Kosmetologer liker å gjenta om hovedreglene for sunn hud: rensing, fuktighet og ernæring. De er like trengte av alle hudtyper, men noen ganger, selv med god ekstern omsorg, oppstår det problemer. På våren ser mange kvinner - både unge jenter og modne damer - at huden kan bli dekket med røde flekker, det tørker og til og med klør. Selv om dette problemet, som løsninger, er universelt (for både menn og kvinner) og ikke avhenger mye av kjønn.

Hva skal jeg gjøre?

Det avhenger av årsakene til peeling, fordi sykdommen kan være av kosmetisk natur, og kan være et symptom på alvorlige interne brudd.

Det er imidlertid nødvendig å ta skritt for å eliminere defekten: En liten rødhet blir raskt til et tørkested som aktivt flager og vokser, eller fargen blir mer intens og merkbar.

Fra en lett defekt vokser problemet til universelle proporsjoner, ødelegger stemningen og senker selvtilliten. Og her, uten langvarig behandling og hjelp fra spesialister, er det nesten umulig å takle.

Hvorfor florer huden på ansiktet av?

Oppdatering av epidermis (topplag av hud) skjer regelmessig. Peeling er et visuelt tegn på at de gamle cellene av en eller annen grunn ikke hadde tid til å "forlate":

 • enten nye er raskt delt,
 • enten lagrer gamle lag sakte av.

Regelmessige kosmetiske prosedyrer (de enkleste peeling og skånsom rensing) bidrar til å takle problemet og lette prosessen med celleutskifting. Men på grunn av interne feilfunksjoner kan det bare ikke behandles å behandle behandlingsprosedyrene.

På våren flager ansiktets hud og rødmer av flere grunner:

 • cellefornyelse begynner å skje i et akselerert tempo;
 • rødhet og tørkesteder kan være allergiske;
 • sesongmessig utslett i noen hudsykdommer (dermatitt, eksem, psoriasis).

I det første tilfellet vil et kompleks av kosmetiske prosedyrer være nødvendig, i andre tilfelle, spesielle midler som foreskrives av en lege (antiallergiske tabletter og beroligende salver).

Behandlingen av hudsykdommer vil kreve hjelp av en hudlege for å forsiktig løse problemet uten å forverre hudtilstanden.

I noen sesonger reagerer huden dårlig på:

 • uregelmessig omsorg;
 • feil utvalgte kosmetikk;
 • tørking dekorative kosmetikk;
 • plutselige endringer i temperatur, kald og svingete;
 • mangel på vann i kroppen;
 • tørr luft, overskytende direkte sollys;
 • dårlig kvalitet eller ubalansert ernæring;
 • mangel på vitaminer og sporstoffer;
 • svekkelse av immunforsvaret, nervespenning og stress.

årsaker

Jeg vil fortelle deg litt mer om noen av grunnene til at vi ofte forsømmer.

Om ernæring og helse

Du kan fortelle mye om dårlige spisevaner (brus, salt og søt snacks, pickles, røkt kjøtt og delikatesser), men de fleste påvirker kroppen på slike måter:

 • fjerner væske fra celler;
 • skaper en ekstra belastning på fordøyelseskanalen (mage, bukspyttkjertel, tarm);
 • kompliserer arbeidet i leveren og urinsystemet.

Alt dette fører til at kroppen omfordeler krefter og sender mindre nyttige stoffer til huden.

I enkelte sykdommer kan mangelen på å følge et kosthold, fremkalle ikke bare utslett, men også andre alvorlige funksjonsfeil i kroppens arbeid. For relativt friske mennesker kan dette være en test under stressetider og med sesongmessig svekkelse av forsvarsmekanismer.

Røyking, kaffe og alkohol har en lignende effekt. Dehydrering påvirker ofte nybegynnere fitness elskere.

Om omsorg og vær

Det er fortsatt folk som foretrekker å bruke såpe til vask og for peeling av en blanding av salt og brus.

 • spesielle hypoallergen fuktighetskrem,
 • og i voksen alder - hyaluronum i alle former og former, for å gjøre ansiktet minst litt yngre og rynker - ikke så dypt.

Selv fet hud blir tørr og peels av fra et slikt budsjettrensing, men kviser og greasiness reduseres ikke. Forgjeves tørr hud og alkoholholdige midler.

Solen, air condition, vind og kulde er fiender av en sunn epidermis, hvis det er for mange av dem. Disse værforholdene må balanseres med beskyttelsesmidler.

Hvis du ofte flyr fly, jobber på et kontor med tørr luft, bruker du regelmessig fuktighetsgivende og ekspresjonsverktøy (nå er det veldig morsomme og komfortable engangs masker på uvevd basis og forfriskende spray for huden basert på termisk vann).

I skjønnhetssalongen

Fra problemene med peeling og hjelpe deg med fagfolk. Blant deres rike arsenal er det:

Peelings (ultralyd, maskinvare), basert på fruktsyrer - de fjerner det øverste keratinske laget av huden, akselererer cellefornyelse og forbedrer ernæringen;

Hyaluronsyre - denne komponenten forårsaker ikke allergier og fukter på mobilnivå, og etterfyller den naturlige strukturen. Slike teknikker inkluderer peeling og masker med hyaluronsyre, injeksjonsteknikker (mesoterapi, biorevitalisering), som ikke bare fukter, men også forynker.

Effektiviteten av salongpleie avhenger av hvor nøye du ser etter deg selv i hverdagen, om det er nok hjemmeprosedyrer. Hvis en kosmetolog er bevist, bør du periodisk være interessert i hans mening, hvordan huden din endres, og hva som betyr at det vil bidra til å støtte din ungdom og helse. Dette vil tillate deg å oppdatere sminkeposen i tide og bruke virkelig nyttige produkter.

Hjemme

Nyttige rettsmidler for peeling kan brukes uavhengig som forebyggende tiltak eller regelmessig pleie. Perfekt fuktighet masken av meieriprodukter som inneholder honning, agurk eller agurk juice, egg (vaktel kan), vegetabilsk olje.

Plukk opp slike sammensetninger, der det ikke er noen allergiske komponenter, ukjente ingredienser, forprøving på albuens skur.

Eksempler på raske og effektive masker nedenfor:

 • Bland 1 ss. fett hytteost og 1 h. l. honning, legg til melk til en pasty konsistens, bruk en maske i 15 minutter, og skyll deretter forsiktig med varmt vann.
 • Lag en bananpuré av 1 frukt, bland 1 ss. vegetabilsk olje (helst olivenolje), bringe til en homogen tilstand. La på i 15-20 minutter, skyll deretter.
 • Linfrø har gode fuktighetsgivende og rensende egenskaper. 1 ss. tørre frø må kokes til grøtstaten, og når det er litt kult, legg til 1 ss. jojoba olje Smør problemområdet, og fjern etter 3-5 minutter forsiktig rester.
 • 1 kylling (eller 2 vaktel) rå egg blir ristet og tilsatt havremel og olivenolje (1 ss). Omhyggelig omrøring av alle ingrediensene, gjelder for huden. Vask av blandingen etter 15-20 minutter.

Naturlige vegetabilske oljer (mandel, kakao smør, macadamia, argan, fersken) er også blant de populære skjønnhetstrendene. Påfør dem daglig på renset hud (til behandling) og 1-2 ganger i uken med en tendens til tørrhet. Overskudd kan bli slettet med et serviett etter en halv time.

En ansiktsmassasje vil være nyttig for å forbedre blodsirkulasjonen og ernæringen - ideelt sett kan du se ut som spesielle økter til en skjønnhetspleie, men hjemme kan du gjøre en lysmassasje i 2-3 minutter, patting, strøk og litt klemme kinn, panne, hake.

I stedet for produksjon

Huden er et ømt og følsomt organ som signalerer til oss om problemer. Hvis du har forsømt helsen din i lang tid, så gjør deg klar for en lang "payoff" i form av omsorg og behandling.

På risiko for flakket hud kan være mange - på grunn av predisposisjon, mangel på skikkelig omsorg og rensing, sykdom. Men tørrhet og flak er ikke en evig diagnose, det er mulig og nødvendig å bekjempe dem. Og tro meg, resultatet er verdt det!

Hvorfor huden på et ansikt er skallet

Kjære lesere, huden på ansiktet er vanligvis den første som svarer på sykdom, stress, søvnmangel. Om vinteren flager det ofte til og med helt friske mennesker, og i denne kalde årstiden prøver jeg å drikke minst 2,5 liter vann. Så snart jeg glemmer væsken, kan det forekomme små flak. Jeg la også merke til at huden skiller seg av, hvis du ofte bruker skrubbe. Likevel er det bedre å gjøre det 1-2 ganger i uken, ikke mer.

Men peeling av huden kan virke ikke bare om vinteren og med mangel på væske. Denne funksjonen sier ofte at kroppen mangler vitaminer og sporstoffer. Og hvilke? Og hvorfor kan ellers huden i ansiktet skille av og hva skal gjøres for å forbedre tilstanden sin? Dette vil fortelle oss legen til den høyeste kategorien Evgeny Nabrodova. Gi henne ordet.

Hei, lesere av Irinas blogg! I dag vil vi diskutere et emne som er relevant for mange mennesker - peeling av huden på ansiktet. Som Irina har korrekt notert, florerer huden på ansiktet ofte om vinteren, når luften i rommet er tørr, og å lufte ut i beste fall en gang om dagen. Mest av alt, følsom hud lider, som reagerer skarpt på eksterne faktorer. Og du trenger virkelig å drikke minst 2-3 liter vann om dagen. Uten væske blir vevet eldre og tørre veldig raskt.

Men hvis det ikke er noen alvorlige helseproblemer, og peeling er forårsaket av de særegne i været, ved hjelp av hjemme og profesjonell betyr det at du ganske enkelt kan håndtere dette problemet. Først vil jeg fortsatt snakke om skjulte og åpenbare sykdommer som kan hoppes over hvis du ikke tar hensyn til hudens avskalling i ansiktet.

Peeling av huden som tegn på sykdom

Hvis du har hud på ansiktet ditt, må du se etter årsakene til dette bruddet. Her er de viktigste sykdommene som kan bli ledsaget av betennelse og flaking av vevet:

 • allergisk dermatitt;
 • seborrheisk dermatitt;
 • seborisk eksem;
 • kontakt dermatitt;
 • soppinfeksjoner;
 • ulike former for lav;
 • beriberi.

Det er umulig å ignorere rødmen og peeling av huden på ansiktet. Dermed signalerer kroppen og ber om hjelp. Sett deg ned og tenk på hva slike endringer kan være forbundet med? Jeg vil fortelle deg litt om manifestasjoner av sykdommer som tørrhet av vev kan knyttes til.

Allergisk dermatitt

I dag møtes du sjelden en person som ikke ville være allergisk mot mat, drikke, medisiner eller pollen. Allergisk dermatitt er mest vanlig hos barn, men også i voksen alder, blir de ofte forverret etter kontakt med et allergen.

Kvinner flager ofte huden under øynene når du bruker en ny mascara som inneholder noen allergiske komponenter. Umiddelbart etter påføring begynner øynene å vanne, og etter noen timer kan områder med utslett og små skalaer oppstå på rødhetsstedet.

I tillegg til slaktkropp, er sterk avskalling av ansiktets hud forårsaket av kosmetikk, hvilket vev reagerer med hyperaktivitet i immunsystemet (huden er et stort immunorgan). Betennelse, kløe og skjellende flekker på huden er en defensiv reaksjon av kroppen. Det oppstår som svar på kontakt med et allergen eller en irriterende komponent.

Allergisk dermatitt i ansiktet kan forekomme ikke bare på kosmetikk, men også på mat, bytte tannkrem, ta medisiner. Etter å ha tatt et antihistamin, reduserer allergi symptomer vanligvis.

Hvis du mistenker utviklingen av atopisk dermatitt, konsulter lege. Du må passere blodprøver og identifisere allergener nøyaktig. Unngå kontakt med dem, du kan forhindre flak av huden i fremtiden.

Seborrheic former for dermatitt og eksem

Seborrheisk dermatitt kan være komplisert ved seborrheisk eksem. Sykdommen utvikler seg på grunn av økning i mengden sebum og endringer i talgkjertlene. I seborrheiske hudsykdommer er huden på pannen og i templets område vanligvis flakket, og skarpe lesjoner kan også dukke opp på vingen av nesen. Samtidig blir vevet rødt, og det vises ofte en liten kløe. Sykdommen begynner med utseendet på små, skumle knuter som fusjonerer med hverandre og danner plakk med fettskalaer.

Når seborrheisk eksem ofte påvirker øyelokkene med utvikling av blefaritt, begynner huden rundt øynene å skrelle, vekter og smertefull revner. Noen dager etter sykdomsutbruddet kan en sekundær infeksjon bli med, noe som fører til utvikling av konjunktivitt.

Kontakt dermatitt

Kontaktdermatitt kan utvikles hos kvinner og menn. Den viktigste årsaken til sykdommen er mekanisk, kjemisk eller termisk vevsirritasjon. Årsaken til hudens hud på ansiktet hos menn, er ofte bruk av rakorer av lav kvalitet, som ikke glir og riper på huden. Dermatitt kan også utvikles på grunn av bruken av barberprodukter og andre kosmetiske produkter.

En av vennene mine har veldig følsom hud. Men overfølsomhet manifesteres nettopp av mekanisk irritasjon. Man har bare å røre ansiktet med en uberørt kinn eller noe hardt, da huden klør og flager. For det første vises små røde flekker hovedsakelig rundt munnen, og etter noen timer blir de dekket av skalaer. Disse er manifestasjoner av kontaktdermatitt.

Svampesykdommer

Svampesykdommer påvirker ikke ofte ansiktets hud. Men hvis mycosis utvikler seg på dette stedet, kan det lett forveksles med manifestasjoner av andre hudsykdommer. Derfor, i tilfelle av vedvarende peeling av vev, anbefales det å gjennomføre en omfattende diagnose, som også inkluderer tester for sopp. Vi snakket mer detaljert i artikkelen Hvordan behandle spiker sopp.

Berør ansiktet

Lichen er en vanlig hudsykdom, som preges av utseende av skjellende flekker på ansikt og kropp. De viktigste årsakene til sykdommen er virus og sopp. Det antas at personer med nedsatt immunitet nylig har blitt utsatt for alvorlige smittsomme sykdommer og er utsatt for stress i risikogruppen for forekomst av herpes.

Når pityriasis, som ofte oppstår på bakgrunn av seboré og som følge av infeksjon gjennom generelle hygieneprodukter, vises runde rosa flekker på jevn hud i hodebunnen og panneområdet. Kløe er vanligvis fraværende.

Den vanskeligste behandlingen for ringorm (trichophytia). De kan bli smittet fra syke dyr og mennesker gjennom husholdningenes kontakt. Frata påvirker hodebunnen, peeling kan passere på ansiktets hud.

beriberi

Med mangel på vitamin A-, E-, C- og B-vitaminer blir huden på ansiktet tørt og flakket. Samtidig kan andre tegn vises:

 • liten kløe i huden;
 • rødhet i ansiktet;
 • sprøtt hår og negler;
 • boller i hjørnene av munnen;
 • tendens til SARS, redusert immunitet;
 • irritabilitet, nervøsitet;
 • tretthet, ikke forbundet med overarbeid, men oppstår uten tilsynelatende grunn.

For å identifisere mangel på vitaminer, kan du bruke laboratoriediagnostikk. Hvis du ikke har nok næringsstoffer, anbefales det å drikke multivitaminpreparater (som foreskrevet av lege) og sjekke arbeidet i mage-tarmkanalen. Noen ganger utvikler avitaminose ikke på grunn av et dårlig kosthold, men på grunn av et brudd på absorpsjon av vitaminer i tarmen.

Andre årsaker til peeling hud på ansiktet

Det er andre årsaker til å peeling av huden på ansiktet, ikke relatert til sykdommer:

 • bruk av hardt vann for vasking;
 • hyppig bruk av såpe;
 • substandard ansiktsbehandling, bruk av kosmetikk som ikke passer til en bestemt hudtype;
 • bruk av aggressive midler for å exfoliere huden;
 • langvarig kontakt med ultrafiolett;
 • yrkesfare.

Her er vi med deg og funnet ut hovedårsakene til hudskalling. Å vite om dem, kan du bygge en hjemmebehandling for å forhindre ubehagelige konsekvenser av påvirkning av det ytre miljø og endringer i kroppens indre tilstand.

Hva skal jeg gjøre hvis huden skiller seg ut

Taktikken avhenger hovedsakelig av årsaken. For dermatoser (eksem, psoriasis), er antiinflammatoriske, antipruritiske legemidler, hormonpreparater og helbredende komponenter foreskrevet. Hvis legen oppdager mykose, foreskrive lokalt og inne i antimykotika. Seborrheisk dermatitt og eksem behandles med laser, kryo-massasje og innføring av gruppe B-vitaminer. Det er også veldig nyttig å slappe av på sjøen i sommermånedene, noe som hjelper mange for å unngå forverringer hele vinteren.

Men oftest blir ansiktets hud rød og flak på grunn av mangel på fuktighet eller feil omsorg. Jeg vil gjerne dele med deg enkle og tilgjengelige oppskrifter som vil hjelpe deg med å raskt ta ansiktet ditt i orden uten å besøke salongen.

Hvis du finner områder med skalaer og flekker, må du ikke prøve å eksfoliere det betente vevet! Peeling vil bare øke betennelsen! For 5-7 dager, glem alt aggressive prosedyrer. Bruk bare nærende, fuktighetsgivende og antiinflammatoriske midler.

Komfortabel vanntemperatur

En vanlig feil er å vaske bare med varmt eller kaldt vann. Noen mennesker utfører kontrasterende vask i nærvær av kontraindikasjoner (vaskulær svakhet, couperose). Hvis ansiktets hud er følsom, er det bedre å vaske med litt kjølig eller varmt vann, og ideelt - å erstatte vasken ved å tørke ansiktet med micellært vann eller en beroligende tonic med naturlig sammensetning. Deretter må du bruke den vanlige ansiktsrommet.

Hjem rettsmidler for peeling

Også i hjemmet kan du forberede anti-peeling og rødhet. Her er noen av de påviste oppskrifter:

 • bruk noen form for kosmetiske oljer, men sheasmør og organisk kokosnøttolje gjør det beste;
 • lage en nærende kremmaske basert på mykt smør, honning og noen dråper ferskenolje;
 • 1-2 ganger i uken, sett på ansiktet vekk av mykt svartbrød, som inneholder mange B-vitaminer og forsiktig eksfolierer vevet;
 • smelte en spiseskje honning i et vannbad og bruk på ansiktet, hold i 20 minutter, og skyll deretter av og påfør en fuktighetskrem eller kosmetisk olje til litt fuktig hud (du kan bruke babyolje);
 • tørk ansiktet ditt med avkok av kalkblomst, og bruk deretter fuktighetskremet.

Denne videoen vil hjelpe deg med å håndtere problemet med peeling og rødhet. Eksperter forteller hvordan å bli kvitt dette ubehagelige trekket ved hjelp av hjemmemetoder.

Farmasøytiske midler for peeling

Fra skreddersydde kosmetikk fungerer salve fra hudflak på Radevit ansikt godt. Produktet er egnet for både normale problemer og dermatitt, eksem og allergier. Radev lindrer betennelse og kløe, gir raskere healing og samtidig øker lokal immunitet.

Ikke dårlig fjerner betennelseskrem Bepanten. Det kan også brukes når overoppheting i solen, når peeling er en defensiv reaksjon på en termisk brenning. Denne kremen fra hudens avskalling på ansiktet kan brukes til barn og gravide.

Hvis huden din er betent, prøv Livredderbalsam eller Havtornhorn, som er rik på vitamin A. Forresten er det godt å bruke oljeløsninger av vitaminer A og E for alle typer peeling. De er bare uunnværlige i vintermånedene når kroppen mangler lys, varme, frisk hjemmelaget frukt og grønne.

Ikke glem viktigheten av ernæring for å bevare skjønnheten i huden. Kvinner er veldig nyttige å periodisk inkludere i sin diett linfrøolje, som er rik på vitaminer E og A, naturlige antioksidanter.

Prøv minst 2 ganger i uken å spise sjømat, alger. Ikke glem om fordelene med frukt og grønnsaker. Huden påvirkes negativt av søtsaker, en overflod av fett og enkle karbohydrater. Pass på å spise frokostblandinger som renser tarmene. Dette gjøres best av bokhvete, men hirse er kontraindisert for tarmbetennelse og kroniske sykdommer i mage-tarmkanalen. I stedet for melk, som ofte crêpes, drikker du fettfattig kefir, bedre tilberedt på melkesvamp. Hvis tarmene fungerer som en klokke, skinner huden også med skjønnhet og helse.

Sørg for å fuktige luften i rommet med en luftfukter eller en beholder med vann. Det er også viktig å regelmessig fjerne støv fra overflater med en våt klut.

Vær vakker og sunn! Husk betydningen av positive følelser og sport. Aktive bevegelser gir hormoner av glede og lykke, kjøre blod gjennom fartøy, inkludert de som nærer ansiktets hud.

Høyeste kategori lege
Evgenia Nabrodova

Min sjelfulle gave til i dag er Cecilia Bartoli - Casta Diva. Checheliya Bartoli - fantastisk mezzo-sopran. Hennes stemme er så ren, unik, så plastisk og fleksibel. Og hvor mye følelser og dybde er i musikken... Hør, jeg håper at du får ekte glede.

Skal huden på ansiktet - hva skal du gjøre først?

Peeling ansiktet - ved første øyekast kan et ufarlig, men ganske ubehagelig problem oppstå i alle aldre, hos menn og kvinner. Oftest er dette forårsaket av ekstern eksponering, men noen ganger viser hudens peeling en dermatologisk patologi. I slike tilfeller bør det klart forstås hvorfor huden på ansiktet flager, hva skal man gjøre og i hvilke tilfeller er det nødvendig å konsultere en lege.

Raskt overgang på siden

Hvorfor skreller huden på ansiktet?

Peeling av huden på ansiktet er prosessen med å akselerere løsningen av overflatelaget av huden, eller heller, av dens døde celler. Det skumle ansiktet ser stygg ut, mens et forsøk på å skjule peeling ved hjelp av tonale midler bare fokuserer oppmerksomheten på problemet. Kampen begynner med å finne ut årsaken som førte til peeling av ansiktets hud:

Tørr hudtype skyldes ofte genetiske faktorer. Tørr hud er svært følsom: Selv den minste irritasjonen fører til voldelig flak.

I slike tilfeller bør omsorgsprosedyrer velges nøye, og kosmetikk bør ikke inneholde alkohol og andre aggressive ingredienser. Ofte er tørr hud forårsaket av utilstrekkelig væskeinntak og svekkende mono dietter som fører til beriberi.

 • Værforholdene

Om vinteren flager huden på ansiktet på grunn av effekten av lave temperaturer og sterk vind. En viktig faktor for å tørke ut luften i rommet, og som følge av huden, er hele tiden på air condition. I dette tilfellet er peeling midlertidig og forsvinner i seg selv når provoserende faktorer elimineres og fuktighetsgivende midler blir tilsatt hudpleie. Imidlertid bør man ikke utelukke kald sensibilisering. Allergi for kaldt krever nøye undersøkelse av en allergist og omfattende behandling.

Ofte skjer hudflinging om sommeren i høytiden. Overdreven eksponering for solen, svømming i sjøen (saltvann tørker tørt huden) kan provosere en reaksjon på ansiktet og ødelegge inntrykk av en ferie.

 • Feil hudpleie

Avskalling av ansiktet skjer etter salongskalling, mens intensiteten av avvisning av hudlagene avhenger av konsentrasjonen av syre i avskallingsmiddelet og eksponeringsdybden. Varigheten og intensiteten til reaksjonens skjønnhetspleie fastsetter før prosedyren, slik at hudens avskalling for pasienten ikke blir en plutselig ubehagelig overraskelse.

Hjemme blir kvinner ofte misbrukt med scrubs og peels. Selv bruk av vanlig såpe for å vaske følsom hud og overdreven kraft når det gis huden kan føre til peeling av ansiktet. Ofte oppstår peelingreaksjonen ved bruk av kosmetikk som inneholder alkohol (etyl, salicylsyre) og lanolin, samt bruk av utløste eller lavkvalitets hudpleieprodukter.

For din informasjon: glycerin gir en midlertidig fuktighetskrem, med langvarig bruk i kremer huden oppstår overdrevenhet.

Dårlig omsorgstiltak påvirker ikke bare den mer delikate huden i ansiktet hos kvinner, det gjelder ofte menn. Vanligvis er huden på menns ansikt flaky på grunn av bruk av vanlig såpe under barberingen. Kombinasjonen av raser irritasjon og aggressive vaskemidler fører til kløe og utseendet av små flaky skalaer.

Huden på ansiktet er skallet bilde 2

 • Hudssykdommer

Begrensede områder av desquamation indikerer ofte en dermatologisk sykdom. Med hudsykdommer - psoriasis, eksem, seborrhea - peeling av huden er ofte ledsaget av alvorlig kløe og rødhet.

Det er ikke nødvendig å utelukke en allergisk reaksjon, i slike tilfeller kan ikke bare kosmetikk og andre eksterne produkter fungere som en følsomhet, men også matvarer og medisiner (både til ekstern bruk og ved langvarig inntak). I tilfelle av allergi, forekommer huden på ansiktsflakene og røddene, papler (noduler) og vesikler (bobler med væske) ofte.

Hudallergi er spesielt vanlig hos barn: En svak beskyttende funksjon av huden, et uformet immunsystem og en underutviklet fordøyelse kan provosere en sensibiliseringsreaksjon selv med den aller minste effekten av et allergen.

Huden er skallet - hva skal du gjøre først?

Korrigering av hudpleie bidrar ofte til å takle peeling, siden denne tilstanden ofte skyldes ekstern irritasjon. Ved peeling skal huden utelukke følgende:

 • Vask med såpe.
 • Gni ansiktet med et håndkle.
 • Alkoholbaserte pleieprodukter og utgått kosmetikk.
 • Lang opphold i et rom med klimaanlegg.

Skall huden på ansiktet - hva skal du gjøre og hvordan du kan unngå problemer? Enkle regler vil hjelpe ikke bare å takle peeling av huden forårsaket av ekstern irritasjon, men også for å hindre at det kommer tilbake:

 1. Vask med spesielle geler, som en siste utvei, nøytral såpe med fuktighetsgivende ingredienser i sammensetningen.
 2. Tør ansiktet ditt etter vask med et mykt håndkle eller serviett, blottingbevegelser.
 3. Vanlig bruk av fuktighetskrem eller tonics. For tørr hud er oljeholdige kremer perfekte (det enkleste betyr - barnekrem, petroleumjell), den fete basen forhindrer fordampning av fuktighet. For fet hud, velg en vannbasert fuktighetskrem for å unngå akne og andre hudproblemer.
 4. Bruk en skrubbe eller peeling med tørr hud ikke mer enn 1 gang i måneden. Hvis fet hud skiller seg ut i ansiktet, anbefales disse prosedyrene 1 gang i uken. Etter prosedyren er det nødvendig å bruke en fuktighetskrem.
 5. Revisjon av kosmetikk: Fjern alle produkter som inkluderer alkohol (etyl, salisylsyre) og lanolin.
 6. Regelmessig ventilasjon og luftfuktighet, spesielt i varmesesongen.
 7. Korrigering av drikkeregimet, inkludering i kostholdet av mer frukt og grønnsaker.
 8. Under ditt opphold utenfor bør du ha på seg et skjerf om vinteren og en lue om sommeren (dekker ansiktet mot direkte sollys).

Hva skal menn gjøre hvis huden på ansiktet flager av? Det viktigste - å bytte verktøyet som brukes når du barberer. Moderne kosmetologi tilbyr et stort utvalg av barberingsskum og etterbearbeidingskrem som ikke bryter med vannbalansen og beskyttelsesfunksjonene. Vanligvis er slike produkter merket for tørr hud, for sensitiv hud.

Når er det tid til å gå til legen?

røde flekker på ansiktet flake og kløe bildet

Vi kan ikke utelukke risikoen for at flaking av huden forårsaket av noen sykdom. Du bør kontakte legen din i følgende tilfeller:

 • Peeling, varig mer enn 2 uker, underlagt overholdelse av alle regler for tilstrekkelig hudpleie;
 • Plutselig, uttalt peeling av huden;
 • Hvis huden på ansiktet skiller seg ut, vises rødt eller rødt flekker, kløe;
 • Det var purulente elementer som indikerer at infeksjonen ble tatt opp;
 • Peeling og kløe på huden hos små barn påvirker tilstanden deres (skarp, sov dårlig, noen ganger er det en liten temperaturstigning).

Peeling behandling i ansiktet - narkotika og effektive prosedyrer

Nøkkelen til å effektivt eliminere peeling av ansiktets hud - identifisere årsakene til tilstanden. Legen kan foreskrive følgende stoffer:

 • Bepanten, Panthenol - utmerket middel for å eliminere irritasjon og forhindre hudinfeksjon. Gjøre raskt huden mikroskader.
 • Antihistamin-tabletter (Suprastin, Tavegil, Claritin, Zyrtec) - deres mottak er kun tilrådelig for allergisk hudskalering. 3 generasjoner anbefales for voksne - Telfast, Hismanal (ikke føre til døsighet).
 • Hydrocortisone salve - eliminerer helt desquamation. Imidlertid begrenser dets sammensatte kortikosteroidhormon bruksvarigheten. Selv om hydrokortison praktisk talt ikke absorberes gjennom huden, bør denne salven ikke være mer enn 14 dager. Generell anbefaling: hormonelle virkemidler brukes bare i fravær av effekt ved bruk av andre kremer og salver.
 • Antibakterielle, svampeformede salver - brukes til peeling, fremkalt av en infeksjon i huden, brukes bare når legen foreskriver det.

Oppskrifter med honning (vask med vann og honning), masker med olivenolje og grønnsaker (gulrøtter, rå poteter), rydder huden med havregryn (hakkede havregryn brukes som mild skrubbe i stedet for morgenvask med såpe).

Peeling av huden er lett eliminert i skjønnhetssalongen ved hjelp av moderne hudpleieprosedyrer:

 • Peeling - fjerning av flakket lag av huden med sure preparater. Peeling agent (frukt syrer, melkesyre, salicylsyre eller trikloreddiksyre), dens konsentrasjon og frekvens av prosedyren avhenger av hudtype, alvorlighetsgraden av problemet.
 • Mesoterapi - intradermale injeksjoner av komplekse preparater, som inkluderer vitaminer, mikroelementer og hyaluronsyre. Samtidig oppnås effekten av fuktighet raskt og fortsetter i lang tid.
 • Biorevitalisering - effektiviteten av denne prosedyren er basert på hyaluronsyre fuktighetsgivende egenskaper. Injiseringer gir ikke bare hydrering, men forbedrer også det generelle utseendet av huden, utligner tonen og eliminerer aldersrelaterte endringer (rynker).

Valget av metoder for eliminering / behandling av ansiktsskalering og foreskriving av bestemte stoffer, spesielt hormonelle, er prerogativet til kosmetologen og dermatologen. Bare eliminering av årsaksfaktoren vil tillate å unngå utseendet av peeling foci i fremtiden.

Peeling av huden på ansiktet

Peeling av huden på ansiktet er et ganske vanlig og hyppig problem blant den svakere halvdelen av menneskeheten. For å få informasjon, hos menn er et slikt problem mye mindre vanlig, på grunn av at deres sebaceous kjertler virker annerledes enn hos kvinner. Derfor, kvinner, uansett alder, bør være mye mer oppmerksomme på tilstanden til huden deres.

Problemet med huden peeling på ansiktet kan være forårsaket av påvirkning av eksterne faktorer, og mulige interne forandringer i kroppen. Hva er de sanne årsakene til hudflinging? Hvordan bli kvitt ubehagelige symptomer når problemet er "på ansiktet"?

På grunn av hva huden begynner å skrelle av

Hovedårsaken er mangel på fuktighet. Den første følelsen av slik dehydrering, tetthet i huden, kløe og irritasjon. Røde flekker, små sprekker, slike synlige symptomer er svært vanskelig å skjule og skjule fra nysgjerrige øyne. Ved bruk av tonale midler for å maskere problemområder, viser det seg langt fra et estetisk utseende.

Kald vind, frost, direkte sollys, tørr luft i leiligheter, spesielt under oppvarmingstiden (hvis du ikke opprettholder optimal luftfuktighet i rommet), forverres kun dette problemet. Når de blir utsatt for disse faktorene, vil hudens peeling forstyrre alle, uavhengig av alder og hudtype. Prøv å dekke ansiktet ditt med et skjerf i sterk frost og vind, og om sommeren for å skjule ansiktet fra solen under hattenes overflate.

Og, selvfølgelig, ikke glem de negative miljøfaktorene som påvirker den generelle tilstanden til hele menneskekroppen.

Genetisk predisposisjon. Hvis du har naturlig tørr hud, oppstår dette problemet mye oftere. Dette antyder at huden først er utsatt for flaking. Imidlertid gir eierne av fet hud, peeling noen ganger mye trøbbel, og hvis du ikke tar noen tiltak, da med alderen, forverres dette problemet bare.

Det er nødvendig å ta vare på ansiktets hud i tilfelle av et slikt problem, husk at mangelen på riktig hygiene eller tvert imot, overdreven omsorg, grundig rensing, spesielt med varmt vann og såpe, tværtimot bidrar til å peeling enda mer. Dermed tørker det enda mer og rødhet og alvorlig irritasjon kan oppstå når du frarør beskyttelsesbarriens hud. Med dette problemet er det best å bruke rensemidler basert på fete oljer.

Årsaken - mangel på vitaminer

En annen viktig årsak til problemet med desquamation er mangelen på vitaminer i kroppen. Ifølge statistikken oppstår dette problemet oftest i perioden Beriberi, om våren eller om vinteren. Ta derfor et multivitamin som foreskrevet av lege, spis mer frukt og prøv å bruke en krem ​​for å fukte huden minst om morgenen og før sengetid.

I tillegg kan tørrhet, rødhet i huden, være forårsaket av plantepollen, visse matvarer eller matforgiftning.

Det er en annen grunn, det er ekstremt sjeldent, men det er fortsatt et sted å være - det er mindre riper, sprekker, sår, kutt.

Det er tilfeller der hudfelling forårsaker uriktig bruk av kosmetikk. For å unngå dette, vask alltid forsiktig opp sminken før du legger deg til sengs.

Utseendet til hudfelling i et barn er oftest forbundet med en allergisk reaksjon på mat eller banal forvitring.

Hvilke tiltak bør tas ved de første tegnene på peeling av huden, for ikke å skade:

 1. Første trinn er riktig rensing. Som det viste seg, er mangel på fuktighet i huden en av hovedårsakene til tørrhet og flaking av huden. Hovedoppgaven er å eliminere de faktorene som fører til dette problemet. For å gjøre dette må du slutte å vaske ansiktet med såpe, det er bedre å bruke milde rengjøringsmidler som ikke inneholder alkohol (valget er ganske variert);
 2. Den andre fasen er hydrering. Tørk ansiktet med en bomullspute fuktet med lotion eller tonic, så til huden er tørr, bruk en nærende salve i en sirkulær bevegelse (det forhindrer fuktighetstap). Vær oppmerksom på at den skal brukes senest 30 minutter før du går ut.

behandling

Selvfølgelig, hvis du har prøvd et stort antall forskjellige metoder og midler, og det ikke er noe resultat, fortsetter huden å avta og det er mulig å bli verre, så det beste tidspunktet å registrere seg for en konsultasjon med en spesialist. En dermatolog har å gjøre med slike problemer, han vil være i stand til å bestemme den eksakte årsaken til huden peeling og anbefale effektive stoffer for å eliminere dette problemet.

Tross alt kan peeling forårsaket av ikke-eksterne faktorer indikere alvorlige sykdommer, som psoriasis, atopisk dermatitt, eksem, seborrhea, mykose. Alt dette behandles, en kompleks blanding av antihistaminer og sedativer er foreskrevet, samt bruk av lokale rettsmidler for behandling av de berørte hudområdene, men bare en kvalifisert spesialist kan foreskrive slike stoffer.

I intet tilfelle ikke selvmedisinere - det kan forverre situasjonen. Hvis resultatene av testene ikke bekrefter alvorlig sykdom, utgjør det ikke noen spesielle problemer ved herding av huden.

Det første som legen anbefaler, er å holde seg til riktig mat og gi opp dårlige vaner, om noen. Ingenting fett og stekt, forbudt fastmat og hurtigmatkafeer. Din ukentlige meny skal inneholde grønnsaker, frukt, kjøtt, fisk, frokostblandinger, meieriprodukter. Oftest, når det behandles problemet med desquamation, foreskrives en salve, hvis sammensetning inneholder 0,5% hydrokortison.

Hvis det ikke er noe resultat, og salven ikke løser problemet med desquamation, så er det mulig å bruke dexapanthenol (Panthenol, det foreskrives for eventuelle forbrenninger). Den fukter perfekt og fremmer rask regenerering av hudceller. Et annet utmerket verktøy er Bepantin, som de fleste mødre bruker til å bekjempe ble avfall på et barns hud. Forresten, anbefales det å bruke som et forebyggende tiltak mot flaking av huden om vinteren.

Løs problemet med folkemessige rettsmidler

Hjemmehjelpemidler som våre bestemødre har lenge brukt, for å ha andre kosmetikk, har et godt resultat i å bekjempe problemet med desquamation. Men vær oppmerksom på at midlet tilberedt hjemme er bare en ekstra forsiktighet for problemhud i ansiktet, som er måter å lette sin tilstand på og forbedre det estetiske utseendet.

Det er bevist at flak av huden på ansiktet oppstår på grunn av overdreven dannelse av et lag av døde celler på hudoverflaten. For å fjerne det øverste laget av døde celler må du bruke en ansiktsskrubb med små partikler.

Slike kosmetikk kan kjøpes på et apotek eller i en spesialisert butikk, og det er mulig å forberede det selv hjemme fra improviserte midler som hver kvinne har, resultatet blir det samme.

Her er noen av de vanligste og enkle å forberede scrubs som hver kvinne kan gjøre hjemme:

Natural Coffee Scrub

Mange om morgenen kan ikke uten friskbrygget kaffe. Ikke kast ut de resterende kaffeplassene, men legg det til en kveldskrubbe. For å gjøre det, legg til to dråper essensiell olje til din smak i den tykke, forsiktig røre og påfør skrubbe på ansiktshuden med myke fingers bevegelser. Masser i en sirkulær bevegelse i omtrent fem minutter, og vask deretter skrubbe med kaldt vann;

Fersk Agurk Scrub

Ta av huden fra agurken, hakk kjøttet på et rist, hell til agurken, to spiseskjeer, ferskt flager av havregryn eller havregryn, rør blandingen til glatt og la den stå i en halv time. Etter at tiden er gått, gjelder i sirkulære bevegelser på ansiktet, unngå området rundt øynene, massasje i fem minutter, og skyll ansiktet med kaldt vann.

Ikke bruk skrubber daglig, det kan øke hudirritasjon, det vil være nok bare to ganger i uken, om kvelden, helst før sengetid, for å redusere de ytre ufullkommenhetene i huden og gi den tilbake til det tidligere blomstrende utseendet.

Etter rensingen med en skrubbe, bruk en nærende krem ​​på ansiktet ditt. Spesielt effektiv til bruk om vinteren, når kroppen mangler vitaminer og hud fuktighetsgivende.

Nærende maske fra friske gulrøtter

Til revet gulrot häll 1 ss pre-vaskede havregrynflager eller rullede havre og bland godt sammen til en homogen konsistens. Til oppslemmingen, hell 1 spiseskje forvarmet melk og bland alt. Påfør forsiktig mot ansiktet, unngå øyeområde. La masken stå i 15 minutter, vask og vask av rester av masken med varmt vann.

Nyttige egenskaper av en banan for å nære ansiktets hud

Forsiktig knuses bananmassen til en jevn konsistens, legg til 1 spiseskje vanlig olivenolje til den. Rør. Påfør blandingen i ansiktet og la det gå i femten minutter.

Så, to behandlinger bak, rensing og fuktighetsgivende. Styrke og fikse effekten vil hjelpe ansiktsmassasje med honning.

konklusjon

Hver kvinnes drøm er å ha en sunn, vakker, jevn hud eller feil. Selvfølgelig er det svært få glade eiere av slik hud av natur, de fleste kvinner må gjøre en stor innsats og muligheter til å oppnå perfekt hud og høre de verdsatte komplimenter i deres adresse.

Legene advarer! En sjokkende statisk er etablert, som er mer enn 74% av hudens sykdommer - en parasitt av parasitter (Acacid, Lyamblia, Toccapa). Hydroxider gir sikkerhetsproblemer mot systemet, og den første slår fast vårt immunsystem, som skal beskytte systemet mot ulike sykdommer. Hodet til Institutt for parasittologi delte en hemmelighet, hvordan å bli kvitt dem raskt og rense dem med huden deres, det er nok. Les videre.

Som du ser, kan hudproblemer og bør løses. Det er nok å gi huden litt mer tid og oppmerksomhet enn vanlig. Og hvis du fortsatt ikke kan løse dette problemet selv, vær ikke redd, det er en hudlege i klinikkene, han vil bestemme årsaken og foreskrive medisiner. Se, et positivt resultat tar ikke lang tid.

Hvorfor florer huden på ansiktet av?

Hvis huden på ansiktet skiller seg ut, er dette en alvorlig årsak til sorg, spesielt hvis denne feilen observeres hos kvinner. Og vel, hvis problemet løses raskt, fordi den permanente naturen kan signalere alvorlige patologier av indre organer. Noen ganger er peeling ikke synlig visuelt, og noen ganger er de skumlete områdene tydelig iøynefallende. Dette problemet krever alvorlig behandling og i noen tilfeller umiddelbar akutt handling. I denne artikkelen vil vi prøve å fortelle hvorfor huden i ansiktet skreller av, hva skal jeg gjøre og hvordan å eliminere denne feilen.

Hvorfor huden på et ansikt er skallet

Skalet hud ligner sandpapir hardt papir, noe som er ubehagelig å røre ved. Hva er årsaken til dette fenomenet? Hva skjer med huden? Det er velkjent at epidermis består av døde celler, som til slutt kaster seg (avskallet). Med alderen reduseres denne prosessen, og du må fjerne epidermis ved hjelp av spesielle skrubbe og peeling. Når det er konstant peeling på ansiktet, er dette allerede en patologi. Av en eller annen grunn samler de kornede cellene på overflaten av epidermis. Nye partikler blir stadig lagt til dem, mer og mer neste, og denne prosessen kan være uendelig hvis du ikke prøver å forstå årsaken til feilen.

Svært ofte fungerer huden som en slags indikator på kroppens helse. Tross alt er det den største og mest betydningsfulle kroppen. Noen ganger kan hudproblemer bidra til å identifisere alvorlige sykdommer i de indre organer. Peeling kan også være rent kosmetiske grunner eller resultatet av feil omsorg.

Årsaker til peeling på ansiktet

Peeling av huden på ansiktet er mangesidig. Umiddelbart veldig vanskelig å identifisere årsaken. Det skal imidlertid huskes at alle årsakene til peeling i ansiktet kan deles inn i to grupper:

Interne årsaker

Identifiser de interne årsakene til peeling mye vanskeligere. Faktisk, i dette tilfellet må du gå gjennom ganske mange dermatologiske tester og laboratorietester. Det er imidlertid noen faktorer som du selv kan påvirke denne prosessen på:

 • forbedre kostholdet ditt, inkludere frisk frukt og grønnsaker;
 • observere drikke regime (drikke ca 2 liter vann per dag per dag);
 • å lede en sunn livsstil, flytte mye og besøke treningssentre;
 • gi opp dårlige vaner (alkohol og røyking).

Hvis huden på ansiktet skiller seg ut, kan dette tyde på en funksjonsfeil i kroppens forsvar eller leversykdom. Også svampesykdommer er eksfoliert.

Ikke glem at desquamation sammen med kløe og rødhet kan være et symptom på allergiske reaksjoner. I dette tilfellet må du være oppmerksom på mat og medisin som en person tar.

Så vurder hver faktor separat:

Feil i hormonet

I menneskekroppen endres hormoner stadig. I ungdomsårene vokser kjønnshormoner hos både jenter og jenter. Men hos kvinner er hormonsystemet mer komplekst, som kvinnen bærer, fødsler og sykepleiere fremtidige avkom. Hvert stadium av en kvinnes liv er ledsaget av endringer i kroppen, som reflekteres på huden. For eksempel begynner overgangsalderen i perioden av aldervising hos kvinner, og syntesen av kjønnshormoner stopper. På grunn av mangel på østrogen i denne perioden blir huden veldig tørr, flaky og blir dekket med flere rynker. Kvinner står overfor peeling oftere enn menn. Også menn lider ikke av overdreven sebumsekresjon (sebum), siden kvinner har en klar sammenheng mellom sebumsyntese og kjønnshormoner.

Peeling av huden på grunn av hormonforstyrrelser trenger behandling. Men ikke selvmedisinere og prøv å løse problemet selv. I dette tilfellet kan du skade deg selv betydelig.

Hudssykdommer

Mange dermatologiske sykdommer er preget av peeling av huden. Disse inkluderer:

I nærvær av de ovennevnte sykdommene, et akutt behov for å konsultere en lege for diagnose og passende behandling.

påkjenninger

Stress påvirker ikke sjelden tilstanden. De har generelt en dårlig effekt på kroppens tilstand, så de bør unngås.

allergi

Hvis problemet skyldes allergier, bør allergenet først identifiseres. Til dette formål, utføre spesielle tester, samt justere kostholdet. Å ha identifisert årsaken, det er lett å eliminere og konsekvens. Noen ganger kan allergier oppstå på grunn av intoleranse mot noen medisiner. Derfor, før bruk av narkotika, er det ønskelig å bli kjent med bruksanvisningen.

Eksterne årsaker

Illiterat ansikts hudpleie kan manifesteres av peeling, rødhet, irritasjon og utseendet på microcracks. Disse årsakene kan skyldes:

 • ekstrem varme og stuffiness (vanligvis om sommeren);
 • tørr innendørs luft på grunn av klimaanlegget;
 • alvorlig tørrhet og dehydrering av huden om vinteren;
 • ernæringsmessige mangler;
 • hardt vann for vasking;
 • aggressive effekter av rensemidler (skrubbe og peeling);
 • klimatiske forhold (frost, vind);
 • UV-eksponering av huden;
 • som følge av noen salongprosedyrer (dermabrasjon, polering);
 • bruk av dekorative og pleie kosmetikk av lav kvalitet;
 • manglende overholdelse av ansiktshygiene
 • iført syntetisk klær som kommer i kontakt med ansiktet.

Så vurder hver faktor separat.

Livsstil

Denne gruppen kan omfatte feil søvn og hvile, økologi, dårlige vaner og usunt kosthold:

 1. Irrasjonell mat. Forbruket av store mengder stekt og fett, krydret og salt, samt søtsaker og melprodukter.
 2. Manglende kosthold. Dehydrering kan føre til flaking av huden.
 3. Forstyrrelse av søvn og hvile.
 4. Lang opphold i et tørt og tett rom (for eksempel på et kontor med klimaanlegg).
 5. Mangelen på turer i frisk luft.
 6. Dårlige vaner (røyking og alkohol, nattlig).
 7. Økologisk ugunstige regioner med konstant utslipp av skadelige stoffer og tungmetaller i atmosfæren.
 8. Lang opphold i kulde uten en viss beskyttelse fører til utseendet av lommer av flaking på ansiktet.
 9. Eksponering for ultrafiolett stråling fører til tørrhet og peeling av huden.
 10. Mangel på vitaminer fra gruppe B, spesielt B2 og vitamin A, fører ikke bare til flaking, men også til aldring av huden og ødeleggelse av celler.

Feil hudpleie

Oftest er årsaken til de skumlete områdene nettopp i feil eller utilstrekkelig hudpleie. Hva kan forårsake dette problemet under behandlingen?

 1. Lotion med alkohol. Tørr hud og alkohol er inkompatible konsepter, derfor bør eiere av tørr hud unngå kosmetiske produkter med alkohol. Selv for normal hud er alkohol fienden. Bruken av alkoholkrem er begrunnet bare i tilfelle av meget fet hud.
 2. Alkalisk såpe. Et slikt hygienisk produkt tørker huden og endrer pH-verdien fra sur til alkalisk. For ansiktet må du velge en naturlig og mild såpe, hvis du er vant til å vaske på denne måten.
 3. Feil valgte kosmetiske kremer. Alle kosmetiske produkter velges etter alder og hudtype. Derfor kan du ikke bruke anti-aldrende mors krem. Hvis du bruker krem, ikke er for din type, kan du dehydrere og tørke epidermis.

Hvordan løse problemet selv

Dette kan bare gjøres hvis årsaken til desquamation er kjent. I motsatt tilfelle må du besøke forskjellige spesialister og diagnostisere sykdommen. For å løse problemet, bruk kosmocerasjon (apotek kosmetikk) og hjemme rettsmidler:

 1. Bra for peeling av naturlig olje. De fleste oljer inneholder Omega-3 syrer, slik at de myker huden perfekt. Disse oljene inkluderer oliven, argan, mandel, kokosnøtt, oransje. Disse oljene kan brukes som uavhengige kosmetiske produkter. Vår naturlige solsikkeolje er ikke egnet fordi den ikke inneholder Omega-3-syrer.
 2. Ikke vask med varmt vann. Varmt vann tørrer epidermis, gjør det tørt og irritert. Det er nødvendig å vaske bare med vann ved romtemperatur, men ikke i det hele tatt varmt eller kaldt.
 3. Vitaminer for ansiktet. De er nødvendige for helsen til huden. Vitaminer A, E, C, F, gruppe B, etc. skal være en del av vitaminkompleksene.
 4. Det er viktig å vite at fuktighetskremet påføres i en halv time før du går til frost.
 5. På en varm sommerdag må du bruke solkrem som forhindrer UV-skade på huden.
 6. Det er også nødvendig å observere riktig mat og drikke diett.
 7. Eliminer dårlige vaner. Prøv å røyke så få sigaretter som mulig og slutte å drikke store mengder alkohol. Gradvis redusere dosen, kan du helt bli kvitt avhengighet.
 8. Led en aktiv livsstil. Mange går i frisk luft, går til treningssentre, svømmer og sykler.
 9. Å gjennomføre alle kosmetiske prosedyrer hjemme og besøke en kosmetolog.

Farmasøytiske preparater med sterk peeling

Farmasøytiske preparater brukes kun når årsaken til feilen er feil hudpleie. I dette tilfellet vil følgende verktøy hjelpe:

 1. Dexpanthenol. Det kan brukes i nærvær av hudsykdommer, og med feil hudpleie.
 2. Spray Panthenol. Som regel brukes den til brannskader. Legemidlet er produsert i form av en spray. Midler sprøytes flere ganger (ca. 3-4) per dag på de berørte områdene. Og etter 10 minutter, fjern restene av en bomullspute.
 3. Cream Panthenol. Den brukes til meget tørr og skadet hud. Det lindrer irritasjon, hyperemi, betennelse og hjelper hudceller å gjenopprette. Kremet påføres i et meget tynt lag på de skadede områdene.
 4. Cream Bespoten. Det brukes til både barn og voksen problem hud. Vel eliminerer tørrhet, peeling, irritasjon og har en helbredende effekt. Det kan også brukes i normal tone og sunn hud, spesielt om vinteren for å unngå irritasjon og flak.

Folkemetoder

Gunstig påvirke peeling hud integument folkemetoder. De kan eliminere ubehagelige symptomer og gjøre epidermis øm, myk og fløyelsaktig. For å gjøre dette, bruk følgende oppskrifter:

 1. Ta honning og vann i like mengder, bland godt, få massen av ansiktet massert strengt med massasjelinjer. Rengjør huden godt. På denne måten kan døde celler avskales delikat. Etter prosedyren, vask ansiktet og påfør en fuktighetskrem.
 2. Kok en spiseskje med havregryn med melk, legg til en teskje honning og smør til den. Bland godt, bruk på forrenset ansikt. La masken stå i 15 minutter, skyll deretter med vann ved romtemperatur.
 3. En annen oppskrift basert på havremel. Bland en teskje havregryn med eggeplomme og legg til en teskje honning og olivenolje. Påfør blandingen i ansiktet og masser forsiktig langs massasjelinjer. La blandingen stå i fem minutter og skyll med vann.

Hjemme kan du også forberede scrubs som ikke vil skade den delikate huden i ansiktet:

 1. Kaffeområder, fint sukker og salt, et stykke ferskt eple, agurk eller vannmelon, samt fin teebrygging kan fungere som et eksfolierende middel.
 2. Et stykke hvitt brød som er gjennomvåt i melk, kan også fungere som en exfoliant. Brødoppslemming er igjen i ansiktet i 20 minutter og deretter vasket av med vann ved romtemperatur.

Så, kan peeling av huden oppstå av ulike årsaker. Før du tar tiltak, er det viktig å finne ut årsaken og bare deretter fortsette behandlingen. Du bør ikke forsøke å løse problemet selv, det er full av alvorlige konsekvenser. I denne saken er det nødvendig å handle sammen med en spesialist, alternerende kosmetiske prosedyrer med rusmiddelbehandling. Noen ganger kan du løse problemet hjemme, hvis årsaken til peeling er feil hudpleie, men også konsultasjon med en spesialist er obligatorisk.

Flere Artikler Om Typer Acne