En koke, eller bare en koke, er en akutt purulent betennelse i hårsekkene og dens omkringliggende vev. Årsaken er oftere gull, mindre ofte hvit stafylokokker. Det utvikler seg som et resultat av akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårsekkene, follikel og omgivende vev. Skader, vitaminmangel, diabetes... Det er der kjelen vises!

Enkelt og flere koiler

Under dannelsen av pustler i form av en knute, føles pasienten kløe og prikker. På den 1-2 dag oppstår inflammatorisk infiltrasjon eller komprimering. Den rager konisk over nivået på huden, som blir rød og blir smertefull når det berøres. På toppen av infiltreringen er det en liten opphopning av pus med en svart prikk (nekrose) i midten.

Pustulen bryter vanligvis og tørker, og i dagene 3-7 blir infiltrasjonen smeltet smeltet og det nekrotiske vevet i form av en stang, sammen med rester av håret, utskilles med pus. Såret renses, fylt med granulasjonsvev og helbringer. Ødemet rundt henne reduseres gradvis, smerten forsvinner. På stedet av betennelse forblir en liten, hvitaktig, noe tilbaketrukket arr.

Flere lesjoner med koke som vises samtidig eller i rekkefølge en etter en i forskjellige deler av kroppen kalles furunkulose. Når den varer med små tilbakemeldinger i flere år, er det kronisk, tilbakevendende.

Hvorfor ikke klemme koke og koke?

På steder uten hår (håndflater og håndflater, såler), kokes ikke utvikle seg. Ofte observeres på områder av hud som er utsatt for forurensning (underarm, bakpensel) og friksjon (baksiden av nakke, nedre rygg, skinker, lår). Vanligvis gir koker ikke vesentlig forstyrrelse av trivsel. Smerter er milde, men når de er lokalisert, for eksempel i den eksterne hørskanalen, i nesen - signifikant. I ansiktets ansikt (lepper, panne) og også på skrotet, blir koktene ledsaget av en betydelig hevelse i det omkringliggende vevet, noe som forklares av løsningen av det subkutane vevet her.

Alvorlig klinisk kurs observeres ofte med koker av overleppen, nasolabial fold, nese, suborbital (øye) region. Egenskaper ved utviklingen av det venøse og lymfatiske nettverket på ansiktet bidrar til rask spredning av mikrober.

Tromboflebitt i vener med koker på ansiktet kan spre seg gjennom anastomosene til de venøse bihulene i dura mater, noe som fører til trombose, noe som skaper trusselen mot purulent basal meningitt. Ødemets ødem øker raskt, tette og smertefulle vener er palpable, den generelle tilstanden til pasienten er kraftig forverret, kroppstemperaturen når et høyt nivå.

De mest farlige komplikasjonene til koker bør inkludere voldsomt progressiv akutt tromboflebitt og sepsis. Akutt tromboflebitt utvikler seg vanligvis med koke i nærheten av de store saphenøse årene, og sepsis - med ansiktskokinger. De er ofte et resultat av forsøk på å presse innholdet i kjelen, kutte det under barbering, skade under en massasje. Prognosen for disse komplikasjonene er svært alvorlig.

Slik behandler du kokker og koiler hjemme

Når du skal koke hjemme, er det først og fremst behov for et forsiktig toalett i huden rundt fokuset på betennelse. Gni med 70% alkohol, 2% salicylalkohol eller smøring med 1-3% alkoholoppløsning av metylenblå, briljantgrønn osv. Håret rundt infiltratet kuttes forsiktig.

I begynnelsen av prosessen blir den abortive effekten noen ganger gjengitt ved gjentatt smøring av pustler med tinktur av jod. Salver med ulike antiseptiske midler brukes kun når fokuset ble åpnet og tømt for pus. I nærvær av nekrotiske masser er hypertoniske oppløsninger av natriumklorid tilrådelig.

For behandling av enkelkoker er det noen ganger tilstrekkelig å bruke bare ekstern terapi i form av ichthyol klistremerker, for å slutte å vaske berørte områder, å anvende UHF fysioterapeutiske metoder, tørr varme og ultralyd. Imidlertid krever lokalisering av enda en furuncle på ansiktet, og spesielt i nasolabialt trekant, nese og lepper, at akutt sykehusinnleggelse av pasienten, fullstendig hviler for etterligne muskler (forbud mot verbal kommunikasjon, oversettelse til flytende mat) og generell terapi.

Ved lokalisering av koke eller koker i ansiktet og med en generell furunkulose, brukes bredspektret antibiotika. Forsiktig undersøkelse av pasienten, og på grunnlag av resultatene, utnevnelsen av korrigerende tiltak. For å øke kroppens motstand, foreskrives pasienter med kronisk furunkulose, autohemoterapi, injeksjoner av aloe-ekstrakt, gamma-globulin, etc. I uheldig tilfeller er immunisering med en stafylokokker-vaksine gitt, noen ganger er inntaket av fersk øl gjær og svovel i pulver nyttig.

Advarsel: Ved behandling av koker komprimeres og dressinger er ikke nødvendig

Ved behandling av koker vises tørr varme (varmtvannsflaske, solux, Minins lampe), samt UHF, som har en smertestillende effekt. Men komprimering bør ikke gjøres, siden de bidrar til dannelsen av flere infiltrater. Når kokes på nakken, torso og lemmer, bør du bruke klistremerker som beskytter huden i området for betennelse fra friksjon. Noen ganger i tidlig stadium er furuncle avskåret med et antibiotika med novokain eller elektroforese er ferdig med det, men mange kirurger foretrekker intramuskulære injeksjoner.

Hvordan behandle koker på ansiktet?

For koker på ansiktet, blir dressinger vanligvis ikke påført. Det er strengt forbudt å presse innholdet i kjelen og massere i området betennelse. Ved høye temperaturer foreskrevet strenge sengestøt, flytende mat, er pasienten forbudt å snakke, tygge. Det er nødvendig å starte sterk antibiotikabehandling så tidlig som mulig, og det er tilrådelig å kombinere dem med orale sulfanilamidpreparater. Kirurgisk inngrep brukes sjelden. Men med utviklingen av cellulitt, er det gjenstand for umiddelbar åpning.

Ved tilbakevendende koker utføres ikke-spesifikk stimuleringsterapi i form av autohemoterapi (intramuskulære injeksjoner av augrovia 5-10 ml i 1-2 dager, kun 3-5 injeksjoner), transfusjoner av små mengder hermetisert blod blir gjort. Ved kronisk furunkulose er immunisering med stafylokoktoksoid, administrering av hyperimmun serum, gammaglobulin og gjentatte transfusjoner av små doser blod effektiv.

Lokal terapi med ren ichthyol bør bare brukes til kjelen åpnes, og deretter påføres flere lag av gasbind fuktet med en hypertonisk løsning på den (for å suge pus). Etter fjerning av den nekrotiske kjerne og pus fra det åpnede furuncle, foreskrives antibakterielle salver og bidragende granuleringer (Vishnevsky salve, etc.), og ichthyol kan påføres igjen til infiltreringen rundt såret.

Hvordan knust furuncle

Vi trykker på koker riktig

Manifestasjoner av furunkulose - betent, smertefulle, pusfylte hulrom på huden - forårsaker ikke bare smerte, men også mye uleilighet. Boils har en tendens til å dukke opp på uventede steder. En hvilken som helst del av kroppen som har hår, kan være infisert med en bakteriell infeksjon. Spesielle områder med risiko er steder med konstant friksjon - armhule, lysken, nakke, baken.

Furuncle formasjoner kan variere betydelig i størrelse, varighet av modning og utgang av stangen, men nesten alltid preget av tilstedeværelsen av vanlige tegn. Spørsmålet: "Er det mulig å knuse furuncle?", Det er først nødvendig å finne ut om dette er det. Det er ganske enkelt å gjøre. Hvis formasjonen på kroppen din tilsvarer til og med to av de følgende, har den akkurat den furuncle naturen. Kjennetegn ved koker:

Når du har en abscess på kroppen din, og selv for første gang, må den behandles. Hva er behandlingen av koke?

terapi

Den vanligste behandlingsmetoden er underlagt følgende algoritme:

 1. Bruk av narkotika og folkemidlene for å sikre rask modning av absessen.
 2. Vitaminbehandling - for å øke immunitetsnivået.
 3. Ved aldring - kirurgi og utslipp av purulente masser eller preparater og midler for rask utvinning av pus.
 4. Bruk av antibiotika for å rense kroppen fra infeksjon.
Kokens kropp består av en follikulær pustule og en stang.

Imidlertid kan medisinsk behandling i nærvær av sår eller furunkulose variere avhengig av hvilken av legene du konsulterer. Terapeuten vil sannsynligvis foreskrive flere tester, foreskrive antibiotika, vitaminer, råd om salver eller flytende produkter for å behandle den berørte huden. Legen kan gi råd om effektive smertestillende midler hvis det er nødvendig.

Når du henviser til en hudlege - få nesten identisk terapi, men mer målrettet. Forberedelser som er mer fordelaktige og nødvendige for huden din, vil bli foreskrevet. I tillegg vil en dermatolog i de fleste tilfeller sende en avtale til kirurgen.

Hvis du umiddelbart går til kirurgen - det er flere alternativer for utviklingen av situasjonen:

 • Abcessen bryter bare - ingen kirurgisk inngrep vil skje. Tvert imot kan legen uavhengig skrive deg et mer effektivt resept enn ferdige preparater;
 • furuncle kan ikke bryte igjennom i lang tid - de vil lage et lite kirurgisk snitt for frigjøring av purulente masser.

I noen tilfeller - store koker, karbunkler eller alvorlige hudlidelser - kirurgen kan be deg om å komme til avtalen videre og se hvordan pus er borte, hvis det hele er borte. Ovennevnte prosedyre er nødvendig, fordi hvis en liten del av staven forblir inne, og helingsprosessen starter ovenfra, er det mulig å gjenta den inflammatoriske prosessen, men det er enda mer forferdelig blodinfeksjon. Det er derfor leger er kategorisk motsetning til selvbehandling av furunkulose.

Selvmedisinering: Hva er mulig og hva som ikke er

Vi vet hvordan medisinsk og kirurgisk behandling av furunkulose oppstår. Forståelig, anbefaler leger ikke selvbehandling, spesielt i nærvær av purulente infeksjoner, men forskjellige ting skjer:

 • utenlandsreiser, hvor det ikke er anledning til å komme til legen eller det var en banal mangel på penger;
 • Hold deg under slike forhold, når det ikke er mulig å få kvalifisert (ikke-akutt) medisinsk behandling i de kommende dagene - for eksempel en tur til fjellet, et opphold i områder som er fjernt fra bosetninger;
I intet tilfelle bør ikke prøve å presse ut den umodne kjelen.
 • banal mangel på tid - på grunn av full sysselsetting, forekomst av små barn.

I tillegg - det som skjer oftest - mangelen på ønske om å bruke tid på å spørre om hjelp på en liten sak. Således, å kjenne metoder for selvbehandling, om det er mulig å presse en koke og hva som vil skje hvis du klemmer seg, ikke overholder alle anbefalingene, er det nyttig for alle.

Hva kategorisk kan ikke gjøres hvis en abscess dukker opp, og det er ikke noe ønske og mulighet til å gå til leger?

 • Først må du aldri under noen omstendigheter klemme ut av en umoden formasjon. Det er strengt forbudt, spesielt i frontområdet. Herfra flyter blodet gjennom blodkarene i hjernen, og derfor, når det kommer til infeksjon, kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg: hjerneabsess, meningitt.
 • For det andre, i intet tilfelle bør man pierce en abscess med ulike improviserte midler - nåler, kniver, neglissaks, selv etter dousing med cologne. Du vil ikke få absolutt sterilisering, og du kan lett ta inn en annen infeksjon.
Når kjelen er endelig moden for å klemme den, må du forsiktig desinfisere den med alkohol.
 • For det tredje er det umulig å "varme opp" purulent formasjon. Ingen hjelp i modningen av purulent stang fra anvendelsen av denne metoden vil ikke forekomme, og det kan oppstå ytterligere komplikasjoner.
 • For det fjerde bør man aldri bandasje, dekke det åpnede furuncle med det som ligger i nærheten. Det anbefales at du bare bruker sterile bandasjer eller servietter.

Å vite de viktigste forbudene i selve behandlingen av furunkulose er det mulig, om nødvendig, å bistå seg selv eller en av slektningene. Imidlertid kan den virkelige hjelpen bare være å vite hvordan man presser kjelen.

Fjerning av purulent stamme

Klemme furuncle er faktisk den viktigste prosessen med selvbehandling. Det består i å kvitte seg med en purulent stang eller stenger, hvis det er et karbunkel. Du må innrømme at ofte abscessene klemmer seg, uten å tenke på hvor mye det kan skade helsen. I dag, på Internett, kan du finne dusinvis av videoer som en mann klemt, men ingen steder er det en video om konsekvensene av denne ekstruderingen.

"Håndverkere" satte press på sårene på ulike måter, lovende å "raskt og effektivt" bli kvitt den purulente staven. Du kan ofte finne en film hvor en mann presset seg med en flaske. Det virker, men det er så vanskelig - legg flaskehalsen til koker, smalt hardt på bunnen - det er alt. Men først kan den beskrevne metoden brukes til en moden, briste og grunne absesse. Hvis lesjonområdet er ganske stort eller det er flere stenger, vil flasken ikke hjelpe. Bruk av flasken er mer egnet for menn - det er vanskelig å forestille seg at en kvinne presset en abscess på denne måten. Så, hvordan å klemme det riktig? Vi presenterer følgende rekke handlinger:

 • det er nødvendig å sørge for at absessen er fullstendig "moden" og at den er klar til å bryte gjennom - det purulente hodet mykner, den purulente staven er tydelig skildret, svulmen i det nærliggende hudområdet forsvinner;
 • desinfiser hendene og formasjonen selv - det anbefales å bruke alkohol;
 • Ekstruderingsprosessen kan utføres med bare hender eller med en steril serviett. Bruk et serviett til å dekke det berørte området, og klem hele tetningen, klem stangen, klem fingrene fra ytre kanten til midten. Når du bruker et serviett, vil pus holde fast og forlate det meste av stangen uten å kreve ekstra trykk;
 • klemme bør vare til blod væske strømmer. Husk at jo sterkere betennelsen, desto lengre er prosessen med ekstrudering av stangen. I tillegg, selv om blod begynner å danne seg fra formasjonen, betyr det ikke at neste dag vil det ikke være nye purulente masser;
 • vellykket fjerning av stangen indikerer et dypt hull i stedet. Dette hullet må behandles forsiktig med peroksid og bandasje.

Hvordan klemme kokene?

Ansikt med et slikt ubehagelig fenomen koker eller furuncle, hvis uttrykt på språket av medisinske vilkår kan hver person. En liten, ikke farlig pimple kan forårsake mange problemer hvis du behandler deg feil. Maksimal nyttig informasjon og valg av riktig strategi for å bekjempe denne vanskeligheten, vil bidra til å unngå hendene til kirurgen.

Ekstrudering av kjelen skal gjøres med forsiktighet.

Kok - hva er det

En furuncle er ikke bare en stor pimple som bare gir estetisk ulempe, som de fleste som ikke er kjent med det, tror. Furuncle er en smertefull formasjon som skyldes betennelse i hårfollikel og sebaceous kjertel som ligger ved siden av den.

Inflammasjon oppstår som et resultat av penetrering av en bakteriell infeksjon i hårsekkelen, som oftest skyldes stafylokokker. Utsiden ligner en rød tuberkul, smertefull på palpasjon, i størrelse fra en liten ert til flere centimeter i diameter i spesielle tilfeller.

Hva er kroppsområdene mest utsatt for chirya? Du kan oppdage uønsket akne hvor som helst på kroppen, men oftest vises de i hårete sone og på steder som er utsatt for friksjon. Dette kan være nakken, lysken, baken, brystet og armhulen, samt ansiktet. Kilder av stor størrelse eller flere tilstøtende, spesielt dype og smertefulle kokter kalles karbuncler.

Det er flere stadier av utviklingen av kjelen:

 • Fase 1 Utseendet til en liten lysrød formasjon, dens diameter vanligvis overstiger ikke 0,5-2 cm.
 • Fase 2 Etter 3-4 dager vises et purulent "hode" i midten av formasjonen.
 • Fase 3 På dagene 4-7 går et furuncle gjennom. Denne prosessen er ledsaget av frigjøring av pus og koker kjernen - et lite område med grønt vev.
 • 4 trinn. Healing koker. I stedet er det oftest et arr.

På furunklene er det ofte arr.

Hvordan bli kvitt koker

Spørsmålet "Er det mulig å klemme seg?" Folk spør ganske ofte. Og i de fleste tilfeller vil svaret på det være entydig - i intet tilfelle! I mange tilfeller koker de seg selv, uten ytterligere behandlingstiltak. Men det er også vanskelige tilfeller når kirurgisk inngrep er uunnværlig.

Før du klemmer absessen, må du sørge for at den er moden og er i ferd med å bryte. Definitivt ikke klemme eller piercing umoden koke. Slike handlinger kan føre til motsatte resultater - spredning av infeksjon, alvorlig betennelse og forekomst av komplikasjoner.

Kuldens modenhet bestemmes av tilstedeværelsen av et hvitt purulent hode på toppen, fraværet av rødhet rundt det og forsvinner av smerte.

Koking kan nå lengre tid, men du kan prøve å øke hastigheten på denne prosessen med enkle handlinger:

 • fest til stedet for chiria aloe pulp;
 • bruk salver som fremmer å trekke pus til overflaten - Vishnevsky salve eller ichthyol salve;
 • Påfør en komprimering fra bladene av en gylden mustasje.

Aloe-masse vil øke hastigheten på oppkoking av kjelen

Hva å gjøre hvis en koke vises

Jo før du tar hensyn til problemet, jo flere sjanser kommer du lett til å håndtere. Hva om koker bare brygger? Etter å ha merket kjelen kan du utføre en liste over følgende tiltak for å lindre tilstanden:

 1. Smør kjelen med antiseptisk. For å gjøre dette kan du bruke den som er til stede - hydrogenperoksid, fukortsin, miramistin, jod eller alkohol.
 2. Reduser kontakt med inflammet overflate av huden - ikke riper, ikke våt den. Om mulig, minimer kontakt med klær for å forhindre spredning av infeksjon.
 3. Ved å bruke en komprimering med ichthyol salve, aloe eller andre lignende midler til å koke, kan du øke hastigheten på utladningen av pus.
 4. Etter at absessen ble åpnet, er det nødvendig å spore om innholdet var helt frigjort. Hvis du er i tvil, er det bedre å påføre et bandasje med hypertonisk løsning eller Vishnevsky salve.
 5. Det er nødvendig å bruke antiseptika etter utslipp av purulent innhold. Dette vil garantere utelukkelse av re-infeksjon og akselerere helbredelsesprosessen.

Ofte er det et arr på kjelen. Ved å bruke absorberbare salver etter at kokskorpen er forsvunnet, vil det bidra til å unngå en lignende skjebne.

Miramistin - et utmerket antiseptisk middel

Når skal du søke medisinsk hjelp

I de fleste tilfeller kjører kjelen på egenhånd over tid. Men du må også kjenne listen over samtaler som indikerer behovet for å søke hjelp fra en kvalifisert lege. Ofte kan du trenge hjelp av en kirurg.

Hvis du merker noen tegn fra det følgende, må du vente på medisinsk hjelp uten forsinkelse:

 • Kjernen i kjelen har ikke dannet seg innen 3-4 dager.
 • Stor smerte og indurasjon av neoplasma.
 • Under huden merkbart store mengder purulente formasjoner.
 • Dårlig helse og feber i løpet av kokingstiden.
 • Merkbare røde striper som divergerer i forskjellige retninger fra sentrum av chirya.
 • Etter noen dager var det ingen endring på stedet for betennelse.
 • Hvis stedet for utslett - hodet, nakken, kjønnsorganene.
 • Gjentatt tilfelle av chirya. Da kan vi snakke om furunkulose, som vil kreve en omfattende undersøkelse med etterfølgende behandling.

Forsømmelse av rettidig medisinsk behandling kan håndtere et betydelig slag for helsen til hele kroppen.

Når du kan klemme kjelen

Appell til kirurgen ville være hensiktsmessig for koker av stor størrelse eller med et komplisert kurs. Ved å bruke lokalbedøvelse, under sterile forhold vil han utføre de nødvendige manipulasjonene for å redde pasienten fra sitt problem. Når modningen av furuncle går uten komplikasjoner, kan du selvstendig bistå i behandlingen ved hjelp av følgende handlinger:

 • Når kjelen er moden, har purulent innhold vist seg på overflaten, det er verdt å bruke en tørr dressing for å begrense kontakten med klær og unngå skade.
 • Hvis kjelen er åpen, må du forsiktig fjerne kork og pus som kommer opp. Deretter bør du påføre et bandasje med salve eller saltvann. Det anbefales ikke å berøre resten av kjeleinnholdet.
 • Kokhulen, etter frigjøring av purulente formasjoner, skal vaskes med peroksid eller andre antiseptiske midler for å forhindre infeksjon.

Åpnet furuncle med purulent innhold på overflaten

Hvordan klemme en abscess (koke) riktig

Er det mulig å presse en koker hvis den har modnet og brast? En full moden kjele kan presses ut uavhengig, og overholder visse forhold:

 1. Behandle kjelen med et antiseptisk middel, du kan bruke alkohol til disse formålene.
 2. Vask og sanitér hendene grundig. Sterilitet er hovedassistenten i den vanskelige oppgaven å håndtere hudsykdommer.
 3. Det er nødvendig å trykke fra kanten av kjelen, og gradvis komme nærmere midten.
 4. Det er bedre å rengjøre den utskilles ved hjelp av en bomullspute, behandlet med en antiseptisk løsning.
 5. Det er nødvendig å fjerne purulent innhold inntil en bloddråpe kommer fra kjelen.
 6. Et dypt hull, vanligvis med jevne kanter, vil være et tegn på at handlinger har blitt tatt riktig.
 7. Dypning etter kjelen skal vaskes med hydrogenperoksid for å rense såret fra mulige smittsomme rester.

For raskeste helbredelse kan såret fylles med levomecolene salve og festes med bandasje.

Hvis prosedyren utføres på riktig måte, vil kokepunktet tørke ut og forsvinne om noen dager. Når ekstrudert furuncle rødmet og en hard klump dannet på plass, kan det bety at pus ikke kom helt ut. Ytterligere selvbehandling er usannsynlig å føre til en positiv slutt, og forstyrre også utstrømningen av pus og blodsirkulasjon.

I dette tilfellet ville den beste løsningen være å påføre en komprimering på det skadede stedet og videre behandling til en lege.

Den farligste kan være fjerning av kjelen på ansiktet på grunn av sin nærhet til hjernen. Dette er fulle av utviklingen av slike farlige sykdommer som encefalitt, meningitt og trombose.

Før ekstruderingskoker må behandles med alkohol.

Funksjon for å rense huden etter furunkulose

Uavhengig presse kjelen - en veldig vanskelig oppgave. Hvis, etter å ha klemmet på kjelen, det oppstår et lite rødaktig utslett rundt det, kan det indikere infeksjonens spredning. For å unngå utvikling av furunkulose, trenger du så snart som mulig å søke medisinsk hjelp. Behandlingen av denne sykdommen er ganske lang, dyr og ikke den mest behagelige prosessen.

Konsekvenser av feil ekstrudering av koker

Mange legger ikke vekt på slike mindre detaljer som kviser på kroppen. Hva vil skje hvis du klemmer kjelen feil? Konsekvensene av slike manipulasjoner kan være svært beklagelige:

 1. Trykket på den umodne kjelen kan øke hevelse og betennelse, patogene mikroorganismer spredt seg til andre deler av kroppen.
 2. Klemt, purulent utslipp kan få på husholdningsartikler og til andre mennesker.
 3. Hvis sterilitet ikke overholdes, kan pus komme inn i øynene, slimhinner og forårsake en rekke sykdommer.
 4. Kontakt av pus på sunn hud kan utløse utviklingen av furunkulose.

Ved utilsiktet skade på kjelen er det stor sannsynlighet for infeksjon i sirkulasjonssystemet og videre spredning til andre organer og systemer.

Et skadet furuncle kaster en infeksjon i blodet.

Tradisjonell medisin vil hjelpe til med behandling av

Du kan prøve å bli kvitt uønskede lesjoner på huden ved hjelp av populære metoder og betyr:

Honningkake

En spiseskje honning blandes med en liten mengde mel, til konsistensen av vassel. Legg honningmassen på kjelen og fest den med et bandasje.

Løk bake og kutt i halvparten. Fortsatt varm grønnsak festes til koker og festes med et bandasje.

Banan

Plantain leaves. Denne planten har en bakteriedrepende effekt. Det er nok å vaske ut flere blader og legge seg til problemstedet, og fikse det med et bandasje.

Brewer's Yeast

Et positivt resultat kan oppnås ved å bruke tørr brygger gjær, som også kan fungere som et forebyggende tiltak mot abscesser.

Aloe Vera

Aloe hjelper til med behandling av chirya. Det er nok å kutte et nytt blad av denne planten og fikse det på problemområdet i huden.

Du kan bruke sølvvann for å fremskynde helingsprosessen.

Som et middel, kan rugbrød brukes. For å gjøre dette må det tygges til en homogen masse og dekke den med koker. Denne metoden var utbredt i gamle dager på grunn av tilgjengeligheten.

Å bestemme seg for å bruke en av de populære metodene, må du være tålmodig, fordi de ikke gir et lynresultat. Alle handlinger må utføres metodisk, regelmessig endring av kompresser og bandasjer.

Før du klemmer kjelen selv, må du veie alle mulige farer. Helse er den mest verdifulle tingen en person har, og å sette ham i fare er ikke den mest korrekte tilnærmingen. Du kan løse problemet med å eliminere kjelen raskt og uten konsekvenser i en medisinsk institusjon, og overlate helsen til en kvalifisert, erfaren doktor.

Hvordan klemme kjelen riktig

Kok, til felles en koker, ganske farlig ting. Hans selvmedisinasjon, spesielt hvis den dukket opp på steder som templet, hodet eller ansiktet, kan få de mest alvorlige konsekvensene. Imidlertid er det situasjoner når det ikke er mulig å få medisinsk hjelp, og ikke å behandle en abscess er også ekstremt farlig. Det kan ikke bryte utover, men innover, og dermed forårsake blodinfeksjon, derfor er det verdt å vite hvordan du skal klemme deg selv for å ikke forårsake uopprettelig skade på deg selv.

Hva er en koke?

Er det mulig å klemme seg opp? Selvfølgelig gjør du det selv, er svært uønsket, men hvis en person bestemmer seg for å gjøre denne manipulasjonen, så er han usannsynlig å bli avskrevet. Derfor, før du begynner å fjerne kjelen, er det først å forstå hva det er. Koke (Chiry), abscess dvs. purulent - et resultat av en akutt inflammatorisk prosess i hårsekken (follikkelen) og den omgivende hud, noe som oppstår på grunn av gjennomtrengning av follikkelen pyogenic bakterien Staphylococcus aureus. For det første er det rødhet på huden, da er det en klumpform på stedet, som raskt vokser i størrelse. For det første har denne bumpen ikke en abscess. Den vises senere i form av et hvite-grønn hodet, som når det er modent, bryter gjennom, og markerer purulent innhold. Vel, hvis pus bryter ut, men det er unntak når gjennombruddet oppstår i det indre vevet. I dette tilfellet kan blodforgiftning (sepsis) oppstå, noe som er ganske farlig, ikke bare for menneskers helse, men også for hans liv. Finne på en byll, helst så snart som mulig å søke medisinsk institusjon, og hvis dette ikke er mulig, kan det være på sin egen risiko for å prøve å kvitte seg med svøpe av sine egne, men det er behov for å vite hva det består av en abscess.

Kok struktur

En moden koker er en abscess som inkluderer en follikulær pustule (hårfollikkel) og en stamme (en kolonne gjennom hvilken pus passerer). Hvis du bestemmer deg for å klemme kjelen, bør du vite at trykkprosessen er å fjerne denne stangen. Hvis bare pus blir fjernet og kolonnen er igjen, så vil abscessen dukke opp igjen, derfor er det verdt å behandle denne prosessen på en ansvarlig måte, slik at ingen komplikasjoner oppstår.

Det er nødvendig å ta hensyn til det faktum at du bare kan knuse full moden koke. Det faktum at abscess er klar for ekstrudering, sa forsvinningen rundt svulsten, og økt smerte når trykket, og mørk rød, med en lilla fargetone, fargen på huden rundt koke. Hodet på en moden abscess vil bli uttalt og vil tydelig skille seg over huden.

I intet tilfelle kan du ikke røre den umodne absessen. Dette er fulle av spredningen av den inflammatoriske prosessen til sunn hud, det vil si furunkulose.

Hvordan akselerere modning

Jeg vil virkelig raskt bli kvitt kokt kok, fordi det skaper så mange ubehagelige følelser, men absessen modner ganske lang tid - fra flere dager til to uker. Det er flere måter å akselerere modningen på. Dette er en overlegning på et sårt sted med komprimerer med anti-inflammatoriske salver og hjemmemedisiner:

 • balsamisk liniment ifølge Vishnevsky;
 • Ichthyol salve;
 • aloe leaves og juice;
 • gruel av blader av golden usa eller Kalanchoe.

Forbandinger må skiftes hver fjerde time. Bruk midler må fullstendig ripen chirya.

I intet tilfelle kan en abscess ikke påvirkes av termiske prosedyrer, spesielt bør du ikke gjøre dette ved forhøyet kroppstemperatur.

Ekstruderingsprosess

Er det mulig å klemme seg selv? Før den detaljerte beskrivelsen av hvordan å presse en byll hjemme, vil jeg si det er svært farlig på egen hånd klemme noen abscess, og ikke minst de som er plassert på hodet, da dette kan føre til komplikasjoner som vil være livstruende, om fjerning av vil skje feil. Konsekvensene av analfabeter som klemmer kjelen, for eksempel på templet, er forferdelige fordi de kan påvirke hjernen, og forårsaker for eksempel meningitt. Og det er veldig farlig for livet.

Det er klart at mange spytter på alle advarslene og bestemmer seg for å bli kvitt den irriterende kjelen. Slik klemmer du kjelen riktig og hva du skal gjøre for å unngå problemer, svarer svaret nedenfor.

På Internett er det tips om å presse en koker i en flaske. Noen kan ha blitt kvitt absessen på denne måten, men her vil denne prosessen ikke bli beskrevet på grunn av sin fare. Du trenger ikke å risikere helsen din, bruker denne langt fra den beste måten å fjerne en abscess. Det kan føre til uforutsigbare og svært triste konsekvenser.

Så hvordan klemmer du kjelen? Etter at du er overbevist om at den er moden, må du forsiktig forberede seg på ekstrusjonsprosessen. For å gjøre dette trenger du medisinsk alkohol. Bruken av andre alkoholholdige væsker er svært uønsket. Sekvensen for å fjerne en abscess hjemme er som følger:

 • Først er en bomullspute fuktet med alkohol og hender gnidd med det rikelig, og stedet der abscessen er plassert;
 • To fingre, fra begynnelsen av rødhet til hodet, trykk forsiktig på såret. Samtidig begynner pus å skille seg ut, som vaskes med en ren bomullspute eller vattpinne;
 • pus presses, til rent blod strømmer fra åpningen av kjelen. Hvis fjerningen er som den burde være, vil hullet være rent med glatte kanter;
 • vask deretter såret grundig med en oppløsning av hydrogenperoksid, påfør et gazebånd med salve på det levomekol.

På en gang kan du ikke bli kvitt all pus. Hvis en klump ikke forsvant rundt den klemt ut abscessen, så ble ikke all pus gitt ut. Du bør ikke stubbent presse på absessen, men det er bedre å bruke på det noen dager komprimerer aloe-løv eller Vishnevsky-salve. De strekker de resterende pusene perfekt og helbreder såret, slik at de ikke kan formere bakterier.

Hvis det etter noen dager øker smerten rundt det berørte hudområdet, og svulsten vokser, bør du ikke oppleve skjebnen, men det er bedre å gå for å se en kirurg.

Hvis sletting skjedde feil

Kok feil hva vil skje? Hvis en abscess ikke fjernes som den burde, kan det oppstå røde prikker rundt det, noe som viser at pyogene mikrober begynte å spre seg i sunne områder av huden. Dette kan forårsake furunkulose.

I dette tilfellet bør du umiddelbart konsultere en lege.

Også, ikke cauterize disse punktene med alkohol for ikke å forårsake en abscess. Du kan ikke utføre ekstruderingsprosessen ved forhøyet kroppstemperatur.

Og generelt, hvis du er i tvil om hva du gjør, bør du ikke utføre fjerning av en abscess alene, men det er best å gå til en helsefasilitet.

Hvorfor det er uønsket å klemme seg selv

Når man klemmer kjelen, kommer stangen ut samtidig med purulentvæsken, men dette skjer ofte ikke når kjelen blir fjernet av seg selv. Hvis stangen forblitt på plass, er åpningen ikke bare helt ubrukelig, men også kan føre til komplikasjoner, det vil si gjen utvikling av sår, og det vil fortsette så lenge som purulent kolonnen ikke vil bli fjernet.

Hvis du ikke klarer å helt fjerne såret selv, trenger du ikke å risikere å gjøre noe lenger, men heller løpe for å løpe til legen. Fjerning chirya i hjemmet er årsaken til mer enn én, eller to slike, og svært mange, å kvitte seg med noe som er mulig bare på et sykehus, og denne prosessen er svært lang og smertefull.

Kan du forestille deg hva huden din vil bli etter at kulene forsvinner? Vakre det kan bare ikke kalles.

Også, ikke glem at å ta antibiotika, uten som det er umulig å kurere furunkulose, vil sterkt svekke kroppen din. Trenger du det?

Hvordan kurere koker deg selv uten å klemme

Ikke haste ting og fare helse ved å klemme kjelen utenfor et medisinsk anlegg. Du trenger bare å gi den full modenhet, og når den går gjennom, fjern forsiktig pus med hendene, skyll såret med hydrogenperoksid og bruk noen av disse folkemidlene:

Hvis du trenger å klemme kjelen: hvordan å gjøre det?

Selvekstrudering av kjelen, selv om det anses å være en ganske farlig prosedyre, praktiseres ganske ofte, fordi mange mennesker arrogant tror at de kan gjøre det uten medisinsk hjelp. Til tross for all enkelhet krever denne grunnleggende operasjonen en seriøs tilnærming og forsiktig forberedelse. Det er best når slike hendelser holdes av en spesialist i tidlig stadium av furunkulose. Er det mulig å klemme kokene hjemme og hvordan du gjør det riktig for å unngå komplikasjoner, vil du lære i denne artikkelen.

Er det mulig å knuse kjelen hjemme?

Furuncle er en manifestasjon av infektiøs sykdom av furunculosis forårsaket av Staphylococcus aureus. Det er en formasjon som stiger over huden, fylt med purulent infiltrering og forårsaket av betennelse i hårsekkene, som forsterkes av forurensning, riper og svette.

Den viktigste metoden for behandling - åpning av utdanning og eliminering av lesjonen. Prosedyren innebærer å klemme innholdet, utrydde infeksjonen og rydde opp forurensning.

Er det mulig å klemme seg selv? Spesialister er ekstremt negative om denne muligheten. Når mekanisk virker på hulrommet med infiltrasjon, er det stor sannsynlighet for at infeksjonen vil spre seg videre - inn i det omkringliggende vev og blod.

I det første tilfellet truer det den inflammatoriske reaksjonen, og i den andre - utviklingen av sepsis. I tillegg gir behandling av dårlig kvalitet risiko for forurensning og bevaring av infeksjon ved ufullstendig rensing av hulrommet.

Praksis viser at eksperter sjelden lytter til mange menneskers oppfatning, og mange tror at de kan bryte kjelen hjemme så snart den er moden. Slike tiltak bør utføres ekstremt nøye og ta hensyn til anbefalingene.

Ekstruderingspreparat

Sikkerheten til operasjonen avhenger stort sett av forberedelsesfasen. Det er å akselerere modning og antiseptisk behandling. Det er ikke tillatt å øke hastigheten på rengjøringsprosessen ved å punktere bulgen, og det er også umulig å utføre prosedyren på et umodent furuncle.

For å sikre den endelige dannelsen av infiltrerende innhold, bruk salve, akselerere prosessen. Den mest effektive måten er Vishnevsky salve og Ichthyol salve. De blir brukt på lesionsstedet 2-3 dager før prosedyren.

Umiddelbart før kirurgi utføres antiseptisk behandling. Til dette formål anbefales det at slike stoffer som tetracyklin og Sintomycin salve, Levomikol, Baneotsin, Oflokain. De inneholder antibiotika som har en antibakteriell effekt.

Hvordan gjøre prosedyren?

Dette kan gjøres ved hjelp av følgende trinnvise tiltak:

 1. En full moden kjele behandles med et desinfiseringsmiddel eller en alkohol. Behandlingen er utsatt for utbrudd og omegn. Hender før prosedyren, vask grundig med såpe.
 2. Ekstrudering utføres med fingrene som følger. I utgangspunktet er trykket på selve kanten av formasjonen. Deretter beveger fingrene seg gradvis mot den sentrale delen. Purulent masse som ekstrudering elimineres med en bomullspinne. Trykket blir produsert til en klar blodmasse frigjøres fra den åpnede kanalen.
 3. Vellykket gjennomføring av prosedyren er bestemt av nedgang i hevelse og dannelse av et ganske dypt hull i huden med glatte kanter, uten purulente spor.
 4. Det resulterende såret behandles med et antiseptisk middel, og deretter påføres en bandasje eller lapp.
 5. Ufullstendig fullføring av prosedyren indikerer gjenværende støt. Mekanisk påvirkning bør ikke fortsette. Et slikt fenomen indikerer at kjelen ikke har fullstendig modnet, og infiltreringen fortsetter å strømme. I dette tilfellet er det nødvendig å på nytt anvende akselererende modningsmidler (salve) i 2-3 dager, hvoretter åpningsprosedyren gjentas.

Behandling etter at absessen brøt ut

Etter å ha åpnet kjelen, dannes en åpen kanal, hvor forskjellige patogene mikroorganismer vil haste, hvor penetrasjonen kan føre til inflammatoriske prosesser og komplekse sykdommer.

I tillegg kan en infeksjon fortsette inni, noe som kan forårsake tilbakefall av sykdommen, noe som vil resultere i dannelse av nye koker, ikke bare på fjerningsstedet, men også i andre områder av huden.

For å eliminere disse effektene utføres postoperativ behandling. Først og fremst blir desinfeksjon utført med hydrogenperoksid eller klorhexidin.

Etter antiseptisk behandling påføres en komprimering til eksponeringsområdet med legemidler som inneholder et antibiotikum. Dette sikrer ødeleggelse av alle rester av bakterier.

Det anbefales å bruke Zink eller Tetracycline salve, Levomekol, Solcoseryl. Det spesielle verktøyet "Rescuer", som har sterke anti-bakterielle og helbredende egenskaper, viser seg effektivt.

En bandasje påføres over det behandlede såret. Det er nødvendig å endre en komprimere daglig, og å etablere den innen flere dager til helbredelse blir merkbar.

Kontraindikasjoner og mulige komplikasjoner

Uavhengig ekstrudering av kjelen er bare tillatt når den er fullstendig modnet. Du kan ikke utføre kirurgisk behandling hjemme under følgende forhold:

 • infeksjon av et stort område av hud og sammenslåing av flere koker inn i en enkelt formasjon;
 • forekomsten av et furuncle nær lymfatiske og venøse kar
 • risikoen for infeksjon av arterielle kar
 • furunkulose i ansiktet er komplisert av meningeal prosesser og hjernens abscesser.

I tilfelle ukorrekt ekstrudering av kjelen er følgende komplikasjoner mulig:

 1. Phlegmon, dvs. utseendet av purulent reaksjon av myke vev av spildt natur. Denne tilstanden krever akutt kirurgisk behandling.
 2. Penetrasjon av infeksjon i det omkringliggende vevet. Den mest farlige å utføre ekstrudering av kokos på hodet og nakken. I dette tilfellet kan infeksjonen spre seg til hjernen.
 3. Sepsis. Den utvikler seg når patogenet kommer inn i blodet. I blodårene sprer smitte gjennom hele kroppen, noe som bidrar til utseendet av sår på forskjellige steder. Denne patologien er full av alvorlige konsekvenser, til og med døden.

Ofte blir slike konsekvenser av initiativhandlinger observert som utseendet av koke på andre steder under overføring av infeksjonen for hånden; tilbakefall av sykdommen i samme utbrudd; fistelformasjon.

Klemme koker hjemme er en farlig prosedyre, full av alvorlige komplikasjoner. Denne prosedyren skal utføres av en spesialist. Hvis en person fremdeles risikerer og utfører åpningen av kjelen, bør operasjonen utføres i henhold til alle regler med stor forsiktighet.

Koker ikke klemme!

Hvorfor kommer en koke?

Synderne av hans utseende - svekkelsen av kroppens forsvar, svekkende kroniske sykdommer, vitaminmangel, diabetes. Infeksjon er introdusert i kroppen gjennom skadet hud (sprekker, slitasje). Kokene utvikler seg ikke på huden, uten hår (palm og håndflat, såler). Ofte observeres de på hudområder som er utsatt for forurensning (underarmen, håndens hånd) og friksjon (baksiden av nakke, nedre rygg, skinker, lår).

Utvikler kyllingens utseende en forandring i kroppens tilstand?

En furuncle forårsaker vanligvis ikke forgiftning, men i enkelte lokaliseringer (på ansiktet, i nesen, i den ytre herden på nakken) kan den generelle tilstanden være alvorlig: med høy feber, smerte, kulderystelser, synkende syn, spenning i oksipitale muskler.

Hva skal du gjøre først når en koker vises?

Det viktigste: ikke klem innholdet! Det truer spredning av infeksjon. Du kan ikke også massere området rundt formasjonen.

En liten pimple heler vanligvis innen en uke uten behandling, men i de fleste tilfeller er arr igjen på dette stedet. Store koker og de som ligger på ansiktet krever behandling under medisinsk tilsyn. Ellers kan infeksjonen påvirke hjernen og føre til utvikling av purulent meningitt.

I hvilke andre tilfeller er det verdt å gå til legene?

Hvis kjelen ikke modnes i løpet av noen få dager, og en stang dannes i den, må absessen åpnes og pus skal fjernes.

Hvis kjelen befinner seg på et spesielt vanskelig sted (for eksempel på baken), eller flere ble dannet på en gang. I tillegg til fjerningsprosessen, vil legen foreskrive antibiotika for å eliminere infeksjonen raskere.

I milde tilfeller kan legene for behandling av koker foreskrive en spesiell antibiotisk salve i kombinasjon med sulfa-legemidler. Noen ganger i tidlig stadium er furuncle dekket med novokain antibiotika eller en spesiell prosedyre er gjort - elektroforese, men mange kirurger foretrekker intramuskulære injeksjoner. Ved høye temperaturer foreskrevet strengt sengestil.

Koker smittsomt?

Pus utgitt under modning og åpning av kjelen, smitter huden og derved forårsaker utseende av nye. Det kan også gå inn i blodet og spre seg til andre deler av kroppen.

Folk rettsmidler for å bli kvitt koker.

 • Hakk såpe i en jernskål, zaley- de som melk 1: 2 Kok blandingen på svak varme i omtrent en halv time inntil det smetanoobraenoy vekt, noe som bør pålegges på kok og bandasje. Bandasjer endres daglig.
 • Bland de to delene av den pounded bakte løk og en del av den gniede såpen. Påfør blandingen til koking og lim med en gips. Endre en gang om dagen.
 • Bandasjer med rå revet poteter, bytt dem hver tredje time.
 • Effektiv med hyppig koker og blodrensing. Vi kan anbefale å drikke kaffe fra en løvetann; 1 ss. tørr rot pour 1 ss. kokende vann, insistere time. Drikk 1/3 ss. tre ganger om dagen 15 minutter før måltider. Kurset er syv dager. Så en uke pause, og gjenta behandlingen. Eller 2 ss. en blanding av krydderurg og kalendula, tatt i like store mengder, fyll 0,5 liter kokende vann. Insister 30 minutter og drikk 1 ss. to ganger om dagen og intervaller mellom måltider.
 • En effektiv profylaktisk som fjerner salt fra blodet er svart eller grønn te med fersk, naturlig, upasteurisert MELK. I et glass hell 2 ss. melk og fylle opp med sterk tebrygging. Opptil tre på ettermiddagen drikker denne porsjonen med tilsetning av en klype salt, etter tre timer det samme, men med tilsetning av to ts honning.

Slik hindrer du at kyllingen oppstår igjen?

Med gjentatte purulente formasjoner bør du definitivt konsultere en lege og kontrollere blodsukkernivået, siden dette ofte er et symptom på diabetes.

Hvis det er mange koker, i tillegg til lokal behandling, foreskrives ikke-spesifikke stimulerende prosedyrer i form av autohemoterapi (intramuskulære injeksjoner av eget blod, 5 ml annenhver dag).

Det viktigste i forebygging er å observere personlig hygiene, å behandle mikrotraumas på huden i tide, samt å støtte immunitet med vitamin- og mineralkomplekser og kroppsopplæring.

Hvordan klemme en furuncle hjemme

Rask behandling av kjele hjemme

Furuncle kalt betennelse i hårsekkene med dannelse av pus inni, som følge av en reduksjon i beskyttelsesfunksjonene til immunitet, samt at de ikke overholder regelverket for personlig hygiene. Sykdommen er ubehagelig, da det gir en viss ubehag og smerte, og når den plasseres på ansiktet eller synlige områder av kroppen - et estetisk ubehagelig utseende. Men sykdommen kan herdes hjemme, ved hjelp av tradisjonelle metoder for behandling av furunkulose.

Abscess Furuncle - Hva er det?

For å bestemme at furuncle som er dannet på kroppen, er det nødvendig å foreta en visuell inspeksjon av det berørte området. Inflammasjon har utseendet på en kegleformet forsegling, rød i fargen, med en gul stang innsiden. Det er på disse grunnene at man lett kan skille en furuncle fra andre hudformasjoner. Ved stangens størrelse kan det nå 7 eller 10 centimeter, mens det på grunn av abscessens spesielle plassering i hårsekkelen, i midten av papulen, kan det oppdages hår.

Når det kommer inn i infeksjonsområdet av infeksjonen, dannes i de fleste tilfeller en abscess furuncle, noe som provoserer en stor opphopning av pus i papulen.

Denne prosessen er ledsaget av ubehagelige symptomer:

 • alvorlig smerte;
 • dannelsen av en solid knute;
 • rødhet og betennelse i det berørte området
 • økning i kroppstemperatur opp til 40 grader;
 • svakhet.

Samtidig brister denne kilden ikke alene, men fortsetter å samle pus i det subkutane området, og danner en sterk segl. Når et segl er dannet i en abscesskoker, er det nødvendig å konsultere en spesialist, siden denne komplikasjonen krever kirurgisk inngrep og ikke overfører seg selv.

VIKTIG Å VITE! Støtende statistikk - fant at mer enn 74% av hudsykdommer - et tegn på infeksjon med parasitter (Ascaris, Lyamblia, Toksokara). Ormer forårsaker enorm skade på kroppen, og vårt immunsystem er den første som lider, som skal beskytte kroppen mot ulike sykdommer. E. Malysheva delte en hemmelighet hvordan å bli kvitt dem raskt og rense huden deres er nok. Les videre >>

Årsaker til furunkulose

Koker er betent og smertefulle hulrom i huden, fylt med purulente masser. Når flere slike formasjoner dannes på huden, begynner sykdommen kalt furunkulose. Slike subkutane koker kan ha forskjellige størrelser, med en ert eller til og med være en valnøtts størrelse. Slike formasjoner krever obligatorisk behandling, som med hell kan utføres hjemme.

Lokalisering av furunkulose er mangfoldig og kan påvirke enhver del av menneskekroppen, men de mest berørte områdene er:

Samtidig er dannelsen av dype kuller - karbuncyler, som raskt kan utvikle seg, spredt over overflaten av kroppen og trenge inn i blodet, og forverrer pasientens allerede farlige tilstand, veldig farlig. For å bestemme graden av furunkulose nøyaktig, er det nødvendig å kontakte en spesialist som skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive riktig behandling, med evnen til å utføre det hjemme.

Den mest effektive og raske måten å fjerne koker er bruken av bakte løk mens denne metoden ikke utelukker bruk av narkotika.

Årsaker til dannelsen av furunkulose eller enkelt chiryakov anses å være nederlaget for hudinfeksjonen av Staphylococcus aureus. det kan også skyldes type A og B streptokokker, epidermale typer streptokokker og andre patogene mikroorganismer.

Furunkulose kan danne når det er noen sykdommer i kroppen:

 • patologiske tilstander i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • nyresykdom;
 • reduksjon av beskyttelsesfunksjonene til epidermis;
 • redusert immunitet;
 • kroniske smittsomme sykdommer i historien.

Infeksjonssykdommer som forekommer i kronisk form inkluderer faryngitt, bihulebetennelse, tonsillitt og tarmdysbiose. Dessuten kan patogener som utfordrer utviklingen av koke, trenge inn i kroppen gjennom huden mikrotraumas, på det sted der koktene dannes. Derfor er en viktig faktor som påvirker forekomsten av koker immunitet, og med en reduksjon i sine beskyttende funksjoner, oppstår en høy sannsynlighet for å utvikle sykdommen.

Hvis immuniteten er på riktig nivå og beskytter kroppen mot infeksjoner, kommer utviklingen av furunkulose til ingenting, siden de penetrerte bakteriene ikke har noen sjanse for utvikling og reproduksjon. Samtidig øker ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene sjansen for overlevelse av patogen mikroflora under uhelsemessige forhold.

En koking oppstod på menneskekroppen indikerer en nedgang i de beskyttende funksjonene i kroppen, og en alvorlig svikt i immunsystemet. Dette kan oppstå ved utvikling av enkelte avvik:

 • nedsatt blodgass;
 • stressende situasjoner;
 • psykologisk, fysisk og følelsesmessig overbelastning.

I tillegg kan en reduksjon i immunitet utløses av forstyrrelser i metabolske prosesser som påvirker arbeidet til hele organismen.

For å bli kvitt ubehagelig koking må du først kontakte en spesialist som vil anbefale effektive metoder for fjerning av kjelen. Samtidig anbefales det ikke å fjerne, klemme eller kutte abscessen hjemme, da du bare kan forverre tilstanden. Legen under undersøkelsen vil avsløre graden av kompleksitet av sykdommen og anbefale medisinbehandling, der du også kan bruke de populære metoder for behandling av koke hjemme.

Imidlertid anbefales det ikke å engasjere seg i selvbehandling, eller å utelukkende utelukke behandling med folkemidlene, uten bruk av farmasøytiske preparater. Bare i den komplekse behandlingen kan du oppnå varige resultater og fullstendig fjerning av koke.

Behandling av koke hjemme

Koket, og når flere fokser av betennelse akkumuleres - furunkulose, ledsages av suppuration, feber og kan føre til alvorlige konsekvenser, og noen ganger kirurgisk inngrep.

Hjemme kan du kvitte deg med stor suksess, hvis du bruker velprøvde metoder og overholder spesielle anbefalinger.

Først bør du vaske hendene med såpe og vann før du berører kjelen, samt etter kontakt med hodet og stammen. For det andre, antibakterielle midler, hvis foreskrevet av en lege, blir brukt forsiktig, uten å påvirke det berørte området, 3 eller 4 ganger om dagen.

Også en fin måte å varme og provosere på et naturlig gjennombrudd av kjelen er å bruke kompresser som legges over på det berørte området i 10-15 minutter, flere ganger om dagen, for eksempel med bakt løk eller honningkaker. Dermed er det mulig å redusere smerten i furuncle, og for å akselerere perioden etter modning. Etter det anbefales det å dekke det betente området med en ren gauzeforbinding og vente på at den skal bryte. Samtidig er det umulig å stikke, ripe og klemme seg selv, da dette kan forverre tilstanden og forårsake infeksjon.

Etter at kjelen har åpnet, bør du nøye fjerne alle akkumulerte pus. behandle åpne sår med hydrogenperoksid og påfør en tørr og stram bandasje. Slike ordninger for behandling av åpnet kjele bør utføres daglig til det er fullstendig helbredet.

Som en folkebehandling av koker, bruk en rekke infusjoner, salver og komprimer, preparert uavhengig. For å gjøre dette kan du bruke velprøvde verktøy:

 • Yolk-honning masse vil bidra til å bli kvitt i kort tid. For forberedelsen er det nødvendig å kombinere 2 råblommer, 1 ss honning, 0,5 teskje brus og litt hvetemel. Alle ingrediensene blandes og den resulterende massen påføres på absessen før åpningen;
 • Aloe brukes ofte til å behandle kokos, for å gjøre dette, er det nødvendig å vaske, hogge og klemme saften ut av et nyskåret blad av en plante. En bandasje dyppet i aloe juice er festet til området som er berørt av furuncle og forlatt i 4 timer, hvorpå det erstattes. Hvis det ikke oppstår kokende kjele, forsvinner betennelsen.

I tillegg kan du i hjemmet bruke legemidler til behandling av koker. For eksempel på et apotek kan du kjøpe en rekke eksterne og lokale antibakterielle stoffer:

 • Ved oppmaling av kjelen kan det berørte området behandles med en løsning av borsyre eller salisylalkohol ved å påføre varmt vev fra oven for å varme og akselerere dens modning;
 • i den systematiske dannelsen av koker på kroppen, er det nødvendig å bruke vitaminkomplekser, kosttilskudd og medisinske preparater som øker kroppens naturlige motstand;
 • når du åpner kjelen, er det nødvendig å fjerne stangen med pus og en del av det infiserte blodet, deretter behandle såret med hydrogenperoksid, og påfør en steril dressing med Vishnevsky salve.

I dette tilfellet anbefales bruk av denne typen salve ikke med uåpnet furuncle, ellers kan cellulitt utvikles.

Det er viktig å huske at hvis en stang ikke oppstår i koker, i 4-5 dager, er det nødvendig å umiddelbart konsultere en spesialist. Dette kan tyde på utvikling av komplikasjoner i løpet av sykdommen, siden normal maksimumstid for fullkoking er 7 dager. Den dannede klumpen brister ikke, men begynner å vokse, og den eneste måten å kvitte seg med er kirurgi.

Koker av øregangen

En furuncle i den hørbare kanalen kan oppstå som følge av infeksjon av hårsekkene, svovel- eller svettekjertlene av stafylokokker. Det er slike lesjoner med skade på ørevæv med:

 • rensende hulrom fra akkumulert svovel;
 • klør når kløende dermatoser;
 • beriberi;
 • purulent utstrømning fra mellomøret
 • redusert immunsystemresistens;
 • diabetisk sykdom;
 • tretthet i kronisk stadium;
 • tuberkulose;
 • allergiske manifestasjoner.

De viktigste symptomene på en koke i den eksterne hørskanalen er:

 • irritasjon og kløe inne i øret;
 • smerte av skarp natur;
 • smerte med rebound i kjeveområdet, øyne, hode, forverret under tygging og gjentakelse;
 • feber og feber;
 • mangel på appetitt;
 • økte ubehagelige symptomer under søvn;
 • søvnløshet og søvnforstyrrelser;
 • dårlig lydflyt til auditoriene;
 • dannelsen av et gul hode over hevelsen;
 • delvis hørselstap i det berørte øre;
 • Hvis økets vekst er skadet, kan det være rikelig og pus kan lekke.

For å få koke i øret kan du søke hjelp fra en lege, og du kan ty til populære metoder for behandling av koke hjemme. En av de raskeste og sikreste måtene å kurere på er å bruke bakt løk i en ovn eller mikrobølgeovn. For å gjøre dette, lage en trakt i løk, hell linolje inn i den, lukk den formede bolle med et stykke brød og bake i flere minutter. Etter det blir den klemt juice innpodet i den syke øregangen.

Også, du kan bruke tinkturen av jod, med utseendet av de første symptomene på å koke i øret, smøre det berørte området til fullstendig kur. Hvis du tar en linduk og suge den i vegetabilsk olje, gni hvitløk, rull den opp og legg den i øregangen, kan du raskt behandle kjelen. For å gjøre dette, anbefales det å bruke denne metoden to ganger om dagen, hjemme.

Kok på halebenet

Kokdannelsen oppstår etter smitte i hårsekkelen. Gitt at i dette området et stort antall hårfollikler må du nøye følge regler for personlig hygiene eller forsiktig fjerne overflødig vegetasjon, gjennomføre desinfeksjon etter slike prosedyrer. Utviklingen av kjelen på halebenet skjer når patogene mikroorganismer injiseres i hudporene.

Hovedårsaken til kokingen på kokesen, som i andre soner, er en reduksjon i immunitet, fordi i dette tilfellet kan kroppen ikke bekjempe infeksjoner. Derfor er det nødvendig å gjøre alt for å eliminere negative faktorer som utfordrer en slik stat:

 • mangel på hvile;
 • mangel på hygiene prosedyrer;
 • stressende stater;
 • autoimmune og kroniske sykdommer;
 • dårlige vaner.

Behandlingen av koker avhenger direkte av modningstrinnet. Først av alt, hvis du mistenker å koke, bør du umiddelbart konsultere en lege for en nøyaktig diagnose, og vellykket behandling kan utføres hjemme.

Som en integrert behandling kan du bruke antiseptiske salver foreskrevet av lege og folkemidlene. Samtidig er det umulig å klemme, trekke ut eller på noen måte prøve å fjerne furuncleen selv, ellers kan du oppnå komplikasjoner av sykdommen og tiltredelsen av en sekundær infeksjon.

De beste kokekurene er følgende oppskrifter:

 • honningkake - laget av mel og honning, som er kombinert i proporsjoner for å danne en stiv deig. Den støpte kaken påføres på kjelen, dekket med gasbind såpe i alkohol eller vodka og festet med en gips. Denne metoden gjør at du raskt kan trekke ut av kokerrotten, vanligvis i 1-5 økter;
 • En av de effektive måtene å behandle koke hjemme er å bruke bakt løk. For å forberede tilberedningen er det nødvendig å bake 1 stor løk i ovnen, kutte den i to deler og påfør et varmt kutt i kjelen, fikse det med en tett bandasje og la den stå i 20-30 minutter. Det er et annet alternativ når en oppslemming av bakt løk og et par dråper kamferolje påføres. Denne oppskriften tillater deg å trekke de akkumulerte purulente massene fra svulsten;
 • En rask metode for å øke kjelen er bruken av svartbrød. For å gjøre dette, er brødssnittet myket, en klype salt er tilsatt den og påført til formasjonen, dekket med et serviett og fikset.

Tradisjonelle behandlingsmetoder tillater kjelen å passere så raskt som mulig, spesielt siden de anbefales å brukes sammen med medisiner.

Ansiktsskjel

Et furuncle på ansiktet er ikke bare et estetisk problem, men også en farlig sykdom, da den har nær lokalisering fra hjernen. Samtidig oppstår koger i regionen av nasolabial trekant av særlig fare. Denne sonen er mest intensivt forsynt med blod, og det er stor sannsynlighet for infeksjon i blodet, noe som forårsaker skade på hele kroppen.

For å diagnostisere koking i ansiktet, er det nok å sammenligne bildene og bildene av pasientene med den nøyaktige diagnosen, og også å sammenligne symptomene:

 • en støt dypt i huden, med en gul stamme i midten;
 • smerte og betennelse i det berørte området;
 • Den gradvise utvidelsen av sonen av betennelse;
 • dannelse av purulent hode (etter 2-3 dager).

Det er mulig å behandle en furuncle hjemme bare under veiledning av en spesialist og etter å ha konsultert ham. Det er forbudt å klemme, trekke og knuse koker, det er heller ikke anbefalt å smøre en lukket koker med Vishnevsky salve, til dens gjennombrudd.

I begynnelsen av abscessdannelsen kan det betente området behandles med jod. En slik begivenhet reduserer smerte og reduserer betennelse. Samtidig er det mest effektive stoffet som brukes hjemme, stoffet Dimexidum, i form av væske.

Behandling med dette legemidlet bør utføres daglig, da stoffet trer inn i de dype lagene i epidermis og har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter. Hvis det oppstår koker på nakken, ansiktet eller baksiden din, kan du bruke ichthyol klistremerker, men du bør ikke hygiene det berørte området, da det er en mulighet for at problemet sprer seg over ikke-infiserte områder.

Som en kombinasjonsterapi med folkemidlene kan du bruke følgende oppskrifter:

 • En av de effektive metoder for behandling av kokere er løkkaker med såpe. For utarbeidelsen av dette verktøyet er det nødvendig å kombinere den bakte løk med sjetonger av vaskesåpe og fest den resulterende kaken til formasjonen i forholdet 2: 1 og fikse det med et gips i et par timer;
 • også raskt kurere kjelen vil hjelpe propolis, som er nødvendig for å insistere på alkohol, og smøre den med purulent betennelse;
 • Infusjonen av calendula blomster har den sterkeste antimikrobielle effekten, derfor anbefales det å vaske kjelen.

I tillegg bekjempes i kampen mot koker på ansiktet vitaminer, særlig brygger gjær, de renser ansiktets hud, hindrer penetrasjon av infeksjoner i vev og øker kroppens generelle tilstand.

Under graviditet

Kok som har oppstått på kroppen, er et ubehagelig fenomen, spesielt under graviditeten. Kurset og dannelsen av koker under graviditeten fortsetter i henhold til standardordningen, uten unntak. Det skal huskes at kvinnekroppen i en slik delikat tilstand gjenoppbygges på hormonnivå, noe som kan skape noen komplikasjoner, pluss det meste av bruk av de fleste medisiner, og til og med nesten alt, anbefales ikke. I denne situasjonen vil nasjonale metoder for behandling av furunkulose hjemme komme til redning.

Først og fremst bør du søke hjelp fra en spesialist, fordi bare legen vil identifisere årsaken til kjelen, og dette kalles en infeksjon som kan skade ikke bare kvinnen, men også fremtidens baby.

For behandling av årsaken til sykdommen, kan legen foreskrive sikre antibakterielle midler, i kombinasjon med naturlige preparater tilberedt hjemme.

Virkningen av populære metoder er rettet mot å redusere betennelse og rask gjennombruddskoking:

 • bakt eller kokt løk knust inn i en slurry, tilsett hakket hvitløk og påført det berørte området;
 • komprimerer av tomatsaft vil bidra til å raskt bringe kjelen til modenhet. For å gjøre dette, tilsett 250 ml tomatjuice, tilsett 2 spiseskjeer glyserin og rør. Blandingen påføres på gasbind til koking 3 ganger om dagen, til kjelen er fullt åpnet;
 • urte komprimerer vil lindre betennelse og smerte. Forbered dem fra kamille og salvie, som blandes i like mengder, brygges og påføres furuncle i 30 minutter.

Samtidig er det nødvendig å gjennomføre immunforsterkende tiltak - ta vitaminer, mineraler og spis et balansert kosthold.

Behandling for furunkulose bringer noen ganger foreldre til ekstreme tiltak. Noen til og med ty til konspirasjon, men det kan bare ikke gjøre for å kurere deres barn. I dette tilfellet vil det mest korrekte være å gå til en lege og observere hygienestandarder.

Behandling av furunkulose hos barn kan vellykkes utføres hjemme, under medisinsk tilsyn. Koker i barn med stafylokokkinfeksjoner i huden dannes, og behandlingen bør være spesifikk - rask, effektiv og sikker. Det er derfor mange eksperter anbefaler, sammen med medisiner, tillatt for bruk av barn å ty til tradisjonelle behandlingsmetoder.

For sikker behandling av babyen, bør du ikke prøve å fjerne koker, klemme den ut eller følge anbefalingene fra provoserende videoen. Først av alt er det nødvendig å forstå graden av modning av kjelen, om det er en tett støt under huden eller en kjele går gjennom første utviklingsstadium, og snart vil det bli et pustulært hode.

For behandling av koke med lokalisering på hvilken som helst del av kroppen, det være seg baksiden, ansiktet eller barnets rumpe, kan du bruke en burdock-avkok. Det renser barnets kropp fra giftstoffer, toksiner og infeksjoner. Det anbefales å ta barnet tre ganger om dagen, i 5 dager. Echinacea er også et effektivt middel til å forbedre immuniteten hjemme. I tillegg til å øke beskyttelsesfunksjonene, har den en antiviral effekt, og eliminerer årsaken til kjelen.

Eksterne og interne midler for samtidig behandling av kjele, med høy effektivitet, er gulrot. Det er nødvendig å brygge i en andel av 2 ss tørt pulver per 250 ml kokende vann, insister i 30 minutter og ta oralt 2 ts per dag, eller smør med koker. Det må huskes at selvekstrudering, kutting av fjernelse av koke, kan føre til reinfeksjon og videre spredning av suppuration på huden.

Anbefal lesing

Ekstruder furuncle selv

Kok er blitt så vanlig og vanlig at folk lenge har lært å håndtere dem alene. Selvfølgelig, hvis det er en mulighet, er det bedre å henvende seg til en god lege, men noen ganger kan du løse problemet ditt selv. Hvordan klemme furuncle slik at det heler sikkert og aldri påminner seg om seg selv igjen?

Hva er en furuncle?

For å vinne en rask og ubestridelig seier i kampen mot oppstått koker, er det nødvendig å forstå hva det er. Koket er en akutt betennelse i hårsekkelen, ledsaget av vevnekrose og frigjøringen av purulente masser. Det ser ut som en relativt liten (fra åtte til tjuefem millimeter) rødlig hevelse med et hvitt grønt hode i midten. Utseendet på kjelen er ledsaget av en ganske sterk smerte, og i noen tilfeller - en økning i temperaturen.

Kokens kropp består av en follikulær pustule og en stang. Pustule er selve betent hårsekken. Stammen er en purulent "søyle" som går langs hårlinjen og ender med hodet. Klemme kjelen er bare å bli kvitt stangen.

trening

Før du klemmer kjelen, må du sørge for at den er moden og klar til å bryte gjennom. Dette indikeres av tegn som økt smerte, ødemforsvinnelse rundt furuncle (hvis det var en), og en mykning av pus. I intet tilfelle bør du ikke prøve å klemme ut en umodig koking! Dette kan føre til økt spredning av betennelse, noe som kan føre til komplikasjoner. Å prøve å åpne eller gjennomborne en slik koke er også sterkt ikke anbefalt.

Men du kan effektivt bidra til tidlig modning av kjelen. Bruk for denne permissive og antiinflammatoriske legemidler, for eksempel:

 • Balsam Vishnevsky;
 • Ichthyol salve;
 • aloe pulp;
 • knuste golden mustache blader.

Komprimering bør gjøres med valgt agent og endres hver fjerde time. For best mulig effekt kan du skifte forskjellige komprimerer. Hvis utseendet på chirya er ledsaget av en sterk økning i kroppstemperaturen, ikke prøv å stimulere modningen ved hjelp av varmeputer og lamper - dette kan bare forverre situasjonen.

Bli kvitt koking

Når kjelen er endelig moden for å klemme den, er det nødvendig å desinfisere det med alkohol. Du må også rengjøre og rense hendene dine. Du må begynne å klemme kjelen fra svært kantene, som gradvis nærmer seg senteret. Fjern pus med en bomullspinne.

Klem ut pus til rent blod oser ut fra såret som har dannet seg. Et tegn på at du gjorde det riktig, vil være et dypt hull med glatte kanter. Det skal skylles grundig med hydrogenperoksid (det vil drepe alle bakterier som gjenstår i såret), og deretter fylle det med levomecolene salve og binde pålitelig.

Hvis, etter å ha klemmet på kjelen på plass, forblir en stram støt, betyr det at pus ikke har fullstendig utvist. Du trenger ikke å presse hardt på kjelen - så du kan bare bryte blodsirkulasjonen og utstrømningen av pus. En moden koker burde gi seg lett, så du bør ikke ta det med storm. Påfør såret en ny kompress med aloe eller Vishnevsky salve. Etter to eller tre pakker, prøv igjen. Hvis du øker smerte, hevelse og andre symptomer, er det bedre å kontakte kirurgen slik at han klemmer ut eller åpner kjelen.

Spesiell forsiktighet må tas i behandling av koker, hvis det oppstår i ansiktet - på kinnene, haken, pannen. Hvis du ikke vil at ansiktet ditt skal hovne opp, og så kommer et stygg arr på det, skynd deg til sykehuset. Videre, på grunn av nærheten til en slik kjele til hjernen, er det mulig utvikling av farlige sykdommer - purulent meningitt, encefalitt, trombose.

Hvis du klemmer kjelen feil, uforsiktig, kan det oppstå rødaktig utslett på huden i nærheten. Dette antyder at pyogene bakterier begynte å spre seg gjennom hele kroppen. Hvis denne prosessen ikke er stoppet i tide, er det mulig å utvikle en sykdom som kalles furunkulose. Behandling av furunkulose er en lang, vanskelig, dyr og ekstremt ubehagelig prosess. For å unngå dette, kontakt legen din.

Du bør ikke forsøke å brenne utslett med alkohol eller salicylsyre, som du ville gjøre med vanlige pimples. Hvis det er purulente pustler under disse små formasjonene, kan du forstyrre utstrømningen av pus ved å tørke ut huden og dermed forårsake komplikasjoner, som for eksempel en abscess.

Ikke press koken, hvis modningen er ledsaget av feber, svakhet, svakhet, kvalme og andre symptomer. Husk at amatør er bra bare i de tilfellene der du har riktig kunnskap og ferdigheter. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre å kontakte en profesjonell som raskt og effektivt lindrer deg av problemet.

Hvordan klemme kjelen?

Ikke alle vet hvordan å presse kjelen riktig hjemme. I de fleste tilfeller gjøres dette feilaktig, siden personen i en hast for å kvitte seg med den kosmetiske feilen, venter ikke på modning av chiria, og når den klemmes ut, forårsaker en infeksjon. Den mest berørte delen av kroppen er den maksillofaciale regionen, som preges av økt blodtilførsel. Hvordan fjerner du furuncle deg selv, og i hvilke tilfeller er det bedre å ikke gjøre dette?

Kjelen bør modnes og sprekke, noe som betyr at utgivelsen av pus fra det er et must.

Hva koker?

Boils ser ut som akne, men disse er helt forskjellige formasjoner med bakteriell og ikke-bakteriell opprinnelse. Chirii er betent, fylt med purulent væskehul i huden. De er lokalisert i forskjellige områder av huden, spesielt i de stedene hvor huden er mest anbud. Hovedårsaksmidlet til furunkulose er en patogen mikrobe - Staphylococcus aureus. En gang i et gunstig miljø for seg selv, forårsaker mikrobe sterk suppuration under huden. Størrelsen på inflammet furuncle kan nå imponerende størrelser - fra 5 mm til 3 cm.

Er det mulig å knuse chiri hjemme?

Enhver lege vil svare på at det er umulig å klemme kokene alene, enten de er modne eller ikke. Ofte trenger dette ikke gjøres, da de overlater seg selv. Det er visse anbefalinger som må følges ved første tegn på koking på huden:

Ikke press koken.

 • Behandle det betente området med antiseptiske midler. Velg ethvert verktøy som finnes i hjemmemedisinskoffet, det kan være: 5% jodløsning, hydrogenperoksid, klorhexidin, fukortsin, etc.
 • Fremskynde frigjøring av akkumulert pus med sugesalver eller spesialverktøy ved hånden.
 • Unngå kontakt med væske, såpe og kosmetikk på det skadede hudområdet. Ikke kam eller gni den purulente formasjonen, for å unngå infeksjon.
 • Det er nødvendig å helt fjerne purulentvæsken og nekrotisk stang. For å gjøre dette, vent på tiden - det tar omtrent 3-4 dager for absessen å rive.
 • Etter gjennombruddet, behandle dermis med en antiseptisk og helbredende salve.
 • Hvis det oppdannes arrdannelse på huden, er det viktig å starte behandlingen umiddelbart ved bruk av spesielle midler for suging og forebygging av arr.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hva skal jeg gjøre hjemme for å bli kvitt pus?

Før absessen går gjennom, er det viktig å bruke helbredende salver av en trekkende effekt. Det kan være ichthyol og heparin salve, Vishnevsky liniment. Slike legemidler akselererer prosessen med å åpne koking og utslipp av akkumulert pus under huden. For store betennelser, blir kompresser gjennomvåt i salve påført om natten. Etter at absessen går gjennom, blir det skadede området cauterized med et antiseptisk og smurt rikelig med en helbredende salve.

I hjemmet brukes ulike komprimerer og lotioner laget av improviserte midler og medisinske planter til å tegne pus fra en moden koke. Effektiv er metoden med en flaske eller annen beholder med en smal nakke. Denne metoden er farlig, så bruk den med forsiktighet. Algoritme for manipulering:

 1. ta et stykke fleece og vind på en metallstang;
 2. suge bomullsull med alkohol og sett ild til det;
 3. plasser den brennende bomull i en glassflaske eller en medisinsk krukke i 5-10 sekunder;
 4. umiddelbart etter oppvarmingskapasitet til å koble til i 10 minutter;
 5. Etter fjerning, forsegle det betente området med en gips eller påfør en steril bandasje.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Fjerningsregler

For å fjerne pus fra kjelen bør nærmer seg alvorlig.

Hvis en person ikke har fritid og lyst til å besøke et medisinsk anlegg, bestemmer han seg for å uavhengig avkjøle seg hjemme. Å gjennomføre prosedyren for eliminering av kokos krever en grundig tilnærming, siden det er svært viktig å gjøre alt riktig, og ikke å smitte infeksjonen. Prosedyrsprosedyre:

 1. Før du fortsetter til ekstrudering av chiria, bør du vaske hendene grundig med et desinfiseringsmiddel eller såpe;
 2. det betente området og huden rundt den gnides med alkohol eller klorhexidin løsning;
 3. ekstrudering av kjelen skjer med fangst av huden fra kantene til midten;
 4. Etter at puset har kommet ut, må du ikke røre det med hendene, fjern forsiktig bomullspinnen dyppet i alkohol fra overflaten av chiriaen;
 5. Fortsett å klemme til et lite hull kommer opp på sårområdet (som indikerer utvinning av stangen) og blodet begynner å strømme ut av det;
 6. såret vaskes med en antiseptisk og antibakteriell salve, det skadede området er forseglet med en medisinsk gips.

Tilbake til innholdsfortegnelsen

Når er det bedre å se en lege?

Ofte uten medisinsk hjelp er umulig. Behandling av pasienten skjer når slike situasjoner oppstår:

 • når det ikke virker langsomt,
 • alvorlig sår og klør det betente området, det er en økning i kroppstemperatur og andre tegn på beruselse;
 • utdanning økte betydelig i størrelse;
 • furuncle er lokalisert i regionen av nasolabial trekant eller i vanskelig tilgjengelige steder på kroppen;
 • chirias dukket opp i flertall i hele kroppen;
 • hvis du klemmer chyryaken helt mislyktes, og en del av puset forblir inne.

Det er mange metoder som tillater fjerning av chirias hjemme, men ikke glem at de er alle usikre, og medfører risiko for infeksjon. Spesielt farlig lokalisering chiriev på ansikt, nakke og hode. Infeksjon vil forårsake betydelige helseproblemer. For å beskytte deg mot slike vanskeligheter, stole på eksperter som vil bidra til å kvitte seg raskt og uten konsekvenser.

Flere Artikler Om Typer Acne