Menneskeskinn er beskyttelsesbarrieren, og godt preparert utfører sine funksjoner bedre og ser veldig vakkert ut. Av en eller annen grunn tar alle kvinner i større eller mindre grad seg av huden, men ikke alle vet hva de skal gjøre hvis huden på beina blir tørr og begynner å avta.

Peeling og tørr hud på beina ser ikke bare stygg ut, ofte er hudpatologi ledsaget av ubehagelige opplevelser - kløe eller "strammer".

For effektivt å fjerne denne ubehagelige defekter i huden, bør bestemme dets årsaker, som kan deles inn i 4 grupper:

 • negativ ekstern påvirkning;
 • alder irreversible endringer;
 • smittsomme lesjoner av føttens hud
 • ubalansert ernæring og allergiske reaksjoner.

Avhengig av årsakene til dehydrering av huden på beina, der peeling begynner, bør det treffes tiltak for å eliminere det.

Negative eksterne effekter

Huden på beina begynner å bli tørr og avskal som følge av eksponering for en rekke irriterende stoffer:

 • tørr luft av lokalene i oppvarmingsperioden;
 • undertøy og strømpebukser (leggings) laget av kunstige materialer, og selv med strekkeffekt - disse tingene forstyrrer den normale prosessen med å puste huden, noe som fører til forstyrrelse av vannbalansen;
 • UV-eksponering gir selv huden en nydelig brunfarge, men dehydrerer også den veldig, noe som er spesielt merkbar ved bruk av et solarium.
 • Klorert bassengvann avtar også huden.

Alderstykkelse av huden

Oppbygningen av epidermis endres med alder - huden blir tynnere, mister fuktighet og begynner å skrelle av. Dette skyldes den gradvise aldersrelaterte forsvinden av kollagenfibre, som danner massen av dermis, vannlipidmantelen tar ikke lenger ansvaret sitt på grunn av en nedgang i mengden væske som kommer inn i epidermis, samt de resulterende forstyrrelser i sebumsekretjon, etc.

Disse gerontologiske endringene forårsaker fuktighetstap og utseendet på tørr og flakket hud på beina.

Smittsomme lesjoner

Når en hudsykdom oppstår, opptrer et brudd på hudbarrieren, som i utgangspunktet fører til tap av fuktighet, det vil si, er en av årsakene til tørr hud på beina, som ofte også skiller seg av.

Hvis føttens tørre hud er forårsaket av soppinfeksjon, er det mulig for kløe å oppstå - huden mellom tærne er ripet (dekning og føtter er mulige). I dette tilfellet bør behandlingen utføres av en hudlege ved å stole på obligatoriske laboratorietester.

Utseendet til tørre og flakete føtter kan skyldes eksem, psoriasis, eksfolierende dermatitt, Kawasaki sykdom (typisk for barn og ungdom). Behandlingen utføres av en hudlege etter diagnosen.

I tillegg til direkte dermatologiske sykdommer, kan tørr, skummel og irritert hud på beina være resultatet av en rekke somatiske sykdommer:

 • diabetes mellitus;
 • levercirrhose;
 • hepatitt;
 • forskjellige patologier av nyrene og mer.

Skalaktig tørr hud på beina kan oppstå som følge av bruk av steroide hormonelle stoffer (utad) - selv om de brukes kort, forårsaker de dysfunksjon av den kåte huden.

underernæring

Et sunt kosthold bør inneholde tilstrekkelig mengde vegetabilske oljer, grønnsaker, frukt, fisk og sjømat.

Vitaminmangel - vitaminmangel - er også grunnen til at bunnen av bena blir tørr.

Du bør drikke mer enn 1,5 liter vann per dag (juice, mineralvann, etc.).

Regelmessig forbruk av fastfood, kaffe, alkohol og tobakksprodukter fører til utseende av tørre epidermis på bena.

Ofte er årsaken til tørr hud på hender og føtter en allergisk reaksjon på mat, kosmetikk, syntetiske produkter og materialer.

I tillegg kan en type allergisk reaksjon på huden på bena kalles tørrhet og peeling etter depilering (spesielt hvis du gjør en barberhøvel).

Fuktighetsgivende metoder i huden

Selv med skalete og svært tørre epidermier på beina, uansett årsaken til patologien, er den beste måten å eliminere defekten på, å fukte hudens vev.

Stoffer som fukter huden, er delt inn i to typer:

 • hydrofile - fuktighet stratum corneum fra innsiden og beholder fuktighet på overflaten av huden;
 • hydrofob - danner en membran på overflaten av dermis, som forhindrer fordampning av væsken.

Innovasjonen i hydrering av epidermis er aquaporiner, faktisk vannporten til cellen, som er ansvarlig for inntak og utgang av væske fra det cellulære vevet.

I 2003 ble forskerne P. Egru og R. Mackinan tildelt Nobelprisen (i kjemi) for oppdagelsen av spesifikke proteinforbindelser av aquaporiner.

Spesielt er aquaporin-3 (AQP3) plassert i vevene i epidermis og er ansvarlig for hydrering. Det er lett ødelagt under virkningen av syre peeling, som er så elsket av kvinner, UV-stråling. Med alder (over 40 år), reduseres antall akvaporiner betydelig, hvorfor hudvev blir tørr og treg.

Stoffer som stimulerer kroppen til å produsere AQP3 ble oppdaget, og kosmetikkprodusenter begynte å inkludere dem i deres produkter (varemerke Hydreis). Disse kosmetikkene kan forbedre tilstanden til enda svært tørr peeling hud på beina.

fotbad

Hvis du gjør fotbad, vil det bidra til å løse problemet raskt med tørr hud og peeling på fot og tær.

Bad anbefales å gjøre to ganger i uken med kamille, eikebark, celandine, humle og andre medisinske planter. Effekten av slike prosedyrer fremstår ganske raskt - huden på føttene på beina slutter å være tørr og vil ha et sunt utseende.

Etter badet bør fuktighetskrem påføres føttene.

Fotmasker

Det er et stort antall fuktighetsgivende masker som en fabrikk, og de som er enkle å gjøre hjemme alene.

Flere hjemmelagde fuktighetsgivende masker

Bland mykt smør (1 teskje), eggeplomme, liten babykrem og rå poteter revet på en fin rist (2 ts). Bland alt i en homogen masse og bruk på føttens hud (tidligere dampet). Lukk masken med festfilm, deretter et varmt skjerf eller teppe. Etter 20 minutter, fjern og påfør en nærende krem. Lag en maske opptil 2 ganger i uken.

 • Apple kjære.

Grind eple i masse (middels), tilsett 2 ts. honning og 5 ts. grønnsak (noe, men bedre enn oliven) olje. Det er godt å blande vekt og å påføre, etter å ha tidligere dampet ut ben, å vikle en film og en varm plaide. Hold i opptil 25 minutter, skyll deretter og påfør en nærende (eller fuktighetsgivende) krem. Lag en maske opptil 2 ganger i uken.

Grind eggeplommen med 2 ts fett hjemmelaget rømme, legg til 2-3 knuste hvite druer, 2 dråper fersken og aprikosolje. Rør alt til en tilstand av homogen masse, gjelder på dampet hud på føttene. Hold i opptil 25 minutter, skyll deretter på og ta en nærende krem ​​på føttens hud. Lag en maske opptil 2 ganger i uken.

 • Krem med essensielle oljer.

Du kan legge til essensielle oljer (te tre, patchouli eller sandeltre) til noen fuktighetskrem. Hvis huden på hender og føtter blir veldig tørr, kan rik krem ​​brukes som en maske, men sørg for å søke på dampende huden.

Kosmetologer anbefaler ikke å misbruke skrubber og peeling i omsorg for tørr og tynn hud på hender og føtter - de traumatiserer den allerede tørre huden.

For forbedring av tørr hud på føttene bør utføres regelmessig og empirisk velge de mest effektive masker og bad.

Hvorfor huden på beina tørker og peeling av

Tørr hud på føttene er ikke uvanlig. Huden, som er veldig tørr, blir grov og begynner å skrelle. Vakker, i dette tilfellet ser kroppen ikke ut.

I et forsøk på å se estetisk fra hode til tå kjøper kvinner fuktighetskrem. Imidlertid er forbedringen fra dem midlertidig, fordi du bør finne ut om årsakene før du arbeider med tørre føtter. Så hvorfor tørker huden på bena og skreller av?

Skal jeg se en lege?

Det første du må sjekke er om tørrhet ikke er et symptom på alvorlig sykdom. Spesielt når det gjelder føtter. Du bør nøye undersøke peeling og annen skade, unngår samtidig symptomer, som utslett eller kløe. Noen av symptomene og tilhørende sykdommer er oppført nedenfor. Hvis du ser dem, må du gå til legen:

1) Hyperkeratose er en sykdom som skyldes at det kåte laget av huden er ganske tykk og det døde laget av epidermis er vanskeligere å skrelle.

2) Allergi. Peeling eller utslett starter plutselig, oftest er det tørre området begrenset. Kan bli ledsaget av kløe. Årsaken er skjult i mat eller vaskeprodukter som ble brukt til vasking av vaskerier, samt i krem ​​eller andre kosmetikk til føttene.

3) Svampinfeksjon. I 99,9% av tilfellene er sykdommen ledsaget av kløe. Det er nødvendig å nøye undersøke føttene og neglene. I tilfelle av soppinfeksjon, blir områdene mellom fingrene og neglene, som kan bli gule, blitt tykkere og mer sprø, oftest påvirket.

4) Eksem, psoriasis. Symptomene på denne sykdommen er som følger: På klart definerte områder av beina tørr og flakket hud, tette døde hudvekter av epidermis av en uvanlig farge, sprekker på tørre områder.

Hvis noen symptomer ligner de som er beskrevet ovenfor, bør en lege besøke for å bekrefte eller nekte diagnosen. Siden selvbehandling kan forårsake enda mer skade.

Andre årsaker til tørre føtter

Hvorfor huden på beina tørker og flager, hvis sykdommer er utelukket. Hvis sykdommen ikke er, så kan vi håpe på en selvstendig løsning på problemet.

Gitt at beina ikke har så mange talgkjertler, som for eksempel ansiktet, tørker det raskere. Derfor er den vanligste årsaken til tørrhet, og som en følge av hudens avskalling av huden, nettopp mangel på hydrering av det kåtliggende laget av epidermis.

Fortsatt tørr og flakket hud på føttene kan av slike grunner:

1) Strøm. Hvis du spiser feil, vil det alltid påvirke utseendet. Tross alt har noen produkter en gunstig effekt på huden, noe som øker elastisiteten og mykheten, mens andre tvert imot har en negativ innvirkning på tilstanden.

Det vil bidra til å opprettholde utseendet på føttene sunn bruk av mange vegetabilske oljer, fisk, grønnsaker og frukt av oransje farge.

2) Mangel på væske. Dette sies alltid og overalt - du trenger å drikke mye, spesielt i den varme sesongen.

3) Mangel på vitaminer. Offseasonen, samt perioden etter sykdommen, blir ofte ledsaget av vitaminmangel, noe som igjen forårsaker tørrhet og flaking av huden på hender, føtter, føtter og områder mellom fingrene.

4) Feil valgt kosmetikk. Uegnede produkter forårsaker tørrhet og tetthet. Fot kosmetikk bør inneholde naturlige oljer, og være så organisk som mulig.

5) Alder. Over tid blir laget av epidermis tørrere og trenger mer forsiktig oppmerksomhet og omsorg.

6) Pool - en av de mest "aggressive" irritasjonene i beinets hud. De kjemiske stoffene som behandler vannet i bassenget tørker ut huden.

7) Ultrafiolett. Forsømmelse av solbeskyttelseskrem kan være årsaken til den konstante naturen av tørr hud, noe som vil være svært vanskelig å takle.

8) Syntetisk klær. Undertøy og klær laget av grovt eller syntetisk stoff hindrer huden i å "puste" og forstyrrer vannbalansen.

Hvordan fukte huden på føttene

På grunn av problemet med tørrhet, er det nødvendig, uten å debugge det på ubestemt tid, å ta tiltak, nemlig å ha vane med å regelmessig fukte huden, har kjent med noen av funksjonene i denne prosedyren:

Hvorfor florer huden på bena under kvinners knær av?

Når tørr hud vises under knærne, forårsaker det betydelig ubehag for personen. Selvfølgelig kan du smøre det med fuktighetskrem og vente til det er tørt. Men det kan vare i mange år, noe som ikke er komfortabelt nok.

For endelig å kvitte seg med problemet, må du finne ut hva som forårsaker peeling av beina under kneet, og eliminere dem. Hvis dette ikke er gjort, kan det berørte området spre seg til andre hudområder.

Årsaker til peeling

Alle årsaker som kan forårsake tørrhet på huden på beina er delt i henhold til årsaken. De fleste av faktorene - disse er eksterne påvirkninger som er lette å eliminere, og deretter vil huden på beina komme tilbake til normal. Men det er en liten sjanse for at desquamation er et tegn på en alvorlig indre sykdom som krever medisinsk hjelp.

Eksterne faktorer

Peeling av huden kan være den første harbingeren av alvorlige indre sykdommer. Men hvis det er lokalisert i ett område og klør, så er det oftest resultatet av ekstern påvirkning. Det er et stort antall årsaker som kan påvirke føttens hud, og alle kan ikke vurderes. Derfor er det nødvendig å kjenne hovedfaktorene som påvirker underbenene.

 1. Tørr luft på grunn av oppvarming eller konstant bruk av klimaanlegg.
 2. Allergisk reaksjon på kjemikalier til husholdninger.
 3. Allergi mot kosmetikk.
 4. Bruk klær (undertøy, bukser, sokker) som er små, noe som fører til klemming av blodkar i bena og ujevn fordeling av næringsstoffer. Også denne effekten kan forårsake et slankende undertøy av feil størrelse, eller slitt på kroppen i mer enn 5 timer.
 5. Overdrying av huden på grunn av overdreven eksponering for ultrafiolette stråler.
 6. Kontakt med hudvæsker med høyt innhold av klor eller andre urenheter som brukes til kranvann. Denne effekten kan gi både hjemme vannprosedyrer og turer til bassenget.
 7. Smittsomme sykdommer som påvirker huden.
 8. Bruk vintersko i et oppvarmet rom.

De fleste av de eksterne faktorene kan lett behandles, men hvis det ikke ble etterført tiltak etter vedtaket av forebyggende tiltak, bør du konsultere en lege. Tross alt kan dette være det første tegn på alvorlig sykdom. Du bør også gjøre hvis det er rødhet på stedet for peeling, fordi dette er mest sannsynlig en infeksjon.

Interne sykdommer

Årsaker til å peeling bena under knærne kan være et brudd på kroppens helse. Tørr hud kan være både fra lokale skader og fra en generell sykdom.

Vanlige årsaker til tørking av hud:

 • diabetes mellitus;
 • leverproblemer;
 • renal dysfunksjon;
 • erythroderma;
 • psoriasis;
 • eksem.

Også tilhører de interne grunnene og en stillesittende livsstil. På grunn av dette skjer klemmer av blodårene og blodkarene, noe som fører til inntak av færre næringsstoffer som trengs for huden. Det føles selv, selv om en person går inn for sport etter en lang arbeidsdag på datamaskinen.

Hvis huden på beina tørker ut under knærne på grunn av en indre sykdom, er det umulig å kurere det selv. Kun en kvalifisert lege kan avgjøre den nøyaktige årsaken og skape den mest hensiktsmessige behandling.

Derfor, før du prøver å bruke hjemme metoder, bør du gjennomgå en medisinsk undersøkelse, som vil identifisere kilden. Og etter behandlingen kan du bruke forebyggende tiltak og hjemmelagde måter å helbrede huden på.

Forebyggende tiltak

Når huden på kvinnens ben skreller av under knærne, er det lettere å kurere sykdommen, og deretter opprettholde tilstanden til huden hele tiden. Dette er mye lettere å gjøre enn å gjøre medisinske prosedyrer hvert halvår.

 1. Det er svært viktig å utføre luftfukting i leiligheten, spesielt det er nødvendig å gjøre dette i varmesesongen.
 2. Det er nødvendig å forlate antibakteriell såpe, eller det inneholder mange flere stoffer (farger, smaker).
 3. Bruk kun bevist kosmetikk av høy kvalitet som ikke inneholder giftige tilsetningsstoffer.
 4. Hver uke, skrell huden for å kvitte seg med døde partikler av foten.
 5. Fukt bena og føtter med kokosolje eller kroppsmelk.
 6. Reduser mengden syntetisk klær i nærheten av det berørte området.
 7. Ta av støvler eller andre varme sko innendørs.
 8. Ved sittende arbeid, alternative perioder med umobilitet med å gå. Det anses mest nyttig å stå opp og gå hvert 20. minutt. Dette vil ha en gunstig effekt, ikke bare på huden, men også på produktiviteten i arbeidet.

Hjemmehjelp

Ekstern eksponering vil være ineffektiv hvis du ikke eliminerer mangelen på næringsstoffer som er nødvendige for huden. Derfor bør du revurdere kostholdet ditt. Det er ønskelig å øke mengden fiskestokk og friske salater, krydret med vegetabilsk olje.

Det er også viktig å spise korn, rik på fiber. Legene anbefaler å starte kurs på vitamintilskudd på sen høst og tidlig vinter. Dette er nødvendig for å støtte kroppen, som lider av mangel på friske urter, frukt eller grønnsaker.

Hvis årsaken er utilstrekkelig subkutan blodsirkulasjon, kan den styrkes ved hjelp av fotbad. For dette er prosedyrene egnede ikke bare med varmt vann, men også en rask dipping i tanker av forskjellig temperatur.

Hvis føttens hud er strippet av, kan det tilsettes en avkok av urter, noe som vil bidra til å redusere peeling. Bark av eik, kamille, salvie eller Johannesjurt er godt egnet. Det anbefales å bytte dem gjennom hele kurset.

Med utilstrekkelig ernæring i huden kan du levere næringsstoffer med en maske til beina. For å gjøre dette må du kjøpe i et apotek vitamin A og E, som selges i ampuller. Du vil også trenge 100 gram tykk krem ​​og 40-50 gram kokosnøttolje.

Rømme og smør blandes grundig, deretter legger du en flaske medikamenter og legger mye på føttene. Hele gipsoverflaten er pakket med klamfilm i 20 minutter, slik at vitaminene ikke oksyderes i luft. Etter ferdigstillelse er det nok å vaske stoffet med varmt vann.

Rensing med paraffin. Avhengig av det berørte området, vil det trenge 2-3 tykke lys. De tennes og forsiktig dryppes på den flakete huden, slik at dråpen ikke brenner. Når stykket hardner, dekker området i nærheten. Ikke ta med lyset veldig nær huden, ellers kan du bli brent. Og etter at hele det berørte området har forsvunnet, blir prosedyren gjentatt 1-2 ganger. Etter det er beinet pakket inn med klamfilm, og etter 1 time blir det grundig rengjort med fin pimpsten. Kurset består av 5-10 prosedyrer. Ved utførelse av de nyeste prosedyrene 4-5 innpakning er det ønskelig å bruke stearinlys fra bivoks.

Det er viktig å huske at en slik prosedyre kan utføres bare i fravær av riper, ellers vil den varme massen korrodere såret.

Å finne årsaken til tørrhet og eliminere den er den beste måten å kurere føttene mot peeling. Hvis du svarer i begynnelsen, kan du unngå kostnadene ved å gjenopprette det berørte området. Det er best å umiddelbart kontakte en lege som vil bidra til å utelukke alvorlige sykdommer og hudinfeksjoner fra gruppen av årsaker.

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

Årsaker til kløe:

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Hvorfor tørker og peeling huden på beina

Det er ingen hemmelighet at noen jente ønsker å være den mest sjarmerende og attraktive. For å oppnå fullkommenhet, bruker jenter mye tid på å ta vare på hud, ansikt, kropp og hår, og sparer ikke penger for sport og prøver å lede en sunn livsstil. Men noen ganger, i det mest uventede øyeblikk, kan noen ubehagelige feil ødelegge stemningen. Den inkluderer en sterk peeling av beinets hud, noe som er mye vanskeligere å takle enn problemer, for eksempel hender. Som et resultat, må du forlate de korte skjørtene. La oss se hvorfor huden på beina tørker og peeling av, og hvordan å stoppe denne prosessen.

Hovedårsaker

Det er mange forskjellige faktorer som bidrar til utseendet av skalaer på huden.

De vanligste årsakene til peeling og sprekker i beina inkluderer:

 1. Fuktmangel. Med meget tørr og dehydrert hud på beina begynner prosessen med peeling, spesielt kalvene og føttene lider. Om sommeren er årsaken til dette problemet luftens høye temperatur, om vinteren - et langt opphold i et oppvarmet rom.
 2. Klær av dårlig kvalitet - ubehagelige eller gummistøvler, strømper eller strømpebukser laget av syntetisk, fører til hudirritasjon og brudd på vann-lipidbalanse - til utseende av sprekker i ben og hæl.
 3. Feil drikkemodus. Hver dag må du drikke minst en liter vann.
 4. Kosmetikk. For å overdrive føttens hud kan regelmessig bruk av deodoranter eller andre alkoholholdige preparater for svettefødder. For å bli kvitt uønskede problemer, er det verdt å nekte å bruke dem, og ikke å bruke harde vaskekluter og bruke mindre aggressive midler.
 5. Naturlig innvirkning. Noen ganger kan kløe og tørrhet på beina skyldes klimaendringer eller på grunn av langvarig eksponering for sol eller frost.
 6. Psyko-emosjonell tilstand. På grunn av hyppig stress, overarbeid og negative følelser, kan strukturen i huden endres. I dette tilfellet bør du hvile og bytte til positive følelser.
 7. Endre hormonelle nivåer. Med aldersrelaterte endringer og overgangsalder kan huden bli veldig tørr og sprekk.
 8. Overdreven svette. Våt hud blir kald og begynner å tørke ut. Som et resultat dannes sprekker mellom fingrene.
 9. Underernæring og mangel på vitamin. Pass på å spise mat, som inkluderer vitaminer A, B, D, E, sink og omega-syrer.
 10. Svampinfeksjon. Hvis huden skiller seg mellom tærne og klørne, indikerer dette en svamp av føttene. I dette tilfellet må du kontakte en hudlege og motta behandling med medisiner, ellers kan soppen spre seg til andre deler av kroppen.
 11. Allergi. Kløe, utslett og skalering kan skyldes å spise søtsaker og sitrusfrukter.

I tillegg til årsakene til at huden på føttene er dekket, kan det være nedsatt regenerativ evne til cellene, de oppstår som følge av sykdommer som eksem, psoriasis, diabetes, dermatitt etc.

På grunn av en stillesittende livsstil er mange fysiologiske prosesser som påvirker tilstanden til huden på beina i området under knærne forstyrret. For å unngå disse feilene må du derfor flytte mer og spille sport.

Kløe og tørrhet i beina kan være forårsaket av sykdommer som dermatitt, mykose, herpes og eksem, manifestert i form av utslett, og senere fusjonere til et sted. Som regel, med slike lesjoner, forekommer utslett på huden, som senere smelter sammen til et enkelt sted.

Hvordan takle tørrhet og peeling

Å takle tørrhet og peeling på mange måter:

 1. Folkemidlene. Påfør noe olje på beina, for eksempel: vegetabilsk, fløte, essensiell eller hvilken som helst fettkrem.
 2. Legemidler som kan kjøpes på apoteket. Om vinteren, bruk vitaminkomplekser.
 3. Skuffer. Under eksacerbasjon er det bedre å unngå bad med varmt vann, og velg varme bad med estere. Men før du tar dem, må du teste for en allergisk reaksjon, spesielt hvis du bruker kanel eller appelsinolje.
 4. Innpakning, for eksempel fra tang eller med honning.
 5. Bytt vei for depilering. Ofte, etter den elektriske hårføleren, blir huden tørr og irritert, så det er bedre å foretrekke avhending med voks eller pulverisert sukker.

Det er veldig viktig å ikke selvmiljøere i tilfelle av alvorlige sykdommer i huden, det er mulig å smitte andre, men å henvende seg til en erfaren spesialist for hjelp for å unngå alvorlige konsekvenser.

Forebyggende problemer

For å unngå tørrhet og flak, er det nødvendig å drikke minst to liter vann, spise fisk, der det er mange aminosyrer, og ikke bære nylonpantyslanger i kulde. Med tørr luft i rommet, fuktes det ytterligere ved å fylle tanken med vann og sette den på batteriet.

Ofte tar kvinner og menn ikke tid til å ta vare på føttene, noe som resulterer i mange ubehagelige overraskelser. Tross alt, for å holde livets dynamikk med føttene og riktig funksjon, er det nødvendig å ta vare på dem effektivt og riktig.

 • Å rengjøre: damp ut føttene og fjern døde hudpartikler med en spesiell maskin eller stein, samt masser dette området. Som et resultat blir blodstrømmen gjenopprettet.
 • Bruk fettkrem, bruk bomullssokker etter påføring. Gjør denne prosedyren fire ganger i måneden. Takket være dette blir huden jevn.
 • Prøv å bruke badet med havsalt regelmessig. De vil bidra til å forhindre mange karsykdommer og lindre tretthet.

Tørr mint og Johannesjurt oppfrisk føttene. Den barnefamilien, timian og eik forhindrer svette. Kalendere og kamilleblader er antiseptiske midler og fremmer helbredelse av mikrodammer. Mørk potetene myker raskt foten. Tørr sennepspulver vil gjenopprette kroppens beskyttende funksjoner.

Dermatologiske anbefalinger

Kontrastdusjen i fem minutter har en gunstig effekt på føttens hud, og i tilfelle av overdreven svette reduseres tiden halvtime. Vann bør være en behagelig temperatur. I nærvær av sykdommer i venene, ledsaget av inflammatoriske prosesser, er det nødvendig å bruke kjølebad. Temperaturen bør være litt lavere enn romtemperaturen. Disse prosedyrene vil normalisere balansen i huden og produksjonen av sekresjonen. Som følge av en slik fotpleie vil huden forbedre helsen, og fotssykdommer vil ikke irritere.

Dermed utfører du den rette foten hudpleie, kan du ikke bare bli kvitt tørrhet og flak, men også hindre mange sykdommer. Så ikke forsøm dette, fordi vakre velpleide bein alltid tiltrekker mannlig oppmerksomhet.

Tørr hud på føttene: hva skal jeg gjøre?

Tørr hud på føttene er et problem som de fleste kvinner står overfor. I begynnelsen begynner integlene å bli tøffe, så skrell og knekke, noe som naturlig bringer mye ubehag i livet. Først i nærvær av et slikt problem om sommeren, vil du ikke bruke åpne sko, og for det andre, sprekker i beina forårsaker alvorlig smerte når du går.

Å håndtere et slikt problem hjemme er ikke bare mulig, men nødvendig. Men før du snakker om hvordan du gjør dette, er det nødvendig å forstå hvorfor huden på beina tørker.

Årsaker til tørr hud på beina

Tørr hud på beina kan oppstå på grunn av ujevn blodsirkulasjon som følge av å ha ubehagelige sko eller for stramme strømpebukser. Dessuten kan slike faktorer ikke bare bidra til utseendet av tørr hud, men også utviklingen av åreknuter, som er preget av utseende av "stjerner" på hud og konvekse årer.

Det er verdt å merke seg at de tette strømpene "forsegler" huden, og hindrer at den puster riktig, noe som fører til forstyrrelse av vannbalansen. Dessuten kan dette ikke bare bidra til strømpebukser, men også pyjamas som passer godt til kroppen, og som følge av at ikke bare tørr hud av bena ser ut og skiller seg ut, men også blodkarens funksjon forverres.

Huden på bena tørker og klør også som følge av eksponering for kalde temperaturer, for eksempel når en kvinne ofte legger på korte kjoler om vinteren og går ut. Denne situasjonen forverres av hyppig epilering.

I noen tilfeller kan utseendet av tørr hud på beina kosmetikk, som en kvinne daglig bruker hjemme. Det kan være vanlig såpe, dusjgel eller kroppsmelk. Velge kosmetikk, nøye studere sammensetningen. Det må nødvendigvis inneholde naturlige oljer og ceramider som hjelper til med å fukte huden.

Hyppig bruk av klorerte vann kan også forårsake tørr hud. Hvis du ikke kan bruke annet vann, bør du behandle dem med nærende kremer etter hver vasking av føttene.

Det bør også bemerkes at tørr hud på bena og andre deler av kroppen kan være et resultat av en sykdom, som diabetes, psoriasis eller dermatitt. I dette tilfellet, for å fikse problemet, er det nødvendig med hjelp fra en spesialist. Tross alt kan du gjenopprette huden din til sin normale tilstand først etter at du har utryddet selve årsaken til dens tørrhet.

En viktig rolle i dette spilles av kvinnens alder. Jo eldre hun er, desto tørrere blir huden hennes. Etter 40 år er det nødvendig å legge mye arbeid for å komme tilbake til huden et sunt og vakkert utseende. For dette anbefales det å bruke profesjonell kosmetikk.

Hva skal du gjøre hvis beinhuden er tørr og avskal? Hvilke metoder for tradisjonell og folkemedisin vil være den mest akseptable og populære? Tips opplevd og dyktig for hver bruker!

Hvordan passe godt på tørr hud på føttene?

Hvis du har veldig tørr hud på føttene, bør du få riktig omsorg for henne. Gjør det til en regel å behandle det daglig med fuktighetskrem. Bare bruk dem for å åpne porene. Og for dette må du gjøre fotbad eller ta en daglig varm dusj eller et bad.

Hvis du har tørr hud på føttene, må du grundig dampe den før du bruker fuktighetskrem, så det vil absorbere maksimal næringsstoffer.

For tørr hud, bør vanlige alkaliske såper ikke brukes. De vil bidra til at det blir enda mer tørr, noe som vil føre til at huden begynner å flakse ut sterkt. Det er bedre å bruke flytende såper som inneholder oljer. De renser forsiktig huden uten å skade det.

Under dusjen er det nødvendig å gjøre en massasje, noe som vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen i vevet og ernæringen. For å gjøre dette, bare svev vannet på beina og slapp av. Etter en slik prosedyre trenger huden ikke å tørke huden tørr. Det bør bare bli litt blottet med et håndkle og smurt med fuktighetskrem på toppen.

I stedet for krem ​​kan du bruke forskjellige vegetabilske oljer, som ikke bare myker huden, men også metter det med vitaminer. Til disse formål, perfekt oliven, mandel og linolje. De påføres huden og går i et par minutter. Så tar de et serviette og fjerner overflødig.

For å unngå smertefulle sprekker på hælene, er det nødvendig å regelmessig fjerne det keratiniserte lag av hud fra dem. For dette kan du bruke pimpstein, men i ingen tilfelle en barberhøvel. Det skader alvorlig huden, noe som øker risikoen for infeksjon.

Pimpsten bør påføres før vannbehandling, spesielt hvis huden på beina er tørr og kløe. Så du kan fjerne mye mer døde partikler. Etter at du har behandlet dine hæler, vask dem under rennende vann, tørk dem av og smør med en nærende krem.

For å holde huden på føttene tørr, bør du også regelmessig lage fuktighetsgivende masker. De kan kjøpes på en hvilken som helst kosmetikkbutikk eller tilberedes på egen hånd fra produkter du har hjemme.

Fuktighetsgivende masker for tørr hud på føttene hjemme

Hvis huden din er tørr, må du regelmessig gjøre fuktighetsgivende masker (minst 2 ganger i uken). For å gjøre dette er det ikke nødvendig å bruke mye penger på kjøp av eksotiske ingredienser. De kan utarbeides fra improviserte midler.

For eksempel, hvis du har en oljeoppløsning av vitamin A eller E, så vel som krem ​​eller rømme i hjemmet ditt, kan du ved å kombinere disse ingrediensene få en utmerket fuktighetsgivende fotmaske. Påfør blandingen på huden og la den stå i 20 minutter. Fjern rester av masken med et papirhåndkle.

Eller du kan kjøpe essensielle lite lavendel eller peppermynte og legge til noen dråper til ditt vanlige fotpleieprodukt. Bruk det på samme måte som før, etter to eller tre bruksområder av dette verktøyet, vil tørr hud på beina bli mer hydrert og elastisk.

I tillegg, hvis du har friske epler hjemme, kan du lage en maske ut av dem, som ikke bare bidrar til å fukte huden på føttene, men også hindre sprekker på hælene. For å gjøre dette, ta eplet, kutt det i stykker og hell litt melk. Legg deretter beholderen på sakte brann og kok eplene til de blir til grøt.

Køl deretter blandingen litt og legg den på føttene og bena. Wrap føttene på toppen av plast og ha varme sokker. Skyll dem med varmt vann i 40 minutter og smør huden med fuktighetskrem.

En utmerket fuktighetsgivende effekt for behandling av tørr hud på føttene vil være en maske laget av baby krem. For en prosedyre trenger du 4 ts. krem, rå egghvit, 1 ts. smør og 2 ts masse rå poteter. Bland alle disse ingrediensene til glatt og påfør huden på føttene. Skyll masken med varmt vann etter 30 minutter.

forebygging

Husk at det er mye lettere å forhindre utseende av tørr hud på beina enn å behandle den. For dette trenger du:

 • Bare bruk komfortable sko
 • nekte å bære slankende leggings og tette strømpebukser;
 • gå gjennom kostholdet ditt og ta med mer frisk frukt og grønnsaker;
 • utfør vanlige prosedyrer for å fjerne døde hudpartikler;
 • lage fuktighetsgivende masker;
 • slutte å bruke vanlige såpe og duftende dusjgeler.

Hvis huden på beina tørker ut, må du bruke mer tid på å ta vare på skadede områder, for å fukte føttene hver kveld med kosmetikk eller oljer av farmasøytisk eller hjemmeproduksjon.

Nå vet du nøyaktig hva du skal gjøre hvis huden på føttene tørker! La alle de ovennevnte anbefalingene og tipsene hjelpe deg med å gjenopprette huden og gjøre beina perfekt uansett årstid!

Flere Artikler Om Typer Acne