Om håndkrem, husker vi bare om vinteren, når huden skiller seg ut fra kulde og vind. Men det er bedre å ikke gå til ekstremer og alltid holde et rør av krem ​​med deg - spesielt hvis huden på hendene er tørr. Forresten, fortell deg nå hvorfor det blir så og hva du skal gjøre med det.

 • Tørr hud: hovedtegnene
 • Årsaker til tørrhet
 • Riktig pleie for tørr hud
 • Sesongpleie
 • Håndbad
 • Ernæringsregler for tørr hud
 • Forebyggende tiltak
 • Care Product Review

Tørr hud: hovedtegnene

Tørr hud kan skyldes enten en genetisk predisponering eller eksterne faktorer, som for eksempel bruk av mislykkede utvalgte kosmetiske produkter eller alvorlige værforhold.

Tørr hud holder ikke fuktighet godt, fordi det naturlige beskyttelseslaget er skadet - lipidmantelen. Spesielt ofte, er tynne hudområder påvirket av dette problemet: øyelokk, hender, nakke, decollete område.

Årsaker til tørrhet

Hvis vi ikke snakker om atopisk dermatitt eller eksem, så er det flere grunner til tørr hud på hendene.

Hyppig håndvask med aggressive rensemidler og bruk av bakteriedrepende geler (spesielt viktig for leger og sykepleiere).

Bruk av kjemikalier til husholdninger uten hansker.

Forsømmelse av omsorgsprodukter.

For ofte bruk av skrubbe og som et resultat brudd på integriteten til epidermis beskyttende barriere.

Arbeid med kjemiske reagenser, løsningsmidler og andre aggressive stoffer.

Ekstreme værforhold: varme eller omvendt, alvorlig frost og isete vind.

Lav luftfuktighet i rommet er et vanlig vinterproblem, for når sentralvarmen er slått på, er luften vanligvis overdreven.

Bruk alltid vernehansker før rengjøring eller vasking. © iStock

Riktig pleie for tørr hud

Håndpleie er ikke begrenset til krem ​​alene, spesielt hvis du bare tar det ut av esken i nødstilfeller. En enkel omsorgsplan vil bidra til å holde hendene dine i topptilstand.

Vær oppmerksom på hvordan du vasker hendene og hvor ofte du gjør det. Hvis tørre hender - ditt konstante problem eller arbeid krever at du vasker hendene mange ganger om dagen, bytt den klassiske klumpen eller flytende såpe til en mer mild kremrenser.

Det er viktig å begrense kontakten i henderhuden med husholdningskjemikalier, for eksempel når du vasker: bruk hansker eller erstatt produktene med fuktighetsgivende og hypoallergeniske.

Håndskrubbe er ikke veldig populær, men det vil ikke skade for å få det. Regelmessig (et par ganger i uken) eksfoliering fjerner døde hudpartikler av epidermis og forårsaker at cellene oppdateres raskere. Huden blir ikke bare mykere og mer øm, men også bedre oppfatter de gunstige substansene som er en del av midler til etterfølgende omsorg.

Håndkrem skal stå på nattbordet til hver kvinne (den andre kan kastes i posen, og den tredje - i skuffen på kontortabellen). Uten den blir håndhudet gammelt for tidlig.

Som en nødprosedyre for rask gjenoppretting, bruk en maske for hendene: det kan enten være et spesielt verktøy eller en hvilken som helst fettete krem ​​som er brukt med et tykt lag. Bruk bomullshansker på toppen.

Bruk håndkrem flere ganger om dagen. © iStock

Sesongpleie

Som med forsiktighet i ansiktet endres hudpleieordningen avhengig av sesong.

For huden er dette den vanskeligste perioden når frostene og piercing vinden på gaten kombineres med tørr innendørs luft. Husk å bruke hansker og hold en nærende håndkrem med deg. Og som en nødsituasjon må du bruke spesielle væsker for grov hud.

Bare problemfri tid hvis du ikke er i et tørt og varmt klima. Fuktighetskrem hjelper til med å ta hendene i orden, pluss ikke glem om kutellikkolje.

De er preget av et forandringsbart klima, på kalde dager fokuserer på hudens næring og på varme dager - på fuktighetsgivende.

Håndskrubbe gjør huden mer øm og myk. © iStock

Håndbad

Før du bruker kremet, kan du lage et 10-minutters bad med havsalt til hendene. En teskje salt er nok for en liten beholder: den vil nærme huden med mikroelementer og fukte den.

Etter badet må du ikke tørke hendene tørke, bare ta dem med et håndkle. Påfør deretter kremet.

Balansert diett for tørr hud

Forskere har ennå ikke kommet til enighet om muligheten for å ta vitaminer for å forbedre hudtilstanden. I dag tror leger at en person må få de nødvendige stoffene fra mat. Derfor er det universelle rådet å justere dietten slik at menyen opprettholder en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett.

Det regnes som deres universelle onde, men faktisk snakker vi om fettsyrer, som huden ser frisk ut og strålende ut. Fettsyrer finnes i matvarer som vegetabilske oljer, frø og nøtter, noen fisk.

De er kjent for å være rike på friske grønnsaker, bær og frukt. Selv om innholdet av nyttige stoffer i frosne frukter, ifølge de nyeste vitenskapelige dataene, ikke er mye mindre. Mesteren i konsentrasjonen av vitaminer og mineraler kan kalles spinat, rik på vitaminer B, C, E, jern, kalsium, kalium og magnesium. Men alle grønne grønnsaker er utrolig gode for hudens helse.

Forebyggende tiltak

Disse tipsene vil bidra til å forhindre ubehagelig peeling av hendene på hendene - så ta dem til å merke seg.

Rengjør huset og vask opp vaskene strengt med hansker: rengjøringsmidler (selv om det ikke er "unngå kontakt med hud") inneholder en høy konsentrasjon av aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer). Det skader ikke oppvasken og VVS, men huden på hendene vil definitivt tørke ut.

Varm hansker lagret millioner av hender fra å tørke ut og svinge, noe som betyr at din vil bli frelst. Nyttig liv hacking: Sett et par hansker i lommene på hver av jakker, og bære et par "på vakt" i vesken din.

Årsaker og behandling av tørr hud på hender og føtter

Huden er en svært viktig og funksjonell del av kroppen som reflekterer menneskets indre helse. På overflaten kan det oppstå feil og forstyrrelser som vitner om en eller annen funksjonsfeil i kroppen eller om noen sykdommer.

Videre kan problemer oppstå selv med forsiktig omsorg for henne. En av disse feilene er overdreven tørrhet i huden som oppstår på hender og føtter. Årsakene til dette kan være svært forskjellige.

Hovedårsakene og skadelige faktorer som forårsaker tørrhet på hender og føtter

Et slikt ikke veldig hyggelig symptom er vanligvis forårsaket av ulike faktorer, som kan være både indre og eksterne.

 • Tørking av huden oppstår ofte på grunn av langvarig eksponering for ekstrem kulde, frost og blåsende vær. Og dette fenomenet skjer hos folk som er i forhold med lav luftfuktighet (vanligvis om vinteren, i rom med oppvarming slått på).
 • Bruk av aggressive vaskemidler uten bruk av vernehansker. Skader kan skyldes vanlig såpe eller vaskepulver.
 • Utilstrekkelig hudpleie er en av hovedfaktorene. Eller feil valgt kosmetikk for kroppspleie.
 • Alderrelaterte endringer i kroppen.
 • Årsaken til tørrhet blir ofte epilering.
 • Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er allergiske reaksjoner, indikerer ofte et brudd på noen metabolske prosesser i kroppen.
 • Tørr hud er noen ganger forårsaket av svært lavt hemoglobin, anemi.
 • Dysbacteriosis provoserer problemer med huden til personen.
 • Feil og ubalansert ernæring.
 • Utilstrekkelig væskeinntak.
 • Når du har ubehagelige eller smale sko, blir føttens hud tykkere, noe som resulterer i alvorlig tørrhet og sprekker.
 • Bruk syntetiske klær.

Forsiktig! Ofte er det tilfeller der tørr hud er kronisk, peeling og vekter oppstår på overflaten av epidermis. Dette er manifestasjoner av mer alvorlige helseproblemer som krever spesiell oppmerksomhet.

Sykdommer, symptomer som er tørr hud

Dette ubehagelige symptomet forekommer ofte på bakgrunn av en sykdom:

 1. Svampesår i huden (for eksempel mykose, dermatitt).
 2. Ulike hudpatologiske tilstander (psoriasis, atopisk dermatitt).
 3. Diabetes og andre forstyrrelser i aktiviteten til kroppens endokrine system.
 4. Allergiske reaksjoner.
 5. Parasitter forårsaker også tørr hud på hender og føtter.
 6. Kvinner som har tid til overgangsalderen lider oftest av tørre epidermier. Dette skyldes hormonelle forandringer i kroppen.
 7. En sykdom kalt ichthyosis bidrar til utseendet av tørre skalaer på overflaten av huden.
 8. Forstyrrelser i nyrene fører til store væsketap, og som et resultat oppstår dehydrering i hudens vev.
 9. Sykdommer i mage-tarmkanalen, som fremkaller metabolske lidelser. Resultatet er at hele kroppen, inkludert dermis, lider av mangel på vitaminer og livgivende fuktighet.
 10. Vitaminmangel.

Tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke som helst av de listede sykdommene, krever komplisert behandling. En velvalgt terapi rettet mot den oppdagede sykdommen, samt nøye kroppspleie, hydrering og ernæring er avgjørende.

Medisinske preparater for å eliminere tørr hud

For å unngå tørking og skade på huden, er det nødvendig å sikre effektiv daglig pleie som er rettet mot fuktighet og næring. Beskyttelse mot miljøirritanter er også viktig.

Først og fremst bør ulike foci av betennelse, desquamation, kløe, etc. fjernes på overflaten av dermis. For å oppnå dette må du bruke verktøy som inkluderer:

 • Occlusal komponenter som bidrar til utseendet til en slags beskyttende film på huden. Men slike verktøy kan ikke eliminere årsakene til dehydrering.
 • Ikke-okklusive stoffer er glyserin, kollagen, hyaluronsyre, urea, melkesyre, etc.
 • Antioxidanter (vitamin E og C).
 • Elementer for ernæring av dermis, for eksempel vitamin F, linolje, essensielle fettsyrer.

Også for å gjenskape beskyttelsesbarrieren til dermis, er fysiologiske lipider nyttige, som også kalles ceramider.

Vær oppmerksom på! Blant de farmasøytiske preparatene som er rettet mot å eliminere symptomene på tørr hud, er følgende:

 • "Belobaza" - myker epidermis
 • Dexpanthenol stimulerer regenerering
 • Pantoderm, Psoricap, Balzamed, Vaselin, Elovera, Glycerol og mange andre.

Folkemidler for tørr hud på hender og føtter

For å takle denne sykdommen kan du bruke en rekke populære oppskrifter, preget av enkelhet og effektivitet. Hovedbetingelsen her er regelmessigheten av prosedyrene for kroppspleie.

Det anbefales å bruke oljer i kombinasjon med andre fuktighetsgivende stoffer:

 • For huden på hendene: Du må legge til 1 skje varm varm vegetabilsk olje til en liten mengde vanlig krem, i denne blandingen for å komme inn ganske mye sitronsaft. Det resulterende stoffet påføres huden og bærer hansker, legger seg over natten. Denne løsningen anbefales hver uke.
 • God for å håndtere tørr hudvalle, hvorfra du kan lage bad for huden på hender, så vel som for føttene.
 • Tradisjonell medisin anbefaler å eliminere overdreven tørrhet og grovhet i beinets hud med et grønt eple, hvorfra du må lage potetmos og ved hjelp av gasbind for å feste den til beina. Bruk sokker over denne komprimeringen. Denne prosedyren gjøres best før sengetid, slik at produktet fungerer hele natten, og om morgenen trenger du bare å vaske føttene og smøre med en spesiell krem.
 • Veldig godt fuktet vann fra rå poteter med tilsetning av linfrø og en liten mengde vann. Denne blandingen skal kokes på en liten flamme til den er litt tykk. Deretter, når det er avkjølt, bruk blandingen på føttene, skyll av etter en halv time og bruk en nærende krem.
 • Du kan i hjemmet lage en fuktighetskrem som passer for hender og føtter. Dette vil kreve en naturlig yoghurt med olivenolje. Påfør det flere ganger i løpet av dagen.

En annen god oppskrift: en spiseskje med vanlig krem ​​for barn, noen dråper glycerin, en dråpe vitamin A og E. Alle ingrediensene blandes grundig og påføres hender og føtter flere ganger om dagen.

Sunn hud helse produkter

Mange mennesker, og legger stor vekt på tilstanden til sin egen hud, får dyr kosmetiske produkter til å ta vare på det, men glem så viktig øyeblikk som riktig ernæring og bruk av akkurat de produktene som gir kroppen den største mengden næringsstoffer som bidrar til en sunn kropp generelt.

Dermatologer mener at den vakre huden er direkte relatert til god helse

Det er veldig viktig å regelmessig spise sjømat som inneholder sink, omega 3 og andre nyttige elementer, på grunn av at tørrheten i huden reduseres og risikoen for tidlig aldring reduseres. I tillegg blir det bedre sirkulasjonssystem som påvirker tilstanden til huden.

Alle sitrusfruer inneholder vitamin C, noe som er viktig for epidermis, og det hyppige forbruket av appelsiner, mandariner, grapefrukt vil bidra til å unngå tidlig utseende av rynker.

Grønnsaker av rød og grønn farge er også veldig nyttige: gulrøtter, paprika, spinat, etc. De inneholder vitamin A, som fremmer dannelsen av nye celler og eliminering av gamle. Som et resultat, tørr hud på hender og føtter, årsakene til hvilke er en utilstrekkelig mengde vitaminer, blir mer hydrert og sunt.

Vitaminkomplekser for å gjenopprette hudhelsen

Selv med den mest forsiktige omsorg, ser ikke huden på armer og ben ofte seg estetisk tilfredsstillende og forårsaker ubehag. Oftest skyldes dette overdreven tørrhet forårsaket av en slik årsak som mangel på vitaminstoffer som produserer elastin og kollagen.

Hvis huden er tørr, har kroppen ikke nok vitamin B, også vitamin A, E, F, K

Apotek har et bredt utvalg av ulike vitaminkomplekser for hudhelbredelse ("Vitrum", "Complivit", "Alfabet", etc.). Regelmessig inntak av disse stoffene vil effektivt takle problemet. Men først bør du rådføre deg med legen som vil velge det mest passende komplekset i samsvar med de individuelle egenskapene til organismen.

Riktig hudpleie som forebygging av tørrhet.

Huden på hendene og føttene blir ofte svært tørr og irritert, og hvis årsakene til dette er utilstrekkelig eller uriktig behandling, er problemet løst, underlagt visse regler for kroppspleie.

For riktig pleie av hendene, bør du bruke en nærende krem, som må påføres etter hver håndvask. Krem må kjøpes på grunnlag av glyserin eller med innholdet i noen oljer. Og for effektivt å eliminere irritasjon av hudpåførte kremer basert på urteekstrakter, for eksempel kamille.

Huden på hendene har dessverre ikke sebaceous kjertler, så det trenger spesiell og grundig pleie og hydrering. Og når du bruker vaskemidler, anbefales det å bruke gummihansker for å forhindre ytterligere tørking og skade.

Når det gjelder beina, så er alt litt komplisert, fordi huden på dem er tøffere på grunn av mer intense belastninger og sko. Derfor er det tilrådelig å bruke en peeling eller børste for å fjerne føttens hud fra stratum corneum, samt bad med tilsetning av rengjøringsmidler eller oljer.

Prosedyren for å peeling huden på føttene og føttene må utføres hver uke, og etter det må du grundig fukte med en spesiell fotkrem.

Det er viktig å huske! Det beste alternativet er å besøke en skjønnhetssalong for å lage manikyr og pedikyr, hvor intensiv omsorg ikke bare er gitt for hud på hender og føtter, men også for nagel og nagler.

Dermatologer og ernæringsfysiologer er enige om at å eliminere hudproblemer forbundet med tørrhet, krever en integrert tilnærming. Det vil si at det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare eksterne stimuli, men også å lete etter årsaker inne i kroppen.

5 bugs som gjør huden din veldig tørr

Mange har kanskje lagt merke til at når vinteren nærmer seg, begynner huden å falle mer og mer: tørrhet, sprekker, flekker og peeling vises. I denne vanskelige værperioden trenger hun spesiell omsorg, som er helt forskjellig fra den som var i den varme sommeren.

Her er hva medisinsk lege og den sertifiserte dermatologen i New York, Callie Papantoniu, sier om dette:

"Du bør ta vare på tørr hud med omhu. Scrubs, alkohol og skummende vaskemidler vil bare øke den allerede sterke flakket. "

Basert på alle menneskelige handlinger i hverdagen har forskere samlet en vurdering av daglige skadelige vaner som negativt og skadelig påvirker menneskets hud, noe som til slutt forårsaker tørrhet i huden i hele kroppen og ansiktet.

 1. Såpebaserte vaskemidler, inkludert de som er utformet for å bekjempe akne. Du må passe på skum og såpe vaskemidler, siden de vasker sine egne naturlige oljer fra huden. "Det er mange kosmetiske produkter som passer for vanlig og fet hud, men bruk av dem for tørr hud er bare ødeleggende," sier Papantoniu. Foundation kremer, ansiktsmasker, samt produkter som brukes til å behandle akne, bidrar også til tørr hud. Derfor må du velge produkter som renser huden, men ikke frata det av fuktighet.
 2. Varm dusj. Med en svært brennende, dampende dusj, slapper kroppen av, men samtidig tørr, utsatt for kløehud lider. Høytemperaturvann, i tillegg til de ovenfor beskrevne midler, suger naturlige oljer fra huden og fører til tørrhet. For eiere av tørr hud er det bare en kul eller varm dusj som passer. Det ville ikke være overflødig å tenke på å kjøpe en spesiell luftfukter.
 3. Påfør hudpleieprodukter i feil rekkefølge. Bruk dem bare i følgende rekkefølge:
  - rensing;
  - fuktighetsgivende serum
  - krem;
  - olje (bare hvis huden fortsatt er tørr).
  Bare en slik ordre er den mest korrekte og lar deg oppnå ønsket fuktighet over lengre tid. Rosehip olje og kokosnøttolje skaper en sterk vannbarriere, og kan brukes om vinteren, helst ved sengetid.
 4. Scrubs og altfor rensende peeling. De hjelper til med å bli kvitt flakete og døde hud, men samtidig skrape narkotisk tynn overflate av epidermis.
 5. Bruk hudpleieprodukter som inneholder alkohol som hovedbestanddel. Det har en skadelig effekt på tørr, sensitiv hud. Alkohol berører huden av fuktighet. Alkoholholdige stoffer kan ødelegge hudens beskyttende barriere, noe som resulterer i enda mer tørrhet.

Før du velger riktig omhu for tørr hud, bør du forstå hva som er årsaken til tørrheten. Det bør bemerkes, det kan være et tegn på psoriasis eller eksem.

Disse sykdommene er vanligvis preget av kløe, røde skorper eller flak på huden. Også, hvis tørrhet strekker seg ikke bare til ansiktet, men også til kroppen, så kan dette være et tegn på interne forstyrrelser.

Diabetes, hypothyroidism og noen medisiner kan forårsake patologisk tørrhet i huden. I dette tilfellet vil bare legen bidra til å avgjøre om dette problemet er fysiologisk eller noe annet tegn.

Hvordan behandle tørr hud av hender - hva skal jeg gjøre?


Japanske geisha forførte menn ikke bare med vakre klær og klare taler, men også med velpleide hender. I form av forføringshender tilordnet en av hovedrollene. Brewing tea, en erfaren geisha kunne forta seg med en flick av en kimono ermet, utsette en slank børste.

"Shagreen skin", tørre fingre og jevne sprekker - dette er børsten til mange moderne kvinner. Så du kan ikke forføre.

Hvordan håndtere det? Algoritmen er som følger: Vi oppdager og eliminerer årsaken, vi gir støtte til våre hender. For årsaken!

Årsaker til tørre hender: Hvor går fuktigheten?

Vet du at det ikke er sebaceous kjertler på håndflatene? Sebum, som er et naturlig beskyttende smøremiddel, er ikke produsert her. Heldigvis er palmer svette.

Fuktighetsgivende svette, som beskytter huden mot å tørke ut og sprekke, produserer svettekjertler og deres palmer - med hevn. Over 400 per kvadratcentimeter.

Men tørre håndflater, så vel som dehydrerte hender generelt, finnes svært ofte. Her vasket jeg oppvasken uten hansker. Der blir ikke hendene tørket tørr. Jeg hørte om ultrafiolett, men jeg glemte... La oss diskutere i større detalj årsakene til tørre hender.

Enhver husholdnings kjemikaliehånd hud ødelegger. Det er ikke nødvendig å ha illusjoner i forhold til oppvaskmiddel merket "balsam". Hvis det ikke er noen som skal skifte ansvaret for huset, kjempe med livet, bevæpnet med hansker.

Årsaken til tørre hender kan være skjult i dietten. Ikke bare folk som drikker lite vann lider av dehydrering, men også de som misbruker kroppens tørkede drikker, som te og kaffe.

Beskyttende krem ​​og votter på hender før du går ut om vinteren - alle lærte denne leksjonen fast (eller ikke alle?). Men mange mennesker glemmer destruktive effekten av varmeapparater. Om vinteren bør kremet beskyttes hjemme.

Solen tørker ikke bare huden. Det er hennes gamle. På solrike dager, selv om vinteren, ikke glem å bruke en krem ​​med UV-filtre. Det er bra hvis en slik krem ​​inneholder ikke bare SPF-faktoren, men også PPD-indikatoren, som bestemmer beskyttelse mot spektrum A-stråler.

Varmt vann er hyggelig, men skadelig. Høytemperaturvann tømmer lipidmantelen. Regel: vannet er varmt, tørk hendene tørt.

Konstant kontakt med papiret er en annen trussel mot hendene på hendene. Papir - en svamp som absorberer fett og fuktighet. Hva å gjøre Bytt jobb eller før, under og etter bruk av nærende krem.

En annen populær "intern" grunn - begrensningen av menyen for fett. Multivitaminkomplekser med vitamin A, E, C og fettsyrer (fiskeolje, Omega-3) vil gjenopprette den forstyrrede balansen av fett.

Antibiotika, avføringsmidler, diuretika påvirker tilstanden til huden på hendene. Tørr flekker på hendene kan indikere en allergisk reaksjon, problemer med fordøyelsessystemet, skjoldbrusk sykdom, dermatitt, psoriasis, eksem...

Nå er det klart hvorfor du ikke skal helle liter fuktighetskrem på hendene uten å forstå essensen av tørrhet. Hvis besøket til legen bekreftet at det ikke er noen "interne" årsaker til angst, og alle organer og systemer fungerer i riktig rekkefølge, gjør justeringer for miljøet og koble til kosmetisk pleie.

Hvordan lagre hender fra tørrhet og peeling - en gjennomgang av geler, masker og kremer

De kan bare sympatisere. På hodet "hodet", nesten berøvet naturlig beskyttelse, kollapser vognen og vognen av ulykker. I mellomtiden, hendene - visittkortet til en kvinne. Og ikke fordi Coco Chanel sa det. Og før den store modisten om hendene uttrykt meningsfullt.

Hva om pennene og streber etter å ødelegge rykte til en velpleidede dame? Ta vare på dem. Og visdom er ikke nødvendig. Bare vasker, nærer og beskytter dem ordentlig.

Moy: tørr håndvask gel

En såpe med høyt innhold av alkalier vasker, selvfølgelig, "før den knirkende", men det gjør også huden til pergament. Ut? Bytt ut aggressiv alkalisk såpe (spesielt antibakteriell!) Med pH-nøytral med overflateaktive stoffer av høy kvalitet.

Se etter etiketter på etiketten "for tørr og sensitiv hud", og i sammensetningen - omsorgsfulle oljer og vitaminer. Du kan koke "såpe uten såpe" selv, og selv med permanent tørrhet - til og med nødvendig. Store besparelser og konsekvent høy kvalitet.

Vi spiser: hjemmelagde masker for tørre hender

Hvis hendene er tørre og sprukne, vil en delikat gel ikke være nok. Som utilstrekkelig tørr og skadet hårreparativ sjampo. Masker - et grunnleggende øyeblikk for omsorg for tørrhet av lokalisering. 2-3 masker per uke - og håndterer slank.

Alt som trengs for prosedyren, er litt tid (15-20 minutter), matfilm og votter (eller silikonhansker) og en favoritt TV-serie. Vi deler oppskrifter av de mest populære og effektive håndmaskene nedenfor.

 • Olje maca for hender. Olje fungerer godt med tørrhet. Spesielt hvetekim, mandel, oliven, kakao og shea. Hvis hendene dine er tørre og sprukne, vær oppmerksom på havtorn. Alle flytende oljer oppvarmes før bruk i "badet", fast - oppvarmes. For å øke effekten av olje, kan du "klemme" et par kapsler Aevita.
 • Havregrynsmaske for hender. Kan ikke tolerere havremel? I armene hennes! Kok korngrøt, legg til honning og sprer. For grov hud koker grøt med melk og smør.
 • Eggmaske for hender. Hva å gjøre med eggeplanter igjen etter matlaging marengs? Bland med honning, olivenolje og påfør hånden. Proteiner for ernæring av dehydrert hud av hendene er uegnet - de er strammet og tørket.
 • Parafinbad for hender. Parafinbehandling er kjent for sine høye fuktighetsgivende, rensende og utjevningsegenskaper. Alle materialer og trinnvise instruksjoner er tilgjengelige. Resultatet - på randen av salongen. Hva er feilfri hud, lær umiddelbart etter prosedyren.
Paraffin tørre hender

Vi beskytter: kremer for tørre hender

Ikke hav illusjoner. Ifølge planen, mating hendene med masker og ignorerer midler til daglig pleie, kan du ikke løse problemet med tørrhet. Om morgenen, om kvelden, før og etter eksponering for aggressive medier, gni kremet i hendene. Det er mulig og gått fett, som det gjorde i Russland - naturlige produkter og 100% økologisk. Fra rekke industrielle kremer bør du se på de følgende «bestselgere».

 • Neutrogena, Intensive Recovery Hand Cream

Ønsker du å løse problemer raskt og effektivt? Krem "intensiv gjenoppretting" fra linjen "Norsk formel" kalles "førstehjelp". Kremens formel er designet for intensiv omsorg for meget tørr, sprukket eller forvitret hud. Kamille ekstrakt løser problemet med peeling. Panthenol og vitamin B5 dyp fuktighet. Glyserin skaper en fuktighetsholdende barriere. Bisabolol akselererer helbredelse og regenererer skadede områder.

 • Velvet hender, balsam for hender "SOS Recovery"

Tror du at du kan komme seg ut av en vanskelig situasjon uten å skade lommeboken din? Du har rett i minst én ting - du kan gjenopprette problemhuden av hendene dine på et budsjett. Profesjonell reparasjonslinje fra merkevaren Velvet hands - en direkte bekreftelse på dette. Krem-balsam med silke-ekstrakt, allantoin, vitaminer A og E gjenoppretter raskt integriteten til huden og fuktighet det i lang tid. Koble til vare på andre produkter av linjen - lotion, olje og såpe.

 • Økologisk butikk, håndkrem "Irish SPA manicure"

Fans av budsjett, men "organiske" løsninger bør ta hensyn til den lette kremgelen med eksotisk navn "Irish Spa Manicure". Det er vanskelig å si hva aloe-ekstrakt, linolje, bivoks og vitamin E har å gjøre med Irland, men det kan virkelig gi omsorg og hydrering av hender og negler med et kompleks av aktive ingredienser. 98,9% av komponenter av naturlig opprinnelse. BDIH-sertifisering. Og en svært rimelig pris.

 • Retinoider CJSC, Videstim Salve for tørr hud

For utviklingen av salven ble Videmstim Retinoid CJSC tildelt Platinum Ounce - landets viktigste farmasøytiske pris. Salve på vannbasert basis med en dose på vitamin A er ikke bare en forsiktighet, men en behandling for et bredt spekter av hudsykdommer, fra sprekker til dermatitt. Og ikke bare huden på hendene.

 • GUAM, krem ​​oljete intensivt nærende "Inthenso"

Krem fra det italienske merket GUAM med tang, shea smør og mandelolje vil komme til nytte når det ikke er tid til å fremkalle "bestemors" oppskrifter, og du vil glede pennene (og ikke bare) med intens fuktighet. GUAM slukker håndens tørst, og påminner igjen om at vår kropp og vann er udeelbare.

Immaculately vakre hender var en viktig, men ikke den viktigste egenskapen til en geisha. Det vanskeligste var å ha en forførende aura, som kunne skryte av noen. De som eide disse "våpnene" var de mest ønskelige og dyre geishasene. Ta vare på håndtakene, ikke glem å fremme nåde, beskjedenhet og ømhet.

Tørr hud av hender

Hender - den mest forsvarsløse delen av kroppen. De er nesten ikke beskyttet mot varme og kulde, men de bryr seg ikke om børster så grundig som de står overfor. Tørr hud i hendene oppstår ofte på grunn av uforsiktig omsorg, mindre ofte på grunn av indre sykdommer. I alle fall løses problemet med riktig tilnærming.

Tegn på tørr hud

Tørr hud av hendene (xerosis) bestemmes av:

 • peeling;
 • følelse av tetthet;
 • kløende hud;
 • frakturer;
 • blødning;
 • røde flekker på hendene.

Kun mild grovhet er karakteristisk for den første fasen av xerose. Senere kløe er tilsatt, huden sprekker og bløder.

Årsaker til tørr hud på hendene

Årsaker til tørr hud på lemmer er delt inn i 2 typer: ekstern og intern.

 • ugunstige værforhold: varme, kulde, sterk vind;
 • tørr innendørs luft;
 • uforsiktig omsorg (vask med alkalisk såpe), hardt vann fra springen;
 • bruk av husholdnings kjemikalier uten hansker;
 • Arbeidsforhold: arbeid i varme butikker;
 • Vanen med å lene seg på albuer eller knær kan provosere forkjølingen av disse kroppsdelene;
 • valg av kosmetikk, uegnet for alder eller hudtype;
 • røyking, alkohol;
 • hårfjerning;
 • klær laget av syntetiske stoffer.
 • feil kosthold: avhengighet av strenge dietter, drastisk begrense mengden av fett i kostholdet;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • aldersendringer;
 • tar visse medisiner (diuretika, orale retinoider);
 • vitaminmangel;
 • arvelighet;
 • hudsykdommer: eksem, psoriasis, ichthyosis, sopplidelser;
 • andre sykdommer: nervøse og endokrine systemer, gastrointestinale kanaler, nyresvikt, allergi, onkologi, diabetes;
 • folk som er tvunget til å stå mye (frisører, lærere) lider ofte av tørr hud på føttene, dette skyldes nedsatt blodsirkulasjon.

Ta vare på tørr hud

Eliminere og forhindre tørre hender ved å skaffe gode vaner:

 • Beskytt huden mot ugunstige værforhold: Bruk hansker i kulde, bruk solkrem i varmen;
 • fuktig inneluft om vinteren;
 • Organiser riktig hudpleie: bruk en nærende krem, masker, skrubbe;
 • rene hender med sparsomme midler, unngå hardt gni med et håndkle;
 • Bruk gummihansker i kontakt med husholdnings kjemikalier;
 • vask hendene når det er virkelig nødvendig (før du spiser etter bruk av toalettet);
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • velg klær fra naturlige materialer.

Rettsmidler for tørr hud hjemme

Ekstraomsorg hjemme vil øke hastigheten på bortskaffelsen av xerose:

 • krem for å eliminere tørr hud på hendene;
 • spesielle masker;
 • salver;
 • paraffinbehandling;
 • riktig utvalgte vitaminer;
 • bad.

Hvis de tiltakene du selv har tatt, ikke gir et synlig resultat, vil det bli nødvendig med et besøk hos en hudlege.

Krem for veldig tørr hud

Kremer for tørre hender kommer i 5 typer:

 • næringsstoffer;
 • kremer;
 • behandling;
 • beskyttelse;
 • anti-aldring.

Noen merker av kremer kombinerer flere funksjoner samtidig, og om nødvendig kan produktene kombineres.

Velge en krem ​​for veldig tørr hud av hender, du må ta hensyn til sammensetningen, i et godt verktøy vil være:

 • glycerol;
 • vegetabilske oljer og ekstrakter;
 • vitaminer;
 • Dexpanthenol;
 • bivoks;
 • hyaluronsyre.

Den valgte krem ​​skal ha intakt emballasje og uventet holdbarhet. Verktøyet skal ikke lukte og exfoliere. Hvis produktet er lukket tett og ikke kan vurderes, bør du ikke kjøpe en krem, hvor holdbarheten utløper om 1-3 måneder.

Det er bedre å velge mellomstore emballasje: store volumer er vanligvis mer økonomiske, men det er fare for at de ikke har tid til å bruke innholdet til slutten. I kremet for tørre hender bør ikke være for mange konserveringsmidler, er tilstedeværelsen av dufter uønsket (for å unngå allergiske reaksjoner).

Generelle regler for bruk av kremer for tørre hender:

 1. Midler legges med massasjebevegelsene for best mulig absorpsjon.
 2. Du kan fikse effekten av nattkrem ved å bære bomullshansker før du legger deg til sengs. Denne teknikken vil skape en nærende maskeffekt.
 3. Fuktighetskrem kan ikke påføres før du forlater huset når det er kaldt ute. Fuktighet kan bli iskrystaller og skade huden.
 4. Beskyttelsesutstyr brukes 30 minutter før du går ut eller kontakt med kjemikalier. Et brudd i tid tillater produktet å absorbere bedre.

5 populære kremer for veldig tørr hud i hender:

 1. "Doctor" med aloe hjelper til med å gjenopprette epidermis og helbrede skaden. Hovedkomponenten av produktet er aloin, som kan takle selv med løpende form for xerose.
 2. "Dawn" med floralisin eliminerer sprekker og peeling. Kremens sammensetning gir fullstendig ernæring av huden.
 3. "Radevit" med vitamin A, E, D helbreder skade. Produktet er egnet selv for svært følsom hud.
 4. "Velvet hender" med shea smør og avokado. Kremen fukter og gjenoppretter hudens elastisitet.
 5. "Yak" med sitrusolje. Et positivt resultat av bruk av midler er synlig etter de første søknadene.

De som ikke stoler på kjøp av kosmetikk, kan tilberede kremet for tørre hender alene. På grunnlag av hjemme rettsmidler egnede naturlige oljer (oliven, kokosnøtt), honning, glycerin, essensielle oljer.

Krem til daglig bruk kan gjøres på følgende måte: bland 1 ss. l. smør, 1 ts. honning og 1 ss. l. urte avkok til uniform. Produktet tilberedt på denne måten lagres i kjøleskapet i maksimalt 10 dager.

Masker for tørr hud av hender

Masker for å håndtere xerose er enkle å forberede hjemme: bare vanlige produkter trengs og litt tid.

5 hjemmemasker for å kvitte seg med tørre hender:

 1. Honning nærende. Ingredienser: honning - 15 g, eggeplomme - 1 stk., Olivenolje - 25 g, 2-3 dråper sitronsaft. Ingrediensene er blandet, påført huden, over natten under bomullshansker. Skyll av med varmt vann.
 2. Havregryn er lett å lage: Finmalt flak brygges med varm melk eller krem. Før bruk blir blandingen avkjølt til romtemperatur, venstre på hendene i 30 minutter, vasket med varmt vann.
 3. Potet: Skalte kokte knollene må knuses og blandes med en liten mengde melk. Sammensetningen holder på huden i 3 timer.
 4. Maske fra coltsfoot. Matlaging: 2 ss. l. Friske blader vaskes, knuses, blandes med 200 ml varm melk. Midler påføres i 25 minutter, vaskes av med varmt vann.
 5. Rømme Du må grille en liten gulrot på en fin rist, legg til 3-4 ss. l. rømme. Blandingen fordeles på hendene på et tykt lag, vaskes med varmt vann etter 20 minutter.

For vellykket eliminering av tørre hender, bør masker gjøres regelmessig, ikke vask dem av med såpe, etter påføring, bruk en nærende krem.

Salve for tørre hender

Salver som kan fjerne tørre hender kan kjøpes på apoteket:

 • "Bepanten" med pantothensyre helbringer raskt skader;
 • "Levomekol" bidrar til å gjenopprette vev;
 • "Boro plus" fjerner betennelse, normaliserer talgkjertlene;
 • Lamisil er effektivt hvis xerose oppstår på grunn av soppinfeksjoner.

Salver for å bekjempe tørr hud i hendene og forberede seg hjemme:

 1. Rosa er et rasktvirkende middel, resultatet er merkbart etter første søknad. Knuste roseblader blandet med 1 ss. l. gåsfett.
 2. Fra calendula: 100 g knuste blomster fortynnes med 200 g smeltet smette. Den resulterende blanding oppvarmes i et vannbad, avkjølt før bruk.
 3. Salisylsalve og glyserin kombineres i like store mengder, verktøyet er egnet for daglig bruk.
 4. Mel, honning, smør og vodka blandes i like deler. Den resulterende slurry er fordelt på gazeen, påført huden i 4 timer.
 5. Pulverplantain fortynnet 1 ts. vegetabilsk olje og 1 ss. l. Vaselin kan brukes hver dag.

Hjemmelaget salve lagret i kjøleskapet.

Parafinbehandling

Kosmetiske parafinprosedyrer er etterspurt i salonger: prosessen er smertefri, tar ikke mye tid, tilstanden til børster og negler forbedres etter en økt.

Parafinbehandling virker i fire retninger samtidig:

 1. Hendene blir myke og glatte på grunn av muligheten til kjøleparafinen til å dekke vevene under huden.
 2. Rensing oppstår på grunn av økt sirkulasjon av lymfestrømmen: giftstoffer frigjøres fra huden og kan ikke returneres på grunn av den beskyttende parafinfilmen.
 3. Hender godt fuktet. Prosedyren øker kroppstemperaturen, porene åpner seg og blir kvitt akkumulerte toksiner. Parafinfilm tillater ikke fuktighet å gå ut og reabsorbsjon oppstår.
 4. Skadet hud regenererer, sprekker helbringer. Resultatet oppnås på grunn av effekten av varme på kapillærene: blodsirkulasjonen akselererer, næringsstoffer kommer raskt inn i cellene.

Parafinbehandling kan ordnes hjemme. Først må du kjøpe alt du trenger for prosedyren:

 • kosmetisk paraffin (2 kg er nok for en økt);
 • bad,
 • stoff hansker;
 • 2 plastposer;
 • skrubbe og håndkrem.

Før starten av økten må paraffin smelte, dette kan gjøres i et vannbad. Også hendene må forberede seg: prosesskrem og krem.

Hjemme prosedyre foregår i 5 faser:

 1. Varm paraffin er plassert i badekaret, børster senkes der.
 2. Tiden på ett dykk er 10 sekunder, alt du trenger er 7 tilnærminger. Pause mellom dykk er også 10 sekunder.
 3. I løpet av denne tiden er hendene dekket med et tett paraffinlag, plastposer settes på hendene og votter på toppen.
 4. Etter 25 minutter fjernes paraffinen.
 5. Prosedyren er ønskelig for å fullføre en håndmassasje.

Om nødvendig kan øktene holdes 2-3 ganger i måneden. Parafinbehandling er kontraindisert i diabetes, hypertensjon, følsomhet overfor allergier, infeksjonssykdommer.

Vitaminer for tørre hender

Tørr hud av hendene indikerer mangel på visse vitaminer:

 • Vitamin C beskytter huden mot uønskede effekter, forhindrer for tidlig aldring;
 • vitamin A forynker epidermis;
 • E gjør huden smidig;
 • H-vitamin normaliserer arbeidet med blodkar og kapillærer;
 • B-vitaminer hjelper huden å bli fornyet;
 • Nikotinamid normaliserer fettinnholdet i huden.

På apoteket kan du velge et egnet kompleks.

Bad for tørr hud

Baths for fjerning av xerosis handle raskt, blir resultatet lenge. Det er mange varianter av prosedyren, det er enkelt å organisere nyttige økter hjemme:

 1. Honningbad: i 0, 5 liter varm melk legges 1 ss. l. honning. I det avkjølte verktøyet hold hands i 20 minutter.
 2. Herbal: 2 ss. l. nettle og 1 ss. l. Calendula infused 1 liter varmt vann. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.
 3. Medisinsk: 1 ss. l. glycerin og 2 ts. ammoniakk fortynnet med 2 ss. l. vann. Badet er tatt 10 minutter.
 4. Berry: Kamille og bringebær i like store mengder infundert, fortynnet med varmt vann, i 30 minutter. Etter at begge produktene er filtrert, blandes de resulterende væsker. Varigheten av sesjonen er 10 minutter.
 5. Korn: til 2 ss. l. havregryn tilsatt 1 liter. kokende vann, blandingen oppvarmes på lav varme i 5 minutter. Det resulterende verktøyet er filtrert. Pensler er nedsenket i væske i 20 minutter.

Bad kan gjøres en gang i uken. For raske resultater er det bedre å alternere komposisjoner.

Huden på fingrene tørker og sprekker: årsaker

Årsaken til tørr og sprukket hud bare på fingrene er ofte den konstante kontakten med kjemiske midler. Problemet i dette tilfellet løses enkelt: det er nok å bruke hansker før du bruker aggressive stoffer, og etter ferdigbehandling, bruk en nærende krem.

Noen ganger sprer huden på fingrene på grunn av det lange oppholdet på gaten i varmen eller kulde uten bruk av solkrem eller hansker.

Hvis sprekker i huden går fra fingrene til håndflaten, ledsaget av kløe og brennende, kan dette tyde på indre sykdommer:

 • allergier;
 • sopp lesjoner;
 • hormonelle endringer;
 • eksem;
 • forverring av kroniske sykdommer.

Angst symptomer - en grunn til å umiddelbart besøke en lege.

Huden på hendene er tørr og peeling av.

Skal hendene som regel for eiere av tørr hud med utilstrekkelig forsiktighet. Den riktige forsiktigheten vil bidra til å fjerne peeling: konstant påføring av nærende kremer, beskyttelse av børster i varmt og kaldt vær. I tillegg fjerner tørr hud bruken av kosmetikk som inneholder alkohol.

Hendene kan tørke og avskalke med visse sykdommer:

 • tarmproblemer, mage;
 • soppsykdommer;
 • dermatitt, eksem;
 • forstyrrelser i hormonelle og endokrine systemer.

Hvis riktig behandling ikke forbedrer tilstanden til hendene, er det verdt å kontakte en spesialist.

Tørr hud på håndflatene: årsaker

Palmer er den delen av hånden som er mest utsatt for tørrhet. Problemet oppstår vanligvis på grunn av for hyppig håndvask, bruk av upassende kosmetikk, kontakt med husholdningskjemikalier uten hansker. Folk som jobber på en byggeplass eller foretar reparasjoner, lider ofte av tørre hender, forårsaket av ulike blandinger og støv. Et kurs av antibiotika kan også føre til at huden tørker ut.

Du kan gjenopprette mykheten i dine håndflater ved å bruke forsiktig kosmetikk og beskytte huden din med gummihansker når du arbeider med skadelige stoffer. For å konsolidere resultatene er det nyttig å regelmessig påføre en fuktighetskrem.

Tørre palmer kan indikere visse sykdommer: sopp, psoriasis, eksem, problemer med det endokrine systemet. Disse sykdommene vil bidra til å eliminere en hudlege.

Tørr hud av hendene under graviditet

I fremtidige mødre tørker huden på hendene ofte. Før 20 uker med graviditet, bør dette ikke forårsake bekymring: vannet som kommer inn i kvinnekroppen går til fostrets utvikling. En økning i volumet av væske som forbrukes, vil bidra til å eliminere ulempen.

Når svangerskapet er over 20 uker, og tørr hud på hendene fortsatt er plagsom og kløe, bør du umiddelbart informere legen din. Fremtidige mødre står ofte over for hormonforstyrrelser, tørr hud er et av symptomene. Noen ganger er problemer forårsaket av nervøs spenning, en gravid kvinne bør forsøke å unngå stress, slappe av og gå mer.

Tørr hud på barnets fingre

Hos barn tørker huden på fingrene vanligvis på grunn av lange turer og hyppig kontakt med vann. I disse tilfellene er det nok å håndtere hendene med en passende babykrem.

Hvis huden ikke bare tørker, men også skiller av fingrene, så er helseproblemer sannsynlig:

 • vitamin mangel;
 • allergier;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hud og smittsomme sykdommer.

Konstant peeling av hud, kløe og peeling av fingrene signalerer behovet for å vise barnet til en spesialist.

mat

De riktige produktene i den daglige menyen vil bidra til å takle tørr hud:

 • Sitrusfrukter (i fravær av allergi) vil gjenopprette hudens elastisitet og visuell attraktivitet;
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitamin A (gulrøtter, gresskar, aprikoser), vil oppdatere cellene i epidermis;
 • nøtter vil akselerere utvinningen av huden;
 • gjærte melkeprodukter vil eliminere giftstoffer;
 • Fisk og vegetabilske oljer er rike på omega-3 fettsyrer, som er uunnværlige for naturlig hydrering.

Produkter uønsket i kosten med tørr hud i hendene:

 • stekt og saltet retter;
 • hermetikk og marinader;
 • alkohol, karbonatiserte drikker, kaffe.

Sesongpleie

Funksjoner omhyggelig for tørr hud, avhengig av sesong:

 • i vår og høst trenger hendene spesielt ernæring og hydrering;
 • Om sommeren vil huden trenge solkrem og fuktighetskrem hvis klimaet er for tørt.
 • Om vinteren bør du ikke glemme hansker før du går ut og konstant bruk av nærende krem.

Hender, fingre og palmer er sårbare flekker som nøyaktig eksponerer en persons alder og krever omsorg ikke mindre enn et ansikt. Det er lett å returnere skjønnheten til hendene og unngå tørrhet i huden: det er nok å organisere skikkelig omsorg og skaffe seg vane med å velge sunne produkter.

Gjenoppretthett tørr hud på hendene

Hvis du legger merke til vår artikkel, er du sannsynligvis også bekymret for tørr hud på hendene. La oss se på hovedårsakene til tørr hud sammen og velg midler for forebygging og gjenoppretting.

Årsaker til tørr hud

Tørke hender på grunn av flere årsaker. Huden på hendene gir den minste mengden fett som trengs for å skape hudbeskyttelse. Fettblandingen som er tilgjengelig, går tapt fort når den kommer i kontakt med vann, kjemiske produkter og smuss. All denne aktiviteten, sammen med mekanisk skade og mangel på håndpleie, forårsaker desquamation, sprekker og sår på epidermis.

Det kan også bidra til utseende av dermatitt på huden mellom fingrene og utsiden, manifestasjonen av allergiske reaksjoner, eksem og andre problemer.

Naturlige årsaker

Vi mister delvis fettlaget på hendene, selv når vi bare berører noen overflater eller gjenstander. Dette problemet er ikke bare inneboende hos voksne, men kan også forekomme hos et barn.

I tillegg er det atmosfæriske fenomener som bidrar til tørr hud:

 • vind effekt;
 • frost;
 • UV-stråling;
 • tørr luft;
 • direkte sollys.

En dårlig miljøsituasjon og et tøft klima (tørr sommer, frostvann) kan også føre til at du har tørre, tørre hender.

Overdreven tørrhet i huden har ikke bare et ubehagelig estetisk utseende, men også et beklagelig resultat. Å miste den naturlige beskyttelsen som beskytter huden mot inntrenging av skadelige mikrober, virus og bakterier, risikerer å bli smittet av farlige sykdommer.

sykdom

En annen årsak til tørre hender kan være en kronisk sykdom. Hvis en person har endokrine problemer eller diabetes mellitus, gastrointestinale sykdommer eller anemi, vil huden på hendene bli tørr. Hvis kroppen absorberer vitaminer og sporstoffer fra mat, vil alle organene lide, og huden vil lide først.

Tørre hender kan skyldes tidlig stadium av psoriasis, som er forbundet med en sammenbrudd av immunsystemet.

Underernæring og underernæring kan også lett føre til overdreven tørrhet.

Vitaminer for å eliminere tørr hud

Tørr hud kan unngås ved å ta vitaminer. Men fremfor alt bør det forstås at dermis trenger konstant ernæring.

For dette må du ta:

 1. Vitaminer B-gruppe. De er ansvarlige for metabolske prosesser i kroppen. Vitaminer vil mette huden med essensielle mikroelementer, noe som vil bidra til fornyelse, samt en betydelig styrking av svake negler.
 2. Vitamin C. Takk til ham, huden er mettet med oksygen, forhindrer aldring. Og også det er en kompleks beskyttelse av epidermis fra aggressive UV-stråler.
 3. Vitamin A. Dette vitaminet er ansvarlig for regenerering av huden i kroppen. Hvis huden på hendene er veldig tørr og sprekker mot blod, er dette en klar faktor for mangel på vitamin A.
 4. Vitamin E. Det vil gi hudutstråling og elastisitet.
 5. Biotin eller vitamin H kalles et skjønnhetsvitamin. Like gunstig for hud og hår.
 6. Vitamin anses som en hudimmunitet. Det tar maksimalt å ta vare på huden, metter det med mikroelementer, og bidrar til bedre produksjon av dermale fettceller.
 7. K-vitamin forbedrer strukturen til epidermis.
 8. Nikotinamid er i stand til å etablere riktig vannbalanse i huden.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke prøver å løse problemet ved hjelp av tilgjengelige metoder, vil spesialisert behandling være nødvendig.

Ofte løses problemet med tørre hender lett. I tillegg til å ta vitaminer, kan du bruke kosmetikk og hudpleie prosedyrer. Folkemidlene innebærer bruk av produkter som er tilgjengelige i huset til hver vertinne. Vurder de mest populære metodene som vil bidra til å myke, fukte og gjenopprette huden.

Håndbad

For å gjenopprette huden på hendene flere ganger i uken kan du lage et stivelsesbad.

Alternativ 1

Fremgangsmåte for tilberedning: I 1 glass vann oppløs en teskje stivelse, rør til en jevn konsistens. Deretter tilsettes vann (opptil 40 grader) slik at totalvolumet er 1 l. I den resulterende løsningen dyppet børster og hold dem i ca 20 minutter. Deretter må du tørke hendene med et håndkle og bruke en nærende krem.

Alternativ 2

Det er en annen måte å bade med stivelse, noe som vil bidra til å raskt slippe av med tørre hender: Bland 2 spiseskjeer stivelse med 1 liter vann, hold hendene i 15 minutter i løsningen, og smør dem med fiskeolje. Denne prosedyren er ferdig om natten.

Det anbefales også å lage skuffer med dekk av medisinske urter: kamille, kalkblomst, linfrø og eikebark.

Effektive oljer for tørre hender

Hva å smøre tørre hender når krem ​​ikke hjelper, og ikke har tid til å gjøre badekaret? Her vil det hjelpe olje. Oliven, smør og jevn solsikkeolje er en god måte å bli kvitt hudflinging. Det anbefales at du kjøper apotekskornolje og smør hendene minst en gang om dagen.

Slik løser du problemet ved hjelp av krem

Håndkrem er i stand til å sørge for skikkelig omsorg for huden, eliminere tørrhet, fjern rødhet og peeling. Separat kosmetikk basert på deres handling.

 1. Silikon. Behold hydrofile egenskaper, fukt og myk epidermis. Silikon i kombinasjon med glyserin gir større effekt, uten å tette porene med overflødige komponenter. Denne krem ​​absorberes raskt i dermis og gir det øyeblikkelig til det beste utseendet. Den er egnet til bruk under økonomisk arbeid eller arbeid i gummihansker (Freedom, Vitex, Silicone).
 2. Regenereringskrem gir regenerering av huden, skaper forebyggende tiltak gjennom utvikling av en beskyttende barriere på dermis (Tulsi, Muse Restoring, Armacon).
 3. Helbredende kremer brukes på problemområder. Hvis palmer, hender, hud har sår, sprekker og kutt, så forårsaker kremet så raskt som mulig cellefornyelse, noe som bidrar til rask helbredelse av sår, og skaper en beskyttende usynlig film (Freedom, Fitocrone, Shi Fei Shi).
 4. Nærende krem ​​er designet for å gi hendene den nødvendige omsorg. Den nærer næring til hendene med fettstoffer, som fôrer hver celle i dermis (Vitex, BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA, Nika).
 5. Hydrofobe - designet for å arbeide med kjemiske midler. Det beskytter huden så mye som mulig, og dekker den med en tynn film. Bruken av denne krem ​​er et godt forebyggende tiltak mot herdet og flaky derma (Krembarriere, Tulsi, Muse Restoring).

Anmeldelser og vurdering av håndkrem på prosjektet vårt.

Beste håndmaskene

En håndmaske anbefales også til håndpleie.

 1. Honningsmaske: 1 ts. honning er lagt i 1 ss. l. melk og 1 ss. l. oljer (vegetabilsk eller oliven). Til den resulterende massen legg havremel (2 ss) og bland forsiktig komponentene. Den resulterende våpenet må masseres på hendene og ha på bomullshansker.
 2. Havregrynsmaske: Havregryn kan males i kaffekvern eller brukes i normal tilstand. Ta 1,5 - 2 ss korn, 1 ss. l. varmt vann, glyserin og olje, legg til 1 ts. sitronsaft og bland godt ingrediensene. Masken påføres i 15 minutter, vaskes deretter av med vann ved romtemperatur og tørk børsten forsiktig av med et håndkle.

Riktig pleie for tørr hud

Som du kan se, påvirker en rekke faktorer tørrheten i hendene. Dette er eksternt miljø, daglig arbeid, mangel på vitaminer i kroppen, feil diett, kronisk sykdom, eller bare mangel på riktig omsorg for hendene dine.

For å unngå problemer med huden og ytterligere skadelige effekter, er det nødvendig å følge grunnleggende regler for håndpleie:

 • vaske opp, gulv, vinduer og andre gjenstander som involverer kontakt med kjemiske midler, bare med hansker;
 • regelmessig ta et kompleks av vitaminer;
 • bruk en nærende håndkrem daglig;
 • 1-2 ganger i uken for å gjøre profylaktiske masker og bad;
 • føre en sunn livsstil;
 • Spis riktig, fullstendig metning av kroppen med sunne matvarer (frokostblandinger, grønnsaker, frukt, grønnsaker).

Hvis du følger disse enkle regler, vil problemet med tørre hender forsvinne for alltid!

Flere Artikler Om Typer Acne