Akne, typisk for overgangsalder, gir mange ubehagelige øyeblikk til tenåringsgutter. Tiden kommer når guttene begynner å være oppmerksom på hvordan de ser ut, og derfor spørsmålet om hvordan å bli kvitt akneopprør før tenåringen og foreldrene i full herlighet. I denne artikkelen vil vi prøve å svare på dette spørsmålet.

Hvorfor vises akne?

Akne i ungdomsår er en ekstern manifestasjon av de globale interne prosessene som gjør en mann til en gutt. Huden reagerer voldsomt mot hormonelle forandringer. Ved 12-14 år begynner den aktive produksjonen av kjønnshormoner. En økning i testosteron fører til endring i metabolisme.

Subkutant fett begynner å bli produsert mer aktivt, blir det tettere. Porene er tilstoppet. Når det legges til en bakteriell infeksjon, utvikler purulent betennelse utenfor eller subkutant. I en overgangsalder begynner gutter å svette mer, det bidrar også til blokkering av porene og utviklingen av betennelse i hårsekkene og sebaceous kjertlene.

Pubertal acne er mer uttalt hos gutter som har en genetisk bakgrunn for akne. Hvis foreldrene lider av et lignende problem, vil sønnen ha akne med nesten hundre prosent sannsynlighet.

Ål blir merkbart større hvis barnet er underernæret. Smørbrød på rømmen, hamburgere i fastfood-restauranter, sjetonger og paier fra skolebuffeten gjør ikke guttenes hud sunnere.

Mange unge menn i denne alderen begynner å gå på treningsstudioet og gjøre trening. Og selvfølgelig ønsker unge maksimalister vakre kroppslige "relieffer" ikke senere, men akkurat nå. Derfor begynner gutter å ta steroider, sportsnæring. En slik "diett" bygger muskelmasse, og samtidig acne på ansikt og kropp.

Om sommeren, i varmen, øker antall akne raskt. Det samme skjer i ansvarlige og spennende perioder i livet til en tenåring. Sterk stress har en direkte effekt på intensiteten av akne, og som et resultat, under eksamenene, under viktige konkurranser for gutten, forverres akne.

Årsaken til akne hos ungdom kan ikke bare være en mangel på hygiene (som ofte gutter synd), men også overflødig. Så, for å forsøke å bli kvitt utslett på ansiktet, begynner unge menn å vaske oftere med såpe og gni huden med alkoholkrem. Det er ganske fort tørke ut huden og for å opprettholde en balanse, sender kroppen en kommando til en enda mer intens utgivelsen av underhudsfett, kjertlene begynner å arbeide med flid og doble antall plasser øker dramatisk. Hvis en ung mann på samme tid regelmessig klemmer pimples, utbreder utslaget "geografi", nye foci dannes ikke bare nær mikrotraumaen, men også på andre deler av kroppen - på skuldre, nakke, rygg, skinker.

Å undervurdere og kaste opp problemet med ungdommelig akne er ikke verdt det. Selvfølgelig er gutter ikke så følsomme for huden som jenter, men de lider også av akne. Med sterk akne utvikler mange psykologiske komplekser, som noen ganger forblir like etter at akne forsvinner.

Gutter som er redd for normal kommunikasjon med motsatt kjønn på grunn av deres akne blir stadig mer tilbaketrukket og noen ganger mer aggressive.

Hvordan starte behandling?

Hvis du bestemmer deg for å bekjempe akne, bør du begynne med et besøk hos en hudlæge, kosmetolog. Denne spesialisten vil evaluere det generelle utseendet av akne, dets dislokasjon, typen og graden av penetrasjon av den inflammatoriske prosessen inn i huden. Alt dette er av stor betydning for riktig og vellykket behandling.

Du bør ikke stole på et raskt resultat, akne behandling tar vanligvis flere måneder. Det er godt å begynne behandling med å diagnostisere tilstanden til kroppen. En vanlig blodprøve, fekal masseanalyse for dysbakterier og skraping av innholdet i pustene (med et rikelig purulent utslett) for bakterietypen og dets resistens mot antibiotika er vanligvis tilstrekkelig.

Hvis legen mistenker at barnet riktig næring, vil det bli tildelt en gastroenterolog konsultasjon for å finne ut om stål "skyldige" av akne, noen problemer med mage-tarmkanalen. Hvis det ikke er noen åpenbare årsaker til akne, bør den unge mannen besøke en endokrinolog, som vil prøve å finne ut om alt er i orden med tenåringens hormonelle bakgrunn.

Etter korte undersøkelser vil legen foreskrive en individuell behandling, fordi det ikke finnes universelle ordninger som passer for enhver ung mann med ungdoms akne. Alt er strengt individuelt.

Generelle regler for terapi

For vellykket behandling av akne hos gutter, er det viktig å følge to regler:

 • Behandling bør være systematisk, daglig.
 • Sørg for å overholde hele spekteret av avtaler, ikke å miste noe.

Den første fasen av behandlingen innebærer å forandre livsstilen til en ung mann. Først av alt er det viktig å rette opp eksisterende feil i kosten. Hvis en gutt tar proteinblandinger eller steroider til sport, bør de kasseres. Fra kostholdet bør man helt utelukke smør, lard, fett og røkt mat, pickles. Hver dag skal menyen inneholde meieriprodukter - kefir, cottage cheese, yoghurt. Nyttige friske grønnsaker og frukt, fettfattige varianter av kjøtt og fisk, frokostblandinger, vegetabilsk olje (ikke mer enn 10 gram per dag).

For å styrke nervesystemet og øke stresstoleransen, bør hver natt "møter" foran en dataskjerm erstattes med en tur i frisk luft.

Den unge mannen trenger å sove i minst 8 timer. I perioder med forberedelse til konkurranser og eksamener, er det nødvendig å gi grønnsakssedrende til gutten en gang om dagen (om kvelden før sengetid).

Den hygiene tilnærmingen bør også vurderes. Det er umulig å vaske med varmt vann, så vel som ofte vaske ansiktet med såpe. For vask bør du bruke varmt og kaldt vann. Etter prosedyren blir ansiktet blottet med et mykt håndkle uten å gni huden. Unge menn som har begynt å barbere skal sørge for at barberingsprodukter vaskes grundig av huden.

Et utslett på ryggen og skuldrene er en grunn til å endre garderoben din. En ung mann med problematisk hud i kroppen skal bare bære T-skjorter laget av naturlige materialer. Ved overdreven svetting er det fornuftig flere ganger om dagen å ta en dusj uten vaskemidler så langt som mulig. En ung mann som ønsker å bli kvitt akne bør begynne å ta multivitaminkomplekser, som inkluderer vitamin A og Omega-3 flerumettet syre.

Medisinsk behandling

Ved de ovennevnte tiltakene, det samme for alle gutter, er individuell behandling foreskrevet medisinering. Siden det er viktig ikke bare å fjerne porene i det akkumulerte subkutane fettet, men også for å eliminere betennelse, samt å redusere produksjonen av talgkjertler, begynner behandlingen med antiseptiske prosedyrer. Salisylalkoholoppløsning passer best til disse formålene. Behandle dem problemområder trenger to ganger om dagen.

Påfør salve eller krem ​​for å rense huden. For omfattende pustulære formasjoner, anbefaler leger en antibiotikabasert anti-aknebehandling på ansiktet, for eksempel Zenerit. Noen ganger er det behov for direkte antibakteriell salve, vanligvis er det "Erythromycin", "Sintomitsinovaya" eller "Tetracycline" salve. Med en sterk og dyp akneprosess kan legen gi resept for antibiotika i piller, oftest foreskrevet "azitromycin".

Mild former for teenage akne krever ikke bruk av antibiotika. Noen ganger er det ganske nok å smøre den berørte huden med sinksalve to ganger om dagen. Følgende salver har en god anti-inflammatorisk effekt:

Disse preparatene påføres huden etter forbehandling med en myk bomullsstoff med salisylalkohol ikke mer enn to ganger om dagen. Med omfattende og dyp akne kan legen være foreskrevet hormonsalven Advantan, Triderm, samt å ta hormonelle medikamenter oralt. Dersom patologier fra del av mage-tarmkanalen oppdages, kan sorbenter foreskrives, så vel som Laktofiltrum eller Linex.

Nesten alle gutter er vist å ta vitamin A. Disse inkluderer Lokatsid og Isotrex. Disse verktøyene regulerer produksjonen av talg, samt bidrar til raskere helbredelse av sår fra akne uten dannelse av arr.

Varigheten av behandlingen med medisiner starter fra flere måneder og slutter med et halvt år. Gjenta behandlingen med utilstrekkelig effekt.

Andre metoder

Moderne kosmetologi tilbyr mange metoder for å bli kvitt akne. De kan benyttes hvis den konservative behandlingen ikke lykkes eller dybden av hudlesjonen er så stor at det er fare for dannelsen av hudskjønnhetsdefekter. Vanligvis en hudlege, uten å utsette saken på ubestemt tid, anbefaler han å bruke en av de alternative metodene. Den enkleste måten - maskinvare eller instrumentelle effekter på akne. De blir grundig rengjort i tilstanden til klinikken, fjern akne "ben", hvorpå porene behandles med antiinflammatorisk sammensetning og gi anbefalinger om pleie.

Noen ganger er det behov for kirurgi. Hvis en fyr har cyster, dype hudfeil igjen etter store sår, får han en enkel operasjon for å beskjære arr og påføre hudplaster på disse stedene. Det er en annen måte som gjør at man kan takle akne som er vanskelig og motstandsdyktig mot salver - innføring av hormonpreparater til akne med en liten sprøyte med en veldig tynn nål.

Gode ​​resultater viser hjelpeprosedyrer - fototerapi (bestråling med kunstige UV-stråler), samt kryoterapi (cauterization av akne ved ekstremt lave temperaturer).

Ifølge vurderinger er den mest populære metoden for å kvitte seg med akne ansett å være en ultralyd ansiktsrensing, og positive laser vurderinger er også ganske positive. Nesten enhver kosmetisk klinikk i dag kan tilby disse og mange andre måter å hjelpe med akne i en tenåring. Etter at en av de alternative metodene har blitt brukt, vil gutten bli foreskrevet et påfølgende standard behandlingsprogram som inkluderer næringskorreksjon, salvebehandling av huden og muligens inntak av visse stoffer.

Folkemidlene

Behandle akne hos ungdomsgutter, hvis utslett ikke er komplisert av purulent betennelse og har begrenset lokalisering, er det mulig ved bruk av folkemidlene. I de lange århundrene av problemet har alternativ medisin utviklet et helt arsenal av anti-akne oppskrifter.

For vask kan du tilby en ung mann en gang om dagen en avkok av en farmasøytisk kamille, en avkok av mynteblader. Disse rettsmidler har ikke bare karakteren av disse antiinflammatoriske midler, men også myker og beroliger irritert hud. Hvis huden er fet, har gutten en tendens til dannelsen av Wen og de såkalte svarte flekkene, da vil sitronsaft være til nytte for ham. Hvis frisk juice en gang om dagen påføres ansiktets hud, og etter en halv time, skyll med kaldt vann, kan effekten av slike prosedyrer oppstå etter 2-3 uker.

Behandle pustulære ål kan være aloe juice. Denne planten kan lett bli funnet på nesten alle vinduskarmer i russiske leiligheter. En forutsetning er ikke å holde juice av planten, men før hver bruk klemmer frisk.

Curd maske bidrar til å kvitte seg med blokkering av porene med subkutant fett. Det krever den vanligste hytteosten (krummende, og ikke ostemasse). Det blandes med et rå egg og legges på ansiktets hud i 15-20 minutter. Høstost "trekker" de fleste av de sorte prikkene. Honning kan brukes til masker hvis den unge mannen ikke er allergisk mot ham, så vel som en masse som kommer fra knuste bær av viburnum og tranebær. Det skal huskes at alle masker vaskes med svært varmt eller kaldt vann.

Hvis akne er vanlig ikke bare i ansiktet, men også på kroppen, så bør den unge mannen legge til vannet for bading avkok av celandine, kamille, tog.

Forbudte handlinger

Hvilken behandlingsmetode er opp til foreldrene og den unge legen. Men det som er valgt, er det visse forbud og restriksjoner som må overholdes når man behandler akne i overgangsalder:

 • klemme, pierce acne kategorisk umulig. Dette fører til infeksjonsspredning (med bakteriell betennelse) eller infeksjon av bakterier (med ikke-smittsom akne);
 • kan ikke brukes til behandling av oljeprodukter, fettkrem, folkemessige oppskrifter basert på fettmasker. Slike prosedyrer øker bare de tilstoppede hudporene;
 • Du kan ikke "dampe ut" huden i ansiktet og kroppen, og deretter klemme akne. Dette er en feilt taktikk som fører til dannelsen av dypere, sammenhengende akne steder;
 • røyking, alkoholholdige drikker i ungdomsårene og selv i alderen 19-20 år og eldre, stimulerer bare utviklingen av akne;
 • Ikke prøv å skjule, skjule akne under et lag av concealer eller fundament.

Akne i en alder av 13 år i en tenåring - en gutt

Akne ved 13 år i en gutt er ikke bare et kosmetisk problem. Den viktigste årsaken til akne i denne alderen er hormonelle forandringer i kroppen. Mer sjelden, indikerer akne forekomsten av sykdommer i indre organer.

De fleste mødre og dads mener at akne og hudormer er et midlertidig problem som snart skal løses av seg selv. Men foreldrene må vite hvordan de skal hjelpe sønnen til å overvinne dette utslettet. Ellers dannet gutten raskt et inferioritetskompleks, som vil være forbundet med utseende.

Hvorfor danner de?

Den viktigste årsaken til akne i 13 år er hormonal justering. Fra denne alderen stiger guttenes nivå av mannlige hormoner, som tidligere var i en "trøtt" tilstand.

Deres forhøyede nivå fører til aktivering av sebaceous kjertlene. Dette forårsaker svært sterk glans av huden, som er så liten som. Svarte prikker (komedoner) virker av en annen grunn - fett samler seg i porene og kan ikke gå utenfor. Under påvirkning av oksygen, smuss, fett og døde celler oksyderes, noe som forårsaker svarte flekker på ansiktet.

Hvis gutten spiser dårlig under pubertet, mottar ikke nok vitaminer, begynner å nekte kjøttprodukter, har alt dette umiddelbart påvirket tilstanden til huden.

Fett, som utskilles av talgkjertlene og kalles en hemmelighet, blir for tykk. Dette tillater ikke at han fritt går til overflaten av huden. Hvis komedoner blir ubehandlet, kommer mikrober sammen med dem og forårsaker betennelse. Dette forårsaker akne og hudormer hos gutter på 13 år.

Hvilken lege skal jeg gå til

Akne fra en gutt på 13 krever samme behandling som ondt i halsen eller bronkitt. Hovedlæren til en tenåring i en alder av 13 i nærvær av akne i ansiktet bør være en hudlege. Spesialisten vil undersøke huden og rådføre deg om nødvendig med andre leger.

En nøyaktig diagnose gjøres først etter en fullstendig historie om å ta - ernæring, vaner, tilstedeværelse av kroniske sykdommer, arvelighet, og også etter analyser.

Du trenger ikke å håpe på selvmedisinering. Bare en spesialist vil bidra til å avgjøre hva som forårsaker akne og hva som må gjøres for å bli kvitt dem til en gutt på 13 år.

Ofte anbefaler en hudlege å besøke en gastroenterolog. Faktum er at akne ofte opptrer i strid med mage og tarm. Og til pasienten blir kvitt sykdommen, vil utslett ikke passere.

Noen tenåringer i stedet for en hudlege besøker kosmetologen. Denne legen vil løse problemet med et par akne, men bare en hudlege vil bidra til å bli kvitt akne.

Måter å behandle akne hos en gutt på 13 år

Akne hos gutter på 13 vises mye oftere enn jenter. Og hovedårsaken til dette er et økt nivå av androgener. Moderne medisiner kan tilby mange metoder for å bli kvitt akne. Intensiteten og varigheten av behandlingsforløpet vil ikke bare avhenge av antall lesjoner, men også på utviklingsstadiet av sykdommen.

Akne forsvinner ofte alene som kroppen modnes. men for dette må vi vente et par år. men man kan ikke håpe på et slikt utfall. Akne har mange komplikasjoner, og svekket selvtillit, som er relatert til utseende, kan aldri gjenopprette.

Derfor, vent ikke for øyeblikket når akne forsvinner i seg selv. Behandle dem til å begynne med den aller første dagen i utseendet.

Hudpleie riktig

Det første du trenger å lære en gutt på 13 år er å følge reglene for personlig hygiene. Om morgenen og om kvelden anbefales det å bruke kosmetikk som hjelper til med å bli kvitt oljeskinn, betennelse, forurensning av porene. Du kan velge på vil - skinn, geler, kremer og mye mer.

Vasking to ganger om dagen vil forbedre hudtilstanden betydelig. Men å bruke bare denne metoden vil ikke løse problemet med akne en gang for alle. Derfor bør denne prosedyren veksles med bruk av masker og skrubber.

Kosmetiske produkter

For å rengjøre ikke bare overflaten av huden, men også porene, må du bruke masker, peeling eller scrubs. Det er viktig å velge bare de produktene som anbefales for ungdomshud. Husk å lese før du kjøper informasjon om hvilken type hud dette kosmetiske produktet er laget for.

Etter vask og rensing av dype porer, bør du bruke fuktighetskrem. Under behandlingen bør gutten kun bruke et personlig håndkle, som ikke bare skal vaskes, men også desinfiseres.

Salisylsyre

For å kurere akne og akne på kortest mulig tid, kan du bruke produkter som inneholder salisylsyre. Påfør medisiner med dette stoffet bør være punkt, det vil si bare en kvise uten å påvirke den sunne huden.

Du kan ikke bruke disse legemidlene uten resept og ukontrollert. Dette kan føre til frigjøring av enda mer subkutant fett. Så akne vil være mer til tider.

Antibakterielle midler

Antibiotika i form av tabletter til behandling av akne hos en gutt på 13 år, anbefales kun å bli tatt etter å ha konsultert en spesialist. Eksterne rettsmidler for behandling av akne hos ungdom med antibiotika er sikrere.

Vi går til apoteket

For en 13 år gammel gutt i apoteket, kan du finne mange akne behandling narkotika. Men husk at noe legemiddel skal foreskrives av en lege.

De mest populære produktene er nå basiron, som brukes over natten, og en differensial, som skal brukes i løpet av dagen. Andre billige og effektive stoffer kan være:

Alle disse stoffene har en antibakteriell, tørkende effekt. Derfor er de oftest foreskrevet for behandling av akne hos gutter.

Ikke mindre effektiv ville være slik salve:

Fra denne listen foreskriver dermatologer i tilfelle av acne gutter hovedsakelig Zeneritis. Dette legemidlet er basert på antibiotikum erytromycin. Det hjelper å bekjempe bakterier som forårsaker betennelse, renser huden og eliminerer fet hud. Før påføring må pulveret blandes med en spesiell løsning som er festet til flasken og påført ansiktet.

Akne i 13 år i en gutt. Folkemetoder

Når du behandler teenage akne i 13 år, anbefales oppskrifter av tradisjonell medisin. Alle av dem vil være en utmerket erstatning for "kjemi" av boblene. Og med vanlig bruk vil bli kvitt akne så fort som de kjente legemidlene fra apoteket.

Kamille te

En god erstatning for kosmetikk fra en butikk eller apotek vil være kamille, som skal vaskes flere ganger om dagen. Mange leger anbefaler å tørke de betente områdene, men berør ikke sunn hud.

Aloe juice

For behandling, trenger du frisk aloe juice, som du trenger å smøre utslett opptil 3 ganger om dagen. Hver gang det er nødvendig å rive et nytt blad av planten og ikke bruke den som ble igjen etter den forrige behandlingen.

Calendula + honning

Disse to naturlige rettsmidler for behandling av akne anbefales å brukes som komprimering. Først må du forberede en infusjon av urter, deretter legge til honning og bruke den ferdigkjølte løsningen til stedet for betennelse i ansiktet.

Perikumslekten

Å overvinne ungdommelig akne vil hjelpe avkok av urten St. John's wort. Spiseskje skal brygges i et glass kokende vann, oppvarmes i 10 minutter, belastning og vask.

Egg hvit

Maskingen av egghvide hjelper ikke bare med å eliminere betennelse, men renser også huden mot utslett. For masken må proteinet være godt pisket, legg på ansiktet og la det stå i 20 minutter. Etter vask.

Birksap

Birksap har en god forebyggende og kurativ effekt. Det hjelper ikke bare å forhindre akne, men gjør det mindre merkbart.

Forebygging av utslett

For ikke å bli et offer for akne i 13 år, må gutten spise riktig, lede en sunn livsstil, ta vare på huden hver dag. Selvfølgelig hindrer utseendet på ungdommelig hormonell akne ikke det. Men det vil redusere antallet og alvorlighetsgraden av akne.

Blant annet tips - Ikke rør ansiktet med hendene, hver dag for å bytte putevar på puten. En gang i uka anbefales det å gjøre en dyp rensing av ansiktets hud og regelmessig besøke en hudlege.

Riktig ernæring i kampen mot akne

Uten god ernæring kan ikke akne bli beseiret. Det er nødvendig å fjerne fra kosten stekt, fett, røkt, krydret. I små mengder må du spise mel, søtt. Produkter som inneholder sink ost, poteter, greener, sitrusfrukter, grønn te anbefales. Vi må ikke glemme friske grønnsaker og frukt.

I løpet av dagen anbefales det å drikke minst 2 liter rent vann. Men fra soda må kraftingeniører forlates for alltid. Ofte i en alder av 13, oppstår akne på grunn av underernæring. Derfor bør menyen for en gutt på 13 år utvikles i henhold til alle regler og forskrifter.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Håndtering av motgang - Akne hos ungdom: Medisin, populær og moderne metoder

Akneutslett på ungdoms ansikt er ikke bare en merkbar kosmetisk feil og årsaken til utvikling av komplekser angående utseende. Utslett på huden forbundet med hormonell ubalanse under pubertet.

Det er ganske vanskelig å behandle ungdoms akne, men det er ikke verdt å ignorere akne eller sterkt maske utslett med et tykt lag av fundament. Sikkert vil du være interessert i informasjon om manifestasjoner av akne, effektive metoder for behandling og forebygging.

årsaker til

Hva skjer når modningstiden begynner:

 • hormonelle stormer begynner;
 • androgenfrigivelsen øker dramatisk - dette hormonet styrer funksjonen av talgkjertlene;
 • balansen mellom produksjonen av mannlige og kvinnelige kjønnshormoner er forstyrret;
 • med et overskudd av androgenforstyrret sebumproduksjon;
 • endringer i tilstanden til hårsekkene og epidermis;
 • kanaler tilstoppet, akkumulerer fettete hemmeligheter;
 • Døde hudskalaer er festet til den tykke massen, bakterier går inn i det gunstige miljøet;
 • utvikler en aktiv inflammatorisk prosess, det er sår, kjent for alle, som akne.

Dermatologer identifiserer flere viktige faktorer som utløser akne:

 • hyppig stress, konstant angst på grunn av mangel på utseende (eksisterende og imaginære);
 • bruk av fete, stekte, salte matvarer, et overskudd av søtsaker, røkt kjøtt, hurtigmat, ubegrenset forbruk av kaffe;
 • dårlig eller utilstrekkelig hygiene;
 • feil utvalgte hudpleieprodukter;
 • overflødig sminke produkter clogging porene;
 • vitamin mangel;
 • diabetes mellitus;
 • smittsomme sykdommer;
 • mindre ofte - arvelighet.

Symptomer og manifestasjon av sykdommen

Akne hos ungdom og ungdom provoserer utviklingen av alvorlige komplekser, og tvinger dem til å begrense kontakten med jevnaldrende. Antall utslett øker ofte, sår dekker nye områder av kroppen.

De viktigste stedene for lokalisering:

Manifestasjoner av akne er varierte:

 • I de tidlige stadiene akkumuleres sebum i dypene av porene, men kan ikke komme ut. Den tykke massen er under laget av epidermis, etter hvert blir utslippet mer og mer, og en bult med en hvit topp vises på overflaten. Dette er en lukket komedie;
 • Hvis hudsekretjonen kommer seg ut, blir det støv, skitt, gulaktig masse mørkere. Så sorte prikker vises. Denne hemmeligheten er lettere å fjerne enn fra lukkede komedoner (hvite åler eller miler). Det er ingen inflammatorisk prosess i dette tilfellet;
 • penetrasjon av infeksjon fra utsiden, aktivering av patogene bakterier som lever på huden, for eksempel Staphylococcus aureus, micrococci, Candida sopp fører til en inflammatorisk prosess. Huden rundt follikelrøddene, det er smerte, en abscess vises. Husk at ål er betent comedoner.

Lær instruksjonene for bruk Metrogyl gel fra akne og svarte flekker på ansiktet.

Hva er dysplastisk hud nevus og er det farlig? Les svaret på denne siden.

Generelle anbefalinger og behandlingsregler

Å få en tenåring til å gå til en hudlege er vanskelig nok. Snakk med ham som en voksen. Forklar at selvmedisinering, forsøk på å presse akne, kan eksperimenter med tvilsomme prosedyrer avsluttes i katastrofal helse.

Under høringen vil legen, om nødvendig, sende til eksamen:

 • til en nevrolog
 • endokrinolog;
 • gastroenterolog.

Hvordan bli kvitt akne? Etter undersøkelsen begynner komplekse terapi. Ved å begrense påvirkning av en av faktorene er det umulig å oppnå et godt resultat.

 • redusere produksjonen av sebum sekresjon;
 • rene porer fra akkumulerte sebaceøse sekreter;
 • redusere antall skadelige bakterier som forårsaker betennelse;
 • gå tilbake til huden sunt utseende.

Initialt stadium

Spesialisten er forpliktet til å forklare for foreldrene og ungdommen visse regler, uten hvilke ingen akne kan elimineres. Noen ganger vil det ta en viss innsats for å overbevise en ung om viktigheten av de foreslåtte tiltakene. Voksenstøtte er nødvendig for å styrke selvtillit.

Tips for personer som lider av akne:

 • daglig omsorg for problem hud;
 • morgen og kveld, grundig rengjør epidermis fra akkumulering av talg, støv, hudpartikler;
 • bruk sminkeprodukter så sjelden som mulig, bruk hypoallergeniske produkter;
 • Ikke masker sår med grunnlag. Det ser ikke ut til å være veldig attraktivt, porene blir tilstoppet enda mer, betennelsen øker;
 • spis riktig Inkluder i menyen meieriprodukter, grønnsaker, frukt. Anbefalt kli, fullkornsbrød, grønnsaker, magert fisk, vegetabilske oljer, krydret stewed frukt;
 • prøv å være mindre nervøs, tilbringe tid i frisk luft, sove 7-8 timer;
 • i tilfelle utslett på ryggen, obligatorisk klær laget av naturlige stoffer. (Les om akne på ryggen på denne adressen).

Drogbehandling og medisinsk kosmetikk

På forskjellige stadier av utslett anbefales visse stoffer. Med lukket og åpen komedones hjelp:

Det er viktig! Vær oppmerksom på den tilgjengelige løsningen, med en tørking, anti-inflammatorisk effekt. Salisylsyre er en pålitelig assistent i kampen mot akne. Alkoholoppløsning brukes i ren form for behandling av sår og komedoner. Gunstig effekt på hudmasken, talere med salisylsyre. Billig effektiv løsning fortjente mye positiv tilbakemelding.

Inntrenging av infeksjon, utseende av sår krever utnevnelse av antibiotika og antifungale midler. effektiv:

 • tetracyklin;
 • erytromycin;
 • sulfametoksazol;
 • klindamycin;
 • Doksycyklin.

Varigheten av mottaket bestemmes av legen avhengig av alvorlighetsgraden av saken, kroppens reaksjoner. Noen ganger er det bivirkninger. Av denne grunn bør medisiner være under kontroll av en erfaren hudlege.

Anbefalt medisinsk kosmetikk for akne:

 • Dalatsin-T gel. Det aktive stoffet er clindamycin. Verktøyet reduserer mengden av fett på overflaten av epidermis, renser porene godt, eliminerer betennelse;
 • stoffet Zener. Hovedkomponentene er erytromycin (lindrer betennelse) og sink (tørker perfekt overflaten av epidermis). Smør problemområder i minst to uker;
 • stoffet Differin. Det aktive stoffet er naftinsyre. Det letter fjerningen av komedoner, renser de fete kanalene, reduserer mengden av fettsekresjon. (Vi har en egen artikkel om Differin analog - Baziron)
 • Roaccutane stoff. Den aktive ingrediensen er isotretinoin. Søknad hemmer aktiviteten til talgkjertlene. Verktøyet renser kroppen fra innsiden. Overdreven hudutspresjon ikke tette porene, komedoner og akne forsvinner gradvis. Ta kapslene strengt i henhold til instruksjonene;
 • Skinoren krem ​​/ gel. Det aktive stoffet er azelainsyre. Fordeler: Veksten av keratinceller som blokkerer porene stopper, gunstige forhold for akkumulering av overflødig sebum forsvinner. Azelainsyre er skadelig for propionobakterier - årsaken til inflammatoriske prosesser på overflaten av epidermis;
 • medisinsk kosmetikk Propeller for akne. Russisk merkevare tilbyr problem hudpleieprodukter. I linjen - mer enn tretti titler. De aktive komponentene av geler, skrubber, skum, kremer, lotioner - Zinkidon, sink, Bio-salicylat, nyttige syrer, planteekstrakter, panthenol og andre. Regelmessig bruk av rettsmidler vil lindre akne, betennelse, åpne og lukkede komedoner.

Finn ut de beste folkeoppskrifter og rettsmidler for hevelse under øynene.

Om metoder for behandling av rødt flatt lag hjemme er skrevet på denne adressen.

Følg lenken http://vseokozhe.com/bolezni/varikoz/ven.html for å lese en interessant artikkel om symptomene på åreknuter.

Oppskrifter for honningmasker for akne og akne er beskrevet her; agurk masker - her; Kefir - på denne siden; jordbær - i denne artikkelen; hjemme scrubs - på denne adressen. På bruken av svart leire fra de svarte prikkene, les her; blå leire - på denne adressen.

Folk rettsmidler og oppskrifter

For å bekjempe ungdommelig akne er mange oppskrifter av tradisjonell medisin kjent. Medisinske urter lindrer betennelse, reduserer sebum sekresjon, rengjør epidermis, fjern skadelige stoffer fra kroppen. Sørg for å rådføre deg med en hudlege, spesifiser om hjemme urtemedisin passer for deg eller ikke.

Akne behandling hjemme. Utprøvde oppskrifter:

 • kamille avkok. Et rimelig middel for betennelse. Proportjoner: 1 liter kokende vann - 2 ss. l. tørkede blomster. Insister 30-40 minutter. Vask kjøttkraft to ganger om dagen. Erstatt halv kamille calendula. Effekten vil bli enda mer merkbar;
 • bringebær infusjon. Kryss bladene og blomstene, ta en dessertskje med blandingen, hell 250 ml kokende vann. Etter 30 minutter er rette for akne klar. Vask om morgenen og om kvelden, bruk urtete for kremer flere ganger om dagen.
 • hjemmelaget salve. Vel slå proteinet, tilsett 25 g mais mel, gni. Påfør blandingen på problemområder, etter tørking, skyll;
 • salvie akne. Hell 200 ml varmt vann 2 des. l. tørr råmateriale, koke, la det brygge i en halv time. Stamme, legg til 1 ts. honning. Påfør gasbind, fuktet med en helbredende buljong, to ganger om dagen på de berørte områdene;
 • buljong celandine. Bruk det aktive middelet ikke mer enn to ganger i uken. Hell 2 ss. l. forlater med en liter vann, koke. Etter 45 minutter er den naturlige eliksiren fra akne klar. Lag kremer i 15 minutter;
 • hjemmelaget calendula lotion. Kryss av friske eller tørkede blomster, velg 2 ss. l. råvarer, hell en fjerdedel kopp 40% alkohol eller god vodka. Tilsett 1/5 kopp vann, 1/3 kopp kologne, 5 ml borsyreoppløsning, 3 ml glyserin. Forbered verktøyet for å tørke ut utslett på morgen og kveld. For behandling av post-akne (akne karakterer), bruk stoffet 3-4 ganger. Tørk huden daglig;
 • agurk lotion. Det vil ta 2 middels agurker, 200 ml vodka av høy kvalitet. Skal grønnsaker, tynt kutt, fyll en krukke, hell i vodka. Insister på lotionen i 14 dager på vinduskarmen. Stamme, gni acne to ganger om dagen. Holdbarhet - 3-4 uker. Hold hjemmelaget lotion i kjøleskapet. (Mer om agurk lotion er skrevet på denne siden).

Akne behandling med ultralyd

Husk den viktige regelen: Uavhengig presse ut akne er forbudt! Du kan bære infeksjonen, provosere utviklingen av en alvorlig inflammatorisk prosess. Etter helbredelse vil gale arr og blemmer forbli på huden.

Kontakt en kosmetikkklinikk. Spesialisten vil utføre en ultralyd ansiktsrengjøring. Aktiv påvirkning på epidermis vil tillate å fjerne maloestetichesky utslett.

 • ultralyd penetrerer i de dype lagene i epidermis, åpner tilstoppede porer, fjerner akkumulert fett, døde hudpartikler;
 • Blodet og lymfestrømmen forbedres, muskler strammes;
 • rødhet, hevelse etter at prosedyren er fraværende, samt smerte under ultralydrengjøring;
 • En moderne teknikk gjør at du raskt og effektivt kan rense huden uten skade.
 • Prosedyren anbefales for personer med sensitiv hud.

Forebygging av ungdomsproblemer

 • riktig ernæring;
 • grundig hygiene;
 • ta vare på problemområder ved hjelp av spesiell medisinsk kosmetikk;
 • avvisning av fett, "tunge" typer dekorative kosmetikk med tett struktur;
 • går i frisk luft;
 • fysisk trening;
 • vanlig hormonell kontroll;
 • slutte å røyke og alkohol.

Neste video. Elena Malysheva vil fortelle mer om ungdoms akne:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Håndtere motgang - akne hos ungdom: medisinering, populære og moderne metoder: 6 kommentarer

Her er det verdt å legge stor vekt på mat. I ungdomsår er dette problemet generelt "bombet!" Men jeg tror at alt vi har på ansiktet vårt er en refleksjon av hva som skjer i magen. Så i denne perioden (ungdom og hormonal) er det verdt å følge kostholdet svært nøye. Jeg prøvde å spise mer frukt / grønnsaker, sur melk. Mindre søtt og mel, dette vil øyeblikkelig være et problem.
Det er ingenting du kan gjøre (mye avhenger av huden og predisposisjonen.
Men det er bedre å overmanne deg litt som en tenåring enn å lide og lider av hudproblemer.
Generelt er det sant at de sender til en lege. Det er sant å gå til en endokrinolog, fordi hvis det er hormoner, må du skrive dem ut i tide! Ellers vil det med tiden ikke være noen spesiell effekt (jeg tar selv hormoner, det hjelper veldig bra).
+ skinoren god krem

Teen utslett - det er bare et slags mareritt. Det viktigste er at ungdom ikke forstår at dette vil passere alle sammen med alderen, og med riktig behandling om en måned eller to. For dem er utseendet på en kvise på ansiktet lik apokalypsen. For tiden kan en ungdomsutslett bli kurert veldig raskt.

Det viktigste er ikke å berøre eller trykke på. Jeg husker for meg selv veldig lybil undertrykke, og nå skjeller jeg barnet. Men ingenting ble funnet rette Klirvin ayurvedisk lotion i 2 måneder, nesten alt gikk.

Akne er en veldig ubehagelig ting, spesielt når du vil at jenter liker det! Jeg begynte å følge kostholdet med Ilon salve. To uker senere var resultatet allerede synlig på ansiktet mitt. Akne er nesten borte, og huden er ikke lenger fet!

en infusjon laget av like, blandede deler av en streng, salvie, lakris, kamille, karasj, bjørkeknopper og johannesurt, tatt i en mengde 1 spiseskje, strømmet med 400 ml kokende vann, skal holdes på lav varme i 5 minutter, deretter deksel med et lokk og la det fylles timer. Du må presse buljongen og ta den 100 ml 2 ganger om dagen en halv time før måltider i 1,5 måneder. Les mer på CareFace: http://careface.ru/lechenie-pryshhej-na-lice-u-podrostkov/

Hormonale pimples vil forsvinne, dette er sant, men hva tenåringer spiser er bare gift til tider. Etter mine forelesninger går datteren min ofte til spisestuen med noen kjærester, de spiser disse hamburgerne, og så behandler vi akne. Jeg la merke til at hvis du legger enterosgel til alle kremer og avskum, vises resultatet raskere, fordi årsaken til akne er inne.

Dermatologiske problemer: årsaker til akne hos ungdom og behandlingsmetoder

Akne er en av de vanligste problemene som ungdommer vender seg til en hudlege. Utseendet på utslett utløser psykologisk ubehag, da det ødelegger utseendet. En integrert tilnærming til behandling av sykdommen gjør at du får et godt resultat.

Akneutslett hos ungdom: egenskaper og typer utslett

Akne er en betennelse i sebaceous kjertlene som følge av deres blokkering med et keratinisert epitel. Den patologiske prosessen på huden skjer like ofte hos både jenter og gutter. Selv om ungdoms jenter, er mengden utslett ofte forbundet med menstruasjonssyklusen. På dagen for de månedlige inflammatoriske elementene på huden kan være større og mer smertefullt. Etter endt menstruasjon reduseres antall lesjoner i de fleste tilfeller.

Akne - et problem, ikke bare kosmetisk, men også psykologisk

Akne er oftest lokalisert på ryggen og ansiktet (hovedsakelig på nesen, haken og i pannen). Akne dekker ofte brystet og baken. I kinnene er utslett den lengste og etterlater ofte små arr og pigmenterte flekker, siden huden i dette området er tynnere og følsom.

 • åpne og lukkede komedoner. Den første typen har et svart hode, som er desiccated epithelium celler blandet med støv. Under laget av keratinisert hud er sebaceous kjertel fylt med pus. Den lukkede komedoen har et hvitt hode. Litt stikker ut over huden. Utslett av denne typen kan se ut som små wen;
 • purulent. Denne typen er en stor kvise, vanskelig å ta på, har et hode, som ofte åpnes uavhengig. Ålen er fylt med hvitt innhold. Etter selv ekstrudering kan små groper forbli på huden;
 • dyp subkutan (cystisk). Ofte har ikke et hode. Represent en tett subkutan perle. Pimpleens farge er ofte rød, umulig å klemme, det føles ganske smertefullt å berøre.

Hos ungdom er det ofte flere typer akne på en gang: lukkede og åpne komedoner, purulent, etc.

Typer av ål - fotogalleri

Årsaker til utslett

De viktigste årsakene til akne i ungdomsårene:

 • økt sebumsekresjon. I dette tilfellet endres dets sammensetning på grunn av hva det mister dets bakteriedrepende egenskaper. Hemmeligheten til talgkjertler blir tettere, bidrar til tilstoppede porene;
 • feil i prosessen med fornyelse av hårfollikkelceller. Som et resultat oppstår fortykkelse av det kornede epitelet, noe som skaper ytterligere gunstige betingelser for reproduksjon av bakterier;
 • aktiv forplantning av propioniske mikroorganismer. Det er en konsekvens av de to foregående faktorene. Normalt er slike bakterier tilstede på hver persons hud, men deres reproduksjon hindres av arbeidet med immunitet og mangelen på økt sekresjon av talgkirtler. Hvis noen form for funksjonsfeil oppstår, aktiveres mikroorganismer og fører til forekomst av akne;
 • økt produksjon av steroidhormoner, spesielt testosteron. Denne provokerende faktoren er grunnleggende hos ungdom. Tross alt forårsaker hormonell forandring av kroppen akne;
 • endokrine lidelser. Krenkelser av binyrene og hypofysen kan forårsake akne.

Ytterligere utfellende faktorer er:

 • individuelle egenskaper av huden;
 • fet seborrhea;
 • gastrointestinale sykdommer;
 • hyppig bruk av kosmetikk som tetter porene
 • eksponering for ultrafiolett stråling;
 • dårlig ernæring;
 • mangel på hygiene;
 • mye stress.

diagnostikk

Diagnostiske metoder brukt i nærvær av akne:

 • skraper fra huden. Det bidrar til å bestemme sammensetningen av hemmeligheten og antall bakterier i den. Denne metoden lar deg også oppdage tilstedeværelsen av demodex (hudmitt), noe som kan føre til akne;
 • blodprøve for steroidhormonnivåer. Hjelper med å eliminere overproduksjon av testosteron. Ofte bestemmer legen i tillegg nivået av prolaktin, en økning som indikerer en funksjonsfeil i hypofysen;
 • USA. Ultralyddiagnose kan oppdage strukturelle endringer i binyrene. Det er en av de trygge og informative forskningsmetodene;
 • MR. Magnetic resonance imaging brukes når prolactin nivåer er forhøyet og legen mistenker en funksjonsfeil i hypofysen. MR gir deg mulighet til å få de mest informative bilder av ulike deler av hjernen.

Hvis du mistenker en gastrointestinalt sykdom, brukes en endoskopisk metode for å studere magen, samt en røntgenrøntgenstråle som lar deg diagnostisere tarmpatologier.

Behandlingsmetoder

Akne behandling er alltid komplisert. Det er viktig å oppdage årsaken til akne i ungdomsårene og først etter det bestemme terapeutisk taktikk. Det er mulig å kvitte seg med problemet hjemme ved hjelp av medisiner foreskrevet av en lege. Hvis du har akne, ta kontakt med hudlege. I tillegg må du kanskje konsultere en gynekolog og en endokrinolog.

Fremveksten av enkelt akne bør ikke være skummelt. Dette er normalt for ungdomsårene. Men hvis det er mange utslett, er det nødvendig å konsultere en lege.

Legemidler som brukes til å behandle akne - bord

 • purulente infeksjoner;
 • stafylokokker og streptokokker hudlesjoner.
 • gjentakelse kan oppstå, men antall akne er betydelig redusert;
 • rask effekt.
 • i 2 uker er antall akne merkbart redusert;
 • høy risiko for tilbakefall etter behandling.
 • krem;
 • gel.
 • acne;
 • rosacea;
 • giperpegmentatsiya.
 • varig effekt;
 • akne blir mindre ved slutten av behandlingsforløpet.
 • liten rødhet i huden;
 • mild kløe.
 • fet seborrhea;
 • alvorlig løpet av akne.
 • økt hud følsomhet for lys;
 • kløe og brenning på applikasjonsstedet.
 • acne;
 • post acne
 • rask effekt;
 • forbedring skjer allerede i den tredje behandlingsuke.

Medisiner - fotogalleri

Folkemidlene

Folkemidlene har en utmerket tilleggsvirkning og kan brukes under behandling med medisiner. Effektive oppskrifter:

 1. Anti-inflammatorisk infusjon for vasking. Denne oppskriften skal brukes 2 ganger om dagen. Det tar like mengder kamille og salvie: 2 ss. l. råvarer må helles 500 ml kokende vann og insistere i en time. Deretter filtrer og søk om vasking. Behandlingsforløpet er 3 måneder.
 2. Antimikrobiell avkok. Det vil bli påkrevd i like store mengder St. John's wort and calendula: 1 ss. l. Blandingen skal helles 300 ml kokende vann og koker over lav varme i 10 minutter. Deretter avkjøles og filtreres. Hell i isform og fryse. Påfør til å tørke ansikt 1 gang per dag i 14 dager.
 3. Regenererende tonic. Det er nødvendig å ta det laveste arket av aloe og hvordan vaske det under kaldt vann. Legg det deretter i kjøleskapet, etter å ha viklet det i pergament. Etter en time, klem saften ut av pakningen og bruk den til å tørke problemområder 3 ganger om dagen i to uker. Hver dag må du bruke nye råvarer.

Ingredienser for tradisjonelle medisinrecept - Fotogalleri

Hjemmelagde masker

Masker som kan brukes hjemme:

 1. Antimikrobiell og regenererende maske. Det vil ta 1 ss. l. blå leire, som må fortynnes med varmt vann til konsistensen av rømme. Deretter tilsettes 2 dråper te-eterolje og blandes. Påfør på renset ansikt og la det stå i 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann. Gjenta prosedyren 2 ganger i uken i 2-3 måneder.
 2. Gjenopprettingsmasken. Du vil trenge mellomstore gulrøtter, som må vaskes, skrelles og hakkes på en fin riper. Den resulterende slurry anbefales å sette på ansiktet. Vent 20 minutter og skyll deretter med vann. Det er best å være i horisontal stilling under prosedyren. Gjenta 2 ganger i uken. Behandlingsforløpet er 3 måneder.
 3. Antibakteriell og anti-inflammatorisk maske med rask virkning. Du trenger 2 aspirintabletter, som må løses i en halv teskje vann og påføres et renset ansikt. Etter 15 minutter, vask av. Gjenta en gang i uken i en måned.

Under behandling av akne gulrot er nyttig å bruke ikke bare for ekstern bruk, men også å drikke juice fra denne grønnsaken. Den inneholder et stort antall naturlige retinoider som er gunstige for huden.

Ingredienser til hjemmemaskere - Fotogalleri

Klar masker for klar hud

Hvis du ikke har tid og ønske om å lage en aknemaske selv, kan du kjøpe det ferdige produktet. Slike preparater for rensing av huden fra lesjoner inneholder komponenter som er godkjent av organisasjoner av internasjonalt og nasjonalt nivå som kontrollerer kvaliteten på slike produkter.

Rengjør huden med sink dypt renser huden og helbreder porene.

Shop Acne Masks - Table

 • tørker;
 • eliminerer akne.
 • Påfør på renset ansikt i 15-20 minutter;
 • gjenta 2 ganger i uken.
 • Påfør på renset ansikt i 5-10 minutter;
 • kan gjentas opptil tre ganger i uken.
 • eliminerer akne;
 • tørker huden
 • forbedrer hudfarge.
 • bruk 2-3 ganger i uken;
 • Påfør på renset hud i 20 minutter.
 • eliminerer fet skinn;
 • hindrer dannelsen av akne;
 • reduserer intensiteten av betennelse.

Klemmer kviser og ansiktsrensing av en skjønnhetspleie

Hjemme er det ikke anbefalt å klemme på akne, da det kan fremme spredning av infeksjon i sunne områder av huden. I tillegg er det stor risiko for arrdannelse og aldersplass etter en feil utført prosedyre. Akne kan klemmes ut bare i ekstreme tilfeller, for eksempel hvis hodet ved et uhell brøt av. Regler for å følge:

 1. Vask hendene grundig og pakk indeksfingrene med et bandasje.
 2. Pre-tørk pimple med klorhexidin.
 3. Trykk forsiktig på kantene på ålen. Pus ren med en bomullspinne.
 4. Behandle kvise med noen antiseptisk: Klorhexidin, jod, etc.

Hvis den hvite kvisehodet er godt formet, må det før det klemmes forsiktig slites av. Best å gjøre dette med pinsett. Hvis hodet ikke har blitt dannet, må du ikke i noen tilfelle klemme pimpleet.

I forhold til et kosmetikkskap er profesjonell rengjøring utført ved bruk av spesialutstyr. Laser fordampning av akne gir den beste effekten. Etter denne metoden er det ingen spor. Laseren påvirker bare kvise, som fører til oppvarming av vevet og derved fordamper all fuktighet. I stedet for ålen gjenstår bare en skorpe, som forsvinner i seg selv etter noen dager.

Diet mat

I nærvær av akne anbefales det å vurdere dietten. Det er viktig å ekskludere alt som kan øke symptomene og provosere en økning i antall akne:

I kostholdet bør inkludere:

 • grønnsaker og frukt;
 • gjærte melkprodukter;
 • første kurs: supper, vegetarisk borscht, etc.;
 • Steamede fiskekoteletter;
 • pasta;
 • korngrøt på vannet;
 • nøtter.

Det er viktig å drikke nok vann - opptil 2 liter per dag. Ferskpresset juice og grønn te uten sukker er også veldig hjelpsomme.

Hva å ta med i dietten - fotogalleri

Prognose og komplikasjoner

I nærvær av akne er prognosen gunstig, hvis du nærmer deg den komplekse løsningen av problemet og konsulterer legen din. Varigheten av behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis det er små utslett, kan du forbedre hudens utseende i 2-3 måneder. Hvis det er mye akne, kan behandlingen bli forsinket i et år.

 • tiltredelsen av en sekundær infeksjon;
 • Utseendet til store arr på huden;
 • hyperpigmentering i områder med akne.

Forebyggende tiltak

For å redusere sannsynligheten for akne i ungdomsårene må du:

 1. Spis rett, unngå hurtigmat, ikke bli båret med brus og søtsaker.
 2. Ikke rør ansiktet med hendene.
 3. Å vaske 2 ganger om dagen med bruk av et spesielt verktøy som passer for hudtype.
 4. Ikke misbruk sminke. Pass på å fjerne sminke om natten.
 5. Ikke vask ansiktet ditt ofte ved bruk av aggressive alkaliske produkter. Såpen vasker bort det beskyttende lag av huden, noe som medfører økt produksjon av talg. Det er bedre å bruke skum eller en spesiell gel.

For å minimere forekomsten av akne, er det nødvendig å bruke en krem ​​med sebocontrol. Det bidrar til å redusere sekretjonen av talgkjertler, noe som forhindrer fremveksten av gunstige forhold for reproduksjon av bakterier.

Acne behandling hos ungdom - video

Anmeldelser av rettsmidler for akne

Desperate forsøk på å kurere min akne sykdom førte til beslutningen om å kjøpe en ny på tidspunktet for stoffet med komplisert handling - "Zener". Lys gul munter boks inspirerte tillit og håper på en lysere fremtid uten motbydelig akne. Jeg kjøpte stoffet 2 ganger, men siden det var lenge, hadde jeg ingen emballasje eller andre flaske (vel, jeg antok ikke for 10 år siden at jeg vil dele min erfaring). Når du bruker Zinerit, er en flaske ferdige løsningen var nok for meg bare i 3 uker. Samtidig var det unødvendige tap, da løsningen bare strømmet over ansiktet med en dråpe når man presset applikatoren sterkere. Jeg kunne ikke justere trykket på noen måte slik at løsningen ble fordelt jevnt. Umiddelbart kjøpte jeg ikke den andre flasken, fordi effekten ikke var så merkbar som jeg ville ha likt, og prisen på en pakke var ganske høy. I tillegg har bivirkninger oppstått. Den andre gangen jeg brukte Zener allerede lokalt, hadde jeg nok emballasje for de samme 5 ukene, der produsenten anbefalte å bruke løsningen etter at den var forberedt, og til og med litt igjen. Men bare på den tiden lærte jeg at jeg var gravid med mitt andre barn, og selvfølgelig fortsatte jeg ikke behandlingen.

Zenert kan forårsake bivirkninger hos noen mennesker.

Muumimamma

http://irecommend.ru/content/samoe-effektivnoe-sredstvo-ot-pryshchei-ya-deistvitelno-verila-chto-eto-zinerit-menya-ne-isp

Jeg har slitt med akne i over 10 år. Fra apotekssortimentet prøvde jeg kanskje 80 prosent av stoffene. Noe hjalp, noe ikke veldig bra, men jeg fant aldri stoffet mitt, noe som gir en varig forbedring. Folkemidlene har vært i mitt arsenal i et par år, men til slutt kom jeg til den konklusjonen at det ikke var mye poeng i å bruke dem. Også mange såkalte "farmasøytiske" kosmetikk har blitt prøvd, resultatene var få. Og da tok en dagskjebne meg til en ny hudlege som anbefalte meg å bruke preparater basert på retinoider, spesielt Klenzit, den mest budsjettvennlige gelen i det russiske markedet med 1% adapalen, produsert i India. Den dyreste og mest populære motparten er Differin. De første tre ukene var helvete. Etter 2-3 dagers bruk er huden veldig bedøvet, rødmet, og ble ekstremt følsom. Tidligere syntes det at jeg hadde sensitiv hud, men mot bakgrunnen av det som har blitt - det pleide å være elefanthud! Nøyaktig, det var umulig å berøre henne, hun var syk fra alt - fra berøring, fra å bruke krem, fra kaldt, fra vask. Jeg lider smerte, påførte et tykt lag fuktighetskrem 5 minutter etter Klenzit, men det sparte fortsatt ikke fra peeling og tørrhet. Det var spesielt ubehagelig rundt øynene (og der jeg påførte kremet, fordi jeg ventet å bli kvitt mimic rynker), det var umulig å bruke et dekorativt belegg på grunn av tørrhet og følsomhet. Glitter forsvant på alle steder, det virket til og med for meg at huden var blitt helt fettfri. Men ved slutten av den første måneden returnerte glansen i det samme volumet som det var før.

Klenzit kan forårsake peeling og tørr hud

edelweiss

http://irecommend.ru/content/izbavitsya-ot-pryshchei-navsegda-klenzit-preparat-pervogo-vybora-v-lechenii-akne-po-mirovym

Jeg har fet hud med kviser, så jeg gjør ofte masker med leire. Det spiller ingen rolle om de blir kjøpt eller selvfremstilt. I dag vil jeg fortelle deg om maskefirmaet Himalaya Herbals. Jeg lærte om dette selskapet ganske ved et uhell. Jeg så en av produktene på butikkvinduet. Firmaet Himalaya Herbals ble grunnlagt i 1930, og jeg fant bare ut om det nylig) Jeg ble tiltrukket av Himalaya Herbals Antibacterial Face Mask. I utseende er dette det vanligste røret. Så la meg ned alle fordelene og ulemperne i masken: enkel å bruke; strammer porene; forbedrer hudfarge ideell for fet hud; Egentlig akne etter at applikasjonen blir mindre, vises sjeldnere - for tørr hud vil ikke gå, jeg vil anbefale denne masken for kjøp.

Himalaya mask reduserer mengden utslett

Aleksandra2013

http://otzovik.com/review_1394796.html

Akne hos ungdom kan forekomme med varierende grad av alvorlighetsgrad. Jo mer akne i ansiktet, desto lengre og vanskeligere blir behandlingen. En sunn livsstil kombinert med vanlig hygiene og riktig ernæring vil bidra til å forhindre forekomst av akne.

Flere Artikler Om Typer Acne