Normalt er livmorhalsen dekket med ikke-squamous flat epithelium. Med parakeratose oppstår keratinisering av de øvre lagene av denne typen vev. Samtidig rynker slimhinnen i livmorhalsen, grov og taper elastisitet.

Hva er parakeratose?

Parakeratose er ikke en diagnose eller en uavhengig sykdom. Sammen med hyperkeratose og acanthosis er parakeratose en manifestasjon av leukoplaki av livmorhalsen, som i sin tur er en precancerøs tilstand.

Parakeratose er en prosess hvor ufullstendig keratinisering av pletepitel forekommer. Hvis denne prosessen ikke blir utsatt for rettidig behandling, opptrer hyperkeratose - full keratinisering. Følgende generelle morfologiske egenskaper er karakteristiske for disse tilstandene:

 • Ingen lag av granulære celler;
 • Vekst og volum av celler i stratum corneum øker;
 • Kjerner som har en stavlignende struktur begynner å vises i dem.
Det er også begrepet pseudoparakeratose. Denne prosessen anses som en variant av normen for den kvinnelige kroppen. Dette fenomenet oppstår vanligvis i andre halvdel av menstruasjonssyklusen eller i overgangsalderen.

I utstrykninger fra overflaten av livmorhalsen med de oppdagede enkelte områder av keratinisering. Pseudoparakeratose oppstår på grunn av degenerative endringer i epitelet under påvirkning av endringer i forholdet mellom kvinnelige kjønnshormoner.

Årsaker til

Parakeratose kan oppstå på grunn av eksterne og interne årsaker. De viktigste er:

 • Traumatiske lesjoner av livmorhalsen på grunn av fødsel, abort, kirurgiske inngrep;
 • Tilstedeværelsen av en kvinnes seksuelt overførbare sykdommer;
 • Mangel på riktig hygiene av kjønnsorganene;
 • Grov sex med bruk av dildoer;
 • Feil installert intrauterin enhet;
 • Hormonale endringer i kvinnekroppen;
 • Nedgang i generell og lokal immunitet;
 • Sink mangel

I de fleste tilfeller er deteksjon av parakeratose hos kvinner en sammenhengende tilstand av persistensen i humant papillomavirus. Spesielt farlig mens onkogene stammer som forårsaker utvikling av livmorhalskreft.

Typer parakeratose

Det er to typer av denne patologiske prosessen:

I dette tilfellet trengs ikke endringene dypt inn i vevet, det vil si bare på overflaten av epitelet. Også denne arten er preget av små lesjoner. Vanligvis, når denne typen parakeratose oppdages, er tidlig behandling ikke nødvendig, patologi observeres og styres av vekst og utvikling av foci.

I dette skjemaet er det en markert forandring i cellene i epitellaget. Patologiske foci har klare grenser. I dette tilfellet bør behandlingen starte så snart som mulig, til epitelet har begynt å malignere.

I noen av disse tilfellene anses parakeratose som et tegn på leukoplaki.

symptomer

Tegnene på parakeratose er ikke spesifikke og er vanligvis ikke tolket av en kvinne som tilstedeværelse av noen patologi, særlig i begynnelsen av utviklingen. Dessuten er denne patologiske prosessen ikke en uavhengig sykdom, men bare et av tegnene på degenerative lesjoner i livmorhalsen.

Symptomatologi oppstår i dette tilfellet når den primære patologien forsømmes eller den infeksjons-inflammatoriske prosessen er festet. I dette tilfellet kan en kvinne se på henne:

 • Mindre blødning etter samleie;
 • Sårhet under kjønn;
 • Intermenstruell utslipp blir noe rikere enn vanlig, og kan noen ganger ha en litt ubehagelig lukt.
Basert bare på disse symptomene, kan man ikke dømme sin art av forekomst. Derfor, når slike tegn er funnet i seg selv, er det nødvendig å gjennomgå en full undersøkelse av en gynekolog.

diagnostikk

For å identifisere parakeratose er det først og fremst en undersøkelse av en gynekologisk lege nødvendig. Sammen med dette finner legen historien om en kvinnes liv, tilstedeværelsen av samtidige gynekologiske sykdommer, det spesielle kjønnslivet, om det var fødsel og abort.

Hvis legen mistenker utviklingen av livmorhalskardiologi, er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse, inkludert følgende manipulasjoner:

Den viktigste metoden for å diagnostisere bakgrunnssykdommer i livmorhalsen. Med det kan du identifisere endringer i kroppen, størrelsen på lesjonen og antall patologiske foci.

En studie for å oppdage tilstedeværelsen av kreftceller på overflaten av livmorhalsen.

En metode som kombinerer farging av et smør fra livmorhalsen med forskjellige stoffer og undersøkelse av materialene oppnådd under et mikroskop.

Det er resultatet av en livmoderhalsbiopsi. I tillegg til de to tidligere metodene kan du identifisere endringer på mobilnivå og oppdage tilstedeværelse av kreftreinkarnasjoner.

Siden parakeratose er svært lik andre manifestasjoner av leukoplaki (hyperkeratose, acanthosis), for differensialdiagnosen er det nødvendig å bruke alle de ovennevnte forskningsmetodene.

Terapi metoder

Valget av behandling avhenger av mange faktorer. Pasientens alder, typen og utbredelsen av parakeratosefoci, ønsket om at en kvinne skal ha barn i fremtiden, tas i betraktning.

Behandling av parakaratose av livmorhalsen består av to komponenter:

 • Eliminering av årsakene til den underliggende sykdommen;
 • Frihet fra patologiske foci av keratinisering.

Konservativ terapi inkluderer bruk av følgende midler: antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske legemidler. Også en viktig del av behandlingen er bruk av midler som øker immuniteten til den kvinnelige kroppen.

Ved avslørte endringer i hormonell bakgrunn, brukes preparater som inneholder kvinnelige kjønnshormoner. De viktigste metodene som ble brukt for å fjerne patologiske foci:

 • diatermi;
 • Laser fordampning;
 • kriolechenie;
 • Argon plasma koagulasjon.

Hvis en kvinne er diagnostisert med parakaratose av livmorhalsen med celledegenerasjon, trenger hun obligatorisk kirurgisk behandling. Samtidig brukes radikale operative metoder: konisering eller amputasjon av livmorhalsen.

Med signifikante endringer, som indikerer tilstedeværelsen av neoplasi, kan uterinfjerning brukes. Denne metoden er oftest brukt hos kvinner i alderen.

Med ubetydelige størrelser av patologiske foci og i fravær av tegn på malignitet, er behandlingen begrenset bare til behandling av den underliggende sykdommen og ytterligere observasjon. Det inkluderer registrering av en kvinne og gjennomføring av diagnostiske tiltak hver sjette måned eller et år.

Parakeratose og dyskeratose - hva er det?

Normalt stratifiseres skvettepitelet livmorhalsen, skjeden, vulva, så vel som munnhulen og spiserøret.

I motsetning til huden, som også er dekket med stratifisert pladeepitel, er slimhinnene uten en spesialisert stratum corneum - et beskyttende, strukturløst lag av keratogalin. Men med kronisk irritasjon, infeksjoner eller skader kan keratiniseringsprosessen også observeres i slimhinnene. På utvikling av keratinisering sier utseendet på hvite flekker tett forbundet med epitelet.

Det bør forstås at keratinisering bare er et symptom, som kan skjule både dystrofiske og kompenserende adaptive prosesser, samt pre- eller tumorendringer. Histologisk er keratinisering preget av dyskeratose og parakeratose. Den ekstreme graden av keratinisering kalles hyperkeratose (leukoplaki).

DISKERATOSIS ER EN PATOLOGISK ORIGINASJON SOM OPPFØRES I DE SEPARATE CELLS OF MULTILAYERED PLANE EPITHELIUS AS RESULTAT AV FORBEDRING AV DETS MATURING.

De infiserte cellene akkumulerer keratin, deres cytoplasma blir lys rosa, og kjernen er redusert i størrelse. Den vanligste årsaken til dyskeratose er humant papillomavirus og ulike degenerative prosesser i livmorhalsen.

PARACKERATOSIS ER EN ORIGINAL ELLER DISTRIBUTERT PATOLOGISK ORGANISME AV LUCOMY-SHELLENE MED FREMSTILLING AV EN SEPARAT LAYER FRA HUMER-CELLULAR CELLS.

Parakeratose utvikler seg oftest som respons på betennelse eller kronisk irritasjon. Parakaratose av livmorhalsen, samt coilocytose, er blant de viktigste morfologiske tegn på humant papillomavirusinfeksjon.

Parakaratose av livmorhalsen

I seg selv har hverken parakeratose eller disketarose noen klinisk betydning. Dette er en beskyttende reaksjon på epitelet som utvikler seg ved kronisk betennelse, irritasjon av slimhinnene eller ved langvarig bruk av orale prevensjonsmidler. Keratinisering av slimhinnene i form av para- og hyperkeratose finnes ofte hos eldre kvinner med utelatelse av vaginale vegger og forlengelse av uterus.

Når det oppdages hvite flekker på slimhinnene, er legen forpliktet til å ta et stykke vev (biopsi) for histologisk undersøkelse for å utelukke tumorpatologi. I fravær av atypiske celler er det nødvendig å eliminere alle mulige årsaker til utviklingen av parakeratose. Med ineffektiviteten til konservativ terapi kan det utføres ablation (cauterization) eller ekskisjon av den patologisk modifiserte mucosa.

Vennligst legg igjen et spørsmål eller dele historien din i kommentarene! På denne måten kan du hjelpe andre brukere!

Hva er parakaratose av livmorhalsen og hvordan er det farlig?

Epitelet av slimhinnen i kjønnsorganene er gjenstand for patologiske prosesser. Parakeratose av livmorhalsen er en av dem. Orgelregionen påvirket av patologien mister sin elastisitet. Dens vev krympes, blir grov, blir svært utsatt for mekanisk skade (for eksempel gjennom seksuell kontakt). Sykdommen kan dekkes som hele slimhinnen, og dens individuelle deler. I sistnevnte tilfelle kalles sykdommen fokal parakeratose.

Hva er parakaratose av livmorhalsen?

Leger anser ikke parakeratose som en egen sykdom. Etter deres mening er det et tegn på andre forskjellige sykdommer i livmorhalsen. Forstyrrelsen vises i samme pakke med hyperkeratose og akantose:

 1. Hyperkeratose er preget av epitelkeratinisering. Når alt er bra med livmorhalsen, er epitelet ikke hornhinner i det hele tatt. Hyperkeratose forårsaker også dannelsen av glykogenfrie vekt.
 2. Når det gjelder akanthose, er i tillegg til den samme fortykning av epitelet en typisk økning i lengden av interapartikulære prosesser.

Oftest er denne trioen av patologier observert hos pasienter med farlig prekerøs leukoplaki.

årsaker

Parakeratose kan skyldes både indre (forbundet med organismens fysiologiske egenskaper) og eksterne faktorer. De vanligste årsakene til sykdom er:

 • kroniske inflammatoriske prosesser forårsaket av patogener av bakteriell og viral natur, som overføres under seksuell intimitet. De viktigste er klamydia, mykoplasma, samt virus forårsaker utseende av papillomer, utvikling av herpes og ureaplasmose;
 • kirurgi på livmorhalsen, arbeidskraft og intensiv medisinsk behandling med elementer av kirurgisk inngrep;
 • akutt mangel på sink i kvinnekroppen;
 • alvorlige hormonelle problemer, spesielt de som skyldes forhøyet østrogen- og progesteronmangel;
 • hypofyse dysfunksjon;
 • patologisk fravær av eggløsning;
 • immunitetsproblemer forårsaket av immunsviktviruset (HIV), kroniske sykdommer i hematopoietiske organer (primært leveren), kliniske depressioner og "sparsomme" sultedieter;
 • gjentatt kunstig avslutning av svangerskapet (inkludert i de tidlige stadier), hyppige miskramper;
 • uterin curettage (curettage), som ble utført for diagnostiske formål (for å ta prøver for analyse);
 • brudd på reglene for "vaginal" hygiene;
 • radikale måter å kvitte seg med uterine erosjoner (ved elektropenetrasjon, cauterization);
 • feil installert eller dårlig kvalitet prevensjon helix;
 • ulike former for forskyvning av indre organer (ektopi). Spesielt de som tilbakefall ofte oppstår;
 • ekstrem seksuell praksis som fisting (stimulering av skjeden med en fisted hånd), bruk av for store dildoer for selvtillit, grov, veldig rask sex;
 • betennelse i slimhinnen i livmorhalsen (exo og endokervisitt), samt betennelsesprosesser i vaginal slimhinner (vaginitt).

I tillegg kan parakeratose forårsake alvorlig emosjonell overbelastning, kjemoterapi og dårlig økologi.

symptomer

I begynnelsen er det ikke lett å identifisere parakeratose, da det ikke forårsaker noen spesielle symptomer. Derfor er det viktig å gå til en gynekolog minst en gang i året for forebygging. Bare han vil være i stand til å visuelt identifisere endringene i epitel på livmorhalsen og å etablere gjennom forskning og analyse, hva det er - en egen patologi eller et tegn på en mer alvorlig, sammenlignet med parakeratosis, sykdom.

Ofte er parakeratose dårlig merkbar mot bakgrunnen av uttalte manifestasjoner av sykdommen som forårsaket den. Dette skjer spesielt med smittsomme sykdommer, som vanligvis ledsages av smerte eller feber. Disse symptomene "undertrykker" tegn på parakeratose. Patologien kan imidlertid være mer merkbar. I slike tilfeller er følgende symptomer karakteristiske for parakeratose:

 • Utgivelsen av blod etter samleie i den ikke-menstruasjonsperioden. Den er som regel tildelt litt;
 • ubehagelig smerte under coitus;
 • økte (marginalt) vaginale sekresjoner. Samtidig er lukten sin ubehagelig, eller i det minste ikke den samme som alltid.

Dermed er det ikke alltid merkbare tegn på uttalt parakeratose. Bare spesiell diagnostikk kan avsløre dem.

diagnostikk

For å få en korrekt diagnose må gynekologen nødvendigvis vite om alle operasjoner, sykdommer, hyppigheten og arten av hennes seksuelle kontakter, og den livsstilen hun har gjennomgått.

Full screening inkluderer 4 obligatoriske prosedyrer:

 1. Onkotsitologiyu.
 2. Flytende cytologi.
 3. Kolposkopi.
 4. Histologisk undersøkelse.

Parakeratose er svært lik pseudoparakeratose - en sterk atrofi av celler, som ofte slutter med utseende av svulster. Derfor, for å sikre at livmorhalsen påvirkes av parakeratose, er det viktig å gå gjennom alle 4 screeningsprosedyrer.

Flytende cytologi

Ved hjelp av en cytologisk studie for tilstedeværelsen av patologier, blir celler tatt fra slimhinnen i livmorhalsen undersøkt. Væskeforskningsmetode omfatter følgende trinn:

 1. En prøve av celler tatt fra cervical mucosa er plassert på en spesiell membran.
 2. Deretter utføres flere spesielle manipulasjoner med dem for å lage et smear for analyse - farging, spredning og blanding. Den bruker en spesiell stabiliserende løsning.
 3. Neste er en mikroskopisk analyse for forekomsten av patologier.

Flytende cytologi regnes som en ganske nøyaktig måte å identifisere problemer på mobilnivå.

oncocitology

Ved bruk av onkocytologi av livmorhalsen, bestemmes det om pasienten har kreftceller eller godartede svulster. Forskningsmetoden er i mange henseender lik konvensjonell cytologi (inkludert væske).

kolposkopi

Med hjelp av colposcopic-metoden bestemmer spesialisten nøyaktig plassering og størrelse på det berørte området. Kolposkop lar deg oppdage selv mikroskopiske patologiske endringer i livmorhalsens slimhinne.

histologi

Histologisk analyse, som onkocytologi, er primært rettet mot å identifisere degenererte celler.

behandling

Behandling av parakeratose har to mål:

 1. Frihet fra seg selv. For å kurere en sykdom, må antimikrobielle antiinflammatoriske legemidler tas. Det anbefales ikke å behandle parakeratose med ulike "folk" midler (bad, tamponger, sprøyter). Slik behandling er ineffektiv, og noen ganger enda skadelig.
 2. Eliminering av alle foci av sykdommen. Metoder for eliminering kan variere. Alt avhenger av hvorvidt pasienten har tegn på en fremvoksende malign eller godartet svulst. Standardmetoder for eliminering av parakeratose-steder er:
 • fordampning (fordampning) med en laser;
 • diatermokoagulering (brenner med elektrisk strøm);
 • ødeleggelse ved forkjølelse (kryokjøring ved bruk av flytende superkold nitrogen);
 • argon plasma koagulasjon (ved bruk av argon gass plasma);
 • invasiv intervensjon. Den inkluderer amputasjon samt konisering (fjerning av en kegleformet del). Invasiv intervensjon er bare brukt hvis brennpunktsparakeratosen begynte å forvandle seg til prekerøs leukoplaki, en svulst- eller arr-deformitet dukket opp.

Det er ikke nødvendig å eliminere foci, hvis det ikke er spor av en begynnende neoplasma, og områdene som er rammet av sykdommen, okkuperer et lite område. I dette tilfellet er den enkle behandlingen av parakeratose med legemidler nok.

Mulige komplikasjoner av parakeratose

Det er veldig viktig å identifisere patologien i sine første faser - da kan du raskt bli kvitt den. Hvis parakeratose oppdages i senere stadier, er sannsynligheten for komplikasjoner høy. Disse inkluderer utvikling av precancerous leukoplakia, samt utseendet til ulike neoplasmer.

Forebyggende tiltak

 • hvem parakeratose eller hvem ikke vil bli syk, bør ta medisiner som inneholder sink. I dette tilfellet trenger hun ikke å håndtere denne ubehagelige patologien;
 • driver risikoen for parakeratose mer enn andre hvis hun har problemer med det endokrine systemet eller har gjennomgått operasjon på livmorhalsen. En slik dame bør være spesielt diskriminerende i seksuelle samarbeidspartnere, siden noen seksuelt overførbar infeksjon kan føre til forekomsten av sykdommen. Dessuten kan hun ikke tilfeldig drikke de første tilgjengelige hormonelle stoffene. Dette bør kun gjøres etter å ha konsultert en lege.

For å unngå parakeratose må du følge disse enkle reglene:

 1. Pass på å ta rot for papillomaviruset (HPV infeksjon).
 2. Minimere ubeskyttet sex med en "uverifisert" partner.
 3. Ikke glem seksuell hygiene - vask de intime organene hver dag (best med hjelp av urtedekk).
 4. Svelg sjelden i for varmt vann.
 5. Besøk regelmessig en gynekolog.
 6. Ikke røyk og forsøk ikke å puste røyk passivt.
 7. Ikke drikk sterk alkohol og ikke spis fettstoffer.
 8. Gjør øvelser, få nok søvn, vær ikke nervøs uten en spesiell grunn.

Sykdommer som dekker det kvinnelige kjønnsområdet, truer ofte med å implementere barnefødsel. Mange av dem er farlige, ikke bare for helse, men også for pasientens liv. Den største frykten for en kvinne er gjenfødelsen av patologi til en ondartet utdanning. For å unngå dette, er en kvinne rett og slett forpliktet til å bli konstant observert av en spesialist og ikke å forsinke sitt besøk til legen når det er minst merkelige symptomer.

Parakeratose av pladeepitelceller

Paraketarose - et brudd på strukturen av livmorhalsens slimhinne. Dette er en alvorlig patologi som ikke bør ignoreres. Mangel på behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner og til og med utvikling av onkologi. For å vite detaljert hva det er - parakeratose av cervix-skavets epitel, og årsakene til at hver kvinne ikke bør bli ignorert.

Paracherose av livmorhalsen uteri: definisjonen av sykdommen og dens hovedkarakteristikk

Livmoderhalscancer kreft er en patologisk prosess som utvikler seg i nærvær av inflammatoriske prosesser. Slimhinnen i livmoderhalsen grover og blir rynket.

Patologi medfører en endring i slimhinnets morfologiske egenskaper i form av:

 1. Tykkelse av stratum corneum.
 2. Grit eliminering.
 3. Forekomst av stangformede kjerne.

Paraketorose er delt inn i to former for manifestasjon:

 • Overflate - påvirker et lite område og utgjør ikke en alvorlig trussel.
 • Fokal parakeratose av livmorhalsen - endrer signifikant cellens struktur og påvirker store områder av vev.

Fare for paraketarose

Paraketarose er en precancerøs tilstand og truer alvorlig livet til en kvinne. Sykdommen kan derfor ikke etterlades uten tilsyn og når de første symptomene oppdages, kontakt straks en gynekolog.

Hva er årsakene til sykdommen

Hovedårsaken til utviklingen av sykdommen er tilstedeværelsen i kroppen av det humane papillomavirus av høy onkogen type. Det provoserer mobilforandringer.

Også forekomsten av paraketarose bidrar til:

 • Genital infeksjoner.
 • Hormonale svikt.
 • Ovarial dysfunksjon.
 • Erosjon av livmorhalsen.
 • Abort.
 • Skader av livmorhalsen.
 • Svekket immunitet
 • Kroppsutslettelse.
 • Slekter.
 • Kirurgisk inngrep.
 • Mangelen på sink.
 • Kjemoterapi.
 • Manglende intim hygiene.

symptomatologi

Ofte er sykdommen asymptomatisk. På grunn av dette oppdages sykdommen i de siste utviklingsstadiene, noe som bidrar til utviklingen av komplikasjoner.

Følgende tegn på parakeratose er årsak til bekymring:

 1. Ubehag under samleie.
 2. Utladning med blod.
 3. Ubehagelig lukt fra skjeden.

Diagnostiske metoder

Diagnose begynner med gynekologisk undersøkelse og anamnese. Legen skal informeres om alle tidligere sykdommer og operasjoner. Og også om naturen og frekvensen av seksuelt liv.

Husk å:

 • Flytende cytologi - prøver tas fra slimhinnen i livmorhalsen for analyse. Dette er den mest nøyaktige måten å oppdage abnormiteter i celler.
 • Onkocytologi - nødvendig for påvisning av kreftceller og svulster.
 • Kolposkopi - lar deg bestemme lokaliseringen og størrelsen på det berørte vevet.
 • Histologisk analyse utføres for å oppdage degenererte celler.

For å fastslå årsakene til sykdommen, utføres tester for tilstedeværelse av bakterielle og virusinfeksjoner. For påvisning av inflammatoriske prosesser og bestemme nivået av hormoner er blodprøve.

behandling

Etter å ha mottatt resultatene av studier og bekreftet diagnosen, er det utviklet en plan for behandling av cervikal parakeratose. Det er valgt individuelt for hver pasient, og tar hensyn til alle funksjonene. Tar hensyn til:

 • Age.
 • Statens reproduktive system.
 • Grad av utvikling.
 • Fysisk helse.

For det første elimineres årsaken til den provoserte paraketerosen. Infeksjoner og vaginal dysbiose elimineres. Oppnevnt av:

 • Antiviral.
 • Anti-inflammatorisk.
 • Antiseptiske preparater.

Et viktig skritt er å styrke immunforsvaret. For å gjøre dette, ta vitaminkomplekser, samt et spesielt kosthold. Det innebærer bruk av frisk frukt, bær, grønnsaker. Det anbefales å nekte fra for fet, skarp og salt mat. Så vel som fra alkohol og tobakksprodukter.

Hvis konservative metoder ikke gir positive resultater, er det besluttet å gjennomføre operasjonen. For å eliminere de berørte områdene kan en av følgende metoder velges:

 1. Laser fordampning - de berørte områdene fordampes under påvirkning av en laserstråle.
 2. Diatermokoagulering - involverer cauterization av den cornified mucous membranen ved hjelp av vekselstrøm.
 3. Konisering - fjerning av cornified vev med en kirurgisk skalpell.

Risiko for alvorlige konsekvenser

Mangel på behandling kan føre til alvorlige komplikasjoner. Neoplasi betraktes som den farligste, det er en preserverøs tilstand. Risikoen for å utvikle onkologi er svært høy.

Paraketarose påvirker reproduktiv funksjonen negativt og kan forårsake infertilitet.

Vær også oppmerksom på: Hva er brystmastodinia og hvor alvorlig er patologien.

Kan en kvinne med diagnose av monosomi føde barn, informasjon på lenken.

Paraketarose i livmorhalsen og graviditet

Progresjonen av sykdommen forhindrer unnfangelse. Men hvis en kvinne allerede er gravid, kan fødsel føre til vevsbrudd, da de mister deres elastisitet.

Hvis hormonell ubalanse er årsaken til paraketerose, er det sannsynlig at et abort vil oppstå.

For å forhindre en slik utvikling av hendelser, er det nødvendig å ta en ansvarlig tilnærming til spørsmålet om graviditetsplanlegging. Du må først passere de nødvendige tester og kurere alle eksisterende sykdommer.

Forebyggende tiltak

For å unngå utviklingen av sykdommen, bør du følge noen anbefalinger:

 • Gjør bare beskyttet sex.
 • Å observere intim hygiene.
 • Ikke ta et bad med varmt vann.
 • Ikke misbruk alkohol og tobakk.
 • Besøk regelmessig en gynekolog.
 • Spis mat som inneholder sink.

Tidlig gjenkjenning av patologi lar deg velge den nødvendige metoden for behandling og unngå alvorlige komplikasjoner. Derfor er det nødvendig å regelmessig utføre forebyggende gynekologisk undersøkelse.

Hvorfor er det viktig å gjennomgå diagnosen og rettidig behandling av sykdommer i livmorhalsen, i detalj i videoen:

Parakeratose av cervix-skavets epitel

Parakeratose er en bakgrunnssykdom som oppstår etter skade på livmorhalsen under fødselen, oppsigelse av graviditet, installasjon av lUD, smittsomme prosesser, ektopi. Det finnes flere typer keratose, noen av dem er ikke farlige, andre utgjør en alvorlig trussel mot kvinners helse.

Krenkelse av keratiniseringsprosessen av epitellaget av livmorhalsen betraktes som en forstadierlig tilstand, derfor undersøkes en kvinne og registreres hos en onkolog.

Innholdet

Innholdet

Hva er parakeratose? Symptomer på sykdommen

Parakaratose av livmorhalsen utmerker seg ved manifestasjon og på grunn av forekomst. Det antas at med mangel på sinkmikroelementer øker risikoen for denne patologien. I ulike hudsykdommer kan keratose utvikles i livmorhalskanalen som en samtidig prosess.

Oftest begynner parakeratose av livmorhalsepitelet i nærvær av viral infeksjon. Det kan være en human papillomavirus (HPV) av onkogen type. Som et resultat av eksponering for giftige stoffer fremstilt av viruset, reduseres kroppens forsvar, og det er ikke i stand til å utføre arbeidet med å peeling det øvre laget av skavepitelet i livmorhalsen. Lagene akkumulerer derfor over hverandre, og danner områder med tett keratinisering, slike områder har en minimal evne til å strekke, noe som fører til skade og blødning. Utseendet til blod etter samleie er spesielt merkbart.

Andre infeksjoner som kan forårsake keratinisering av squamous epitel:

 • klamydia;
 • ureaplasmas;
 • genital herpes;
 • mycoplasma;
 • cytomegalovirusinfeksjon.

Som et resultat av keratinisering, oppstår flager som ikke inneholder glykogen, som er typisk for kvinner i overgangsalderen, når mengden stivelse reduseres i epitelceller.

Nonspecifik vaginitt, cervicitt kan også bidra til utvikling av parakeratose. Ektopi, når et vevskifte oppstår og innsiden av livmorhalsen er synlig i midten av livmorhalsen, kan også forårsake sykdommens utseende. Ca. 80% av maligne cellegenereringer forekommer ved krysset av vev.

En spesiell type keratose er atopisk. I nærvær av allergi kan det forekomme brudd på uvanlige steder, det er ingen unntak, det er sjeldent, det er sjeldent, men denne muligheten bør ikke utelukkes.

Behandlingen av erosjon ved den gamle metoden, ved bruk av diatermokoagulering eller cauterization, er en prosedyre som ødelegger epitellaget. Etter å ha holdt dem etter en stund, kan symptomer på hyperkeratose oppstå.

Strukturen til det skavete epitelet er normalt

Slimhinnen har normalt en rosa farge og er ensartet i farge og struktur. Hyperkeratotiske endringer ser ut som tette hvite strukturer av ulike former på livmorhalsen og på slimhinnen som fôrer den livmorhalsige kanalen. Dette er den første fasen av leukoplaki, som er en fare for helsen til kvinner i reproduktiv alder. Med leukoplakia og parakeratose er det fare for gjenfødelse i squamouscellekarsinom. Den særegne denne patologiske prosessen i det asymptomatiske kurset. Kvinner legger sjelden oppmerksomhet til ubetydelige sekreter, og ved undersøkelse avslører gynekologen lesjoner av stratifisert pladeepitel, som kan spre seg til livmorhalsområdet.

Det skavete epitelet består av 4 lag:

 • overfladisk;
 • mellomprodukt;
 • parabasal;
 • Basal.

Som et resultat av endringer i epitelets morfologi - fraværet av et granulært lag, fortykkelse av stratum corneum - reduseres produksjonen av keratogialin (keratinprekursorprotein), noe som påvirker hele epithelets arbeid.

Fokale og overfladiske keratoser

I fravær av en invasiv prosess kalles keratose overfladisk, det er den minst farlige tilstanden, men det må overvåkes nøye. Vanligvis er et lite epitelområde involvert i prosessen.

Fokal parakeratose av livmorhalsens epitel i livmorhalsen er et farlig fenomen. I en fokalprosess, er cellestrukturen endret, dette er allerede et fullverdig symptom på leukoplaki (en forstadierstilstand). Sykdommen krever akutt behandling og eliminering av årsakene som førte til dannelsen av hvite plakk på overflaten av livmorhalsen.

Cervikal dysplasi er også preget av tilstedeværelsen av endret epitel. I de tidlige stadier av kreft diagnostiseres områder med forstyrret keratinisering, dyskeratose.

Studien av parakeratose med et mikroskop

Diagnose av dyskeratose begynner med en studie ved hjelp av en colposcope og å ta et stykke vev for analyse (biopsi).

Kolposkopi er en enkel metode for å studere vaginale vegger og livmoderhals under et mikroskop satt inn i skjeden. Usynlig for det blotte øye, er de berørte områdene tydelig synlige og definert i de tidlige stadiene. Tegn på forstyrret keratinisering av epitellaget kan diagnostiseres og behandles, men for dette må du undersøkes minst en gang i året. Hvis en preserverøs tilstand er mistanke, se en gynekolog hvert sjette år.

Indikasjonene for kolposkopi er:

 • ubehag eller smerte etter intimitet;
 • mistenkelig blødning som ikke er relatert til menstruasjonssyklusen;
 • kondylomer av vulvaen;
 • under magesmerter.

Tiden for prosedyren er utnevnt fra 8 til 19 dager etter menstruasjonens slutt.

Koylotsitoz - tegn på en preserverøs tilstand

Celler som er berørt av HPV kalles koylocytter. Deres tilstedeværelse i materialet for biopsi antyder at immunforsvaret svekkes, og viruset multipliserer og forstyrrer cellens genom, som et resultat av hvilke de forvandler seg til kreftceller. For denne oppdagelsen i 2008 ble Nobelprisen tildelt en tysk forsker.

Når papillomaviruset oppdages og cellene ikke påvirkes, betyr det latent stadium av utviklingen av humant papillomavirusinfeksjon. Dette betyr at kroppen fungerer normalt og immunforsvaret overholder viruset, holder det under kontroll. Det er ingen grunn til bekymring hvis flere celler med endrede kjerner finnes i det bioptiske materialet. Dette mønsteret er karakteristisk for mange prosesser som forekommer i epitelet.

Coylocytter kan ha to kjerne, uregelmessige eller forstørrede. Hvis man ser under et mikroskop, er de mørke prikkene, som representerer storcellekjernen, slående.

En nøyaktig diagnose er gjort etter avslutningen av histologi, når det eksakte antall celler endret i forhold til friske, kalles.

Acanthosis av CMM som behandlet

Uterus cercthosis er en fortykkelse av slimhinnen i livmorhalskanalen, sykdommen tilhører precancerøs og krever umiddelbar behandling. Sykdommen utvikles under påvirkning av både eksterne og interne faktorer - hormonelle lidelser, fysisk tretthet, nedsatt immunitet, smittsomme sykdommer i kjønnsorganet.

I noen tilfeller dekker de berørte områdene en betydelig del av epitelet, men i begynnelsen av overtredelsen er det et tegn på karakter. De blir lett lagt merke til ved hjelp av en colposcope, når de farger et mistenkelig område med jod, reagerer det ikke på stoffet og forblir ubemannet, mens nærliggende vev forandrer farge.

Tegn på acanthosis er en ubehagelig lukt, blødning etter samleie.

Livmorhalsen med parakeratose, som skyldes ikke-spesifikke årsaker, behandles med medisiner og lokale prosedyrer - salver, suppositorier. En spesifikk bakteriell infeksjon behandles med antibiotika. Papillomaviruset behandles ikke, men kontrolleres ved å ta vitaminer for å styrke immunforsvaret.

Acanthosis er indisert for kirurgisk behandling, med høy risiko for ondartet transformasjon.

funn

Regelmessige kontroller hjelper deg med å identifisere problemet i tide og starte behandlingen. I de første stadier av dyskeratose kan lokale midler dispenseres, men løpende prosesser krever mer alvorlig behandling og penger.

Behandling av cervikal parakeratose

Uterin cervikal parakeratose er et sted for patologisk keratinisering av integumentary epitelet av et organ som normalt ikke gjennomgår en slik prosess. Parakeratose er en konsekvens av infeksjons-inflammatoriske prosesser, skader og krever behandling, da det regnes som en bakgrunnssykdom som under visse omstendigheter kan gjennomgå dysplasi og degenerere til kreftceller.

patogenesen

Parakeratose er en feil i prosessen med keratinisering av slimhinnen av livmorhalsen eller epitellaget. Det er ikke en uavhengig sykdom og refererer heller til symptomene på den patologiske prosessen i livmorhalsen.

Parakeratose - ufullstendig keratinisering. Hvis ubehandlet utvikler cervikal hyperkeratose - økt keratinisering av det øvre lag av livmorhindeklemmene. Problemområder er flere lag av epitelet, som ikke har blitt eksfoliert. Begge prosessene er preget av følgende brudd:

 • ingen granulært lag;
 • fortykning av stratum corneum;
 • stangformede kjerner i celler.

I patologi reduseres vevets elastisitet, de berørte områdene virker grove og krympede.

Tilstandslig hyperkeratose kan deles inn i to former: overfladisk og brennvidde. I det første tilfellet påvirker endringene et lite område, og endringene er ikke invasive. En slik patologi er som regel ikke farlig, men det krever observasjon. Den andre typen refererer til alvorlig skade: patologiske foci har klare grenser og en uttalt endring i strukturen til epitelceller. I dette tilfellet må du umiddelbart begynne behandling. Disse foci er en del av leukoplakia - en bakgrunn cervikal lesjon.

Fokuset på fokal parakeratose er iboende for dysplastiske lesjoner av livmorhalsen. Parakeratoseplasser er karakteristiske for de første og sentre stadiene av CIN. Parallelt er hyperkeratose og koilocytose funnet.

Lesjoner ser ut som flate hvite flekker med en liten matt glans. Oftere ser de ut på slimhinnen i vevområdet av livmorhalsen, sjeldnere - i dybden av livmorhalsen. I sone med størst risiko er unge kvinner i fertil alder.

Mulige årsaker

Prosessene som oppstår under aktiv humant papillomavirusinfeksjon ledsages av cellulære forandringer i form av keratinisering (parakeratose, hyperkeratose), forstyrrelser i kjernekonstruksjonene (koilocytose, multiple kjerne, mitoser).

I tillegg til HPV kan ulike faktorer provosere utviklingen av parakeratose, inkludert:

 • traumatisk installasjon av spiralen;
 • utjevning av livmoren;
 • abort;
 • erosjonsbehandling;
 • grov samleie
 • seksuelt overførbare sykdommer;
 • vaginitt;
 • livmorskade;
 • progesteronmangel;
 • forstyrrelse av eggstokkene;
 • hyppig ektopi.

Identifikasjon av årsaken til sykdommen er mulig etter en grundig diagnose.

Ytterligere faktorer provokatører kan tjene som en reduksjon i immunitet, nervøs utmattelse, hyppig overarbeid, undertrykkelse av kroppsresistens.

symptomer

I lang tid kan hyper- og parakeratose være asymptomatisk eller med en minimal mengde symptomer, som skyldes at problemet ofte blir ignorert.

Følgende brudd kan signalisere et problem:

 • ubehag under kjønn;
 • liten blodig utslipp etter samleie
 • et stort antall vaginale sekresjoner;
 • ubehag i skjeden;
 • ubehagelig lukt av utslipp.

Noen av disse tegnene er en grunn til å kontakte en gynekolog. En nøyaktig diagnose kan kun utføres etter en undersøkelse.

Nødvendig diagnostikk

Diagnostiske metoder er rettet mot å bestemme hvilke typer forstyrrelser av keratiniseringsprosesser og identifisere årsaken - den underliggende sykdommen. Gynekologisk undersøkelse alene er ikke nok. Følgende diagnostiske metoder brukes til å bestemme optimal behandling for effekten av cervikal hyperkeratose:

 • Schillers test;
 • utvidet kolposkopi;
 • biopsi;
 • cytologi;
 • histologi;
 • swabs på floraen;
 • blod og utslipp av kjønnsorganet for STI, inkludert HPV;
 • bestemmelse av nivået av kvinnelige kjønnshormoner;
 • immunologisk undersøkelse av blod.

Gynekologen vil legge merke til de forandrede vevområdene under undersøkelsen av livmorhalsen ved hjelp av et speil. For å bekrefte diagnosen er vevskraping nødvendig, hvoretter en cytologisk undersøkelse utføres.

På grunn av kolposkopi er lokalisering av lesjonen og dens volum spesifisert. Endringer kan være punkt eller dekke store områder av slimhinnen. Og også under slike undersøkelser utføres Schiller-testen. Ved hjelp av jodoppløsning er det normale friske epitelet farget, og de jod-negative steder angir problemet.

Hvordan behandle

Behandlingen av parakaratose av livmorhalsen er valgt individuelt av legen etter at diagnosen er bekreftet. Det tar ikke bare hensyn til graden av patologi, men også tilstanden til reproduktiv funksjon, alder og generell helse i kroppen. Cure for parakeratosis alene hjemme er umulig.

Konservativ behandling inkluderer eliminering av den underliggende årsaken som førte til epitelkeratinisering: Det er nødvendig å behandle virale eller bakterielle infeksjoner og vaginale dysbakterier. En viktig del er aktiviteter som tar sikte på å styrke immunforsvaret.

For å eliminere de viktigste sykdommene, brukes årsakene til parakeratose - antivirale, antibakterielle og antiinflammatoriske legemidler. Og må også fjerne patologiske lesjoner. Metoden for kirurgisk behandling er valgt ut fra data om størrelsen og lokaliseringen av problemområder.

Anbefalt kan være:

 • cryosurgery;
 • diatermi;
 • argon plasma koagulasjon;
 • Inngrepet;
 • laser fordampning.

Hvis det ikke er neoplasi, og området som er påvirket av parakeratose er begrenset, er det mulig å fokusere bare på behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket forandringer i livmorhalsen. For mer alvorlige forstyrrelser indikeres invasive terapier.

forebygging

For å unngå utvikling av parakeratose må du nøye overvåke helsen. Det er nødvendig å besøke en gynekolog minst en gang hvert halvår: Det er undersøkelser som gjør det mulig å raskt identifisere et antall sykdommer og lidelser som oppstår i kroppen uten åpenbare symptomer. Jo før behandlingen begynner, desto større er sannsynligheten for at spesialistene vil takle patologien uten sannsynlighet for komplikasjoner.

Vaksinasjon er en metode for spesifikk profylakse av human papillomavirusinfeksjon som starter dysplasi, hyper- og parakeratose. For tiden brukte vaksinasjoner "Gardasil" og "Cervarix."

Årsaken til unscheduled besøket bør være ubehagelige opplevelser i vaginalområdet, samt traumer, menstruasjonssykdommer. I fravær av alvorlige infeksjoner og rask eliminering av uønskede faktorer som provoserer leukoplaki med hyperkeratose, er prognosen for kurering gunstig.

Parakeratose av pladeepitelceller

Epitelets reaksjon på kronisk skade eller irritasjon (med kronisk betennelse, hormonelle effekter, forstyrrelse av trofiske prosesser, etc.) kan manifesteres ved økt cellegjengivelse. Forbedret reprodusering av celler i det stratifiserte pladeepitelet kan føre til tykkelse av laget med forlengelse av interapartikulære prosesser (acanthosis). Spredning av celler i parabasalaget med keratinisering av overflatelaget (hyperkeratose) fører til det faktum at epitelet av livmorhalsen ligner hudens epitel (epidermisering).

Epitelens reaksjon på irritasjon eller brudd på trofiske prosesser kan også manifestere seg som "forbedret differensiering". Dette fører til utvikling av en annen art av patologisk keratinisering, referert til som parakeratose. Begrepet parakeratose, som påført epidermis, er definert som forsinkelsen av kjernen i stratum corneum. En slik definisjon for livmorhalsen er uakseptabel, siden kjerner normalt lagres i det keratiniserende epitel og i overflatelaget, men på grunn av morfologisk likhet med endringer i epidermis kalles denne prosessen parakeratose. Parakaratose av livmoderhalsen er preget av tilstedeværelsen i overflatelaget av flere lag av små kompakte celler som miniatyroverflater med pyknotiske kjerner. Endrede områder kan tydelig avgrenses fra de underliggende lagene i det normale epitelet. Parakeratose har i seg selv ikke klinisk betydning, det er en beskyttende reaksjon av epitelet, men det kan være et indirekte tegn på viral skade, kan skjule dysplasi og kreft som ligger under. Parakeratose kan utvikles med langvarig østrogenbehandling og langvarig bruk av orale prevensiver.

Hyperkeratose i cytologiske preparater fra livmorhalsen karakteriseres av tilstedeværelsen av ikke-nukleare "skalaer" av skvialepitel, klynger av skinnende ikke-nukleære celler, noen ganger omfattende (fig. 69-72).

Fig. 69. Hyperkeratose - et lag av ikke-nukleare "skalaer" av squamous orange epithelium (1), en gruppe celler av et sylindrisk epitel (2). Papanicolau-farging. X500

Fig. 70. Hyperkeratose - et lag av "flager" av det skavamede epitelet med en lyse oransje farge, enkeltceller av det skavamede epitelet. Papanicolau-farging. X500

Fig. 71. Hyperkeratose: a - en klynge av blå skinnende "skalaer". Farger i henhold til Pappenheim. H250; b - en klynge av lyse oransje flak. Papanicolau-farging. H160

Fig. 72. Hyperkeratose. Fargeløs og gulaktig atomfri "skalaer". Hematoksylin-eosin-farging. x160, 400

Parakeratose er preget av tilstedeværelsen av små celler i det skavete epitelet av avrundet, oval, langstrakt eller polygonal form, lokalisert separat eller i lag. Kjernene er pyknotiske, runde, ovale eller stangformede, plassert sentralt. Kytoplasma er moden, fargen min minner om nyanser, homogene, noen ganger skinnende, når de farger i henhold til Pappenheim og Leishman intensblått, ifølge Romanovsky - rosa eller crimson, ifølge Papanicolaus - rosa eller oransje. Det kan være såkalte "godartede perler" - avrundede strukturer hvor cellene er lokalisert konsentrisk (figur 73-75).

Fig. 73. Parakeratose: a, b - en godartet perle som er karakteristisk for parakeratose. Det konsentriske arrangement av celler i strukturen, cytoplasma er rikelig, kjernene er små, pyknotiske. x400, 1000; i, d - struktur og gruppe (det vises med en pil) fra celler av de små størrelsene med små kjerne. Swabs fra ectocervix. Papanicolau-farging. x1000

Cervikal hyperkeratose: behandling

Parakeratose er et brudd på keratinisering av epitheliallaget av epidermis eller slimhinnen i orgelforingen. Det er derfor det forekommer både i munnhulen og i livmorhalsen. Parakeratose, akanthose og cervikal hyperkeratose observeres ofte parallelt og er tegn på utvikling av livmoder leukoplaki.

Parakeratose er ikke en diagnose, det vil si ikke en sykdom, men en endring i slimlaget som følger med noen patologisk prosess i livmorhalsen. Ofte oppstår på bakgrunn av traumatiske medisinske manipulasjoner og kroniske infeksjoner.

Generelle egenskaper

Parakeratose kan beskrives som ufullstendig keratinisering. Den utvikler seg som en konsekvens av et brudd (reduksjon) i produksjonen av keratogalin (forløperen til keratin). Det er preget av et brudd på morfologien til slimhinnen:

 • Tykkelse av stratum corneum.
 • Mangel på granulært lag.
 • Tilstedeværelsen i cellene i stratum corneum stangformede kjerner.

I dette tilfellet ser det berørte området av livmorhalsen seg rynket ut på grunn av et brudd på vevets elastisitet. Slike øyer er mer grove. Og siden deres evne til å strekke seg er minimal, ofte skadet. For eksempel, i samarbeidsprosessen.

Cervikal hyperkeratose er en økt keratinisering av det øvre laget av sin slimhinne, bestående av flatt epitel. Noen ganger består de cornified områdene av slimhinnen av flere dusin uhelte ord. I sin forekomst kan 2 mekanismer være involvert:

 • Overdreven keratinsyntese med fortykkelse av det granulære og spinøse epitelet.
 • Tynning av granulære og spinøse lag med utilstrekkelig peeling.

I keratiniseringsprosessen blir organets slimete fôr, normalt glatt og rosa, dekket med hvite, tette strukturer som er litt utragende over overflaten av sunt vev.

Parakeratose er mindre vanlig enn hyperkeratiske endringer. Begge sykdommene er sjelden diagnostisert som autonome manifestasjoner. Vanligvis blir de, sammen med acanthosis, referert til som tegn på leukoplaki. Acantose er en lidelse (fortykkelse) av slemhinnet i livmorhalsen, ledsaget av forlengelse av interapartikulære prosesser.

Visuelt leukoplaki strykes som dannelsen av plakk på den mukøse hvitaktig vaginal cervikale område (ekzotservikse), i det minste i den endocervikale (i cervikalkanalen dybde). Sykdommen er vanlig hos kvinner som er i stand til å føde barn. Hans list er at grove (proliferative) former for leukoplaki lett forvandles til ondartede svulster. I dette tilfellet forstyrres differensieringen av vev, utseendet av endrede elementer i vevene i ikke bare det øvre slimhinne laget, men også parabasale og basale lagene detekteres. Diagnosen er formulert som cervical tissue dysplasi og tilbyr behandling.

For rettferdighetens skyld skal det bemerkes at mild eller enkel leukoplakia, som kun uttrykkes av hyperparakeratose, ikke er tilbøyelig til salamasjon. Ved diagnostisering av en slik patologisk utvikling, anbefales pasienten kun kontinuerlig overvåkning av en gynekolog.

Hvorfor skjer det?

Årsakene til sykdommen kan være ekstern (endogen) eller intern (eksogen). Til eksterne inkluderer:

 • Hyppig kirurgisk abort.
 • Feil installasjon av mekaniske prevensjonsmidler (spiraler).
 • Diagnostisk curettage (rengjøring).
 • Destruktiv behandling av erosjon (cauterization, diatermokoagulering).
 • Ulovlig og grov sex.
 • Virale og bakterielle infeksjoner som er seksuelt overførte. Oftest er disse bakgrunnssykdommer: urea, mykoplasmose, herpes og papillomavirusinfeksjoner, klamydia, som forekommer i kronisk form.
 • Ikke-spesifikk ekso- og endokervisitt og vaginitt.
 • Ektopi tilbøyelig til tilbakefall, etc.

Ytterligere faktorer skjerpende virkning av de viktigste er: reduksjon av den totale kropps motstand, langvarig sykdom, tappe organismen, sult, fysisk utmattelse, og emosjonelle og økologi.

Interne faktorer inkluderer forstyrrelsen av hypofyse-hypothalamus-systemet og eggstokkene. Som et resultat av anovløsning, absolutt eller relativ hyperestrogenisme, mangel på progesteron, er det en tendens til hyperplastiske forandringer hos de kvinnelige kjønnsorganene.

Alle disse faktorene, selv separat, kan utløse mekanismer for keratinisering (hyperkeratose) og brudd på keratinisering (parakeratose) av livmorhalsepitelet. Normalt bør et flerskiktsepitel i livmorhalsområdet ikke være kåt i det hele tatt. Men som et resultat av en rekke lidelser dannes kåte, glykogenfrie skalaer (hyperkeratose). Og områder med lavt elastisk vev (parakeratose). Sentrene kan være små og enkle eller flere, fusjonere til store endrede områder.

symptomer

Oftest manifesterer para- og hyperkeratose i livmorhalsen seg ikke eller forekommer med minimal symptomer, som kvinnen ignorerer som ubetydelig. Noen ganger er symptomene på parakeratose usynlige mot bakgrunnen av manifestasjoner av den underliggende sykdommen (betennelse, kronisk bakteriell, sopp- eller virusinfeksjon). Disse sykdommene oppstår med alvorlig smerte og kløe, og de milde symptomene på hyper- og parakeratose er vanskelige å legge merke til bak dem.

Endringer identifiseres oftest i prosessen med en rutinemessig undersøkelse av en gynekolog. Når en massiv endring kan være følgende symptomer:

 • Ubehag under samleie
 • Utseendet etter kjønn av en liten mengde blod.
 • Litt mer rikelig sekresjon av vaginal sekresjon med en uvanlig og ubehagelig lukt.

Det er nesten umulig å legge merke til slike endringer på egen hånd. Derfor anbefalte kvinnen en årlig gynekologisk undersøkelse på klinikken.

Diagnostisk test

Diagnose inkluderer å bestemme hvilken type brudd på keratiniseringen av slimhinnen i livmorhalsen og finne ut årsaken. Det vil si diagnosen den underliggende sykdommen. For å gjøre en korrekt diagnose, brukes et helt batteri med forskningsmetoder:

 • Undersøkelse og gynekologisk undersøkelse av pasienten.
 • Cytologi og vevshistologi.
 • Knivbiopsi.
 • Kolpo-og videokolposkopiya.
 • Schillers test.
 • Mikroskopi av smører for bakteriell infeksjon.
 • En blodprøve for forekomst av STI (vanligvis ved PCR).
 • Bestem nivået av hormoner.
 • Immunologiske studier.

Undersøkelse av livmorhalsen ved hjelp av speil gjør at legen kan oppdage endrede vevsområder. Oftest er disse runde plaques med keratiniserte skalaer (hyperkeratose) eller komprimert, krympet epitel (parakeratose). For å bekrefte hvilken type forandring en kvinne tar en skraping av vev for cytologisk undersøkelse.

Det modifiserte sylindriske epitelet under materialinntaket tillater ikke å komme inn i skrapcellene fra de dype lagene i slimhinnen av livmorhalsen. Derfor er det ingen måte å dømme brudd på differensiering av celler i disse lagene eller utseendet til atypiske elementer i dem, det vil si begynnelsen på transformasjon i kreft. Derfor anbefaler leger en knivbiopsi med en histologisk analyse. Denne prosedyren gjør det mulig å ekskludere / bekrefte kreft.

Kolposkopichesky metoder tillater å angi volumet av nederlag, lokalisering. Det kan være enkelt, nesten punktendringer. Eller et stort område av livmorhalsslimhinnen kan dekkes av den patologiske prosessen.

Schiller test, som vanligvis utføres ved kolposkopi - dette er bare en jodtest. Normalt epitel er farget med jodoppløsning. Iodonegative tomter vitner om patologien til dybden og alvorlighetsgraden som du må finne ut av.

Blodprøver kan bidra til å finne ut årsaken til slimhindeendringer. Identifiser viral eller bakteriell infeksjon eller hormon nivåer.

Hvis parakeratose oppdages, må pasientene kanskje konsultere en onkolog eller en endokrinolog.

behandling

Terapi er avhengig av årsaken til de patologiske endringene i vevet, dens dybde og alvorlighetsgrad. Det er planlagt i 2 retninger:

 • Behandling av den underliggende sykdommen.
 • Fjerning av patologiske foci.

For å eliminere årsakene til parakeratose, antibakteriell og antiviral terapi, kan det være nødvendig med antiinflammatoriske legemidler. Avhengig av størrelsen på lesjonen, kan ytterligere endringer, deteksjon av dyplags-neoplasi (en forhåndsbetinget tilstand), tilbys ulike metoder for ødeleggelse av lesjoner:

 • Laser fordampning (fordampning).
 • Argon plasma koagulasjon.
 • Cryodestruction.
 • Diatermokoagulering og andre metoder.

I fravær av neoplasi og et lite område av skade anbefales en kvinne å observere og behandle den underliggende sykdommen som førte til transformasjon av livmorhalvvev.

Hvis det oppdages para- og hyperkeratose, neoplasi og cicatricial cervical deformitet, kan invasiv intervensjon (kanonisering eller amputasjon) på livmorhalsen være indikert.

Flere Artikler Om Typer Acne