Kanskje du ikke vet, men det er en merkelig subkultur av folk som virkelig liker akne. Det er, klem dem.

Sandra Lee, en dermatolog fra Sør-California, kaller slike folk "popagolikami" (fra engelsk pop-burst), og deres merkelige hobby for å se hvordan andre legger press på akne - "popagolizm".

Lee, bedre kjent som "Dr. Pimple Popper" (Dr. Pimple Popper) ble kjent på sosiale nettverk på grunn av hennes videoer der hun fjerner komedoner fra pasienter. Nå har hun også sitt eget show på TLC-kanalen med samme navn. Det forteller i detalj om hennes pasienter, deres problemer, og selvfølgelig er alle personlige prosedyrer vist.

«Jeg lurer på hvorfor folk liker det,» sa Lee til The Washington Post i forrige uke, og forklarte at folk ofte sier at hennes video er avslappende og underholdende.

Siden premieren ved TLC (som forresten tiltrukket ca 2,4 millioner seere), var det to episoder hvor helter ble diagnostisert og gjennomført alle nødvendige prosedyrer og rensing.

"Jeg tror det vil tiltrekke interesse ikke bare til" popagolene "selv, men også gjøre folk til" popagolisme ", fordi jeg synes det viser et ganske klart bilde av hva som skjer, sier Li om showet hennes.

Hun legger også til at dette ikke bare handler om å fjerne akne eller operasjon, fordi programmet også viser historier om mennesker, deres interne problemer og konflikter.

"Jeg synes det er veldig interessant at det hele starter med et groteskt, med noe som virker ekkelt for mange, men til slutt er det en lykkelig slutt," sa hun om showet.

Hvorfor ser folk på dette?

Heather Berlin, en nevrologer ved Mount Sinai Medical Complex i New York, sa at det var evolusjonært lyd, at folk liker å fjerne forskjellige "humper" fra huden deres, fordi de kan være forårsaket av parasitter eller noe annet. Som forskeren sier, er det ganske naturlig at slike handlinger gir oss glede.

Som Berlin sier, i noen mennesker, ved å klemme på akne eller se på, som andre, stimuleres kjernen accumbens - et belønningssenter i hjernen som tar dopamin. Men ifølge henne, for noen kan denne oppførelsen virke ekkelt, og i dette tilfellet aktiveres en annen del av hjernen, kalt ølbollen.

Hvorfor er folk delt inn i to leirer? Ifølge nevobiologen er det ikke noe svar ennå.

Som Lee sier forstod hun etterspørselen etter videoer for å klemme akne for flere år siden da hun opprettet en side på hennes daglige arbeid på Instagram. Hun sa at hennes bilder og videoer ikke tiltrukket seg mye oppmerksomhet før de publiserte videoen med fjerning av komedoner.

Folk gikk bare gal. "Jeg trodde det var veldig rart, så jeg tok en annen og historien gjentok," husker hudlege.

Lee oppdaget også en hel delkultur på Internett: folk delte titusenvis av videoer som viste deres mest vellykkede tilfeller av å klemme akne. På dem ble det ofte utført delikate operasjoner med skitne negler, på bakgården eller i stuen, under barking av hunder eller barns skrik. Så besluttet Lee å gjøre noe lignende, men under de sterile forholdene på kosmetologens kontor. Hun har nå 4 millioner seere på YouTube og 2,8 millioner på Instagram.

Men beslutningen om å vise den på tv var ikke lett. Som TLC president og daglig leder for TLC, Howard Lee, sa, selv om en hudlege hadde blitt et Internett fenomen, tvilte ledere at det ville fungere. Jeg måtte seriøst diskutere om det ville være mulig å vise dette til et bredt publikum.

"Vi ser på hva hun gjør, og noen kan virke veldig naturalistiske, som vi var redde for," sier Howard Lee. "Kanskje det er veldig skremt av en del av publikum, men rart nok, resten er bare gal på showet."

Lee innrømmer at hun aldri slutter å lure på hvordan Dr. Pimple Popper har blitt et merke: en kosmetikklinje, et TV-show, selv et spill kommer snart. Men det er tvil.

"Jeg føler ære og ydmykelse på samme tid," sier hun. - Jeg er stadig redd fordi jeg føler at jeg representerer dermatologi som helhet, og jeg vil presentere det godt. Noen ganger trenger jeg bare å slappe av og minne meg selv om å få glede av alt som skjer. "

Hvis du plutselig vil åpne vinduet for denne underlige subkulturen, anbefaler Lee deg å starte med videoer som viser "myke popper" der folk klemmer ut svarte flekker og vanlige pimples, og bare deretter fortsetter til "hard pops" - fjerning av akne som krever kirurgisk inngrep.

Hvordan bli kvitt vana med å knuse akne på ansiktet

Akne i noen person forårsaker mer negative følelser enn positive. Derfor prøver alle å bli kvitt dem på ulike måter, noe som ikke alltid er den riktige avgjørelsen, og selv har alvorlige konsekvenser.

Det skjer på et underbevisst nivå, når en person mener at en pimple kan ødelegge hele sitt liv. Men i virkeligheten oppdager vi ikke engang disse små misforståelsene.

Hvordan kan du bli kvitt ekstrusjonsvanen? Hva skal jeg gjøre hvis: "Jeg elsker og kan ikke stoppe?". Hvordan bli kvitt akne? Du vil lære om dette i artikkelen!

Grunner til at folk liker å presse akne

Årsakene er de mest varierte. For eksempel er noen fornøyd med ekstrusjonsprosessen, og i et annet tilfelle er det et tegn på psykisk lidelse. Hvis en stressende, spennende periode er kommet i livet ditt, så er krammende klemming av akne ganske rimelig.

En slik ubrukelig vane uten spesialutstyr og trening kan medføre ubehagelige og farlige konsekvenser. For eksempel:

 • risikoen for infeksjon ved ulike infeksjoner gjennom blodet;
 • rødhet, skilleformasjon;
 • kløe, brennende;
 • arr, dimples, arrdannelse;
 • akne blir enda større.


Spør deg selv spørsmålet: gjør du virkelig en nyttig jobb? Fra en liten støt på huden, vil livet ditt ikke forandres, det vil forsvinne etter kort tid. Men å tjene enda mer alvorlige problemer i tillegg til akne og akne så mye som mulig!

Hvis du så sterkt trenger å bli kvitt disse hatet formasjonene, ta kontakt med din hudlege og melde deg på en profesjonell hudrengjøring.

Psykologiske teknikker, hvordan du unlearn crush acne

Det er ulike måter å avlede hjernen din og beskytte deg mot en mislykket venture. La oss se på noen få alternativer som vil hjelpe deg å slutte å presse akne.

 • Ta hendene dine til en nyttig ting. Begynn å brodere, lese bøker, skulptur, tegne, lage mat. Prøv å distrahere deg selv.
 • Du bør ikke se på ansiktet ditt grundig i speilet.
 • Ved den første tanken på å klemme akne, vri ut, sving pressen, crouch! Dette vil hjelpe ikke bare å forlate den vanlige vanen, men også for å forbedre sine fysiske parametere.
 • Lag et rolig miljø rundt deg, fri for stress og ekstern irritasjon.
 • Gjør yoga.
 • Sov 8 timer om dagen. Sunn søvn er et sunt nervesystem, og et sunt nervesystem er avvisningen av behovet for å klemme, skrape og rive noe.


Slike enkle tips kan hjelpe deg med å slutte å klemme akne!

Hjemmearbeid etter avspenning klemmer akne

Hvis hjemme var det et sterkt ønske om å presse en kvise, gjør det i stor avstand fra speilet. Hvorfor? På den måten kan du ikke se dem, og du får følelsen av at det ikke er noen akne i det hele tatt!

Også kaste bort forstørrelsespeglene som kan finne feil selv i den mest ideelle huden. Tross alt vet alle at jenter, på grunn av de minste feilene, er i stand til å bryte en slik panikk! Derfor, for å unngå slike problemer, anbefales det en gang for alle å forlate et slikt attributt som et forstørrelsespeil!

Du kan også endre rombelysningen til å varme. I dette lyset er hudfeil usynlige. Dette kan gjøres ved å bytte lyspære.

Når du ikke kan uten hjelp av en lege

Hvis situasjonen bare blir verre, slår du bokstavelig talt fra hverandre acne, så kan du ikke uten hjelp av en lege! Her ligger problemet mye verre, nemlig i din mentale tilstand. Sannsynligvis går du gjennom en vanskelig periode i livet.

Derfor kan bare en lege hjelpe deg og gi ytterligere instruksjoner. Du må også lyde alarmen hvis:

 • Du tok infeksjonen, akne har blitt mye mer. Det er forårsaket av det faktum at alle bakterier og smuss har penetrert i andre porer etter å ha brutt hudens struktur på ansiktet. Alt kan ende opp med at utslett vil bli mye mer enn det var før.
 • Klemme pimple inni fører til blodforgiftning! Alt pus som skulle gå ut, hvis det er feilaktig presset ut, er i stand til å trenge inn i, noe som vil føre til forferdelige konsekvenser, inkludert kirurgisk inngrep.

Kategorisk er det umulig å klemme akne med bare hender, jo mer skitne. Du skader det indre laget, hvor pus begynner å spre seg raskt, noe som fører til smittsomme infeksjoner.

Hva akne får lov til å klemme ut

Klemme hjemme akne er den mest kontroversielle tingen. Du kan ikke være 100% trygg fra fremtidige konsekvenser. Noen bruker jod eller andre alkoholløsninger som også brenner huden. Så dette er ikke den beste måten å bli kvitt akne. Et godt alternativ er å bruke kalendula, eikebark, grønn te.

Du kan klemme en kvise når den har et hode. For å gjøre dette, bruk en steril nål. Vi nærmer seg speilet og bore hodet fra bunnen med en nål. Deretter trykker du forsiktig med klutservietter ned pimpleet og klemmer inn innholdet.

Nå vet du hvordan du kan og hvordan du ikke klemmer på akne, hva er måtene for å bli kvitt denne vanen, og det er et signal for omgående behandling til legen.

Overholdelse av alle regler og anbefalinger, kan du minimere det videre utseendet av formasjoner i ansiktet. Elsk deg selv og vær sunn!

Veldig interessant: Hvorfor liker vi prosessen med å klemme akne

På et tidspunkt ble video med klemt akne, bli kvitt akne og andre ubehagelige kosmetiske prosedyrer blitt en ekte følelse på nettet. Og selv om du aldri har hengt på YouTube-kanalen til hudlege Sandra Lee (Sandra Lee), bedre kjent som Dr. Pimple Popper, du må ha hørt om ham. Hørte ikke? I alle fall er populariteten til slike videoer veltalende indikert av 3,2 millioner abonnenter fra Internett-legen. Spørsmålet er, hvorfor blir vi båret bort av slike - åpenbart veldig motbydelig - innhold?

Dr. Lee har en teori om dette. "Jeg tror å se på slike videoer er som å se på en skummel film- eller berg-og dalbane," sier hun i et intervju med Refinery29. "Du får en adrenalin-rush, men siden dette ikke skjer med deg, føler du deg også euforisk." Dan Kelly, professor i filosofi ved Purdue University, er enig med henne og merker imidlertid at det er liten forskjell mellom disse tingene. Og hvis i tilfelle av horror vi håndterer frykt, i tilfelle av videoen om å klemme akne - med avsky.

"Disgust er en unik menneskelig følelse som vi må beskytte mot alle slags farer. Det er kjent at det er to hovedtyper av avsky: den første er nødvendig for å beskytte mot forgiftet eller potensielt giftig mat, den andre er å holde kroppen fra å bli syk på annen måte, sier Kelly i et intervju med Live Science. Med andre ord, hvis vi ser en syk person hvis nese strømmer, er det lite sannsynlig at vi liker dette bildet. Og dette er ekkelt for oss, siden fysiske væsker er ganske kraftige bærere av sykdom.

"Den merkbare akne er en historie fra samme serie," fortsetter Kelly. "Og selvfølgelig, hvis de dukket opp, betyr det noe i kroppen går galt." Og du har all rett til å betrakte dem motbydelig. Bare fordi på denne måten forsøker hjernen å advare deg om en mulig fare.

Men nettopp på grunn av disse potensielle risikoene oppstår et merkelig fenomen: når folk ser noe motbydelig, vil de dele det. Mest sannsynlig har denne oppførselen en biologisk forklaring. Hvis avsky er en reaksjon på fare, er ønsket om å dele noe ekkelt, en måte å formidle informasjon om potensielle farer for andre. Denne teorien støttes av det faktum at i løpet av en studie om et tema som ble gjennomført i 2001 ved Stanford University (Stanford University), var det mulig å bevise at urbane legender ble mer distribuert på nettet, jo mer motbydelig var de.

Dermed kan den utrolige attraktiviteten til rullene forbundet med akne være resultatet av biologiske impulser. For det første tiltrekker videoen vår oppmerksomhet på grunn av avsky for hva som skjer i det, da opplever vi en kraftig følelsesmessig reaksjon om det, og da deler vi det med venner fordi vi ikke kan motstå.

"Sosialmedier setter brensel i brannen, for nå, for å dele noe lignende, er det nok å gjøre en repost på siden din," legger Kelly. Når det gjelder Sandra Lee-klippene, er det ifølge lektor ved psykiatriavdelingen i Sinai-sykehuset Heather Berlin, her teori om avsky kombinert med utgivelsen i blodet av en sunn del av dopamin. Hva har det å gjøre med det? Mange studier viser at videoer som viser hvordan noe vakkert er gjort fra noe forferdelig, gir oss ekte glede.

Angst kjærlighet: Hvorfor liker vi å trykke på akne

Folk som er fascinert av å klemme akne, det er - og det er mange. Så, instagrammet av kosmetologen Sandra Lee, eller, som hun kaller seg, "pimply doctor", har 2,6 millioner abonnenter, og hennes YouTube-kanal har mer enn tre millioner. De fleste av hennes innlegg inneholder objektivt ubehagelige videoer der hun kutter hudtetninger, forbereder wen og, oftest, klemmer pimples og blackheads.

Kosmetolog Lee er ikke den eneste som har mot til å erklære sin kjærlighet til akne. På forespørsel "puffer" kan du finne mer enn to hundre tusen videoer på YouTube, og på instagram finnes det separate sider som samler de beste videoene på emnet. Selv manikyrmestere er inspirert av kviser og skaper en troverdig negleliste i form av hudbetennelser (og de kan også knuses). Det er ikke noe klart svar på spørsmålet hvorfor mange mennesker er hemmelig eller klart besatt av å klemme akne, men det er flere vitenskapsteorier.

Gleden av frykt og avsky

En forståelig reaksjon på utseendet på sprengende akne er aversjon, som er direkte relatert til følelsen av frykt. Ifølge Daniel Kelly, lektor ved filosofien av Purdue University, er avsky en følelse som er viktig ut fra evolutionsperspektivet, et instinkt som hjelper å isolere seg fra fare. For eksempel unngår vi sykehus - fordi vi er redd for infeksjoner, ubehagelige lukter fra mat - fordi vi ikke vil være forgiftet, insekter og gnagere - fordi vi er redd for biter og ubehagelige konsekvenser fra dem. Og ifølge Kelly, på grunn av sin betydning, fokuserer avsky alltid på seg selv: mange mennesker kjenner følelsen når du ser en ubehagelig film, sitte vekk fra skjermen, men samtidig kan du ikke ta øynene av det som skjer der.

Siden avsky er en del av frykt, trykker vi på akne eller ser på denne prosessen av samme grunn som vi ser skrekkfilmer. Psykolog Nina Strominger mener at ønsket om å sette press på akne er mindre knyttet til ønsket om å oppleve ubehagelige følelser, men heller en interesse for frykt eller avsky som vi ønsker å tilfredsstille uten å ofre oss for mye. "Du er usannsynlig å gå inn i hundeklær for å få denne opplevelsen, men se en video på hvordan noen andre gjorde det," forklarer Strominger.

Kjærligheten til å klemme akne skyldes også rent fysiologiske årsaker. I henhold til naturalistisk Eugene Timonovo, alle menneskelige følelser (glede, interesse, sinne, avsky, frykt, og så videre) er i mandelen eller amygdala i tinnings av hjernen, og de er så tett sammenflettet med hverandre at atskilt fra hverandre er umulig. Dette betyr at vi noen ganger har motstridende følelser i situasjoner der reaksjonen ser ut til å være utvetydig. For eksempel ser vi horror filmer, et forferdelig monster opptrer plutselig på skjermen, vi er veldig redd, men da er vi fornøyde. "Å skremme deg selv er hvordan du skal slå på amygdala: Ikke bare frykt kommer ut, men også sine vakre naboer," sier Timonova.

Akne som et antidepressivt middel

Ifølge kosmetolog Sandra Lee innrømmer hennes tilhengere at klemt akne selv lindrer dem, og noen hjelper henne til å sove. Lees beroligende stemme og utseendet på sprengende akne gir noen abonnenter nesten fysisk nytelse - mange har skrevet til regnskapsforfatteren om den såkalte autonome sensoriske meridionalreaksjonen (ACMP).

En ASRM er en hyggelig prikk i kroppen, goosebumps, tilfredshet som vises som svar på visse lyder, lukter, visuelle opplevelser og handlinger. For eksempel kan dette være en reaksjon på å kjempe hår, hviske, avhengig av hva en person liker. Om fenomenet ASMR ble kjent for ikke så lenge siden, og det er fortsatt dårlig undersøkt av forskere, så det er umulig å bestemme rekkevidden av ting som gir folk en slik spesiell glede. Akne kan virkelig være et ASMR-forårsakende middel, spesielt som innhold, hvor de skriver om en autonom sensorisk meridional reaksjon på å klemme akne, mye. Generelt kan du i YouTube finne en stor mengde ASMP-video, og millioner av brukere abonnerer på noen spesialiserte kanaler.

Fobier og mani

Det er en ekstrem manifestasjon av besettelse med akne-dermatillomani. Dette er en selvskadelig oppførsel, eller selvharm, som er preget av stripping eller plukking av huden. I slike tilfeller konsentrerer personen oftest på akne, sår og andre hudegenskaper. Dette er en tvangsmessig oppførsel, der den fullførte handlingen gir tilfredshet og følelse av lettelse. Dermatillomania er sjelden, og i mange tilfeller er det en del av obsessiv tvangssykdom. Du kan teste deg selv for dermatillomani med en enkel test.

Tripophobia er mye mer vanlig - frykten for overfylte hull, og noen ganger bare hull og bobler. Den amerikanske psykologiske sammenslutningen har ennå ikke tatt med tripofobi i listen over psykiske lidelser, men likevel tiotusenvis av mennesker klager over kvalme, kløe, nervøs skjelving og angst, som vises ved synet av ulike åpninger. Hvis du opplever ubehag fra dette eller dette bildet, mest sannsynlig, er dette det.

Ifølge naturforskeren Evgenia Timonova har tripofobi en direkte påvirkning på ønsket om å legge press på akne - dette er, som det var, sin bakside. I videoen hennes på YouTube-kanalen "Alt er som dyrs," sa hun at dette er en annen evolutionsgave. Primater lider ofte av tropisk afrikansk miasis - stor koker med hull hvor larver ser ut, legges ned av en patogenflyg. Ifølge Timonov er det enda en teori om at menneskeheten ble kvitt ull i ferd med å bekjempe denne typen miasis. Afrikanske primater bruker mye tid til å fjerne parasitter selv og slektninger, og denne vanen er så kommet inn i deres levemåte som har holdt seg selv i mennesket: en trypophobia eller omvendt, ønsket om igjen og igjen for å klemme kviser. "Det gamle instinktet om kamp med parasitter slår seg på, noe som ikke bryr seg om hvordan du ser med en rød nese. Og så det er vanskelig å fokusere på en samtale med noen som har dukket opp på forsiden noe sånt som dette - på dette punktet det gamle programmet begynner å synge: "Ta bort, ta det bort umiddelbart," - avslutter Timonova.

Hvorfor fortsatt ikke presse akne

Til tross for at ønsket om å presse akne vanlig i mange mennesker, og tripofobnaya trang til å kvitte deg fra hud betennelser forståelig og ikke skamme seg, dermatologer og kosmetologer insisterer på at dette ikke er verdt. Av de populære argumentene er følgende: klemme kviser, er du hindrer naturlig foryngelse av huden og skade henne, skrens og gjøre skitt mer alvorlig betennelse og provosere fremveksten av nye kviser. Kosmetologer Yulia Shcherbatova og Ekaterina Vasilyeva fortalte om de andre negative konsekvensene av Daily Billboard.

"Rengjøring eller med andre ord, hudrensing bør gjøres av en profesjonell. Når noen bestemmer seg for å fjerne innholdet i den tørre komon eller det purulente innholdet som oppstår som følge av betennelsen, oppstår det alltid en mekanisk skade. Det er ledsaget av ødem av overflatelaget av huden, der sebaceouskjertelen er plassert. Som et resultat er munnen komprimert, og selve huden lukker muligheten for å evakuere det du ønsket å bli kvitt. Betennelsen øker, bakteriene aktiveres - og tilstanden forverres.

Akne knuses ofte med negler, forlater slitasje på huden og som et resultat av posttraumatisk pigmentering. En enkelt kvise er ikke forferdelig - den vil passere før eller senere, men pigmentet eller krateret vil forbli i ansiktet i flere uker eller måneder. Når det er mange slike lesjoner, oppstår arrdannelse, arrdannelse og etter akne. Konsekvensene er ikke så lett å eliminere: For det første er sliping og peeling selv ubehagelig, og for det andre, er slike prosedyrer utført i lang tid og er dyre.

Manuell rengjøring er en ferdighet som leger er spesielt undervist, og i lang tid. Det krever kunnskap om anatomi og fysiologi: du må forstå hvordan huden er ordnet, hvilke prosesser det tar for å unngå skader og komplikasjoner. I rehabiliteringsprosessen vil vi evakuere avfallsprodukter fra huden - dette er en del av akne-terapi, men en god lege vil alltid se etter årsaken til akne og behandle den. Sanitæritet i selve klinikken følger alltid med anvendelse av desinfeksjons- og antiinflammatoriske stoffer og et helt sett maskinvare og kosmetikk. Ingen har lenge revet tennene for seg selv, piercing ørene og brenner ut vorter - det er til og med gal å forestille seg. Ikke skade ansiktet ditt, og hvis du er bekymret for utslett, kom til resepsjonen til fagpersoner. "

"Akne er en purulent betennelse som finnes i de dype lagene i huden. Tenk deg en timeglass: Under mekanisk ekstrudering går en del av innholdet utenfor, og en del under trykk kommer inn i blodet. Dermed smittes infeksjonen videre. Klemme en kvise, du får minst syv nye. Og hvis du klemmer en pimple med skitne hender, kan du få en infeksjon. Du kan få erysipelas, og det er også isolerte tilfeller når folk døde av blodforgiftning etter at de presset en kvise. I tillegg er det visse områder i ansiktet der det er stor opphopning av blodkar - for eksempel den nasolabiale triangelen. Hvis det patologiske purulente innholdet kommer dit, går det rett til hjernen.

Den mest uskyldige tingen du kan få når du klemmer ut en kvise er post-acne arrene. De fleste ungdommer er kjent med dette problemet - cicatricial endringer, stillestående steder, ruts. Hver person som kommer til legen med akne og post-akne, klemmet ut akne. Alle har en historie: det var en eller to kviser, han klemte seg ut - syv, da viste tjue mer, og så - hele ansiktet i akne. For mange er dette enda et psykologisk aspekt, en vane - det er vanligvis ubrukelig å overtale slike pasienter. De vender seg til legen, allerede når hele ansiktet i potholes. Hva skal jeg gjøre hvis en pimple hoppet opp? Vi må vente på at det skal passere seg selv: leukocytter (blodceller) vil takle det. "

Hvorfor elsker noen mennesker å knuse akne?

Ikke mate brød, la klemme ut minst en liten kvise.) Dette handler ikke om meg selv, men om noen bekjente.

Av en eller annen grunn, når jeg leser spørsmålet, husket jeg umiddelbart apene, som i flere timer kan plukke ut insekter fra hverandres ull). Jeg har en mening om dette i denne forbindelse. Kanskje dette er en slags, så å si, atavism, arvet fra våre forfedre. Moderne moralske normer begrenser en person til full tilfredshet av behovet for å grave dypere inn i noe fra sine stipendiater, så noen bruker for dette formålet mann / kone / barn / venner, knusende akne, rive av huden brent i solen eller sublimere deres behov for "plukking "noe annet: plukke opp gåter, gjentatte ganger plukke opp korn, montere og demontere mekanismer uten årsak, etc.

Lekete penner: Hvorfor crush acne er så fint

Socks Dr. Pimple Popper fra Sandra Lee Gavebutikk

På Internett blir siden av Sandra Lee stadig mer populær, hun er en skjønnhetspleie som registrerer svarte flekker, akne nekropsy og andre ubehagelige ting på video. Vi bestemte oss for å finne ut hvorfor tre millioner mennesker bestemte seg for å abonnere på "Dr. Pryschevidydvatelya" -kontoen.

Kosmetisk rengjøring - En av de mest populære prosedyrene som bare finnes i skjønnhetssalonger. Avhengig av tilstanden til huden, anbefales det at de gjøres hver sjette måned, kvart, måned. Spesielt rensing hjelper eierne av problematisk, fet og kombinert hud, som ofte må tilbringe en halv time for å dekke opp betennelser og svarte prikker. Rengjøring kan være mekanisk, laser, ultralyd, vakuum og atraumatisk (den er basert på fruktsyrer). Vanligvis velger legen den metoden som passer til pasientens hud.

Hvis huden er problematisk, er det subkutan betennelse, purulent utslett, akne, du må konsultere en skjønnhetspleie eller hudlege. Spesialisten selv bestemmer hvilken effekt som skal gjelde. Hvis det ikke er noen spesielle problemer, så vil et alternativ gjøre det.

- Kosmetolog Kristina Komissarova forklarer.

Selv om rensing er veldig populært, og for mange er de like vanlige som å betale regninger eller gå til matbutikken, så langt har de blitt holdt bak lukkede dører på skjønnhetssalonger. Svært få mennesker er glade for å se at fettkolonnene eller oksidert sebum blir presset ut av huden. Ikke alt rensing ser imidlertid skremmende ut. Ifølge Kristina Komissarova er støvsuging av ansiktet ved hjelp av en støvsugerlignende enhet veldig populær blant klienter. Legen drar bare spissen over ansiktet og smusset går straks inn i tanken - det er ingenting galt med denne prosedyren. Forresten, for bare et par måneder siden, gjorde en lignende maskin for hjemmebruk støy på Internett: løftet om enkel og rask rengjøring av porene hjemme lyder bedre enn noe eventyr.

Den samme støvsugeren for porene

Sandra Lees konto, hun er Dr. Pimple Popper er en annen historie. Her ser du hvite kolonner av fett, kryper ut av lilla betennelser, og forskjellige cyster (store og små), og alle slags tilstoppede porer. Vi vil ikke anbefale å se på disse videoene til hjertets svake, åpne dem for mat og vise dem til kollegaer. Tre millioner mennesker meldte seg til Sandra på YouTube alene og nesten så mange - 2,6 millioner - på Instagram. Så mange som tre millioner mennesker liker å se på videoer der de klemmer på akne.

Sandras kollega, dermatologen Sam Banting, forklarer det enkelt. I hennes video "Hvordan presse ut acne" (spoiler: ingen måte), tilbyr hun å abonnere på Dr. Channel. Pimple Popper, for ikke å nå ut for dine egne betennelser. Du vil bli fornøyd, og ansiktet ditt vil forbli trygt og sikkert. Blant annet må du ikke skade deg selv - normal belysning på badet, nektelsen av forstørrelser av speil og saks: Hvis du kutter neglene under roten, blir det ikke noe å knuse akne. Noen i slike tilfeller kommer av på de som kom til hånden - dette kan også føre til ubehagelige konsekvenser: arr og pigmentering.

Jeg rengjør ikke ansiktet profesjonelt. Hvis kviser ser ut, trykk forsiktig på dem selv eller stol det på min kone. Ikke mat henne med brød - gi noe å klemme ut. Noen ganger, hvis hun har stress, spør hun seg selv om å vise ryggen min og "knuse noe". Jeg liker ikke det veldig mye, men hvis hun er fornøyd, vel,

- Del med oss ​​Vahan, 32, selgeren av gadgets.

Et slikt behov for å ta noe av hendene i øyeblikk av stress kalles fidgeting (eng. "Fidgetting, nervøs") og separate gadgets ble oppfunnet for å bekjempe dette. Den samme spinner kan godt distrahere fra ønsket om å rykke med foten eller presse akne. Og hvis du vil trykke på noe, se i kioskene med en hvilken som helst nonsensfidget terning - en kopi av Kickstarter-leketøy, som helt består av knapper og brytere.

Hvis hendene dine er trukket mot ansiktet ditt - hold dem med noe som Fidget Cube.

Nøye oppmerksomhet til prosessen med å rense huden har sine fordeler. Alle disse støvsugere for porene, videoer med rensing og populariteten til svarte masker sakte, men sikkert, ta med seg selvomsorgen ut av tabuområdet. Hvis det tidligere var ordet "pimple", ble stemmen ufrivillig senket, og øynene ble sjenert avledet til siden, i dag kan huden diskuteres med venner og bekjente. Det har fordeler og ulemper. På den ene siden kommer informasjon om riktig omsorg for deg selv raskere fra de som besøker skjønnhetspleiepersonen til de som avstår fra det. På den annen side flyr myter og legender bort med hastigheten til en skogbrann. For eksempel led arkitekt Andrei, 38 år, i sin tid fra råd fra ubekreftede kilder:

I ungdomsårene hadde jeg akne og noen ganger akne. Min søster leser da kvinnenes magasiner og legger eksperimenter på meg. Jeg dampet ansiktet mitt, hun knuste mine svarte flekker i T-sonen, og deretter strammet hun porene med en spesiell tonic. Jeg husker at dette ikke alltid hjalp, og jeg var sint på søsteren min. Senere begynte han å gå til en profesjonell skjønnhetspleie, hun gjør en ultralydrengjøring for meg. Det er ikke så smertefullt og effektivt.

Ikke gjenta sine feil og løp til en profesjonell. På samme tid velger du et forsøksprogram og løser et par hudproblemer.

Hva å gjøre hvis du liker å knuse akne

Mange mennesker liker å sette press på akne, og til og med innse at det er skadelig, kan ikke stoppe dem. Hvorfor skjer dette? Og hva skal du gjøre hvis hendene dine klør, og hver pimple har skyggete øyne, noe som gir ubehag til du blir kvitt den minste akne?

Hvorfor liker folk å trykke på huden akne

Ofte vil ønsket om å klemme akne oppstå når det er funnet på ansiktet. Og dette er forståelig, fordi det er så merkbart i speilet, og spesielt rundt. Og så begynner det å synes at alle rundt vil definitivt være oppmerksomme på kvise, de vil begynne å undersøke og le. Så vokser det psykisk i størrelse, og en person presser det ufrivillig ut. Dette skyldes et psykologisk problem når eieren av en akne mener at hans utseende bør være perfekt.

Det er også problemet med mangel på bevissthet. Mange tror at hvis akne er moden og er i ferd med å bryte, vil klemme bare øke hastigheten på prosessen med å kvitte seg med hudproblemet. Som et resultat forstår personen ikke hvorfor antallet akne øker, men fortsetter å "hjelpe" dem. Ofte, etter å ha lært at klemme sårene provoserer deres akselerert vekst, slutter han å berøre dem.

Hvordan presse akne, hvis du vil

Hvis du virkelig liker å trykke på akne, bør du følge anbefalingene som vil bidra til å redusere skadelige effekter av ekstrudering. Det anbefales at du utfører denne prosedyren om kvelden. Du kan også høre på hva Komarovsky forteller om barnas akne og andre betennelser.

1. Før du fortsetter med prosessen, er det nødvendig å behandle huden med antibakterielle midler: servietter, spesiell såpe, tonic. Det er nødvendig å bruke sterile bomullsputer for hvert problemområde.
2. Vask hendene dine før du berører akne. Videre, hvis du trykker på noen få acne, er det nødvendig å vaske før hver ekstrudering.
3. Etter frigjøring av pus, fjern den med en steril bomullspinne fra overflaten, unngå kontakt med omgivelsene.
4. Ikke bruk kosmetikk på området ekstrudert akne, beskytt mot hårspray.
5. Pass på at du berører det berørte området så lite som mulig, for ikke å introdusere infeksjonen.
6. Skygge området med ekstrudert akne fra eksponering for sollys.

Hvorfor elsker noen mennesker å knuse akne?

Hvorfor elsker noen mennesker å knuse akne?

Av en eller annen grunn, når jeg leser spørsmålet, husket jeg umiddelbart apene, som i flere timer kan plukke ut insekter fra hverandres ull). Jeg har en mening om dette i denne forbindelse. Kanskje dette er en slags, så å si, atavism, arvet fra våre forfedre. Moderne moralske normer begrenser en person til full tilfredshet av behovet for å grave dypere i sinnets sinn fra sine stipendiater, så noen bruker til dette formål mann / kone / barn / venner, knusende akne, rive av huden brent i solen eller sublimere deres behov for kvote; kovyryaniequot; noe annet: plukke opp gåter, gjentatte ganger plukke opp korn, montere og demontere mekanismer uten årsak, etc.

Folk tror at pimpleet vil passere raskere. De tror at væsken er blitt fjernet, og såret vil helbrede raskt. men nei. en infeksjon under huden sprer seg og en ny pimple kommer ut. og den personen som allerede er ute av vane klemmer en ny pimple.

Jeg er personlig irritert av folk som ønsker å presse akne ut av gode hensikter, til alle rundt dem. og de bryr seg ikke hvor disse akne er. Min klassekamerat var i operasjon etter å ha klemmet pimpleet.

Jeg tenker i ungdomsår - dette er en måte å avlaste stress på (på grunn av misnøye med ens eget utseende, vanskelige forhold til andre, på grunn av en liten personlig opplevelse), og i voksen alder er de under press fra vanen!

Det er bare at folk ikke gir folk prosessen med å klemme og sprekke av akne, hudormer. Det ser ut til at huden blir renere. Rødhet og betennelse vil passere fort. Kanskje ikke så nervene beroliger eller vet ikke hvordan du skal ta hendene dine, mer nyttige ting enn å plukke akne. mange akne rettsmidler. Selvfølgelig hjelper halvparten ikke mye. Og selvfølgelig vet mange også om det. Noen mennesker har et rent ansikt siden barndommen, som må gjemme akne og ål alle sine liv. (Denne lykkelige halvdelen er en kvinne) så om Tom tenker ikke engang på det. En annen akne, andre mindre. Men for den kvinnelige halvdelen har hver akne et globalt problem som vises i ansiktet. Og mange bruker mye penger på å løse dette problemet.

For alt jeg ikke svarer, har jeg et ønske om fortreffelighet. Når jeg ser - ufullkommenhet - kvise, så er det umiddelbart et ønske om å ødelegge det. Eller klem, eller cauterize, eller tørk eller gloss over. Du må regelmessig gå til skjønnhetspleie for rengjøring, og regelmessig ta vare på huden din, så det er ikke noe å ekstrudere.

hver person har sine egne dumme vaner, og dette er en av dem

Hvorfor klemmer noen mennesker pimples på spørsmålet alle vil svare på sin egen måte, noen liker bare å klemme dem ut og noen mener at de vil gå raskere, og derfor har vi hundre svar. Det viktigste, slik at det ikke skader helse, bare se på huden, spesielt nå kan du finne og velge mer enn ett medisin i et apotek.

når de ser ut, vises et vill lyst umiddelbart slik at de forsvinner, så de blir knust, selv om dette ikke løser problemet, men kløe.

Jeg forstår at dette er en morsom ting for dem, som om noe kom ut av huden da jeg var liten, jeg likte å gjøre dette til noen, nå skjuler det meg bare å gjøre det til noen andre Jeg kan vel, jeg kan ikke si at jeg liker det.....

Hvis det er ærlig, er de 14 årene og akne klatre som jeg ikke vet at det var moren som prøvde å knuse henne før, men jeg ga henne ikke, og på grunn av dette er jeg ikke pimply (hemmelig, i motsetning til hennes mor, knuser hun dem hele tiden), på den ene siden skyldes dette sa at fra dette vil de raskt passere og de passerer ikke nifiga, men tvert imot begynner de å klatre enda mer og er mer merkbare PS Beklager feil i 14 år

Ups, dette er noen mennesker; - Jeg) Tilsynelatende påvirker den uoppfylte barndomsdrømmen om å bli lege. Og så, tross alt, en mini-operasjon. I min unnskyldning kan jeg si at jeg håndterer denne forferdelige virksomheten utelukkende under sterile forhold og med sterile instrumenter. Og takket være mange års praksis fjerner jeg betennelsen nesten smertefritt og alltid uten konsekvenser.

Jeg er veldig fascinert av prosessen, og jeg liker å observere hvor grov og rød hud med svarte ål blir jevn og sunn.

Hvis du ikke spiser deg med brød, men gir noe å presse ut, til og med noe som ikke forstyrrer i det hele tatt og ikke engang merkbar for andre, sannsynligvis snakker vi om såkalt obsessiv-tvangssykdom, som ikke er så forferdelig, men fortsatt en mental avvik. Slike mennesker liker også å trekke ut hår, ta av skorpe fra sår, grøder. De føler seg ubehagelig hvis de vet at tråden stikker på lommens knapp, for eksempel, eller hvis det bare er noe skitt på klærne. Det er mange eksempler. Det antas at alle mennesker på jorden generelt lider av denne eller den typen OCD.

Spørsmål om emnet:

Som min kone sier, "de brøt kule"; Og hun sa, prikolnoquot; knuse akne, koke, kulde, etc. Men jeg finner ikke noe morsomt om det, hele min rygg gjør vondt = (Personlig, jeg liker ikke å plukke alt

Kjære jeg

Kvinners underholdningsside

 • hoved~~POS=TRUNC
 • Diverse åpen barnemeny
  • sitater
  • humor
  • Ordsprog og ordsprog
  • hus
  • rekreasjon
  • arbeid
  • kjendiser
 • Beauty åpen barnemeny
  • kosmetikk
  • Kroppspleie
  • Mask Oppskrifter
  • Hårpleie
  • Sminkhemmeligheter
  • Plastikkirurgi
 • Mote åpen barnemeny
  • sko
  • klær
  • tilbehør
 • Helse åpen barnemeny
  • sykdom
  • Vekttap
  • Pro massasje
  • gynekologi
  • Cellulitt behandling
  • Folkemedisin
 • Kjærlighet og forhold åpner barnemeny
  • ekteskap
  • bryllup
  • relasjoner
 • Slå opp barnmenyen
  • dietter
  • Spis riktig
  • Oppskrifter åpne barnemenyen
   • frokoster
   • supper
   • Andre kurs
   • salater
   • sauser
   • snacks
   • desserter
   • baking
   • drikkevarer
   • ruller
 • Barn åpen barnemeny
  • Tips for moms
  • Graviditet og fødsel
  • Utdanning og utvikling
 • Needlework åpen barnemeny
  • Gaver
  • jobbing
 • horoskop
 • Drøm fortolkning
 • tester
 • nyheter

Kontrollpanel

Siste kommentarer

 • Iztemnoti å skrive Hva skjedde med ansiktet og figuren av Anna Khilkevich: bilde før og etter plast
 • Ksenia252525 å skrive Oh, det gjør vondt: 8 ubehagelige, men svært effektive skjønnhetsprosedyrer
 • Adelina å registrere 11 grunner til at skilsmisse er bedre enn et mislykket ekteskap
 • ntchezhidova å registrere Hvordan fjerne rynker i pannen raskt og effektivt. De beste måtene å bekjempe rynker på pannen hjemme
 • Dame på menyen på losningsdagen på bananer med melk, kefir. Kvinners magasin

Om kvinners side Sweetheart I

Denne ressursen er laget for jenter og kvinner. Her finner du interessante og informative artikler om ulike temaer. Hver publikasjon inneholder bilder og videomateriale.

Kvinnenes nettsted "My dear Self" er en portal som består av slike populære seksjoner som: nyheter, horoskop, drømbok, tester, skjønnhet, helse, kjærlighet og relasjoner, barn, mat, mote, håndverk og andre.

Vår kvinners portal gir besøkende de optimisme og skjønnhet som kan tilfredsstille enhver kvinnees smak. Oppskrifter av kulinariske retter vil gjøre at du ikke slipper mannen og holder et godt, lyst forhold.

Kvinnenes magasin, online utgaven av "Min kjære" oppdateres daglig med relevante artikler om ulike temaer. Med oss ​​kan du lære om de mange sykdommene og tradisjonelle medisiner som kan kurere dem. Alle slags oppskriftsmasker som kan støtte ungdom i lang tid.

Dermatillomania: Hvorfor liker vi å klemme på akne?

Når en ekkel pimple vises på huden, har de fleste av oss en tendens til å kvitte seg med det. Men noen mennesker liker det så mye at de ikke kan stoppe!

Hva er årsaken?


George Rudy / Shutterstock.com

Denne atferdsforstyrrelsen kalles dermatillomani. Dette psykologiske problemet, i siste instans, kan føre til tragiske konsekvenser.

Hvordan manifesterer seg det og er det mulig å takle det?

Dermatillomania er en psykisk lidelse som manifesterer seg i den konstante, til og med obsessive, skrape av huden, skrape og skade andre på en lignende måte.

Obsessivt ønske om å velge hud er ikke så sjelden. Ifølge statistikken lider ca 4% av mennesker av dermatillomani. Men eksperter mener at denne prosentandelen er sterkt undervurdert: faktisk påvirker dermatillomani ca. 15% av befolkningen.

Vanligvis begynner trangen til å presse akne hele tiden å manifestere seg i ungdomsårene, når vi først finner akne på pannen og begynner å presse den.

Oftere lider jenter av dermatillomani, fordi gutta er mer avslappet over hudfeil.

Den nest vanligste alder av utbruddet er fra 30 til 45 år. I fare er de som har på de synlige områdene i huden unaesthetiske problemer, ledsaget av kløe.

Ikke bare akne...

Dermatillomania refererer til spekteret av obsessive-kompulsive lidelser. Det manifesteres ikke bare av det vedvarende ønske om å legge press på akne, men også av andre obsessive handlinger.

   trichotillomania: trekker ut "uønsket" hår (inkludert plukking øyenbryn);
   onychophagy: nibbling av negler og agnails;
   biter leppene og indre overflaten av kinnene;
  kamme jade og leppe sprekker;

Mange mennesker kan ikke engang mistenke at de har en psykologisk sykdom, og tror at de lider av en dårlig vane.

årsaker

Dermatillomania forekommer aldri på jorderivå. Årsaken er en mental ubalanse når en person er ubevisst glad for å finne en skrape på huden slik at den kan bli revet.

Problemer kan bli skjult så dypt at det er nesten umulig å identifisere dem selv. Disse kan omfatte:

   undertrykte negative følelser (sinne, vrede, skuffelse);
   en følelse av mangel på oppfyllelse, skam og lavt selvtillit;
   skyld og ensomhet;
  depresjon, apati og stress.

Klinisk psykolog Alexandra Rivière-Lecar fortalte følgende:

Personer som er rammet av en forstyrrelse som dermatillomani, ønsker ikke å skade seg selv for å lindre sine uutholdelige følelser eller gjenvinne kontroll over kroppen sin, som de som er selvmord eller selvforbrenning. Ved deres oppførsel søker dermatillomaner en hyggelig handling som tjener som trøst når de plages av anger eller samvittighet.

symptomatologi

Denne lidelsen kan manifestere seg på forskjellige måter. Imidlertid har psykoterapeuter identifisert noen av de viktigste symptomene på dermatillomani.

Når man oppdager nye pimples og andre hudproblemer, opplever en person en bølge av styrke.
Under "prosedyre" er det en kortsiktig lindring. Pasienten får spenning, glede og avslapping.
Etter å ha skrapet eller klemme en person, går det umiddelbart inn i en frustrasjonstilstand, noe som resulterer i ønsket om å gjenta alt igjen.
Ønsket om å skade huden kommer spontant, hvor som helst.
En person studerer ofte sitt ansikt i et speil på jakt etter et problemområde.

Den neste prosessen med "prosedyrer" utløses alltid av et bestemt sett med følelser, dvs. det avhenger av mental tilstand.

Hva er farlig dermatillomani?

Overdreven klemming av akne, å trekke ut av håret, bite av burrene, plukke og kaste sårene kan signalere alvorlige psykiske problemer (som for eksempel OCD og klinisk depresjon).

I tillegg kan folk som lider av dermatillomani, forårsake alvorlig skade på huden. Ofte brukes ikke bare negler og tenner, men også manikyrverktøy og andre skarpe gjenstander.

Konstant klemming av akne og andre handlinger fra denne serien kan forårsake hudinfeksjon og forårsake betydelig skade på utseendet.

Hvordan forstår jeg at jeg har dermatillomani?


Afrika Studio / Shutterstock.com

Hvis du klemmer på akne, betyr det fortsatt ikke noe. Denne tiltak passer godt med daglige hygieneprosedyrer.

For å forstå om du er sunn eller lider av dermatillomani, prøv å ærlig svare på en rekke spørsmål:

Hvor ofte utfører du slike "prosedyrer"?
Hvor mye tid tar det hver dag?
Hva forårsaket ditt ønske om å trykke på akne? Er det ikke påtrengende?
Har du etter denne skaden, irritasjon og nye hudutslett?
Er det arr og / eller ikke-helbredende sår på kroppen din?
Hvor mye påvirker problemområdene dine kommunikasjonsevner?

Hvis du hele tiden må skjule eksterne feil med sminke, klær, hår og samtidig plutselig ble forelsket i ensomhet og begynte å unngå støyende selskaper, bør du definitivt søke hjelp fra en terapeut.

Dessverre er det umulig å kurere deg selv av dermatillomani selv. Du kan ikke bare ta og forlate det obsessive ønske om å klø, knuse og ripe.

Hva skal jeg gjøre?

Dermatillomania er ikke en fysisk sykdom i huden, men et psykologisk problem hos en person, derfor bør en psykoterapeut behandle den. Men først må du gå til en avtale med en hudlege for å eliminere sannsynligheten for hudsykdom.

I tillegg er enhver form for sport, så vel som tilstedeværelsen av hobbyer og hobbyer, gode verktøy i kampen mot dermatillomani.

Ikke alle som klemmer pimples lider av psykisk lidelse. Kløe på huden kan skyldes en normal allergi eller et annet dermatologisk problem. Så ikke nøl med å konsultere en spesialist!

Liker du å klemme på akne? Dette kan tyde på en uvanlig lidelse...

Kvinner er mer sannsynlig å presse akne og få mer glede av det enn menn

588 Visninger

Liker du å trykke på akne? I så fall kan du ha en uvanlig psykisk lidelse, kjent som en tendens til utrydding. Forteller Marketium-utgaven

Men la oss ta et dypere utseende. Hva er akne? Dette er en papule som vises på ansiktet eller kroppen som et resultat av blokkering av porene.

Hvis du ser nøye ut, ser du de minste hullene i ansiktet ditt - det er porer. De inneholder hårsekk og sebaceous kjertler. Sistnevnte er ansvarlig for produksjon av talg, som har til formål å smøre huden. Noen ganger, av forskjellige grunner, er dette fettet mer enn nødvendig. Sammen med døde hudceller og mikrober, fører det til tilstoppede porer og utseendet til disse forferdelige acne.

Ifølge studier er kvinner mer sannsynlig å presse akne og få mer glede av det enn menn. Med andre ord, blant det rettferdige kjønn, er tendensen til eksorcisme høyere. Ifølge andre, snakker denne lidelsen om et underbevisst ønske om å legge merke til huden.

Gleden av denne tvetydige prosessen oppstår fordi hjernen produserer dopamin, en nevrotransmitter produsert av nervesystemet, som er ansvarlig for følelsen av glede og er vanedannende.

Her er en historie. Hvis du klemmer ut akne, føler du deg fornøyd, så har du sannsynligvis en tendens til å bli kvitt. Verdt å tenke!

Bli med på grupper "MyDay" på Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Vkontakte, hold deg oppdatert! Vi publiserer bare det mest interessante!

Flere Artikler Om Typer Acne