Det mest populære middelet for koker er salve. Furuncle selv er en purulent lesjon av hårsekkene. Furunkulose forårsaker bakteriell eller soppinfeksjon i huden. Mikroorganismer penetrerer porene eller lesjonene på huden. Spredningen av infeksjon oppstår på grunn av nedsatt metabolisme, mangel på sporstoffer i menneskekroppen eller med uaktsom holdning til regelverket for personlig hygiene. Under en hudsykdom er det verdt å ta ekstra forsiktighet ved valg av behandlingsmetode. Dermatologen vil foreskrive riktig terapi.

Generell informasjon om behandling

Fond fra chiryakov (boils) presenteres florerer. Men behandling for furunkulose er ikke en lett oppgave. Det er verdt å huske at klemme eller punktering av akne ikke er en kur for sykdommen. Mekaniske effekter fremmer spredningen av infeksjon i hele kroppen. Derfor er det verdt å redusere antallet og intensiteten av kontakten på stedet for betennelse. Typen av behandling for koker varierer avhengig av scenen hvor betennelsen er lokalisert og størrelsen på lesjonen. Det er en deling av måter å påvirke koke på: konservativ og operativ. Konservative metoder varierer i sin tur på forskjellige stadier av sykdommen. I første fase blir kokingen behandlet med alkohol, og i andre etasje brukes antiseptiske salver. Kirurgisk inngrep skal foreskrives når konservative metoder har vist seg å være ineffektive. Operasjonen inkluderer:

 • kirurgiske inngrep;
 • skudd med koker;
 • ozonterapi.

Typer av narkotika

For å bruke antiinflammatoriske stoffer var mer praktisk, medisiner er laget i forskjellige former. Narkotika-antiinflammatorisk behandling refererer til en konservativ metode for å kvitte seg med chirie. Skjemaer som produserer medisiner for behandling av kokinger:

 • salve til ekstern applikasjon;
 • pulver og løsninger for intravenøs bruk;
 • tabletter.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Antibiotikkens rolle

Antibiotika er stoffer som hemmer eksistensen av levende celler. De dreper både gunstige og skadelige mikroorganismer. Opprinnelsen til antibiotika er mikrobiell, dyr og grønnsak. Deres innflytelse, for det meste, gjelder ikke for virus, og derfor blir antibiotika hyppigere foreskrevet for bakterielle infeksjoner. Hvis stafylokokker blir det årsaksmessige med chiria, foreskrives et antibakterielt legemiddel. Slike terapi er effektive i tilfelle det riktige valget av typen av middel.

Typer av antibiotika

For å begynne å behandle infeksjon og furunkulose må du identifisere kilden til sykdommen. Tross alt, antibakterielle stoffer avhenger av hvilken type skadeorganismer du trenger å påvirke. Det finnes slike antibiotika grupper:

 • aminoglezidnaya;
 • cefalosporin;
 • tetracyklin;
 • penicillin;
 • makrolid;
 • ftorhinolovaya;
 • futsidinovaya;
 • Zenerite og andre.
Tilbake til innholdsfortegnelsen

Hvilket antibakterielt middel er foreskrevet?

Hvordan behandle, bestem hudlege. Valget av stoff og behandlingsforløpet avhenger av resultatene av laboratorieforskning. For analyse tar legen et utvalg av kjele på ansiktet eller kroppen. Etter å ha utført alle manipulasjonene får resultatet. Det indikerer kilden og patogenet. Ved valg av antibiotika spiller den generelle tilstanden til pasientens kropp og diagnosen allergier til stoffets komponenter en rolle.

Antimikrobielle midler

Mangfoldet av antimikrobielle grupper støttes av et omfattende utvalg av medisiner. Legemidlene er tilgjengelige i kapsler, tabletter og ampuller. Fond i ampuller administreres intravenøst, og tabletter og kapsler tas oralt (for å drikke). Når kokes effektive antibakterielle stoffer som:

anti-inflammatorisk

Inflammasjon oppstår som følge av skadelige faktorer. Dette er en infeksjon, kjemiske og mekaniske effekter på kroppen. Anti-inflammatorisk middel bidrar til å redusere og stoppe betennelse. Nesten i 90% av tilfellene fra en koke, er salver foreskrevet. "Malavit" eller en annen salve er mer hensiktsmessig å søke på lesionsstedet punktvis, så det er bedre å absorbere de aktive stoffene. Blant de mest populære:

antiseptiske midler

Slike legemidler er foreskrevet for å forhindre rotting og desinfeksjon. Vanligvis brukes kaliumpermanganat ved behandling av sår. Men åndtinkturer brukes også til koke. Antiseptika dør bakterier, smertefritt desinfiserer huden. For å behandle chiry, pass:

"Chlorophyllipt"

Tilgjengelig i form av en oljeløsning eller som en alkoholtinktur. Noen ganger er det kapsler. Et effektivt middel inneholder klorofyler som utskiller eucalyptusblader. Anlegget er kjent for sine bakteriedrepende og antiseptiske egenskaper. Men med furunkulose brukes legemidlet som komprimering på grunn av betennelse eller tørk ansiktet for forebygging.

"Dimexidum"

Legemidlet er bedre å bruke et punkt på fokus av betennelse i form av komprimering. Så det vil bedre fjerne hevelsen og motstå spredning av infeksjon, fordi absorpsjonen begynner innen 10 minutter etter påføring. Hovedkomponenten av medikamentet er dimetylsulfat, takket være det brukes når du må bedøve kjelen. Virkningen av stoffet er rettet mot ødeleggelsen av stafylokokker.

Homeopati og vitaminer

Også effektive midler. Homeopati for furunkulose er foreskrevet for kronisk form av sykdommen som terapi og profylakse. For valg av type urter vender seg til en homøopat. Homeopati for furunkulose har praktisk talt ingen kontraindikasjoner og bivirkninger sammenlignet med andre kontrollmetoder. Vitaminterapi innebærer å ta vitaminkomplekser for huden eller individuelle kurs av vitamin A, E og D. For kokt, bruk komprimerer, ekstrakter og ekstrakter fra:

 • kamille;
 • Arnica;
 • Echinacea, etc.
Kok oppstår også på grunn av svak immunitet, så det er hensiktsmessig å motta immunmodulerende legemidler. Tilbake til innholdsfortegnelsen

Forberedelser for å forbedre immuniteten med kokinger

Koken hopper ut når en person er smittet med en bakterie eller et virus. Dette indikerer at pasientens immunitet er redusert. For å øke immuniteten, er immunmodulatorer foreskrevet. Med furunkulose spiller det ingen rolle om det er en dråpe eller en kapsel, vil effekten ikke forandres. Varigheten av kurset varierer avhengig av nivået av reduksjon av kroppens forsvar. Eksempler på drikkemidler er:

Hvordan fjerne symptomene?

Med furunkulose anbefales soling. Ultrafiolett produserer antiseptisk terapi. I sanatorier med furunkulose, foreskrevne terapeutiske homeopatiske bad (barr, lavendel eller salt). Strømkontroll spiller en rolle i å fjerne koker. Hvis du vil beseire sykdommen du kan, trenger du bare å nøye nærme seg terapien og livsstilen.

Hvilke piller kan barn?

Prinsipper for terapi hos barn og voksne er ikke forskjellige. Antiseptiske salver og homøopatiske preparater er mer egnet for babyer, de gir en sparsom effekt. Men det overveldende flertallet av medisiner er foreskrevet uavhengig av alder. Korrigert kun dosering og behandlingsperiode. Selv "Magnesia" og "Polyoxidonium" finnes i løpet av behandlingen av barns furunkulose. Den endelige avgjørelsen om stoffets sikkerhet for barnet er laget av legen i hvert enkelt tilfelle separat.

Velge den beste koker salve

Hårsekken og omkringliggende vev som er betent med nærvær av pus er furuncle (chiry, boil). Kokene vises ikke som andre hudbetennelser, på steder der det ikke er noen vekst i håret. De hyppigste stedene på kroppen, der det er koker: ben, hender, bakder, lyskeområde, nedre rygg, nakke, nakke (bak), ansikt.

Avhengig av type bakterier, skjer en furuncle: streptokokk; stafylokokker (sycosis, karbunkul, follikulitt, hydradenitt) og blandet.

Årsaker til koker og symptomer

Det er en furuncle på grunn av utseendet av bakterier, oftest stafylokokker. Årsakene kan være forskjellige, for eksempel: kamme og få bakterier i såret eller hudtrauma.

Personer med svakt immunsystem har større risiko for å koke.

Også kjelen kan utløses av følgende faktorer:

 • kjemisk irritasjon;
 • permanent hudkontaminering;
 • langvarig fysisk tretthet;
 • vitamin mangel;
 • økt aktivitet av svette og sebaceous kjertler;
 • overoppheting eller alvorlig hypotermi
 • svikt i nervesystemet, mangel på riktig hvile.

Hovedkildene til en koke er:

 • manifestasjon av pus i midten og utslipp av hvit farge med blod;
 • gul flekk i midten av kjelen;
 • forhøyet temperatur;
 • smerte øker gradvis, men faller når pus kommer ut og kjernen skiller seg.

Typer av salver til behandling av kokinger

Når du behandler en koking, må du kontakte en spesialist som vil hjelpe deg med å velge riktig lokal behandling og fortelle hvilken salve som er bedre å behandle eller om nødvendig å utføre en kirurgisk prosedyre. I de fleste tilfeller koster behandlingen bare salve.

For behandling av koke i ulike deler av kroppen (ansikt, under arm, lyske, etc.) påfør mange salver. Avhengig av scenen hvor kjelen er plassert, velges det nødvendige middelet. I de tidlige stadier av utvikling av en koke, anbefales det å hente antiseptiske salver og pus trekke fra en pod.

Antibiotiske salver vil være mest effektive når en spontan åpning av absessen har skjedd, og også hvis det er risiko for infeksjon av bakterier. Etter den viktigste behandlingsprosessen anbefales det å bruke helbredende salver for å gjenopprette huden.

Antibiotisk salve

Mot kokker blir antibakterielle salver oftest prøvd på. De brukes når kjelen befinner seg i øret, nesen eller ansiktet, når det er et sted å være tilbakevendende furunkulose og når en person har svak immunitet. Etter at overflaten av abscessen er behandlet med en løsning med en antiseptisk effekt, bør en antibiotisk salve påføres.

De mest populære stoffene: Levomekol, Oflokain, Dioksizol, Tetracyclin salve og andre.

Levomekol - dreper mikrober og rydder fokuset på pus som har akkumulert. Det er praktisk å bruke til hjemmebehandling. Salven har ikke bare anti-inflammatoriske egenskaper, men også antibakteriell og har en helbredende effekt. Legemidlet virker på grunnlag av ødeleggelsen av proteinsyntesen til bakteriene selv, som til slutt dør.

Salve fremmer rask vevsreparasjon på grunn av stimulering av intracellulære metabolske prosesser. Steril gaze dressing gjennomvåt med salve og påføre såret. Bytt dressinger daglig.

Trekker salve

Salver med trekkende effekt brukes i utgangspunktet, siden de bidrar til dannelsen av pustler - hodet på en furuncle. Når hodet er dannet, åpner furuncle oftest seg selv og pus flyter fra det. I intet tilfelle kan ikke klemme absessen, som en stor sannsynlighet for å spre infeksjonen.

Ichthyol salve - brukes på et tidlig stadium av behandling, når kjelen ikke er moden. Men det vil være effektivt i enhver fase av modning av absessen.

Det er derfor salven er allment kjent for sin effektivitet og lave kostnader. Den har en antiseptisk og desinfiserende effekt.

Brukes i form av komprimerer med ichthyol salve, de trenger hyppige endringer og bør påvirke minst 2-3 timer.

Heparin salve er et antiseptisk, antiinflammatorisk og antimikrobielt legemiddel. Når du bruker salve til det berørte området, utvides karene, og komponentene i preparatet absorberes veldig godt. En av hovedkomponentene i dette legemidlet er bedøvelse. Salve er ikke anbefalt for gravide.

Sintomitsinovaya salve - er en del av ricinusolje, på grunn av hvilken salven anses å være øm, ikke tette såret, men trekker det veldig godt, parallelt tørker og helbreder den skadede overflaten. Hvis situasjonen forverres (med furunkulose), brukes stoffet under dressingen. Påfør syntomycin salve til forsvunnelse av tegn på infeksjon. Brukes til å koke og forandre dressinger daglig.

Helbredende salver

Når hovedbehandlingen kommer til en slutt, anbefales det å bruke midler spesielt opprettet for helbredelse i helbredelsesområdene. De mest populære er: Vishnevsky salve og sink salve.

Vishnevsky salve - det er mye brukt i behandlingen av kokos, har anti-inflammatoriske egenskaper og er praktisk å bruke hjemme. Det har også en antibakteriell egenskap og optimaliserer prosessen med reparasjon av vev.

Vishnevsky salve har en god helbredende effekt. Påfør i form av lotioner, tamponger, komprimerer. Påfør et tykt lag på infeksjonsstedet og reparer.

Denne prosedyren er gjort 3-4 ganger om dagen, hver gang desinfisering av såret. Ikke bruk salven under brudd eller modning av kjelen, da det myker abscessens vegger og bidrar til trusselen om subkutan abscess - abscess.

Zinksalve - et legemiddel til ekstern bruk, som består av bare to komponenter: petrolatum og sinkoksid i forholdet 10: 1. Det er sinkoksid i dette preparatet som har en anti-inflammatorisk effekt.

Dette er en av salver, som ikke har noen bivirkninger. Dette er den viktigste fordelen som lar deg bruke verktøyet selv under graviditet og amming.

I tillegg har sinksalve en hygroskopisk egenskap, på grunn av at stedet for betennelse tørker mye raskere og huden blir raskere gjenopprettet.

Til slutt foreslår vi at du gjør deg kjent med hvordan du bruker salven til behandling av koke. Dette vil fortelle Valery Mitish Afanasyevich - leder av avdelingen for sår og sårinfeksjoner hos Institutt for Kirurgi dem. AV Vishnevsky:

Hvordan og hvordan å behandle koker?

Koker, eller som de kalles koker eller chiryaki, er alvorlige hudutslett som krever riktig behandling. Best av alt, hvis kjelebehandlingen vil bli utført under tilsyn av spesialister, men det er situasjoner der det ikke er mulig å få en avtale. Og så oppstår spørsmålet: Hvordan kan du raskt kurere kjelen for å unngå komplikasjoner?

Grunnprinsipper for terapi

Furuncle er en purulent formasjon under huden som må behandles ved de første symptomene. Det bør huskes at de kun kan forekomme i hårsekkene, så hvis en abscess har dannet seg på håndflatene eller føttene, bør du straks kontakte kirurgen. Det er nødvendig å behandle koker umiddelbart slik at infeksjonen ikke sprer seg lenger i kroppen.

Behandling for koker bør rettes til:

 1. Fjernelse av betennelse.
 2. Antibakteriell effekt.
 3. Eliminering av giftstoffer fra kroppen.
 4. Styrker immuniteten.

Tradisjonell behandling av abscesser avhenger av scenen og kompleksiteten av purulent formasjon. Legen tar hensyn til antall sår, lokalisering, repetisjon av formasjoner og pasientens velvære. Før forskrivning av behandling, vil kirurgen gjennomføre en undersøkelse, på basis av hvilken vil velge hvordan å behandle kjelen.

Hva kjenner metodene til tradisjonell medisin fra:

 1. Aktuell behandling med antiseptiske løsninger.
 2. Pålegg av antibakterielle, anti-inflammatoriske og helbredende salver.
 3. Mottak av immunstimulerende midler.
 4. Antibiotisk terapi.
 5. Bruken av helbredende salver på helbredelsesstadiet.
 6. Fysioterapi (elektroforese, UHF, UFO)

Hvis det er en abscess, og det er ingen mulighet til å besøke legen, trenger du ikke å ta noen medisin, du må velge det mest effektive stoffet som vil bidra til å kvitte seg med absessen.

De grunnleggende prinsippene for behandling:

 1. Før du behandler en abscess, bør du sørge for at den oppførte utdanningen er akkurat en furuncle.
 2. Åpen abscess er bare mulig på sykehuset, hvis kjelen har åpnet seg, må den desinfiseres (hydrogenperoksid), påfør et rent bandasje og konsulter lege.
 3. Det er umulig å bruke fargestoffer (Zelenka, Iodine, Fukortsin) til infiltreringen før du besøker en spesialist - dette kan føre til diagnosen og legen vil ikke se hvor mye betennelse og kan gjøre feil i stadiet av abscess.
 4. Utseendet på en abscess er en grunn til å ta en sykeliste. Det er forbudt å arbeide med koker for de som har arbeid i forbindelse med barn, med mat til full gjenoppretting.
 5. Bare en lege kan ordinere antibakterielle legemidler. Ukontrollert bruk av antibiotika fører til tarmdysbiose, samt bidrar til overgangen til akutt furunkulose i kronisk form.
 6. Det er umulig å behandle chyryak ved folkemetoder hvis det er følgende sykdommer: diabetes, bindevevssykdommer, HIV-infeksjon, tuberkulose, alvorlige kroniske patologier.
 7. Det er forbudt å arbeide med abss fuktig varme. Kok kan ikke fuktes, så du bør forlate badet og badekaret. Tillat å ta en varm dusj, og prøver å unngå det berørte området. Når du besøker bassenget, kan du ikke bare skade kjelen, men også overføre infeksjonen til andre.

Hvordan å kurere en furuncle slik at ingen komplikasjoner oppstår, kan bare bli fortalt av en lege, derfor anbefales det å finne tid til å besøke klinikken. Hvis du ikke kan komme til legen, bør du nøye velge stoffene og følge instruksjonene.

Medisinske hendelser

Behandling av koker tar ikke lang tid - fra de første opptredener til full modning og brudd på abscessen, tar det vanligvis ca 10 dager. Men hvis furunkulose er i et kronisk stadium eller karbunkler begynner å danne - sammensmeltingen av flere sår - da er det nødvendig med langsiktig terapi med kraftigere midler.

Mulige ordninger

I første fase av koker, hvordan å behandle utdanning - denne algoritmen vil hjelpe:

 1. Flere ganger om dagen, tørk formasjonsstedet med antiseptiske løsninger: Jod, Zelenka eller medisinsk alkohol (tørk fra kanten til midten for ikke å spre infeksjonen).
 2. Deretter gjelder sterile dressinger med antibakterielle salver: Levomikol, Levosin, Sintamicin salve.
 3. Påfør tørr varme for å akselerere modning, for eksempel en saltvannflaske.
 4. Kanskje bruk av UFCH eller annen fysioterapi.

Slik behandler du koke på stavens dannelsesstadium:

 1. For å stimulere brudd i kjelen, må du bruke bandasjer med Ichthyol eller Vishnevsky salve.
 2. Påfør kluter fuktet med 10% saltvann eller natriumklorid.
 3. Hvis disse metodene ikke provoserte utslipp av pus på 3-4 dager, bør du kontakte en spesialist.
 4. Legen vil påføre et bandasje med salicylsyre krystaller, som vil korrodere abscessens hode og bidra til konklusjonen av nekrotiske masser. Deretter setter du drenering til pus bedre avgang.

Det er umulig å åpne eller pierce en abscess alene - dette vil føre til inngrep av bakterier i blodet og lymfekarene, og provosere utviklingen av komplikasjoner.

Slik spiser man kjele etter åpning:

 1. Vask såret med 3% hydrogenperoksid og behandle kantene med Zelenka.
 2. Innen 2-3 dager, til pus er helt ute, bruk Levomicol, Baneocin eller Tetracycline salve.
 3. Når pus kommer ut, begynner helbredelsen av vevene. For å øke hastigheten på denne prosessen kan du bruke Actovegin Salve, Panthenol eller Solcoseryl.
 4. Etter fullstendig helbredelse kan du bruke Counterubex og lignende produkter for å forhindre arrdannelse.

De farligste sårene på hodet er i håret, på nesen og under den, i nakken, da det er det største antallet fartøy som fôrer hjernen, som truer med alvorlige komplikasjoner. Fjær i den inguinale regionen betraktes som litt mindre farlige, men det er mange vaskulære plexuser som fører til indre organer, og risikoen for infeksjon i kroppen er høyere enn om det var koker på beinet eller armen.

Behandling av koker i disse områdene er å foretrekke å utføre under tilsyn av en spesialist, og ikke å bruke tradisjonell medisin for å unngå komplikasjoner.

Behandlingen av slike koker er ikke fullstendig uten antibiotika. For dette formål brukes ikke bare antibakterielle salver, men også tabletter for intern administrasjon, og i kompliserte tilfeller injeksjoner. De mest effektive middelene er antibiotika som inngår i gruppen av penicilliner, cephalosporiner og tetracykliner (Cefixime, Amoxiclav).

fysioterapi

Å kurere koker, kan du ty til fysioterapi. De bidrar til undertrykkelse av bakteriens vitale aktivitet, akselerasjon av utslipp av purulente masser og forbedring av effektiviteten av immunsystemet.

Hvordan kan kokes bli behandlet, og ved hvilke metoder:

 1. UFO - reduserer betennelse, har en immunostimulerende effekt, fremmer healing.
 2. Laserbehandling - akselererer helbredelse av vev, forbedrer effekten av eksterne midler.
 3. Magnetoterapi - lindrer hevelse og betennelse, forbedrer immuniteten.
 4. Ultralyd terapi - fremmer resorpsjon av infiltrater, fremmer vevregenerering
 5. KUF-terapi - undertrykker bakterier, forbedrer intercellulær metabolisme.

Ofte er slike metoder foreskrevet for hyppige gjentakelser av furunkulose. Det anbefales også for pasienter med kronisk form for sykdommen å gjennomgå behandling i sanatorium-feriestedområder.

Beskrivelse av effektive stoffer

Ved å velge riktig middel, kan du øke hastigheten på utvinningen, så du bør vite hvilken medisin som brukes på hvilket stadium. Når chirya behandling kan utføres med slike midler:

 1. Levomikol - har antiinflammatoriske, antibakterielle og helbredende effekter. Denne salven kan brukes fra kokter på ethvert tidspunkt. Et lignende verktøy er Levosin, men i sammensetningen er det en ekstra komponent som bidrar til å lindre smerte.
 2. Ichthyol salve - er et effektivt antiseptisk middel. Dens bruk er berettiget til behandling av infiltrerte kokere.
 3. Tetracyklin salve er en effektiv antibakteriell salve, som påføres etter åpning av abscesser.
 4. Vishnevsky salve - pleide å kurere en abscess i første fase og etter fullstendig utslipp av pus. Den har antiseptiske og helbredende egenskaper.
 5. Syntomycin salve - inneholder et antibiotika. Det påføres på utløpsstadiet og til fullstendig helbredelse av vevet.
 6. Fucidin-, Baktroban- og Lincomycin-salve - inneholder antibiotika, de brukes først etter brenning av kjelen.
 7. Ikrusol - en salve pleide å helbrede vev etter utgivelsen av purulente masser.
 8. Dimexid - en løsning som kan brukes på et hvilket som helst stadium av abscessen. Før du behandler sår, er det nødvendig å fortynne løsningen til ønsket konsentrasjon. Med enkle formasjoner er en 25% løsning tilstrekkelig, og 40-50% med karbunkler.

Huden som omgir absessen må desinfiseres for å forhindre spredning av bakterier. Med furuncle kan behandling utføres med slike midler:

 • salicylsyreoppløsning;
 • tinktur av calendula;
 • Furatsilina løsning.

Chirya kan behandles med homøopatiske preparater, forutsatt at det ikke er noen allergiske reaksjoner på dem.

De fleste av disse stoffene hjelper ikke bare å håndtere koke, men også for å styrke hele kroppen. Til tross for sikkerheten til homøopatiske midler, må deres bruk samordnes med den homøopatiske legen.

 1. Anthracinum - anbefales for karbunkler og tegn på beruselse. Forbedrer hudens generelle tilstand.
 2. Arnica - bidrar til gjennombrudd av absessen. Løsningen er effektiv i kronisk furunkulose.
 3. Kalsiumpikrisin er effektiv for kokter i ørene og på ømme områder som armhulene, skinker og lysken.
 4. Kalsiumsulfuricum - anbefales til behandling av chirya, hvis det ikke er stoppet etter å ha sluppet ut av pus.
 5. Lachesis - brukes til trusselen mot sepsis og feberforhold.
 6. Miristikk - bidrar til rask åpning av abscess.

Før du begynner behandling med kokos med homøopati, må du nøye studere instruksjonene og nøye følge doseringen. Det samme gjelder bruken av andre metoder beskrevet ovenfor. Med en slik ansvarlig tilnærming reduseres risikoen for komplikasjoner til et minimum.

Oversikt over medisiner for behandling av furunkulose

Furunkulose er en smittsom sykdom, hovedsymptom som er purulent nekrotisk betennelse i hårsekkene. Utvikler som et resultat av penetrering i patogenes epidermal eller Staphylococcus aureus. Bakterien er vanlig i miljøet og lever hele tiden på personen, men angrep bare når gunstige forhold oppstår. Behandlingen utføres på forskjellige måter, og det ledende stedet blant dem som tas av medisiner fra koker i form av injeksjoner, salver og tabletter.

Indikasjoner for bruk av legemidler til koke

Den terapeutiske ordningen er utviklet av en lege. Valg av metode avhenger av alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen. I perioden med dannelse av en purulent stang krever pasienten anestesi, stopper infeksjonen. Novocainic blokkering, antibakterielle stoffer bidrar til å oppnå effekten. Antibiotikumet er valgt individuelt - i henhold til dets følsomhet overfor denne type patogen. Terapi er berettiget når flere koker (karbuncler) vises, sjelden med ett element.

Legemiddelmetoden brukes:

 • med komplisert betennelse i området av lymfeknuter;
 • hvis ansikt, hode, nakke (øre, øye, kinn) påvirkes;
 • hvis stafylokokker-furunkulose er kronisk, tilbakevendende i naturen;
 • hvis flere utdanninger blir diagnostisert.

I vanskelige tilfeller er det nødvendig å behandle utslettskomplekset, ved hjelp av legemidler av ulike tiltak.

Former for produksjon av narkotika fra koke av forskjellig lokalisering

Produsenter av narkotika produserer antiinflammatoriske stoffer i forskjellige former, noe som gjør deres bruk praktisk og effektiv.

Ved behandling av bruk av furunkulose:

 • tabletter, pulver til oppløsning. Utnevnt i kompliserte tilfeller: Abcesstadiet, koker "hoppet opp" i øvre del av kroppen, på lymfeknuter, flere betennelser, tilbakevendende. Legemidlet er valgt strengt i samsvar med resultatene av bakteriologisk undersøkelse og laboratoriediagnose av innholdet i karbunkulet;
 • salve. Det er akseptert å bruke etter klumpen ble åpnet og pus igjen. Hovedformålet er å tegne rester, bekjempe bakterier og akselerere regenerering av skadede vev;
 • en injeksjon Injiseringsbehandling er indisert i tilfeller der pillen ikke gir et positivt resultat.

Hvilke tiltak medisiner brukes

For behandling av furunkulose utviklet mange verktøy. Den inflammatoriske prosessen er en kompleks kombinasjon av interne og eksterne faktorer, for eliminering er det nødvendig å opptre fra ulike sider. Typen av terapi er avhengig av tre komponenter: stadium, størrelse, grunn.

Furunkulose: behandling med følgende legemidler:

 1. Den antibakterielle typen medisiner har en skadelig effekt på levende celler - nyttige og skadelige mikroorganismer. Hurtig, effektivt undertrykker patogenet - stafylokokker.
 2. En anti-inflammatorisk. Eventuelle medisiner fra denne gruppen reduserer raskt og stopper betennelse. I de fleste tilfeller foreskriver legen medisin i form av en salve. Det påføres pekefart på furuncle, noe som øker absorpsjonen av aktive stoffer. Populære rusmidler: Rescuer, Diclofenac, Dimexide. Piller kan foreskrives - Nimesulide, Voltaren, Aspirin (acetylsalisylsyre), etc. De gir en bedøvelsesvirkning og letter pasientens tilstand.
 3. Antiseptisk. Forhindre tilbakefall, stopp rotting, desinfisere, drepe mikrober. For å behandle koker som brukes: kaliumpermanganat, Fukortsin, Betadin, Magnesia, Vinilin, Klorhexidin, Salve Baneotsin, Furatsilin, Salisylsyre, Klorofyllipt, Miramistin.
 4. Antihistamin. Reduserer hevelse av vev.
 5. Narkotika for å styrke immunforsvaret. Bakteriell infeksjon angriper ofte til tider når kroppens forsvar er svekket. Styrke det vil hjelpe immunomodulatoren. For behandling av furunkulose, spiller det ingen rolle om det er en kapsel, dråpe eller tablett, det viktigste er resultatet. Varigheten av kurset avhenger av pasientens tilstand. God terapeutisk effekt er gitt av: Galavit, Immunal, Timalin, Polyoxidonium. Likopid bidrar til å øke lokal immunitet.
 6. Vitaminer og homøopati fungerer som hjelpemiddel i kronisk form av sykdommen, for profylaktiske formål. Homeopath plukker opp urter, maler et mønster av deres bruk. Ved behandling av furunkulose er det ingen kontraindikasjoner for homøopati, det kan brukes selv om pasienten er barn. Vitaminpreparater er full i kurs, de bør inneholde stoffer som er nyttige for huden.

Legen utfører undersøkelsen, og gir deretter anbefalinger for behandling.

Den første fasen av sykdommen innebærer behandling med alkoholholdige løsninger og antiseptika: Spray Miramistin, medisinsk fortynnet alkohol (fortynnet med kokt vann), klorhexidin, Furacilin-løsning. Påfør koker forsiktig, behandle området rundt.

Etter selvåpning utføres desinfeksjon. En komprimering blir anvendt under hvilken det antiinflammatoriske og desinfiserende legemiddel er lokalisert.

Hvis absessen ikke åpnes uavhengig, bør operasjonen utføres på et sykehus. Først blir en injeksjon av et antibiotikum og anestesi gjort, da blir en klump kuttet med en skalpell. Etter operasjon utføres lokal eller omfattende antibiotikabehandling.

I det kroniske løpet av den inflammatoriske prosessen er det viktig å være oppmerksom på å styrke kroppen. Hvis årsaken er helminthisk invasjon, foreskrives Dikaris og dets analoger. Hvis intestinal mikroflora brytes, er det nødvendig med probiotika - Laktofiltrum, Diflucan. Når en beskyttelsesmekanisme feiler, er immunmodulatorer, vitaminer, urteinfusjoner og kostnader foreskrevet.

Gjennomgang av effektive piller

Legemidler til furunkulose i pilleform undertrykker patogener fra innsiden. Du kan bare ta dem med legens tillatelse. Selvbehandling er strengt forbudt. Ukontrollert mottak er farlig for pasientens helse og liv.

Kok tabletter:

 • Biseptol. Antibakterielt middel av et bredt spekter. Legemidlet er foreskrevet for infeksjoner av huden og bløtvevet forårsaket av furunkulose. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan legen foreskrive 480 mg to ganger daglig.
 • Amoxicillin og dets analoger (Flemoklav, Panklav, Amoksiklav - denne listen inneholder stoffer som blokkerer reproduksjon av mikrober, utseendet på nye suppurations);
 • Sumamed, azitromycin, klaritromycin forårsaker skade på det forårsakende middelet av stafylokokkinfeksjon, undertrykker dets spredning;
 • Amikacin, Neomycin, Gentamicin og deres derivater bryter sammen syntesen av parasittproteiner, har en bakteriedrepende effekt;
 • Tetracyklin er et bredspektret antibakterielt stoff. Effektivt bekjemper ulike mikroorganismer;
 • Cefuroxim, Cefazolin har en utpreget rask terapeutisk effekt. Tilgjengelig i pulverform, som må fortynnes før bruk, eller i form av injeksjoner.

Hvis kjelen har åpnet, har en sekundær infeksjon sluttet seg til sykdommen, kan legen foreskrive ekstra antimikrobielle midler. Berømt i denne kategorien er Trihopol og Metronidazole. Dosen beregnes individuelt, med tanke på alvorlighetsgraden av komplikasjoner.

Med nederlaget av furunkulose av ørekanalen og auricleen, er ytterligere midler for lokal handling foreskrevet, noe som forårsaker dødsfall av mikroorganismer og lindrer smerte. Otipaks dråper har en utprøvd bedøvelse effekt. Aminoglykosid-antibiotika finnes i Polydex, Sofradex og Otof.

Intim koking eller purulent betennelse i ansiktet krever akutt medisinsk inngrep. Behandling med medisiner bør være under kontroll av leger. Gjennombrudd inni truer med alvorlige konsekvenser. Hvis øyet påvirkes, foreskriver oftalmologen Amoxicillin, Sumamed, Ceftriaxone, Unidox Solutab. Eye furuncle kan skade hjernen og forårsake død av pasienten. Lokal behandling er tillatt salve Acyclovir, Levomekol, Baneotsin.

Et effektivt legemiddel til lokal behandling av koke og karbonkuler - Sexttafagus. Det kan brukes på innsiden. Det er designet for å bekjempe purulente hudinfeksjoner forårsaket av stafylokokker. Det er satt inn i det betente elementet eller under staven. Det kan behandles til fullstendig helbredelse, brukt som et profylaktisk middel mot tilbakefall av furunkulose inni, i henhold til produsentens instruksjoner. Konsentrasjon ved begynnelsen av behandlingen: 1 del av legemidlet i 2 deler kokt vann. Hvis det ser utslag, kontakt en helsepersonell eller reduser dosen.

Det er vanskelig å kvitte seg med purulent furunkulose, uavhengige tiltak kan forårsake farlige komplikasjoner og skade helse. Ikke unn deg selv med antibiotika og andre rusmidler.

Kontraindikasjoner og bivirkninger

Antibiotisk terapi er foreskrevet av en spesialist hvis pasienten ikke har følgende kontraindikasjoner:

 1. Laktasjonsperioden, fødsel av det ufødte barn hos kvinner.
 2. Individuell reaksjon på stoffets komponenter.
 3. Alvorlig patologi av nyrene, leveren.
 4. Hud sykdommer av sopp natur.
 5. Tuberkulose i alvorlig åpen form.
 6. Sykdommer i hjertet, blodkar, hematopoietisk system.
 7. Problemer med funksjonen av mage-tarmkanalen.
 8. Bronkial astma.

Selvmedisinering truer med utviklingen av dysbakterier, forverring av kroniske sykdomsforløp. Hvis det ikke er riktig å velge antibiotika og samtidig medisiner, kan en purulent pimple bryte inn og påvirke lymfesystemet, komme inn i hjernen, forårsake død.

Furunkulose er en smertefull smittsom sykdom som kan påvirke kroppen på alle steder der det er hår. Ofte er det betennelse i lysken, på ansiktet, i armhulene, på baken. Sykdommen forårsaker alvorlig smerte og kan forstyrre den vanlige livsstilen. Tallrike koker forårsaker forgiftning av kroppen, temperaturen stiger, smerten blir uutholdelig. Medikamentterapi hjelper til raskt å utvise pus og helbrede huden. Med en integrert tilnærming kan du forhindre nye tilbakefall, forbedre immuniteten. Bare legen kan velge riktig behandling. Det er farlig å bruke selv populære medisiner, Dimexide med koke og andre.

Brensel fra koker: medisiner, antibiotika, piller

Furuncle er en smittsom-inflammatorisk sykdom som utvikler seg i hårsekkelen, så vel som vevet som ligger rundt det, oftest av stafylokokk-etiologi. En ganske ubehagelig lidelse som bringer stor ubehag til pasientene.

Samtidig begynner pasientene selv, uten å vite nøyaktig hva slags utdanning det er, å behandle det på ulike måter, og forverre selve sykdommen. Når det gjelder en spesialist, kan terapi bli foreskrevet for å unngå koking på kort tid.

Foto 2 - Selvbehandling kan forverre problemet.

Med effektiv behandling blir pasienten av med store og store koker i en og en halv time. Kirurgisk behandling brukes mot furunkler, avslører sår og rengjør dem.

Foto 3 - Du kan bli kvitt koker i 1,5 uker

Av konservativ terapi er antibiotika selvsagt det beste middelet, som vi diskuterer senere. Også, mange er interessert i hva anti-inflammatorisk middel som kan brukes.

Foto 4 - Antibiotika - et middel for koke

Det å søke fra kokes

Det viktigste ved behandling av sår er den raske modningen av kjelen.

Foto 5 - Det er viktig at kjelen er moden

For å gjøre dette, er dressing brukt, så vel som å bruke lotion på området av forekomst av koke med en rekke stoffer, noe som fører til bedre sårrengjøring, og reduserer betennelse.

Foto 6 - Lotioner og dressinger med medisiner hjelper koket til å modnes.

For å raskt modnes abscess, bruk salve, oftest NSAIDs (antiinflammatoriske legemidler). De reduserer betennelse i huden, og fører til forbedring av den menneskelige tilstanden.

Koker medisiner

Antibiotika, antiseptika, antiinflammatoriske og smertestillende midler brukes alltid mot furunkler fra spesifikk terapi, etter operasjon.

Foto 8 - Furuncle fjernet kirurgisk

Hva slags narkotika er effektive, og hva du skal behandle eller hvordan du skal bedøve huden, er det nødvendig å spørre legen, da selvbehandling er absolutt kontraindisert, og kan føre til komplikasjoner.

Foto 9 - Legen vil velge en effektiv behandling

I et apotek kan du finne de riktige stoffgruppene som brukes når en koke oppstår.

Foto 10 - En apotek på apoteket vil fortelle deg hva du skal bruke mot kokende.

Antibiotika - narkotika som virker på en bestemt type bakterier, og kjenner deres spekter av handling, kan vi aktivt foreskrive for en eller annen patogen flora. Basert på dette, er de delt inn i bestemte grupper for behandling av koker.

Foto 11 - Antibiotika er delt inn i grupper

Årsakene til denne sykdommen kan være forskjellige, så forskjellige grupper av disse legemidlene blir brukt:

 • cefalosporiner (cephalexin, cefotaxim, ceftriaxon, ceftazidin); Foto 12 - Ceftriaxon for infeksjoner
 • tetracykliner; Foto 13 - Tetracyklin
 • penicilliner (amoksicillin, ampicillin, amoxiclav); Foto 14 - Amoxiclav
 • makrolider (erytromycin, azitromycin, spiramycin); Foto 15 - Spiramycin
 • fluorokinoloner (ciprofloxacin, ciprolet, cyfran); Foto 16 - Ciprofloxacin
 • metronidazol, clotrimazol; Foto 17 - Metronidazol
 • lincomycin; Bilde 18 - Lincomycin
 • aminoglykosider (baneocin - salve); Foto 19 - Baneotsin
 • fucidin (fuzidinsyre); Foto 20 - Fuzidinovsyre
 • Zeneritt (erytromycin + sink). Bilde 21 - Erytromycin

Anti-inflammatoriske stoffer: Dimexid, Salisylsyre, Celestoderm (glukokortikoider), Nimesil, Borsyre.

Foto 22 - Dimexid - antiinflammatorisk legemiddel Foto 23 - Celestoderm - antiinflammatorisk legemiddel

For å løse problemet, må du prøve å bruke antiseptiske midler for å unngå koking, og etter å ha åpnet det resulterende såret.

 1. Ichtyol. Ichthyol salve er et av de mest vanlige og effektive legemidlene mot koker. Den har et stort antall egenskaper som gjør en god jobb med den berørte huden. Disse inkluderer: regenerering, forbedret blodsirkulasjon av den berørte huden, antimikrobiell, antiinflammatorisk, fortykkelse og strekking av pus. Foto 24 - Ithiol hjelper til med å koke modning
 2. Klorheksidin. Foto 25 - Klorhexidin - dreper bakterier
 3. Furacilin (furatsilinovyalkohol). Foto 26 - Furacilin - forhindrer bakterier i å spre seg
 4. Chlorophyllipt. Bilde 27 - Klorofyllipt
 5. Vitaon. Foto 28 - Vitaon
 6. Dioxidine. Foto 29 - Dioxidin
 7. Svovelsyre (svovel fra koker brukes ikke ofte).

Også som et antiinflammatorisk middel for hudlesjoner, spesielt under utvikling av koker, kan magnesiumsulfat brukes, som på grunn av sin hurtige absorpsjon av huden, har en raskere effekt.

Foto 30 - Magnesiumsulfat fra kokos

Alle disse verktøyene er godt brukt til behandling av koke. De ødelegger patogenet, fjerner den inflammatoriske reaksjonen, desinfiserer såret.

Det er andre mindre spesifikke, men brukte fortsatt stoffer i utviklingen av furunkulose. Disse inkluderer hydrogenperoksid, magnesia, kalendula (spesielt brukt når pus lekker), redningskrem og andre.

Det finnes også tradisjonelle metoder som pasienter bruker hjemme:

 • varme komprimerer av horsetail, løk, kålblad, cottage cheese. Disse ingrediensene myker absessen, og hjelper til med å rense kaviteten av pus; Foto 33 - Folkemidlene hjelper mot koking
 • fjell arnica, hibiscus rot, kamille avkok bidra til modning av furuncle. Foto 34 - Kamilleavkasting fremmer modning

Plaster fra koker brukes også, som inneholder antibiotika, antiinflammatoriske, desinfeksjonsmidler. I hjemmet kan pasienter fortsatt brenne kokene, men dette virker bare i begynnelsen av prosessen, og det er ikke tilrådelig å gjøre dette, da det kan få ytterligere bivirkninger og komplikasjoner (brenn, sepsis).

Foto 35 - Det er mulig å brenne kjelen kun i begynnelsen.

Advarsel! Det er ikke nødvendig å selvmedisinere og klemme kokene, da dette kan føre til utvikling av bivirkninger, inkludert for eksempel septiske forhold.

Antibiotika til koke

Spørsmålet oppstår: hvordan behandles denne smittsomme hudsykdommen?
For det første er den viktigste måten å behandle kokos på å utføre en kirurgisk prosedyre (åpne en abscess). Etter denne manipulasjonen på sykehuset pålegger salver på grunnlag av antibiotika, noe som bidrar til rask helbredelse av sår.

Foto 36 - Det er bedre å åpne abscessen fra kirurgen

For det andre, den konservative metoden for behandling av koker - antibiotika behandling, som, på grunn av det faktum at forårsakende middel av furunculosis er bakterier. Hvilke antibiotika må tas, og hvilke antibiotika som skal behandles, er oppført ovenfor.

Foto 37 - En lege vil fortelle deg hvilke antibiotika du skal ta

Antibiotika er foreskrevet i piller oftere enn i injeksjoner, siden det er lettere for pasienten, mer effektiv for behandling av hudabsess. Legene bruker ikke alltid disse legemidlene. Den absolutte indikasjonen for bruk av antibiotika er redusert immunitet (det vil si en høy risiko for å utvikle bakteriologi).

Foto 38 - Antibiotika er foreskrevet med nedsatt immunitet.

Antibiotika mot det forårsakende agenset av furuncle virker bemerkelsesverdig, og derfor, som nevnt ovenfor, er først og fremst medisinbehandling mot infeksjon i huden.

Foto 39 - Antibiotika - Førstehjelp til koke

Likevel har pasientene spørsmål om disse stoffene: hvilke antibiotika som skal tas, inkludert hvilke antibiotika som skal drikkes, og hvilke injeksjoner som er bedre å bruke en salve med antibiotika eller antibiotika tabletter, som er de mest effektive, som er det beste antibiotikumet fra forskjellige grupper.

Foto 40 - Koker på ansiktet Foto 41 - Koker i øret

Siden de vanligste årsaksmedisinene til koker er stafylokokker, brukes antibiotika som er aktive på den. Disse inkluderer: penicilliner, cephalosporiner, i mindre grad makrolider og fluokinoloner.

Salver har en stor effekt på den berørte delen av huden. Sammensetningen av salver kan omfatte antibiotika, antiinflammatoriske, antiseptiske midler.

Foto 43 - Koker på leppen

Lokalt reduserer de klinikkbetennelsen. Omfattende behandling av furuncle inkluderer lokal og generell (tabletter). Denne behandlingen fører til en rask gjenoppretting av pasienten.

Foto 44 - Hver antibiotikagruppe virker på sin egen type patogen.

Koker tabletter

Som nevnt ovenfor, er antibiotika en effektiv kur for koker. Disse stoffene utgjør en stor gruppe medikamenter som er delt inn i små grupper avhengig av deres effekt på bakterien og effekten på en bestemt type patogen.

Siden stafylokokker er et hyppig årsaksmessig middel av koke, utføres terapien mot bakgrunnen av grupper av antibiotika som virker på dette patogenet. Derfor må du vite nøyaktig hvilke piller du skal drikke.

Foto 45 - En furuncle vises på grunn av stift.

Det er flere eksempler på navn og regimer for behandling med koke. Avhengig av hvilke tabletter du skal ta, og det vil være basert på hvordan du behandler furunkulose med en konservativ metode med antibiotika:

 • cefalexintabletter 4 ganger daglig;
 • Amoksicillin: 3 ganger daglig pille (10 dager);
 • Makrolider er foreskrevet, hvis penicilliner er allergiske:
 • erytromycin - etylsuksinat: 3 ganger om dagen i munnen (10 dager);
 • klaritromycin: inne 2 ganger daglig (10 dager);
 • azitromycin: 1 gang per dag (5-7 dager);
 • clindamycin: inne 4 ganger daglig (10 dager).

Mange mennesker som konfronteres med dette spørsmålet, er interessert i om det er mulig å drikke diclofenakpiller som et antiinflammatorisk middel. Ja, de brukes, inkludert for purulente sykdommer i huden.

Foto 46 - Diklofenak

Injiseringer til koker brukes ganske sjelden, fordi resultatet av behandlingen ønsker å forvente bedre. Legene bruker vancomycin intravenøst, men på grunn av det store antallet bivirkninger, brukes det bare i sjeldne tilfeller.

Foto 47 - Injiserbare legemidler brukes sjelden.

Bruk også salver som har antiseptiske, antibakterielle, antiinflammatoriske effekter:

 • Antiseptisk salve. Ved begynnelsen av kjeleutviklingen brukes antiseptiske salver, da de har effekten av å "trekke ut" pus. Disse inkluderer - Ichthyol, heparinsalve. Ichthyol salve er ganske billig og fungerer godt på den berørte huden. Heparin salve, i tillegg til antiseptisk virkning, har antiinflammatorisk og smertestillende effekt på grunn av sin spesifikke sammensetning. Foto 48 - Ihtol salve Foto 49 - Heparin salve
 • Antibakteriell salve. Disse inkluderer levomekol, tetracyklin salve. De har også en anti-inflammatorisk effekt, bidrar til å fjerne pus fra kilden og renser huden fra bakterier. Foto 50 - Levomekol Photo 51 - Tetracyklin
 • Anti-inflammatorisk salve. Vishnevsky salve, sink salve har en ren anti-inflammatorisk effekt. Disse salver lindrer hevelse og hyperemi, samt doble helbredelsen av sår. Foto 52 - Zinksalve

Brygger gjær fra kokker

I tillegg til den offisielle behandlingen av slike sår, er det også folkemetoder. Den vanligste av disse er bruken av bryggergær. Det er mange kontroverser om dem: "Gjør ølgjær hjelp med koker?".

Foto 53 - Brewer's Yeast

For å forstå dette må du først forstå hvilke hyppige årsaker som fører til dannelse av koke. De er to: et brudd på metabolisme (diabetes mellitus) og redusert immunitet.

Foto 54 - Brygger gjær renser huden

Brygger gjær perfekt forbedrer metabolismen og renser huden. De består av proteinkomplekser som er nødvendige for kroppen vår. Gisens sammensetning inneholder vitaminer: B, E, PP, H, nukleinsyrer som kompenserer for mangel på forskjellige sporstoffer i kroppen.

Foto 55 - Brygger gjær består av proteinkomplekser

Oftest brukes brygers gjær sammen med hovedterapien (antibiotika).
Hvordan drikker de? Brygger gjær brukes to ganger om dagen, en halv time før måltider. Klemmet med vann eller melk. Voksne kan drikke en spiseskje, for barn te. For barn er brygger gjær trygg, de har ingen konsekvenser.

Foto 56 - Brygger gjær tatt med antibiotika

På grunn av at gjær inneholder en stor mengde nukleinsyrer, er det ikke tilrådelig å bruke for personer i alderdom eller med nyresykdommer.

Foto 57 - Ikke spis bryggergær med nyresykdom

Til slutt husker vi at furuncle er en smittsom sykdom som oftest oppstår når hygiene er svekket, med en viss struktur av huden (oftere med fet hud).

Foto 58 - Koket kan skyldes økt fet hud

Advarsel! Du bør stadig vaske hendene dine etter gaten, før du spiser. Ved det minste såret trenger smitte inn i såret og begynner å virke på det omkringliggende vevet, og senere på organismen som helhet. I tilfelle av en abscess, bør du konsultere en lege.

Hvordan smelte en koking, kok: en gjennomgang av trekk salver

Mange, minst en gang i livet, møtte en ubehagelig og smertefull hudpatologi, kalt populært koking. Noen i det hele tatt lider av flere sår - i dette tilfellet diagnosen "furunculosis".

I hovedårsaken til purulent betennelse i hårfollikk, sebaceous kjertel og omgivende vev er Staphylococcus aureus (mye mindre ofte - andre bakterier).

Chirya hopper opp i ansiktet, i armhulene, i lysken, på nakken, på ryggen - på alle steder der det er hår.

Bidra også til utseendet av sår:

 • kroniske sykdommer;
 • utilstrekkelig kroppshygiene
 • intensivt arbeid med sebaceous og svettekjertler;
 • beriberi;
 • stress.

Furuncle begynner med utseendet av en rødlilla segl, som deretter fylles med pus, og i midten av klumpen dannes en nekrotisk stang.

Pasienten er bekymret for pulsering, brennende, kramper, smerte i skadeområdet.

Den mest effektive salven til behandling av koiler

Det er mange salver som er effektive i behandlingen av furunkulose.

Men det er vanskelig å finne ut hvilke verktøy som skal brukes. Det er bedre hvis legen foreskriver passende stoffer.

På forskjellige stadier av kokeformasjon bør salver med forskjellige effekter brukes:

 • i begynnelsen av dannelsen av en purulent abscess - betyr å lindre betennelse og stimulere modning;
 • da er det nødvendig med narkotika som trekker ut pus, hjelper kokene å bryte raskere;
 • Etter at en abscess har bristet (eller en kirurg har åpnet den), vil det bli behov for helbredende medisiner.

Antiseptiske og pus salve trekker

Ithyol, heparin, Sintomycin salve, Ilon salve brukes oftest til modning av koker og trekking av dets purulent-nekrotiske innhold.

Oftest i dannelsen av koker bruker:

 • furatsilin;
 • jod;
 • salicylalkohol;
 • hydrogenperoksid;
 • fukortsin;
 • Betadine;
 • Zelenka;
 • klorheksidin;
 • alkoholoppløsning av Evcalimine;
 • Dimexide.

Fra antiseptiske salver brukes oftest Betadin, Miramistin, Boric salve, Resorcin. Målet med behandling på dette stadium av kokerformasjonen er å trekke pus fra neoplasma.

Når innholdet i kjelen når det ønskede utviklingsstadiet, vil absessen briste og utløpet av purulente masser vil begynne.

Til abscess burst, bruk spesiell salve:

  Ichthyol - unntatt hovedformålet (trekke pus), lindrer verktøyet betennelse, desinfiserer, anesteserer. Ulempene med ichthyol inkluderer en skarp ubehagelig lukt på grunn av tilstedeværelsen av svovel i blandingen.

Iktyolsalve påføres såret, lukket med en steril gazeforbinding, prosedyren utføres i gjennomsnitt opptil 3 ganger per dag. Barn under 6 år bør ikke bruke salve med ichthyolum. Det er verdt stoffet fra 90 til 130 rubler. Heparin - salve har en allsidig effekt: hindrer dannelsen av blodpropp, reduserer betennelse, lindrer smerte.

Heparin salve, når den påføres på et ømt sted, utvider blodårene, på grunn av hvilke bestanddelene av medisinen absorberes raskere.

Verktøyet brukes ikke i nærvær av ulcerative prosesser, lav blodpropp, for gravide kvinner. Prisen på stoffet er ganske rimelig - fra 50 til 150 rubler. for en 25 gram rør. Vishnevsky salve - hele navnet høres ut som Liniment balsamid ifølge Vishnevsky, et legemiddel med to viktigste aktive ingredienser - bjørk tjære og xeroform.

Dette er et bevist verktøy med en effektiv handling som må brukes på et sårt sted, dekket av et bandasje. Optimal bruk to ganger om dagen.

Kontraindikasjoner til bruken kan være økt sensitivitet for komponentene. Salve er rimelig - i gjennomsnitt fra 30 til 60 rubler, avhengig av doseringen. Ilon - salve er effektiv på grunn av den utprøvde antiinflammatoriske effekten, evnen til å akselerere prosessen med modning og åpning av chirya. Sammensetningen inneholder naturlige ingredienser - terpentinolje, lerkantpentin og andre urtepreparater.

Dette verktøyet brukes i alle stadier av purulent betennelse i huden. Påfør legemidlet på det berørte området i 10-12 timer, lukk med steril bandasje. Det finnes en salve i forskjellige apotek fra 350 til 600 rubler.

hormonelle

Hormonale legemidler kan kun foreskrives av en lege - ta hensyn til alvorlighetsgraden av purulent prosessen og pasientens individuelle egenskaper.

Inneholder glukokortikosteroider (hva er det lest her) medisiner har mange kontraindikasjoner å bruke:

  Hyoksyson - den kombinerte effekten av legemidlet er gitt av hormonhydrokortison og tetracyklin antibiotikumoxytetracyklin, som er en del av salven.

Salven skal påføres kogepunktet opptil 3 ganger om dagen, i et tynt lag. Varigheten av behandlingen er individuell.

Legemidlet kan ikke brukes under graviditet og amming, så vel som barn under 12 år. Du kan kjøpe salven til en pris på 70 til 85 rubler for et 10 gram rør. Celestoderm - salve med hormonet betametason. Den har en utbredt anti-inflammatorisk effekt.

For å oppnå en terapeutisk effekt er det nok å påføre salve to ganger daglig.

Gravide og ammende kvinner bør ikke foreskrive dette stoffet, og de bruker heller ikke det til behandling av barn opp til 6 måneder. Prisen på medisiner i forskjellige doser varierer fra 180 til 500 rubler. Triderm - stoffet er tilgjengelig i form av en salve eller krem. Anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt er gitt av legemidlet betametason, clotrimazol og antibiotisk gentamicin.

Triderm skal behandle det berørte området, verktøyet påføres to ganger om dagen. Gravide kvinner bør bruke legemidlet strengt under tilsyn av en lege, ikke foreskrive stoffet til barn under 2 år.

En salve på 15 gram koster fra 500 til 600 rubler, en krem ​​i samme dosering - fra 450 rubler.

Denne artikkelen presenterer en liste over kortikosteroider. Lær mer!

Du vet ikke hvordan du skal behandle kyllingpokken i barnets munn? Dette vil fortelle publikasjonen vår.

antibiotika

Antibiotiske salver brukes ofte til å behandle koke. De bidrar til å ødelegge de patogene bakteriene som forårsaket utseendet av purulente abscesser.

I gjennomsnitt bør behandling av hudpatologi med antibakterielle salver ikke være lenger enn 5-7 dager.

Før det påføres et eksternt middel, behandles det berørte området med et antiseptisk middel.

Populære antibakterielle salver er:

  "Levomekol" - et stoff med komplisert handling som bekjemper betennelse, ødelegger patogen mikroflora, fremmer bedre sårheling (på grunn av innholdet av metyluracil i sammensetningen).

Salve skal fuktes med en steril klut og festes til koking, og deretter festes. Bandasjer endres 3-4 ganger om dagen.

Kontraindikasjoner narkotika har nesten ikke. Det er et 40 grams smørsløk fra 120 til 140 rubler. Tetracyklin salve er en rimelig og samtidig svært effektiv middel. Den antibiotiske tetracyklin, som er en komponent, kjemper aktivt mot patogene bakterier.

Verktøyet påføres den allerede åpnede furuncle, når hulrommet ryddes av purulent-nekrotiske masser. Bytt bandasjen hver 12. time, til fullstendig helbredelse av såret. Prisen er ganske demokratisk - fra 25 til 45 rubler. Oflokain - stoff med effekten av "tre i ett": bekjemper bakterier, fjerner hevelse, anestesi (på grunn av innholdet av lidokain). Salven kan påføres på såret eller på en steril dressing som påføres det berørte området. Det skal være salve fra 80 til 130 rubler for et rør 15,

For å behandle koker, brukes Oflomelide, som også inneholder ofloxacin og lidokain pluss en annen komponent, metyluracil.

Han foreskrives når en chiryak gir sterk smerte. Bytt dressingen gjennomvåt i salve opptil 3 ganger per dag. Legemidlet er billig - ca 80 rubler for et 40-grams rør. Syntomycin Salve - har et bredt spekter av handling. Det er nok å bruke stoffet under bandasjen en gang om dagen og hold i 12-14 timer.

Legemidlet tolereres godt, men har mange kontraindikasjoner - med unntak av graviditet og amming, er dette også opp til 2 måneder, nyre- og leversykdom, og individuell intoleranse. Pris varierer fra 40 til 70 rubler. Baneocin - salve basert på to antibiotika som utfyller hverandres effekter. Aktivt sliter med pustulær infeksjon. Bivirkninger har nesten ingen.

Det er uønsket å bruke til gravide og ammende mødre. Instruksjonene for stoffet anbefales å bruke medisinen til det berørte området tre ganger om dagen. Det skal være salve fra 300 til 450 rubler. Baktroban - et moderne stoff, ganske trygt, tillatt for bruk i ulike aldersgrupper.

Salve på basis av antibiotikumet mupirocin skal behandles, koker 3 ganger om dagen. Prisen på stoffet i gjennomsnitt er fra 150 til 250 rubler. Fucidin - et antibiotika basert på fusidinsyre. Det brukes i form av salve og krem. Kok er behandlet med middel 2 - 3 ganger om dagen.

Kan brukes til å behandle barn. Det er nesten ingen bivirkninger. Legemidlet er ikke billig - det koster fra 450 til 600 rubler.

Vi snakket mer om antibiotika for koker i denne publikasjonen.

homøopatisk

Homøopatiske midler brukes også til å behandle koker hjemme:

  Traumel C er et komplekst middel basert på plante- og mineralkomponenter.

Salven har antiinflammatorisk, analgetisk effekt, bidrar til korrigering av immune og metabolske prosesser.

Når graviditet brukes etter en obligatorisk konsultasjon med legen din. 50 g av legemiddelkostnaden fra 500 til 600 rubler. Hepar svovel - homøopatisk salve hjelper koket til å modne og åpne raskere. Sår og desinfiserer sår.

Påfør to ganger om dagen i minst en uke. Individuell intoleranse av stoffet. Prisen er ca 200 rubler.

healing

Etter at furuncle ble åpnet naturlig eller som følge av kirurgisk inngrep, bør den behandles med spesielle salver for helbredelse:

  Zinksalve er et rimelig og effektivt middel. I sammensetningen av legemidlet er det bare 2 komponenter - sinkoksid, som har antiinflammatorisk effekt, og petrolatum.

Salven fungerer også som et tørkemiddel. Godkjent for bruk under graviditet og amming.

Budsjettpris - fra 25 til 50 rubler. Salicyl-sinkpasta brukes også til å helbrede kokene. Solkoseryl - betyr på grunnlag av hydrolysat fra kalvets blod. Salve fremmer produksjonen av kollagen, vevregenerering, sårheling.

Legemidlet påføres den forhåndsbehandlede antiseptiske kjelen, den danner en beskyttende film på overflaten som forhindrer infeksjon. Det koster et gjennomsnitt på rundt 300 rubler.

På helbredelsesstadiet kan du bruke kremet på grunnlag av naturlige ingredienser "Frelser", samt Bepanten, Pantoderm, Actovegin.

Er det mulig å smøre og cauterize koke med jod og strålende grønn?

Behandling av koker med jod og strålende grønn er bare tillatt i de tidlige stadier. Disse antiseptiske legemidlene kan stoppe utviklingen av koke og hjelpe dem å oppløse seg.

Hvordan cauterize selene dannet på huden? Flere ganger om dagen (fra 3 til 4), bør den voksende kjelen behandles med en bomullspinne - ikke lenger enn 30 sekunder, for ikke å brenne huden.

Ofte, etter slike prosedyrer, er det mulig å gjøre uten å åpne kjelen - det absorberes av virkningen av jod og strålende grønn, uten å danne en purulent masse.

Når kjelen er åpnet, er jodbehandling ikke lenger relevant. Dette er full av hudirritasjon og ubehagelig smerte.

Men området rundt abscessen kan smøres med strålende grønt for desinfeksjon.

Årsakene til utviklingsstadiet, metoder for behandling og forebygging, samt bilder av herpes på ansiktet, finnes i dette materialet.

Hvis du er interessert i hva som er impetigo og hvordan å behandle det, les publikasjonen vår.

Folk oppskrifter salver fra å koke

Noen oppskrifter for tradisjonell medisin er svært effektive for behandling av koke.

Hjemme kan du lage spesielle salver fra naturlige ingredienser som bidrar til modning og helbredelse av koke:

 1. Løk salve - 2 store løk må bake i ovnen til en myk tilstand. Kakk deretter løkene til en grøtaktig tilstand. Ta en halv såpe såpe, rist på en fin rist. Bland begge komponentene og påkjøl, bandasje og hold i 12 timer, og erstatt deretter kompresjonen fra salven. Etter en og en halv time, bør absessen gå gjennom.
 2. Salve av flere ingredienser - rist en fjerdedel av en vaskevask, legg 1 spiseskje olivenolje, naturlig honning, rugmel. Hell over et glass kokende vann og kok i 2 - 3 minutter. Sett 25 g voks inn i blandingen og rør den for å smelte. Salven brukes til det berørte området to ganger om dagen, dekker med en steril dressing. Legemidlet bidrar til modningen av absessen.
 3. Salve på grunnlag av voks - for en start er det nødvendig å koke et kyllingegg, det trenger bare eggeplommen. Korn, hørfrø eller olivenolje (3 ss) er litt oppvarmet på brannen, tilsett hakkede eggeplomme, 50 g fint revet bivoks. Etter koking er salven klar til bruk.

For mer informasjon om hvordan du raskt kan koker hjemme, les her.

Hver salve er effektiv på et visst stadium i utviklingen av kjelen. I tillegg er det kontraindikasjoner og bivirkninger ved bruk av narkotika. Ta hensyn til alle nyanser kan kun være en kvalifisert spesialist.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne