En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Hvorfor trenger huden vann?

En av betingelsene for normal funksjon av huden og godt utseende er et tilstrekkelig hydratiseringsnivå (fuktighetsgivende). Fukt gir næring til hudceller, dets elastisitet og fasthet. Uten skikkelig fuktighet blir huden tynn, tørr, følsom og rynket.

Tørr hud forverres av mange negative faktorer: kulde og vind, tørr luft og sollys, røyking og alkohol, klorerte og sjøvann, alkoholkrem og alkalisk såpe, potente peeling og mangel på vitaminene A, E og B.

Graden av hudhydrering støttes av to reguleringsmekanismer som sikrer fuktutveksling med miljøet: tilstanden til stratum corneum av epidermis og mengden sebum. Hornete celler i epidermis - hornhinnen og fett utskilt av talgkjertlene, danner et lipidlag som beskytter huden mot dehydrering (tap av fuktighet).

Dette beskyttende systemet opprettholder ikke bare fuktighet i dermis, men forhindrer også penetrasjon av fremmedlegemer som forårsaker overfølsomhet i huden. Mangel på lipidfilm åpner veien mot fuktighetens fordampning og reduserer samtidig beskyttelsesbarrieren på huden, noe som gjør den sårbar for penetrasjon av toksiner, allergener og patogener. Dermed blir tørr hud mottakelig ikke bare for tidlig aldring, men også til forekomsten av inflammatoriske prosesser og immunreaksjoner.

Brudd på vannbalansen i huden kan skyldes en rekke årsaker:

Årsaker til tørr hud

Individuelle egenskaper og aldersrelaterte forandringer i kroppen, feil hudpleie i ansikt og kropp har en innvirkning på sebaceous kjertler, som beskytter huden mot fuktighetstap. Regulering av aktiviteten til talgkjertlene utføres ved den endokrine ruten, og i noen tilfeller kan avhenge av den arvelige faktorens påvirkning. Med alder, forårsaker hormonelle endringer i kroppen, en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene og reduserer produksjonen av talg. Mange kvinner, som går over 40 år, markerer økt tørrhet i huden og slimhinner. Dette skyldes primært endringer i hormonstatusen i overgangsalderen.

Den avgjørende faktoren for skjønnhet, ungdom og hudhelse er nivået på vannbalansen i kroppen. Utilstrekkelig væskeinntak med mat kan føre til tørr hud. For å opprettholde tilstanden til vanlig fuktighets hud anbefaler beauticians å drikke fra 1,5 til 2 liter vann per dag. Et slikt volum av væske som forbrukes, kompenserer ikke bare for dets naturlige tap, men fjerner også toksiner og nedbrytningsprodukter fra kroppen, som i sin tur påvirker tilstanden til huden.

Tørr hud, peeling og følelse av tetthet er årsakene til tidlig aldring av huden. Tapet på hudens elastisitet fører til dannelsen av et fint nett av fine rynker, som i mangel av tilstrekkelig hudfukthet raskt blir til dype riller. Først av alt oppstår rynker i øynene og munnens hjørner, samt på nakkeområdene med den mest delikate strukturen i huden. Uønskede klimatiske faktorer (vind, lav luftfuktighet, solskinn, kald luft, temperaturendringer) tørker huden ytterligere, frarøver nødvendig fuktighet og beskyttelse.

Utilstrekkelig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, sykdommer i nervesystemet, arbeid i varme verksteder kan føre til utvikling av tørr hud. Alle disse faktorene utløser en hel kjede med endringer som skjer i huden. Redusert hudbeskyttende barrierer forårsaker fuktighetstap. Dette medfører i sin tur et brudd på prosessene med mikrosirkulasjon av blod i vev og deres trofikker. Som følge av underernæring påvirkes kollagenfibrer, og hudens fasthet og elastisitet reduseres. Disse hudendringene forverres ytterligere av mangel på riktig omsorg.

Årsaken til tørr hud kan også være feil valg av kosmetikk og pleieprodukter, samt noen kosmetiske prosedyrer. Ved utilstrekkelig arbeid i talgkjertlene, er det kontraindisert å bruke såpe til vask, alkoholkrem, peeling peeling og scrubs, masker. Fra kosmetiske prosedyrer, bør man foretrekke enzymskalering, som virker så delikat som mulig på beskyttelseslaget og intensivt fukter tørr hud.

Tørr hud krever nærende og berikte kremer, nærende og toning masker, ikke-alkoholholdige tonics, kremer som inneholder kollagen og elastin. Alle disse kosmetikkene vil bidra til å gjenopprette den naturlige beskyttelsen av huden. Kosmetikk som brukes skal være spesielt utviklet for tørr hud og inneholde et aktivt hudfukterende kompleks.

Et viktig poeng i kampen mot tørr hud er ernæringskorreksjon: eliminering av alkohol, tilsetning av dietten med produkter som inneholder vitaminer A, E, C.

Hud fuktighetsgivende metoder

Tørr hud krever først og fremst tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot ytre irritasjoner som kan skade det. Sammensetningen av moisturizers for tørr hud inneholder nødvendigvis spesielle stoffer - humektanty (hydratants), noe som gir et normalt fuktighetsnivå. Ifølge virkemekanismen er humektants filmdannende og hygroskopisk.

Glyserin, voks, mineraloljer og fett tilhører filmdannende fuktighetsmidler. Danner en vanntett film på overflaten av huden, de bidrar til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. Blant hydratene i denne gruppen kan glycerol være spesielt fremtredende - naturlig triatomisk alkohol, heksahydolsorbitol og linolensyre og linolsyre.

På grunn av sin evne til å beholde væske, har glycerin blitt brukt i formuleringen av kosmetikk i mange tiår. Ikke så lenge siden oppdaget amerikanske forskere en annen egenskap av glycerol - evnen til å gi et signal og stimulere prosessen med modning av unge hudceller. Cellfornyelse opprettholder et normalt fuktighetsnivå og forhindrer tørr hud.

Den sekskantede alkoholsorbitol som tilhører den samme gruppen har også egenskapene til hygroskopisitet. Det fukter huden, og forbedrer også teksturen til fuktighetskremer, masker og andre kosmetiske produkter, noe som gir dem plastisitet, mykhet og fløyelsaktighet. Linolensyre kan ikke bare danne en hydrofil film på hudoverflaten, men også regulere epidermis barrierepermeabilitet. Linolsyre er nødvendig både for å skape en vanntett lipidbarriere, og for regulering av lokal immunitet i huden.

Gruppen av hygroskopiske humectants inkluderer urea, hyaluronsyre, pyrrolidon-karboksylsyre og melkesyre, kollagen. Molekylene i disse hudrelaterte stoffene binder vann og holder det i huden. De er i stand til å gjenopprette nivået av naturlig fuktighetsgivende faktor (NMF) i epidermis. Blant denne gruppen har hyaluronsyre den høyeste hygroskopisiteten, hvorav ett gram omformer en liter vann til en gelstat. I kosmetikkindustrien brukes hyaluronsyre, ekstraheres fra deres kuberkropper og haihud.

Kollagen (gresk - cleorodny), som er tilstede i det intercellulære rom og hudceller, er i stand til å absorbere og beholde mengden vann, 30 ganger større enn egen vekt. I kosmetisk industri er mye brukt evne til kollagen å absorbere fuktighet.

Velge fuktighetskrem for tørr hud, vær oppmerksom på sammensetningen og tilstedeværelsen av ovennevnte ingredienser. Den beste måten å bekjempe tørr hud på ansikt og kropp på er å utvikle et individuelt, omfattende fuktighetsgivende program som inkluderer ernærings- og hudpleie tips, passende kremer, masker og prosedyrer. Problemet med tørr hud bør løses av dermatologist-kosmetologer, idet man tar hensyn til graden av dehydrering av huden, sesongmessighet, alder og andre individuelle egenskaper. I dag kan det gjøres med å oppnå et godt kosmetisk resultat, og forlenge ungdom og helse i ansiktets og kroppens hud.

Hvordan tørr hud begynner: Årsaker og behandling av tørt ansikt, hender og kropp

Vann er grunnlaget for eksistensen av alle levende organismer på jorden. Mangel på ernæringsmessig fuktighet er manifestert i svekkelsen av kroppen, svak motoraktivitet; huden blir tørr, håret kjedelig, konsentrasjonen forsvinner. Slike patologiske endringer i kroppens funksjon forårsaker mye trøbbel, både estetisk og medisinsk. Eksperter anbefaler å starte behandling for tørr hud ved første tegn på et problem.

Det menneskelige embryo består av 95-97% væske, og i en voksen menneskelig organisme består kun 70% vann: Med alderen reduseres volumet av væske, som ifølge forskere er en av faktorene for biologisk aldring.

Pasienter som står overfor problemet med tørrhet i huden, vet de - dette er et stort problem, ledsaget av irritasjon, stikk, kløe og peeling av epidermis. Disse manifestasjonene er fulle av mye uleilighet, men du kan bli kvitt dem.

Tegn på tørr hud

Behandling av tørr hud begynner først etter at problemet er oppstått. Det kan være medfødt eller oppkjøpt.

Microcracks, flaking av epitelet, effekten av "tetthet" - klare tegn på tørrhet av epidermis

Tilstedeværelsen av sykdommen er indisert ved følgende symptomer:

 1. Eksfoliering av epitelet.
 2. Tilstedeværelsen på overflaten av huden av små sprekker.
 3. Rødhet, irritasjon, konstant kløe.
 4. Tap av elastisitet i epidermis (når du presser på huden, forsvinner ikke sporet fra virkningen).
 5. Ugjennomtrengelige porer.
 6. Etter å ha tatt vannbehandlinger, er det en følelse av "tetthet".

Hovedfaren ligger i brudd på dekkets strukturelle integritet. Mikroskraper tillater uhindret penetrasjon av potensielt farlige kjemikalier, bakterier, støv inn i dermis dype lag. Spredningen av disse midlene er ledsaget av smerte, irritasjon.

Årsaker til tørr hud

Dermatologer sier - tilstanden til huden er avhengig av miljøet, uønskede faktorer, dårlige vaner og til og med livsstil. Ofte legges forutsetningene i andre sykdommer.

Tørrhet i epitelet kan provosere feil diett, fordøyelsesproblemer

Eksperter legger vekt på et viktig punkt - tørrhet kan være en manifestasjon eller reaksjon av kroppen til en av følgende lidelser:

 • problemer med fordøyelsessystemet;
 • dystrofi;
 • intensivering av smittsomme sykdommer;
 • dermatitt;
 • forverring av metabolske prosesser;
 • iktyose;
 • allergisk mot ekstern eller intern irritasjon
 • nyresvikt.

Det er viktig å sørge for at det ikke er noen sykdommer i kroppen, eller å takle dem. Ofte går tørrhet uten utvendig intervensjon, hvis kroppen er sunn.

For mye forbruk av kaffe kan forårsake tørr hud

Hovedårsakene til fuktighetstap i dermis:

 • arvelighet;
 • tørr luft, klimatiske egenskaper i regionen;
 • kroppens fysiske aldring
 • intens ultrafiolett stråling;
 • overdreven forbruk av kaffe, te, brus;
 • tar varmtvann behandlinger;
 • bruk av kosmetikk som ikke samsvarer med typen av epidermis;
 • grusomme dietter;
 • brå endring av klimatiske forhold;
 • røyking, drikking av alkohol, dårlig ernæring.

Tørrhet av epitelet er lokal (strekker seg til individuelle områder av kroppen) eller generelt. Problemområdet kan fortelle mye om årsakene til feilen. Basert på denne informasjonen bestemmer dermatologen om utnevnelse av visse stoffer.

Måter å behandle tørr hud

Hendene får mest ut av ugunstige miljøfaktorer. De er utsatt for temperaturer, vind, ultrafiolett lys, kjemikalier, ulike pulver. Det er ikke overraskende at det er på denne delen av kroppen at ruheten, tettheten oftest manifesteres.

Dermatologer er enige om at pasienten har en tørr hud i hendene, bør årsakene og behandlingen være innbyrdes forbundet.

Ubehagelige problemer kan lett unngås hvis du følger enkle regler:

 • Ved arbeid med kjemisk aggressive stoffer, bruk vernehansker;
 • Etter vannprosedyrer, tørk hendene forsiktig med en myk lur, myk klut;
 • gå utenfor, bruk solkrem lotioner, kremer;
 • i kaldt vær, beskyt huden mot vind, lave temperaturer;
 • inkludere sunne frukter og grønnsaker i dietten, spesielt de som er rik på vitaminer B, E og A.
Beauticians anbefaler å eliminere hudkontakt med kjemikalier.

Behandling av tørr hud i hendene kan utføres i kosmetologerom: massasje, parafinbehandling, innpakning med planteekstrakter, bad - alle disse prosedyrene vil gjenopprette hudens hud og skjønnhet. En lignende effekt er lett å oppnå ved å benytte seg av hjemmelagde oppskrifter.

Måter å behandle tørr hud

Dermatologer innser at tørr hud er et alvorlig problem som krever kirurgisk behandling. Smertefull epidermis krever høy kvalitet på fôring fra profesjonelle preparater. Når det gjelder hjemmemedisiner, er det bedre å bruke dem til å konsolidere hovedvirkningen oppnådd med medisinsk behandling.

Masker i kampen mot tørr hud

Behandling av tørr hud med kosmetiske prosedyrer innebærer bruk av en av følgende metoder:

 • hyaluronsyreinjeksjoner;
 • kollagen applikasjoner;
 • peeling;
 • Påføring av varme komprimerer;
 • spesiell ansiktsmassasje;
 • saltrengjøringsporer.

Midler for fuktighetsgivende tørr hud velges individuelt for hver pasient. Blant de mest populære prosedyrene de siste årene er xerose i ansiktet. Fettsyrer, ceramider og fosfolipider har en gunstig effekt på epidermis.

Generelle prinsipper for behandling av tørr hud

Tilstanden til den problematiske huden vil bli merkbart bedre hvis du løser problemet på en omfattende måte. Hovedoppgaven er å bestemme fraværet av stoffer i kroppen, sporstoffer, fuktighet. Mens du mating det, er det viktig å kontrollere endringer i tilstanden til dermis. Kroppen vil reagere positivt på egnede og effektive metoder, som sikkert vil påvirke epithelets tilstand.

Sunn mat normaliserer tilstanden til epidermis, eliminerer mangel på mikronæringsstoffer og vitaminer.

Dermatologer legger vekt på flere aspekter ved behandling:

 1. Riktig kosthold. Sunn mat - "skjelett" for å håndtere eventuelle plager. Ofte innser folk ikke viktigheten av ernæring, og det er forgjeves. Sunn mat begynner å forbedre kroppen. I det daglige kostholdet bør være tilstede: vegetabilske oljer, fisk, meieriprodukter, sjømat, nøtter, brokkoli.
 2. Ofte er tørrhet i epidermis en manifestasjon av en alvorlig sykdom i indre organer. Oppgaven av avgjørende betydning er å eliminere hoveddiagnosen, og bare deretter eliminere konsekvensene.
 3. Utelukkelse av ytre stimuli, uønskede faktorer. Dermatologer anbefaler å unngå direkte kontakt med aggressive kjemikalier, vaske væsker.
 4. Kroppen må fylles med fuktighet, som innebærer bruk av store mengder vann (minst 2,5 liter daglig).

Beauticians anbefaler å bruke daglig pleieprodukter for ansikt og kropp. Forbindelser rik på lipider, fettsyrer, ceramider fortjener spesiell oppmerksomhet.

Hjemmelagde oppskrifter for tørr hud

En kraftig effekt preget av masker, tilberedt hjemme. De hjelper til å mette epidermis med næringsfuktighet, glatte folder, rynker. Disse forbindelsene er allsidige, fordi gjelder ikke bare for ansiktet, men også for kroppen. Spesielt bemerkelsesverdige oppskrifter er presentert nedenfor.

Sammensetningen av honning og hytteost forbedrer hudens elastisitet, eliminerer tørrhet

Curd-honning maske

Når tørr dermis er en av de mest nyttige og verdifulle produktene, er det honning. Den metrer de indre kulene i epidermisene med mikroelementer. Etter eksponering for denne gaven av naturen blir dekslet mye mykere. Når det gjelder ostemassen, fremmer den intensiv regenerering på mobilnivå, helbreder små sår.

 • 15 ml honning;
 • 25 gram fett hytteost.

Fremgangsmåte for tilberedning: Honning oppvarmes i mikrobølgeovn, der legges hytta til den. Det er viktig at temperaturen ikke er for kald. Ingrediensene blandes forsiktig, og påføres deretter på problemområder i huden. Varigheten av masken er 10-12 minutter.

Tradisjonell medisin i kampen mot tørre albuer

Hvis huden er tørr på albuene, er det også nødvendig med behandling. Først må du bli kvitt den underliggende årsaken, og først etter det for å håndtere flaky epitel. Beauticians anbefaler bruk av balsams (Pitival), salve (Radevit), oljer (mango, kakao), etc.

En skrubbe av honning og kaffegrunn vil bidra til å gjenopprette helsen til huden. I den tykkere gjør honningen oppvarmet med et dampbad. Ingrediensene blandes til glatt. Da er næringsblandingen behandlet med albuer, fjerning av de døde cellene i en sirkelbevegelse. Konsistensen vaskes med avkok av kamille. Ved fullføring av prosedyren fuktes dermis med en olje, krem.

Havre peeling

Sammensetning basert på havregryn er egnet for alle hudtyper, den er universell. Bruk sammensetningen til å rense hele kroppen.

 • 100 mg havregryn;
 • 45 ml honning;
 • 1 kyllingegg.

Fremstillingsmetode: Slip havremel inn i en kaffekvern, legg egg og honning inn i det til en homogen masse dannes. Hele kroppen behandles med den forberedte massen, masserer den. Resultatene er merkbare etter 2 økter av havremel peeling. Etter prosedyren blir huden fuktet med en nærende lotion.

forebygging

En ubehagelig mangel i form av tørr hud kan unngås hvis du omhyggelig tar vare på dekselet. Forebygging krever minst innsats og tid, men resultatene vil bli imponerende.

Riktig daglig pleie av huden - nøkkelen til suksess når det gjelder tørr epidermis

 1. Vannbehandlinger bør fylles ut med fuktighetskroppen med en nærende sammensetning. Preferanse er gitt til lotioner og kremer beriket med propolis, hyaluronsyre, kollagen, planteekstrakter.
 2. Det er bedre å ekskludere klær av syntetiske stoffer fra garderoben, naturfibre er alltid å foretrekke, siden de la luften gjennom.
 3. I boarealet bør ikke føles fuktighetstap. Gi ekstra volum av det vil hjelpe luftfukteren. Denne nyttige, økonomiske og kompakte enheten er uunnværlig i rom hvor små barn bor.
 4. Det er ikke ønskelig å bruke harde scrubs, mye foretrukne peeling i salongforhold.

Huden og tilstanden er en lakmusprøve, hvor helbredene til organismen som helhet vurderes. De minste problemene med de indre organene påvirker utseendet. Ikke ignorere signaler sendt av kroppen. Nå på salg er en stor mengde spesialiserte midler for forebygging og pleie av tørr hud.

Årsaker til tørr hud

Tørr hud i kroppen skyldes ofte interne faktorer (sykdommer, hormonelle lidelser, stressende situasjoner). Når det gjelder hendene og ansiktet, er de negative manifestasjonene lokaliserte, men hvis hele kroppen påvirkes, er den egnet til å snakke om komplekse problemer. Forskere fortsetter å aktivt undersøke prosessene som forverrer tilstanden til epidermis. Tørrhet av dermis vurderes under prisme av immunologiske og biokjemiske prosesser.

Tørrhet i epidermis kan forårsake fuktmangel i epidermis.

Barrierefunksjonen i epitelet er nivellert når:

 • mangel på fuktighet i stratum corneum av dermis, som observeres i fravær av eksterne fuktighetsgivende faktorer;
 • et lite antall syntetiserte ceramider, som er en del av epitelet.

Ovennevnte grunner fører til irrasjonell fettproduksjon. Under påvirkning av ytre stimuli, samtidige faktorer, dannes nye foci av betennelse. I dybden av lesjonen kan de påvirke jevne blodkar.

Hvis du alltid vil se vakker og godt preparert, start med en sunn kropp. Det er bedre å begynne å korrigere hudfeil i fravær av andre sykdommer, komplikasjoner. Ellers er det høy sannsynlighet for gjentakelse.

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Tørr hud: årsaker, behandling

Mange står overfor tørr hud vet at det kan forårsake mange problemer. Konsentrasjon, småporestruktur, irritasjon, kjedelig farge, peeling og kløe - disse ubehagsmessigene kan forstyrre og få deg til å tenke på å finne måter å bekjempe dem på. I tillegg er tørr hud mer utsatt for rynker og aldre raskere.

I artikkelen vil vi fortelle deg om årsakene til tørr hud og behandlingsmetoder. Slike kunnskaper vil bidra til å kvitte seg med de ubehagelige opplevelsene som den kan levere, og forhindre dannelsen av for tidlig rynker.

Tegn på tørr hud

For å bestemme tørrheten i huden, kan du selv gjøre det: Når du trykker på overflaten med fingrene, forsvinner ikke spor i lang tid. Det er også andre tegn:

 • tetthet;
 • uoppdagede porer;
 • hyppig irritasjon (rødhet);
 • peeling;
 • mangel på elastisitet;
 • sprekker.

Ved tørking av det øvre lag av huden, mister det sin integritet og kan passere gjennom smuss, bakterier og kjemikalier gjennom de dannede mikrosirkene. Deretter kan disse utenlandske agenter for det forårsake irritasjon og kløe.

årsaker

Inhibering av talgproduksjon, som utløses av en rekke årsaker, fører til tørr hud. I noen tilfeller er denne ineffektive sebaceous kjertelen forårsaket av en arvelig disposisjon. Dermatologer bemerker at tørr hud hos unge ofte indikerer den genetiske særegenheten, og hos mennesker i mer moden alder fremstår det på grunn av andre interne eller eksterne faktorer.

De viktigste eksterne årsakene til tørr hud er som følger:

 • tørr luft;
 • klima;
 • varmt og kaldt vann;
 • lenge bli i solen;
 • frost;
 • feil hudpleie (aggressiv kosmetikk, hyppig vask med såpe, etc.).

De viktigste interne årsakene til tørr hud:

 • dehydrering (utilstrekkelig vanninntak, fordøyelsesbesvær, høy feber, etc.);
 • hormonforstyrrelser (diabetes mellitus, hypothyroidism, overgangsalder, etc.);
 • metabolske forstyrrelser;
 • hyppig stress;
 • langvarig bruk av antibiotika;
 • hypovitaminose (spesielt A og E);
 • hudsykdommer (allergier, keratose, eksem, dermatitt, psoriasis, soppinfeksjoner, etc.);
 • dårlig ernæring og grusomme dietter;
 • dårlige vaner (røyking, overdreven forbruk av søt te og kaffe, karbonatiserte drinker);
 • aldring.

Tørr hud kan være generell eller påvirke visse områder av kroppen. En bestemt lokalisering av slike soner kan indikere årsaken til forekomsten deres, og ulike midler kan brukes til å eliminere og behandle det.

Behandlinger for tørre hender og fingre

Tørrhet av hender og fingre skyldes ofte eksterne faktorer. Vask opp uten hansker med aggressive stoffer eller i varmt vann, kald luft, bruk av antibakteriell eller deodorisert såpe, arbeid på bakken, arbeid med byggblandinger - dette er ikke alle faktorer som bidrar til å tørke ut huden. Spesiell oppmerksomhet bør gis til dannelse av sprekker på fingrene. Et slikt symptom kan tyde på utilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

For å eliminere og behandle tørr hud på hender og fingre, bør det tas en rekke tiltak:

 • Bruk bomulls- eller gummihansker når du arbeider med aggressive stoffer;
 • Bruk varme votter eller hansker i løpet av den kalde årstiden.
 • bruk solkrem;
 • Tørk huden forsiktig etter vask med et mykt håndkle;
 • bruk myke og høykvalitets vaskemidler for å vaske hender;
 • normalisere ernæring;
 • Vær oppmerksom på tilstrekkelig inntak av vitamin A, E og gruppe B.

Behandling av tørr hud i hendene kan utføres ved hjelp av apotek sårheling kremer og ulike populære oppskrifter.

Tradisjonell medisin anbefaler bruk av ulike sårheling, nærende og fuktighetsgivende bad, komprimerer og masker:

 1. Mask fra poteter - koker poteter i uniform, skrell og mash i mush. Legg til en spiseskje med varm melk til den. Påfør en varm maske på hendene i 20 minutter i flere dager på rad, 2-3 ganger om dagen.
 2. Komprimer av honning og glyserin - ta 1 teskje honning, glycerin, vann og mel. Bland ingrediensene til en jevn konsistens og puss med håndblandingen. Bruk bomullshansker i 20 minutter. Slike kompresser gjøres best flere ganger om dagen i løpet av uken.
 3. Komprimer av rømme - et glass rømme blandet med eggeplomme og sitronsaft. Fuk gasset med blandingen og legg det på hendene, fest det med en plastfolie og sett på hansker eller sett hendene sammen med et varmt håndkle. Etter 20 minutter, fjern rester av en komprimering med en bomullspute og bruk rene bomullshansker. Disse pakkene gjøres best ved sengetid i flere dager.
 4. Maske med olivenolje og sitronsaft - en spiseskje olje blandet med 1/2 ts sitronsaft og 1 teskje krem. Før sengetid, bruk blandingen på huden på hendene og bruk bomullshansker. Denne masken kan utføres en gang i uken for profylakse eller i flere dager for å behandle tørr hud på hendene.
 5. Oljebad - hell olivenolje, solsikkeolje eller linolje i en liten bolle og varme i et vannbad til en behagelig temperatur (det skal være veldig varmt). Dyp hendene i olje i 20 minutter. Etter det, blett hendene med et serviett. Slike prosedyrer anbefales to ganger i uken.

For behandling av sprekker på fingrene, brukes slike populære oppskrifter:

 1. Salve av terpentin og honning - Bland i en metallskål 10 g terpentin, 10 g honning, 15 g bivoks og 30 ml vodka. Slå på brannen, og vent mens du rører hele tiden, til alle ingrediensene er helt oppløst. Hell salven i en ren glassfat og oppbevar i kjøleskapet. For behandling, bruk agenten til sprekk og forsegl den med et bakteriedrepende gips. La igjen i 7-8 timer.
 2. Plantain salve - gni tørt gress i pulver, bland med 3 dråper olje og tilsett oljeolje (1: 9-forhold). Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.
 3. Calendula salve - en halv kopp tørket calendula blomster skal males i pulver og blandes med en kopp smeltet svinegard. Blandingen plasseres i et vannbad, og omrøres konstant med en trespatel, til en ensartet konsistens. Hell i glass og lagre i kjøleskapet. Påfør det samme som salve fra harpiks og honning.

For tørre hender og sprekker på fingrene, kan en hudlege anbefale vitamin- og mineralkomplekser for deg - det anbefales ikke å velge dem selv.

I noen tilfeller kan tørrhet og flaking av hendene være forårsaket av soppsykdommer. Huden er dekket med flekker av forskjellige størrelser og farge (fra rosa til litt blåaktig), og pasienten kan oppleve kløe og brennende. På brettene kan det knekke og danne hvite, skalete øyer. Riktig behandling av slike sopplidelser i hendens hud er foreskrevet av en hudlege etter å ha gjennomført laboratorietester for å bestemme type sopp. Først etter det vil legen kunne foreskrive antifungale stoffer og bestemme varigheten av bruken.

Behandlinger for tørre albuer

Tørr hud på albuene kan skyldes mange eksterne og interne årsaker. Peeling i dette området er provosert av mekanisk handling (for eksempel når du arbeider på kontoret) eller hyppig bading. Det kan også skyldes ulike sykdommer.

Oftest observeres tørre albuer med:

 • hypothyroidism - denne sykdommen fører til en langsommere metabolisme og hudregenerering, epidermiscellene dør av, har ikke tid til å skrelle, og huden blir tørr og grov;
 • jernmangel anemi - mangel på jern fører til en reduksjon i hemoglobin og mangel på oksygen i vevet, en metabolsk lidelse forårsaker tørr hud;
 • diabetes mellitus - en feil i metabolisme forårsaker underernæring av alle kroppsvev, huden blir dehydrert, blir sårbar og tynn, det er flekker av betennelse og kløe;
 • autoimmune og dermatologiske sykdommer - atopisk dermatitt, nevrodermatitt, sklerodermi, hudtykkelse og andre sykdommer fører til flaking og herding av huden.

Behandling for tørr hud på albuene er rettet mot å eliminere årsaken til dette symptomet. I tillegg til å behandle den underliggende sykdommen, kan bruk av kamille og alfalfa kremer, Lipikar balsam, Nourival og Atoderm kremer, Radevit salve, oljer (kakao, shi, mango, etc.) og folkemessige oppskrifter, anbefales.

Tradisjonell medisin gir råd til tørr hud på albuer, slik at:

 1. Skru av kaffegrunn og honning - legg til honning til kaffeglasset, bruk på albuene og massasje i sirkulære bevegelser for å fjerne døde hudceller. Skyll med varmt vann og bruk en nærende krem ​​eller olje.
 2. Komprimerer med rømme og solsikkeolje - bland ingrediensene i like store mengder, bland blandingen på gasbind og bruk på albuene, pakk den med en varm klut og la den stå i 10-20 minutter.
 3. Mælkemelkebatterier blir oppvarmet og nedsenket i albuen i 20 minutter. Blot med serviett og gjenta prosedyren på den annen side.

Metoder for behandling av tørr hud

Tørr hud i ansiktet kan skyldes arvelig disposisjon, eksterne faktorer, aldersrelaterte forandringer eller forstyrrelser i talgkjertlene. Å redusere nivået av sebumsekretjon kan provosere ulike sykdommer i mage-tarmkanalen, endokrine eller nervesystemet og mangel på vitaminer A, E og gruppe B. For å behandle disse patologiene, bør du konsultere en lege, som gjør at du kan identifisere årsaken og bestemme løpet av behandlingen av den underliggende sykdommen.

For å hindre utviklingen av dette problemet, er det nødvendig å minimere de aggressive effektene av miljøet og sørge for skikkelig hudpleie. Vask og pleie av slik hud skal kun utføres ved hjelp av spesielle midler. Du kan også bruke en rekke hjemme ernæring og fuktighetskrem.

Tradisjonell medisin foreslår å bruke disse masker for tørr hud:

 1. Mask av blomme, melon og jojobaolje - alle ingrediensene skal ta i samme proporsjoner. Pulp plommer og modne meloner hogge med en gaffel til en tilstand av potetmos. Tilsett olje og bland godt. Påfør ansiktet og skyll med varmt vann etter 20 minutter.
 2. Mask av eggeplomme, vegetabilsk olje og kamille - slå eggeplomme med en teskje vegetabilsk olje (mandel, linfrø, solsikke, oliven eller andre), legg til en spiseskje av et farmasøytisk ekstrakt av kamille og slå igjen. Påfør blandingen på ansiktet og vask av om 10-15 minutter med lunkent vann.
 3. Mask av havregryn og olivenolje - kok kornet i melk. Ta 3-4 ss grøt, legg til samme mengde olivenolje og visp. Påfør ansiktet med et tykt lag. Skyll etter 15 minutter med varmt vann og skyll ansiktet med kaldt vann.

Måter å behandle tørr hud på kroppen

Den generelle tørrheten i huden på kroppen kan også skyldes eksterne faktorer, men oftest skyldes det sykdommer i de indre organene. For behandling er det nødvendig å identifisere årsaken og eliminere den. I tillegg til å bli kvitt eksterne faktorer (varmt vann, aggressive vaskemidler, langvarig eksponering for solen, etc.) og behandling av den underliggende sykdommen, anbefales det å følge et normalt drikkegruppe, spise tilstrekkelig mengde meieriprodukter, fisk, vegetabilske oljer, brokkoli, nøtter og sjømat.

For fuktighetsgivende og nærende hud etter hygieniske prosedyrer, bør ulike kosmetiske produkter for tørr hud med ceramider, fettsyrer og lipider påføres. Du kan også bruke en rekke populære oppskrifter for bad, masker og peeling:

 1. Peeling med honning, havsalt og olivenolje - Bland 4 ss honning og 1 ss fint havsalt, legg til blandingen en spiseskje olivenolje og bland. Påfør på renset kropps hud og forsiktig massasje. Etter 5 minutter, ta en varm dusj.
 2. Bath av linfrø bouillon og kamille - 5 teskefulde linfrø til å koke i en liter vann i ca 15 minutter, lag en avkok av kamille (oppskriften er oppført på pakken). Begge dekoder blandes i forholdet 1: 1 og legges til 1/2 bad. Varigheten av prosedyren er ca. 15 minutter.
 3. Bad av melk, mandelolje og honning - varm en liter melk og tilsett 200 honning til den, bland med en skje med mandelolje. Sammensetningen helles i badet. Varigheten av prosedyren er ca. 15-20 minutter.
 4. Mask av honning og olivenolje - bland honning og olje i forholdet 1: 1, bruk på renset kroppshud og la den stå i 20 minutter. Ta en varm dusj.
 5. Maske avokado, banan, krem ​​og smør - hakk en avokado og bananmasse med en gaffel til en puree-stat, tilsett 100 g smør til blandingen, 1/2 kopp fløte og slå alt grundig. Legg til noen dråper roseolje og visp masken igjen. Påfør på renset kropp i 15 minutter. Ta en varm dusj med en vaskeklut.

Behandlinger for tørr hud på føttene og hæler

Tørr hud på hæl og føtter kan skyldes ubehagelige sko, utilstrekkelige mengder vitamin A og E, sykdommer i endokrine system og soppinfeksjoner. I noen tilfeller kan alle disse årsakene føre til dannelse av sprekker i området av det grovete området av huden, noe som forårsaker mye ubehag og smerte.

Hvis et slikt problem var forårsaket av ubehagelige sko, er det nok å bli kvitt det og velge sko i henhold til fotens størrelse og form. Behandling av tørr hud på føttene og hæler bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. For å gjøre dette må du konsultere en endokrinolog eller en hudlege. Mangelen på tilstrekkelig behandling vil føre til forverring av den underliggende sykdommen og utviklingen av komplikasjoner.

For lokal behandling av tørr hud på hæler og føtter kan påføres forskjellige midler: bløtgjøringsmidler, eksfolierende, antibakteriell og sårheling. Deres valg avhenger av tilstanden til huden.

For å eliminere den meget tørre huden på hæler og føtter, tilbyr tradisjonell medisin følgende oppskrifter:

 1. Mask av grønne epler - rist ett eple på en fin rist, mospuré på gasbind og fest den til foten. Bruk sokker. Komprimer laver over natten. På morgenen vasker du av masken og bruker en nærende krem ​​på huden.
 2. Mask av poteter og linfrø - rist rå poteter på en fin rist, legg til samme mengde linfrø, tilsett litt vann og koker blandingen til den er tykk. La avkjøles litt og på føttene. Skyll etter 20 minutter med varmt vann, fjern patched hud og smør føttene med jod.
 3. Castor olje masker - fuktighet gaze med olje og gjelder på foten eller hælen. Bruk varme sokker og gå over natten. Om morgenen våt huden med et serviett.

For behandling av sprekker på hælene, kan du bruke de populære oppskriftene som er beskrevet ovenfor for behandling av sprekker i fingrene. Gode ​​resultater oppnås også ved bruk av slike midler:

 1. Glyserin med ammoniakk - bland ingrediensene i forholdet 1: 1 og bruk på dampede føtter. Bruk sokker. Påfør til forsvinning av sprekker og grov hud.
 2. Apple Cider Eddik - Tilfør samme mengde vann til 20 ml eddik. I en løsning, fukt et stykke gassbind og legg det på føttene, sett på sokkene og legg deg over natten. På morgenen vasker du føttene og fjerner de myke områdene av herdet hud. Spray antibakterielle smører, bruk nærende krem ​​på føttene.

Når svampeskader på føttene på huden dannes områder av rødhet, som senere kan avkli, blir smertefull og kløende. Behandlingen av slike sykdommer kan bare foreskrives etter laboratorietester, som etablerer type sopp og lar legen velge det nødvendige stoffet og bestemme varigheten av behandlingen.

Tørr hud er ikke bare et kosmetisk problem. Et slikt symptom kan tyde på sykdom, feil omsorg, mangel på vitaminer, aldersrelaterte endringer og arvelig disposisjon. For å løse dette problemet, er det mange kosmetiske og folkemessige rettsmidler, men før du bruker dem, sørg for å finne årsaken til tørr hud. Så du kan forhindre sykdomsprogresjonen og utviklingen av komplikasjoner som det kan forårsake.

Hvilken lege å kontakte

For å bli kvitt tørr hud, må du kontakte en hudlege eller en skjønnhetspleie som vil gi råd til omsorgen. Samtidig må du besøke en terapeut og bli undersøkt for å identifisere årsaken til slik tørrhet. Om nødvendig er en reumatolog (for sklerodermi) en rådgiver for en endokrinolog, en gynekolog, en mykolog (for sopphudssykdommer), en allergiker (for atopisk dermatitt), en hematolog (for anemi). Det anbefales å konsultere en ernæringsfysiolog for ernæringsmessige problemer.

Riktig vare på veldig tørr hud. Årsaker til tørr hud

Forstå årsakene til overdreven tørrhet i kroppens hud, er det viktig å merke seg at fuktighet er spesielt viktig for normal kroppsstyrke gjennom hele livet.

Hvor viktig er fuktighet til mann og hvorfor?

Behovet for regelmessig påfylling av kroppen med væske er forhåndsbestemt av menneskets natur, fordi det er 80% vann og det er nødvendig å sikre viktige livsprosesser: matmelting, termoregulering, levering av nødvendige stoffer til cellene og ernæring.

Riktig vannbalanse er en garanti for sunn hud.

I tillegg til hovedfunksjonen til å fylle kroppen med nyttige stoffer og elementer, er vann ansvarlig for eliminering av toksiner og toksiner.

Siden cellene er mettede med næringsstoffer, og alt som er unødvendig for kroppen, elimineres på grunn av vann, øker dens mangel til aldring. Så langt som vann er involvert i prosessen med å fordøye mat, så med sin normale mengde, foregår denne prosessen raskt og raskt, og med mangel på vann absorberes alle stoffer dårlig og absorberes ikke i det hele tatt.

Hva fører da til en forverring av helse og utvikling av ulike sykdommer. For normalt liv trenger den gjennomsnittlige personen å drikke ca 2,5-3 liter vann per dag.

Som regel er hovedårsaken til hvorfor en person har svært tørr hud på hele kroppen, fraværet av en normal tilførsel av kroppen med væske. Det er imidlertid andre grunner.

Symptomer på mangel på væske

Hvilke symptomer indikerer mangel på væske i kroppen:

 • Utseendet av rynker, sprekker, peeling;
 • Kløe, brennende følelse, ubehagelig følelse av tetthet i huden etter vasking;
 • Utseendet på alder flekker;
 • Generell ubehag ved å berøre huden;

Hvis du har veldig tørr hud på hele kroppen, kan hovedårsakene være som følger:

 1. Alder (naturlig aldring av kroppen).
  På grunn av fysiologisk aldring reduseres metabolske prosesser i kroppen, og den kan ikke beholde fuktighet på samme måte som i ungdommen. Hvis du ikke fyller væsken i tide, blir huden tørr, og rynker og sprekker vises på kroppen.
 2. Arvelighet.
  Mange mennesker står overfor problemet med tørr hud, selv i tidlig eller middelalderen. I denne arvelige forutsetningen er skylden, som overføres fra forfedrene og ikke kan helbredes for godt. Under livet til en person kan bare opprettholde en normal tilstand, som stadig tar vitaminkomplekser og kosttilskudd, mer eller mindre stabiliserer væsken i kroppen.
 3. Slekter.
  Etter fødselen blir huden tørr fordi produksjonen av hormonet østrogen stopper, og det er ansvarlig for hudens elastisitet. En annen grunn kan være utilstrekkelig omsorg for kvinner for huden, noe som fører til mangel på nødvendige sporstoffer, noe som forårsaker overdreven tørrhet.
 4. Stress.
  Stress bidrar til utviklingen av kortison, som ikke bare fører til tørr hud, men også til tap av et attraktivt utseende av huden. Huden reagerer på stress ved betennelse og flaking, kløe og rødhet, noe som gir stor ubehag.
 5. Vekttap
  Skarpt vekttap kan skyldes alt: sykdom, stress, hormonelle forandringer. Huden reagerer på alt dette og blir tørr.
 6. Langtid i solarium.
  Vakker hudfarge er flott. Men det kan koste deg helse, fordi en radikal effekt på kroppens hud kan påvirke utviklingen av ulike typer sykdommer og plager negativt.
 7. Sykdom og usunn livsstil.
  Tørr hud kan også oppstå på grunn av ulike sykdommer. Bly til tørrhet: mangel på vitaminer og mineraler, usunt kosthold, dårlig økologi, sykdommer i nervesystemet, arbeid i farlige næringer, røyking, alkoholisme.
 8. Varmluft og klima.
  Noen ganger oppstår tørr hud på grunn av endring i klimasonen, og går til et varmere og tørrere klima: det er vanskelig for huden å tilpasse seg endringer og det begynner å reagere.
 9. Kosmetikk.
  Feil valg av kosmetikk og personlig pleieprodukter: Det er mulig at det valgte kosmetiske produktet ikke passer deg, for eksempel, forårsaker allergi, noe som også fører til tørr hud.

Hvis det i varme sesongen i leiligheten er prippen og tørr, bidrar dette også til dette problemet.

Basert på ovennevnte punkter, selv uten å besøke en hudlege, kan du bestemme hvorfor det oppstår en veldig tørr hud på hele kroppen. Årsakene indikerer tydeligvis en forstyrrelse i kroppens normale funksjon.

Hvordan beseire tørr hud

I utgangspunktet er det nødvendig å bestemme typen tørr hud og hudens uttørkingstrinn.

Det er to typer tørr hud:

 1. Tørrhet med normal tone, når symptomer på tørrhet er tilstede, men huden er fortsatt jevn og elastisk.
 2. Tørrhet med dårlig tone. For slik hud er karakteristisk: det raske utseendet på sprekker, rynker, selve huden er tynn.

Hvis det første utseendet kan herdes med folkemedisiner og spesielle kremer, så for andre må du søke en mer kompleks, kompleks behandling.

Nå er det viktig å velge behandling som passer for en bestemt kvinne, basert på kroppens individuelle egenskaper.

Et utmerket middel for tørr hud - et bad med tilsetning av linfrø, kamille og honning

Folkemetoder for å håndtere tørr hud:

1.Speciale bad:

 1. Bad med linfrø og kamille. Det er nødvendig å hælde i vannet anstrengt avkok, bestående av en liter vann, noen teskjeer av linfrø og kamille. Teen må kokes i en kvart time, og samme tid kan brukes i badet med denne bryggen.
 2. Glycerinbad. Glycerinbad. For det må du helle 1/2 kopp glyserin (væske) i vann.
 3. Bad med honning og melk. For å gjøre dette: varme melken, smelte 200 gram honning, sakte blande honning og melk, tilsett 2 ts mandelolje. Deretter hell den resulterende tekstur inn i badet.
 4. Havregrynbad. Havremel bør foldes i gasbind, fest den til springen med vann slik at vannet strømmer gjennom posen. I dette badet må du ligge i omtrent en kvart time.

Spesielt nyttige terapeutiske bad på urteinfusjoner.

2. Peeling huden. Den andre effektive løsningen mot tørr hud er peeling av de øvre lagene - epidermis. Å gjøre peeling er enkelt, selv hjemme.

Peeling ansikt hjemme: før og etter

For dette trenger du:

 1. Bland honning (helst flytende), salt, vegetabilsk olje i hastigheten 4: 1: 1 ss. Spred denne blandingen på huden og vent 5 minutter. Skyll forsiktig. Deretter vaskes med rent, varmt vann.
 2. Grind mandler og havregryn bruker en Shredder eller jeksel produkter, tilsett 2 ss rømme og sette det hele på huden, vent 5 minutter og skyll. Vask med rent, varmt vann.

3. Nyttige fuktighetsgivende og nærende masker for tørr hudpleie:

 1. Bland 2 ss honning og olivenolje, påfør huden, hold i 20 minutter, vask.
 2. En oppløsning av 200 ml vann (mineral) og 50 ml melk, gni inn i kroppen i 15 minutter, skyll deretter.
 3. Bland massen av avokado, banan og krem ​​(halv kopp), smør 100 gr. og noen få dråper roseolje. Gni denne massen inn i huden og hold den i 15 minutter, skyll deretter.
 4. Mask fra oljeløsning (vitamin E) og vann: enhver vegetabilsk olje blandet med vann vil gjøre.
En god ansiktsmaske kan enkelt gjøres hjemme.

Omfattende behandling:

 1. Kosthold: Spis frukt og grønnsaker, nøtter, biff, egg, sjømat, svisker, drikk 2 liter væske per dag.
 2. Avslag på dårlige vaner: Røyking og alkoholisme er kontraindisert.
 3. Fordeling av sunn søvn og hvile.
 4. Fysisk aktivitet i moderasjon.
 5. Fuktighetsgivende huden på kroppen.

Kosmetiske og hygieniske produkter:

 1. Bruk en spesiell fuktighetsgivende såpe, myke håndklær og vaskekluter.
 2. For pleie du trenger: melk, mousse eller gel, hvis det brukes lotion, må det være på vannet, og ikke på alkohol.
 3. Som rensemiddel kan du ta micellært vann.
 4. For å myke og fuktighet er det kremer, geler og salver som er laget av fett, vitaminer og planteekstrakter.

Slik skikkelig pleie for huden, for ikke å behandle

Forebygging av tørr hud er svært viktig for ikke å bringe den til en smertefull tilstand.

Med tørr hud på hele kroppen er det nødvendig å fukte luften i leiligheten.

Hvis du opplever tørrhet i hele kroppen, kan årsaken ligge i utilstrekkelig luftfuktighet. I dette tilfellet må du installere en luftfukter i rommet.

Dermatologer henviser til følgende obligatoriske forebyggende prosedyrer for tørr hud i kroppen:

 1. Vasking og rensing.
 2. Toning.
 3. Fukte.
 4. Power.

Dette er nødvendig fordi tørrhet skyldes at huden ikke er i stand til å motta fuktighet, og det er nødvendig å hjelpe henne i dette. Det er veldig viktig å bruke spesielle kremer og lage masker, ta bad. Det er viktig at alle produktene som brukes er hypoallergene, trygge og dermatologisk testet.

Det er nødvendig å vaske med kaldt vann: varmt tørker huden

Oljebaserte salver (for eksempel oliven, solsikke, roseolje) som inneholder vitaminer og antioksidanter, anbefales.

Hva er kontraindisert for tørr hud

For ikke å skade kroppen når det gjelder tørr hud, må du handle veldig nøye og følge noen regler:

 • eliminering av varme bad med vanlig såpe. Alkalisk såpe tørker huden og får det til å bli betent, akkurat som varmt vann.
 • Overholdelse av riktig bruk av vannbasert fløte: ikke tidligere enn en halv time før du går ut.
 • Du kan ikke svømme i bassenget med klorerte vann, men hvis du fortsatt trenger det, må du legge litt fuktresistent krem ​​før du svømmer.
 • Du kan ikke bruke skrubber for å rense huden, de vil føre til sprekker, rødhet og betennelse i huden.

Fysioterapi for tørr hud

Fysioterapi er en annen måte å behandle tørr hud på. Det finnes tre typer terapi.

Mesoterapi for ansiktshud for å gjenopprette og forynge

Fysioterapi for tørr hud:

 1. Mesotherapy. Dette er en injeksjon beriket med mikroelementer: kalium, magnesium, svovel, komfort, sink, selen for å nære huden, gjenopprette den og regulere metabolismen.
 2. Hud biorevitalisering. Slike rusmidler er basert på hyaluronsyre. De fukter ikke bare huden, men normaliserer også elastin og cooligenfibrene.
 3. Mikrokurrent terapi. Den består av ti prosedyrer som regulerer lymfatisk drenering og blodsirkulasjon. Det virker på grunn av små elektromagnetiske bølger, som nøytraliserer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Hvilke vitaminer er gode for huden?

Veldig nyttig er naturlige oljer, vitamin E, B, ceramider og fosfolipider, helbredet syre.

Dermatologer råd om hudpleie

Dermatologers hovedanbefalinger reduseres til følgende regler:

 1. Siden tørr hud er svært følsom, bør klærne velge naturlige, pustende stoffer for å unngå hudirritasjon.
 2. Pass på å bruke beskyttende kosmetikk.
 3. Badekar og masker med urtedekk og oljer kan brukes.
 4. Etter bading skal huden ikke gnides tørr, men heller igjen våt.
 5. Kald komprimerer hjelp med kløe. Det er også mulig på urter eller oljer.
 6. Hydrolytiske salver vil spare deg for betennelse.
 7. Det er viktig å ikke glemme hudskalingsprosedyrer for å fjerne døde hudceller fra overflatelaget. Så nye vil utvikle seg mye mer aktivt.
 8. Pass på at du har frisk og kul luft, fordi tørr og varm luft fører til nøytralisering av kroppen og følgelig huden. Det er nødvendig flere ganger om dagen å lufte rommet og fukte det.
 9. Sunn søvn. Du må sove minst 8 timer om dagen, spesielt for personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel nyfødte eller eldre mennesker.

Hvis forbedringer ikke har oppstått, men tvert imot, tilstanden er forverret, er det nødvendig å kontakte hudlege. Han vil velge individuell behandling avhengig av de spesifikke årsakene til tørrhet i huden på hele kroppen.

Således, hvis du følger alle anbefalingene, kan tørr hud bli beseiret ganske raskt, hvis du korrekt bestemmer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Basert på kroppens individuelle egenskaper, kan du velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

I videoen lærer du hvordan du bryr deg om problem, fet og kombinasjonshud:

I denne videoen kan du lære å ta vare på tørr og svært tørr hud i ansiktet:

I videoen kan du lære om å ta vare på svært tørr hud i hendene:

Flere Artikler Om Typer Acne