Peeling prosedyren hjemme er kjent i lang tid. Som et peelingmiddel benyttes en rekke midler som skiller mellom sammensetningen og tilstedeværelsen av aktive stoffer. For eksempel er peels med fruktsyrer, som har vist seg å være positive, populære, og de kan også brukes hjemme.

Fruktrensing av huden gjør at du kan fjerne de hermede mikropartiklene av epidermis, og en riktig utført prosedyre sparer ansiktet av et så ubehagelig fenomen som fersk akne og spor. Det fjerner effektivt fine rynker, forbedrer farge og struktur av ansiktet, strammer porene og øker aktiviteten av oksygenmetabolismen.

Hvordan utføre peeling av frukt og hvilke fruktsyrer kan brukes hjemme?

De viktigste typene frukt syrer

Peeling prosedyren med frukt syrer er ideell for alle hudtyper. Etter denne rensingen er arbeidet til talgkjertlene stabilisert, hudtonen forbedres, sannsynligheten for betennelse, som akne og svarte flekker, reduseres og akne behandles. Etter applikasjonen blir rynker merkbart redusert, pigmentplettene forsvinner.

For fruktskall, brukes disse typer syrer:

 • Apple (naturlig eller syntetisk).
 • Meieri (alle meieriprodukter).
 • Sitron (sitrus og ananas).
 • Vin (vin og druer).
 • Glykolisk (sukkerrør, sukkerroer).

Typer frukt peels inkluderer:

Hver av disse prosedyrene adskiller seg fra hver enkelt handling:

 1. Apple og vin - lyser huden og øker dens elastisitet.
 2. Sitron - aktiverer produksjonen av kollagen.
 3. Melk - er en naturlig fuktighetskrem, synlig lyser huden og gir den en jevn farge.
 4. Glykolisk - eksploserer ikke bare de døde partikler av epidermis, som er karakteristisk for alle peeling, epidermis, men på grunn av den minste størrelsen på molekylet, kan de trenge inn i de dypeste lagene i huden, og dermed bidra til å jevne ut ujevn hud i nærvær av arr og posta.

Indikasjoner for prosedyren

Fruktprosedyren er en av varianter av kjemisk peeling, og i henhold til dybden av dens innvirkning, anses den overfladisk, det vil si at virkningen påvirker overflaten av epidermis. Samtidig er det nødvendig å ta hensyn til et så viktig faktum at alle disse syrer med lav pH kan være medianskall, spesielt glykolisk, derfor er det nødvendig å være oppmerksom på forholdet mellom pH og en konsentrasjonsindikator. Faktum er, jo høyere konsentrasjonsprosent, jo høyere pH må være, ellers kan du brenne huden.

Peeling med naturlige fruktsyrer er perfekt for kvinner med fet, tørr og alderen hud, kjedelig hudfarge, eiere av fregner og alder flekker. Syrer stimulerer produksjonen av kollagen, og reduserer dermed rynkets lysstyrke. En viktig fordel med fruktsyrer er deres allsidighet.

Indikasjonene for ansiktsrensing med fruktsyrer er:

 • Trøtt utseende hud.
 • Pigmentering.
 • Små rynker.
 • Acne.
 • Forstørrede porer.
 • Økt tørrhet.
 • Problem eller fet hud.
 • Redusert elastisitet eller elastisitet i huden.
 • Komedoner.
 • Strekkmerker

Vanlige hjemme peeling med bruk av frukt syrer bidra til å forbedre den generelle tilstanden av huden, gi det et vakkert sunt utseende, huden er jevn og blir fløyelsaktig.

For å maksimere effekten er det imidlertid nødvendig å nøye velge rengjøringsprodukter for hjemmebruk og for å opprettholde nøyaktigheten av formuleringen.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Fruktrensing kan ikke gjøres hvis minst en av de listede faktorene er til stede:

 • Betennelse i huden.
 • Rosacea.
 • Allergiske fenomener.
 • Herpes med forverring.
 • Blodpatologi.
 • Overfølsom hud.
 • Skader på huden.
 • Infeksjon.
 • Vaskulært nettverk.
 • Diabetes mellitus.
 • Hudssykdommer.
 • Graviditet og amming.
 • Fersk brunfarge.

For kvinner hvis hud er preget av økt tørrhet, er det bedre å bruke peeling med melkesyre. Etter hver rensing er det nødvendig å bruke nærende kremer og aloe regenererende kremer, samt alginater eller spesielle helbredende og regenererende masker, noe som vil øke hastigheten på prosessen med epidermis utvinning.

Forberedelse for peeling

Som en hvilken som helst peeling som utføres utenfor skjønnhetssalongen, krever en prosedyre som bruker fruktsyrer forhåndsbehandling, som fjerner døde partikler av celler som kan hindre effekten av fruktprosedyren.

Ikke ignorere dette stadiet, vurderer det en ubetydelig del. Enig at hvis huden er nøye forberedt på den fremtidige prosedyren, vil effektiviteten av resultatet fra den bli høyere. Så hvor begynner du?

En uke før planlagte tiltak, prøv å ikke skade huden med noen rensing, gi opp skrubber, unngå soling. Det er også nødvendig å beskytte ansiktet mot utilsiktede mikroskopiske skader, siden det er helt uønsket forekomst av sprekker eller kutt i ansiktet, kan de forårsake betennelse.

Bære peeling

Når huden er forberedt, kan du gå videre til prosedyren.

Rengjøringen i seg selv utføres i følgende rekkefølge:

 • Først foreta en allergitest.
 • Fjern sminkeavfall og smuss.
 • Påfør peelingstoff med fruktsyrer på ren hud. Kanskje i dette stadiet vil det være en liten prikkende og brennende følelse, som er en naturlig hudreaksjon mot sure stoffer.
 • Peeling blanding, tåle en viss tid, i henhold til instruksjonene.
 • Påfør nøytralisator og hold i 1 minutt.
 • Deretter vaskes det grundig med rent, kaldt vann.
 • En fuktighetsgivende og beroligende krem ​​påføres ansiktet. I tillegg kan peelingprosedyren utvides med et serum med en maske med tanke på hudtype.

Ikke glem at det kan utføres fruktsyrestøv i hjemmet bare den som ikke har en høy aggressiv effekt. Selvfølgelig vil effekten fra dem ikke være like sterk som fra de som utføres i skjønnhetssalonger, men de er helt ufarlige, og risikoen for uønskede konsekvenser er minimal. I dette tilfellet vil sluttresultatet være nøyaktig det samme som fra salongprosedyren, men ikke første gang, men etter 3-4 prosedyrer.

Post peeling omsorg

Hjemmeprosedyrer for rensing av ansiktet med fruktsyrer, selv om de anses å være myke, og deres handling er mild, etter at de er utført, må en rekke regler overholdes, fordi en slik peeling ødelegger det øvre laget av epidermis til en viss grad. Vanligvis, etter ansiktet hans, er det en liten rødhet, som regnes som et vanlig fenomen, som raskt passerer.

De første dagene etter prosedyren er det viktig å unngå stressfulle situasjoner, som sollys og turer til solariumet, som er fulle av utseendet på pigmentflettene. Hvis du bruker dekorative kosmetikk, så velg bare hypoallergen eller med en myk struktur. La ansiktets hud hvile, puste og absorbere de maksimale nyttige stoffene.

Også i etter-peeling perioden kan du ikke bruke skrubber og andre verktøy med slitende partikler som kan skade epidermis. Et utmerket alternativ ville være bruk av peeling med syrer med en lav prosentandel av syren som var tilstede i peeling utført. Denne tilnærmingen forklares ved det faktum at denne mengden av denne syren er tilstrekkelig til å oppløse de eksfolierte hudpartiklene uten skade, samt for å forlenge effekten av peelingprosedyren og bidra til komfortabel helbredelse av epidermis.

Mulige komplikasjoner etter peeling

Peeling prosedyren med frukt syrer er en av de mest populære typer ansiktsrensing. Hvis det brukes riktig, har det ikke noen negative virkninger, men i noen tilfeller kan hudrødhet, peeling, kløe ubehag og følelse av "tetthet" av huden bli observert, noe som er et normalt fenomen som går fort.

Selv om denne peeling karakteriseres av en mild og forsiktig effekt, øker risikoen for dannelse av pigmentplater etter bruk imidlertid flere ganger. Derfor er det bedre å bruke det på høst-vintertid. For å unngå forbrenning er det umulig å øke konsentrasjonen av peelingblandingen over det som er angitt i oppskriften og tiden den holdes på ansiktet. Ikke glem at resultatet av prosedyren ikke vises umiddelbart, men hvis du overdriver det, risikerer du å våkne om morgenen med sterk rødhet og skadet hud.

Peeling hjemme

For hjemmebruk er det nødvendig å velge overflate fruktskall, dette vil være nok til å få et positivt resultat. Bruken av fruktskall med høyere innhold av syrer kan føre til forbrenninger i epidermis, de er kun laget i salonger.

Ikke glem at peelingblandingen ikke kan påføres rundt øynene, hvis dette ikke er angitt i instruksjonene, da det er peeling agenter for huden rundt øynene. Hvis for deg denne prosedyren vil være den første, bør tiden ikke være mer enn tre minutter, men lengden på den neste kan økes med et par minutter. I tilfelle det ikke ble utført pre-peeling forberedelse, bør du ikke fortsette peeling i mer enn 1 minutt for første gang.

Hvor ofte kan du peeling

Hver kvinne har en individuell hudtype, så frekvensen av fruktsyr bør utføres under hensyntagen til denne viktige nyansen og i henhold til spesifisert informasjon i instruksjonene.

Også et viktig poeng er kvinnens alder og de individuelle egenskapene til tilstanden til huden hennes. Den optimale frekvensen for peeling ved bruk av fruktsyrer - 1 gang per uke. Men for fet hud kan prosedyren gjøres 2 ganger i uken, men for tørr hud - 1 gang om 14 dager.

Fruktskalende Anmeldelser

Ifølge mange kvinner gir fruktskalling huden et godt preparert utseende, mens huden blir fløyelsaktig, porene blir renset, ansiktet er yngre, slike ubehagelige fenomen som tørrhet og peeling av huden forsvinner.

Bruk hjemme av frukt peeling er et utmerket alternativ til salong prosedyrer. For å få resultatet av det å gi den forventede effekten, mens du ikke skader huden, følg alle regler for gjennomføringen og hold deg til det spesifiserte antall komponenter i peelingblandingen.

Bo hos LaraBar, oppgrader kosmetisk leseferdighet og vær vakker.

Facial peeling med frukt syrer: trygg hud skjønnhet og ungdom

Frukt syre peeling er en effektiv type hudrensing ved hjelp av spesielle syrer. Hovedkomponentene i produktet som brukes, sikrer en myk effekt sammen med et høyt resultat. Fruktskalering av ansiktet på noen få sekunder stabiliserer sebaceous kjertler, eliminerer ubehagelig oljeaktig glans og fading av huden, normaliserer metabolske prosesser og reduserer forekomsten av akne og akne. I tillegg kan rensing gjøres både i hytta og hjemme.

Hva er det

Fruktskall er en type kjemisk hudrensing som bare omfatter ANA-syrer (alfahydroksyd eller fruktsyrer). Prosedyren er trygg for klienten, og for huden blir det en ekte cocktail av styrke og helse.

Frukt syre peeling forutsetter en overveiende overfladisk rensing effekt, som bare påvirker de øvre lagene av epidermis. Men i noen tilfeller kan kosmetologen bruke svært konsentrerte løsninger av syrer for å øke penetrasjonens dybde og styrken av deres handling på problemet. Uavhengig utføre median og dyp frukt peeling hjemme er forbudt.

Peeling med fruktsyrer er ikke en oppdagelse av moderne kosmetologi. For tusenvis av år siden brukte syre i hjørnene i det gamle Egypt, i det gamle Roma og i Russland, var det bare i eksfolieringsrollen som ble konsentrert sitronsaft, et eple eller sur melk. Moderne forskere har oppsummert de fordelaktige egenskapene til fruktsyrer, skapt praktfulle kosmetiske produkter basert på dem, praktisk for salong og hjemmebruk.

Fruktskall er en veldig populær kosmetisk prosedyre. Funksjonen er sikkerheten og mykheten i handlingen. Noen syrer (melkesyre, glykolsyre og andre) er velkjent for cellene i epidermis, derfor blir de lett oppfattet uten å forårsake komplikasjoner.

Et kurs av kjemiske peeling basert på fruktsyrer sikrer en rask forbedring av tilstanden til integumentene, normaliserer funksjonene til celler og kjertler, øker hudfornyelsesprosessen og retter synlige ufullkommenheter på ansiktet.

Som regel brukes fruktsyrer til overfladisk handling på integrasjoner. De skader ikke overflaten av ansiktet og tillater om noen dager å gjøre huden jevn, myk og elastisk.

Syrer for peeling av frukt

For peeling av fruktsyrer i salongen, bruk kosmetiske produkter som inneholder flere syrer samtidig. Dette gjør at du kan påvirke hudproblemet i stor grad, øke utvinningen og samtidig forbedre tilstanden i flere retninger.

Standard settet av fruktsyrer for peeling består av følgende ingredienser:

 • Glykolsyre - i tillegg til rensing, et surt middel reduserer hudens hud, bidrar til å kvitte seg med alder flekker, justere hudens lettelse og forbedre tonen. I naturen finnes glykolsyre i store mengder i sukkerrør og umodne druer.
 • Sitronsyre whitens huden og er også skadelig for bakterier og infeksjoner. Det er rikelig i alle sitrusfrukter, spesielt i kiwi, lime og sitron.
 • Meieri - er en fuktighetskrem og freshener av huden. Syr bidrar til å glatte rynker, forbedrer tonen og elastisiteten til fibrene, gir huden en sunn glød. Komponenten finnes i fermenterte melkeprodukter (yoghurt, kefir), så vel som i surkål, eple og tomat.
 • Apple - denne komponenten akselererer metabolske prosesser i cellene i epidermis, stimulerer fornyelsen av integrasjoner. Forskere legger merke til et høyt innhold av eplesyremolekyler i epler og tomater.
 • Vin - har en sterk peeling, fuktighetsgivende og bleking kvaliteter. Du kan finne den i oransje, druefrukt og, selvfølgelig, i vin.

En multikomponentformulering bidrar til å takle mange hudproblemer og vil være nyttig for enhver type epidermis.

Fruktig peeling i salongen vil gjøre huden din myk og smidig, og ansiktet ditt oppdatert og ungt. Det er nyttig å utføre lignende prosedyrer for eiere av problematisk hudtype og, i noen tilfeller, ungdom for terapeutiske formål.

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Frukt peeling hjemme og i hytta er populær. Følgende fakta følger med dette:

 • lar deg løse hudproblemer av forskjellige grader: fra små akne, komedoner til utprøvde rynker;
 • Det er en omfattende liste over indikasjoner på ytelse;
 • et kurs av ansiktsskalering med fruktsyrer har en ganske dyp effekt på integrasjoner, noe som gjør det mulig å forsinke den tidligere aldringen av integrasjoner og forhindre utseendet av problematisk akne, akne i fremtiden;
 • prosedyren har en liten liste over kontraindikasjoner;
 • Dette er en universell teknikk for å fjerne hudfeil, det utføres for alle hudtyper, uavhengig av klientens alder;
 • Etter at overflaten peeling med fruktsyrer til ansiktet, er rehabiliteringsperioden bare 2-3 dager;
 • Brukt syre sammensetning i de fleste tilfeller godt oppfattet av huden og ikke forårsaker komplikasjoner;
 • Det er mulig å utføre fruktskalling for ansiktet hjemme ved bruk av spesielle kosmetiske produkter eller alternative masker basert på naturlige ingredienser.

De negative aspektene ved ansiktsrensing med fruktsyrer inkluderer:

 • peeling er fortrinnsvis planlagt fra november til februar, slik at solaktivitet i den varme sesongen ikke forårsaker et skvett av hudpigmentering;
 • prosedyren utføres av kurs, fra en enkelt økt er effekten ubetydelig;
 • under peeling mulig liten tinning, prikking.

Overflatebehandling med fruktsyrer bidrar til å korrigere problemet med integreringer i en tidlig periode, for å oppdatere huden og forbedre sin elastisitet betydelig, for å gjøre den myk og fløyelsaktig. Og alt dette uten langsiktig rehabilitering og helserisiko.

vitnesbyrd

Beauticians anbefaler å kontakte peeling med fruktsyrer i ansiktet, hvis du er bekymret for slike hudproblemer:

 • økt fettinnhold og porøsitet av integumentet;
 • hyppige utslett på ansiktet, akne og akne assosiert med høy fett epidermis;
 • svarte prikker og komedoner, som gir huden ryddig;
 • dullness, grayness på ansiktet eller oljeaktig glans;
 • etterligne eller alder rynker, folder og spor;
 • tegn på fading av huden;
 • alder flekker, fregner;
 • ansikts arr og arr;
 • hyperkeratose, uvanlig huduhethet;
 • reduksjon av hudtone, flekkhet;
 • tap av klarhet i ansiktets kontur.

Fruktbehandlinger kan utføres som forebyggende tiltak for tidlig aldring av huden og utseendet av rynker, for å sikre riktig ansiktspleie. De vil være spesielt relevante i alderen 25-35 år, når det ikke er alvorlige aldersrelaterte hudfeil.

Kontra

For at syrerensingsprosedyren skal gi kun hyggelige minner og forventet resultat, anbefales det å følge alle anbefalingene fra spesialister.

Fruktutskilling kan ikke utføres til klienter i følgende tilfeller:

 • det er sår i ansiktet, kokker og akne;
 • med allergier mot komponentene i peeling agent;
 • hud utsatt for arr etter rensing;
 • det er sår, slitasje og kutt;
 • med rosacea;
 • under forverring av kroniske sykdommer;
 • med generell ubehag, i feberaktig tilstand;
 • Det er utslett av herpes på ansiktet, med ARVI;
 • det er neoplasmer på det behandlede området;
 • for pasienter med hemofili og andre blodproblemer;
 • med økt hudfølsomhet;
 • etter et nylig besøk til solariumet;
 • under graviditet og amming.

Det anbefales ikke å utføre syrerensing under menstruasjon og hormonforstyrrelser. Endringer i hormonnivåer kan forårsake en uventet reaksjon på sammensetningen for peeling.

Før eksfoliering er det viktig å teste for en allergisk reaksjon. Dette vil bidra til å unngå ubehagelige konsekvenser, irritasjon og utslett.

Hvis du bestemmer deg for å utføre peeling med fruktsyrer hjemme, må du først kontakte din skjønnhetspleie. Han vil nøye undersøke tilstanden til huden din og dens problem, og vil også anbefale hvilke elementer du bør være oppmerksom på når du velger et peeling agent og hvordan du gjør det uten komplikasjoner.

Hva påvirker prosedyrens effektivitet

Effektiviteten av rensingen påvirkes av flere hovedfaktorer. Dette er hyppigheten av eksponering, konsentrasjonen av midlet brukt og tidspunktet for eksponering (eksponering). Vurder dem mer detaljert.

Frekvens av

Som allerede nevnt, bruker fruktskall kurs. Hyppigheten av øktene bestemmes av kosmetologen, basert på alder og tilstand av huden, samt resultatet etter den første prosedyren.

Antall prosedyrer i et fullt kurs varierer som regel innenfor 7-15 peeler med et intervall på 10-14 dager. Hvis du har mindre problemer eller peeling utføres med det formål å forebygge, kan du gå videre med et mindre antall økter:

 • For pasienter opptil 25 år med et problem hudtype, med komedoner og svarte flekker på ansiktet, er 1-2 prosedyrer per måned nok;
 • For pasienter i alderen 25-30 år, for å forhindre tidlig aldring av integumentene, anbefales det å utføre 2-3 prosedyrer per år.
 • i alderen 30-45 år må du fullføre et kurs på 4-6 prosedyrer, og deretter i forebyggende tiltak hver 1-1.5 måneder;
 • For moden hud 45+ er fruktrensing bare egnet som et forberedende stadium for dype peeling eller plastikkirurgi.

Konsentrasjon og eksponeringstid

Konsentrasjonen av det sure middel, dets sammensetning er valgt av en kosmetolog etter å ha bestemt seg for hudtype og graden av problemet. Jo mer komplekse problemet er og jo høyere pasientens alder, desto sterkere er effekten nødvendig.

Det er også verdt å merke seg at en høy konsentrasjon av syre forlenger rehabiliteringsperioden og kompliserer kurset, og kravene til pasientens helse og profesjonalitet i skjønnhetspleieren øker.

Hjemmebruk av konsentrasjon på over 15% kan være farlig. Feil bruk av syresammensetningen truer med kjemiske forbrenninger og komplikasjoner.

Varigheten av syrepreparatets eksponering avhenger av tilstanden og typen av huden og velges individuelt. Hvis du perederzhat syre i ansiktet, kan du skade pasienten betydelig. Derfor anbefales det å stole på kun fagfolk med lang erfaring i kosmetiske prosedyrer av denne typen.

Frukt rensing i salongen

Ytre fruktskiller krever ikke spesielle preparater og antivirale preparater fra klienten. For å øke effektiviteten av syreeksponering anbefaler kosmetologer 7-10 dager før peeling for å legge til et spesialprodukt til daglig pleie, som inkluderer en liten mengde fruktsyre. Dette er gjort for å myke stratum corneum av epidermis og øke hastigheten på prosessen med å fjerne døde celler fra den.

Profesjonell peeling utføres med høykvalitetsprodukter. Deres sammensetning er valgt av en spesialist som tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens hud. Konsentrasjonen av syrer i slike kosmetikk er høyere enn i produkter for hjemmeprocedurer, derfor kan ingen faglige ferdigheter og kunnskaper ikke gjøres.

Syreskalling for ansiktet i salongen utføres i henhold til vanlig algoritme for kjemisk rensing:

 1. Make-up fjerning og forrensing med myke kosmetiske produkter. I dette tilfellet er scrubs, aggressive komposisjoner, forbudt å bruke for ikke å skrape og skade integriteten til integumentet.
 2. Avfett overflaten av ansiktet med en spesiell lotion eller tonic.
 3. Påfør syresammensetningen og hold den i 2-10 minutter, avhengig av merkevaren, konsentrasjonen av produktet og produsentens anbefalinger.
 4. Nøytralisering av virkningen av syrer. Etter bruk av nøytralisatoren fjerner kosmetologen partiklene av produktet med vann.
 5. Bruke en nærende og beroligende maske, valgt avhengig av hudtype av klienten, samt en krem ​​med fuktighetsgivende effekt.

Hele prosedyren tar 30-50 minutter. Etter en overfladisk fruktskalling er det mulig å få en liten rødhet, som vil passere alene innen få timer.

Fruktskall er en veldig praktisk kosmetisk prosedyre. På den ene siden oppdager du synlig ansiktet ditt og forbedrer hudtilstanden din, men på den annen side føler du ikke ubehag og begrensninger i din daglige livsstil.

Hvordan oppføre seg etter rengjøring

Prosessen med å rense huden med fruktsyrer medfører ikke spesiell etterskylling. Eksfoliering av døde celler og erstatning med nye skjer gradvis, nesten umerkelig. Du kan bruke vanlig sminke, bruke sminke.

Det eneste som kosmetologer anbefaler å utsette, er en tur til sjøen og solbrun i flere uker.

Etter peeling er det nødvendig å bruke solbeskyttende kosmetikk, uansett om det er sol eller ikke. Velg kremer og lotioner med en SPF på minst 30 for å unngå hudpigmentering etter peeling.

Hvis det brukes til rensing av syre økt konsentrasjon (mer enn 15%), er risikoen for alvorlige kjemiske forbrenninger med utseende av blærer, smerte og brennende høy. Ved brudd på prosessens teknologi forblir arr og misfarging, vedvarende erytem, ​​og utseendet på puffiness er karakteristisk for sensitiv hud.

Hvordan blir peeling gjort hjemme

Hjem peeling er noe forskjellig fra salongen. For det første brukes mindre konsentrerte formuleringer som reduserer risikoen for komplikasjoner. For det andre kan ferdige peelingmidler erstattes med naturlige masker fra produkter som er rike på fruktsyrer (sitronsaft, epleeddik, frukt, etc.).

Peeling ansikt hjemme ved hjelp av ferdige sure midler utført i følgende rekkefølge:

 1. Les instruksjonene og bruksreglene for stoffet, foreslått av produsenten.
 2. Utfør en prøvetest for en allergisk reaksjon. For å gjøre dette må du bruke litt på håndleddet eller på albuens indre fals. Etter 15 minutter, følg reaksjonen. Ved alvorlig forbrenning, smerte og irritasjon, kan sammensetningen ikke brukes.
 3. Fukt ansiktet med vann og påfør litt rensemiddel. Masser huden før skumdannelse, vask deretter med varmt vann.
 4. Tørk ansiktet med fruktkrem for å fjerne fettpartikler. Vask av produktet.
 5. Begynn å bruke syrepreparatet. Bruk en myk, spesiell børste til å distribuere eksfolianten i denne rekkefølgen: på pannen, nesen, kinnene og haken, om nødvendig på nakken og dekolleten. Ikke påvirke området av øynene og leppene. Midler er satt med parallelle striper jevnt.
 6. Etter 2-3 minutter, nøytraliser aktiviteten til det sure stoffet med en nøytraliseringsmiddel. Etter å vaske ansiktet med rikelig med vann. I fremtiden kan eksponeringstiden gradvis økes til 15-20 minutter.
 7. For å berolige huden, fukt huden med en krem. Vær forsiktig, dufter, kjemiske komponenter i krem ​​kan skade, velg bare høy kvalitet og allergivennlige kosmetikk etter peeling.

Populære hjemme peeling produkter

Midler for peeling hjemme og salong er forskjellige i sammensetning og kvalitet. Tenk på de kjente kosmetiske produktene for hjemrensing i mer detalj:

 • Cream maske med ANA-syrer fra "Cora" (Russland) - verktøyet kan forbedre tilstanden til huden betydelig, fremheve og glatte ut ufullkommenhet i ansiktet, smale porer og eliminere fet skinn. Ifølge brukerne forårsaker stoffet ikke allergier og påvirker epidermis forsiktig. Husk at verktøyet ikke kan brukes til eiere av svært sensitiv hud.
 • Janssen Inspira MFA (Tyskland) - et stoff fra den profesjonelle linjen av det berømte merket Janssen Cosmeceutical, kan brukes i hjemmet og salongforholdene. Biokomplekset av fruktsyrer vil gi mykhet og ømhet i huden, glatte ansiktets lindring, gi friskhet og frisk utstråling.
 • Skinlite (Sør-Korea) - peeling verktøyet garanterer en delikat effekt og er egnet selv for sensitiv epidermis. Etter rensing er huden fløyelsaktig og øm, uten irritasjon og komplikasjoner. Dette er ideelt for hjemmebruk.
 • Meishoku detclear lyse skrell aha bha frukt peeling gelé (Japan) - et flott alternativ for peeling med frukt syrer hjemme. For å bruke det japanske verktøyet anbefales det for eiere av tørr og sensitiv hud. Verdt resultat til en rimelig pris.

Før bruk må du lese instruksjonene, men ta kontakt med en profesjonell. Det vil indikere hyppigheten av rensingen og trekke oppmerksomheten til nyansene i prosedyren.

Alternativt hjemme peeling

Hvis du ikke er klar for effekten av den ferdige syrehjelpen på huden, kan du gå til folkemessig kosmetologi. Oppskrifter masker basert på sitronsaft, kefir, sitrusjuice eller jordbær gni passform. Vi tilbyr flere populære naturlige ansiktsmasker.

Oppdater ansiktet, smal porene og ryd porene, øk tonen vil hjelpe sitronsaft. For å klargjøre rengjøringen trenger du:

 • en halv sitron;
 • naturlig baseolje (oliven, mandel eller linfrø) i henhold til hudtype.
 1. Klem juice fra sitron.
 2. Bland saften med olje i forholdet 2: 1.
 3. Rens ansiktet med en gelé eller gel.
 4. Påfør preparert sitronblanding i ansiktet ditt. Sprer sammensetningen jevnt og raskt.
 5. Etter 3-4 minutter vaskes med rikelig med vann. Ved hver prosedyre øker eksponeringstiden.

Utfør slike prosedyrer regelmessig, 1-2 ganger om 7 dager, avhengig av hvilken type deksel. I en måned vil du ha en perfekt delikat og fløyelsaktig hud.

Baseolje kan erstattes med naturlig flytende honning. Bland det med samme mengde sitronsaft. Tenk at honning refererer til allergifremkallende produkter.

Ikke begrenset deg til disse oppskriftene, eksperimentere. Wiping med frisk frukt vil kompensere for mangel på vitaminer og mineraler i epidermis-cellene, aktivere intracellulære prosesser og blodmikrocirkulasjon, aktiver syntese av eget kollagen, og syrer som finnes i dem, vil bidra til fjerning av døde celler og rensing av porene fra sebaceous syltetøy.

Vær oppmerksom på deg selv og huden din, uttrykk den i høykvalitets omsorg for henne. Og profesjonelle peeling hjelper deg med dette!

Kjemisk ansiktsskille med fruktsyrer

Fruktskalering er en effektiv prosedyre som hjelper ikke bare med å rense huden, men også for å etablere arbeidet til talgkjertlene. Som et resultat av manipulasjonen, forbedres metabolske prosesser i hudcellene, og den oljeaktige glans og fading forsvinner. Denne typen peeling er mild og trygg. Det kan utføres både i salongen og hjemme.

Generell beskrivelse av prosedyren

Overfladisk fruktskalling er en kjemisk rensing av huden. Denne prosedyren er helt trygg og gunstig for huden. Ofte er effekten på overflatelagene, men i noen tilfeller kan kosmetologen bruke en konsentrert løsning for dypere penetrasjon. I hjemmet er det forbudt å utføre median eller dyp peeling.

I seg selv ble peeling med fruktsyrer kjent i det gamle Egypt og Roma. Bare i disse dager brukte ikke spesielle formuleringer, men sur melk, sitronsaft eller epler. Over tid har eksperter basert på disse produktene skapt effektive verktøy som bidrar til å ta vare på ansiktets hud og opprettholde ungdommen.

Resultatet etter å ha bestått terapeutisk kurs innebærer normalisering av metabolske prosesser, forbedring av huden, samt eliminering av synlige mangler.

Fordeler og ulemper ved peeling

Kjemisk peeling med fruktsyrer er en ganske populær prosedyre. Dette er ikke overraskende, siden en slik prosedyre har følgende fordeler:

 • bredt spekter av handling - det er mulig å kvitte seg med både utslett og små rynker;
 • prosedyren har en lang liste over indikasjoner, slik at den kan kalles universell;
 • listen over kontraindikasjoner er liten, og bivirkningene er svært sjeldne;
 • gjenopprettingstiden etter overflatefelling varer bare noen få dager;
 • frukt peeling kan gjøres hjemme.

Men denne prosedyren har sine ulemper som du bør vite om. Blant de negative aspektene ved slik peeling er følgende nyanser:

 • peeling utføres best fra november til februar, siden solstrålene på sommeren kan provosere pigmentering;
 • en engangsprosedyre vil ikke gi en god effekt, så du må gjennomføre en hel kurs;
 • Pasienten kan føle seg prikkende eller prikkende under manipulasjonen.

Du bør være oppmerksom på at peeling for ansiktet med fruktsyrer er overfladisk, så det vil bidra til å eliminere hudproblemer bare i den tidlige perioden. Følgelig vil det være ineffektivt å håndtere dype rynker.

Hovedindikasjoner og kontraindikasjoner

Før du utfører prosedyren, sørg for å konsultere en spesialist. Kosmetologer anbefaler peeling basert på fruktsyrer hvis følgende dermatologiske problemer er tilstede:

 • høyt fettinnhold eller porøsitet i huden;
 • Tilstedeværelsen av svarte flekker og komedoner;
 • kjedelig og usunn hud;
 • alder flekker eller fregner;
 • grov hud;
 • arr eller arr på ansiktet;
 • små ansiktsrynker;
 • tap av klar ansiktskontur.

Fruktrengjøring kan også utføres som forebygging av tidlig aldring av huden. Spesielt relevante slike prosedyrer vil være i alderen fra 25 til 35 år.

Å peeling brakte bare positive resultater, før det er nødvendig å undersøke listen over kontraindikasjoner. Det er bedre å nekte fruktsplitning hvis:

 • På ansiktet er det åpne sår og sår;
 • det er en allergisk reaksjon på peeling-sammensetningen;
 • pasienten har svært sensitiv hud;
 • forverrede kroniske sykdommer;
 • en pasient har nylig vært i en solarium
 • en kvinne er gravid eller ammer.

Eksperter anbefaler ikke rengjøring under menstruasjon eller hormonfeil, da kroppens reaksjon på kjemisk sammensetning kan være uforutsigbar.

Effektive fruktsyrer

Det er en liste over grunnleggende fruktsyrer som brukes til å utføre denne typen peeling. Disse inkluderer følgende:

Melkesyre finnes ikke bare i gjærte melkeprodukter, men også i tomater, epler, druer og lønnesirup. Dette stoffet hjelper til med å mette huden med fuktighet, og bidrar også til å gjøre hudfargen lettere.

I druer og appelsiner er det en stor mengde vinsyre. Det brukes til å exfoliere døde partikler, så vel som å fukte.

Glykolsyre er hentet fra sukkerrør eller grønne druer. På grunn av sin lave molekylvekt, kan dette stoffet raskt trenge inn i huden. Derfor er det oftest brukt i tilfeller der du trenger å bli kvitt alder flekker.

Malinsyre finnes ikke bare i epler, men også i tomater. Det exfoliates godt de keratinøse delene av huden, og også på mobilnivå regenererer huden.

Sitronsyre er tilstede i nesten alle citrusfrukter. I kombinasjon med vin brukes det ofte til å bleke hud. Dette stoffet er en god antioksidant og antiseptisk.

For å oppnå maksimalt resultat anbefales fruktsyring ved bruk av flere syrer samtidig. Men du bør være oppmerksom på at de burde være godt kombinert med hverandre.

Funksjoner og stadier av

Resten av rensing ved hjelp av fruktsyrer består oftest av 5-7 prosedyrer. Pause mellom dem bør være omtrent en uke. Sluttresultatet etter økten avhenger av konsentrasjonen av aktive stoffer som brukes.

Ved første økt anbefales det å bruke peeling komposisjon med lav konsentrasjon av syrer. Hvis sammensetningen er svært konsentrert, kan eksfolieringen være rikelig, så gjenopprettingstiden vil ta mer. Over tid kan konsentrasjonen økes. Prosedyren selv utføres i flere stadier.

Det første trinnet er utarbeidelsen av peeling-sammensetningen og forberedelse av prosedyren. For å gjøre dette, klargjør alle komponentene i peeling, blandebeholder, bomullsputer, en spesiell børste og håndkle.

Den neste fasen innebærer forberedelse av huden og påføring av sammensetningen for rensing. Først må du rense huden med en gel eller tonic, og deretter kan du bruke blandingen. Du bør være oppmerksom på at alle komponenter må blandes umiddelbart før påføring, da noen av dem kan miste funksjonene. Ved påføring av sammensetningen i huden, unngå øye og leppeområder.

Det er nødvendig å vaske av strukturen bare med kaldt vann. Etter prosedyren skal ansiktet tørkes forsiktig med et håndkle. Den endelige fasen - bruker en nærende maske.

Mulige konsekvenser og etterspørsel av peeling

Innen noen få uker etter prosedyren er det fare for at pigmentplettene kan oppstå på huden. Derfor bør du hele tiden bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor.

Under gjenopprettingsperioden bør du følge alle anbefalinger fra en spesialist. Dette er den eneste måten å unngå utseendet på negative manifestasjoner i form av flekker og rødhet.

Hvis prosedyren ble utført kvalitativt, og konsentrasjonen av syre er valgt riktig, så vil ikke peeling være rikelig, så du kan trygt bruke sminke.

Peeling hjemme

Det er bedre å betro kjemisk peeling til fagfolk, men hvis du bestemmer deg for å gjennomføre prosedyren selv, bør du følge alle anbefalingene. De vil bidra til å gjøre manipulasjonen ikke bare effektiv, men også trygg.

Til hjemmebruk kan du kjøpe en ferdig peelingforbindelse på apotek. Du kan bruke produktene til den innenlandske produsenten "Cora". Kremmasken med fruktsyrer vil være ganske effektiv. Det renser forsiktig huden, forårsaker ikke en allergisk reaksjon. Hvis du bruker masken regelmessig, kan du se hvordan huden blir mykere og blir lettere i farge. Men du bør være oppmerksom på at produkter fra produsenten "Cora" ikke er egnet for sensitiv hud.

For sensitiv hud anbefales koreansk Skinlite peeling. Janssen Inspira MFA er også effektiv. Det tilhører det profesjonelle kosmetikk segmentet. Ofte anbefales det å bruke for å ta vare på alderen hud.

Før du legger på peeling-sammensetningen i ansiktet, må du nøye lese instruksjonene, samt gjennomføre en test for individuell portabilitet av komponentene. For prosessen for å lykkes, bør du følge denne algoritmen:

 1. På fuktig hud må du bruke rensemiddel, vask ansiktet.
 2. Påfør fruktsammensetning med en pensel. Først påføres verktøyet på pannen, nesen, deretter på kinnene, nakken og haken. Vi bør også ikke glemme halsen.
 3. Etter påføring kan sammensetningen være en liten brennende eller prikkende. Dette er normalt. Neste trenger du bare å overvåke reaksjonen av huden. Retensjonstiden for sammensetningen på ansiktet avhenger av de individuelle karakteristika.
 4. For å fjerne masken må du sette på ansiktsnøytraliseringen, og vask deretter bare.

I alt tar peelingprosessen hjemme ca 15-20 minutter. Post-peeling omsorg er det samme som etter manipulasjonen i hytta.

Som et resultat, bør det bemerkes at fruktskalling er en effektiv ansikts hudrensingsprosedyre. Den er best utført i hytta, da bare en erfaren mester korrekt kan velge konsentrasjonen av syrer som brukes til å forberede peelingskomposisjonen.

Fruktskalering: egenskaper og fordeler med prosedyren

Fruktskalering er en svært effektiv og helt sikker prosedyre som gjør det mulig for huden å returnere ungdom og skjønnhet på kort tid. Dens fordel er at preparater basert på fruktsyrer ikke skader dermis i det hele tatt, men trenger inn i de dype lagene som utløser celleregenerering og fornyelsesprosesser. Hva skiller en slik metode fra andre kjemiske peeling, og hvordan den fungerer - les videre.

Forskjeller fra lignende prosedyrer

Facial peeling med frukt syrer er en type overflate kjemisk rensing av ansiktet. Men i motsetning til median og dype syreprosedyrer, skader dette alternativet ikke huden og er helt trygt med riktig tilnærming.

Dens aktive ingredienser forårsaker en lett brenning på huden, som et resultat av hvilke de cornified cellene blir avskallet og starter fornyelsesprosessene i dermis dype lag. Frukt syrer samtidig påvirker kun den øvre huden.

Median ansiktsskalling tar sikte på å fjerne det øvre laget av epidermis. Trikloreddiksyre (TCA) brukes oftest. Ødeleggelsen av levende hudceller fører til akselerert dannelse av nye celler og aktivering av produksjon av naturlig kollagen og elastin.

Dyb peeling utføres ved å fjerne de første og netto (andre) lagene i dermis. En økt lar deg kvitte seg med dype rynker og arr. Denne metoden er imidlertid svært farlig og innebærer en lang gjenopprettingstid.

Typer fruktsyrer

I skjønnhetssalonger bruker de oftest følgende fruktsyrer til peeling:

 • Meieri. Det finnes i store mengder i blåbær, druer, epler og tomater. Den har en antimikrobiell og antiinflammatorisk effekt, bidrar til å jevne ut ansiktet i ansiktet, whitens og peels.
 • Mandel. Det er hentet fra bitter mandel ekstrakt. Almond syre molekyler trenge gjennom det kåte laget av huden og rense det. Passer for sensitiv og veldig tørr dermis.
 • Glykol. Inneholdt i sukkerrør, rødbeter og druer. Dens molekyler trenger aktivt inn i de dypeste lagene av epidermis, og utløser regenereringsprosesser. Effektiv med akne og post-akne, hyperpigmentering og redusert hudtone.
 • Sitron. Hovedkilden er citrusfrukter - sitron og oransje. Effektivt hvitt og hjelper hudoverflaten til å returnere en sunn farge, strammer porene og har anti-inflammatorisk effekt.
 • Malic. Det er hentet fra epler og tomater. Den inneholder en stor mengde pektin, som har en helbredende og antiinflammatorisk effekt. Det brukes til akne, ulike betennelser og akne.
 • Vin. Inneholdt i druer, epler, lime, avokado, appelsiner. Effektivt hvitt, eksfolierer og fukter.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for utførelse er følgende problemer:

 • akne og akne; akne;
 • alder flekker;
 • forstørrede porer;
 • ansiktsrynker og de første tegn på fotografering;
 • fet og problem hud;
 • tap av elastisitet og fasthet i huden;
 • kjedelig hudfarge.

I dette tilfellet er det kontraindikasjoner, som bør vurderes:

 • herpes i den aktive fasen;
 • eksem og psoriasis;
 • tilbøyelighet til arrdannelse;
 • overfølsomhet av epidermis;
 • ondartede neoplasmer;
 • frisk solbrenthet;
 • allergisk mot komponentene i de brukte legemidlene
 • graviditet og amming.

Faser av prosedyren

To uker før du går til skjønnhetspleie bør stoppe soling i sol og solarium. I tillegg, 10 dager før prosedyren, anbefales det å starte spesialopplæring for et mer uttalt resultat. Den består i bruk av fruktsyresgeler som virker på stratum corneum, nivellerer det og fjerner døde celler.

Prosedyren i seg selv består av flere stadier.

Første fase - forberedende. Først blir ansiktet rengjort av gjenværende sminke og smuss med skum og varmt vann.

Fase to - de viktigste. Kosmetolog profesjonelt veldig tynt lag på ansiktet av stoffet. Aldri i 5 minutter. På denne tiden kan pasienten føle en svak brennende og prikkende følelse, noe som er en normal reaksjon på effekten av syre.

Trinn tre - den endelige. På dette stadiet påføres en nøytraliserende, utformet for å stoppe virkningen av hoveddrogen. Det varer ikke mer enn 3 minutter, og vaskes deretter av med varmt vann. Deretter påføres en maske på huden, som stopper den brennende følelsen og beroliger.

Hyppigheten av slike prosedyrer og tidspunktet for effekten avhenger av hudtype. Så, for tørr og rynker krever rynker minst 6 økter (en gang i uken) en gang i året. For oljeprodukter utføres slike kurs oftere - minst 10 økter 2 ganger i året. For å forynge kroppens hud, er det nødvendig med 20 prosedyrer 1 gang per år.

Hvordan går prosessen med frukt peeling i salongen, kan du se i videoen:

Mulige komplikasjoner

Ansiktsskalering med fruktsyrer er en absolutt sikker prosedyre dersom konsentrasjonen av aktive stoffer ikke overstiger 10%. Høyere konsentrasjoner kan forårsake alvorlige forbrenninger med blær og alvorlig smerte.

Generelt, etter prosedyren, er det en liten rødhet og prikking. Men disse symptomene er allerede i den første dagen.

Vanlige spørsmål

Hvor mye er peeling i hytta?

Prisen på prosedyren avhenger av mange faktorer. Men i Moskva er prisen i gjennomsnitt 2,000 til 4000 rubler.

Hvor ofte peeling?

Frekvensen avhenger av hvilken type hud. Som regel foreskriver kosmetologen en prosedyre hver 7-10 dager. Antall økter kan være forskjellige - opptil 10 for tørr hud og opptil 20 for fet.

Hvor lenge er resultatet merkbart?

Resultatet etter 1 kurs er merkbart i løpet av året. I fremtiden må du kanskje gjenoppta økter.

Kan det bli kvitt dype rynker?

Overfladisk peeling eliminerer ikke dype rynker, men bidrar til å redusere dem og forhindre utseende av nye.

Hva skal være etter peeling?

Det er veldig viktig å ordentlig ta vare på ansiktet ditt etter prosedyren. Det anbefales å forlate dekorative kosmetikk i en uke og unngå direkte sollys og solbrenthet i en solarium.

Fordeler og ulemper

De viktigste fordelene ved denne fornyelsesmetoden:

 • Det fjerner spor av akne og post-akne, betennelse, akne og komedoner.
 • Reduserer pigmentering, lyser til og med store pigmentflater.
 • Det fukter og regenererer huden, noe som gjør det jevnere og mer strålende.
 • Det glatter fint linjer og forhindrer utseendet til nye.

Men til tross for fordelene har denne prosedyren ulemper:

Legemidlet er lett å bruke, og viktigst, at dets handling du vil se umiddelbart.

 • Det kan ikke utføres i perioden med aktiv sol, da eksponering for UV kan bedre forårsake hyperpigmentering. Den beste tiden for kurset er høst og vinter.
 • Den høye prisen for en prosedyre. For maksimale resultater kreves opptil 20 økter, og dette er en betydelig mengde.
 • Det blir ikke kvitt dype rynker, men glatter bare små etterligningsrynker.

Peeling hjemme: enkle oppskrifter

Å lage fruktskall i hjemmet er enkelt. For å gjøre dette kan du bruke kjøp av midler eller forberede dagens egen sammensetning. De mest populære merkene med kosmetikk for hudforyngelse er: Janssen Cosmeceutical, Holy Land, Secrets Lang, Skinlite.


Det beste er imidlertid å forberede sammensetningen selv. Anmeldelser av jenter indikerer at selv i enkle hjemtilstander, ved å bruke et minimumsinnhold av ingredienser kan forynges og gjenopprettes huden. Her er noen påvist oppskrifter:

 1. Kryss 200 g frisk ananas, legg til det et par skjeer med naturlig honning og litt havregryn. Påfør ansiktet i ansiktet i 10 minutter, og skyll deretter med varmt vann.
 2. Kryss et par druer med en skje (det er bedre å ta varianter med steiner, men fjern dem før du lagrer dem). Bland noen knuste tranebær inn i den. Påfør en syremaske i 15 minutter.
 3. Ta massen av en frisk appelsin, legg til det 1 ss. naturlig honning og noen kaffeområder. Påfør sammensetningen i ansiktet med myke sirkulære bevegelser og la det stå i 5 minutter, og fjern deretter produktet med varmt vann.
 4. Ta 50 g kefir og legg til 1 kapsel vitamin A. Påfør preparatet på huden i flere lag. Vask masken av etter 15 minutter.
 5. Bland 4 ss hakkede friske jordbær med et egg og en liten mengde kaffegrunder. Masser sammensetningen, påfør, og etter 10 minutter skyll den grundig.

Bilder før og etter prosedyren

På bildet kan du se hvilken effekt behandlingsforløpet har på ansiktets hud:

Frukt syre peeling (frukt peeling) vil gjøre huden din skinner

Frukt syre peeling (frukt peeling) vil gjøre huden din skinner

Fruktsyre peeling eller en deilig "frukt peeling" er en kosmetisk metode for å fjerne det døde laget av epidermis ved hjelp av frukt syrer.

Denne prosedyren anses å være svært effektiv, men samtidig trygg og rimelig når den sammenlignes, for eksempel med kjemiske peeling. Hva er dens essens og funksjon?

Hva er fruktsyre peeling?

For å oppnå den optimale og mest effektive tiltak, anbefaler erfarne kosmetologer å kombinere flere syrer i en løsning samtidig.

De gunstige egenskapene til fruktsyrer for huden ble oppdaget for flere tusen år siden.

Tidligere ble de brukt utelukkende i medisin, men over tid (litt over 20 år siden) begynte de å bli vellykket brukt i kosmetikk.

Det andre navnet på disse stoffene er AHA-syre (forkortet fra alfa-hydroksysyre). De bidrar til å raskt og effektivt lette ansiktet, fjerne uønskede alder flekker og til og med ut fargen.

I tillegg har forskere vist at de er effektive for å forhindre de naturlige tegnene på aldring (som inkluderer utseendet av mimic rynker, tap av hudtone).

De som lider av akne, akne eller post-akne, vil også kunne sette pris på effekten av alpha-hydroklorid på huden.

Disse stoffene har antiinflammatoriske egenskaper, og i tillegg dreper bakterier og infeksjoner som fremkaller omfattende utslett i ansiktet.

Denne prosedyren anses å være så effektiv at peeling med fruktsyrer også kan utføres på hodebunnen.

Kostnaden for ANA-peeling vil være lav - fra 500 rubler per økt i et lite kosmetikkkontor til flere tusen i en alvorlig stor klinikk.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk

Siden peeling med fruktsyrer er en nesten ufarlig og sikker prosedyre, kan den utføres fra tenåring til alderdom.

Ung hud, en slik prosedyre vil gi lindring fra akne, akne og spor av akne. Og for moden hud vil det bidra til å senke aldring, lette ansiktet i ansiktet, og også fjerne pigmentplettene på den.

Anmeldelser av peeling med fruktsyrer bekrefter dette faktum.

I noen tilfeller kan en avskalling foreskrives av en lege, ikke bare som en fremgangsmåte med like store mellomrom, men også som en enkelt prosedyre (for eksempel å se bra ut på en viktig begivenhet).

Det er grunnleggende kontraindikasjoner for peeling med alfa-hydroklorid.

KONTRA

 1. eventuelle virussykdommer (inkludert herpes);
 2. forstyrrelse av immunforsvaret i menneskekroppen;
 3. blåmerker, slitasje, riper og sår i det behandlede området;
 4. perioden med graviditet og amming av barnet;
 5. sykdommer som er allergiske i naturen (dermatitt, eksem);
 6. psykiske lidelser og sykdommer hos en pasient;
 7. idiosyncrasy eller allergi mot noen av komponentene i sammensetningen for peeling.

Hvordan er peeling prosedyren?

For at effekten av AHA-peeling skal kunne avsløres fullt ut, vil det være nødvendig å gjennomføre minst 8 økter av denne prosedyren. Det anbefales å holde intervaller (hver ca. 7 dager).

Deres effektivitet avhenger av konsentrasjonen av syrer i peeling agent. For de første prosedyrene anbefales det ikke å bruke en løsning med høy prosentandel av syrer.

Dette er gjort slik at epidermis ikke er skadet, men blir gradvis vant til effekten av fruktkomponenter. Over tid øker konsentrasjonen av alfaginsyre.

Peeling med fruktsyrer kan kjøpes på apoteket, og du kan selv gjennomføre økter selv (som andre kjemiske peeling av husholdninger).

For å velge riktig type syre, opprinnelse og konsentrasjon, er det viktig å besøke skjønnhetseksperten. Det vil bidra til å gjøre et behandlingsforløp basert på problemets natur, som angår pasienten og krever behandling.

Stadier av peeling ANA-syrer:

 1. Til å begynne med må skjønnhetspleieren forberede huden til den etterfølgende prosedyren - vask av sminke med en myk gel eller skum, fjern forsiktig urenheter fra ansiktet.
 2. Deretter påføres peelingskomposisjonen på huden (oftest i form av en spesiell gel). Typen av sammensetning velges av skjønnhetsekspert når avtalt med pasienten. Maksimal hudeksponeringstid er 10 minutter.
 3. Etter at den fastsatte tiden har gått, skyller legen produktet av ansiktets hud med renset vann, hvorpå det toner det med tonic.
 4. I noen tilfeller, i siste etappe, påføres en spesiell syre nøytraliserende eller beroligende maske på ansiktet av klienten.

Etter peeling med fruktsyrer kan det i ingen tilfeller ikke gå ut med et ubeskyttet ansikt. Kosmetologen må påføre en beroligende krem ​​til huden som inneholder UV-filtre.

Noen nyanser

Metoden for peeling ved bruk av ANA-syrer er vanligvis smertefri, og forårsaker ikke mye ubehag hos en person. I noen tilfeller kan personer med sensitiv hud oppleve en svak brennende, kløe eller prikkende følelse.

Imidlertid er disse symptomene ikke farlige og er bevis på at sammensetningen "virker" som forventet.

I noen tilfeller kan pasienten oppleve pigmenterte flekker på huden. Dette skjer ikke hvis du regelmessig bruker spesiell solkrem til ansiktet eller påfør en krem ​​som inneholder UV-filtre.

Forresten, kosmetiske produkter hvis solbeskyttelsesfaktor er høyere gir maksimal garanti for at pigmentflettene ikke kommer til syne.

Interessant, peeling ANA-syrer kjent for menneskeheten i lang tid. De første minnene fra ham kan bli funnet selv i de gamle egypterne og grekerne.

For legender, elsket dronningen Cleopatra å ta bad fra eselmelken, og vaskes også hver dag med sur vin.

I tillegg har skjønnhetene i disse dager ofte gjort masker av sukkerrørjuice, yoghurt, samt friske grønnsaker og frukt.

Eksponeringsprinsippet (ANA) av syrer på huden

I dette tilfellet er peeling-prosedyren en syreforbrenning av det øvre lag av huden. Det høres skummelt ut, men vær ikke redd.

Prosedyren stimulerer aktiv celleregenerasjon, som et resultat av hvilken hudfarge forbedres, dens lettelse blir nivellert og huden blir mer attraktiv.

I tillegg har noen arter (for eksempel sitronsyre) bakteriedrepende egenskaper, i tillegg til å normalisere sebaceous kjertlene.

På grunn av dette reduseres sebumproduksjonen over tid, porene er innsnevret, og risikoen for akne minimeres. Alfa-hydroksysyrer i epidermis stimulerer også økt produksjon av kollagen og elastinfibre, og øker dermed tonen.

3 typer peeling

Peeling med fruktsyrer til ansiktet er delt inn i 2 kategorier: avhengig av hvilken type syre som brukes, samt dybden av påvirkning på epidermis.

Avhengig av nivået på hudproblemer, pasientens alder, så vel som hans individuelle egenskaper, velger kosmetologen typen stoff for sammensetningen og dybden av dens virkning på huden.

Selvfølgelig kan fruktskallene utføres hjemme ved hjelp av kjøpte produkter. Men du kan knapt faglig og nøyaktig avgjøre fokus på problemer på huden, ønsket konsentrasjon, etc.

Derfor anbefales det ikke å utføre denne prosedyren uavhengig, siden det er mulig ikke bare å oppnå effektivitet, men også å provosere utseendet av alvorlige problemer.

Syrer, som oftest brukes til peeling, er beskrevet nedenfor.

Dybden på slagskallene er delt inn i følgende kategorier:

 1. Surface. Dette er de som effektivt bare virker på det ytre (kåte) laget av huden.
 2. Medianen. Peelingtyper som fungerer effektivt på de midterste lagene i huden.
 3. Deep. Alle lag av epidermis (så vel som papillærlaget) er utsatt for syre.

Den mest populære er overfladisk peeling ved hjelp av AHA-syrer, da det har et merkbart resultat nesten umiddelbart etter påføring.

I tillegg er det ingen rehabiliteringsperiode. For eksempel, etter en dyp peeling, må du være hjemme for en stund, slik at rødhet og ødem forsvinner på huden, og den døde epidermis er fullstendig eksfoliert.

Resultatet

Effekt etter peeling med alfahydroklorid:

 • hudfarge forbedrer og blir jevn;
 • huden ser jevn ut;
 • alder flekker blir lysere og mer usynlige;
 • huden er mer elastisk og fuktig;
 • små etterligne rynker forsvinner;
 • reduserer mengden av akne og etter akne.

Til tross for alle fordelene er dyp peeling ikke i stand til å løse radikale problemer med epidermis: fjern merkbare dype rynker, gjenopprett tidligere ansikts konturer, stram hud, glatt ut alle kontrast arr, arr.

Forresten har koreansk peeling med Skinlite frukt syrer, så vel som israelske Hellige Land, tjent særlig popularitet. Du kan kjøpe dem på apotek eller nettbutikk.

Mulige bivirkninger

Ofte tolererer folk normalt slike peeling. Når skjønnhetspleiet bruker stoffet til huden, blir personen ikke plaget av smerte, bare en svak brennende følelse blir følt.

Men likevel er risikoen for kollisjon med bivirkninger mulig. Hvis du vurderer vurderingene, kan du se at en liten prosentandel av folk klager over brannskader eller en allergisk reaksjon.

Slike negative konsekvenser er sjeldne. I utgangspunktet, etter prosedyren, kan huden bli rød, peeling og tetthet vises. Dette er en normal reaksjon på effektene av syrer.

For å raskt eliminere bivirkningene, er det nødvendig å følge reglene under rehabilitering, anbefalingene fra legen.

Forberedelse for prosedyren og rehabiliteringsperioden

Forberedelse for ANA-peeling-prosedyren tar ikke mye tid og krefter. Det er bedre å bruke det omtrent 14 dager før planlagt dato for turen til skjønnhetsekspert.

Den første regelen å følge er å minimere besøk til solarium, soling og soling. Og det er bedre å avstå fra dem helt.

Du kan dessuten kjøpe spesielle kosmetiske hudpleieprodukter på apoteket før peelingprosedyren med fruktsyrer - kremer, geler, ansiktsrensemidler, tonics.

De inneholder stoffer som vil forberede huden til ANA-peeling, samt lette dens lettelse og forbedre effekten av prosedyren. I tillegg kan du alltid kjøpe peeling for ansiktet med fruktsyrer og bruk det selv.

Men det er bedre at prosedyren utføres av en profesjonell. Salongen kan tilby alternative alternativer, for eksempel retinoisk peeling.

Det er svært viktig for øyeblikket å beskytte huden din mot skadelige effekter av sollys. Derfor anbefales det å bruke solkrem med en UV-faktor på minst 30.

Du bør også avstå fra å svømme i reservoarer, bassenger, samt midlertidig forlate besøk til badstue og bad.

Hvis du har ødem, alvorlig ubehag, smerte, bør du umiddelbart søke hjelp fra en lege.

Spørsmål - svar

Vil peeling med fruktsyrer bidra til å kvitte seg med blåmerker under øynene?

Jeg har mange akne merker på ansiktet mitt. Er det mulig å fjerne dem ved peeling med fruktsyrer?

Vil denne manipulasjonen bli kvitt rynker i øyet?

Frukt peeling hjemme

Peeling med fruktsyrer kan utføres hjemme. For dette bør du kjøpe et spesielt verktøy for hjemmeprosedyren. For eksempel, krem ​​peeling med fruktsyrer "ny linje", som vurderinger er mest positive, fungerte bra.

Det viktigste er ikke å velge et middel som kan føre til brenning. Det er bedre å gi preferanse til milde peeling med mild effekt.

Peeling med fruktsyrer hjemme utføres i følgende rekkefølge:

 1. Renser huden. For å gjøre dette kan du bare vaske eller bruke geler, som inneholder alkohol.
 2. Den fremstilte blanding påføres på ansiktet. Hun burde være på huden i ca 10-15 minutter. Det viktigste er at eksponeringstiden ikke overskrider en tredjedel av en time.
 3. Masken er eliminert, hvorpå det er verdt å vaske med varmt vann.
 4. For å forbedre tonen, redusere brenning, hevelse, anbefales det å tørke huden med is.
 5. For å øke regenereringen, fukte ansiktet, må du bruke en nærende krem.

Hjemmelagde oppskrifter

Det er ikke nødvendig å kjøre til apotek eller spesialforretninger, da du kan lage peeling hjemme alene fra kjente produkter.

Det skal forstås at hjemmeskalermasker ikke vil føre til en slik effekt som salongprosedyrer. Derfor, hvis en person ønsker et enormt resultat, er det bedre å tenke på profesjonell hjelp.

Sitron peeling

For matlaging betyr det at du må ta sitronsaft, rosehip olje og oliven. Alle komponenter må være i like store mengder.

Blandingen oppvarmes og påføres deretter på huden. Det anbefales at du bruker en bomullspute eller en liten børste.

Denne peeling holder også på ansiktet i opptil 10 minutter, hvorpå det vaskes av.

Orange peeling

Denne peeling utføres i følgende rekkefølge:

 1. En oransje er tatt i shredded form, malt kaffe og honning. Alle komponenter krever 1 ss. l.
 2. Først blir ansiktet massert, deretter tilberedes blandingen. Alt dette bør være på huden i opptil 10 minutter.
 3. Masken vaskes av med vann.

Oransyre vil forbedre celleregenerasjonen, og alle andre komponenter vil ha en positiv effekt på tilstanden til huden.

Tropisk fruktskalling

Det samme beløpet er tatt banan, ananas og kiwi. Disse fruktene er plassert i en blender (de er tidligere fjernet peeling).

Den fremstilte blanding påføres på ansiktet i ti minutter. Peeling vaskes av med vann.

Populære merker av peeling (til hjemmebruk)

Det finnes ulike peeling som brukes hjemme. De har forskjellige komponenter, kvalitet. Nedenfor er en liste over de mest populære måtene:

 1. Peeling med frukt syrer Bark (anmeldelser om det mest positive). Bruken av en slik maske bidrar til å eliminere ufullkommenheter, krympe porene, bli kvitt overdreven fet hud. Men for kvinner med sensitiv hud er det bedre å nekte denne løsningen.
 2. Skinlite peeling. Verktøyet påvirker forsiktig, det kan brukes til de som har sensitiv hud. Etter bruk legges fløyel og ømhet til huden.
 3. Peeling Janssen Inspira MFA. Dette er et profesjonelt produkt, så det brukes ikke bare hjemme, men også i hytta. Verktøyet gjør huden myk, øm, jevner feilene.
 4. Peeling med fruktsyrer Kosmotoros. Det er også et effektivt middel. Men det er bedre å bruke det i salongforhold. Mange lurer på hvilken hud Cosmoteros? Den er ideell for den problematiske typen hud. Etter påføring kan du bli kvitt irriterende akne. I tillegg har verktøyet en foryngende effekt.

Ikke bruk uavhengig profesjonelle produkter. For eksempel er den populære peeling for kroppen med fruktsyrer av selskapet Aravia Organic, som heter Fruit Peel. Bruken av et slikt verktøy er bedre å betro en profesjonell.

anmeldelser

NATALIA, 33 ÅR:

"Uavhengig laget peeling masker. Mellom prosedyrene tok ca 4-5 dager. Jeg selv forberedte blandingen med en oransje. Faktum er at jeg ikke kan tillate salongskall. Overraskende, huden har virkelig forbedret seg, den har blitt glatt, selv rynker har blitt mindre. "

SOFIA, 30 ÅR:

"Ervervet peeling Cora. Dette er et fantastisk middel, siden jeg ble kvitt den konstante akneutslettingen. Også lagt merke til utjevning av rynker.

Generelt ble ansiktet behagelig å berøre, delikat, fløyelsaktig. På bildet før og etter er det klart synlig min forvandling. "

Lyudmila, 37 år gammel:

"Jeg har alltid tatt vare på huden min, ervervet dyre kosmetikk, brukt scrubs. Men jeg bestemte meg for at det var på tide å stole på profesjonelle hender, så jeg dro til en skjønnhetspleie. Jeg har peeling med fruktsyrer. Effekten er fantastisk siden jeg var yngre med 5-8 år. "

Ekspertuttalelse

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Du må forstå at peeling er forskjellige konsentrasjoner, noe som påvirker sluttresultatet. Hvis det er utslett av ukjent etiologi på huden, bør du kontakte en hudlege og (for nå) nekte slike prosedyrer. I tillegg er eiere av sensitiv hud å avstå fra peeling. I dette tilfellet er manipulering tillatt hvis det er strenge indikasjoner.

Margarita Eiten

plastikkirurg

En rekke faktorer påvirker valget av en passende peeling. Legen tar hensyn til hudens fototype, comorbidities, tar hensyn til om klienten kan bruke nok tid på rehabilitering. Sluttresultatet kan variere for ulike pasienter. Dette påvirkes av personens individuelle egenskaper. Det er også viktig at reglene i rehabiliteringsperioden ikke blir ignorert. Under ingen omstendigheter kan det ikke skje av skallen, hvis de dannes, vil ikke være til nytte for dampende ansikt.

Peeling med frukt syrer er en god mulighet til å budsjett og effektivt forbedre tilstanden og utseendet på huden. Så hvis du vil ha et raskt resultat på utvidelsen av ungdom og eliminere kosmetiske feil, kan denne prosedyren være en ekte panacea.

Flere Artikler Om Typer Acne