Huden er en av de viktigste organene. Den former vår utseende, gir følelse av berøring, styrer temperaturen og beskytter mot infeksjoner. Men herdet, fortykket, uklar, kløende eller tørr smerte mister evnen til å fungere ordentlig - reseptorene blir mindre følsomme, risikoen for tidlig aldring og skade ved sollys øker, og risikoen for infeksjon øker. Vanligvis er effektive løsninger svært rimelige, og de er basert på daglig pleie, som er egnet for tørr hud.

Tegn på økt hudtørrhet

Tørr hud er den viktigste årsaken til hudsykdommer, mer enn 40% av besøk til hudlege forbundet med tørr hud. Tørrhet kan oppstå hvor som helst på kroppen, men oftest skjer det på armer, ben, knær og albuer, samt ansiktet, fordi disse områdene er mest sårbare. Tørr hud på ansiktet kan være en faktor ved tidlig aldring.

Tørr hud er ikke i stand til å regulere dens fuktighet. Interne og eksterne faktorer kan påvirke hudens evne til å hydrere og forårsake overdreven tørr hud.

Når huden blir overdried, kan den bli veldig stiv, flaky, med løsninger, forårsake alvorlig kløe og smerte, selv veldig grov og sprukket. Det er imidlertid ikke alltid klart at tørrhet er årsaken til disse hudproblemer, noe som avhenger av graden av tørrhet og det berørte området av kroppen.

 • Moderat tørr hud
  I begynnelsen kan tørrhet ses i form av lett komprimering eller liten ruhet.
 • Tørr hud
  Hvis huden fortsetter å miste fuktighet, blir den grov og kan bli sprukket eller grov, muligens kløende.
 • Overdreven tørr hud
  Hvis slik tørrhet forblir uten behandling eller omsorg, eller de er ineffektive, kan huden bli ekstremt tett, grov og sprukket. På dette stadiet kan kløe også bli alvorlig og smertefull.

Tørr hudområder av kroppen

Tørrhet vises ofte på huden på beina og lårene. Tørr hud på beina er spesielt vanlig, og fører ofte til sprukne hæl, som i tilfelle alvorlig skade er forbundet med smerte og betennelse.

Men tørrheten i forbindelse med vask med bruk av sterke vaskemidler kan påvirke hele kroppen likt. For ofte vasking av hender bidrar som regel også til tørr hud på dem.

Hvis du vasker hendene svært ofte, kan det utvikles tørr hud på dem.

Følsom hud

Tørr hud på kroppen er ofte svært følsom, men følsomheten er ikke alltid forårsaket av tørrhet. Noen menneskers hud er svært følsom av naturen, selv om den er godt hydrert. I alle fall er det viktig å unngå hudpleieprodukter som inneholder irriterende ingredienser som dufter og farger. Kontroller alltid at produktet har blitt dermatologisk testet på sensitiv hud.

Tørr hud for sykdommer

For sykdommer som psoriasis eller atopisk dermatitt, kan huden virke rødt, avskal og klø.

Tørr hud kan også være forbundet med visse sykdommer:

 • Xerosis er et medisinsk begrep for tørr hud. Den kommer fra gresk: "xero" betyr "tørr", og "osis" betyr "sykdom".
 • Atopisk dermatitt og psoriasis er også forbundet med tørrhet, selv om disse sykdommene er basert på inflammatoriske prosesser. Som regel ser huden som er berørt av dem, rødmen, eksfolierer og kløkker veldig mye.
 • Metabolske sykdommer, som diabetes og nyresykdom, kan også øke risikoen for tørr hud.

Hovedårsakene til tørr hud

Det er mange årsaker og faktorer som forårsaker tørr hud i kroppen: fra miljøpåvirkning og feil hudpleie til sykdommer som psoriasis og atopisk dermatitt. Huden virker som en barriere for kroppen, men dette betyr at den er utsatt for både ekstern og intern påvirkning.

 • Eksterne faktorer forårsaker dysfunksjon av huden som en naturlig barriere, noe som fører til økt fuktighetstap gjennom huden.
 • Brudd på hudens overflatebarriere på grunn av vask av det naturlige lipidlaget gjør det umulig å beholde fuktighet, og hastigheten på tapet øker.
 • Til slutt, når tørrheten sprer seg til de nedre lagene i huden, blir transporten av vann gjennom de begravde vevene forstyrret, siden funksjonen av viktige kanaler for fuktighet er forstyrret.

Mangel på naturlige fuktighetsfaktorer (PFZ), som binder fuktighet, fører til dehydrering av de øvre lagene i huden.

Eksterne faktorer som bidrar til tørrhet

De viktigste eksterne årsakene til prosessen som er beskrevet ovenfor er miljøfaktorer og hudpleie:

 • Overdreven inntak av UV-stråler kan føre til aldring av huden og som et resultat av tørrhet.
 • Det anbefales å begrense badebadet og redusere vannet, fordi lange bad kan føre til fordampning av fuktighet.
 • Siden noen stoffer kan forårsake tørr hud, anbefales det å konsultere lege.

Eksternt miljø

 • Alvorlige værforhold - varme, kulde og tørr luft - ødelegge beskyttelsesfunksjonen i huden.
 • Sesongmessige endringer - Tørre hudsymtomer forverres ofte om vinteren eller sommeren.
 • Ultrafiolett (UV) sollys kan akselerere hudens aldring, og med aldring blir det mer utsatt for tørrhet.

Hudpleie

 • Hyppig vask eller langvarig varmt bad eller dusjer fjerner laget av lipider som danner hudens beskyttende barriere.
 • Uegnet hudpleie - det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud. Det er spesielt viktig å ikke bruke sterke såper som sletter naturlige lipider i huden.

medisinering
Tørr hud forekommer som en bivirkning av mange stoffer. Blant de vanlige legemidlene som har denne bivirkningen er diuretika for å kontrollere blodtrykket. Effekten av dette er å øke mengden vann som utskilles fra kroppen sammen med urin, samt noen antibiotika og orale medisiner for å bekjempe akne. Rådfør deg alltid med lege eller apotek dersom du er

Genetisk innvirkning
Arvelighet påvirker også balansen av fuktighet i huden. Noen mennesker har fet hud, andre er tørre, og disse typer hud er arvet, selv om personen ikke nødvendigvis har den samme typen hud foreldrene hadde. Hudsykdommer som atopisk dermatitt, psoriasis, diabetes mellitus og ichthyosis har ofte en genetisk bakgrunn.

Hormonale påvirkninger
Endringer i konsentrasjonen av visse hormoner, spesielt østrogen og testosteron, kan påvirke hudfukthet og lipidnivåer. Dette er spesielt merkbart etter overgangsalder, når huden blir tørr på grunn av en nedgang i østrogennivå.
Tørr hud kan også utvikle seg under graviditet på grunn av hormonelle endringer, samt på grunn av ekstra behov i biologisk væske.

mat
Som ethvert annet organ krever huden en rekke viktige næringsstoffer for normal funksjon. Blant dem er umettede fettsyrer og vitaminer. Fraværet av noen av dem kan bidra til utvikling av tørr hud.

alder
Med alderen reduseres antall sebaceous og svettekjertler i huden, noe som fører til en reduksjon i evnen til å syntetisere svette og lipider. Vanninnholdet i huden og dets evne til å beholde fuktighet reduseres også. Disse faktorene fører til tørrhet, noe som i sin tur fører til aldring av huden og dannelsen av fine linjer og rynker. Lær mer om aldersrelatert tørrhet.

Faktorer som forårsaker tørr hud

I tillegg til hovedårsakene til kroppens tørre hud er det flere andre faktorer som også påvirker graden av tørr hud. Å forstå dette vil bidra til å unngå dem og dermed redusere deres innflytelse.

 • Den beste tiden for fuktighet er når huden er ren og litt fuktig, for eksempel etter et bad eller en dusj.
 • Tørr hud trenger spesiell solkrem uten irriterende parfymer og fargestoffer.
 • Konstant bruk av vernehansker og håndkrem kan hjelpe representanter for enkelte yrker, som for eksempel legen eller frisøren.

Mangel på effektiv behandling
Hvis tørr hud ikke behandles raskt, kan tørrhetsgraden øke, og det fuktighetsgivende systemet i de dypere lagene i huden kan være svekket. I slike situasjoner må du bruke en fuktighetskrem laget for å løse dette problemet.

Sollys effekt
Beskytter tørr hud mot eksponering for sollys, det er viktig at solcreme også gjenoppretter mangelen på fuktighetsgivende faktorer, i tillegg til den passende solbeskyttelsesfaktoren (SPF). Det er også viktig at solkrem, som alle andre pleieprodukter som brukes på tørr hud, ikke inneholder irriterende parfymer og fargestoffer, siden tørr hud, spesielt på ansiktet, er mer utsatt for irritasjoner enn normalt.

Arbeidsfarer
Noen yrker krever arbeid under forhold som kan øke risikoen for tørr hud. Vanligvis er det aktiviteter som involverer innflytelse av tørr hudutviklingsfaktorer, som for eksempel arbeid i varme eller kalde forhold (landbruk / fisker) eller arbeid relatert til bruk av vaskemidler (lege / sykepleier / frisør) eller arbeider med kjemikalier (mekaniker / renere).

dehydrering
Huden mottar fuktighet fra kroppen, og avhenger derfor av vannbalansen i kroppen. Når dehydrert, reduserer det fuktighetsstrømmen til huden, noe som reduserer den naturlige bevegelsen av vann gjennom huden, noe som kan bidra til tørrhet. Eldre mennesker er utsatt for dehydrering, fordi med alder er tørstfølelsen sløv.

røyke
Sigaretter inneholder mange giftstoffer, inkludert nikotin, som kan redusere blodstrømmen. Dette fører til en nedgang i stoffskiftet i huden. Dette betyr at det kan starte prosessen med tidlig aldring og tørking.

Ta vare på tørr hud

Tørr hud skyldes et brudd på barrierefunksjonen i huden, noe som fører til tap av fuktighet og redusert evne til å beholde vann på grunn av mangel på fuktighetsgivende faktorer. Dermed krever tørr hud daglig pleie, noe som ikke forårsaker ytterligere forverring av hudbarrieren og gjenoppretter mangelen på naturlige fuktighetsgivende faktorer.

Tørr og overdreven tørr hud, samt tørr hud forbundet med diabetes eller psoriasis, krever hensiktsmessige midler avhengig av graden av tørrhet, men atopisk dermatitt krever spesielle produkter for daglig hudpleie for spedbarn og små barn. Når du velger et produkt for å ta vare på barns hud, må du alltid sjekke alderindikasjonene.

Anbefalinger for pleie av tørr hud

Rengjøring av tørr hud i kroppen. Vanligvis blir huden tørr på grunn av skader på overflaten av huden, derfor er det viktig at rensemiddelet er mykt nok til ikke å vaske av den naturlige beskyttelsesbarrieren på huden. Ekstra naturlige fuktighetsgivende faktorer, som for eksempel urea, vil også bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen i huden.

Fukt tørr hud av kroppen. Det første kravet til fuktighetskrem for tørr hud er å gjenopprette fuktighetsbalansen i de øvre lagene i huden. Stoffer som kalles "naturlige fuktighetsgivende faktorer" (PZF), som urea og melkesyre, beholder fuktighet i stratum corneum eller topplag av huden. Den minimale anbefalte ureakonsentrasjonen, selv for moderat tørr hud, er 5%. For overdreven tørr hud er det vanligvis nødvendig med en høyere konsentrasjon av urea og andre fuktighetsgivende faktorer.

I stedet for å tørke våt hud med et håndkle, blett det tørt, og søk deretter straks en krem ​​eller lotion.

Det er viktig å følge instruksjonene og bruke produkter som er egnet for tørr hud.

Tørrhet, grovdannelse og herding av huden kan skyldes forstyrrelser i de tre hovedmekanismer for fuktkontroll: skade på overflatebarrieren på grunn av mangel på hudlipider, dehydrering av stratum corneum gjennom fravær av naturlige fuktighetsgivende faktorer og dårlig fuktighetsfordeling i de nedre lagene av huden.

Beskyttelse av tørr hud fra solstråling
Når du går utenfor, bør du redusere eksponeringen, legge på klær som dekker alle deler av kroppen og bruker solkrem. I tillegg er det viktig at solkrem også inneholder fuktighetsgivende faktorer. Solkrem for tørr hud bør ikke inneholde irriterende parfymer og fargestoffer, fordi tørr hud er følsom for irritasjoner.

Det berørte området bør ofte påføres med fuktighetskrem som er egnet for tørr hud.

Unngå faktorer som bidrar til tørrhet

I tillegg til høy kvalitet daglig rengjøring og fuktighetsgivende, er det viktig å unngå faktorer som bidrar til utvikling av tørr hud. Dette vil bidra til å lindre problemet med tørr hud og redusere behovet for behandling:

 • Unngå tørr luft ved å bruke mindre tid ute under varmt og tørt eller kaldt vær og bruk av luftfuktere hvis rommet er slått på for oppvarming.
 • Reduser tiden i varmt vann, ta raske varme dusjer i stedet for lange varme bad.
 • Bruk hansker når du vasker for å unngå eksponering for varmt vann og aggressive vaskemidler.
 • Bruk klær laget av naturlige materialer som bomull og silke som ikke irriterer huden. Ull er også et naturlig materiale, men kan irritere tørr hud, så det bør unngås.
 • Prøv å bruke klær for å vaske klær uten fargestoffer eller smaker for å unngå irritasjon.
 • Pass på at du drikker nok vann - spesielt for eldre mennesker.

Årsaker til tørr hud i kroppen: behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter

Tørr hud i kroppen - et problem som gir betydelig ubehag. Peeling, kløe, følelse av tetthet forekommer under påvirkning av interne og eksterne faktorer.

Hva er årsaken til overdreven tørrhet i huden? Hva gjør folk med tørr hud i kroppen? Spesialistips vil bidra til å løse problemet.

Fuktet hud - skjønnhet og helse

Ved første øyekast, kan problemet med tørr hud virke farget. Mange anser ikke desquamation og kløe å være et alvorlig problem.

Faktisk er det for en kosmetisk defekt ofte alvorlige problemer med indre organer, metabolske forstyrrelser, mangel på vitamin og andre ubehagelige fenomener. Utseendet til epidermis reflekterer kroppens generelle tilstand.

Glatte integreringer - ikke bare skjønnhet, men også helse. Døm for deg selv:

 • Tørr, flakete hud i ulike deler av kroppen er mer utsatt for mikrotraumas. Patogene mikrober penetrerer lett påtrengende sprekker.
 • Overdreven tørrhet er tegn på ubalanse i kroppen. Cellene i epidermisene får ikke nok fuktighet, huden krymper, mister sitt attraktive utseende.
 • Tendens til tørrhet i huden indikerer et brudd på talgkjertlene. Mangelen på en tilstrekkelig mengde sebum - årsaken til uttørking av epidermis, utseende av tidlige rynker, for tidlig aldring av huden.

Årsaker til mangel på fuktighet

Hvorfor tørr hud på kroppen? I noen mennesker er problemet forbundet med effektene av sesongfaktorer, mens andre med en detaljert undersøkelse avslører sykdommer i de indre organene. Mange kvinner må bare skylde på seg selv for utseendet på tørre områder på kroppen.

 • usunt kosthold;
 • hyppige besøk til solarium;
 • bli på stranden uten å påføre huden kremer med UV-filtre;
 • tørr luft i rommet. Årsaken - arbeidet med oppvarming apparater, air condition systemer;
 • utilstrekkelig vanninntak i løpet av dagen;
 • dermatologiske sykdommer der produksjonen av ceramid er svekket;
 • hormonelle lidelser under graviditet, overgangsalder, etter fødsel;
 • lidenskap for fasjonable dietter;
 • bruk av aggressive rengjøringsmidler;
 • bruken av geler som ikke er egnet for hudtype;
 • vanlig varmt bad eller dusj;
 • funksjonsfeil i det endokrine systemet.

Tørr hud skyldes ofte:

 • konstant stress;
 • klima funksjoner;
 • hypovitaminose, mangel på vitamin A og E, ansvarlig for hudens elastisitet;
 • lang løpet av antibiotikabehandling;
 • genetisk predisposisjon;
 • røyking, drikker kaffe, sterk te, karbonatiserte drinker.

På vår side er det en interessant artikkel om hvordan å kurere sprekker i fingrene.

Les alt om kokerbehandling på denne adressen.

Hvordan bli kvitt tørr hud

Restaurering av vannfettbalanse handler ikke om en dag. Det er viktig ikke bare å maskere den kosmetiske feilen og forsøke å skjule de scaly områdene fra andre, men også å finne årsakene til ubehagelige manifestasjoner.

Hvis du finner et problem, søk råd fra:

I noen tilfeller trenger du råd:

 • nevrolog;
 • endokrinolog;
 • allergolog;
 • et ernærings;
 • gastroenterolog.

Behandling av tørr hud avhenger av årsaken til irritasjon, kløe, forstyrrelse av talgkirtler. I noen tilfeller er det nok å eliminere den provokerende faktoren, og med tiden vil huden igjen bli elastisk og glatt.

Svært tørr hud i kroppen, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? nyttige tips:

 • drikke opptil 2 liter væske per dag;
 • nekter å ta varme bad;
 • bruk krembasert dusjgel;
 • ikke kjøp scrubs;
 • for overgangsalder, ta hormon medisiner foreskrevet av en lege;
 • behandle kroniske sykdommer som forårsaker tørrhet i epidermis.

Dietitian anbefalinger

Lytt til eksperternes oppfatning i sunn ernæring:

 • glem hardt dietter. Mangel på vitaminer, mangel på sporstoffer, proteiner, næringsstoffer fører til en nedgang i tone, sagging og tørr hud;
 • Vær forsiktig med diuretika, te for vekttap. De fjerner væsken fra kroppen over normalen, dehydrere celler raskt.
 • vekttap bør være gradvis. Aktivt vekttap forverrer tilstanden til huden;
 • ta på nytt kostholdet. Fokus på matvarer som inneholder vitaminer A og E. Nyttige nøtter, meieriprodukter, bifflever, sjøfisk. Ikke glem om vegetabilske oljer, brokkoli, grønnsaker, sjømat, smør, belgfrukter.

Fuktighetsgivende produkter

Bruk kosmetikk kjente selskaper. Billige produkter inneholder ofte aggressive ingredienser som forverrer tilstanden til huden.

 • Kosmetisk melk med naturlige oljer og fuktighetsgivende ingredienser. Mye positiv tilbakemelding ble fortjent av Black Pearl, Johnsons Baby, Bubchen, Nivea, GARNIER, Yves Rocher.
 • Kvinner med tørr hud ofte egnet linje av fuktighetsgivende preparater for barn. Mange eiere av tørr hud etter å ha tatt et bad eller en dusj, har en fuktighetsgivende fuktighetsgivende balsam Johnsons baby på en våt kropp. Resultatet er flott.
 • Kosmetisk krem ​​- et moderne verktøy med en delikat, lett tekstur, behagelig aroma. I sammensetningen - naturlige ingredienser, fuktighetsgivende kompleks. Verktøyet opprettholder vannbalanse, gir huden fløyels og glatthet. Passer til daglig fuktighet, forårsaker ikke allergi.

Folkemetoder og oppskrifter

Tilbring litt tid på huden din - og den blir myk, glatt, som en baby. Masker, bad, ernæringsmessige sammensetninger av medisinske urter og legemidler forhindrer tørr hud.

 • Glycerinbad. I varmt vann oppløs et halvt glass medisinsk glycerin. Ta et bad i en halv time. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Kroppsmaske med aloe eller kefir juice. Etter vannprosedyrer smøres kroppen med en av komponentene. Etter 20 minutter skylles.
 • Rask og enkel. Bland 50 ml melk og 250 ml mineralvann. Dermed får vi en slags kroppskrem for meget tørr hud. Behandle alle områder, vær særlig oppmerksom på peeling foci. Massasje sammensetning akselererer produksjonen av kollagen.
 • Fuktighetsgivende maske. Kryss i en blender 2 bananer, massen av to avokadoer, hell i 200 g smør smeltet i et vannbad, tilsett 10 dråper roseolje. Beat blandingen, gjelder for kroppen. Etter 25 minutter skylles.
 • Effektiv honning og olje maske. Varme 4 cl. l. honning, bland med samme mengde olivenolje, gni blandingen. Vask av etter 15-20 minutter. Midler godt fukter, fjerner giftstoffer.
 • Utmerket fuktighetsgivende maske. Bland oljeløsningen av vitamin E (10 dråper) og vann (1 kopp). Behandle huden, Bytt vitamin med mandel, aprikos, ferskenolje. Perfekt fuktighet huden av avokado olje.
 • Bad med kamille og avkok av linfrø. Berolig tørr irritert hudfølelse hyggelige prosedyrer. Kok 5 ss. l. linfrø i en liter vann. Forbered separat ekstrakten av kamille apotek resept på pakken. Hell innholdet i begge beholdere på badet. Slapp av i 20 minutter. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Havregrynbad med kløe og peeling. Hell havremel inn i stoffet, slips. Heng posen under en liten vannstrøm. Ta et bad i 20 minutter.

Les alt om å bruke sinksalve for akne i en egen artikkel.

På denne adressen finner du informasjon om årsakene til og behandling av rosacea i huden.

Hvis du følger lenken http://vseokozhe.com/bolezni/mozol/na-pyatke.html lærer du hvordan du raskt kan heale callus på hælen.

Kosmetiske krav

Hvordan velge kosmetikk for tørr hud? Nyttige tips:

 • kjøp kvalitetsforbindelser med naturlige ingredienser;
 • nekte å bruke skrubbe og peeling;
 • velg ikke vanlig, men flytende krem ​​såpe;
 • dusjgel bør inneholde fuktighetsgivende, nærende, kremkomponenter;
 • Ikke tørk epidermis med alkoholholdige lotioner;
  Den ideelle måten å ta vare på flakket hud - kosmetisk krem;
 • Rengjør og fukt kroppen med en spesiell melk;
 • plukke opp kosmetikk av en linje;
  hver sjette måned, bytt merke eller prøv en annen serie.

Daglig pleie

Hovedregelen - gjennomføre rutiner regelmessig. Lathet er en dårlig hjelper i kampen mot økt tørrhet i huden.

Fem viktige regler:

 • Om morgenen, bade med krem ​​dusjgel.
 • Etter vannprosedyrer må du smøre kroppen med babybalsam, ikke tørke ut.
 • Har huden din tørket opp? Fukt det med kosmetisk krem.
 • På kvelden, ta et bad med kamille, honning, glyserin eller annet nyttig produkt.
 • Påfør kroppen et nærende lotion med ceramider, fettsyrer, fosfolipider.

Ikke glem å fjerne døde celler. En gang i uken, gjør en myk peeling. bruke:

 • en blanding av næringsrik melk og kaffe. Hold massen på kroppen i 3-5 minutter. Skyll med varmt vann;
 • peeling av finmalt mandler, havregryn, rømme. Hold blandingen i 5 minutter, skyll.

Slik holder du hudtonen

Vedlikehold av væske og fettbalanse i epidermis er lett. Tren deg selv til vanlig kroppspleie - og du forhindrer utseende av skumle, irriterte lesjoner.

Forebyggende tiltak:

 • følg drikkeregimet;
 • ikke sitte på fasjonable dietter;
 • Ikke bli involvert i slankingstrener og diuretika;
 • en halv time før du går ut, smør hendene og ansiktet med krem ​​avhengig av sesongen. Om sommeren trenger vi formuleringer med UV-filtre, om vinteren, en rik, nærende krem;
 • besøke solarium sjeldnere;
 • bruk solkrem på stranden;
 • velg god rensing, fuktighetsgivende, nærende agenter;
 • Ikke bruk billige, lavkvalitets kroppspleie kosmetikk.

Noen få viktige regler:

 • bruk hjemmemedisiner og folkemessige oppskrifter for rensing og fuktighetskrem;
 • ta varme, ikke varme bad;
 • Ikke rengjør huden med harde scourers og aggressive midler;
 • Hvis luften er for tørr, kjøp en luftfukter;
 • behandle indre sykdommer, hudsykdommer;
 • redusere antall kopper kaffe eller te i løpet av dagen.

Følgende video beskriver "budsjettet" betyr å ta vare på tørr hud i kroppen:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Årsaker til tørr hud i kroppen: Behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter: 14 kommentarer

Med slike symptomer er det nødvendig å gå til doktorkontoret, i Moskva er de absolutt fulle og du kan søke så lenge, men fra min egen erfaring vil jeg gi et nettsted hvor du kan avtale uten å forlate det.)) - +7 (495) ) 120-59-62, og ikke dra, jo raskere du går, desto mindre blir konsekvensene, Helse til alle!

Noen ganger er det nok bare å plukke opp en god fuktighetskrem for å løse problemer med tørr hud. Ikke dårlig hjelp med farmasøytiske salver som inneholder vitamin A. Den samme formen fukter huden perfekt. Kan brukes til ansikt og hender. Lepper kan også smøres hvis de skreller av og knekker fra tørrhet.

Mye penger er bare i butikker og apotek, jeg foretrekker egentlig apotek, jeg liker denne kremet som Burenka for kroppen, det gjør også hælene myke)

1Humidifier til leiligheten! Halvparten av problemene med huden og jevn helse vil forsvinne. Drikkemodus - minst 2 liter per dag. Dusj gel med fuktighetsgivende og / eller nærende kompleks, og bedre krem ​​gel eller krem ​​/ såpe. Ikke angre og overflødig smøre huden med en nærende krem ​​som Burenka.

Jeg liker også å bruke denne fløten) Jeg pleier å kombinere den med et kurs av hyaluronsyre fra Evalar. Effekten passer meg perfekt. Huden er veldig myk og fløyelsaktig blir.

Sprekker i fingrene er svært smertefulle, og ingen kremer hjelper meg. Min frelse er vitaminer, bedre med et kompleks for alt og samtidig) Her i Evalar er det et utmerket vitaminkompleks for hår og negleskinn, jeg drakk det i høst, og jeg husker ikke om sprekker for den andre måneden allerede.

i vinteren tørker huden min alltid ((redder dusjgel med hyaluronsyre og Burenka nærende krem!

Er det en borenka kroppskrem? hvordan konsistens?

Generelt går denne burenka-krem både for kroppen og for hæler og for hendene. der volumet er stort) er nok for alt) det strammer ikke huden og absorberes raskt nok. Konsistensen er tykkere.

Luften i leiligheten om vinteren trenger virkelig å bli fuktet, det bidrar til å unngå tørrhet på slimhinner og på huden. Og det er også godt å bruke ikke såpeprodukter for å vaske hår og kropp. Jeg bruker nå Urelia gel. Den fukter og myker huden. Og jeg gni Urels balsam i mine hæler slik at de er myke))

Helt enig i at årsaken til hudproblemer - feil livsstil og ernæring. Feilsøk problemer, ikke behandle konsekvensene.

Huden skeler bare ikke, og en krem ​​er ikke assistenten. Jeg drikker vitaminer som heter Natubiotin. Meget god og høy kvalitet, allerede etter 2 uker med opptak, ble huden mer hydrert, og til og med små rynker ble glatt over en måned.

Avtalt, er ernæring en svært viktig faktor i behandlingen av hudsykdommer. Men når problemet allerede er der, må det løses. Jeg, tørre flekker av hud som skiller av, smør Urelia 50 balsam med urea med balsam. Det hjelper å kvitte seg med kløe og peeling. Og jeg vasker med gelen Urely Isisfarma: kropp og hår. Dermed løser jeg problemet med fuktighet i lang tid.

En integrert tilnærming hjelper meg med tørr hud. Inne i oljen tar jeg en tom mage, dobbelt, omega-3 fra Evalar, og jeg drikker mer vann. Det er også godt for tørr hud, hele tiden å spise nøtter og avokadoer.

Tørr hud i ansikt, kropp, hender - tegn, årsaker og omsorg

Normal hud fungerer skikkelig hvis den får tilstrekkelig fuktighet og har en normal balanse mellom naturlig kroppsvæske. I normal balanse produserer sebaceous kjertlene nok oljeholdige stoffer for å holde væsken inne i huden. Oljene setter en naturlig barriere, men noen ganger er de ikke nok til å takle denne funksjonen. Hvis vannkonsentrasjonen reduseres og blir under 10%, mister huden elastisitet, det kan sprekke, kløe og forårsake mye trøbbel for personen. Denne huden anses som tørr, den kan skille seg ut fra følgende egenskaper:

- Rått utseende, ikke elastisk, dekket med flekker;
- for stramt;
- peeling, flakes flake off;
- synlige porer
- Friksjon eller spenning kan være den mest tørre. Disse er albuer, knær, fingre.
- Det er en kløe, spesielt etter tørking.

Hvorfor blir huden tørr?

En tørr hudtilstand kan forårsakes plutselig. Dette kan være en enkel eksponering for sollys eller vind og kulde, tørr luft innendørs i varmesesongen, klimaanleggets konstante drift om sommeren. Ofte tenker vi ikke på konsekvensene for huden når vi bruker den nyeste kosmetikkindustrien. Dette kan være alkalisk såpe, oppvaskmiddel for hender, vaskepulver eller bare overdreven bruk av kosmetikk. I særlig vanskelige tilfeller kan dermatitt forekomme. Tørr hud kan også forårsake alvorlige sykdommer som diabetes, skjoldbruskkjertelproblemer, allergier mot visse produkter, hudsykdommer som eksem, psoriasis, etc. Elasticitetsstap begynner også med aldersrelaterte hudforandringer.

Tørr hud i ansiktet

Ansiktet er åpent for virkningen av det naturlige miljøet mest av alt, så hudens reaksjon kan noen ganger være uforutsigbar. For at ansiktets hud skal få god hydrering, må strømmen av vann fra blodkarene inn i epidermis være den samme. Ved utilstrekkelig aktivitet av sebaceous kjertlene vises tørr hud, hvor rynker og folder, pigmentering og andre endringer ser sterkere ut. Årsaken til dette - mangel på fuktighet i epidermis. Hvorfor trenger du å forsiktig ta vare på tørr hud? Den mest ubehagelige konsekvensen er rask aldring. Rynker kan oppstå tidligere, akkumulering av døde celler forårsaker kløe og peeling.

Ta vare på tørr hud bør være i flere stadier.

1. Rensing.

Det er uønsket å bruke geler og såper som tørker ut huden. Varmt vann med en stor mengde kjemikalier kan gi samme effekt. For å rengjøre huden er det bedre å bruke rensemelk, hydrofil olje, som kan omdannes til en myk film når den kommer i kontakt med huden. Du må vaske ikke mer enn 2 ganger om dagen for å ordne sebaceous kjertler på riktig måte.

2. Exfoliate.

Tørr hud, så vel som fet hud, skal rengjøres fra døde partikler med peeling eller skrubbe. Dette må gjøres hele tiden, for å fjerne de kåte partiklene, og å la huden på plass bli fornyet. Prosedyren må utføres minst en gang i uken.

Scrub oppskrift for peeling hjemme:
Ingredienser: banan (1 pep), sukker (3 skjeer), vaniljesukker (1/4 ts), honning (1 teskje). Bland og påfør ansiktet i 30 minutter. Skyll med rent vann og nyt den delikate huden!

3. Ernæring og hydrering av tørr hud.

Dette er nødvendige prosedyrer. De kan utføres med bruk av masker og kosmetisk krem. Et stort pluss - overflødig krem ​​kan ikke skade.

Masker for tørr hud

Hensikten med masker er å fylle inn hullene forårsaket av talgkirtler og mangel på fuktighet, og dermed forhindre tidlig aldring av huden. I ungdommen er tørr hud vakker og glatt, men rynker kan virke like uventet. Ikke vent, handle på forhånd. Sammensetningen av masker skal være mye fuktighetsgivende ingredienser.

- Mask for tørr hud av mynteblader
Fremgangsmåte for tilberedning: sorter og vask myntebladene. Fyll med kokende vann og kok opp, kok i 2-3 minutter. På 1 del av bladene tar vi 3 deler mynte. Køl og sett på en gasbind jevnt, legg ansiktet, hold i 15-20 minutter. Fjern, skyll med vann. Hvis du gjør denne masken for en måned flere ganger i uken, vil huden være trygg på en stund.

- Olje-sitron maske, nyttig for flakete hud
Forberedelse: sitronsaft, rømme, majones (en teskje). Alle blander og gjelder på ansiktet. Hold i 15 minutter, skyll og tonic ansiktet. Denne fløten er perfekt mettet i huden med vitaminer, gjør det smidig.

Krem for tørr hud

Kremer brukes i andre trinn, etter renseprosedyrer. Krem og tørr hudpleieblandinger må være oljete, de gjør det smidig og elastisk. Kremet bør være tykt, det er bedre å ikke bruke blandinger som ligner melk. Gammalinol syre, som holder fuktighet i huden, hjelper i slike tilfeller. Næringsstoffet brukes best umiddelbart etter rensing.

Skyll ansiktet med vann og la det våt - slik at kremets effektivitet var høyere. Når du bruker krem, kan du gjøre en mild massasje i hudens linjer, og prøver å ikke strekke huden. Næringsrike kremer, tilberedt på egen hånd, kan være like nyttige kosmetikk. Du kan bare lagre hjemmelagede produkter i kjøleskapet, men ikke for lenge - ikke mer enn 2 uker, og det er bedre å tilberede ferske porsjoner.

- Eggkrem for tørr hud. Fremgangsmåte for tilberedning: Forbered en lindfarget avkok - bryg 2 ss tørkede blomster i et glass vann. Oppbevares i et vannbad i 15 minutter, kjølig. Ta et rør av rik, nærende krem, 1 eggeplomme og bland med kjøttkraft. Det er en utmerket mykgjørende og næringsstoff.

- Rowan krem ​​for tørr hud med olje. Forberedelse: Slip et glass modne rowanbær og legg til en skje smør, en teskje honning og eggeplomme. Få en nærende krem ​​for tørr hud. Denne oppskriften kan brukes til å lage krem ​​av persimmon, pære, eple.

- Krem til tørr hud på urter. Forberedelse: tørket plantain og mynte (2 ts), et glass kokende vann, 2 skjeer med nærende krem. Bland urter, hold på ild i 5 minutter. Del av avkok (2 skjeer), legg til krem ​​og bland.

Meget tørr hud

Sterkere midler er nødvendig for å påvirke slik hud. I den kalde årstiden kan en slik sammensetning hjelpe - ta 4 forskjellige håndkremer (for eksempel "Lux", "Yantar"), bland dem sammen og slå dem med en skje. Hold produktet i kjøleskapet, bruk 2 ganger om dagen. Vel hjelper kokos eller mandel olje.

Tørr hud av hender

Hvis du ikke tar vare på håndpleie, kan huden bli tørr og tett. Selv gjenværende fuktighet kan tørke huden, hvis de ikke tørkes tørr. Noen ganger er dette bare arvelige egenskaper. Noen ganger kan hendene bli grove - som følge av mangel på fuktighet og fett. I alle fall er det tilstrekkelig å ta vare på hendene dine med en krem ​​med stor mengde glyserin, melkesyre, sorbitol. I tillegg til en fett krem, hjelper masker med olivenolje og en dråpe sitronsaft godt.

Et godt middel er en avkok av linfrø. Det er lett å forberede det - koker 1 ss frø i en kopp melk. I de vanskeligste tilfellene blir det dannet sprekker i hendene, spesielt når yrket krever vaskehender ofte. Hvis du er sikker på at dette ikke er psoriasis og ikke eksem, kan du bruke en krem ​​med bløtemidler - allatonin, aloe, panthenol. Midler brukes om natten, bomullshansker settes på fra oven.

Tørr hud av kroppen

Noen ganger kan en metabolsk lidelse, mangel på vitaminer eller genetiske faktorer påvirke tilstanden til huden. Hvis du opplever en følelse av tetthet i huden etter en dusj, er dette den første klokken som du må ta til handling før rødhet og peeling begynner. Når sebaceous kjertlene produserer lite fett, kan noen prosedyrer utføres hjemme.

Ofte mangler huden vitamin E - en kraftig antioksidant som forhindrer aldring av ansiktets og kroppens hud. I tillegg til kosmetiske prosedyrer, bør det tas hensyn til næringens kvalitet. Kostholdet bør omfatte matvarer med høyt innhold av dette vitamingrønt, egg, belgfrukter, bokhvete, kli, lever (biff), nøtter, frø, frukt og grønnsaker, vegetabilske oljer. Tørr hud i kroppen bør ikke utsettes for aktive UV-stråler. På sommeren på stranden, vær sikker på å bruke beskyttende kosmetikk, ikke misbruke solarium.

Du kan ikke ta veldig varme bad, da dette fører til utvasking av talg.
Mye fukt fordampes fra overflaten og i badekaret, så ikke sitte i dampbadet for lenge. Ta vare på tørr hud er et must. Makeup for tørr hud bør brukes - det er en regenererende olje, kosmetisk melk, krem ​​og kropps lotion. Peeling og skrubb bør ikke brukes oftere enn en gang i uken.

Folk oppskrifter for tørr hud

- Bath av linfrø og kamille
Forberedelse: Avkok av linfrø og kamilleapotek legges til badet og ta 10-15 minutter. Tilberedning av kjøttkraft er enkelt - 50 gram gresskvern i 1 liter vann og la det stå i 2 timer.

- Melkbad med honning.
Forberedelsesmetode: Varm melken (1 liter) for nesten kokende, smelter 200 gram honning i et vannbad. Bland og hell blandingen i vannet. Tilsett 2 teskjeer mandelolje.

- Bad med avkok av havremel
Forberedelse: Ta noen spiseskjeer av knust havregryn og legg i en gauzepose. Heng det på springen slik at vannet passerer gjennom havregryn. Prosedyretiden er 10-15 minutter.

- Skru for tørr hud - mandler og havregryn
Fremstillingsmetode: Slipe en skje med mandelkjerner og havremel i en kaffekvern, bland med 2 ss rømme. Påfør på kroppen med masserende bevegelser, skyll uten såpe. Etter skrubbe, bruk en fuktighetskrem på kroppen.

- Salt peeling med honning for tørr hud
Forberedelse: bland honning (4 skjeer) og en skje salt, tilsett 1 skje vegetabilsk olje (olivenolje), bland godt. Påfør i 5 minutter, skyll med vann.

Gjør huden myk og smidig hjemme på mange måter. Elsk deg selv, finn veien, ta vare på kroppen din, og du vil være uimotståelig!

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Tørr hud: Årsaker til tørr hud og riktig pleie for tørr hud.

Tørr hud i ansiktet er en hud med små tegn på flaking, grovdannelse i visse områder, i sjeldne tilfeller kløe føltes. Tørr hud i ansiktet, en av de mest ubehagelige tingene du bare trenger å kjempe mot. Og ta vare på tørr hud, det er bare nødvendig. Tørr hud ser ikke bare dårlig ut, men det kan også være svært smertefullt og kløende. Og ofte kan det bli scaly, og noen ganger (horror av horrors!) Scaly.

Det er forskjellige grunner som fremkaller tørr hud. Dette kan være et symptom på et medisinsk problem, men det er også muligheten for at denne tilstanden er forbundet med naturlig utløsning av oljer i huden. Vi har alle forskjellige organismer, og våre hormoner fungerer annerledes. Når overskudd av noen hormoner, huden kan drastisk redusere produksjonen av sebum, noe som vil føre til en mangel av "smøremiddel" for hud, slik at huden ikke får den nødvendige fuktighet og blir tørr.

I prinsippet er de gode nyhetene for tørr hud at dette problemet kan løses. Det er mulig å gjenopprette tørre hudområder og lindre den generelle situasjonen. Selv om symptomene fjernes, betyr det ikke umiddelbart å løse hovedproblemet, men i det minste kan du lindre symptomene mens du tar opp hovedproblemet med utseendet på tørr hud. Det vil si, du vil få noen utsagn mens du tar skritt for å løse problemet helt.

Før du starter tørr hud eller ser etter en kur, må du vite så mye om dette problemet som mulig. Alt du trenger å vite om tørr hud, inkludert hvordan du skal håndtere det hjemme, er beskrevet nedenfor.

Tørr hud og dekorert lær er ikke ett og det samme

Når noen sier at de har tørr hud, mistenker de at de har dehydrert hud. Disse to konseptene er ikke identiske. Det er verdt å forstå denne forskjellen, siden hver av disse problemene krever forskjellige behandlingsmetoder.

Dehydrert hud er en midlertidig tilstand som ofte er forbundet med fuktighet i huden, og noen ganger i kroppen som en helhet. Kroppen reduserer midlertidig produksjonen av sitt eget fett, som kan forlate huden grov og irritert for en stund. Du må ta noen skritt for å rette opp situasjonen, og du vil finne at problemet løses relativt enkelt.

Hvis du har mangel på vann i kroppen din, er huden din dehydrert. Kroppen tar fuktighet fra områder som ikke trenger den så mye som andre deler av kroppen. Din hud er en av de stedene som først mister vann, blir dehydrert, bleknet og litt irritert.

Noen kosmetiske produkter du bruker kan også føre til dehydrert hud. Disse produktene kan fjerne naturlige fettstoffer og fuktighet fra huden, noe som gjør huden veldig grov og kløende. Ved å stoppe bruken av et slikt produkt, vil du oppdage at situasjonen vanligvis endrer seg til motsatt. På denne måten kan du også reversere problemet med tørr hud ved å begynne å bruke riktig utvalgte kosmetikktyper.

Tørr hud kan bli en systematisk tilstand, vanligvis på grunn av problemer som påvirker hudens egen fettproduksjon. Du kan observere hudens peeling, og en forandring av kosmetiske produkter kan først bare endre den generelle hudtilstanden litt. Hva skal du da gjøre? Det er viktig å fortsette å bruke riktig utvalgte kosmetiske produkter hvis du vil ha glede av dem i det lange løp. Kanskje dette er et genetisk problem, noe som betyr at foreldrene dine eller til besteforeldre en gang hadde et slikt problem med tørr hud.

Mange av oss er fokusert på ansiktshud, men tørr hud vil dukke opp overalt. Du vil sannsynligvis føle det på armene, albuene, rundt brystet og ryggen, og til og med på hodebunnen. Tørrhet vil lekke inn i alle lagene i huden din, og vil ikke bare påvirke topplaget.

HVA FORRØRER TØRRELSE ELLER HUDVIRKNING?

Vi så på noen vanlige grunner, men det er også mange andre. Faktisk er det ingen vanlig årsak til dehydrert eller tørr hud. Denne tilstanden kan umiddelbart manifestere seg eksternt, og kan først være inne. Eksterne problemer er de som du vil se nesten umiddelbart, og kunne ta de nødvendige tiltakene. Innerørr hud kan være noe som vil ta mye lengre tid å vises og enda mer tid til å fikse alt.

Din genetikk kan sikkert spille en stor rolle når det gjelder tørr hud. Men din alder og daglige vaner kan også være et problem. Når vi blir eldre, slutter huden å produsere så mye fett som nødvendig. Så begynner huden å tørke, umerkelig, fordi du ikke gjenoppretter fuktighet i huden, siden du sannsynligvis ikke ser problemet.

De som lider av atopisk dermatitt, skjoldbruskkjertelsykdommer og andre sykdommer, kan oppleve at huden tørker ut, og en naturlig reduksjon i produksjonen av fett blir et konstant symptom. Du kan selvfølgelig rette opp disse symptomene, men du må rette den generelle tilstanden for å endelig bli kvitt tørr hud, så å si, fra innsiden.

Miljøet, vår livsstil og mye mer påvirker huden vår. Kaldtemperaturer forårsaker at de øvre lagene i huden tørker ut, da fuktigheten går inn i de dypere lagene av epidermis. I den kalde årstiden slår vi på varmeinnretningene, og dette, som sparer oss fra kulde, har et annet problem. Mange av dere har lagt merke til at bruk av sentralvarme om vinteren ofte fører til utseendet av tørr hud.

Lav luftfuktighet i huset er hovedproblemet. Om vinteren kan vi ikke tillate uteluft å trenge inn i vår bolig uhindret. Følgelig faller fuktigheten fra gaten ikke lenger inn i huset vårt. Naturligvis skaper sentralvarme i huset og de kalde temperaturene utenfor det ganske tørre forhold i leiligheten.

Typer av såper og rensemidler du bruker kan også ha en direkte effekt på huden. Dette skjer når du regelmessig bruker desinfeksjonsmidler eller alkohol / syreholdige produkter. Rensemidler, som blekemiddel, forårsaker ofte problemer, da huden vil miste sin naturlige fett og fuktighet. Hård såpe fjerner også fuktighet, etterlater lag av tørr hud. Du bestemmer deg vanligvis lett når huden din blir tørr, i henhold til hvordan huden din føles etter å ha interaksjon med rengjøringsmidler; det blir vanligvis uhøflig og blir litt "ubehagelig".

Hvis du ikke fuktiggjør huden din hele tiden, vil du over tid finne at huden din begynner å tørke. Dette er svært vanlig hos kvinner når de blir eldre, og produksjonen av hudens eget fett begynner å forandre seg. Men selv om du har fet hud, må du fullstendig fukte det. Dette kan bidra til å hindre endringer som vil forårsake langvarige problemer i fremtiden.

Å ta visse medisiner kan også føre til problemer med tørr hud. Ofte er disse akne medisiner. De er vanligvis laget for å redusere mengden av fett på huden din for å bidra til å fjerne overflødigheten. Og dette kan bidra til fremveksten av et annet problem. Og over tid vil du legge merke til skumete hud på ansiktet, spesielt rundt T-sonen. Allergi medisiner, samt narkotika for høyt blodtrykk eller for å senke kolesterol, også provosere tørr hud som en bivirkning.

Tegn og symptomer på tørr hud

Du kan kanskje tro at du umiddelbart vil vite om det oppstår et tørt hudproblem, fordi det vil vise hvordan det skiller seg ut, men dette er ikke det første av tegn eller symptomer. Tørr hud kan først påvirke de dypere lagene i epidermis. Denne tilstanden kan begynne å manifestere seg fra innsiden, avhengig av årsaken til tørrhet i huden. Ofte blir desquamation bare en av de sekundære symptomene.

Følelsen av tetthet i huden er ofte et tegn på tørr hud. For eksempel, når du prøver å strekke musklene, føler du at huden kan rive. Denne følelsen kan også være tilfelle når du masserer huden, for eksempel er den spredt rundt pannen og kinnene, men kan også føles rundt i magen, hendene og til og med bena. Du føler friksjonen av klærne mer akutt, spesielt rundt albuene, ankler og knær.

Over tid blir huden kløende. Det kan også begynne å danne grove, mørke flekker, spesielt rundt spissene på albuene eller langs knærne og sålene på føttene. Først kan kløe være irriterende, og grove flekker er ikke spesielt merkbare, men etter en stund forverres symptomene. Huden i disse områdene begynner å knekke og klø, forårsaker smerte, brennende og blødning.

Når du klø det kløende, tørr hud, gjør du det verre. Huden blir enda mer stiv, og du vil klø det enda mer. Dette resulterer i hudkreft og rive, og kløen gjør ikke roen ned. Du må ta skritt for å rette opp denne situasjonen.

For noen kan tørr hud også virke som rødt utslett. De kan åpne som sår, men noen ganger forblir de stengt og ser litt ut som en allergisk utslett. Dette er et tegn på at huden din trenger å legge til fuktighet. Dette er ofte karakteristisk for rygg og mage, spesielt hos barn.

De beste måtene å behandle tørr og delikat hud

Du trenger ikke å gå til legen med en gang i de fleste tilfeller, hvis tørr hud ikke er relatert til helse eller medisiner. Det er trinn du kan ta hjemme for å gjenopprette og lindre tørr hud.

Vær først oppmerksom på dine geler og såper som du bruker. Hvis de er harde, så er dette et tegn på at huden din ikke klarer seg godt med effekten. Det er verdt å bytte til noe mykere og fuktighetsgivende.

Bruk oljebaserte rengjøringsmidler for å legge til mer fuktighet i huden din mens du renser porene dine. Mineralolje kan være gunstig for dehydrert hud, men kan ikke være sterk nok til tørr hud.

Fuktighetskrem er nødvendig for tørr hudpleie. Det kan forhindre problemer, spesielt når du begynner å legge merke til en endring i hudtype med alder. Fuktighetsgivende daglig vil bidra til å forhindre hud i å miste vann og lindre kløe.

Hvis din tørre hud er relatert til genetikk, må du tenke på oljefukter. COCONUT OIL kan være en av de beste naturlige rettsmidler, da den absorberes dypt inn i hudens lag, spesielt hvis det brukes over natten. Men hvis du har dehydrert hud, vær oppmerksom på en lett fuktighetskrem; noe laget for myk, tørr hud.

Du kan også bruke petroleumjell eller noe lignende for grov, tørr hud. Behandlingen holder seg over en lengre periode, gjennombløt hele dagen. Mange kjendiser bruker petroleumjell i området rundt øynene, noe som er svært avhengig av fuktighetstap i området, siden det er tidlig å miste fuktighet i huden rundt øynene, viser de tidligste tegnene på aldring. Generelt er huden rundt øynene veldig delikat, og det er nødvendig å nøye velge kremer for det.

Noen ganger trenger du fortsatt å snakke med legen din. Steroid kremer kan være nødvendig for å håndtere dypere skader eller for å unngå problemer med medisiner eller andre medisinske problemer. Krem med hydrokortison er en av de vanligste kremer, utnevnt i første omgang, da det er en veldig myk krem. Du kan imidlertid bli foreskrevet fluokinonid, som er en sterkere krem ​​for å løse mer alvorlige problemer.

Høye kremer bør bare brukes i kort tid. De kan føre til tynning og ødeleggelse av huden hvis de brukes for lenge. De er heller ikke vanligvis foreskrevet for ansiktets hud på grunn av uønskede bivirkninger.

Uansett kremer og prosedyrer du bruker, tenk på temperatur og fuktighet i hjemmet ditt. Tørr varme er en av de vanligste årsakene til dehydrert hud. Kjøpe en luftfukter til ditt hjem, og du kan returnere fuktigheten tilbake. Denne veksten vil ikke bidra til å forbedre helsen til huden din, men kan også bidra til å forbedre den generelle helsen.

Vær også oppmerksom på endringen i vanntemperatur når du tar en dusj. Varmt vann fører til at kroppen svetter, slik at huden mister sin fuktighet. I stedet, bade i varmt vann, mister det ikke rensegenskapene, men du vil ikke miste så mye fuktighet som fra en varm dusj.

Klær kan også være et problem, spesielt hvis du bruker ull klær. Velg bomull eller andre naturlige fibre. De er mykere for huden og bidrar til å redusere hudproblemer.

Selvfølgelig, ikke glem å drikke rikelig med væsker i løpet av dagen. Prøv å drikke 2 liter vann om dagen, som er om lag åtte glass. Det trenger ikke å være enkelt vann, for ikke å skrive og snakke nylig. Du kan få den nødvendige fuktigheten gjennom te, kaffe, karbonat drikke og til og med smaksatt vann. Selvfølgelig fjerner te og kaffe fuktighet fra kroppen, men ikke så mye som det kan virke. Men i rettferdighet merker jeg at vanlig vann (eller med litt frukt for smaksstoffer) er et av de beste alternativene for helse, fordi det ikke har kalorier eller tilsetningsstoffer. Og når kroppen din er mettet med fuktighet, trenger den ikke å trekke vannet ut av huden din.

Ikke tørk å forårsake skade på huden din

Du trenger ikke å leve og legge opp med din tørre hud. Hvis du kjører problemet, så i fremtiden, få sprekker og smittet hud. Det beste du kan gjøre er å bruke en fuktighetskrem daglig. Gjør dette først før du bruker kosmetikk for å beskytte porene og øke mengden fuktighet i huden din.

Tenk på å gjøre noen endringer i din livsstil for å forbedre helsen til huden og kroppen som en helhet. Hvis du har en medisinsk tilstand eller tar medisiner som forårsaker tørr hud, snakk med legen din om mulige alternativer for å fukte huden din. Legen vil kunne anbefale eventuelle ekstra behandlingsalternativer, både på lang og kort sikt.

Flere Artikler Om Typer Acne