I dag er det å besøke kunstige solariumstudier veldig populært. Tross alt er bronsehuden veldig vakker, og vi kan ikke gå på ferie hver måned. Men mange klager over at akne dukket opp etter soling. I denne artikkelen vil vi snakke om hvorfor dette skjer og hvordan du kan beskytte deg selv.

Hvorfor vises akne etter soling?

Denne situasjonen kan oppstå med noen, og derfor er det verdt å vite hvilke faktorer som kan påvirke det. Så du kan beskytte deg selv og unngå akne etter en slik prosedyre.

Det er bare to grunner for utseendet til akne etter soling: enten overflaten av enheten var ikke veldig rent, eller huden din svarte dårlig på kunstig UV-lys. Vi vil forklare begge sakene mer detaljert.

Hvis du velger en horisontal enhet, øker sannsynligheten for akne. Faktum er at i et slikt apparat ligger vi oftest direkte på overflaten, og hvis det er skittent, vil disse bakteriene lett trenge inn i huden.

Ved eksponering for ultrafiolett stråling blir huden svakere og er mer sannsynlig å bli utsatt for bakterier.

Dette forårsaker akne på ryggen, magen eller bena umiddelbart etter prosedyren.

Og hvis akne etter soling på ansiktet, kan årsaken være annerledes. Mest sannsynlig, dette er hvordan huden din reagerte på selve prosedyren. Som vi har sagt, etter UV-lys blir huden mindre beskyttet. På grunn av dette er det vanskeligere for henne å motvirke den negative effekten av dekorative kosmetikk, skittent rennende vann og i prinsippet hele miljøet.

Hvordan beskytte deg selv?

For å forhindre akne etter soling, er det nødvendig å beskytte deg så mye som mulig fra skitne overflater og uønskede eksterne effekter etter prosedyren. Det anbefales derfor å velge vertikale enheter (selv om det er mindre praktisk), å gå til velprøvde garvestudier og sørg for å beskytte huden din med fuktighetskrem og SPF-produkter etter prosedyren.

Kan jeg gå på solarium med akne? Hjelper en kunstig brunfarge hudutslett?

Mange sier at i sommer blir huden bedre under påvirkning av solen. Akne reduseres og forsvinner, huden blir jevnere og sunnere. Kan en solseng gi samme effekt, og hvorfor vises noen ganger etter å ha besøkt det, akne, tvert imot? For å forstå dette, må du vite om effekten av soling på huden.

Effektiviteten av ultrafiolett stråling fra hudutslett

En av årsakene til akne - bakterier som lever permanent og forårsaker betennelse, å komme inn i vakuum på huden - vanligvis tilstoppede talgkjertler. Det er derfor mange akneprodukter har visse desinfeksjonsegenskaper.

Ultrafiolett har lignende egenskaper. Det ødelegger bakterier, noe som bidrar til å redusere akne. I tillegg tørker ultrafiolett lys huden. På grunn av at sebum blir mindre, er porene ikke så tette - det gjør også huden renere.

Det antas at i små doser er ultrafiolett stråling gunstig for huden. Hva menes med "liten dose" avhenger i stor grad av sin type. Det er verdt å huske at det er fra denne strålingen at mange prøver å beskytte seg ved hjelp av kremer fra solbrenthet. Derfor, de som brenner raskt om sommeren - vanligvis for personer med tynn hvit hud - må være svært forsiktige når de besøker en solarium.

I tillegg øker ultrafiolett lys blodsirkulasjonen, noe som bidrar til å redusere betennelse i tilstoppede porer. Og utseendet av brunfarge gjør at du kan jevne ut hudfargen, noe som gjør at akne og svarte flekker blir mindre merkbare, bidrar til å skjule små akne arr.

Hvorfor vises akne etter soling?

Til tross for det ovennevnte, kan du ofte finne klager som, etter soling, oppstod hudutslag, tvert imot. Faktisk, noen ganger etter prosedyren med kunstig brunfarge er det ingen etterlengtet rensing av huden - tvert imot opptrer nye utslett.

Dette skjer vanligvis av to grunner:

Allergisk reaksjon

I dette tilfellet ser pimples forskjellig fra de vanlige utslettene. De er små, røde, ligner på elveblest og sterkt forstyrrer livet på grunn av vedvarende kløe. I tillegg kan det være puffiness eller rennende nese.

UV selv kan ikke forårsake allergi. Men hvis en person tok visse medisiner før du besøker kunstig soling, kan en slik blanding føre til en uønsket reaksjon.

En annen årsak til allergiske utslett - er allergisk mot kosmetikk, som påføres huden før solarium - "utbygger" - eller etter - "fixer". Noen ganger manifesterer denne allergien seg fra andre eller tredje gang.

Den tredje grunnen - husholdnings rengjøringsmidler som vasker garverien. I seg selv er rengjøringsmidler vanligvis svært allergifremkallende, og i kombinasjon med en solarium øker deres evne.

Tette porer

Årsaken kan virke paradoksal, fordi ovennevnte om rengjøringsegenskapene til UV-stråling. Å komme på huden, gjør denne strålingen grovere, og det er derfor herdede skalaer dør og tette porene. Dette gjelder spesielt for tørr hud. Slike utslett er mer som vanlig akne, snarere enn allergi.

Hvordan sole seg i solarium for å bli kvitt akne?

Først og fremst må du finne en salong hvor spesialister jobber som kan velge riktig solbrenningsplan, med tanke på hudtype.

Den riktige timeplanen kan ikke starte fra 15 minutter til en nybegynner: For eiere av god hud med fregner - fra 3 minutter, uten fregner - fra 5, kan mørkhudede jenter starte fra 7-10 minutter.

Det er viktig å huske at selv om det ikke er noen tendens til allergiske reaksjoner, kan kløende utslett forekomme dersom du kombinerer en solarium med å ta noen smertestillende midler, antibiotika, hormonelle prevensjonsmidler og antidepressiva. Hvis noen av disse legemidlene må tas daglig, bør du nøye kontrollere kompatibiliteten med UV-lys.

Hvis det er en tendens til allergi, for å unngå utslett, trenger du på tide for soling å forlate produkter som kan provosere en slik reaksjon. Disse er vanligvis frø, peanøtter, druer, alkohol, paprika og sitrusfrukter. Sistnevnte er kontraindisert for alle når du besøker en solarium. Hvis du er allergisk mot et bestemt produkt, vil reaksjonen på den intensivere når den blir utsatt for UV-stråler.

For å unngå tilstoppede porer etter soling, må du grundig rense huden. Først, et sted i timen etter at prosedyren er å ta en dusj. Vann vasker ikke bort tanens kvalitet. I tillegg er det viktig å huske at det grove øvre laget av huden ikke fjernes umiddelbart. Derfor, etter et besøk på kunstig soling, må du lage en rensende og anti-inflammatorisk maske. Dette vil tjene som en god hjelp i kampen for renhet av huden.

Solarium er en god mulighet til å forbedre hudtilstanden. Soling vil bidra til å redusere akne, gjøre det mindre synlig og skjule arr. Men i noen tilfeller kan UV-stråling forverre situasjonen. For å unngå dette, må du finne en god salong og ikke kombinere kunstig brunfarge med medisiner og produkter som forårsaker allergier.

Hjelper solseng akne?

Mange mennesker som lider av akne og akne, bekrefter at om sommeren er de mye raskere i stand til å stoppe den inflammatoriske prosessen på huden på grunn av en lys brunbrun.

Og hva om sommeren er over, og solen trives sjelden med sin skyløse utstråling?

Som et alternativ, har kunstig sollys allerede blitt brukt lenge, en målte del av denne kan fås i en solseng.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Men vil denne prosedyren bidra til å bli kvitt akne og hvor effektivt er det å bekjempe hudproblemer?

Hvilken effekt har solen på huden?

Generelt kan effekten av sollys på huden kalles gunstig.

Ultrafiolett har flere spesifikke egenskaper som er uunnværlige i kampen mot akne:

 • antibakterielle - patogene mikroorganismer dør under påvirkning av ultrafiolett, i den forstand anses det som et naturlig antimikrobielt og desinfeksjonsmiddel;
 • anti-inflammatorisk - noen inflammatoriske prosesser stoppes raskere under påvirkning av sollys;
 • podsushivayuschee - betent elementer raskt tørke opp, og talgkjertlene redusere produksjonen av dens sekresjon, noe som resulterer i bladene skinne og redusert antall nye kviser.

Den rene visuelle effekten kan også tilskrives de positive egenskapene - huden får en hyggelig gylden nyanse, som naturlig skjuler flekker og små arr fra akne.

Men en slik effekt av sollys på huden skjer bare med en lav intensitet av dens innvirkning.

Overdreven UV-lys kan føre til den nøyaktige motsatte effekten, og øker utslettene.

Hva er en solseng

Solariumet er et kunstig sollys.

Det er den samme ultrafiolette strålingen, som kan nettopp måles og mottas uansett årstid og til og med tid på dagen.

Dette skjer i et spesielt apparat, som er utstyrt med en rekke lamper som sender lys, som er lik struktur og grunnleggende egenskaper til sol.

Slike enheter er profesjonelle og til hjemmebruk.

Kraften til hver avgjøres av lampens antall og kraft.

Foto: profesjonelt solarium

Profesjonelle solarium er produsert i tre typer:

 • horisontal;
 • loddrett;
 • turbo solarium.

De to første typene bestemmes av plasseringen av menneskekroppen inne i apparatet.

Turbosolyary har et spesielt kjølesystem som reduserer risikoen for brannskader og gjør prosedyren den mest trygge og komfortable.

Som kosmetisk prosedyre er solarium veldig populært.

Det brukes ikke bare i jakten på en jevnbrun, men også for terapeutiske formål, for eksempel som et middel for akne.

Er Acne fordelaktig?

Svært ofte brukt solarium for akne.

Fordelene er åpenbare, og alle som har blitt hjulpet av denne enheten, er enige om dette:

 • utslett tørker raskt;
 • betennelse er fjernet;
 • huden blir mindre fet;
 • Antallet nye elementer er kraftig redusert;
 • kan brukes til akne på ulike deler av kroppen (på ansiktet, ryggen, på bunnen);
 • hjelper med å bli kvitt akne merker.

Hjelper solseng med akneutslett?

Foto: Når du besøker et solarium, kan du ikke helt bli kvitt akne

Dessverre ikke. Det tørker bare små betente utslett.

 • Hvis hudtilstanden er mer alvorlig, kan denne prosedyren til og med skade seg. Det blir heller ikke kvitt svarte flekker (comedones), vil være ineffektivt mot subkutan akne.
 • I tillegg forekommer akne i ansikt og rygg ofte på grunn av indre årsaker, sykdom eller hormonell ubalanse. Uten å påvirke kilden til utslett, er prosedyren også usannsynlig å hjelpe. Men det kan betraktes som et tillegg til hovedbehandlingen, hvis legen ikke finner kontraindikasjoner til bruken.

Hvordan påvirker akne

Handlingsprinsippet til solariumet på akne er det samme som sollys, fordi det bruker den samme ultrafiolette strålingen.

Den særegne er at den trenger flere millimeter dypt inn i huden. Så det har ikke bare en overfladisk effekt, noe som er svært viktig i tilfelle av akne. Tross alt er infeksjonen i dybden av huden porene.

 • Ultrafiolette stråler har en bakteriedrepende egenskap, patogener dør, ålpasning. Solarium fjerner raskt de betente støtene, selv en eller to prosedyrer er nok.
 • Ved hjelp av soling kan du fjerne og markere fra akne i form av små arr. Det øverste lag av huden under virkningen av UV-stråler grove seg raskere. Det er bare nødvendig å velge de riktige eksfolieringsmidlene, og snart vil hudavlastningen bli merkbart jevnere.

Men fra de cyanotiske flekkene etter akne soling er maktesløs.

Solbrenthet vil selvfølgelig gjemme dem for en stund, men de overføres helt bare ved hjelp av midler som styrker de metabolske prosessene lokalt. Ultrafiolett har ingen slik handling.

Video: "Regler for å besøke et solarium"

Sikkerhetsregler når du besøker

Generelt er vurderinger av bruk av solarium for akne positive hvis folk følger regler for å ta prosedyrer.

Dette er viktigere enn det som kan virke ved første øyekast, fordi strålingsintensiteten i apparatet er mye høyere enn i friluft under solens stråler.

Så når du går på solarium, ta hensyn til følgende punkter:

 • Før prosedyren er det tilrådelig å besøke en hudlege og identifisere mulige kontraindikasjoner;
 • hormonpreparater og antibiotika øker følsomheten i huden, derfor er det bedre å ikke besøke solseng mens du tar dem;
 • For mennesker med veldig god hud, er slike prosedyrer bedre å ikke ta eller redusere varighet med 2-3 ganger fra det vanlige.
 • Før du går på solarium, bør du ikke rense ansiktet med skrubbe eller andre aggressive midler;
 • På dagen for prosedyren, kaste bort kosmetikk, inkludert dekorative kosmetikk;
 • ta en dusj før prosedyren for å rense huden av eventuelle urenheter, inkludert sebum;
 • øyne, hår og brystkjertler bør beskyttes under prosedyren, salongmedarbeider vil fortelle deg hvordan det er best å gjøre det;
 • Etter prosedyren, bruk en nærende krem ​​på huden;
 • prosedyrer utføres i små kurs (fra 5 prosedyrer), det første besøket bør ikke vare lenger enn 5 minutter (ideelt - 2-3 minutter);
 • per uke er det uønsket å ta mer enn 2 prosedyrer.

Kan jeg gå til solarium for gravide og ammende?

Har kamille akne på ansiktet? Finn ut her.

Spørsmål og svar

Hvorfor etter prosedyren kan det forekomme utslett

Noen ganger etter en stund etter å ha besøkt solariumet, kan du se utseendet på nye utslett på ansikt, rygg, bryst.

Dette skyldes tørking av det øvre laget av huden. Det grov, og døde celler blandes med sebum og tette porene.

 • For å hindre at dette skjer, bør du styrke kontrollen over hudens renhet, regelmessig bruke milde eksfolierende masker.
 • Det kan være bedre å redusere tiden for prosedyrer i et solarium i noen få minutter eller for å øke intervallet mellom dem (for eksempel en gang i uken eller 10 dager).

Er det noen kontraindikasjoner

Utvilsomt er solariumet ikke egnet for noen person.

Det er flere alvorlige begrensninger for disse prosedyrene.

Blant dem er:

 • Tilstedeværelsen av svulster eller neoplasmer av uspesifisert opprinnelse;
 • kreft tilfeller blant nære slektninger (spesielt hudkreft);
 • Tilstedeværelsen av mange moles og fostre på huden;
 • bronkial astma, tuberkulose, samt en rekke sykdommer i kardiovaskulær, nervøs, urinsystemet (for alle eksisterende sykdommer, må du først konsultere legen din);
 • purulente utslett på huden, samt hudsykdommer, ledsaget av økt tørrhet på enkelte områder;
 • menstruasjon periode;
 • veldig lett, utsatt for brennende hud;
 • barns alder opptil 14 år;
 • tar visse medisiner (hormonell, antibakteriell, antiinflammatorisk - konsultasjon med lege er nødvendig).

Det er også uakseptabelt å kombinere prosedyrer i et solarium med naturlig soling på samme dag.

Forsømmelse av disse øyeblikkene kan ha de mest ugunstige helseeffektene, så du bør behandle solarium veldig seriøst.

Hvorfor er det skadelig å sole seg

Ultraviolett stråling behandler bare i små doser.

Foto: i lang tid i solarium er farlig for helsen

Overskudd av det kan være skadelig for helsen, fordi:

 • katarakt og forbrenninger av øyens slimhinne
 • alvorlig rødhet i huden (erytem);
 • Mangler i immunsystemet, som igjen fører til utvikling av onkologiske sykdommer, spesielt deres mest aggressive form - melanom (hudkreft).

Derfor er soling generelt ikke skadelig, men det er ikke sikkert å være under ultrafiolette stråler i lang tid.

For å beskytte deg er det alltid bedre å bruke spesialverktøy som forhindrer tilgang til UV-stråler i huden.

funn

Så, gitt ovenstående, kan du ringe et solarium en av måtene å bekjempe akne, hvis problemet ikke er veldig uttalt.

Men selv i dette tilfellet må du følge prosedyrens regler.

Solarium kan brukes som et tillegg til hovedterapien, dersom legen mener at det i ditt tilfelle vil gi en positiv effekt.

Men prosedyren bør utføres utenfor eksacerbasjonsperioden.

Før du besøker solariumet, bør du konsultere en lege og en undersøkelse, siden ultrafiolett stråling ikke vises i alle kroppssykdommer og sykdommer.

anmeldelser

Nedenfor kan du finne ut hvordan folk som har besøkt det spesielt for å bli kvitt akne, responderer på prosedyrene i solariumet.

Rød akne på kroppen kløe, hva kan det være? Finn ut her.

Hvordan brenne en kvise for å gå raskt? Les videre.

Men vi bør ikke glemme at akne ofte skyldes interne problemer, så deres effektive behandling krever en integrert tilnærming.

Solarium behandler akne: myte eller sannhet? Vil akne oppstå etter soling igjen?

Et besøk til solarium er en kosmetisk prosedyre som blir stadig mer populær, ikke bare hos kvinner, men også hos menn. Den gir deg en jevn, vakker brunfarge når som helst på året, ser hvile ut, selv uten å gå til sjøen. Og dessuten har strålene i UV-spektret en helbredende effekt og i noen tilfeller bidrar til å forbedre tilstanden til huden. Det er en mening som hjelper solarium fra akne, men hvor sant er det? Det er verdt å vurdere alle nyanser av eksponering for UV-stråler på huden og finne ut om de er gunstige eller skadelige.

Er det mulig å gå til solarium med akne

Hvis vi snakker om kontraindikasjoner garvning, inkluderer listen ikke forekomst av akne, eller på annen måte, akne eller akne. Tvert imot noterer mange eksperter den positive effekten av prosedyren på huden, men bare hvis vi ikke snakker om følgende patologiske forhold:

 • subkutan akne;
 • mange betente comedoner;
 • akne forårsaket av hormonelle lidelser eller forverring av sykdommer i indre organer.

I de ovennevnte tilfellene er behandling nødvendig, uten det, ved å bruke en solseng for å oppnå en betydelig forbedring i tilstanden til huden, er det ikke verdt det.

Hjelper UV-stråler fra et utslett på ansiktet, tilbake?

Selv de eldgamle healere bemerket fordelene med soling og anbefalte dem til pasienter for en rekke, inkludert hudsykdommer.

Senere studier har vist at enhetene som brukes i solarium, har samme effekt på kroppen som solens stråler. De kan virkelig forbedre tilstanden til huden på ansiktet og andre deler av kroppen, da de har følgende handlinger:

 • antibakteriell og desinfeksjonsmiddel - reduserer aktiviteten til patogene mikroorganismer og fjerner den underliggende årsaken til akne;
 • fremme produksjonen av vitamin D;
 • gi huden en vakker, jevn tan;
 • hemmer aktiviteten til talgkjertlene, sebum produserer mindre.

Men det er verdt å merke seg at ultrafiolett ikke brenner acne, men tørker bare dem og huden på området der de befinner seg. Det stopper intradermale betennelsesprosesser, derfor, med vanlige solbriller kan du virkelig bli kvitt akne.

Påvirker strålene flekkene igjen etter akne?

Etter å ha deltatt i en kunstig soling, kan du forvente ikke bare et sunt, men estetisk resultat, og eksperter bekrefter dette. Under påvirkning av ultrafiolett stimuleres melaninproduksjonen - dette pigmentet gir huden en mørkere farge.

På bakgrunn av en jevn, lys brun, er flekkene som er igjen i områdene med helbredet acne, praktisk talt umerkelig. I tillegg, når hudceller varme opp, begynner de å regenerere mer aktivt. Hue røde områder, på grunn av dannelsen av nye celler, blir det blekere, begynner å se sunnere.

Hvorfor oppstod utslett etter soling?

En slik negativ konsekvens av å besøke en solarium er mulig, og det er flere grunner til dette:

 1. Akne oppstår når temperaturen i en persons kropp stiger vesentlig - på grunn av eksponering for sollys eller ultrafiolett stråling i et solarium
 2. utslett kan være en reaksjon av huden til ultrafiolett bestråling - for å unngå dette, anbefaler eksperter å sole seg om morgenen og kvelden om sommeren, og unngår dagtid soling.
 3. utslett er et av symptomene på en allergisk reaksjon, som ofte er manifestert på grunn av bruken av garveprodukter, parfymer, kosmetikk, medisiner.

Ovennevnte manifestasjoner er ikke farlige, og oftest når man bruker komposisjoner etter solbrenthet, kan anti-inflammatoriske og antihistaminer for akne bli kvitt på kort tid. Men hvis følgende forhold oppstår, kan du ikke uten å kontakte en hudlege:

 • flere pustler vises;
 • bekymret for alvorlig kløe, brennende;
 • hevelse oppstår i utslettsområdet;
 • et kraftig utslett plassert på ryggen, ansiktet og lemmerne;
 • det berørte området øker gradvis;
 • en persons tilstand av helse forverres, selv til en reduksjon av trykk og til og med tap av bevissthet.

Utslett kan ha forskjellig opprinnelse og se annerledes ut:

Små utslett av rød farge er oftere allergisk eller fotodermatitt. De kan oppstå etter 2-3 timer etter eksponering for ultrafiolett lys, og noen ganger etter noen dager.

Ikke kreve spesiell behandling, etter en stund forsvinner de alene. Hvis det er en tendens til slike manifestasjoner, bør du ta vare på forebyggende tiltak: Ikke ta solskinn på dagen, bruk solkrem med høy grad av beskyttelse - med en SPF på minst 30.

Små hvite pimples kan vises som etter å ha besøkt en solarium, eller være i solen. Oftest er dette problemet et resultat av feil timing for slike prosedyrer.

Du bør ikke sole deg fra kl. 11.00 til 16.00 - på dette tidspunktet er aktiviteten til solens stråler den høyeste. Personer med lett hud, hår og blå øyne er utsatt for hvite utslett. De bør følge regimet og være sikker på å bruke kosmetikk med en beskyttende og fuktighetsgivende effekt.

I de fleste tilfeller snakker vi om solbrenthet, noe som resulterer i at huden på områder med solbrenthet er dekket med blister og blærer fylt med et overskyet ekssudat. Små formasjoner kan smelte sammen i store, vannfulle blærer.

Eventuelle brannskader er svært smertefulle, kan bli ledsaget av feber, forverring av generell tilstand, hodepine. Krever bruk av antibakterielle, kjøle-, helbredende midler. Det er ønskelig at formuleringene har form av skum eller lotion, inneholder ikke fettoljer eller andre komponenter som danner en film på huden.

Under hvilke omstendigheter kan det ikke brukes solbrun acne?

Det er en rekke situasjoner når du besøker et solarium for å bli kvitt akne ikke anbefales:

 • med følsomhet mot kreft;
 • i sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • hvis en person lider av astma, nyresvikt
 • hvis huden er dekket med rikelig pigmentering;
 • det er mange fødselsmerker;
 • i nærvær av sår, sår, andre hudskader;
 • hvis vi snakker om sensitiv, veldig lett hud;
 • under menstruasjon, graviditet, amming, bør prosedyren unngås;
 • i behandling av antibakterielle legemidler, tar antidepressiva.

Solarium, i noen tilfeller, blir en ekte frelse fra slike problemer som akne. Imidlertid er det viktig å ta hensyn til kontraindikasjoner, særegenheter i huden og anbefalinger fra en spesialist for å få et positivt resultat.

Fungerer solsenger for akne?

Hvordan bli kvitt akne på ansiktet med hjelp av solarium?

I dag har det blitt en veldig populær prosedyre å få en brunfarge ved hjelp av en kunstig sol. Mange bruker acne solarium som en reell hjelp i å bli kvitt dem.

Alle vet at en liten dose av solen i den varme perioden påvirker huden godt, gjør den sunn og gir en bronsefargetone. Om vinteren er motsatt sant, på grunn av lav temperatur blir ansiktet tappet, begynner å avta, og betennelse oppstår ofte som følge av mangel på vitaminer. En av måtene å kvitte seg med akne er å bruke ultrafiolett stråling. Men i den kule sesongen er mengden naturlig sol minimal. Og så oppstår spørsmålet: "Fungerer solsenger for akne?".

Har UV stråler en gunstig effekt?

De fleste er sikre på at solen bare brenner akne i ansiktet, men dette er ikke helt sant. Erfaring har vist at betennelse bare tørker. Det er også informasjon om å bli kvitt akne flekker på grunn av solarium. Komplekset av disse egenskapene til UV-stråler som et resultat bidrar til å gjøre ansiktet rent. Selv om i dette tilfellet er det viktigste ikke å overdrive det, siden mye sol påvirker huden og fører til dens aldring.

Til tross for en slik effekt av apparatet, kan betennelse ikke fullstendig overvinnes. Alle vet at akne på huden er dannet som et resultat av forstyrrelse av kroppen. Årsaken ligger i brudd som er interne i naturen, for eksempel ved manglende metabolske prosesser, infeksjon, endokrine sykdommer. Så, de kan fullstendig overvinnes bare ved å gjenopprette helsen.

Og så oppstår spørsmålet: er det mulig å gå til et solarium med akne? Svaret på det kan fås ved å lese vår artikkel.

Solarium Akne: Fordeler

Mange jenter er interessert i spørsmålet: "Er det mulig å bli kvitt akne i ansiktet ved hjelp av en solseng?". Dette temaet blir mer relevant i høst og vinter.

Det er bevist at kunstige UV-stråler er utstyrt med de samme egenskapene som den virkelige solen:

 1. har antibakteriell virkning
 2. desinfeksjon fjerner patogener;
 3. brunfarge eliminerer visuelt flekker;
 4. gi huden en vakker nyanse;
 5. hjelpe kroppen til å produsere vitamin D.

For å oppnå en full og langvarig effekt, er det nødvendig med komplekse handlinger, som inkluderer kosmetiske prosedyrer for huden og inntaket av de nødvendige preparatene for betennelse.

Et annet punkt er slanking - en fullstendig avvisning av konserveringsmidler og kjemiske tilsetningsstoffer, en økning i forbruket av meieriprodukter, kjøtt, grønn te og væsker.

Den motsatte effekten etter prosedyren

Det er jenter som hevder at de har akne umiddelbart etter å ha besøkt solariumet, er det mulig? Tross alt, hvis UV stråler har effekten av å rense huden, hvordan kan betennelse dukke opp etter?

Det viser seg at det fortsatt er mulig. Og dette skyldes det faktum at solstrålingens stråler fører til grovhet og død av huden, noe som betyr at prosedyrer kreves for å exfoliere cellene og frigjøre plass til de unge. Eksperter anbefaler noen timer etter å ha besøkt denne prosedyren for å ta en dusj eller besøke badstuen. Hvis dette ikke er gjort, på grunn av døde celler, vil porene bli tilstoppet, noe som vil forårsake betennelse.

For å beskytte deg mot akne etter soling, må du nøye overvåke rensligheten av huden ved hjelp av rensende peeling, samt bruk av masker.

Hvordan gå til solarium?

Mange tror at jo oftere å utføre slike prosedyrer, desto bedre. Dette er imidlertid ikke tilfellet, som ved eksponering for solen, er det viktigste ikke å overdrive det.

Legene anbefaler soling i ikke mer enn 3 minutter for første gang. Denne tiden er nok til å sjekke reaksjonen av organismen. Hvis det ikke er noen negative konsekvenser, kan antall minutter gradvis økes.

Maksimum tid per besøk bør ikke overstige 10 minutter. Gå til solarium er tillatt ikke mer enn 2 ganger i uka. Ikke glem at en sterk brunfarge kan føre til kreftdannelse.

Den brunfarge som er oppnådd i det kosmetiske apparatet, vaskes ikke av i lang tid og er synlig allerede etter den første prosedyren, ligger den ganske jevnt på huden. Hvis du bestemmer deg for å få en full kroppsbrun, vær sikker på å bekymre deg for å beskytte øynene, brystene og håret. Før prosedyren, kan du ikke skrelle huden, og så sørg for å fukte huden med en nærende krem.

Kontraindikasjoner for å besøke solariumet

Til tross for fordelene med denne prosedyren, har den faktisk også sine begrensninger.

Tenk på hvem som er bedre å nekte å besøke solariumet:

 1. folk med svært lys og sensitiv hud;
 2. å ha mange mol eller fregner på kroppen
 3. predisponert for onkologiske sykdommer;
 4. folk som har akne etter tanning;
 5. lider av hyperpigmentering;
 6. i nærvær av tuberkulose;
 7. med purulent utslett, så vel som akne;
 8. med noen kardiovaskulære patologier;
 9. under graviditet eller fôring av babyen;
 10. under menstruasjon
 11. til 14 år.

Til tross for den positive tilbakemeldingen på resultatene av kunstig soling, er det bedre å besøke en hudlege før prosedyren og gi de nødvendige testene.

Alt dette vil være en ytterligere bekreftelse på fravær av kontraindikasjoner for å besøke solariumet.

Solarium - en assistent i kampen mot akne!

Soling er en fasjonabel trend for våre kvinner og til og med menn, spesielt om vinteren. Solkameraunderetet krediteres med en rekke nyttige egenskaper. Og faktisk har solens stråler i mange henseender en gunstig effekt på kroppen vår. Spesielt merker vi det godt på huden vår. Det blir jevnere om sommeren, og får et sunnere utseende. Gitt dette har mange besluttet å oppleve en solarium med akne. Videre, i vår tid kan du kjøpe et hjem solarium og solbat uten å forlate hjemmet ditt.

Hva skjer med huden vår i et solarium?

Når det gjelder produkter som har noen effekt på huden, er det umulig å gi bare en positiv eller bare negativ tilbakemelding til fordel for eller mot en solarium. Alt avhenger av dine individuelle egenskaper. Driftsstyrken er UV-stråler. De samme strålene, hvorav sommeren, beskytter mange seg selv og bruker spesielle kremer. Den ultrafiolette egenskapen ligger nær egenskapene til antibakterielle midler. De desinfiserer, det vil si, drepe bakterier. Det er, sykdomsfremkallende bakterier, multipliserer, og er årsaken til betennelse i huden og som følge av utseendet på akne og akne.

Våre lesere anbefaler!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre dermatologiske sykdommer, fremkalt av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere metoden Helen Malsheva. Etter å ha undersøkt og nøye studert denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Derfor blir tilstanden til vår hud bedre om sommeren. Og det må sies at mange mennesker, etter å ha gått på solariumet, akne og akne, hvis ikke helt forsvunnet, så ble mindre og mindre betent, det vil si mindre merkbar. Positive resultater ble også lagt merke til etter hans besøk av de som hadde akne arr i ansiktet (post-acne). I de fleste tilfeller er slike arr nivellert.

I hvilke tilfeller er det bedre å nekte soling?

Før du går inn i solariet, må du huske at det er forhold under hvilke du ikke kan bruke "kunstig sol".

 1. Overdreven UV-stråler fører til vekst av svulster og ulike formasjoner. Derfor, hvis familien din har en resept for kreft. bedre ikke ta sjanser. Det er ikke nødvendig av samme grunn å erstatte huden dekket av rikelig med mol og fødemerker under ultrafiolette stråler for ikke å provosere transformasjonen av disse formasjonene til ondartede.
 2. Ultrafiolett stråling er kontraindisert hos personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, astma og tuberkulose. Kontraindikasjoner inkluderer også sykdommer i nyrene (insuffisiens), skjoldbruskkjertelen, hematopoietisk og nervesystemet.
 3. Hvis huden din er dekket med hyperpigmenterte flekker eller purulent utslett. og også hvis du har dermatitt eller vitiligosykdom, som er preget av hvite flekker på ansikt og kropp, er en tur til solarium ekstremt kontraindisert for deg. Tørre områder av huden under virkningen av ultrafiolett dehydrering enda mer, så det kan bli betent og tilstanden forverres.
 4. Du kan ikke besøke solariumet for kvinner under graviditet og amming, så vel som under menstruasjon.
 5. Det er også kontraindisert hos barn under 14 år. og folk som har den første typen hud: veldig lys, utsatt for brenning og svært følsom for sollys.
 6. Sørg for å konsultere legen din dersom du tar medisiner eller bruker medisinske salver og kremer. Tar antibiotika antidepressiva, hormonelle prevensjonsmidler, noen smertestillende midler er også en kontraindikasjon for solarium.
 7. Det anbefales ikke å kombinere kunstig og naturlig brunbrun på en dag.

Det må huskes at maksimalt antall solbriller i en solarium ikke skal overstige 15 per måned og 50 per år.

Akne etter soling - noen ganger skjer det

Hvis du tar hensyn til alle kontraindikasjoner, kan du få maksimal nytte av solkameraet. Det må imidlertid huskes at en stund etter prosedyrene kan det oppstå en form for forverring. Mange har lagt merke til ny akne etter soling. Hva er årsaken? Når ultrafiolett påvirker huden vår, blir den grov, dens topplag dør. Døde celler, igjen, tette porene. Dette er grunnen til fremveksten av noen nye akne og hudormer. For å forhindre tilstoppede porene må du nøye overvåke rensligheten i huden, bruke rengjørings- og antiinflammatoriske masker regelmessig.

La solens stråler gi huden din bare helse!

(Stemmer: 1. Vurdering: 5.00 av 5)

Vil solsenger hjelpe akne?

Det antas at soling hjelper ikke bare å få en brunfarge når som helst på året, men også for å eliminere noen hudproblemer. Mange kjennere av kunstig soling, ble det bemerket at soling akne er virkelig ganske effektiv.

Terapeutiske egenskaper av ultrafiolett

Om de gunstige effektene av sollys på menneskekroppen har lenge vært kjent, og i medisin er ultrafiolette stråler vellykket brukt som medisinske prosedyrer foreskrevet for ulike sykdommer. Egenskapene til ultraviolette stråler i et solarium er nesten like i egenskapene til solens virkning og bidrar til forbedring av huden:

 • har antibakterielle og antiseptiske effekter på huden;
 • fjerne skadelige bakterier fra huden, desinfisere det og dermed eliminere akne;
 • matte kroppen med vitamin D;
 • huden skaffer seg en vakker jevn skygge.

Det er verdt å merke seg at alle disse nyttige egenskapene til den kunstige solen blir slik bare når alle regler og anbefalinger for soling i solariumet blir observert. I tillegg bør det tas spesiell forsiktighet for personer med sensitiv hud og tilstedeværelse av et stort antall mol.

Ultrafiolette effekter på akne uten å forbrenne dem, men bare ved å tørke akne og hud i stedet for lokalisering. Antibakterielle egenskaper av strålene bidrar til opphør av intradermale inflammatoriske prosesser. Dermed kan regelmessige økter føre til at akne forsvinner, hvorfra det ikke engang er spor. Denne metoden gjør at du kan takle problemet over hele kroppen din, fordi mange områder som er problematiske i denne forbindelse er skjult for en betydelig del av tiden under klær, og de trenger også solbad.

Riktig bruk

Ikke tenk at tiden for forsvunnelse av akne direkte avhenger av maksimal frekvens og varighet av prosedyrer. Overdreven misbruk av falsk solbrenthet kan bare skade, og solsenger kan ikke bare bli kvitt akne, men kan forårsake mer alvorlige problemer.

Derfor må du alltid rådføre deg med en spesialist før du tar noen tiltak, som individuelt bestemmer varigheten av øktene og hyppigheten av besøkene.

Det avhenger av hudtype, på hvordan det reagerer på ultrafiolette stråler og i hvilken grad det påvirkes. Kroppets respons på stråling kan kontrolleres med en 2-3 minutters første sesjon, hvorefter, i fravær av negative endringer, kan tiden i kammeret gradvis økes.

Så spørsmålet om tanning hjelper akne kan besvares bekreftende, hvis du ikke misbruker denne prosedyren.

kontraindikasjoner

Med alle de utvilsomme fordelene med soling, anbefales det ikke for alle, og det er flere grunner til at det er bedre å nekte å besøke en solarium:

 • Predisposisjon til kreft. For lange og hyppige økter av kunstig soling, men som naturlig soling bidrar til rask vekst av kreftceller, så du bør ikke risikere det.
 • Et besøk til solariumet anbefales ikke for personer med hyperpigmenterte flekker på huden, så vel som med områder med purulent utslett.
 • Alvorlige kontraindikasjoner for slike prosedyrer er sykdommer i kardiovaskulærsystemet, tuberkulose, astma og nyresvikt.
 • Gravide kvinner, ammende mødre, samt under menstruasjon, bør en tur til solarium utsettes til et gunstigere øyeblikk.
 • Barn under 14 år, er også personer med svært sensitiv hudfarvning kontraindisert.

Hvis du ikke har kontraindikasjoner for kunstig brunfarge, kan du trygt bruke solariumet for å bli kvitt akne. Det bør ikke glemmes om behovet for medisinsk rådgivning, forholdsregler og regler for bruk av solarium.

Vil solarium hjelpe akne eller gjøre ting verre?

Moderat eksponering for ultrafiolette stråler er gunstig, blant annet for hudens helse. Men er dette utsagnet sant hvis det er akne på det? Svaret avhenger av mange faktorer. Et besøk på en solarium kan bli kvitt problemet, men under visse omstendigheter fremkaller det utviklingen.

Les i denne artikkelen.

Er det mulig å gå til solarium med akne

Rash på huden gjør det sårbart for enhver ekstern påvirkning. Slik er den kunstige solen. Men problemet gjør ikke en solarium en forbudt glede fordi:

 • Det er ingen skadelige stråler blant sine stråler, det er tryggere å holde seg i hytta enn under åpen sol;
 • prosedyren styrker kroppen som en helhet, som virker på samme måte på huden;
 • Det er gjort i flere økter, og hvis en negativ effekt blir lagt merke til, kan du alltid avbryte kurset.

Gjør UV stråler hjelp fra utslett på ansiktet, tilbake

Eksponering for ultrafiolette stråler er mangesidig:

 • De forbedrer humøret, lindrer stressfremkallende utslett ved å utjevne balansen mellom hormoner. Volumet av stoffer som bidrar til renhet av huden øker.
 • Øker mengden vitamin D, som bidrar til å styrke immunforsvaret. Dette reduserer sannsynligheten for ny akne, fremmer healing av allerede moden og resorpsjon av inflammatoriske elementer.
 • Aktiviteten til sebaceous kjertlene minker. De produserer mindre fett, gjør det mindre viskøst. Porene lukkes ikke, ål blir ikke dannet.
 • Stråling tørker overflaten av huden. Akne blir raskt til skorper, som snart forsvinner.
 • Bakterier under påvirkning av en kunstig sol er berøvet betingelsene for eksistens og reproduksjon. Dette stopper den eksisterende inflammatoriske prosessen og gir ingen sjanse til utvikling av en ny.

Solarium er helbredende for problemhud i ulike deler av kroppen. Oftere vises akne på ryggen og ansiktet, og det er det vi må utsette for UV-stråler. Men for å resultere i en forbedring i tilstanden til huden, er det nødvendig å følge enkle regler:

 • En måned før kursstart, gjør en profesjonell rengjøring. Fettfrie porer vil forbedre hudens næring, tillate det å "puste". Og ultrafiolett stråling vil være en velsignelse for henne, ikke stress.
 • Ta en dusj før prosedyren. Men du kan ikke bruke med denne mye tørkende hud betyr, scrubs, samt alkohol lotions og tonics for ansiktet. Make-up må også fjernes og ikke brukes etter prosedyren.
 • Økter skal være korte i begynnelsen, øke gradvis. Strålens intensitet må også velge minimum. Dette vil hjelpe huden til å tilpasse seg smertefritt. Du bør ikke besøke solarium mer enn 2 ganger i uka.
 • Etter økten, påfør en fuktighetskrem til huden. Det vil roe henne ned, og forhindre de døde cellene i å tette porene.

Om fordelene og farene ved soling, se i denne videoen:

Gjør strålene på flekkene etter akne

Solarium forventes å ha ikke bare en terapeutisk, men også en estetisk effekt. Det er ganske begrunnet. Tross alt stimulerer ultrafiolett stråling produksjonen av melanin - pigmentet som gir huden en mørkere nyanse. På den generelle lyse bakgrunnen ser spor av helede ål ikke så merkbar ut.

I tillegg forbedrer oppvarming med stråler vevregenerering. Og de røde flekkene på grunn av dannelsen av nye celler blir raskt blek, sammenligner med en sunn hudtone.

Hvorfor gjorde utslett etter soling

Til tross for den gunstige effekten av ultrafiolett stråling, har noen folk lagt merke til akne etter å ha besøkt et solarium. Dette skyldes for lang eksponering for stråling, som følge av:

 • Utrent hud er overdried, noe som gir en defensiv reaksjon. Sebaceous kjertlene begynner å jobbe hardere, slippe mer fett. Resultatet er tilstopping av porene og den inflammatoriske prosessen i dem.
 • Den epidermis tykkere, flere keratiniserte celler danner på den. Og dette provoserer en innsnevring av lumen i sebaceous kjertlene, nedleggelsen av deres skalaer. Innholdet er vanskeligere å forlate porene, som ender med utviklingen av betennelse.
 • Redusert hudimmunitet. Hvis rødhet vises på den, betyr det en brenning. Ressurser går til utvinning av skadde celler. Og svekkelse fører til en økning i antall patogener på overflaten.

Acne forberedelse av huden for prosedyren, feil omsorg etter at det bidrar til utseendet av akne.

Kontraindikasjoner å besøke

Før du går til solariumet, bør du undersøkes, spør en ekspert om hensiktsmessigheten av prosedyren.

Solarium - en assistent i kampen mot akne!


Soling er en fasjonabel trend for våre kvinner og til og med menn, spesielt om vinteren. Solkameraunderetet krediteres med en rekke nyttige egenskaper. Og faktisk har solens stråler i mange henseender en gunstig effekt på kroppen vår. Spesielt merker vi det godt på huden vår. Det blir jevnere om sommeren, og får et sunnere utseende. Gitt dette har mange besluttet å oppleve en solarium med akne. Videre, i vår tid kan du kjøpe et hjem solarium og solbat uten å forlate hjemmet ditt.

Hva skjer med huden vår i et solarium?

Når det gjelder produkter som har noen effekt på huden, er det umulig å gi bare en positiv eller bare negativ tilbakemelding til fordel for eller mot en solarium. Alt avhenger av dine individuelle egenskaper. Driftsstyrken er UV-stråler. De samme strålene, hvorav sommeren, beskytter mange seg selv og bruker spesielle kremer. Den ultrafiolette egenskapen ligger nær egenskapene til antibakterielle midler. De desinfiserer, det vil si, drepe bakterier. Det er, sykdomsfremkallende bakterier, multipliserer, og er årsaken til betennelse i huden og som følge av utseendet på akne og akne.

Derfor blir tilstanden til vår hud bedre om sommeren. Og det må sies at mange mennesker, etter å ha gått på solariumet, akne og akne, hvis ikke helt forsvunnet, så ble mindre og mindre betent, det vil si mindre merkbar. Positive resultater ble også lagt merke til etter hans besøk av de som hadde akne arr i ansiktet (post-acne). I de fleste tilfeller er slike arr nivellert.

I hvilke tilfeller er det bedre å nekte soling?

Før du går inn i solariet, må du huske at det er forhold under hvilke du ikke kan bruke "kunstig sol".

 1. Overdreven UV-stråler fører til vekst av svulster og ulike formasjoner. Derfor, hvis familien din har en forutsetning for kreft, er det bedre å ikke risikere det. Det er ikke nødvendig av samme grunn å erstatte huden dekket av rikelig med mol og fødemerker under ultrafiolette stråler for ikke å provosere transformasjonen av disse formasjonene til ondartede.
 2. Ultrafiolett stråling er kontraindisert hos personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, astma og tuberkulose. Kontraindikasjoner inkluderer også sykdommer i nyrene (insuffisiens), skjoldbruskkjertelen, hematopoietisk og nervesystemet.
 3. Hvis huden din er dekket med hyperpigmenterte flekker eller et purulent utslett, eller hvis du har dermatitt eller vitiligosykdom, som er preget av hvite flekker på ansikt og kropp, går det å være ekstremt kontraindisert for deg å gå på et solarium. Tørre områder av huden under virkningen av ultrafiolett dehydrering enda mer, så det kan bli betent og tilstanden forverres.
 4. Du kan ikke besøke solariumet for kvinner under graviditet og amming, så vel som under menstruasjon.
 5. Det er også kontraindisert hos barn under 14 år, og personer som har den første typen hud: veldig lys, utsatt for brenning og svært følsom for sollys.
 6. Sørg for å konsultere legen din dersom du tar medisiner eller bruker medisinske salver og kremer. Å ta antibiotika, antidepressiva, hormonelle prevensjonsmidler, noen smertestillende midler er også en kontraindikasjon for solarium.
 7. Det anbefales ikke å kombinere kunstig og naturlig brunbrun på en dag.

Det må huskes at maksimalt antall solbriller i en solarium ikke skal overstige 15 per måned og 50 per år.

Akne etter soling - noen ganger skjer det

Hvis du tar hensyn til alle kontraindikasjoner, kan du få maksimal nytte av solkameraet. Det må imidlertid huskes at en stund etter prosedyrene kan det oppstå en form for forverring. Mange har lagt merke til ny akne etter soling. Hva er årsaken? Når ultrafiolett påvirker huden vår, blir den grov, dens topplag dør. Døde celler, igjen, tette porene. Dette er grunnen til fremveksten av noen nye akne og hudormer. For å forhindre tilstoppede porene må du nøye overvåke rensligheten i huden, bruke rengjørings- og antiinflammatoriske masker regelmessig.

La solens stråler gi huden din bare helse!

Hva å gjøre hvis akne oppstår etter solbrenthet?

Utbruddet av varme dager, mange ser frem til. Å øke dagens lysvarighet, ta solbading i frisk luft fyller en person med energi, forbedrer stemningen og gir huden en vakker bronsebrun. Men etter en slik passiv hvile og oppkjøpet av en vakker brunfarge er det noen ganger akne på ryggen.

Solen har ultrafiolette stråler av varierende grad aktivitet. De kan både forårsake utseendet på noen hudsykdommer og forbedre tilstanden.

Effekten av ultrafiolett stråling på menneskelig hud

De gunstige effektene av solens stråler er som følger:

 • de bidrar til produksjon av vitamin D, som er nødvendig for skjelettsystemet;
 • ødelegge patogene mikrober og bakterier på huden, noe som fører til en reduksjon i utslett og fjerner pimples;
 • forbedre vevregenerering;
 • stimulerer produksjonen av gledehormonet (serotonin), noe som øker den generelle følelsesmessige bakgrunnen.

Men hvis du soler for lenge i solen, kan dette føre til forbrenning av varierende alvorlighetsgrad, provosere en allergisk reaksjon, for tidlig aldring og overdreven tørrhet i huden. De samme ubehagelige konsekvensene kan oppstå hvis du ofte besøker et solarium for å få en brunfarge.

Solbrenthet er spesielt farlig i perioden med overdreven solaktivitet (midt på dagen). Forekomsten av onkologi, fotodermatitt av melanom (en ondartet svulst) fra vanlige fregner og mol er også forbundet med ønsket om å sole seg. Hvis du soler om morgenen og kvelden, så vel som å bruke beskyttende kremer og lotioner, vil du unngå mange problemer. Men noen ganger vil du legge merke til at akne har dukket opp etter solbrenthet. Hva er årsakene og hva å gjøre hvis akne har utviklet seg etter solen, vil vi vurdere videre.

Årsaker til akne etter solbrenthet

Utseendet på utslett på huden etter eksponering for solen eller gå til solarium er ofte forbundet med feil utvalg av kosmetikk for soling. Det er nødvendig å ta et valg med hensyn til type og farge på huden (tørr, fet, brun, hvit). Det er stor sannsynlighet for at akne på underarmer og skuldre vil hoppe ut, det er blant eiere av sensitiv lys hud. De skal, for å sole seg på stranden eller i solariumet, kjøpe penger med et meget høyt beskyttelsesnivå.

Det skal bemerkes at disse menneskene har svært lite beskyttende pigment (melanin) som beskytter huden mot aggressive effekter av sollys under soling, noe som også provoserer dannelsen av akne og kviser.

Hvis huden klør etter solbrenthet, og kløe ikke går bort i lang tid, kan dette godt være et symptom på fotodermatitt, det vil si økt følsomhet overfor ultrafiolett stråling. Akneutslett i soldermatitt ledsages av peeling og mørkning av huden.

Akne på skuldrene, og hvis det fortsatt riper på huden, kan det tyde på en allergisk reaksjon på solen. Akne blir mindre hvis du velger lys, pustende fra naturlige stoffer, klær som beskytter huden mot ultrafiolett stråling til maksimum. Vandring i solarium og å få kunstig brunfarge i dette tilfellet forverrer bare situasjonen, forårsaker kløe og økende utslett.

Utbruddet av kviser kan være forbundet med fet hud. I varmen øker svette, arbeidet i sebaceous kjertler øker, porene blir tett og betent, blir til akne. Intenst og hyppig soling fører til tørr hud og dehydrering av hele kroppen. Det forårsaker også akne.

Hvis du har besøkt et solarium, har du funnet akne, så er det en grunn til dette også. Kunstig brunfarge bidrar til grovdannelse av huden, det ytre laget av epidermis dør av og må fjernes. Hvis du ikke skrubber huden, vil de døde cellene tette porene, og ikke bare akne på ryggen, men også ubehag i form av kløe kan oppstå.

Hva skal jeg gjøre og hvordan å smøre huden?

Antihistamin medisiner kan redusere kviser i tilfelle allergier og fotodematitt, samt hudvern med klær og kremer. Prøv å bruke mer tid i skyggen. Hvis du vil få en jevn brunfarge uten konsekvenser, velg tiden om morgenen (8-11 timer) eller om kvelden etter solnedgang. Hvis huden klør, må du ta sedativer (valerian, motherwort) og lage kjølingskompresser fra urteinfusjoner (kamille, calendula).

Om sommeren bør eiere av fet hud rense det oftere og bedre. Vel bruk tjære såpe. Den har anti-inflammatoriske egenskaper og renser porene perfekt, fjerner akne. Et raskt resultat kan oppnås ved å tørke de berørte områdene med calendula tincture eller alkohol med salisylsyre. Ukentlige masker laget av hvit eller svart leire vil bidra til å lette tilstanden.

Med en tørr hudtype må du hele tiden fukte det. Ta en kjølespray med deg og spray huden etter behov. Når dehydrering øker inntaket av rent vann.

Hva å gjøre for å få en god brunfarge og unngå dette problemet? Det bør bare følge de generelle anbefalingene:

 • Ikke glem om vannbehandlinger når du planlegger å sole deg. På denne måten avkjøler du huden og rengjør den fra svette, fett og smuss.
 • På varme dager kan du ikke være i solen mellom kl. 12.00 og 16.00.
 • Etter soling, sørg for å besøke dusjen og fukte huden din.
 • Bruk alltid kvalitets solkrem med det nødvendige beskyttelsesnivået, selv når du besøker en solseng.
 • Det meste av dietten bør bestå av frisk frukt, grønnsaker, grønnsaker.
 • Hvis du er bekymret ikke bare med akne, men også med kløe, sørg for å besøke en hudlege.

I alle fall, ikke panikk og gi opp en bronse solbrent bare på grunn av utseendet av kviser. Tross alt, stress og dårlig humør kan bare forverre hudtilstanden. Med en dyktig og riktig tilnærming, kan du enkelt bli kvitt dem.

Flere Artikler Om Typer Acne