En fjærmide omgir en person overalt. Den lever i polstrede møbler, i puter, i tepper og på steder med stor opphopning av støv. Fjærmider kan forårsake ulike sykdommer, som spenner fra urticaria og slutter med astma. I tillegg kan synshemming og jevn hørselstap forårsakes.

Det gunstigste miljøet for livet til parasitter - ned og fjærputer. På 1 cm er omtrent 150-200 ticks. Mange anbefaler at de umiddelbart blir kvitt fjærputer og i stedet kjøper syntetiske. Utvilsomt vil det være nyttig, men mikroorganismer kan også utvikles i syntetiske puter.

Når det kommer i kontakt med kroppen, oppvarmes puten fra en sintepon eller holofiber, fukt vises, noe som positivt påvirker vitaliteten av flått.

På grunn av parasitter på huden til en person, forekommer utslett som forårsaker ubehag for personen, et komplisert utseende og kløe. I dette tilfellet bør du kontakte tannlegen din, hvem vil diagnostisere demodikose og foreskrive riktig behandling.

Symptomer på subkutan tick

Med demodikose er symptomer som mest uttalt:

 • kløe som er mest merkbar om natten;
 • utslett, pustler;
 • hudrødhet;
 • forstørrede porer;
 • grå hud;
 • Hårtap i andre fasen;
 • kløende ører.

I de fleste tilfeller manifesterer tick-demodex seg med hormonforstyrrelser, alvorlig stress, nedsatt immunitet. Det finnes også hos ungdom og gravide.

I begynnelsen kan demodikose lignes på et normalt akneutslett. Men hvis langvarig behandling ikke gir den ønskede effekten, bør du konsultere en spesialist.

Sykdommen er delt inn i to faser:

 1. Demodex-myt ligger på hudoverflaten, noe som forårsaker peeling og små klynger av utslett på enkelte steder i ansiktet, disse er områder rundt nesen, nasolabialområdet, øyenbrynene og øyevipper.
 2. I andre trinn kan rygg, bryst, nakke, lår og armer bli demodekosed.

Overvei smitt smitter huden med mest fett. For det første dannes tuberkler, da blir pus frigjort fra kvise og krysset beveger seg til et nærliggende, ikke-berørt område. Det er umulig å oppdage parasitter i seg selv, det er bare synlig under et mikroskop.

I klinikken foreskriver spesialisten en undersøkelse av leveren, mage-tarmkanalen, skjoldbruskkjertelen og gynekologien for kvinner. Demodecosis kan utløses av gastritt, galle stasis i galleblæren, kronisk cholecystitis.

I tillegg må du bestå en blodprøve.

Demodecosis behandling

Først og fremst må pasienten gå på en streng diett, ikke å spise hermetisert og syltet mat, røkt kjøtt og pølse, stekte retter, røkt og tørket fisk, retter med mye krydder og krydder, fullstendig eliminere alkohol, spis sjokolade i moderate mengder, sjelden drikke sterk te og kaffe, begrens deg til søtsaker.

Kategorisk kan du ikke gå til solariumet og holde seg lenge om sommeren i den åpne solen.

Det er forbudt å bruke grunnlag, pulver, det er ønskelig å helt utelukke alle kosmetikk for behandlingens varighet, og å kaste bort gamle midler, da de også inneholder et kryss. Makeup børster bør være godt sanitert, slik at de ikke blir smittet igjen med demodikose. Ikke bruk dag og natt krem, nærende masker. I stedet for dem er det bedre å bruke rensende skum, tonics, gel serums.

Vask pasienten med vann ved romtemperatur, ikke varm.

Med demodikose anbefales det ikke å gjøre peeling og rengjøre ansiktet til en profesjonell, du kan gå for cryo-massasje, noe som vil redusere betennelse på huden.

Klemming av akne er strengt forbudt, da det fremmer spredning av infeksjon i andre områder av ansiktet.

Pasienten er tildelt vitaminer ("Volvit" eller "Vitrum"), som inkluderer gruppe B, C og andre mineraler.

Forebygging av demodikose er følgende regler: Du må være spesielt oppmerksom på personlig hygiene, bytt putevar hver dag eller stryke den, ikke tørk etter vask med et håndkle, det er bedre å bruke engangsbestandige håndklær. Bruk Spregal til å sprøyte puter for å drepe parasittene. Det er strengt forbudt å besøke badstuen og svømmebassenget.

Forsøk å minimere deg selv for å stresse, først anbefales det å drikke beroligende midler, for eksempel "Sedafiton".

Prøv å ikke overbeve kroppen din, for ikke lenger å være frisk luft. Hvis det oppdages demodekose av øynene, bør du redusere belastningen på dem, smøre øyenvipper med en spesialisert gel fra demodex-tallet. Hvis det er dyr i huset, er det nødvendig å rengjøre ullen.

De mest kjente medisinene til behandling av fjærmider er benzylbenzoat, ichthyol salve, tjære såpe og metronidazol. Ikke mindre effektiv salve basert på svovel, for eksempel svovelsalisylsalve Wilkinson. Det dreper bakterier, lindrer betennelse, har en antiseptisk effekt. Behandlingsforløpet med salve varer fra fem dager. En av de negative poengene er en ubehagelig skarp lukt.

Det hjelper perfekt til å takle demodikose av Vidal melk, som effektivt dreper parasitter, reduserer sebum sekresjon og kjemper mot stillestående flekker med akne.

Innsiden er anbefalt å ta "Trichopol" eller "Tetracycline". Kurset vil være opptil 10-14 dager.

Behandling av demodikose folkemidlene

 1. Det er nødvendig å ta 1 ss ricinusolje og tilsett knuste 2 tabletter av "Trihopol". Påfør blandingen i øyelokkene og la den stå i 8 timer. Best brukt om natten.
 2. Tinktur av calendula. Kan kjøpes på apoteket. På en bomullspute, påfør en liten mengde av løsningen og smør dem akne.
 3. Aloe juice Påfør 3 ganger om dagen, fuktet med juice bandasje bør brukes på parasitter berørt hud.

Det er verdt å ta hensyn til fysisk anstrengelse og herding av kroppen.

Fjærmider i puter: symptomer og effekter.

Mange mennesker skjønner ikke engang at i puterne lever ekte flått. Dette er ikke flåttene du nettopp har tenkt på, de biter ikke og drikker ikke blod. Imidlertid forårsaker de ikke mindre problemer, særlig for de menneskene som er mer utsatt for deres innflytelse.

Disse parasittene har valgt støv som deres habitat, noe som betyr at de omgir oss overalt, og det vil ikke være så lett å fjerne dem fra deres liv.

Støvmider er noen ganger referert til som fjær og dun fjær, siden deres puter laget av fuglfjær og ned er ofte deres hjem.

Det ubehagelige faktum er at hvis du ikke sletter fyllingen av en slik pute i flere år, vil det meste av sin masse bli okkupert av disse mikroorganismer. Det er umulig å kvitte seg med dem helt, de er så små at de kan leve på alle støvete overflater, i sengen, myke leker og i alle sprekker.

Tenk på egenskapene til liv og reproduksjon av disse skadedyrene, hvilken fare de stiller til mennesker, hvordan symptomene ser ut, samt metoder for å redusere antall individer.

Habitatfjærmider.

Størrelsen på kalven til hovedpersonene i artikkelen er ganske liten - 0,3-0,4 mm, noe som gjør dem helt usynlige. Derfor kan de leve i de mest tilbaketrukne hjørner.

Det mest populære spørsmålet om våre lesere er: - Hvilken pute har skadedyret, og hvilke starter ikke? Vi svarer: - i noen! Ned (fjær) kvaler kan leve i syntetiske puter og naturlig, sistnevnte er selvsagt å foretrekke for dem.

Hovedårsaken til utseende av flått i puter er miljøet som passer for deres eksistens - det er fuktighet, sjeldne vasker og mannen selv, siden de fôrer på partikler av vår døde hud.

Effekt på mennesket: symptomer.

Så snart en persons immunforsvar begynner å svekke, forårsaker den allestedsnærværende tilstedeværelsen av flått, spesielt i puter og et teppe, ganske merkbare symptomer.

Effekten av skadedyr påvirker hormonalt, nevrologisk system, samt mage-tarmkanalen. Det største problemet med eksistensen av disse parasittene i nærheten av deg er en enorm mengde ekskrementer.

Siden disse er de minste sandkornene, med noen luftvibrasjoner, begynner de å spre seg overalt, flyr inn i luftveiene, klamrer seg til slimhinnen.

Med slik skadelig kontakt, oppstår en person noen symptomer på uopphetethet, forårsaket av kvaler som bor i puter.

  Plutselig utseende av urticaria. Vanligvis, i dette tilfellet, kan legene ikke oppdage årsaken, men de husker støvmiddene sist.

Atopisk dermatitt - kløe og peeling hele tiden. Symptomene går ikke bort selv etter lang behandling.

 • Hvis en person har astma, kan parasitter forårsake tilbakefall.
 • En allergisk reaksjon oppstår på eksplosjonen av skadedyr. Ved kontakt med en pute som er smittet med flått begynner offeret å ha tørr hoste, rhinitt, vannet øyne, røde øyne, nysing og noen ganger kvelning.

  Så snart du slutter å sove på den ufattelige puten, stopper allergien.

 • Det farligste resultatet av kontakt med parasitten er forekomsten av luftveisødem. Allergier kan gå så langt. Med ødem, kommer luften ikke i lungene, kan offeret kveles, noe som vil føre til at en person dør i fravær av rettidig assistanse.
 • Ansiktet lider mest. Ekskreta i prosessen med vital aktivitet av skadedyr påvirker utseendet til andre farlige mikroorganismer, for eksempel Demodex flått, som parasitterer på menneskelig hud - akne, akne og sår vises.

  Med den eksterne manifestasjonen av symptomene beskrevet ovenfor, er det best å konsultere en lege som foreskriver nødvendige vitaminer og rettsmidler.

  Hvordan bli kvitt parasitter.

  Effektiv tikkontroll i puter begynner med grundig rengjøring. Eller du kan bare kaste dem bort og gå til syntetiske, kunstige eller naturlige fyllstoffer, for eksempel bambus. Men vask og rengjør dem i fremtiden for en avslappende søvn, du trenger fortsatt å!

  Hvis du ikke vil nekte deg selv mykhet og komfort av fjær sengetøy, må du vite hvordan du rengjør puter selv:

  • Du må bytte det hver sjette måned, eller vask forsiktig i en såpevann med tilsetning av borsyre.
  • Det anbefales at en gang i året bringes alt klesvask på gaten, slik at det går i direkte sollys i flere timer. Men det er kjent at denne metoden vil ødelegge bare en liten del av parasittene.
  • Det er ofte nødvendig å bytte sengetøy, som vaskes i varmt vann og deretter strykes.
  • Ikke glem å forsiktig og tørk av støv fra alle overflater for å minst redusere antall. Det er spesielle luftrensere som kan kjøpes i butikkene.

  Puter med fjer og ned har lenge blitt kansellert i barnehager, leirer og sanatorier. Hvis du har trygge analoger, prøv å bytte ut gammelt sengetøy med dem.

  Hvordan gjenkjenne og ødelegge kvaler i puter

  Skjult fra menneskelige øyne, myter bevarer støvpartikler, sengetøy, puter, myke leker. Få mennesker vet hvor mange problemer og farer som er fulle av nabolaget med disse insekter. Det er umulig å kvitte seg med disse skapningene uten spor, men det er innenfor kraften til å beskytte seg og lukke folk mot sykdommer som overføres av fjærmitt.

  Sengemider - hvem er de?

  Ned pute - myk, komfortabel, miljøvennlig. Men etter to års bruk blir de hjem til to millioner ticks. Disse insekter kan ikke ses uten bruk av et mikroskop. Maksimalt kroppsstørrelse på krysset er en halv millimeter. Fjærmite feeds på døde hudpartikler, flass og svette. Insektet er ikke i stand til å bite en person, men proteinet som slippes ut i løpet av parasitten, forårsaker allergi.

  Hvordan gjenkjenne tilstedeværelsen av et kryss i huset

  En sunn person viser ikke tegn på eksponering for skadelige insekter. Men så snart immuniteten minker, virker funksjonsfeil i arbeidet med viktige systemer i menneskekroppen, kryss i puter får seg til å føle seg, og viser følgende symptomer:

  • Kløe, forverret om natten;
  • Ansiktshuden blir grått med dilaterte porer og rødhet;
  • Den oljeholdige hudindeksen øker;
  • Hudutslett vises;
  • Håret faller ut.

  Hvis symptomene forblir, blir ikke lagt merke til, så kommer sykdommen inn i neste stadium, som manifesterer seg i form av en allergi mot fjærklem:

  • Atopisk dermatitt, preget av kløe, skalering, rødhet i huden. Krever lang behandling.
  • Urticaria, manifestert som rosa flekker på huden med alvorlig kløe.
  • Allergi, ledsaget av rive, rennende nese, hoste. Ubehagelige symptomer forsvinner etter eliminering av kontakt med puten.
  • Et kryss i en person med astma forårsaker hyppige angrep av sykdommen.
  • Åndedrettsødem kan være dødelig.

  Hvis det oppdages symptomer på eksponering for insekter, må du ikke selvmedisinere, det er nødvendig med et besøk til legen.

  Behandlingsmetoder

  Behandling av virkningen av fjærkett krever en integrert tilnærming. Redusere antallet og fordelingen av insekter, vil bruk av terapeutiske stoffer bli kvitt hudssykdommer.

  For legemiddelbehandling må du konsultere en lege som skal gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive en individuell behandling. Legene foreskriver et kompleks av vitaminer og mineraler, såpe for å eliminere insekter på huden, salver som lindrer betennelse, i vanskelige tilfeller er antibiotika foreskrevet. Det tar 10 til 15 dager å eliminere hudproblemer som oppstår ved eksponering for tippen.

  I folkemedisin brukes calendula tinktur mot effekten av fjærmider. Applicert på bomullsull behandler hudutslett. Aloe juice, brukt på bandasje, brukes som komprimere. Castorolje og trichopolum påføres på skadet hud i åtte timer. Behandling fra virkningene av insekter er fjorten dager.

  For å forhindre spredning av infeksjon med fjærmider må du:

  • Du kan ikke klemme akne, gjøre rensing av huden, det kan bidra til spredning av insekter;
  • Ikke bruk varmt vann når du vasker;
  • Beskytt ansiktet fra solen;
  • Du må følge en diett som utelukker fra dietten: røkt kjøtt, hermetikk, stekt mat, søtsaker, kaffe, alkohol.

  Redusere risikoen for infeksjon av en myte

  Til tross for mangfoldet av metoder for å bekjempe insekter, bli kvitt dem helt vanskelig. Den grunnleggende regelen som er verdt å følge med - jo mindre støvpartikler i huset, jo mindre fjærmider. Det er en rekke anbefalinger å vurdere:

  • Gjentatt vask av sengetøy ved hjelp av varmt vann reduserer antall insekter dramatisk.
  • Erstatning av dunfyllstoffer i en pute for sinteponovye.
  • Syntetiske puter å vaske og dunpute som skal byttes hver sjette måned.
  • Tepper, madrasser og puter å ta ut i frisk luft for behandling av sollys og kulde.
  • Bruken av spesielle deksler til madrasser vil ikke tillate fjærmider å komme nær menneskelig hud.
  • Regelmessig rengjøring av polstrede møbler fra støvpartikler og ullfibre av kjæledyr vil frata myten i sitt vanlige miljø.
  • Fjerner tepper fra rommene eller erstatter dem med flettede tepper.
  • Våt rengjøring gjøres daglig.
  • Dyrvask og kaming systematisk, som de er en avlsmulighet for flått.
  • Personlig hygiene krever riktig oppmerksomhet: hyppig bytte av håndklær, minimere stress, forbedre fysisk helse.

  Forberedelser og forebyggende tiltak

  Det er spesialdesignede forbindelser som bidrar til å bekjempe fjærmider. Sanitære tjenester behandler lokalene med løsninger som er trygge for mennesker, men påvirker insekter negativt. Men du kan selvstendig kjøpe kjemiske preparater fra flått, spre dem ut strengt i henhold til instruksjonene. Effektive stoffer inkluderer:

  • Pulver Cifekos, som fortynnes i vann, eliminerer fjærmider i en måned.
  • Emulsjon Sipaz betyr for desinfeksjon i boliglokaler. Bekjemper insekter i 30 - 45 dager.
  • På grunnlag av medisinske urter er det spray for behandling av sengetøy, noe som eliminerer fjærmider på tre timer.
  • Easy Air, basert på naturlige ingredienser.
  • Allerqoff spray for behandling av madrasser, tepper, polstrede møbler reduserer antall flått.

  Etter behandling med desinfeksjonsmidler anbefales det å forlate lokalene i tjuefire timer. Deretter må rommet ventileres og vaskes med blekemiddel og salt. Tekstiler skal rengjøres eller rengjøres med en damprenser.

  Hver person har en annen reaksjon på tilstedeværelsen av mider i rommet. Med veksten av insektpopulasjoner forekommer allergiske symptomer. Men å vite hvordan du behandler allergiske manifestasjoner, og ta forebyggende tiltak, kan du beskytte deg selv, din familie, ditt hjem fra fjærfugl.

  Demodecosis eller subkutan myte i ansiktet: symptomer, stadier, behandling

  Demodecosis er en farlig sykdom som alle bør vite om. Det er forårsaket av en subkutan myte og forårsaker en betydelig forverring av huden. Det er viktig å gjenkjenne denne sykdommen så tidlig som mulig, siden det er mye lettere å kurere det i sine tidlige stadier. I publikasjonen vil vi snakke om hvorfor den subkutane myten er aktivert i ansiktet, hvordan å identifisere det, hvordan sykdommen går videre, vurdere metodene for hjemme- og legemiddelbehandling, samt forebyggende tiltak.

  Hva er en subkutan myte

  Subkutan kryss i ansiktet kalles Demodex eller acne zheleznitsa. Det er en liten leddyr som lever i sebaceous kjertler og menneskelige hårsekk. Dens størrelse varierer fra 0,1 til 0,4 mm. Normalt er det til stede i hver person - ikke mer enn 2-3 personer per kvadratcentimeter. I liten grad gir tippen ingen skade på kroppen, tværtimot tjener det til å opprettholde syrebasen i huden under normale forhold. Men når det utsettes for visse faktorer, begynner tippen å formere seg aktivt, og dette fører til uttalt negative forandringer i ansiktets hud.

  Subkutan mite, foto

  Symptomer på sykdommen

  Hvordan forstår jeg at det er et hypodermisk tikk i ansiktet? De karakteristiske tegnene (symptomer) av demodikose inkluderer:

  • acne;
  • fettete skinn;
  • hudrødhet;
  • kløe;
  • en økning i nesen.

  Siden demodikose forårsaker normal funksjon av huden, blir en konstant oljeaktig glans på huden dens karakteristiske tegn. Ansiktet er hele tiden som i et fett skall, og ingen vaskinger fjerner disse opplevelsene. Uten grunn er den resulterende økte oljehuden ofte den første manifestasjonen av en subkutan myte.

  Manglende hud forårsaker dannelsen av mange akne (de kalles også "tick acne"), akne og magesår i fremtiden. Huden ser ut til å være humpete. Rødhet, som er et av de første symptomene på kryssbåren infeksjon, forverres med sykdomsforløpet.

  Kløe blir en konstant følgesvenn for pasienter med demodikose. Faktum er at avfallsprodukter av "ansikts" flått forårsaker en allergisk reaksjon, og derfor er ansiktet kløe og klør. Det virker som om de faktisk føler at kvalene beveger seg i det øvre laget av huden. Symptomer er verre om natten. I løpet av dagen er aktiviteten til subkutane kvaler mye lavere, dette skyldes at Demodex er redd for lys.

  Hvis krysset har avgjort i nesområdet, blir organets vev erstattet med en binde som skyldes at nesen blir større og kjøttfull. En del av huden tykner og skorper.

  Nese påvirket av subkutan mite, foto

  En ubehagelig tilstedeværelse av "sand" følges konstant i øynene, de blir røde og vassen.

  Alle symptomene beskrevet er skummelt, men de vises ikke umiddelbart. Etter å ha identifisert sykdommen i et tidlig stadium og har klart å kurere det, kan man forhindre de mest ubehagelige manifestasjoner av demodikose. For å gjøre dette må du forstå hvilket stadium av sykdommen som er.

  Stadier av utvikling av demodikose

  Under sykdommens forlengelse utmerker vi flere stadier, vi vil vurdere hver enkelt av dem i detalj.

  1. Prodromal periode

  I første etappe manifesterer sykdommen seg implisitt, det gir ikke alvorlig ubehag, og er derfor ofte uhøyd. Men det er første etappe - det viktigste for å identifisere sykdommen. På dette stadiet er det fortsatt mulig å forhindre videre utvikling av demodikose dersom behandlingen av ansiktets hud påbegynnes i tide.

  På den første fasen av demodikose, vises rødhet på huden, og de har klare grenser og skiller seg fra den normale rødmen av huden. I prodromalperioden er det lett å spore årsakene til dannelsen av rødhet. Ofte er det:

  • alkoholinntak;
  • salt eller krydret mat;
  • stress.

  Hvis du identifiserer årsaken til rødhet, det vil si reproduksjon på ansiktet av Demodex, og begrense virkningen av en skadelig faktor, vil sykdommen omgå deg. Hvis denne grunn ikke er identifisert og eliminert, vil sykdommen utvikle seg ytterligere. Husk at behandling av demodikose ved første fase øker sjansene for full og rask gjenoppretting.

  Demodikose, første fase, foto

  1. Erythematøs periode

  På dette stadiet blir rødhetene mer og mer uttalt og oppstår uten tilsynelatende grunn. På dette stadiet kan du fortsatt bekjempe sykdommen med medisinske eller folkemessige midler. Vi vil snakke om hvordan du kan kvitte deg med krysset i ansiktet hjemme litt senere.

  Demodecosis, erytematøs scene, foto

  1. Papulopustulært stadium

  Nodler begynner å danne på huden, som deretter utvikler seg til akne og sår. Dette er allerede et alvorlig stadium av demodikose, der behandling av subkutane flått hjemme ikke anbefales. Et akutt behov for å konsultere lege.

  Demodecosis, papules-pustular stadium, foto

  1. Hypertrofisk stadium

  Dette er den siste fasen av sykdommen, som er ledsaget av utseende av pineal vekst i ansiktet, fortykning av huden og utseendet på store sår. Det er svært vanskelig å behandle sykdommen i denne tilstanden selv med de mest moderne medisinene og prosedyrene. Forsink aldri med behandling av demodikose!

  Demodecosis, hypertrofisk stadium, foto

  For klarhet, la oss kombinere symptomene på demodikose på forskjellige stadier og måter å behandle sykdommen i tabellen:

  Hva er farlig fjærmid og hvordan å takle det

  Vet du at kvaler lever på huden til det store flertallet av mennesker på planeten? De er så små at de bare kan ses under et mikroskop, og de kalles Demodex. Siden disse parasittene kan leve i fjærputer og smitte en person gjennom dem, kalles de ofte fjærmider. Heldigvis merker de fleste ikke deres tilstedeværelse, men hvis en person har et svekket immunforsvar, kan demodeks forårsake hudsykdommer. I dette tilfellet anbefaler dermatologer den umiddelbare behandlingen av fjærmider.

  Funksjoner av parasitten

  Fjærmite er en representant for arachnids, den har en gjennomskinnelig kropp, som består av to fusjonsavdelinger. Det er 8 lemmer på mitehodet, og hele overflaten av kroppen er dekket med skalaer. Kroppslengden til et voksen individ kan nå bare 0,3 mm, slik at de lett passer inn i hårposer, talgkjertler og porer. Der spiser parasittene hudceller og sekre av talgkjertlene. Om natten kan flåttene forlate folliklene og bevege seg langs huden med en gjennomsnittlig hastighet på 10 cm / time.

  Oftest forekommer parasittmider i ansiktet (nær nesen, på øyevipper og øyenbryn), men de finnes i andre deler av kroppen. Ticks faller på menneskelig hud gjennom gamle fjær og dunputer. Derfor har de i mange land allerede blitt utestengt og anbefaler å kjøpe i stedet for dem fylt med syntetiske materialer.

  Symptomer på infeksjon

  En sunn person kan ikke føle tilstedeværelsen av hudparasitter. Men så snart immuniteten forverres eller hormonelle, nevrologiske problemer eller sykdommer i mage-tarmkanalen dukker opp, kan krysset erklære seg.

  En fjærklem kan forårsake følgende symptomer hos en person:

  • kløe som forverres om natten
  • gråaktig hudfarge
  • en økning i fet hud
  • utvidelse av porene
  • hudrødhet
  • utslett, akne, pustler,
  • hårtap.

  Hvis tiden ikke begynner behandling, kan sykdommen utvikles. I andre etappe kan utslettene spre seg fra ansikt til andre deler av kroppen: nakke, bryst, rygg, armer og hofter. På bakken med en stor opphopning av fete utstikkende tuberkler, hvorfra etter en stund kommer pus med flått. Så går parasittene til andre områder av huden, smitter dem også.

  Fjærklembehandling

  En manns fjærkryss krever kompleks behandling. Det omfatter primært forebygging, forebygging av reproduksjon og spredning av parasittene på huden og stoffbehandling. Vi kan heller ikke forsømme folkemetoder som ofte ikke er mindre effektive.

  Forhindre spredning

  De som har funnet en infeksjon, er forbudt å klemme på akne, peeling og rensing av ansiktet, da dette kan bidra til spredning av parasitter.

  Under behandlingen kan du ikke bruke kosmetikk, og den gamle er generelt ønskelig å kaste bort, fordi det allerede kan være flått. Det er bedre å erstatte fuktighetsgivende ansikts kremer og nærende masker med tonics for hudrensing og gel serum.

  Det er forbudt å vaske med varmt vann, det bør være ved romtemperatur. Om sommeren er det umulig for huden å falle under direkte sollys, det er forbudt å besøke solariumet.

  Pasienter bør gå på en diett der følgende produkter er utelukket:

  • hermetisert og syltet mat;
  • røkt produkter og tørket mat;
  • stekt mat;
  • alkohol.

  Du må også gjøre restriksjoner på forbruket av krydder, sjokolade og andre søtsaker, te og kaffe.

  Narkotikabehandling

  Vi minner deg om at selvbehandling kan være ineffektiv eller forverre situasjonen enda. Derfor anbefaler vi at du kontakter legen din slik at han korrekt diagnostiserer og foreskriver effektive medisiner.

  Vanligvis er pasienter foreskrevet vitaminer i gruppe B og C, samt produkter med høyt innhold av nyttige mineraler. Benzylbenzoat, metronidazol og tjære såpe tilskrives kontrollen av parasittene selv. Ichthyol og Vilkinson svovelsalisylsalve anses også å være ganske effektive: de lindrer betennelse, dreper mange mikroorganismer, inkludert parasittmider. Behandlingsforløpet avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, men varer minst fem dager.

  For ekstern bruk brukes ofte og melk Vidal. Det dreper ikke bare flått, men reduserer også intensiteten av sebumsekretjon som parasittene spiser på. Også, når de er smittet med flått, foreskrives antibiotika av tetracyklingruppen, som tas oralt i 10-14 dager.

  Folkemidlene

  For å kvitte seg med fjærmider, anbefales det å bruke calendula tinktur. Du kan kjøpe det på apoteket eller forberede det selv. En liten mengde midler påføres en bomullspute og smør huden på steder med utslett.

  Bruk også aloe juice. Medisinsk bandasje er fuktet i juice og påført den berørte huden. Denne prosedyren utføres tre ganger om dagen.

  I kampen mot parasitter kan du også bruke ricinusolje med knuste tabletter Trichopol. For 1 ss olje ta 2 tabletter av stoffet. Blandingen påføres på den berørte huden i 8 timer, fortrinnsvis over natten.

  forebygging

  For å hindre utviklingen av fjærkemitt sykdom, følg disse reglene:

  1. Vær oppmerksom på personlig hygiene.
  2. Bytt sengetøy regelmessig, vask det i varmt vann og stryk det.
  3. Etter vask må du prøve å tørke av med engangsbruk.
  4. Utsett deg for mindre stress.
  5. Tilbring mer tid i frisk luft, vær oppmerksom på fysisk anstrengelse og temperer kroppen.
  6. Reduser øynene (flått settes ofte i øyenvippefollikler).
  7. Rengjør kjæledyrhår.

  Hvem er en fjær tick og hvordan å håndtere det

  Tick-båret parasitisme er ekstremt mangfoldig, og et eksempel på dette er en av tusenvis av arter - fjærkrysset. Det kollektive navnet på de små arachnidene er flått. Alle tilhører to ordrer: akariform (Acariformes) og parasitiformale (Parasitiformes) myter. De første er nærmest phalanxene (en frigjøring av leddyr av arachnid-klassen), og sistnevnte er til haymakers (løsningen av leddyr i arachnid-klassen har lange, tynne bein, lett løsrevet, beholder evnen til å kontrakt). Funksjonene som skiller dem fra andre arachnids (forsvinner av den opprinnelige segmenteringen av kroppen, omformingen av de muntlige delene i "hode" -kometenet, utseendet på de seksbenede larver) opptrer annerledes i akariform og parasitiformale kvaler, men de fører til det samme resultatet. Omtrent 50 tusen arter av flått er nå kjent, og tallet øker med flere hundre årlig.

  habitat

  Fjærarter er superfamilien av flått av Acariform-ordren. Den har en gjennomsiktig kropp, bestående av 2 sammenslåtte divisjoner, hele overflaten av kroppen er dekket av flak, deres lengde varierer fra 0,3 mm til 0,5 mm.

  Kan parasitere på fjærene av fugler, forårsaker deres tap. Nymfer trenger ofte inn i fuglens hud. Parasitter kan leve i fjærputer, polstrede møbler, i tepper, på steder med stor opphopning av støv, og dermed smitter de en person.

  Et fjærlignende kryss i en person kan forårsake slike sykdommer som urticaria, nedsatt syn og hørsel, astma. Den gunstigste avlsmassen er nede og fjærputer. På grunn av kombinasjonen av menneskelig svette og det materiale hvor puten er laget, holdes det optimale fuktighetsinnholdet for reproduksjon av parasitter inni.

  Folk pleier å ventilere rommet før sengetid, og dette er fortsatt en gunstig tilstand for flått, som de liker frisk luft. Disse parasittene avler veldig raskt. Eventuelle fjær eller fjær sengetøy med feil omsorg etter 3-5 år, vil veie tyngre på grunn av parasitter akkumulert i det, støv, smuss.

  Fjærmider i puter er som følger: 1 cm fra 150 til 200 midd. For det meste kommer parasitter på personen gjennom fjær- og dunputer, ved å treffe på huden av personen, forårsaker ubehagelige opplevelser.

  På grunn av det faktum at det er nesten umulig og svært vanskelig å fjerne disse parasittene helt fra sengetøy, har mange land forbudt bruk av fjær og fjær sengetøy, spesielt for institusjoner som barnehager, sykehus, sovesaler, hoteller, moteller etc..

  I dette tilfellet, når du planlegger kjøp av sengetøy, bør du gi preferanse til syntetiske materialer (syntetisk winterizer, holofiber). Disse materialene er mindre utsatt for oppgjør av parasitt naboer, og deres omsorg er mye lettere. Hvis du vil gi preferanse til naturlige materialer, kan du være oppmerksom på bambusfibre, kokosnøtt, bokhvete, hoppkegler, enghay (du bør være spesielt oppmerksom på å unngå giftige urter og planter og ikke forårsake allergisk reaksjon).

  Hvis det er mulig, bør putene endres hvert 0.5-1 år (med konstant bruk).

  Du kan få på en billigere måte, ta fjær-og fjærprodukter i rensing med et intervall på 1 hvert 2-3 år. Det er nødvendig å ta hensyn til hvordan denne prosedyren vil bli utført, om fjer vil bli ekstrahert, og hvilken type rengjøring (kjemisk, mekanisk, vann). Kvaliteten på rensing og dermed avhenger antall gjenværende parasitter på dette. Fjæren i puten kan vaskes på egen hånd hjemme:

  • Flytt innholdet av puten i en løs, klutpose, slips og suge i en såpeoppløsning (det er bedre å bruke såpe);
  • La i denne varme såpevannløsningen i 3-4 timer, rist denne posen med jevne mellomrom i vann og kneb innholdet forsiktig.
  • Skyll grundig flere ganger;
  • Heng i friluft på et solfylt sted, berør jevnlig, knead innholdet.

  Hvis dette ikke er mulig, kan du bruke en enkel måte å forhindre flått på - 1-2 ganger i måneden for å bære en pute på balkongen (fra morgen til kveld, ellers vil det ikke være noe positivt resultat), uansett årstid. Men for å bli kvitt 100% lykkes det ikke, for med denne metoden vil bare voksne dø, og larvene vil forbli.

  For å redusere risikoen for infeksjon i soverommet, bør du regelmessig gjøre våtrengjøring (tørk støv, rengjør møbler, vask gulvene). Alle typer sengetøy (tepper, sengetepper, dekker til madrasser og sofaer, pyjamas, badekåper) må vaskes og tørkes i frisk luft så ofte som mulig.

  Prosessen med å drepe flått i puter er svært plagsom og vanskelig, men hvis du regelmessig overvåker dette, blir det mye lettere.

  Feather parasitt behandling

  Folk legger ikke stor vekt på de ovennevnte sykdommene og skjønner ikke engang at de kan være syke med demodikose.

  Ifølge spesialister observeres flått på mennesker i 97% av befolkningen. Inntil et visst punkt, utgjør dette ikke noen fare for mennesker, men når antall individer overstiger 30 av 1 sebaceous kjertel eller hårlinje, så er det på tide å søke medisinsk hjelp. Mer rammet av denne sykdommen er mennesker med svekket immunforsvar, problemer i mage-tarmkanalen, nervøse, kardiovaskulære systemer, endokrine, med sterk følelsesmessig anstrengelse og stress.

  Symptomer på at en person har kryss

  Demodecosis manifesterer sig som rødmen av huden (oftest i ansiktet), sår og akne vises, hovedsakelig på nesen, nasolabial hulrom, panne, hake. En oljeaktig glans vises på de infiserte områdene, en person kan føle seg prikkende, brennende, huden begynner å avta, en tørrhet, tetthet, kløe, og til og med blodkar kan oppstå.

  De vanligste symptomene er:

  • grå hud;
  • hudrødhet;
  • utslett, akne, pustler;
  • forstørret hud;
  • kløende ører;
  • alvorlig hårtap
  • svekkelse av immunitet;
  • økt fettinnhold i ansiktets hud;
  • kløe, følte sterkt om natten.

  De vanligste flåttene finnes i ansiktet (nær nesen, på øyevipper og på øyenbrynene), mindre vanlig på andre deler av kroppen (bak, bryst, nakke, hofter og hender). Øyebrytene kan også være stedet for en lesjon, i hvilket tilfelle purulente friske utslipp utledes fra øynene, øyevipper blir tynne, sparsomme, med påfølgende tap. Hvis skadestedet er hodebunnen, observeres håravfall.

  Ikke selvmiljøer, du bør kontakte legen din og etter å ha bestått alle nødvendige tester, vil han fortelle deg hvordan du skal behandle sykdommen.

  Hvis du ikke starter behandling i tide, kan sykdommen utvikles, og personens tilstand vil bare forverres. I denne sykdommen er komplisert behandling nødvendig, inkludert profylakse, forebygging av reproduksjon og spredning av flått på menneskelig hud og medisinsk behandling. I intet tilfelle kan personer som har funnet en infeksjon:

  • klemme akne;
  • bruk dekorative kosmetikk;
  • kosmetiske kremer;
  • gjør peeling, ansiktsrengjøring, bruk skrubbe;
  • bruke kosmetiske masker;
  • å besøke badstuen, badet, bassenget;
  • gå til solarium, lang opphold i den åpne solen.

  Vask bare av med vann ved romtemperatur.

  Mat bør vurderes, det anbefales ikke å spise hermetisert og syltet produkter, røykeprodukter (fisk, kjøtt, pølse), stekte matvarer med mye krydder og krydder, utelukkende utelukkende alkohol, sjokolade i moderate mengder og kaffe.

  Behandling i form av profylakse er som følger: Spesiell oppmerksomhet bør gis personlig hygiene, daglig bytt putevar på en pute eller damp den med et strykejern, etter vask skal du bruke engangsbruk, tørr, kluthåndklær (skjerf), når du vasker, bruk tjære eller vaskesåpe. Mer tid i frisk luft, for å gi huden puste, er det ikke å "lagde" klærne, men å foretrekke en T-skjorte med korte ermer, bruk shorts i stedet for lange, stramme bukser.

  Behandling av demodikose folkemidlene

  Behandling av fjærmider kan folkemidlene:

  • Calendula tincture (tilgjengelig på apoteket) - påfør en liten mengde tinktur på en bomullspinne, smør problemområder av huden;
  • Aloe vera leaf juice - fukt en medisinsk bandasje i aloe vera juice og gjelder for den berørte huden.

  Oppsummering, det er nødvendig å generalisere generelle anbefalinger - det er nødvendig å være særlig oppmerksom på personlig hygiene, bruk engangsbruk, tørr, kluthåndklær (lommetørkle). Bytt regelmessig sengetøyet (1 hver 1-2 uker), vask grundig i varmt vann (40-60 ° C), tørk og stryke med et strykejern. Så ofte som mulig, må du gå i frisk luft, for å engasjere seg i lys fysisk kultur, til å temperere.

  Takket være disse enkle måtene kan du beskytte deg selv ved første øyekast, en trygg fjærmide.

  Human tick-symptomer

  Symptomer og behandling av tick papegøye

  Papegøyer kan lide av flått. Knemidokoptoz - en sykdom som påvirker fjærede kjæledyr. Det er forårsaket av kvaler i papegøyer.

  Sykdomskarakteristikk

  Tippen har en avrundet kropp og liten størrelse - ikke mer enn 0,5 mm. Det strømmer på parasitten av epidermis, som den når ved å lage passasjer i huden.

  Livssyklusen til fuglkrysset er 4 uker og består av følgende trinn:

  • Utseendet til eggets larver
  • dannelsen av protonymphs;
  • utseendet til teleonymes;
  • voksen individ.

  Vanligvis har papegøyer følgende typer flått:

  • Gamasid;
  • fjær;
  • kløe;
  • tracheal.

  Gamaz-mite kan identifiseres visuelt - parasitter blir plassert på papegøye, kull og andre ting.

  Infeksjon med denne parasitten manifesterer seg som en klynge av røde prikker. Toppet av sin aktivitet skjer om natten, og i løpet av dagen skjuler parasitten i sprekker, sand og grener. Infeksjon oppstår ved kontakt med sand eller jord, som er plassert i papegøyens bur.

  Fjærmiden ødelegger fuglfjærene, som til slutt faller ut. På papegøyen begynner å deformere fjærene. Mite påvirker kjernen av pennen, slik at den begynner å forverres. Feather tick er sjeldne.

  Kløget er en av de vanligste parasittene i papegøyer, noe som gir fuglen stor bekymring. Papegøyen er forstyrret av kløen, det klør, trekker ut fjærene. Sykdommen er ganske alvorlig og forårsaker ofte fuglens død. Infisert papegøye kan ikke være syk i lang tid, men være en bærer av scabies myte. Infeksjon oppstår etter kontakt med en syke fugl.

  For å fastslå forekomsten av scabies-mite i papegøyer kan være av følgende grunner:

  • Utseendet til et kalkbeleg på nebb, ben, øyeområde, spesielt på voks;
  • vekst på pote av den porøse strukturen;
  • papegøyen er bekymret, kløende;
  • fuglen nekter å spise og blir sløv.

  Som en komplikasjon, hvis det ikke er behandlet, kan det oppstå en nekformasjon, og fuglen begynner å falle av lemmer.

  Tidlig behandling vil hjelpe papegøyen å kvitte seg med krysse for alltid. Veksten på de åpne områdene av huden virker sakte - det vil ta fra 4 til 6 måneder. Tidligere i denne perioden kan sykdommen bare ses med nøye undersøkelse av fuglene.

  For å bli kvitt parasitter bruker våre lesere Intoxic. Å se populariteten til dette verktøyet, bestemte vi oss for å tilby det til din oppmerksomhet.
  Les mer her...

  Trakealemiet påvirker trakealslimhinnen, papegøyens pusteprosess er forstyrret, den nekter å spise. Dette krysset kan gjenkjennes av et karakteristisk tegn - fuglen begynner å kaste hodet og ofte nyser.

  Hvorfor vises krysset

  Papegøye-mite starter opp fra utilstrekkelig hygiene. Fågelburet og tilbehøret må vaskes regelmessig og douses med kokende vann. Slike tiltak vil forhindre fremveksten og reproduksjon av parasitten. I de fleste tilfeller blir papegøyen smittet med et kryss som allerede er i dyrebutikken. Når du kjøper en fugl, må du nøye undersøke den, spesielt stedene dekket med fjær.

  Hvis huset allerede har andre papegøyer, ikke rush å sette seg til dem et nytt kjæledyr. Det er viktig å observere fuglens oppførsel, sin appetitt, utseende.

  Parrot raser, som er små i størrelse, er vanligvis utsatt for sykdom - store fuglfugler er ekstremt sjeldne.

  Tick ​​behandling

  Hvis papegøyen begynte å bekymre seg, endret hans oppførsel, fuglen begynte å nekte mat, kan ikke fly, det er nødvendig å vende seg til ornitologen.

  Han vil undersøke fuglen og gi anbefalinger om hvordan man skal behandle et fjæredyr. Parasitten bosetter seg på utranslaterte områder av kroppen - navnene på disse stedene og bør undersøkes først. Den berørte huden vil ha en porøs struktur, idet tangene gnister gjennom mange passasjer.

  For å kvitte seg med flått, trenger du spesiell salve. Den mest populære i veterinærmedisin er Aversectin salve. Dette preparatet smører ubeskyttede områder med fjær. Salve påføres med et tynt lag med en bomullspinne. Ikke fett hele kroppen av fuglen.

  Hvis sykdommen er startet, varer behandlingsforløpet ca to uker. Kan trenge en lengre periode. I den første uken brukes Aversectin salve hver annen dag, og fra den andre uken er det nok en gang med et intervall på tre dager.

  For å behandle sykdom i utgangspunktet kreves innen en uke. Berørte områder smøres hver tredje dag.

  Som en ytterligere terapeutisk tiltak benyttet befeste seg i kroppen. En syk fugl trenger et kompleks av vitaminer slik at det kan gjenopprette sin styrke etter en sykdom så snart som mulig.

  Behandlingen stoppes ikke før alle vekstene er eliminert.

  I løpet av behandlingen er det nødvendig å desinfisere cellen regelmessig. Fra det må du fjerne alle tredeler, krittstein. Alt annet blir behandlet med såpevann og kokende vann. Det er bedre å kaste ut lite tilbehør, og etter gjenoppretting av fuglen for å få alt nytt. Hvis det fortsatt er fugler i huset, er det bedre å ta forebyggende tiltak, da krysset kan slå dem. Som profylakse bruker du samme salve som behandles på åpne steder. En eller to prosedyrer vil være tilstrekkelig.

  Når du bruker krem, bør du observere sikkerhetsforanstaltninger. Det er viktig å sikre at legemidlet ikke faller inn i nesen eller i papegøyens øyne - dette kan føre til alvorlige konsekvenser og til og med døden.

  Også som en behandling, anbefaler veterinærer bruk av bjørk tjære. Med det kan du raskt kurere en fugl. I motsetning til sterke salver har den ingen giftig virkning på papegøyens kropp.

  For prosedyrene er det bedre å velge tidspunktet når fuglen er minst aktiv. Det er bedre å jobbe sammen: en person bør holde en papegøye, og den andre skal håndtere de berørte stedene. Etter at fuglen har helbredet, ser fjærene seg fast, har et styggt utseende, så de skal vaskes forsiktig med brusoppløsning. For et glass varmt vann ta en teskje brus.

  Forebygging av re-infeksjon

  Selv om papegøyen gjenoppretter, er det mulig at det kan bli infisert hvis parasitten ikke har blitt fullstendig ødelagt i fuglburet. Han kan holde seg på noen detaljer. Kanskje tippen har overlevd utenfor buret, på steder der papegøyen vanligvis sitter. Derfor bør ikke bare buret og gjenstandene i den, men også alle stedene i leiligheten, hvor papegøyen er oftest, bli utsatt for behandling.

  Desinfeksjon av celler utføres to ganger - før behandling og etter det. Det beste alternativet er å kjøpe et nytt bur med alt tilbehør. I dette tilfellet er risikoen for reinfeksjon kraftig redusert.

  Om støvmidd i puter og deres fare for mennesker

  Støvmider som bosetter seg i puter er en av de vanligste årsakene til allergi i hjemmet, kronisk rhinitt og astma i bronkier. Årsaken er enkel: disse leddgiktene frigjør aktivt allergener (eksperter vurderer dem å være blant de sterkeste i leiligheter og hus), og på grunn av at de er svært nær en sovende person, inhalerer de disse allergenene hele tiden, lenge og i store mengder. Som et resultat er risikoen for sensibilisering for utslipp av dermatofagøse kvaler svært høy, og sykdommer forårsaket av tippallergi er blant de vanligste i verden.

  Det bør tas i betraktning at støvmidd i en eller annen mengde lever i nesten alle boligområder (verdensomspennende). De er kosmopolitiske og ganske upretensiøse til levekårene. Hvis en person kan leve normalt innendørs, kan flåttene leve og formere seg her. Antallet avhenger i stor grad av sanitærforholdene til boliger, men de finnes til og med i rene og jevnlig rengjorte leiligheter og hus.

  Videre, hvis slike myter startet i rommet og bosatte seg her hovedsakelig på steder med støvakkumulering under møblene eller bak den, blir det en del av flere grundige rengjøring å bli kvitt de fleste. Men hvis de multipliserer massivt i puter eller madrasser på sengen, vil det bli mye vanskeligere å fjerne dem.

  Noen eksperter har en tendens til å tro at infiserte puter er lettere å kaste ut og erstatte med nye, heller enn å prøve å rense dem av flått og svært allergifremkallende produkter av vital aktivitet.

  Enkelt sagt er tilstedeværelsen av dermatofagøse kvaler i puter en alvorlig trussel mot menneskers helse. Hvis personer som bor i rommet har symptomer på sykdommer forårsaket av disse skapningene, og det er andre grunner til å anta tilstedeværelse av støvmidd (for eksempel i henhold til resultatene av spesielle tester som vil bli diskutert nedenfor), bør det treffes tiltak for å disakarise hjemmet.

  Hvordan forstår at slike "pute" kvaler er tilstede i sengen, og hva skal de gjøre for å ødelegge dem? La oss forstå...

  Hvilke flått kan slå seg ned i puter

  I dag er det pålitelig kjent at flere typer støvmidd gjør seg i putene - de som aktivt reproduserer på andre steder i stuen hvor støv samler seg med rester av menneskelig hud.

  Blant disse artene er de vanligste Dermatophagoides farinae (American dust mite) og Dermatophagoides pteronyssinus (europeisk støvmidd). Litt mindre ofte bosetter andre støvmidd i huset til en person generelt, og spesielt i puter: Tyrophagus putrescentiae, Glycyphagus domesticus. Spesielt, "pute" kalles de kun på en gangs skyld på grunn av den hyppige gjenkjenningen av dem i putevannet. Generelt er de ikke bundet til puter eller til senger, og i de største mengdene finner man bare på steder med store støvdannelser.

  For eksempel viser bildet nedenfor individer av Dermatophagoides pteronyssinus under et mikroskop:

  Det antas at representanter for gruppen av såkalte granary flått - melet mite Caloglyphus rodionovi, ostemitt Acarus siro og noen andre kan også bosette seg i putene. De er ofte funnet på alle de stedene i huset, hvor det også oppdages typiske støvmiddager, men de legger seg ofte rett i husdyrs hår (de bidrar ikke, men spiser på kåte hudpartikler). Hvis kjæledyret jevnlig hopper på sengen, er risikoen for å infisere puter med barnemider ganske høy.

  Det er interessant i dette tilfellet at typiske fjærmider, parasittiske i fuglens fjerdedel, ikke bor i puter. Dette skyldes det faktum at de vanligste parasittene i fjærene - fullmider - bare kan leve i en levende fugles fjerdedel, fordi de ikke fôrer seg på fjærens strukturelle bestanddeler, men på væsken som frigjøres i midten av fjæren når myten gjennomgår myten.

  Denne prosessen finner sted bare når en fjær er gjennomboret på en levende fugl, og i en separert fjær (inkludert fluff i puter) blir ingen væske utvist ved piercing. Følgelig kan de utbredt parasittene til fuglefjæren (spesielt tippen Syringophilus bipectinatus, som påvirker høner og ender på gårder) ikke leve i dunete puter.

  I tillegg gjennomgår all fluff før produksjon av puter en spesiell sanitering, inkludert spesielt desinfisering og deacarification. Det vil si at selv om det er flått i den friske fluffen, vil de dø under slik behandling. Av denne grunn kan ikke bare flått, men også forskjellige insekter skadedyr ikke være i ned i putene.

  Dermed starter mider bare i ferdige puter. Og det skjer nesten alltid i stuen der puten er plassert. I butikken eller på jobb er det svært lite sannsynlig å smitte dem.

  Livsstil dermatophagoid i sengetøy

  Støvmidd er permanente innbyggere i boligområder. Her spiser de på eksfolierende partikler av hud som skiller seg fra mennesker og husdyr.

  Dermed mister hver person opptil 2 kg hud i form av flass og kåt epidermis per år, som er skilt av små grunner av naturlige grunner når øvre dermis fornyes. Dette beløpet er nok for konstant tilførsel av ca 2 millioner støvmidder - de er mikroskopisk små og ganske fornøyd med denne mengden mat.

  Ofte lever støvmider hele tiden i husdyr, uten å gå ned på gulvet eller på sengen. Fra et evolusjonært synspunkt er slike populasjoner begynnelsen av overgangen av støvmidd til permanent parasitisme. Det er en oppfatning at dette er hvordan scabies kløe en gang ble parasitter. Deres forfedre kunne plukke opp huden i dyrene, da lærte enkelte individer hvordan de skulle leve i ull og ikke forlate det, bare av og til flyttet fra ett dyr til et annet i nær kontakt, og deretter helt tilpasset livet i de øvre lagene av huden.

  Den største mengden smuldrende hud er konsentrert på sengen og sengetøy. Her på en seng bruker en person mye tid, men ofte er det ingen ekstra barrierer i form av klær mellom kroppen og selve sengen. Samtidig er hudpartiklene, som ikke bare ligger på overflaten av sengetøy, men fanget gjennom porene i stoffet i de samme puter eller madrasser, nesten umulig å fjerne herfra.

  Som et resultat - hvis i hele leiligheten, med vanlig rengjøring, støv og slik mite mat kan rengjøres regelmessig, så i putene alt dette er ikke bare bevart, men stadig akkumuleres.

  I tillegg kan puter noen ganger inneholde annen mat til støvmidd - moldsvampe og sporer. Ifølge undersøkelsen er i gjennomsnittlig pute, som brukes i mer enn 1,5 år, mer enn 1 million soppsporer (primært arter av slekten Aspergillus). Disse soppene er ikke hovedmaten for flått, men i noen tilfeller fyller de seg betydelig.

  Det er bemerkelsesverdig at puter med syntetisk fyllstoff ofte blir smittet med kvaler, samt dunputer. Samtidig er fluffen selv ikke nødvendig for kvaler, men de spiser på huden som faller her og noen ganger svampene som multipliserer her. Dermatofagmider bryr seg ikke om hvor menneskelig hud befinner seg - blant fibrene i en syntetisk vinterbeholder eller holofiber, eller blant gåsedun. I tillegg viste det seg at det i antall syntetiske puter i henhold til inspeksjonene viste seg at det var gjennomsnittlig høyere oppdagede sporer av sopp.

  Faktisk, for støvmidd er puter "poser" av mat. Det ville være rart hvis de ikke forplantet seg her i store mengder.

  Og de multipliserer... Hver tikk bor rundt 50-70 dager. Forventet levetid for kvinner er noe lengre enn mennene. Etter lukking, miter nymfeen aktivt, smelter flere ganger og blir til en voksen (moden scene) om 15-20 dager. Hunnene mates med mennene og legger 2-3 egg hver dag.

  Under sitt seksuelt modne liv, legger hver kvinne ca 60-100 egg, hvorav nymfer klør etter flere dager og gjentar den samme livssyklusen. Dermed kan støvmiddene i passende forhold (bokstavelig talt drivhus) i fravær av naturlige fiender øke sine tall med en faktor på 20-40 over 3-4 uker.

  Heldigvis, selv i puter, er reaksjonshastigheten for dermatofagøse kvaler faktisk lavere. Ulike faktorer påvirker: Fra sykdommer (for flått, finnes de også) til sult på grunn av oppnåelsen av den begrensende befolkningsstørrelsen når det gjelder en bestemt mengde mat. Likevel fortsetter reproduksjonen deres veldig raskt: i løpet av få måneder etter at enkelte individer har trukket på pute, kan hele fyllstoffet bokstavelig talt vrimle med kvaler.

  Samtidig er sensitiviteten til en person og utviklingen av sin allergi mot støvmidd, et relativt lite antall individer i rommet tilstrekkelig. Det antas at en kritisk mengde, over hvilken det er risiko for å utvikle tikkbåren allergi, er 100 forekomster av flått i 1 gram putefyller. Studier viser at dersom mytene har trengt inn i puten, vises dette nummeret allerede etter 6-8 måneder.

  Faktisk, i hver pute hvor disse skadedyrene ser ut, multipliseres de til farlige mengder, siden det ofte ikke er noen begrensende faktorer. Så, nesten alle puter er en potensiell kilde til allergener.

  Skadestoff av støvmidd

  Tilstedeværelsen av støvmidd i sengen er svært farlig på grunn av den høye følsomheten til folk å mite allergener. Dette skyldes den betydelige biokjemiske aktiviteten til disse allergenene: de viktigste er fordøyelsesenzymer, som kan forårsake fordøyelse av spesifikk mat (tørre fragmenter av menneskelig hud).

  Noen av disse enzymene utskilles ved kryss. Hvis i fremtiden en person inhalerer dem, vil allergener slå seg på overflaten av slimhinnen i luftveiene. Når de har protein, vil de sannsynligvis bli anerkjent av immunsystemet som fremmede stoffer (antigener), og en bestemt immunrespons vil bli utviklet for dem. Selv med liten sannsynlighet vil dette svaret være overdrevet, og deretter med allergisk oppblåsing av allergenet inn i kroppen, vil det utvikles en allergi.

  På samme måte utvikler allergi når krydsekskretter kommer inn i huden eller inn i fordøyelseskanalen.

  Mer sjelden utvikler overfølsomheten ikke på fordøyelsesenzymer, men på partikler av kutiklet av døde eller falmede flått.

  Ofte utvikler allergier også til de forskjellige komponentene i muggene som finnes i puter. Hjemme er det svært sjelden å finne ut hvilket allergen - tick-borne eller sopp - er allergisk mot en person.

  På grunn av den lille partikkelstørrelsen, går alle allergener fra puten lett gjennom porene i napernikvævet, legger seg på ansiktet og kommer inn i luften som inhaleres av mennesker. Faktisk er en person som sover på en infisert pute hele tiden i en sky av tørket mitesekrement og fragmenter av kittende membraner av disse leddyr.

  På grunn av den høye aggressiviteten av kryssbårne allergener og på grunn av konstant langvarig kontakt med dem under søvnen, utvikler allergier ofte til kronisk rhinitt, atopisk dermatitt og bronkial astma. Ifølge statistikk er det støvmidd - den vanligste årsaken til astma i verden.

  Slike sykdommer forårsaket av støvmidd er farlig i utgangspunktet fordi de blir nesten livslang for mange mennesker. Selv om en person helt kan kvitte seg med flått i sin egen bolig, da skal han komme inn i hvilket som helst rom, i støvet som de tilsvarende allergenene vil være til stede - og allergien vil gjenta. Dessuten vil dette skje selv om antall flått er relativt lite, uegnet til å føre til primær sensibilisering - organismen av en allergisk vilje fortsatt patologisk reagerer.

  Følgelig forverres livskvaliteten til en person med kryssbårne allergier betydelig. I det minste er patologien manifestert av ganske alvorlige symptomer:

  • Nesekonstruksjon under søvn (noen ganger fullstendig);
  • Akutt allergisk rhinitt eller rhinokonjunktivitt med et karakteristisk klinisk bilde - rhinoré, nesestopp, øye sår, nysing;
  • Allergisk konjunktivitt med hevelse i øynene, hornhinnen suppuration, konstant kløe;
  • Atopisk dermatitt med kraftig kløende utslett på ulike deler av kroppen, krakking av huden på steder hvor vesikler akkumuleres;
  • Bronkial astma med vedvarende hoste, kortpustethet, følelse av overbelastning i brystet;
  • Komplikasjoner av kronisk rhinitt - hyperplastisk, hypertrofisk, atrofisk rhinitt (ikke alltid herdbar), samt ozena.

  Det er tilfeller av anafylaksi når støvmidd kommer inn i fordøyelseskanalen med mat. Anafylaktisk sjokk kan være livstruende, men manifesterer ikke ved innånding av tikkbårne allergener.

  Allergier kan ikke utvikle seg til alle som bor innendørs. Dette forårsaker noen ganger feil i å identifisere den etiologiske faktoren: Noen mennesker ser uvitende om årsaken til helseproblemer utenfor leiligheten fordi de er overbeviste om at hvis en allergi utviklet seg til et allergen i et rom, ville alle innbyggere lider av det til en viss grad. I virkeligheten er risikoen for sensibilisering individuell, og en person kan sove sikkert hele livet på en infisert pute, som en annen person vil nyse og kløe etter noen få minutters søvn.

  I tillegg til allergier, gir støvmidd ikke noen fare eller til og med åpenbar skade for en person. De bidrar ikke til mennesker eller kjæledyr, ikke ødelegge puter og ikke skade materialet på fyllstoffet og napernik, ikke lider av infeksjoner. Likevel er tippbåren allergi en svært farlig konsekvens, og derfor, når støvmidd er funnet i sengen, bør du begynne å kjempe så snart som mulig.

  I hvilke puter løsner disse skadedyrene oftest og hvordan oppstår infeksjonen?

  Dustmider trer i utgangspunktet inn i putene gjennom porene i putevar og napernikami. Disse leddyr er svært små: kropps lengden på et voksen individ er ikke mer enn 0,3 mm, og derfor kryper de enkelt gjennom porene i de fleste vevene som brukes til å lage putevar og putevar.

  En gang i leiligheten (for eksempel å bli brakt med ting, støv eller møbler), er myggene konsentrert hovedsakelig på de stedene der det er de fleste partikler av peeling hud. Som regel er dette rommet under sengene og sofaene. Gradvis kolonner de sengen, hvor en persons hud forekommer jevnlig, selv om den ikke samler seg i store mengder på grunn av periodisk vasking av sengetøy.

  Personer som er fanget på sengen, trenger inn i putene og madrassene, hvor de er praktisk talt i drivhusforholdene: et gunstig mikroklima, fullstendig sikkerhet og stadig fremvoksende mat (partikler av menneskelig hud).

  Tydeligvis smittes ofte ticks-dermatophages puter som:

  1. De brukes regelmessig i mer enn et år - en stor mengde støv samler seg i dem;
  2. De har et putevar og en putevar av klut med porer av tilstrekkelig størrelse;
  3. Ikke pensel med den nødvendige regelmessigheten;
  4. Ligger i et rom med et mikroklima som passer for flått.

  Som nevnt ovenfor spiller typen putefyller ikke en stor rolle. Hvis resterne av menneskelig hud akkumuleres i en sinteponovoy eller bomullspute, ticks koloniserer den så aktivt som fjæren.

  På samme måte kan vi si hva som skal være puten, der mytene ikke vil kunne slå seg ned og formere seg i store mengder:

  1. Eller en putevar eller en putevarestolpe (og helst begge) er laget av et materiale som ingen av hudpartiklene eller myggene selv kan trenge inn i;
  2. Puter blir regelmessig vasket eller tørr rengjort;
  3. De sover sjelden på puten (en gang i flere måneder), eller begynner å sove relativt nylig (mindre enn et år siden), på grunn av hvilken mat for flått ikke er tilstede i store mengder;
  4. Putten er i et rom der mites ikke kan overleve - med for lav temperatur, eller omvendt ligger på en sofa, hele tiden i solen.

  Å kjenne slike kriterier for "ubehag" av puter til støvmidd, er det mulig å velge ganske effektive tiltak for å kvitte seg med disse uønskede gjestene og forhindre puter i å infisere dem. Tidligere er det nyttig å sørge for at kvalene i putene allerede har avgjort...

  Hvordan finne flått i puter

  Det første (om enn ikke det mest pålitelige) tegn på tilstedeværelse av kvaler i puter eller andre senger er en allergi, spesielt en som forverres i rommet, men svekkes med et langt opphold på gata. Som regel er det hun som er grunnen til at mange mennesker generelt lærer om eksistensen av støvmidd.

  Ofte kan en person lider av nesekramming om natten i flere år, til en dag vender han til ENT - han vil henvise ham til en allergiker, og allerede i klinikken vil en allergiker diagnostisere og identifisere allergi mot flått.

  Et tegn på tilstedeværelsen av flått i putene kan være både respiratoriske allergiske sykdommer og dermatologiske. Hvis symptomer på slike sykdommer har utviklet seg, er det først og fremst å kontakte en medisinsk institusjon for diagnose og behandling, og for det andre å prøve å finne flått i hjemmet ditt.

  Hvordan gjør du dette?

  Den mest pålitelige måten er å bruke spesielle testsystemer for å identifisere kryssbårne allergener.

  De jobber veldig enkelt:

  1. Puten åpnes og en liten del av fyllstoffet blir trukket ut av det;
  2. Den nødvendige mengde vann helles i testglasset, fyllstoffet tilsettes;
  3. En spesiell indikatorstrimmel fra testsettet er plassert i løsningen;
  4. Fargen på stripen gjør en konklusjon om tilstedeværelsen og mengden av kryssbårne antigener i fyllstoffet. Hvis disse antigenene er til stede, betyr det at kvalene selv også er tilstede i puten (eller i det minste var tilstede tidligere).

  Mindre enn entydig resultat er gitt ved hudprøver for allergier hos pasienten selv. En slik test kan vise følsomhet for støvmiteallergener, men dette betyr ikke at kvaler lever i en pute. De kan være tilstede på noe annet sted i boligen og også forårsake allergier i personen.

  På den annen side, hvis myggene er funnet i putene, så er de mer sannsynlig å eksistere på andre steder i rommet. Og de må bli ødelagt i hele leiligheten.

  Du kan finne støvmidd i fyllpute med et mikroskop. Disse skadedyrene ligner små insekter med en hvitt gjennomsiktig kropp, ganske mobil og swarming utrettelig i fibrene. Som regel er det den konstante bevegelsen som tiltrekker seg oppmerksomhet og lar deg raskt oppdage dem.

  Ved normal syn kan du prøve å se støvmidd uten et mikroskop, med det blotte øye. De ser ut som små hvite prikker som beveger seg på stoff eller i fyllstoffer. I seg selv er de ikke slående, men med et målrettet søk kan det være merkbart.

  Videoen nedenfor viser støvmider tatt under et mikroskop blant stoffets fibre:

  Hvis et enkelt mørkfarget insekt finnes i en pute eller på en seng uten et mikroskop i det hele tatt, er dette definitivt ikke en støvmidd. Dette kan være et hode eller en pubic louse, loppe, sengevann eller annen parasitt eller skadedyr.

  Kontrolltiltak

  De mest radikale metodene for å fjerne støvmider fra puter sikrer deres raske ødeleggelse innen bokstavelig talt flere timer.

  Disse metodene inkluderer:

  1. Behandling av puter ved bruk av akaricider-baserte stoffer - stoffer som raskt kan drepe flått. Disse inkluderer stoffer basert på organofosforforbindelser, pyretroider, neonicotinoider og noen andre stoffer. Når du bruker dem, er det nødvendig å oppnå behandling med prepareringen av fyllstoffet selv, og ikke bare puten napernik;
  2. Fryseputer i kulde. Selv om du ved en negativ temperatur dør av mites innen noen timer, bør du holde putene i frosten i minst 2 dager for å sikre at eggene fryse ut.
  3. Oppvarming av puter i solen i flere timer med en økning i temperaturen opp til 60-65 ° C, eller vasking ved en vanntemperatur på 60 ° C.

  Mer konservative metoder tyder på langsiktig utskillelse av flått, men med mindre risiko for pute materiale.

  Spesielt er det tilrådelig:

  1. Bruk putehuller av klut som ikke tillater allergener og støv (allergenpermeabilitet - mindre enn 1%, støv - mindre enn 4%, porediameter - ikke mer enn 10 mikrometer, luftpermeabilitet - 2-6 cm 3 / (sek * cm 2));
  2. Har to sett med puter, hver av dem sover ikke mer enn 2-3 måneder på rad.

  Disse tiltakene er gode fordi de ikke krever mye innsats og gir raske resultater. Spesielt allergene som allerede er i puten, går ikke ut og går ikke inn i luftveiene i mennesket - de holdes i pute. Den samme putevarven tillater ikke at huden og flassene trenger inn i puten, og over tid mister miderne i maten matkilden. Hvis ingen samtidig sover på puter under rotasjonen i 2-3 måneder, blir kryssene igjen uten mat og dør ut over tid.

  Svært gamle og sterkt infiserte puter, der det dessuten er mugg har trolig startet, skal erstattes med nye og kastes ut.

  Tatt i betraktning at støvmidd kan leve ikke bare i puter, men også praktisk talt på andre steder i rommet, under ødeleggelsen kan de ikke være begrenset til sengen. Det er nødvendig å ta tiltak for å ødelegge dem når som helst i leiligheten der støv samler seg.

  Når du arbeider med støvmidd, er det nyttig å bruke spesielle sprayer som bryter ned tåkeallergener og gjør dem trygge for mennesker. Faktum er at selv etter fullstendig ødeleggelse av flått, kan avføringen forbli i de minste sprekkene i mange måneder, og fortsetter å forårsake allergier. Hvis lokalene behandles med spesielle nedbrytende sprayer, vil allergenene ikke lenger være farlige.

  Forhindre puteinfeksjon

  Endelig er det lettere å forhindre kryssinfeksjon fra puter enn å håndtere disse uønskede gjestene og enda mer, for å kurere allergier.

  Grunnlaget for forebygging av puteinfeksjoner er bruken av alle samme putevar som er ugjennomtrengelige for flått, allergener, støv og flass. Hvis slike putevar er lagt på alle putene, trenger ikke støvmiddene helt gjennom.

  Du bør også holde andre hendelser:

  1. Minst en gang i uken for å bytte og vaske sengetøy;
  2. En gang i uken for å gjennomføre en grundig våtrengjøring gjennom hele leiligheten, fjerner du støv fra alle steder hvor det kan samle seg;
  3. Røyker rommet regelmessig, opprettholder et normalt mikroklima her.

  Det er også nyttig å fjerne fra maksimal mengde støvakkumulatorer - tepper, tepper, myke barneleker, åpne hyller med bøker og åpne skap med ting. Her, i støvet, og det største antallet myter akkumuleres, og det kan være ekstremt vanskelig å fjerne dem fra de samme teppene. Det er nok å lukke hyllene med bøker med glassdører for å sikre at ingen partikler av menneskelig hud kommer til å falle her.

  Til slutt skal eventuelle sykdommer i luftveiene diagnostiseres raskt og i tide, hvis symptomer manifesterer seg lengre enn 7-10 dager. En slik varighet kan allerede være et tegn på allergi og kronisk betennelse, og jo raskere årsaken til sykdommen er bestemt, desto lettere vil det være å eliminere denne årsaken. Dette er viktig ikke bare for å forebygge tippbåren sensibilisering, men også for beskyttelse mot alvorlige sykdommer generelt.

 • Flere Artikler Om Typer Acne