Den ujevne huden på albuene er et problem for mange. Disse stedene gir sjelden oppmerksomhet, fordi de vanligvis er skjult for visning. I tillegg til tørrhet, endres fargen på huden. Det blir grått eller skaffer seg en annen skitten som ikke kan vaskes.

Som et resultat oppnås en slurvet utseende. Hvis du har tørr hud på albuene, vil denne artikkelen hjelpe deg med å finne ut årsaken og, om nødvendig, velge riktig behandling.

Hovedårsakene til peeling og tørr hud på albuene

En av de vanligste årsakene til at huden på albuene tørker og skiller seg ut, er ofte bading. Kvinner er spesielt utsatt for dette, siden det øvre laget av epidermis er per definisjon mer følsomt, og de bruker ofte en rekke vaskemidler som inneholder alkalier. På menn er årsaken ofte mekanisk - for eksempel på bordet med albuene. I mangel av skikkelig omsorg begynner hendens hud å klø, smerte og til og med sprekke. Ofte er ubehaget ledsaget av rødhet eller mørkhet.

Før du blir kvitt svarte albuer eller røde flekker på huden i disse områdene, må du gå til en spesialist så snart som mulig for å finne ut den sanne årsaken.

ADVARSEL! Noen ganger kan selvbehandling hjemme bare skade seg, hvorfor du bør konsultere en lege, hvem vil fortelle deg hva du skal gjøre er absolutt ikke verdt det.

Hva er årsaken til mørke albuer, og hvordan bli kvitt dem

Før du begynner å behandle tøffe og mørke albuer, bør du finne ut om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Det er nødvendig å konsultere en endokrinolog her, siden hormonproblemer ikke kan helbredes alene. Legene sier at problemhud kan være et av symptomene på alvorlige sykdommer som diabetes eller anemi. Hvis på høyre eller venstre albue dannet skorpe, flekker eller skrubber, bør du kontakte din hudlege.

Vannets rolle i kroppen

Det er viktig å huske at helsen til epidermis er direkte avhengig av bruk av vann som er involvert i stoffskiftet. Tilstrekkelig bruk av vann gir huden elastisitet og regelmessig cellefornyelse, noe som direkte påvirker utseendet. Et tilstrekkelig daglig inntak for en voksen er 1,5-2 liter per dag, eller 2-2,5 liter for personer med en aktiv livsstil.

Feil diett

Dårlig monotont diett, med mangel på vitaminer A, E, D og keratin, ofte ledsaget av grov hud på albuene. I dette tilfellet er løsningen å justere strømforsyningen. For å kompensere for mangel på næringsstoffer, bør du spise følgende matvarer:

 • Vitamin A: gulrøtter, aprikoser, gresskar, spinat, persille, lever, fiskeolje, eggeplommer. Dette vitaminet bremser aldring og bidrar til dannelsen av nye celler.
 • E-vitamin: solsikke- og soyabønneolje, mandler, margarin, frokostblandinger og belgfrukter, brusselspirer, brokkoli, fjellaske, villrose, frø av epler og pærer. Det senker også aldringsprosessen, forbedrer blodsirkulasjonen.
 • Vitamin D: Hestekjøtt, ost, råolje, grønnsak og smør, sjømat. Dette vitaminet øker motstanden mot hudsykdommer.
 • Keratin: meieriprodukter, biff og kylling, røde grønnsaker, gulrøtter.

Hos kvinner

Hvis legen ikke har avslørt noen sykdommer, er det grove albuer et tegn på skånsom behandling av huden. Det kan være mange grunner: hyppig kontakt med vann fra springen, klor, hvorfor huden blir tørr og til og med mørkere, temperaturfall og andre klimaendringer, klær av syntetisk eller kosmetikk av dårlig kvalitet kan vises. Dette skyldes et brudd på vannfettbalansen i huden.

Under graviditet

Under graviditeten endres hormoner, og de fleste av ressursene i en kvinnes kropp er brukt på dannelsen av fosteret. Av denne grunn er tørr hud på albuene eller mørke flekker på disse stedene et av de vanligste problemene for kvinner i situasjonen. Hva skal vi gjøre i dette tilfellet, vil vi beskrive mer detaljert i denne artikkelen.

Hos menn

Hvis kvinner tørrhet ofte skyldes feil omsorg, så for menn - på grunn av hans fravær. Ofte holder de ikke oppmerksom på problemet før huden hardner til det ser ut til sprekker, og begynner ikke å forårsake ubehag, eller til en sterkt merkbar endring i farge til brun eller svart.

Hos barn

Problemet med tørre albuer står overfor ikke bare voksne kvinner og menn, selv barn er ikke forsikret mot grov hud på disse stedene. Hvilket barn hadde ingen problemer med epidermis? Deres hud er mer følsom enn hos voksne, og immuniteten er mindre stabil, og derfor kan mørke områder av hendene vises.

VIKTIG! Et besøk til legen anbefales sterkt for å sikre at sykdommen ikke er årsaken. Spesielt hvis et barn har skorpe eller farget flekker. Du bør ikke smøre salven til andre formål og engasjere deg i selvbehandling. Spesialisten vil fortelle deg nøyaktig hva du skal gjøre, hvordan du skal behandle og hvilke stoffer du skal ta.

Forebygging av tørrhet og mørkhet

Hvis problemet med tørr hud på albuene ikke er kjent for deg, eller du nylig har fullført behandlingen, vil følgende regler bidra til å forhindre at det kommer tilbake:

1. Bruk klær laget av naturlige materialer. Syntetiske stoffer irriterer huden, og kan til og med bidra til utseendet av en allergisk reaksjon, spesielt hos barn.

2. Bruk en nøytral pH eller fuktighetsgivende såpe. Sørg for å bruke ekstra fuktighetskrem etter å ha badet, eller legg til forskjellige kosmetiske oljer direkte til vannet.

3. Bruk skrubbe. Små partikler renser det øverste laget av epidermis fra døde celler, og på den måten akselererer prosessen med utveksling.

4. Lag spesielle bad for albuer (oppskrifter finner du nedenfor).

Behandling av tørr og grov hud på albuene

For å bli kvitt problemet med tørre albuer, er det to måter å behandle: Ved hjelp av legemidler foreskrevet av en lege basert på resultatene av undersøkelsen eller hjemme. Ved oppdagelse av sykdommer, bør behandlingen foregå i henhold til legenes instruksjoner. Behandlingen hjemme kan bare startes hvis spesialisten ikke har funnet noen helseproblemer.

VIKTIG! Følg doserings- og medisineringstiden foreskrevet av legen din, ellers kan du bare forverre tilstanden.

Trenger jeg å ta medisiner

Ikke i noe tilfelle kan ikke ta medisiner uten spesialist. Også under graviditet bør ikke behandles alene, fordi et overskudd av visse vitaminer kan føre til brudd på dannelsen av fosteret.

Typer medisiner

Antihistaminer er foreskrevet hvis årsaken til herdet hud er allergi eller eksem. Ved feilaktig assimilering av mikroelementer, er lakto- og bifidobakterier foreskrevet. Hvis tørrhet skyldes en endret hormonell bakgrunn, utnevnes deres erstatninger.

Vitaminkomplekser

På grunn av det faktum at ofte endringer i albuens integument er en konsekvens av underernæring og mangel på vitaminer, løses problemet ved å fylle dem på nytt. Vanligvis begrenset til korreksjonsmenyen, men hvis mangelen på elementer er signifikant, er det verdt å ta vitaminer.

Helbredende kremer og salver

De beste kremer og salver

 • "Lipikar" (la roche-posay) - bryr seg om tørr og irritert hud utsatt for atopisk dermatitt. Intensivt fuktighet, umiddelbart lindrer, lindrer kløe og irritasjon. Du starter opp i form av en emulsjon, såpe, gel, balsam og krem. Passer både for voksne og barn.
 • "Radevit" - har anti-inflammatorisk, fuktighetsgivende antipruritisk effekt. Normaliserer prosessen med fornyelse av hudceller, forbedrer beskyttelsesfunksjonen. Salve hvit. Kontraindisert hos gravide kvinner.
 • "Bepanten" - lindrer irritasjon, akselererer helingen av sprekker. På grunn av komplett mangel på konserveringsmidler egnet for små barn og gravide.

Kosmetiske produkter

Når du kjøper en kosmetikk, vær oppmerksom på sammensetningen. Det bør inneholde naturlige ingredienser, for eksempel:

 • Utdrag av agurk, cornflower, succession, linfrø, løvetann, havre, etc;
 • Oljer av ulike frukter og steiner;
 • Aloe juice;
 • Vitaminer A, E, C (med deres mangel på kroppen);

For kløe og rødhet, gi preferanse til inflammatoriske matvarer. For hud, hvis tørrhet er et resultat av hyppig bading eller feil omsorg, er lys, fuktighetsgivende kremer og lotioner egnet for sommeren og fettkrem til vinteren.

De beste fuktighetsgivende masker

 • Kremmaske nærende "Sjokolade" (Velinia) - forbedrer hudens generelle tilstand og tonen, normaliserer cellefornyelse. Inneholder hvetekim olje, bivoks og vitamin E.
 • Dyp fuktighetsgivende kremmaske med aminosyrer og hyaluronsyre (New Line) - lindrer betennelse og irritasjon, forbedrer mikrosirkulasjonen, fukter. Inneholder D-panthenol, havre ekstrakt, løvetann ekstrakt, soyaolje.
 • Fuktighetsgivende kremmaske med hyaluronsyre og alger (bark) - gjenoppretter epidermishydrobalansen, aktiverer den naturlige mekanismen for fornyelse av hudceller, forbedrer tonen. Inneholder algenekstrakt, aminosyrer, melkesyre.

Den beste lysende masker

 • Cream-mask "Exfoliant" med fruktsyrer (bark) - exfoliates døde hudceller. Inneholder allantoin, som bidrar til rask regenerering av huden.
 • Depigmenterende kremmaske (Premium) - undertrykker produksjonen av melanin.
 • Dermalt aktiv kremmaske med arbutin (BeautyMed) - hvitt huden raskt, har en beroligende effekt.

Beste peeling

 • Peeling "Fruit Peel" for kroppen med fruktsyrer (Aravia Organic) - effektivt renser huden, forbedrer elastisiteten.
 • Krosset alunstein (Charme d * Orient) - beroliger, dypt renser, bekjemper betennelse.
 • Body Peeling (Organic Shop) - en serie rensemidler for huden basert på naturlige ingredienser. Blant linjen vil du sikkert velge en som du har til din smak.

Hjemmebehandling: masker og bad

De mest effektive hjemmemasker for hudproblemer i albuene

Mask med honning og mandelolje

Honning og mandelolje i like deler for å blande, litt varme. Påfør på albuer. Første vikle med plastfolie, og på toppen av en hvilken som helst klut (praktisk å ta et skjerf). Hold minst en time, du kan gå på hele natten. Gjenta prosedyren annenhver dag, 7-10 ganger.

Mask med honning og poteter

Skal poteter, rist dem. Legg til en skje med honning og søk i 30 minutter med plastfolie. Vask av med varmt vann.

Mask med honning og aprikos

Grind kjøttet av aprikoser, varme over lav varme i 5 minutter eller 15 sekunder i mikrobølgeovn. Legg til en spiseskje av enhver kosmetisk olje (kan være vegetabilsk). Påfør blandingen på albuene og hold i 30 minutter.

De samme kosmetiske oljene kan brukes separat, bare gni dem inn i problemhuden.

Bad for å bekjempe tørr hud

Oljebad

Oljer kan brukes separat, men de kan også brukes til å forberede bad. Bare legg romtemperaturoljen til en beholder med vann. Varigheten av prosedyren er minst 15 minutter. Slike bad kan gjøres hver dag. Som et forebyggende tiltak, er det nyttig å gjøre dem minst en gang i uken.

Stivelse bad

I 1 liter varmt vann, rør 4 ss stivelse til helt oppløst. Varigheten av badet er også 15 minutter. Etter at du har skyllet huden med kaldt vann, spredt med en nærende krem.

Selv en liten stund som tørr hud kan være et symptom på alvorlige sykdommer. De er alltid lettere å unngå enn å kurere, så følg forebyggende tiltak og husk at hver del av kroppen trenger omsorg.

Tørre og grove albuer: hvorfor og hva å gjøre?

Grove albuer - et fenomen som oppstår ofte, men bringer ubehag til personen og ser ikke ut estetisk tiltalende. Årsakene til patologien er mange, så vel som måter å kvitte seg med. I publikasjonen vurderer vi spesielt hvorfor albuer kan bli grove og tørre, samt måter å eliminere denne vanskeligheten på.

årsaker

Som regel, hvis problemet oppdages plutselig, må årsakene søktes i det ukorrekte arbeidet til de interne sekretjonsorganene. På grunn av det faktum at metabolske prosesser forstyrres i kroppen, begynner det kornede cellelaget å øke. Dette betyr at han selvsagt ikke har tid til å skrelle seg. Som et resultat er utseendet av keratose navnet på en tilstand der tørr hud vises på visse områder av kroppen. Det er en annen patologi - hyperkeratose, i hvilket tilfelle huden flager over hele kroppen, og i denne situasjonen krever hjelp av en kvalifisert hudlege.

Noen ganger blir huden på albuene tørr og grov på grunn av den mekaniske påvirkningen. For eksempel, hvis en person ofte stoler på albuer (anta at når du arbeider på en datamaskin), er det mulig at huden endres uavhengig av kroppens generelle tilstand.

Hvis problemet oppstår som følge av mekanisk stress, er det lett å eliminere det, og det er ikke nødvendig å konsultere en lege. Fett kremer, betyr for peeling - og allerede etter et par uker vil albuene igjen bli myke og behagelige å ta på. I så fall, hvis årsaken blir en funksjonsfeil i kroppen, er det viktig å kontakte legen, da meget tørr hud kan indikere en rekke visse sykdommer.

Basert på det foregående kan det sies med presisjon at de viktigste eksterne årsakene er mangel på riktig pleie, så vel som den mekaniske effekten på huden. Men det er andre, mer alvorlige patologier som skyldes at huden på albuene begynner å skrelle seg:

 1. Hypertyreose. Hvis kroppen øker nivået på bestemte hormoner i tilfelle av forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen, utløses spesielle prosesser i kroppen, som følge av at fartøyene slapper av, slutter å utføre hovedfunksjonene, noe som fører til en rekke lidelser i kroppen, hvorav det ene er hudskalling.
 2. Diabetes. En alvorlig sykdom som manifesterer seg i forstyrrelsen av alle systemer og organer, spesielt - de metabolske prosessene endres helt. Hvis du merker hyppig tørst, utbrudd av svimmelhet og ukontrollabel sult, mens epidermis flager av - dette er en grunn til å konsultere en lege.
 3. Beriberi. En av de vanligste årsakene til tørr hud er albuer. Vitaminer, mineraler, aminosyrer, mikroelementer må være tilstede i kroppen for normal drift. Ellers blir ikke bare utseendet, men også generelt velvære forverret. Ofte observeres mangel på vitaminer hos kvinner som ønsker å gå ned i vekt - på grunn av mangel på næringsstoffer i kroppen.

Sunn hud på albuer: Hvilke vitaminer trengs?

Siden avitaminose er en ganske vanlig årsak til hudproblemer, bør du vurdere hvordan vitaminer trenger spesiell oppmerksomhet for at epidermis skal gjenopprette:

 1. Vitamin C. Tar en aktiv rolle i stoffskiftet i vevet - hvis det ikke er nok i kroppen, kan huden begynne å knekke og skrelle.
 2. Retinol. Med sin mangel regenererer huden mye langsommere, og dette betyr at en person vil bli forstyrret ikke bare av tørrhet, men også av sprekker som vil helbrede lenge.
 3. Vitamin E. Den sterkeste antioksidanten som er viktig for hver person. Forhindrer aldring av vev og hud, akselererer peeling av døde celler i epidermis.

Det er viktig! Alle de ovennevnte vitaminer kan enkelt kjøpes på apoteket. Men du må drikke dem i henhold til instruksjonene og egenskapene til kroppen, ellers kan hypervitaminose utvikles. Derfor, før du begynner å bruke slike legemidler, er det tilrådelig å konsultere legen din.

Årsaker til tørre albuer i hunnen

I utgangspunktet er kvinnens hud mye tynnere enn kvinner, og dette betyr at huden vil forverres raskere. Det er derfor menneskene i den vakre halvdelen av menneskeheten trenger en spesiell og grundigere pleie av epidermisene.

I utgangspunktet er årsaken til patologien fysiologiske årsaker, nemlig:

 1. Anemi. Hvis det ikke er nok jern i kroppen, forstyrres stoffskiftet, og derfor blir huden uklar, raskt aldrende. På albuene endres derfor epidermiene sin struktur.
 2. Problemer med hormonell bakgrunn. Under voksen alder, under graviditet, under menstruasjonen - nesten hele livet, varierer hormonnivået i kvinners blod. Alle disse forholdene kan ikke påvirke tilstanden til epidermis.
 3. Misbruk av kjemikalier. Hver kvinne elsker å suge i et varmt bad med duftende skum - det slapper av, beroliger. Men ikke glem at geler og skumbad kan tynne huden betydelig - det er nødvendig å legge til essensielle oljer i badekaret. Vaskemidler til oppvask og rengjøring er svært aggressive for huden, ikke bare av albuer, men også av hender. Under rengjøring er det nødvendig å bruke vernehansker.

I overgangsalderen hos kvinner er det også mulig å merke seg en betydelig reduksjon i hudens funksjoner, det blir mye tørrere og mister sin elastisitet. Det totale nivået av alle hormoner begynner å forandre, og dette påvirker først og fremst tilstanden til huden, neglene og håret. I slike tilfeller er problemer med epidermis langt fra det eneste symptomet på problemer med hormonell bakgrunn. Også en kvinne kan oppleve disse symptomene:

 • sterke varme blinker;
 • redusert ytelse;
 • døsighet;
 • humørsvingninger, tårefullhet.

Etter at barnet er født, endres kvinnens hormoner, noe som kan provosere økt tørrhet i huden. Det samme gjelder for graviditet og amming. Det er viktig å gi moren et fullverdig kosthold - så snart hormonbakgrunnen kommer tilbake til normal, normaliserer hudtilstanden også.

Årsaker til tørre albuer i hannen

Menn lider ofte av tørre albuer på grunn av ytre stimuli, for eksempel lener de albuene på bordet mens de spiser, ser på TV etc. På grunn av det faktum at i et sterkt kjønn er kroppsvekten ganske høy, albuer opplever en økt belastning, og derfor begynner de å skrelle, hudspråken etc.

Takket være forskningen har det blitt fastslått at menn ofte besøker bad og badstuer - i etableringer av denne typen alltid klorerte vann, og dette fører uunngåelig til alvorlig tørrhet i huden. I tillegg betaler menn sjelden oppmerksom på huden - ikke alle bruker pleieprodukter, etc. Og dette er viktig fordi epidermis blir grov og flakket i fravær av riktig fuktighet.

Det er også sykdommer som kan forårsake keratose hos både menn og kvinner:

 • genetisk predisposisjon;
 • virkningen av aggressive miljøfaktorer;
 • soppsykdommer;
 • sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen;
 • zoster;
 • Sesari syndrom.

Hypervitaminose kan også forårsake skade på albuehuden.

Hvordan bli kvitt hudflingning: behandlingsmetoder

Hvis du er bekymret for dette problemet, bør du konsultere en lege. Dette kan være en terapeut - han vil utnevne generelle studier, eller du kan gå direkte til en endokrinolog eller en hudlege.

For å finne ut årsaken til patologi må du som regel gå gjennom følgende studier:

 • hormonanalyse;
 • hud skraping;
 • fullfør blodtall.

Ifølge resultatene av studien, vil legen foreskrive behandling, fordi hvis årsaken til de grove albuene ligger nettopp i kroppens svikt, er det nødvendig å eliminere ikke eksterne årsaker, men å påvirke faktorene som provoserer problemet.

Terapi er som regel foreskrevet som følger:

 • bruk av vitaminkomplekser;
 • hormonelle stoffer;
 • antifungal medisiner;
 • eksfolierende og fuktighetsgivende kosmetikk.

Legen vil også foreskrive et spesielt diett. Kostholdet skal inneholde nøtter, friske grønnsaker, kaldpresset vegetabilsk olje, ulike typer grønnsaker, lever og kyllingegg. Slik mat inneholder en stor mengde vitaminer, og vil derfor tillate å eliminere deres mangel i kroppen.

Hvis det ikke finnes patologier i pasientens tilstand, vil det være viktig for ham å besøke kosmetologens kontor. Spesialisten vil foreskrive spesielle prosedyrer som vil gjenopprette glattheten i huden, gjør den smidig og myk til berøring.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

 1. Å dampe huden - for dette kan du ta et varmt bad, eller hold albuene over badekaret med varmt vann.
 2. Deretter skal dampet hud skylles ordentlig med en grov børste.
 3. Klipp en sitron i halv og fest den til huden - minst 20 minutter.
 4. Etter at du har brukt mandelolje på huden din, kan du bruke glyserin eller en hvilken som helst krem ​​som inneholder petroleumjell.

Tørr albuehud er ikke et så stort problem hvis du kan være oppmerksom på det i tide. Lag fuktighetsgivende komprimerer, bruk pleieprodukter - og i dette tilfellet truer keratose deg ikke. Hvis alt annet feiler, og patologien fortsetter å være urolig, er det nødvendig med konsultasjon med en spesialist.

Ta vare på grov hud av albuer hjemme

Årsaker til herdet hud på albuene

Det er mange grunner som provoserer hudens grovhet. Og oftest er feilen i den tørre dermis på albuene fravær eller mangel på omsorg. Men i noen tilfeller tørker epidermiene i dette området ut og sprekker på grunn av sykdommer i de indre organer.

Årsaker til grov hud i albueområdet:

  Krenkelse av hormonell bakgrunn. Dette skjer ofte under svangerskap, fedme og skjoldbruskkjertel. Ved normalisering av mengden hormoner forsvinner problemet.

Gynekologiske sykdommer. Kvinner med polycystisk endometrit, endometrit, myoma og endometrial hyperplasi har vanligvis økt tørrhet i albueforbindelsen. Dette skyldes mangel på luteiniserende hormon og progestiner.

Skarp temperatur faller. Dette skjer vanligvis om vinteren, når en person kommer inn i et varmt rom med frost. Samtidig tørker huden på albuene og sprekker.

Mangel på vitaminer. Årsaken til utbrudd av sprekker og herdet hud på albuene er mangel på fettløselige vitaminer A og E. Dette skjer vanligvis hos kvinner som sitter på et lite karbohydraterhold og bruker meget små mengder vegetabilsk olje. At det er den viktigste kilden til vitamin E.

Eksem og psoriasis. Dette er komplekse sykdommer når det er en funksjonsfeil i tarmen og leveren. I disse sykdommene blir huden i albueområdet tykk og kan avskalere i lag.

Mekanisk skade. Ofte ledsager kontorarbeidere som elsker å sitte, lener seg albuene på bordet. Huden strekker seg samtidig, gnider og grovhet. Sprekker og tørrhet kan forekomme.

Manglende omsorg For huden i albuene er å bry seg. Dette området trenger hydrering og ernæring.

 • Kjærlighet til varme bad. Når du bader daglig i varmt vann, tørker huden ut av kloren i det. Over tid er det grov og sprekker.

 • Fungerer omhyggelig for huden på albuene

  Det er flere grunnleggende verktøy som brukes til å ta vare på huden i albueforbindelsen. Den epidermis i disse områdene er ofte tørr og flakket, så du bør regelmessig fjerne vektene. Dette kan gjøres med scrubs. Men dette er ikke nok til å glemme tørrhet. Fuktighetsgivende og nærende produkter er nødvendige.

  Peeling huden på albuene

  Peeling gjør at du kan eksfoliere døde hudpartikler og gjøre området mykt. Vanligvis er det nok å skrelle 2 ganger i uka. På bare en måned med vanlige prosedyrer blir albuene myke og ømme.

  Peeling oppskrifter for albuer:

   Med salt. Du må helle 20 g fint salt inn i en mellomstor båt. Selvfølgelig er det best å ta havet, og uten tilsetningsstoffer og smaker. Hell litt bi nektar i saltet. Det anbefales å bruke flytende og friskt. Ikke bruk bokhvete honning, det er tykt og dyrt. For å lage peeling, velg et billigere alternativ. Påfør massen etter å ha badet og masser albuene. Vask av med varmt vann. Etter prosedyren er det ønskelig å myke huden.

  Med brus. Dette er en utmerket peeling som samtidig nærer og exfoliates grov hud. For å skrubbe må du blande 30 g natron og 50 ml olivenolje. Påfør denne limen på albuene og masser grundig. Fjern med et vev og vask huden med en mild såpe.

  Med kaffe. Ta en moden fersken og fjern benet. Fjern også huden. Slip papirmassen på et riper eller i en blender. Skriv inn en skje full av malt svart kaffe. Du kan bruke fortykkelse etter å ha spist smaken av forfriskende drikke. Påfør massen på albuene og masser i 2-5 minutter. Skyll med kaldt vann.

 • Med havremel. Ta en håndfull havremel og bland med flytende bi-nektar. Forsiktig gjennomsnittlig og påfør massen på den herdede huden. Masser problemområder og vask av med varmt vann.

 • Fett albuebrytende kremer

  Nå i butikkene et godt utvalg av pleieprodukter til albuer og knær. Det er i disse områdene at huden flager, mørker og sprekker. Vanligvis inkluderer disse midlene vitaminer A og E, samt planteekstrakter og essensielle oljer.

  Oversikt over albueomsorgskremer:

   Avon Planet Spa. Det er en krem ​​med shea smør, ekstrakter av helbredende urter og hvit leire. Verktøyet brukes til å ta vare på albuer, knær og føtter. Den har en behagelig aroma og en lett tekstur. Kostnaden for en krukke på 150 ml - 2 dollar.

  Kosmetikkfyto. Denne fløten er perfekt for fuktighetsgivende og nærende epidermis i albuene, knærne, føttene. Den inneholder oljer som er berømte for sine regenererende egenskaper. Kan brukes med sprekker. Kostnaden for et rør på 57 ml - 1,5 dollar.

  Boro pluss fra Himani. Kremet inneholder oljer og urter. Lukten er ikke veldig hyggelig på grunn av tilstedeværelsen av birkeknopper ekstrakt. Den fukter føttene, albuene og knærne perfekt. Diffrerer regenererende egenskaper. Kostnaden for et rør på 50 ml - 3 dollar.

 • Ahava. Dette er en krem ​​av et kjent israelsk selskap som produserer kosmetikk med døde sjømineraler. For et godt resultat må tørre albuer smøre dem om natten. Mykere grov hud og lyser det. Kostnaden for et rør på 75 ml - 8 dollar.

 • Oljebad for albuer

  Vegetabilsk olje er en kilde til vitamin A og E. Med oljer kan du forbedre tilstanden til albuene betydelig, noe som gjør dem mykere. Etter flere prosedyrer vil huden ikke lenger skrelle av.

  Oppskrifter oljebad for albuene:

   Med glycerin. Varm 100 ml vegetabilsk olje i en liten bolle. Passer vanlig solsikke eller oliven. Det er nødvendig at temperaturen på væsken var 45 ° C. Tilsett 20 ml glyserin til oljen. Rør blandingen grundig og senk albuene inn i den i 20 minutter. Det er ikke nødvendig å skylle prosedyren etter prosedyren. Bløt albuene dine med servietter og bruk en tykk krem.

  Med mandelolje. Hell 100 ml vegetabilsk olje inn i karet og senk den i en beholder med varmt vann. Tilsett 5 ml mandelolje. Senk albuene og sett i 15 minutter. Tørk dem med et serviett og fukt med krem. Gjenta prosedyren kan være 2 ganger i uken etter skrubbing.

 • Med ricinusolje. Varm 150 ml solsikkeolje i en liten bolle. Ta raffinert luktfri. Tilsett 20 ml ricinusolje. Senk albuene i badekaret og hold hendene i væsken i 15 minutter. Fjern rester med et vev. Utfør prosedyren 2 ganger i uken.

 • Komprimerer for albueomsorg

  Komprimerer hjelp til å lage albuer myke på bare noen få økter. Huden på samme tid blir mer øm, forsvinner peeling. For fremstilling av komprimerer brukes vanligvis oljer, glyserin og fruktjuicer. Oftest er de igjen på albuene for hele natten.

  Oppskrifter albue omsorg komprimerer hjemme:

   Med kjære. Bland like mengder mandelolje med varm bie nektar. Påfør blandingen på den herdede huden og pakk den med polyetylen. Du kan suge et stykke klut i denne væsken og også binde det med cellofan. Eksponeringstiden er 30 minutter. Skyll av med varmt vann.

  Med stivelse. Stivelse perfekt fuktiggjør og mykner huden. For å komprimere, hell en skje full av potetmel i en bolle og tilsett varmt vann. Det er nødvendig å lage vassel. Bruk den på problemområder og pakk den med en film. Gå med kompress i 25 minutter. Skyll av med kaldt vann.

  Med tomater. Grind to tomater i en kjøttkvern. Velg kjøttfulle varianter med en liten mengde juice og frø. Påfør tomatbrusken på kluten og bruk på albuene. Sett inn kompressens sted med en klut og la den stå i 30 minutter. Syren i tomatens sammensetning myker den herdede huden.

 • Med alkohol og eddik. Hell i 20 ml alkohol og glyserin i en bolle. Alkohol tar den største festningen. Skriv inn 10 ml eddik med en konsentrasjon på 9% og en teskje med en hvilken som helst krem. Påfør limen på stoffet og påfør de herdede albuene. Eksponeringstiden er 25 minutter. Vask av med varmt vann.

 • Masker for ernæring av albuens hud

  Masker for ernæringsalbuer påføres etter skrubbing. De hjelper til med å mette tørr hud med vitaminer og avlaste peeling. Noen produkter skal ikke påføres skadede områder med sprekker og sår. Dette gjelder blandinger med sitron og sur frukt. De kan brenne.

  Mask oppskrifter for albuer:

   Med propolis. Hell 25 ml vegetabilsk olje i pannen og stek løk på den. Fjern biter av løk og hell oljen i en metallbeholder. Varm og legg til en liten propolis til massen. Rør til biaproduktet er oppløst. Denne væsken må påføres på albuene i 1 time.

  Med kål. Grind to kålblader i en blender. Du bør lage grøt. Skriv inn 20 ml vegetabilsk olje og 10 g potetstivelse. Påfør pasty massen på albuene og sett inn med oljeklut. Kan dekke med et håndkle. La på i 25-35 minutter. Fjern rester med papirhåndkle og vask i varmt vann.

  Med en banan. Krymp pulpen av en banan. Det er nødvendig å lage vassel. Tilsett 20 ml glycerin til det og bland. Smør problemområdene med fettete pasta og dekk dem med cellofan. Søknadstiden er 25 minutter. Fjern masken og vask elbuene, ikke glem å sette en fettete krem.

 • Med eggeplomme. Skille den hvite fra eggeplommen og hell den i bollen. Til eggeplommen legges 25 ml olivenolje og 5 ml fersk sitronsaft. Påfør limen på albuene og pakk den med oljeklut. Hold blandingen i 25 minutter. Fjern rester med en tørr klut. Vask albuene under rennende vann.

 • Elbue bleking produkter

  På grunn av økt porøsitet og tilstedeværelse av peeling, opphopes smuss ofte i albueområdet. I tillegg kan huden i dette området mørkere. Dette ødelegger betydelig utseendet og gir mye problemer. For å gjøre huden på albuer lettere, anbefales det å bruke lynmasker. Vanligvis inkluderer de persille, meieriprodukter og sitron.

  Oppskrifter bleking masker for albuer:

   Med krem. Hell 50 ml flytende krem ​​i bollen. Egnet produkt med et fettinnhold på 10%. Sett bollen på brannen og vent til krem ​​begynner å rulle. På dette tidspunkt angir du 5 g saffronpulver og en skje stor stivelse. Forsiktig gjennomsnitts blandingen. Denne pastaen skal gni inn i albuene. La blandingen stå i 10 minutter og skyll under rennende vann.

  Med persille. Hakk en haug med grønn persille for å oppnå en slurry. For disse formålene kan du bruke en blender. Skriv inn en skje med rømme i den grønne brøken og bland den. Påfør limet på stoffet og fest til problemområder. La i 20 minutter. Vask og smør med en spesiell krem.

  Med sitron. Klipp citronskorpen og gni juiceen i albuen. La juiceen stå i hånden i 15 minutter. Vask av med vann og sørg for å bruke et fuktighetsgivende eller nærende middel. Utfør prosedyren 2 ganger om 7 dager.

 • Med rømme. I en liten bolle, tilsett 20 ml fettfattig rømme og potetmos laget av en fersken. Påfør blandingen i albuefuglområdet og pakk en film eller pakke inn. Rull opp med et håndkle og la massen stå på hendene i 20 minutter. Vask av uten såpe og bruk et næringsstoff.

 • Hvordan bli kvitt albue sprekker

  For å bli kvitt sprekker, bruk næringsstoffer med helbredende komponenter. Ikke bruk ingredienser som kan irritere huden og forårsake kløe.

  Elbow crack rettsmidler:

   Helbredende maske med kamille. Forbered en avkok av kamille, hell en håndfull blomster med 500 ml kokende vann. Hell kjøttbøllen og hakk blomstene i en kjøttkvern. Gå inn i massen et glass rømme og 100 ml olivenolje. Tilsett en halv kopp revet svart reddik. Alle komponenter blandes og legges i en krukke med lokket. Oppbevares i kjøleskapet. Bruk om kvelden før sengetid. La blandingen stå på albuen for hele natten.

  Med salisylsyre. Varm opp i en liten gryte med 100 ml honning og olivenolje. Det er nødvendig at massen blir homogen. Husk at honning ikke kan oppvarmes over 50 ° C. Deretter går du inn i pulveret oppnådd fra 4 salicylsyre tabletter. Hell blandingen i et hetteglass og oppbevar det i kjøleskapet. Påfør massen i 1 time, pakket inn med cellofan. Det er nødvendig å bruke betyr 3 ganger på 8 dager.

 • Med vitaminer. Helser perfekt sprøytene av vitamin E. Hell 20 ml vegetabilsk olje i en bolle. Tilsett 3 kapsler vitamin E til fettvæsken. Skriv inn en spiseskje Panthenol. Lukk beholderen og rist den. Smøre problemområder. Blandingen trenger ikke å vaskes, den absorberes perfekt. For ikke å skitne klær, kan du limle albuene med en gips.

 • Nyttige tips om hudpleie for albuer

  Oftest er tørrhet og sprekker i albuene forårsaket av feil ernæring og mangel på skikkelig omsorg. Til hud var som en baby, følg enkle regler.

  Elbow hudpleie regler:

   Ikke bruk såpe. Det tørker huden og kan forårsake peeling. Etter en dusj, vær sikker på å bruke noen håndkrem. Det er ønskelig at det inneholder vitaminer A og E.

  Prøv på høsten og våren for å ta multivitaminkomplekser. De hjelper slippe av med tørr hud.

  Det er veldig nyttig å ta fiskeolje. Den inneholder umettede fettsyrer som forhindrer tørr hud.

  For å få masken til å gi resultater, tilbringer du kurs. Det er vanligvis nok 2 måneder å helt gjenopprette den tørre epidermis på albuene og kvitte seg med sprekkene.

 • Ikke lene på harde overflater. Bli kvitt vana med å bøye hodet.

 • Hvordan bryr seg om albuens hud - se videoen:

  Tørr hud på albuene: Metoder for behandling med legemidler og folkemidlene

  Albuen er kanskje den mest umerkelige delen av armen. Ofte blir han oppmerksomheten bare når noen smertefulle symptomer oppstår. Sistnevnte kan imidlertid ikke oppstå på grunn av mangel på omsorg, men på grunn av sykdommen, som vil bli diskutert senere. Du vil også lære å håndtere et symptom.

  Symptombeskrivelse

  Først er huden på albuene grovere og tykkere enn på resten av armen. Dette skyldes det faktum at på bendens sted - albueforbindelsen, blir den utsatt for konstant strekking, og blir så sterk som mulig - tykk og grov. I tillegg er det ganske mange sebaceous og svettekjertler i dette området, så naturlig smøring er rett og slett ikke nok.

  Under den tørre huden på albuene innebærer en slik tilstand som bringer ubehag:

  • merkbar fortykning og grovdannelse;
  • grovhet, bokstavelig talt lettelse;
  • peeling, og skalaene eksfolierer med stor vanskelighet, smertefullt, i noen tilfeller når peeling ser ut blødning;
  • sprekker i huden, noen ganger dypt;
  • kløe - oppstår vanligvis med rikelig peeling;
  • mørkere - for langsom oppdatering av det øvre laget fører til akkumulering av kåt skalaer. Følgelig endres fargene på dette nettstedet - huden blir grå eller brun;
  • rødhet og ømhet er vanligvis tegn på en sekundær infeksjon.

  Grovhet, sprekker og kløe på albuene vises uansett hudtype. Videre er det ikke noe som tyder på at eierne av fet hud, dette fenomenet er mindre vanlig.

  Årsakene til utseendet på denne irriterende mangelen på svært variert.

  • Ofte er utseendet på tørr hud forbundet med utilstrekkelig omsorg. Det tettere og tykkere øvre laget fornyes for sakte. Dette fører til fortykning av huden, forurensning og utseende av sprekker, siden fuktighetsinnholdet i det kåte laget i prinsippet er svært lite - 7-10%.

  For å unngå problemer, er det mer enn nok å regelmessig skrubbe albuene dine - 1-2 ganger i uken, og smør med fuktighetskrem.

  • En annen vanligste årsak er en elementær mangel på vitaminer. Huden er kjent for å være en beskyttende barriere, og mottar næringsstoffer på en gjenværende basis. Hvis det er mangel på vitaminer og mineraler i kostholdet, vil de først og fremst bli brukt på viktige områder - for å sikre at indre organer fungerer. Følgelig, med konstant underernæring blir huden mer tørr, tynn og grov, ikke bare på albuene, men sistnevnte er en slags "første klokke".

  Den vanligste årsaken er mangel på vitamin D og A. Derfor på våren er dette symptomet observert i bokstavelig talt hver andre person - mangel på sol påvirker den.

  • Utseendet til grove og sprukne albuer blir lettere av rent mekaniske grunner, for eksempel vanen med å hvile albuer på bordet mens du arbeider.
  • For ofte bad, samt besøk til bassenget med høyt klorert vann, irriterer huden i samme grad og kan også føre til tørking og grovdannelse av huden.

  Mulige sykdommer

  Og utilstrekkelig omsorg, og syntetisk klær, og til og med feil diett å fikse er ganske enkelt. I dette tilfellet vil hudtilstanden på albuene gjenopprette seg selv. Det samme fenomenet kan imidlertid observeres i en rekke sykdommer.

  • Dermatitt er en inflammatorisk sykdom i huden, som skyldes et bredt spekter av mekaniske og kjemiske faktorer. Kompleksiteten til sykdommen er aktiveringsmekanismen: Dermatitt er sykdommer, som er basert på en umiddelbar eller forsinket allergisk reaksjon.

  Manifiserer dermatitt i form av utslett, kløe, hevelse, noen ganger betennelse og feber. Det er akutt og kronisk dermatitt. Sistnevnte manifesterer seg sakte, svakt uttrykt, men konsekvensene er svært vanskelig å behandle.

  • Hyperkeratose - et brudd på mekanismen for peeling av det øvre kåte laget av huden. I dette tilfellet dør skalaene til de er helt tørre, de adskiller seg ikke, men akkumuleres. Som et resultat, blir huden grov, tørr, dekket av smertefulle sprekker på steder med den største strekk av huden - albuer og knær.
  • Psoriasis - røde flekker med spesiell "voks" blomst, bestående av små hvite og grå skalaer. Albuefuglen blir oftest det første fokuset på sykdommen. Sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle, tilbøyelig til å komme tilbake og leverer ikke bare fysisk, men også psykologisk ubehag. Hudpleie påvirket av psoriasis bestemmes av behandlende lege.
  • Eksem - vanligvis forekommer utslett i områder utsatt for provoserende faktor. Men hvis vi snakker om soleksem, blir også albuer påvirket.

  Ikke bare hudsykdommer kan føre til herding av huden. Det er ganske mange sykdommer for hvilke endringer i huden er et av symptomene.

  • Anemi - blep og tørrhet i huden er ledsaget av kortpustethet, konstant tretthet, svimmelhet, menstruasjonssykdommer hos kvinner.
  • Hypothyroidism - Ved funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, hypothalamus, hypofyse, taper de glatte muskler i blodkarene deres tone, noe som fører til de mest varierte lidelsene. I tillegg fører det til tørr hud, brittleness og tap av hår og negler.
  • Diabetes - provoserer forstyrrelser i prosessen med metabolisme av fett, karbohydrater, proteiner. Tørr hud og utseende av sprekker - ikke den verste konsekvensen av sykdommen.
  • Autoimmune sykdommer - sklerodermi, for eksempel. Med dette angrepet blir cellene av sin egen organisme utsatt. Hyperkeratose på albuene er et typisk tegn på patologi.

  Les også om behandling av tørr seboré i hodebunnen på denne adressen.

  Hvis årsaken til forkjøling av huden på albuene er en sykdom, gjøres alle anstrengelser for å behandle sykdommen.

  Behandlingsmetoder

  Under behandlingen skal forstås som virkningen på den primære sykdommen - eksem, dermatose, anemi og symptomatisk behandling. Og for sistnevnte er det nødvendig med spesielle forberedelser. I tillegg kan medisinske salver og kremer ikke brukes kontinuerlig: så snart symptomet forsvinner, bør søknaden bli forlatt.

  Les også om tørr hodebunn her.

  medisiner

  Preparater av denne typen er konvensjonelt delt inn i to typer: med antibakteriell virkning og sikrer restaurering av huden. I dette tilfellet vil kroppskremer for tørr hud også være effektive.

  • Pitival er et stoff med antifungal og antibakteriell effekt. Deres bruk er tilrådelig i tilfelle når sykdommen er forårsaket av den patogene mikrofloraen.
  • Atoderm - inneholder forskjellige oljer og effektive fuktighetsgivende ingredienser. Atoderm gir rask gjenvinning av vannbalansen.
  • Lipikar - hovedformålet med denne salven er å gjenopprette lipidbalansen. Det gir en beskyttende film på overflaten av huden, som forhindrer ytterligere irritasjon av sprekker og sår, og bidrar til rask regenerering.
  • Radevit krem ​​- normaliserer peeling mekanismen. I tillegg helbreder Radevit mikroskader og sår og hjelper lindre kløe.
  • Bepantin krem ​​- inneholder dexpanthenol, som i kroppen forvandles til vitamin B5. Krem lindrer irritasjon, rødhet, bidrar til å fjerne hevelse.
  • Sink salve er en av de eldste farmasøytiske stoffene mot sopp og hudsykdommer av antibakteriell natur. Kremet er fettete og ganske tungt, det vil ikke hjelpe å gjenopprette vannbalansen, men for å beskytte huden under utvinningen - ja.
  • Salicylic pasta - en annen versjon av salven med en utpreget antiseptisk effekt. Salicylpasta eliminerer ikke tørrhet, men vil bidra til å bli kvitt hyperkeratose, ødelegge årsakene til betennelse og sikre gjenoppretting av normal peeling mekanisme.

  Vi anbefaler også å lese om krem ​​Bepanten Derma for meget tørr hud i ansiktet her.

  Tiden for bruk av legemidler er etablert av legen. Kurset er som regel 2 uker. Det anbefales å bruke krem ​​to ganger om dagen.

  Farmasøytiske preparater vil ikke kunne gi den riktige effekten dersom pasienten fortsatt ikke mottar nok vitaminer.

  folk

  De aller fleste produkter i denne kategorien er omsorgsfull. Masker og hjemmelagde kremer kan godt gjenopprette stratum corneumens fuktighet, lage en beskyttende film, rengjør huden fra lag.

  Med unntak av forbindelsene, inkludert tjære, kan andre folkemidlene brukes som omsorg uten tidsbegrensninger.

  • Masker av olje - eller rettere, bad. Olje - oliven, solsikke, shea, kakao, oppvarmes i vannbad, helles i 2 beholdere med ønsket form og dyppes i "badet" i 15-20 minutter. Du kan gjøre en enkel rubbing av huden med olje.
  • En maske med spiseskje honning, samme mengde mandelolje, 1 ts sitronsaft og 1 eggeplomme legges på et stykke klut for å få en slags komprimering. Hold i minst en halv time.
  • For å bli kvitt peeling så mye som mulig, tar de til en blanding av krem, salt "Ekstra", sitronsaft og hydrogenperoksid i like deler - 1 teskje hver.
  • En rask måte å bringe ømhet til albuer er en fruktmaske. Den er laget av massen av 2-3 aprikoser, som er pre-pureed og oppvarmet. Blandingen holdes i 20-30 minutter.
  • Når betennelse og utslett forårsaket av patogen mikroflora kan tjære såpe hjelpe. Birk tjære - et veldig effektivt middel mot hudproblemer. Såpe du trenger bare å vaske den berørte huden.

  Kosmetikk maskinvare

  Det er ingen spesiell behandling for albuer. Imidlertid er de fleste metoder for intensiv hudpleie ganske egnet.

  • Parafinbehandling er en av de mest tilgjengelige og ganske effektive metodene. Flytende paraffin blir påført på de grovete områdene i lag og holdt til det størkner. Parafin gjenoppretter ikke bare huden fuktighet, men fjerner også ødem, fremmer rask helbredelse og resorpsjon av ulike subkutane formasjoner.
  • Gass-flytende peeling - det kornede laget av huden fjernes med en stråle av gass under høyt trykk. Dette er den mest milde typen peeling. Siden det ikke er noen slipende partikler eller kjemisk aggressive stoffer, er det mulig å fjerne grovhet selv med sprekker og ømhet.
  • Mikrokurrent terapi er en ganske spesifikk metode hvor skadede områder behandles med strøm. En slik plan stimulerer normaliseringen av metabolisme, forbedrer blodsirkulasjonen, og bidrar derfor til å gjenopprette huden, forbedre turgor, fjerne hevelse.

  Vi anbefaler også at du gjør deg kjent med middelene til antikuperoz ved referanse

  video

  I denne videoen snakker vi om sykdommer som forårsaket tørrhet og nasjonal behandling av problemet.

  funn

  For å gjenopprette huden på albuene, når det gjelder mangel på omsorg eller mangel på vitaminer, er det ganske enkelt. Men hvis hudens grovhet og tørrhet er forbundet med sykdommer, bør behandlingen ikke bare omhandle symptomene, men også den primære sykdommen.

  Les også om kremer for atopisk hud i dette materialet.

  Tørr hud på albuene. 10 måter å ta vare på albuene hjemme

  Tørr hud på albuene. Slik myker du hard hud på albuer

  Tørr hud på albuene - problemet er mye mer alvorlig enn det kan virke ved første øyekast. Hva som forårsaker tørr hud, og hvordan du skal håndtere det, vil du lære av denne artikkelen.

  Årsaker til tørr hud på albuene

  Ulike faktorer kan føre til økt tørrhet og alvorlig peeling av huden på albuene. Et slikt problem oppstår som regel på en gang av flere grunner, både ekstern og intern. Disse kan være:

  • Endokrine problemer. Slike grunner er ledsaget av visse endringer som forekommer i hormonell bakgrunn, noe som igjen påvirker tilstanden til huden negativt.
  • Plutselig temperaturfall, skiftende sesonger. Det er i disse periodene at visse endringer i aktiviteten til talgkjertlene begynner å forekomme, noe som vil påvirke hudtilstanden.
  • Mangel på vitaminer i kroppen. For at huden skal være i god stand, er det nødvendig med vitaminer E og A. Hvis kroppen har alvorlig mangel på disse vitaminene, begynner separeringen av neglerplaten, peeling av huden på albuene, håravfall, etc..
  • Ulike mekaniske effekter. Dette problemet oppstår ofte hos folk som sitter ved bordet lenge hver dag, hviler på en hard overflate med albuene.
  • Eksem er en ubehagelig sykdom ledsaget av betennelse. Noen typer eksem kan oppstå som følge av kontakt med lavkvalitets syntetiske ting.
  • Feil omsorg. Det er verdt å huske at huden på albuene trenger økt hydrering og ernæring. Derfor, hvis det ikke regelmessig fuktes, men det brukes hardt vann og aggressive vaskemidler kontinuerlig, bruk av kosmetikk med mange kjemiske elementer - albuene begynner å tørke, knekke, skrelle.
  • Varmt bad Denne metoden bidrar til å bli kvitt stress, spesielt ved tilsetning av havsalt i vann, skum eller aromatiske oljer. Imidlertid kan slike avslappende prosedyrer provosere økt tørrhet i huden, fordi vann inneholder klor.

  Tørr hud på albuer: Hvordan bli kvitt

  På grunn av det store antallet forskjellige metoder, vil alle kunne velge den mest passende for ham. Men for å oppnå målet og helt bli kvitt dette problemet, må du først eliminere årsaken som provoserte dette fenomenet.

  Fuktighetsgivende med aloe vera

  Dette er en fantastisk naturlig fuktighetskrem som kan takle tørr hud på alle deler av kroppen.

  Påfør aloe vera kan være som følger: Fjern gelen fra kjøttfulle bladet av aloe vera. Legg det på albuene dine. Etter 20 minutter vaskes den gjenværende gelen med varmt vann. Gjenta en eller to ganger om dagen i flere uker.

  Hudpleie med vaselin

  Dette er et annet rimelig og effektivt middel for å opprettholde mykheten i huden på albuene. Det lindrer irritasjon og kløe, jevner overflaten av kroppen.

  Det er bedre å bruke det før sengetid: Du må vaske albuene grundig med varmt vann og tørke dem med et håndkle. Påfør et tykt lag av vaselin til albuene. Dekk dem med en elastisk bandasje og legg deg til sengs. Neste morgen, skyll av med varmt vann. Gjenta daglig.

  Myk kokosnøttolje

  Dette populære verdensomspennende naturlige middelet har en høy fuktighetsgivende evne og kan gi effektiv albueomsorg. Den inneholder vitamin E, noe som reduserer tørrhet i huden.

  Slik bruker du det: Smør litt olje i mikrobølgeovnen. Tørk varm olje grundig inn i albuens hud. Masser huden forsiktig for dype gjennomtrengningsmidler. Gjenta prosedyren daglig etter å ha tatt en dusj og før sengetid. Kokosolje kan erstattes med oliven eller mandel.

  Tørr hud på albuer - myk peeling

  En av de viktigste trinnene i hudpleie, spesielt utsatt for tørrhet - en myk peeling. Det vil tillate eliminering av albuer fra peeling og døde celler, slik at huden ser bedre ut.

  Peeling anbefales etter å ha tatt et bad og en dusj når huden er våt og varm. Du kan skille albuene med en grov klut, scourer, børste eller svamp. Samtidig er det umulig å trykke for mye på huden for ikke å skade det.

  Til slutt påføres en fuktighetsgivende fettkrem eller noen dråper olivenolje på huden for å gjenopprette hydrering. Nyt prosedyren anbefales ikke. Det er nok å gjenta det ikke mer enn en eller to ganger i uken.

  Olivenolje og sukker

  Fra disse to naturlige ingrediensene, kan du lage et flott hjem rette. Strukturen av sukker vil klare seg godt med gamle celler, og den fordelaktige sammensetningen av olivenolje vil myke og dype fuktig den herdede huden.

  For å gjøre dette: Bland i en liten bolle en kvart kopp sukker med samme mengde olivenolje. Du kan legge til litt honning for dem.

  Masser denne skrubbe i albueområdet i noen minutter. Vent 10 minutter. Vask av skrubbe med varmt vann. Kremet på slutten er valgfritt. Å utføre en slik peeling en gang i uken.

  Honey Mask

  Tørr hud på albuene - ved hjelp av honning kan du få en fantastisk naturlig krem ​​som sparer huden mot tørrhet og flak. Det fukter og beholder fuktighet i huden.

  For å bruke honning som en maske bør du: Påfør økologisk honning i albuene dine. La i 20 minutter. Vask albuene med varmt vann. Gjenta to ganger om dagen til du får det ønskede resultatet.

  Alternativt kan litt honning blandes med samme mengde melk. Påfør blandingen på albuene før du tar en dusj. Vent 10 minutter og vask det av. Gjenta daglig, til et positivt resultat.

  Beroligende havremel

  Havre er kjent for sine beroligende og nærende egenskaper. Det kan også være nyttig i kampen mot tørre albuer.

  For dette trenger du: Bland 2 ss finhakket havremel med nok melk til å lage en pasta. Legg det på albuene og la det tørke på egenhånd. Vask av rester med vann og gjenta en gang om dagen til huden gjenopprettes.

  Shea smør for tørr hud

  Shea smør fungerer som en utmerket fuktighetskrem og kan fjerne døde hudceller, utjevne hudtone. Vitaminer A og E, fettsyrer i oljen bidrar til å hydrere.

  Du må gni en liten mengde sheasmør i håndflaten din, og varme den opp. Påfør den på tørre albuer. Masser dem i noen minutter, slik at produktet absorberes i huden. La overnatte. Gjenta daglig eller etter behov.

  Hjemmelaget glycerin krem

  Som bensinatum er glycerin en hyppig gjest i hjemmets førstehjelpsutstyr. Det brukes også ofte til å myke den herdede huden på hendene på ulike deler av kroppen, inkludert albuene. Det er ingen tilfeldighet at glycerin er inkludert i sammensetningene av forskjellige fuktighetsgivende kosmetikk.

  Slik bruker du det: Bland like mengder glyserin og vann. Fordel på overflaten av tørre albuer. Vent 20 minutter og skyll. Gjør det to ganger om dagen.

  Alternativ: Bland en spiseskje med glyserin og kokosnøttolje. Ved sengetid, gni albuer med masserende bevegelser. Neste morgen, vask av restene av kaldt vann. Prosedyren er egnet for daglig bruk.

  Tørr hud på albuer - Banan peeling

  En enkel og effektiv måte å opprettholde mykheten på huden på albuene er å tørke dem med innsiden av huden på bananer. Fettsyrene som finnes i det bidrar til å fukte albuene for å redusere tørrhet og kløe. Antioksidanter beskytter mot mørkere hud.

  For å gjøre dette: Gni forsiktig albuene dine inne i bananskallet i 5-10 minutter. La restene av massen være på huden i ca 20 minutter. Skyll dem med kaldt vann. Påfør 2-3 ganger om dagen til ønskede resultater vises.

  Nyttige tips

  Alle de ovennevnte tipsene vil være nyttige, men du må følge de viktigste reglene for hudpleie:

  • Hvis den tørre huden på albuene ikke bare er flakket, men det er ganske smertefulle sprekker, må du søke medisinsk hjelp. Det er bedre å ikke ignorere dette symptomet, ellers kan det være alvorligere problemer.
  • Med begynnelsen av den kalde årstiden er det nødvendig å ta multivitaminkomplekser, som kan forhindre utvikling av beriberi og andre sykdommer, dessuten trives vårt trivsel vesentlig.
  • Bruken av ulike skuffer og oljer gir kun ønsket resultat hvis de brukes regelmessig. Det vil være nødvendig med minst to uker med intensiv rehabiliteringsbehandling for å løse problemet. Da må du stadig bruke fuktighetsgivende og nærende midler for å opprettholde tilstanden til huden.
  • Det er nødvendig å følge maten - menyen skal inneholde ulike produkter, som inkluderer vitaminer E, A, D.
  • Ikke for ofte og sterkt stole på bordet eller andre gjenstander med hard overflate, på grunn av dette blir huden veldig grov og grov.

  Flere Artikler Om Typer Acne