Ansiktet er den mest åpne delen av kroppen, slik at utseendet på eventuelle feil på den, inkludert pigmentpletter, er veldig frustrerende, spesielt for kvinner. Tross alt bekymrer hver jente eller dame om utseendet hennes.

Utseendet til alder flekker på ansiktets hud kan utløses av graviditet, akne, hormonelle lidelser i kroppen, sykdommer i fordøyelsessystemet organer, eksponering for sollys og til og med aldring av huden.

Gitt utbredelsen av dette problemet, har vi samlet i dette emnet de mest effektive metodene som vil hjelpe deg med å fjerne pigmentering fra ansiktet raskt og permanent.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet?

Hvis huden i ansiktet er pigmentert, vil en kosmetolog hjelpe til med dette problemet. Moderne kosmetologi har et imponerende arsenal av anti-pigmentering på ansiktet, nemlig:

 • lysbehandling;
 • peeling;
 • laserterapi og andre salongprosedyrer.

Bruk av fototerapi for pigmentpletter på ansiktet

Fototerapi innebærer eliminering av pigmentering ved hjelp av lommelykter (pulser), som ødelegger melanin, det vil si bunnen av pigmentflettene. Effektiviteten av fototerapi fremgår av positiv tilbakemelding fra klienter som gjennomgikk denne prosedyren.

Umiddelbart etter behandling med pulser av flekker, er huden litt mørkere, men med tiden oppstår peeling, som forsvinner uten spor. Effekten av fototerapi er merkbar etter den første prosedyren.

Fordelene ved fototerapi kan kalles en smertefri prosedyre, en rask gjenopprettingstid, fravær av arr og høy effektivitet.

Men samtidig er det en rekke kontraindikasjoner for fototerapi, nemlig:

 • veldig følsom hud i ansiktet;
 • betennelse i huden i pigmenteringsområdet;
 • hudlesjoner herpesvirus;
 • redusert blodpropp
 • Tilstedeværelsen av diabetes;
 • Tilstedeværelsen av arr og arr i pigmenteringsområdet.

Fjerning av pigmenteringspunkter med peeling

Pigment flekker på ansiktet fjerner mest effektivt kjemiske peeling. Essensen av denne metoden ligger i applikasjonen på huden med pigmentering av kjemikalier som fjerner laget av gamle celler i epidermis. På grunn av dette lyser huden.

Avhengig av graden av pigmentering, kan overfladisk, middels eller dyp peeling påføres.

Når overflaten peeling er fjernet bare det øvre laget av epidermis. Det optimale kurset i denne prosedyren er 4-10 ganger med et intervall på 10 dager. Overflateflingingen kan utføres en gang i året.

Median kjemiske peeling utføres en gang i måneden, da i dette tilfellet eksponeres de dypere lagene av huden.

Dyp kjemisk peeling er den mest traumatiske prosedyren, så den utføres en gang i seks måneder.

Etter peeling, kan brenning og rødhet i ansiktets hud være tilstede hele dagen. Hvis dyp peeling ble utført, kan disse effektene vare opptil to uker.

Fjerning av pigmentering på ansiktet med en laser

Pigmentering laser terapi i ansiktet er i dag den sikreste og mest effektive metoden, siden laseren bare påvirker det pigmenterte området i huden. Sunn hud påvirkes ikke av denne prosedyren.

Bare to uker etter slutten av løpet av laserterapi fjernes pigmentplettene helt og fullt.

Blant fordelene med laserterapi av pigmentering på ansiktet bør noteres som:

 • høyeste effektivitet;
 • smertefri;
 • atraumatisk;
 • effekten kommer raskt, bokstavelig talt etter den første prosedyren.

Kontraindikasjoner for fjerning av pigmentering med laser:

 • bærer et barn;
 • amming;
 • onkologiske sykdommer;
 • solbrun hud i ansiktet;
 • inflammatorisk prosess på ansiktets hud.

En betydelig ulempe ved de ovennevnte kosmetologiske prosedyrene er en ganske høy pris, slik at ikke alle har råd til slike tjenester. I dette tilfellet kan du bruke de populære metodene, som vi diskuterer senere i emnet.

En fototerapi-prosedyre koster i gjennomsnitt 4000 rubler, kjemisk peeling - 3000 rubler og laserterapi - 18.000 rubler.

Er det mulig å fjerne pigmenteringspunktene i ansiktet ved hjelp av kosmetikk?

For å fjerne pigmentplettene, kan du bruke kremer, serum, masker, peeling og lotioner som kan hvite huden og fjerne døde hudceller i epidermisene. Men før du bruker noe kosmetisk produkt, gjør det ikke vondt å konsultere en kosmetolog eller en hudlege, som vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din hudtype.

Følgende rettsmidler er de mest populære og effektive i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet:

 • krem Ahromin. Dette stoffet har mange positive vurderinger i ulike fora, så vel som eksperter anbefaler det. Cream Ahromin designet for å beskytte huden mot ultrafiolette stråler, men samtidig dekomponerer den melanin og fjerner pigmentering. Kostnad - 90 rubler;
 • krem melanat. Denne krem ​​er et godkjent preparat mot pigmentering fra den engelske produsenten. Med Melanative, kan du fjerne pigment flekker av en hvilken som helst opprinnelse (etter akne, fregner, graviditet, senil, etc.). Kostnad - 150 rubler;
 • Klirvin krem. Mange klager over en skarp lukt og for oljeaktig struktur av denne kremet, men samtidig noterer de seg høy effektivitet i bekjempelse av pigmentflekker på ansiktet. Effekten blir merkbar bokstavelig en uke etter påføring, og etter 8 uker med vanlig bruk lyser huden merkbart. Kostnad - 80 rubler;
 • Clotrimazole salve er et offisielt antifungal stoff som også har en tendens til å lette pigmentflettene. Kostnad - 40 rubler.
 • Badyaga forte. Dette middelet kan effektivt brukes hjemme for å fjerne pigmenteringspunkter, men det anbefales ikke å brukes på overfølsom hud, da det kan oppstå ubehag. Kostnad - 90 rubler.
 • krem bor plus. Denne krem ​​beskytter ikke bare huden mot akne, irritasjon og strekkmerker, men skinner også huden på ansiktet. Det er mulig at Boro Plus er mindre effektiv enn kremer som beskrevet ovenfor, så det er bedre å bruke det for å forhindre pigmentering. Kostnad - 95 rubler.
 • serum idealia pro. Dette verktøyet er ganske dyrt, ca 2500 rubler, men kostnaden er fullstendig kompensert av effektiviteten. Legemidlet eliminerer eventuelle pigmentflekker og forhindrer dannelsen av huden i alle aldre.

Hvordan fjerne pigment flekker i ansiktet hjemme?

Som vi allerede har sagt, har flertallet av de kvinnene som har møtt pigmentering i ansiktet ikke råd til salongskjønnhetsprosedyrer, derfor bruker de folkemetoder.

Vurder den mest effektive og populære måten for tradisjonell medisin og kosmetologi.

 • Sitronsaft. Prosedyren er veldig enkel og rimelig, du må bare kjøpe en sitron og klemme juice ut av den, som er gjennomvåt i en bomullsstykke og utmerker huden i ansiktet, der det er pigment flekker. Etter at saften tørker, er det nødvendig å vaske ansiktet ditt med kaldt vann uten såpe. Effekten av prosedyren vil vises på den fjerde dagen med vanlig bruk, men for å konsolidere resultatet må du fullføre et kurs - 10 dager.
 • Kefir og sur melk. Disse meieriprodukter kan ikke bare spises, men også brukes til å eliminere alder flekker. Ansiktshud smurt med yoghurt eller yoghurt, og la denne masken stå i 15 minutter, vask deretter av med rent vann. Prosedyren utføres to ganger om dagen.
 • Kefir og tomater. 2 ss yoghurt blandet med 1 ss frisk tomatjuice. Den resulterende blandingen påføres med en bomullspute på ansiktet og forlates i 20 minutter og vaskes deretter av med vann uten såpe.
 • Poteter. De vasket og skrællede råpotetene er skåret i tynne sirkler og spredt på problemområdene i ansiktet i 5 minutter, hvorpå de fjernes og huden vaskes med rent vann uten såpe.
 • Melk og honning. 30 ml melk er blandet med en spiseskje flytende honning. Masken påføres de pigmenterte områdene i ansiktet i 20 minutter og vaskes av med vann.
 • Persille. Denne planten har en bleking og regenererende effekt. For tilberedning av infusjon trenger en haug med friske urter, som trenger å male og helles en liter kokende vann. Insister på infusjon under lokket i 2-3 timer. Det resulterende verktøyet kan brukes som rensende lotion om morgenen og kvelden.

Hvordan fjerne alder flekker i ansiktet etter graviditet?

Hvert sekund gravid kvinne står overfor pigment flekker på kroppen, men de største problemene er forårsaket av slike feil på ansiktets hud, fordi du ikke kan gjemme dem med klær. Årsaken til pigmentering hos gravide er direkte relatert til endringer i hormonbalansen i kroppen.

I de fleste kvinner forsvinner pigmentering alene etter fødsel, men hva skal man gjøre hvis dette ikke skjer. I dette tilfellet kan du bruke de ovennevnte prosedyrene og verktøyene. Bare når du velger en metode og betyr at du må nøye undersøke kontraindikasjoner og bivirkninger for å eliminere den negative effekten på brystmelk og ikke skade barnet ditt.

Midler og prosedyrer som kan brukes etter fødsel:

 • hudoren krem Verktøyet brukes på problemområder av huden om morgenen og kvelden i 1-3 måneder;
 • salicylisk peeling;
 • Masker med kropp eller hvit leire. Prosedyren utføres en gang om dagen i 10 dager.
 • ultralyd ansiktsrengjøring;
 • laser tulp;
 • de ovennevnte folkemidlene;

Hvordan fjerne senile alder flekker på ansiktet?

For å fjerne alderspigmentering på ansiktets hud, kan du bruke blekekrem, salver, lotioner, som inneholder hydrokinon eller tretonin. Disse stoffene effektiviserer huden, eliminerer pigmentering.

Du kan også bruke tjenester av en skjønnhetspleie som kan utføre kjemisk ansiktsskille eller laserpolering av problemområder. Salonprosedyrer gir selvfølgelig det beste resultatet, men hvis det ikke finnes en slik mulighet, kan du ty til folkemessige rettsmidler, som vi snakket om tidligere.

Kampen mot pigmentering på ansiktets hud er en ganske lang og arbeidskrevende prosess, og dessverre er det ikke noe magisk middel som vil redde deg fra dette problemet på en dag. Du må også huske at før du begynner å fjerne pigmentering fra ansiktet, må du avgjøre årsakene til utseendet, fordi du bare kan oppnå ønsket resultat ved å fjerne forårsakerfaktoren.

Bli kvitt alder flekker på folkemidlene

Aldersrelaterte endringer i enkelte områder av ansiktet, fregner, moles kalles pigmentflater. Denne prosessen er forårsaket av et overskudd eller mangel i kroppen av melanin. Ofte er det pigment flekker på ansiktet om sommeren etter solbrenthet. Det er mange merkede og folkemessige rettsmidler som hjelper i kampen mot dette fenomenet. Vurder dette i artikkelen under.

Video: Nyttige oppskrifter for å fjerne pigmentering

Årsaker til

Avhengig av hudtype, allergiske reaksjoner og helse, må du analysere kroppen din før du velger den riktige måten. Hudfarge er avhengig av tre fargestoffer: melanin, karoten og hemoglobin. Avhengig av hvilken pigment som er den viktigste, er måten å kvitte seg med alder flekker bestemt. Før behandling påbegynnes, er det viktig å konsultere en spesialist og finne årsaken og typen fargeendringer.

Årsaker til alder flekker:

 • Hormonale lidelser.
 • Alderrelaterte hudendringer.
 • Graviditet.
 • Mekanisk skade (etter depilering).

Folkemedisiner mot pigmentering: masker, lotioner, avkok, peeling

Persille har vært kjent for sine fordelaktige egenskaper siden antikken, for eksempel å forbedre potens, eliminere dårlig ånde. Med denne planten kan du raskt og enkelt fjerne pigmentering på ansiktet: rundt øynene, på pannen, på nesen og over leppen.

 1. Raskt blek huden vil hjelpe persille maske. Den er laget av et utvalg stengler, blader eller persille rødder. Det valgte elementet er grundig malt i en trebeholder til konsistensen til en homogen grøt. Påfør ansiktet i en halv time. Etter å ha blitt avvasket med litt vann, nærer vi huden med krem.
 2. Blekemiddel med honning og persille. Grunnlaget er det samme som i den ovennevnte foreslåtte varianten, men en teskje honning legges til blandingen. Bland forsiktig ingrediensene og påfør ansikt, hender eller rygg. Det samme verktøyet kan også raskt og enkelt bli kvitt sorte prikker i ansiktet.
 3. Whitening tørr hud. Veldig grundig prosess. Tynn, følsom, tørr hud i ansiktet tåler ikke kjemisk eksponering, derfor bør det behandles med hjemmemedisiner. Bland hakket persille med en spiseskje med rømme eller tung krem. Hold blandingen i ansiktet i ikke mer enn 30 minutter. Vi vasker av. På samme måte kan eiere av øm hud fjerne rynker på pannen.
 4. Hemmeligheten i øst. Japanske geishas har alltid vært kjent for sin utsøkte plage av deres ansikter. I dette bidro de til en svært vanlig frukt overalt - sitron. En avkok av peeling hvitt selv de mørkeste flekkene på baksiden, strekkmerker under graviditet og spesielt unaesthetic nevi. Kok huden av en sitron på moderat varme i en halv time, la den koke, stå i et kjølig rom. Tre ganger om dagen, tørk problemområdet med en svamp i sitronvann.
 5. Persille og sitron. Kok tørr persille rot, insistere på et mørkt sted en dag. Denne infusjonen kan tørke ansiktet umiddelbart, eller bland det med saften av en sitron. Påføringsmetode, som sitrondekok.
 6. Stivelse alternativ. Avhengig av konsentrasjonen og antall pigmentflekker, ta en halv spiseskje potetstivelse, fortynn den med frisk sitronsaft til en tykk konsistens. Påfør ansiktet i 30 minutter.
 7. Grapefrukt, kiwi, appelsin og jordbærjuice vil også bidra til å lette solens kyss effektivt.
 8. Farmasøytisk verktøy for bleking ansikt. Peroksid av hydrogen klargjør ikke bare hår. For kosmetikk trenger vi en teskje 30% hydrogenperoksid, 2 skjeer med borsalkohol, 1 skje ammoniakk. Blandingen kan påføres ansiktet tre til fire ganger om dagen. Effekten er ikke lang i kommer. Men vær ekstremt forsiktig når du søker.
 9. Glyserin. Bland en del glycerin med hydrogenperoksid, som i eksemplet ovenfor, tilsett borsalkohol, tørk huden flere ganger om dagen. Denne løsningen kan også enkelt fjerne flekkene i bikiniområdet.
 10. En annen lignende oppskrift. En spiseskje eddik, to ts peroxide, en skje vodka. Bland og strekk ansiktet. Vi vil kvitte seg ikke bare med pigmentering, men også av oljeaktig glans.
 11. Vann er en assistent i alt. I et glass vann (50 gram) må oppløses tre spiseskjeer sitronsaft. Påfør på rent ansikt, skyll ikke. Denne tinkturen må brukes hver dag tre ganger i løpet av uken, på slutten av denne tiden vil personen synlig lyse.
 12. Lat maske For jenter som sparer tid, er det en rask og effektiv oppskrift. En agurk er malt (gnidd på et riper, malt i en blender), og blandet til en homogen grøt med en nærende krem. Mask sett på ansiktene, hold i 30 minutter, vask med varmt vann. Lett peeling og bleking effekt vil også bidra til å bli kvitt akne på ryggen, et veldig ubehagelig og vanlig fenomen.
 13. Gjær mot pigmentfarget kropp. En utmerket hjemmelaget oppskrift: fersk gjær (en fjerdedel av en pakke), en skje med sitron og en skje med melk blandes til homogen. Vi legger på et varmt sted i 10 minutter, slik at sammensetningen begynte å streife rundt. Vi behandler ansiktet, la masken stå i tjue minutter, vask deretter av med varmt vann. I en uke kan du utføre slike prosedyrer to eller tre ganger.
 14. Egg og sitron. Blekemiddel kan gjøres på grunnlag av næringsrik eggmaske til ansiktet. I det legger vi til en teskje honning, samme mengde sitronsaft og et halvt glass vann. Bland til glatt, ansiktsfarge i 30 minutter. Den samme metoden bidrar til å åpne og rense porene.
 15. Bruk blå leire - hjelper i alt. Bland tørrmassen med vann i forholdet 1: 2, før du legger på, ikke glem å bruke en nærende krem ​​på sensitiv hud. Smør grøt smør ansiktet og la det stå i 40 minutter. Vask av med varmt vann uten såpe. Regelmessig bruk av denne metoden vil bidra til å synliggjøre ikke bare fregner, moles og andre problemer i ansiktet, men også for å eliminere strekkmerker, synlige spor av graviditet og stramme sagende hud.
 16. Egg og blå leire for ansiktet. Vi forbereder denne masken rett før bruk, det kan ikke insisteres. Vi endrer ett protein til en tilstand av fettkrem, med sukker. Tilsett 10-15 gram kambriansk leire, bringe til homogenitet. Den resulterende blanding påføres i et tett lag på ansiktet i 30-40 minutter. Egnet til daglig bruk.
 17. Kaolin blanding. Hvit leire er ikke mindre nyttig enn blå. Oppskrift lim: en halv skje kaolin og en spiseskje sitronsaft, bringe til homogenitet og gjelder på huden. Vask av etter 25-30 minutter. Kaolin kan også fortynnes i andre blekevæsker: yoghurt, kåljuice, hydrogenperoksid, krusjuice, etc. - Dette er måter å effektivt kvitte seg med aldersflater på kroppen: på huden, på ansiktet, på baksiden, på hendene.
 18. Salon mandel peeling. En nydelig oppfinnelse av kosmetikkindustrien bidrar til å kjempe ikke bare med dype rynker, men fjerner også poser under øynene og skinner huden på de mest problematiske områdene, lindrer pigmentplettene raskt. Veldig rimelig og effektivt verktøy.
 19. Peeling mandel hjemme. Hakkede nøtter blandet med havremel (1: 1) og en halv skje melkpulver. Legg litt vann til en tykk krem. Påfør ansiktet med myke massasjebevegelser ved hjelp av en svamp, masser huden i fem minutter, skyll grundig. Påfør ikke mer enn to ganger i 7 dager.
 20. Mandler og epler. Oppskriftene som er nevnt ovenfor kan bli litt modernisert av deg selv, og deretter skyller mandel peeling hjemme ikke bare vellykket huden, men også metter det med nyttige stoffer. Vi forlater basen, legg til ett ferskt revet eple. Søknad og anbefalinger er de samme.
  Kontraindikasjoner for mandel peeling:
  Mekanisk skade på huden.
  Allergisk til nøtter.
  Individuell intoleranse mot mandelolje.
 21. Viburnum bær tiltrukket oss. Svært nyttige bær ikke bare takler hjertesykdommer og akutte luftveisinfeksjoner. Frossen juice hvitrer huden veldig bra. Tør ansiktet med fruktis flere ganger om dagen, minst en uke.
 22. Calendula. Gni blader og blomster av planten i en trebeholder til grøtstaten. Blandingen påføres ansiktet i ren form, den samme metoden vil bidra til å helbrede sår raskere eller å desinfisere dem under ekstreme forhold.
 23. Tinktur av agurkskallet. Trim grønnsakshuden, legg til et glass vodka, bland godt, lukk og sett på et kjølig, mørkt sted. Stå opp for en uke og få hjemmelaget agurkblegemiddel ansiktskrem.

Hvordan bli kvitt alder i ansiktet hjemme og på salongen?

Fregner, chloasma, alder flekker - typer hyperpigmentering forårsaket av forskjellige årsaker, men med samme behandlingsprinsipp. Hvordan bli kvitt alder flekker i ansiktet? Det er mange metoder for å kvitte seg med alderspotene: fra populære oppskrifter til moderne estetisk teknologi. Whitening, peeling, reduserer produksjonen av melanin - egenskaper som bør ha et effektivt middel for ujevn hudfarge.

Årsakene til pigment flekker

Tone av epidermis gir celler, melanocytter. De produserer et pigment, hvis farge bestemmes av arvelighet og avhenger av intensiteten av ultrafiolett stråling. Hvis en eller annen grunn er mer melanocytter konsentrert i ett område, kan det dannes en huddefekt - et sted som er forskjellig i farge fra den omgivende overflaten, hvis det er faktor provocateurs. Oftere vises melasma på ansiktet og områdene av kroppen under påvirkning av solens stråler. Fremme økt pigmentering:

 • genetisk predisposisjon;
 • graviditet;
 • hormonforstyrrelser;
 • COC mottak;
 • avansert alder;
 • intens isolasjon;
 • fotosensibiliserende terapi;
 • bruk av kosmetikk med syrer;
 • estetiske prosedyrer ved bruk av laser, fototerapi, aggressive peeling, utført i solsesongen;
 • andre faktorer.

Hvis hyperpigmentering dukket opp under graviditet, bør dette ikke forårsake bekymring. Å håndtere chloasma på tidspunktet for forekomsten er meningsløs. Det er et reversibelt fenomen og går etter fødsel selv. Videre er aggressive rettsmidler som hjelper mot aldersflater, ikke anbefalt for forventende mødre.

Er det mulig å kvitte seg med alder flekker

Evnen til å eliminere hyperpigmentering avhenger av arten av flekkene. Naturlig fregnet hud er nesten umulig å omdanne til jevnt hvit, uten å gripe til radikale metoder. Og i dette tilfellet er et tilfredsstillende resultat ikke garantert.

Hvis stedene blir provosert av hormonelle lidelser, må de korrigeres. Uten å eliminere årsaken, vil det være vanskelig å kvitte seg med mørke områder, kun midlertidig hudbelysning kan oppnås.

Vanskelig å behandle og senil pigmentering. Alderrelaterte endringer i huden kan ikke reverseres, men visuelt å gjøre flekkene mindre synlige er ganske mulig med kosmetiske og tradisjonelle metoder.

Spesiell oppmerksomhet bør tas på forebygging av nye elementer og ommykning av den allerede behandlede epidermis:

 • Beskytt deg mot direkte sollys (lukket klær, hatter, visirer);
 • Matte huden med ultrafiolette filtre (kosmetikk med UVA og UVB-faktorer);
 • inkludere i dietten mat rik på vitaminer A, C og B-grupper;
 • slutte å bruke kremer med ANA-syrer og salongskiller fra vår til høst.

Hvordan raskt bli kvitt aldersplassene hjemme med folkemidlene

"Bestemor" oppskrifter - den mest populære måten å bli kvitt alder flekker på ansiktet. Med systematisk bruk viser de en god effekt, og viktigst av alt - er tilgjengelige og vil bli funnet i alle hjem:

 • sitronsyre eller frisk sitronsaft;
 • persille juice;
 • gjærte melkprodukter;
 • agurk juice;
 • løk juice;
 • tomatpølse;
 • revet poteter, etc.

Noen enkle hjemmelagde oppskrifter med hvitbleking effekt:

 1. Fortynn en skje sitronsaft med 10 skjeer vann, bruk som en lotion 2-3 ganger om dagen.
 2. Fortynn 1 ss. l. potetstivelse med sitronsaft til halvflytende konsistens, sett på flekker, hold ikke mer enn 20 minutter.
 3. Smør på ansiktet kefir eller whey. Etter 15 minutter, vask av.
 4. Hvitt leirepulver fortynnet med juice av halv sitron, tilsett litt vann til tilstanden av rømme. Hold masken på ansiktet i 15 minutter.

Oppgaven med å bli kvitt aldersflater på hendene håndteres best ikke av masker og kremer, men ved å lyse komprimerer. I motsetning til ansiktet er håndflaten ikke så følsom, og mer aggressive midler kan brukes på det:

 1. Bland eggeplommen, 1 ts. hydrogenperoksid, 5 ts. vodka, 1 ss. l. eple cider eddik, slå til jevn. Smør de pigmenterte områdene med vegetabilsk olje, sett på toppen av massen, dekk med en klut. Skyll etter 15 minutter med vann og fukt med håndkrem. Komprimer for å gjøre to ganger i uken.
 2. Rist fersk potetknoll på en fin riper. Påfør våt på hendene, dekk med klamfilm, hold i en time. Gjenta daglig.
 3. Kok en stor løk i en liter vann til væsken kokes ut to ganger. Fuk gasbind i kjølt kjøttkraft, gjelder for flekker i en halv time. Kurs - en uke 2 ganger om dagen.

Anmeldelser av resultatene av behandling med hjemmelagde metoder er motstridende, men til tross for dette er populære oppskrifter fortsatt den enkleste og billigste måten å kvitte seg med aldersplassene.

Anti-pigment kremer

Det er ikke alltid praktisk å bruke hjemmelagde oppskrifter, særlig siden de ikke tar hensyn til moderne vitenskapelige prestasjoner. Midler av industriell produksjon inkluderer ingredienser, ikke bare med bleking og avskallingsegenskaper, men også blokkering av syntesen av melanin i huden:

 • hydrokinon - forårsaker død av melanocytter;
 • Arbutin - hindrer modning av melanosomer;
 • kojinsyre - skader pigmentceller;
 • azelainsyre - suspenderer produksjon av pigment;
 • askorbinsyre - ødelegger melaninmolekyler.

Whitening cremer fra alder flekker er enkle å bruke, men du må bruke dem regelmessig, ellers kan du ikke vente på gode resultater. Før du bruker kremet på de mørke områdene, må du utføre en følsomhetstest og lese instruksjonene. Hvert produkt har sin egen dosering, diett og kontraindikasjoner.

Blant de populære kosmetikkene fra hyperpigmentering kan noteres:

 • Melantiv krem ​​basert på ko- og glykolsyre;
 • placenta krem ​​Evinal med bleking av urte ingredienser, vitamin E, titandioksid og derivater av vitamin C;
 • Skinoren gel med azelainsyre i blandingen;
 • en serie "Beskyttelse og Lysende" fra Oriflame med en patentert lysende formel;
 • Vichy Idealia Pro Krem med askorbinsyre;
 • Kinesiske pigmentpotter krem ​​"Grønn te" på ekstraktet av alger og arbutin.

Den første effekten er merkbar etter 2 uker. Når flekkene lyser, bør behandlingen fortsette for å unngå tilbakefall. Kremer gir et godt resultat, men det avhenger av pigmenterings- og hudkarakteristikkens egenskaper: Det samme virkemidlet påvirker forskjellige mennesker forskjellig.

Salon behandlinger for alder flekker

Problemet med hvordan man raskt kan kvitte seg med aldersplekk, kan ikke gjøre det uten moderne metoder. Skjønnhetssalonger og senter for estetisk medisin tilbyr et helt arsenal av prosedyrer som kan takle leopardfargen i huden i flere økter og forhindre utvinning i fremtiden.

Laser terapi

Laserteknologi er gjenstand for nesten alle hudfeil. Metoden for laserterapi i seg selv er basert på absorpsjon av lysstråler av forskjellige lengder av pigmentcellene. Hvis impulsen av det ønskede spekteret sendes til problemområdet, bryter melanincellene øyeblikkelig ned uten oppvarming av de omkringliggende vevene.

Små "friske" flekker kan fjernes i 1 økt, for informasjon om store formasjoner er det nødvendig med et flertall av prosedyrer med et intervall på 15 til 20 dager. I tillegg, under kortvarig oppvarming av laseren, utløses mekanismene for selvposisjonering, kollagen blir aktivt syntetisert. I tillegg til bleking mottar pasienten en ekstra "bonus" - en tettere, mykere hudstruktur.

Laser kosmetologi har en rekke kontraindikasjoner:

 • alder opp til 18 år;
 • graviditet;
 • ondartede neoplasmer;
 • Tilstedeværelsen av en pacemaker;
 • alvorlige systemiske sykdommer i dekompenserte former.

I tillegg er kurset begrenset til kaldsesongen. Hvis du gjør det på solfylte dager, kan melasma vises igjen. Hvis prosedyren utføres korrekt og pasienten overholder alle anbefalingene, forsvinner de reduserte pigmentpunktene for alltid uten risiko for tilbakefall, siden melanocyttceller dør helt på dette stedet.

Effektiviteten til lasermetoden har vist seg, men blant sine mangler er en ganske høy kostnad. I gjennomsnitt fjerner du en overflateelementkostnad fra 500 rubler. Hvis det er mange pigmentflater og de opptar et betydelig område, behandles behandlingen separat for hver sone på ansikt og kropp.

Lasert terapi i dag regnes som den beste metoden for å kvitte seg med melasma, som det fremgår av den positive tilbakemeldingen fra dermatokosmetologer og deres klienter.

lysbehandling

Photorejuvenation-prosedyre, som laser, har en selektiv effekt på pigmentceller. Lyspulser med en lengde på 550-1200 mn trenger direkte inn i hyperpigmenteringssonene og ødelegger melaninmolekyler. Huden på stedet for en lokal brenning mørkner, deretter skreller av.

Gjennomgangen inkluderer i gjennomsnitt 8 økter med hvile mellom dem i 7 til 14 dager. Begrensninger på bruk av fototerapi er de samme som for en laser, effektiviteten, så vel som kostnaden, er mye lavere.

Elos teknologi er en annen prosedyre som kosmetologer tilbyr for å bekjempe overdreven pigmentering. Påvirkning av melanocytter forekommer i to faser: varme og radiobølge. De bipolare bølgenivåer og infrarøde stråler trener inn i dermis dype lag, hvor pigmentcellene er skadet. Dette gjør det mulig å eliminere gamle plasser i 2 - 3 sett en gang i måneden.

Elos, laserterapi og fotorejuvenasjon er like i deres mekanisme, har samme kontraindikasjoner, er smertefrie og trygge.

Kjemisk peeling

Salon peeling i mange år pleide å behandle alder og "sol" flekker. Det er imidlertid fornuftig å gjøre for å generell foryngelse og eliminering av store pigmenteringsområder. Medisinpreparater påføres på hele ansiktet, og ikke på enkelte elementer, noe som forårsaker en brenning av epidermis etterfulgt av peeling.

Prosiviteten av prosedyren avhenger av dybden av pigmentet:

 1. Overflate peeling (glykolisk, mandel) utføres med svak pigmentering. Konsentrasjonen av syrer er 50 - 70%, kurset - hver 7 - 10 dager, 1 prosedyre, bare 3 - 6 ganger.
 2. Median peeling med salicylsyre eller retinoider lar deg fjerne gamle flekker i 3-4 økter, en per 2 uker.

Etter prosedyren kan rødhet, hevelse fortsette, etter noen dager begynner intensiv peeling. Overdreven pigmentering forsvinner sammen med det øvre laget av epidermis, samtidig glatter huden tone, rynker, arr, akne forsvinner.

Ingen av metodene for å håndtere pigmenterte feil gir en 100% garanti for at de forsvinner en gang for alle. Resultatet av behandlingen kan variere fra en liten lettelse og en reduksjon i området av stedet til maksimal sammenslåing med den grunnleggende hudtonen. Imidlertid er tilbakefall mulig når som helst, siden melaninsyntese ikke helt kan stoppes.

Eventuelle prosedyrer for fjerning av pigmentering skal utføres i perioder med lav solaktivitet - på slutten av høsten og om vinteren, uten å slutte å bruke kremer med UV-beskyttelse ved hver utgang til gaten. Hvis, på tross av forebygging, med vårens begynnelse, vises flekkene igjen, anbefaler kosmetologer å avstå fra bleking - alle blekemidler er ganske aggressive og er ikke konstruert for langvarig bruk.

Behandling vurderinger

Gjennomgå №1

Jeg har problemhud som er utsatt for pigmentering. Spottene dannes fra alt fra solbrenthet, akne, riper. Whitening serums, masker, kremer på badet mitt er ikke oversatt, men det er ikke noe poeng. Nylig kjøpt billig kinesisk krem ​​"Green Tea", jeg kan ikke glede meg! Selv de gamle stedene er borte! Hun ga mor fra alderfregner på hennes armer og bryst - hun kunne ikke.

Gjennomgå nummer 2

Min mor lærte meg å tørke ansiktet mitt med isbiter og sitron. Hun tok ut pigmentspottene på denne måten, og jeg tok hennes råd da jeg hadde en forferdelig "gravid maske". Min venn, forresten, tror ikke på det, sier det sannsynligvis at flekkene "løst" seg selv etter fødselen. Men jeg er sikker på at det var sitronsaft som hjalp meg. "

Gjennomgå nummer 3

På konsultasjonen i klinikken fortalte legen meg umiddelbart at den mest realistiske måten å kvitte seg med på ansiktet er en laser. Ja, det er dyrt, men hvis du eksperimenterer med andre alternativer, kommer det ut enda dyrere, men til slutt kommer du fortsatt tilbake til laseren.

Jeg har allerede smurt mange kremer på meg selv nå, og ingenting hjalp virkelig. Jeg gjorde 3 prosedyrer. I prinsippet ville to være nok, resultatet ble allerede arrangert for meg, men de bestemte seg for å fikse det. Hvem bryr seg: Jeg hadde et stort gul sted på kinnet mitt, de tok inn på klinikken som for 1 kvm. cm, det var omtrent 1,5 tusen for alle de morsomme.

Fjern alltid pigmentflettene på ansiktet

En person er en persons visittkort. Et rent og godt preparert ansikt er et tegn på god fysisk helse. Men det er situasjoner der pigmentplettene med normal pleie vises på ansiktet.

Problemet oppstår i begge kjønn, men det er spesielt bekymrende for kvinner, og gir dem ikke så mye fysisk som psykologisk ubehag. Derfor er et av de vanligste temaene i kvinners forum om hvordan å fjerne aldersflater i ansiktet.

Hva er pigment flekker?

For dannelsen av pigmentering i kroppen møtes melanin. Det deltar i fargene på øynene og irisene, og danner også i det øvre lag av huden (i epidermis), for eksempel når de blir utsatt for ultrafiolett lys. Jo mer melanin, jo mørkere fargen på et bestemt område blir. På grunn av ulike årsaker dannes en økt mengde melanin i enkelte områder av kropp og ansikt. Som et resultat oppstår et pigmentpunkt, som kan være lyst eller mørkt, ha riktig eller uregelmessig form.

Slike formasjoner er av flere typer, men de anses alltid som en kosmetisk defekt som må behandles. På dette stedet er hudområdet ofte grovt, tørt og utsatt for rynker.

Det er viktig! Før du blir kvitt aldersplassene ved hjelp av hjemmemedisiner eller salongprosedyrer, bør du sørge for at disse ikke er mol eller onkologiske svulster. For å gjøre dette, ta kontakt med en hudlege. Han vil gi råd om hvordan man raskt kan fjerne aldersflater fra ansiktet og bestemme hvilke arter de tilhører.

For å finne den mest hensiktsmessige måten å løse problemet, må du finne ut årsaken til utseendet på økt hudpigmentering. Det finnes flere typer pigmentspots som kan elimineres permanent ved hjelp av maskinvare eller hjemme kosmetologi.

 • Fregner finnes ofte hos mennesker med rettferdig hud. I kontakt med ultrafiolett lys blir de mer synlige, og i den kalde årstiden er de nesten usynlige.
 • Nevi (fødemerker) er en opphopning av pigment i hudlagene. Ofte har de en jevn, rund form.
 • Melasma (chloasma) er en type pigmentflekker som manifesterer seg som store pigmenteringsområder med uregelmessige konturer. Oftest er de et resultat av hormonelle sykdommer, forekommer hos unge jenter. Melasmer kan vokse i størrelse når de kommer i kontakt med ultrafiolett, fusjonere med hverandre, helt dekker ansikt og nakke.
 • Lentigo er mange eldre mennesker som i løpet av sitt liv ble utsatt for overdreven sollys på huden. Det er ofte manifestert i hender og ansikter, slik at personen ser eldre ut enn årene hans. Risikokategorien lentigo inkluderer elskere av kunstig og naturlig soling og folk som jobber på gata.
 • Vitiligo (albinisme) betraktes som den sjeldneste mengden alder flekker. Personer med vitiligo er skadelige for å være i den åpne solen. I kroppen er det praktisk talt ingen melanocytter, og derfor på huden kan du se blekede flekker. Direkte sollys kan forårsake forbrenning eller cellemalignitet. Årsakene til utseendet til slik pigmentering er lite studert, og derfor er vitiligo praktisk talt ikke behandlingsbar.

Årsaker til dannelsen av pigmentflettene

Eksterne og interne årsaker kan påvirke utseendet på mørkede områder. Eksterne årsaker:

 • lenge opphold i den åpne solen eller i solariumet;
 • bruk av hormonelle kosmetikk eller lavkvalitets kosmetikk;
 • tar noen hormonelle og antibakterielle stoffer.

Interne årsaker til pigmentering:

 • hormonell ubalanse i kroppen under graviditet, i overgangsalderen og i alderen;
 • mangel på vitaminer og mineraler i kroppen, for eksempel folsyre;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen og leveren;
 • genetisk følsomhet for dannelsen av pigment flekker;
 • langvarig kontakt med gummiprodukter og syntetiske stoffer;
 • prosedyrer som bryter opp hudens integritet
 • psykotrauma, depresjon og andre nevogene årsaker.

Fjerning av alder flekker

Det er mange måter å effektivt fjerne pigmentering på ansiktet. De er delt inn i tre typer:

 • maskinvare kosmetikk eller salong prosedyrer;
 • kosmetiske blekemidler;
 • middel til tradisjonell medisin.

Kosmetikk maskinvare

De raskeste og mest effektive metodene for å kvitte seg med alderspotene tilbyr skjønnhetssalonger. De mest populære prosedyrene i denne retningen er fototerapi, rensing av ansiktet (peeling, dermabrasion), kryoterapi og laserblegning. De har omtrent samme kostnad, ganske like i resultat, men hver av dem har sine egne subtiliteter. De gir størst effekt i tilfelle at det oppstod et mørkt sted på huden nylig.

lysbehandling

Fototerapi er rettet lys blinker som ødelegger melanin i epidermis. Ved hjelp av fototerapi kan du få et godt resultat etter første økt. Konsentrasjonen av pigment i huden minker og det lyser øyeblikkelig. Over tid forsvinner flekken helt.

Fjerning av pigmentering ved hjelp av fototerapi er en av måtene å ødelegge flekker ved hjelp av en pulserende lysstråle. Det er konfigurert på en slik måte at melanocytter blir ødelagt, og sunt vev påvirkes ikke. Enheten er konfigurert for hver pasient, antall prosedyrer, frekvens og intervall beregnes også individuelt. Dette er en av de mest vellykkede metodene for maskinvarekosmetologi.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

Pigment flekker på ansiktet - en vanlig kosmetisk defekt. Det oppstår vanligvis hos kvinner, mye mindre ofte hos menn. Spots vises fordi melanin produseres intensivt i menneskekroppen. Økt pigmentering gir psykisk ubehag, visuelt alderen person.

Spots forekommer av eksterne og interne grunner. De er trygge i naturen og skader ikke kroppen, men hvis interne sykdommer bidrar til deres utseende, bør du konsultere en lege for å behandle den underliggende sykdommen.

Pigment flekker forårsaket av eksterne faktorer kan fjernes i skjønnhetssalonger. De er klare til avklaring ved bruk av terapeutiske kremer, medisiner og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Årsaker til flekker

 1. Hormonale forstyrrelser i kroppen. Hudpigmentering assosiert med hormonelle endringer i medisin kalles chloasma. Spots i ansiktet oppstår under graviditet og etter fødsel. For tidlig opphør av laktasjon, langvarig bruk av prevensjonsmidler, gjentatt svangerskap (hvis det følger den forrige graviditeten) bidrar til utseendet av chloasm.
 2. Allergiske reaksjoner - pigment flekker kan dukke opp mens du tar medisiner (antibiotika), ved hjelp av produkter med kjemiske tilsetningsstoffer, ved bruk av lavkvalitets og utgått kosmetikk.
 3. Alder - over tid, mister huden sin elastisitet og slites ut. Melanocyttceller slutter å produsere melanin på enkelte steder, derfor oppstår pigmentflekker.
 4. Genetisk predisposisjon - barnet er allerede født med et fødselsmerke eller det oppstår i barndommen eller ungdomsårene.
 5. Skade på huden - på et kuttsted, akkumulerer slitasje eller solbrent melanin og et pigmentspot blir dannet. Denne situasjonen er mulig i tilfelle hvor såret ikke heler i lang tid.
 6. Sykdommer i mage og tarmkanalen bidrar til utseendet av flekker. I dette tilfellet bør du kontakte en lege for effektiv behandling.
 7. Hvis en person er i konstant stress, kan nervøs spenning gi opphav til pigmenterte hudområder i ansiktet.
  Mangelen på vitaminer og mineraler, misbruk av solbad eller solsenger bidrar til farging.

Typer flekker

 1. Fregner - er dannet på lys og sensitiv hud. De vises i den varme årstiden, da solens stråler begynner å påvirke huden. Melanin akkumuleres og flekker vises. De kan misfarges hjemme, på folkemessige måter. Men mange mennesker anser ikke fregner en kosmetisk defekt. De kan være et høydepunkt og understreke utseendet til en person.
 2. Vitiligo - flekker som vises i de tilfeller der melanocytter ikke gir noe fargepigment i det hele tatt. Patologi er fortsatt ikke fullt ut forstått. Hjemmelagde misfargingsmetoder gir ingen resultater.
 3. Lentigo - alder flekker som vises med alder. Det påvirker folk eldre enn femti år. Vises på åpne hudområder som ofte blir utsatt for sollys. Lentigo lokalisert på ansikt, skuldre, underarmer, nakke, hals.
 4. Chloasma - flekker som fremkommer som følge av hormonelle forandringer. Etter at den hormonelle bakgrunnen er stabilisert, forsvinner pigmentområdene. Bruk av kosmetikk og tradisjonell medisin oppskrifter vil øke hastigheten på prosessen med å lette huden.
 5. Nevi - i hverdagen kalles de mol. Nevi kan ikke fjernes selv. De blir kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hud dispensaries med en laser. Etter å ha fjernet molene, tar legene materialet og kontrollerer det for tilstedeværelse av ondartede celler.

Hvordan fjerne alder flekker på ansiktet

I utgangspunktet, når det oppstår en defekt, er det verdt å kontakte en lege for å finne ut hvilken type hudpigmenteringen har. Hvis vi snakker om brudd på arbeidet med de indre organene, så er den viktigste sykdommen å bli behandlet. Etter riktig valgt behandling forsvinner flekkene.

Noen ganger oppstår feilen på grunn av mekanisk skade, aldersrelaterte endringer eller som følge av overdreven eksponering for sollys. I disse tilfellene kan du bli kvitt dem i skjønnhetssalonger eller hjemme.

Skjønnhetssalongfjerning

Det finnes flere metoder som brukes av kosmetologer. Med deres hjelp, kan du raskt bli kvitt alder flekker på ansiktet.

 1. Kjemisk peeling - er at en svak syreoppløsning påføres de skadede områdene. Frukt-, glykol- eller trikloreddiksyre kan brukes. Dette forårsaker en svak og kontrollert brenning, hvorpå de øvre lagene av epidermis fjernes.
 2. Ultralyd peeling. Innvendig blir huden grundig rengjort, og deretter påføres kosmetiske stoffer. I neste trinn behandles huden med en ultralydsmaskin. Prosedyren kan utføres ikke mer enn en gang i året.
 3. Fototerapi - en prosedyre som påvirker ansiktets hud med lysbølger av forskjellige lengder. Bølgene virker på pigmentet, det kollapser, etter hvert blir flekken lettere, og forsvinner da helt. Under prosedyren føler personen seg en liten prikkling. Resultatet er synlig etter 2 - 3 prosedyrer. Intervallet mellom dem må være minst tre uker.
 4. Laser resurfacing er en prosedyre der tonen i ansiktet er justert med en laser. Stråler fjerner forsiktig aldersplassene og forbedrer hudens tone.
 5. Kryoterapi - fjerning av pigmentsteder med flytende nitrogen. Flytende nitrogen blir påført pigmentplettene, som følge av at defekten er frosset. På stedet er det en blister som eksfolierer sammen med de øvre lagene av epidermis.

Bruk av kosmetikk

Mange kvinner vet ikke hvordan man kan bli kvitt aldersplassene i ansiktet raskt og smertefritt uten å henvise til en skjønnhetspleie. Spesielle medisinske preparater (kremer, lotioner, geler) vil bidra til å rengjøre ansiktet.

Vær oppmerksom på at de inkluderer en av følgende komponenter:

 • Retinol - fornyer huden i ansiktet, med konstant bruk, dør celler med høyt innhold av melanin av og smelter gradvis av;
 • hydrokinon - et stoff som blokkerer produksjonen av melanin, ødelegger pigment flekker. Men kremer som inneholder hydrokinon bør brukes forsiktig. Det aktive stoffet er giftig, forårsaker kløe og rødhet;
 • azelainsyre og glykolsyre - bidra til avklaring av huden;
 • Arbutin og kojinsyre er et alternativ til hydrokinon. Virkningsmekanismen er den samme, men stoffene er trygge for helse og giftfri;
 • askorbinsyre - verktøyet håndterer hudbleking, hjelper celleregenerering, forbedrer hudtonen.

Hvis du vil kjøpe krem ​​fra alder og andre preparater for ansiktsbleking, vennligst kontakt apotek eller skjønnhetssalonger. Før du kjøper, les kontraindikasjoner, vurder hudtype. De vanligste kremer inkluderer følgende: "Ahromin MAX", "Vitex", "Vichy Idealia PRO", "Orquid Vital of Garnier", "Trinity M", "KORA".

Folkeveier

Konditorier av alternativ medisin, herbalists og naturopater har lenge kjent hvordan man enkelt og raskt kan bli kvitt alderspots i ansiktet ved hjelp av populære metoder. Hjemmebehandling brukte masker fra grønnsaker, planter, sitrus. Den viktigste aktive ingrediensen er ascorbinsyre.

Påvirker pigmentering, det lyser melanin. Ofte brukt hydrogenperoksid, kosmetisk leire (solgt i apotek), og så. Hvis behandling av folkemetoder ikke gir noen resultater, bør du søke hjelp fra leger.

Bruk av persille

Anlegget holder huden ung. For dette ble persille kalt "kvinnelig gress". Det fjerner forsiktig alder flekker uten å skade ansiktets hud. Effekten oppnås på grunn av askorbinsyre, flavonoider og pektiner som finnes i plantens saft. De påvirker melanocytter og reduserer aktiviteten.

 1. Ta en stor haug persille, klipp den og bla på en blender. Dampen gasbind i fersk juice, bruk den til alder flekker, skyll med varmt vann etter tjue minutter. Gjenta prosedyren daglig i to uker.
 2. For å hjelpe i kampen mot hudfeil kan avkok av persille. Ta en del av frøet eller tørket rot av planten, hell fem deler vann. Kok i et vannbad i 15 minutter. Damp gauze i det og påfør det på berørte områder på ansiktet i 20-30 minutter, vask deretter med varmt vann. Utfør prosedyren hver morgen, to uker på rad. Hold avkok i kjøleskapet, i en glassbeholder.
 3. Ta noen skjeer med kjøttkraft, legg til et par dråper ferskpresset sitronsaft. Fukt en bomullspinne i løsningen og rengjør ansiktets hud i stedet for tonic. Det gjenværende produktet kan ikke lagres, hell det. Hver morgen, lage en frisk tonic og tørk ansiktet med det. Om to uker blir ansiktshuden ryddet.

Bodyaga å hjelpe

Mask gjøres best om vinteren, når aktiviteten til sollys er redusert. Ta et bodyagi pulver, tilsett hydrogenperoksid eller vegetabilsk olje for å gjøre en tynn våt.

Påfør på de skadede områdene i ansiktet og la det gå i femten minutter. Gradvis begynner huden på flekkene å skrelle, så bruk nærende kremer. Påfør masken en gang i uken til flekken lyser.

Bruken av celandine

Sap av planten brukes til behandling av mange sykdommer. Det bidrar til å fjerne alder flekker, gjør huden lettere med 3 - 4 toner. Ta fersk celandine og klem ut 10 ml juice fra stilkene. Bland den med 50 gram vodka. Behandle med denne løsningen hudfeil fra 3 til 5 ganger daglig i 3 dager. Denne metoden er ganske aggressiv. Hvis du har sensitiv hud, så bruk produktet 2 ganger om dagen. Behandlingens varighet er to uker. Denne metoden er mer forsiktig.

Honning med sitron

Denne blandingen har en mild og forsiktig effekt på huden. Ta to spiseskjeer av naturlig, flytende honning. Tilsett saften av en sitron og bland ingrediensene grundig. Damp et stykke gasbind i blandingen, fest det til alder flekker, hold i 15 minutter. Bruk verktøyet en gang om dagen i to uker. Blandingen kan lagres i kjøleskapet, men ikke mer enn 5 dager.

Dra nytte av en agurk

Hvis en kvinne har et pigmentspott på ansiktet hennes, og hun ikke vet hvordan det er best å kvitte seg med det, for ikke å skade huden, kan du trygt bruke en maske med agurker. Denne grønnsaken har etablert seg som en av de beste og forsiktige middelene for å lysere pigmentområder.

Ta en moden agurk og rist den på en fin rist, klem litt juice ut av det. Påfør røret på et rent ansikt, la det stå i en halv time og skyll deretter. Varigheten av behandlingen er 30 dager, gjør en maske om morgenen og før sengetid.

Hvordan rense huden under graviditet og etter fødsel

Under fødsel av barnet i den kvinnelige kroppen oppstår hormonal justering. Pigmenterte flekker vises på huden av forventende mødre. Ofte hvitner kvinner ikke huden under svangerskapet. Faktum er at kosmetiske prosedyrer er forbudt på dette tidspunktet, er bruk av medisinske kremer også kontraindisert.

Gentle folkemetoder vil bidra til å lette huden litt. Før du bruker hjemmemetoder, bør du konsultere legen din, og det beste alternativet er å vente på at barnet blir født, og gjør deretter hudblegning.

Etter fødselen av babyen, kan du gjøre utseendet og tilstanden til huden. Mange unge mødre vet ikke hvordan man trygt kan kvitte seg med alder flekker på ansiktet. Prosedyren er mulig selv hjemme, men bare etter fødsel.

 1. Vanlig vask med havregrynsåpe. For å gjøre det, hakk havregrynene i en blender, legg dem i en nylonstikk og fest dem tett. Bruk det som en såpe mens du vasker.
 2. Rubbing løk - effektivt hjelper i kampen mot fregner. Vask ansiktet og gni det med løkjuice, spred et tynt lag med rømme på toppen. Skyll med varmt vann etter 15 minutter.
 3. Bruk masker - bland i like deler honning og fiskeolje. Påfør på renset hud. Vask ansiktet ditt senest 15 minutter.

konklusjon

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Pigment flekker på ansiktet er trygge hvis de er forårsaket av eksterne faktorer. De kan fjernes i skjønnhetssalonger, de kan klargjøres hjemme. For dette brukes folkeserviser eller kosmetisk helbredende kremer. Hvis flekken oppstår på grunn av interne funksjonsfeil i kroppen, bør du konsultere en lege og gjennomgå et behandlingsforløp.

Flere Artikler Om Typer Acne