Er vitiligo arvet og smittsom? Personer med hvite flekker på huden forårsaker en negativ reaksjon fra andre og medisinske analfabeter vurderer dem nesten bærerne av en hudinfeksjon, spesielt hvis ikke bare foreldrene deres er syke, men også deres barn. For å debunk de latterlige ryktene, er det verdt å vurdere: Hva er denne sykdommen og hvordan overføres den.

Litt om sykdommen

Vitiligo utvikler seg hos barn eldre enn 3 år, men sykdomsutbruddet faller vanligvis sammen med ungdomsperioden når restrukturering av hormonell bakgrunn i kroppen begynner, og i eldre alder er risikoen for å bli syk ikke veldig høy.

Mekanismen for sykdomsutvikling kan beskrives skjematisk som følger:

 • immunsystemet svikter og begynner å produsere antistoffer mot cellene i menneskekroppen;
 • melanocytter påvirkes av aggressiviteten av antistoffer (hudceller ansvarlig for produksjon av melaninpigment);
 • antistoffer begynner å ødelegge den cellulære strukturen av melanocyt, noe som fører til misfarging av enkelte områder av huden.

Utvendig vil utviklingen av sykdommen manifesteres av følgende symptomer:

 1. På nakken, hender eller ansikt på hudflaten er det områder som er litt lettere enn huden. De første tegn på vitiligo vises alltid i åpne områder av kroppen.
 2. Gradvis blir depigmenteringsområder lettere og øker i størrelse. Spottene kan kombineres med hverandre og danner et fancy mønster på huden.

Men er patologi smittsom eller ikke? Hva er sannsynligheten for å arve sykdommen fra foreldrene?

Den arvelige faktorens rolle

Tendensen til å utvikle vitiligo er arvet, og risikoen for å utvikle sykdommen er høyere hvis begge foreldrene er syke.

Det er umulig å endre arvelig genetisk kode, men følgende vil bidra til å redusere sjansene for å bli syk:

 • rettidig behandling av kroniske patologier;
 • stabilisering av endokrine forstyrrelser;
 • avgiftning av kroppen (fjerning av toksiner og slagg);
 • balansert ernæring;
 • normalisering av metabolske prosesser;
 • En jevn holdning til dagens hendelser (å være mer avslappet om stressende situasjoner, for å utvikle en positiv holdning).

For å redusere den arvelige forutsetningen, oppfordres fremtidige foreldre til å følge de foreslåtte reglene selv før de blir gravid. Selvfølgelig garanterer implementeringen av anbefalinger ikke at sykdommen ikke blir arvet, men vil redusere mottakelsen av patologiens utvikling betydelig. Dessverre er det umulig å avgjøre om et barn har Vitiligo eller ikke, til de første misfarvede områdene vises på huden.

For tidlig oppdagelse av sykdommen hos barn med en predisposisjon til utseendet av depigmentering på huden, er det nødvendig å regelmessig undersøke barnet. De første tegn på ødeleggelse av melanocytter er relativt lette å korrigere og ytterligere misfarging av huden kan unngås.

Med utseendet på utprøvde hvite flekker, kan sykdommen ikke fullstendig helbredes, men bortsett fra ytre feil oppstår det ikke og er ikke farlig for sykdomens liv og helse.

Vitiligo smitte

Mange anser folk med stygge hvite flekker på hendene eller ansiktet smittsomt. Men er det? Er vitiligo smittsom?

Hvis vi vurderer mekanismen for utvikling av patologi, kan vi konkludere med at det er umulig å bli smittet:

 • kontakte pasienten;
 • under et kyss og seksuell kontakt;
 • med blodtransfusjon;
 • mens nysing eller hoste;
 • når du bruker vanlige gjenstander med pasienten.

Folk som har stygge hvite flekker på huden, kan kommunisere trygt og kan være blodgivere.

Ifølge medisinske forskningsdata har det blitt avdekket at personer med depigmenteringsforstyrrelser ikke bare blir syke med hudkreft (melanom) - deres blod, når de transfiseres til en pasient med hudkreft, bidrar til å redusere aggressiviteten til sykdommen. Dette skyldes at aktive antistoffer mot melanocytter, som ødelegger kreftceller, lagres lenge i plasma av en donor med vitiligo.

Et par tips kosmetolog

Til tross for at pasientene er smittsomme og sykdommen ikke overføres fra dem til andre, gir de stygge flekkene på kroppens eksponerte deler kosmetisk ubehag og skjuler eksterne feil - det er et naturlig ønske.

Forkluk hudfeil ved å bruke følgende metoder:

 1. Dekorativ kosmetikk. Mange damer justerer vellykket hudfarge, nakke og décolleté med grunnkrem. Denne metoden er den rimeligste, men dessverre kan den ikke brukes til å maskere depigmenteringen på hendene. Også bruk av kosmetikk er ikke egnet for menn.
 2. Krem med soling Selvsoling kan gjemme problemer på alle deler av kroppen: det vaskes ikke og smelter ikke klær. Ulempen med metoden vil være at det er vanskelig å velge skyggen av kremet alene og i tilfelle en feil med en tone kan det hende at hudfeilene blir mer merkbare. Den beste løsningen er å besøke salongen, hvor kosmetologene velger den ønskede tonen i krem ​​og jevnt legges på kroppen.
 3. Valnøttjuice. Hjemme, gjør de depigmented stedene mørkere vil hjelpe juice fra skrellen av umodne nøtter (hogge skinnene i en blender og la i 2 timer for å trekke ut juice). Et naturlig middel med en bomullspinne brukes på problemområder.

Hvordan overføres vitiligo og smittsom?

Depigmentering av huden (vitiligo) er for tiden en dårlig forståelig sykdom. Bare en prosent av verdens befolkning gjør en slik diagnose. Legene har ennå ikke etablert pålitelige grunner for utviklingen av patologi, hvor huden blir misfarget. Denne artikkelen representerer hva sykdommen er og om den overføres fra en syke til en sunn person.

Årsaker til utvikling og symptomer på vitiligo

Sykdommen begynner å utvikle seg på grunn av autoimmune prosesser i kroppen, der immunsystemet har en negativ effekt på melanocytter (melaninproduserende celler, som er ansvarlige for fargen på huden og håret). Immunitet begynner å betrakte dem usikre for organismens vitale funksjoner, derfor begynner det å ødelegge dem. Dette fører til misfarging av enkelte deler av kroppen. Den aggressive effekten av immunsystemet på melanocytter kan oppstå på grunn av solbrenthet, utseendet på store sår på huden, eksponering for kjemikalier i kroppen og skade på sentralnervesystemet.

Graden av depigmentering av vitiligo avhenger av pasientens individuelle egenskaper. I utgangspunktet vises små bleke flekker på huden, som gradvis øker i størrelse, mens de har en tendens til å fusjonere.

De første tegn på nedsatt pigmentering av epidermis kan forekomme så tidlig som barndom (hos barn eldre enn tre år). Men sykdommen manifesterer seg ofte hos ungdom, siden det er nettopp på denne tiden at kroppen omorganiseres på hormonalt nivå. Med alder er sannsynligheten for å utvikle vitiligo betydelig redusert.

Å gjenkjenne hudens depigmentering ved tilstedeværelsen av lyse flekker på huden. I utgangspunktet er de små i størrelse, men med tiden øker flekkene, kan fusjonere med hverandre og danne store bleke flekker på huden.

Er hudpigmentering smittsom?

Mange tror at vitiligo kan overføres ved kontakt med pasienten. Derfor kommer de syke mennesker rundt, og ofte blir de fornærmet og spotte på dem. Legene har imidlertid pålidelig fastslått at vitiligo ikke kan overføres ved kontakt med en syke, så vel som gjennom mat, overførbare eller luftbårne ruter.

En pasient som har uregelmessighet med hudpigmentering, utgjør ikke en fare for andre. Hans blod kan til og med brukes som en donor og transfusjonert til andre mennesker. Samtidig er det umulig å fange vitiligo. Med klemmer og kyss er sjansene for å fange vitiligo også null. I denne vanskelige tiden for pasienten må du støtte ham, så du bør ikke være redd, men gi ham din klem og omsorg.

Så, du kan ikke bekymre deg for deres sikkerhet i kontakt med en person med vitiligo. Overføringen av sykdommen er umulig. Videre har forskere etablert det faktum at blodplasmaet hos personer med denne diagnosen er en effektiv måte å forebygge og behandle hudkreft (melanom).

Måter å overføre hud depigmentering

Moderne medisiner har ennå ikke studert hvordan vitiligo overføres. De fleste forskere er utsatt for at vitiligo overføres på genetisk nivå.

Spørsmålet om hvorvidt vitiligo er arvet, er relevant i dag. Forskere i feltet avslørte at hvis mor eller far har autoimmune abnormiteter, er risikoen for å utvikle vitiligo hos barnet 15-40%. Hvis slike avvik observeres hos begge foreldrene, dobler sannsynligheten for sykdommen.

Den arvelige modusen for overføring av denne patologien skyldes overføringen av en spesifikk kombinasjon av gener som påvirker følsomheten for vitiligo. Med andre ord, hvis foreldrene har depigmenterte flekker, så vil de få et barn som ikke er vitiligo, men med en predisposisjon til den. Det er sannsynlig at sønnen eller datteren ikke vil få sykdommen, spesielt hvis du ikke faller under påvirkning av provokerende faktorer.

Hva provoserer vitiligo?

Depigmentering av epidermis i alle tilfeller er ledsaget av utvikling av autoimmune prosesser og endokrin dysfunksjon. Disse patologiene er provokatorer av hudpigmenteringsforstyrrelser. Følgende faktorer kan også utløse utviklingen av vitiligo:

 • patologiske forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • albinisme;
 • lupus erythematosus;
 • metabolske forstyrrelser;
 • alvorlige tilfeller av rusmidler;
 • revmatoid artritt;
 • psykologiske sjokk og langvarige stressende tilstander.

I tillegg til de ovennevnte faktorene kan enkelte forhold utløse sykdommen. For eksempel begynte vitiligo å utvikle seg etter enkelte endringer i klimatiske forhold, graviditet og følelsesmessig nød.

behandling

Depigmentering av huden er sjelden herdet helt. Imidlertid kan bruk av metoder for moderne medisin redusere utviklingsgraden av patologien betydelig og redusere størrelsen på misfarget hud. Til dette formål bruker legene følgende behandlingsmetoder:

 • medisinering - pasienter foreskrives fotosensibiliserende legemidler, for eksempel Psoralen eller Beroxan, samt psykotrope og immunmodulerende midler Immunal eller T-aktivin;
 • hormonell - bruk av hormonelle legemidler glukokortikosteroid midler;
 • fotokjemi - essensen av metoden er bruk av ultrafiolett stråling og fotosensibiliserende stoffer;
 • bestråling med helium-neon laser - en metode som ligner på den forrige, men i motsetning til fotokjemoterapi, brukes en spesiell laser til UV-bestråling;
 • tradisjonell medisin - bruk av dekk og tinkturer basert på medisinske planter som inneholder phytocoumarins.

For mer effektiv behandling kombinerer leger flere behandlingsmetoder.

Les artikkelen om hvordan du kan kurere vitiligo.

Vitiligo forebygging hos personer med en sykdomstilstand

Hvordan hindre overføring av vitiligo fra mor til nyfødt baby eller utvikling av sykdommen hos en allerede født baby? Disse spørsmålene er spesielt akutt interessert i foreldre med tilstedeværelse av depigmenterte flekker på huden. For å forhindre utvikling av vitiligo hos nyfødte, bør begge foreldrene gjøre følgende før graviditet:

 • kurere kronisk sykdom;
 • normalisere metabolisme;
 • normalisere det endokrine systemet;
 • fjern giftige stoffer og slagg fra kroppen;
 • spise balansert;
 • unngå stress, depresjon og nervesjokk.

Det er verdt å merke seg at i de fleste tilfeller kan vitiligo overføres til barnet fra moren, og ikke fra faren. Inntil de første blekepunktene vises, er det umulig å avgjøre om depigmenteringen ble overført til barnet eller ikke. Derfor er den beste forebyggingen av vitiligo regelmessige undersøkelser og støtter en sunn tilstand av kroppen. Under undersøkelsen er det mulig å oppdage faktorer som fremkaller brudd på melaninproduksjon, og for å eliminere dem på forhånd.

Til tross for at utjevning av huden er en dårlig forståelig sykdom, har forskerne avvist setningen om at vitiligo er smittsom. Organismenes predisposisjon til denne patologien fører til at den genetiske koden overføres til barnet fra foreldrene.

Er vitiligo arvet

Symptomer på sykdommen

Vitiligo kan manifestere seg både i barndommen og mer moden og tar oftest en kronisk form, men symptomene er helt like for alle. Sykdommen begynner ofte å utvikle seg med små flekker som har klare konturer, hvite eller blekrosa i farge, som til slutt vokser og fusjonerer med hverandre.

Lesjoner kan isoleres eller påvirke flere områder av kroppen samtidig. Ofte er det åpen hud: hender, ansikt, nakke. Et karakteristisk trekk ved vitiligo-flekker er fraværet av desquamation og atrofi i tidligere berørte områder av huden.

Vitiligo refererer til dyskromiske forhold i huden, hvor noen områder av huden har en normal farge, mens andre er depigmentert (inneholder ikke melanin).

Myter om sykdommen og dens behandling

Behandling, eller rettere utfall, avhenger av pasientens korrekte formål og ansvar, som han nærmer seg dette problemet. Medisin og maskinvare diagnostikk utvikler seg kontinuerlig, så med en integrert tilnærming er det mulig å kvitte seg med vitiligo.

Moderne metoder for behandling av vitiligo:

 • PUVA terapi - ultrafiolett bestråling av en viss intensitet. Etter flere prosedyrer har pasientene tilbakefall av pigmentering i de berørte områdene av huden;
 • vitaminbehandling - inntak av vitaminer i gruppe B, A og C;
 • behandling med bruk av urte rettsmidler (lokalt og inntak);
 • Overholdelse av et spesielt diett som inkluderer frokostblandinger, sjømat, grønnsaker og frukt;
 • laser behandling;
 • Kortikosteroidbehandling - lokal bruk av legemidler i form av applikasjoner, chipping og inntak;
 • elektroforese med kobbersulfat, jern, sink;
 • kosmetologi - behandling er å beskytte de berørte områdene med UV-beskyttende utstyr. Ofte brukte maskeringsblandinger for å eliminere kosmetisk defekt.

Som enhver sykdom som ikke er fullstendig studert, er vitiligo innhyllet i myter og formodninger. Merkelig nok, selv noen leger misforstår i noen spørsmål angående denne sykdommen.

De fem vanligste mytene om å behandle en sykdom:

Til tross for "gapene" i studien av denne sykdommen, kan den behandles. Man kan bare være enig i at veien til utvinning er ganske vanskelig og lang.

 1. Vitiligo - en smittsom sykdom

En annen ganske populær misforståelse. Vitiligo er ikke smittsom og overføres ikke til andre ved kontakt med pasienten.

 1. Manifestasjonen av sykdommen - en kosmetisk feil

Til tross for at utseendet på misfargede flekker på huden ser ujevne ut, er deres skarpe vekst og kvantitet et signal om å umiddelbart konsultere en hudlege som vil foreskrive en tilstrekkelig behandling.

 1. Narkotikabehandling har en giftig effekt på leveren

Psoralener, som danner grunnlag for medisinbehandling, påvirker ikke levern negativt.

 1. Psoralen + PUVA forårsaker hudkreft

Brudd på pigmentering av denne type utgjør ingen fare for en syke person. Vitiligo har som regel symptomer utelukkende ved å forandre fargen på huden, og er i utgangspunktet en kosmetisk defekt som kan forårsake psykisk lidelse. Men vi må ikke glemme at ofte vitiligo er en ekstern manifestasjon av alvorlige forstyrrelser i organismenes virkemåte.

Er Vitiligo arvet

Er vitiligo arvet?

Kjære lesere, jeg ønsker deg velkommen på nettstedet om hudhelse! Vitiligo er en dårlig forstått sykdom som bleker områder av huden. De eksakte årsakene til forekomsten er ennå ikke fastslått. Hevdet at sykdommen sannsynligvis vil bli arvet.

Er dette virkelig tilfelle?

Sannsynlighet for arvelig overføring eksisterer. Risikoen tilsvarer 15-40% (prosentandelen er større dersom begge foreldrene har autoimmun avvik).

For fremveksten av vitiligo er ansvarlig for en rekke gener, eller rettere deres spesifikke kombinasjon. Og da gir denne kombinasjonen bare en predisposisjon.

Enkelt sagt, foreldre som har depigmentering, et barn er født ikke med sykdommen, men med en predisposisjon til den. Blir barnet en sykdom i fremtiden?

Ingen kan svare på dette spørsmålet med 100% nøyaktighet. Det er sannsynlig at flekkene ikke vises, spesielt hvis du unngår faktorprovokatører.

Faktorer og omstendigheter som fremkaller hudfjerning

Forstyrrelse av epidermal pigmentering følger alltid med autoimmun, endokrine og andre systemiske plager. Derfor kan vi anta at disse sykdommene delvis provoserer utseendet på vitiligo. Disse provokerende faktorene inkluderer:

 • lupus erythematosus;
 • endokrine sykdommer;
 • Alopecia (delvis eller fullstendig håravfall);
 • albinisme;
 • revmatoid artritt;
 • kroniske smittsomme prosesser;
 • svekket metabolisme;
 • generell forgiftning av kroppen
 • stress, depresjon, nervesjokk.

I tillegg kan visse forhold utløse sykdommen. Hvis du leser vurderinger på tematiske portaler, kan du se at mange av sykdommen manifesterte seg etter en abrupt endring av opphold, graviditet og fødsel, eller et utsatt psykisk sjokk.

Utseendet til misfargede flekker i et predisponert barn kan forhindres. Vil du vite hvordan?

Hva er denne sykdommen?

Dette er en autoimmun sykdom, som immunsystemet begynner å reagere utilstrekkelig på sin egen organisme. Immunsystemet angriper melanocytter - spesielle hudceller som produserer melanin (et naturlig fargestoffer som gir farge til epidermis og hår).

På grunn av dette begynner enkelte områder av det epidermale dekket å misfarges. Gradvis misfarvede flekker øker, fusjonerer og fanger nye områder av kroppen.

Er sykdommen smittsom?

Tror du at vitiligo er smittsom? Dessverre tror mange analfabeter at depigmentering kan bli plukket opp som en vanlig forkjølelse.

På grunn av dette blir syke mennesker ofte fornærmet og prøver å ikke kontakte dem. Barn med depigmentert hud lider av jubelagtighet.

Sykdommen overføres ikke:

 • luftbårne dråper;
 • mat;
 • kontakt;
 • transmissiv måte.

En person som lider av et brudd på pigmenteringen av epidermis, er helt trygt for andre. Han kan til og med være en donor og samtidig vil hans blod ikke infisere noen.

Forresten, forskere har funnet ut at blodplasma av personer med depigmentering effektivt forhindrer og behandler melanom - den mest aggressive hudkreft.

Så la oss oppsummere. Med syk kan du kontakte uten å bekymre deg for deres helse.

Du kan (og til og med trenger) klem, kyss, og du kan spise med ham fra samme tallerken og drikke fra samme kopp (hvis han ikke har noe imot, selvfølgelig).

Husk at et brudd på fargen på huden kan forekomme hos noen av oss.

Forebygging av sykdommen hos en predisponert person

Anta at du planlegger å ha en baby eller du allerede har en. Samtidig har du eller halvparten dine depigmenterte flekker. Hvordan beskytte mot en dårlig arvelighet som er utsatt baby? Alt er faktisk, enkelt og ganske gjennomførbart.

For å forhindre sykdommen i en berettiget person, trenger du:

 • kurere kroniske sykdommer;
 • gjenopprette metabolske prosesser i kroppen;
 • helbrede det endokrine systemet;
 • rense kroppen av toksiner og urenheter;
 • unngå stressende situasjoner;
 • spis riktig

Depigmentering sendes oftere fra mor enn fra far. Finn ut om sykdommen er overført til barnet, det er umulig til de første hvite flekkene. Derfor er det bedre å spille det trygt og nøye undersøke kroppen til en person som er utsatt for vitiligo.

Hvis de ovenfor nevnte provokatørene er funnet i ham, bør de umiddelbart begynne å kjempe.

For øvrig hjelper riktig ernæring ikke bare å forebygge, men også kurere "hvite flekker sykdom". Hvis du er interessert i hvordan du spiser, så les en egen artikkel om vitiligo diett.

Når forekommer de første tegnene på depigmentering?

De første symptomene på hudpigmenteringsforstyrrelser forekommer hos personer i tidlig barndom (etter tre år). Noen ganger oppstår de første misfarvede flekkene i ungdomsårene med hormonelle forandringer i kroppen. Jo mer moden en person er, jo mindre sannsynlig er han å møte en sykdom.

Du kan legge merke til sykdommen på følgende grunner:

 • i den åpne delen av kroppen (på ansikt, hender, bryst, nakke) vises en liten flekk (en eller flere), hvis farge er litt lettere enn resten av epidermis;
 • Etter hvert blir hudfeilene lettere, får en nyanse av elfenben eller melkehvite;
 • Samtidig vokser de og forbinder med hverandre, danner fancy mønstre;
 • Plettene på halvdelen av kroppen er symmetriske (i noen tilfeller vises kun vitiligo på den ene siden).

Det er alt. Jeg håper artikkelen fullt ut besvart alle dine spørsmål. Hvis du ønsker, kan du dele leseinformasjonen med vennene dine på sosiale nettverk. Hvis du abonnerer på oppdateringer av dette nettstedet, må du ikke gå glipp av nye publikasjoner som ikke er mindre interessante og informative enn denne. Alt det beste for deg!

Artikkel forfatter: Anna Derbeneva (dermatolog)

Publiseringsdato: 06-11-2016

Er vitiligo arvet?

Kjære lesere, jeg ønsker deg velkommen på nettstedet om hudhelse! Vitiligo er en dårlig forstått sykdom som bleker områder av huden. De eksakte årsakene til forekomsten er ennå ikke fastslått. Hevdet at sykdommen sannsynligvis vil bli arvet.

Er dette virkelig tilfelle?

Sannsynlighet for arvelig overføring eksisterer. Risikoen tilsvarer 15-40% (prosentandelen er større dersom begge foreldrene har autoimmun avvik).

For fremveksten av vitiligo er ansvarlig for en rekke gener, eller rettere deres spesifikke kombinasjon. Og da gir denne kombinasjonen bare en predisposisjon.

Enkelt sagt, foreldre som har depigmentering, et barn er født ikke med sykdommen, men med en predisposisjon til den. Blir barnet en sykdom i fremtiden?

Ingen kan svare på dette spørsmålet med 100% nøyaktighet. Det er sannsynlig at flekkene ikke vises, spesielt hvis du unngår faktorprovokatører.

Faktorer og omstendigheter som fremkaller hudfjerning

Forstyrrelse av epidermal pigmentering følger alltid med autoimmun, endokrine og andre systemiske plager. Derfor kan vi anta at disse sykdommene delvis provoserer utseendet på vitiligo. Disse provokerende faktorene inkluderer:

 • lupus erythematosus;
 • endokrine sykdommer;
 • Alopecia (delvis eller fullstendig håravfall);
 • albinisme;
 • revmatoid artritt;
 • kroniske smittsomme prosesser;
 • svekket metabolisme;
 • generell forgiftning av kroppen
 • stress, depresjon, nervesjokk.

I tillegg kan visse forhold utløse sykdommen. Hvis du leser vurderinger på tematiske portaler, kan du se at mange av sykdommen manifesterte seg etter en abrupt endring av opphold, graviditet og fødsel, eller et utsatt psykisk sjokk.

Utseendet til misfargede flekker i et predisponert barn kan forhindres. Vil du vite hvordan?

Hva er denne sykdommen?

Dette er en autoimmun sykdom, som immunsystemet begynner å reagere utilstrekkelig på sin egen organisme. Immunsystemet angriper melanocytter - spesielle hudceller som produserer melanin (et naturlig fargestoffer som gir farge til epidermis og hår).

På grunn av dette begynner enkelte områder av det epidermale dekket å misfarges. Gradvis misfarvede flekker øker, fusjonerer og fanger nye områder av kroppen.

Er sykdommen smittsom?

Tror du at vitiligo er smittsom? Dessverre tror mange analfabeter at depigmentering kan bli plukket opp som en vanlig forkjølelse.

På grunn av dette blir syke mennesker ofte fornærmet og prøver å ikke kontakte dem. Barn med depigmentert hud lider av jubelagtighet.

Sykdommen overføres ikke:

 • luftbårne dråper;
 • mat;
 • kontakt;
 • transmissiv måte.

En person som lider av et brudd på pigmenteringen av epidermis, er helt trygt for andre. Han kan til og med være en donor og samtidig vil hans blod ikke infisere noen.

Forresten, forskere har funnet ut at blodplasma av personer med depigmentering effektivt forhindrer og behandler melanom - den mest aggressive hudkreft.

Så la oss oppsummere. Med syk kan du kontakte uten å bekymre deg for deres helse.

Du kan (og til og med trenger) klem, kyss, og du kan spise med ham fra samme tallerken og drikke fra samme kopp (hvis han ikke har noe imot, selvfølgelig).

Husk at et brudd på fargen på huden kan forekomme hos noen av oss.

Forebygging av sykdommen hos en predisponert person

Anta at du planlegger å ha en baby eller du allerede har en. Samtidig har du eller halvparten dine depigmenterte flekker. Hvordan beskytte mot en dårlig arvelighet som er utsatt baby? Alt er faktisk, enkelt og ganske gjennomførbart.

For å forhindre sykdommen i en berettiget person, trenger du:

 • kurere kroniske sykdommer;
 • gjenopprette metabolske prosesser i kroppen;
 • helbrede det endokrine systemet;
 • rense kroppen av toksiner og urenheter;
 • unngå stressende situasjoner;
 • spis riktig

Depigmentering sendes oftere fra mor enn fra far. Finn ut om sykdommen er overført til barnet, det er umulig til de første hvite flekkene. Derfor er det bedre å spille det trygt og nøye undersøke kroppen til en person som er utsatt for vitiligo.

Hvis de ovenfor nevnte provokatørene er funnet i ham, bør de umiddelbart begynne å kjempe.

For øvrig hjelper riktig ernæring ikke bare å forebygge, men også kurere "hvite flekker sykdom". Hvis du er interessert i hvordan du spiser, så les en egen artikkel om vitiligo diett.

Når forekommer de første tegnene på depigmentering?

De første symptomene på hudpigmenteringsforstyrrelser forekommer hos personer i tidlig barndom (etter tre år). Noen ganger oppstår de første misfarvede flekkene i ungdomsårene med hormonelle forandringer i kroppen. Jo mer moden en person er, jo mindre sannsynlig er han å møte en sykdom.

Du kan legge merke til sykdommen på følgende grunner:

 • i den åpne delen av kroppen (på ansikt, hender, bryst, nakke) vises en liten flekk (en eller flere), hvis farge er litt lettere enn resten av epidermis;
 • Etter hvert blir hudfeilene lettere, får en nyanse av elfenben eller melkehvite;
 • Samtidig vokser de og forbinder med hverandre, danner fancy mønstre;
 • Plettene på halvdelen av kroppen er symmetriske (i noen tilfeller vises kun vitiligo på den ene siden).

Det er alt. Jeg håper artikkelen fullt ut besvart alle dine spørsmål. Hvis du ønsker, kan du dele leseinformasjonen med vennene dine på sosiale nettverk. Hvis du abonnerer på oppdateringer av dette nettstedet, må du ikke gå glipp av nye publikasjoner som ikke er mindre interessante og informative enn denne. Alt det beste for deg!

Artikkel forfatter: Anna Derbeneva (dermatolog)

Publiseringsdato: 06-11-2016

Svært redd for vitiligo! Kjenn meg!

Hei! Mamma har ikke vært i stand til å kurere vitiligo siden 27 år (nå er hun 47)! Er denne sykdommen arvet? Er det noen profylakse? Hvem møtte sykdommen og har foreldrene dine eller barna denne sykdommen? På forhånd takk for svarene !

Den viktigste forebyggingen er ikke å være nervøs! så snart sterk stress kan komme ut med en gang, fikk jeg litt på hendene etter at jeg var så nervøs, og ingen andre var i familien lenger. Jeg behandler solbrenthet, uansett hvor morsomt det høres, desto mer i den åpne solen, jo mindre er de synlige

Den viktigste forebyggingen er ikke å være nervøs! så snart sterk stress kan komme ut med en gang, fikk jeg litt på hendene etter at jeg var så nervøs, og ingen andre var i familien lenger. Jeg behandler solbrenthet, uansett hvor morsomt det høres, desto mer i den åpne solen, jo mindre er de synlige

Mamma leger tvert imot anbefalt ikke å dukke opp i solen, fordi de vil dukke opp enda mer. Leger, som jeg forstår det, er fortsatt maktesløse i denne sykdommen, og det finnes ingen medisiner for å bli kvitt det helt?

Hvis jeg ikke gjør feil, blir vitiligo på en eller annen måte behandlet på Cuba. Og selvfølgelig, i solen, vil problemet bare vises mer. I Fluffy mest sannsynlig ikke vitiligo.

Hvis jeg ikke gjør feil, blir vitiligo på en eller annen måte behandlet på Cuba. Og selvfølgelig, i solen, vil problemet bare vises mer. I Fluffy mest sannsynlig ikke vitiligo.

Du vet ikke, er det en arvelig eller nerve-indusert sykdom?

Du vet ikke, er det en arvelig eller nerve-indusert sykdom?

Dette er arvelige forutsetninger. I vår familie som følge av alvorlig stress i min onkel etter 40 vitiligo, etter stresset mitt, etter 40 psoriasis i meg

Dette er arvelige forutsetninger. I vår familie som følge av alvorlig stress i min onkel etter 40 vitiligo, etter stresset mitt, etter 40 psoriasis i meg

Det skjedde under stress eller etter en stund: en uke, en måned, et år? Jeg er interessert fordi min mor var stressende (etter min søsters død), men hun var fortsatt gravid (4-5 uker) etter omtrent et år, det første stedet dukket opp, prøver å forstå om det er tilkoblet? Noen leger skyldte stress, andre på mangel på vitaminer under graviditeten

Vanskelig å si Stress har ikke en tidsramme - i dag er, i morgen er over. Plus, kanskje svakheten i kroppen hennes.
Det er et faktum at i ditt liv også "stjernene vil utvikle" (kanskje med en annen historie) og ikke det faktum at kroppen din vil reagere på samme måte. Ikke glem at i motsetning til din mor har du 50% av fars fars arv)))
Ikke vær nervøs, og hver gang du strekker, si:
"Hvorfor helvete meg dette stresset"

Dette er parasitter. De er vanskelige å identifisere, enda vanskeligere å trekke seg ut.

Hvis jeg ikke gjør feil, blir vitiligo på en eller annen måte behandlet på Cuba. Og selvfølgelig, i solen, vil problemet bare vises mer. I Fluffy mest sannsynlig ikke vitiligo.

Jeg har vitiligo i 30 år. I slekten er det ingen. Barnet gjør det ikke. Ingen vet årsaken. Vises i 17 år spot. Jeg er derfor hvit merket. Jeg smør med krem ​​Dov med et element av solbrenthet.

Brukeren av nettstedet Woman.ru forstår og aksepterer at han er eneansvarlig for alt materiale som er delvis eller fullt ut publisert av ham ved hjelp av Woman.ru-tjenesten.
Brukeren av nettstedet Woman.ru garanterer at plasseringen av materialene som sendes til dem, ikke bryter med tredjeparts rettigheter (inkludert men ikke begrenset til opphavsrett) og ikke skader deres ære og verdighet.
Brukeren av nettstedet Woman.ru, ved å sende materiale, er derfor interessert i å publisere dem på nettstedet og uttrykker sitt samtykke til videre bruk av redaktørene på nettstedet Woman.ru.

Bruken og utskrift av trykte materialer på nettstedet woman.ru er bare mulig med en aktiv link til ressursen.
Bruk av fotografiske materialer er kun tillatt med skriftlig samtykke fra nettstedet administrasjon.

Plassering av immateriell eiendom (bilder, videoer, litterære verk, varemerker etc.)
På nettstedet women.ru er kun tillatt til personer som har alle nødvendige rettigheter for slik plassering.

Opphavsrett (c) 2016-2018 Hurst Shkulev Publishing LLC

Nettverksutgave "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Registreringsattest for massemedier EL nr. FS77-65950, utstedt av Federal Service for Supervision innen kommunikasjon,
Informasjonsteknologi og massekommunikasjon (Roskomnadzor) 10. juni 2016. 16+

Grunnlegger: Limited Company "Hurst Shkulev Publishing"

Er vitiligo overført fra person til person?

Nei og nei det er personlig personlig.

Vitiligo (vitiligo) - en av de mest uutforskede og vanskelige å behandle sykdommer. Det kan oppstå i alle aldre og manifesteres av utseendet på huden på hvite flekker, det vil si områder uten blomst - melanin. Denne sykdommen er vanlig i alle land i verden. De siste årene har det vært en økning i antall pasienter, både blant voksne og barn, særlig blant unge. instruksjoner og medisiner for behandling.

Ved behandling av vitiligo, bruk legemidler som øker følsomheten mot lys, i kombinasjon med PUVA-terapi (ultraviolett bestråling). Legemidler som øker følsomheten mot lys: beroksan, puvalen, metoksalen, oxoralen, lamadin, amfifin, meladinin, psoralen, psoberan. Legemidlene er tilgjengelige i form av tabletter, alkoholløsninger til ekstern bruk, salver. Tilstedeværelse av kontraindikasjoner for PUVA-terapi: graviditet, ondartede svulster, overfølsomhet overfor stråling, sykdommer i mage, lever, nyrer, kardiovaskulær system, blod, alder opp til 5 år og over 60 år.

Det er informasjon om den vellykkede kombinasjonen av legemidler som øker følsomheten mot lys ved bestråling av misfargede områder av huden med en helium-neon laser i behandlingen av vitiligo. Bruk av en laser i vitiligo har flere fordeler i forhold til PUVA terapi metoden: høy effektivitet, betydelig reduksjon i behandlingstid, klarhet i dosering, ingen bivirkninger, begrensede kontraindikasjoner.

I forbindelse med insuffisiens hos pasienter med vitiligo anbefales spor av kobber, som er nødvendig for produksjon av hudpigment, innføring av kobber i sentrum av vitiligo. Så det er bevis på inkludering i kompleks terapi av vitiligo cupira, kobbersulfat (inntak eller administrasjon ved elektroforese), noe som øker effektiviteten av behandlingen. Samtidig utnevnelse av askorbinsyre eliminerer mangelen på vitamin C, observert hos pasienter med vitiligo, og bidrar til vellykket behandling.

I forbindelse med utilstrekkelig aktivitet av binyrene hos pasienter med vitiligo, foreskrives intramuskulære injeksjoner av hormonet kortikotropin (daglig i en dose på 10-20 IE, for et behandlingsforløp - 200-300 IE) i kombinasjon med PUVA-terapi.

Vitaminbehandling anbefales i henhold til følgende skjema: 10-15 injeksjoner av vitamin B1 som alternerer med nikotinsyre og inntak av vitamin A, askorbinsyre med riboflavin.

Kirurgisk behandling av vitiligo: Transplantasjon av donorhudseter, som tidligere ble utarbeidet av PUVA-metoden (som stimulerer syntese av hudpigment og forbedrer transplantasjonsgraft), er en rask behandlingsmetode, som gjør det mulig å oppnå en jevn hudfarge og er effektiv til behandling av pasienter som ikke er hjulpet av konservative terapi.

Vitiligo-pasienter anbefales å utelukke direkte sollys, bruk av solkrem.

Dietterapi for vitiligo: Hovedmålet med dietten er å gjenopprette normal metabolisme, øke innholdet av kobber, sink, jod, jern og vitaminer i kroppen, som en mulig årsak til sykdomsutbrudd i fravær av en åpenbar kilde eller som et ekstra forsterkende middel under behandlingen. Produkter som inneholder kobber: torskelever, fisk, sjømat, sopp, ananas, bananer, kirsebær, bringebær, bokhvete, persille, selleri, fiken, aprikoser, pærer, bjørnebær, bringebær, kirsebær, valnøtter, meloner, belgfrukter (erter, bønner, linser).

Prognose og kurs av vitiligo

Hos 20% av pasientene med vitiligobehandling er helt ineffektiv, spesielt med lang sykdomstid. Uavhengig gjenoppretting fra vitiligo forekommer i 5% av tilfellene.

Vitiligo er en sykdom som offisiell medisin egentlig ikke liker. Det antas at det ikke truer liv og helse. Men dette er ikke helt sant. Kanskje det er ingen trussel mot livet, men helsehelsen er åpenbar. Tross alt er vitiligo en mer enn visuell påminnelse om alvorlige lidelser i kroppen, og selvfølgelig er dette ikke bare en ubehagelig kosmetisk defekt.

Dessverre har vitiligo i lang tid ikke betalt nok oppmerksomhet, medisin hadde problemer og var viktigere. Imidlertid er det noe kjent med sykdommen. For eksempel er det nettopp etablert at det er autoimmunt. Hva er det La oss prøve å finne ut det. Faktum er at det ofte oppstår alvorlige problemer med immunforsvaret: det tar feilaktig cellene av sin egen organisme for andre og starter en ekte jakt på dem. Nå er mer enn 80 autoimmune sykdommer kjent. Se dem diabetes av den første typen, multippel sklerose, Crohns sykdom, noen former for hepatitt, reumatoid artritt, lupus erythematosus, psoriasis.

Hva er vitiligo?

I denne sykdommen blir de malte hudceller, melanocytter ødelagt, hvite flekker blir dannet. De mangler pigmentet, og gir huden en naturlig farge.

Vitiligo har etter hvert blitt et alvorlig problem. Hvis du ser nøye på folk som soler på stranden, vil du oppdage at nesten en på tjueårene lider av denne sykdommen. Offisiell statistikk gir omtrent samme indikator. Rundt om i verden er det rundt 40 millioner mennesker. Sykdommen oppstår hos både kvinner og menn, den kan begynne i alle aldre, men i 70% av tilfellene - opptil 20 år. Antall pasienter øker hvert år. Spesielt ugunstig situasjon i Vest-Europa. I Italia og Sveits åpnes for eksempel spesialiserte klinikker for behandling av vitiligo. Ikke noen syke blant kjente og berømte mennesker. I lang tid var vitiligo forbundet med en spesielt farlig sykdom - spedalskhet eller spedalskhet. Men vitiligo er ikke en smittsom sykdom, det gir ikke kløe eller smerte. Selv om hæren med en slik diagnose ikke er tatt.

Vitiligo arvet

Sykdommen overføres kun ved arv. Men det er ikke vitiligo selv som er arvet, men generene som er ansvarlige for immunforsvarets unormale funksjon. Derfor er vitiligo i sin rene form ganske sjelden. Som regel er det fortsatt noen autoimmun sykdom. For eksempel problemer med skjoldbruskkjertelen, tarmene, cystiske formasjoner, erosive prosesser, diabetes mellitus. Vitiligo kan plutselig oppstå hos personer som ikke er belastet av "dårlig" arvelighet, etter noen uvanlig skade, spesielt hodet. For eksempel er det mange tilfeller hvor sykdommen dukket opp etter en bilulykke.

Vitiligo kalles noen ganger utvalgtes sykdom. Sykdommen rammer ofte mennesker i de samfunnssegmentene hvor valg av partner er begrenset til et bestemt rammeverk - i henhold til materiell velvære eller sosial status. Ofte forekommer vitiligo hos kongelige personer.

Er det mulig å kurere

Vitiligo behandling er ekstremt vanskelig. Kanskje fordi det er en sykdom av hele organismen, og ikke bare huden. Og de fleste av de eksisterende metodene er bare rettet mot å eliminere hudens manifestasjoner av sykdommen, men ikke hvordan de ikke behandler indre organer. Men det er kjent at produksjonen av melanin, et pigment som maler huden i naturlig farge, styres av det melanotrope hormonet, som ikke produseres i huden, men i hypofysen. Ifølge noen eksperter er det en feil i arbeidet med denne kjertelen og fører til sykdommen.

I mellomtiden behandles vitiligo ved å bestråle huden med ultrafiolette stråler, som for tidlig øker lysfølsomheten med spesielle fotosensibiliserende legemidler som methoxalen eller psoralen. Forresten, er en slik populær kubansk teknikk en av varianter av denne svært tilnærmingen. Så du kan selvfølgelig for en stund bli kvitt de ytre manifestasjonene av sykdommen, men å kurere sykdommen er fortsatt umulig.

Er vitiligo overført? Og er hvite flekker smittsom?

Vitiligo er en autoimmun sykdom hvor noen områder av huden mister sin naturlige farge på grunn av ødeleggelsen av malanocyttene som er ansvarlige for pigmentet. Som enhver dermatologisk sykdom reiser vitiligo mange spørsmål som koker ned til bare to: "Kan de bli smittet?" Og "kan det bli arvet når du planlegger graviditet?".

Er vitiligo smittsom?

Dette spørsmålet gjelder mest de som ikke har vitiligo, fordi Etter å ha lært diagnosen, lærer pasientene umiddelbart at sykdommen er ikke-smittsom, noe som betyr at den ikke er smittsom.

Vi understreker igjen at vitiligo er en autoimmun hudsykdom, dvs. Hudproblemer dukket opp på grunn av nedsatt funksjon av immunsystemet. Samtidig er denne sykdommen ikke-smittsom, noe som betyr at den ikke overføres ved noen av de kjente metoder for overføring av sykdommer av denne typen:

 • ingen luftbårne dråper;
 • ikke mat;
 • ingen kontakt;
 • eller overførbar (gjennom blodtransfusjon).

En person med vitiligo kan være en donor uten frykt for å "dele" sin diagnose. Forresten, forhindrer blodplasma av en pasient med vitiligo utviklingen av melanom! Så noen ganger er blodet til en pasient med vitiligo en livreddende medisin.

For å oppsummere, kan en person med vitiligo kramme, kysse, riste hendene, bite sin sandwich (hvis han ikke bryr seg) og ha annen fysisk kontakt, inkludert seksuell kontakt. Tilstedeværelsen av sistnevnte forutsetter utseendet til barn, hvis et par ønsker dette, og bare de syke selv har mange spørsmål om det, nemlig vil ikke sykdommen passere til barna sine?

Er vitiligo arvet?

Hørte spørsmålet "Hadde noen vitiligo?" Kaster tvil om videreføring av denne typen, spesielt å vite hvor mye økt oppmerksomhet fra de rundt deg må hele tiden gå gjennom.

Etter å ha etablert diagnosen vitiligo, prøver legen å finne årsaken til forekomsten. Og en av dem er dårlig genetikk. Britiske dermatologer mener at årsaken til overføringen av vitiligo er NALP1 genet. En lykkelig bekreftelse på dette er sønn av Michael Jackson, en pasient med vitiligo. Fyren har allerede tydelige flekker i armhulen.

Men den arvelige manifestasjonen av sykdommen er ikke et mønster. Det er flere grunner som bidrar til utviklingen av vitiligo:

 • albinisme, lupus erythematosus, fokal alopecia, reumatoid artritt;
 • kroniske sykdommer;
 • metabolske forstyrrelser;
 • stress eksponering; generell forgiftning av kroppen.

Det er viktig å forstå at vitiligo er en utilstrekkelig respons av immunsystemet til cellene i din egen organisme, som ikke forekommer i seg selv, og faktorene som er oppført ovenfor bidrar til dette. Og det er ikke vitiligo selv som er arvet, men mekanismen for kroppens respons på en bestemt faktor. Faktisk viser det seg at predisponering til vitiligo er arvet 100%, mens selve sykdommen er 50%, dvs. kan eller ikke forekommer, og kan til og med skje gjennom en generasjon.

Derfor, for å forhindre arv av en skadet mekanisme av immunresponsen, er det nødvendig å eliminere årsaken og dens konsekvenser: å behandle kroniske sykdommer, for å gjenopprette kroppens metabolske prosesser, for å rense kroppen på forhånd, for å lære å reagere på stress på riktig måte. I det minste, prøv å sørge for at dette ikke overføres til babyen.

Men kampen mot flekkene selv er bedre å bli utsatt i graviditetens lengde, dersom de ikke gir fremtidig mor psykologisk ubehag, og effektiviteten av bruken er høyere enn risikoen for fosteret.

Behandling av vitiligo under graviditet

Hvis du allerede har startet behandlingen, og plutselig funnet ut at du er gravid, ikke forsink den samme behandlingen. Dermed blir det oppnådde resultatet et rot, og det er ikke kjent på hvilket stadium vitiligo vil være i postpartumperioden. Tross alt er fødsel et stort stress for kvinnens kropp, og stress påvirker veksten av flekker.

Derfor er det en effektiv metode med et minimum av bivirkninger - smalbåndsfototerapi ved hjelp av mediumbølgenstråling på 311 nm. I 20 år har det blitt betraktet som "gullstandarden" for behandling av ulike hudsykdommer, inkludert vitiligo, fordi det med hjelp er mulig å oppnå stabil remisjon på kort tid og forhindre vekst av flekker. I denne smalbåndet fototerapi kan utføres gravid.

For å øke effektiviteten av hver prosedyre rett foran den anbefales det å bruke produkter basert på naturlige komponenter, som myrskog og Johannesjurt, for å stimulere produksjon av melanin av kroppen:

 • Hvis vitiligo opptar et stort område av huden, vil Vitilmna tabletter fra hvite flekker bidra til å gjenopprette pigmentet.
 • Hvis vitiligo er lokalisert på en bestemt del av kroppen og opptar et lite område, vil Vitilemna gel passe til pigmentering.

Husk at selvmedisinering kan være skadelig for helsen din! Ovennevnte verktøy og metoder er rådgivende i naturen. Eventuell bruk av dem bør avtales med legen din!

Som du kan se, er en pasient med vitiligo ikke forskjellig fra en normal person (bortsett fra forekomst av flekker) fra et fysiologisk synspunkt. Med slike personer kan du ha nær fysisk kontakt, starte en familie og få barn. Når det gjelder overføring av følsomhet til vitiligo, så kan også andre sykdommer overføres. Sikkert, mange av oss har alle slags predisposisjoner, men er det viktig når to kjære mennesker bestemmer seg for å ha en baby?

Er vitiligo arvet og smittsom?

Vitiligo er en av de sjeldne hudsykdommene. Patologi er preget av tilstedeværelse av flekker som er preget av deres lyse nyanse på bakgrunn av resten av huden på grunn av fravær av pigment i dem - melanin. Mange, som står overfor et lignende problem, er interessert i spørsmålet: er vitiligo smittsom eller ikke?

Årsaker og symptomer på sykdommen

Brudd på humant hudpigmentering er et sjeldent fenomen. Hvis sykdommen manifesterer seg, er det umulig å gjemme det. Lyse flekker vises på ansikt, nakke, hender, fingre, håndledd, bryst, det skjul er ikke mulig. Pigmentfrie områder kan også observeres i hodebunnen.

I mange tiår har forskere og leger forsøkt å løse mysteriet om at melanin forsvinner fra visse områder av huden. Den eksakte årsaken til denne patologien kunne ikke bli funnet ut. Utledet flere teorier om forekomsten av sykdommen. De viktigste er følgende meninger:

 1. Forstyrrelser i det endokrine systemet (dysfunksjon av binyrene, skjoldbrusk, eggstokkene hos kvinner, testikler hos menn, hypofyse).
 2. Psykologisk stress eller skade.
 3. Problemet i nervesystemet, ledsaget av hyppige depressioner, dilaterte elever, tørre slimhinner i munnen, dårlig hjertefrekvens, lyshet i huden, vanlig forstoppelse.
 4. Forstyrrelse av immunforsvaret, hvor produksjon av antistoffer og celler som ødelegger sunne celler i kroppen.
 5. Arvelig predisposisjon til forsvinning av melanin i epidermis.
 6. Utilstrekkelig innhold i kroppen av enzymet (tyrosinase), ansvarlig for dannelsen av pigment i menneskelig hud.
 7. Tapet på pasienten med ormer eller overføring av en alvorlig smittsom sykdom.
 8. Mangel på kobber og jern i menneskekroppen.

Symptomene på sykdommen er utseendet på lyspunkter med klare grenser i ulike deler av huden. Ansiktet rundt øynene og nasolabial trekant lider av ansiktet. På hendene på flekkene påvirker baksiden av hendene og albuene. På bena - knær og føtter. Milky hud kan observeres i det intime området, på ryggen, skuldre, underliv. Pigmentering i vitiligo kan ordnes symmetrisk, men i de fleste tilfeller er symmetrien brutt.

Vitiligo er en kronisk sykdom som ofte er supplert med comorbide sykdommer i form av:

 • horeoretinita;
 • flatt lav;
 • alopeci;
 • psoriasis;
 • gastrointestinale problemer;
 • sklerodermi;
 • hårfargeendringer i det berørte området.

Plettene selv, uten pigment, klør ikke og gjør ikke vondt. Imidlertid er det i de berørte områdene en svekkelse av funksjonene til sebaceous og svettekjertlene, den vasomotoriske reaksjonen og muskelhårrefleksen. Et annet problem at pasienter med vitiligo ansikt er eksponering av huden til ultrafiolette stråler. Disse menneskene kan ikke være i solen, kroppen må smøres med solkrem med høy grad av beskyttelse.

Depigmenterte flekker kan vokse i størrelse, slå seg sammen i et berørt område, opptar store områder av kroppen: for eksempel hele ryggen eller brystet.

Det er flere former for sykdommen, basert på utseende, lokalisering og størrelse på flekker på kroppen:

Vil du vite om vitiligo er arvet?

Vitiligo kalles en av de typer dermatose, manifestert i utseendet på flekker av hvit farge på huden. Spots har en klar oversikt, og over tid øker de og smelter sammen.

Plasseringen av flekkene på kroppen skjer symmetrisk - på to ben på en gang, armer og så videre. Plettene kan være av forskjellige farger - fra lys rosa til snøhvit eller blåaktig. Fargens intensitet avhenger av sykdommens varighet.

På en annen måte kalles vitiligo "pinned skin", som kontinuerlig ekspanderer, danner omfattende lesjoner. Det er verdt å merke seg at i de fleste tilfeller vil håret i de fleste tilfeller falme. I tillegg er det en svekkelse av svette og sebaceous utskillelser.

Oversatt fra latin, vitiligo betyr lav. Dette navnet ble gitt av den gamle romerske legen AK Celsus, som bodde i 1. århundre f.Kr. e. I gamle tider var slike leger som Avicenna, Amaziyatsi og andre involvert i behandlingen av denne sykdommen.

Sykdommen manifesterer seg i utseendet på følgende symptomer - hvite flekker av forskjellige størrelser og former vises i hvilken som helst del av huden, omgitt av en mer uttalt fargesone. Blending sammen flekker kan fange store områder av huden på en persons kropp. I de fleste tilfeller opptrer flekker på albuer, knær, ankler, håndledd, hofteforbindelser, rundt munnen eller øyelokkene, og spre seg deretter over hele kroppen, som vises på baksiden, armer, sider, mage og så videre.

Steder som berøres av flekkene, er mest følsomme for sollys. Kappen på de berørte områdene er blottet for pigmentering, håret blir bare grått. I tillegg er det ingen manifestasjoner av andre bivirkninger, det er heller ingen manifestasjoner av ubehagelige følelser av ubehag - flekkene skreller av, men endres ikke i størrelse.

Under solens stråler får blomstene en rød fargetone, kontrasterende med solbrun hud. Denne sykdommen kan forekomme hos enhver person i alle aldre, og øker og sprer seg fra tid til annen. Spots kan dukke opp både hos en mann og en kvinne, og det spiller ingen rolle hvor gammel de er på utseendetidspunktet. Selv om kvinner er påvirket av denne sykdommen dobbelt så mye som mannen. Selvfølgelig, i de fleste tilfeller, vises flekker før fylte 20, selv om de kan være i en eldre alder.

Antallet personer utsatt for sykdommen øker årlig, og den dårlige miljøsituasjonen i landet er av stor betydning. Gjennom årene har vitiligo blitt et ganske alvorlig problem. Ifølge statistikken påvirker denne sykdommen mer enn 40 millioner mennesker i verden.

Mange er opptatt av spørsmålet om arvelighet, spesielt mennesker med vitiligo. "Er arvet? »Kvinner blir spurt og konsultert med leger før de har barn. Og med rette, fordi helsen til fremtidens mor og baby er den viktigste.

Mange forskere har utført forskning om hvorvidt vitiligo er arvet. Så har de utførte studiene vist at i en familie er sykdommen tillatt i flere familiemedlemmer bare i 15% av tilfellene. Selv om sannsynligheten for overføring av sykdommen fortsatt er der, varierer den i området 15-40%. Utseendet til vitiligo er deltatt av en kombinasjon av en rekke gener som er ansvarlige for følsomheten for utseendet av flekker på grunn av en rekke forhold.

Det vil si at en person kan bli født ikke med en sykdom, men med en predisposisjon til sin utvikling. Og for at den skal dukke opp, er det visse sammenhenger av omstendigheter som vil føre til at den utvikles aktivt. Vitiligo er ikke en smittsom sykdom, det gir heller ikke kløe eller smerte, og det overføres heller ikke til en annen person.

For tiden undersøker forskerne den genetiske naturen hos vitiligo, selv om det for øyeblikket bare er den autoimmune karakteren av vitiligo blitt bevist, takket være den aktive studien av gener på mer enn 1,5 tusen personer.

Flere Artikler Om Typer Acne