Barnets hud er ikke moden nok, i de første månedene av livet er den lett utsatt for irritasjon og mikrotrauma. Behandling av stikkhår hos nyfødte forårsaker imidlertid vanskeligheter for unge foreldre, ikke bare av denne grunn. Feilene gjort i omsorg for barnets kropp, foreldrenes manglende evne til å gjenkjenne og forhindre utseende av utslett, kompliserer sykdomsforløpet.

Stikkende varme er et av de vanligste problemene i barndommen.

Rødhet, så skjer utslett på områder av kroppen som er dekket med tettsittende klær, så vel som i området med store hudfeller. Årsakene til dette ubehagelige fenomenet unngår ofte oppmerksomheten til foreldre til små barn. Hvis det er umulig å unngå stikkvarme hos spedbarn eller småbarn av ung alder, bør du ikke forsinke behandlingen av sykdommen.

Huden er det største organet i kroppens område, et beskyttende deksel og en barriere for infeksjon. Det utfører også ekskrementer, termoregulerende, immun og andre funksjoner. Trusse på nyfødte oppstår ofte på grunn av utilstrekkelig hudpleie mot bakgrunnen av intens svette.

Hva ser det ut som krystallinsk stikkvarme?

 • utslett vises på kroppens hud (i folder på nakken, lysken, armhulen, på ryggen);
 • i begynnelsen når gjennomsiktige vesikler størrelsen på et pinhode;
 • fargen på boblene er lys rosa, i utseende de ligner duggdråper;
 • Under den tynne filmen av epidermis er gjennomsiktig innhold;
 • vesicles coalesce og danner store bobler;
 • blærer går i stykker, væsken helles ut, skorpe forblir på samme sted.

Miliaria regnes som en type stikkende varme, refererer til dermatoser (hudsykdommer). Disse er små bobler med osteaktig eller gjennomsiktig innhold. Vises hos spedbarn som følge av blokkering av svettekjertler. Elementer av utslett er lokalisert på øvre halvdel av kropp og ansikt.

Kanskje tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon og utviklingen av pyoderma (purulent hudsykdom). Barnets temperatur stiger, kløen øker, væsken som fyller boblene blir overskyet. I stedet for de åpnede boblene forblir våte skorpe. Utseendet til de beskrevne symptomene hos et barn er en grunn til å henvende seg til barnelege for råd og hjelp.

Behandling av stikkvarme: lokale rettsmidler

Mangel på omsorg, ikke bruk av baby krem ​​fører til det faktum at barnet opptrer krystallinsk stikkvarme, miliær sykdom, bleieutslett eller bleie dermatitt. Foreldre trenger å rådføre seg med barnelege om hvordan man behandler stikkvarme med apotek og folkemidlene. Legen vil velge det beste behandlingsalternativet, fortelle deg hvordan du skal rette opp daglig pleie av babyens hud.

For behandling av stikkvarme hos nyfødte, salver og kremer med dexpanthenol, klorhexidin, sinkoksid, svake løsninger av naturlige og farmasøytiske antiseptika (furatsilina-løsning, kamilleinfusjon) brukes. Hjelper med å eliminere rødhet og irritasjonsgel "Fenistil". Den lyse grønne oljeløsningen "Chlorophyllipt" desinfiserer og beroliger huden.

Desitin Salve inneholder sinkoksid, torskolje, lanolin og petrolatum som base. Legemidlet brukes til behandling og forebygging av stikkvarme hos spedbarn. Effekten er merkbar i den første dagen ved bruk av salven. Sinkoksid og hydrofobe komponenter beskytter huden mot fuktighet - urin og svette. Salven påføres ved første tegn på betennelse minst tre ganger om dagen.

Midler med dexpanthenol - "tryllestav" i førstehjelpsutstyr til nyfødte

Barnelærere svarer utvilsomt på spørsmålet om hvordan man smører utslett på huden til spedbarn og småbarn. Barneleger anbefaler at du bruker eksterne agenter med dexpanthenol for å behandle stikkvarme. Pantotensyre eller vitamin B5 - Et nødvendig stoff for dannelse av lokal immunitet. Dexpanthenol, en syntetisk analog av pantotensyre, er inkludert i forskjellige farmasøytiske og kosmetiske preparater. Denne forbindelsen bidrar til å kurere stikkende varme, takket være evnen til å regenerere vev. Midler med dexpanthenol kan regelmessig brukes til å påføre et barns berørte hud.

Linjen av midler "Bepanten" presenteres på apotekshyllene med salve, krem, lotion. Det opprinnelige stoffet inneholder dexpanthenol (5%). Basis for mandel og petrolatum, lanolin, hvit petrolatum. Verktøyet helbreder og fukter huden. Cream "Bepanten plus", unntatt dexpanthenol, inneholder klorhexidin (antiseptisk, desinfiserende komponent). Den samme sammensetningen av kremet "Depantenol."

Pantotensyre er nødvendig for å reparere skader på huden. Lokal mangel på dette stoffet kan etterfylles ved å bruke salve "Bepanten" eller "D-Panthenol". Midler fra D-Panthenol-serien er representert ved spray, salve og krem. Dexpanthenol er også inkludert i Pantoderm salve.

Hvordan bli kvitt stiv varme:

 1. Huden skal vaskes med varmt vann, bløtt tørt.
 2. Ved hver forandring av bleen, bruk Bepanten salve på baken, på området nær anus og rundt de ytre kjønnsorganene.
 3. Du kan smøre hvilken som helst del av kroppen der tegn på stikkende varme blir lagt merke til.
 4. Kremet med dexpanthenol anbefales å brukes to ganger daglig for profylaktiske formål.
 5. Salven "Bepanten" skal brukes til å behandle stikkvarme fire ganger om dagen.

Dexpanthenol i kombinasjon med klorhexidin har antiinflammatorisk effekt. På grunn av egenskapene til komponentene er tilstanden til skadede vev normalisert. Kremer med dexpanthenol kan brukes til daglig pleie, hvis huden på et spedbarn er utsatt for irritasjon, bleieutslett.

Grunnlaget for stikkvarmebehandling er tilstrekkelig omsorg.

Huden til spedbarn har en løs epidermis, en tynn stratum corneum. Disse egenskapene forverres ytterligere av en svak forbindelse mellom epidermis og dermis. Hud av spedbarn inneholder lite fuktighet, nivået på blodtilførsel og svettekjertelsearbeid er utilstrekkelig. Som et resultat begynner hudirritasjon, stikkvarme oppstår, bleieutslett, bleedematitt utvikler seg.

Foreldre bør ikke vikle babyen for mye i et varmt rom slik at svette ikke øker. I tillegg bør barnets undertøy være laget av fine naturlige stoffer. Før du fjerner utslett av krystallinsk potnitsa eller miliaria ved hjelp av salve, er det nødvendig å utføre tørkeaktiviteter. Barnet er badet i vann ved tilsetning av eikebarkdekok, urteinfusjoner - en serie eller kamille. I tillegg anbefales det å behandle de samme brettene på kroppen og flekk huden.

Arsenalet av baby hudpleieprodukter er supplert med lotion eller melk, krem, olje - alle disse produktene skal utvikles for barn. Baby lotion bør ikke inneholde alkohol. Utnevnelse av hygieneprodukter - renser huden. Vanligvis brukes lotion om morgenen, etter å ha våknet barnet for å fjerne smuss i ansiktet, i brettene i huden.

Barnekrem har antiinflammatorisk og fuktighetsgivende effekt. Produktet kan påføres 2-5 ganger om dagen på ansiktet og hele kroppen. Barneleger, allergikere og dermatologer anbefaler ofte blanding med babykrem før du bruker salve med medisinske ingredienser.

Babyolje beskytter delikat hud mot overdreven fordamping og fuktighet. Verktøyet eliminerer tørrhet og irritasjon i huden. Under behandling bruker ikke stikkvarme olje til smøring av utslett.

Urter for å behandle stikkvarme i et barn

Vanlige vannbehandlinger forbedrer tilstanden til babyens hud betydelig. Barnelege anbefaler å vente på at navlestrengen skal stramme, og deretter bade det nyfødte. Før det kan du tørke huden av en baby med en våt bomullspinne. Å vaske lysken og bretter på lårene, bør gjøres med varmt kokt vann når du bytter bleier.

Etter helbredelse blir babyens navle badet daglig eller annenhver dag. Bruk først kokt vann med tilsetning av en løsning av kaliumpermanganat. Fargen på vannet skal være rosa. To ganger i uken må du vaske babyen med baby såpe eller sjampo. Temperaturen på vannet i badet holdes ved 37 ° C.

Urte infusjoner for å bading et barn er forberedt på forhånd - 1-2 timer før vannbehandling. Kamille desinfiserer vann, beroliger og myker opp betent hud. Oregano og lavendel eliminerer også irritasjon, bidrar til å takle stikkende varme hos barn, bleieutslett. Timian og en serie antiinflammatorisk effekt, det er en sterk antiseptisk og antimikrobiell urter. Vel hjelper fra stikkende varme og bleieutslett avkok av eikbark.

Alltid for hånden med mamma når du bytter en ble eller etter å ha bading, bør du være baby hygiene kosmetikk basert på kamille ekstrakt, aloe vera gel, sinkoksid. For å unngå stiv varme må det tas hensyn til å fjerne overflødig fuktighet og varme fra babyens hud. Det er mulig å forhindre forsinket svette hvis du velger lette klær for barn. Varmt klær skal syes av stoffer som adsorberer godt.

Morbiditet hos nyfødte: bilder, symptomer og metoder for behandling av utslett på ansikt og kropp av et spedbarn

Trusse på nyfødte er irritasjon på huden forårsaket av økt svette. Det er flere typer stikkvarme, hver av disse vil vi diskutere. Et uløst og forsømt problem kan til slutt føre til ble avfall og bleie dermatitt. Hvordan behandle potnitsu? Samtalen vil gå om det.

Stikkende varme

Huden til nyfødte babyer er spesiell, og derfor er stikkvarme karakteristisk for barndom. Vi viser funksjonene i barnas hud:

 • tynn og sensitiv - lett irritert og betent av grov berøring og friksjon;
 • Overoppheting oppstår på grunn av at blodkar er på overflaten;
 • Det aktive arbeidet til svettekjertlene, som allerede har begynt sin aktivitet i 3. uke i livet, er ledsaget av dannelsen av kanalene i forbindelse med hvilke forstyrrelser i svette oppstår.
 • baby hud har mye vann.

Årsakene til stikkvarme er i siste instans uformet termoregulering og overoppheting av kroppen. For å kjenne problemet "personlig", må du nøye forestille seg dets manifestasjoner.

Typer av stikkende varme

Det er flere typer stikkvarme:

 1. Rød - i nærheten av bobler og knuter er det områder av rødhet, som ikke smelter sammen med utslett. Formet på nakken, under armhulen eller i lysken. Denne typen stikkende varme forårsaker smerte når det berøres og alvorlig kløe. Utslett fortsetter i opptil to uker.
 2. Krystall - et utslett i form av hvite eller sølvbobler. De er funnet på kroppen, ansikt og nakke. De forener og danner store flekker. I stedet for å briste bobler, vises peeling. Denne typen utslett er smertefri og gir ikke barnet ubehag, det går bort om 2-3 dager.
 3. Papulær - vises som et resultat av svetting i et barn, manifesterer seg om noen timer. Utslett i form av bobler har en solid farge, er dannet på kropp, ben og hender. Etter en tid forsvinner du uten spor.
 4. Infisert stikkvarme - avanserte tilfeller av stikkende varme, når behandlingen ikke startet i tide, ledsages av penetrering av mikrober i vesiklene, som et resultat av hvilken infeksjon av huden begynner. Hvordan gjenkjenne manifestasjonen av infisert feber? Rødhet vises på huden og boblene er fylt med en gulgrå væske, som også lukter dårlig. En nyfødt kan oppleve en økning i temperaturen - et symptom på fortsettelsen av infeksjonsprosessen.

Hvordan ikke forveksles med allergi?

Stikkende hår ligner mange hudsykdommer. Hvordan forstår vi, har vi å gjøre med stikkende varme, eller er kviser på kroppen et allergi symptom?

Det er lett å forvirre en svigerinne med andre hudutslett som følger med sykdommer - for eksempel ser utslag ut som et allergisk utslett. Hvordan gjenkjenne utslaget? Et barn er allergisk hvis:

 • huden er kløende, og babyen ser rastløs ut;
 • utslett fortsetter selv etter behandling;
 • utslett blir mindre etter å ha tatt et antihistamin;
 • diateseutslett ligner mer vekt, de vanligste stedene i stedet er kinn og lemmer.

For en klarere ide om hvordan ulike sykdommer ser ut, studer eksempler på bilder. Ikke gjør diagnosen selv. Ved første manifestasjoner av sykdommen, konsulter legen din for råd. Distriktet barnelege eller hudlege vil hjelpe deg med disse spørsmålene.

Pnabe kan forveksles med andre hudproblemer med nyfødte, så spørsmålet om diagnose er bedre å betro til en spesialist

Årsaker til utslett

Stikkvarme hos nyfødte er manifestert der luften er vanskeligst å nå. Overdreven varm klær (utenom sesongen), tett swaddling - alt dette kan være årsaken til utslett på grunn av overoppheting. Svettekjertlene gir en hemmelighet som ikke kan fordampe på grunn av mangel på luft. Overdreven opphopning forårsaker irritasjon av huden. Det er også en rekke andre grunner:

 • Hvis rommet er fuktig, varmt og prippen, så er det veldig sannsynlig at fremkomsten av stikkende støv
 • spedbarn sjelden bade
 • Smøring av babyens kropp med en feit krem ​​som tetter porene og forhindrer huden i å puste, og forringer også varmeoverføringen.
 • En nyfødt baby har en allergi mot bleier eller klær av dårlig kvalitet, oftest syntetisk (for mer informasjon, se hvordan bleier og behandling er allergiske mot bleier);
 • en økning i kroppstemperatur fremkaller overdreven svette;
 • lille baby tar luftbad;
 • for varmt eller tett klær.

Manifestasjoner av keramikk

Blødninger med utslett og rødhet kan ligge på ett sted eller være spredt over hele kroppen. Ofte vises et utslett i lysken. I nyfødte babyer blir det lagt til ytterligere symptomer på utslett: moodiness, søvnforstyrrelser. Hemorragi hos nyfødte er lik i manifestasjoner til meslinger, allergier og vannkopper, og derfor er det ganske enkelt å forvirre disse sykdommene. Klart vet hva du skal behandle babyen, legen vil hjelpe deg.

Du kan skille mellom stikkende varme ved å lokalisere lesjoner. Vi viser de vanligste plasseringene av utslett, og også ring hovedårsakene til forekomsten:

 • nakke - dårlig hygiene og overdreven varme;
 • øvre rygg - syntetiske klær, overoppheting;
 • skinker - bruk av fett krem, konstant iført en bleie;
 • ansikt - i de fleste tilfeller indikerer en allergisk årsak til utslett, men kan også være et resultat av utslett fra halsen;
 • hode - den konstante slitasje på hodeplagg er årsaken til utslett på hodet.

Behandlingen av stikkvarme hos barn utføres om noen dager, noe som ikke kan sies om allergiske og smittsomme former for utslett. Å kjempe mot dem er mye vanskeligere.

Grunnen til å søke medisinsk hjelp

Vær oppmerksom! Etter å ha lagt merke til pustler og sprekker på huden, samt å fikse barnets ubehag fra kløe ved høy kroppstemperatur, er det nødvendig og presserende å besøke en lege!

Du må konsultere en spesialist uten å lykkes hvis du har følgende symptomer:

 • utseendet av ødem;
 • ubehagelig lukt fra boblene, forekomsten av sprekker;
 • kløe, brennende, ømhet når det berøres;
 • økning i kroppstemperatur.

Ovennevnte tegn kan indikere tilstedeværelsen av en smittsom sykdom som sluttet seg til den eksisterende sykdommen.

Behandling av stikkende varme hos barn

Den terapeutiske effekten kommer raskere hvis du blir kvitt årsakene til sykdommen. Overdreven varm temperatur i huset skal reduseres til moderat (20-22˚є). I stedet for syntetiske materialer, bør bare bomull eller andre naturlige stoffer brukes. Barnet bør ofte stå uten ble, slik at huden kan puste. Mamma må overvinne sin frykt for at barnet sikkert vil bli kaldt hvis du ikke dekker ham med et annet teppe eller hvis du ikke bruker en genser. Komfortabel lufttemperatur vil ikke tillate den lille å fryse. I stedet for fettkrem og oljer er det verdt å bytte til pulver - i dette tilfellet vil de være mer hensiktsmessige.

Effektive midler

Vi vil vise deg pålitelige og raske måter å behandle kyllinger på:

 • I badet bør legges decoctions av urter: kamille, serier, eik bark eller yarrow. Brewing av hvert eget gress eller deres kompleks er mulig. Andelene for brygging er som følger: 3 ss. l. på 1 liter vann. Lag en avkok av kamille før du bader. Etter å ha behandlet de berørte områdene med en slik løsning, vil du hjelpe barnet til å kvitte seg med kløen. Ofte legger mødre litt kaliumpermanganat til badevannet. Dens tørkeegenskaper har vært kjent i mange år.
 • Etter badet bør du forsiktig søte babyens hud, ikke gni den og ta hensyn til vanskelige steder. Etter tørking av huden, påfør pulver til disse stedene. Pulveret inneholder talkum, sinkoksid og stivelse. Noen ganger er panthenol tilsatt hygiene produktet, i så fall fungerer det også som et sårhelende stoff. Det anbefales å bruke pulveret med en bomullspinne, og ikke hell den fra krukken. Noen produsenter legger anestesin på produktet, noe som gir en kjøleeffekt. Ikke bruk pulveret i våte områder (der det er bleieutslett), kun tørre områder kan behandles med det. Blær utslett bør definitivt vises til en barnelege som vil foreskrive medisiner for passende medisinske prosedyrer.
 • Bruk spesielle salver og kremer for barn for å redusere utslett. Smøre terapeutiske formuleringer trenger et tynt lag. Det anbefales ikke å bære bleie umiddelbart, men å la kremen absorbere. Stikkende varme på paven innebærer en midlertidig avvisning av bleier. Før du bruker salver, må du kontakte en lege.

Healing Salve

 1. "Bepanten" har regenererende egenskaper, og det fukter også skadet hud perfekt. Legemidlet har ingen anti-inflammatorisk effekt og er ikke den mest effektive i kampen mot keramikk.
 2. "Sudokrem" tørker ut utslett og har en antibakteriell effekt. Perfekt behandler utslett fra stikkende varme. Overflødig fett konsistens av krem ​​gjør det nødvendig å påføre det på huden i retning.
 3. "Zink salve" tørker utslettene veldig effektivt og bidrar til å kurere sykdommen om et par dager.

Det er et folkemiddel for å behandle sykdommen hos barn: For 1 kopp kokende vann må du ta 7 laurbærblad, dekke og la det brygge. Den resulterende infusjonen bør tørke de berørte områdene.

Det er tilfeller der, etter å ha prøvd alle behandlingsmetoder, oppdager mor en komplett mangel på forbedring. Da bør du definitivt besøke en hudlege. Det vil bidra til å finne ut om en bakteriell infeksjon har sluttet seg til sykdommen. I så fall vil det være nødvendig å bruke sterkere stoffer: antihistaminer og antibiotika.

Forebyggende tiltak

Til tross for varmen kan du oppnå behagelige forhold for barnet. Det er nødvendig å bære spedbarn i henhold til været, uten å reversere det, for å følge hygienregler, og også være oppmerksom på klimaet i huset. Overholdelse av enkle forebyggende tiltak vil bidra til å unngå kyllinger:

 • Velg løs klær laget av naturlige stoffer som gjør at huden din kan puste.
 • Vannprosedyrer skal utføres daglig, og bleier bør endres så ofte som mulig.
 • Ikke glem betydningen av luftbad.
 • Ikke bruk stram swaddling.
 • Du kan unngå utslett på hodet ved å begrense slitasje på hatter.
 • Velg et vannbasert krem ​​eller pulver som et hygieneprodukt.
 • Bruk hypoallergenpulver til å vaske baby klær og klær.
Vanlige vannbehandlinger er ikke bare behagelige, men hindrer også utseendet av stikkende varme.

Hva sier Dr. Komarovsky?

Dr. Komarovsky understreker viktigheten av å identifisere og eliminere årsaken til tusus. Utslett kan ta sin opprinnelse i ulike infeksjoner, mekaniske skader, allergier, diateser, og kan til og med være en reaksjon på blodpropp. Det er viktig å bestemme utslagets art og finne ut om det er farlig eller ikke. Fraværet av symptomer på smittsomme sykdommer, et godt humør hos barnet og tilstedeværelsen av utslett, sannsynligvis resultatet av allergi, insektbitt eller stikkende varme. I dette tilfellet er det viktig for moren å sitte og huske hele dagen: at barnet spiste nytt, hvilke nye klær han hadde på seg og om han ble bitt av noe insekt.

Dr. Komarovsky bekrefter at utbruddet av varme øker forekomsten av stikkhår. De vanligste utseendet på utslett er: nakke, ansikt, rygg, bryst og området bak ørene. Barnelege anbefaler å holde barnet så nakent som mulig. Barnet vil bare være glad for å bli kvitt bleier og stramme klær. Huden puster og nyter frisk luft.

Legens tips for å forhindre pannekaker:

 1. I varmt vær, unngå overdreven klær. Unngå tett svekking, fordi det forhindrer huden i å puste.
 2. Den mest komfortable temperaturen i luften i barnets rom er 18-22˚є.
 3. Såpe bør ikke brukes for ofte. Såpeprosedyrer er tilstrekkelig til å utføres en gang i uken.

Stikkende varme hos nyfødte

Den stikkende varmen hos nyfødte er en ganske vanlig sykdom, som ofte manifesterer seg i en varm og sulten sommer. I utgangspunktet er det en ufarlig og fryktløs lidelse for små barn, som skyldes overdreven kjærlighet og forvaring av nyopprettede foreldre. Men det er ikke alltid nødvendig å behandle jente med forakt og ignorere sin manifestasjon.

Hvordan ser det ut?

Riktig anerkjennelse og definisjon av sykdom vil bidra til å forhindre ytterligere utslett med komplikasjoner eller lette behandling.

En kutiks kan gjenkjennes av sine karakteristiske røde eller rosa små kviser, som ser ut som et utslett. De inneholder flytende og lett briste når de røres eller gni på tette klær.

Det er verdt å merke seg at oftest, stikkende varme ikke forårsaker barnet ulempe, smerte, kløe. Det bidrar ikke til økning i temperatur, svakhet og passivitet, tap av matlyst og så videre. Et barn med mindre rødhet og utslett oppfører seg som vanlig.

Men med komplikasjoner på huden ser sår, sprekker, hevelse, ubehagelig lukt, sår, og barnets adferd og tilstand forverres kraftig. Dette kan være en fullstendig avvisning av matinntak, rastløs søvn, irritabilitet, tårefullhet.

På grunn av manglende erfaring med foreldre kan varmetap forveksles med ulike smittsomme sykdommer som skarlagensfeber, kyllingpoks, meslinger, kyllingpoks, dermatitt, lav eller en allergisk reaksjon på mat, insektbitt og andre irriterende stoffer. Derfor, selv med den minste tvil, anbefales det å kontakte legen din.

En erfaren barnelege vil raskt og nøyaktig avgjøre visuelt om utslett er trygt eller alvorlig sykdom. Hvis du er i tvil, foreskriver en spesialist blodprøver, urintester og skraping av mikroflora og sopp.

Hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å kontakte en barnelege umiddelbart, kan du selvstendig undersøke lesionsstedet og avgjøre hvilken sykdom som har barnet.

For eksempel, dermatitt forårsaket av allergi, manifestert i form av kviser uten væske, som ikke går veldig lenge under behandlingen og ledsages av alvorlig kløe.

Dermatitt, i motsetning til middles, vises alltid bare i armhulene, lårene, magen, hendene og i unntakstilfeller på hodet. Utslett er mer som små skalaer, og de blir mye mindre etter bruk av antihistaminer.

Varmetapet hos babyer har mange varianter. De kan skille seg fra hverandre selv av uerfarne foreldre med en enkel undersøkelse av huden.

rød

Den har en stor likhet med urticaria eller allergiske utslett og uttrykkes i form av enkeltbobler eller knuter med rødhet. Stikkvarme av denne typen er lokalisert alltid i albuen og knæfoldene.

Det forårsaker ikke feber, nektet søvn og mat, men i vanskelige tilfeller kan barnet oppleve smerte, kløe og ubehag.

Behandlet rød potnychka så vel som andre typer sykdommen. Disse er naturlige stoffer i klær, luftbad, behandling av betennelser med urter og rent vann. I vanskelige situasjoner, anbefales det å konsultere en lege for råd og videre behandling.

dyp

Utslett i form av kjøttfargede bobler forekommer oftest som følge av ikke fullt behandlet rød kylling. Slike betennelser virker helt plutselig og forsvinner også raskt og fullstendig. Generelt trenger dypvann ikke behandling og vedtak av strenge tiltak, men det er også komplekse tilfeller med feber og bobler med uklar væske.

Hovedstedene for ødeleggelse av dype grøfter er kropp, armer og ben.

krystall

Blæreutslett hos spedbarn manifesterer seg i form av perlemorbobler med væske, som ligger over hele kroppen og på hodet i separate grupper. Hver kvise overstiger ikke to millimeter. Det er veldig lett å åpne ved å gni, har stramt klær og vask, hvorpå tørrhet og flak vises på overflaten av huden.

Ofte er det krystallinske skallet plassert på ansikt, nakke og øvre halvdel av kroppen. Dette er den mest uskadelige arten, som ikke har noen interne symptomer, og hvis den behandles riktig, forsvinner den helt etter to til tre dager. Men hvis det oppstår ubehag hos en baby, er det nødvendig å konsultere en barnelege.

Krever ikke behandling med sinkholdige kremer og salver.

papulært

Den sjeldneste typen utslett som oppstår hos små barn. Det er mest vanlig hos voksne. Det er mulig å gjenkjenne papulært hulrom med kjøttfargede bobler av en størrelse på en til to millimeter. I tillegg til kviser ser peeling og tørrhet på huden, noe som ytterligere bidrar til kløe og ubehagelige opplevelser.

Oftest forekommer denne typen irritasjon på sidene av kroppen, på magen og brystet. Det kan også påvirke hele overflaten av armer og ben.

Det skjer også at babyen får en dyp infeksjon på grunn av uoppmerksomhet og uvitenhet under krystallinsk potnichka. Deretter begynner de ubehagelige konsekvensene og stikkvarmen kjøper andre arter:

 • Hvit smittsom stikkende varme. Det kan identifiseres med små bobler med en hvit, ugjennomsiktig væske inni - pus.
 • Gul infisert stikkvarme, i tilfelle hvilke gule kviser ser på huden.

Steder for nederlag

Stikkende varme hos spedbarn vises oftest på slike steder i kroppen og hodet, hvor det er økt svette. Generelt er disse bretter på armene, bena, baken, hodet, bak ørene og under armene.

Små bobler i løpet av den varme sommeren kan danne på baksiden, magen, albuene, under knærne og i lyskenområdet:

 • Ansikt og nakke. Ansiktsutslett dannes når temperaturen er høy ute og i stuen. Hos barn under 6 måneder vises stikkende varme på siden som kommer i kontakt med puten. Ofte på baksiden av hodet.
 • Nakke. Spedbarn som lider av rødhet og kviser i nakken er ofte tett innpakket eller for varmt kledd. Jenter eldre enn ett år kan oppleve stikkende varme under håret som dekker nakken. Gutter - under kragen på skjorten hans, som gnider og knuser. Men oftest kommer irritasjon fra manglende overholdelse av hygiene og høy temperatur i rommet eller på gaten.
 • Spina. Nyfødte og spedbarn som ikke kan rulle over på magen og tilbake seg ofte, lider av utslett på ryggen. Også en hårbørste dukker opp på denne delen av kroppen når du bruker tykke klær laget av syntetiske materialer og når babyen er hyperaktiv.
 • Innginalområde og skinker. Et annet navn på akne i lysken er bleie dermatitt. Det ser ut som følge av at barnet tilbringer mesteparten av tiden i bleier eller bleier. Som følge av den konstante kontakten mellom babyens delikate hud og vev, blir varmeoverføringen og mikroklimaet forstyrret. I inngangsregionen skaper høy luftfuktighet og drivhuseffekt.

På baken kan stikkvarme oppstå på grunn av hyppig påføring av fettkrem.

 • Hender og føtter. Oftest forekommer betennelser på hender og føtter på grunn av overdreven angst og irritabilitet hos barnet, siden palmer og føtter svetter veldig mye under gråt.
 • Under armene. Babyer som er utsatt for corpulence, forekommer ofte i armhulen utslag på grunn av overdreven svette og mangel på grunnleggende hygiene.

Hvilken alder plager deg?

Hovedårsaken til stikkvarme hos barn i alle aldre er svette. I varmt og tett vær, oppstår tilstopping av hudceller, kan væsken ikke gå ut. Dermed akkumuleres den ekstra hemmeligheten, som er ansvarlig for overoppheting av kroppen, i kjertlene, og danner deretter små kviser med væske.

Ofte bekymrer kusse babyer fra barndom og opptil et år, men det er unntak når væske kviser forekommer hos barn mye eldre og til og med hos voksne. Tross alt, opp til fem til seks år, blir babyens kropp fortsatt dannet, og svettekjertlene blir bedre.

Alder fra de første dagene til ett år er oftest utsatt for irritasjon, noe som forklares av at lagene i epidermisene er mye tynnere og mykere enn hos voksne eller ungdom, og huden kan ikke produsere et pigment som beskytter mot overoppheting av varme.

Brystene hos spedbarn er farligere enn eldre barn, fordi den nyfødte babyen har en stor mengde blodkar på huden, som, hvis de smittes, bidrar til rask spredning av infeksjon gjennom hele kroppen.

behandling

For å forhindre eller redusere sannsynligheten for en ubehagelig sykdom, må du alltid overholde forebyggende tiltak.

Når temperaturen hjemme og på gaten ikke kan være veldig innpakket opp babyen. Du bør alltid bære et barn nøyaktig i henhold til været eller temperaturen i rommet.

Hvis det er frykt for at babyen vil fryse, er det bedre å ta et ekstra teppe på gaten og legge det i en pose. For å finne ut om babyen er kald eller ikke, må du røre på nesenes spiss. En kul nese antyder at det nyfødte er kaldt og skal dekkes. Men varmt - at barnet er for varmt og bør rulles ut eller strippes så snart som mulig.

En varm nese indikerer en behagelig temperatur for øyeblikket.

Om sommeren anbefales det ikke å holde babyer i bleier og bleier 24 timer i døgnet. Selv de dyreste og høykvalitets hygieneelementene kan ikke gå glipp av tilstrekkelig mengde luft, og babyens hud begynner å svette. Derfor er det best å bruke en bleie bare under turgåing og nattesøvn, og det er også verdt å bruke en spesiell barnekrem mot bleieutslett.

Barnet må vaskes grundig etter hver avføring. For å gjøre dette, er det best å bruke rent varmt vann, og i ekstreme tilfeller - våtservietter, designet spesielt for barn. Etter prosedyren må kroppen fuktes med et tørt håndkle og behandles med pulver.

Det anbefales å regelmessig flytte rommet til forebygging av keramikk, men for å unngå utkast. Luftbad styrker immunforsvaret perfekt og hjelper deg raskt til å bli kvitt vannoppløp. Den optimale lufttemperaturen bør ikke overstige 22 grader.

For sengetøy, klær og tepper, må du bare kjøpe bomull eller andre naturlige stoffer. De er hypoallergene og gjør ikke babyen svette i varmt vær.

For å unngå ubehagelig utslett, er det nødvendig å bade barnet hver dag i varmt rent vann. Det vil være best å legge til urte beroligende te: motherwort, kamille, en serie. Men ulike såpeprodukter anbefales ikke, da de vasker beskyttende fettfilmen fra huden.

Legene forteller alltid unge foreldre om bivirkningene av swaddling og bruk av krem ​​i store mengder. Det er svært skadelig for huden og gjør babyen svette.

Behandling av keramikk krever ingen spesiell kunnskap og ferdigheter. Det er nok å følge legenes anbefalinger og ta forebyggende tiltak i tide. Men til tross for at potnichka er en ufarlig sykdom, er det fortsatt verdt å begynne å helbrede når de første symptomene oppstår.

Det bør overvåkes nøye for å sikre at barnet ikke berører de berørte områdene i kroppen og ikke kammer dem, trim alltid neglene i tide eller bruk spesielle hansker - riper. Ellers er det stor risiko for å få smittsomme kikærter med ulike komplikasjoner.

For å fjerne rødhet, er det nødvendig å bade barnet i kokt vann med tilsetning av en liten mengde mangan. Kløe kan fjernes ved å vaske huden med en løsning av brus og vann.

Det er et stort antall folkemessige rettsmidler som effektivt takler blødning og lindrer symptomer. Disse er skuffer med løvblad, kamille, streng, stivelse, salt, jod. Det bør huskes at før du bruker dette eller det aktuelle legemidlet, bør du sørge for at barnet ikke er allergisk mot dets komponenter.

Etter svømming er det nødvendig å ta luftbad og la huden tørke av seg selv. Deretter behandler problemområder med pulver, og sørg for at produktet ikke kommer inn i øynene, munnen og nesen.

Hvis det etter riktig behandling ikke forsvinner avløpet, og i tillegg har størrelsen på boblene økt, og væsken i dem har forandret farge, bør en ekspert straks bli spurt. Ved komplikasjoner vil legen foreskrive en individuell behandling og vil regelmessig overvåke prosessen.

Tips fra Dr. Komarovsky

En av de mest berømte barnehagene, Evgeny Komarovsky, har sin egen mening om stikkvarme hos nyfødte og eldre barn. Han hevder at utslett ikke er årsaken, men fremfor alt resultatet av noen plager. Derfor, ved de første tegn på tickheads, anbefales det å umiddelbart opprette hva som kan være en nidus, enten det er farlig eller ubetydelig for en baby.

Årsakene til dannelsen av lokal eller allestedsnærværende stikkvarme kan være et stort antall - fra de vanligste til sjeldne. For eksempel diatese, diabetes, kutt, blåmerker og annen mekanisk skade, allergiske reaksjoner, overvekt. Ofte forfølger en slik sykdom for tidlig babyer, og kan også være en medfølgende patologi i ulike smittsomme sykdommer: Vannkopper, ondt i halsen, meslinger, rubella, lungebetennelse. Men potnichka overførte aldri fra barn til barn.

Hvis årsakene ikke kan identifiseres, og bortsett fra kviser, er det ingen åpenbare symptomer, og barnet oppfører seg på samme måte som før utslett, så bør du være oppmerksom på mat, klær eller insektbitt, noe som kan provosere en allergisk reaksjon.

Yevgeny Komarovsky anbefaler på det sterkeste å ringe en ambulanse, hvis keramikk er endret, er det blod i boblene og barnet begynner å kaste opp.

Legen klassifiserer de populære sykdommene til småbarn fra det 21. århundre, som vises i den varme sommeren eller på en hvilken som helst annen årstid i et tett rom med høy luftfuktighet. Små kviser med væske i begynnelsen vises på nakken, og spre seg så til brystet, ryggen, kinnene og bak ørene.

Legen hevder at moren og bare moren, som er 24 timer i døgnet med barnet, kan nøyaktig avgjøre hvorfor utslettene oppsto og analysere situasjonen riktig.

For behandling av stikkende varme anbefaler Dr. Komarovsky folkemetoder og bare som en siste utvei bruk av medisiner.

For eksempel, han anbefaler å ta et glass rent kokt vann og oppløs en teskje brus i den. En bomullspute dyppet i en slik løsning bør rengjøres hver to til tre timer, slikke de berørte områdene. Det er umulig å rive huden av et spedbarn med et middel. Dette vil bare forverre situasjonen og forlenge sykdommen.

Babypulver skal alltid være i arsenalen til en ung mor. Tross alt beskytter denne løsningen under prikken varme babyen fra irritasjon, betennelse og bakterier. Pulver fjerner overflødig væske og tørker delikat hud. Men det bør huskes at bruk av pulver bare er mulig etter at barnet er en måned gammel.

Hvis det ikke er noe pulver på hånden, kan du midlertidig bruke vanlig potetstivelse med tilsetning av forskjellige beroligende urter.

Etter hver tarmbevegelse må babyen skylles, spesielt med hensyn til foldene på presten og i lysken.

I varmt vær og varme er det nødvendig å fjerne bleier, bleier og klær minst midlertidig. Dermed vil babyens hud bli mettet med oksygen, og kroppen vil bli temperert.

Dr. Komarovsky snakker om sikkerheten til sykdommen, men han anbefaler også sterkt at du husker konsekvensene av å kutte ned ved utilsiktet infeksjon. Vanlige pimples med væske forsvinner om to eller tre dager, men hvis immuniteten til spedbarnet blir svekket, kan mindre utbrudd utvikle seg til alvorlige sykdommer.

I tillegg til høy temperatur, purulent væske i boblene, forstørrede pimples, kan et barn ha otitis, lungebetennelse, omfalitt, pyelonefrit og til og med sepsis. I disse tilfellene krever det nyfødte eller eldre barn akutt sykehusinnleggelse og behandling med antibiotika.

Hvordan bli kvitt stikkende varme hos nyfødte, se neste video.

Symptomer og behandling av stikkende varme hos barn

Varm varme i barn oppstår når som helst på året, men om sommeren, når det er varmt ute, kan dets manifestasjoner være spesielt intens. Sårbete er ganske smertefull og gir til det merkbare ubehag. Det er utbredt i barndommen, og det er derfor vanskelig å finne en person som aldri i barndommen var syk med stikkende varme. Om hvordan det manifesterer seg og hvordan du hjelper barnet, vil vi fortelle i dette materialet.

definisjon

Stikkvarme er en av de vanligste typer dermatologiske problemer som er hyppige i barndommen. Det manifesteres av et utslett på huden. Så voldsomt, mild og tynn hud av babyer reagerer på brudd på forholdet mellom prosessene for separasjon av svette og dens fordampning.

Kjertler som produserer svette, dannes i perioden med intrauterin utvikling. De begynner å fungere nesten umiddelbart etter fødselen. Små barn er mindre svette, men i skolealder begynner kjertlene å jobbe mer intensivt og nå en topp aktivitet under puberteten.

Økt sekresjon ville ikke være et stort problem for barnets kropp, hvis svetten hadde et sted å fordampe. Hvis denne muligheten eksisterer, dannes ingen utslett. Men hvis fordampning er vanskelig, forårsaker et aggressivt, saltt svette miljø lokal hudirritasjon. Jo sterkere og lengre den aggressive effekten, jo større er irritasjonen.

Barn av absolutt alle aldre kan møte dette problemet. Men, oftere enn andre når som helst på året (men oftere om sommeren) lider spedbarn av spedbarn. Huden til nyfødte, dets individuelle lag er arrangert på en slik måte at de i utgangspunktet er flere ganger tynnere enn huden hos voksne eller eldre barn. Samtidig fungerer ikke midten av termoregulering i hjernebarken til den nyfødte i verden, som den burde. Derfor kan nyfødte overkjøles eller overopphetes raskere.

Kanalene av svetteutskillende kjertler hos babyer er smale. De har ennå ikke å danne. Vanligvis slutter denne prosessen med 4-5 år. Og mens prosessen er i gang, er stikkvarme mer enn sannsynlig på 1 år og 2-3 år. Gjennom de innsnevrede kanalene kan en stor mengde svette ikke avvike i tid, et sterkt varmetap er mulig med utvikling av inflammatoriske prosesser i kanalene og kjertlene selv.

I dette tilfellet utvikler sykdommen - blokkering av kanalene. Hvis på dette stadiet ikke å ta tiltak og ikke hjelpe barnet, begynner bleieutslett. Deres dybde og skadeområde kan være betydelig. Men selv små bleieutslett er farlig for barnet, hovedsakelig fordi de er en gjestfri "inngangsport" for bakteriene som omgir oss praktisk talt overalt.

Bakteriell betennelse i huden er mer alvorlig og kan bli komplisert ved en systemisk bakteriell infeksjon. For å unngå at dette skjer, må foreldrene svare på tide på skiltene og behandle det riktig.

Visninger - hvordan ser det ut?

Det er flere typer barns stikkende varme, de er forskjellige i type utslett, varigheten av de patologiske effektene av svette, graden av miliaritet. Med noen av disse visningene kan foreldrene godt møte. Det skal forstås at det spesifikke navnet på den stikkende varmen typen gjør lite for å løse problemet med behandling - i nesten alle svinene er behandlingen nesten identisk.

Vi vil fortelle om det nedenfor, men for nå la oss forstå hva slags stikkende varme slo barnet ditt.

 • Krystall. Den klassiske versjonen, den enkleste og ganske uskyldige. Små blærer vises på steder som er utsatt for svette og blir ikke ledsaget av tegn på betennelse eller infeksjon. Små bobler er oftest merkbare i vekstsonen av hår på hodet, på nakken, bak ørene, men andre steder er det svært sannsynlig. Krystallinsk miliær sykdom forekommer ofte hos barn etter en sykdom med høy feber. Etter en dags temperatur kan dette lille og mellomstore utslippet allerede vises.
 • Red. Med denne typen stikkende varme kan det antas at den ødeleggende effekten av svette på barnets følsomme hud var lengre. Utsløpet er rødt, rundt de små betente forhøyningene (i kanalene) svulmer huden litt. Separate høyder er tuberkler, de fusjonerer ikke med hverandre, de er tydelig skiller.
 • Hvit. Når en milis sykdom med samme navn bobler på huden, inneholder hvitt eller litt gulaktig væske. Hvis en slik boble bryter, forblir en lys "patina" på plass. Denne stikkende varmen riper og gir barnet uleilighet.
 • Deep. Med mest miliær sykdom er betennelsen overfladisk. Og bare med en dyp lesjon forekommer i de dypere lagene i huden. Blærer vises på babyens hud med lett innhold. De brister raskt eller spontant oppløses. Etter det, på blussens sted, er ingenting helt umerkelig.

Enhver stikkvarme kan bli komplisert og bli bleieutslett eller en infisert form av miliaria. Ved bleieutslett er betennelsen dyp og heller diffus i skadeområdet. Svært ofte, er huden som setter inn svette, betent. Blæreutslett representeres ofte av fuktig og svært smertefull eksem.

Infisert miliær sykdom oppstår når patogene bakterier eller soppflora kommer inn i berørt hud (for enhver type skade som er oppført ovenfor).

Ofte, i barndommen, blødning er diagnostisert, komplisert ved å bli med i stafylokokker. Komplisert stikkvarme ser ut som en inflammatorisk lesjon med pustler.

Klinisk bilde

Hovedsymptomen er enkel og åpenbar: pjokket har utslett. Ofte kan det ses i folder, samt på hodet, på ryggen og brystet, under armen eller i lysken, mellom baken. På presten, på ryggen og på magen, vises tegn på lokal irritasjon som oftest hos barn hvis foreldre har en tendens til å være stramt.

Andre symptomer kan ikke være. Alt avhenger av temperament av barnet, på graden av milaria, på sin individuelle følsomhet. Noen barn tolererer rolig situasjonen, mens andre viser et bredt spekter av barns "lidelser" - svekket appetitt, lunger og ustabil søvn. Når du berører den berørte huden, føles barnet smerte, kløe, ubehag.

Infiserte arter av stikkende varme manifesterer seg i et klarere klinisk bilde:

 • temperaturstigninger (opptil 37,0-37,8 grader);
 • På den berørte huden vises lysblomst, blødende sprekker, sår;
 • generell tilstand forverres.

Ved vurdering av symptomer er det viktig for foreldrene å forstå at de kan klare de fleste tilfeller med miliaria alene, uten å ty til hjelp fra leger.

Imidlertid krever eksem, blæreutslett og infiserte miliarier en obligatorisk konsultasjon med en barnelege eller barnedermatolog, siden behandlingen vil avvike fra den vanlige ordningen like forskjellig som bakteriene som kan påvirke hud, sopp eller dybden av jordskaden.

årsaker til

For å forstå hvorfor stikkende varme syntes for babyen, må du vite at svette utløses ikke bare slik, men for å avkjøle kroppen når den er overopphetet. Hvis barnet er varmt, virker svettekjertlene mer intensivt, svetten dannes mange ganger mer. Det kommer på huden og fordampes, noe som gir miljøet litt av overflødig kroppsvarme for barnet.

Men vi vet allerede at kanalene til svettekjertlene til barn er smale, og rikelig strøm fører til blokkering. Betennelse begynner. Svette som faller på de betente områdene fra tilstøtende kanaler, som fremdeles er egnet for væsken, fører til forverring av tilstanden til den førstnevnte.

Hvilke faktorer kan forårsake slike patologiske prosesser:

 • manglende overholdelse av temperaturregimet (det er varmt i rommet);
 • feil valg av klær (barnet er trangt eller for varmt);
 • ubehagelige sko (tette sko eller sandaler laget av "ikke puste" materialer forårsaker betennelse på beina, på føttene, mellom tærne);
 • overdreven bruk av kosmetikk og hudrensere (en sur ubalanse oppstår, huden blir mer sårbar, og selv en liten blokkering av flere kanaler kan føre til omfattende og dypt varmetap);
 • brudd på hygienreglene (sjelden endring av bleen, utilstrekkelig omsorg for barnet);
 • viral og andre sykdommer (ved høye temperaturer, er kroppen tvunget til å "gi" overflødig varme for å forhindre utvikling av hypertermi).

Klager av stikkende varme til leger er oftest adressert av foreldre til barn som er forvirret, beskyttet mot eventuelle utkast, samt barn som bades hver dag med såpe. Barn med allergi (med lokale manifestasjoner), klumpete barn med overvekt eller fedme og barn med medfødt eller oppnådd diabetes er i risikogruppen for høyest følsomhet for miliær sykdom. Oftere enn andre utvikler stikkvarme hos barn med rickets, hyppig diaré, seborrheisk dermatitt.

Kyllingutslett "plager" for tidlig krummer og babyer, uansett grunn, berøvet brystmelk og blir kunstig matet.

Det er også grunner som sikkert kan tilskrives kategorien felles foreldrefeil og savner:

 • bruk av fettkrem og produkter ("Barnekrem", oljer som brukes til massasje, hvis de brukes svært ofte, forårsaker mekanisk tvungen lukking av kanaler og utvikling av milis sykdom);
 • bruken av varme lotion og komprimerer (wraps, bokser og andre metoder for oppvarming, for eksempel med forkjølelse, ofte forårsaker overdreven svette i et bestemt område av huden, som er intense termiske effekter);
 • ting av syntetisk og semi-syntetisk stoff (i det er huden ikke i stand til å sikre normal fordamping av svette);
 • dårlig kvalitet bleie, ikke egnet for størrelse.

Det viktigste å huske er at et barn som er kledd på været, som vokser opp i en leilighet der foreldrene overvåker den nødvendige lufttemperaturen, vil sjelden lide av kyllinger, spesielt, og andre plager knyttet til brudd på varmeveksling generelt.

Forskjell fra allergier og andre sykdommer

Det største problemet foreldrene står overfor er kompleksiteten i differensialdiagnostikken av stikkende varme og allergier. Faktisk, noen ganger er det ganske vanskelig å forstå, på grunn av det som skjedde et utslett - på grunn av overoppheting eller på grunn av utfyllende matvarer, hvilken mor behandlet barnet dagen før. Og det er nødvendig å finne ut.

Se nøye på barnet. Miliaria er ofte "basert" hvor separasjon av svette kan være vanskelig - hudfeller, hår, området under bleen, stedet for kontakt (friksjon) av klær, sko, bleier.

På åpne og "ventilerte" områder av huden oppstår ikke stikkende varme i praksis. Mens allergi ikke velger et sted, kan det manifestere seg helt på hvilken som helst del av kroppen.

Dermed, hvis barnet våknet opp med rødt utslett på ansiktet, på pannen, på armene (den åpne delen), på beina (ikke på føttene), og med stor sannsynlighet snakker vi om en allergisk reaksjon på noe. Utslett og rødhet på paven eller på skuldrene (hvis swaddling brukes) - dette er miliaria.

Men hva om utslett dukket opp på kroppen der det teoretisk kan oppstå med allergi og stikkende varme? Gjør en enkel hjemme test. Det kalles luft. Avdekke et barn med mistenkelig utslett, og la det stå i et par timer. Uten klær og bleie, med konstant tilgang til luft, passerer stikkvarme raskt, etter et par timer reduseres betennelsen. Hvis utslett er allergisk i naturen, vil det ikke oppstå noen synlige endringer.

Fra vannkopper, meslinger og andre virussykdommer som også forårsaker utslett, varierer stikkvarme i antall symptomer. Når miliær sykdom utslett på huden - nesten det eneste tegnet. Når smittsomme sykdommer øker temperaturen, oppstår symptomer på rus, vil utslettene spre seg veldig raskt gjennom kroppen.

Ring en lege hjemme bør være mistenkt for en smittsom sykdom, gå til ham for en avtale - med mistenkte allergier. Det er også fornuftig å invitere en pediatrisk lege til et nyfødt med utslett. Hvis barnet ikke er en måned gammel, anbefales det ikke å gjøre diagnosen selv hjemme. Dette er oppgaven med spesialister.

Hvis det er umulig å skille, bør du ringe til en lege, dette er spesielt viktig når det gjelder utseende av utslett hos nyfødte - et barn fra fødsel til 28 dager.

Terapi - Generelle regler

Det er helt enkelt å bli kvitt stiv varme, det er bare viktig å følge de grunnleggende regler for behandling av denne ubehagelige sykdommen. I alle tilfeller, hvis det ikke er snakk om kikærter komplisert av infeksjoner hos spedbarn, er behandling tillatt hjemme. Dette betyr at riktig omsorg vil falle helt på skuldrene til foreldre eller andre slektninger.

For en gang må foreldrene omprøve deres holdning til begrepet "varme". Komfortabel og optimal lufttemperatur i rommet bør ikke overstige 21-22 grader. Fuktighet i barnehagen bør ikke avvike fra de grunnleggende parametrene på 50-70%. Et slikt klima kan virke for kaldt.

Ikke stol på din voksnes oppfatning - du har en annen termoregulering. Barnets hud og barns immunitet som helhet vil være til nytte for et slikt klima.

Dette betyr at det i vinter er nødvendig å senke temperaturen på oppvarmingen, det gjør ikke vondt for å kjøpe en luftfukter som vil opprettholde ønsket fuktighet. Hvis det oppstår stikkende varme om sommeren, må du igjen kontrollere om mikroklimaparametrene i leiligheten din samsvarer med den angitte normen. Hvis ikke, ventilasjon, fukt, og det vil ikke være noen spor av stikkvarme om noen dager.

Vær oppmerksom på hvordan barnet er kledd. Alle syntetiske og halvsyntetiske gjenstander bør fjernes fra barnas garderobe, erstatte dem med klær laget av naturlige stoffer. Prøv å ikke forvirre babyen. Dette gjelder hans opphold i huset, og går på gaten. Han vil svette hvis det er mer klær enn situasjonen krever. Hvis barnet er veldig lite, kjøp ham vester og glidebrytere som er sydd utover for å eliminere friksjon og forverring av miliarium.

Ikke vær redd for å forlate barnet ditt uten klær oftere. Luftbad har ikke skadet noen. Dette er en effektiv "oppskrift" for chili og en utmerket måte å øke immuniteten på. Bading bør være en daglig prosedyre, hold huden ren, men nekter vanlig bruk av vaskemidler - skum og geler, såpe, selv om emballasjen sier at produktet er barnevennlig og hypoallergent.

Med stikkende varme er det også nyttig for et barn - solbat i hytta i noen shorts, vær så snill å bade barnet ditt til sjøs eller i elva. Dette er også et viktig element i å styrke immunitet, inkludert lokal, dermal.

Du kan fjerne utslett og kurere miliær sykdom med en salve eller krem ​​godkjent av en barnelege. Du må bruke dem riktig i henhold til de vedlagte instruksjonene. Alle produkter, som vi beskriver nedenfor, skal brukes på ren hud.

Forberedelser for barn

Det viktigste foreldrene bør huske er at middelet for chili ikke burde ha en oljeaktig fuktighetsgivende base. Ved bruk av baby krem, som er så glad i mommies og bestemødre, vil betennelse bare intensivere.

Det behandles utelukkende med rettsmidler som har tørkeeffekt. Ikke dårlig, hvis stoffet har en ekstra effekt og skaper en tynn beskyttende film på den berørte overflaten.

Hjelp til å velge riktig stoff vil hjelpe vår liste:

 • "Sudokrem" - et verktøy basert på sinkoksid. Tørker og beskytter det berørte området på huden mot bakterier og sopp. Den har en vannavstøtende base. Helt ufarlig og giftfri, og må derfor være i familiens hjemmedisinske skap hvor barn i alle aldre vokser opp.
 • "Klorofyllipt" - et verktøy som vil hjelpe deg med å håndtere enda betydelig bleieutslett. For barn bør du velge stoffet i form av et oljesubstans eller en ekstern spray. Eucalyptus leaf ekstrakt fremmer rask healing og motstår bakterier. Hvis barnet er utsatt for allergi, brukes det med forsiktighet og bare etter å ha konsultert en lege.
 • Bepantin er en populær og elsket av foreldre betyr. Kan brukes i alle aldre. Den inneholder dexpanthenol- og B-gruppe-vitaminer. Kremen kaster raskt de tørre elementene av stikkende varme, men det er absolutt kontraindisert for gråtende eksem, da det har en svak fuktighetsgivende effekt.

Flere Artikler Om Typer Acne