Hvorfor blir porene større? Hvordan redusere porestørrelsen på ansiktet?

Vår hud er en pålitelig barriere som beskytter de indre organer fra ulike skader, tillater ikke infeksjonen i kroppen vår og bringer kroppens vitale aktivitet sammen med svette ut. Porene spiller en viktig rolle i denne prosessen. Normalt fungerende kropp uten dem ville være umulig.

Det er ingen tvil om at porene trengs, men når de blir for store, blir vi opprørt, for det er estetisk, det er styggt. Hvorfor, da øker porene, og i hvilke tilfeller skjer dette?

Hvorfor forstørrede porer vises

Først og fremst blir porene forstørret med utilstrekkelig hudpleie. Oftest forekommer store porer hos personer med fet hud, i nesen, pannen og haken (T-sonen). Dette problemet er kjent for de som har tørr hud.

En av årsakene til økningen i porene er ubalansen mellom androgenhormonet, som oppstår med alderen eller arves. Unormale nivåer av androgen observeres vanligvis hos menn, men dette problemet vises også hos kvinner, noe som forårsaker overdreven fettdannelse på huden. Sebaceous kjertlene, som er en del av porene, blir bredere i ferd med utskillelse av fett. Faktorer som stress, usunt kosthold, forurenset luft og livsstil kan føre til forverring av porene.

Dermatologen Ksenia Samodelkina: "Årsakene til utviklingen av store porer er hormonelle forandringer (økte androgener i huden), utilstrekkelig kosmetisk behandling (alkoholkrem, mangel på fotoproteksjon), selvfjerning, klemming av betennelseselementer, noen matvarer (melkk sjokolade, kaffe, krydret mat, alle søte alkoholholdige drikker), solen. "

De fleste av faktorene som påvirker tilstanden til huden er vanskelige å unngå eller forandre, men du kan bli kvitt forstørrede porer eller redusere størrelsen. Vurder metodene som hjelper kjæresten din, kanskje være ineffektive for deg.

Skrubbing (peeling)

Den enkleste måten å kvitte seg med fett, smuss, døde hudceller som samler seg inne i porene, er eksfoliering. Begynn å bruke en daglig ansiktsskrubbe som trenger dypt inn i porene og renser huden, noe som igjen forhindrer forekomsten av akne. Hvis du har akne, vil det oppstå forstørrede porer som følge av problemet. Prøv å bruke ansiktsskrubb som inneholder vitamin C eller retinol (vitamin A). Vitaminer A og C inneholder antioksidanter som ikke bare fjerner smuss og fett fra huden din, men bidrar også til dannelsen av kollagen og elastin. Noen scrubs inkluderer sukker, som fungerer som et naturlig alternativ til peeling.

En annen måte å exfoliere huden på er mikro-polering av huden. Denne prosedyren utføres i kosmetikkkontoret. Kåt hudlag skylles forsiktig av hudoverflaten. Men denne prosedyren anbefales ikke for personer med sensitiv hud.

Permanent hudpleie

Gjør det en regel å ta vare på huden din hver dag. Bruk rensemidler for vasking med vitamin C eller retinol, de vil bidra til å redusere store porer. Bruk rengjøringsmiddel til å vaske daglig. Bruk en ansiktsmaske til ansiktets hud en gang i uken. Etter masken, bruk et middel til huden for å fukte huden lett, for eksempel en krem.

Noen mennesker bruker nasal rengjøring strips. Noen mennesker er glade for resultatet, mens stripene ikke passer til andre mennesker. Når du fjerner stripen, er følelsene ikke det mest hyggelige og smertefulle. Hvis du fortsatt bruker rensestrimler, kan de tørke huden, så bruk en fuktighetsgivende maske umiddelbart etter bruk av rensestrimler.

Den magiske effekten av dampende ansiktshud

Prøv bestemors metode - dampende ansiktshud. Hvis du gjør alt riktig, vil resultatet ikke holde deg venter lenge, porene dine blir rengjort og redusert betydelig. Bare hell veldig varmt vann i et basseng, men bruk ikke sterkt kokende vann, damp som kan brenne og tørke huden. I vannet kan du legge til essensielle oljer av sitron, mynte, kamille.

Så hell i et vaske med varmt vann, bøy over det, dekk deg selv med et håndkle på toppen, etter tre minutter, vil porene dine åpne. Tørk huden med lotion for å fjerne alt som kom ut.

For å øke hastigheten på prosessen med å lukke porene, påfør et tynt lag tannkrem i noen minutter. Tannkrem bidrar igjen til innsnevring av porene.

Hva slags sminke å bruke

Vær oppmerksom på sammensetningen av kosmetikk som du bruker. Alkohol, syrer, peroksider er farlige komponenter som forstørrer porene, og når porene blir forstørret, kommer enda mer smuss og fremmede stoffer inn. Bruk en hypoallergen sminke som inneholder mineraler.

Store porer kan maskeres med fundament eller pulver. Ikke glem å rengjøre kosmetikkens hud etter at du har kommet hjem og før du går og legger deg.

Amerikanske dermatologer har konkludert med at fiskediet hjelper kvinner å ikke bare være sunne, men også vakre.

Økologiske produkter

For å redusere porene hjemme, kan du bruke produktene som er i hvert kjøkken. For eksempel, pasta fra kjøkken salt og smør, når gned i forstørrede porer, fungerer underverk.

Olivenolje tetter ikke porene i huden, renser seg godt og gjør ikke vondt. Gni lett fingrene 1 spiseskje olivenolje. Etter tre minutter, dekke ansiktet ditt med et håndkle dyppet i godt varmt vann. Når håndkleet har avkjølt, tørk av rester av olivenolje.

Hvordan håndtere forstørrede porer i ansiktet

De fleste jenter og kvinner ser etter deres utseende, prøver å se sitt beste ut. Omsorg omfatter mange stadier, med hygiene og slutter med sminke og klær.

Men selv å oppnå et perfekt resultat i alle aspekter av utseendet, er det umulig å føle seg veldig vakkert hvis det er problemer med huden. Tale handler ikke nødvendigvis om noen svært merkbare feil, for eksempel akne eller alder flekker.

De forstørrede porene, som er så vanlige hos kvinner i alle aldre, kan ødelegge det samlede bildet. Men det er verdt å merke seg at dette problemet ikke omgår menn.

Forstørrede porer på ansiktet: årsaker

I normal tilstand har porene en liten diameter, som kun er synlig ved nærmere inspeksjon. Dette er nok til å fjerne talg og for å beskytte porene mot inngrep av ekstern forurensning. Sunn hud er jevn og ren nettopp på grunn av god regulering.

Med forstørrede porer blir huden svimmel og visuelt løs, overflaten slutter å være glatt. Partiklene er godt synlige, smusset sitter fast i dem, sebum er mer uttalt.

Alt dette gir en gunstig grunn for utseendet av komedoner og akne, samt ulike akne. I tillegg estetisk ser denne huden ikke veldig fin ut, den blir gråaktig, skinner, har en ujevn struktur.

Forstørrede porer er ganske vanlige. Hva er årsaken til dette problemet:

 • hormonell svikt eller et hopp: mange kvinner finner noen hudproblemer i øyeblikkene av omfordeling av hormoner i kroppen som forekommer, for eksempel under graviditet, overgangsalder, under pubertet eller før menstruasjon;
 • krenkelse av regimet og usunt kosthold: porer er en slags kanal for fjerning av skadelige stoffer fra kroppen sammen med hudsekresjon; eventuelle forstyrrelser påvirker alle systemer, inkludert kjertlene; i strid med regimet og overhodet i mat av svært skarpe, fete eller sukkerholdige matvarer, øker volumet av talg, slik at porene utvides;
 • Bruk av lavkvalitets eller upassende hudpleieprodukter: En ekstern effekt på huden er veldig viktig, med feil utvalgte kosmetikk, begynner huden å oppføre seg ikke typisk, blant annet, porene ekspanderer, og forskjellige urenheter kommer inn i dem, blander med hemmelig, form ål og sorte prikker;
 • Dekorative kosmetikk av lav kvalitet: Tonalkremer og pulver forårsaker ofte forverring av huden, da de dekker det, lukker porene; Spesielt skadelig kan være vannbestandige produkter som er sterkere enn andre, lukker hudens tilgang til oksygenutveksling;
 • problemer med mage-tarmkanalen, som også påvirker hele kroppen;
 • svekket metabolisme;
 • Tørker huden i solen, samt bruk av alkoholkrem og andre kosmetikk som påvirker pH-balansen;
 • fet hud, som kan skyldes arvelige faktorer;
 • dårlige vaner: effekten av alkohol og røyking påvirker alle kroppens systemer, som, som prøver å bli kvitt giftstoffer, skiller seg over alle mulige metoder for å trekke seg tilbake.

Hvordan lage bølget hår, beskrevet i publiseringen av nettstedet vårt.

Om ansiktsmassasje for rynkerinformasjon finnes i denne artikkelen.

Her leser du hvordan du kan bli kvitt arr.

Hva å gjøre med forstørrede porer i ansiktet

Som et hvilket som helst problem i kroppen krever forstørrede porene en første bestemmelse av årsaken. Bare ved å fjerne årsaken til denne feilen, kan du gjøre huden jevn og godt preparert. Hvis daglig behandling og ernæring er i orden, og det er ingen dårlige vaner, er det bedre å gå til endokrinologen med en gang.

Hvis en person har dårlige vaner, ustabil dagbehandling, samt mat, med overvekt av fett og karbohydrater, er det verdt å revurdere dette. Måltider bør være diversifisert, spis mindre stekt og salt, ikke lene seg på søtsaker. Grønnsaker, fiber, grov fiber og naturlige produkter vil bidra til å forbedre kroppens arbeid og bidra til forbedring av hudtilstanden.

Vær spesielt oppmerksom på deres kosmetikk og kremer. Kanskje de må endres, og ikke nødvendigvis på grunn av brukstidspunktet.

Kanskje disse verktøyene bare ikke passer til hudtype. Det er også viktig å fjerne kosmetiske produkter fra huden i ansiktet i tide, slik at den får fullstendig hvile. Rensing bør inkludere alle nødvendige prosedyrer, hvorpå huden skal fuktes.

For fete typer er utvalgte spesialverktøy. Det er umulig å overdrive huden, da dette også kan føre til problemer med porene og fjerning av talg.

Derfor er hudrensing gjort med spesielle milde kremer, tonics, ansiktsvask. For å fjerne hudpartikler brukes fruktskall, så vel som myke scrubs og gommazhi.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet i salongen

I skjønnhetssalonger og i kosmetologikontorer tilbyr kontorer nå mange tjenester for å forbedre utseendet på ansiktshuden. Disse er forskjellige skiller, rensing og maskinvare prosedyrer. For å begrense porene og returnere huden til sin tidligere renhet og glatthet, bruk følgende kosmetiske teknikker:

 • kjemisk peeling er den mest uskadelige prosedyre, som fører til rensing og innsnevring av porene, på grunn av effekten på dem av fruktsyrene som brukes i preparatene;
 • plasmaløfting - en prosedyre som brukes i forbindelse med pilling, som består av injeksjoner av eget plasma
 • injeksjon mesoterapi - injeksjoner med blandinger av ulike komponenter, slik som hyaluronsyre, fosfatidylkolin, forskjellige vitaminer og aminosyrer i forskjellige kombinasjoner og doseringer, som bestemmes individuelt;
 • Mesoterapi (ikke-invasiv) - En maskinvareprosedyre ved bruk av ionophorese, ultraphones, Darsonval strømmer, mikrostrømmer og ultralyd (kan også utføres selvstendig dersom disse enhetene er tilgjengelige);
 • Kryoterapi - Kryomassasje ved hjelp av flytende nitrogen, reduserer sekretjonen av talgkjertlene, forbedrer blodsirkulasjonen og metabolske prosesser;
 • disincrustation utført av elektroforese og alkaliske midler, saponify og fjerne fett, rensing porene;
 • microdryphing av huden eller microdermabrasion, utført av enheten med en fylling i form av en liten børste og diamantdyser, brukes til sterk porøsitet og arr;
 • laser termolyse er en punktprosedyre som utføres av laserstråler av forskjellige lengder: en lengde fjerner døde celler fra hudoverflaten, mens den andre virker på kollagen, strammer koden og dermed innsnevrer porene; laser termolyse har en trekk, rensing og antibakteriell effekt;
 • laser pilling - brukes hovedsakelig hos unge pasienter, men bare hvis det ikke er akne, akne og lignende utslett.

Folk rettsmidler for forstørrede porer i ansiktet

Ikke alle har råd til salongprosedyrer. Til tross for sin høye effektivitet og ubiquity, er dette verktøyet fortsatt ikke tilgjengelig for mange mennesker på grunn av kostnadene. For å opprettholde skjønnheten i huden, kan du gjøre med et veldig lite arsenal av verktøy.

Her er noen tips for å begrense porene eller tjene som forebygging av dette problemet:

 • kontrasterende vask med vekslende varmt og kaldt vann;
 • vaske med isstykker; Som grunnlag kan du bruke urtedekk, frukt, bær og grønnsaksjuice, grønn te;
 • Scrubs og gommazhi for å fjerne døde celler, forurensning og forbedre blodsirkulasjonen, bidrar også til å begrense porene litt, men ikke bruk dem oftere 1-2 ganger i uken;
 • vaske med urte og blomsterdekk og infusjoner;
 • legger til kremen av essensielle oljer (i henhold til instruksjonene), for eksempel fennikel, spidskommen, fennikel, ceder, gran, furu og andre;
 • hjemmelagde masker med en smalende effekt, sammensetningen som du kan snakke mer om.

Hjemmelagde masker for å smale forstørrede porene

Hvordan fjerne forstørrede porer i ansiktet med hjemmelagde masker? Det er mange forskjellige ansiktsmasker som strammer porene. Nesten alle av dem har en liten tilspenningsvirkning på grunn av deres komponenter. Tenk på noen av dem.

 1. Basert på egghvite. Denne masken strammer huden og har en antibakteriell effekt. Du må slå en spiseskje stivelse, ett protein og 1-2 dråper tea tree olje. Påfør på ren hud, hold i 10-15 minutter, skyll med varmt vann.
 2. Clay. Kosmetisk leire blandes med vann til en kremaktig konsistens. En dråpe smørholdig vitamin E tilsettes, påføres ansiktet, holdes til tørr og skylles grundig med varmt vann.
 3. Havregryn. En spiseskje med havregryn helle 2 ss melk, legg til litt honning. Hold på ansiktet i 10 minutter, skyll deretter, masserer huden. Denne masken fungerer som en myk peeling.
 4. Juice noen bær eller frukt. Påfør ansiktet, hold i 5-7 minutter, vask deretter av og påfør en nærende krem.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer på ansiktet av en mann

Med forstørrede porer på det mannlige ansiktet er det verdt å kjempe på samme måte som beskrevet ovenfor. Det er ingen spesielle forskjeller.

Det er viktig å overvåke ernæring, og om mulig gi opp dårlige vaner. Ikke nøl med å vaske med urter, juice, is, ansiktsmasker, så vil problemet forsvinne mye raskere. Ved barbering er det viktig å bruke sparsomme midler, samt å forlate alkoholkrem.

Noen ord om alternative metoder

Hvordan ellers kan du håndtere utvidede porer i ansiktet?

Du bør ikke bruke for dette noen ekstreme stoffer, komposisjoner og enheter. Å oppfinne noe nytt er allerede ganske vanskelig, så det er bedre å velge en metode fra de som allerede eksisterer.

Og litt mer informasjon om forstørrede porer - i neste video.

Forstørrede porer på ansiktet: hvordan bli kvitt hjemme eller ved hjelp av behandling og plast. + Foto før og etter

Forstørrede porer i ansiktet er ikke nok til å behage noen, så kvinner bruker ofte midler for å skjule dem.

Vakker, sunn hud. Er det ikke det en kvinne drømmer om, peering inn i speilet hver dag?

Imidlertid er det ulike måter å bidra til å begrense porene, vi snakker om dette i denne artikkelen.

Som regel er dette problemet relevant for eiere av oljeaktig og kombinasjonshud.

Hvorfor oppstår problemet med brede porer?

Dermatologi Opinion

Porene utvides fra overflødig fettsekresjon, støv og smuss kommer lett inn i dem, bakterier multipliserer, noe som resulterer i svarte flekker og kviser.

For å endre den nåværende situasjonen, er det nødvendig å ta visse tiltak som vil bidra til å begrense porer og redusere salivasjon. Men først, la oss se på årsakene til at porene i ansiktet blir forstørrede.

Ifølge dermatologer er porene "lungene" i huden. Dette forklares av at huden er ansvarlig for respirasjon, termoregulering, beskyttelse mot ultrafiolett stråling, og er involvert i metabolismen av vann-salt.

Derfor, ved den minste skade og funksjonsfeil i arbeidet gjennom huden infeksjon kan penetrere, er det estetiske problemer.

Advarsel! Hvis du ikke tar noen tiltak forstørrede porer fører til at huden blir humpete, vil være porten for penetrasjon av frie radikaler, toksiner og andre skadelige stoffer.

Hva forårsaker økt sekresjon av talg og forstørrede porer?

 1. Arvelig faktor spiller en stor rolle. Daglig omsorg og skjønnhetsbehandlinger gjør imidlertid ikke situasjonen verre.
 2. Ofte oppdager kvinner endringer i huden under hormonell svikt. Dette skjer under graviditet, overgangsalder, overgangsalder eller pubertet hos jenter og gutter. I tillegg kan endokrine sykdommer forårsake funksjonsfeil, og i så fall må du besøke den aktuelle spesialisten.
 3. Ernæring og diett spiller også en viktig rolle: Spicy, fettstoffer, sukkerholdige matvarer, røyking og alkohol bør helst elimineres eller reduseres betydelig i kostholdet ditt.
 4. Metabolske sykdommer.
 5. Dårlig og upassende hudpleieprodukter.
 6. Dårlig kvalitet dekorative produkter som fundament, pulver dekker porene, noe som gjør dem i en forbedret modus. Spesielt skadelig er bruken av vanntette produkter.
 7. Forurensing av tyktarmen fører til at huden blir tvunget til å fjerne skadelige stoffer sterkt gjennom huden.
 8. Ultrafiolett stråling og dehydrering.

Det er viktig! Fullstendig eller delvis eliminering av de ovennevnte grunnene vil allerede i stor grad bidra til å løse problemet!

Hva vil bidra til å begrense porene?

Livsstil og ernæring

 1. En stor rolle vil bli spilt av endringer i livsstil, ernæring, Å spise store mengder ferske grønnsaker og frukt gjenoppretter elastisitet, styrker veggene i blodårene, forbedrer mobil immunitet. I stedet for kaffe, drikk juice, smoothies, urtete. Det er viktig å drikke rent filtrert vann for å forynge, fukte, fjerne giftstoffer.
 2. Unngå stekt mat fra kostholdet, hurtigmat, hermetikk, søt brus, iskrem, godteri, sjokolade.
 3. Få nok hvile om natten, ikke kjære på datamaskinen, unngå stress, gjør fysiske øvelser.

Kosmetiske prosedyrer

I dag løser kosmetikk mange problemer knyttet til utseende. En kosmetolog kan anbefale ulike behandlinger som kan forbedre hudtilstanden. Tenk på noen av dem.

peeling

Dette er en rensing av epitelet, takket være overflaten på overflaten. På grunn av fjerning av det kornede cellelaget stimuleres prosessen med hudregenerering, noe som øker dens elastisitet.

Det er forskjellige peeling for eksempel:

 • - surt når trikloreddiksyre brukes. Dette er den enkleste peeling, som er egnet selv for sensitiv hud;
 • - glykolisk peeling (ved bruk av glykolsyre);
 • - enzym peeling (sammensetningen inkluderer bromelin trypsin enzymer papain);
 • - Mikrodermabrasjon (mikrosfæring) - En effektiv prosedyre ved bruk av enheten med en penseldyse og diamantdyser. Dette er en mild måte, rødhet forsvinner etter noen timer. Effekten varer fra åtte måneder til et år.

cryomassage

En populær prosedyre der flytende nitrogen påføres langs massasjelinjer. Bruk vanligvis 12-15 ganger hver tredje dag.

Fitoomolozhenie

En type laserkorrigering, som produserer kollagen og elastin. Etter den første økten er effekten synlig. Det tar 3-7 ganger, en pause på to uker.

Løse problemet hjemme

For å begrense porene, er det viktig å utføre daglig pleie på riktig måte.

 • - rensing ved hjelp av kontrastvask, når varmt og kaldt vann alternerer;
 • - Massasje med en isterning som kan fremstilles av urte avkok av grønn te;
 • - Ytterligere rensing med skrubbe, gommage, som fjerner døde hudceller, forbedrer blodsirkulasjonen. Bruk en eller to ganger i uken;
 • - Bruk av essensielle oljer som legges til kremet.

En god innsnevringseffekt er gitt av hjemmelagde masker, som inkluderer hudfastgjørende ingredienser.

På grunnlag av leire finnes det flere oppskrifter for masker. Leir er blå hvit svart grønn solgt på apotek. Bruk leiremasker til et tett lag av rent hud.

Her er noen av dem:

 • - Kosmetisk leire fortynnes med vann til konsistensen av vann, E-vitamin er tilsatt. Påfør huden, la den tørke, skyll med varmt vann.
 • - Tilsett vann og samme del av vegetabilsk olje, litt honning, et par dråper essensiell olje til leiren.
 • - Vi kombinerer leire, grønn te, aloe juice, vann.

Masker blir ikke ofte laget på grunn av egghvite, to eller tre ganger i måneden. Protein har tidligere bedre slått i et kjølig skum.

 • - Kombiner proteinet med knuste bladene i plantainet.
 • - Legg til sitronsaft, litt alun til proteinet (solgt på apotek).
 • - Bland en egghvite med en skje stivelse, tilsett to dråper tea tree olje og bruk på ren hud. Hold i 15 minutter, skyll.

Bruk havremel

 • - En spiseskje havregryn, to skjeer melk, bland litt honning, søk om ti minutter. Masken fungerer som en peeling, så når du vasker er det nødvendig å massere huden godt.
 • - I en skje med dampet havregryn legg til en skje full av rømme, litt sitronsaft.
 • - Berry, frukt, grønnsaksmasker i form av juice eller potetmos blir påført i 7 minutter, vasket av, deretter påføres krem.

Advarsel! Hvis du opplever brennende ubehag, bør du straks vaske av masken med vann. Hvis det er allergi mot noe produkt, bør du ikke bruke det når du lager masken.

Hjemmelagde masker gjøres vanligvis en eller to ganger i uken.

Som du kan se er det mange måter å løse problemet med forstørrede porene. Ved å kombinere daglig pleie med skjønnhetsbehandlinger og hjemmemedisiner, kan du oppnå et godt resultat. Ikke glem også at livsstil og ernæring spiller en viktig rolle.

Årsaker til forstørrede porer i ansiktet og metoder for å håndtere dem

Mange kvinner, uansett alder, står overfor et så ubehagelig fenomen som forstørrede porer i ansiktet. Dette er ikke bare en kosmetisk defekt. Ofte er årsakene til forstørrede porene forbundet med sykdommer i indre organer.

Generell informasjon

Slike viktige funksjoner i huden som utskillelse og termoregulering kan bare utføres ved hjelp av porer. Det er de som åpner kanalene til sebaceous og svettekjertlene. Svette og sebum, som står ut gjennom porene på ansiktet, beskytter integumentet mot å tørke ut. Porene er nesten alltid forstørret i nesen, haken og pannen. Kinnene lider av denne mangelen mye sjeldnere.

Hvorfor er det et problem

Besvare spørsmålet hvorfor en slik feil oppstår, er ganske enkel. Årsakene til hvilke utvidede porer vises på ansiktet er ganske varierte, men godt studert. Store porer på ansiktet dannes mot bakgrunnen av slike prosesser:

 • hormonell svikt;
 • UV-eksponering;
 • feil strømforsyning;
 • dehydrering;
 • alkoholmisbruk.

I tillegg kan årsakene til denne feilen være forbundet med feil hudpleie. Feil ved valg av ansiktspleieprodukter kan spille en negativ rolle. Årsakene til utvidelsen av porene er ofte forbundet med bruk av dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet.

De forstørrede porene ser ikke bare repulsiv, men hjelper også bakterier som har kommet inn i kroppen for å lykkes med å formere seg. Denne tilstanden av huden fører til dannelsen av akne eller hudormer. Antallet deres øker over tid, noe som resulterer i utseendet til en person etterlater mye å være ønsket. Derfor er det klart at kampen med utvidede porer må starte så snart som mulig.

Porene i ungdomsårene er sterkt forstørrede. Ofte er denne tilstanden ledsaget av inflammatoriske prosesser. Mange unge pubertypenner ser gynekologiske problemer ut, og forårsaker betennelse for å bli akutt.

De viktigste metodene for kamp

Dessverre er det ingen måte å kvitte seg med veldig store porer på ansiktets hud en gang for alle. Men noen metoder bidrar til å gjøre dem mindre. De viktigste metodene for å håndtere utvidede porer inkluderer følgende:

 • ansiktsrensing;
 • peeling;
 • masker;
 • anti-aldring produkter;
 • Microdermabrasion.

Ansiktsrensing

Det er nødvendig å begynne kampen mot forstørrede porer ved å rense ansiktets hud. For å gjøre dette, er det nødvendig å påføre en liten mengde rengjøringsmiddel og skum forsiktig. Deretter skal du vaske med varmt rennende vann. Det er veldig viktig at rengjøringsmiddelet er egnet for huden. Ellers vil problemet bare bli verre.

Hvis spørsmålet er svært akutt, anbefales det å ty til dypere rensing. For å gjøre dette, tørk ansiktet med en bomullspinne dyppet i et rensemiddel. Deretter skal du dampe ansiktet ditt, bruke en skrubb, og vask deretter ansiktet ditt. Ved slutten av prosedyren er det nødvendig å påføre en beroligende eller fuktighetsgivende krem ​​på ansiktet. Det er nødvendig å utføre manipulasjonen to ganger eller tre ganger i uken.

Facial peeling

Hvis en person er bekymret for forstørrede porer i ansiktet, så er en god måte å kvitte seg med denne feilen peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av forskjellige lotioner og skrubber som inneholder små granulater som bidrar til å eliminere døde celler. Peeling er nyttig for å hjelpe til med å rense porene og forbedre blodsirkulasjonen. Men å gjøre denne prosedyren for ofte bør ikke være. Ellers er det risiko for økt sekresjon av talgkjertlene.

For peeling kan du bruke et verktøy som inneholder glykolsyre og salicylsyre.

Disse syrer har en mild effekt på huden. Hvis porøsiteten uttrykkes for sterkt, anbefales det å ta trikloreddiksyre eller retinolsyre for peeling. Verktøyet, som inneholder slike komponenter, bidrar til å rengjøre porene og avlaste huden.

Bruk masker

Et "porøst" ansikt trenger regelmessig bruk av spesielle masker. Deres effektivitet avhenger av komplekset av grunnleggende ingredienser. Beauticians anbefaler å velge masker som fremmer disse prosessene:

 • regulering av sebaceous kjertler på fet hud;
 • fuktighetsgivende huden;
 • rensing og innsnevring av porene;
 • eliminere glans på fet hud;
 • eliminering av svarte flekker;
 • behandling av inflammatoriske prosesser og stoppe deres tilbakefall;
 • forbedrer tonen og hudtonen i ansiktet.

Klargjøring av huden

Hvis det er veldig store porer, er det nødvendig å dampe huden. En slik manipulasjon bidrar til å myke svarte flekker og fettete overbelastninger. I tillegg hjelper damping maskemateriale til å trenge inn i dypere inn i huden.

Eliminer store porer ved å bruke en maske for fet hud. I dette tilfellet bør hovedbestanddelen være et protein med en beroligende effekt. Det er best å bruke egg av hjemmekyllinger, som har alle sporelementene som trengs av huden.

Det er også nødvendig å teste sammensetningen. Ellers er det fare for en allergisk reaksjon. Vask ansiktet med kun oppvarmet vann. Når huden er tørr, bør du bruke en beroligende krem.

Fire beste masker

Forstørrede porer på ansiktet er veldig "redd" av masker med slike ingredienser:

For å forberede den første masken må du blande 1 ts. saftplanter med pisket protein. Du må bruke masken raskt. La på i ti eller femten minutter, skyll deretter med rennende vann like raskt.

For å få en maske med eggeplomme må du blande 2 eggeplommer med 3 ss. l. fersk honning. Den resulterende massen må være infundert i 6 timer. Masken påføres med lette bevegelser. Etter det må du stå i tjue minutter, så vask det av. Gjør denne masken helst minst to eller tre ganger i uken.

For å få en stivelsesmask anbefales det å blande 2 ts. hovedbestanddel med 1/2 hakkede grønne eple. Påfør deretter ansiktet, og etter femten eller tjue minutter, skyll. Hvis du gjør denne masken minst to ganger i uken, kan du bli kvitt ikke bare svarte flekker, men også pigmentering.

For å lage en pæremaske må du slå hovedbestanddelen til en puree og bland med 1 ts. potetstivelse. Påfør deretter blandingen på ansiktet, vent femten minutter og skyll med varmt vann.

Bli kvitt enorme porer

Hvis ansiktet har svært store porer, anbefales det å male 5 gram mandelmuttere og tilsett en liten mengde kokt vann. Den resulterende pastaen må påføres huden og vente en halv time. Deretter skal pastaen vaskes av med kaldt vann og tørke ansiktet med en bomullspinne dyppet i en blanding av vann og eple cider eddik. Det anbefales at du gjør denne prosedyren hver dag.

Et annet godt middel er leire blandet med sitronsaft. For matlaging må du ta juice av halv sitron, bland den med blå leire, 10 ml aloe juice og bryg grønn te. Påfør masken til ansiktet og vent en halv time. Etter det kan du vaske av blandingen og bruke en beroligende krem.

Endelig

Isbiter har ikke mindre bemerkelsesverdig effekt. De må tørke ansiktet. Denne prosedyren er ønskelig å gjøre hver dag. Porer smalere raskere hvis du legger 2-3 dråper sitronsaft til vann forberedt på is. I tillegg kan du tørke ansiktet ditt med is, laget av grønn te eller dill avkok.

Forstørrede porer kan elimineres raskere hvis personen som lider av dem, forstår klart hvorfor de har økt. Noen ganger er det nyttig å besøke en lege.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet

Hudfunksjoner som termoregulering og utskillelse utføres gjennom huden porene som åpner tubulatene i svette og talgkirtler. Gjennom dem er utgivelsen av svette og fett, fuktighetsgivende og mykner huden, beskyttelse mot uttørking og eksterne negative faktorer. Som et resultat av overdreven produksjon av sekresjon av talgkjertlene, ekspanderer porene. Det forekommer hovedsakelig i pannen, nesen og haken, mindre ofte i kinnområdet.

Forstørrede porer på ansiktet er ikke bare en kosmetisk defekt. De akkumulerer gradvis keratinisert epitel, skitt, fett, som tetter hårsekkens munn og forårsaker dannelse av komedoner og hudormer. Dermed skapes gunstige betingelser for bakteriens vitale aktivitet, noe som fører til dannelse av tette inflammatoriske infiltrater, pustler, abscesser, kokinger og andre inflammatoriske prosesser.

Årsaker til forstørrede porene

De oppstår under puberteten og forblir ofte for livet. Med alderen blir munnen av ekskretjonskanaler blitt bredere og mer synlige. Å vite årsakene til dannelsen i mange tilfeller bidrar til å forstå hvordan man kan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet.

Mange faktorer bidrar til utvidelsen av porene:

 1. Type hud - oftere hos personer med fett eller kombinert type.
 2. Arvelig predisposisjon
 3. Ubalanse av hormoner under pubertet, overgangsalder, eller som følge av dysfunksjon av endokrine kjertler - skjoldbruskkjertel, kjønnskirtler, hypotalamus.
 4. Feil diett, inkludert mat med høy karbohydrater, animalsk fett, krydder.
 5. Metabolske sykdommer.
 6. Sykdommer eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet.
 7. Forstyrrelser i nervesystemet og immunsystemet.
 8. Feil livsstil, røyking, drikking av alkohol.
 9. Overdreven eksponering for sollys, ultrafiolette stråler i en solseng, dehydrering av huden. Alt dette bidrar til akselerasjonen av epitel dør av, dysfunksjon av talgkjertlene, forringer kollagenproduksjonen av fibroblaster, som i mange henseender påvirker tilstanden til åpningene av utstrømningskanaler.
 10. Feil omsorg for ansiktets hud, overdreven bruk av kosmetikk eller bruk av kosmetiske produkter av lav kvalitet, spesielt fundament og pulver, tilstopping av porene.

Hvordan ser problemet ut?

Behandlingsmetoder

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet, er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere de bidragende faktorene - begrense inntaket av matvarer høyt i karbohydrater og animalsk fett, krydder og krydder. Det er nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikker, justere riktig arbeidsform og hvile, normalisere funksjonen i fordøyelseskanalen, begrense eksponeringen for direkte sollys, velg riktig kosmetikk av høy kvalitet, etc.

Rensing og peeling med forstørrede porer

Riktig ansiktspleie innebærer vasking med kaldt vann, og nekter å bruke såpe som bryter mot syrebasen i huden. I stedet bør du bruke spesialverktøy som er designet for å rense ansiktet.

Disse inkluderer skins, lotions, scrubs. Sistnevnte inneholder små granulater som hjelper til med å fjerne cellene i det hørrede epitelet, rens porene av forurensning, forbedrer blodsirkulasjonen. Skrubbingen skal imidlertid ikke brukes mer enn 1-2 ganger i uken, da dette vil skade huden og øke sekretjonen til talgkjertlene. I tillegg er det nødvendig å velge en skrubb, som er designet spesielt for hud med utvidede porer.

Rensing kan utføres ved å bruke sur peeling. For disse formål er det verktøy som inneholder fruktsyrer (salicylsyre og glykolsyre) som forsiktig påvirker de øvre hudlagene. Effektiv er peeling ved hjelp av stoffer som inkluderer glykolsyre og enzymer, eller enzymer (trypsin, bromelain, papains). Med en mer uttalt porøsitet kan det være nødvendig å rense med retinolisk eller trikloreddiksyre, som renser porene godt og til og med ut huden.

Les om regler for hjemme peeling ved å klikke på linken.

Nødvendig fuktighetsgivende

I tillegg til rensing anbefales det å bruke produkter som hjelper til med å fukte huden og smale porene. Gels, lotions, kosmetiske serums og en melk, masker fra kosmetisk leire, bekymrer seg for dem. Bruken av tonikum som inneholder vitaminer "A" og "E", aminosyrer og antioksidanter, et ekstrakt av tang, Dødehavet mineraler, komponenter fra ekstrakter av medisinske planter og frukt er nyttig. Sammensetningen av noen tonics inkluderer glykolsyre og salisylsyre, glykasil, sink, kobber.

Mange av dem kan tilberedes hjemme fra decoctions og tinkturer av knopper av furu og bjørk, calendula, persimmon, sitron, appelsin, aloe, krydder, hagtorn, rosmarin, mandel, lindblomster med tilsetning av honning, etc. fuktighetsgivende og nærende beskyttelsesdagkrem.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet utføres også ved slike kosmetiske metoder som:

 • plasma løfting (innføring av ditt eget plasma) i kombinasjon med vanlig peeling;
 • injeksjon mesoterapi, essensen av dette ligger i bruk av mesoterapeutiske cocktailer basert på hyaluronsyre, fosfatidylcholin, vitamin- og aminosyrekomplekser, homøopatiske komponenter, samt deres kombinasjoner;
 • ikke-invasiv mesoterapi, som kan utføres uavhengig av bruk av hjemmeapparater for iontoforese, fonophorese, Darsonval strøm, mikrostrøm og ultralyd terapi;
 • Kryoterapi i form av kryomassasjeprosedyr med flytende nitrogen. Denne teknikken bidrar til å redusere sekretet av talgkjertlene, forbedre blodsirkulasjonen og øke stoffskiftet.
 • disincrustation, som er en dyp pore rensing ved hjelp av elektroforese og alkali-holdige produkter; Denne teknikken fremmer saponifisering av fett og det er lett å fjerne fra hudoverflaten.

Mer aggressive teknikker brukes til alvorlig ansikts porøsitet, spesielt hvis det finnes andre kosmetiske feil - fine rynker, arr, uregelmessigheter, pigment flekker. Disse metodene inkluderer:

 1. Microdermabrasion, eller mikrogrinding ved hjelp av en spesiell børste, mikrokrystaller, diamantdyser.
 2. Dot (fraksjonal) laser termolyse, som et resultat av hvilket et overflatehudlag er fjernet og fornyet ved hjelp av en laserstråle med samme bølgelengde, og strålene i et annet spektrum, som virker på et dypere lag, bidrar til reduksjon av kollagenfibre. Dermed oppstår hudstramming og reduksjon av porediameter. Prosedyren har også antibakterielle og antiinflammatoriske effekter og regnes som den mest effektive.
 3. Ikke dårlig viste seg å være laser peeling, som anbefales til lokal bruk hos pasienter i ung alder i fravær av hudutslett.

Ikke bruk bare en kosmetikk for kosmetikk for å skjule defekten, da de bidrar til forverring av huden. Forstørrede porer krever langvarig og vedvarende påføring av ikke en enkelt metode, men en kompleks effekt, inkludert eliminering av predisponerende faktorer, bruk av kosmetiske preparater og hjemmekovert og infusjoner, elektriske apparater til hjemmebruk og teknikker for maskinvareeksponering i skjønnhetssalonger.

Artikkelen er ikke veiledende i valg av behandlingsmetoder, men inneholder bare innledende opplysninger om mulighetene for å eliminere mangelen på forstørrede porer. Råd fra en erfaren kosmetolog kan hjelpe til med målrettet behandling.

Forstørrede porer på ansiktet

Det maksimale programmet for eiere av forstørrede porene er å gjøre dem usynlige en gang for alle. Og så er det spørsmål: Hvordan velge egnet kosmetikk til dette formålet, og eksisterer det i prinsippet? La oss prøve å finne ut det akkurat nå.

 • Hvorfor porene forstørres
 • Brede porer hudpleie stadier
 • Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer
 • Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer
 • forebygging

Hvorfor porene forstørres

Så hva kan være årsaken til økt porestørrelse?

Hudtype

Olje og kombinasjonshud karakteriseres vanligvis av mer uttalt porene, dette skyldes behovet for å bringe flere produkter av kjertlene til overflaten.

arvelighet

Det er bevist at porestørrelse er genetisk innarbeidet, og genetikk, som det er kjent, er en sta ting. Så hvis arvelighet er å klandre, gjør deg klar for omhyggelig hudpleie. Hvis huden er problematisk eller utsatt for fett, må du opptre i to trinn:

bli kvitt overflødig sebum som konsentrerer seg i porene;

eksfolierer døde celler i "risikosonen".

Vanligvis er brede porer blant eiere av fet hud. © IMG

hormoner

En annen grunn til forstørrede porer er hormonell ubalanse. Marina Kamanina, en Garnier-ekspert, sier: "Sunn hudutstråling betyr at kjønnshormoner fungerer normalt. Men en unaturlig fettglans kan tyde på at sebaceous kjertlene er følsomme overfor det mannlige hormonet testosteron, noe som stimulerer produksjonen av talg. "

Brede porer hudpleie stadier

Hvis du vil redusere porestørrelsen og opprettholde denne effekten, må du regelmessig bruke spesiell kosmetikk. Men for hva porene vil definitivt være takknemlige for deg, så er dette for delikat peeling og god rensing.

rensing

Om morgenen bruker du en rensegel merket "for å begrense porene". Slike midler inneholder vanligvis ingredienser som eliminerer døde celler og komponenter med kjente antiinflammatoriske egenskaper for forebygging av lesjoner. Scrubs, peeling og rensende masker misbruker ikke.

Det er umulig å redusere størrelsen på porene for alltid, men det er ganske mulig å rette det på en stund. © IMG

fukting

Selv om du har fet hud, ikke ignorere fuktighetskrem. Det gjenoppretter lipidbarrieren og beskytter huden om dagen.

For dehydrert hud, lager opp med glykolsyre og hyaluronsyreprodukter. Denne kombinasjonen vil gi både peeling og hydrering.

Eiere av problem hud bør være oppmerksom på midler for å bekjempe akne. Men først diskutere behandlingsprogrammet med en hudlege.

Uansett hudtype i løpet av dagen, sørg for å bruke mattservietter for å fjerne urenheter og overflødig fett fra overflaten av epidermis. Spesielle sprayer kan også komme til nytte for å begrense porene (for eksempel Serozinc fra La Roche-Posay) som kan påføres direkte på arbeidsplassen.

Pleie krem

Når du velger en krem, les dens sammensetning. For eksempel bidrar koffeinformler til sammentrekning av porene.

På tidspunktet for smale porene vil det hjelpe kosmetiske prosedyrer. © IMG

Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer

Ikke press innholdet av porene på egen hånd - du strekker og traumatiserer huden bare. Kontakt din skjønnhetspleie.

Mest sannsynlig vil den første prosedyren, som kosmetologen anbefaler, være en klassisk mekanisk rengjøring. Det begynner med rensing og peeling med bruk av kosmetikk, etterfulgt av damping, og først etter at skjønnhetspleieren begynner å rense porene ved hjelp av spesialverktøy.

Eksponering for laserstråling er ikke bare effektiv med brede porer. Slik polering som helhet bidrar til å jevne ut hudavlastningen, for å kvitte seg med post-akne arr. Det er bedre å utføre slike prosedyrer i høst-vinterperioden.

Flytende nitrogenkryomassasje

"Kald massasje" gjøres ved hjelp av en enhet som under høyt trykk leverer flytende nitrogen til huden. Som et resultat forbedrer blodstrømmen og aktiverer metabolske prosesser i huden. Sammen med utvidede porer, er indikasjoner for kryomassasje akne, betennelse og tap av hudtone.

Denne fysioterapeutiske metoden virker på porene med høyfrekvente elektriske strømpulser. Prosedyren normaliserer blodsirkulasjonen, akselererer prosessen med celleregenerasjon, og stimulerer også produksjonen av sin egen hyaluronsyre.

Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer

Nedenfor er en liste over produkter som vil hjelpe porene å opprettholde renhet, samt redusere diameteren for en stund.

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

På jakt etter måter å eliminere forstørrede porer i ansiktet, bærer dette fenomenet seg til salong og hjemme teknikker, men først må de finne ut årsaken til feilen.

Faktum er at hudens porer, som er små hull, har en direkte rolle i pusten hennes (i dermatologi er det ikke for ingenting at de kalles lungene i huden).

Takket være dem, sebum percolates og er involvert i fuktighetsgivende og beskytter huden.

For det meste er brede porer på ansiktet spesielt tydelig på nesen, pannen, haken, de er sjeldnere på kinnene. Dessverre legger de ikke til seg attraktivitet i det hele tatt.

# 10 årsaker til problemet

På overflaten av fet hud i de naturlige hullene akkumuleres en overdreven mengde sebaceøse sekresjoner. Dette skjer hvis kjertlene fungerer i tvungen modus. Det er da de ekstremt tilstoppede porene utvides.

Dette vises ganske ofte med utbruddet av seksuell utvikling og forverres deretter bare. De skjulte årsakene til forstørrede porer i ansiktet inkluderer hormonelle lidelser, kroppssykdommer og kroppens fysiologiske egenskaper.

Blant faktorene skiller seg ut:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt - det er typisk for gravide kvinner, kvinner i ammende barns tilstand, under bruk av prevensjonsmidler, utbruddet av overgangsalderen;
 • perioden for ungdomsutvikling;
 • miljømessig negativ;
 • ubalanse av matinntak, karakteristisk for dietten med overflødig karbohydrater, krydder, animalsk fett;
 • avhengighet;
 • analfabeter og ufullstendig ansiktspleie er utilfredsstillende rengjøring, bruk av uegnet / billig kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • opprørt metabolisme, problemer med fordøyelsessystemet, hyppige nervesituasjoner;
 • svekket immunitet;
 • For mye UV-stråler.

Det er verdt å vite at:

 1. Identifisere og eliminere årsaken til problemet vil hjelpe leger.
 2. Hormonet skylden vil avsløre endokrinologen.
 3. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet vil bli etablert av en terapeut, en gastroenterolog eller en nevrolog.
 4. Kosmetologen velger de nødvendige pleieprodukter, og ernæringsfysiologen forteller deg hvordan du skal normalisere dietten.

Forstørrede porer på ansiktet: prosedyrer i salongen

Hva om ansiktet er forstørret porene? Først bør du henvise til salongprosedyrene, som oppnås maksimalt tillatt effekt.

Etter å ha undersøkt pasienten i resepsjonen, vil spesialisten foreskrive en fremgangsmåte, men kosmetologiske tiltak kan forbedre tilstanden til huden betydelig. Dra nytte av service med kosmetologer / dermatologer - de mange forslagene fra skjønnhetsindustrien.

For å gjøre dette kan du bruke maskinvarekosmetologi. Ulike prosedyrer vil ikke bare smale og rense de forstørrede porene, de vil gi andre fordeler. I tillegg til maskinvareteknikker kan du bruke andre tjenester:

 1. Darsonvalisering er en prosedyre der effekten på huden oppstår ved pulserte, modulerte høyspenningsstrømmer. Dette fører til normalisering av sebaceous / svette kjertlene og innsnevring av porene til akseptable verdier.
 2. Disincrustation er en fysioterapeutisk metode for dyp rensing med kosmetiske preparater som inneholder alkaliske produkter.
 3. Mesoterapi gir gode fordeler for dilaterte porer. Det består i introduksjon av spesielle preparater under huden, inkludert hyaluron, vitaminer, homøopatiske komponenter, fosfatidylkolin (det brenner fett), aminosyrer.
 4. Kryoterapi har en tendens til å utvide porene i huden med kulde og smale dem.
 5. Laser terapi er en effektiv metode for å fjerne forstørrede porer i ansiktet. Fungerer som et punkt, traumatiserer strålen huden til et minimum.
 6. Microdermabrasion renser hudflaten med en diamantdyse. Prosedyren kan sammenlignes med peeling.
 7. Frukt syre peeling er svært effektiv i kampen mot dette problemet. Dette innebærer bruk av spesielle syreblandinger som eliminerer det keratinske lag og mange feil.
  8. Plasmolifting er en manipulering der plasma produsert fra pasientens eget blod injiseres under huden.

Blant de profesjonelle verktøyene - masker med inkludering av alger, polymerer og andre avanserte og naturlige komponenter. Dra nytte av leiremasker.

Personer som går til skjønnhetspleie etter det foreskrevne behandlingsforløpet vil være fornøyd med resultatet, siden ikke bare porestørrelsene vil bli mindre, men brettene vil bli glatt og ansiktstonen vil bli bedre.

Hjemmekamp (10 anbefalinger)

Hvis det ikke er anledning til å kontakte salongen for en løsning, vil anbefalinger til huset komme til din hjelp.

 • For å utføre hjemme kryoterapi bør utarbeide isterninger. For dette er det verdt å fryse stykker frukt, urter, planterblad. Og hver morgen, tørk ansiktet ditt med et isete verktøy.
 • Peeling hjemme er gjort to ganger i uken. For å gjøre dette blir huden varm ved hjelp av dampbad med inkludering av medisinske urter. Deretter rengjøres huden med skrubbe.
 • Masker hjemme bør brukes etter peeling prosedyren. Sammensetningene av masker inkluderer kosmetisk leire, egghvite, frukt / bær. Slike aktiviteter begrenser de forstørrede porene på huden.
 • Vanen med å vaske med urter, rosa eller micellar vann vil bidra til å unngå forurensning og for å oppnå smale porer.
 • I kampen mot gissel skal utføres kontrasterende vask med varmt og kaldt vann.
 • Normalisering av ernæring vil nødvendigvis påvirke tilstanden til problemhuden. På hverdagsmenyen er det ikke noe sted for fettete, søte, salte, syltet, røkt, melmat. I tillegg til å drikke med gass, alkohol.
 • En uunnværlig tilstand - bruk sminkesvamp. Kosmetisk svamp vil absorbere overflødig fett.
 • Tonale kremer og pulver som er laget spesielt for hud med store porer, blir foretrukket.
 • Ikke bryter regimet med vanlig fuktighet og ventilasjon av boligene.
 • Daglige turer i friluft, immunforsterkning er også inkludert i komplekset av tiltak for å bekjempe mangelen på

Husk at varmt er forbudt.

Hvis du utfører enkle anbefalinger, på kort tid vil problemhuden reagere med innsnevring av porene og ansiktsrengjøringen.

TOP-5 populære kosmetikk

Å rengjøre huden i ansiktet hjemme er tillatt ved bruk av merkede produkter. Kjøpt på apotek eller i handelsspesifikke punkter, kan de brukes til å oppnå en fantastisk effekt.

Forresten er lederen anerkjent sørkoreanske kosmetikk. Her er et dusin TOP-verktøy som er populære:

 1. Skin House - serum til trange porer.
 2. Stramming Toner - dette navnet ble gitt til tonic for å redusere størrelsen på porene i ansiktet. Produsenten er den samme.
 3. Normaderm - krem ​​som påføres om natten, hjelper til med å takle dette problemet. (Vichy, Frankrike).
 4. "Luksusmat" - en oljeaktig blanding. (L'Oreal Paris, Frankrike).
 5. Tea Tree. Spesiell heliumkrem. Det kan til og med påføres under bunnen før du bruker kosmetikk.

Listen vil hjelpe eierne av fet hudtype å skape en kosmetisk pose på riktig måte.

Spørsmål - svar

Er det noen restriksjoner for forstørrede porer?

Med dette problemet bør du ikke bruke produkter som inneholder alkohol, da du kan tørke ut huden. Dette vil føre til økt talgkirtler. Du bør ikke gjøre prosedyrer som utvider porene, det er bedre å ikke gå på solarium, hold huden din fra solen og ikke røyk.

Er det sant at å spise fet mat påvirker huden din?

Hvilken metode er den mest effektive?

Folkemidlene (5 oppskrifter)

Å ha forberedt masker hjemme, er det ikke vanskelig å effektivt kvitte seg med store porer i ansiktet og fjerne kosmetisk feil.

For å takle problemet kan du for eksempel bruke slike effektive oppskrifter:

 • Leire vil kreve 15 g hvit ler (kaolin), 10 milliliter glyserin, 2 dråper fennikel essensiell olje, 30 ml oppvarmet mineralvann uten gass. Sammensetning til konsistensen av krem, legg huden på overflaten av overflaten, la den stå i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Essential inneholder 1 dråpe essensielle oljer av mynte og sitron, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer. Tåle masken i en time, skyll først med varmt og deretter kaldt vann.
 • Linden inneholder 15 g knuste lindeblomster, fylt med 100 ml varmt vann. Sammensetningen, plassert i en beholder, settes på en liten brann i 15 minutter og, når den blir oppvarmet, påføres ansiktet. Etter 15-20 minutter fjernes masken med en tørr bomullspinne, og ansiktet skylles med kaldt vann.
 • Oransje er laget av finhakkede fruktmasse og egghvite. Midler smurt på problemhud, alderen i 15 minutter, vasket med kokt vann.
 • Berry blandes 30 g av jordbær / tranebær pure, eggeprotein og stivelse med vegetabilsk olje, tatt g. Maske 10 Etter 10 minutter ble brukt ansikt eliminert fuktet bomullsdott.

Etter masker blir huden mer elastisk på grunn av at porene blir ryddet av akkumulert talg og strammer bedre.

Hva om brede porer på nesen?

Tette sebumporer på nesen renses ved å inkorporere gelatin i masken.

 1. Det vil ta 1 ss. l. gelatin og melk. Etter at gelatinet sveller, oppvarmes blandingen i en mikrobølgeovn eller i et vannbad. Den forberedte massen påføres nesen med en sminkebørste, bomullspute eller fingre og forblir tørket (15-20 minutter). Frosset til en tilstand av filmgruel fjernes i en jevn, jevn bevegelse. Det behandlede området tørkes av med lotion.
 2. Du vil trenge en blanding av gelatin og melk med tilsetning av egghvite. Videre handlinger er de samme som i den første oppskriften.

I tillegg er brusemasker gunstige. De er valgt av mange, da det er et budsjettalternativ for rensing av porene i nesen:

 • det er nok å kombinere 1 ss. brus med gel, som du vasker, og bordssalt. Sammensetningen brukes ikke bare på nesen, men også til andre områder, og holdes strengt i 5-10 minutter. Vask av med vann;
 • 5 gram brus er satt til en spiseskje havregryn i en blender, 10 gram sitron og melkesaft hver. Masken forblir på det behandlede området i 5-10 minutter, elimineres ved vasking.

For ikke å møte utseendet på forstørrede porer på nesen og andre deler av ansiktet, er det nødvendig å eliminere sminke og fukte epidermis i tide, bruk myke skrubber og midler til å normalisere sebumsekretjonen.

anmeldelser

For å finne en passende metode i kampen mot dette problemet, bør du gå til forumene og lese anmeldelser. For eksempel, her er noen av dem:

ANASTASIA, 21 ÅR:

"I min kamp med forstørrede porer - ansikt dampende med mandel peeling (men bare hvis det ikke er utslett på huden)." Også colostrotherapy med bruk av colost betyr kommer til redning.

Måten er trygg, den tilbys i salonger. Prosedyren er veldig effektiv, etter at porene forsvinner et sted, er huden jevn, frisk, uten oljeskinn. "

ALENA, 25 ÅR:

Og en hvit leremaske hjelper meg. Du kan bruke rosa, blå, grønn. Flott verktøy takle, og gjør huden fortsatt frisk. Protein med sitron i masken fungerer også feilfritt. "

OLGA, 48 ÅR:

"Jeg har en gang lest om en slik sykdom som keratose i ansiktets hud, om behandling. Jeg trodde selv at kanskje denne sykdommen utvikler seg i meg.

Jeg dro til skjønnhetspleieren. Som det viste seg, har jeg et problem på grunn av arvelighet. Begynte å ta vare på hudoverflaten.

Etter at noen maske må tørke ansiktet mitt med is. Hjemmekryterapi lindrer rødhet, smaler porene på ansiktet.

Jeg liker virkelig tranebærmasken med egghvite. Sannt, effekten er ikke veldig lang, men passer for publisering. "

Ekspertuttalelse

Elsa Borodina

plastikkirurg

Dessverre, i virkeligheten, kan den langsiktige ideelle effekten ikke oppnås ved en hvilken som helst kjent metode. En rekke metoder er i stand til å begrense porene, men de er ikke i stand til å fjerne dem helt. Jeg vil anbefale å bruke et spesielt verktøy - et fyllstoff for korrigering av porene.

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Problemet med utvidede porer står overfor mange kvinner. Den eneste løsningen i denne situasjonen er systematisk omsorg. Ikke glem å vaske, fjern kosmetikk, bruk egnet kosmetikk. Og jeg vil råde deg til å besøke en skjønnhetspleie og en rekke kosmetiske prosedyrer. De har virkelig en positiv effekt på huden. Velprøvde maskinvare teknikker.


Tette porer i ansiktet som skal rengjøres, hvis du kombinerer profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling.

Bli kvitt problemet vil hjelpe planen. Det forklarer årsakene, utfører et kurs av salongprosedyrer, sikrer riktig hudpleie, velger merkede produkter og hjemmelagde masker.

Flere Artikler Om Typer Acne