Kvinners hender er knyttet til slike begreper som eleganse, varme, omsorg og kjærtegn. Men samtidig forråder de forræderi kvinnens alder. Å være spesielt sårbar og ubeskyttet fra naturen, er håndens hud utsatt for alle negative eksterne faktorer og som følge av raskere aldring. Tørrhet, flaking og til og med sprekker som danner på hendene på huden, er et ganske vanlig fenomen, selv i ung alder. Hva er årsaken til utseendet deres og hvordan de skal håndtere dem, prøv å forstå denne artikkelen.

Årsaker til tørr hud

Sakte prosessen med sebum sekresjon, som kan skyldes en rekke årsaker, fører til tørr hud på hendene. I noen tilfeller er feil i sebaceous kjertler forårsaket av en arvelig faktor. Ifølge dermatologer er ungdommer for tørr hud oftere et tegn på genetisk predisposisjon, mens hos voksne mennesker - resultatet av både interne og eksterne faktorer.

Eksterne årsaker til tørr hud:

 • tørr luft;
 • hyppig hudkontakt med varmt eller kaldt vann;
 • langvarig eksponering for sollys;
 • kaldt vær;
 • uregelmessig og uregelmessig hudpleie.

Interne årsaker til tørrhet og flaking av huden på hendene:

 • dehydrering (mangel på vann i kroppen);
 • forstyrrelser i fordøyelsessystemet;
 • hormonell ubalanse (overgangsalder, hypotyreose, etc.);
 • metabolske forstyrrelser;
 • nervøs spenning;
 • tar antibiotika i lang tid;
 • mangel på vitaminer (spesielt A og E);
 • ulike hudsykdommer (dermatitt, keratose, eksem, psoriasis, sopp, etc.);
 • mangel på diett
 • dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking, lidenskap for søt mat og drikke);
 • hud aldring.

Riktig pleie for tørr hud

Tørrhet og flaking av huden på hendene er ofte årsaken til forsømmelse eller feil omsorg. Sprekk kan dannes på veldig tørr hud, noe som betyr at det er fare for infeksjon, både lokalt og i hele kroppen. For å unngå slike konsekvenser og opprettholde håndenes estetiske utseende, er det nødvendig å følge visse regler hver dag.

 1. Vask hendene med såpe som inneholder fuktighetsgivende ingredienser (glyserin, oljer, kremer, etc.).
 2. Unngå direkte håndkontakt med aggressive rengjøringsmidler. Bruk alltid gummihansker.
 3. Fukt hendene med krem ​​etter hver kontakt med vann. Det er best å bruke en krem ​​uten dufter med avokado og kakaosmør.
 4. Rengjør huden på hender fra de kåte partiklene ved å regelmessig påføre skrubber og masker med effekten av peeling.
 5. Beskytt huden mot virkningen av uønskede eksterne faktorer: Bruk hansker om vinteren, og om sommeren utsett ikke huden for direkte sollys.
 6. Utfør regelmessig kosmetiske prosedyrer for hjemmet: masker for huden, urte- og parafinbad.

Masker og bad for tørr hud av hender

Det er mange folkemessige rettsmidler for å eliminere tørrheten i huden på hendene, så vel som peeling og sprekker på den. Hjemmelagde forberedelser består for det meste av naturlige ingredienser, og derfor trygt og enkelt å bruke. Det er bare nødvendig å følge instruksjonene og proporsjonene, så resultatet vil ta vare på 2-3 prosedyrer.

Parafinbad. Varm parafin i et vannbad. Smør hendene med fettete krem ​​og fordyp dem i varmt parafin. Når stoffet er hardt, fjern det forsiktig ut av huden.

Vaselin wrap. Fett føttene dine med forberedelsene om natten, bruk bomullshansker. På morgenen, fjern, skyll hendene med varmt vann.

Maske av glycerin med sitron. Tørr hud vil myke og fukte en blanding av 1 spiseskje glycerin og 100 milliliter vann med en halv sitronsaft. Legemidlet gnides om dagen i den rensede huden på hendene.

Gryzhnika tinktur. Med riper og tørrhet i hendene, kjemper gryzhniken med olivenolje perfekt. For å forberede tinkturen må du hælde 0,5 liter olivenolje 100 gram hakkede friske urter av gryzhnika. Insister 7 dager. Den resulterende sammensetningen smører kroppens deler med grov hud: knær, hender og albuer.

Mask av protein og sitron. Masken fra 1 protein pisket i skum med juice av 1 sitron vil lindre hudens ruhet. Masken påføres i 20 minutter, vaskes deretter av med varmt vann. Huden er smurt med noe nærende krem.

Salve av honning og lin. I et vannbad, varme 100 ml linolje til 25 grader. Bland det med 3 spiseskjeer med tykk honning, tilsett 1 eggeplomme og fersk juice av 1 sitron. Smør huden på hendene om morgenen og om kvelden.

En coltsfoot leaf maske. Berolig den hakkede huden en blanding av melk og 2 ss friske knuste blader av planten. Dekk huden med den resulterende sammensetningen. Etter 20 minutter, vask av, bruk en nærende krem.

Håndbad fra plantain kjøttkraft. 1 spiseskje av urteplantainen fyller 1 liter kokende vann. Insister 30 minutter. Legg deretter hendene i buljongen i 10-15 minutter. Tørk hendene og dekk huden med en fettete krem.

En avkok av medisinsk kamille myker huden, helbreder sprekker. Til badet helles 1 spiseskje kamilleblomster 1 liter kokt vann. Insister 15 minutter. I en varm kjøttkraft (40-42 grader) hold i buljong i 20 minutter. Håndtørk med en myk klut, bruk en fettkrem eller kosmetisk olje.

Serum bad. 400 milliliter serum til varme. Senk i en varm sammensetning i 15 minutter hender. Etter prosedyren tørk du hendene med et mykt håndkle.

Brett av vegetabilsk olje. Varm hvilken som helst olje (vegetabilsk opprinnelse) og legg hendene i den i 20-30 minutter. Utfør prosedyren 2 ganger i uken.

En blanding av 5 dråper ammoniakk, 2 ss glycerin og 3 ss vanligt vann myker også huden perfekt. Gni sammensetningen i våt renset hud flere ganger om dagen.

Tørr og grov hud i kvinners hender ser uattraktivt ut og minner om alder. For å få tilbake mykhet og gi hendene et grasiøst utseende, trenger du spesiell forsiktighet. For dette er det forskjellige metoder og midler, hvorav mange er mulige hjemme. Men før du bruker disse eller andre oppskrifter, må du først opprette den sanne årsaken til tørrhet i huden på hendene. Dermed er det mulig å diagnostisere sykdommen i tide og forhindre dens progresjon.

Tørr hud i hendene: årsaker og hva de skal gjøre

Om håndkrem, husker vi bare om vinteren, når huden skiller seg ut fra kulde og vind. Men det er bedre å ikke gå til ekstremer og alltid holde et rør av krem ​​med deg - spesielt hvis huden på hendene er tørr. Forresten, fortell deg nå hvorfor det blir så og hva du skal gjøre med det.

 • Tørr hud: hovedtegnene
 • Årsaker til tørrhet
 • Riktig pleie for tørr hud
 • Sesongpleie
 • Håndbad
 • Ernæringsregler for tørr hud
 • Forebyggende tiltak
 • Care Product Review

Tørr hud: hovedtegnene

Tørr hud kan skyldes enten en genetisk predisponering eller eksterne faktorer, som for eksempel bruk av mislykkede utvalgte kosmetiske produkter eller alvorlige værforhold.

Tørr hud holder ikke fuktighet godt, fordi det naturlige beskyttelseslaget er skadet - lipidmantelen. Spesielt ofte, er tynne hudområder påvirket av dette problemet: øyelokk, hender, nakke, decollete område.

Årsaker til tørrhet

Hvis vi ikke snakker om atopisk dermatitt eller eksem, så er det flere grunner til tørr hud på hendene.

Hyppig håndvask med aggressive rensemidler og bruk av bakteriedrepende geler (spesielt viktig for leger og sykepleiere).

Bruk av kjemikalier til husholdninger uten hansker.

Forsømmelse av omsorgsprodukter.

For ofte bruk av skrubbe og som et resultat brudd på integriteten til epidermis beskyttende barriere.

Arbeid med kjemiske reagenser, løsningsmidler og andre aggressive stoffer.

Ekstreme værforhold: varme eller omvendt, alvorlig frost og isete vind.

Lav luftfuktighet i rommet er et vanlig vinterproblem, for når sentralvarmen er slått på, er luften vanligvis overdreven.

Bruk alltid vernehansker før rengjøring eller vasking. © iStock

Riktig pleie for tørr hud

Håndpleie er ikke begrenset til krem ​​alene, spesielt hvis du bare tar det ut av esken i nødstilfeller. En enkel omsorgsplan vil bidra til å holde hendene dine i topptilstand.

Vær oppmerksom på hvordan du vasker hendene og hvor ofte du gjør det. Hvis tørre hender - ditt konstante problem eller arbeid krever at du vasker hendene mange ganger om dagen, bytt den klassiske klumpen eller flytende såpe til en mer mild kremrenser.

Det er viktig å begrense kontakten i henderhuden med husholdningskjemikalier, for eksempel når du vasker: bruk hansker eller erstatt produktene med fuktighetsgivende og hypoallergeniske.

Håndskrubbe er ikke veldig populær, men det vil ikke skade for å få det. Regelmessig (et par ganger i uken) eksfoliering fjerner døde hudpartikler av epidermis og forårsaker at cellene oppdateres raskere. Huden blir ikke bare mykere og mer øm, men også bedre oppfatter de gunstige substansene som er en del av midler til etterfølgende omsorg.

Håndkrem skal stå på nattbordet til hver kvinne (den andre kan kastes i posen, og den tredje - i skuffen på kontortabellen). Uten den blir håndhudet gammelt for tidlig.

Som en nødprosedyre for rask gjenoppretting, bruk en maske for hendene: det kan enten være et spesielt verktøy eller en hvilken som helst fettete krem ​​som er brukt med et tykt lag. Bruk bomullshansker på toppen.

Bruk håndkrem flere ganger om dagen. © iStock

Sesongpleie

Som med forsiktighet i ansiktet endres hudpleieordningen avhengig av sesong.

For huden er dette den vanskeligste perioden når frostene og piercing vinden på gaten kombineres med tørr innendørs luft. Husk å bruke hansker og hold en nærende håndkrem med deg. Og som en nødsituasjon må du bruke spesielle væsker for grov hud.

Bare problemfri tid hvis du ikke er i et tørt og varmt klima. Fuktighetskrem hjelper til med å ta hendene i orden, pluss ikke glem om kutellikkolje.

De er preget av et forandringsbart klima, på kalde dager fokuserer på hudens næring og på varme dager - på fuktighetsgivende.

Håndskrubbe gjør huden mer øm og myk. © iStock

Håndbad

Før du bruker kremet, kan du lage et 10-minutters bad med havsalt til hendene. En teskje salt er nok for en liten beholder: den vil nærme huden med mikroelementer og fukte den.

Etter badet må du ikke tørke hendene tørke, bare ta dem med et håndkle. Påfør deretter kremet.

Balansert diett for tørr hud

Forskere har ennå ikke kommet til enighet om muligheten for å ta vitaminer for å forbedre hudtilstanden. I dag tror leger at en person må få de nødvendige stoffene fra mat. Derfor er det universelle rådet å justere dietten slik at menyen opprettholder en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett.

Det regnes som deres universelle onde, men faktisk snakker vi om fettsyrer, som huden ser frisk ut og strålende ut. Fettsyrer finnes i matvarer som vegetabilske oljer, frø og nøtter, noen fisk.

De er kjent for å være rike på friske grønnsaker, bær og frukt. Selv om innholdet av nyttige stoffer i frosne frukter, ifølge de nyeste vitenskapelige dataene, ikke er mye mindre. Mesteren i konsentrasjonen av vitaminer og mineraler kan kalles spinat, rik på vitaminer B, C, E, jern, kalsium, kalium og magnesium. Men alle grønne grønnsaker er utrolig gode for hudens helse.

Forebyggende tiltak

Disse tipsene vil bidra til å forhindre ubehagelig peeling av hendene på hendene - så ta dem til å merke seg.

Rengjør huset og vask opp vaskene strengt med hansker: rengjøringsmidler (selv om det ikke er "unngå kontakt med hud") inneholder en høy konsentrasjon av aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer). Det skader ikke oppvasken og VVS, men huden på hendene vil definitivt tørke ut.

Varm hansker lagret millioner av hender fra å tørke ut og svinge, noe som betyr at din vil bli frelst. Nyttig liv hacking: Sett et par hansker i lommene på hver av jakker, og bære et par "på vakt" i vesken din.

Tørr hud av hender

Hender - den mest forsvarsløse delen av kroppen. De er nesten ikke beskyttet mot varme og kulde, men de bryr seg ikke om børster så grundig som de står overfor. Tørr hud i hendene oppstår ofte på grunn av uforsiktig omsorg, mindre ofte på grunn av indre sykdommer. I alle fall løses problemet med riktig tilnærming.

Tegn på tørr hud

Tørr hud av hendene (xerosis) bestemmes av:

 • peeling;
 • følelse av tetthet;
 • kløende hud;
 • frakturer;
 • blødning;
 • røde flekker på hendene.

Kun mild grovhet er karakteristisk for den første fasen av xerose. Senere kløe er tilsatt, huden sprekker og bløder.

Årsaker til tørr hud på hendene

Årsaker til tørr hud på lemmer er delt inn i 2 typer: ekstern og intern.

 • ugunstige værforhold: varme, kulde, sterk vind;
 • tørr innendørs luft;
 • uforsiktig omsorg (vask med alkalisk såpe), hardt vann fra springen;
 • bruk av husholdnings kjemikalier uten hansker;
 • Arbeidsforhold: arbeid i varme butikker;
 • Vanen med å lene seg på albuer eller knær kan provosere forkjølingen av disse kroppsdelene;
 • valg av kosmetikk, uegnet for alder eller hudtype;
 • røyking, alkohol;
 • hårfjerning;
 • klær laget av syntetiske stoffer.
 • feil kosthold: avhengighet av strenge dietter, drastisk begrense mengden av fett i kostholdet;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • aldersendringer;
 • tar visse medisiner (diuretika, orale retinoider);
 • vitaminmangel;
 • arvelighet;
 • hudsykdommer: eksem, psoriasis, ichthyosis, sopplidelser;
 • andre sykdommer: nervøse og endokrine systemer, gastrointestinale kanaler, nyresvikt, allergi, onkologi, diabetes;
 • folk som er tvunget til å stå mye (frisører, lærere) lider ofte av tørr hud på føttene, dette skyldes nedsatt blodsirkulasjon.

Ta vare på tørr hud

Eliminere og forhindre tørre hender ved å skaffe gode vaner:

 • Beskytt huden mot ugunstige værforhold: Bruk hansker i kulde, bruk solkrem i varmen;
 • fuktig inneluft om vinteren;
 • Organiser riktig hudpleie: bruk en nærende krem, masker, skrubbe;
 • rene hender med sparsomme midler, unngå hardt gni med et håndkle;
 • Bruk gummihansker i kontakt med husholdnings kjemikalier;
 • vask hendene når det er virkelig nødvendig (før du spiser etter bruk av toalettet);
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • velg klær fra naturlige materialer.

Rettsmidler for tørr hud hjemme

Ekstraomsorg hjemme vil øke hastigheten på bortskaffelsen av xerose:

 • krem for å eliminere tørr hud på hendene;
 • spesielle masker;
 • salver;
 • paraffinbehandling;
 • riktig utvalgte vitaminer;
 • bad.

Hvis de tiltakene du selv har tatt, ikke gir et synlig resultat, vil det bli nødvendig med et besøk hos en hudlege.

Krem for veldig tørr hud

Kremer for tørre hender kommer i 5 typer:

 • næringsstoffer;
 • kremer;
 • behandling;
 • beskyttelse;
 • anti-aldring.

Noen merker av kremer kombinerer flere funksjoner samtidig, og om nødvendig kan produktene kombineres.

Velge en krem ​​for veldig tørr hud av hender, du må ta hensyn til sammensetningen, i et godt verktøy vil være:

 • glycerol;
 • vegetabilske oljer og ekstrakter;
 • vitaminer;
 • Dexpanthenol;
 • bivoks;
 • hyaluronsyre.

Den valgte krem ​​skal ha intakt emballasje og uventet holdbarhet. Verktøyet skal ikke lukte og exfoliere. Hvis produktet er lukket tett og ikke kan vurderes, bør du ikke kjøpe en krem, hvor holdbarheten utløper om 1-3 måneder.

Det er bedre å velge mellomstore emballasje: store volumer er vanligvis mer økonomiske, men det er fare for at de ikke har tid til å bruke innholdet til slutten. I kremet for tørre hender bør ikke være for mange konserveringsmidler, er tilstedeværelsen av dufter uønsket (for å unngå allergiske reaksjoner).

Generelle regler for bruk av kremer for tørre hender:

 1. Midler legges med massasjebevegelsene for best mulig absorpsjon.
 2. Du kan fikse effekten av nattkrem ved å bære bomullshansker før du legger deg til sengs. Denne teknikken vil skape en nærende maskeffekt.
 3. Fuktighetskrem kan ikke påføres før du forlater huset når det er kaldt ute. Fuktighet kan bli iskrystaller og skade huden.
 4. Beskyttelsesutstyr brukes 30 minutter før du går ut eller kontakt med kjemikalier. Et brudd i tid tillater produktet å absorbere bedre.

5 populære kremer for veldig tørr hud i hender:

 1. "Doctor" med aloe hjelper til med å gjenopprette epidermis og helbrede skaden. Hovedkomponenten av produktet er aloin, som kan takle selv med løpende form for xerose.
 2. "Dawn" med floralisin eliminerer sprekker og peeling. Kremens sammensetning gir fullstendig ernæring av huden.
 3. "Radevit" med vitamin A, E, D helbreder skade. Produktet er egnet selv for svært følsom hud.
 4. "Velvet hender" med shea smør og avokado. Kremen fukter og gjenoppretter hudens elastisitet.
 5. "Yak" med sitrusolje. Et positivt resultat av bruk av midler er synlig etter de første søknadene.

De som ikke stoler på kjøp av kosmetikk, kan tilberede kremet for tørre hender alene. På grunnlag av hjemme rettsmidler egnede naturlige oljer (oliven, kokosnøtt), honning, glycerin, essensielle oljer.

Krem til daglig bruk kan gjøres på følgende måte: bland 1 ss. l. smør, 1 ts. honning og 1 ss. l. urte avkok til uniform. Produktet tilberedt på denne måten lagres i kjøleskapet i maksimalt 10 dager.

Masker for tørr hud av hender

Masker for å håndtere xerose er enkle å forberede hjemme: bare vanlige produkter trengs og litt tid.

5 hjemmemasker for å kvitte seg med tørre hender:

 1. Honning nærende. Ingredienser: honning - 15 g, eggeplomme - 1 stk., Olivenolje - 25 g, 2-3 dråper sitronsaft. Ingrediensene er blandet, påført huden, over natten under bomullshansker. Skyll av med varmt vann.
 2. Havregryn er lett å lage: Finmalt flak brygges med varm melk eller krem. Før bruk blir blandingen avkjølt til romtemperatur, venstre på hendene i 30 minutter, vasket med varmt vann.
 3. Potet: Skalte kokte knollene må knuses og blandes med en liten mengde melk. Sammensetningen holder på huden i 3 timer.
 4. Maske fra coltsfoot. Matlaging: 2 ss. l. Friske blader vaskes, knuses, blandes med 200 ml varm melk. Midler påføres i 25 minutter, vaskes av med varmt vann.
 5. Rømme Du må grille en liten gulrot på en fin rist, legg til 3-4 ss. l. rømme. Blandingen fordeles på hendene på et tykt lag, vaskes med varmt vann etter 20 minutter.

For vellykket eliminering av tørre hender, bør masker gjøres regelmessig, ikke vask dem av med såpe, etter påføring, bruk en nærende krem.

Salve for tørre hender

Salver som kan fjerne tørre hender kan kjøpes på apoteket:

 • "Bepanten" med pantothensyre helbringer raskt skader;
 • "Levomekol" bidrar til å gjenopprette vev;
 • "Boro plus" fjerner betennelse, normaliserer talgkjertlene;
 • Lamisil er effektivt hvis xerose oppstår på grunn av soppinfeksjoner.

Salver for å bekjempe tørr hud i hendene og forberede seg hjemme:

 1. Rosa er et rasktvirkende middel, resultatet er merkbart etter første søknad. Knuste roseblader blandet med 1 ss. l. gåsfett.
 2. Fra calendula: 100 g knuste blomster fortynnes med 200 g smeltet smette. Den resulterende blanding oppvarmes i et vannbad, avkjølt før bruk.
 3. Salisylsalve og glyserin kombineres i like store mengder, verktøyet er egnet for daglig bruk.
 4. Mel, honning, smør og vodka blandes i like deler. Den resulterende slurry er fordelt på gazeen, påført huden i 4 timer.
 5. Pulverplantain fortynnet 1 ts. vegetabilsk olje og 1 ss. l. Vaselin kan brukes hver dag.

Hjemmelaget salve lagret i kjøleskapet.

Parafinbehandling

Kosmetiske parafinprosedyrer er etterspurt i salonger: prosessen er smertefri, tar ikke mye tid, tilstanden til børster og negler forbedres etter en økt.

Parafinbehandling virker i fire retninger samtidig:

 1. Hendene blir myke og glatte på grunn av muligheten til kjøleparafinen til å dekke vevene under huden.
 2. Rensing oppstår på grunn av økt sirkulasjon av lymfestrømmen: giftstoffer frigjøres fra huden og kan ikke returneres på grunn av den beskyttende parafinfilmen.
 3. Hender godt fuktet. Prosedyren øker kroppstemperaturen, porene åpner seg og blir kvitt akkumulerte toksiner. Parafinfilm tillater ikke fuktighet å gå ut og reabsorbsjon oppstår.
 4. Skadet hud regenererer, sprekker helbringer. Resultatet oppnås på grunn av effekten av varme på kapillærene: blodsirkulasjonen akselererer, næringsstoffer kommer raskt inn i cellene.

Parafinbehandling kan ordnes hjemme. Først må du kjøpe alt du trenger for prosedyren:

 • kosmetisk paraffin (2 kg er nok for en økt);
 • bad,
 • stoff hansker;
 • 2 plastposer;
 • skrubbe og håndkrem.

Før starten av økten må paraffin smelte, dette kan gjøres i et vannbad. Også hendene må forberede seg: prosesskrem og krem.

Hjemme prosedyre foregår i 5 faser:

 1. Varm paraffin er plassert i badekaret, børster senkes der.
 2. Tiden på ett dykk er 10 sekunder, alt du trenger er 7 tilnærminger. Pause mellom dykk er også 10 sekunder.
 3. I løpet av denne tiden er hendene dekket med et tett paraffinlag, plastposer settes på hendene og votter på toppen.
 4. Etter 25 minutter fjernes paraffinen.
 5. Prosedyren er ønskelig for å fullføre en håndmassasje.

Om nødvendig kan øktene holdes 2-3 ganger i måneden. Parafinbehandling er kontraindisert i diabetes, hypertensjon, følsomhet overfor allergier, infeksjonssykdommer.

Vitaminer for tørre hender

Tørr hud av hendene indikerer mangel på visse vitaminer:

 • Vitamin C beskytter huden mot uønskede effekter, forhindrer for tidlig aldring;
 • vitamin A forynker epidermis;
 • E gjør huden smidig;
 • H-vitamin normaliserer arbeidet med blodkar og kapillærer;
 • B-vitaminer hjelper huden å bli fornyet;
 • Nikotinamid normaliserer fettinnholdet i huden.

På apoteket kan du velge et egnet kompleks.

Bad for tørr hud

Baths for fjerning av xerosis handle raskt, blir resultatet lenge. Det er mange varianter av prosedyren, det er enkelt å organisere nyttige økter hjemme:

 1. Honningbad: i 0, 5 liter varm melk legges 1 ss. l. honning. I det avkjølte verktøyet hold hands i 20 minutter.
 2. Herbal: 2 ss. l. nettle og 1 ss. l. Calendula infused 1 liter varmt vann. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.
 3. Medisinsk: 1 ss. l. glycerin og 2 ts. ammoniakk fortynnet med 2 ss. l. vann. Badet er tatt 10 minutter.
 4. Berry: Kamille og bringebær i like store mengder infundert, fortynnet med varmt vann, i 30 minutter. Etter at begge produktene er filtrert, blandes de resulterende væsker. Varigheten av sesjonen er 10 minutter.
 5. Korn: til 2 ss. l. havregryn tilsatt 1 liter. kokende vann, blandingen oppvarmes på lav varme i 5 minutter. Det resulterende verktøyet er filtrert. Pensler er nedsenket i væske i 20 minutter.

Bad kan gjøres en gang i uken. For raske resultater er det bedre å alternere komposisjoner.

Huden på fingrene tørker og sprekker: årsaker

Årsaken til tørr og sprukket hud bare på fingrene er ofte den konstante kontakten med kjemiske midler. Problemet i dette tilfellet løses enkelt: det er nok å bruke hansker før du bruker aggressive stoffer, og etter ferdigbehandling, bruk en nærende krem.

Noen ganger sprer huden på fingrene på grunn av det lange oppholdet på gaten i varmen eller kulde uten bruk av solkrem eller hansker.

Hvis sprekker i huden går fra fingrene til håndflaten, ledsaget av kløe og brennende, kan dette tyde på indre sykdommer:

 • allergier;
 • sopp lesjoner;
 • hormonelle endringer;
 • eksem;
 • forverring av kroniske sykdommer.

Angst symptomer - en grunn til å umiddelbart besøke en lege.

Huden på hendene er tørr og peeling av.

Skal hendene som regel for eiere av tørr hud med utilstrekkelig forsiktighet. Den riktige forsiktigheten vil bidra til å fjerne peeling: konstant påføring av nærende kremer, beskyttelse av børster i varmt og kaldt vær. I tillegg fjerner tørr hud bruken av kosmetikk som inneholder alkohol.

Hendene kan tørke og avskalke med visse sykdommer:

 • tarmproblemer, mage;
 • soppsykdommer;
 • dermatitt, eksem;
 • forstyrrelser i hormonelle og endokrine systemer.

Hvis riktig behandling ikke forbedrer tilstanden til hendene, er det verdt å kontakte en spesialist.

Tørr hud på håndflatene: årsaker

Palmer er den delen av hånden som er mest utsatt for tørrhet. Problemet oppstår vanligvis på grunn av for hyppig håndvask, bruk av upassende kosmetikk, kontakt med husholdningskjemikalier uten hansker. Folk som jobber på en byggeplass eller foretar reparasjoner, lider ofte av tørre hender, forårsaket av ulike blandinger og støv. Et kurs av antibiotika kan også føre til at huden tørker ut.

Du kan gjenopprette mykheten i dine håndflater ved å bruke forsiktig kosmetikk og beskytte huden din med gummihansker når du arbeider med skadelige stoffer. For å konsolidere resultatene er det nyttig å regelmessig påføre en fuktighetskrem.

Tørre palmer kan indikere visse sykdommer: sopp, psoriasis, eksem, problemer med det endokrine systemet. Disse sykdommene vil bidra til å eliminere en hudlege.

Tørr hud av hendene under graviditet

I fremtidige mødre tørker huden på hendene ofte. Før 20 uker med graviditet, bør dette ikke forårsake bekymring: vannet som kommer inn i kvinnekroppen går til fostrets utvikling. En økning i volumet av væske som forbrukes, vil bidra til å eliminere ulempen.

Når svangerskapet er over 20 uker, og tørr hud på hendene fortsatt er plagsom og kløe, bør du umiddelbart informere legen din. Fremtidige mødre står ofte over for hormonforstyrrelser, tørr hud er et av symptomene. Noen ganger er problemer forårsaket av nervøs spenning, en gravid kvinne bør forsøke å unngå stress, slappe av og gå mer.

Tørr hud på barnets fingre

Hos barn tørker huden på fingrene vanligvis på grunn av lange turer og hyppig kontakt med vann. I disse tilfellene er det nok å håndtere hendene med en passende babykrem.

Hvis huden ikke bare tørker, men også skiller av fingrene, så er helseproblemer sannsynlig:

 • vitamin mangel;
 • allergier;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hud og smittsomme sykdommer.

Konstant peeling av hud, kløe og peeling av fingrene signalerer behovet for å vise barnet til en spesialist.

mat

De riktige produktene i den daglige menyen vil bidra til å takle tørr hud:

 • Sitrusfrukter (i fravær av allergi) vil gjenopprette hudens elastisitet og visuell attraktivitet;
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitamin A (gulrøtter, gresskar, aprikoser), vil oppdatere cellene i epidermis;
 • nøtter vil akselerere utvinningen av huden;
 • gjærte melkeprodukter vil eliminere giftstoffer;
 • Fisk og vegetabilske oljer er rike på omega-3 fettsyrer, som er uunnværlige for naturlig hydrering.

Produkter uønsket i kosten med tørr hud i hendene:

 • stekt og saltet retter;
 • hermetikk og marinader;
 • alkohol, karbonatiserte drikker, kaffe.

Sesongpleie

Funksjoner omhyggelig for tørr hud, avhengig av sesong:

 • i vår og høst trenger hendene spesielt ernæring og hydrering;
 • Om sommeren vil huden trenge solkrem og fuktighetskrem hvis klimaet er for tørt.
 • Om vinteren bør du ikke glemme hansker før du går ut og konstant bruk av nærende krem.

Hender, fingre og palmer er sårbare flekker som nøyaktig eksponerer en persons alder og krever omsorg ikke mindre enn et ansikt. Det er lett å returnere skjønnheten til hendene og unngå tørrhet i huden: det er nok å organisere skikkelig omsorg og skaffe seg vane med å velge sunne produkter.

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud i hendene i form av "shagreen" er en hyppig forekomst, kjent for nesten alle jenter / kvinner. Det ser ikke ut estetisk tiltalende, og det fører til ubehag for de som står overfor en slik plage.

Det er flere grunner for forekomsten av xerose (dette er navnet på dette problemet i medisinske termer), og det er nødvendig å begynne å behandle det hjemme etter å ha identifisert kilden til problemet.

Tørr hånd hud - årsaker

Dette problemet er ikke normen. Dens manifestasjon forårsaker ubehagelige opplevelser og forteller at det kan ha vært noen forstyrrelser, funksjonsfeil i kroppen eller mangel på riktig omsorg for hendene.

Hudoverflaten i dette området er mye tynnere enn på ansiktet. Det er fratatt fettkjertler som produserer et smøremiddel, mer mottakelig for hyppig kontakt med vann og husholdnings kjemikalier.

Derfor oppstår peeling, sprekker og rødhet på huddekselet, som ikke behandles ordentlig.

Blant årsakene til tørre epidermis av hendene er:

 • rengjøring av huset ved bruk av rengjøringsmidler uten vernehansker, daglig vasking av servise, periodisk vask av vinduer, gulv mv.
 • å være i den blotte tilstanden av hendene i kald og frost;
 • får huden i hendene på overdreven ultrafiolett stråling, virkningen av tørr vind;
 • utførelsen av grovt, hjelpelig, ukvalifisert arbeid med åpne hender;
 • Tilstedeværelse av genetisk følsomhet;
 • begrensning av kroppen i å skaffe vitaminer;
 • lever i dårlige miljøforhold
 • epidermal coat sykdommer.

Mange kroniske sykdommer kan føre til dette problemet. Disse inkluderer endokrine sykdommer, diabetes mellitus, forstyrrelser i mage-tarmkanalen. Slike sykdommer påvirker vanligvis utseendet på hudoverflaten.

Når skal hjemmeomsorgen være verdiløs?

Ofte er tilstanden til hendens hud forbedret hvis en kvinne tar mer tid til å bry seg. Men i noen tilfeller viser det seg å være ubrukelig. Dette skjer i sykdommer som må behandles av en lege: bare kremer og masker hjelper ikke.

Tørre hender kan indikere disse patologiske problemene:

 1. Epidermal allergisk reaksjon er forårsaket av noe. Å provosere en sykdom under kraft og ringer, hvis de er laget av en uegnet kombinasjon av metaller i legeringen. Blant "initiatorene" manifestasjoner av allergi er mat. Og en hudlege på konsultasjoner på grunnlag av analyser vil identifisere årsaken og planlegge behandlingen.
 2. Svampesykdom er ikke et uvanlig fenomen som gjør huden på hendene tørr, dekker med sprekker, forårsaker generell ubehag hos den syke personen. Sannsynligheten for en slik situasjon øker dersom føttene påvirkes av soppen.
 3. Feil i mage-tarmkanalen fører til manglende evne til ordentlig å absorbere sporstoffer fra mat. På grunn av dette er det mangel på vitaminer i kroppen, noe som fører til en utilfredsstillende tilstand av epidermis.

Tidlig registrering av sykdommen vil unngå tørr hud på hendene.

# 4 mytiske ideer om tørr hud

For å forhindre tørrhet av epidermis på hendene eller i tide for å legge merke til vanskeligheten, er det ikke overflødig å vite om noen av mytene som er forbundet med problemet.

 1. De som skal eliminere feilen bare ved hjelp av en god krem, er feil. Det er verdt å vite at bare en integrert tilnærming vil hjelpe. I utgangspunktet er det nødvendig å strømlinjeforme dietten, hente opp et vitaminkompleks, og deretter fortsette behandlingen med forskjellige fuktighetsgivende og nærende hudprosedyrer.
 2. De som tror at kremer med fuktighetsgivende og nærende egenskaper er bare nødvendige for de med en tørr hudoverflate er også feil. Imidlertid blir epidermisene på hendene ofte tørre og ganske friske mennesker, fordi fuktighetsmetning er nødvendig for et epidermisk deksel.
 3. De som tror er feil - tørrhet skyldes bare mangel på vann i hudlagene. Men dette er ikke slik, fordi huden er spesielt i nød og i fettsekresjon.
 4. De som tillater, blir også lurt - tørrhet er en arvelig disposisjon. I virkeligheten er denne vanskeligheten oftest forårsaket av allestedsnærværende feil eller utilstrekkelig omsorg, vitamin- og submikronelementmangler.

Å finne årsaken til tørrhet på hendene, er det mulig å overvinne problemet så snart som mulig. Det viktigste er å nærme seg det på en grundig måte.

Hva skal man gjøre når tørrhet oppstår?

Har knapt oppdaget tørrhet, må umiddelbart bruke håndkrem. Og å pusse dem med en børste hver gang etter "kommunisere" med vann, så vel som å forlate huset. Hvis situasjonen utløses, må du bruke en krem ​​mer fett og næringsrik.

For konfrontasjonen med tørrhet er det nødvendig å koble til festning fra innsiden. Kompetent utvalgte vitaminkomplekser vil stoppe prosessen som er skadelig for hudens overflate av hendene.

Forbedre effekten av å ta vitaminer "ungdom" i flytende tilstand. Dette - retinolacetat, tokoferolacetat (vitamin A og E) og vitamin D. I tillegg fører disse samme oljevitaminene til anrikning av kremer med nyttige stoffer.

For å unngå overflødig inntak av vitaminer, må du konsultere lege.

Grunnleggende omsorg i ulike årstider

Enig at forskjellige værforhold ofte påvirker huden vår på forskjellige måter. Det er derfor du bør ta hensyn til sesongen for å gi skikkelig vare på huden din.

# 5 rimelige og rimelige prosedyrer

Hjemme, for å overvinne problemer, vil det hjelpe produkter fra lager på kjøkkenet. Her er noen effektive teknikker:

 1. Egnet og solsikkeolje. Det oppvarmes litt til en varm tilstand i et vannbad og påføres på hendene. Virkningen av masken er 20 minutter, da - fjerning av ikke absorbert olje med serviett.
 2. Olivenolje brukes i badet. 1 ss. l. Olivenolje helles i varmt kokt vann (volumet er justert slik at hendene er helt nedsenket i væsken). Hendene holdes i badekaret i en halv time.
 3. Applikasjon av potetmos og en kar med knolles kjøttkraft bemerker bemerkelsesverdig og forynker den epidermale overflaten på hendene.
 4. Mask av havregryn - sparer når epidermis er tørr, fordi havremel inneholder hyaluronsyre. Det er nok å legge til litt vegetabilsk olje i mush og legge en blanding på den ugunstige sonen av hendene.
 5. Mesajon er også verdt å ta for å bekjempe tørrheten av det epidermale dekket på hendene. Det vil ta 100 gram majones, juice av 1 sitron, 1 ss. l. honning. Smør blandingen på hendene og stram hanskene. Etter 4 timer fjernes masken med varmt vann. Dette alternativet er godt å bruke om natten.

Forbedre effektiviteten av enhver manipulering av tilsetningen til sammensetningene av olje vitaminer, honning. Resultatet vil bli uttalt med en økning i betongmanipulering opptil 1 time.

Viktigheten av ernæring (2 tips)

Det er kjent at vitaminer og andre stoffer som er viktige for helse, kommer inn i kroppen gjennom mat. Deres mangel påvirker ikke bare organens funksjoner, men også huden.

Derfor anbefaler eksperter å revurdere kostholdet ditt, hvis du står overfor tørr hud.

For å fukte er det viktig å skaffe seg slike stoffer:

 1. Vitaminer. Hvor får du dem? De er fulle av bær, alle slags frukt og grønnsaker. Ikke glem grønn. Spenat er for eksempel kjent for en hel "haug" av sunne vitaminer og mineraler. Forresten er det vitenskapelig bevist at frosne matvarer også har nytte.
 2. Fett. Mange mennesker, og spesielt slankende damer, er forferdet på selve ordet. Men ikke alle fett er skadelige! F.eks. Er fettsyrer, som finnes i oljer av vegetabilsk opprinnelse, nøtter og fisk, til stor nytte. Så ikke glem å bruke disse produktene.

# 5 trinn for å lagre paraffin

Parafin fukter epidermis på hendene. Salon, det virker, prosedyren kan gjøres hjemme. Det vil ta:

 • kosmetologisk paraffin;
 • 2 poser av polyetylen;
 • 2 håndklær;
 • egnet kapasitet.

Trinn-for-trinns terapi utføres som følger.

 1. Voksepakken er plassert i en beholder og smeltet i et vannbad. I mellomtiden må du forberede hendene for prosedyren, bruke en skrubbe og en feit krem.
 2. Dyp paraffinet i en flytende tilstand, senk hendene og la dem være der i 10 sekunder.
 3. Trekk hendene ut av parafinløsningen for å danne en film (det tar flere sekunder).
 4. Dyp hendene i flytende parafin igjen, ta den ut, hold den i luft. Og så opptil 7 ganger.
 5. Etter den siste dyppingen dannes et tykt lag av paraffin på hendene. Deretter legges poser på hendene og pakkes i håndklær i 20-30 minutter.

På slutten av tiden fjernes parafinfilmen. Den gjenværende løsningen lagres til neste prosedyre.

Under hendelsen blir hudlagene fuktet og mettet med næringsstoffer fra den tidligere påførte fettkrem. Blodstrømmen og stoffskiftet i hudlagene akselereres, og slaggene og toksinene som er tilstede i dem holdes på paraffin.

Slike parafinbehandling returnerer elastisiteten til hudoverflaten av hendene, og samtidig bryr seg for neglene, styrker neglene, akselererer veksten.

Når er behandling med legemidler fra apotek nødvendig?

Når ikke herdet tørt epidermisk dekke på hendene på sprekker dannet, blødende sår.

Under slike forhold krever palmer spesiell hygiene, desinfiserer dem med klorhexidin / miramistin, og påfører sår på sårene for å stramme dem. Panthenolholdige legemidler, "Solcoseryl", andre ikke-hormonelle geler brukes til dette.

Ofte forårsaker håndkrem allergier. Og mange vet ikke hvordan å motvirke dette. Redningsnærende beskyttende krem ​​for barn, som "Bepentol Baby" fra Bayer (Tyskland).

Kosmetikk for barn er rimelig, og sammensetningen er representert av stoffer som ikke forårsaker allergiske reaksjoner. De kan takle den tørre epidermis på hendene.

Barneomsorgsprodukter hjelper i mange tilfeller fordi de ikke inneholder aggressive stoffer.

Spørsmål - svar

Hva skal være håndsåpe?

Hva skal passe om vinteren?

Hvordan bryr du seg om sommeren?

Slik forhindrer du tørr hud på hendene

Det er kjent at det er bedre å forhindre forekomsten av en slik plage enn senere å aktivt håndtere det. Enkle regler for å hjelpe.

 • Bruk av vernehansker når du arbeider på husholdningen, hjelper til med å unngå problemer. Produktene skal brukes med daglig arbeid, ledsaget av kontakt med hender med midler for veiledning av renhet.
 • Etter å vaske hendene dine må du tørke dem godt hver gang og unngå å tørke dem i luften. Og når du går ut i solen, er det nødvendig å bruke en krem ​​som beskytter mot ultrafiolett stråling i håndflaten.
 • En uunnværlig tilstand - peeling av huden med en skrubbe to ganger eller tre ganger i uka. Etter manipulering er det nødvendig å bruke en nærende krem.
 • Det er enkelt å erstatte parafinbehandling med mindre energiintensive prosedyrer. En av dem er plassering av hender smurt med brukt krem ​​i polyetylenposer i 20 til 60 minutter.

Det blir ikke noe tørrår hvis hudhuden begynner å motta tilstrekkelig fuktighet.

Betydningen av å bruke krem ​​(5 typer)

Cream - hovedverktøyet for å eliminere tørrhet i epidermis. Enkel bruk gjør det til en favoritt i kampen mot overdrying.

Effektivt og tidstestet verktøy fukter og nærer børsten. Hvilken krem ​​å foretrekke?

Disse kosmetikkene passer godt til epidermis, eliminerer tørrhet, fjern rødhet og skumle.

De er delt på grunnlag av deres innflytelse. De fem mest brukte kremer inkluderer:

 • silikon;
 • regenererende;
 • næringsrik;
 • healing;
 • hydrofobe.

La oss se nærmere på dem.

 1. Silikon, og dette er "Silicone" -merket "Freedom" (RF), "Vitex" med samme navn merkevare (Hviterussland), utstyrt med lyofil kvalitet, fuktighet og mykgjør huden. Silikon er mer effektivt i kombinasjon med glyserin, fordi det ikke overfyller porene med brute force ingredienser. Kremet absorberes umiddelbart, noe som gir epidermis et godt preparert utseende. Produktet er egnet til bruk i perioden med økonomisk arbeid med gummihansker.
 2. Regenererende kremer regenererer de epidermale lagene, de virker forebyggende på grunn av generering av en beskyttende barriere på epidermis. Blant de mest brukte kremer er "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel), "Armakon" (RF).
 3. Healing brukes lokalt i palmsområdet, hender med skader på huden med sår, sprekker. Noen av disse kremer tvinger umiddelbart fiberen til selvfornyelse, og sår - for å helbrede, og danner en beskyttende film som er umerkelig for øyet. Blant slike kremer skiller seg ut fra produktene fra fabrikken "Freedom" (RF), "Fitokrem" (Hviterussland), "Shi Fei Shi" (Kina).
 4. Ernæringsmessig gi den nødvendige håndpleie. De maksimerer nærer huden med fete komponenter, og metter hver enkelt celle med dem. Fordel i bruk - for produktene av merkevaren "Viteks" (Hviterussland), kremer BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA (Bulgaria), "Nika" (Italia).
 5. Hydrofobe er fokusert på kontakt med kjemiske sammensetninger. De beskytter den epidermale overflaten perfekt og dekker den med en tynn film. Slike kremer brukes som forebygging mot grov og skumrende hud. Blant de tilsvarende produktene er "Cream Barrier" (Danmark), "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel).

Hvis den valgte krem ​​ikke hjelper, bør du prøve en annen. Hver menneskekropp reagerer individuelt på komponentene i krem.

anmeldelser

SVETLANA, 35 ÅR OLD:

"Det var alvorlig tørrhet på hendene, det kom til sprekker, sterk rødhet. Havtornolje hjalp. Det vitaminer epidermis, har anti-inflammatorisk, antibakteriell effektivitet, helbreder sår.

Oljen inneholder karoten og karotenoider, tokoferol, glyserider av oljesyre, linolsyre, palmitinsyre, stearinsyrer. Smurt håndtak før sengetid, etter 3 ganger ble tilstanden bedret markert.

Ingen rødhet, sprekker, sår og huden er myk og myk. Passet på konvensjonelle kremer. Råd for dem som har lagt merke til min oppskrift: Havtornet smører alt veldig hardt, så du må være forsiktig med den og vente til den er fullstendig absorbert. "

ELIZABETH, 30 ÅR OLD:

"Jeg redder meg selv med et billig middel til Tula farmasøytiske fabrikk. Jeg myker med en væske for mykgjøring ved sengetid, ikke bare hender, men også føtter og knær på bena. Om morgenen beundrer jeg deres velpleide utsikter. Jeg liker det mye! "

GALINA, 42 ÅR:

"Forstyrrelser i mage-tarmkanalen førte til tørr hud i hendene. Til frelse fra ulykke, anbefalte en dermatolog Losterin krem ​​fra Balkanpharma-Troyan (Bulgaria).

Og for å normalisere aktiviteten til magesystemet, er det fortsatt å bli behandlet. For meg viste det seg å være nyheter at epidermis reagerer på "gastrisk" problemer. "

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Ofte glemmer kvinner håndpleie. Men denne delen av kroppen trenger også omsorg. Du bør ikke være begrenset til krem. Lag masker, beskytt huden din mot kulde og andre negative eksterne faktorer. Jeg vil råde alle kvinner til å bruke hansker når de retter, i kontakt med ulike husholdningsartikler.

Aisha Baron

plastikkirurg

I tillegg til vanlig krem, vær oppmerksom på skrubbe for hender. Til tross for at han ikke er veldig populær, kan han med sin hjelp oppnå en positiv effekt. Skru 1-2 ganger i uken. Dette vil fjerne døde celler, noe som vil gjøre huden myk, øm. I tillegg, etter slike prosedyrer, den beste effekten av krem.

Hjemme er det lett å takle tørre hender. Det viktigste er ikke å gå glipp av øyeblikk av forekomsten av problemet og forhindre skade på det ytre epidermale lag.

Og hvis du tar vare på helsen din, vil du i lang tid kunne bevare ungdom og skjønnhet i dine hender.

Tørre hender

En av de vanligste kosmetiske problemene som den kvinnelige halvdelen av menneskeheten står overfor, er tørre hender. Årsakene til tørrhet er skjult bak tapet av fuktighet, som bare er nødvendig for huden vår. Mangel på fuktighet fører til at eksternt hender blir grovt, tørt, dekket av sprekker og rødhet. Hvordan kan vi hjelpe våre hender, som er så mye tvunget til å remake på en dag? Er det mulig å oppnå en varig effekt og bli kvitt tørrhet i lang tid?

Årsaker til tørr hud

Dehydrering av overflaten av hendene kan forekomme under påvirkning av eksterne og interne faktorer. Eksterne faktorer kan være som følger:

 • Innflytelsen av naturlige faktorer: direkte solstråling, frostluft, sterk vind, etc.;
 • lav luftfuktighet i rommet (for eksempel om vinteren med oppvarming på);
 • Hyppig eksponering av vaskemidler til håndens hud (såpe, vaskemiddel, vaskemiddel, rengjøringsmidler, etc.);
 • ignorerer hudpleieprodukter eller feilkjente produkter.

Interne faktorer er årsakene som gjemmer seg inne i selve organismen:

 • hudproblemer, allergiske reaksjoner;
 • metabolske sykdommer (diabetes, hypertyreose);
 • mangel eller dårlig absorpsjon av retinol (Vit. A);
 • arvelige hudsykdommer;
 • aldersrelaterte endringer i huden;
 • anemi, dysbakteriose.

Hvorfor er det viktig for oss å kjenne årsakene til tørr hud? Hvis årsaken ikke er eliminert, kan behandlingen mislykkes, og ingen midler, selv de dyreste, vil hjelpe. Derfor, før du begynner å fikse problemet, må du fjerne årsaksfaktoren av dårlig hudtilstand.

Tørr hud på håndflatene

Hudoverflaten på håndflatene er mest utsatt for ekstern påvirkning. Dette er jo den viktigste arbeidsflaten til hendene. Ikke uvanlig er utseendet på peeling, rødhet og tørrhet på håndflatene.

Små lysskalaer i palmarområdet kan indikere en vitaminmangel (for eksempel A og D).

Hvis det uttørkes tørrhet og flaking av hendens hud, kan du mistenke en soppinfeksjon eller en eksfolierende form for keratolyse - en tilstand der huden blir tørr og flakket uten tilsynelatende grunn.

Imidlertid er hovedårsaken til tørr hud på palmarflatene en mangel på fuktighet. Tenk kanskje du må være oppmerksom på vaskemiddelet som du vasker hendene dine (spesielt hvis du bruker antibakteriell såpe - du kan ikke bruke den i lang tid). Hvis du erstatter denne såpen med krem-gel eller andre spesielle fuktighetsgivende midler, kan dette ha en gunstig effekt på tilstanden til huden.

Ikke tillat hypotermi i ekstremiteter - bruk hansker i kaldt vær. Hvis ingen måte å håndtere problemet ikke hjelper, kontakt legen din: tørrhet kan også være et tegn på eksem og andre dermatologiske problemer.

Tørre hender og føtter

Voksne pasienter klager ofte på at huden på hæler og albuer blir tørr og grov. Dette er mulig, fordi i disse områdene har huden en tykkere stratum corneum, slik at disse stedene bør bli mer oppmerksomt.

Hva å gjøre, foruten bruk av mykningskremet og andre måter å forlate?

Først og fremst vurder din diett - dietten din skal berikes med fettsyrer. Det er nødvendig å spise fettfisk, avokado, hjemmelaget rømme og melk.

Plukk opp et mildt rengjøringsmiddel eller dusjgel og vask det forsiktig, og vær spesielt oppmerksom på tørre områder. Etter en dusj, vær sikker på å behandle huden din med fuktighetskrem eller lotion.

Det er viktig å vurdere at hudflatene på beina og armene kan bli tørre selv i noen patologier. Dette kan være en manifestasjon av psoriasis - den palme-plantarformen av sykdommen, som er preget av kløe, tørrhet, peeling av huden. Det kan også være et symptom på dermatitt, hvor både hudlagene og sebaceouskjertlene påvirkes. I disse situasjonene vil det mest sannsynlig være komplisert terapi - og dette betyr at det er nødvendig å konsultere en lege for råd og behandling.

Tørr hud på fingrene

Når huden blir tørr på fingrene - dette er en av symptomene på mangel på fuktighet i det ytre laget av epidermis. Epidermal vev er et eksternt kåtlag, der i regel beholdes en meget liten mengde vann (ikke mer enn 20%). Hvis kroppen ikke er tilstrekkelig hydrert, så er det epidermale laget mer enn annet vev, det føles denne mangelen på fuktighet. Resultatet er en nedgang i metabolske prosesser, en nedgang i vevtilførselen, tørrhet og sløvhet i ytre lag. Samtidig kan tilstanden til neglene forverres.

Bortsett fra at under tørking blir huden tørr, blir den mer sårbar for ulike bakterier og mikrober som kan trenge gjennom sprengene og forårsake ulike hudsykdommer.

Dessverre er tørrhet av fingrene en svært hyppig tilstand, den vanligste hos pasienter med avansert alder. På grunn av aldersrelaterte endringer i huden krever regelmessig intensivbehandling. Allerede i middelalder, bør bruk av beskyttelsesutstyr for hender bli et daglig rituelt behov, samt obligatorisk omsorg for kropp og hud i ansiktet.

Tørr hud og sprukne hender

Hvis hendene blir tørre, og små sprekker og "kroker" dukket opp på overflaten, så kan vi først og fremst anta mangel på vitaminer og en sammenbrudd i funksjonen av talgkjertlene. Hvilke faktorer kan forårsake en slik tilstand:

 • Hyppig håndvask, spesielt med varmt vann og vaskemidler;
 • bruk av alkalier, aggressive vaskemidler og rengjøringsmidler uten å gi beskyttende hansker;
 • metabolske sykdommer (diabetes, skjoldbruskkjertel lidelse);
 • hypoi avitaminose, ernæringsmessige mangler, lange og strenge dietter, ubalansert kosthold;
 • miljøeffekter (langvarig eksponering for vind, frostluft eller ultrafiolett);
 • naturlig alder endringer.

For å rette opp situasjonen er det viktig ikke bare å velge effektive kosmetiske produkter til håndpleie. Blant annet bør du foreta justeringer av kostholdet:

 • bruk mye grønnsaker, frukt, bær, grønnsaker, naturlige produkter;
 • å være oppmerksom på det tilstrekkelige innholdet i produktene av vitaminer i gruppe B, E, A og askorbinsyre;
 • drikk minst en og en halv eller to liter vann per dag;
 • unngå helt fettfrie produkter.

I tillegg til kostholdet, prøv å holde en aktiv livsstil: ta en tur i frisk luft, unngå stressende situasjoner, ha en god hvile, ta nok tid til jobb, søvn og hvile.

Tørre hender og rødhet

Utseendet på både tørrhet og rødhet på hendene kan være et resultat av ulike årsaker.

 • Illiterat omsorg, eller mangel på håndpleie, kan provosere ikke bare rødhet og peeling, men også utseendet av blærer og dermatitt. Husk at om sommeren trenger hendene dine å bli fuktet, og i den kalde perioden - strøm. Derfor velger du midler for å ta vare på, avhengig av hudens behov. Ikke forsøm hansker om vinteren.
 • Bruk av kjemiske vaskemidler til vask eller vask uten bruk av hansker kan også forårsake tørr flekker og flekker på hendene. Ikke vær lat, prøv å beskytte hendene mot aggressiv kjemi. Etter å ha gjort leksene, vær sikker på å bruke en mykende krem ​​på hendene.
 • En allergisk respons i kroppen kan manifestere seg på solens stråler, medisiner, produkter, kosmetikk. I tilfeller av allergi, i tillegg til rødhet og flak kan kløe være tilstede. Se legen din: De vil hjelpe deg med å finne et provoserende allergen, hvoretter du vil foreskrive effektive antihistamin medisiner.
 • Dermatologiske problemer kan også forårsake rødhet og tørr hud. Dette kan indikere utviklingen av psoriasis, dermatitt, frata, eksem. I slike tilfeller kan det uten hjelp av en hudlege ikke gjøre.

Husk at hudproblemer ikke alltid er harmløse: i noen tilfeller kan dette tyde på alvorlig sykdom.

Tørr hud av barns hender

Hos barn kan det ytre laget av epidermis tørke ut av mange grunner. Blant slike grunner er hyppige vannprosedyrer, økt vannhardhet, tidlig avslag på amming, dårlig ernæring av moren under svangerskapet eller i ammingstiden, gastrointestinale sykdommer (spesielt tarmen), bruk av uegnede badeprodukter, etc.

Vi bør ikke glemme at barnets hudoverflate er ekstremt tynn og følsom, noe som resulterer i en reaksjon på absolutt irritasjon. Selv vanlig baby talkum er i stand til å tørke ut hudoverflaten. I tillegg kan sebaceouskjertlene i de minste barna ikke være tilstrekkelig utviklet.

Skal den følsomme huden av babyens hender bli behandlet? Normalt normaliserer tilstanden av hudens kjerner i normal tid uavhengig av hverandre når funksjonen til babyens kjertler vender tilbake til normal. Hvis dette ikke skjer, kontakt legen din: du må kanskje vurdere kostholdet til både moren og babyen. I noen tilfeller kan legen anbefale spesielle barns kremer eller salver.

Tørr hud av hender og ansikt

Svært ofte blir huden på hendene og ansiktet dehydrert samtidig. Dette fenomenet er spesielt vanlig hos kvinner som aktivt følger ulike dietter for vekttap. Denne situasjonen vurderes i to versjoner:

 • En kvinne holder seg til en veldig stiv og streng diett, der kroppen lider av mangel på proteiner, vitaminer og mineraler.
 • Pasienten bruker bestemte stoffer for å kvitte seg med ekstra pounds, som blant annet inneholder vanndrivende og avføringsegenskaper. Under påvirkning av slike preparater fjernes ikke bare overflødig væske, men også kroppens nødvendige væske, fra kroppen, noe som resulterer i dehydrering av vev.

Med tanke på mulige årsaker er det i slike tilfeller mulig å anbefale å drikke nok væske (ikke mindre enn 2 liter), og også å diversifisere dietten med alle slags kalorier med grønnsak, grønnsaker, frukt og bær, meieriprodukter og naturlige, ferskpresset juice. Sterk te og kaffe er bedre å ekskludere - de har en vanndrivende effekt og øker bare symptomene på dehydrering av vev.

Tør hud mellom fingrene

Når huden tørker inn mellom fingrene, kan du mistenke en rekke årsaker. Imidlertid er de fleste forbundet med mangel på håndpleie (eller feil omsorg), med den generelle tilstanden til kroppen, med levekår og faglige aktiviteter, med mat. Hvis en kvinne vasker eller vasker opp retter uten hansker, akkumuleres rester av vaskepulver eller vaskemiddel mellom fingrene, som senere vises som tørr hud.

Også interdigital desquamation kan skyldes mangel på vitaminer i kroppen (gruppe B og A), samt et symptom på en soppinfeksjon.

Hva kan gjøres for å forhindre at interdigitale mellomrom tørker ut?

 • Etter vasking av hender må de tørkes grundig og ta hensyn til områdene mellom fingrene.
 • Når du vasker eller vasker, bør du bruke gummihansker.
 • Du kan ikke la hendene våte, og enda mer, å gå ut i dette skjemaet på gata.
 • Det anbefales ikke å være i varmt vær uten varme hansker.
 • Det er viktig å velge et egnet verktøy for hendene dine (krem eller salve) og bruk det regelmessig.

Hender krever ikke mindre enn huden på ansiktet eller andre deler av kroppen.

Alvorlige tørre hender

Sykdommer i enkelte indre organer, som lever, tarm og skjoldbrusk, kan forårsake økt tørrhet.

Forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen manifesteres av apati, sløvhet, forstoppelse, dehydrering av huden og avkjøling av lemmer. Skjoldbruskkjertelen behandles av en lege etter en grundig diagnose.

Brudd på tarmene påvirker også tilstanden til huden, som med tarmproblemer er absorpsjonen av vitaminer og vitaminer som er avgjørende for kroppen, forstyrret. En person kan spise riktig og til og med ta supplerende vitamin mineralske komplekser, men resultatet blir ikke, siden de nødvendige stoffene ikke absorberes og i transitt forlater fordøyelseskanalen.

I leversykdommer klager pasientene ofte på symptomer som blep og tørr hud, tyngde i hypokondrium til høyre, tap av appetitt og kvalme. Hepatitt eller cirrhosis er en alvorlig sykdom, og behandles kun av en spesialist. Men før du drar noen konklusjoner om tørrhet i huden, er det nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse.

Hvem skal kontakte?

Behandling av tørr hud

Behandling av dehydrering av overflatelagene bør behandles ut fra den underliggende årsaken til denne tilstanden. For eksempel, hvis alt er i fravær av riktig håndpleie, så er det nødvendig å sikre det: få en god krem, en skrubbe, en maske for å gjenopprette fuktigheten i huden, og bruk disse verktøyene regelmessig.

Hvis den dårlige tilstanden til hendene skyldes noen patologi, bør du konsultere en lege og behandle en spesifikk sykdom, det være seg diabetes, dermatitt eller enterocolitt.

Du kan også gi generelle anbefalinger om hvordan du løser problemet med dehydrering av hudoverflaten:

 • Det er nyttig å inkludere matvarer som inneholder nok vitaminer på menyen - disse kan være grønnsaker, frokostblandinger, nøtter, grønnsaker, frukt;
 • Det er ønskelig å eliminere søtsaker, sjokolade, koffeinholdige drikker og stekt mat fra kostholdet;
 • Det er viktig å bli kvitt dårlige vaner - ikke røyk og ikke drikk alkohol;
 • Det anbefales å drikke minst 2 liter vann per dag - ren, ikke-karbonert, uten tilsetningsstoffer;
 • en god effekt kan oppnås med en enkel massasje av hender og palmer med bruk av fuktighetskrem - dette favoriserer oksygenstrømmen og forbedrer vævets trofisme;
 • om vinteren bør du ikke glemme å opprettholde den beste luftfuktigheten i leiligheten, samt at du skal gå ut i votter eller hansker.

Hvordan fjerne tørr hud i hendene?

Når dehydrerer huden, bruk ikke vanlig såpe: prøv å bytte til kremsåpe, som inneholder et næringsstoff som myker epidermis.

 • Etter å vaske hendene, ikke glem å tørke dem grundig med et mykt håndkle.
 • Hvis du vasker hendene i varmt eller varmt vann, fullfør prosedyren med et kjølig skylle - dette aktiverer blodsirkulasjonen i overflatevevet.
 • Gå ut på gaten, husk at hendene dine må være tørre og i kaldt vær - i votter.
 • Etter morgenhygiene prosedyrer, så vel som om natten, ikke glem å bruke en glycerin fuktighetskrem.
 • Gå ut i varmen, bruk en krem ​​med UV-beskyttelse.
 • Alle husholdningsarbeid i forbindelse med vann og vaskemidler, tilbringer i beskyttende latexhansker.
 • Bruken av skrubbe vil ikke være en ekstra prosedyre - dette bidrar til å eliminere døde hudskalaer i epidermisene.
 • Hvis du har tid, etter å ha brukt kremet på hendene, er det nyttig å bruke cellofanhansker i omtrent en halv time.

Rettsmidler for tørre hender

For å gjenopprette vannbalansen i huden, kan du prøve folkemessige løsninger. De mest populære av disse er masker og håndbad.

 • 1 ss. Jeg varm vegetabilsk olje blandet med 1 ts. noen krem ​​og ½ ts. sitronsaft. Bland blandingen og fordel den på hendens hud, bruk hansker på toppen. Dette verktøyet brukes om natten, en gang i uken;
 • pisk egghvit, legg til 2 ss. l. sitronsaft, sett på hendene i ca 15 minutter, vask deretter med vann og fikse effekten av fuktighetsgivende krem;
 • Hender i varm havregryn, krydret med vegetabilsk olje, i 15-20 minutter. Vask hendene i varmt vann etter prosedyren.
 • separer to eggeroller, bland med 2 ss. l. naturlig honning og så mye vegetabilsk olje. Blandingen fordeles over hudoverflaten og venter til masken tørker. Deretter vaskes massen med varmt vann.
 • tørk børsten i en varm kamille-farget tinktur i ca 20 minutter. Spyle infusjonen er ikke nødvendig: tørk bare hendene og påfør en fuktighetskrem øverst;
 • varm vasselen til + 40 ° C, dypp børstene i den og vent ca 20 minutter. Etter dette tørker vi våre hender;
 • Dyp penselen i varm vegetabilsk olje.

Eteriske oljer kan legges til badene etter eget skjønn. Egnet for prosedyrer olje bergamot, mynte, lavendel, sitrus, nellik.

Krem for tørr hud

 • Hydroaktivkrem med trippelvirkning (Hydro aktiv) - et regenereringsmiddel for sensitiv hud i hendene, samt å forbedre neglens tilstand. Beskytter huden mot skadelige virkninger av vaskemidler og rensemidler.
 • Krem "Velour" (gjelder Kalina) - Intensiv fuktighet og beskyttelse av hender, eliminerer mindre riper og sprekker. Inneholder kamille ekstrakt, glyserin og vitamin F.
 • Krem "Salon spa" fuktighetsgivende og glattende, inneholder kelp, fucus og silke. Det gir hud overflate tone, fjerner peeling, eliminerer sløvhet, nærer.
 • Cream Doctor Sante "Gentle silke, ernæring" bryr seg om følsom og flakket hud, forlater ikke etter å ha brukt en ubehagelig følelse av kliss eller tyngdekraften. Det er en tankefull kombinasjon av intensive fuktighetsgivende stoffer og vegetabilske voks.
 • Krem "Hjemmelagde oppskrifter - beroligende" inneholder ferskenolje og kongelig gelé. Kombinasjonen av disse ingrediensene lindrer betennelse, hemmer aldersprosesser, bidrar til å beholde fuktighet i overflatelagene.
 • Handson "Biocrem-Moisturizing" krem ​​dytter fuktig ytre hud. Inneholder vegetabilske ekstrakter av angelica og lungwort planter.

Salve for tørre hender

 • Ovn "Boro Plus" universell kosmetisk salve, som eliminerer årsaken til inflammatoriske elementer på hudoverflaten, danner rent og optimaliserer lokal metabolisme, gjenoppretter funksjonen til talgkjertlene.
 • Salve "Radevit" er et kombinert anti-inflammatorisk og regenererende middel. Reduserer kløe, gjør huden mykere og fukter den, opprettholder beskyttelsesfunksjonen til overflatelaget. Inneholder retinol, tokoferol og ergokalsiferol (vitamin A, E og D).
 • Salve "Bepanten" 5% middel basert på provitamin B5 (pantotensyre). Gjenoppretter huden, akselererer metabolske prosesser i vev, styrker kollagenfibrene, fuktes perfekt. Hjelper med sprekker, riper, betennelseselementer etc.
 • Salve "Neutrogenia" gjenoppretter beskyttelseslaget, slik at fuktighet ikke forlater epidermis. Intensivt fuktighet, gir en følelse av komfort, er lett å påføre og absorberes perfekt.
 • Salven kan fremstilles uavhengig. For dette formål brukes en blanding av salisylsalve og glyserin, eller en lik andel av flytende ammoniakk, medisinsk alkohol, glyserin og destillert vann blandes. Denne blandingen påføres flere ganger om dagen på hudoverflaten. Eteriske oljer eller farmasøytiske kapsler med et ekstrakt fra spiret hvete kan tilsettes til blandingen.

Vitaminer for tørr hud

For å gjenopprette vannbalansen og ernæringen av huden, er det viktig å fylle på forsyningen av vitaminer i kroppen. Dette kan oppnås ved å øke andelen frukt og grønnsaker i dietten, eller ved å begynne å ta multivitamin komplekse preparater. Dette vil ikke bare sette i orden huden, men også styrke kroppen som en helhet. Hvilke stoffer er egnet for å behandle tørr hud?

 • Neurovitan er et komplekst preparat med vitaminer fra gruppe B. Det tas i løpet av 2 til 4 uker. Du kan spise opptil fire tabletter per dag.
 • Vitrum skjønnhet er et spesielt utvalgte kompleks av vitaminer, mineraler og aminosyrer. Når det tas regelmessig, forbedrer det tilstanden av negler, hår og hud, stimulerer metabolisme og akselererer eliminering av giftige stoffer fra kroppen. Bruk vanligvis 1 fane. opptil 3 ganger om dagen.
 • Kosmetikk alfabet er et stoff som kombinerer alle de mest essensielle sporstoffer og vitaminer for å motvirke mangel på vitamin og mikroelement mangler i kroppen. Ta 3 tabletter per dag, med et intervall på minst 4 timer.
 • Supradin Roche - multivitaminkompleks, og tar hensyn til alle kroppens behov for å gjenopprette skjønnheten og helsen til hud og slimhinner. Varigheten av behandlingen er ikke mindre enn en måned. Dosering - en tablett en gang om dagen.

I apoteket i dag kan du kjøpe mange verktøy som eliminerer tørr hud på hendene. Men det bør huskes at forverring av huden kan oppstå av ulike årsaker: Vurder dette når du velger et kosmetisk eller terapeutisk verktøy for håndpleie.

Flere Artikler Om Typer Acne