Hvis du merker at akne lukter, så er det tilrådelig å finne ut hva som er årsaken til den ubehagelige lukten. For å gjøre dette må du forstå hvilken akne som kan provosere utseendet.

Hva akne kan lukte

Akne er delt betinget avhengig av tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen i huden i to typer. Den første typen akne inkluderer hudormer og hvit wen - ikke å forveksle med akne med væske. De skyldes feil i sebaceous kjertelen, som ligger i dermis. Kjertelen begynner å produsere et overskudd av talg, som lukker hårkanalen. I tillegg kan døde celler ikke vises på overflaten, og de er blokkert med talg. Resultatet er en kork, som består av en blanding av tett talg og keratiniserte celler. I tilfelle når blokkeringen skjer i den øvre delen av hårkanalen, opptrer svartehodene som har en utgang fra porene. Hvis nederst, så er det wen dyp i epidermis med en lukket ekstern åpning. I slike akne er den inflammatoriske prosessen fortsatt fraværende, så en ubehagelig lukt direkte fra dem er umulig. Hvis du føler det, så er det sannsynlig at det blir utskilt av svettekjertlene i huden.

Men når en infeksjon går sammen med den fettete hårpluggen av akne, begynner den inflammatoriske prosessen, spørsmålet oppstår: Hvordan salve en kvise. Som et resultat dannes papler eller pustler som er inkludert i den andre gruppen. Døde bakterier og leukocyttrester legges til deres sammensetning, noe som danner en hvit eller gulaktig væske, som er pus. Det lange fraværet av behandling kan føre til utseende av en ubehagelig lukt fra slik akne.

Hvordan håndtere lukten av akne

For å bekjempe lukten som følger med wen og svarte flekker, bør du regelmessig tørke huden med rensemidler for å fjerne overflødig svette. Og hvis den betent akne lukt, så er det først og fremst nødvendig å håndtere årsaken til betennelse, noe som førte til dannelsen av purulent fylling. De kan ikke klemmes ut, da dette vil føre til spredningen av infeksjon til det nærliggende området av huden, og lukten vil bare intensivere. De bør tørkes med rengjøringsmidler to ganger om dagen, bruk betyr å eliminere betennelse, bruk milde metoder for å fjerne det øvre kåte hudlaget.

Hvorfor lukter akne som en ubehagelig pus lukt?

Ifølge American Academy of Dermatology and Acne er akne den vanligste og komplekse inflammatoriske hudsykdommen som rammer minst 50 millioner amerikanske voksne og ungdommer. Den inflammatoriske tilstanden inkluderer forstyrrelse av hudkirtler i huden som er tilstoppet av døde hudceller og overflødig olje, fanger bakterier i porene. Det forårsaker en inflammatorisk reaksjon og fører til utvikling av akne, hvorav noen inneholder pus. Pus kan gi en ubehagelig lukt på grunn av biprodukter. s av bakteriene som fôrer på huden olje.

Årsaker til akne lukt

Å bli kvitt akne i 3 dager er mulig! Etter det vil de forsvinne for alltid! Les mer >>>

Akne - Bakterier

En type bakterie som kalles Propionibacterium acnes (P acnes) lever vanligvis dypt i hudens oljede porer fordi den føder på hudolje, også kjent som talg. Personer med akne har vanligvis overdreven vekst av P acnes, sannsynligvis på grunn av overdreven produksjon av talg. Personer med akne har også en overdrevet immunrespons på P acnes, noe som fører til pore betennelse og leukocyt akkumulering. Inflammatorisk respons på fanget bakterier, samt akkumulering av sebum, døde hudceller og hvite blodlegemer i porene fører til utseendet av pus. Personer med moderat eller alvorlig akne, kan disse kviser vokse til større enheter eller cyster, og selv kjøpe eiendommen lukt av akne.

Lukt forbundet med bakterier:

Mange typer bakterier avgir lukter etter hvert som de vokser. Disse luktene kommer fra biprodukter som er oppnådd som bakterier som fôrer på forskjellige stoffer. P acnes har spesialiserte enzymer som tillater bakterier å bryte ned og gi mat på sebum. Denne sammenbrudd fører til dannelse av propionsyre og kjemikalier kalt kortkjede fettsyrer Mens sebum er luktfri, gir bivirkninger fra nedbrytende P acnes hudolje en lukt som mange pasienter beskriver som bitter eller sur kroppens lukt.

Typer bakterier som smitter pimples og forårsaker ubehagelige lukt

Det finnes forskjellige typer bakterier som kan skade hårsekkene og forårsake tilstoppede porene som kan føre til zitter. Disse forskjellige bakteriene har en helt annen effekt på hvordan disse lukter. Aerobic bakterier som er avhengige av oksygenveksten, forårsaker vanligvis ikke en ubehagelig lukt å rote. mens de anaerobe bakteriene som produserer svovel, kan føre til en ubehagelig lukt.

Bakterier er vanligvis til stede på huden, og noen av dem er nyttige. Men skadelige bakterier, som Staphylococcus aureus, kan også være tilstede. Blokkede porer gir et avlsmiljø for bakterier og kan bli smittet, fordi bakterier som angriper å bygge biologiske materialer i lukten, er usannsynlig å være svært merkbare. lukten er svært merkbar, da kan det indikere en infeksjon med en mer alvorlig infeksjon, og du bør kontakte legen din så snart som mulig.

Lukt av pus akne

Når små, vanlige akne gir av en liten mengde pus, er det lite sannsynlig at du vil merke noen lukt. I dette tilfellet er mengden kjemikalier som gir en lukt, vanligvis for lav til å forårsake en merkbar lukt. På grunn av det faktum at store knuter av døde celler og cyster inneholder en stor mengde pus og bakteriell rusk, kan du føle en ubehagelig lukt også fra slike typer akne.

Døde hudceller

Etter hvert som hudcellene utvikler seg i dermis, blir de gamle hudcellene presset ut. Det ytre laget av hudcellene i seg selv, stratum corneum, består av ca. 20 lag døde hudceller, som gradvis bremser. Men i akne kan døde hudceller komme inn i porene, og i stedet spank, de danner en gaffel med talg. De kan begynne å forfall i porene, noe som bidrar til problemet med den ubehagelige lukten av pus fra akne.

Selv om den dårlige lukten fra purulent utslipp vanligvis påvirker sterkt infisert hud som inneholder store mengder pus, er det ikke et sterkt problem for helsen din. I stedet for å prøve å bestemme hvordan akne lukter, er det best å følge symptomene på hudutvikling nøye. sykdommer og hvordan du nøyaktig kan forklare dermatologen hele sykdomsforløpet.

Subkutan pimple med en ubehagelig lukt

Subkutan pimple med en ubehagelig lukt presenteres vanligvis i form av en fettete cyste - en liten klump av fett og pus under huden. Denne typen cyste er ikke kreftformig.

De er oftest på ansikt, nakke, øvre rygg og øvre bryst, men kan også forekomme i andre deler av kroppen.

Vanligvis vokser en sebaceous cyste veldig sakte og gir ikke smerte.

Imidlertid kan de bli betent eller smittet, mens dekkhuden blir rød, øm og smertefull når den berøres.

Hvordan bli kvitt akne med en ubehagelig lukt

De fleste anbefalte aknebehandlingsmetoder direkte eller indirekte reduserer overdreven vekst av P acnes i sebaceous kjertlene, og reduserer dermed sannsynligheten for en ubehagelig lukt av pus. Faktiske produkter av benzoylperoksid, for eksempel, dreper noen av P acnes på huden.

Disse produktene anbefales å brukes enten alene eller i kombinasjon med andre aknebehandlingsmetoder. Oral antibiotikabehandling reduserer også P acnespopulasjonen og anbefales for noen personer med akne. Faktiske retinoider som tretinoin (Retin-A), adapalen (Differin) og tazarotin (Tazorac), i form av en gel eller lotion.

Zitta eller pimples med en ubehagelig lukt er vanligvis vanligere hos menn, selv om kvinner også kan oppleve dem. Selv om dette gjennombruddet vanligvis forekommer på ansiktshuden, kan zits også spre seg over hele kroppen på kroppen. Zitta er alltid fylt med pus, som vanligvis har en solid hvit eller gul pus er døde hvite blodlegemer som kjemper mot infiserte bakterier. Som anaerobe bakterier krever disse bakteriene ikke oksygen for å overleve. I stedet produserer de sine egne svovelforbindelser når de vokser og fordeles og deres indre kanaler i huden.

En sterk lukt kan sees hvis zit er infisert med en anaerob type bakterier. På den annen side gir bakterier som vokser og sprer seg med oksygen vanligvis ikke en ubehagelig lukt. Et mykt sittproblem fører vanligvis ikke til denne ubehagelige lukten, mens en alvorlig infeksjon har en tendens til å ende med en lukt, fordi kroppen produserer mer pus i zits.

Jo sterkere lukten er, desto mer sannsynlig er det at smittet er smittsomt. Det betyr at hvis du finner en ubehagelig lukt, kommer forurensende bakterier inn i andre porer i huden, noe som forårsaker en annen lignende akne. Derfor er det viktig å rense enhver purulent sit for å forhindre ytterligere infeksjon og bakteriell invasjon. Derfor er det viktig å fjerne enhver purulent abscess for å forhindre ytterligere spredning av infeksjon og bakteriell invasjon.

Ubehagelig lukt fra akne

Noen ganger er utslett på ansiktet ledsaget av en ubehagelig lukt. Årsaken til dette er pus fra en kvise eller en rik mengde sebum fra porene. Svart akne er oftest forårsaket av dårlig lukt. Før behandling skal årsaken til problemet identifiseres. Noen dermatologer sier at den dårlige lukten fra akne kan være forbundet med leversykdommer, som normalt bør nøytralisere og fjerne giftstoffer fra kroppen, men når det ikke klarte, det gjør huden. Eventuelle utslett, enten akne eller kviser, skal merkes og elimineres i tide.

Årsaker til lukt

Faktorer med dårlig smak er:

 • feil hudpleie, spesielt om sommeren;
 • bruk av penicillin antibiotika;
 • Tilstedeværelsen av problemer med arbeidet i leveren, nyrene, bukspyttkjertelen, organene i fordøyelseskanalen;
 • utvikling av lungebetennelse;
 • diabetes mellitus;
 • akne og kviser;
 • dårlig kvalitet kosmetikk;
 • problemer med hormonell og reproduktiv helse, mer vanlig hos kvinner;
 • døde hudceller av en person;
 • inngrep av bakterier og virus, inkludert soppinfeksjoner.

Du må ta hensyn til hudutslett, hvordan de lukter eller hvor plasseringen av akne eller akne er. Dette kan hjelpe til med behandlingen og redusere tiden, samt unngå konsekvenser og skade på kroppen.

Hva å gjøre

Først må du gjennomgå en komplett medisinsk undersøkelse, som består av en serie blodprøver, undersøkelse av fordøyelsessystemet. Dette vil hjelpe nøyaktig å diagnostisere grunnlaget for akne. Legen foreskriver behandling basert på situasjonen. Oftest anbefales det å øke hygienetiden. Det anbefales også å tørke de berørte områdene med produkter som inneholder en antibakteriell effekt eller tonika basert på ekstrakter av calendula eller kamille urter. Denne prosedyren bør utføres etter hver vask - opp til tre ganger om dagen. Hvis huden gir mye sekresjon, kan du bruke et alkoholbasert og sitronbasert produkt. Denne kombinasjonen vil redusere sebumsekresjon og lindre sår akne og akne.

Med et sterkt nederlag kan komedoner gjøres avkok av havregryn. For å gjøre dette, hell to spiseskjeer av frokostblanding med et glass varmt vann og tilsett en teskje salt. Gi tid til å insistere. Med denne løsningen tørk huden 2 ganger om dagen, og bruk deretter en fuktighetskrem. Behandling med denne metoden er mild og skader ikke kroppen.

Det er alltid verdt å huske at hver celle i epidermis trenger spesiell omsorg. Ikke glem kosmetisk rensing, som er i stand til å fjerne blokkeringer i porene og gi huden et rent utseende. Bruk kosmetikk, kun sertifiserte selskaper tar hensyn til sammensetning og produksjonsdato. Reduser forbruket av fete, stekt og salt mat. Drikk mer vann, fordi det kan fjerne giftstoffer fra kroppen.

Ubehagelig lukt og kvise

Relaterte og anbefalte spørsmål

1 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,25% av spørsmålene.

Hvorfor lukter den problematiske ansiktshuden som pus og hvordan man løser det?

Lukte nedbrytningsprodukter på huden på grunn av det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene.

Hva skal jeg gjøre med det?

 • om morgenen, vask ansiktet med et spesielt middel for fet hud

salicylsyre eller benzoylperoksid). Deretter tonic (uten de samme komponentene), tørk ansiktet og smør kremet etter hudtype.

 • Eksperter sier om å rense ansiktet med lotion om kvelden, men jeg gjør det personlig om ettermiddagen og kvelden.

-En gang om dagen kan påføres inflammerte områder av huden et terapeutisk middel for en punktvirkning. Jeg smurt noen ganger med salpsylsyre eller sinksalve.

På ansiktet akkumuleres hvitt fett i sporer og det lukter veldig ille, og hvorfor lukter det?

Hei, jeg har et hudproblem siden 13 år da overgangsalderen begynte, nå over 30 akne fra pannen i barndommen flyttet til bunnen av ansiktet som ligger rundt munnen på nesesiden. Jeg vil være oppmerksom på dem sjelden, jeg prøvde en million salver kremer og så videre, tusenvis av dermatologer så på og alle sa at nonsens ville passere, og Gud ble ikke vant til dem. Men i tvister etter pimple når det heler, er det ikke et stort hull om størrelsen fra et hår til en kamp og hvitt fett med en svart prikk på enden samler seg i dem, noen ganger knuser jeg det der ute, det skjer noen ganger! Og det lukter forferdelig! Fortell meg hvorfor dette skjer, og kan jeg liksom bli kvitt det?

Det er nødvendig å gjøre såing på infeksjonen og behandle den spesielt. Dette er staph eller noe annet.

Dette er den såkalte wen. Det er en hormonell restrukturering av kroppen... Over tid vil det passere... Du kan dampe ansiktet ditt over en pott med kokende vann og deretter forsiktig presse dem ut, og tørk det deretter med Miramistin eller Alkohol...

Du kan. Men du må forstå "du er det du spiser!", Fordi huden er en refleksjon av helheten til hele organismen, og først og fremst fordøyelsen. Så du er sannsynlig å se en hudlege og en gastroenterolog. Trenger en diett. Mindre fett, eller flere grønnsaker. Legen vil si sikkert. Lykke til!

Klemt ut, smurt med alkoholholdig løsning, gikk til badet, spiste ikke majones, jogge to ganger i uken, barbere hver dag, under en kjæreste og det!

Å gå til en normal dermatolog, og ikke til den som bestod test for en flaske

BUDYAGA god salve.

Prøv å rense ansiktet med en naturlig skrubbe. Legg fortynnet honning på ansiktet
og gni fingrene som et såpende ansikt. Hvis honning ikke er tykk nok, tilsett salt.
Og så minutter 3. Skyll deretter. Ikke smør, se i speilet. Hva ansiktshud
ble øm og rent. Og så et par ganger i uka.
Ta en interesse i kosmetikkbutikken - TONIS FOR DIVINE PORES ON THE FACE.
Tørk ansiktet om morgenen etter vasking.

andrey25region
05/01/2016
Max damn hvordan du beskrevet en til en samme problem. Che gjorde ikke noe, da han ikke helbredet alt, var det ikke til nytte for å rense tarmene og blodet. Jeg har 16 år og nå 32 og alle sliter med fet hud

Gjesten
03/24/2016
Hei, vennligst fortell meg hva jeg skal gjøre! Faktum er at i 10 år har ansiktet mitt i ansiktet mitt ikke gått bort... Ikke bare det, når jeg klemmer dem ut, kommer de ut som lange tynne ormer... Og de lukter bare forferdelig! Lukt som et rotet egg!

Gjesten
03/24/2016
Kan noen få en venns nettside på dette området?

Gjesten
05/11/2016
Jeg vil bare sette hendene mine på kreftene, det er ingen kamp med fete og tilstoppede porer. 27 år og livet som helvete.

OLJEHUD

Oljeskinn er et resultat av økt aktivitet av talgkjertlene. Oftest er det funnet oljeaktig hud på ansiktet. Steder med forbedret sebumsekresjon er pannen, nesen og haken. Ofte er områder med fet hud på ansiktet med normal eller tørr hud (vanligvis på vingene i nesen og haken). Forbedret fettdannelse på huden utvikler seg som regel under puberteten. Noen ganger forblir dette fenomenet i mennesker i mange år.

I oljeaktig hud blir ekskretjonskanalene i talgkjertlene utvidet, og viskøs talg blir utskilt fra dem i store mengder. Huden er som om de er dekket med olje, skinner, glitter. Sebum, som kombinerer med støv og fallende hornete celler, danner plugger som blokkerer ekskretjonskanaler i talgkirtler. Under påvirkning av temperaturen somper sebum og lukter ubehagelig. Huden ser ut som en oransje-grønn appelsinskall.

Økningen i sekret av talgkjertlene avhenger av en rekke årsaker: lidelser og lidelser i nervesystemet, endokrine kjertelsykdommer, kroniske lidelser i mage-tarmkanalen, mangel på vitaminer. Misbruk av krydret, krydret mat rik på animalsk fett er ofte kombinert med økt dannelse av talg. I tillegg fører til feil hudpleie, misbruk av ulike kosmetikk, for eksempel langvarig og overdreven bruk av fettkrem og kosmetiske salver. Med alderen reduseres sebumsekretjonen; hos eldre mennesker er huden nesten helt uten fett. Oljeskinn tolereres godt av atmosfæriske midler, men er dårlig resistent mot infeksjon. Når du bryr deg om det, bør du nøye følge hygieneglene. Det er så langt som mulig å berøre ansiktet med hendene, avstå fra å skrape, skrape huden. Hender og negler bør alltid være godt preparerte, rene. Den uskyldige klemmingen av blackheads er strengt forbudt.

Hovedmålene med fet hudpleie bør være å fjerne fett som dekker huden og lukke den, smalere porene, gjenopprette overflatenes sure reaksjon, desinfisere den og normalisere fettmetabolismen. Følgelig bør disse oppgaver utføres prosedyrer for rensing av huden, ernæring og beskyttelse. For å redusere sebaceous utskillelser, i tillegg til vanlig vask, bør du tørke ansiktets hud flere ganger med 1% ammoniakk eller en blanding av alkohol og eter i like deler.

Hvert dag om morgenen skal huden vaskes med varme (temperatur 35 ° C), mykt eller mykt vann med nøytral, sur såpe eller såpe som inneholder svovel (spesielt i nærvær av seborrhea). Du kan bruke bor-tymol eller glycerin såpe. Skyll deretter med kaldt vann. Om kvelden, vask ansiktet grundigere med en svamp, svamp, myk mitten eller myk børste; tørk deretter godt med et håndkle. Du kan gni en halv teskje med natron i soppede hender, gni ansiktet og skyll godt med varmt vann, og skyll deretter med kaldt surgjort vann (en spiseskje eddik per liter vann).

Ved vasking av fet hud anbefales saltprosedyrer. Bomullspinne fuktet i skum, sprinklet med salt og i en sirkelbevegelse tørker ansiktet. I vannet for vask kan du også legge til et lite bordsalt (en teskje per en liter vann). Vask ansiktet med varmt og kaldt vann. Denne prosedyren kan gjøres en gang i uken. I stedet for såpe er det nyttig å vaske ansiktet med serum regelmessig, skyll det deretter med varmt vann og tørk med en bomullspinne fuktet med fet hudlotion. I stedet for såpe for å rense huden, kan du lage en spesiell såpekrem.

For rensing kan du bruke hjemmelagde kremer som inneholder desinfeksjonsmidler, antiinflammatoriske og sure stoffer. Med relativt moderat utskillelse av talgkjertlene, desinfiseres huden med den følgende løsningen: Oppløs en teskje borsyre i et glass varmt kokt vann, tilsett 20 dråper glycerin, og etter avkjøling legger du opp et halvt glass vodka. Huden med gulaktig fargetone kan tørkes med agurkvæske (rentvasket små agurker blir skåret i tynne skiver, hellet med et glass vodka, etter 10 dager filtrerer væsken og hell den i flasken).

Oljeskinn rengjøres med alkoholløsninger med sitronsaft eller mineralsk alkalisk vann. Noen ganger blir huden etter å ha blitt strammet, begynner å skrelle, rødme. Når slike fenomen oppstår, skal ansiktet vaskes med avkok av kamilleblomster (en teskje kamilleblomster per glass vann). Det er godt å tørke den fete huden hver dag om natten med en løsning av borsyre (en halv teskje for et glass varmt vann) eller fortynnet juice av surkål.

I stedet for kremer for desinfeksjon og surgjøring av huden, kan du bruke 7-10 dagers infusjon av Kombucha. Te, eller japansk, sopp har vært kjent siden antikken. Det er en tykk film, som ligner en maneter. Slike sopp er vanligvis infundert i 3-4 liter krukker fylt med søtet svak te brygging. Som et resultat av gjæring oppnås en deilig helbredende drikk som inneholder alkohol, eddiksyre, vitaminer og sporstoffer.

I nærvær av små åler er det nyttig å vaske ansiktet med avkok av havregryn (to spiseskjeer flak og en teskje salt per glass vann) og skyll med surgjort vann (hell skyllet med sure epler eller sitronskinn med varmt vann og la det stå i to timer). Hvis huden er akne, men mindre følsom, kan du tørke ansiktet med en løsning av havremel fylt med 3% hydrogenperoksid og skyll deretter med kaldt vann etter vask med såpe og vann. Etter slik vask blir huden smurt med fuktighetsgivende eller babykrem. Hud med fin akne kan vaskes med yoghurt eller klamme masker.

Helse, liv, hobbyer, relasjoner

Pimples acrid svette

Akne og akutt lukt av svette er to problemer som går hånd i hånd. Halvparten av folk tror at en dusj vil bidra til å eliminere den ubehagelige lukten, og om lag 40% tror at de ikke trenger deodorant eller antiperspirant i det hele tatt. Mange bruker bare denne typen kosmetikk i spesielle tilfeller.

Mange lurer på hvordan å kvitte seg med den irriterende og ubehagelige lukten av svette, både i armhulen og i andre deler av kroppen. I slike mennesker kan du se akne, som ikke går ned i lang tid og avgir lukten av samme svette. Hva kan det snakke om og hvorfor?

Lukt av svette er et derivat av stoffer som ferromoner, som påvirker attraktiviteten til individer av det motsatte kjønn. I denne mannen er ikke langt fra dyr. Likevel lukker dette og trekker oss til hverandre. Inntil nå, i noen land i Latin-Amerika og Afrika, oppfattes en svak lukt av svette med godkjenning og regnes som et tegn på seksualitet.

Den aller første til å kvitte seg med dette problemet, begynte mennene i det gamle Roma, som hadde små poser fulle av duftende urter med armhuler.

Hos spedbarn gir svette nesten ikke seg selv, siden kroppen ennå ikke har dannet sin hormonelle bakgrunn. Men med utbrudd av puberteten, dannes en enorm mengde nye hormoner aktivt i kroppen, noe som vil gjøre den unge mannen til en mann og en jente i en kvinne. Men i løpet av denne perioden vil ungdommer utholde slike fenomener som vedvarende akne på grunn av en overflod av testosteron og aktiv svette, noe som stimulerer hormonell svikt.

Kroppen vår har fra 2 til 3 millioner svette og sebaceous kjertler, som gir huden vår fuktighet. Denne fuktigheten beskytter vår kropp mot overoppheting. Derfor er svette en av de viktigste prosessene i kroppen vår. Når vi svetter, blir kroppen omkonfigurert under forandret omgivelsestemperatur og fjerning av giftstoffer fra den. Mikroorganismer som bor i sebaceous kanaler, når svette frigjøres, skriv inn det, som er årsaken til utseendet på en skarp og ubehagelig lukt. Ren svette har ingen lukt, da den inneholder 90% vann.

Årsaken til den ubehagelige lukten er at håret vokser under armhulene. Under stress frigjør kroppen vår en stor del av "hormonet av frykt", noe som bidrar til en økning i svette.

Svett får en skarp og ubehagelig lukt i sykdommer som diabetes, hormonell ubalanse, metabolske forstyrrelser, neurose og i strid med det autonome nervesystemet.

Hvordan bli kvitt dette problemet? Kosmetiske selskaper tilbyr mange typer produkter som er rettet mot å bekjempe dette problemet. De påvirker ikke hårveksten, nivået av hormoner i blodet ditt, vil ikke bli kvitt sykdommer, men vil bidra til å takle det ubehagelige symptomet de oppretter. Gode ​​kvalitetsmidler for svette utmerker seg ved tilstedeværelsen i deres sammensetning av desinfeksjonsmidler og bakteriedrepende tilsetningsstoffer som forhindrer veksten av mikroorganismer som gir svette en ubehagelig lukt.

BLÅ SUBCATIBLE SEAWARE MED UNCLEANED LUKT

SKAP EN NY MELDING.

Men du er en uautorisert bruker.

Hvis du har registrert deg før, så logg inn (innloggingsskjema øverst til høyre på siden). Hvis du er her for første gang, registrer deg.

Hvis du registrerer deg, kan du fortsette å spore svarene på innleggene dine, fortsette dialogen i interessante emner med andre brukere og konsulenter. I tillegg vil registrering gi deg mulighet til å foreta privat korrespondanse med konsulenter og andre brukere av nettstedet.

Hvorfor føtter lukter og hvordan man skal håndtere det

Funksjonen av svettekjertlene kan forårsake mye problemer. Sannsynligvis er følelsen av klosset kjent for mange, når bena er en kilde til ubehagelig lukt. I slike tilfeller unngår personen å holde seg på ett sted i lang tid, samtaler i lukkede rom og på alle mulige måter unngår situasjoner som kan føre til nødvendigheten av å fjerne sko. Et besøk til legen blir en nesten umulig oppgave. For å gjøre hjembesøk må du fylle opp med noen få rene sokker og, under noen påskudd, prøve å komme inn på badet for å vaske dine allerede vasket føtter før du drar.

Mangel på omsorg eller sykdom?

En person med en karakteristisk fotlukt oppfattes av mange som en slamp som bare ikke tar vare på seg selv. Men ikke så enkelt. Noen mennesker kan vaske føttene opptil ti ganger om dagen, bytte sokker flere ganger og skifte opp til tre par sko om dagen, men lukten forblir. En annen vanlig misforståelse er at svette selv har en lukt. Faktisk gir ekkrinekjertlene, som er inneholdt i føttens hud, ikke selv en kaustisk hemmelighet. Den eneste kilden til ubehagelig fotlukt er avfallsproduktet av alle slags bakterier og bakterier, men det kan være mange grunner for et slikt aktivt liv.

hygiene

Hvis lukten er knyttet til systematisk manglende overholdelse av regler for personlig hygiene (vaske føttene, bruk rene sokker, tørkesko), så begynn å ta vare på deg selv, og han vil gå.

sko

Billige og lavkvalitets sko laget av polymerbaserte materialer gir ikke normal ventilasjon. I slike sko opphopes fuktighet, noe som skaper en "inkubator" for uønskede mikroorganismer. Disse skoene skal ventileres og tørkes så ofte som mulig. Et godt resultat er gitt av spesielle deodoranter for sko med en vedvarende antibakteriell effekt.

Økende svettefødder (hyperhidrose)

Årsakene til hyperhidrose kan være mange. Fra kroppens individuelle egenskaper til alle slags systemiske og hormonelle sykdommer. Anstrengende trening og stress kan også bidra til utvikling av overdreven svetting av føttene. I dette tilfellet er det først og fremst nødvendig å konsultere en lege. Deodoranter for sko bare eliminerer lukten, men løser ikke problemet som helhet.

Svampinfeksjoner

Kanskje svampinfeksjoner er den vanligste årsaken til en ubehagelig lukt. For behandling av sopp vil trenge tålmodighet og en systematisk tilnærming. Det er ikke bare nødvendig å kurere føttens hud med spesielle anti-soppdroger, men samtidig ta vare på fotdesinfeksjon. Hvis du savner selv den mest tilsynelatende ubetydelige detaljene, vil infeksjonen periodisk komme tilbake.

Andre grunner

Hyppig stress, svekket immunitet, problemer med stoffskiftet kan også provosere lukt. Å løse dem krever en endring av livsstil og kosthold.

Visninger: 341 | Publiseringsdato: fredag ​​10. november 2017

Flere Artikler Om Typer Acne