Microsporia (laven) er en ubehagelig sykdom som påvirker huden. Det manifesterer seg i form av utslett, som preges av deres manifestasjonskarakter og lokaliseringssted. For å unngå en slik sykdom anbefales pasienter å utføre forebygging av mikrosporia.

Hva du trenger å vite om microsporia

Grunnlaget for deprivasjon er en autoimmun mekanisme. Og hvis viruset kommer på hudoverflaten, eller på slimhinnen, kan infeksjon ikke unngås. Noen ganger er bare ett argument nok for at sykdommen blir intens. Men selve behandlingen av behandlingen kan i dette tilfellet bli forsinket i et halvt år.

Både mennesker og dyr kan støte på mikrosporia. Derfor, for å bringe hovedpatogenet i en persons bolig kan et barn eller kjæledyr. Og hvis det er de i huset som har et svekket immunforsvar, så kommer de først og fremst inn i risikosonen for infeksjon.

Det skal forstås at så snart kroppen blir flekket, frata, blir det rom hvor pasienten befinner seg smittet.

Det skal bemerkes at de vanlige hygienereglene ikke er i stand til å beskytte en person mot penetrasjon av microsporia i kroppen. Og våtrengjøring vil heller ikke være nok. Licking sporer er preget av økt motstand mot slike ytre forhold. De kan dø under viss fuktighet og temperatur, men bare det ytre miljø. Men innendørs skjer dette ikke. Derfor forblir mikrosporia i leiligheten i lang tid. Sporer beholder sin aktivitet til de blir desinfisert.

Desinfiseringsformål

Licking sporer bor på de overflatene som forurensede borgere tidligere har kontaktet. Derfor, hvis en person har vært syk med microsporia, er han fortsatt i fare. Årsaken til reinfeksjon kan være håndklær, undertøy og sengetøy, seng.

Gitt disse øyeblikkene kan det antas at desinfeksjon av en leilighet kan bidra til å forhindre den etterfølgende gjentakelsen av denne sykdommen. En slik begivenhet vil rense huset til microsporia infeksjon og stoppe spredningen av soppsporer.

Å desinfisere sine egne boliger skal være umiddelbart, så snart behandlingsforløpet starter. Hovedformålet med en slik begivenhet er ødeleggelsen av soppen, og beskytter dermed leiligheten og forhindrer forekomsten av re-invasjon.

Hva og når utføres desinfiseringen av microsporia?

For å redusere risikoen for tilbakevendende ringorm, kan du bruke spesialverktøy som er designet for å utføre desinfeksjon hjemme. Det er en stor mengde slike midler på markedet. For å oppnå det beste resultatet, kan de kombineres med hverandre.

Følgende metoder for behandling kan gi den beste desinfeksjonseffekten:

 1. Kvarts lampe. Ødelegger øyeblikkelig svampen og alle tvister. Varigheten av denne prosedyren bør være fra 15 til 30 minutter. Når du bruker denne desinfeksjonsmetoden, forlater alle mennesker rommet, og rommet er stengt. Stråling av en slik lampe desinfiserer atmosfæren i rommet og desinfiserer alle overflater i nærheten.
 2. Bruken av hvithet (klorering). Denne metoden er egnet for behandling av tekstiler. Hvithet legges til vannet der ting vaskes, sengetøy og undertøy. Så blir alt vasket igjen på vanlig måte.
 3. Klorheksidin. Det er et kraftig stoff, under påvirkning som alle skadelige og farlige mikroorganismer dør.
 4. Eddik, medisinsk alkohol, jod og essensielle oljer. Fra disse midlene utarbeides en løsning, som legges til vannet og behandlet husholdningsartikler. Denne sammensetningen er egnet for desinfisering av gulv og alle åpne overflater (skap, hyller, grunnplater, vinduskarmer, dørhåndtak). Forholdet mellom vann og selve løsningen skal være 1:10.
 5. Ultrafiolette stråler. Mange patogener dør under påvirkning av ultrafiolett stråling. Derfor, i første halvdel av dagen, hvis vinduene i rommet vender mot solsiden, er det mulig å behandle rommet med ultrafiolette stråler.

Alle disse desinfiseringsmetodene vil redusere risikoen for re-infeksjon med microsporia. Og for å oppnå det beste resultatet av behandlingen, bør slike metoder kombineres med hverandre.

Forebygging av infeksjon ved kontakt

I tillegg til behandlingen av lokalene dine, kan du beskytte deg mot microsporia-infeksjon hvis du følger følgende anbefalinger:

 1. Hvis det er et kjæledyr hjemme, så må han etter hvert gange vaske potene grundig. Når dyret er blitt smittet, må det isoleres fra alle husholdninger, og da må leiligheten desinfiseres.
 2. Det er ikke nødvendig å stryke hjemløse hunder og katter på gaten. Og hvis en slik kontakt likevel oppstår, er det nødvendig å vaske hendene med såpe og vann.
 3. Det anbefales å ta vannprosedyrer ikke mer enn en gang daglig. Ellers vil hudoverflaten svekke lokal immunitet og vil ikke kunne motstå soppinfeksjoner.
 4. For daglig hygiene er det bedre å bruke flytende såpe, da det ikke tørker huden mye.
 5. Etter dusjen må kroppsoverflaten tørkes tørk med et håndkle. Våt hud blir et gunstig miljø for utvikling og spredning av soppsporer.
 6. Du bør ikke ta kontakt med personer som forsømmer reglene for personlig hygiene.
 7. Bør unngå soling med våt hud. Du må først tørke kroppen og på overflaten bruke et spesielt verktøy for soling.

Desinfeksjon av rommet og sengetøy

Et stort antall skadelige mikroorganismer kan være skjult i vevstrukturen. Derfor, når det gjelder desinfeksjon, bør du være spesielt oppmerksom på tepper, polstrede møbler, gardiner og sengetøy.

Polstrede møbler må først støvsuges. Deretter går det med en dampbåt med tilsetning av noe desinfeksjonsmiddel med anti-soppegenskaper. En slik sprøyte desinfiserer effektivt med selv de mest motstandsdyktige mikroorganismer. Lignende handlinger kan utføres med gardiner.

Sengetøy må fylles med kokende vann, såpe legges til vannet, kokes i 15 minutter, vaskes, tørkes og strykes. Varme vil ødelegge alle soppsporer.

I tillegg til sengetøy, gardiner og polstrede møbler, bør også klær som kommer i kontakt med de berørte hudområdene desinfiseres. For å gjøre dette må det kokes i vann, til hvilke preparater med sølvioner blir tilsatt. De har en antifungal effekt, som raskt ødelegger patogene bakterier. Også ting og gardiner kan bli gjennomvåt i vann som ammoniumsulfat er tilsatt.

Hva du kan gjøre selv

Hvis noen fra det innfødte er syk med microsporia, bør det tas en rekke tiltak. Først må du beskytte resten av husstanden mot mulig infeksjon. Pasienten må gis et eget sett med klær og sengetøy, som deretter brettes inn i en spesielt betegnet pose. Vasking av slike ting bør gjøres ved høyeste temperatur med tilsetning av en 1% løsning av kloramin.

I rommet der pasienten alltid er tilstede, bør du regelmessig gjøre våtrengjøring, og deretter skal du koke alle brukte filler. Hvis psoriasis påvirker hårets del av hodet, er det viktig å ha på seg en bandasje som brennes etter utvinning. Overholdelse av disse reglene vil bidra til å unngå microsporia-infeksjon, selv om noen i nærheten av deg allerede lider av denne sykdommen.

Microsporia (ringorm, mikrosporose)

Microsporia er en smittsom sykdom i huden og dets derivater, klinisk preget av overfladisk betennelse i huden og avbrenning av håret, samt spiker skade. Symptomene på sykdommen, særlig hos hunder, er utseendet på balding flekker dekket av skorpe og sparsomt knust hår. Sykdommen overføres til mennesket.

De forårsakende midlene til mikrosporia av dyr er forskjellige arter av zoogeofile sopp i mikrosporidian slekten. For mennesker er den zoofile svampen Microsporum canis farlig, noe som forårsaker mikrosporia hos hunder og katter.

Dermatophyte sopp, parasitere på huden og håret, danner mycelium og mange sporer, som er svært motstandsdyktige overfor miljøfaktorer. Ifølge noen data kan tvister som er i det patologiske materialet (epitelflak, hår etc.) beholde virulens i opptil et og et halvt år, når de slippes ut i jorden - inntil 2 måneder. Direkte sollys dreper sopp i løpet av noen få timer, stråler av en kvikksølv-kvarts lampe - på 30 minutter. I et fuktig miljø ved en temperatur på 80 - 90 'C dør sopp i 7 - 10 min. Tørrvarme (100 110 C) dreper dem om 15 til 20 minutter. Av de kjemiske agensene har formalinløsninger en skadelig effekt på sopp: en 2-3% løsning av foroppvarmet formalin dræper dermatofyt sopp i 20-30 minutter.

Dyrmikrosporier

Historien om oppdagelsen og studien av microsporia er veldig interessant. Selv de gamle grekerne og romerne var kjent med denne sykdommen. Det var imidlertid bare på 40-tallet av 1800-tallet at ungarske Gruby, som jobbet i Paris, oppdaget en liten sporesvamp, forårsaket av sykdommen, og oppkalt den til ære for den franske zoologen Oduin Microsporum audounii. I 1896 i England fant katter en katt sopp og ga det riktig navn. Senere ble svampen, forårsaket av mikrosporia, funnet hos sykehunder, pelsbærende dyr, marsvin, hester, kalver, rotter, mus, aper, tigre og griser. Ikke alle sopp påvirker alle arter, og ikke alle dyrearter påvirkes av noen sopp.

Således kan microsporia skade hester, katter, hunder, kalver, griser og forskjellige ville dyr. Patogenet kommer inn i dyret av kroppen gjennom skadet hud. Kilden til patogenet er et sykdyr. Microsporia patogener, sammen med skalaer og skorper, går inn i det ytre miljøet. Faktorene til mikrosporia-overføring er ulike forsyninger, utstyr, overalls og fôr som er forurenset med håret på syke dyr.

Microsporia forekommer hos dyr i en skjult, subklinisk (oftere) overfladisk, dyp, slettet eller atypisk form. Hos katter med latent form påvirkes bare enkelte hår på kroppen, fluffhår på innsiden av auriklene eller på øyenbrynene og øyevipper. Den latente form observeres oftere hos voksne dyr, kattens overflate er preget av hårtap, peeling av huden (dannelse av skorpe under pelsen). Hunder, hode, ben og hale blir ofte rammet. Sykdommen begynner også med hårtap. Rund eller oval flekker er dekket av vekter og noen ganger skorper. Huden tykner, håret slår av og er lett trukket ut.

MENNESK MICROSPORIA

En person blir smittet når hår og hår som er forurenset med det forårsakende middelet av hudens hudvoks, kommer på huden. Mulig overføring av patogenet gjennom hodeplaggs sengetøy, frisørverktøy, husholdningsartikler.

Den naturlige følsomheten til mennesker er høy.

Microsporia er vanlig overalt. Forekomst forekommer i byområder. Barn blir syke hovedsakelig. Dårlig hygieniske forhold, overflod av svindel og luftens høye temperatur og fuktighet bidrar til spredning av mikrosporia. Det er en økning i forekomsten i høst-vinterperioden.

Varigheten av inkubasjonsperioden er 5-7 dager med zoonotisk mikrosporia, 4-6 uker med antroponotisk.

På huden på en person vises avrundede og ovale, veldefinerte flekker med skumrende peeling. På hodebunnen er det en lesjon hvor håret er ødelagt i en høyde på 5 - 6 mm, hårstubber er dekket med et tilfelle av soppsporer. Øyebryn og øyevipper er også berørt.

Forebyggende tiltak: rutinemessig inspeksjon av barn i organiserte lag; identifisering og fangst av hjemløse hunder og katter, eliminering av lavverdig og behandling av verdifulle syke dyr påvirket av microsporia; grundig desinfeksjon av vann i svømmebassenger, instrumenter i frisørens pasientelementer; godt gjennomtenkt sanitær og pedagogisk arbeid. Immunoprofylakse tiltak er ikke utviklet.

Hvordan desinfisere leiligheten fra å frata

For mange, et hjem, er en leilighet det sikreste stedet på jorden. Her hersker harmoni, renhet, sikkerhet. Folk sier: Hjemmet mitt er festningen min. Ikke alltid utilgjengelig for menneskets øye trygt. En infisert syk person frigir millioner av patogene mikrober i miljøet.

De fortsetter å flyte i luften, formere, infisere andre. Hvis valg av bakterier skjedde i et lukket rom, bosatte de seg på husholdningsartikler. I fravær av gunstige forhold blir mikroorganismer til sporer. Og en gang, en gang i menneskekroppen, sporer sporer - sykdommen begynner. En slik mystisk livssyklus fører til versikolor. Hvor mange tvister bor i leiligheten? Hva dreper dem? - svar i artikkelen.

Hva trenger du å vite om lav?

Frata - en sykdom som påvirker huden. Sykdommen manifesterer seg i typer utslett som fryktelig kløe, skrell. Det finnes flere varianter av lav. De skiller seg fra hverandre av arten av utslett, infeksiøsitet, lokalisering. Det er umulig å få en skumlet og vått lav fra en annen person.

Grunnlaget for utviklingen av sykdommen er en autoimmun mekanisme. Hva kan ikke sies om de smittede skjemaene som sendes via kontakt. Viruset, sopp på huden, slimhinner forårsaker infeksjon. Ofte er bare en gjenværende tvist nok til at en sykdom blusser opp. Hvis det startet, vil behandlingen bli forsinket i minst seks måneder.

Hvis huset virket lav

Frata kan påvirke mennesker, dyr. Alle kan bringe et patogen inn i huset: kjæledyr etter turen; barn tilbake fra skole eller offentlig transport. Infeksjon hos mennesker med svekket immunitet er nesten uunngåelig. Så langt som de store berørte områdene av pasientens hud er, vil arealet av boarealet infisert med sporer øke.

Overholdelse av reglene for personlig hygiene vil ikke beskytte mot penetrasjon av å frata kroppen. Enkel våtrengjøring er ikke nok til å beskytte. Lichen tvister er ganske tålmodig. I miljøet ved en bestemt temperatur, fuktighet, kan de dø naturlig. Innendørs dette vil ikke skje.

Licking sporer bor i en leilighet i svært lang tid, nesten for alltid. De beholder sin vitalitet til de blir desinfisert. Så det er lett å ikke bli kvitt dem. Ikke fortvil. Det er flere måter å behandle overflater fra virus, sopp. Desinfisering av en leilighet fra laven trenger et bestemt sett med midler:

 • Kvarts lampe;
 • Desinfeksjonsmidler (klorhexidin, brusløsning, blekemiddel, etylalkohol);
 • Støvsuger;
 • Steamer for myke overflater;
 • Iron.

Ikke glem: våte prosedyrer gjøres i gummihansker, hodeplagg - sporer som flyter i luften, kan slå seg ned i hodebunnen.

Desinfiseringsrom

Et kompleks av tiltak av fysisk og kjemisk eksponering vil bidra til å rense leiligheten til å frata, nemlig:

 1. Behandling av leiligheten når berøvelse begynner med våt rengjøring. Gulv, eksponerte overflater tørkes først av støv, og desinfeksjonsløsninger fremstilles. Hva kan behandles? - i dette tilfellet tilsettes klor, jod eller klorhexidin til vannet. Forholdet skal være 1:10. Den resulterende blandingen kan håndtere gulv, grunnplater, garderobeskap. Ikke glem å ta hensyn til mindre ting: vinduskarmer, vindusrammer, dørhåndtak. For større pålitelighet, inkludere et antisvampemiddel i sammensetningen av den anvendte løsningen. Dette bidrar til å unngå sykdommer som er forårsaket av sopp.
 2. Tepper, gardiner, polstrede møbler krever spesiell oppmerksomhet. I vevstrukturen i store mengder er alle slags mikroorganismer rotfestet. Blant dem kan lyve å skjule tvister. Dessverre kan slike husholdningsartikler ikke bare skyves inn i vaskemaskinen som undertøy og klær. For en start er tepper og alle polstrede møbler forsiktig støvsuget. Deretter må de behandles med en dampbåt med tilsetning av et desinfeksjonsmiddel. Tvil om hvorvidt damp dreper tvister fraråtte? Ikke bekymre deg: Rengjøringen av desinfeksjonen, varm sprøyting fører til dobbelt slag mot de varmebestandige mikroorganismer.
 3. Kvarts lampe - en stor hjelper i ødeleggelsen av mange patogener. Tidligere ble det bare brukt på sykehus. Nå kjøper de den for leiligheter. Kvartsifisering utføres innendørs i 15-30 minutter. Denne gangen er nok - noen mikrober dør. Strålingen fra lampen desinfiserer omgivende overflate og romatmosfære. Dette skyldes at driften av anordningen beriker luften med ozon, som har en desinfiserende effekt. Men ikke glem om den andre siden av medaljen: Kvartsbehandling påvirker negativt en levende person. Til stede under desinfeksjon er uønsket. Ellers må du bruke spesielt verneutstyr. Moderne analoger av en kvartslampe har blitt populære nå. Dette husholdningsapparatet Silvester, Sumersil, laget med tilsetning av sølvioner. Ifølge eksperter er slike enheter sikrere for folk. Tilstedeværelse på deres arbeid er ufarlig for andre.
 4. Ikke glem: Mange patogener blir drept av ultrafiolette stråler. Hvis behandlingsrommet foregår i første halvdel av dagen - vil solens stråler gi betydelig hjelp. Det er kjent at ved en temperatur på 80-90 patogene sopp dør innen 10 minutter. Derfor vil direkte sollyseksponering takle denne oppgaven om et par timer.

Desinfeksjon av sengetøy

Hva er bruken av å rengjøre en leilighet hvis tvister forblir i klær? Etter å ha utført rensningsaktivitetene i rommet, få sengetøy og undertøy. Bytt alt med rene, hvitvaskede gjenstander. Med klærne fjernet gjør du følgende:

 • Vask ved en temperatur på minst 90 grader.
 • Senere stryking. Varmtjern desinfiserer til slutt vasket klær. Dette er den rimeligste, pålitelige og sikre måten å rengjøre. Stroking klær dreper ikke bare ondsinnede sporer av berøvelse. Det kan ødelegge helmintheggene (pinworms).

Det er en feilaktig oppfatning: lavsporer tåler ikke sterk kjøling. Naive folk begynner å bare fryse undertøy, avhengig av korrektheten av handlingen. Denne informasjonen er feil. Noen levende mikroorganismer kan faktisk dø ved lave temperaturer, men ikke sporer. Den mikrobielle cellen danner dem for å overleve ugunstige forhold, og deretter igjen for å fortsette å formere seg.

Som en lav kan trenge inn i leiligheten din på potene på et kjæledyr, må du være oppmerksom på kjæledyret ditt. Vask håret med antifungal sjampo. Desinfiser deretter de tingene som kjæledyret har kontaktet.

Tips for sist

Hvis det er en person eller et dyr i hjemmet ditt, som lider av smittsomt lav - vil daglig rengjøring av rommet ikke være nok. Du må på en eller annen måte beskytte deg selv. Selv sterk immunitet er maktløs mot virus- eller soppsykdommer som overføres av kontakt. Følg derfor reglene i forhold til den syke partneren:

 • Hvis hodebunnen blir påvirket, bør man bruke antifungal sjampo eller såpe. Og sjampoingen gjøres daglig.
 • Bading foregår med tilsetning av selenholdige midler. Hvorfor bør selen være til stede i sammensetningen? Dette elementet er uunnværlig i tilfeller av lesjoner berøvet: det dreper sine sporer, er ufarlig for mennesker.
 • Du kan ikke bruke de personlige eiendommene til pasienten.
 • Med rikelig peeling i hodebunnen skal du bruke beskyttende dressinger. Hvis du volunteered å hjelpe pasienten - etter manipulasjonene, behandle hendene med et antiseptisk middel. Slitte dressinger blir brent.

Behandling av leiligheten fra en tvist som berøver vil kreve betydelig innsats. Konstant desinfeksjon, nøye kommunikasjon med pasienten, hans tilstrekkelige behandling vil bidra til å rense ditt infeksjonshus for en gang for alle. Sykdommer forårsaket av smittsomme lav, varierer i alvorlighetsgraden av behandling og langvarig behandling. Det er bedre å utføre forebyggende tiltak i tide og forhindre infeksjon av de rundt deg. Under alle omstendigheter må desinfeksjonen av lokalene gjennomføres, siden tvister fratager å leve i mange år. Ikke det faktum at du ikke plukker opp et farlig "sovende" patogen i løpet av denne tiden.

Hvordan frata med temperaturen

Lishai er blant de vanligste hudsykdommene blant voksne og barn. De manifesteres av små kløende knuter, inflammatoriske papiller på kroppen, som ikke blir til andre typer utslett.

Med herpes overstiger temperaturen ikke alltid de normale verdiene. Men dette betyr ikke at en syk person ikke trenger medisinsk hjelp. Enhver form for dermatose (dvs. hud sykdom) er en grunn til å besøke en spesialist og behandling.

Har det temperatur?

Dermatologer skiller flere typer patologi. Hudsykdommer, som leger mener med begrepet "lichen", har en annen opprinnelse:

 • den flerfarvede (skummel) ringorm er forårsaket av en soppinfeksjon i huden;
 • rosa og helvedesild - virusinfeksjon;
 • ringorm ser ut under påvirkning av patogene sopp;
 • skumle (psoriasis), flat rødt - sykdommer av autoimmun natur.

Et annet utvalg griner. Ofte er sykdommen kalt eksem. Det har en allergisk natur, og det er også forårsaket av virus, stafylokokker bakterier, sopp.

Til tross for en slik mangfoldig opprinnelse, er alle dermatoser av lavmælk karakterisert ved likhet av symptomer. En syke person på huden ser ut som ujevne flekker, hvorav fargen varierer fra lys rosa til brun. Utslett er kløende. Tapet på de hårete områdene i kroppen fører til skallethet.

Hvorvidt temperaturen kan bli fratatt, avhenger av sykdomsformen og dens patogen. Oftest følger temperaturreaksjonen utslett forårsaket av virus. For eksempel forekommer feber hos pasienter med herpes zoster, forårsaket av varicella-zoster virus.

Ringorm forårsaker sjelden feber hos voksne. Men hos barn fortsetter sykdommen ofte mot bakgrunnen av betennelse i lymfeknuter, en økning i termometeret. Andre tegn på generell forgiftning bli med ham - appetitten forsvinner, babyen blir lunefull, sløv. Lignende reaksjoner observeres hos svekkede barn.

Utseendet til betente områder på kroppen med våtløk finner ofte også sted mot bakgrunnen av forhøyede verdier av termometeret. Et slikt fenomen er mulig hvis mikrobial eksem utvikler seg. Hudskader forekommer som følge av eksponering for patogene bakterier eller sopp i nærheten av sår, trofasår.

Årsaker til temperaturreaksjon

Ikke-medisinske folk tror ofte at sykdommen bare påvirker huden. Men temperaturen i laven antyder at den påvirker hele kroppen. Denne reaksjonen er forårsaket av flere grunner:

 • styrke kroppens forsvar som svar på infeksjonens penetrasjon;
 • aktiv produksjon av pyrogener - varmestoffer.

Dermatose av smittsom natur forekommer ofte med svekket immunforsvar hos mennesker. Årsaken til feilen kan være SARS, influensa, en annen sykdom. Tilgang til hudsykdom oppstår ofte når kroppen ikke har gjenopprettet seg fra den tidligere sykdommen. I dette tilfellet er feber et tegn på en aktiv kamp med immunitet med en ny infeksjon.

Varm oppstår også som følge av forgiftning av kroppen med avfallsprodukter og nedbrytning av patogene virus, bakterier, sopp. I slike situasjoner er en økning i termometerverdier mulig ikke bare hos pasienter med smittsomme lav, men også hos personer som lider av utslett av allergisk natur. Overholdelse av en allergisk prosess med bakteriell eller virusinfeksjon kan provosere en betydelig økning i temperaturen.

Hvor høy stiger og hvor lenge temperaturen varer

Temperaturen for fratatt voksne er sjelden. Det observeres i tilfeller der utslett forekommer på huden forårsaket av gjentatt aktivering av herpesinfeksjon (varicella zostera-virus). Dette er de såkalte helvedesild. Termometer indikatorer med det varierer fra 37,5 til 39 grader, noen ganger høyere. Hvor høyt kvikksølvkolonnen stiger, avhenger av tilstanden til immunitet for den syke personen. Hos mennesker som ikke er svekket, overstiger temperaturen sjelden 38 grader, og hos mennesker med immunsvikt når det høye nivåer.

På grunn av tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon på utslett av en ikke-repeterende natur, er det også observert feber. Temperaturen på herpes kan være så lenge infeksjonen sirkulerer i blodet. For å nøytralisere det, anbefales det i tillegg til hovedbehandlingen å ta antimikrobielle midler.

Ofte er temperaturen på lavene høyere enn normalt hos barn. Feber innen 37,5-38 grader følger med barn ringorm, rosa, herpetisk dermatose. Varme fortsetter fra tre til syv dager.

Temperaturindikatorer på ulike typer berøvelse

Hvor høy temperaturen kommer fra å frata er på grunn av den type patologiske prosessen. En viktig rolle er også spilt av tilstanden til immunitet for en syk person.

skjær

Denne typen soppdermatose er den vanligste blant barn og voksne. Svampinfeksjon (Kanis microspore, Trihofit Tonzurans) er smittsom, det overføres lett fra en syke eller et dyr til en sunn. Du kan bli syk med ringorm hvis du bruker pasientens personlige eiendeler - en kam, et håndkle, en vaskeklut, leker.

Fra øyeblikk av kontakt med soppen til de første tegnene på sykdommen vises, kan det ta fra 5 dager til en og en halv time. I de fleste tilfeller forblir temperaturen for ringorm fortsatt innenfor det normale området. Men på huden kan man observere utseendet på ovale eller runde flekker med rød farge. De har en felg dekket med små skalaer, skorper. Pasienter klager over alvorlig kløe, brennende følelse, peeling av de berørte områdene.

Hos barn utsatt for hyppige forkjølelser, så vel som voksne som lider av alvorlige kroniske patologier, kan ringorm forekomme med feber, hodepine og mangel på appetitt. Hudsykdom i denne kategorien av pasienter er ofte ledsaget av betennelse i lymfeknuter, utseendet av pustler på huden og i hårsekkene.

Hvis det sprer seg til den delen av hodet dekket med hår, er det skallede flekker. I de berørte områdene knuses hårene nesten ved foten. Ofte er det et stort fokus på betennelse, rundt hvilke mindre er konsentrert.

pityriasis

Pityrosporum orbiculare, Pityrosporum oval, samt Malassezia furfur, forårsaker biciform sykdom. Disse soppene bor ofte i en persons hud uten å forårsake problemer. Sykdommen oppstår på grunn av svekkelsen av kroppens forsvar med:

 • smittsomme prosesser (aids, tuberkulose);
 • metabolske sykdommer (diabetes, fedme, nedsatt skjoldbruskfunksjon);
 • revmatisme;
 • limfogranulomatoz;
 • leukemi.

Hyperhidrose (hyperhidrose), samt seborré, kan være årsaken til pityriasis.

Oftere enn andre, lider barn og ungdom av denne hudsykdommen. Det største antallet skumle områder er observert på den hårdekket delen av hodet, øvre del av kroppen. De første utslettene ser ut som små gulaktige flekker, som senere ser ut som et sted med gul-rosa eller gul med brun fargetone. Hvis du gni dette stedet, begynner det å skrelle av.

Et karakteristisk trekk ved bruiformformen - den berørte huden bruner ikke. Da, som det meste av overflaten av kroppen mørkner under virkningen av ultrafiolett stråling, endrer ikke dermatologiske flekker farge.

Med pityriasis forblir kroppstemperaturen normal.

rosa

Til dags dato er de eksakte årsakene til rosa lav ikke etablert. Det antas at herpesevirus av 6. og 7. type kan forårsake sykdom. En person med svekket immunitet blir følsom for patogenet. Det er derfor toppen av forekomsten oppstår i høst og vår. Oftest lider barn over ti år og voksne opp til 40 år med hudpatologi. I de fleste tilfeller opptrer laven uten å øke temperaturen.

En typisk form for sykdommen er preget av utseendet av et morsmål. Dette er et sted med ovalformet lys rosa farge. Diameteren varierer fra 2 til 5 cm. En uke senere (noen ganger 10 dager) legges nye utbrudd til mordplakk. De er mindre, har en grense uten skalaer. Masseakkumulering av slike flekker observeres ofte i hudfoldene.

På bakgrunn av normal temperatur i rosa lav, er pasienten bekymret for kløe. Utslett på kroppen varer 1-1,5 måneder. Da reduseres utslettene gradvis.

Rød flat

Det er flere faktorer som kan utløse en sykdom. Dette er:

 • autoimmun reaksjon hos mennesker med genetisk predisposisjon;
 • tar noen antihypertensive stoffer (for å senke blodtrykket), medisiner for malaria og andre medisiner.

Temperaturen i lichen planus stiger ikke. Men legemet til en syk person er dekket av flate papiller. De har en lilla farge, noen ganger får man en lilla fargetone. Flere små tuberkler kan fusjonere til runde flekker. Utslett er lokalisert på albuer, knær, kan påvirke munnslimhinnen og kjønnsorganene.

En egen artikkel på vår nettside er viet til temperatur med helvetesild.

Temperaturen på å frata et barn

Økt temperatur fra å frata et barn er mer vanlig enn en voksen. En liten feber (37-38 grader) observeres hvis barnet har hatt forkjølelse, influensa eller annen sykdom kort før infeksjon med hudinfeksjon. Tilgang til en virus- eller bakterieinfeksjon i utbruddstid blir ofte årsaken til komplikasjoner og temperaturøkning hos barn som har herpes.

Egenskaper ved behandling med temperatur

Behandling av hudsykdom er foreskrevet utelukkende av en hudlege. Å gi anbefalinger til pasienten tar spesialisten hensyn til typen dermatose. Av stor betydning er hva slags patogen provosert sykdommen, hvilken temperatur er observert hos en pasient med herpes.

Med den smittsomme sykdomsformen er pasienten forbudt å kontakte sunn mennesker.

Behandling av sopputslett innebærer bruk av antimykotiske (antifungale) medisiner. Foreskrevet "Griseofulvin." Dette legemidlet er basert på antibiotika penicillin gruppen tatt oralt. Det foreskrives i en dosering som tilsvarer pasientens alder og vekt. Vanlig brukt soppdrepende salve - Clotrimazole, Mikoseptin og andre. Dermazol er produsert i form av salve og sjampo for behandling av hodebunnen.

I tilfeller av dermatitt av viral opprinnelse, anbefales antivirale medisiner for pasienter. De berørte områdene på huden behandles med antivirale midler. Egnet acyclovir salve og Panavir gel. I tilfelle av massive utslett, hvilke kløe mye, blir de behandlet med salver og geler på hormonell basis.

Temperaturer som ikke overstiger 38,5 grader, som regel, ikke banker. Skyting er bare nødvendig hvis en voksen eller et barn har det vanskelig med feber, har kroniske patologier av indre organer. Ibuprofen-baserte ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer bidrar til å lindre feber.

Antihistaminer bidrar til å kvitte seg med det uutholdelige ønske om å kamme plakkene.

En obligatorisk del av behandlingen er inntaket av vitamin-mineralkomplekser, preparater fra gruppen immunmodulatorer.

For å hindre utslett fra å spre seg over hele kroppen og å helbrede raskere, er det nødvendig å følge dermatologerens anbefalinger for personlig hygiene. I de fleste tilfeller kan de dannede plakkene ikke fuktes. Etter en dusj, hvis legen har tillatt det, bør du ikke tørke huden med et håndkle, men forsiktig suge det. For barn bør foreldrene kutte neglene kort: dette vil bidra til å unngå å rive og smitte av de betente lesjonene. Det er lov å smøre plakk med strålende grønt, jod, andre antiseptika.

Fysioterapeutiske prosedyrer bidrar til å takle hudutslett. Pasienter er foreskrevet sollyslamper, ultralydbehandling, diatermi (oppvarming av vev med strømmer), elektroforese, magnetisk terapi.

Til referanse: ved hvilken temperatur?

En hudinfeksjon er lett å få. Det er nok å bruke det personlige emnet til en syk person eller å berøre en infisert kattunge. Men dette betyr ikke at det ikke er mulig å beskytte seg selv eller ens slektninger fra sykdommen. For å motstå infeksjon, må du vite at lavene dør ved høye temperaturer.

Det er kjent at sporer av sopp som fremkaller en hudsykdom er følsomme for ultrafiolett stråling, til høye temperaturer. For eksempel dør ringorm dør ved en temperatur på 80 grader, hvis du holder på det i 10 minutter. Han er redd for varm dampbehandling med desinfeksjonsmidler. Derfor behandles gjenstander av en syke med vann med tilsetning av klor eller klorhexidin-oppløsning.

Rommet kan desinfiseres med kvartsbehandling. Du må slå på kvartslampen i 20 minutter og gå ut på denne tiden. Polstrede møbler, tepper, gardiner dampbehandlet. Klærne til pasienten vaskes i kokemodus, og de blir deretter stryket.

I mange tilfeller takler immuniteten til friske og sterke mennesker seg selv med lavdematose selv - deres sykdom manifesterer seg ikke klinisk. Patogenet er ødelagt av kroppens forsvar før det har tid til å vise seg. Derfor er den beste forebyggingen av infeksjon styrking av immunitet og selvfølgelig hygiene.

SOS. frata: (((((

1. Vask katten 1 gang / 3-4 dagers sjampo - nizoral.
Vask deg selv med dem også (bruk som dusjgel).
2. Behandle leiligheten med klorholdige preparater. Hvithet vil gjøre. Bare vaske det godt, ellers vil katten samle den på pote.
3. Hvordan ble helvetesildet bestemt? Hva var testene?

Ingenting, og ikke slike sår blir behandlet) 08.05.2013 09:48:18, Gulchatai

Jeg synes denne aktiviteten burde være redd :)

Forresten skriver de om eddik over, det synes å være en fornuftig tanke, jeg hørte det også.
Men i første omgang, selvfølgelig, håndvask. 08.02.2013 17:45:31, JuliaF

Kota i isolat, enten i rommet eller i et stort bur. Barn forklarer at katten ikke berører, hvis små barn oppløser alle i forskjellige rom. Kjøp deg en pakke med engangshansker for kattpleie.

Frata er ikke så forferdelig for folk. Vi har et kjent barn, for 25 år siden, plukket opp en versicolor, strøk kattungen på fuglen. Smurt en flekk, de så på at de ikke klatret inn i håret med denne hånden og ble forbudt å røre på kattene og en hund. Barnet føltes bra. Alt gikk veldig fort.

Bare mer oppmerksomhet til personlig hygiene og ingen problemer. 08.01.2013 14:31:01, Natascha

Regler for desinfisering av leiligheten og personlig hygiene av pasienten med herpes

Hvis du finner de første symptomene på sykdommen, bør du umiddelbart kontakte en hudlege og gjennomgå en kvalitetsbehandling ved hjelp av et antifungal terapi. Hvis du ikke treffer passende tiltak i tide, vil sykdommen bli kronisk og vil utvikle seg.

Sanitær - hygieniske anbefalinger

En av de viktigste integrerte komponentene i behandlingen for enhver form for berøvelse er desinfisering av pasientens boligkvarter, samt hans personlige hygiene. Dette vil bli diskutert videre.

Så, behandling av en leilighet med en lav inneholder slike aktiviteter:

 • Etter at en grundig våtrengjøring har blitt gjennomført i rommet, er det nødvendig å behandle alle husholdningsflater med antifungale og desinfiserende midler. Dette vil bidra til å unngå reinfeksjon, da det ofte er mulig å finne pasientens hudflak eller frata mikrosporer på møbler.
 • For å gjøre desinfeksjonen helt trygg for alle innbyggere i leiligheten, anbefales det å bruke moderne nye produkter laget med tillegg av organisk sølv. For eksempel, Silvester, Sumersil.

Desinfeksjon av sengetøy til pasienten med herpes:

 • Først må du bytte ut settet med en ny, ren. Neste er desinfiserende tiltak for behandling av puter, tepper, madrass.
 • Linen, som ble brukt, må kokes i 10-15 minutter ved en temperatur på 90 grader.
 • Du kan ikke tro at, fryser undertøy eller sengetøy, du kan drepe svampens sporer. Denne informasjonen er feil.

I tillegg til leiligheten, i tilfelle deprivasjon, er det nødvendig å desinfisere alle klærne som pasienten har på seg. For å gjøre dette kan du bruke den vanlige metoden til å koke eller, for boliger, bruke antibakterielle (antifungale) desinfeksjonsmidler basert på organisk sølv.

Når du har fratatt, bør du nøye behandle pasientens badeutstyr - spesielt vaskekluter og håndklær. Enda bedre, erstatt dem med nye.

Hvis noen kjæledyr bor i leiligheten, er det nødvendig å desinfisere alle de gjenstandene de kommer i kontakt med - de kan være leker, soveplass, ulike gulvmatter. Dyrehår kan også behandles med en antifungal desinfeksjonsmiddelløsning.

Individuell omsorg

Når du har herpes, bør du ikke bare utføre daglig rengjøring av leiligheten, men også strengt overholde de grunnleggende enkle regler for personlig hygiene. Så, hvis sentrene for lokalisering av en soppinfeksjon ligger på pasientens hode, må han vaskes daglig med en hvilken som helst sopp (for eksempel tjære såpe).

Du kan bade med bruk av ulike lotioner og sjampo som inneholder selen (konsentrasjonen skal være minst 2,5%). Dette elementet er uunnværlig for lav - det ødelegger sporer av patogene sopp og bidrar til effektiv gjenoppretting av pasienten.

Hvis pasienten har en alvorlig form for sykdommen, er det nødvendig å vaske med slike sjampoer daglig. I mild form kan du gjøre to prosedyrer i uken.

En annen regel: Det er nødvendig å beholde alle personlige eiendeler til pasienten (kosmetikk, kammer, undertøy) fra hverandre. Det er viktig å sikre at forurenset husholdningsartikler ikke faller i hendene på barn.

Generelle hygieneregler for herpes

Så, utformingen av desinfeksjonstiltak for lav ser slik ut:

  • Først må du beskytte ditt eget miljø mot infeksjon. Pasienten må være utstyrt med et komplett sett med personlige eiendeler som skal lagres på et eget sted.
  • Brukt undertøy og sengetøy fra pasienten kan hentes i en pose som er spesielt tildelt for dette formålet.
  • Vasking av personlige eiendeler til pasienten utføres ved romtemperatur med tilsetning av en 1% løsning av kloramin. Ammoniumsulfat kan tilsettes til vann før desinfeksjon.

Hvis et barn er syk, er det ikke bare nødvendig å isolere det fra andre familiemedlemmer, men også for å forhindre at barn kommer inn i institusjoner.

 • I rommet hvor pasienten bor, kan du daglig utføre våtrengjøring. Etter hendelsen blir alle fargene kokt eller gjennomvåt i en løsning med tilsetning av desinfeksjonsmidler.
 • Hvis den berørte hodebunnen blir påvirket, kan du bruke et beskyttende bandasje. Det samme gjøres med spikplater. Etter bruk må dressingen brennes.

Etter at den siste desinfeksjonshendelsen er utført, anbefales alle familiemedlemmer å vaske med antisvampemidler og utføre en fullstendig endring av undertøy og sengetøy.

Sanering og hygiene tiltak for herpes er en viktig egenskap for vellykket gjenoppretting av pasienten og en nødvendig betingelse for å sikre beskyttelse av familiemedlemmer mot infeksjon.

Så, pasienten anbefales å vaske med bruk av ulike antifungal lotioner, sjampo, bør bades med tjære såpe.

Hver dag skal det utføres våtrengjøring av boligen med senere bruk av desinfeksjonsmidler (for eksempel basert på organisk sølv).

Det er nødvendig å bade pasienten med alvorlige sykdomsformer hver dag, men hvis det mildt beroligende stadium diagnostiseres, er det mulig å vaske flere ganger i uken.

Det er bedre å minimere kontaktene til en smittet person med sitt miljø (spesielt barn) under behandlingen og gi ham et komplett sett med personlige gjenstander.

Det må huskes at komplekset av terapeutiske tiltak for å bekjempe deprivasjon også omfatter medisinering foreskrevet av en hudlege.

Flere Artikler Om Typer Acne