Mange står overfor tørr hud vet at det kan forårsake mange problemer. Konsentrasjon, småporestruktur, irritasjon, kjedelig farge, peeling og kløe - disse ubehagsmessigene kan forstyrre og få deg til å tenke på å finne måter å bekjempe dem på. I tillegg er tørr hud mer utsatt for rynker og aldre raskere.

I artikkelen vil vi fortelle deg om årsakene til tørr hud og behandlingsmetoder. Slike kunnskaper vil bidra til å kvitte seg med de ubehagelige opplevelsene som den kan levere, og forhindre dannelsen av for tidlig rynker.

Tegn på tørr hud

For å bestemme tørrheten i huden, kan du selv gjøre det: Når du trykker på overflaten med fingrene, forsvinner ikke spor i lang tid. Det er også andre tegn:

 • tetthet;
 • uoppdagede porer;
 • hyppig irritasjon (rødhet);
 • peeling;
 • mangel på elastisitet;
 • sprekker.

Ved tørking av det øvre lag av huden, mister det sin integritet og kan passere gjennom smuss, bakterier og kjemikalier gjennom de dannede mikrosirkene. Deretter kan disse utenlandske agenter for det forårsake irritasjon og kløe.

årsaker

Inhibering av talgproduksjon, som utløses av en rekke årsaker, fører til tørr hud. I noen tilfeller er denne ineffektive sebaceous kjertelen forårsaket av en arvelig disposisjon. Dermatologer bemerker at tørr hud hos unge ofte indikerer den genetiske særegenheten, og hos mennesker i mer moden alder fremstår det på grunn av andre interne eller eksterne faktorer.

De viktigste eksterne årsakene til tørr hud er som følger:

 • tørr luft;
 • klima;
 • varmt og kaldt vann;
 • lenge bli i solen;
 • frost;
 • feil hudpleie (aggressiv kosmetikk, hyppig vask med såpe, etc.).

De viktigste interne årsakene til tørr hud:

 • dehydrering (utilstrekkelig vanninntak, fordøyelsesbesvær, høy feber, etc.);
 • hormonforstyrrelser (diabetes mellitus, hypothyroidism, overgangsalder, etc.);
 • metabolske forstyrrelser;
 • hyppig stress;
 • langvarig bruk av antibiotika;
 • hypovitaminose (spesielt A og E);
 • hudsykdommer (allergier, keratose, eksem, dermatitt, psoriasis, soppinfeksjoner, etc.);
 • dårlig ernæring og grusomme dietter;
 • dårlige vaner (røyking, overdreven forbruk av søt te og kaffe, karbonatiserte drinker);
 • aldring.

Tørr hud kan være generell eller påvirke visse områder av kroppen. En bestemt lokalisering av slike soner kan indikere årsaken til forekomsten deres, og ulike midler kan brukes til å eliminere og behandle det.

Behandlinger for tørre hender og fingre

Tørrhet av hender og fingre skyldes ofte eksterne faktorer. Vask opp uten hansker med aggressive stoffer eller i varmt vann, kald luft, bruk av antibakteriell eller deodorisert såpe, arbeid på bakken, arbeid med byggblandinger - dette er ikke alle faktorer som bidrar til å tørke ut huden. Spesiell oppmerksomhet bør gis til dannelse av sprekker på fingrene. Et slikt symptom kan tyde på utilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

For å eliminere og behandle tørr hud på hender og fingre, bør det tas en rekke tiltak:

 • Bruk bomulls- eller gummihansker når du arbeider med aggressive stoffer;
 • Bruk varme votter eller hansker i løpet av den kalde årstiden.
 • bruk solkrem;
 • Tørk huden forsiktig etter vask med et mykt håndkle;
 • bruk myke og høykvalitets vaskemidler for å vaske hender;
 • normalisere ernæring;
 • Vær oppmerksom på tilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

Behandling av tørr hud i hendene kan utføres ved hjelp av apotek sårheling kremer og ulike populære oppskrifter.

Tradisjonell medisin anbefaler bruk av ulike sårheling, nærende og fuktighetsgivende bad, komprimerer og masker:

 1. Mask fra poteter - koker poteter i uniform, skrell og mash i mush. Legg til en spiseskje med varm melk til den. Påfør en varm maske på hendene i 20 minutter i flere dager på rad, 2-3 ganger om dagen.
 2. Komprimer av honning og glyserin - ta 1 teskje honning, glycerin, vann og mel. Bland ingrediensene til en jevn konsistens og puss med håndblandingen. Bruk bomullshansker i 20 minutter. Slike kompresser gjøres best flere ganger om dagen i løpet av uken.
 3. Komprimer av rømme - et glass rømme blandet med eggeplomme og sitronsaft. Fuk gasset med blandingen og legg det på hendene, fest det med en plastfolie og sett på hansker eller sett hendene sammen med et varmt håndkle. Etter 20 minutter, fjern rester av en komprimering med en bomullspute og bruk rene bomullshansker. Disse pakkene gjøres best ved sengetid i flere dager.
 4. Maske med olivenolje og sitronsaft - en spiseskje olje blandet med 1/2 ts sitronsaft og 1 teskje krem. Før sengetid, bruk blandingen på huden på hendene og bruk bomullshansker. Denne masken kan utføres en gang i uken for profylakse eller i flere dager for å behandle tørr hud på hendene.
 5. Oljebad - hell olivenolje, solsikkeolje eller linolje i en liten bolle og varme i et vannbad til en behagelig temperatur (det skal være veldig varmt). Dyp hendene i olje i 20 minutter. Etter det, blett hendene med et serviett. Slike prosedyrer anbefales to ganger i uken.

For behandling av sprekker på fingrene, brukes slike populære oppskrifter:

 1. Salve av terpentin og honning - Bland i en metallskål 10 g terpentin, 10 g honning, 15 g bivoks og 30 ml vodka. Slå på brannen, og vent mens du rører hele tiden, til alle ingrediensene er helt oppløst. Hell salven i en ren glassfat og oppbevar i kjøleskapet. For behandling, bruk agenten til sprekk og forsegl den med et bakteriedrepende gips. La igjen i 7-8 timer.
 2. Plantain salve - gni tørt gress i pulver, bland med 3 dråper olje og tilsett oljeolje (1: 9-forhold). Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.
 3. Calendula salve - en halv kopp tørket calendula blomster skal males i pulver og blandes med en kopp smeltet svinegard. Blandingen plasseres i et vannbad, og omrøres konstant med en trespatel, til en ensartet konsistens. Hell i glass og lagre i kjøleskapet. Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.

For tørre hender og sprekker på fingrene, kan en hudlege anbefale vitamin- og mineralkomplekser for deg - det anbefales ikke å velge dem selv.

I noen tilfeller kan tørrhet og flaking av hendene være forårsaket av soppsykdommer. Huden er dekket med flekker av forskjellige størrelser og farge (fra rosa til litt blåaktig), og pasienten kan oppleve kløe og brennende. På brettene kan det knekke og danne hvite, skalete øyer. Riktig behandling av slike sopplidelser i hendens hud er foreskrevet av en hudlege etter å ha gjennomført laboratorietester for å bestemme type sopp. Først etter det vil legen kunne foreskrive antifungale stoffer og bestemme varigheten av bruken.

Behandlinger for tørre albuer

Tørr hud på albuene kan skyldes mange eksterne og interne årsaker. Peeling i dette området er provosert av mekanisk handling (for eksempel når du arbeider på kontoret) eller hyppig bading. Det kan også skyldes ulike sykdommer.

Oftest observeres tørre albuer med:

 • hypothyroidism - denne sykdommen fører til en langsommere metabolisme og hudregenerering, epidermiscellene dør av, har ikke tid til å skrelle, og huden blir tørr og grov;
 • jernmangel anemi - mangel på jern fører til en reduksjon i hemoglobin og mangel på oksygen i vevet, en metabolsk lidelse forårsaker tørr hud;
 • diabetes mellitus - en feil i metabolisme forårsaker underernæring av alle kroppsvev, huden blir dehydrert, blir sårbar og tynn, det er flekker av betennelse og kløe;
 • autoimmune og dermatologiske sykdommer - atopisk dermatitt, nevrodermatitt, sklerodermi, hudtykkelse og andre sykdommer fører til flaking og herding av huden.

Behandling for tørr hud på albuene er rettet mot å eliminere årsaken til dette symptomet. I tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, kan bruk av kamille og alfalfa kremer, Lipikar balsam, Nourival og Atoderm kremer, Radevit salve, oljer (kakao, shi, mango, etc.) og folkemessige oppskrifter, anbefales.

Tradisjonell medisin gir råd til tørr hud på albuer, slik at:

 1. Skru av kaffegrunn og honning - legg til honning til kaffeglasset, bruk på albuene og massasje i sirkulære bevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll med varmt vann og bruk en nærende krem ​​eller olje.
 2. Komprimerer med rømme og solsikkeolje - bland ingrediensene i like store mengder, bland blandingen på gasbind og bruk på albuene, pakk den med en varm klut og la den stå i 10-20 minutter.
 3. Mælkemelkebatterier blir oppvarmet og nedsenket i albuen i 20 minutter. Blot med serviett og gjenta prosedyren på den annen side.

Metoder for behandling av tørr hud

Tørr hud i ansiktet kan skyldes arvelig disposisjon, eksterne faktorer, aldersrelaterte forandringer eller forstyrrelser i talgkjertlene. Å redusere nivået av sebumsekretjon kan provosere ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine eller nervesystemet og mangel på vitaminer A, E og gruppe B. For å behandle disse patologiene, bør du konsultere en lege, som gjør at du kan identifisere årsaken og bestemme løpet av behandlingen av den underliggende sykdommen.

For å hindre utviklingen av dette problemet, er det nødvendig å minimere de aggressive effektene av miljøet og sørge for skikkelig hudpleie. Vask og pleie av slik hud skal kun utføres ved hjelp av spesielle midler. Du kan også bruke en rekke hjemme ernæring og fuktighetskrem.

Tradisjonell medisin foreslår å bruke disse masker for tørr hud:

 1. Mask av blomme, melon og jojobaolje - alle ingrediensene skal ta i samme proporsjoner. Pulp plommer og modne meloner hogge med en gaffel til en tilstand av potetmos. Tilsett olje og bland godt. Påfør ansiktet og skyll med varmt vann etter 20 minutter.
 2. Mask av eggeplomme, vegetabilsk olje og kamille - slå eggeplomme med en teskje vegetabilsk olje (mandel, linfrø, solsikke, oliven eller andre), legg til en spiseskje av et farmasøytisk ekstrakt av kamille og slå igjen. Påfør blandingen på ansiktet og vask av om 10-15 minutter med lunkent vann.
 3. Mask av havregryn og olivenolje - kok kornet i melk. Ta 3-4 ss grøt, legg til samme mengde olivenolje og visp. Påfør ansiktet med et tykt lag. Skyll etter 15 minutter med varmt vann og skyll ansiktet med kaldt vann.

Måter å behandle tørr hud på kroppen

Den generelle tørrheten i huden på kroppen kan også skyldes eksterne faktorer, men oftest skyldes det sykdommer i de indre organene. For behandling er det nødvendig å identifisere årsaken og eliminere den. I tillegg til å bli kvitt eksterne faktorer (varmt vann, aggressive vaskemidler, langvarig eksponering for solen, etc.) og behandling av den underliggende sykdommen, anbefales det å følge et normalt drikkegruppe, spise tilstrekkelig mengde meieriprodukter, fisk, vegetabilske oljer, brokkoli, nøtter og sjømat.

For fuktighetsgivende og nærende hud etter hygieniske prosedyrer, bør ulike kosmetiske produkter for tørr hud med ceramider, fettsyrer og lipider påføres. Du kan også bruke en rekke populære oppskrifter for bad, masker og peeling:

 1. Peeling med honning, havsalt og olivenolje - Bland 4 ss honning og 1 ss fint havsalt, legg til blandingen en spiseskje olivenolje og bland. Påfør på renset kropps hud og forsiktig massasje. Etter 5 minutter, ta en varm dusj.
 2. Bath av linfrø bouillon og kamille - 5 teskefulde linfrø til å koke i en liter vann i ca 15 minutter, lag en avkok av kamille (oppskriften er oppført på pakken). Begge dekoder blandes i forholdet 1: 1 og legges til 1/2 bad. Varigheten av prosedyren er ca. 15 minutter.
 3. Bad av melk, mandelolje og honning - varm en liter melk og tilsett 200 honning til den, bland med en skje med mandelolje. Sammensetningen helles i badet. Varigheten av prosedyren er ca. 15-20 minutter.
 4. Mask av honning og olivenolje - bland honning og olje i forholdet 1: 1, bruk på renset kroppshud og la den stå i 20 minutter. Ta en varm dusj.
 5. Maske avokado, banan, krem ​​og smør - hakk en avokado og bananmasse med en gaffel til en puree-stat, tilsett 100 g smør til blandingen, 1/2 kopp fløte og slå alt grundig. Legg til noen dråper roseolje og visp masken igjen. Påfør på renset kropp i 15 minutter. Ta en varm dusj med en vaskeklut.

Behandlinger for tørr hud på føttene og hæler

Tørr hud på hæl og føtter kan skyldes ubehagelige sko, utilstrekkelige mengder vitamin A og E, sykdommer i endokrine system og soppinfeksjoner. I noen tilfeller kan alle disse årsakene føre til dannelse av sprekker i området av det grovete området av huden, noe som forårsaker mye ubehag og smerte.

Hvis et slikt problem var forårsaket av ubehagelige sko, er det nok å bli kvitt det og velge sko i henhold til fotens størrelse og form. Behandling av tørr hud på føttene og hæler bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. For å gjøre dette må du konsultere en endokrinolog eller en hudlege. Mangelen på tilstrekkelig behandling vil føre til forverring av den underliggende sykdommen og utviklingen av komplikasjoner.

For lokal behandling av tørr hud på hæler og føtter kan påføres forskjellige midler: bløtgjøringsmidler, eksfolierende, antibakteriell og sårheling. Deres valg avhenger av tilstanden til huden.

For å eliminere den meget tørre huden på hæler og føtter, tilbyr tradisjonell medisin følgende oppskrifter:

 1. Mask av grønne epler - rist ett eple på en fin rist, mospuré på gasbind og fest den til foten. Bruk sokker. Komprimer laver over natten. På morgenen vasker du av masken og bruker en nærende krem ​​på huden.
 2. Mask av poteter og linfrø - rist rå poteter på en fin rist, legg til samme mengde linfrø, tilsett litt vann og koker blandingen til den er tykk. La avkjøles litt og på føttene. Skyll etter 20 minutter med varmt vann, fjern patched hud og smør føttene med jod.
 3. Castor olje masker - fuktighet gaze med olje og gjelder på foten eller hælen. Bruk varme sokker og gå over natten. Om morgenen våt huden med et serviett.

For behandling av sprekker på hælene, kan du bruke de populære oppskriftene som er beskrevet ovenfor for behandling av sprekker i fingrene. Gode ​​resultater oppnås også ved bruk av slike midler:

 1. Glyserin med ammoniakk - bland ingrediensene i forholdet 1: 1 og bruk på dampede føtter. Bruk sokker. Påfør til forsvinning av sprekker og grov hud.
 2. Apple Cider Eddik - Tilfør samme mengde vann til 20 ml eddik. I en løsning, fukt et stykke gassbind og legg det på føttene, sett på sokkene og legg deg over natten. På morgenen vasker du føttene og fjerner de myke områdene av herdet hud. Spray antibakterielle smører, bruk nærende krem ​​på føttene.

Når svampeskader på føttene på huden dannes områder av rødhet, som senere kan avkli, blir smertefull og kløende. Behandlingen av slike sykdommer kan bare foreskrives etter laboratorietester, som etablerer type sopp og lar legen velge det nødvendige stoffet og bestemme varigheten av behandlingen.

Tørr hud er ikke bare et kosmetisk problem. Et slikt symptom kan tyde på sykdom, feil omsorg, mangel på vitaminer, aldersrelaterte endringer og arvelig disposisjon. For å løse dette problemet, er det mange kosmetiske og folkemessige rettsmidler, men før du bruker dem, sørg for å finne årsaken til tørr hud. Så du kan forhindre sykdomsprogresjonen og utviklingen av komplikasjoner som det kan forårsake.

Hvilken lege å kontakte

For å bli kvitt tørr hud, må du kontakte en hudlege eller en skjønnhetspleie som vil gi råd til omsorgen. Samtidig må du besøke en terapeut og bli undersøkt for å identifisere årsaken til slik tørrhet. Om nødvendig er en reumatolog (for sklerodermi) en rådgiver for en endokrinolog, en gynekolog, en mykolog (for sopphudssykdommer), en allergiker (for atopisk dermatitt), en hematolog (for anemi). Det anbefales å konsultere en ernæringsfysiolog for ernæringsmessige problemer.

Tørr hud - årsaker og behandling

Tørr hud er grov i berøring, uten ømhet og fløyelsaktig, med flakende partikler av epidermis. Tørrhet i huden kan forekomme gjennom hele kroppen eller i enkelte områder: hender, knær, ansikt.

Hudtypebestemmelse

Det finnes flere hudtyper som tilhører en av dem, kan bestemmes uavhengig av hverandre:

 • Normal hud - inneholder nok fuktighet og lipidsmøring, elastisk og elastisk til berøring. Porene på det er knapt merkbare, rynker vises etter 30 år.
 • Oljeskinn - fet for berøring, vises akne ofte på den; porene er godt synlige, ofte dekket med svarte prikker. På grunn av det rikholdige fettfettet kan rynker på slik hud bare opptre i en alder av 40 år.
 • Kombinert hud er en kombinasjon av fettstoffer (på pannen og nesen) og tørr (i kinnområdet rundt øynene).
 • Tørr hud - porene er usynlige, huden er tynn, blek i fargen, rynker dannes tidlig på den (med aktive ansiktsuttrykk, kan de vises så tidlig som 20 år.) Etter vask er det en følelse av tetthet, peeling, microcracks. På grunn av økt følsomhet for overdreven hud, kan områder med allergiske manifestasjoner oppstå med alder: pigment, utslett, rødhet. Økt tørrhet i huden på grunn av hypofunksjonen i talgkirtler kalles xerose.

Det er to typer tørr hud:

 1. Med høy tone - elastisitet er bevart, med god omhu er det mulig å forhindre utseende av rynker.
 2. Med redusert tone - veldig tørr hud, ser veldig tynne rynker ut på den, det er vanskelig å gjenopprette ved hjelp av kosmetikk. Bestemme om denne typen hud kan gjøres med en enkel test: Hvis huden mellom to fingre glattes ut veldig sakte, betyr det at den er for tørr og har mistet elastisiteten.

Årsaker til tørr hud

Dehydrering av huden forhindrer vann-lipidmantel, som dekker det med et tynt lag. I tillegg til beskyttelse mot tørking utfører vannfettfilmen følgende funksjoner:

 • gir elastisitet til huden;
 • opprettholder pH i huden;
 • hemmer reproduksjonen av patogene mikroorganismer;
 • tar del i eliminering av giftige stoffer fra kroppen.

Med en reduksjon i mengden av lipider og tap av fuktighet på grunn av påvirkning av ulike faktorer, forblir huden ubeskyttet, tørrhet oppstår.

Eksterne (eksogene) årsaker

Disse inkluderer:

 • Meteorologiske faktorer:
  • Ultrafiolett stråling - fører til tap av elastisitet, utseendet på pigmentflettene.
  • Vinden - under påvirkning endrer termoreguleringen av huden, fordampningen av fuktighet øker.
  • Frost - kun nyttig for fet hud. Tørr hud under påvirkning av lave temperaturer blir enda tørrere, begynner å skrelle, sprekke.
  • Varmt klima - kroppen taper mye fukt sammen med det - mineraler. Huden blir samtidig kjedelig, blir tynnere, skallet, små rynker vises.
 • Husholdningskjemikalier - i instruksjonene for bruk av ulike husholdningsverktøy angitt at når du arbeider med dem, må du bruke vernehansker, men denne advarselen ignoreres ofte. Som et resultat ødelegger aggressive stoffer laget av epidermis, huden blir strammet, mikroskraper vises på den.
 • Et ugunstig inneklima er mangel på fuktighet om sommeren når omgivelsestemperaturen er høy eller om vinteren når varmeovnerne virker, påvirker tilstanden til epidermis negativt.
 • Gjentatt peeling - hyppige eksfolierende prosedyrer fører til tynning og uttømming av huden; stoffer som brukes til kjemisk peeling (salicylsyre, sitronsyre, eplesyre) reduserer aktiviteten til talgkirtler.
 • Hardt og klorert kranvann - Klor, kalsium og magnesiumsalter tørker epidermis og forårsaker allergiske reaksjoner.
 • Alkohol og røyking - bidrar til endringen i hudfarge, utseendet av for tidlige rynker. Påvirkningen av karene, alkohol og nikotin forårsaker tørrhet og peeling av epidermis, utseendet til det subkutane vaskulære nettverket, som fremkommer gjennom den tynne, tørre huden.
 • Profesjonelle egenskaper - arbeid, hvorav betingelsene er ledsaget av varmeutslipp: glasssmelting, maskinteknikk, varme butikker i kantiner. Samtidig er det et stort tap av vann i kroppen, vann-saltmetabolismen forstyrres, huden blir overtørket.
 • Illiterat valg av kosmetikk - bruk av kosmetikk er ikke for alder eller for en annen hudtype forverrer tilstanden til epidermis. For eksempel inneholder produkter for fet hud tørking, vasokonstriktorstoffer: salicylsyre, koffein, benzoylperoksid. For tørr hud er de skadelige.
 • Hyppige besøk på solarium - Kunstig brunfarge kan skade følsom tørr hud, forårsake peeling, allergi. Til tross for at lampene brukes i solarium, hvor glasset ikke lar kortvaren til UV-spektret skadelig for mennesker, burde eierne av tørr hud ikke bli involvert i prosedyren.
 • Medisinering - xerose refererer til bivirkninger av enkelte legemidler: vanndrivende midler, retinoider (systemiske legemidler for akne), kortikosteroider, hormonelle prevensjonsmidler.

Interne (endogene) årsaker

 • Genetiske egenskaper - tørr hudtype er arvet. Xerosis følger også mange arvelige sykdommer: ichthyosis, psoriasis, atopisk dermatitt.
 • Feil ernæring - dehydrering av huden skyldes utilstrekkelig inntak av vitaminer, fett, væsker, samt et overskudd av krydret, salt mat.
 • Endringer i hormonnivåer - huden blir ofte tørr i perioder med hormonelle forandringer i kroppen: i ungdomsårene, med graviditet, med overgangsalder.
 • Ulike sykdommer:
  • Nyresvikt - xerose forekommer hos de fleste pasienter. Dette skyldes at nyrene ikke har mulighet til å utføre funksjonen til å fjerne skadelige stoffer fra kroppen gjennom urinen, noe som medfører alvorlige forstyrrelser i arbeidet med ulike organer, oppstår symptomer på rusmidler: tretthet, sløvhet, appetittmangel, kvalme, tørst, tørrhet og yellowness av huden.
  • Kronisk kolitt er en betennelse i tarmens mukøse membran. Sykdommen er preget av hyppige avføring, som over tid fører til vekttap hos pasienter, de føler seg svake og svake. Som følge av dehydrering og hypovitaminose, blir synet svekket, tørrhet i epidermis og slimhinner utvikler seg.
  • Hypothyroidism er en redusert funksjon av skjoldbruskkjertelen. I tillegg til tørr hud følger den med sprøtt hår, hevelse, døsighet, hypotensjon og forstoppelse.
  • Diabetes mellitus er en endokrin sykdom som er preget av et brudd på flere typer metabolisme: vann-salt, karbohydrat, protein, fett. Et av de viktigste symptomene på diabetes er polyuria (økt urinutgang). Som følge av dette mister kroppen raskt væske, pasientene opplever smertefull tørst, utvikler gradvis sekundære symptomer: tørrhet og kløe i huden og slimhinner, svakhet, sløret syn, bløtvevsinfeksjon på grunn av høyt traumer på bakgrunn av endringer i kroppen.
  • Stress - når de oppstår i kroppen øker nivået av kortisol (hydrokortison) - glukokortikoidhormon, noe som forårsaker tørr hud.

Hvordan håndtere tørrhet

For å effektivt håndtere tørr hud må du først besøke en hudlege. Hvis årsaken til problemet ikke ligger i hudsykdommer, vil legen henvise deg til å konsultere andre spesialister: en gastroenterolog, en endokrinolog, en nevrolog. Behandling av store sykdommer kan være tilstrekkelig til å forbedre tilstanden til huden.

I andre tilfeller er symptomatisk behandling nødvendig:

 • Revisjon diett og drikking regime. Ernæring med tørr hud bør tenkes slik at produktene inneholder en økt mengde vitaminer A, E, C, vitaminer i gruppe B, vegetabilske fettstoffer.
 • Bruken av rensemidler med et minimumsinnhold av overflateaktive stoffer som tørker huden. Med en tendens til allergiske reaksjoner, er det best å kjøpe såpe og dusjgels på apotek. For eksempel er dusjgelen Losterin, såpe Oilatum spesielt skapt for å ta vare på tørr og følsom hud i kroppen, som er utsatt for allergi.
 • Vedlikehold av tørr hud bør kun utføres ved hjelp av spesiell kosmetikk. I tillegg anbefales hjemmelagde masker for tørr hud i ansiktet, som inkluderer naturlige fuktighetsgivende og nærende ingredienser.

Krem for tørr hud er valgt, med fokus på sammensetning og aldersgruppe: Effektiviteten av produktet avhenger av det riktige valget.

 • For å beskytte mot tørr hud fra frost, husholdnings kjemikalier, må du bruke beskyttende kremer, hansker. I løpet av dagen, sørg for å bruke fuktighetskrem, om natten - næringsrik. Hvordan velge og bruke en krem ​​for tørr hud av hender, les i denne artikkelen. Også masker er forberedt for hendene, honning, glycerin, aloe juice, gulrøtter, oliven og linolje - komponenter med fuktighetsgivende, mykende og nærende egenskaper - oftest er inkludert i deres sammensetning.
 • Tørr hodebunn behandles med spesielle sjampo, masker, menyjusteringer, unngår bruk av hårføner og hår termokobling apparater.
 • Behandling av sprekker begynner med et besøk hos en hudlege, sprekker på hælene krever konsultasjon av en endokrinolog, da de ofte er tegn på utvikling av diabetes.
 • I bolig- og arbeidslokaler er det nødvendig å gi et mikroklima med et normalt fuktighetsnivå (gjennomsnittlig tall er 45%), i dette tilfellet installeres spesielle enheter - luftfuktere. Du kan også ty til slike metoder for luftfuktighet: Om vinteren legg et vått håndkle på batteriene, installer en dekorativ fontene, spray luften med rent vann fra en håndspray.
 • For å fukte huden i løpet av dagen med termisk vann med en nøytral pH: Produktet selges som en spray, det anbefales å sprøyte det i luften, og deretter "gå inn" i en sky av vannpartikler.
 • For å forbedre tilstanden til huden, ta vitaminpreparater: Aevit, Vitrum Beauty, Special Merz Drops, Vitrum Beauty Q10, Vitrum Beauty Elite.

Video om årsakene til tørr hud i ansikt og kropp og anbefalinger om pleie

Bruken av en integrert tilnærming til behandling av tørr hud, samtidig bruk av ulike metoder bidrar til å bli kvitt dehydrering av huden, for å gjenopprette elastisitet, elastisitet og helse.

Årsaker til tørr hud i kroppen: behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter

Tørr hud i kroppen - et problem som gir betydelig ubehag. Peeling, kløe, følelse av tetthet forekommer under påvirkning av interne og eksterne faktorer.

Hva er årsaken til overdreven tørrhet i huden? Hva gjør folk med tørr hud i kroppen? Spesialistips vil bidra til å løse problemet.

Fuktet hud - skjønnhet og helse

Ved første øyekast, kan problemet med tørr hud virke farget. Mange anser ikke desquamation og kløe å være et alvorlig problem.

Faktisk er det for en kosmetisk defekt ofte alvorlige problemer med indre organer, metabolske forstyrrelser, mangel på vitamin og andre ubehagelige fenomener. Utseendet til epidermis reflekterer kroppens generelle tilstand.

Glatte integreringer - ikke bare skjønnhet, men også helse. Døm for deg selv:

 • Tørr, flakete hud i ulike deler av kroppen er mer utsatt for mikrotraumas. Patogene mikrober penetrerer lett påtrengende sprekker.
 • Overdreven tørrhet er tegn på ubalanse i kroppen. Cellene i epidermisene får ikke nok fuktighet, huden krymper, mister sitt attraktive utseende.
 • Tendens til tørrhet i huden indikerer et brudd på talgkjertlene. Mangelen på en tilstrekkelig mengde sebum - årsaken til uttørking av epidermis, utseende av tidlige rynker, for tidlig aldring av huden.

Årsaker til mangel på fuktighet

Hvorfor tørr hud på kroppen? I noen mennesker er problemet forbundet med effektene av sesongfaktorer, mens andre med en detaljert undersøkelse avslører sykdommer i de indre organene. Mange kvinner må bare skylde på seg selv for utseendet på tørre områder på kroppen.

 • usunt kosthold;
 • hyppige besøk til solarium;
 • bli på stranden uten å påføre huden kremer med UV-filtre;
 • tørr luft i rommet. Årsaken - arbeidet med oppvarming apparater, air condition systemer;
 • utilstrekkelig vanninntak i løpet av dagen;
 • dermatologiske sykdommer der produksjonen av ceramid er svekket;
 • hormonelle lidelser under graviditet, overgangsalder, etter fødsel;
 • lidenskap for fasjonable dietter;
 • bruk av aggressive rengjøringsmidler;
 • bruken av geler som ikke er egnet for hudtype;
 • vanlig varmt bad eller dusj;
 • funksjonsfeil i det endokrine systemet.

Tørr hud skyldes ofte:

 • konstant stress;
 • klima funksjoner;
 • hypovitaminose, mangel på vitamin A og E, ansvarlig for hudens elastisitet;
 • lang løpet av antibiotikabehandling;
 • genetisk predisposisjon;
 • røyking, drikker kaffe, sterk te, karbonatiserte drinker.

På vår side er det en interessant artikkel om hvordan å kurere sprekker i fingrene.

Les alt om kokerbehandling på denne adressen.

Hvordan bli kvitt tørr hud

Restaurering av vannfettbalanse handler ikke om en dag. Det er viktig ikke bare å maskere den kosmetiske feilen og forsøke å skjule de scaly områdene fra andre, men også å finne årsakene til ubehagelige manifestasjoner.

Hvis du finner et problem, søk råd fra:

I noen tilfeller trenger du råd:

 • nevrolog;
 • endokrinolog;
 • allergolog;
 • et ernærings;
 • gastroenterolog.

Behandling av tørr hud avhenger av årsaken til irritasjon, kløe, forstyrrelse av talgkirtler. I noen tilfeller er det nok å eliminere den provokerende faktoren, og med tiden vil huden igjen bli elastisk og glatt.

Svært tørr hud i kroppen, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? nyttige tips:

 • drikke opptil 2 liter væske per dag;
 • nekter å ta varme bad;
 • bruk krembasert dusjgel;
 • ikke kjøp scrubs;
 • for overgangsalder, ta hormon medisiner foreskrevet av en lege;
 • behandle kroniske sykdommer som forårsaker tørrhet i epidermis.

Dietitian anbefalinger

Lytt til eksperternes oppfatning i sunn ernæring:

 • glem hardt dietter. Mangel på vitaminer, mangel på sporstoffer, proteiner, næringsstoffer fører til en nedgang i tone, sagging og tørr hud;
 • Vær forsiktig med diuretika, te for vekttap. De fjerner væsken fra kroppen over normalen, dehydrere celler raskt.
 • vekttap bør være gradvis. Aktivt vekttap forverrer tilstanden til huden;
 • ta på nytt kostholdet. Fokus på matvarer som inneholder vitaminer A og E. Nyttige nøtter, meieriprodukter, bifflever, sjøfisk. Ikke glem om vegetabilske oljer, brokkoli, grønnsaker, sjømat, smør, belgfrukter.

Fuktighetsgivende produkter

Bruk kosmetikk kjente selskaper. Billige produkter inneholder ofte aggressive ingredienser som forverrer tilstanden til huden.

 • Kosmetisk melk med naturlige oljer og fuktighetsgivende ingredienser. Mye positiv tilbakemelding ble fortjent av Black Pearl, Johnsons Baby, Bubchen, Nivea, GARNIER, Yves Rocher.
 • Kvinner med tørr hud ofte egnet linje av fuktighetsgivende preparater for barn. Mange eiere av tørr hud etter å ha tatt et bad eller en dusj, har en fuktighetsgivende fuktighetsgivende balsam Johnsons baby på en våt kropp. Resultatet er flott.
 • Kosmetisk krem ​​- et moderne verktøy med en delikat, lett tekstur, behagelig aroma. I sammensetningen - naturlige ingredienser, fuktighetsgivende kompleks. Verktøyet opprettholder vannbalanse, gir huden fløyels og glatthet. Passer til daglig fuktighet, forårsaker ikke allergi.

Folkemetoder og oppskrifter

Tilbring litt tid på huden din - og den blir myk, glatt, som en baby. Masker, bad, ernæringsmessige sammensetninger av medisinske urter og legemidler forhindrer tørr hud.

 • Glycerinbad. I varmt vann oppløs et halvt glass medisinsk glycerin. Ta et bad i en halv time. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Kroppsmaske med aloe eller kefir juice. Etter vannprosedyrer smøres kroppen med en av komponentene. Etter 20 minutter skylles.
 • Rask og enkel. Bland 50 ml melk og 250 ml mineralvann. Dermed får vi en slags kroppskrem for meget tørr hud. Behandle alle områder, vær særlig oppmerksom på peeling foci. Massasje sammensetning akselererer produksjonen av kollagen.
 • Fuktighetsgivende maske. Kryss i en blender 2 bananer, massen av to avokadoer, hell i 200 g smør smeltet i et vannbad, tilsett 10 dråper roseolje. Beat blandingen, gjelder for kroppen. Etter 25 minutter skylles.
 • Effektiv honning og olje maske. Varme 4 cl. l. honning, bland med samme mengde olivenolje, gni blandingen. Vask av etter 15-20 minutter. Midler godt fukter, fjerner giftstoffer.
 • Utmerket fuktighetsgivende maske. Bland oljeløsningen av vitamin E (10 dråper) og vann (1 kopp). Behandle huden, Bytt vitamin med mandel, aprikos, ferskenolje. Perfekt fuktighet huden av avokado olje.
 • Bad med kamille og avkok av linfrø. Berolig tørr irritert hudfølelse hyggelige prosedyrer. Kok 5 ss. l. linfrø i en liter vann. Forbered separat ekstrakten av kamille apotek resept på pakken. Hell innholdet i begge beholdere på badet. Slapp av i 20 minutter. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Havregrynbad med kløe og peeling. Hell havremel inn i stoffet, slips. Heng posen under en liten vannstrøm. Ta et bad i 20 minutter.

Les alt om å bruke sinksalve for akne i en egen artikkel.

På denne adressen finner du informasjon om årsakene til og behandling av rosacea i huden.

Hvis du følger lenken http://vseokozhe.com/bolezni/mozol/na-pyatke.html lærer du hvordan du raskt kan heale callus på hælen.

Kosmetiske krav

Hvordan velge kosmetikk for tørr hud? Nyttige tips:

 • kjøp kvalitetsforbindelser med naturlige ingredienser;
 • nekte å bruke skrubbe og peeling;
 • velg ikke vanlig, men flytende krem ​​såpe;
 • dusjgel bør inneholde fuktighetsgivende, nærende, kremkomponenter;
 • Ikke tørk epidermis med alkoholholdige lotioner;
  Den ideelle måten å ta vare på flakket hud - kosmetisk krem;
 • Rengjør og fukt kroppen med en spesiell melk;
 • plukke opp kosmetikk av en linje;
  hver sjette måned, bytt merke eller prøv en annen serie.

Daglig pleie

Hovedregelen - gjennomføre rutiner regelmessig. Lathet er en dårlig hjelper i kampen mot økt tørrhet i huden.

Fem viktige regler:

 • Om morgenen, bade med krem ​​dusjgel.
 • Etter vannprosedyrer må du smøre kroppen med babybalsam, ikke tørke ut.
 • Har huden din tørket opp? Fukt det med kosmetisk krem.
 • På kvelden, ta et bad med kamille, honning, glyserin eller annet nyttig produkt.
 • Påfør kroppen et nærende lotion med ceramider, fettsyrer, fosfolipider.

Ikke glem å fjerne døde celler. En gang i uken, gjør en myk peeling. bruke:

 • en blanding av næringsrik melk og kaffe. Hold massen på kroppen i 3-5 minutter. Skyll med varmt vann;
 • peeling av finmalt mandler, havregryn, rømme. Hold blandingen i 5 minutter, skyll.

Slik holder du hudtonen

Vedlikehold av væske og fettbalanse i epidermis er lett. Tren deg selv til vanlig kroppspleie - og du forhindrer utseende av skumle, irriterte lesjoner.

Forebyggende tiltak:

 • følg drikkeregimet;
 • ikke sitte på fasjonable dietter;
 • Ikke bli involvert i slankingstrener og diuretika;
 • en halv time før du går ut, smør hendene og ansiktet med krem ​​avhengig av sesongen. Om sommeren trenger vi formuleringer med UV-filtre, om vinteren, en rik, nærende krem;
 • besøke solarium sjeldnere;
 • bruk solkrem på stranden;
 • velg god rensing, fuktighetsgivende, nærende agenter;
 • Ikke bruk billige, lavkvalitets kroppspleie kosmetikk.

Noen få viktige regler:

 • bruk hjemmemedisiner og folkemessige oppskrifter for rensing og fuktighetskrem;
 • ta varme, ikke varme bad;
 • Ikke rengjør huden med harde scourers og aggressive midler;
 • Hvis luften er for tørr, kjøp en luftfukter;
 • behandle indre sykdommer, hudsykdommer;
 • redusere antall kopper kaffe eller te i løpet av dagen.

Følgende video beskriver "budsjettet" betyr å ta vare på tørr hud i kroppen:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Årsaker til tørr hud i kroppen: Behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter: 14 kommentarer

Med slike symptomer er det nødvendig å gå til doktorkontoret, i Moskva er de absolutt fulle og du kan søke så lenge, men fra min egen erfaring vil jeg gi et nettsted hvor du kan avtale uten å forlate det.)) - +7 (495) ) 120-59-62, og ikke dra, jo raskere du går, desto mindre blir konsekvensene, Helse til alle!

Noen ganger er det nok bare å plukke opp en god fuktighetskrem for å løse problemer med tørr hud. Ikke dårlig hjelp med farmasøytiske salver som inneholder vitamin A. Den samme formen fukter huden perfekt. Kan brukes til ansikt og hender. Lepper kan også smøres hvis de skreller av og knekker fra tørrhet.

Mye penger er bare i butikker og apotek, jeg foretrekker egentlig apotek, jeg liker denne kremet som Burenka for kroppen, det gjør også hælene myke)

1Humidifier til leiligheten! Halvparten av problemene med huden og jevn helse vil forsvinne. Drikkemodus - minst 2 liter per dag. Dusj gel med fuktighetsgivende og / eller nærende kompleks, og bedre krem ​​gel eller krem ​​/ såpe. Ikke angre og overflødig smøre huden med en nærende krem ​​som Burenka.

Jeg liker også å bruke denne fløten) Jeg pleier å kombinere den med et kurs av hyaluronsyre fra Evalar. Effekten passer meg perfekt. Huden er veldig myk og fløyelsaktig blir.

Sprekker i fingrene er svært smertefulle, og ingen kremer hjelper meg. Min frelse er vitaminer, bedre med et kompleks for alt og samtidig) Her i Evalar er det et utmerket vitaminkompleks for hår og negleskinn, jeg drakk det i høst, og jeg husker ikke om sprekker for den andre måneden allerede.

i vinteren tørker huden min alltid ((redder dusjgel med hyaluronsyre og Burenka nærende krem!

Er det en borenka kroppskrem? hvordan konsistens?

Generelt går denne burenka-krem både for kroppen og for hæler og for hendene. der volumet er stort) er nok for alt) det strammer ikke huden og absorberes raskt nok. Konsistensen er tykkere.

Luften i leiligheten om vinteren trenger virkelig å bli fuktet, det bidrar til å unngå tørrhet på slimhinner og på huden. Og det er også godt å bruke ikke såpeprodukter for å vaske hår og kropp. Jeg bruker nå Urelia gel. Den fukter og myker huden. Og jeg gni Urels balsam i mine hæler slik at de er myke))

Helt enig i at årsaken til hudproblemer - feil livsstil og ernæring. Feilsøk problemer, ikke behandle konsekvensene.

Huden skeler bare ikke, og en krem ​​er ikke assistenten. Jeg drikker vitaminer som heter Natubiotin. Meget god og høy kvalitet, allerede etter 2 uker med opptak, ble huden mer hydrert, og til og med små rynker ble glatt over en måned.

Avtalt, er ernæring en svært viktig faktor i behandlingen av hudsykdommer. Men når problemet allerede er der, må det løses. Jeg, tørre flekker av hud som skiller av, smør Urelia 50 balsam med urea med balsam. Det hjelper å kvitte seg med kløe og peeling. Og jeg vasker med gelen Urely Isisfarma: kropp og hår. Dermed løser jeg problemet med fuktighet i lang tid.

En integrert tilnærming hjelper meg med tørr hud. Inne i oljen tar jeg en tom mage, dobbelt, omega-3 fra Evalar, og jeg drikker mer vann. Det er også godt for tørr hud, hele tiden å spise nøtter og avokadoer.

Meget tørr hud: 7 grunner

Selv om du har high-end ansiktspleie kosmetikk i arsenalet, kan huden din fortsatt være for tørr. Forresten, kan det negativt påvirke tilstanden til huden i fremtiden. Den berømte hudlægen oppført syv grunner til at huden forblir tørr, og hvordan å redusere tørr hud.

"Slike symptomer på tørr hud fører til for tidlig aldring av huden. Spesielt kan følgende tegn på tørr hud observeres:

Alle de ovennevnte symptomene oppstår på grunn av den stadig tørre huden i ansiktet, som kan kalles allerede kronisk, sier Annie Chiu, lege, dermatolog fra Derm-instituttet.

Den gode nyheten er at hvis du kan avgjøre årsaken til at huden din er så tørr, kan du stoppe prosessen og forbedre huden din. Expert Chiu citerer syv hovedgrunnene til at huden mangler ernæring og hvordan man skal håndtere det.

1. Hus tørr luft

Under søvnen stiger kroppstemperaturen, og derfor slipper huden, spesielt den tørre hudtypen, fuktighet fordi fuktigheten fordamper mer. Dette kalles transepidermalt tap av fuktighet. Huden blir tørrere, sier Chiu.

En hudlege foreslår denne måten å løse dette problemet. Fukt luften hjemme og fukt huden din. Få en luftfukter og fuktighetskrem med hyaluronsyre, for eksempel Neutrogena Hydro Boost Water Gel (fuktighetsgivende gel) ", anbefaler eksperten.

2. Årsak til favoritt parfyme

Mest sannsynlig, en fantastisk parfyme, du er veldig oppløftende, men påvirker dårlig tilstanden på huden, inkludert meget tørr hud. De kjemiske komponentene som utgjør parfyme aromasammensetningen, forverrer ofte tørr hud, sier Chiu.

Derfor, se etter slike varianter av toalettvann, som inneholder følgende fuktighetsgivende ingredienser:

 • honning;
 • vanilje;
 • Smør i form av butter på basis av belgfrukter (faste oljer) (bruk av kakaosmør, sheasmør).

De oppførte ingrediensene i kosmetiske formler av parfymer maksimerer fuktighet i tørr hud og gjør den myk og silkeaktig.

3. Varm dusj gir tørr hud

Når du tar en dusj i for varmt vann eller vasker mer enn en gang om dagen, tørker det huden enda mer. "Når du bader i varmt vann, slapper kroppen din perfekt, men hvis du har tørr hud, gjør du alvorlig skade på det, sier Chiu.

"Varmt vann ødelegger det øvre laget av epidermis og fører til overdreven tørrhet i huden," legger en hudlege. Hva er epidermis? Dette er ytre stratum corneum. Hvordan hjelpe tørr hud? Prøv å vaske i varmt vann.

4. Klor i bassenget

Når du svømmer i bassenget om morgenen, er det en flott mulighet for deg å slappe av og flytte rundt for å trives hele dagen. Men blekemiddel, som beskytter deg mot bakterier, er også dårlig for din hudfarge og forårsaker peeling av huden, så vel som tørrhet.

Før du vasker, gjelder på kroppen fuktighetsgivende melk eller lotion, som for eksempel Aquaphor, rådgiver eksperten.

5. Arv

Hvis huden er veldig tørr og blek, og samtidig skiller seg av, bør du tenke på den arvelige faktorens rolle i dette tilfellet. Chiu sier at noen mennesker allerede er født med slike hudceller, der det er mangel på proteiner: og faktisk bidrar de til å beholde fuktighet.

Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Lag opp på hudfuktere. "Se etter fuktighetsgivende ingredienser i kosmetikkens arsenal, som selges i butikker, spesielt:

De hjelper huden å komme seg og forny, sier dermatologen Chiu. Eksperter foreslår at du bruker CeraVe fuktighetsgivende lotion.

6. Anti-aging rettsmidler

Det må huskes at kosmetiske produkter som hjelper huden å se ung lenger ut (anti-age kosmetikk) kan også provosere overdreven tørrhet i huden. De aktive ingrediensene i kremer for ansikt og kropp øker graden av fornyelse av cellepopulasjonen, spesielt:

"Prøv å bruke anti-aging produkter på toppen av en fuktighetskrem," anbefaler Chiu. "Unngå å bruke denne anti-rynke kosmetisk til huden umiddelbart for å unngå bivirkningene av slike kosmetikk," legger legen.

7. Varmt vann forverrer tørr hud.

Dermatologer rapporterer at varmt vann er dårlig for huden, spesielt for tørr typen. Husk at vann, som inneholder en stor mengde mineraler (høyt mineralisert), vasker bort det naturlige fettet som er i huden, og minner om Chiu.

Kalkblomst er et hvitt tett stoff som dannes hjemme på miksere, i rør, i vasken. Ifølge eksperter indikerer raidet at du har hardt vann hjemme. I dette tilfellet, få et vannrensingsfilter for å rense vann fra store mengder mineraler. I dette tilfellet vil hudtilstanden definitivt bli bedre.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Hvorfor trenger huden vann?

En av betingelsene for normal funksjon av huden og godt utseende er et tilstrekkelig hydratiseringsnivå (fuktighetsgivende). Fukt gir næring til hudceller, dets elastisitet og fasthet. Uten skikkelig fuktighet blir huden tynn, tørr, følsom og rynket.

Tørr hud forverres av mange negative faktorer: kulde og vind, tørr luft og sollys, røyking og alkohol, klorerte og sjøvann, alkoholkrem og alkalisk såpe, potente peeling og mangel på vitaminene A, E og B.

Graden av hudhydrering støttes av to reguleringsmekanismer som sikrer fuktutveksling med miljøet: tilstanden til stratum corneum av epidermis og mengden sebum. Hornete celler i epidermis - hornhinnen og fett utskilt av talgkjertlene, danner et lipidlag som beskytter huden mot dehydrering (tap av fuktighet).

Dette beskyttende systemet opprettholder ikke bare fuktighet i dermis, men forhindrer også penetrasjon av fremmedlegemer som forårsaker overfølsomhet i huden. Mangel på lipidfilm åpner veien mot fuktighetens fordampning og reduserer samtidig beskyttelsesbarrieren på huden, noe som gjør den sårbar for penetrasjon av toksiner, allergener og patogener. Dermed blir tørr hud mottakelig ikke bare for tidlig aldring, men også til forekomsten av inflammatoriske prosesser og immunreaksjoner.

Brudd på vannbalansen i huden kan skyldes en rekke årsaker:

Årsaker til tørr hud

Individuelle egenskaper og aldersrelaterte forandringer i kroppen, feil hudpleie i ansikt og kropp har en innvirkning på sebaceous kjertler, som beskytter huden mot fuktighetstap. Regulering av aktiviteten til talgkjertlene utføres ved den endokrine ruten, og i noen tilfeller kan avhenge av den arvelige faktorens påvirkning. Med alder, forårsaker hormonelle endringer i kroppen, en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene og reduserer produksjonen av talg. Mange kvinner, som går over 40 år, markerer økt tørrhet i huden og slimhinner. Dette skyldes primært endringer i hormonstatusen i overgangsalderen.

Den avgjørende faktoren for skjønnhet, ungdom og hudhelse er nivået på vannbalansen i kroppen. Utilstrekkelig væskeinntak med mat kan føre til tørr hud. For å opprettholde tilstanden til vanlig fuktighets hud anbefaler beauticians å drikke fra 1,5 til 2 liter vann per dag. Et slikt volum av væske som forbrukes, kompenserer ikke bare for dets naturlige tap, men fjerner også toksiner og nedbrytningsprodukter fra kroppen, som i sin tur påvirker tilstanden til huden.

Tørr hud, peeling og følelse av tetthet er årsakene til tidlig aldring av huden. Tapet på hudens elastisitet fører til dannelsen av et fint nett av fine rynker, som i mangel av tilstrekkelig hudfukthet raskt blir til dype riller. Først av alt oppstår rynker i øynene og munnens hjørner, samt på nakkeområdene med den mest delikate strukturen i huden. Uønskede klimatiske faktorer (vind, lav luftfuktighet, solskinn, kald luft, temperaturendringer) tørker huden ytterligere, frarøver nødvendig fuktighet og beskyttelse.

Utilstrekkelig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, sykdommer i nervesystemet, arbeid i varme verksteder kan føre til utvikling av tørr hud. Alle disse faktorene utløser en hel kjede med endringer som skjer i huden. Redusert hudbeskyttende barrierer forårsaker fuktighetstap. Dette medfører i sin tur et brudd på prosessene med mikrosirkulasjon av blod i vev og deres trofikker. Som følge av underernæring påvirkes kollagenfibrer, og hudens fasthet og elastisitet reduseres. Disse hudendringene forverres ytterligere av mangel på riktig omsorg.

Årsaken til tørr hud kan også være feil valg av kosmetikk og pleieprodukter, samt noen kosmetiske prosedyrer. Ved utilstrekkelig arbeid i talgkjertlene, er det kontraindisert å bruke såpe til vask, alkoholkrem, peeling peeling og scrubs, masker. Fra kosmetiske prosedyrer, bør man foretrekke enzymskalering, som virker så delikat som mulig på beskyttelseslaget og intensivt fukter tørr hud.

Tørr hud krever nærende og berikte kremer, nærende og toning masker, ikke-alkoholholdige tonics, kremer som inneholder kollagen og elastin. Alle disse kosmetikkene vil bidra til å gjenopprette den naturlige beskyttelsen av huden. Kosmetikk som brukes skal være spesielt utviklet for tørr hud og inneholde et aktivt hudfukterende kompleks.

Et viktig poeng i kampen mot tørr hud er ernæringskorreksjon: eliminering av alkohol, tilsetning av dietten med produkter som inneholder vitaminer A, E, C.

Hud fuktighetsgivende metoder

Tørr hud krever først og fremst tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot ytre irritasjoner som kan skade det. Sammensetningen av moisturizers for tørr hud inneholder nødvendigvis spesielle stoffer - humektanty (hydratants), noe som gir et normalt fuktighetsnivå. Ifølge virkemekanismen er humektants filmdannende og hygroskopisk.

Glyserin, voks, mineraloljer og fett tilhører filmdannende fuktighetsmidler. Danner en vanntett film på overflaten av huden, de bidrar til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. Blant hydratene i denne gruppen kan glycerol være spesielt fremtredende - naturlig triatomisk alkohol, heksahydolsorbitol og linolensyre og linolsyre.

På grunn av sin evne til å beholde væske, har glycerin blitt brukt i formuleringen av kosmetikk i mange tiår. Ikke så lenge siden oppdaget amerikanske forskere en annen egenskap av glycerol - evnen til å gi et signal og stimulere prosessen med modning av unge hudceller. Cellfornyelse opprettholder et normalt fuktighetsnivå og forhindrer tørr hud.

Den sekskantede alkoholsorbitol som tilhører den samme gruppen har også egenskapene til hygroskopisitet. Det fukter huden, og forbedrer også teksturen til fuktighetskremer, masker og andre kosmetiske produkter, noe som gir dem plastisitet, mykhet og fløyelsaktighet. Linolensyre kan ikke bare danne en hydrofil film på hudoverflaten, men også regulere epidermis barrierepermeabilitet. Linolsyre er nødvendig både for å skape en vanntett lipidbarriere, og for regulering av lokal immunitet i huden.

Gruppen av hygroskopiske humectants inkluderer urea, hyaluronsyre, pyrrolidon-karboksylsyre og melkesyre, kollagen. Molekylene i disse hudrelaterte stoffene binder vann og holder det i huden. De er i stand til å gjenopprette nivået av naturlig fuktighetsgivende faktor (NMF) i epidermis. Blant denne gruppen har hyaluronsyre den høyeste hygroskopisiteten, hvorav ett gram omformer en liter vann til en gelstat. I kosmetikkindustrien brukes hyaluronsyre, ekstraheres fra deres kuberkropper og haihud.

Kollagen (gresk - cleorodny), som er tilstede i det intercellulære rom og hudceller, er i stand til å absorbere og beholde mengden vann, 30 ganger større enn egen vekt. I kosmetisk industri er mye brukt evne til kollagen å absorbere fuktighet.

Velge fuktighetskrem for tørr hud, vær oppmerksom på sammensetningen og tilstedeværelsen av ovennevnte ingredienser. Den beste måten å bekjempe tørr hud på ansikt og kropp på er å utvikle et individuelt, omfattende fuktighetsgivende program som inkluderer ernærings- og hudpleie tips, passende kremer, masker og prosedyrer. Problemet med tørr hud bør løses av dermatologist-kosmetologer, idet man tar hensyn til graden av dehydrering av huden, sesongmessighet, alder og andre individuelle egenskaper. I dag kan det gjøres med å oppnå et godt kosmetisk resultat, og forlenge ungdom og helse i ansiktets og kroppens hud.

Flere Artikler Om Typer Acne