Fregner, lentigo, melasma - er du kjent med disse ordene førstehånds? Vi gir en liste over nyttige anbefalinger for de som klarte å tjene pigmentplater eller har lidd av dem siden barndommen.

 • Årsakene til pigment flekker på ansiktet
 • Hvordan håndtere aldersplassene
 • Kosmetikk mot pigmentering
 • Sammensetningen av lightening kosmetikk
 • Oversikt over midler
 • Pigmenteringsforebygging

Årsakene til pigment flekker på ansiktet

Pigmenterte skjønnhetseksperter kaller hudområder mørket av overdreven melaninproduksjon. Det har vært vitenskapelig bevist at pigmentplettene kan ligge i epidermis, dermis og på grensen. Resultatet av korreksjonen avhenger av dybden av pigmentering: jo dypere og jo større akkumuleringen av melanin er, jo vanskeligere er det å bli kvitt den.

Pigmenterte flekker kan være medfødt, oppkjøpt eller alder. Kosmetologer eller dermatologer behandler pasienter med slike typer hyperpigmentering som fregner, lentigo, melasma og kliniske manifestasjoner av fotodamasje.

Fregner oppstår oftest hos mennesker med rett hud og blond eller rødt hår. © iStock

"Fregner (ephels) er små flekker, for det meste avrundet, jevn farge, 1-2 mm i diameter," sier Karine Vardanyan, SkinCeuticals ekspert, dermatolog og leder av European Medical Center allergi avdeling. - Ofte forekommer fregner i blondiner, brunehårede og rødhårede mennesker i åpne hudområder under aktiv påvirkning av solstråling. "

Jo mer intens UV-lyset, desto mørkere er fregner. Uten solstråling blir de bleke, og om vinteren kan de forsvinne helt.

Sunny lentigo er et ovalt pigmentspot med en størrelse på 2-20 mm. De er oftest plassert på ansikt og hender, men kan vises på kroppen. Fargene på flekkene er for det meste jevne, pigmenteringen er motstandsdyktig, den forsvinner ikke alene.

Hvordan håndtere aldersplassene

Det spiller ingen rolle, bare at du har funnet aldersplass eller har slitt med dem lenge, den første og viktigste regelen er å bruke en krem ​​med solbeskyttelsesfaktor og moderat solstråling.

Brune flekker provoserer ofte ultrafiolett. © iStock

Kosmetologer oppfordrer seg til å beskytte huden mot sola, spesielt - ansiktets hud. Ultrafiolette stråler reduserer immuniteten til huden, tørker den, fremkaller fotoalderen og utseendet på alder flekker.

Bleking kremer gir en viss effekt på betingelse av regelmessig bruk i lang tid, men de er ikke i stand til å eliminere fullstendig pigmentering. Spottene kan effektivt korrigeres bare ved hjelp av kosmetiske prosedyrer - maskinvare eller injeksjon.

Lysemidler vil hjelpe:

redusere kontrasten mellom pigmentpunktet og den omgivende huden;

redusere størrelsen på stedet;

støtte resultatet av avklaring

hindre utseendet på nye flekker.

Blekinge cremer og serum inneholder som regel en lastdose av syrer, noe som betyr at det er bedre å bruke dem i høst-vinterperioden når solen i våre breddegrader er minst aktiv.

Lightening serum med syrer og retinol kosmetologer anbefaler å bruke ved sengetid, og om morgenen på alle måter bruke en krem ​​med SPF for å unngå utseendet av nye farget.

Kosmetikk mot pigmentering

I dag er det mange metoder for korreksjon av pigmentering og hyperpigmentering. En integrert tilnærming til behandling innebærer:

reduksjon av UV-indusert melaninsyntese;

reduksjon i transport av nytt melanin til cellene.

Blekingprosedyrer inkluderer kjemiske peeling, mesoterapi, fototerapi (IPL-systemer), fonophorese og, selvfølgelig, bruk av profesjonelle og hjemmebelysningsmidler.

Kjemisk peeling

En av de mest forsiktige prosedyrene for å kvitte seg med alder flekker. Under overflaten peeling (for eksempel glykolisk), blir det tynneste øvre laget av huden gradvis fjernet under påvirkning av svake syreoppløsninger. Du må være tålmodig: For å kvitte seg med et lite pigmentert sted, trenger du en fremgangsmåte.

Med hensyn til pigmentering, som har dukket opp for noen tid siden, er bruken av medianskalinger basert på trikloreddiksyre eller retinol effektiv. Etter at deres gjennomføring krever rehabilitering i flere dager.

Mørke flekker kan være medfødte eller ervervet med alderen. © iStock

Whitening Mesotherapy

Biorevitalisering kan ikke beseire pigmentplettene - dette er et faktum. Men peptidinjeksjoner, beriket med vitamin C, bidrar ikke bare til å lette huden, men også for å forbedre immuniteten.

Fototerapi (IPL-systemer)

For de som, ved synet av en nål, går i panikk, anbefaler vi å ta en nærmere titt på maskinvareteknikkene for å håndtere pigmentering. Fototerapi er en behandling med bredbåndspulsert lys. I motsetning til laseren, brenner den ikke det øvre lag av huden, men oppvarmer det, aktiverer prosessene for å utvikle nytt kollagen og elastin.

Et visst temperatur regime gir deg mulighet til å kjempe med flekker - det er ikke smertefullt og ikke varmt. For å få et synlig resultat er 5-7 økter nok.

Laser terapi

Lasere av den nye generasjonen arbeider underverk. Den mest avanserte i dag regnes som amerikansk Fraxel og Picosure biler. Strålene varme huden dypt nok til å starte fornyelsesprosessen.

Sammensetningen av lightening kosmetikk

For å bekjempe pigmentering brukes forskjellige serum og kremer, som vi vil diskutere i neste avsnitt. La oss vurdere hvilke komponenter de jobber for.

Pigmenteringsforebygging - solbeskyttelse. © iStock

De viktigste blekningsbestanddelene blokkerer melaninsyntesen, som påvirker enzymet tyrosinase involvert i denne prosessen.

Hydrokinon er et stoff som skader eller dreper melanocytter som syntetiserer melaninpigmentet. Giftig, derfor forbudt for bruk i Europa.

Kojic acid er en av ANA-syrer med bleking og peeling action.

Arbutin er en plantekomponent som finnes i bjørnebær og brombær. I kombinasjon med kojinsyre blir bleking effekten forbedret.

Globridin - lakrisrotekstrakt (lakris), har ikke bare en bleking, men også anti-inflammatorisk effekt.

Askorbinsyre (vitamin C) er en antioksidant. Det er lett ødelagt, så L-askorbinsyre magnesiumsaltet brukes ofte i kosmetikk. Reduserer produksjonen av melanin og forbedrer kollagen syntese.

Azelaic acid - i høye konsentrasjoner har en lette effekt. Være i stand til å hemme veksten og aktiviteten til unormale melanocytter.

Fjerning av pigmentering i ansiktet hjemme

Innholdet

Det er mange måter å bekjempe pigmentering på ansiktet, som ødelegger livet til mange av det rettferdige kjønn. Vårt mål er å introdusere deg til de enkleste.

Hvordan bli kvitt pigmentering på ansiktet

Glatt hudfarge - drømmen og målet til hver kvinne. Selv om huden din ikke er perfekt, kan du med litt kunnskap forbedre tilstanden. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å kjøpe dyre midler og søke dyre tjenester fra spesialister. Det er mulig å fjerne pigmentplettene fra ansiktet uten å forlate huset. Men før du begynner på selvbleking, bør du vite hvilke flekker som kan blekes uten hjelp av spesialister, og hvilke du ikke bør berøre.

Hva du trenger å vite om pigmentering

Pigmentene setter seg selv ikke skade kroppen, men de kan være forløperne til utseendet av en alvorlig sykdom.

Én eller flere alder flekker på huden er vanligvis ingen bekymring, spesielt hvis de ikke er plassert i ansiktet. Imidlertid påvirker opphopningen av flekker eller overpigmentering utseendet og kan til og med føre til psykiske problemer, derfor er det ikke overraskende at kvinners ønske om å kvitte seg med dem så snart som mulig.

Typer pigmentering

Det er av to typer:

Pigmenterte flekker som dukket opp i en tidlig alder, eller bare - fregner, er karakteristiske hovedsakelig for eiere av rett hud og rød eller kastanjebrunt hår. Fregner er helt ufarlige, og de kan trygt fjernes hjemme. Denne typen pigmentering refererer til den primære.

Imidlertid er det pigmenteringstyper, som oppstår på grunn av funksjonsfeil i kroppen. Dette er sekundær pigmentering. I tillegg til sykdommer i de indre organer, er det en rekke faktorer som kan forårsake utseendet av pigment flekker på huden.

Vanlige årsaker til ansikts pigmentering:

 1. Overdreven solbrenthet, solbrenthet i huden;
 2. Hormonal ubalanse;
 3. Sykdommer i indre organer;
 4. Spiseforstyrrelser;
 5. alder;
 6. Eksponering for medisiner;
 7. Inflammasjon og traumer av huden;
 8. Bruk av lav-kvalitet kosmetikk;
 9. Stress.

Svært ofte vises pigmentering på gravide kvinner. Dette skyldes hormonelle forandringer, og etter hvert forsvinner pigmentpunktene seg selv. Hvis deres utseende ikke er relatert til graviditet, er det best å konsultere en gynekolog og en endokrinolog i tide og begynne den riktige behandlingen.

Pigmenteringsbehandlinger

Hvis du er bekymret for de indre organers arbeid, og samtidig er det uønsket pigmentering i ansiktet - du bør definitivt se legen din og gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Kanskje årsaken til pigmentering er en sykdom, og utseendet på flekker er et av symptomene. Forsinkelse av besøk til legen vil ikke gi noen positive resultater i kampen mot pigmentering og kan føre til en komplikasjon av sykdommen.

Da vil behandlingen ta mye mer tid og penger. Etter undersøkelsen vil legen foreskrive den nødvendige behandlingen for den identifiserte sykdommen, og sammen med dette vil det være mulig å ta vare på skjønnheten i huden.

Fjern de uutholdelige pigmentpunktene fra ansiktet ved å benytte seg av kosmetologer, eller hjemme - ved hjelp av folkeoppskrifter og profesjonelle kremer.

Tjenester tilbudt av kosmetologer

 • Beskyttelse. Med hjelp av stoffer som beskytter mot eksponering mot ultrafiolett lys, reduseres prosessen med produksjon av stoffet melanin, noe som gir flekkene en mørk farge;
 • Fotolechenie. Under retningsbestemt påvirkning av lysbølger, blir celler med overskudd av melanininnhold ødelagt;
 • Kjemisk peeling. Hudceller blir behandlet med organiske syrer som ødelegger pigmentet;
 • Mesotherapy. Virkningen på den berørte huden forekommer med preparater som inneholder aminosyrer og nukleotider som er rettet mot å ødelegge pigmentet;
 • Kryoterapi. Det brukes til å fjerne enkelte flekker, da det er stor sannsynlighet for arr ved behandling av store hudområder.
 • Dermabrasion. Det er en polering av huden, som fjerner det øverste laget av pigmentert epidermis.

Hjem måter å kvitte seg med alder flekker

Disse metodene er ganske effektive, men svært kostbare i materielle og tidsmessige termer. Derfor foretrekker de fleste eiere av overdreven pigmentering å bli kvitt dette problemet hjemme. Og ved å bruke velprøvde tradisjonelle medisinskeoppskrifter i mange år, kan det gjøres veldig vellykket. Hovedbetingelsen for suksess her er forpliktelse og regelmessighet.

Svært effektive midler for å lette og fjerne aldersflater er masker og infusjoner på plantebasert grunnlag ved å bruke:

 • honning;
 • Sitronsyre;
 • Hydrogenperoksid og så videre.

I tillegg må du drikke minst 2 liter vann per dag. Mangelen på fuktighet i kroppen fører til overdreven tørrhet i huden og kroppens manglende evne til å kvitte seg med urin og svette fra skadelige giftstoffer. Dette fører igjen til forverring av huden og utseendet på pigmentplettene på den.

Bruk av spesielle kremer til å bleke pigment

Kosmetiske selskaper har utviklet og markedsført en rekke verktøy for å bekjempe hudpigmentering. Men ikke alle kremer er trygge for helse: Ikke kjøp kremer, som inkluderer kvikksølv.
For tiden har kosmetologer syntetisert stoffet arbutin - det finnes i banan, lingonbær og bjørnebær. Arbutin er ikke dårligere enn andre potente stoffer med blekningsegenskaper, men i sammenligning med dem er det trygt for helse og har en sparsom effekt på huden.
Også verdt å bruke kremer skapt i henhold til oppskrifter av våre bestemødre - med ekstrakt av persille og lakrisrot.

Hjemmelagde oppskrifter for hudbleking og pigmentfjerning

 • Med aspirin: knus i pulver ti tabletter av acetylsalisylsyre og vitamin C og oppløs det resulterende pulveret i en halv kopp kefir.

Påfør den resulterende massen på områder med pigmentpunkter i noen få minutter. Du vil føle en liten prikkende følelse, men hvis det er en brennende følelse som forårsaker smerte, skyll huden straks av huden. Hvis prosedyren overføres smertefritt, øker eksponeringstiden hver gang. Etter fjerning av peelingskomposisjonen er det nødvendig å mate huden. Hjemmelaget rømme eller fettkrem vil tjene som et godt alternativ til kremet - i tillegg til ernæringseffekten, vil de i tillegg hvite huden.

 • Med sitronsaft: I en teskje flytende honning drypp to eller tre dråper sitron- eller limejuice. Smør honning flekkene med denne kjære flere ganger om dagen. Hvis prosedyren overføres normalt, kan prosentandelen av sitrusjuice gradvis økes. Du kan smøre flekkene og rengjøre sitronsaft, men denne metoden er bare egnet for normal og fet hud. For tørr og sensitiv hud, bruk ikke ufortynnet sitronsaft.
 • Basert på hydrogenperoksid: ta en spiseskje honning, fett hytteost og tilsett kyllingegulv der. Bland godt og tilsett 5 til 6 dråper hydrogenperoksid til den resulterende slurryen. Påfør aldersplassene i 15-20 minutter, skyll deretter med varmt vann. Denne peeling kan gjøres til eiere av tørr hud. For fet hud kan du smøre det pigmenterte området med en vattpinne dyppet i peroksid, eller lage en blanding, som inkluderer: egghvite, ti dråper sitronsaft og peroksid 3%. Eksponeringstiden er den samme som for tørr hud.
 • Med en agurk. I sommerperioden for masker kan du bruke agurk topper - hakket gress fylles med kokende vann og infunderes i seks timer.

Du kan bare kutte den friske agurken på tynne plater og sette dem på ansiktet.

Legg til fersk agurkjuice i en liten mengde melk eller rømme, suge en gasbind serviet i blandingen og påfør ansiktet i en halv time. Skyll deretter med varmt vann og legg fuktighetskrem på huden.

 • Med pulver bodyaga. Tilsett et par dråper vegetabilsk olje til apotekspulveret av medisinske urter og rør til en grøtstat. Smør den resulterende massepigmenthuden.

Dette er ikke en komplett liste over hjemmebaserte anti-pigmenteringsprodukter på ansiktet.

Saften av persille, løk, rå poteter, umodne solbær og mange andre frukter og grønnsaker har gode hvitere og peeling egenskaper. Disse egenskapene har vært vellykket brukt i årevis for å bli kvitt alderspots av forskjellig opprinnelse.

Som du vet, er sykdommen lettere å forhindre enn å ta behandling.

Det samme gjelder i noen tilfeller og pigmentflekker for eksempel:

 • Begrense soling;
 • Bruken av kremer med høy UV-beskyttelse;
 • En lue med bred kant beskytter deg mot overdreven pigmentering om sommeren.

Riktig ernæring vil også gi positive resultater.

3 enkle måter å raskt fjerne alder flekker på ansiktet

Ansiktet er den mest åpne delen av kroppen, slik at utseendet på eventuelle feil på den, inkludert pigmentpletter, er veldig frustrerende, spesielt for kvinner. Tross alt bekymrer hver jente eller dame om utseendet hennes.

Utseendet til alder flekker på ansiktets hud kan utløses av graviditet, akne, hormonelle lidelser i kroppen, sykdommer i fordøyelsessystemet organer, eksponering for sollys og til og med aldring av huden.

Gitt utbredelsen av dette problemet, har vi samlet i dette emnet de mest effektive metodene som vil hjelpe deg med å fjerne pigmentering fra ansiktet raskt og permanent.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet?

Hvis huden i ansiktet er pigmentert, vil en kosmetolog hjelpe til med dette problemet. Moderne kosmetologi har et imponerende arsenal av anti-pigmentering på ansiktet, nemlig:

 • lysbehandling;
 • peeling;
 • laserterapi og andre salongprosedyrer.

Bruk av fototerapi for pigmentpletter på ansiktet

Fototerapi innebærer eliminering av pigmentering ved hjelp av lommelykter (pulser), som ødelegger melanin, det vil si bunnen av pigmentflettene. Effektiviteten av fototerapi fremgår av positiv tilbakemelding fra klienter som gjennomgikk denne prosedyren.

Umiddelbart etter behandling med pulser av flekker, er huden litt mørkere, men med tiden oppstår peeling, som forsvinner uten spor. Effekten av fototerapi er merkbar etter den første prosedyren.

Fordelene ved fototerapi kan kalles en smertefri prosedyre, en rask gjenopprettingstid, fravær av arr og høy effektivitet.

Men samtidig er det en rekke kontraindikasjoner for fototerapi, nemlig:

 • veldig følsom hud i ansiktet;
 • betennelse i huden i pigmenteringsområdet;
 • hudlesjoner herpesvirus;
 • redusert blodpropp
 • Tilstedeværelsen av diabetes;
 • Tilstedeværelsen av arr og arr i pigmenteringsområdet.

Fjerning av pigmenteringspunkter med peeling

Pigment flekker på ansiktet fjerner mest effektivt kjemiske peeling. Essensen av denne metoden ligger i applikasjonen på huden med pigmentering av kjemikalier som fjerner laget av gamle celler i epidermis. På grunn av dette lyser huden.

Avhengig av graden av pigmentering, kan overfladisk, middels eller dyp peeling påføres.

Når overflaten peeling er fjernet bare det øvre laget av epidermis. Det optimale kurset i denne prosedyren er 4-10 ganger med et intervall på 10 dager. Overflateflingingen kan utføres en gang i året.

Median kjemiske peeling utføres en gang i måneden, da i dette tilfellet eksponeres de dypere lagene av huden.

Dyp kjemisk peeling er den mest traumatiske prosedyren, så den utføres en gang i seks måneder.

Etter peeling, kan brenning og rødhet i ansiktets hud være tilstede hele dagen. Hvis dyp peeling ble utført, kan disse effektene vare opptil to uker.

Fjerning av pigmentering på ansiktet med en laser

Pigmentering laser terapi i ansiktet er i dag den sikreste og mest effektive metoden, siden laseren bare påvirker det pigmenterte området i huden. Sunn hud påvirkes ikke av denne prosedyren.

Bare to uker etter slutten av løpet av laserterapi fjernes pigmentplettene helt og fullt.

Blant fordelene med laserterapi av pigmentering på ansiktet bør noteres som:

 • høyeste effektivitet;
 • smertefri;
 • atraumatisk;
 • effekten kommer raskt, bokstavelig talt etter den første prosedyren.

Kontraindikasjoner for fjerning av pigmentering med laser:

 • bærer et barn;
 • amming;
 • onkologiske sykdommer;
 • solbrun hud i ansiktet;
 • inflammatorisk prosess på ansiktets hud.

En betydelig ulempe ved de ovennevnte kosmetologiske prosedyrene er en ganske høy pris, slik at ikke alle har råd til slike tjenester. I dette tilfellet kan du bruke de populære metodene, som vi diskuterer senere i emnet.

En fototerapi-prosedyre koster i gjennomsnitt 4000 rubler, kjemisk peeling - 3000 rubler og laserterapi - 18.000 rubler.

Er det mulig å fjerne pigmenteringspunktene i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

For å fjerne pigmentplettene, kan du bruke kremer, serum, masker, peeling og lotioner som kan hvite huden og fjerne døde hudceller i epidermisene. Men før du bruker noe kosmetisk produkt, gjør det ikke vondt å konsultere en kosmetolog eller en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din hudtype.

Følgende rettsmidler er de mest populære og effektive i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet:

 • krem Ahromin. Dette stoffet har mange positive vurderinger i ulike fora, så vel som eksperter anbefaler det. Cream Ahromin designet for å beskytte huden mot ultrafiolette stråler, men samtidig dekomponerer den melanin og fjerner pigmentering. Kostnad - 90 rubler;
 • krem melanat. Denne krem ​​er et godkjent preparat mot pigmentering fra den engelske produsenten. Med Melanative, kan du fjerne pigment flekker av en hvilken som helst opprinnelse (etter akne, fregner, graviditet, senil, etc.). Kostnad - 150 rubler;
 • Klirvin krem. Mange klager over en skarp lukt og for oljeaktig struktur av denne kremet, men samtidig noterer de seg høy effektivitet i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet. Effekten blir merkbar bokstavelig en uke etter påføring, og etter 8 uker med vanlig bruk lyser huden merkbart. Kostnad - 80 rubler;
 • Clotrimazole salve er et offisielt antifungal stoff som også har en tendens til å lette pigmentflettene. Kostnad - 40 rubler.
 • Badyaga forte. Dette middelet kan effektivt brukes hjemme for å fjerne pigmenteringspunkter, men det anbefales ikke å brukes på overfølsom hud, da det kan oppstå ubehag. Kostnad - 90 rubler.
 • krem bor plus. Denne krem ​​beskytter ikke bare huden mot akne, irritasjon og strekkmerker, men skinner også huden på ansiktet. Det er mulig at Boro Plus er mindre effektiv enn kremer som beskrevet ovenfor, så det er bedre å bruke det for å forhindre pigmentering. Kostnad - 95 rubler.
 • serum idealia pro. Dette verktøyet er ganske dyrt, ca 2500 rubler, men kostnaden er fullstendig kompensert av effektiviteten. Legemidlet eliminerer eventuelle pigmentflekker og forhindrer dannelsen av huden i alle aldre.

Hvordan fjerne pigment flekker i ansiktet hjemme?

Som vi allerede har sagt, har flertallet av de kvinnene som har møtt pigmentering i ansiktet ikke råd til salongskjønnhetsprosedyrer, derfor bruker de folkemetoder.

Vurder den mest effektive og populære måten for tradisjonell medisin og kosmetologi.

 • Sitronsaft. Prosedyren er veldig enkel og rimelig, du må bare kjøpe en sitron og klemme juice ut av den, som er gjennomvåt i en bomullsstykke og utmerker huden i ansiktet, der det er pigment flekker. Etter at saften tørker, er det nødvendig å vaske ansiktet ditt med kaldt vann uten såpe. Effekten av prosedyren vil vises på den fjerde dagen med vanlig bruk, men for å konsolidere resultatet må du fullføre et kurs - 10 dager.
 • Kefir og sur melk. Disse meieriprodukter kan ikke bare spises, men også brukes til å eliminere alder flekker. Ansiktshud smurt med yoghurt eller yoghurt, og la denne masken stå i 15 minutter, vask deretter av med rent vann. Prosedyren utføres to ganger om dagen.
 • Kefir og tomater. 2 ss yoghurt blandet med 1 ss frisk tomatjuice. Den resulterende blandingen påføres med en bomullspute på ansiktet og forlates i 20 minutter og vaskes deretter av med vann uten såpe.
 • Poteter. De vasket og skrællede råpotetene er skåret i tynne sirkler og spredt på problemområdene i ansiktet i 5 minutter, hvorpå de fjernes og huden vaskes med rent vann uten såpe.
 • Melk og honning. 30 ml melk er blandet med en spiseskje flytende honning. Masken påføres de pigmenterte områdene i ansiktet i 20 minutter og vaskes av med vann.
 • Persille. Denne planten har en bleking og regenererende effekt. For tilberedning av infusjon trenger en haug med friske urter, som trenger å male og helles en liter kokende vann. Insister på infusjon under lokket i 2-3 timer. Det resulterende verktøyet kan brukes som rensende lotion om morgenen og kvelden.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet etter graviditet?

Hvert sekund gravid kvinne står overfor pigment flekker på kroppen, men de største problemene er forårsaket av slike feil på ansiktets hud, fordi du ikke kan gjemme dem med klær. Årsaken til pigmentering hos gravide er direkte relatert til endringer i hormonbalansen i kroppen.

I de fleste kvinner forsvinner pigmentering alene etter fødsel, men hva skal man gjøre hvis dette ikke skjer. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte prosedyrene og verktøyene. Bare når du velger en metode og betyr at du må nøye undersøke kontraindikasjoner og bivirkninger for å eliminere den negative effekten på brystmelk og ikke skade barnet ditt.

Midler og prosedyrer som kan brukes etter fødsel:

 • hudoren krem Verktøyet brukes på problemområder av huden om morgenen og kvelden i 1-3 måneder;
 • salicylisk peeling;
 • Masker med kropp eller hvit leire. Prosedyren utføres en gang om dagen i 10 dager.
 • ultralyd ansiktsrengjøring;
 • laser tulp;
 • de ovennevnte folkemidlene;

Hvordan fjerne senile alder flekker på ansiktet?

For å fjerne alderspigmentering på ansiktets hud, kan du bruke blekekrem, salver, lotioner, som inneholder hydrokinon eller tretonin. Disse stoffene effektiviserer huden, eliminerer pigmentering.

Du kan også bruke tjenester av en skjønnhetspleie som kan utføre kjemisk ansiktsskille eller laserpolering av problemområder. Salonprosedyrer gir selvfølgelig det beste resultatet, men hvis det ikke finnes en slik mulighet, kan du ty til folkemessige rettsmidler, som vi snakket om tidligere.

Kampen mot pigmentering på ansiktets hud er en ganske lang og arbeidskrevende prosess, og dessverre er det ikke noe magisk middel som vil redde deg fra dette problemet på en dag. Du må også huske at før du begynner å fjerne pigmentering fra ansiktet, må du avgjøre årsakene til utseendet, fordi du bare kan oppnå ønsket resultat ved å fjerne forårsakerfaktoren.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

Pigment flekker på ansiktet - en vanlig kosmetisk defekt. Det oppstår vanligvis hos kvinner, mye mindre ofte hos menn. Spots vises fordi melanin produseres intensivt i menneskekroppen. Økt pigmentering gir psykisk ubehag, visuelt alderen person.

Spots forekommer av eksterne og interne grunner. De er trygge i naturen og skader ikke kroppen, men hvis interne sykdommer bidrar til deres utseende, bør du konsultere en lege for å behandle den underliggende sykdommen.

Pigment flekker forårsaket av eksterne faktorer kan fjernes i skjønnhetssalonger. De er klare til avklaring ved bruk av terapeutiske kremer, medisiner og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Årsaker til flekker

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Hudpigmentering assosiert med hormonelle endringer i medisin kalles chloasma. Spots i ansiktet oppstår under graviditet og etter fødsel. For tidlig opphør av laktasjon, langvarig bruk av prevensjonsmidler, gjentatt svangerskap (hvis det følger den forrige graviditeten) bidrar til utseendet av chloasm.
 2. Allergiske reaksjoner - pigment flekker kan dukke opp mens du tar medisiner (antibiotika), ved hjelp av produkter med kjemiske tilsetningsstoffer, ved bruk av lavkvalitets og utgått kosmetikk.
 3. Alder - over tid, mister huden sin elastisitet og slites ut. Melanocyttceller slutter å produsere melanin på enkelte steder, derfor oppstår pigmentflekker.
 4. Genetisk predisposisjon - barnet er allerede født med et fødselsmerke eller det oppstår i barndommen eller ungdomsårene.
 5. Skade på huden - på et kuttsted, akkumulerer slitasje eller solbrent melanin og et pigmentspot blir dannet. Denne situasjonen er mulig i tilfelle hvor såret ikke heler i lang tid.
 6. Sykdommer i mage og tarmkanalen bidrar til utseendet av flekker. I dette tilfellet bør du kontakte en lege for effektiv behandling.
 7. Hvis en person er i konstant stress, kan nervøs spenning gi opphav til pigmenterte hudområder i ansiktet.
  Mangelen på vitaminer og mineraler, misbruk av solbad eller solsenger bidrar til farging.

Typer flekker

 1. Fregner - er dannet på lys og sensitiv hud. De vises i den varme årstiden, da solens stråler begynner å påvirke huden. Melanin akkumuleres og flekker vises. De kan misfarges hjemme, på folkemessige måter. Men mange mennesker anser ikke fregner en kosmetisk defekt. De kan være et høydepunkt og understreke utseendet til en person.
 2. Vitiligo - flekker som vises i de tilfeller der melanocytter ikke gir noe fargepigment i det hele tatt. Patologi er fortsatt ikke fullt ut forstått. Hjemmelagde misfargingsmetoder gir ingen resultater.
 3. Lentigo - alder flekker som vises med alder. Det påvirker folk eldre enn femti år. Vises på åpne hudområder som ofte blir utsatt for sollys. Lentigo lokalisert på ansikt, skuldre, underarmer, nakke, hals.
 4. Chloasma - flekker som fremkommer som følge av hormonelle forandringer. Etter at den hormonelle bakgrunnen er stabilisert, forsvinner pigmentområdene. Bruk av kosmetikk og tradisjonell medisin oppskrifter vil øke hastigheten på prosessen med å lette huden.
 5. Nevi - i hverdagen kalles de mol. Nevi kan ikke fjernes selv. De blir kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hud dispensaries med en laser. Etter å ha fjernet molene, tar legene materialet og kontrollerer det for tilstedeværelse av ondartede celler.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

I utgangspunktet, når det oppstår en defekt, er det verdt å kontakte en lege for å finne ut hvilken type hudpigmenteringen har. Hvis vi snakker om brudd på arbeidet med de indre organene, så er den viktigste sykdommen å bli behandlet. Etter riktig valgt behandling forsvinner flekkene.

Noen ganger oppstår feilen på grunn av mekanisk skade, aldersrelaterte endringer eller som følge av overdreven eksponering for sollys. I disse tilfellene kan du bli kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hjemme.

Skjønnhetssalongfjerning

Det finnes flere metoder som brukes av kosmetologer. Med deres hjelp, kan du raskt bli kvitt alder flekker på ansiktet.

 1. Kjemisk peeling - er at en svak syreoppløsning påføres de skadede områdene. Frukt-, glykol- eller trikloreddiksyre kan brukes. Dette forårsaker en svak og kontrollert brenning, hvorpå de øvre lagene av epidermis fjernes.
 2. Ultralyd peeling. Innvendig blir huden grundig rengjort, og deretter påføres kosmetiske stoffer. I neste trinn behandles huden med en ultralydsmaskin. Prosedyren kan utføres ikke mer enn en gang i året.
 3. Fototerapi - en prosedyre som påvirker ansiktets hud med lysbølger av forskjellige lengder. Bølgene virker på pigmentet, det kollapser, etter hvert blir flekken lettere, og forsvinner da helt. Under prosedyren føler personen seg en liten prikkling. Resultatet er synlig etter 2 - 3 prosedyrer. Intervallet mellom dem må være minst tre uker.
 4. Laser resurfacing er en prosedyre der tonen i ansiktet er justert med en laser. Stråler fjerner forsiktig aldersplassene og forbedrer hudens tone.
 5. Kryoterapi - fjerning av pigmentsteder med flytende nitrogen. Flytende nitrogen blir påført pigmentplettene, som følge av at defekten er frosset. På stedet er det en blister som eksfolierer sammen med de øvre lagene av epidermis.

Bruk av kosmetikk

Mange kvinner vet ikke hvordan man kan bli kvitt aldersplassene i ansiktet raskt og smertefritt uten å henvise til en skjønnhetspleie. Spesielle medisinske preparater (kremer, lotioner, geler) vil bidra til å rengjøre ansiktet.

Vær oppmerksom på at de inkluderer en av følgende komponenter:

 • Retinol - fornyer huden i ansiktet, med konstant bruk, dør celler med høyt innhold av melanin av og smelter gradvis av;
 • hydrokinon - et stoff som blokkerer produksjonen av melanin, ødelegger pigment flekker. Men kremer som inneholder hydrokinon bør brukes forsiktig. Det aktive stoffet er giftig, forårsaker kløe og rødhet;
 • azelainsyre og glykolsyre - bidra til avklaring av huden;
 • Arbutin og kojinsyre er et alternativ til hydrokinon. Virkningsmekanismen er den samme, men stoffene er trygge for helse og giftfri;
 • askorbinsyre - verktøyet håndterer hudbleking, hjelper celleregenerering, forbedrer hudtonen.

Hvis du vil kjøpe krem ​​fra alder og andre preparater for ansiktsbleking, vennligst kontakt apotek eller skjønnhetssalonger. Før du kjøper, les kontraindikasjoner, vurder hudtype. De vanligste kremer inkluderer følgende: "Ahromin MAX", "Vitex", "Vichy Idealia PRO", "Orquid Vital of Garnier", "Trinity M", "KORA".

Folkeveier

Konditorier av alternativ medisin, herbalists og naturopater har lenge kjent hvordan man enkelt og raskt kan bli kvitt alderspots i ansiktet ved hjelp av populære metoder. Hjemmebehandling brukte masker fra grønnsaker, planter, sitrus. Den viktigste aktive ingrediensen er ascorbinsyre.

Påvirker pigmentering, det lyser melanin. Ofte brukt hydrogenperoksid, kosmetisk leire (solgt i apotek), og så. Hvis behandling av folkemetoder ikke gir noen resultater, bør du søke hjelp fra leger.

Bruk av persille

Anlegget holder huden ung. For dette ble persille kalt "kvinnelig gress". Det fjerner forsiktig alder flekker uten å skade ansiktets hud. Effekten oppnås på grunn av askorbinsyre, flavonoider og pektiner som finnes i plantens saft. De påvirker melanocytter og reduserer aktiviteten.

 1. Ta en stor haug persille, klipp den og bla på en blender. Dampen gasbind i fersk juice, bruk den til alder flekker, skyll med varmt vann etter tjue minutter. Gjenta prosedyren daglig i to uker.
 2. For å hjelpe i kampen mot hudfeil kan avkok av persille. Ta en del av frøet eller tørket rot av planten, hell fem deler vann. Kok i et vannbad i 15 minutter. Damp gauze i det og påfør det på berørte områder på ansiktet i 20-30 minutter, vask deretter med varmt vann. Utfør prosedyren hver morgen, to uker på rad. Hold avkok i kjøleskapet, i en glassbeholder.
 3. Ta noen skjeer med kjøttkraft, legg til et par dråper ferskpresset sitronsaft. Fukt en bomullspinne i løsningen og rengjør ansiktets hud i stedet for tonic. Det gjenværende produktet kan ikke lagres, hell det. Hver morgen, lage en frisk tonic og tørk ansiktet med det. Om to uker blir ansiktshuden ryddet.

Bodyaga å hjelpe

Mask gjøres best om vinteren, når aktiviteten til sollys er redusert. Ta et bodyagi pulver, tilsett hydrogenperoksid eller vegetabilsk olje for å gjøre en tynn våt.

Påfør på de skadede områdene i ansiktet og la det gå i femten minutter. Gradvis begynner huden på flekkene å skrelle, så bruk nærende kremer. Påfør masken en gang i uken til flekken lyser.

Bruken av celandine

Sap av planten brukes til behandling av mange sykdommer. Det bidrar til å fjerne alder flekker, gjør huden lettere med 3 - 4 toner. Ta fersk celandine og klem ut 10 ml juice fra stilkene. Bland den med 50 gram vodka. Behandle med denne løsningen hudfeil fra 3 til 5 ganger daglig i 3 dager. Denne metoden er ganske aggressiv. Hvis du har sensitiv hud, så bruk produktet 2 ganger om dagen. Behandlingens varighet er to uker. Denne metoden er mer forsiktig.

Honning med sitron

Denne blandingen har en mild og forsiktig effekt på huden. Ta to spiseskjeer av naturlig, flytende honning. Tilsett saften av en sitron og bland ingrediensene grundig. Damp et stykke gasbind i blandingen, fest det til alder flekker, hold i 15 minutter. Bruk verktøyet en gang om dagen i to uker. Blandingen kan lagres i kjøleskapet, men ikke mer enn 5 dager.

Dra nytte av en agurk

Hvis en kvinne har et pigmentspott på ansiktet hennes, og hun ikke vet hvordan det er best å kvitte seg med det, for ikke å skade huden, kan du trygt bruke en maske med agurker. Denne grønnsaken har etablert seg som en av de beste og forsiktige middelene for å lysere pigmentområder.

Ta en moden agurk og rist den på en fin rist, klem litt juice ut av det. Påfør røret på et rent ansikt, la det stå i en halv time og skyll deretter. Varigheten av behandlingen er 30 dager, gjør en maske om morgenen og før sengetid.

Hvordan rense huden under graviditet og etter fødsel

Under fødsel av barnet i den kvinnelige kroppen oppstår hormonal justering. Pigmenterte flekker vises på huden av forventende mødre. Ofte hvitner kvinner ikke huden under svangerskapet. Faktum er at kosmetiske prosedyrer er forbudt på dette tidspunktet, er bruk av medisinske kremer også kontraindisert.

Gentle folkemetoder vil bidra til å lette huden litt. Før du bruker hjemmemetoder, bør du konsultere legen din, og det beste alternativet er å vente på at barnet blir født, og gjør deretter hudblegning.

Etter fødselen av babyen, kan du gjøre utseendet og tilstanden til huden. Mange unge mødre vet ikke hvordan man trygt kan kvitte seg med alder flekker på ansiktet. Prosedyren er mulig selv hjemme, men bare etter fødsel.

 1. Vanlig vask med havregrynsåpe. For å gjøre det, hakk havregrynene i en blender, legg dem i en nylonstikk og fest dem tett. Bruk det som en såpe mens du vasker.
 2. Rubbing løk - effektivt hjelper i kampen mot fregner. Vask ansiktet og gni det med løkjuice, spred et tynt lag med rømme på toppen. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.
 3. Bruk masker - bland i like deler honning og fiskeolje. Påfør på renset hud. Vask ansiktet ditt senest 15 minutter.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Pigment flekker på ansiktet er trygge hvis de er forårsaket av eksterne faktorer. De kan fjernes i skjønnhetssalonger, de kan klargjøres hjemme. For dette brukes folkeserviser eller kosmetisk helbredende kremer. Hvis flekken oppstår på grunn av interne funksjonsfeil i kroppen, bør du konsultere en lege og gjennomgå et behandlingsforløp.

Fjerning av alder flekker på ansiktet

Pigment flekker er en kosmetisk defekt som ikke er skadelig for helsen. Men slike utslett forårsaker estetisk ubehag, spesielt hvis ansiktsdannelsen.

I dette tilfellet, prøver å kvitte seg med slike mangler. Det er flere måter å fjerne pigment flekker på ansiktet. Det anbefales å bli kjent med hver av dem for å velge det mest akseptable alternativet.

Pigmenteringsbehandlinger

For å fjerne pigmentplaten på ansiktet, er det viktig å etablere årsaken til dannelsen av lesjoner. For å gjøre dette, anbefales det å konsultere lege. Noen ganger er pigmentflekker symptomatologi av noen indre organers patologi.

I dette tilfellet, før kosmetiske tiltak, er det nødvendig å gjennomgå terapeutiske prosedyrer for å kvitte seg med sykdommen. Først da kan vi forvente at manipuleringen av fjerning av pigmentflettene vil gi et positivt resultat.

Ofte oppstår pigmentering hos kvinner under graviditet. Årsaken til dette er omorganisering av hormonell bakgrunn.

Vanligvis krever denne situasjonen ikke intervensjon, fordi utslett forsvinner i seg selv etter fødselen. Men hvis flekkene dukket opp i ansiktet, kan en kvinne ikke alltid vente på slutten av graviditeten.

Hvis det er behov for å bli kvitt pigmentering i barneperioden, anbefales det å konsultere en spesialist. Bare en lege kan foreskrive riktig prosedyre som løser problemet og ikke skader moren og barnet.

En profesjonell vil bidra til å permanent fjerne alder flekker. Du kan også løse problemet hjemme, ved hjelp av spesielle kosmetiske produkter.

Tjenester tilbudt av kosmetologer

Hvordan raskt bli kvitt alder flekker på ansiktet vet skjønnhetspleie. Salonene tilbyr følgende prosedyrer som eliminerer slike utslett på epidermis:

 • Dermabrasion. Essensen av en slik manipulasjon er polermetoden av epidermis. Som et resultat blir det øvre lag av huden fjernet, og som et resultat forsvinner pigmentflettene;
 • Laser terapi I dette tilfellet behandles epidermis med en laser. Dette bidrar ikke bare til å utvide ansiktsskyggen, men forbedrer også tilstanden til epidermis generelt.
 • Mesotherapy. Ved utførelse av en slik manipulering behandles epidermis med spesielle midler, som inkluderer nukleotider og aminosyrer. Slike stoffer ødelegger pigmentering og hvitner huden;
 • Fotolechenie. Kjernen i prosedyren - effekten på epidermis med lysbølger. Dette ødelegger celler med økt forekomst av melanin og pigmenteringen forsvinner;
 • Kryoterapi. Dette er effekten på enkeltformasjoner av flytende nitrogen. Som et resultat forsvinner flekkene. Kryoterapi utføres ikke i tilfelle at store områder av ansiktets epidermis er skadet, da dette kan forårsake arrdannelse.
 • Kjemisk eksponering (peeling). Kjernen i prosedyren er behandling av ansiktshuden i organer som inneholder organiske syrer. Slike stoffer ødelegger pigmentflettene og gjør huden hvitere;
 • Ultralyd peeling. Denne manipulasjonen utføres i flere stadier. For det første er epidermis fri for kosmetikk og smuss. Deretter påføres spesielle kosmetiske preparater på ansiktet. Deretter behandles epidermis med en ultralydsmaskin. Etter det blir huden ren. Pigmentering kan fjernes med denne metoden en gang per 12 måneder;
 • Bruk av produkter for å beskytte epidermis mot ultrafiolett stråling. I dette tilfellet er syntesen av melanin blokkert. Bruken av slike midler i lang tid fører til misfarging av formasjonene.

Behandling av alderspott på disse måtene skal utføres av en profesjonell. Bare i dette tilfellet kan du stole på et positivt resultat og fraværet av alvorlige konsekvenser for kroppen.

Hjem måter å kvitte seg med alder flekker

Det er flere måter å kvitte seg med alder flekker på ansiktet hjemme. Å løse problemet vil hjelpe masken, som inkluderer ett av følgende produkter:

 • ingefær;
 • hydrogenperoksid;
 • sitronsaft;
 • honning og andre ingredienser.

Mange masker bidrar til å kvitte seg ikke bare med pigmentflekker, men også av akne, så vel som akne tilstede i ansiktet.

Effektive pigmenteringsmidler er også peeling. Vanligvis brukes aspirin til å lage preparater. Bruk av acetylsalisylsyre for ansiktet hjemme vil være et alternativ til salongskall.

Før du bruker noen midler til alternativ medisin, krever en test for allergiske reaksjoner. For å gjøre dette, blir stoffet påført et lite hudområde på håndleddet i 15 minutter. Prosedyren utføres bare hvis det ikke er noen reaksjoner på epidermis i form av utslett, rødhet, kløe og brenning.

Bruk av spesielle kremer til å bleke pigment

På apotek og spesialforretninger er det mange rettsmidler for pigmentpletter på ansiktet. Fjern effektivt dannelsen av disse produktene, som inkluderer slike komponenter:

 • Retinol. Dette stoffet ødelegger celler med økt forekomst av melanin. Retinol whitens også huden. Resultatet kan kun vurderes under betingelse av langsiktig og regelmessig bruk;
 • Glykolsyre og azelainsyre. Behold lysende egenskaper.
 • Hydrokinon. Forstyrrer syntesen av melanin og eliminerer pigmentering. Imidlertid anbefales det at produkter som inneholder dette produktet brukes med forsiktighet, da stoffet forårsaker allergiske reaksjoner på epidermis;
 • Ascorbinsyre. Den har bleking egenskaper, fremmer celleregenerering og generelt forbedrer tilstanden til huden;
 • Kojinsyre og arbutin. Slike produkter har lignende egenskaper med hydrokinon. Imidlertid forårsaker disse produktene sjelden atypiske reaksjoner.

Eksperter anbefaler også å ta hensyn til forberedelsene, som inkluderer naturlige ingredienser med bleking egenskaper: aloe vera, agurk, sitronsaft og andre.

Når vi reduserer pigmentering på nesen eller andre områder av ansiktet, er det viktig å følge reglene for bruk av midler. Bare i dette tilfellet kan du stole på et positivt resultat.

Hjemmelagde oppskrifter for hudbleking og pigmentfjerning

Folkemedisinene for alder flekker i ansiktet har lenge vist seg effektiv. Slike verktøy er trygge fordi sammensetningen inneholder bare naturlige ingredienser.

Å vite hvordan du raskt fjerner aldersflater fra ansiktet hjemme, kan ikke kontakte skjønnhetssalongen og spare mye penger for et spesialbesøk. Nedenfor er oppskrifter for utarbeidelse av de mest effektive midler.

Peeling med sitronsaft

Når du bruker sitron fra pigmentpletter på ansiktet, er det viktig når du lager et produkt for å observere proporsjonene av komponentene:

 • flytende honning - 1 liten skje;
 • sitronsaft - 3 dråper.

Produktene kombineres og omrøres grundig. Det resulterende produktet behandles problemområder flere ganger om dagen. Produktet holdes i ansiktet i flere minutter og skylles med varmt vann. Etter det anbefales det å bruke fuktighetskrem på ansiktet.

Hydrogenperoksid peeling

Dette verktøyet anbefales til bruk for tørrtype-epidermis. For forberedelse av peeling take:

 • hydrogenperoksid - 5-6 dråper;
 • honning - 1 stor skje;
 • hytteost - 1 stor skje;
 • kyllingegulv - 1 stk.

Høst ost grundig knead og bland med honning. Etter det blir kyllingegulven grundig pisket til skum oppstår.

Alle produkter er blandet, tilsatt hydrogenperoksid og rør massen igjen. Det resulterende verktøyet er plassert på problemområder i huden i en kvart time. Deretter fjernes peeling og vaskes.

For en fett type epidermis anbefales en annen peeling. For matlaging betyr det nødvendig:

 • hydrogenperoksid - 10 dråper;
 • sitronsaft - 10 dråper;
 • kyllingprotein - 1 stk.

Kyllingprotein er grundig pisket til skumdannelse. Deretter tilsettes sitronsaft og hydrogenperoksid.

Verktøyet blandes og brukes til problemområder for en kvart time. Skal deretter av med varmt vann. Manipuleringen utføres hver uke til problemet er løst.

Aspirin peeling

For matlaging må du ta:

 • acetylsalisylsyre - 10 tabletter;
 • askorbinsyre - 10 tabletter;
 • kefir - 0,5 kopper.

Alle tabletter er malt i pulver. Etter dette fortynnes preparatene i den angitte mengden kefir. Den resulterende massen påføres på områder av epidermis i noen minutter.

Skal deretter av med varmt vann. Hvis det var en sterk brennende følelse etter påføring, anbefales det å stoppe prosedyren og vaske umiddelbart, og å nekte å bruke produktet.

Persille Komprimer

For forberedelse av midler er den store haug persille nødvendig. Planten vaskes grundig og males med en blender. Den resulterende slurryen er pakket inn i osteklær og presset juice.

Etter det blir saften fuktet med et stykke gassbind og plassert på ansiktet i noen minutter. Manipulering utføres daglig til pigmenteringen forsvinner.

Cream mask

For dette verktøyet vil kremen kreme med en høy massefraksjon av fett. Midler påføres ansiktet i flere minutter. Deretter vaskes med varmt vann. Denne masken lindrer ikke bare pigmentflettene, men nærer også huden med nyttige elementer.

Mask med agurk

 • Agurk mellomstørrelse - 0,5 stk.
 • rømme - 2 store skjeer.

Gurka gned i et stort rivejern. Den resulterende slurryen blandes med rømme og påføres ansiktet i 15 minutter. Deretter fjernes masken og vaskes. Denne behandlingen utføres to ganger i uken til problemet er løst.

Lotion med celandine juice

For utarbeidelse av verktøy vil det være behov for slike produkter:

 • celandine juice - 10 ml;
 • Vodka - 50 ml.

Begge komponentene kombineres og omrøres. Det resulterende middel er impregnert med en bomullspinne og tørker problemområder av epidermis.

Etter en kvart time, vask med varmt vann. Manipulering utføres 5 ganger om dagen i tre dager. I tilfelle hypersensitivitet i epidermis, anbefales det å behandle problemområder 2 ganger om dagen. I dette tilfellet bør varigheten av behandlingen være 2 uker.

Kroppsmaske

 • bodyagi pulver - en halv teskje;
 • vegetabilsk olje - "med øye".

Vegetabilsk olje legges til pulveret i kroppen, slik at konsistensen av flytende surkrem oppnås. Det resulterende produktet påføres problemområder i en kvart time.

Etter det blir masken fjernet, vasket og satt fuktighetskrem. Verktøyet brukes en gang i uka til problemet er løst.

Hjem tonic

For forberedelse av tonic som kreves:

 • persillefrø - 1 del;
 • vann - 5 deler;
 • sitronsaft - noen få dråper.

Persillefrø er hellet med kokende vann og holdt kokende vann over dampen i en kvart time. Deretter blir midlet avkjølt og filtrert.

Tre store skjeer kjøttkraft måles ut fra den totale mengden kjøttkraft og tre dråper sitronsaft tilsettes. Tonic brukes til å tørke ansiktet flere ganger om dagen til problemområdene i ansiktet blir avklart.

I videoen snakker spesialisten om pigmentering og hvordan man løser problemet.

Foto pigmentering

Bildet nedenfor viser hvordan pigmentflatene ser på ansiktet.

For å kvitte seg med alder flekker i ansiktet, anbefales det å henvende seg til fagfolk eller bruke blekemidler hjemme. Det viktigste er å velge riktig stoff og bruke produkter til pigmentering forsvinner.

Flere Artikler Om Typer Acne