen ganger dekker dermis utslett, som kun kan elimineres ved hjelp av en kvalifisert hudlege. En av disse lesjonene er papulen.

Hva er en papule

Papula representeres av utslett som kan oppstå på dermis, slimhinner. Med utseendet på en kvise må du ikke bekymre deg for mye. Men når mye akne dannes, forårsaker det ikke bare ubehag, men forårsaker også følelsesmessig stress.

Papulen er representert av en vesikkel, som har en diameter på 1-3 mm. Denne boblen er skarpt skissert, tett. Han er litt forhøyet over dermis. Papir på dermis ligner tette knuter, som ligner små baller som har oppstått på overflaten av dermis. Disse suppurative akne er vanligvis ledsaget av hevelse, suppuration av dermis.

Når du trykker på papir, vises en endring i fargen. Det blir ikke så rødt, men heller rosa, blek farge. Et hvitt betent hode er ikke synlig på formasjonen (som på pustelen). Oftest kommer dannelsen av disse akne fra komedoner (lukket). Hvis papulen ble dannet fra en åpen komedon, er en mørk kork synlig, den dilaterte munnen av hårsekken.

Papirutslett kan etterlate kosmetiske defekter (arr) på dermis. Men det er vanligvis med alvorlig utslett.

Hvordan ser papules på huden (foto)

klassifisering

Papirene kan ha en annen farge:

Disse formasjonene kan være av to typer:

 • inflammatorisk;
 • ikke inflammatorisk.

Også papules er forskjellige i sin form:

Papuler er delt i henhold til lokalisering:

 • overflaten. Denne typen utslett er lokalisert inne i epidermis, på de øvre lagene av dermis. Papules kan være litt smertefullt eller generelt smertefritt. Størrelsen på svulster er liten (1 - 5 mm). Deres farge er i rosa - lys rød;
 • dyp. De kalles også noder. De befinner seg gjennom tykkelsen av dermis. Diameteren er mer enn 5 mm, fargen rød er blåaktig-lilla. Palpasjon føles smerte. Etter deres helbredelse, blir arr igjen (atrofisk, hypertrofisk, keloid) kan også oppstå;
 • cyster. Hvis inflammatorisk infiltrasjon er tilstede i dyp vev i lang tid, oppstår ikke en fullstendig evakuering av innholdet, kan det oppstå en arr-kapsel på grunn av kompresjon av omgivende vev. Innsiden inneholder pus / sebum. Eksperter kaller denne utdanningen en cyste.

Papiller hos kvinner etter biorevitalisering (foto)

Hvordan identifisere et symptom i deg selv

Vanligvis blir papules diagnostisert av en spesialist (dermatolog). Det eneste problemet er at papler kan lignes på symptomet på en annen dermal sykdom. Derfor er differensialdiagnose nødvendig.

 • Så, avviker papule fra kondylomer ved utseende.
 • Det adskiller seg fra en lesjon av en smittsom mollusk papule etter utseende etter å ha presset. Hvis du legger press på svulsten, vises et lite spor, kan en liten ostemasse skille seg ut.

Noen ganger, for å gjøre en nøyaktig diagnose, anbefaler legen at pasienten gjennomgår en histologisk undersøkelse av vevet.

Papiller er vanligvis identifisert av følgende funksjoner:

 • tynne vegger av dermis;
 • Tilstedeværelsen av blodkar på papulen;
 • tilstedeværelsen av fibroblastceller inne i papulen;
 • mye fibrøst vev.

Mer om hva en papule er, forteller denne videoen:

Hvilke brudd kan han vitne

Vanligvis er dannelsen av papiller en konsekvens av immunresponsen mot enhver betennelse. Hvis porene er blokkert, begynner sebum å samle seg inn i kanalene i sebaceous kjertelen, hårsekken. I dette tilfellet er porene i porene strukket, mikrocykler vises.

Når du bryter cystens vegg, slippes innholdet ut i det omkringliggende vevet. Brudd på cystveggen oppstår uavhengig eller under påvirkning av ulike mekaniske faktorer (mekanisk rengjøring i skjønnhetssalongen, et forsøk på å klemme en kvise på egen hånd mens du føler ansiktet). Når cysteinnholdet kommer inn i det omkringliggende vevet, oppstår en immunreaksjon (aseptisk betennelse), som et resultat av hvilken papulen fremkommer.

Fotopapuler i et barn

Hvordan håndtere et slikt tegn

Papule forårsaker smerte, og dets oppløsning provoserer utseendet på en kosmetisk defekt. Arr, spesielt i ansiktet, forårsaker ubehag, reduserer personens selvtillit betydelig. Derfor bør behandling av papiller behandles i god tid under veiledning av en erfaren hudlege.

Mange eksperter anbefaler smøring av det betente området med jodoppløsning. Denne prosedyren bør utføres flere ganger om dagen. Du må være veldig forsiktig når du utfører behandling med jod, fordi huden er svært følsom. Overskridelse av antall anbefalte prosedyrer kan brenne dermis.

For smøring av papiller foreskriver legene slike legemidler:

Hvis saken er svært vanskelig, anbefaler eksperter bruken av antibiotika (eksternt, inne).

For å eliminere akne vil det trenge en hel del behandling. I tillegg til riktig valgt behandling av en spesialist, er det også behov for et spesielt diett. Pasienten bør fjerne slike diett fra dietten:

Hygiene spiller en spesiell rolle. For å behandle problemet dermis, må du nøye velge kosmetikk. Det er bedre å kjøpe kosmetikk til personlig hygiene etter samråd med en hudlege. Daglig derma bør behandles med slike kosmetikk:

Ved behandling av papiller bruker ofte slike metoder:

 • laser koagulasjon;
 • kryoterapi;
 • kosmetisk fjerning (kirurgisk metode);
 • electrocoagulation.

Etter noen av de ovennevnte behandlingsmetoder, vises gul skorpe på pasientens derma, som ligger bak seg selv med tiden.

Eksperter anser folkemetoder i behandlingen av papiller å være ineffektive. Men mange bruker dem. Fra oppskrifter av tradisjonell medisin bruker oftest et middel som er laget av slike ingredienser:

I alle fall bør behandlingen alltid samordnes med hudlege. Så snart som mulig å gi derma et sunt utseende, for å forhindre forekomst av kosmetiske feil.

I detaljer om perlemorapulver fortell denne videoen:

Papiller - årsaker og behandling

Hva er papules?

Spesielt er alle patologiske forandringene som oppstår når papulet lokalisert i overflaten av dermis eller epidermis. Papirstørrelsene kan variere fra et pinhode til størrelsen på en negl. For de papules hvis størrelse overskrider spikens størrelse, er det uttrykket "plakett".

papler

Årsaker til papiller

Hovedårsakene til papules er:

Utseendet til papules kan være et symptom på følgende sykdommer:

Typer papiller

I dag er det to typer papiller: inflammatoriske og ikke-inflammatoriske papiller.

Inflammatoriske papiller

Denne typen papiller er preget av det faktum at det er infiltrering i dermis. I nærvær av inflammatoriske papiller øker blodkarene, og visse områder av huden svulmer. Hvis du trykker på en slik papula, endres fargen til en blekere, men forsvinner ikke. Inflammatoriske papiller løser seg selv. Imidlertid forlater de ingen synlige spor. Unntakene er hudpigmentering.

Ikke-inflammatoriske papiller

Denne typen papiller er preget av proliferasjon av epidermis (vorte) eller dermisvev (papilloma), og forekomster av patologiske produkter i dermislaget (xanthom) er også mulige.

Typer papiller

Papuler er klassifisert i henhold til formen av følgende typer:

 • flate (lentikulære papiller);
 • koniske (miliære papiller).

I sin tur fordeler de lentikulære papulene, i henhold til formen, i følgende typer:

Lentikulære papiller ligner linser utvendig.

Miliære papiller har en tydelig konisk form. Utad, de ser ut som hampfrø. Papirstørrelsen er vanligvis liten; plassering - rundt hårsekkene.

Behandling av papiller

Hvis huden din blir mer og mer betennelse, bør du kontakte en hudlege som svarer på alle dine spørsmål knyttet til hvordan du blir kvitt inflammatorisk akne med høy effektivitet og uten å skade kropp og hud. Tidlig behandling vil spare deg for unødvendige opplevelser.

Følgende metoder brukes til behandling av papiller:

I tillegg til basiron brukes følgende preparater til behandling av papiller:

Søknadsmetoden er identisk med den som er beskrevet ovenfor.

Hvilke leger å behandle med papiller:

Pearlescent Papules

Utseendet til lys akne i leppene, kinnens slimhinne, lysken, på den mannlige penis, de kvinnelige kjønnsleppene og rundt brystvorterne, kalles Fordyce-granulater eller seborrhecyster. En form for Fordyde-granulat som finnes hos kvinner er Fox-Fordyce-sykdom, 35% av kvinnene lider av det, med andre ord, pearlescent papules.

Pearly papules hos menn

Små hvite kviser, som omgir basen av glanspenis, kalt perlepapir (perlering av penis, perlepapir). Det er den samme størrelsen, tett avstand, smertelige kjegleformede knuter med en kjedelig skinnende overflate, som ligner perler i utseende. Vanligvis dekker de penisens hode i form av en ring i en, to eller flere rader.

Pearlescent papules er et problem som bekymrer seg for 30% av unge menn i alderen 15 til 30 år. Selv om de i konvensjonell visdom er en variant av normen, som bare representerer en kosmetisk defekt. Samtidig er ikke pearly papules skadelig for helsen, de overføres ikke til partneren under samleie og forårsaker ikke komplikasjoner.

Årsaker til perlemorapulver hos menn

Årsakene til dannelsen av perlemorspapir er fremdeles ikke nøyaktig definert. Det er en hypotese at deres utseende er forbundet med blokkering av sebaceous kjertler og porer i penisens hode, men dette er bare en hypotese.

Den sannsynlige mekanismen for perle papuleddannelse er forbundet med puberteten, hvor en økning i androgenivået blir observert, forårsaker økt utskillelse av kjertlene i penisens hode og en økt frigivelse av smegma, noe som irriterer hodepitelet, noe som får den til å vokse.

Denne ideen foreslås av det faktum at perlepapir oftest dannes hos unge menn under puberteten og forsvinner alene eller betydelig redusert i antall etter slutten av denne perioden, det vil si det 24. til 25. år.

Ifølge statistikk synes perle papules mye oftere hos menn som ikke er blitt omskåret enn i omskjærte menn. I numeriske termer ser det slik ut: 33% mot 7% ​​for hvite menn og 44% mot 20,8% for svarte. Dermed bekrefter igjen det faktum at sekretjonen av kjertlene i hodet på penis forårsaker spredning (vekst) av kviser på et passende sted.

Behandling av perlemorpar til menn

Ved medisinsk undersøkelse betaler ikke leger nok oppmerksomhet til dette fenomenet. Derfor er beslutningen om behandling av perlepapir tatt av mannen selv. For å gjøre dette, kontakt din kosmetolog eller urolog.

Følgende metoder brukes som behandlingsmetoder:

 • electrocautery med skraping;
 • karbondioksydlaser koagulasjon;
 • kryoterapi;
 • kosmetisk kirurgi.

Foreløpig har effektive legemiddelbehandlinger ikke blitt utviklet.

Pearly papules skal ikke bløde, klø, slipp væske ut. Hvis disse symptomene er tilstede, er det nødvendig å konsultere en lege for å utelukke karsykdommer. Pearlescent papiller skal skille seg fra bløtdyrs contagiosum og anogenitale vorter (kjønnsvorter), som er forårsaket av HPV-infeksjon.

I motsetning til papler er kjønnsvorter myke, av ulik størrelse og ligger på et tynt "ben". Molluskum contagiosum vises sjelden i coronal sulcus, det har utslettformet utslett av ujevn størrelse, med en karakteristisk depresjon i midten, som ligner en menneskelig navle, ved å trykke hvor det osteinnholdet slippes ut.

Perlemorpar til kvinner

Apokrine svettekjertler ligger i huden på armhulene, pubisene, labia majora, perineum, areola og brystkirtlen. Årsaken til sykdommen er fortsatt ukjent. Det antas å være forbundet med dysfunksjoner av skjoldbruskkjertelen og eggstokkene. Det er uttalelser om individuell predisposisjon.

Papirene er lokalisert i armhulene, på labia majora, pubis, perineum, rundt brystvorten. Ofte observeres prosessen på bare ett område av huden. Det er klynger av små koniske eller halvcirkulære tette papiller med en diameter på 2-3 mm, tett avstand til hverandre, men ikke tilbøyelige til å slå sammen.

Pearlescent papules hos kvinner er nesten normale i farge, men mellom dem er huden pigmentert. Det er intens eller moderat kløe, som forverres av menstruasjon og svekkes under graviditeten. I det berørte området faller håret ut eller bryter av.

Oftest forekommer sykdommen hos kvinner i ung eller middelalderen, men kan forekomme hos ungdom etter pubertet, og i overgangsalder. Prosessen kan fortsette i mange år og stoppe spontant etter 40 år. Fox-Fordyce sykdom skal skilles fra nevrodermatitt, kronisk fokal eksem, lav planus.

Behandling av perlemorapulver hos kvinner

For å forhindre spredning av gfgek, bruk jojobaolje og Retin-A.

I tillegg kan Fordyce-granulater fjernes ved bruk av mikrostrøm-elektrokoagulasjon eller en laser. Denne prosedyren er smertefri, den utføres av en lege under lokalbedøvelse. Pasienten vender tilbake til en normal livsstil umiddelbart etter fjerning. Pleie etter at prosedyren er enkel, ved bruk av spesielle preparater.

Etter fjerning av granulat på kjønnsorganene, er det nødvendig å observere seksuell fred i to uker. Imidlertid bør det bemerkes at i 80% av tilfellene er tilbakegangen av sykdommen observert i 2 eller 3 år.

Spørsmål og svar på "Papules"

Spørsmål: Jeg har paraplyer på penis og jeg vil gjerne vite hva jeg skal kjøpe for å bli kvitt dem?

Svar: Papir av penis er nerveender og finnes ofte hos unge voksne menn. De regnes som normale. Forekomsten av perle papules i penis varierer fra 8 til 48%. Ingen behandling er nødvendig, og om nødvendig innebærer det fjerning ved bruk av karbondioksid, laser og ekskisjonsoperasjon.

Spørsmål: Hei. Jeg er 15 år gammel. I går la jeg merke til på hodet mitt rundt en prikk, og de er små, som akne (perlemorapeller). Hvilken lege går til en avtale med dette problemet?

Svar: Til urologen.

Spørsmål: Hei! Det er små papiller på kinnet. Fortell meg hvordan kan du kurere dem?

Svar: En papule er bare et hudelement, som oppdages i så mange hudsykdommer, fra enkle vorter til psoriasis. Behandlingen er helt forskjellig i hvert tilfelle.

Spørsmål: Jeg er 16 år gammel. For seks måneder siden la jeg merke til at jeg hadde noen bobler på hodet på penis. Jeg ga ikke denne oppmerksomheten, jeg trodde at alle hadde det. Da så jeg navnet pearly papules i sosiale nettverk. Da skjønte jeg at dette er en sykdom og begynte å bekymre seg litt. Jeg vet at det er ufarlig og ikke overføres på noen måte, men fortsatt vil jeg bli kvitt den. Fortell meg hvordan du skal behandle eller spør legen din om hjelp.

Svar: Du bør kontakte en voksen urolog.

Flere Artikler Om Typer Acne