Den mest radikale måten å fjerne gamle arr er kirurgi. Men ikke alle bestemmer seg for å gå under kirurgens kniv og vil være riktig. Folk rettsmidler vil bidra til å oppnå betydelige resultater hjemme og å gjennomføre tilstrekkelig, men billigere arr fjerning. Hvis du starter prosedyren i tide, er det mulig å fjerne kosmetiske defekter helt.

Intensiv mekanisk peeling, arr polering

Denne metoden er ganske effektiv, men usikker og ikke veldig hyggelig. Med det kan du fjerne arr i hele kroppen.

En vaskeklut, svamp eller massasjepensel bør masseres aktivt i det arte området. Jo tøffere børsten, jo sterkere effekten på huden.

Hvis arret er på ansiktet, bør behandling på denne måten utføres meget nøye, ved hjelp av en spesiell massasje børste til ansiktet. Det er mye mykere og vil ikke traumatisere den delikate huden. En vanlig myk sømfil vil også fungere.

For en sterkere effekt kan du bruke scrubs kjøpt, eller laget hjemme. I tillegg til å polere huden, vil den også motta næringsstoffer som aktiverer metabolske prosesser og stimulerer produksjonen av kollagen og elastin.

Etter prosedyren er det nødvendig å fjerne rester med varmt vann, desinfisere og påfør en beroligende krem. Du kan bruke barn, "Bepanten" eller panthenol.

Slike behandlinger bør utføres ikke mer enn en gang i uken.

Kjemisk peeling hjemme

Kjemisk peeling er klassifisert som følger:

 • Overfladisk - virker på øvre salter av huden og fremmer celleregenerering.
 • Den midterste penetrerer dypere og utfører behandling på det midterste nivået av epidermis.
 • Dyp - den mest radikale, men også den mest effektive. Det anbefales imidlertid ikke å holde det hjemme, for å unngå brannskader og skader på huden.

Middels og dyp peeling brukes mot arr. Behandling med overflatepeling er mindre effektiv, men resultatet kan oppnås hvis du gjør det regelmessig.

Overflate peeling med kalsiumklorid

For å fjerne arret på denne måten trenger du kalsiumklorid, som du kan kjøpe på et apotek uten resept. Konsentrasjon for de første prosedyrene er 5%. Hvis det ikke er noen problemer og bivirkninger, kan du bruke en 10% løsning.

På et forrenset og helt tørt ansikt, bruk en løsning av kalsiumklorid med en svamp. La det første laget tørke og bruke det neste. Slike lag skal være fire til fem (for første gang). I etterfølgende prosedyrer - opp til 8.

La i fem til ti minutter.

Legg såpe på hendene dine (baby er best). Rul leggen lett fra huden. Flak vil danne under fingrene. Dette er døde celler i epidermisene.

Å fjerne arret på denne måten er helt mulig bare hvis en slik prosedyre utføres regelmessig og i tilstrekkelig lang tid.

Mellomsalicylsyre peeling

3 tabletter av aspirin slipe i pulver og bland med en halv teskje vann, melk, kefir eller yoghurt - uansett hva du vil.

La blandingen stå i 5 minutter og tilsett en halv teskje naturlig honning.

Denne massen skal påføres et forrenset ansikt og la det stå i 15 minutter. Vask av med varmt vann.

Advarsel! Under prosedyren kan du føle en liten prikkling - dette er normalt. Men før du bruker denne behandlingen, utfør en følsomhetstest.

Følsomhetstest

Det er verdt å være spesielt oppmerksom på dette elementet. Tross alt vil prosessens suksess og forventet resultat avhenge av dette.

Det er nødvendig å bruke den aktive blandingen på innsiden av albuebukken og la det gå i noen minutter. Hvis du ikke føler ubehag og huden ikke rødmer utover måling - du kan bruke løsningen til å fjerne arret.

Hjemmelaget kosmetikk

Kosmetiske produkter laget hjemme for å behandle arrene er mest berettiget i tilfelle mangler i ansiktet. De kan oppstå på grunn av kviser, akne eller akne. Men oftest er de unge damene selv skylden for deres utseende.

Klemme eller peeling av slike formasjoner som pustler, kviser og andre midlertidige problemer fører til dannelse av arr, noen ganger svært merkbar, som ikke er så lett å fjerne.

Behandling av slike arr kan utføres på enkle, men ganske effektive måter hjemme.

Houseplant, også kalt yarrow - en flott monosudarstvo fra arret.

Du må ta det nedre bladet av aloe, skyll det under rennende vann og skrell. Den resulterende papirmasse blir knust og påført aret. La i en halv time. I løpet av en måned ser du ikke et spor av arrene dine.

Hvis du vil bruke bare juice, gjør du lotioner ut av det.

Men aloe kan også legges til sammensetningen av masker med honning, eggeplomme og meieriprodukter. Alle disse komponentene vil forbedre virkningen av hverandre og "tvinge" huden din til å produsere slikt nødvendig kollagen.

Vitamin Cocktail

E kan kjøpes på hvert apotek. Dette er et oljeaktig produkt som har svært god påvirkning på huden og aktiverer metabolske prosesser i epidermis.

Den kan brukes både i ren form og blandet med baseolje - rosa, mandel, oliven. For fading hud - jojoba, macadamia.

Denne vitamin cocktail brukes på arrene. Du kan ikke fjerne det, men bare la det suge inn i huden.

Denne masken kan brukes på hele ansiktet, men etter 15 minutter, fjern rester av en myk klut, og bare etterlate i arrene.

Leremaske

Denne masken skal gjøres daglig. Dette er den enkleste og sikreste måten å fjerne arr, men også veldig lang.

Ta den grønne leiren og fortynn den med vann til konsistensen av rømme. Påfør på arr hver dag og la i 20-30 minutter.

Hvis det ikke er grønn på hånden, vil det bli blå eller rosa. Men det blir mindre effektivt.

frynser

Sitronsaft, agurk og kamilleavkok - utmerket bleking og antiseptisk. Med deres hjelp er det mulig å oppnå lette lår, glatte kantene og redusere overflaten, som stiger over den generelle bakgrunnen til huden.

Sitron er ikke citrusfeil på noe tidspunkt på året. Derfor, for sitron gnidning er det bedre å bruke et stykke frisk sitron.

Gurk er bedre å ta frisk. Men i butikken er det ikke alltid mulig å kjøpe høykvalitets grønnsaker uten kjemiske tilsetningsstoffer. Derfor, om sommeren, bruk en agurk fra hagen. Og om vinteren kan du fryse juice i isbiter. Jeg og tørk ansiktet. Den toner også huden, gjenoppretter den naturlige fargen, stimulerer blodsirkulasjonen og aktiverer metabolske prosesser.

Arr og arr - et ubehagelig fenomen som du kan eliminere hjemme. Men du må være tålmodig og regelmessig utføre terapeutiske prosedyrer i lang tid.

Fjerning av dype arr med kjemiske peeling

Fjerning av arr og arr i post-acne perioden

Kjemisk peeling er den mest effektive måten å eliminere dype atrofiske og hypertrofiske arr og arr som følge av alvorlig og svært alvorlig akne. På grunn av smertefulle prosedyren og huden som forårsaker en betydelig traumatisk effekt, brukes kjemisk peeling i tilfeller der andre, mindre radikale metoder for fjerning av arr, ikke var mulig å oppnå et tilfredsstillende resultat.

Arret fjernes sammen med overflaten av epidermis, som har gjennomgått en kjemisk brenning, kontrollert av en hudlege, forårsaket av en syre. Legemidlet kan inneholde syre med forskjellige konsentrasjoner, slik at legen bestemmer dybden av penetrasjon av produktet i huden, og følgelig dybden av fjerning av dette laget. Syr påvirker huden i 2-3 minutter. Deretter fjernes syre med et spesielt stoff.

Før du bruker kjemiske peeling, er det tilrådelig å forberede huden ved hjelp av andre terapeutiske midler - mikrostrømbehandling, darsonvalisering, microdermabrasion.

Typer av kjemisk peeling:

Konsentrasjonen av syre, som er en del av produktet som påføres huden, bestemmer intensitetsgraden av brennstoffene i det øvre laget av epidermis. I følge disse egenskapene er kjemiske peeling betinget strukturert i følgende grupper:

Overflate kjemiske peeling

Det brukes til å begrense porer og tørr hud i tilfelle av akne. Avhengig av hvilken type syre som er en del av preparatet, varierer følgende typer overflate peeling:

 • salicylic 15%
 • melk,
 • Jassner, inkludert resorcinol og syrer: melkesyre og salisylsyre,
 • glykol,
 • mandel,
 • drue.

Smerter under prosedyren er mindre. Varigheten av en økt er 30 minutter. Den anbefalte varigheten av behandlingsforløpet er 8 uker med en frekvens på én prosedyre per 2 uker.

Medium kjemisk peeling

Det brukes til å fjerne grunne funksjonelle arr, eliminere edderkoppårene og hyperpigmentering av huden. Prosedyren er preget av virkningen av syre på det basale laget av epidermis. I lys av de smertefulle opplevelsene, utføres den ved hjelp av lokalbedøvelse. Det kreves en forberedende periode på 14 dager, hvor huden behandles med spesielle medisiner og visse typer post-aknebehandling.

Median kjemiske peeling inkluderer følgende typer av det:

 • retinoic,
 • trikloreddiksyre,
 • salicylic 30%.

Behandlingskurset avsluttes med en gjenopprettingsperiode på 1 måned. I løpet av denne tiden er epidermis fullstendig restaurert - det øvre laget blir gradvis avskallet, og en ny dannes i sin plass. Huden har en intens rød farge, pasienten føler seg tørr og tett i huden.

Dype kjemiske peeling

Den eneste måten å fjerne dype og omfattende arr og arr som følge av alvorlig og svært alvorlig akne. Som et resultat av virkningen av et spesialmiddel, som inneholder kretonolje og fenol, fjernes det øvre laget av epidermis til en dybde på 0,7 mm. Prosedyren gir en viss fare og er svært smertefull. Hennes ytelse er tillatt bare for formålet og under personlig tilsyn av en erfaren kosmetolog som spesialiserer seg på kjemiske peeling. Etter den dype peelingprosessen er ansiktet et kontinuerlig sår. Rehabiliteringsperioden er 6 måneder.

En hvilken som helst av de ovennevnte typer av peeling krever både en forberedende periode og en gjenopprettingstid, hvor huden fuktes daglig, utføres epidermis nærende prosedyrer, direkte sollys og vind er ikke tillatt på huden, fullstendig avvisning av bruk av dekorative kosmetikk og sminke opp.

Peeling arr i hjemmet

Scars utvilsomt dekorere menn, men for jenter er utseende av arr en ekte tragedie, men hvordan å fjerne arr og arr ved hjelp av hjemmemetoder?

For herlige damer er arr på kroppen ikke en grunn til stolthet i det hele tatt, men en ulempe at jeg vil bli kvitt så snart som mulig. Hvorfor vises uattraktiv arr på kroppens eller ansiktet av kvinner? Arr kan også være fra forsøk på å transformere (plastikkirurgi). Ofte blir ubehagelige karakterer dannet etter akne eller vannkopper. Det spiller ingen rolle hva som forårsaket hatet arr, enhver jente drømmer om å bli kvitt ham.

Modern plastikkirurgi tilbyr en rekke løsninger på dette problemet. I dag utfører salonger og klinikker flere prosedyrer:

 • microdermabrasion;
 • subsiziya;
 • laser kirurgi;
 • styrking;
 • syre peeling.

Før noen av disse prosedyrene, bør du konsultere eksperter og finne det beste alternativet.

Sårfjerning er også mulig gjennom kirurgiske inngrep, men ikke hver jente bestemmer, selv for skjønnens skyld, å gå til operasjonstabellen. De som er redd for kirurgisk inngrep og ikke ønsker å bruke fabelaktige penger på det, i rush for å hjelpe middel til tradisjonell medisin.

Scar sliping

Slipeprosessen innebærer arrmassasje med en vaskeklut eller børste. Jo vanskeligere "verktøyet" for prosedyren er, desto bedre, men du bør ikke gjøre for mye innsats, ellers kan du bare forverre situasjonen.

Arret må intensivt gnides i en sirkelbevegelse. For å øke virkningen, må du i tillegg bruke en kroppskrubb. Etter sliping påføres en fuktighetskrem.

Hvis arret er på ansiktet, bør prosedyren være mer forsiktig. Massasje gjøres best med en myk børste. Sliping kan gjøres selv med en myk nagelfil. Etter massasje blir arret desinfisert og fuktet med en beroligende krem. Denne prosedyren utføres 1 gang i uken, denne metoden er ikke veldig trygg og ubehagelig.

Folkemedisin

Arr på ansiktet vises ofte på grunn av akne. Noen jenter presser dem med vilje, men dette kan ikke gjøres. Hvis det allerede er arr, vil enkle oppskrifter av tradisjonell medisin bidra til å fjerne slike feil i ansiktet.

Aloe regnes som et effektivt middel i kampen mot arr. Ett blad av dette medisinske planten er knedd i en mush, og deretter påført på arret. Masken må holdes i ca 30 minutter. Det sies at denne metoden bidrar til å fjerne hatede arr med høy kvalitet og på kort tid.

vitaminer

Det er nyttig å bruke daglig på ar-vitamin E. For å gjøre dette må du blande selve vitaminet med litt olje, for eksempel fersken. Denne masken er nyttig for hele ansiktet, det gjør huden sunn, bremser aldringsprosessen og beskytter mot miljøets skadelige virkninger.

leire

Arret er påført leire, som er fortynnet med vann, for det meste grønt, men du kan bruke noen. Etter en tid begynner arret å glatt og blir mindre merkbart. Dette er den sikreste metoden for å fjerne arr, men resultatet vil kreve svært lang tid.

Sitronsaft

Sitronsaft har gode blekingeffekter. Derfor vil det være veldig nyttig å tørke de hatet karakterene av akne med slik juice. Over tid vil huden lyse, og arret vil ikke være så merkbart.

Arrene i ansiktet ser selvsagt avstøtende ut, men arrene på kroppen sørger ikke for deres eiere. Spor av operasjoner eller ulykkelige barns spill gir ofte et "minne" av livet. Kun spesialiserte prosedyrer kan helt eliminere arret, men du kan gjøre det mindre merkbart på egen hånd.

mumie

Mange mennesker kjenner mummies mirakuløse egenskaper, det brukes i omsorg for ansikt, kropp og hår, og også tatt oralt. Mumie glatter huden perfekt og hjelper til med å fjerne mindre uregelmessigheter.

I hvilken som helst krem ​​tilsettes 1 gram mumi, blir den resulterende blanding påført arret. Det er nok å tåle en mirakelmaske i en halv time. Verktøyet kjemper vellykket med arr på kropp og ansikt.

Voks maske

For en annen effektiv oppskrift må du smelte havtornets voks og olje, avkjøl litt. I den resulterende blandingen tilsettes streptocid og eggeplomme. Denne masken anbefales å pålegge lokalt.

Frukt peeling

Det er umulig å overvurdere de fordelaktige egenskapene til fruktsyrer: de polerer huden perfekt, rengjør den og til og med bidrar til å takle arr. Denne peeling utføres ikke bare i salongen, men hjemme.

Apple cider eddik er fortynnet med vann. Deretter fuktes et mykt vev i det, som påføres i 15 minutter til arret. Regelmessig komprimerer med eddik glatt overflaten av arret, og etter noen få prosedyrer forsvinner det.

I tillegg til disse komponentene brukes det ofte til matlaging hjemme:

 • animalsk fett;
 • terpentin;
 • essensielle oljer;
 • løk og andre naturlige ingredienser.

apotek agenter

Hvis du ikke har tid til folkekrem, kan du kjøpe spesielle salver og kremer på apoteket. Før du kjøper, ta kontakt med eksperter, de vil hjelpe deg med å finne det perfekte regenereringsmiddelet.

Arr forebygging

Selvfølgelig er skader og arr er uunngåelig, men du kan prøve å beskytte deg selv og kjære fra deres forekomster så mye som mulig. Det er nødvendig å observere forholdsregler:

 1. Når du arbeider med skarpe eller varme gjenstander, må du bruke briller, hansker og hjelmer. Ikke forsøm det beskyttende utstyret som kreves av den type aktivitet som utføres.
 2. Hvis kroppen allerede har et sår, følg hygieneglene. Så ofte som mulig, må du endre dressingen og håndtere skaden, smøre den med spesielle salver. I intet tilfelle kan ikke rip av den dannede skorpe, da dette er den naturlige beskyttelsen av huden.
 3. For rask heling av sår må du spise nok vitaminer, proteiner og sink. For å få dem, legg til flere grønnsaker, nøtter og kjøtt til kostholdet ditt.
 4. Du kan ikke utsette arret for direkte sollys, da strålingen vil gjøre arret enda mer merkbart, og det vil være vanskelig å fjerne.

Det er viktig å ikke starte behandlingen av noen, selv små sår, da er det mulig å forhindre utseende av arr helt.

Følg alle anbefalinger fra den behandlende legen, slik at huden regenererer raskere og forblir vakker.

© 2017, jeg flyr meg selv. Alle rettigheter reservert.

ingen kommentarer

 1. Natawa
  11. april 2018 / 20:06

i hvert fall et sted er skrevet hvordan å unngå arr, og ikke bare hvordan å redusere dem da de allerede er der))) Jeg vet ikke hvordan man skal håndtere varme gjenstander nøye. Strykejern, ovner, panner for meg - potensielt farlige ting! derfor, i hjemmets førstehjelpsutstyr er det alltid Panthenol og Dermatiks gel)))

Dermatiks gel hjelper ikke bare med brannskader. Arr etter kirurgi reduserer også godt. Men du må bruke den i lang tid.

Det er også Kelo-Kot gel lik Dermatiks. Det ser ut til å være billigere, men ikke verre.

Hvordan bli kvitt arr en gang for alle hjemme?

Det faktum at arrene pryder en mann har lenge vært kjent, men ingen har noen gang sagt at arr er for en kvinne. Likevel er det svakere kjøttet noen ganger mye mer enn menn, så kvinner lurer ofte på: hvordan bli kvitt arr i hjemmet?

Hva slags arr har damer? Disse er arr etter plastisk kirurgi, og markerer etter vannkopper og akne. Og selvfølgelig vil enhver kvinne bli kvitt de hatet arrene.

Moderne kosmetologi har utviklet seg mange måter. Plastikkirurgi senter tilbyr flere prosedyrer for å fjerne arret:

 • dermabrasion;
 • microdermabrasion;
 • laser kirurgi;
 • subsiziya;
 • styrking;
 • cryosurgery;
 • syre peeling.

Det er lite tid på å fjerne ar i salongen eller i operasjonen, men ikke alle damer har motet til å ligge under kirurgens kniv. Tradisjonell medisin tilbyr sitt eget sett med verktøy bare for ubesluttsomme unge damer, så vel som for de som ikke har tenkt å bruke store penger på å bli kvitt arr.

1 vei. Scar sliping

Slipe et arr involverer en mekanisk effekt på huden med en massasje børste, svamp eller svamp. Jo tøffere børsten er, desto bedre, men det er viktig å ikke overdrive det for ikke å forverre situasjonen.

Gni et arret område med intense sirkulære bevegelser. Du kan sette på kroppen litt kjøpt eller hjemme skrubbe - dette vil forbedre effekten av massasje. Etter prosedyren bør det behandlede området av huden smøres med en beroligende krem. Eventuelle egnede: barn, "Bepanten", panthenol.

Huden på ansiktet bør behandles mer forsiktig og forsiktig. Det er bedre å bruke en spesiell børste for ansiktet eller en vanlig myk nagelfil. Etter massasjen, må huden rengjøres og soothed.

Prosedyren anbefales å gjenta ikke mer enn en gang i uken. Sårfjerning på denne måten er usikre og ikke spesielt hyggelig.

2 vei. Hjemmet kosmetikk

På ansiktet er det ofte arr igjen etter kviser og pustler. Dette skjer fordi mange jenter ved et uhell eller bevisst klemmer akne. Så du kan ikke gjøre i alle fall, men hvis arret er der, må det fjernes. Dette kan gjøres hjemme ved hjelp av enkle oppskrifter og verktøy.

Riv av bunnen av aloe og tørk den av. Skal huden og åpne den i en homogen masse. Påfør oppslemningen på arret og sett i 30 minutter. Du kan klemme saften fra planten og bruke den som en lotion. Et arr på forsiden av et slikt verktøy vil fjerne raskt og effektivt.

Kjøp i apoteket olje E-vitamin og bruk det daglig til det skadede området. Du kan blande vitamin E og hvilken som helst baseolje, for eksempel jojoba eller ferskenpits. Masken kan påføres hele ansiktet, men i dette tilfellet, etter 15-20 minutter, er det nødvendig å plukke med et serviett for å fjerne overflødig olje.

Gjenta samme prosedyre hver dag - bruk leire fortynnet med vann på arret. Grønn er best, men du kan ta noen andre. Over tid vil arret glatt ut og ikke lenger øye. Arrfjerning på denne måten er den mest ufarlige, men ganske lang tid.

Alle vet hvittende egenskaper av sitronsyre. Derfor er kviser og spor av dem nyttige for å tørke med frisk sitronsaft. Det lyser huden, myker fargen på alder flekker.

Hvordan bli kvitt arr på kroppen?

Arret på ansiktet ser grovt ut og slår øye, men arrene på kroppen er ikke en gave, noe som er veldig vanskelig å fjerne. Unsuccessful fall, operasjoner, feil utført kosmetiske prosedyrer - er det mange årsaker som fører til stygge og uæstetiske konsekvenser i form av arr? Fullstendig bli kvitt arr kan kun gjøres ved hjelp av salongprosedyrer, men folkemidlene vil bidra til å glatte merker og gjøre dem mindre merkbare.

Mumiyo siden antikken er ansett som et kraftig stoff og kosmetikk. Det tas internt, og brukes også på kropp, ansikt og hår. Det vil hjelpe nivået på huden og fjerne ufullkommenheter.

Ta en kroppskrem og legg 1 gram mamma til den. Påfør blandingen til arr og la den stå i en halv time. Dette verktøyet er like effektivt for arr på kroppen, og for ufullkommenhet i ansiktet.

Kremet er bedre å velge med en naturlig sammensetning, selv om de vanlige barna vil gjøre.

Veldig bra bidrar til å bli kvitt den enkle, enkle oppskriften.

 • havtorn olje - 4 skjeer;
 • bivoks - 0,5 skjeer;
 • egg (eggeplomme) - 1-2 stykker;
 • streptotsid - 1-2 skjeer.

Oppløs olje og voks i brann og kok opp. I en litt avkjølt, men varm blanding, legg til eggeplomme og streptocidpulver. Rør. Pek på stedet for arr og arr. Denne masken er også nyttig å gjøre med brannsår.

Frukt syrer er en sterk peeling, de perfekt polere og polere huden, bidra til å bli kvitt arr. Peeling fruktsyrer kan utføres både i salongen og hjemme.

For en hjemmelaget prosedyre trenger du en 6 prosent løsning av eplecidereddik. Fortynn den med vann i et forhold på 1 til 3 og fukt i den resulterende løsningen en myk klut. Påfør det som en komprimering til det skadede området og la det gå i 15 minutter. Slik at stoffet ikke faller, kan det festes med bandasje eller elastikk.

Regelmessig gjentakelse av denne prosedyren vil føre til det faktum at etter et par økter vil overflaten av arr begynne å flate, og så vil den bli fjernet raskt.

Også, for å fjerne arret hjemme, kan du forberede en salve. Oppskrifter hjemmelaget salve sett.
De aktive komponentene i det er som regel:

 • vegetabilsk olje;
 • bivoks;
 • terpentin;
 • animalsk fett;
 • planteekstrakter (spesielt lily brukes ofte);
 • essensielle oljer;
 • løk.

3 vei. Scar salver og kremer

Hvis du ikke har nok tid til naturlige masker og gadgets, men du vil bli kvitt arr, vil du bli hjulpet av apotekverktøy - salver og kremer som er utformet for å regenerere huden og eliminere uregelmessigheter i huden hjemme.

Før du bruker et legemiddel (salve, gel), kontakt legen din. Han vil sannsynligvis anbefale en bedre og mer effektiv løsning på problemet.

Følgende rettsmidler er mest populære for å fjerne arr.

 1. "Zeraderm Ultra" er et silikonbasert vitaminkompleks som fremmer rask foryngelse av huden og akselererer fjerning av merker på ansikt og kropp.
 2. "Redningsmann" - et naturlig, men effektivt stoff for hudregenerering.
 3. "Klirvin" - ayurvedisk salve laget på grunnlag av indiske urter. Til tross for den naturlige sammensetningen er salven svært effektiv - Internett er fylt med entusiastiske vurderinger om handlingen.
 4. Dermatikk er en gjennomsiktig gel basert på en forbindelse av polysiloksaner. Det kan brukes når pasienten har ulike sykdommer, da den ikke trenger inn i de dypere lagene i huden og ikke påvirker kroppen negativt.
 5. "Kontraktubeks" - aktive stoffer er løkekstrakt, heparin, allantoin. Gelen anbefales for bruk med hudskader, samt eliminere effekten. Det lindrer effektivt hevelse, reduserer betennelse, glatter huden og fremmer rask helbredelse av vev.
 6. Mirralgin er en urte salve basert på urteekstrakter og essensielle oljer. Legemidlet brukes til skade (brenner, kutt, frostbit).
 7. Fermencol er en anti-anfall gel. Fremmer rask vevsgenerering og helbredelse. Enkel å bruke hjemme.
 8. "Mederma" - en salve basert på sorbinsyre, sammensetningen inneholder også allantoin, xantan og andre stoffer. Legemidlet anbefales å eliminere arr og strekkmerker etter graviditet og fødsel. Det forbedrer hudens elastisitet og jevner fargen, bidrar til å fjerne arr.
 9. "Scarguard" - en effektiv krem ​​med vitaminer i sammensetningen. Den har en silikonstruktur. Det hjelper å bli kvitt arret, men behandlingstiden er ganske lang.

Disse og andre kremer, geler og balsam kan kjøpes på apotek uten resept. Mange av dem har vegetabilsk opprinnelse, så de er helt ufarlige.

For å unngå utseende av arr og arr, må du følge sikkerhetsregler når du arbeider med farlige materialer og høye temperaturer!

Forhindre utseende av arr og arr

Utseendet til sår og skader på huden er uunngåelig. Men ikke alltid kutt eller slitasje blir til et arr. Hvordan redusere sannsynligheten for denne transformasjonen til et minimum? Det er viktig å følge noen regler.

 1. Husk om sikkerhetstiltak! Når du arbeider med varme, skarpe eller potensielt farlige gjenstander, må du følge sikkerhetsforanstaltninger. Bruk hjelm, briller, hansker - alt dette eller den typen aktivitet krever av deg.
 2. Øk hudens elastisitet Under svangerskapet, bruk spesielle kremer for å forhindre utseende av strekkmerker. Drikk og spis mat som forbedrer hudens elastisitet - vegetabilske oljer, fett, gulrøtter og gulrotjuice.
 3. Gi hygiene. Hvis såret allerede er mottatt, prøv å holde det rent. Desinfiser det skadede området, bytt bandasjen oftere, bruk antimikrobiell salve, ikke undertrykk, ikke skyll av skorpen. Hvis du ikke følger disse reglene, vil helbredelsestiden øke, og infeksjonen vil bidra til dannelsen av et dypt arr, fjerning av dette vil bli et alvorlig problem.
 4. Spis riktig For rask og høykvalitets helbredelse av slit og sår, er det svært viktig å konsumere nok protein, vitaminer, sink. Derfor inkluderer i kostholdet mer grønnsaker (gresskar er spesielt nyttig), kjøtt, nøtter.
 5. Unngå sol. Prøv å unngå direkte sollys på arret. En mindre mengde pigment i rommen vil gjøre det mer merkbart enn resten av huden og hindre deg i å fjerne den.

konklusjon

Det er svært viktig å starte sårbehandlingen i tide for å forhindre utseende av et arr. For å gjøre dette, anbefales det å besøke en lege umiddelbart etter å ha fått en skade - han vil foreskrive effektive midler for rask healing og regenerering av huden.

Hvis det allerede er et arr på ansiktet, er det også nødvendig å konsultere legen din om fjerning. Det er to måter å bli kvitt arr: salong (prosedyrer) og hjemme (masker, scrubs, salve). Begge er effektive, selv om arr fjerning hjemme vil kreve mer tid og tålmodighet, men det vil spare familiebudsjettet.

I hemmelighet

Face yngre enn bare 11 dager!

Selv ved 40 kan du se på 21 hvis du smør ansiktet ditt for natten.

Den mest effektive peeling for arr og akne arr

En effektiv og jevn uunnværlig måte å løse dette problemet på er å eksfoliere arr etter aknebehandling. Til enhver tid ble glatt hud ansett som en av skjønnhetsstandardene. Men for mange mennesker, spesielt rettferdige og rettferdige, kan ubehagelige formasjoner i form av akne (akne og akne) være så sterke at selv etter å bli kvitt dem, klarer ikke huden å finne en normal tilstand. Ospinki, "pits" og arr fra herdet akne gir det et grovt, "kupert" eller "pockmarked" utseende på enkelte steder.

Naturligvis er det flere (fire av dem i alle) typer arr på huden, som vises på grunn av andre årsaker - fra skader på huden ved skader og brannskader. Men kosmetologiske behandlinger kan glatt ut og fjern bare to typer arr - normotrofisk og hypotrofisk. I mer komplekse tilfeller er plastikkirurgi allerede nødvendig.

Siden arr og hud uregelmessigheter, som er de skadelige effektene av akne og akne, er relatert til normotrofiske manifestasjoner, kan de effektivt håndteres ved fysisk eller kjemisk peeling.

Effektiviteten av peeling fra arr

Hvordan virker peeling fra akne arr? Det ødelegger jevnt over det øvre laget av epidermis, sammen med tett arrvev, og starter omleggingen av de interne prosessene i dermis. På grunn av dette, i de nederste lagene i huden begynner kollagen, hyaluron og elastinfibre å produseres aktivt, noe som danner den nye huden uten de gamle irriterende feilene.

Enkelt sagt er det øvre laget av epidermis forsiktig avskallet - sammen med arr, striae og knuter, pigmentflett, områder med økt greasiness - og er utjevnet. Selvfølgelig fjerner peeling arr fra akne og andre feil er ikke umiddelbart. For det første exfolierer arrene med skorpe av det øvre laget av huden. På dette tidspunktet bør de ikke berøres og spesielt fjernes av deg selv. Og først etter 10 dager vil en ny, allerede jevn hud bli dannet på problemområdet.

Hvilken peeling er bedre å bruke?

Peeling arr på huden kan være fysisk (mekanisk påvirkning), laser (maskinvare, stråling eksponering) eller kjemisk (syre eksponering).

 • Fysisk er en overfladisk peeling basert på sliping av det øverste laget av huden med forskjellige slipende skrubber. Liten slipende krummet fra materialer av både naturlig og syntetisk opprinnelse, polerer forsiktig det øverste laget av huden og nivåer det. Mange når du vasker av og til bruker ansiktsskrubb. Scar peeling ligner denne prosedyren, bare utført mer profesjonelt.
 • Laser, apparat peeling fra arr og arr, omfatter polering av epidermis deksler ved bestråling med lasere med en bestemt bølgelengde. Legen regulerer denne lengden, avhengig av dybden av arrvæv penetrasjon i huden og graden av sin alder. Laserbestråling fjerner arr gradvis, i lag for lag-modus. Nylige arr og arr fra flere laserbehandlinger er fullstendig absorbert, men de gamle forblir, men blir glatt og visuelt umerkelig.
 • Fra sluttresultatet er kjemisk peeling av arr den mest effektive typen slike korrigerende prosedyrer. Det er dypere i påvirkning, i stand til å påvirke ikke bare midten, men også de dype lagene i huden. I alt bruker moderne kosmetologi mer enn femti typer syreformuleringer for denne metoden for rensing og utjevning av huden. Populære, velprøvde er - sammensetning basert på 35... 50% trikloreddiksyre TSA; retinoic; glykol; fenolformuleringer. Mekanismen for deres innvirkning er den samme: mykning av arrvævet, tynning, etterfulgt av peeling etter flere prosedyrer.

Hva har disse metodene til felles, og hvilken peeling er bedre for å eliminere akne arr? Alle metoder er rettet mot ødeleggelse av arrvæv og hudjustering. Alle stimulerer den aktive produksjonen av kollagen, hyaluron og elastinfibre, som gjenoppretter huden. Alle har en viss grad av stress på huden og kroppen som helhet, og derfor krever forsiktig behandling og en rehabiliteringsperiode etter påføring.

Er det noen kontraindikasjoner og bivirkninger?

Å oppnå en visuelt merkbar kosmetisk effekt krever at prosedyren utføres i to / tre trinn. Videre bør intervallet mellom disse stadiene være fra 1 til 3 måneder (avhengig av hvordan huden vil regenerere). Det er farlig å påføre peeling for sensitiv og tynn hud. Under virkningen av syrer kan tilstanden bli enda verre. Først må du nøye og nøye lage en liten test. Testing for allergiske reaksjoner før fjerning av arr fra huden er også ønskelig, og til og med obligatorisk. Alt dette må avklares før eksponering for høyt konsentrerte formuleringer på huden.

Alle peeling, fra de mest forsiktige til de mest radikale, har en rekke kontraindikasjoner.

Scar peeling: kontraindikasjoner

Enhver peeling er en langvarig prosedyre, ganske komplisert, smertefull og stressende for kroppen. Ikke verdt å avgjøre når huden har en tendens til å danne keloid arr. Det er en viss liste over kontraindikasjoner assosiert med kroppens generelle tilstand.

Det er

 • graviditet og amming måneder;
 • Tilstedeværelsen av godartede eller ondartede svulster
 • sykdommer i hjertet og blodårene, samt hypertensjon;
 • lever og nyresykdom;
 • endokrine sykdommer og diabetes;
 • manifestasjoner av rosacea og rosacea;
 • psykisk lidelse og lidelser;
 • allergiske manifestasjoner til komponentene i peeling-sammensetningene.

Beautician anbefalinger

Selvfølgelig er kjemisk syre peeling den mest effektive måten å håndtere effekten av akne og akne ved deres effekt. Men siden denne prosedyren er svært smertefull og forårsaker en signifikant traumatisk effekt på huden, anbefaler leger det å bruke det bare når fysiske eller laser (maskinvare) peeling ikke kan oppnå tilfredsstillende resultater.

I dette tilfellet fjernes arrene sammen med overflatelaget av huden. Det blir dessuten utsatt for kjemisk forbrenning, hvis grad styres av en kosmetolog. Graden av konsentrasjonen av syren i legemidlet for kjemisk peeling bestemmes også av legen, basert på dybden av laget av arret hud som må fjernes. Etter 2-3 minutter med eksponering fjernes den sure sammensetningen helt med et spesielt stoff.

Nylig har glykol peeling blitt den mest populære metoden for kjemisk (syre) fjerning av atrofiske arr. Dette er en veldig god moderne metode for å peeling av arr, i henhold til mykheten av virkningene på huden. Selv om ordet "mykhet" selvfølgelig ikke er veldig egnet for å beskrive den kontrollerte syreforbrenningen av epidermis.

Rehabiliteringsperioden etter prosedyren for eventuell kjemisk peeling vil ta minst to / fire uker. Samtidig er hudområder behandlet med sur sammensetning dekket med en skorpe. Under det blir nye friske celler av epidermis syntetisert. Og skorpen, sammen med arrene, blir avvist av kroppen - avskallet i den siste uken i rehabiliteringsperioden. Den viktigste tingen - ikke haste og ikke "rydde bort" sin egen!

Hvilken skrell å velge for å løse problemet ditt, vil det være lett å velge etter rådgivning med legen din (eller enda bedre - med flere leger). Fysisk eller laser (maskinvare) peeling vil ikke kreve alvorlig forberedelse og lang rehabiliteringstid. Imidlertid vil de kun være effektive for fjerning av grunne, ikke veldig uttalt, ikke lange stengene. Hvis arrene er dype, synlige og av langvarig opprinnelse, trenger du mer radikale midler - kjemisk peeling.

Likevel anbefaler kosmetologer i alle tilfeller å starte med mer milde behandlingsmetoder. Tross alt, peeling, bortsett fra å bli kvitt arr, har andre gunstige egenskaper for epidermis. Dette er en oppdatering av huden, utjevning av tonen, fjerning av et rist av fine rynker og alder flekker, forbedring av hudens kvalitet og forbedring av beskyttelsesegenskapene.

resultater

Hvis det er en intensjon om å få et ansikt peeling, må du forstå at en erfaren kosmetolog bør gjøre "fjerning" av arrene. For stor sjanse for å forverre tilstanden til huden din, hvis du gjør denne alvorlige prosedyren selv hjemme. Videre: Valg av spesialist, samt korrigeringsmetoder må også nærmer seg ansvaret: Ikke gi opp utseendet i den første tilgjengelige legen, men å besøke minst tre konsultasjoner på forskjellige steder, samle informasjon fra forskjellige, uavhengige av hverandre, spesialister. Slik at peeling fra arrene virkelig blir et middel til magisk transformasjon, og ikke skaper nye langsiktige estetiske problemer.

Hvordan fjerne arr i hjemmet - salve, krem ​​og maske

Kvinne skjønnhet er veldig lunefull og tolererer ikke kompromisser, selv små feil, spesielt på ansiktet. Ideelt sett kan en jevn overflate lett ødelegges med et lite arr eller brett. En slik feil er vanskelig å skjule med de dyreste korrektorene og pulveret. For å fjerne arret i ansiktet, må du finne den sikreste måten og velge et individuelt ensemble av hendelser individuelt. Ellers kompleksene om, om enn små, men funksjonene kan ta en katastrofal skala.

Tradisjonelle metoder for å behandle arr i ansiktet

Selvfølgelig kan du fjerne arret hjemme, bare du må bruke nok tid til dette. Avhengig av størrelsen og dybden på arret, kan det ta måneder å glatte ut.

De mest effektive er følgende produkter:

 • sitrus juice - sitron, grapefrukt, lime bidrar til å bleke endret pigmentering av bindevev;
 • aloe juice er i stand til å hindre arrdannelse etter fjerning av akne, du kan feste et snitt av kvistet til det skadede området, de aktive komponentene akselererer helingsprosessen, gir tilstrekkelig fuktighet;
 • honning - søte komprimeringer har til følge peeling, jevn hudoverflate, masker basert på naturlige produkter bidrar til aktivering av blodsirkulasjon og fornyelse av cellulære strukturer;
 • Urte- og frokostblandinger rengjør forsiktig de cornified cellene, uten å skrape, berolige den skadede derma, den mest effektive er havremel og rismel, tørre pulver av kamille, lind, nettle, timian og plantain.
 • Følgende aktive ingredienser vil gradvis eliminere defekter i ansiktet - salicylsyre, sitronsyre, borsalkohol, brus og salt. Du bør følge bruksreglene, ellers kan du forårsake skade og bli brent.

Å fjerne ar med tradisjonell medisin er lett takket være følgende oppskrifter:

eterisk

Det er nødvendig å forberede sammensetningen av de kombinerte aromatiske oljer. Ta fire dråper neroli, rosmarin, mynte eller geranium, sandeltre, fennikel eller te, rosentre og røkelse, tilsett 5 ml mandelolje til en av de valgte og søk daglig tre / fem ganger. Utfør slike manipulasjoner i tre måneder, det er spesielt effektivt å bruke etter skrubbing eller peeling.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

voks

Fjern arr på ansiktet kan skyldes den naturlige prosedyren. Du trenger naturlig bivoks (voks), olivenolje og propolis (bie lim). Varm den nærende oljen i et vannbad, fortsett å røre, tilsett hakkede voks og en klype propolis, når alle ingrediensene er kombinert, fjern fra komfyren. Strukturen innen flere timer vil tykkere, behandle problemområdet, og sette med et tett lag for natten. Du kan bruke dette verktøyet i opptil seks måneder, etter å ha kontrollert følsomheten til epidermis for bi-produkter.

Fjern acne arr

Unsuccessful fjerning av akne og hudormer fører til dannelsen av en humpete struktur, i et lite område. Hvis denne prosedyren gjentas regelmessig, kan dette ødelegge hele overflaten av ansiktet. Hårbunnsmaske hjemme rettsmidler hjelper jevne ut huden og fjerne endret pigmentering.

Urte maske

Ansiktspleie tar tid og oppmerksomhet. Det bidrar til å forbedre farge og justering av strukturen, en effektiv naturlig oppskrift. Det er praktisk å lage en stor mengde, en slik maske kan brukes daglig. Det kreves i like store mengder kamille-, nese- og plantain urter, forsiktig, til en tilstand av pulver, slip på kaffekvern. Kosmetiske råvarer skal lagres i hermetisk forseglede, tørre beholdere. Daglig distribuere gnidningsbevegelsene på hele overflaten av ansiktet, fortynnet litt med vann, la i fem minutter, skyll deretter av rester.

Honey Mask

Fjerning av arr i ansiktet vil bidra til regelmessig bruk av følgende sammensetning. For femten gram solid honning må du ta fem gram kaffegroner og samme mengde havsalt. Den resulterende slurryen påføres med et tykt lag bare på det skadede området av epidermis, tåler omtrent en halv time. Etter å ha fjernet produktet, behandle med næringsrikt shea smør eller kakao, forbedrer de elastisiteten. Påfør prosedyren hver kveld i en måned.

Video oppskrift: Hvordan fjerne acne arr (post-acne)

I hjemmelaget kosmetikk blir lotioner og tonics mye brukt, noe som tørker det berørte området i komplekset med generell terapi.

Arr behandling

Det er måter å permanent bli kvitt arr i klinikkene til estetisk medisin og skjønnhetssalonger. Et bredt spekter av metoder gjør at alle kan velge den rette.

Laser arr kan fjernes på bare noen få økter. Først blir overflatelaget av arret, etter at dannelsen av nye celler er provosert. Det vil ta tid for gjenopprettingsperioden. Avhengig av de enkelte egenskapene varer det fra flere dager til to uker.

Video: Hvordan fjerne arr og arr uten kirurgi? Laser polering

Effektiv og kjemisk ansiktsskille for sliping arr. Under virkningen av et kompleks av syrer, påvirkes de midtre og dype lagene i huden. Deretter danner en skorpe på dette stedet, hvoretter et nytt jevnt lag av epidermis dannes. Det kan ta omtrent en måned å fullføre utvinningen, for denne perioden må du glemme å bruke dekorative kosmetikk, besøke badet, badstuen, solariumet, dekslene må beskyttes mot temperaturendringer, tørr, varm, frostig luft og eksponering for ultrafiolette stråler.

Kontra:

 • tynne fartøy, rosacea;
 • sår, sprekker, brannsår;
 • graviditet, amming;
 • neoplasmer av forskjellig art;
 • individuell følsomhet;
 • smittsomme sykdommer.

Rettsmidler for ansikts arr

I kosmetologi utvikles nye metoder kontinuerlig for å bli kvitt arr i hjemmet. Deres popularitet er sikret takket være brukervennlighet og tilgjengelighet, i motsetning til dyre plast- og estetiske manipulasjoner. Handlingen er absorberende og mykner, noe som er spesielt effektivt for grunne arr på ansiktets hud. Operasjonsprinsippet er som følger: For det første blir området og dybden redusert, og det oppstår en lettelse av vevet, og arr blir mindre merkbart. Hvis det brukes på friske skader, kan du unngå ubehagelige opplevelser av kløe, øke hastigheten, helbrede rødhet og betennelse.

Peeling som en effektiv metode for arrdannelse. FULL GUIDE

Arr adskiller seg ikke alltid menn, og kvinner er helt kontraindikert. Arr vev forsvinner ikke alene, og mange mennesker ty til kirurgiske prosedyrer for å bringe ansiktet eller kroppen til en skikkelig form. Det er imidlertid langt mindre radikale metoder. Peeling arr vil kvitte seg med alvorlige feil, og samtidig helbrede og forynge huden.

MEKANISMER FOR UTSTILLING OG INFORMASJON AV SCARS

Scarring oppstår av følgende grunner:

 1. traumer;
 2. Strekkmerker;
 3. Inflammatoriske sykdommer i huden (akne, akne);
 4. Kirurgiske inngrep.

På grunn av det faktum at arrene er dannet av bindevev, er de forskjellig fra resten av huden i farge (hvitaktig eller rosa), så vel som i noen fysiske egenskaper:

 • Mer følsomme for ultrafiolett;
 • På stedet for arrdannelse er atrofi svettekjertler og hårfollikler;
 • Lærvev er ikke involvert i muskelkontraksjon.

Arr er også forskjellig i strukturen av vev:

Atrofiske arr er den farligste. I motsetning til hypertrofisk, som over tid blir mindre merkbar, kan atrofier utdype og øke i størrelse. Derfor krever de umiddelbar behandling.

Bare en måte å bli kvitt arr er å fjerne dem fra hudoverflaten, og erstatte dem med nye, sunne celler.

Kosmetologisk omsorg for arr

Det er ulike metoder for arr fjerning. Men exfoliering er ofte den minst traumatiske, men samtidig effektiv mot ulike mangler i huden.

Det er nødvendig å kontakte en skjønnhetspleie umiddelbart etter utseende av arrvev: det er mye lettere å fjerne friske arr enn de gamle.

Peels har et bredt spekter av effekter:

 • Fjerner de øvre lagene av epidermis, de ødelegger samtidig arrvevet;
 • Stimulere dannelsen av kollagen og elastin, som er nødvendige for dannelsen av sunn hud;
 • Tillat å velge type eksfoliering individuelt.

Typer av peeling når du fjerner arr og arr

Enhver eksfoliering i en eller annen grad bidrar til forsvinning eller mykning av arrvævet. Vi vil forstå hva slags peeling vil være den mest effektive for arr og arr i hvert tilfelle.

Typen av eksfoliering er valgt avhengig av størrelsen og alderen på arrene:

 1. Overfladisk (for eksempel scrubs) - eliminerer små friske arr innen epidermis.
 2. Median - påvirker det papillære lag av dermis og overholder derfor de fleste cikatricial formasjoner. Samtidig har en foryngende effekt.
 3. Dyp-påvirker retikulært lag av dermis, eliminerer de største, gamle arrene på ansikt og kropp. På grunn av traumer er det foreskrevet i vanskelige tilfeller, da andre metoder var maktesløse.

Typen av peeling avhenger også av strukturen av arret:

 • Kjemisk - vanligvis brukt for atrofiske arr
 • Mekanisk - grinds hypertrofiske formasjoner;
 • Maskinvare - universell for alle typer arr.

Frekvensen av prosedyrene avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen og typen av eksfoliering:

Bilde før og etter

DE BESTE HARDWARE SCREEN PILLINGS

Apparatskall for ansikt og kropp finnes ofte i skjønnhetssalonger. Også enkle og sikre overflatevirkende enheter kan kjøpes til personlig bruk. Alle maskinvareprosedyrer har felles fordeler:

 • Ikke forårsake allergiske reaksjoner;
 • Eksponeringsdybden styres nettopp av instrumentinnstillinger.

Laser peeling

Laser peeling brukes til median (fraksjonal fototermolyse) og dype (laser polering) effekter. Ardannelsen fjernes i lag, med det resultat at en kontrollert forbrenning forekommer på eksponeringsstedet. Etter helbredelse, hvor det var et ungt arrvæv, dannes normale epidermis celler, og gamle arr blir mindre merkbare.

Mikrokrystallinsk dermabrasjon

En av representanter for de mekaniske typer eksfoliering. Cicatricial formasjoner er malt av en diamantbelagt dyse, gjennom hvilken små faste partikler blir matet til overflaten av en person eller en kropp under trykk.

Dermabrasion tilhører dype peeling, derfor krever forberedende forberedelse og langsiktig gjenoppretting.

BESTE CHEMICAL SCAR PEELING

En kjemisk skrubbe fra arrene virker på grunnlag av syrer, som løser de øvre lagene av epidermis sammen med grov bindevev. Syrer fjerner ikke bare arr, men har også nyttige egenskaper, som for eksempel å redusere aktiviteten til talgkjertlene.

Peeling TCA konsentrasjon 35-50%

Ved sin handling refererer peeling til dyp. Løsningen påføres problemområdet og forlates i 10-15 minutter. Eksfoliering med trikloreddiksyre fjerner effektivt arrvev, mens du brenner ut alle sykdomsfremkallende organismer.

Likevel, som en dyp kjemisk peeling, kan TCA forårsake ødem, hyperemi og allergiske reaksjoner. Gjenopprettingen tar fra 10 til 20 dager.

Retinoisk (gul) peeling

Grunnlaget for gul peeling er retinsyre, noe som forbedrer cellens antibakterielle egenskaper. Derfor er det praktisk å bruke på huden utsatt for betennelse.

Virkningsdyktighet avhenger av tiden som sammensetningen er igjen på ansiktet eller kroppen. For å effektivt påvirke arrvævet, må den gule retinoiske blandingen holdes i minst 6 timer.

fenol

Effektiviteten av peeling med fenolsyre har lenge blitt anerkjent. Virkningsdybde er fra overfladisk til dyp, avhengig av konsentrasjonen av sammensetningen. I tillegg har fenol en kraftig antiseptisk effekt.

Imidlertid er det nødvendig å ty til fenol peeling bare i de mest ekstreme tilfeller, siden stoffet er giftig og, med hyppig bruk, hemmer nervesystemet.

HVORDAN SKAL DU GJØRE EN SKYDD FRA SCARS OG SCARS I HJEMMEVILKÅR

Det er umulig å kvitte seg med store og gamle arr på egen hånd. Imidlertid er det mulig å utføre overfladisk peeling, som gjør det mulig å takle friske, små feil.

Badyaga med hydrogenperoksid

Denne masken fremmer resorpsjonen av mindre arr og lindrer tilstanden etter akne. I kombinasjon med hydrogenperoksid har badyaga følgende egenskaper:

 • Exfoliates stratum corneum av epidermis;
 • Det har en liten irriterende effekt på cellene, provoserer deres forsvarsreaksjoner og tvinger dem til å regenerere;
 • Stimulerer produksjonen av elastin;
 • Den har antiinflammatoriske egenskaper;
 • Oppløser svulster;
 • Desinfiserer effektivt.

For masken er det nødvendig å blande badyaguen med hydrogenperoksid i proporsjoner på 1: 1 og la det gå til skummet ser ut.

Blandingen påføres om natten i et tynt lag. Om morgenen etter vask er det ikke nødvendig med fuktighetskrem, men det er ønskelig å behandle huden med solkrem.

Sliping av lær hjemme

Eliminere arr i utgangspunktet vil hjelpe scrubs. De kan kjøpes eller produseres selvstendig. Når selvkoking, er honning, surkrem, kefir, vegetabilske oljer vanligvis tatt som basis, hvor det tilsettes fruktfrukt, sukker eller havregryn. Scrubs gni lett inn i huden i 1-2 minutter og vaske av.

Du kan polere huset med spesielle enheter av følgende handlinger:

 • Brystning - fjerning av stratum corneum ved hjelp av børster, dybden av påvirkning bestemmes av stivhet av børstene;
 • Diamant peeling - fungerer på grunnlag av en kombinasjon av en vakuumpumpe og diamantbelagte slipemunnstykker;
 • Ultralydrengjøring - bryter de molekylære bindingene i cellene, løsner og peeling det øvre laget av epidermis.

Masker for ufullkommenheter

Hjemme er det lett å lage masker for å gjøre ferske arr mindre merkbare. Sammensetninger av følgende ingredienser har vist seg best:

 • Honning og sitron - varme honningen og bland den med sitronsaft i proporsjoner 1: 1, sett på problemområdet, stå i 15 minutter;
 • Leire - bland eggeplommen, saften av en halv sitron og en spiseskje leire, som svarer til hudtype, tåler blandingen på huden i 10-15 minutter;
 • Aloe - 1 spiseskje aloe juice blandet med 1 ts sitron, legg på huden i 10 minutter.

Lotioner og komprimerer

Lotioner og kompresser antyder en lengre sammensetning enn masker. Og i tilfelle komprimerer, blir effektiviteten av blandingen også forbedret av oppvarmingseffekten. Følgende forbindelser vil være mest effektive mot arrdannelse:

 • Honningkompress - bland 2 spiseskjeer oppvarmet honning og 4 dråper sitronsaft, bruk blandingen på huden, dekk med cellofan og gasbind, hold i 1-2 timer.
 • Kamferkompress - bruk kamferolje på gasbind, fest til problemområdet og dekk med cellofan, la komprimeringen over natten
 • Calendula og kamille lotion - bland i like deler calendula, kamille, yarrow, nettle og St. John's wort. Hell 2 ss av blandingen med et glass kokende vann og la det stå i 2-3 timer. Gauze dyppet i infusjonen for å søke om en time til arrene 1-2 ganger om dagen.

Peels i alle deres mangfold er den viktigste metoden for å håndtere arrvev. Imidlertid er eksfoliering ikke et panacea. Hjemmebruk-sikre produkter kan kun håndtere små og friske arr. Mer alvorlige lesjoner krever salongprosedyrer med deltagelse av en spesialist.

Men hvis du nærmer deg behandlingen på en ansvarlig måte, begynner peeling prosedyrer i tide og oppfyller alle reseptene fra legene, vil arene forsvinne eller bli mye mindre merkbar.

Tekstforfatter: Alexandra Gribovskaya

Legg igjen en anmeldelse, prøvde du noen arr prosedyrer og hjalp de?

Flere Artikler Om Typer Acne