Ansiktets hud er under konstant syn på ytre og indre påvirkning. Værforhold og problemer i kroppen påvirker umiddelbart tilstanden. Så alt er sammenkoblet - vakker hud, helse, ernæring, nervøs og fysisk anstrengelse, og til og med kroppsvekt.

Konstant kontakt med omverdenen får huden til å vokte hvert sekund. Fordi hun først tar alle beats. Faktisk er det en uavhengig kropp, som har visse funksjoner og oppgaver. De viktigste er:

 1. Ikke la ulike forurensende stoffer, inkludert atmosfæriske eller kjemiske, komme inn i kroppen.
 2. Beskytt de indre organene med dermis og stratum corneum.
 3. Forhindre penetrasjon av patogene mikrober.
 4. Beskytt mot ekstreme temperaturer.

Opprettholde en god helse- og hudtilstand, først og fremst, hjelper et antall vitaminer.

Hvorfor trenger huden vitaminer?

 1. I ansiktets hud er det mange nerveender. Det er takket være dem at du kan føle kulde og varme, smerte og andre berøringer. Noen ganger, fra mangel på vitaminer, blir ansiktets hud svært følsomt.
 2. Huden har et viktig formål - for å forhindre at den patogene mikrofloraen kommer inn i kroppen. Det skaper en pålitelig barriere for mikroskopiske parasitter, fordi de ikke kan komme inn, selv om de akkumuleres på overflaten i store mengder. Men hvis integriteten til huden er ødelagt, begynner hele invasjonen gjennom de skadede områdene. Derfor er vitaminer så nødvendige, som blant annet har sårhelingseffekter.
 3. Ansiktets hud er pålitelig dekket med et spesielt fettsyre smøremiddel. Det er hun som gjør epidermis myk og gir fuktighet. Den inneholder talg og proteiner, forfallsprodukter og svette. All denne strukturen tillater ikke at bakterier multipliserer på overflaten av huden. Når inflammatoriske prosesser oppstår, begynner syrereaksjonen av smøremiddelet umiddelbart å forandre seg patologisk. Og det endelige resultatet blir skiftet til den alkaliske reaksjonen. Vitaminer vil bidra til å opprettholde den rette balansen.

De viktigste vitaminene som er gode for ansiktet

Menneskekroppen er utformet slik at den kan hjelpe seg med å kompensere for mangel på vitaminer, produsere dem selvstendig eller velge fra innkommende mat. Hudsykdommer skyldes i stor grad mangel på riktige mengder av disse næringsstoffene, spesielt viktig for huden, slik som:

Vitamin A
Det kommer inn i kroppen bare fra matvarer, og så kan det samle seg, noe som ikke er tilfelle med andre vitaminer. Men i kroppen kan den syntetiseres fra provitaminer, som tilhører gruppen karotenoider. Disse stoffene finnes hovedsakelig i grønnsaker som har en gul eller rød farge. Også en stor mengde finnes i melk og fiskeolje, eggeplomme og lever, ost og smør.

Mangel på retinol vil påvirke en person veldig raskt. Visjonen vil begynne å forverres, slimhinner vil øke, og huden blir ikke bare tørr, men også grov, kornet. Vitaminmangel vil føre til at regenerering av huden vil bli veldig sakte, det vil bli en rask nedgang i styrke, betydelig redusert motstand mot ulike infeksjoner.

For innbyggere i de områdene hvor det er bedrifter som er klassifisert som farlige næringer i økologisk ugunstige områder, er mangelen på dette vitaminet veldig farlig fordi ansiktets hud vil komme ganske ofte inn, så for formålet med profylakse må de inkluderes i diettfett av animalsk opprinnelse. Retinol er ofte inkludert i sammensetningen av regenererende kremer, dette vitaminet kreves for komplisert behandling, når stimulering av hudregenerering kreves.

Vitamin D

Først av alt er verdien av vitaminet at det kan absorbere kalsium fra tarmene, som er hovedregulatoren for fosfor-kalsiummetabolisme. Det blir ikke det, og bein vil begynne å myke, tennene vil begynne å forverres. For hud i ansiktet vitamin, som ellers kalles calciferol, er viktig som et stoff med regenererende effekt, fordi det er så ofte inkludert i sammensetningen av forskjellige kremer.

Vitamin E
Det holder fortsatt mange hemmeligheter, som det ikke er fullt forstått. Men det er allerede kjent at det ikke tillater rynker å dukke opp raskt og forhindrer hudens aldring. Dens beskyttende funksjoner er svært viktige, fordi dette vitaminet bekjemper frie radikaler, beskytter dem mot fettsyrer. Og disse stoffene er svært ustabile, så det ville være lett å ødelegge dem hvis det ikke var for vitamin E-molekylene som fanger opp det frie radikalsmolekylet i tid og etter at en bestemt reaksjon helt nøytraliserer det, og kroppen eliminerte den nøytraliserte fienden med urin. Hvis det ikke er noen beskyttelse mot antioksidanter, spesielt vitamin E, vil fettene bli ødelagt. Dette kan bestemmes når senile flekker vises på huden. Det vil si at det var opphopning av fettstoffer som ble utsatt for oksydasjon av frie radikaler, og det er nesten umulig å fjerne dem. Slike flekker kan danne seg i latent form i ulike deler av kroppen - i nervesystemet, fettceller, muskler og forskjellige vev.

Hvis vi vurderer at kroppens celler uendelig føler effektene av frie radikaler, som ødelegger celler og kjerner som tilhører dem, multipliserer i høyhastighetsmodus på deres rester, blir det klart hvorfor E-vitamin er så nødvendig.

Forskere har funnet ut at dette vitaminet gir vevselastisitet, hjelper det kardiovaskulære systemet til å fungere, forhindrer at blodproppene dannes, raskt oppløses, tjener som en vasodilator. Normaliserer også handlingen i muskelsystemet. Ganske mye vitamin E i vegetabilske oljer, spesielt i bomull, mais og solsikke, samt i embryoer av korn.

K-vitamin eller Kapatron
Først og fremst bidrar det til å danne protrombin i leveren, uten som blodpropp er umulig. Brudd på huden, blødende sår nødvendigvis behandlet med inkludering i det terapeutiske komplekset av dette vitaminet. Med en utilstrekkelig mengde vitamin, begynner små blodkar ofte å bryte, spesielt kapillærene, og som et resultat oppstår blåmerker. Fremmer bedre intestinal motilitet, frigjør kroppen av giftstoffer, som også påvirker hudens gode tilstand.

Vitamin C

I motsetning til de forrige er vitamin C vannløselig. Den kan tilskrives de mest aktive, da den klarer å delta i alle metabolske prosesser. Det kan syntetisere kollagen, det overvåker kapillærveggens gode permeabilitet, slik at de opprettholder elastisitet og styrke, hjelper syntetisere mange hormoner, forbedrer beskyttelsesegenskapene, som også påvirker ansiktets hud. Mangel på vitamin reduserer elastisiteten i huden, øker nivået av kolesterol i blodet, forstyrrer metabolske prosesser.

Viktig er hele gruppen av vitaminer for å forbedre tilstanden til huden!

Mange vitaminer som tilhører gruppe B er nødvendige for å opprettholde huden i utmerket tilstand. Hele komplekset i denne gruppen er hovedsakelig inneholdt i frø og kim av korn, i gjær og svart brød, poteter og grønnsaker.

Vitamin B1 er involvert i karbohydratmetabolismen, tillater ikke at nervesystemet nedbrytes. Fungerer som et utmerket antidepressivt middel, lindrer tretthet og søvnforstyrrelser. Det brukes til behandling av ulike inflammatoriske prosesser i huden.

Vitamin B3. Betydelig påvirker de antiinflammatoriske prosessene i huden, beskytter slimhinnen. Hvis det er mangel, er det vanligvis observert alvorlig tørrhet i huden, og pigmentering forstyrres.

Vitamin B6 er tilstede i proteinmetabolismen. I kosmetologi er det vant til å befri folk med store sebaceous utskillelser, for å bekjempe død hud og for å gjenopprette neglens vekst.

Når du velger et kompleks av vitaminer for hudpleie, vær oppmerksom på tilstedeværelsen av de som er beskrevet ovenfor, som er viktigst for huden.

Vitaminkomplekser og masker for hud

Øynene er et speil av sjelen, og huden er en refleksjon av kroppens helse. Vitaminmangler fører til rynker, tørrhet og flaking, samt grå og ikke-beskrivende hudfarge. Det er spesielt viktig for jenter at huden deres stråler med skjønnhet og helse.

Hvilke vitaminer er nødvendig for huden og hvorfor

Hvilke vitaminer trenger huden? All.

Medisin kjenner 13 grupper som bidrar til kroppens normale funksjon:

 1. Retinol (A) avlaster hudutslett, tørrhet og følsomhet. Samtidig er arbeidet med talgkjertler normalisert. Matvarer med høyt innhold av retinol reduserer risikoen for psoriasis.
 2. Tiamin (B1) bekjemper rynker og deres for tidlige utseende.
 3. Riboflavin (B2) normaliserer metabolske prosesser, dermis renser seg selv og blir sunt.
 4. Pantothensyre (B5) bekjemper aldring.
 5. Pyrodoksin (B6) bidrar til å kurere hudsykdommer.
 6. Folsyre (B9).
 7. Cyanokobalamin (B12).
 8. Askorbinsyre (C) stimulerer kollagenproduksjon, fremmer sårheling og minimerer risikoen for infeksjon.
 9. Calciferols (D) bidrar til å absorbere kalsium for å opprettholde tonen.
 10. Tocopherol (E) fukter og beskytter huden.
 11. K-vitamin er mer effektivt ved lokal bruk. Det reduserer sirkler under øynene og lindrer blåmerker. Det bidrar også til å bekjempe puffiness og betennelse.
 12. Niacin (PP) stimulerer cellene til å jobbe aktivt, beskytter huden mot miljøpåvirkning og gir ut hudfarge.
 13. Biotin (H) normaliserer fett og karbohydratmetabolisme, samt stimulerer celleregenerering.

Hvilke produkter inneholder

For å gi kroppen fullstendig fordelaktige stoffer, er det nødvendig å inkludere en rekke produkter i kostholdet ditt:

 • grønne grønnsaker. Det viktigste er å spise dem friske, varmebehandling reduserer konsentrasjonen av vitaminer betydelig, fordi ved høy temperatur bryter de ned;
 • kjøttprodukter og sjømat;
 • belgfrukter for å fylle opp gruppe B;
 • meieriprodukter til å fylle opp lagre av vitamin D;
 • Egg, tomater, meloner, fersken har en betydelig tilførsel av gruppe A.

Det er ikke mye å fortelle om sitrus. De er fulle av askorbinsyre. Denne antioksidanten finnes også i solbær, tranebær, surkål og paprika. Rutin (P) ser etter valnøtter, grønn te og rosenkål.

Hvordan får du nydelig hår fra en vaskeklut på hodet?
- Hårvekst over hele overflaten av hodet på bare 1 måned;
- Den organiske sammensetningen er helt hypoallergenisk;
- Påfør 1 gang per dag;
- Mer enn 1 MILLION fornøyde kjøpere av menn og kvinner over hele verden!
Les hele historien.

De beste vitaminkompleksene for huden

aevit

Aevit - det enkleste og mest rimelige stoffet. Den er basert på to vitaminer A og E. Legemidlet er egnet for forebyggende tiltak i henhold til tilstanden til hud og hår. Ved søknad bør du nøye overvåke dine egne følelser, og hvis bivirkninger oppdages, stopper de med å ta.

Pris per pakke med 100-200 rubler.

Revalid

Revalid fra produsenten med samme navn regnes som et fullverdig komplekst stoff. I tillegg til vitaminer, inneholder aminosyrer, mineraler og planteekstrakter. Det bidrar til normalisering av metabolske prosesser, rask helbredelse av sår og rensing av dermis. Ta stoffet før eller etter måltider.

Problemer forsvinner vanligvis i en måned.

Kostnaden varierer fra 300-450 rubler.

Vitrum skjønnhet

Legemidlet bidrar til naturlig rensing av huden og restaureringen, samt forbedrer tilstanden til hår og negler. Betydelig forbedrer behandling av fett og fordøyelsesprosessen generelt. Det er foreskrevet for underernæring, økt belastning og behandling av vitaminmangel.

Du betaler 250-500 rubler per pakke avhengig av valgt type.

Ekstern bruk av vitaminer

Problemet, som de sier, må løses fra to fronter. Uten aktive handlinger vil det ikke fungere. En vanlig omsorg får seg til å føle seg etter en kort periode. Organismen alltid takk for den oppmerksomme holdningen til seg selv.

For akne

Akne og akne er en av de vanligste problemene.

Vitaminer A, B og E bidrar til å kvitte seg med dem. Citrusfrukter bidrar til å fylle deres mangel.

I en nødsituasjon kan du bruke en maske. Appelsinmasse gnidd med en liten mengde kirsebær uten peeling, tilsett noen teskjeer mais eller potetstivelse og la det hovne i 5 minutter.

Den resulterende massen påføres hele ansiktet og holder i 15-20 minutter. Vask av med kaldt vann og bruk en nærende krem.

For foryngelse

Det er nødvendig å blande et par teskjeer med havregryn med kefir eller hjemmelaget yoghurt, tilsett litt honning og 5 dråper vitamin A og E. Legg blandingen forsiktig på ansiktet og décolleté-området, vask av med varmt vann etter 15 minutter og bruk daglig pleie.

For fet hud

Glitter olje coma snakker om en mangel på B2.

For å rense huden, gni fersk poteter og legg til en teskje sitronmasse med juice.

Blandingen smøres på problemområder og etter 15 minutter fjernes med kaldt vann.

Regelmessig bruk av denne masken vil tilpasse sekresjonen av talg og avlaste stygg glans.

tørrhet

Om vinteren trenger dermis ernæring og hydrering. Vitaminer A og E hjelper til med å fylle det med helbredende fuktighet. Et lite eple gniddes på en rist, tilsett rømme og 3-5 dråper av en oljeløsning. Masken påføres hele ansiktet og varer ca. 15 minutter, hvorpå den vaskes av med varmt vann.

Pigment flekker

Vitamin C lyser flekkene og postacnebrønnen.

En spiseskje med cottage cheese er blandet med rømme (2: 1 forhold), og deretter en teskje sitronsaft. Mask setter på de nødvendige områdene og holder i 20 minutter.

Etter å ha opprettholdt den tildelte tiden cellulose svamp å tørke blandingen og vaske av rester av kaldt vann.

Løsninger og masker trenger ikke mer enn 20-30 minutter.

Symptomer på mangel på vitaminer for huden

Kroppen gir alltid et signal om problemet og mangelen på noe. Tørrhet, desquamation og utseende av nye rynker indikerer et underskudd av nikotinsyre og vitamin A og E. Tvert imot er fettinnhold mangel på gruppe B. Deres mangel gjør seg også kjent som allergisk dermatitt og manifestasjon av hyperpigmentering. Betennelser og akne oppstår på grunn av mangel på fett (som om det ikke overrasket seg) syrer. Hvis huden er gul, så er det på tide å legge til produkter fylt med B12 til kostholdet ditt.

anmeldelser

Jeg jobber mer enn 60 timer i uken. Denne rytmen av livet har ført til en konstant følelse av tretthet og kroppssmerter. På betingelse av hår og hud ikke engang vil huske. Jeg bestemte meg for å drikke et vitaminkurs for å hjelpe kroppen med å håndtere slike belastninger. Apoteket anbefales "Vitrum". Etter to uker med å ta håret begynte å se sunnere, og på kinnene var alt utslett. En måned senere har ansiktet blitt mer jevnt farge. Jeg anbefaler dette komplekset for helsen til huden og kroppen som helhet.

Jeg leser på Internett at vitamin A holder ansiktet ung. En venn rådet til å kjøpe "Aevit" og briste ballen, og sette innholdet på som en maske. Jeg la merke til forskjellen bare etter en måned med vanlige prosedyrer. Huden ble mykere, mer elastisk og etterligner rynker utjevnet betydelig.

Etter graviditet begynte akne og forskjellige betennelser å plage meg. Problemene med ungdommen grep igjen og skulle ikke gå. Gynecologist rådet til å ta "Elev Pronatal" for å gjenopprette hormonbalansen. Jeg likte ikke det faktum at tabletter er store og det er ikke veldig lett å svelge dem. I tillegg er det øvre skallet bitt. Langsomt, men selvsikkert, fikk huden et vakkert og sunt utseende. Håret begynte å falle ut mindre, og negler - sterkere.

Relativt nylig fascinert av emnet selvbehov. I en gruppe i det sosiale nettverket leser jeg en fascinerende artikkel om vitamin C. Det legges til forskjellige kremer og geler. Det strammer ansiktets ovale, gir ut fargen, tørker betennelsene og lyser sporene av dem. Jeg kjøpte mye penger og prøvde alle effektene jeg hadde lovet meg selv. Huden min så aldri så vakker ut. Det eneste under varme dager med stor solaktivitet er å redusere bruken av slike produkter, slik at pigmentplettene ikke vises. Vitamin C - min kjærlighet for livet.

Full søvn og hvile er de viktigste betingelsene for sunn hud. Og vitaminer vil bidra til å opprettholde sitt vakre og strålende utseende.

Hvilke vitaminer for ansiktets hud bedre enn andre vil bidra til å bevare skjønnhet og ungdom?

Hei, kjære venner! Etter 25 år innså jeg at riktig hudpleie skulle starte i barndommen. Men det er gode nyheter også! Du kan begynne å ta vare på deg selv i alle aldre. Jeg spurte en skjønnhetspleiers råd: hva slags vitaminer bør tas i ansiktet og legges til masken? Jeg gir deg resultatene av deres forskning.

Viktigst

A (retinol)

Det er en naturlig forbindelse som utfører mange forskjellige funksjoner. Det er spesielt populært blant kosmetologer. Den har antiinflammatoriske egenskaper, eliminerer utslett (akne, hudormer). Nyttig for enhver hud. Retinol er effektivt i følgende tilfeller:

 • rensing fra svarte flekker, akne, akne;
 • hudforyngelse, bli kvitt rynker;
 • å forbedre hudfarge
 • bli kvitt rosacea, pigment flekker;
 • justering av en lettelse, ansikts tone;
 • fuktighetsgivende, økende hudelasticitet.

Formen av frigjøring av retinol i ren form - i kapsler, i ampuller eller oljeoppløsning. Retinol finnes i multivitaminer, for eksempel Aevit. Hos ham gjør han ofte hjemmelagde ansiktsmasker. Og dermatologer anbefaler å ta vitaminer i løpet av 2 måneder. Det er en reduksjon i utslett, negler og hår blir mye sterkere.

For ekstern bruk skal kosmetiske produkter med retinol innføres i daglig pleie gradvis. Hvordan du bruker, les artikkelen "alt om fordelene med vitamin A for ansiktet." Eksempler på gode produkter:

 • Holy Land Day Cream Alpha-Beta og Retinol Day Defence
 • Holy Land Alpha-Beta og Retinol Restoring Cream
 • Librederm Face Cream "Aevit"

E (tokoferol)

Denne fantastiske vitamin har en gunstig effekt på hudfarge. Du kan få det med mat eller ved hjelp av apotek kapsler i flytende form. Tocopherol er nyttig for skjønnheten i huden vår. Med hjelpen reduseres fettinnholdet i huden. Cellene får oksygen, er beskyttet mot UV-stråling, aldringsprosesser er redusert, bidrar til å regenerere. Masker med tokoferol nyttig å gni inn i ansiktets hud.

Du kan legge tokoferol i krem, blandet med vegetabilsk olje (rose, mandel eller oliven).

E-vitamin brukes aktivt til forebygging av rynker i flytende form eller som en komponent i kosmetiske produkter. Ikke glem at området rundt øynene bør smøres forsiktig.

 • Librederm antioksidant krem ​​for ansiktet "Vitamin E" (det er fortsatt for Liberiderm "Vitamin E" for øyelokkene)
 • Moisturizing Day Cream med Green Apple og E-vitamin av Christina
 • Beauty Skin Face Mask

Artikler på emnet:

C (askorbinsyre)

Det er en naturlig antioksidant som beskytter huden vår. Menneskekroppen syntetiserer ikke dette vitaminet, så det er viktig å få ascorbic fra mat, kosttilskudd, etc.

Bruken av ansiktet ascorbinki bidrar til:

 • Forebygging av aldersrelaterte endringer - beskyttelse mot fotoaldering, eliminerer rynker, forbedrer hudtone og tekstur.
 • For å kvitte seg med pigmentering - mørke flekker forsvinner, huden blir opplyst, nok melanin produseres.
 • Kollagen syntese.
 • Sårheling, regenerering av skadede celler i dermis.
 • Bli kvitt inflammatoriske prosesser
 • Styrk immunitet, nøytraliser frie radikaler.

Før du tar noe vitamin, les instruksjonene for bruk. Dette vil tillate deg å få maksimal nytte av stoffet og ikke skade helsen.

Med mangel på askorbinka blir karene sprø, hudfarge svimmer, blåmerker kommer under øynene. Hvordan søke det, bestem deg selv - det er mulig i sammensetningen av daglige produkter eller aktive serum.

 • Antioxidantkonsentrat LiftActiv (konsentrasjon på 15% vitamin C + tokoferol)
 • Serum Millicapsules fra Holy Land, 17% konsentrasjon av vitamin C
 • Lumene Valo Vitamin C Glitrende Ansikts Cocktail

Beste ansiktsmasker med A, E, C

Ansiktsmasker med tillegg av ulike vitaminer lindre akne, rynker, er nødvendig for problem hud. De er nyttige i alle aldre og på noe tidspunkt på året. Ifølge vurderinger plukket opp de beste oppskrifter som du enkelt kan lage mat hjemme.

Med askorbisk for ungdom

Regelmessig bruk forbedrer ansiktets lindring, hudtonen, eliminerer aldersplassene. Huden blir elastisk, glatt, frisk.

 • 1 ts. askorbinki (pulver), rent vann;
 • 2,5 ss. aloe juice;
 • 4 dråper olje tokoferol;
 • 6 dråper essensiell olje røkelse.

Bland alle produkter i en bolle. Søk om i 10 minutter. Vask av.

Akne og betennelse

Med denne oppskriften kan du forbedre utseendet på huden, bli kvitt rødhet, akne. Resultatet er øyeblikkelig og merkbart etter første søknad.

 • 1 apotek ampul retinol;
 • 1 ss. vegetabilsk olje (unrefined).

Koble til produkter. Hold på renset hud i 10 minutter, og fjern deretter.

Oljeomsorg for tørrhet

Moisturizes huden, nærer den med stoffer som gjør dermis elastisk, forynge, rense toksiner. Oppfrisker overflaten.

 • 1 ss. mandel, sesam olje;
 • 1 ss. honning;
 • 1 ts retinol i olje.

Bland ingrediensene. Påfør huden og la den gå for en kvart time. Vask av.

For elastisitet, anti-rynke

Oppskriften fjerner små rynker, jevner små tegn på aldring av huden. Ansiktet blir friskt, yngre.

 • 1 ss. smeltet kakao smør;
 • 1 kapsel tokoferol;
 • 1 ts Havtorn olje.

Koble til produkter. Hold på ansiktshuden i 20 minutter. Ta av. Gjenta 3 ganger i uken om kvelden.

Irritasjon og betennelse

Ved hjelp av denne masken kan du lage vakker hud i ansiktet, bli kvitt peeling og rød akne. Det forårsaker også irritasjon, sprekker og sår fra frost eller kulde, oppstår ikke.

 • 1 ss. vegetabilsk olje;
 • 1 ss. fett hytteost;
 • 1 kapsel tokoferol.

Koble til produkter. Hold på ren hud i en kvart time. Vask av.

I tillegg trengs

Essensielle fettsyrer

I tillegg til ekstern bruk av kosmetikk er inntaket av vitamintilskudd av stor betydning. Når du bruker kosmetikk, trenger de aktive ingrediensene ikke inn i dermis. Derfor er det nødvendig å mate kroppen fra innsiden.

Essensielle fettsyrer (EFA) kalles ofte vitamin F. Det er ikke syntetisert av kroppen. Vitamin F kommer fra en rekke matvarer. NLC er to fettsyrer (linolsyre, alfa-linolsyre). Begge er nødvendig for dannelse av vev i kroppen, bidrar til normal metabolisme, sårheling. De kreves for reproduktiv funksjon, for hårvekst. Essensielle fettsyrer er avgjørende for helse.

Disse er de samme Omega-3 og Omega-6. De er nødvendige for vekst og funksjon av sunne celler i kroppen, reproduktiv helse. Flerumettede fettsyrer danner vitamin F som en viktig komponent i celler.

NLC har følgende viktige funksjoner:

 • forbedre prosessen med penetrasjon av aktive ingredienser i epidermis;
 • hold håret sterkt og skinn;
 • fuktighet og næring av huden;
 • beskyttelse mot tidlig aldring;
 • hjelper rask sårheling.

Mangel på NLC gjør huden og håret tørr, forårsaker alopecia. Sår helbreder dårlig i lang tid, negler pause, skæl vises, risikoen for slag og hjerteinfarkt øker.

NLC er i forskjellige produkter: vegetabilsk olje, nøtter, eggeplommer, sjø og elvfisk, frø, morsmelk og spedbarnsformel, planter (tofu, soya). Disse syrer brukes til peeling. De er preget av aktivering av utvinning, blir kvitt arr og smerte. Vitamin F er følsomt overfor lys og varme. For å få maksimal nytte av NLC, er det bedre å bruke det friskt.

Vitamin D

Fettløselige vitamin D støtter kalsiummetabolisme. Det er spesielt nødvendig å bruke det når de bor i nordområdene. Og vi har det nesten hele Russland.

Den brukes i følgende tilfeller:

 • bidrar til å bekjempe akne
 • rask sårheling;
 • bremser aldringsprosessen;
 • for elastisitet og motstandskraft
 • for å forbedre huden turgor.

Vitaminpiller, kapsler, løsninger (olje, vann), vitaminkomplekser, kosmetikk produseres. For å bruke det er det nyttig å forbedre hudtone, for å gjøre det skinn og sunn farge. Selv små barn fra barndommen anbefales å ta dette elementet.

Vitaminer i gruppe B

De forbedrer stoffskiftet, blir kvitt fotoalderen, huden blir mer sunn. Også disse vitaminene har anti-inflammatoriske effekter, hvis det er akne og allergier. B-vitaminer er veldig gode for huden.

Tiamin (B1) forbedrer nervesystemet, beskytter mot allergi, betennelse, tidlig aldring, fjerner væske fra vev, bidrar til å forhindre ødem.

Riboflavin (B2) er nødvendig for metabolismen, fremmer cellefornyelse, eliminerer tørrhet, flaking. Effektiv i forebygging av hudsykdommer og hårtap.

Nikotinsyre (B3) fjerner væske, stimulerer sårheling, fornyer huden og forynker, forbedrer blodmikrocirkulasjonen.

Pyridoxin (B6) lindrer dermatitt, fukter, fjerner overflødig væske, lindrer hevelse.

Biotin (B7) er nyttig for tørr hud, beskytter mot miljøets skadelige virkninger, øker hudens elastisitet.

Cyanokobalamin (B12) er nyttig for moden hud, fremmer cellefornyelse, aktiverer metabolisme.

Mesoterapi

Dette er en unik teknikk som forynger deler av ansiktet og kroppen uten å samhandle med hele kroppen. Mesoterapi - vitamininjeksjoner "for ungdom". De består av mikrodoser (5 komponenter). De er kuttet av hele ansiktet eller sin egen sone. Nyttige injeksjoner består av askorbinsyre (C), vitamin B6, B12, biotin, etc.

Før prosedyren utfører skjønnhetssektoren en inspeksjon og samler tester: Har du allergier, hvilke problemer bekymrer deg. Mesoterapi utføres manuelt (en sprøyte med en liten nål) eller ved hjelp av en meso-injektor (maskinvareteknikk).

Preparater og stoffer for å forbedre huden på gravide og under amming som er foreskrevet av en spesialist. Hvis du bestemmer deg for å forbedre og vitaminisere huden, kontakt en skjønnhetspleie.

Kurset består av 6-7 økter med et intervall på 10 dager. En gang hver 30. dagers korreksjon. Kurset gjentas etter 0,5-1 år. Spesielt kosmetologer anbefaler å gjennomføre kurs i voksen alder. Fra 35-40 år trenger vår hud spesiell ernæring.

For mesoterapi ved hjelp av forskjellige vitaminkomplekser. Kurset utføres vanligvis om høsten, om vinteren, om våren, til huden er utsatt for UV-stråling. På denne tiden av året opplever kroppen en mangel på vitamin og kroppen trenger mer ernæring.

Beauticians vurderinger om mesoterapi er positive, og kundene er fornøyd med resultatet. Denne metoden blir stadig mer populær. For mer informasjon om denne prosedyren, se denne artikkelen. Jeg prøvde å avsløre alle nyanser og fallgruvene under prosedyren.

Jeg skjønte at for å få et konkret resultat, må du besøke en skjønnhetspleie og utføre forskjellige prosedyrer. Et vesentlig bidrag til skjønnhet er daglig hjemmebehandling. I tillegg til ekstern bruk av god kosmetikk er det viktig å ta vitaminkomplekser. De bidrar til å nærme huden fra innsiden. Min erfaring, hvilke vitaminer som er best å drikke, les i denne artikkelen.

Fant nyttig informasjon i denne artikkelen? Del deretter lenken i sosiale nettverk. Har hudpleie spørsmål, vil du snakke om din erfaring, eller er det kosttilskudd? Skriv inn kommentarene. Inntil nye møter, min kjære.

Hvilke vitaminer er gode for ansiktet?

Vitaminer for ansiktets hud spiller en stor rolle for å opprettholde ungdommen og forbedre utseendet. Derfor lurer de fleste jenter på hva vitaminer er nødvendige for at huden alltid skal se ung og vakker ut. Dames hud, i motsetning til menn, er veldig delikat, så det trenger spesiell omsorg og konstant næring med nyttige stoffer. Den viktigste kilden til vitaminer - naturlige produkter.

Hvordan påvirker vitaminer huden din?

Tabellen gir en liste over de mest fordelaktige vitaminer, deres effekter, tegn på mangel og stift mat for å kompensere for mangelen.

Regler for bruk av vitaminer

Vitaminer kan inntas på tre måter:

 • naturlige stoffer produsert av forbruket av produkter;
 • syntetiske vitaminer og vitamintilskudd (tabletter, kapsler, pulver eller væske i ampuller);
 • ansiktsmasker for ansiktshud.

Det er viktig! Vitaminer er delt inn i to kategorier i henhold til løselighet: vannløselig og fettløselig. C, B1, B2, B3, B5, B7, B9, B12 - disse stoffene løses lett i vann og absorberes lett av kroppen, absorberes umiddelbart i blodet. A, E, D, K oppløses dårlig i vann - de må blandes med fett før bruk. Derfor er en blanding av vitamin E og glycerin for ansiktets hud veldig nyttig og nærende.

Å velge de beste vitaminer for hud bør søke lege ernæringsfysiolog - bare han kan mest nøyaktig tildele de nødvendige medisiner og kosthold.

Riktig balansert ernæring, og tatt hensyn til alle nødvendige vitaminer og sporstoffer er alltid i første omgang når du bryr deg om ansiktet ditt. Det er umulig å få en overdose med denne metoden for å skaffe dem.

Kunstige legemidler er gode fordi de lett fordøyes og absorberes raskt, de kan lett bli funnet på apotekets hyller, hvert legemiddel må følges av bruksanvisninger.

Det er viktig å ta forholdsregler:

 • Åpne hetteglass skal brukes umiddelbart, ellers kan stoffer reagere med oksygen og raskt bli ubrukelig.
 • Du kan ikke blande forskjellige stoffer, de er kanskje ikke kompatible.
 • Før bruk må du kontakte en lege og lese bruksanvisningen.
 • Pass på å vurdere allergiske reaksjoner.

Vitamin masker fra friske grønnsaker og frukt er veldig nyttige for ansiktet. Deres største fordel er at de fleste produkter alltid alltid kan bli funnet i kjøleskapet. Du kan også forberede ansiktsmasker fra farmasøytiske preparater. Den viktigste regelen i utarbeidelsen av masker - for ikke å blande vitaminer, men dette gjelder ikke for vitamin A og E. De er svært godt sammen og bidrar til å absorbere hverandre.

Når du tar noen vitaminer, må du følge følgende regler:

 • Før du kjøper medisiner, bør du konsultere en profesjonell.
 • Du kan ikke blande andre elementer enn E og A.
 • Det er nødvendig å følge opptaksreglene som er angitt i bruksanvisningen.
 • Etter behandlingens slutt er det nødvendig med re-konsultasjon for å endre stoffet.

Vitaminer for forskjellige hudtyper

Ansiktets hud er delt inn i 4 typer. Hver hudtype har sitt eget vitamin- og omsorgsbehov. Du kan ikke bruke vitaminer som er ment for en hudtype, en annen type. I beste fall hjelper ikke vitaminet bare, men i verste fall tverr det vondt. Du bør nøye velge vitaminer for hudtype.

Vitaminer for tørr hud fukter det og beskytter den mot skadelige effekter. Det er nødvendig å inkludere fisk i kostholdet, da det inneholder mange fettsyrer. Ellaginsyre, som finnes i store mengder i jordbær, vil også hjelpe. Det bør imidlertid brukes forsiktig slik at det ikke forårsaker en allergisk reaksjon.

Blandetype og fet hud mangler fosfor, jern og kalium, samt vitaminer i gruppe B, E, C. Disse elementene finnes i kiwi frukt, gresskarfrø og vannkrestsalat. Vitamin B hjelper til med å fjerne giftstoffer fra huden og bryte ned fett. Bruken av disse vitaminene fører til å bli kvitt utslett og akne i ansiktet.

For en vanlig hudtype er B-vitaminer godt egnet. De styrker og gjør huden jevn, holder fuktighet og lar ikke den tørke ut. Stoffer av denne gruppen finnes i mange produkter. Det vil være nyttig å inkludere cottage cheese, egg, fisk, kjøtt, greener og belgfrukter i kosten.

Effekten av tokoferol på huden

E-vitamin har en kompleks effekt på ansiktets hud. Ansiktsforyngelse finner sted, celler regenerere mer aktivt, rynker reduseres, huden ser elastisk og elastisk ut, blodsirkulasjonen forbedres. Også dette stoffet virker som et naturlig antidepressivt middel og antioksidant, det lindrer tretthet og stimulerer, ansiktet ser mer rosenrødt ut. Dette vitaminet har også en terapeutisk effekt - forenkler allergiske reaksjoner, regulerer sebaceous kjertler, hjelper i behandlingen av anemi.

Hvilke vitaminkomplekser kan du drikke?

Aevit.
Inneholder vitamin A og E i sammensetningen. De komplementerer hverandre bemerkelsesverdig godt og fører til hydrering og utjevning av rynker. Legemidlet kan brukes både internt og eksternt.

Vitrum Beauty.
I tillegg til vitaminer inneholder preparatet naturlige antioksidanter.

Overensstemmende Radiance.
Inneholder folsyre, sink, kobber og grønn teekstrakt. Fremmer kollagenproduksjon og forbedrer celleregenerering. Den balansert sammensetningen av stoffet bidrar til å jevne hudstrukturen og bli kvitt akne.

Perfectil.
Inneholder alle nødvendige stoffer, inkludert sink, selen, biotin og kobber. Passer til jenter med tørr hud. Når du tar stoffet, forbedrer celleregenerasjonen, er det deres foryngelse.

Supradin.
Utbredt multivitaminer. Avviker i innholdet av et stort antall vitaminer, biotin, fettsyrer, sink, kobber og koenzym.

Vitaminer for ansiktshud

Hvordan gi kroppen med vitaminer er mer eller mindre klar - for å balansere dietten, ta kosttilskudd. Men hvordan velge en egnet vitaminbasert krem? Og hvilke stoffer skal det inneholde? La oss snakke om det akkurat nå.

 • Hvorfor trenger huden vitaminer
 • De viktigste vitaminer for huden
 • De beste vitaminer for hudproblemer
 • Metoder for levering av vitaminer i huden
 • Riktig ernæring
 • Vitaminkomplekser og kosttilskudd
 • Kosmetiske produkter
 • Hvor effektiv er vitaminbasert kosmetikk?
 • Gjennomgang av kosmetikk med vitaminer

Hvorfor trenger huden vitaminer

Familien av vitaminer og vitaminlignende stoffer vokser gradvis. Og vi vil ikke overdrive litt hvis vi sier at disse forbindelsene er svært viktige for skjønnhet og helse. Noen av dem har en markert effekt på huden.

Eksperter liker å si at vi ikke føler tilstedeværelsen av vitaminer i kroppen, men vi er akutt oppmerksomme på deres mangel.

De viktigste vitaminer for huden

Vi lister vitaminer, uten som huden truer med å kjedelig, tørr og tidlig alderdom. Vi prøvde å lage en kort beskrivelse, men listen viste seg fortsatt å være imponerende.

I fordelene med vitaminer for huden, tviler ingen. © iStock

Vitamin A (retinol)

Fremskynder cellefornyelse, fremmer vevregenerering, og gir hud og hårelastisitet. Når det er mangelfull, blir huden tørr, grov, og beskyttelsesegenskapene til lipidbarrieren reduseres.

Vitamin B1 (tiamin)

Det er nødvendig for normal funksjon av det menneskelige nervesystemet, som er nært knyttet til tilstanden til huden. Stress forårsaker ofte rødhet eller utslett.

Vitamin B2 (riboflavin)

Involvert i prosessene med vekst og vevfornyelse i kroppen. Med sin mangel:

Det er sprekker på leppene, og i hjørnene dannes de såkalte "bunter";

huden blir kjedelig;

peeling oppstår rundt leppene og på vingen av nesen;

Med en sterk mangel på riboflavin kan dermatitt utvikle seg.

Vitamin B5 (panthenol)

Kjent for effektiv sårheling:

stimulerer regenereringsprosesser;

lindrer tørrhet;

bidrar til å fjerne puffiness.

Brukt i rettsmidler for helbredelse, så vel som i anti-aging kosmetikk og for behandling av akne (i store doser).

Vitamin B6 (pyridoksin)

Deltar i nesten alle metabolske prosesser, fremmer absorpsjon av protein og umettede fett, spesielt gunstig for huden. Hypovitaminose manifesteres ved skalering og dermatitt over øyenbrynene, i nasolabial-foldene, sprekker i hjørnene av leppene.

Vitamin B7 (H, Biotin)

Stimulerer vevsreparasjon, gjør huden mer elastisk og elastisk, forbedrer hudfarge.

Mangelen manifesteres av usunn plage, hårtap, hudbetennelse, peeling.

Vitamin B9 (folsyre)

Vitamin av vekst og utvikling, stimulerer celleregenerasjon, gir hudens helse og elastisitet, er ansvarlig for sterke negler og hår. Med mangel på hår falle ut, huden fader.

Med mangel på vitaminer, oppstår sprekker og peeling på huden. © iStock

Vitamin B10 (Hl, para-aminobenzoesyre)

Det er nyttig i ettersolprodukter fordi det bidrar til å redusere de negative effektene av eksponering for UV-stråler. Egenskapene er også brukt med en sterk lysfølsomhet i huden, for å stoppe hårtap og behandle vitiligo.

Vitamin B12 (cyanokobalamin)

Vitamin C (askorbinsyre)

Kanskje det mest populære vitaminet i verden - og fortjent så. Askorbinsyre er involvert i tusenvis av prosesser i kroppen, og for huden er dette stoffet av særlig interesse som en antioksidant og stimulator for kollagenproduksjon. I denne rollen, i tillegg til et blekemiddel, er vitamin C mye brukt i kosmetikk.

Vitamin D (calciferol)

Faktisk viste det seg seg å være et hormon, så dets forgjengere brukes i kosmetikk. Hele studiene har blitt skrevet og er fortsatt skrevet om sine fordeler. For hud gir vitamin D:

sunn celle livssyklus;

styrke lokal immunitet

beskyttelse mot infeksjoner og betennelser;

Vitamin E (tokoferol)

Kraftig antioksidant. Det senker aldring, glatter rynker, nærer huden. Mye brukt i kosmetikk.

Vitamin F (linolsyre, omega-6)

Godt gammelt middel for å helbrede sår, bli kvitt betennelser på huden - selv den mest ømme og følsomme (hos nyfødte). Vitamin F-mangel manifesteres av en akutt reaksjon av huden mot temperaturvariasjoner - alvorlig tørrhet, peeling, mikroinflammasjon.

Dette stoffet er mye brukt i ernæringsmessige og barns kremer, spesielt relevant i den kalde årstiden.

K-vitamin (menakinon)

Styrker veggene i blodårene, forbedrer sirkulasjon og mikrosirkulasjon. Det første tegn på mangel er edderkoppen på ansiktet. Ved optimal dosering reduseres rødhet og rosacea.

Vitamin N (lipoic acid, thioctic acid)

Det er ofte en del av skjønnhetsprodukter, siden det er en antioksidant, og i kombinasjon med andre fighters med frie radikaler, skaper en synergistisk effekt. For bruk i kosmetikk er det viktig at liposyre er aktiv i både vandige og fete miljøer, i motsetning til vannoppløselig vitamin C og fettløselige vitamin E.

Som en kraftig antioksidant kan dette stoffet virke som en slags konserveringsmiddel i sammensetningen av et kosmetisk produkt.

Med mangel på liposyre blir prosessen med glykering forbedret - limer fibrene av kollagen og elastin, som frarøver huden av elastisitet. Og omvendt: Med en tilstrekkelig mengde av dette stoffet, reduseres aldringsprosessen.

Vitamin N inkluderer i rettsmidler:

for å behandle akne og post acne;

sol og etter solbrenthet;

foryngende og nærende.

Vitamin P (rutin, citrin C-kompleks, bioflavonoider)

Inkludert i de samme produktene som den berømte vitamin C, har en lignende effekt. Vitamin P-mangel er også manifestert av det vaskulære nettverket, så stoffet brukes ikke bare i anti-aging rettsmidler, men også i kosmetikk for behandling av rosacea.

Vitamin PP (nikotinsyre, niacin)

De beste vitaminer for hudproblemer

Akne, fet hud - A, Gruppe B, C, E.

Hudtørrhet - A, B, C, E, D, F, N, PP-grupper.

Cuperose (edderkoppårene i ansiktet) - C, K, R.

Hud aldring - A, B, C, D, E, F, K, N, P, PP grupper.

Metoder for å levere vitaminer til huden

med mat som vi forbruker daglig;

i sammensetningen av vitaminkomplekser og kosttilskudd;

i sammensetningen av kosmetikk med formler basert på vitaminer (oftest er det kremer og serum);

ved hjelp av kosmetiske injeksjoner, som mesoterapi og biorevitalisering.

Vitaminer er nødvendig for huden, lider av utslett, tørrhet, rosacea og tidlig aldring. © iStock

Riktig ernæring

Det er ikke ved en tilfeldighet at helsetilstanden dømmes av fargen på ansiktet. Kroppens indre prosesser kan ikke påvirke tilstanden til det største organet i menneskekroppen - huden. En av de grunnleggende forholdene til skjønnhet - god helse.

De viktigste komponentene i skjønnhetsdietet:

fargerike frukter og grønnsaker for minst fem porsjoner per dag (vitamin A, C);

moderat, men obligatorisk forbruk av vegetabilske oljer (E);

frokostblandinger (gruppe B) og nøtter (E, gruppe B);

fermenterte melkeprodukter (noen vitaminer fra gruppe B og K syntetiseres av sunn intestinal mikroflora).

Vitaminkomplekser og kosttilskudd

Det er praktisk å få en daglig dose vitamin i en kapsel, og det viktigste pluss av vitaminpreparater er den optimale bruksmåten.

På den annen side forblir spørsmålet om biotilgjengelighet åpen: vil preparatet deklarert på pakken falle inn i blodet og derfra til de organene som trenger det? Fra dette synspunktet er naturlige produkter sikrere. De er imidlertid ikke alltid rike på næringsstoffer.

Det er kjent at innholdet av vitaminer direkte avhenger av perioden og betingelsene for lagring av grønnsaker og frukt, jorda som gaver av naturen vokste, mengde og kvalitet av gjødsel.

I en livsstil er den moderne mannen radikalt forskjellig fra sine forfedre, han trenger betydelig færre kalorier og mat generelt. Derfor ble det medisinske samfunnet forvirret av "reformatting" av vitaminer til tabletter og kapsler. I tillegg til etableringen av funksjonelle produkter beriket med forbindelser som er nødvendige for kroppens normale funksjon.

Kompleks av de viktigste vitaminene til huden - A, C, E. © iStock

Nå er det dessverre nesten umulig å få det optimale settet av næringsstoffer fra mat. Derfor utelukker et balansert kosthold ikke inntaket av vitaminkomplekser. Produsenter utvikler produkter for å løse en rekke problemer, inkludert de som er relatert til hud og hår, og ta hensyn til kompatibilitet av komponenter for deres største effektivitet.

Kosmetiske produkter

Kremer og seromer mettet med vitaminer for noen år siden forårsaket skepsis. Det ble antatt at de ikke kunne trenge inn i epidermis for å delta i prosesser med respirasjon, ernæring, rensing, helbredelse, reparasjon av celler.

Hvor effektiv er vitaminbasert kosmetikk?

I motsetning til de vitale stoffene vi får fra mat, virker de vitaminer som finnes i kosmetikk nøyaktig - i området der du brukte krem ​​eller serum. Så hvorfor ikke dra nytte av huddoping? For eksempel eliminerer produkter med vitamin C etter en uke med påføring den kjedelige hudfarge, og etter en måned eller annen blir huden jevnere og mer jevn.

Vannløselige og fettløselige vitaminer er ganske vanskelig å kombinere i ett middel, så de mest populære i kosmetikk, vitamin C og E er ekstremt sjeldne i en flaske.

Gjennomgang av kosmetikk med vitaminer

masker

Beroligende mineralmask, Vichy - betyr på grunnlag av vitamin B3 lindrer og myker huden, nærer med fuktighet, gjenoppretter mineralbalansen.

Hydrerende B5 Masque regenererende maske, SkinCeuticals, med vitamin B5 og hyaluronsyre intensivt fuktighet, eliminerer følelsen av tetthet og tørrhet, gir et strålende, godt preparert utseende.

kremer

Rénergie-linjen, Lancôme, som en av de aktive ingrediensene, inneholder et kraftig vitamin E-vitamin som reduserer aldringsprosessen i huden, glatter rynker, forynker huden.

Linjen av Redermic C-produkter, La Roche-Posay, er utviklet for forskjellige hudtyper, men den viktigste anti-aging ingrediensen av disse produktene er høy konsentrasjon vitamin C. Kremer reduserer rynker betydelig, øker hudens elastisitet, styrker det, forbedrer hudfarge.

RevitaLift, L'Oréal produktlinje er designet for moden hud. De viktigste aktive ingrediensene er pro-retinol A (et derivat av vitamin A) og fibroelastyl. Komplekset av aktive ingredienser aktiverer sin egen antioksidant beskyttelse av huden, forhindrer utseendet på rynker og jevner ut de som allerede er på vei.

Age Expert-serien, L'Oréal Paris, korrigerer rynker, gjenoppretter hudens elastisitet, strammer ansiktskonturen med retinopeptider - pro-retinol A i kombinasjon med peptider.

Vitaminer for ungdom og skjønnhet i ansiktet ditt

Vakker hud er et tegn på ungdom, velpleid og god helse. Vår derma er som et visittkort. Derfor er det viktig å ta vare på henne. Vitaminer for ansiktshud vil bidra til å oppnå de ønskede resultatene. Lær mer om næringsstoffer og deres kilder i artikkelen.

Hvilke vitaminer trenger du?

"Vi er det vi spiser" - kjent uttrykk? Dette er helt sant. Akkurat som med uttrykket "resultat på ansiktet." Hvis du spiser overveiende junk mat, unntatt vitaminer fra kostholdet for skjønnhet i huden, så vel som negler og hår, så vil helse snart mislykkes. Og det vil påvirke utseendet betydelig. Og du kan glemme dermisglød, godt preparert hår, negler, etc.

California Gold Nutrition, Kollagen UP 5000, Kollagenpeptider, Avledet fra Marine Kilder + Hyaluronsyre + Vitamin C, 7,23 oz (205 g)

Derfor spiller bruk av næringsstoffer (i mat og preparater) en betydelig rolle for huden. Når kroppen får nok vitaminer som er gunstige for ansiktets hud, er derma fornøyd med følgende resultater:

 • sunn hud;
 • glatthet, elastisitet;
 • normalisering av talgkjertlene;
 • restaurering av hormonbalanse
 • senker aldringsprosessen.

Interessant! Alle vitaminprodukter som er beregnet på huden, virker målrettet på hudens dermis og på hele kroppen.

Alle vitaminer og mineraler gir et verdifullt bidrag til vår helse og skjønnhet. Men etter å ha oppdaget problemer med epidermis, vær særlig oppmerksom på stoffene som trengs av huden (se tabell 1).

Tabell 1. De beste vitaminer for huden

Etter å ha studert hvilke vitaminer som trengs for huden, bør du undersøke hver dag. Dette vil bidra til å oppnå de ønskede resultatene uten ubehagelige konsekvenser.

Se videoen om hvilken hud vitaminer er nødvendig for ansiktet:

Høy næringsstoffer for dermis

Finn ut hvilke vitaminer som er gode for huden, det er tilrådelig å finne ut kildene til disse næringsstoffene. Det er så mange produkter tilgjengelig rundt at de inneholder viktige vitaminer for hudhelse (se tabell 2).

Tabell 2. Det beste for ansiktet hud vitaminer og mineraler i matkomponenter

Omega 3 er rik på linolje og sjømat. Alfa-liposyre er funnet i store mengder i mat av vegetabilsk opprinnelse.

Mat naturlige vitaminer er effektive for å forbedre ansiktets hud. Det anbefales å bruke produktene fra tabell 2 daglig, kun i moderate mengder.

De beste forberedelsene til dermis

Preparater med vitaminer for huden har en kraftig effekt på stoffskiftet i kroppen, som har en gunstig effekt på ansiktets og kroppens hud. Et utvalg av høy kvalitet og effektiv for huden på komplekset av vitaminer med beskrivelse og priser, vil bidra til å bestemme kjøpet.

aevit

Aevit kapsler 200 mg N20

Aevit er tilgjengelig i myke kapsler. Inneholder en tilstrekkelig mengde A og E - vitaminer er ideelle for sunn hud. Billig stoff fyller lager av retinol og tokoferol i kroppen, som bidrar til alle prosessene. Utnevnt til voksne og barn over 14 år.

Det tas på 1 tablett om dagen i 20-40 dager. Et andre kurs utføres i 3-6 måneder.

 • pris;
 • behagelig å ta;
 • rask handling
 • mulige bivirkninger (for allergier);
 • kontraindikasjoner (les instruksjoner).

Opprinnelsesland: Russland. Prisen på apoteket starter fra 21 rubler per pakke - gi råd til de som leter etter budsjett vitaminer for å forbedre hudens tilstand.

Revalid

Revalid-Teva, caps. N30

Revalid er tilgjengelig i tabletter på 30 og 60 stk. Hver kapsel inneholder alle vitaminer som er viktige for skjønnheten i ansiktets hud. Også stoffet er aktivt i veksten av hår og negler.

Godta for å motta en tablett 3 ganger daglig under måltider. Kurs: 60 til 90 dager.

 • gjennomsnittlig kostnad;
 • høy effektivitet;
 • praktisk å drikke.

Vesentlige mangler er identifisert. Produktanmeldelser er for det meste positive. Negativ tilbakemelding er igjen av de forbrukerne som ikke har følt effekten.

Den laveste prisen som er fastsatt i apoteket - 371 rubler. Land: Israel.

Vitrum Beauty

Vitrum Beauty, kategorien. p.p.o. N30

Vitrum Beauty er et vitaminkompleks designet for hud- og helkroppshelse. Tilgjengelig i tabletter for voksne over 18 år. Hver kapsel inneholder alle vitaminer og mineraler som en person trenger.

Ifølge forbrukernes vurderinger er dette et effektivt stoff. Under kurset forbedrer tilstanden av helse, immunitet, fysisk og mental aktivitet øker. Og viktigst, dermis blir sunt, rent og strålende. Som en minus er det mulig å merke til mulig tilstedeværelse av en bestemt lukt.

Ta et multivitamin er bedre for 1 kapsel per dag etter måltider. Opptaksdato diskuteres med legen.

Komplekset kan kjøpes fra 401 rubler per pakke med 30 stk. Opprinnelsesland: USA.

Complit Shine

Complit Shine-fanen. N30

Komplivit Shine - disse er vitaminer for kvinner for å forbedre huden. Legemidlet legger også i orden hår og negleplater. Med andre ord, det nødvendige verktøyet for det rettferdige kjønn.

Drikkepiller anbefales etter eller under et måltid. 1 tablett per dag. For å føle det synlige resultatet må du drikke hele kurset - 30 dager.

Ulempene inkluderer bare tilstedeværelsen av kontraindikasjoner.

Kostnaden for multivitaminer starter fra 342 rubler. Land av vitaminer for hudutstråling: Russland.

Solgar hud, hår og negler

Solgar, hud, negler og hår, MSM forbedret formel, 120 tabletter

Solgar er et amerikansk merke som har eksistert på markedet for helseprodukter i over 60 år. Produsenten har en hel rekke forskjellige produkter - inkludert vitaminer for vakker hud.

 • fordelaktig emballasje;
 • pålitelig import produsent;
 • forbedret formel.
 • allergiske reaksjoner er mulige.

Produktet er bedre å kjøpe hos Iherb - her er gunstige vilkår for kjøp. Tilbringe kurset skal være innen 60 dager. Det tas i to kapsler daglig.

Kostnad: fra 1118 rubler.

Aekol

Aekol er en billig løsning for vevregenerering. Inneholder A, E og K. Vitaminer i olje for hudregenerering brukes aktivt i kosmetikk. Produktet legges til masken, fløten etc.

 • effektivitet;
 • pris;
 • brukervennlighet.
 • lang absorbert i lagene av dermis;
 • kan plette klær.

Kostnaden for billig farmasøytisk olje starter ved 84 rubler. Land - Russland.

Revivona

Revivon er tilgjengelig i kapsler på 30 stk per pakke, som hver inneholder en rekke næringsstoffer som støtter vakker og sunn hud. Ta stoffet for å forhindre og gjenopprette dermis, neglelakk og hår.

Voksne er foreskrevet en tablett 1-2 ganger om dagen. Barn og ungdom - 1 kapsel daglig.

 • tillatt for gravide og barn;
 • akseptabel pris;
 • synlig resultat.

Ulempene inkluderer den mulige reaksjonen av en allergisk natur.

Produsent - Østerrike. Prisen på det farmasøytiske preparatet - fra 363 rubler.

Lady's Formula

Dame formel for hår, hud og negler - Styrket formel, tabletter (60 stk.)

Ladys formel er et kvinners multivitamin, en gunstig effekt på ansikts og kroppens dermis, negleplater og hår. Sammensetningen er utviklet av kanadiske eksperter. Formelen er målrettet for den kvinnelige kroppen.

Effekten observeres på kortest tid. Legemidlet har en stor mengde positiv tilbakemelding. Av minusene er det bare den høye prisen - fra 724 rubler per pakke med 30 kapsler.

Trenger å drikke vitamin drage kurs - 30 dager. Godkjent 1 kapsel per dag.

Interessant å vite! Ledis formel, i tillegg til alle andre egenskaper, øker kvinnelig libido.

Perfectil

Perfectil, caps. N30

Perfectil - multivitaminer med høy handling, som sterkt påvirker tilstanden til hud, hår og negler.

De viktigste fordelene i produktets sammensetning og dens effektivitet. Ubetydelige ulemper inkluderer kostnaden og mulige bivirkninger i form av allergier.

Det anbefales å drikke produktet i 30 dager, 1 kapsel per dag. Gjentakelse utføres etter samråd med en spesialist.

Kostnaden for perfeksjon er stilt fra 620 rubler. Opprinnelsesland: Storbritannia.

Alle vitaminer som er oppført for ansiktshud, er for det meste positive anmeldelser. Og hvilke vitaminer for ansikts hud å ta er opp til deg.

Viktig informasjon! Ikke bruk legemidler på tom mage!

Ekstern bruk av vitaminer

Oppnå rensing, restaurering og sunn hudfarge enkelt og ved hjelp av ekstern bruk av vitaminer - hjemmelagde masker.

For akne

Forberede masken for akne, klargjør følgende komponenter:

 • Hør mel - 2 ss. l.;
 • sink salve - ert;
 • Vitamin A - 1 kapsel.

Bland alle ingrediensene og bruk den resulterende massen på ansiktet etter rensing med skrubbe. Etter 10-15 minutter, vask av.

Anti-aging effekt

Utmerket for ungdommelige ansikts vitaminer i oljekapsler. De er billige og svært effektive.

 • A og E - en kapsel hver;
 • 1 ts. Olivenolje (eller annen vegetabilsk) olje;
 • 1 ts. honning;
 • 1 ts. aloe juice;
 • havregryn - 1 ss. L.

Påfør en homogen masse av alle komponenter for å rense huden. Hold i 10 minutter. Maksimum - 15 minutter.

For fet hud

Å normalisere sebaceous kjertlene vil hjelpe følgende sammensetning:

 • 1 ss. l. gul leire + litt varm grønn te for dyrking;
 • aevit - 1 kapsel;
 • en dråpe mandarin eterisk olje;
 • hakket havregryn.

Alle komponenter kobles sammen. Mask for å tåle 15 minutter.

For tørr dermis

Masken på følgende produkter vil bidra til å fukte tørr hud:

 • 1 ss. l. tykk rømme;
 • 1 ts. aloe juice;
 • Aekol - 15 dråper;
 • 1 ts. vegetabilsk olje;
 • rå eggeplomme.

Masken er alderen i 15 minutter, deretter vasket av med varmt vann og matet med vanlig krem ​​til daglig bruk.

Mot pigment flekker

Lyser dermaskarmen fra følgende ingredienser:

 • 1 ss. l. hvit leire + kamille te for avl;
 • 15 dråper sitronsaft;
 • et par dråper tea tree eter;
 • 5 dråper vitamin E.

Leire skilt til konsistensen av tykk krem. Den kombinerer med de andre komponentene og påføres ansiktet i 15 minutter.

Alle masker brukes ikke mer enn to ganger i uken, i løpet av 1 måned.

Mangel på næringsstoffer til huden: symptomer

Avitaminose er lett å beregne. Dette indikeres av en rekke symptomer:

 1. Inflammatorisk prosess. Akne, akne og andre utslett er et sikkert tegn på mangelen på mest betydningsfulle vitaminer og mineraler.
 2. Tørrhet, peeling. Skiltene angir mangel på vitamin A, E og C i kroppen.
 3. Overdreven sebum. Overdreven oljeaktig derma snakker om mangel på B-vitaminer.
 4. Rødhet, mørke flekker - de sier om fraværet av antioksidanter i kroppen.
 5. Dermatologiske sykdommer. I dette tilfellet behandles og tar multivitaminer foreskrevet av en lege.

For å unngå symptomene ovenfor anbefales det sterkt at du regelmessig bruker vitaminer som er nødvendige for huden.

Flere Artikler Om Typer Acne