Det er vanskelig å finne en person som ville være helt fornøyd med sitt utseende. Noen sliter med rynker, fregner som irriterer noen, og andre blir kvitt pigmentspots. Men oftest er problem hud forbundet med akne. Som regel ser de ut til ungdom under pubertet og hormonell justering av kroppen. Men det skjer så at en pimple dukker opp fra en moden kvinne, sørger for henne med refleksjonen i speilet. I denne artikkelen vil vi prøve å finne ut hva akne er, hvorfor og hvordan det ser ut, og også fortelle deg om de viktigste måtene å behandle akne.

Årsaker til akne i ansiktet

En kvise er et betent område av hud som kan være rødt, hovent og med et hvitt purulent øye. Akne, som regel, vises i eiere av fet hud. Fettete fett blir mer aktivt produsert på ansikt, nakke, rygg og hake, så oftest er akne lokalisert på disse områdene av huden. En stor mengde fett produsert tømmer kanalen som danner komedon. Hvis det var mikrober eller bakterier i en pore, begynner betennelse, fordi sebum er en utmerket mat for patogener. Hvis betennelsen er sterk, kommer leukocytter inn i kampen - de prøver å undertrykke aktiviteten til den patogene floraen. Leukocytter og form pus-hvite flytende masse. Avhengig av patogenet, kan akne være forskjellig - internt, overfladisk, puffy, rødt. Men ofte er en kvise ikke bare fettete, fet hud. Som regel har sykdommen en rekke grunner som det provoserer.

 1. Hormoner. Dette er den vanligste årsaken til akne. Akne blir ofte observert hos ungdom, gravide og jenter før utbruddet av menstruasjonssyklusen. Oftest forekommer akne når hormonet testosteron stiger. Det er et mannlig kjønnshormon som aktiverer økt produksjon av talg, som er en næring for patogene bakterier. Hvis testosteron økes kraftig i en kvinne, blir dette ledsaget av økt kroppsbehåring og forskjellige forstyrrelser i eggstokkene.
 2. Fet hud Vanligvis er fettete fett veldig nødvendige for huden vår. Det beskytter det mot uttørking og sollys. Folk med fet hud står overfor mye senere rynker, fordi huden deres er konstant fuktig. Men av ulike grunner kan huden være for fet. Hvis fett blir produsert så raskt at det ikke har tid til å bli fordelt over overflaten, akkumuleres det i hår- og sebaceouskanaler. Og dette er et flott miljø for utvikling av patogen flora.

I tillegg overføres hudens type og følsomhet til forskjellige faktorer genetisk. Det kan sies at akne er en arvelig sykdom. Hvis foreldrene har et hudproblem (eller var i tenårene), bør ansiktet behandles mer nøye.

Narkotikabehandling av akne

Apotek tilbyr et bredt spekter av medisiner for behandling av akne. For behandling å være effektiv, må den være omfattende. Medisiner bør rengjøre kanalene, redusere mengden fett som produseres, undertrykke utviklingen av bakterier på huden, redusere betennelse, forhindre dannelse av svarte flekker, fordi svarte prikker er harbingere av akne. Vi vil presentere deg med de mest effektive og effektive rettsmidler som kan være nyttige for å bekjempe akne.

 1. Antibiotika. For å identifisere patogen mikroflora blir det tatt et smør for bakteriologisk sådd. Den samme analysen bidrar til å identifisere antibiotika som kroppen er følsom overfor. Deretter foreskriver legen et antibiotika inne eller til ekstern bruk - avhengig av sykdomsgraden.
 2. Hormoner. Hormonale stoffer er svært effektive i bekjempelse av akne, dersom behandlingen er riktig. Først må du donere blod for hormoner og identifisere underskuddet (eller overskudd) av hvilke hormoner som forårsaker akne. Avhengig av denne taktikken er valgt hormonbehandling.
 3. Absorbenter. Noen ganger kan mottak av enkle sorbenter bli kvitt akne, spesielt de som oppstod etter ukontrollert mottak av skadelige produkter (ofte dette skjer i løpet av ferien). Aktivt karbon, Filtrum, Enterol og andre sorbenter er i stand til å rense tarmene og huden.
 4. Antiseptiske midler. Dette er en stor gruppe av antiseptiske lotioner, salver og geler som har til hensikt å undertrykke forskjellige bakterier på overflaten av huden.
 5. Immunomodulators. Immunomodulatorer foreskrives når akne var forårsaket av en nedgang i aktiviteten til kroppens forsvar.
 6. Retinoider. Retinoider er en gruppe medikamenter som undertrykker den aktive produksjonen av talg, huden blir mindre fet, antall akne minker. Retinoider er ikke bare effektive mot akne - salver brukes aktivt i kampen mot rynker.

I alvorlige tilfeller foreskrives kosmetologiske prosedyrer sammen med narkotikabehandling - ozonbehandling, laserbehandling, mesoterapi, hudrensing (mekanisk eller ultralyd). Husk at før du tar denne eller den rette behandlingen, er det bedre å konsultere legen din.

Hvordan bli kvitt akne hjemme

Her er noen effektive og påvist måter å hjelpe deg med å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene, desinfisere huden og rense den fra svarte prikker.

 1. Sitronsaft, kaffe og yoghurt. Dette er en oppskrift på en fantastisk hjemmeskrubb som fjerner overflatelaget av huden og forhindrer fettete fett av tette i porene. Bland ingrediensene i like store mengder og masser huden din. Kaffen skal være naturlig, slik at partiklene rengjør forsiktig huden. Sitron skaper en kjemisk peeling - det spiser bort kåte partikler. Kaffe i stedet for en børste fjerner døde vekter. Og yoghurt i denne masken gir ernæring og hydrering. Å gjøre hjemme peeling bør gjøres en gang i uken, slik at etter fornyelsen ikke tetter huden igjen.
 2. Calendula og hvit leire. Leire renser rent huden, fjerner smuss fra porene. Calendula har antibakterielle og antiseptiske egenskaper. Klargjør fra anlegget en sterk kjøttkraft - en spiseskje blomsterblomster på et halvt glass kokende vann. Strekk sammensetningen og bland den med leire for å lage en viskøs masse. Påfør huden og vask av etter 15 minutter.
 3. Aspirin. Vanlig aspirin vil bidra til å tørke huden og undertrykke betennelse. Tabletten må knuses og blandes med vann slik at det oppnås en tykk vann. Dot påfør sammensetningen på akne og vask av ansiktet etter 20 minutter.
 4. Aloe. Dette er et utmerket middel for akne - det har helbredende og antiinflammatoriske egenskaper. Klemme saften fra en aloe leaf er ganske vanskelig, så la oss bruke denne metoden. Frys rent og vasket blad, og så rist i fast form. Klem saften fra den grønne massen vil være lett. Smør aloe sår områder på ansiktet for å bli kvitt akne.
 5. Honning og havregryn. Denne oppskriften brukes til å bekjempe problematisk og fet hud. Bland oppvarmet naturlig honning med havremel. Påfør masken på ansiktet, og vask deretter av etter 20 minutter. Honning er et utmerket antiseptisk middel, det kan brukes til å undertrykke betennelsen. Og havregryn absorberer overflødig talg og normaliserer talgkjertlene.
 6. Persille, sitron og agurk. Denne oppskriften vil tillate deg å bli kvitt arr og mørke merker som ble igjen etter akne. Bland saftene til de tre ingrediensene og bland blandingen på arrene. Vask av etter 10 minutter. Hver av de tre komponentene har en kraftig lette effekt, og du kan bli kvitt arret i 3-5 prosedyrer.
 7. Brewer's gjær. Å bli kvitt akne vil hjelpe brygger gjær, som kan kjøpes på apoteket. Påfør dem på ren hud to ganger om dagen.
 8. Broth birch knopper. Det er en utmerket behandling for akne og andre inflammatoriske prosesser. Tre spiseskjeer bjørk knopper skal helles med kokende vann og infunderes i minst 6 timer, pakke krukken i et varmt håndkle. Den forberedte avkoket kan brukes til vasking, komprimering og lotion er fremstilt fra den, brukt som en del av andre masker. Hvis avkoket viste seg mye, kan det fortynnes med alkohol og holdes i kjøleskapet. Få en effektiv lotion mot akne, som du trenger hver dag for å tørke ansiktets hud.

Disse enkle oppskriftene vil hjelpe deg å bli kvitt akne selv. Prøv og alterner mellom dem for å finne den som virkelig hjelper deg med å rense huden din.

Problem hudpleie regler

I kampen mot akne er veldig viktig hygiene. For å bli kvitt akne for alltid, må du revurdere kvaliteten på livet ditt. Vær oppmerksom på hva du spiser - innholdet i tarmen reflekteres i ansiktet vårt. Avvis fra søte, stekte og fete produkter. Foretrekker friske grønnsaker og frukt, frokostblandinger, magert kjøtt, meieriprodukter.

I stedet for et klut håndkle, bruk engangspapir servietter for ikke å smitte et rent ansikt med et håndkle igjen og igjen. Ikke trykk på akne - du må bare traumatisere huden og bidra til spredning av bakterier. Gå regelmessig til skjønnhetssektoren for å hindre sykdommens gjentakelse.

Det er svært viktig å unngå provoserende faktorer. Øk immuniteten ved herding, trening, riktig ernæring. Prøv å være mindre nervøs, unngå allergener. Hold styr på tilstanden til huden - rengjør det grundig av sminke om kveldene, en gang i uken, peeling, bruk høykvalitets og lette kosmetiske produkter som ikke tetter porene. Alle omsorgsfulle kosmetikk skal passe til hudtype. Ikke ta medisiner uten lege resept. Hvis akne dukket opp etter å ha tatt stoffet, snakk med legen din om å erstatte den med mer gunstige motparter. Hvis huden er fet, ikke misbruke dampen - dette øker mengden fett som produseres og utvider porene. Dette er de grunnleggende reglene for omsorg for problemhud, som det bør tas hensyn til.

Hvis du ikke kan takle akne selv, må du ikke utsette besøket til legen. Kanskje årsaken til sykdommen ligger i kroppen, noen ganger er akne bare et symptom på noe mer alvorlig. Ikke stol på sjansen, det som hjalp din nabo eller kjæreste, kan være ineffektiv i å håndtere akne. Først etter at du har funnet ut nøyaktig diagnosen og årsaken til akne, kan du velge ytterligere taktikk. Ikke vær likegyldig med huden din, fordi den reflekterer kroppens indre tilstand.

Årsaker til akne på ansikt og kropp

Akne forekommer periodisk hos voksne og ungdommer, spesielt ofte oppstår dette problemet med oljeholdige og blandede hudtyper. Årsakene til utseendet kan være forskjellige - manglende overholdelse av hygieniske regler, tilstedeværelsen av alvorlige patologier. Hvilke medisiner vil bidra til å bli kvitt akne?

I tilfelle av akne, søker voksne sjelden hjelp fra en lege eller kosmetiker, og foretrekker å bare dekke opp kvise med et dyrt middel. Men garantert å bli kvitt utslett er det bare mulig etter å ha identifisert årsaken til utseendet. Ofte blir utslag dannet når overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene - porene er tilstoppet med sebum, komedoner vises.

Hvorfor vises akne?

Hva kan forårsake akne:

 • Hormonale forstyrrelser. Den riktige stoffskiftet avhenger av hormoner, hvis de produseres mer enn nødvendig, begynner problemer med dermis. Oftest forekommer akne i ansiktet i pubertet, under graviditet og før menstruasjon hos voksne kvinner.
 • Utslett på grunn av sykdommer i fordøyelsessystemet. Huden reflekterer kroppens generelle tilstand, noen forstyrrelser manifesterer seg som akne i ansiktet eller kroppen. Problemer med leveren, galleblæren, tarmen fremkaller forekomsten av akne. Oftest vises i mennesker etter 30 år.
 • Ubalansert ernæring. Mange produkter utløser akne. Utfall oppstår når overdreven lidenskap for fet, krydret, røkt mat. Slike maten provoserer en hormonell bølge, som forårsaker alle slags utslett.
 • Ikke-overholdelse av hygieneregler. I løpet av dagen, rører voksne og barn ofte ansiktene med skitne hender, mange patogene mikroorganismer kommer på huden - dette er hovedårsaken til akne i ansiktet.
 • Vanen med å klemme akne på egenhånd, noe som fører til infeksjon - dette er en vanlig årsak til akne hos menn. Denne prosedyren bør kun utføres i kosmetologerom, hvor en spesialist vil kunne gi de nødvendige hygienevilkårene.
 • Demodex Tick - penetrerer huden, provoserer utseendet av purulente kviser og akne hos voksne og barn. Hvis du mistenker en parasitt, må du besøke en hudlege.
 • Stress, overarbeid, søvnmangel, arbeid i et tett rom med tørr luft kan forårsake akne.

Akne hos kvinner som opptrer periodisk, bør ikke forårsake mye bekymring. Men hvis det er mange utslett, opptrer de ofte, er av purulent natur - det er nødvendig å gjennomgå en full undersøkelse, gjennomgå kostholdet, livsstilen.

Hvorfor forekommer akne på forskjellige deler av ansiktet?

Pimples i ansiktet er ofte det første tegn på alvorlig sykdom hos voksne, avhengig av hvor de befinner seg, det kan forstås i hvilket bestemt system feilen oppstod.

1. Pimples på haken vises når det er forstyrrelser i fordøyelsessystemet og endokrine systemer. Hos kvinner viser disse utslettene ovariesykdom, hormonell svikt. Hvis det oppstår akne i dette området ofte, er det nødvendig å konsultere en gynekolog, en endokrinolog, for å gjennomgå en full undersøkelse. Akne i den nedre delen av ansiktet oppstår når det er problemer med fordøyelseskanalen, på grunn av det høye innholdet av giftstoffer i blodet, som delvis går gjennom porene i ansiktet.

Ofte er det akne på haken og i undersiden av kinnbeinene om vinteren og høsten. Slike utslett er katarral i naturen, ofte det første tegn på influensa eller akutte luftveisinfeksjoner. Å provosere akne i denne delen av ansiktet kan vane å stikke hodet med hendene - mikrober og bakterier kommer på huden.

2. Akne på pannen oppstår veldig ofte - det er mye svette og sebaceous kjertler i dette området, porene er tette med gjørme og fett. Utfall i denne delen indikerer problemer med bukspyttkjertelen, galleblæren, tarmene. Hvis komedoner er lokalisert nær brynhulen, er årsaken dysbacteriosis. Når akkumulering av infeksjonsfokusering nær hårlinjen bør kontrolleres gallbladder, muligens dannet steiner.

Akne på pannen vises på bakgrunn av alvorlig rus, akkumulering av toksiner og giftstoffer i kroppen, med et ubalansert kosthold, lidenskap for skadelige matvarer og drikkevarer. Utslett kan oppstå etter langvarig bruk av visse legemidler, antibiotikabehandling.

3. Hva forårsaker akne rundt munnen og leppene? Hovedårsaken er et alvorlig brudd på tarmene og spiserøret. Ofte blir disse utslettene ledsaget av forstoppelse eller diaré, kolikk. Mat med høyt fiberinnhold, sesongens grønnsaker og frukt hjelper til med å løse problemet. Stress og mental overbelastning bør unngås i akne i denne delen av ansiktet.

4. Hva forårsaker akne på nesen? Forstørrede porer er ofte i T-sonen, i dette området har huden et høyt fettinnhold. Årsaken til utslett - hormonelle svingninger, som ofte observeres hos ungdom og gravide. Akne rundt nesen kan være en konsekvens av en funksjonsfeil i organene i det endokrine, immun-, fordøyelses-, kardiovaskulære systemet.

5. Hovedårsaken til akne i nesområdet er en stor belastning på leveren, kroppen rengjør ikke blodet godt, noen av de skadelige stoffene går ut gjennom huden. Å provosere et utslett kan overdreven lidenskap for proteindieter.

6. Hvorfor vises akne på ansiktet i kinnbenet og på kinnene? Årsakene er forskjellige - hormonelle forstyrrelser, arvelige faktorer, tarmsykdommer, betennelse i eggstokkene og andre gynekologiske patologier. Akne på kinnene oppstår ofte med svak immunitet, svekket metabolsk prosesser i kroppen, bruk av dårlig kvalitet kosmetikk.

Narkotikabehandling

For effektivt å eliminere subkutan akne og andre utslett i ansiktet hos menn og kvinner, trenger du ikke bare å kjenne årsakene, men også metodene for eliminering. Med den hyppige forekomsten av akne, hjelper kosmetologi og folkemidlene ikke alltid - medisinering er nødvendig. Basis for terapi er antibakterielle stoffer i form av tabletter og salver, som legen velger.

Hvilke antibiotika er egnet for behandling av subkutan akne:

 • Erytromycin - brukes eksternt som et tørkemiddel, eliminerer mikrober.
 • Levomycetin - må brukes til å eliminere bakterier som er resistente mot andre typer antibiotika.
 • Levomekol (les mer om aknebehandling med Levomekol), Zenerit - antibakterielle salver som forhindrer spredning av akne.
 • Trichopol akselererer regenereringsprosessen, bekrefter effektivt purulent utslett.
 • Tetracyklin - bidrar til å bekjempe akne, eliminerer raskt nesten alle typer patogener.
 • Solyutab - har en uttalt bakteriostatisk virkning.

Mens du tar antibiotika, er det nødvendig å ta immunmodulatorer, legemidler som normaliserer tarmmikrofloraen, for å inkludere i dietten forskjellige meieriprodukter med lavt fettinnhold.

Hvis subkutan akne hos menn og kvinner forekommer ofte, foreskrives Roaccutane - et kraftig stoff fra gruppen retinoider. Legemidlet er effektivt, men har mange bivirkninger - allergier, betennelser og nervesykdommer. Verktøyet normaliserer talgkjertlene, reduserer størrelsen, men kan forårsake alvorlig tørrhet i huden. Behandlingen er lang, minst 4 måneder.

Hormonale legemidler er foreskrevet for å behandle akne hos kvinner med et høyt nivå av testosteron i blodet. De sikreste prevensjonsmidler er Janine, Median. Legemidlene brukes som en ekstra terapi, deres effekt på dermatologiske inflammatoriske prosesser er minimal.

Under behandling av akne i ansiktet, er det nødvendig å fullstendig eliminere fett og røkt mat fra kostholdet, det er umulig å klemme akne på egenhånd, for å varme opp og opprettholde purulente utslett.

Kosthold og forebyggende tiltak

Tidlig forebygging og riktig ernæring - nøkkelen til ren og sunn hud. Et spesielt kosthold mot akne vil forhindre utslett på ansikt og kropp, eliminere hovedårsakene til akne.

Hvordan forebygge acne acne:

 • besøk regelmessig skjønnhetssalongen, gjør dyp rensing av ansiktet;
 • slutte å bruke stekt, fet og søt mat, karbonatiserte drikker, sterk te, kaffe;
 • inkludere i kostholdet av sesongens grønnsaker og frukt i noen form, med unntak av poteter, druer, bananer;
 • gjennomgå en rutinemessig inspeksjon årlig;
 • Bruk bare kosmetikk og hudpleieprodukter av høy kvalitet;
 • unngå stress, få nok søvn, oftere å være i frisk luft;
 • følg drikkemodus - drikk minst 2,5 liter rent vann per dag.

Kosthold mot pimples innebærer et sunt, balansert kosthold. Det er lov å bruke fettfattige varianter av kjøtt og fisk, drikke naturlige juice og fruktdrikker, urtete. I dietten må være de første rettene på en svak kjøttboks, forskjellige korn, hard ost, meieri og meieriprodukter. Havregryn og risgrøt passer best med akne, renser huden godt, hvitløk og ingefær.

Som tilsetningsstoffer kan du bruke kli, brødgær i kapsler, linfrø. Faste dager er nyttige for huden - de bør ordnes en gang i uken.

Årsakene til akne er ganske forskjellige, kan tyde på utvikling av alvorlige sykdommer. Selvbehandling er ineffektiv, bare en hudlege eller kosmetolog vil kunne velge en adekvat medisinbehandling. For å forebygge akne, må du spise rett, slappe av, regelmessig ta vare på huden, ikke rør ansiktet med skitne hender.

Typer av akne og deres årsaker. Behandlingsmetoder

Den forurensede atmosfæren i byen, feil diett og vanlige stressfulle situasjoner har en negativ effekt på hudtilstanden. Som et resultat er sebaceous kjertlene tvunget til å produsere fett sekresjon - sebum - raskere og lenger. Dette stoffet utfører en beskyttende funksjon, fuktighetsgivende og beskytter huden mot aggressive miljøpåvirkninger.

Som et resultat av overdreven produksjon danner fettutskillelsen en plugg, fast i ekskresjonskanalen. Hvis luften kommer inn i en delvis lukket pore, vises akne - svarte prikker i midten av inflammet hud. I en helt lukket pore, multipliserer bakterier og forårsaker betennelse, og som følge av akne. Etter trykket av pusvegget i follikelbruddene, vises en "klassisk" pimple på huden.

Årsaker til akne

I noen tilfeller indikerer akne en negativ effekt fra ytre årsaker, infeksjonssykdom eller unormalitet i kroppen.

En kvise vises på grunn av betennelse i tilstoppet pore, hvor patogener begynner å dukke opp.

Akne vises ikke bare i ungdomsårene, de lider i 20, 40 og 50 år.

Men i en alder av 50 år er sannsynligheten for akne betydelig redusert.

Kvinner lider av dem oftere - ved feil i en menstruasjonssyklus, forstyrrelser av reproduktivsystems arbeid, bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet.

Hos menn er imidlertid hormonforstyrrelser mye mindre, så det er mer sannsynlig at akne oppstår på grunn av forstyrrelser i kroppen eller med problemer med sebaceous kjertler.

Pimple er ikke lenger bare et tenåringsproblem. La oss se hvordan du kan bli kvitt dette problemet, konvensjonelt kalt kosmetologer "ufullkommenheter".

Generelle anbefalinger

Spesialister har gitt de nødvendige anbefalingene, og observerer hvilke, du kan enten forhindre utseendet på akne eller permanent bli kvitt dem, uavhengig av typen "ufullkommenheter".

Hva kan ikke gjøres hvis akne vises i ansiktet?

 1. Klem aldri det, ellers vil du provosere utseendet av koke, samt risikere å spre infeksjonen i kroppen. I tillegg kan det i dette tilfellet komme inn i hjernen, for ikke å nevne et arr på ekstruderingsstedet, noe som er vanskeligere å kvitte seg med enn akne selv.
 2. Ikke damp dem, ellers risikerer du å spre bakteriell infeksjon gjennom hele kroppen.
 3. Ikke bruk noen rensende skrubbe og tørk ikke huden med isbiter, ellers vil du skade huden og øke betennelsen.

Noen ganger virker det som pasienter som ved hjelp av Internett, der du kan finne bilder, navn og beskrivelse av akne, klarer å løse problemet alene. Men selvmedisinering kan være skadelig for huden.

Ulike typer akne og deres behandling

Årsakene til akne er forskjellige. Dette kan være en genetisk predisposisjon eller en bakteriell infeksjon.

Spesialister identifiserte to typer akne - ikke-inflammatorisk og inflammatorisk. Den første kategorien inneholder svart og whiteheads. I dette tilfellet klager pasienter av svarte prikker. Du kan kvitte seg med dem selv i begynnelsen. Den andre typen er et stort antall formasjoner, for eksempel conglobate akne, kald og rød akne.

Det er viktig å kunne skille mellom akne fra manifestasjoner på kroppen som forekommer i smittsomme sykdommer, som for eksempel vannkopper og genital herpes

Kyllingkopper (Vannkopper)

Kyllingkopper er preget av bobler som ligner på akne, men med vannholdige innhold.

Årsaker til utseende:

Kyllingkopper er forårsaket av type 3 herpes simplex virus. Overført av luftbårne dråper, strekker seg over lange avstander. I tilfelle av vannkopper trenger ikke smittebæreren å være i nærheten av en sunn person.

Kyllingpoks Behandling:

Denne sykdommen er en type virusinfeksjon, slik at antibiotika ikke hjelper her. Det er spesielle antiherpetiske legemidler, som Acyclovir, som bidrar til å takle herpesviruset.

Men disse legemidlene har bivirkninger, så de anbefales ikke til barn under 7 år. Og immuniteten til små barn, hvis sykdommen utvikler seg uten komplikasjoner, håndterer han lett denne sykdommen.

Behandlingen av en slik sykdom er bare redusert for å observere de viste valmuer og spore fremkomsten av nye ved hjelp av for eksempel strålende grønn.

I tillegg er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere kløe (antihistaminer), bringe temperaturen over 38 ° C, drikk rikelig med vann og mate offeret moderat.

Men hvis spedbarn, voksne, er gravide kvinner syke med vannkopper, så er bruken av slike antiherpetiske midler svært begrunnet.

Utslett med kjønnsherpes

Hvis du har akne på penis eller et lite kløende utslett på kvinnelige kjønnsorganer, bør du umiddelbart kontakte en spesialist.

Årsaker til utseende:

Slik utslett kan forårsake herpesvirus eller annen seksuelt overførbar sykdom.

Akne hos kvinner av denne typen behandles av en gynekolog, hos menn - av en dermatovenerolog.

Behandlingen er kun foreskrevet av legen, du bør ikke lete etter svar på dette problemet på Internett for å unngå at det oppstår komplikasjoner.

Conglobate Acne

En av de vanligste typer av akne er conglobate akne.

Akne vises overveiende i ansikt, bryst og rygg, og ligner store knuter dypt i huden. Diameteren av slik akne når noen ganger 2 cm. De kan danne konglomerater, fusjonere med hverandre.

Hvis de åpnes, dannes sår som ikke helbreder lenge, og etter dem store arr. Noen ganger føyer disse noder sammen med hverandre, og danner dermed hud sinuskanaler som undergraver ansiktets og kroppens hud. Ganske mye ulempe gir slike akne i ansiktet.

De er vanskelig å maskere, bilder kan ikke gjøres, fordi de er vanskelig å skjule. Svært ofte forårsaker slik akne lav selvtillit, fremveksten av psykologiske komplekser. Og også kalt flere og stablet opp. De er en av de mest alvorlige former, som ofte oppstår og kan bli kroniske.

Under suppurations kan det oppstå koder og abscesser.

Årsaker til utseende:

Eksperter mener at årsaken til forekomsten deres er oftest genetikk, nemlig høyt testosteronnivå, eller hormonell ubalanse på grunn av miljøpåvirkning.

Men det er en annen grunn. På overflaten av huden kan en rekke forskjellige bakterier og deres reproduksjon føre til skade på sebaceous kjertler, og følgelig den inflammatoriske reaksjonen. I tillegg har spesialister identifisert flere provoserende faktorer som fører til utseendet av slike akne:

 1. Konstant stress, angst, depresjon. Å være i en slik stat i lang tid provoserer en forstyrrelse av talgkjertlene.
 2. Feil diett Eksperter mener at overdreven forbruk av produkter med høyt innhold av jod og brom (sjømat, iodisert salt) kan forårsake slik akne.
 3. Bruk av steroidhormoner, legemidler mot anfall, antidepressiva.
 4. Den negative effekten av eksterne faktorer: ultrafiolett stråling, urbane støv, overdreven bruk av såpe, feil kosmetikk, mekanisk hudtrauma.
 5. Røyking. Den viktigste faktoren provoserer forekomsten av konglobate ål.

Behandling av conglobate akne:

Behandling avhenger av mange faktorer. Alder og kjønn spiller en viktig rolle. Også viktig er aktivitetsområdet, livsstilen til offeret. Legen vurderer scenen av sykdommen, forekomsten av brudd i kroppen. Behandlingen er valgt ut fra en kombinasjon av alle disse faktorene. Bildet er ofte vanskelig å bestemme typen akne, så du bør ikke vende deg til Internett for å få hjelp. For den positive behandlingsdynamikken må du besøke spesialisten personlig.

Legen foreskriver en foreløpig behandling som består av følgende prosedyrer:

 • Sebometria - bestemmer mengden sebaceous sekresjoner på huden;
 • Studien av hormonelle nivåer, hudmikroavlastning, hud fuktighetsnivå;
 • Tilordner gjennomgangen av konsultasjon om gynekologi og endokrinologi.

Systemisk terapi:

Består av flere prosedyrer. Oppnevnt av:

 • antibiotika injeksjoner "Cefotaxime", "Kefzol" eller "Prednisolone" opptil 14 dager;
 • COC;
 • et kurs av retinoider ("Retin A", "Differin");
 • salver og emulsjoner med antibiotika i sammensetningen (sink, acne salve med gentamicin, "Clindamycin");
 • laser;
 • oksygen-ozon terapi.

Selv om testosteron er innenfor det akseptable området, må medisiner tas som foreskrevet av legen din.

Ikke-inflammatorisk akne

Hvis huden porer eller hårsekkelen blir forurenset med sebum eller cornified celler, vises akne uten betennelse - komedoner. De er åpne (blackheads, den såkalte "sorte prikker") og lukket (inflammatorisk akne).

I den første typen er komediens diameter vanligvis ikke mer enn 2 mm. Når tette porer fett først har en farge, men etterhvert får en mørk nyanse. Svarte prikker gir seg lett til selvbehandling, men for et mer effektivt resultat er det nødvendig å se en lege.

I barndommen og ungdommen er denne typen akne vanligere, men for behandling av akne kan du bare gjøre ved hjelp av eksterne midler som reduserer dannelsen (salicylsyre, azelainsyre - 2p / dag, "Tretionin" - 1p / dag). Terapi varer i flere måneder.

Inflammatorisk akne

Rød akne (inflammatorisk akne) er oftest på baksiden og ansiktet i form av inflammerte knuter på hudoverflaten og med en diameter på opptil 5 mm.

Deres utseende indikerer immunsystemets reaksjon på reproduksjon av bakterier, og den røde fargen indikerer en inflammatorisk prosess. Når du går med en infeksjon, øker akne i størrelse og blir mer smertefullt. Etter en stund strømmer pus ut, pimpleen brister og forsvinner.

Behandling av rød akne:

Under ingen omstendigheter kan en rød pimple klemmes ut, ellers er det fare for å oppnå en koke.

Det er best å bruke antiseptisk lotion eller aloe juice eksternt for betennelse.

Etter at pimpleet har brist, bør det behandles med et middel som inneholder alkohol.

Hvis kvise ikke vises i ansiktet, er det nødvendig å se lege. Først da kan du fortsette behandlingen selv med salver foreskrevet av en lege (ichthyol salver, Zenerit, Differin, Kuriozin) og tradisjonelle medisinmetoder (kamille, nettle komprimerer, leire masker med calendula tinktur). I tillegg kan ytterligere terapi fra laser- eller kjemisk peeling, ultralydrengjøring og ozonbehandling foreskrives.

Purulent akne, årsakene til utseendet deres

En annen ganske vanlig type inflammatorisk akne som oppfører seg mest uforutsigbart er purulent akne. De modnes i lang tid før de ser ut. Kroppets respons på å ta antibiotika (eller steroider) provoserer et forbedret arbeid av talgkjertlene, multipliseringen av bakterier og som et resultat den inflammatoriske prosessen.

Purulent akne er en ganske vanlig type akne på ryggen. Hormonal ubalanse kan også forårsake dem. Hvis du følger hygieneregler, kan du redusere sannsynligheten for denne typen akne betydelig.

Typer av akne på hendene

Slike akne kan være smittsom eller kan skyldes en allergisk reaksjon. Et utslett på hendene kan også indikere en infeksjon eller sopp (som scabies). Hvis årsaken til utslett på hendene er en allergisk reaksjon, bør du øyeblikkelig se lege for å unngå livsfarer.

forebygging

Terapi av lesjoner er ganske variert og spesifikk og krever en betydelig mengde tid, innsats og investering. Derfor er det alltid bedre å unngå enn å behandle!

 1. Vask minst to ganger om dagen med mildt vaskemiddel og varmt vann.
 2. Spyl alltid sminke før sengetid.
 3. Etter å ha spilt sport, sørg for å ta en dusj.
 4. Bruk regelmessig skrubbe og peeling.
 5. Bruk kosmetikk etter hudtype.
 6. Behandle alltid hudskader.
 7. Når du går utenfor, bruk krem ​​med SPF.
 • spis riktig;
 • spille sport;
 • drikke rikelig med vann
 • sove minst 8 timer;
 • oftere i friluft;
 • unngå stressende situasjoner og vær i godt humør.

Årsaker til akne

Akne og akne vises fordi menneskekroppen av en eller annen grunn ikke kan takle sine grunnleggende funksjoner for å opprettholde en sunn hud. Og følgende skjer: hårsekkene blir for sakte av de døde celler, og sebaceous kjertlene, som ligger ved foten av hårsekkene, produserer for mye sebum.

Døde celler fester seg til hårsekkene som er fulle av sebum, og dette skaper de beste forholdene for utvikling og vekst av akne-forårsakende bakterier.

Det er flere grunner som forårsaker akne, og dette er effekten av hormoner og usunt kosthold og dårlig arvelighet, men du bør vite at akne ikke kan oppstå fra mangel på overflødig sex. Derfor, for å forstå hva som forårsaker akne, bør du i større detalj vurdere årsakene til utseendet deres:

 • Hormonelle endringer. Akne og akne forekommer ofte på bakgrunn av hormonelle endringer under puberteten, de kalles også ungdoms akne. Under påvirkning av hormoner øker aktiviteten til talgkjertlene, en overdreven mengde talg blir produsert, noe som igjen forårsaker akne og akne. Oftest forekommer disse problemene hos ungdom med fet hud.
 • Endokrine lidelser kan også utløse akne på ansikt og rygg.
 • Arvelighet. Arvelig disposisjon eller tendens til akne og akne, dessverre eksisterer. Hvis dine slektninger: foreldre, brødre, søstre lider av akne, så sannsynligvis vil du ha en avhengighet til dem. Akne forårsaker en arvelig defekt i porene, som er arvet sammen med gener.
 • Fordøyelsesproblemer. Kronisk forstoppelse eller tarm ubalanser er ofte forårsaket av akne og hudproblemer. Herding av disse sykdommene, kan du bli kvitt den "irriterende" akne.
 • Feil ernæring. Uregelmessig ernæring, en overflod av stivelse, sukker, stekt og fettstoffer, kaffe, sjømat eller andre matvarer som inneholder jod, kan alle forårsake akne. Noen ganger er riktig justering av kostholdet lindret akne mye mer effektivt og raskere enn bruk av rusmidler.
 • Tobakk og alkohol forgifter kroppen, forstyrrer den naturlige stoffskiftet, og deres giftige giftstoffer forårsaker uopprettelig skade på menneskers helse. Ikke bare akne og hudormer vises på huden, men også alder flekker, mister huden sin attraktivitet og naturlighet.
 • Stress. Nervesykdommer, stress, angst, sinne kan spille en betydelig stimulerende rolle i dannelsen av akne og akne. Og undertrykkelse av sinne påvirker huden enda verre - antall akne som har oppstått, øker betydelig. Hvis stress er en integrert del av livet ditt, lær å takle det, kaste ut negative følelser, ellers vil de gå ut gjennom huden din i form av akne.
 • Værforholdene Bytte årstider og klima, samt eksponering for solen kan forårsake akne.
 • Sminke opp Noen typer sminke, spesielt de som er basert på oljer og fett, kan forårsake hudutslett og akne. Kvinner som har en vane med å bruke mye sminke på ansiktet, er mest utsatt for akne, fordi huden deres ikke er i stand til å puste hele dagen, og om kvelden bidrar dårlig rensing til utseendet av akne.
 • Feil utvalg av kosmetikk - du kan ikke bruke produkter til tørr hud hvis ansiktets hud er fet. Dette vil føre til økt aktivitet i sebaceous kjertlene og utseendet av akne.
 • Utilstrekkelig hudrensing - du må huske: vask av sminke og rengjør huden mot smuss - ikke det samme. Etter at du har fjernet sminken, må du i tillegg rengjøre ansiktet ditt ved hjelp av spesialverktøy.
 • Profesjonell aktivitet - ofte årsaken til lesjonene blir kontakt med industrielle kjemikalier (smøreoljer, petroleumsprodukter).
 • Hyperkeratose - fortykning av stratum corneum i epidermis fører til tilstopping av hudporer med døde vekter blandet med hudfett. Dette skaper et gunstig miljø for reproduksjon av mikroorganismer som forårsaker akne.
 • Premenstruelt syndrom - akne vises bare før menstruasjon på grunn av økt hormonnivå.
 • Bodybuilding - det er begrepet "bodybuilding acne": akne oppstår når idrettsutøvere får anabole steroider, noe som bidrar til vekst og aktivering av sebaceous glands.
 • Allergisk reaksjon - akne oppstår når det kommer i kontakt med husholdnings kjemikalier, og tar medisiner.

P-piller. Utseendet til akne og hudormer er en av bivirkningene av noen prevensjonspiller. Hudutslett kan forårsake: ovral (Ovral), norlestrin (Norlestrin), lestrin (Laestrin), norinil (Norinyl). Derfor, før du begynner å ta p-piller, bør du alltid konsultere en spesialist på dette området.

"Akne kort" på ansiktet

Hvis akne oppstår i bare ett område av ansiktet, kan du prøve å finne årsaken til utseendet selv. Dette kan gjøres ved hjelp av et "akne kart", som er utviklet på grunnlag av tradisjonell kinesisk medisin kunnskap om akupunktur poeng.

Tilbake i 1. århundre f.Kr. visste kinesiske leger om tilkoblingen av punkter på huden med indre organer, behandlet ulike sykdommer med effekter på disse punktene ved hjelp av akupunktur, massasje, cauterization. Derfor viser utseendet på utslett i et eget område av ansiktet de forekommende uregelmessighetene i kroppen:

 • Panne - intestinal projeksjonssone. Akne i den øvre delen av pannen taler om forstyrrelser i tyktarmen, og i underdelen, problemer med tynntarmen. Med utseendet av akne på grensen av hårvekst må du være oppmerksom på blærens arbeid.
 • Pannen mellom nesebroen - gjenspeiler leverens tilstand.
 • Kinn - utslett i dette området advarer om brudd i bronko-lungesystemet. Høyre kinn viser tilstanden til høyre lunge, venstre - venstre. I tillegg til akne, kan vaskulær mønster og vedvarende hudrødhet oppstå. Utseendet på røde flekker i den øvre delen av venstre kinn signalerer et brudd på hjerteaktiviteten.
 • Nesens vinger er projeksjonssonene til bronkiene. På nesespissen kan pimples vises med uregelmessige hjerteslag. Utslett på nesen, under nesen, snakk om sykdommer i mage og bukspyttkjertel.
 • Hake - gjenspeiler reproduksjonssystemets arbeid. Akne hos kvinner på haken indikerer sykdommer i vedleggene, hos menn - forekomsten av prostatitt. Også hyppige utslett i dette området - et tegn på hormonelle lidelser i kroppen.
 • Whisky - en galleblærsone. Ved brudd på funksjonen på templene vises ikke bare akne, men også rødhet, ofte tidsmessige smerter går sammen.
 • Nasolabial fold - området av fremspring av urinledere.
 • Området rundt leppene - akne her - et tegn på sykdommer i fordøyelseskanalen (inkludert munnhulen).
 • Øyeområde - fettplakk kan vises her, noe som indikerer en funksjonsfeil i nyrene, mulige steiner i dem.
 • Nakkeutslett i dette området vises med endokrine lidelser, forgiftning av kroppen.
 • Ører - akne i ørene - en sjeldenhet, men når de oppstår eller komprimerer brusket i ørkenen, bør en følelse av smerte være oppmerksom på tilstanden til nyrene.

Årsaker til akne på kroppen

Kroppenes hud har en tykkere epidermis, slik at akne vises mindre ofte enn på ansiktet. Deres utseende er et signal om utviklingen av en sykdom eller virkningen av eksterne faktorer som påvirker hudtilstanden negativt.

På kroppen, vises akne oftest på ryggen, skuldrene, brystet og baken.

 • Rygg og skuldre. I tillegg til vanlige årsaker kan utseendet på utslett på disse områdene forårsake:
  • Utsatt forkjølelse - immunitet reduseres, metabolske prosesser i kroppen forstyrres, huden kan ikke utføre sine funksjoner fullt ut i en stund.
  • Bruk syntetisk klær - under tett kunstig stoff, kan huden ikke "puste", stadig svette, forstyrret talgkirtler.
  • Overdreven eksponering for solen om sommeren - ultrafiolett stråling forandrer aktiviteten til talgkjertlene, huden beskytter kroppen mot økt varme ved svetting, og porene blir tilstoppet med sebum og støvpartikler. Også utslett kan være en manifestasjon av allergier mot UV-stråler.
  • Sport - idrettsutøvere svetter ofte, forurensning av huden porene i kombinasjon med konstant friksjon av klær fører til akne.
  • Intoxicering av kroppen på grunn av funksjonsfeil i fordøyelsessystemet og ekskresjonssystemet.
 • Brystet. Årsakene til akne på brystet er det samme som på ryggen, men for kvinner er det flere grunner:
  • Overvekt, når det oppstår utbredt utslett under brystkjertlene, ofte gråtende natur.
  • Hormonale endringer i kroppen forårsaket av overgangsalder, graviditet, stress, premenstruelt syndrom.
 • Rumpe. Akne på denne delen av kroppen forekommer oftest hos mennesker som tilbringer mye tid i en sittestilling, og dermed blir blodsirkulasjonen av vev forverret. Funksjonene i huden forstyrres. Også forårsaker akne på baken er:
  • Konstant rubbing av huden på syntetiske undertøy.
  • Hypotermi, langvarig sittende på kalde benker.
  • Den spesielle egenskapen til hudstrukturen på baken er at det er få porer på den. Derfor, med utilstrekkelig hygiene, opptrer akne mye raskere enn i andre deler av kroppen.

Hvis du selv ikke finner årsaken til akne, går de ikke bort lenge og begynner å øke, den beste utveien i denne situasjonen er å se ut til dermatologen for å bestemme årsaken til utslett og foreskrive riktig behandling.

Akne på ansiktet: de viktigste årsakene

For å effektivt bekjempe akne, er det ikke nok å kjenne en god hudlege og få et arsenal av spesiell kosmetikk. Ideelt sett er problemet bedre forhindret, og for dette må du være oppmerksom på årsakene.

 • Årsaker til akne
 • Ansikts akne kort
 • Bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen
 • Akne forebygging
 • Oversikt over midler

Årsaker til akne

Ikke så lenge siden, fikk tilbakevendende akne på ansiktet statusen til en sykdom kalt "akne" eller "akne sykdom." Holdningen mot dem har også blitt mer seriøs, ikke bare som en lokal kosmetisk defekt.

Pimple er et inflammatorisk element. Prosessen med betennelse er forbundet med sebaceous kjertel. Når utløpet av sebum er forstyrret av en eller annen grunn, blir kanalene til talgkjertlene blokkert og aknepropionbakterien begynner å formere seg.

Til dags dato har flere faktorer blitt studert som fremkaller brudd på sebumutstrømning og betennelse i talgkjertlene.

Overflødig mel, søtt og fett i kostholdet - en vanlig årsak til akne i ansiktet. © iStock

underernæring

Akne er skylden for utseendet av akne mel, søt, fett - men denne trioen kan skyldes nesten alle helseproblemer. Og hvis du fjerner disse produktene fra kostholdet, blir huden merkbart renere.

Forebygging av utslett inkluderer et sunt, balansert kosthold og tilstedeværelsen i kostholdet av essensielle vitaminer. Spesielt vitamin A, C, gruppe B. For å fylle mangelen på nyttige stoffer, kan du ta dem i tabletter eller kapsler.

Illiterat omsorg

Den oljeaktige huden er utsatt for økt aktivitet av talgkjertlene. Derfor trenger hun verktøy utviklet spesielt for henne. Kosmetikk for en annen type hud vil ikke fungere - det er ikke i stand til å fjerne overflødig fett hvis vi snakker om rensing og riktig fuktighet (for å normalisere talg).

Kanalen i sebaceous kjertlene er tilstoppet med overskytende sebum, som er blandet med døde epidermis celler, makeup partikler, hverdagens forurensning. I denne forbindelse bør det legges særlig vekt på rensing i pleie av fet hud.

Åpenbart, å røre ansiktet med skitne hender eller bruke uvaskede sminkebørster betyr provoserende akne.

Hormonal ubalanse

At han forklarer forekomsten av akne i ungdomsårene, når det er en kraftig hormonal justering. Akne er tradisjonelt forbundet med et overskudd av mannlige kjønnshormoner (testosteron, dihydrotestosteron), som florerer i den kvinnelige kroppen.

For å bekjempe akne produserer midler basert på sink, salisylsyre, leire. © iStock

Og hvis østrogen (kvinnelige kjønnshormoner) undertrykker sebumproduksjon, så stimulerer androgener (mannlige hormoner) tvert imot det. I tillegg er det ikke så mye et overskudd av androgener, men snarere følsomheten til sebaceous kjertelreseptorer til dem. Derfor, med samme nivå av hormoner, vil en person ha akne, og en annen vil ikke.

Akne hos kvinner etter 20-30 år er en grunn til å besøke en gynekolog og en endokrinolog.

sykdom

Dette er hovedsakelig problemer med mage-tarmkanalen. Ved funksjonsfeil i fordøyelsessystemet (inkludert som følge av feil ernæring) forstyrres balansen i mikroflora. Det påvirker tilstanden til huden.

Forstyrrelser i fordøyelsesarbeidet fører til et overskudd av giftstoffer i mage-tarmkanalen, hvor de kommer inn i blodet og kan påvirke tilstanden til huden negativt, noe som bidrar til forekomsten av betennelse.

Stress og søvnmangel gir ofte utslag. © iStock

Emosjonell tilstand

For en person med problemhud er stress en kraftig risikofaktor. Pimple hopper opp på det mest avgjørende øyeblikket, fordi dette øyeblikket er forbundet med følelser og spenning.

"Det er kjent at stresshormonet kortisol provoserer en økt produksjon av talg og som følge av tilstoppede porer," forklarer Vichy merkevareekspert Elena Eliseeva.

Av samme årsak blir forbindelsen mellom forverring av hudkvalitet og søvnmangel tydelig. Mangel på søvn er også stressende for kroppen.

Klimafaktor

I varmetakene i ansiktet vises oftere. Ved høye temperaturer blir mer sebum utskilt. Blander med svette og sminke, det provoserer betennelse.

Subkutan mite

Demodex (subkutan mite) er en ganske kontroversiell årsak til akne. Han lever i huden på 80% av mennesker, men begynner å forårsake problemer, inkludert akne, bare mot bakgrunnen av flere helseproblemer eller allergier mot produktene i livet.

Ansikts akne kort

Ofte antyder lokaliseringen av lesjoner at det er i dette området at reseptorene til talgkjertlene er svært følsomme for effekten av hormoner. Det antas at lokalisering av lesjoner kan avgjøre arten av problemer i kroppen. Faktisk støtter dermatologer ikke denne teorien, men for generell informasjon skriver vi fortsatt om det.

Favoritte flekker av akne er panne, nese, hake. © iStock

En del av den såkalte T-sonen. Det er mye svette og sebaceous kjertler, så huden er ofte preget av høyt fettinnhold. Det antas at utslett på pannen taler om sykdommer i de store og tynne tarmene.

I ungdomsårene, akne på kinnene hersker i gutter. Hvis det oppstår akne i dette området hos kvinner, er det fornuftig å sjekke hormonsystemet og tarmen.

Nesen er også en del av T-sonen, hvor det er mange sebaceous og svettekjertler.

Her ser ikke akne opp i ungdomsårene, men etter 30. De er vanligvis assosiert med hormonelle lidelser og gynekologiske problemer.

Bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen

Jo mer utslett og betennelser, jo strengere sykdommen. Hvis det ikke handler om enkelte pimples, bør du kontakte din hudlege.

Akne forebygging

Ren hud i mennesker hvis hud er utsatt for utslett, er resultatet av daglig grundig pleie. Det ser slik ut.

Rengjøring med et spesielt verktøy: Det vil fjerne overflødig sebum, forurensing, sminke.

Vask med gel eller skum for fet eller problem hud og toning. Dyp rensing ved hjelp av leirebaserte masker anbefales en eller to ganger i uken (en omtrentlig plan for slik rensing er gitt nedenfor).

Fukte. Obligatorisk trinn i omsorg for fet hud. Mangel på fuktighet fremkaller en økt produksjon av talg. På grunn av bruk av aggressive rengjøringsmidler blir oljeaktig hud ofte dehydrert. Det er i trangt behov for fuktighet for å opprettholde lipidbalansen. Fuktighetsgivende normaliserer sebumsekresjon, noe som bidrar til å motstå betennelse og infeksjon.

Camouflage ufullkommenhet ved hjelp av fundament, concealer eller pulver, designet spesielt for problem hud.

Flere Artikler Om Typer Acne