Det antas at akne og akne (akne) er et problem for folk i ungdomsårene. Imidlertid lider man i virkeligheten av sykdommen i en alder av tjue, tretti og eldre. I det rettferdige kjønn forekommer akne oftere enn hos menn. Det er statistikk at hver femte kvinne under 50 år klager over utslett på ansiktet hennes. Samtidig forblir de som hadde klar hud som ungdom, ikke til side.

årsaker til

Eksperter sier at utseendet på akne hos en voksen er tegn på visse lidelser i kroppen. Derfor, hvis du har akneutslett i ansiktet ditt, er det først og fremst anbefalt å besøke en dermatolog og gjennomgå en medisinsk undersøkelse, i stedet for å registrere seg for behandlinger i en skjønnhetssalong.
Det er en rekke årsaker til akne hos voksne:

1. Den første årsaken til akne på kroppen i en voksen er stress - alvorlig og plutselig eller langvarig og kronisk. I slike situasjoner begynner endokrine kjertler å produsere hormoner aktivt, noe som øker talgproduksjonen. Porene er tilstoppet med svette og akne dannes. Mange mennesker forverrer problemet ved å kaste de berørte stedene;

2. hos voksne kvinner er en av årsakene til akne androgener - mannlige hormoner (som for eksempel testosteron). Det skjer at konsentrasjonen av androgener i den kvinnelige kroppen overskrider normen. Som i første tilfelle provoserer hormoner en økning i talgproduksjonen og som følge av forekomsten av akne. Samtidig med akne, klager kvinner i dette tilfellet av uregelmessig menstruasjon, samt økt vekst i kroppshår;

3. Arv. Hvis din neste familie har det samme problemet som deg, kan det være at en genetisk predisponering har spilt en rolle i utseendet.

4. Brudd på mage-tarmkanalen, leveren, bukspyttkjertelen. Konsentrasjonen av akne på ansiktet av en voksen kan være et signal for å kontrollere dine indre organer;

5. Endringer i hormonnivåer, for eksempel på grunn av seponering av prevensjonsmidler, er en annen vanlig årsak til akne hos voksne kvinner. Kroppen er vant til å motta et bestemt nivå av hormoner og kan ikke forandre seg raskt når de slutter å komme inn fra utsiden. I tillegg kan hormonakne forekomme hos kvinner i overgangsalder, under eller etter graviditet;

6. Allergiske reaksjoner. For mat, narkotika, kosmetikk - for noe. Det er bemerkelsesverdig at en allergi mot et bestemt stoff kan begynne i alle aldre og forårsake utseende av betennelse på huden, også hos voksne;

7. Tonsils kan forårsake akne. Sykdommer i mandlene fører til forstyrrelse av lymfesystemet, noe som resulterer i at toksiner fra kroppen utskilles verre. Dette påvirker funksjonen til talgkjertlene, noe som forårsaker starten på akne;

8. Noen kosmetikk. For eksempel er det bedre å unngå å bruke kosmetikk som inneholder isopropylmyristat og isopropylpalmitat. Disse stoffene påvirker huden negativt, tette porene, forårsaker allergiske reaksjoner, men de finnes i enkelte kosmetiske produkter.

9. Feil hudpleie. Det er ikke nok grundig rensing av ansikt, nakke og dekolleté, dårlig kvalitet eller utgått kosmetikk, misbruk av aggressive tonale midler eller fete kremer, som tette porene - alt dette kan føre til ulike utslett.

10. Demodex hudmite som bor i menneskelige hårsekk og spiser innholdet i talgkjertlene. Til tross for det kjempebra navnet, er tilstedeværelsen av et tippe umerkelig for de fleste. Bare i noen tilfeller, vanligvis forbundet med en reduksjon i immunitet eller sykdom, øker antall flått, noe som fører til ulike hudproblemer, inkludert akne. Tåkeinfeksjonen øker med alderen - 50% av voksne og 70% av de eldre er transportørene.

Kliniske og hjemme behandlingsmetoder

Hjem Acne Prevention

Hjemmelaget akne behandling består hovedsakelig av riktig omfattende hudpleie.
Det anbefales å bruke daglige antibakterielle rensemidler. PH-nivået for disse produktene skal være nøytralt.

Velgjøre de oljede hudprodukter som inneholder teolje, salicylsyre og sink.

En god effekt av leiremasker. De er egnet for alle aldre, lindrer betennelse, rene porer.

Med et sterkt akneutslett anbefales det ikke å bruke aggressive skrubber, da det er stor risiko for økt betennelse og skade irritert hud.

Selvklemmende akne er svært uønsket. Først kan du spre pus til sunne områder av huden og forårsake farlig betennelse. For det andre, siden huden i voksen alder regenereres sakte enn hos ungdom, er det stor sannsynlighet for at arr og arr vil forbli på den, hvorfra det er svært vanskelig å bli kvitt. Hvis problemet har blitt akutt, anbefales det å konsultere lege eller spesialisert salong.

Eliminering av akne i skjønnhetssalonger

Skjønnhetssalonger tilbyr moderne og effektive metoder for hudrensing:

1. Kjemisk peeling. Under denne prosedyren fjernes de øvre lagene av epidermis ved hjelp av fruktsyrer, sebaceous kjertlene rengjøres, og kollagen syntetiseres. Denne prosedyren er ikke engangs, som regel er det nødvendig med et kurs på flere økter for å oppnå den nødvendige effekten.

2. Kryomassasje med flytende nitrogen. Dette er en prosedyre for å påvirke huden med kulde, som har en anti-inflammatorisk effekt. Som et resultat stimuleres cellegenereringsprosessen, huden blir elastisk, produksjonen av talg kommer til normal, og betennelsen forsvinner. Dette er heller ikke en engangsprosedyre, og kurset er vanligvis omtrent ti økter.

3. Laser hud resurfacing er fjerning av det øvre laget av huden med en laser. Fordelen ved denne metoden er en strengt målrettet effekt på visse områder av huden. Etter et forløb av prosedyrer, porer smale, akne forsvinner, huden er fullstendig fornyet. Oftere er denne prosedyren brukt til å fjerne arr, arr, samt post-akne. Varigheten av kurset er regulert og avhenger av situasjonen, noen ganger er en prosedyre nok.

4. Darsonvalisering. Fysioterapi behandling av akne, som består i påvirkning på huden av impulsstrømmer. Etter behandlingsforløpet er den anti-inflammatoriske regenerative effekten merkbar, funksjonen til talgkjertlene er normalisert, ansiktsformen strammes, og hevelsen minker.

Behandling av en spesialist

Ved å kontakte en lege, vil du motta en omfattende behandlingsavtale. Disse kan være antibakterielle kosmetiske eller medisinske produkter, preparater for å regulere sekretjonen av talg og vitaminer. I noen tilfeller er kvinner foreskrevet oral prevensjonsmidler som reduserer androgen nivåer. For alvorlige utslett kan legen anbefale antibiotika og retinoider (strukturelle analoger av vitamin A).

Foto 2.3 via Flickr: mahmoud99725 (2); Lori Greig (3)

Egenskaper ved behandling av akne i ansiktet hos en voksen

Akne er en manifestasjon av akne - hudutslettene deres, som regel, reflekterer ikke fullheten av hele klinisk bilde av sykdommen.

Omtrent 3% av menn og 5% av kvinner i 40-50 år lider av akne. Sykdommen kan også forekomme i eldre alder.

Det er forskjellige typer akneutbrudd hos voksne: sen eller voksen akne, sfærisk, opphøyet eller seborrheic, invers, ansikts pyoderma, medisinsk og også forårsaket av mekaniske faktorer.

Avhengig av type akne og sykdomsstadiet, bestemmes metoden for behandling.

Vitenskapen skiller også mellom flere typer akne, avhengig av forekomsten:

 • endogen acne oppstår fra interne årsaker;
 • eksogen på grunn av ekstrinsic.

symptomer

 • utslett rundt munnen snakker om problemer med fordøyelseskanalen;
 • kind og kinnben - problemer med galleblæren;
 • kviser på haken - en kvinne har et problem med gynekologi;
 • et utslett rundt ørene indikerer en svak immunitet.

stadium

Akne behandling avhenger av scenen av sykdommen.

Det er 3 grader av alvorlighetsgrad av akne:

lett

Central

vekt

Årsaker til utslag

Akne oppstår på grunn av mekanisk blokkering av folliklene på grunn av trykk eller friksjon: Stramt hodeplagg eller gips kan forårsake utseende.

Giftig eller yrkesakne oppstår på grunn av hudkontakt med kjemiske forbindelser (tjære, klor, fett), som forårsaker tilstoppede porer og som følge av forekomsten av akne.

Kosmetisk akne skyldes overdreven bruk av ansikts kremer.

Komedoner kan også dannes ut fra virkningen av aggressive vaskemidler eller fra å være i et varmt, fuktig klima.

hoved~~POS=TRUNC

I tilfelle akne i alle aldre, er arvelighet ikke av liten betydning. Imidlertid er det visse faktorer som provoserer utviklingen av akne.

Overdreven sebumsekresjon

Dette er en av manifestasjonene av seboré. Hemmeligheten utskilles av kjertlene ikke har bakteriedrepende egenskaper, slik at bakteriene i den begynner å formere seg aktivt, noe som skaper et gunstig miljø for betennelse og forekomsten av akne.

Follikulær hyperkeratose

Svarte prikker, inkludert et estetisk problem for voksne pasienter.

Forekomsten av akne er ledsaget av økt keratinisering av epitelceller, som forekommer i hullene i hårsekkene. Det er der som åpner ekskretjonskanalene i sebaceous kjertelen.

Normalt foregår denne prosessen i et moderat tempo, de kåt skalaene klarer å skille seg ut med talg på utsiden.

I hyperkaratose akkumuleres hemmeligheten til talgkjertlene i follikkelen, noe som fører til tilstopping av porene, noe som forårsaker utseende av svarte flekker.

Som sebum akkumulerer videre, den tilstoppede follikelen ekspanderer og lukkede komedoner vises. Den etterfølgende prosessen medfører utvidelse av porene, noe som fører til utseendet til merkbar lukket svart-akne. Sebum på samme tid har en tett struktur og dårlig vist utenfor på grunn av akkumulering av kåt skalaer.

Den hemmelige fargen er dannet av det høye innholdet av melanin i den.

Reproduksjon av mikroorganismer

Når tilstoppede porene oppretter gunstige betingelser for reproduksjon av stafylokokker, clostridier, mykobakterier, demodeksmider, etc.

Den inflammatoriske prosessen - propionisk aknebakterien Propionibacterium spiller en viktig rolle i utviklingen. Dens reproduksjon og utskillelse av avfallsprodukter irriterer vevet og kan forårsake lokal inflammatorisk reaksjon.

Prosessen kan påvirke overflatiske og dype lag av huden, på grunn av hvilken det er en rekke former og symptomer på sykdommen.

Hos menn

Sfærisk, opphopet eller seborrheic akne - finnes hovedsakelig hos menn som lider av tykk seboré. De manifesteres av en rekke knutne sår og store komedoner, som ikke er nødvendigvis lokalisert på seborrene, men også på ansiktets hud uten sykdommen. De heler hardt, med dannelsen av keloid arr. Slike akne oppstår i ung alder og varer opptil 40 år eller mer.

Hos kvinner

Sen akne er vanlig hos kvinner og er en god grunn til å besøke en gynekolog. I 20% av voksne kvinner opptrer akne noen dager før menstruasjonen begynner og forsvinner uten å utøve noen anstrengelse ved starten av en ny menstruasjonssyklus. Akne kan dukke opp ved tidspunktet for kansellering av hormonelle prevensjonsmidler, i første trimester av graviditet, i overgangsalderen. Imidlertid kan papulopustulær, nodulær-cystisk akne være permanent tilstede i ansiktet. I dette tilfellet kan polycystisk ovarie, hirsutisme, anovulatorisk menstruasjonssyklus provosere deres utseende. Under undersøkelsen er det nødvendig å utelukke svulster i eggstokkene og binyrene.

En vanlig årsak til akne er konstant stress, noe som påvirker hypofysen og binyrene. Dette kan resultere i overdreven produksjon av hormoner, noe som fører til utseende av kviser, oftest lokalisert på haken. Spesielt hvis en kvinne brukes til å kaste utslett, vil denne irritasjonen bare intensivere, og derfor kan pigmentplettene vises i ansiktet, og det er også risiko for å utvikle sekundære infeksjoner. Det er nødvendig å svekke fra å skrape.

Kosmetikk, men sjelden, men i noen tilfeller kan også forårsake akne. Noen hårsprayer, fuktighetskrem og balsam er sterke kilder til problemer. De fleste av disse produktene inneholder en del av de viktigste forårsakende middel for slike problemer - isopropylmyristat og dets derivater, som er kalt komedogeniske stoffer. Det samme utslaget på pannen kan oppstå ved bruk av komedogen sjampo.

Bodybuilding akne

Bodybuilding akne oppstår mens du tar androgener og anabole steroider. Som et resultat av å ta disse stoffene utvikler hyperandrogenisme og forårsaker en økning i sebumsekresjon. Denne effekten kan oppstå etter langvarig bruk av glukokortikoider. Anabole steroider blir vanligvis tatt sammen med vitamin shakes, noe som forårsaker utseendet til nodulær cystisk akne. Når denne form for akne oppstår, bør pasientene undersøkes for endokrine lidelser.

Akne behandling hos voksne

For å kurere akne hos voksne, er det nødvendig å finne ut årsaken til forekomsten. Konsultasjon av gynekologen og endokrinologen er nødvendig. Du må ha en blodprøve for skjoldbruskhormoner og kjønnshormoner. Det vil være nyttig å lage en ultralyd av skjoldbruskkjertelen.

Hvis akne er forårsaket av hormonell svikt, så for behandling er det nødvendig å bruke hormonelle legemidler. I dette tilfellet må tester bli tatt flere ganger for å overvåke behandlingsdynamikken.

Hvis det viser seg at akne skyldes brudd på tarmene eller andre fordøyelsesorganer, vil det bli nødvendig med en ytterligere undersøkelse av en gastroenterolog. I dette tilfellet brukes antibiotika og bifidpreparater til behandling, noe som vil gjenopprette den forstyrrede tarmmikrofloraen.

Valget av behandling avhenger ikke bare av årsakene, men også av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

 1. I mild grad brukes lokale eksterne preparater: kremer, geler, lotioner, salver etc. som inneholder forskjellige aktive stoffer som hindrer dannelsen av komedoner, ødelegger dem, reduserer mengden sebum og reduserer betennelser. Disse kan være benzoylperoksid (OXY5, OXY10), azelainsyre (Skinoren), tretinoin (Ayrol Roche, Retin-A).
 2. For behandling av moderate og alvorlige behandlingsformer kan utføres ved hjelp av eksterne midler og inntak av legemidler. Ofte foreskrevet antibiotika eller hormoner.
 3. For mekanisk rensing av huden utføres peeling - overflatene av dermiset fjernes ved hjelp av svake syreoppløsninger (såkalt kjemisk peeling) eller mekanisk polering (såkalt dermabrasjon). Ansiktsrensing, klype massasje, overfladisk kryoterapi, og noen ganger laserterapi for individuell akne blir også brukt.

Kirurgisk akne blir ikke behandlet. Åpning av hulrommene er kontraindisert, da det kan føre til dannelse av arr. Med sterk suppuration vil det være effektivt å kutte foki med rusmidler.

Foreskrevet aknebehandling bør være omfattende. Behandlingen bør omfatte antibakterielle midler, preparater for regulering av talgkirtler, antiandrogen medisiner, antibiotika, vitaminer og sporstoffer. I alvorlige tilfeller er immunokreaktive foreskrevet. Ultralyd og fysioterapeutiske prosedyrer vil også være nyttige i behandling av akne. Behandlingen varer i 2-3 måneder, så vedlikeholdsbehandling er indikert i ytterligere 2-3 måneder.

rensemidler

Aknebehandling hos voksne gir noen problemer. Den rådende mengden av akneprodukter er beregnet på å behandle ungdomshud og er helt uegnet til den tørrere huden hos voksne. Derfor er effektiv behandling valgt av prøve og feil, og dette tar litt tid.

Voksne bør ikke bli involvert i sterke rensende geler eller andre granulære midler som har en slitende effekt. Slike rensemidler kan forårsake irritasjon og forverre tilstanden av sensitiv hud. Cetaphil og Aquanil kan nevnes som et akne-vennlig middel.

Kremer og lotioner

Det er veldig bra for voksne for en ikke-reseptbelagt behandling med retinol i sammensetningen - retinol renser porene, samtidig som det hjelper til å glatte fine linjer. For å forhindre at akne forårsaker misfarging av huden, og for å forhindre dannelsen av akne arr, er det bedre å bruke produkter som inneholder salisylsyre og glykolsyre. Hvis en punktbehandling av lesjoner kreves, er produktene som inneholder et effektivt bakteriedrepende middel, benzoylperoksid, perfekt egnet.

Reseptbelagte legemidler

Reseptbelagte legemidler inkluderer stoffer som inneholder antibiotika.

 1. For eksempel hjelper clindamycin - et antibiotikum til ekstern bruk med vellykket bekjempelse av bakterier. Det er verdt å merke seg et lignende stoff erytromycin - som inkluderte benzoylperoksid og et antimikrobielt middel.
 2. Lokale rusmidler med retinol og clindamycin vil hjelpe.
 3. Det hjelper også tetracyklin - et annet populært antibiotika til intern bruk. Andre antibiotika av tetracyklingruppen kan også inkluderes her: doxycyklin, minocyklin.
 4. Orale prevensiver (Flutamid, Spironolactone) kan bidra til å normalisere hormonnivåene. Gelen, som inneholder antibiotika dapson, vil også bidra til å bekjempe betennelse og infeksjon med akne.
 5. Isotretinoin i små doser vil bidra til å rense huden til selv 60 år gamle pasienter.

Noen av de ovennevnte legemidlene kan forårsake fostervanskeligheter, så kvinner i barnealder som planlegger en graviditet, bør bruke prevensjonsmidler en måned før og etter avslutning av behandlingsforløpet. Hvis terapien var ineffektiv i 6-8 uker, bør du kontakte dermatologen for å bytte stoffet. I de alvorligste tilfellene er kortikosteroid injeksjoner foreskrevet.

OTC-produkter

Ikke-reseptbelagte legemidler for aknepasienter i voksen alder inkluderer:

 • Inneholder i sammensetningen av sulfacetamid og svovel;
 • Retinoider - derivater av vitamin A hjelper godt til å behandle den første fasen av akne;
 • Essentials for sminke og moisturizers, som inkluderer salicylic to-ta.

maskinvare

Laserbehandling er hovedsakelig rettet mot å fjerne arr, men det blå lyset av fototerapi dreper også bakterier.

diett

Kosthold er en svært effektiv metode for behandling av akne. Hvilke retter må du dele på bordet ditt:

 1. Først av alt må du si nei til søtsaker (unntatt honning) og fastfood. Skadelig kolesterol kan inntas med krydret krydder, krydder, ketchup, sauser, majones, fett kjøtt og røkt kjøtt, pommes frites og bare stekte poteter.
 2. For det andre må du dele med favorittproduktene dine for kaffeelskere. Kaffe stimulerer produksjonen av stresshormonet kortisol. Og forhøyet kortisol er den vanligste årsaken til akne.
 3. Har en del av de fleste matvarer fans meieriprodukter, kjøtt, nøtter - årsaken til akne i dette tilfellet er assosiert med et høyt innhold av protein, stimulere produksjonen av steroider.

Akne dietten bør bestå av fisk, magert kjøtt, cottage cheese, frokostblandinger og dampet grønnsaker. Å gå til et naturlig kosthold vil etterfylle vitaminer og mikroelementer. Spesiell oppmerksomhet bør gis til fosfor (fisk), kalsium (ost og hytteost), kalium (kål og tørket frukt), sink, vitaminer (frukt). Prinsippet om et sunt kosthold - daglig inntak av naturlige produkter, som vil være et sunnere alternativ til kake, cupcakes, smørbrød med pølse. Forbedre kostholdet ditt og årsakene til utseendet på akne vil ikke lenger vises.

Folkemidlene

Å folkemidlene inkluderer masker, lotioner, tørke. For behandling av akne brukes naturlige tørkemidler: alkohol og sitronsaft, samt urter (calendula, kamille, eikebark). Alle disse metodene er gode, men utslett forbundet med hormonelle forstyrrelser, kan urter fortsatt ikke helbredes. Derfor, før du begynner behandling med folkemidlene, bør du vite nøyaktig årsakene til utslett hos legen.

 1. Forbered en infusjon av tørr kamille og kalendula (kok og hold i en termos i ca 25 minutter). 1-2 tabletter furatsilina forklarer og hell i infusjonen. Påfør blandingen på ansiktet, over natten. Med en regelmessig gjentakelse av prosedyren vil du legge merke til en forbedring i en uke.
 2. Gni sur eple og pepperrot og bland dem i like deler. Påfør blandingen på ansiktet i en halv time, og skyll deretter. Prosedyren bør utføres daglig.
 3. Et effektivt middel for akne er en mumiyo maske. Oppløs 10 g mumiyo i 1 ts. kokt vann. I et vannbad, overklokk 2 ts. kjære og legg til mumiyo. Påfør ansiktet i ansiktet i en halv time og skyll deretter med varmt vann.

forebygging

Hvis du lider av akne, er hudrensing et must for behandling. For vellykket forebygging anbefales det:

 1. Rens huden to ganger om dagen og etter trening. Akneakkumuleringer rengjøres med mild såpe og skylles grundig. Kraftig vask med skrubber irriterer bare huden, og øker utslettene.
 2. Beskytt huden. Du kan ikke klemme alder akne. Hvis du er nødt til å tilbringe tid i solen, må du bruke en ikke-komedogen solkrem som har en grad av beskyttelse høyere enn SPF 15. Sollys kan forverre tilstanden, forårsake hudforbrenning og provosere for tidlig aldring. Du bør heller ikke bruke tette klær, da det vil gni og irritere huden.

Akne ved 40-50 år gammelt fenomen, selvsagt, ubehagelig, men reparerbar. Hvis du omhyggelig identifiserer årsakene til forekomsten deres og ansvarlig behandler anbefalingene fra eksperter, så etter 2-3 måneder vil du kunne komme tilbake til huden din med et blomstrende velpleiet utseende.

Akne hos kvinner

Innholdet i artikkelen

Utseendet på hudutslett, akne og akne kan forekomme ikke bare i overgangsperioden. I noen tilfeller lider voksne og til og med eldre mennesker av lignende problemer på nivå med ungdom. Akne hos kvinner fortjener spesiell oppmerksomhet: i voksen alder utvikler sykdommen oftere i dem enn hos menn. Fra denne delen av nettstedet kan du finne ut årsakene og egenskapene til sykdomsforløpet, se bilder av akne hos kvinner i ansiktet og andre deler av kroppen, og bli kjent med mulige behandlingsmuligheter for sykdommen.

Hva er akne?

Sebum er en slags beskyttelse av epidermis fra ytre stimuli (sollys, vind, kulde). Det tillater ikke at huden tørker, hemmer dannelsen av rynker og mikroskader. Men hvis mengden øker, blir huden overdreven fett, og selve fettet blir for høy viskositet og tetthet. Som et resultat er sebaceous kanaler tilstoppet, danner komedoner - svarte prikker. Hvis bakterier går inn i kanalkanalen, fører de metabolske produktene til en inflammatorisk prosess. Som et resultat, vises pustler og papiller, fylt med pus, og i særlig alvorlige tilfeller kan store purulente noder forekomme.

Hormonale årsaker til akne hos kvinner

En av hovedårsakene til akne hos voksne kvinner er hormon ubalanse, det vil si overdreven produksjon av noen hormoner og mangel på andre. Når det oppstår feil i funksjonene til eggstokkene, hypofysen, binyrene og skjoldbruskkjertelen, observeres en rekke avvik, noe som er ukarakteristisk for en kvinnelig kropp under normale forhold. Dette kan være aktiv hårvekst på kropp og ansikt, heshet av stemmen, en forandring i form av en mannlig type, overdreven produksjon av talg. Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene fører til utseendet av akne. Vurder dette aspektet mer detaljert.

Androgener - mannlige hormoner (spesielt - testosteron) er ansvarlige for produksjon av talg. Noen kvinner tror feilaktig at kroppen deres produserer kun kvinnelige hormoner, men dette er ikke slik. Under normale forhold er mannlige og kvinnelige hormoner balansert.

Med økt produksjon av androgener hos kvinner, observeres keratinisering av sebaceous kanaler, den såkalte hyperkeratinisering. Som følge av dette observeres en økning i talgkjertlene og en reduksjon i forholdet mellom linolsyre og linolensyre. Dette fører igjen til en reduksjon av lokal immunitet, penetrasjon av bakterier, reproduksjon og inflammatorisk prosess med suppuration.

Kvinner med normale hormonelle nivåer opplever også akne. Dette skjer vanligvis før menstruasjonen eller umiddelbart etter ferdigstillelsen - dette handler om såkalt premenstruelt og postmenstruelt akne. Utslett er midlertidig og foregår uavhengig mot begynnelsen eller midten av syklusen. Deres utseende skyldes en nedgang i østrogennivå og en økning i progesteron.

Blant de hormonelle årsakene til akne hos kvinner er oral prevensjonsmidler, graviditet, amming, abort og overgangsalder også verdt å merke seg. Alle disse periodene er preget av endringer i hormon nivåer og kan preges av utseendet av akne hos kvinner.

Andre årsaker til akne hos voksne kvinner

I tillegg til ubalansen i hormoner, bør følgende faktorer som påvirker dannelsen av akne hos kvinner bli fremhevet:

 • Ukorrekt utvalgt kosmetikk. Pulver, fundament og rødme kan være comedogenic hvis de inneholder mineraloljer, noen vegetabilske fettstoffer, silikon, emulgatorer.
 • Kronisk tretthet, stress. Når kroppens forsvar faller på grunn av evig tretthet og følelser, blir huden mer sårbar for bakterier, noe som resulterer i akne. Aknebehandling hos voksne kvinner: hvile
 • Tar visse medisiner Ikke bare orale prevensiver kan forårsake akne hos kvinner. Å ta visse antiepileptika, antidepressiva, steroider og andre medisiner kan også forårsake akne.
 • Feil diett, problemer med arbeidet i fordøyelseskanalen. Hvis kostholdet er mettet med enkle karbohydrater, røkt kjøtt, krydret mat og søtsaker, kan utslett vises og spre seg på huden. Og siden en av funksjonene i huden er å eliminere giftstoffer fra kroppen, lider huden sterkt av denne ubalanserte dietten. Akne behandling hos voksne kvinner: riktig ernæring

Acne behandling i voksne kvinner

For behandling av akne hos kvinner, er det nødvendig å fastslå den eksakte årsaken til utslett. Hvis problemet ligger i brudd på hormonell bakgrunn, kan legen anbefale et kurs av hormonelle stoffer. Hvis årsaken ligger i brudd på fordøyelseskanalen, vil det være nødvendig å først eliminere den underliggende sykdommen, og bare deretter fortsette å behandle hudens manifestasjoner.

Produkter "La Cree" for behandling av akne hos kvinner

Vi inviterer deg til å gjøre deg kjent med STOP ACNE-serien, der effektive metoder presenteres for å bekjempe hudproblemer. På grunn av den balansert sammensetningen, som inneholder naturlige ingredienser, gir skum, tonic og krem-gel "La Cree" forsiktig rensing av fet hud, fjerning av døde hudceller fra overflaten, samt forbedring av talgkjertlene. Disse verktøyene kan ikke bare brukes til voksne kvinner, men også for barn over 10 år.

Akne hos voksne: årsaker

Senere er akne et vanlig problem, selv om de ikke ofte snakker om det, og det er vanskelig å finne kosmetikk for voksen hud med slike ufullkommenheter. Men ingenting er umulig, som du vet, nei.

 • Årsaker til voksen akne
 • Funksjoner og tegn på voksen akne
 • Voksen Akne Hudpleie

Årsaker til voksen akne

Akne oppstår på grunnlag av økt aktivitet av sebaceous kjertler og ofte karakteriserer huden til ungdom. Men i dag er problemet med såkalt voksen akne ikke mindre relevant.

Mekanismen for akneutvikling er den samme i alle aldre, men hvis ungdommer har en akneformasjonsprosess som er direkte relatert til kjønnshormoner, blir andre faktorer utløsere hos voksne.

Stress. Det er fastslått at hormonet kortisol, frigjort under stress, øker hudens fettighet.

Mat. Noen produkter, spesielt sukker, raske karbohydrater, helmelk stimulerer produksjon av talg og provoserer dannelsen av akne hos eiere av fet hud etter 20 år.

Funksjoner og tegn på voksen akne

Voksne akne utvikler seg i samme scenario som ungdom.

Forbedret sebumproduksjon.

Hyperkeratose (fortykning av stratum corneum), som fører til blokkering av sebaceous kjertlene.

Reproduksjon i kanalene til talgkjertlene av bakteriene Propionibacterium acnes.

Den inflammatoriske prosessen - akne.

Voksne akne er forskjellig fra ungdomsutslett. © iStock

Men senere har akne sine egne egenskaper som skiller den fra teenage acne:

det er lokalisert ikke i T-sonen, men på haken og kinnene;

mer dypt plassert;

manifesterer seg som mer smertefulle og lyse betennelser;

verre absorberer;

vanskelig å rengjøre;

forlater ofte arrene.

Post-akne fenomener er karakteristiske for voksen hud med utslett, siden med alderen sin evne til å regenerere faller.

Voksen Akne Hudpleie

De som allerede har feiret den 25. bursdagen, er ikke egnede kosmetikk for tenåringer. Hvis ung hud tolererer ganske aggressive formler for akne, så kan voksen reagere med irritasjon og skalering. I dette tilfellet vil akne forbli på plass.

Ta vare på tenåringer vil ikke løse voksne hudproblemer. © iStock

Det er fortsatt ikke lett å velge omsorg for voksen hud med ungdommelige problemer, men i dag er det lettere å gjøre det enn noen få år siden.

Cosmeceutical og apotek merkevarer begynte å produsere spesialprodukter og selv hele linjer, adressert ikke til tenåringer, men til voksne med fet hud og akne.

Denne gammaen er i SkinCeuticals, den heter BlemishAge. Disse produktene sliter med utslett, samtidig ta hensyn til funksjonene i voksen hud og er godt kombinert med andre merker. Og de er også bygget inn i SkinCeuticals 'bedriftsomsorgsprogram, som består av tre faser:

rensing

Senk aknehud kan ikke renses som om du er 16 år gammel. Din hud liker ikke det høye innholdet i desiccating spiritus og aggressive syrer. Hun trenger mer delikate formler som kan gi både renhet og forsiktig peeling uten irritasjon.

Rengjøringsgel for hud med akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Cleansing Gel inneholder syre (kaprylsalisylsyre 0,2%, glykolsyre 3,5%, salicylic 0,2%) i optimal konsentrasjon, og rengjør derfor porene for forurensning, reduserer betennelse og utligner seg lettelse.

Rensing toner for hud med akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Løsning med nødvendig prosentandel av alkohol fjerner døde celler og rester av smuss, forbereder huden for ytterligere pleie.

Gel for vasking, rensing av porene, Simply Clean basert på aminosyrer og et kompleks av aktive ingredienser: sulfonsyre (HEPES), ekstrakter av aloe og kamille - designet for fet og kombinasjonshud.

Fuktighetsgivende tonic for alle hudtyper Equalizing Toner inneholder ikke alkohol og dufter, det passer spesielt for alle, spesielt for eiere av fet hud med akne. Det gjenoppretter pH i huden etter vask, inkluderer ekstrakter av heksehasel, timian, agurk, kiwi, aloe og kamille, beroligende og toning huden.

advarsel

Phloretin CF Antioxidant Serum for fet og normal hud forhindrer aldring og bekjemper også pigmentering. Den består av en proprietær antioxidant-trio:

L-ascorbinsyre (C-vitamin) 10% har en antioksidant effekt, regenererer huden etter isolering og laserpolering;

Phloretin 2,0% sparer fra oksidativt stress og bekjemper hyperpigmentering, har antibakteriell og antiinflammatorisk effekt;

Ferulinsyre 0,5% stabiliserer vitamin C, øker aktiviteten, forbedrer beskyttelsesfunksjonene i huden.

korreksjon

Serum for korrigering av akne og aldersrelaterte endringer BlemishAge Defense gir ut hudavlastning, reduserer betennelse og sebumsekresjon. Den består av en nøyaktig beregnet dose av syrer for gjenvinning av fetttype voksen hud.

Dioic (2%) reduserer talgproduksjonen og ødelegger P. bakterieakne - årsaken til akne, korrigerer betennelse.

Kaprylsalicylsyre (0,3%) gir gradvis eksfoliering uten aggresjon.

Salisylsyre (1,5%) renser porene og reduserer skade.

Glykolisk (3,5%) og sitronsyre (0,5%) forbedrer peeling.

fukting

Phyto Corrective fuktighetsgivende beroligende gel for sensitiv hud inneholder hyaluronsyre og et kompleks av planteekstrakter. Takket være denne kombinasjonen av aktive ingredienser styrker den beskyttende mekanismer i huden, akselererer regenerering, eliminerer betennelse og rødhet, og opprettholder et optimalt nivå av fuktighet.

Daily Moisture er lett fuktighetsgivende krem ​​med matteffekt, forsyner huden med stoffer som er nødvendige for trivsel og komfort (proteiner, aminosyrer og mineraler), samtidig som du reduserer porene og matting.

beskyttelse

Solcreme væske med 100% mineralfiltre og universell tone Mineral Radiance UV Defence, SPF 50, egnet for hud med akne og etter invasive prosedyrer, effektivt beskytter mot UVA og UVB stråler, kan brukes hele året. Sammensetningen inkluderer toning mineralpigmenter som gir huden en naturlig nyanse.

Ekstra forsiktighet

Masken, dyp rensing porene og utjevning av tekstur av huden, Clarifying Clay Masque - en kombinasjon av naturlig leire (kaolin plus bentonitt) og planteekstrakter gir en dobbel effekt: rensing og utjevning av huden uten å føle seg tørr og tett.

Årsaker til akne hos voksne

En sykdom i talgkjertlene, preget av blokkering og betennelse i hårsekkene, kalles akne (akne) eller akne. Mangfoldet av årsaker og kliniske manifestasjoner av akne, den hyppige forekomsten i ulike aldre, forårsaket av kosmetiske problemer, gjør denne sykdommen relevant for mange medisinske fagfolk. Hovedelementene for akne er pustulær og papulær akne, komedoner, knuter og cystisk hulrom. Ved en effektiv behandling av akne spiller en individuell og omfattende tilnærming en stor rolle.

En sykdom i talgkjertlene, preget av blokkering og betennelse i hårsekkene, kalles akne (akne) eller akne. Mangfoldet av årsaker og kliniske manifestasjoner av akne, den hyppige forekomsten i ulike aldre, forårsaket av kosmetiske problemer, gjør denne sykdommen relevant for mange medisinske fagfolk.

Konseptet med "akne sykdom" reflekterer årsakssammenheng av hud manifestasjoner på kroppens generelle tilstand. I forekomsten av akne, spilles en viktig rolle av infeksjoner, lidelser i det genetiske, endokrine og immunapparatet, fordøyelsessystemet og nevropsykiatriske lidelser.

Akneutslett forekommer i nesten alle alder: fra nyfødt til alderdom. Tidligere ble akne vurdert som et rent ungdomsproblem, men i de siste tiårene har tilfeller av akne hos pasienter i alderen 25-35 blitt hyppigere. Den vanligste formen for akne er ungdoms akne, observert hos pasienter 12-24 år i nesten 90% av tilfellene. Akneutslett bringer mange følelser om deres utseende til mennesker av alle kjønn og alder.

Tegn, symptomer på akne

Akneavsetningene i akne er representert av lukkede og åpne komedoner, papulær og pustulær akne, nodulære og cystiske formasjoner. Lukkede comedoner er ikke-inflammatoriske knuter med hvit farge som ikke har tilgang til overflaten av huden. Videre akkumulering i porene i sekretjonen av talgkjertelen, epitelceller, pigment, støv fører til dannelsen av åpne komedoner, som har en svart spiss som stikker ut over overflaten av huden. Typisk lokalisering av komedoner er huden på pannen og haken.

Videre overholdelse av den eksisterende blokkering av hårsekkene i den inflammatoriske prosessen fører til utvikling av papulespustulær akne, og i alvorlige former - cystisk hulrom, flegmonøs og nekrotisk akne. Papulær ål (lat. "Papula" - nodule, kvise) - høyde, tett tuberkel over huden størrelsen på en ert av en rødlig blåaktig farge. Flere papiller gir ujevn hudutseende. Papuler kan gjennomgå en omvendt utvikling eller videre overgang til pustler. Pustulær akne (lat. "Pustula" - abscess) - et smertefullt hetteglass med purulent innhold mykere enn papule konsistensen. Små, opptil 5 mm i diameter, pustler helbredet vanligvis uten spor, etter store pustler forblir ofte cicatricial defekter.

Videreutvikling av inflammatoriske elementer av akne kan føre til utseende av noder og cystiske hulrom. Noder er store infiltrater (med en diameter på mer enn 5 mm), plassert i dermis og subkutan fettvev. Med den omvendte utviklingen, knaster nodene seg, sår og helbredes med et arr. Cyster er abdominal formasjoner, fylt med pus, av en lilla-blåaktig farge. Helbredende cyster forekommer også med arrdannelse.

Akne utviklingsmekanisme

Mekanismen for akne skyldes gjensidig handling av 4 faktorer:

 1. Overdreven økning i sekresjon av talgkjertlene. Hypersecretion av sebum fører til en reduksjon i dens bakteriedrepende egenskaper og endringer i konsistens. Hemmeligheten til sebaceous kjertlene blir tett, danner trafikkork i kanalene og blokkerer dem. Det observeres ofte i perioden med rask pubertet hos ungdom og i den siste uken i menstruasjonssyklusen hos kvinner.
 2. Follikulær hyperkeratose. I hjertet av utviklingen av follikulær hyperkeratose er et brudd på den normale prosessen med konstant fornyelse av hårsekkcellene. Fortykkelsen av hårsekkets overflatehårige lag, sammen med sebaceous plugger, skaper et ytterligere hinder for utstrømningen av talgkirtler.
 3. Propionisk aknebakterier (Propionibacterium acnes) reproduksjon. Mikroorganismer som lever i store mengder på friske mennesker, under visse forhold, kan forårsake utvikling av akutte inflammatoriske reaksjoner. Sebaceous-hornproppene av hårsekkene er et gunstig miljø for deres forbedrede reproduksjon og aktivt liv. Den ledende rollen i utseendet av akne tilhører propionisk bakterie akne.
 4. Betennelse. Den aktive reproduksjonen av propioniske aknebakterier fører til vevsrespons og utvikling av betennelser i dem.

Endogene årsaker til akne

Grunnlaget for utseendet på akne er et brudd på funksjonen av talgkjertlene - hypersekretjon av talg. Det skjer under påvirkning av en rekke interne og eksterne årsaker som skaper en fruktbar grunn for utviklingen av akne.

1. Testosteron og akne.

En av de vanligste årsakene til akne i ungdomsår er hormonelle forandringer i kroppen. Den aktive frigjøring av steroidhormoner, spesielt androgener - mannlige kjønnshormoner, og hos jenter og gutter forårsaker økt sekresjon av talgkjertlene. Sebum bytter egenskaper, snu fra væske til tett og viskøs.

Egenskaper av hormonelle og hudreaksjoner kan arves. Derfor er sannsynligheten for ungdomspornografi blant ungdommer hvis foreldre har fått akne, mye høyere enn hos jevnaldrende med ukomplisert arvelighet.

2. Premenstruell akne.

Nivået på steroidhormoner hos kvinner svinger under menstruasjonssyklusen og øker i sin endelige fase. Med denne tilstanden er det forbundet med utseendet av akneutslett omtrent en uke før menstruasjonen i 70% av kvinnene. Selv de som ikke lider av akne, markerer ofte utseendet av enkelt akne på haken på tvinningen av menstruasjonen.

3. "Hormonal" akne.

Utseendet til akne og akne i ungdomsår er fysiologisk bestemt. Men hvis acne vedvarer i voksen alder, så er dette et seriøst signal å tenke på helsen din. Vanligvis viser tilstedeværelsen av slik akne brudd på produksjonen av kjønnshormoner.

Hos kvinner kan den såkalte hormonelle akne skyldes polycystiske eggstokkene, graviditeten eller abort, det vil si forhold som er forbundet med drastiske endringer i hormonnivå.

Endokrine sykdommer i binyrene eller hypofysen påvirker også starten på akne. Således er tilstanden av hyperandrogenisme (et overskudd av mannlige kjønnshormoner - androgener) ofte ledsaget av utseendet av akne. Derfor, for voksne som lider av akne, er det obligatorisk ikke bare å besøke en kosmetolog eller en dermatolog, men også en rekke laboratorietester, konsultasjoner med en endokrinolog og en gynekolog (for kvinner).

4. Hyperkeratose. Tykkelse av det overfladiske hornete laget av huden - hyperkeratose - kan utvikles under påvirkning av en rekke faktorer: hormonelle nivåer, vitamin A-mangel, effekter på huden av skadelige kjemikalier (for eksempel smøreoljer) eller mekaniske faktorer (friksjon, trykk). Sammen med den forandrede sebumen, fortykkes kåtevekter porene, som er et gunstig miljø for utviklingen av den mikrobielle prosessen.

5. Sykdommer i mage-tarmkanalen. Mange forskere mener at utseendet på akne er direkte avhengig av diettens natur og tilstanden til pasientens gastrointestinale kanal. Faktisk fører forekomsten i diett av karbohydratmatvarer og mangelen på essensielle aminosyrer og fordelaktige fett til hyperfunksjon av talgkjertlene. I noen tilfeller gir næringskorrigering deg muligheten til å normalisere sekret av sebum og bli kvitt akne.

Ifølge medisinsk statistikk har over 50% av befolkningen akne mot bakgrunnen av eksisterende gastrit og dysbiose, og ytterligere 30% mot bakgrunnen av tarmens patologiske tilstand. Lokalisering av lesjoner avhenger av nederlaget til en bestemt del av fordøyelseskanalen. Utslett i nesen, kinnene, munnens hjørner kan indikere endringer i bukspyttkjertelen, i den tidlige regionen - galleblæren, over overleppen - den tykke og på pannen - tynntarmen. Derfor spiller tilstanden i fordøyelseskanalen en viktig rolle i å opprettholde en sunn hud. Normal intestinal mikroflora, som gir en persons immunitet med 70%, forhindrer dannelsen av ny akne og sikrer helbredelsen av eksisterende.

6. Individuell hudmikroflora. I hud og munn av sebaceous kjertler hos en sunn person, er det propionbakteriene akne og granulosum, epidermale stafylokokker, flått, sopp, etc. Under normale forhold gir de ikke noen problemer, men en ubalanse i kroppen (hyperandrogeni, akne) forårsaker at de er aktive reproduksjon og betennelse i huden.

7. Stress. Stress i seg selv forårsaker ikke dannelsen av akne, men dets effekt på kroppens hormonelle og immunstatus kan forverre manifestasjonen av akne, forårsaker ny akne og svekker beskyttelsesmekanismer.

8. Overtredelse av immunsystemet. Forsvinnelsen av immunitet kan skyldes en rekke årsaker: stress, sykdommer i fordøyelsessystemet, etc., men det har alltid effekten av å redusere kroppens motstand mot ulike bivirkninger. På bakgrunn av en reduksjon i beskyttelsesmekanismer i huden, kan selv vanligvis "nøytrale" mikroorganismer forårsake betydelig skade.

Eksogene årsaker til akne

 1. Kosmetikk (comedogenic kosmetikk som årsakene til akne). Den såkalte komedogene kosmetikken, dvs. tilstopping av porene og fremme utseendet til akne: kremer, pulver, lotioner, rødme, etc., kan også tjene som en "provokatør" for akne. Komedogene stoffer inkluderer oljer (mais, kokosnøtt, mineral, fersken, mandel, soyabønne), lanolin, petrolatum, oljesyre, svovel, squalen, sorbitanoleat, natriumlaurylsulfat, myristyllaktat osv. Forkjøl acne med kosmetikk, forverrer enda mer akne. Derfor, når du kjøper pleieprodukter og dekorative kosmetikk, bør du velge produkter med innskriften: "non comedogenic".
 2. Varme og fuktig klima. Forbedre løpet av akne eller fordi dens utseende kan høy luftfuktighet og varmt klima. Utslettene er oftere lokalisert på bryst, nakke, rygg - de områdene som er mest irritert av svette.
 3. Sol og ultrafiolett. Ultrafiolett i moderate doser tørker og desinfiserer akne, og en solbrun utvann hudfargen, og dermed maskerer akne. Imidlertid har et overskudd av ultrafiolett en helt motsatt effekt. Økt sekresjon av talg og ytterligere tørking av stratum corneum fører til en forverring av akne og en økning i antall akne. Denne mekanismen fungerer også når soling på den åpne stranden og i solariumet.
 4. Profesjonell kontakt med giftige stoffer. Den profesjonelle aktiviteten til mange mennesker er knyttet til direkte kontakt med husholdnings- og industrikjemikalier (for eksempel petroleumsprodukter, smøreoljer, klor, etc.), som forårsaker utseendet av akne gjennom utvikling av hyperkeratose i hud og hårsekk.
 5. Klemme akne. Forsøk på å presse akne og dermed bli kvitt dem selv kan føre til det nøyaktige motsatte resultatet. Når du klemmer på akne, trenger infeksjonen inn i de dypere lagene i huden, tilbakestiller ikke-inflammatoriske elementer, noe som fører til infeksjon og suppurasjon. Det er spesielt farlig å klemme akne i ansiktet på nasolabialtrekanten, fordi det er stor risiko for infeksjon som bæres av blodstrømmen til meningene. Ansiktsrengjøring med skrubbe under betennelsessår på huden bør utelukkes. Effektiv og sikker behandling av akne kan kun utføres av en spesialist dermatokosmetolog.
 6. Konstant friksjon og mekanisk trykk på huden (ved bruk av hatter, tette krager og andre klær) forårsaker akne i disse områdene.
 7. Medisinsk akne. I behandlingen av mange sykdommer i de indre organer brukes i dag steroidhormoner, som forårsaker utseendet av medisinsk akne. Denne form for akne er preget av den plutselige starten av akne, som sammenfaller i tide med starten på å ta kortikosteroider. Utseendet til akne er også observert hos kvinner som slutter å ta p-piller.
 8. Overdreven renslighet. Overdreven renslighet, paradoksalt, kan også forårsake akne. Hyppig vask tørker ansiktets hud, senker dets beskyttende egenskaper og forverrer manifestasjonene av akne. Samtidig bør vasking av hånden være vanlig for å utelukke spredning av infeksjon fra kilden til betennelse over hele overflaten av huden.

Stadier av akne

I hjertet av utviklingen av akne er brudd i sebaceous kjertlene, som fører til dannelsen av sebaceous horn plugger i kanalene sine. På overflaten av trafikkorker (comedones) begynner patogene bakterier å multiplisere aktivt, forårsaker irritasjon og purulent betennelse i det omkringliggende vevet. Akneutslett er hovedsakelig lokalisert i haken, nesen, pannen, ryggen og brystet, den største akkumuleringen av talgkirtler. Elementer av akne kan være ikke-inflammatoriske (comedones) eller inflammatoriske (papiller, pustler).

Avhengig av alvorlighetsgrad av akne, er det 4 stadier av prosessen.

 • Fase 1 Mild form for akne. Den er preget av tilstedeværelsen på huden av lukkede og åpne komedoner uten tegn på betennelse, enkle papiller. Akne behandling på dette stadiet er ikke vanskelig.
 • Fase 2 Moderat akne. Elementer av akne på huden er representert av et stort antall lukkede og åpne komedoner, akne (10-20 papiller) med tegn på betennelse. Prognosen for kur på dette stadiet er lang (6-8 uker), men gunstig.
 • Fase 3 Alvorlig form for akne. Det er de samme tegnene som i andre trinn, men antall betennelseselementer på huden øker til 20-40 stykker. Krever utnevnelse av spesialisert terapi.
 • Fase 4. Ekstremt alvorlig form for akne. Den er preget av et stort antall papules, pustler, noder (mer enn 40 elementer). Krever alvorlig spesialisert behandling.

Akne behandling

Hovedoppgaver

 • Forebygging av nye komedoner. Inkluderer riktig omsorg for problemhud og tiltak for total forbedring av kroppen.
 • Fjerning av eksisterende komedoner. Det utføres ved hjelp av komedolytiske preparater og comedo ekstrakter hjemme eller i skjønnhetssalonger.
 • Reduserer sebum sekresjon. Å oppnå en konkret klinisk effekt er mulig med en reduksjon i sekresjon på 30 prosent eller mer. Brukte stoffer av gruppen retinoider, hormoner - østrogen, antiandrogener.
 • Fjerning av den inflammatoriske prosessen og hindring av spredning. Oppnådd ved bruk av antibakterielle stoffer eksternt og internt.
 • Redusert kosmetisk arrdannelse. Det er produsert ved metoden for dermabrasjon, laserterapi, kryoterapi.

Kompleks terapi

 • Passerer et kurs av prosedyrer i skjønnhetssalongen, pluss aktiv hjemmebehandling med anbefalte medisiner.
 • Kombinert ekstern terapi med systemiske effekter (har effekt på hele kroppen).
 • Bruk av legemidler som påvirker hele kjeden av mekanismen for utvikling av akne (hypersekretjon av talg, økt keratinisering av hårsekkene, mikrobiell reproduksjon, betennelse).
 • Tilstedeværelsen av kroniske prosesser i kroppen (gynekologiske, endokrine, gastrointestinale sykdommer, fokus av kronisk infeksjon) kan forstyrre den pågående behandlingen av akne og redusere effektiviteten. Derfor, i parallell med behandling av akne bør være behandling av comorbiditeter.

I behandling av akne brukes for tiden et stort antall narkotika av ekstern handling.

Narkotika ekstern handling i behandlingen av akne

Benzoylperoksid har en sterk keratolytisk og bleking effekt, som den har blitt brukt i dermatologi for behandling av ichthyosis og hudpigmentering i over 20 år. Evnen til å "oppløse" keratinøse vev og en utprøvd antibakteriell effekt tillater bruk av benzoylperoksid og for behandling av mild til moderat akne. Kombinasjonen av benzoylperoksid med antibiotika, azolforbindelser, svovelpreparater som en del av kombinerte preparater øker effektiviteten av bruken sin signifikant.

Azelainsyre har en utprøvd anticomedogen, antibakteriell og antiinflammatorisk effekt, men påvirker ikke produksjonen av talg.

Tretinoin er en syntetisk retinoid, en analog av vitamin A. Den brukes til behandling av akne eksternt med ineffektiviteten eller individuell intoleranse av benzoylperoksid. Eliminerer eksisterende komedoner, og forhindrer fremveksten av nye ved å normalisere prosessen med keratinisering av epitelet og redusere sekresjonen av talg.

Benzoylperoksid, azelainsyre og tretinoin er førstelinje medisiner for behandling av akne. De er effektive med langvarig bruk (fra 3 måneder eller mer). Noen ganger forårsaker bruken av huden irritasjon, som vanligvis elimineres ved å redusere hyppigheten av påføring på huden eller redusere konsentrasjonen. Ved behandling av akne med disse legemidlene er samtidig bruk av to eller flere midler, samt temperaturendringer og aktiv isolasjon uakseptabel.

Antibiotika ekstern bruk. Ekstern bruk av antibiotika ved behandling av akne blir brukt i tilfeller hvor det ikke er noen effekt fra behandlingen med førstelinjemedisiner eller kombinasjonsterapi ved behandling av kompliserte sykdomsformer. Ulempene med å behandle akne med antibiotika inkluderer utvikling av effekten av avhengighet og ufølsomhet av propioniske bakterier.

Erytromycin regnes som et av de mest effektive antibiotika for akne. Den høye antibakterielle og antiinflammatoriske aktiviteten til erytromycin er enda mer uttalt i kombinasjon med sink. Sink reduserer i sin tur sekretjonen til talgkjertlene og løsner porene, noe som gjør det mulig for den lokale virkningen av erytromycin.

Clindamycin forårsaker ikke habituering av kutan mikroflora og er svært aktiv mot propionibakterier og stafylokokker.

Systemiske antibiotika brukes oralt i kombinasjon med lokal terapi med moderat grad av akne. Av tetracyklin-antibiotika brukes minocyklin eller doxycyklin hyppigere på grunn av deres høye antimikrobielle aktivitet, hurtig absorpsjon og intensiv akkumulering i talgkjertlene. Clindamycin, erytromycin og sulfa medisiner er mindre vanlig brukt i behandling av akne.

Behandling av akne med systemiske antibiotika innebærer deres langsiktige (minst en måned) inntak. I denne perioden kan tarm- og vaginal dysbiose, vedvarende avhengighet av hudens mikroflora utvikles. Andre komplikasjoner ved å ta antibiotika er ulcerative lesjoner i spiserøret, magesår, mykning av nagelplater (onykolyse), utseende av hyperpigmentering på hud og negler, etc.

Bør ta hensyn til samspillet mellom antibiotika og andre legemidler, for ikke å overlappe effekten. I tilfelle av inexpressivitet eller langvarig fravær av effekten av antibiotikabehandling, bør spørsmålet om endring av legemidlet eller foreskrevet retinoider vurderes.

Antiandrogener. Ved behandling av akne hos kvinner er det mulig å kombinere ekstern behandling og ta hormonelle prevensjonsmidler som inneholder antiandrogener eller en østrogenprofil. Alvorlige former for akne krever kombinert (ekstern og generell) behandling.

Mangelen på klinisk effekt fra behandlingen i mer enn 3 måneder er en indikasjon på administrasjon av isotretinoin, en syntetisk analog av vitamin A. Fordelen med dette legemidlet er effekten på alle mekanismer av akne (økt sebumsekresjon, follikulær hyperkeratose, reproduksjon av mikroorganismer, betennelse). Behandlingsforløpet med isotretinoin varierer fra 4 måneder til ett år.

Maskinvarebehandlinger for akne er valgfrie og gjelder bare for comedo-scenen. Disse inkluderer massasje og ansiktsrensing, overfladisk kryoterapi, laserterapi, darsonvalisering etc.

Kirurgiske manipulasjoner er ikke mye brukt i behandling av akne, fordi det fører til dannelsen av grove arr. Ved behandling av abscessformer av akne, er det mulig å chill den purulente foci med kortikosteroider.

Fra opplevelsen av kompleks behandling av akne

Som praksis viser, gir det beste resultatet en omfattende tilnærming til behandling av akne. Siden det tidligere ble notert at problemet med akne skal løses i samarbeid med leger av mange spesialiteter, trengte de observerte pasientene med akne en grundig undersøkelse av en hudlege, gastroenterolog, endokrinolog og gynekolog. Valget av metoder og varighet av behandlingen ble bestemt av graden av alvorlighetsgrad og alvorlighetsgraden av akne, med hensyn til individuelle egenskaper.

I gjennomsnitt var behandlingen av akne 7-8 måneder. I første fase inkluderte den ekstern behandling med azelainsyre og gel med metronidazol, samt å ta doxycyklin. I tillegg ble kryomassasje og darsonvalisering foreskrevet. En måned senere ble kurset utført kjemisk peeling med fruktsyrer i gradvis økende doser. Parallelt ble korrigeringen av de åpenbare bruddene i de endokrine, seksuelle og fordøyelsessystemene utført. En måned senere viste en foreløpig evaluering av effekten av aknebehandling en stabil tendens til forbedring: forsinkelsen av pustulære lesjoner ble observert i 89%, en reduksjon av antall komoner hos 71,2% av pasientene, redusert prosessen med sebumsekresjon. Deretter ble det observert en stabil remisjon.

Akne Behandling Forutsigelse

Når vi regner med langsiktige resultater av akne, bør følgende punkter vurderes:

 • Akne er en kronisk, ugjennomtrengelig sykdom, fordi en arvelig predisponering eller provokerende faktorer kan føre til en ny forverring, selv om sykdommen ikke har blitt gjenopptatt innen noen år. Men å vite årsakene til å provosere en ny bølge av akne, kan du tydelig kontrollere og raskt fjerne akneforstyrrelser, forhindre utvikling av brutal arrdannelse i huden (akne) og dannelsen av vedvarende kosmetiske defekter.
 • Hvis sykdommen allerede har skjedd, er endringene i huden irreversible, og det vil ikke være mulig å oppnå sin tidligere ideelle tilstand.
 • Et komplett aknebehandlingskurs er en lang prosess som tar fra 4 måneder eller mer.
 • Aknebehandling kan oppstå ved forverring av prosessen, spesielt i de første månedene, når utviklingsmekanismer av sykdommen blir undertrykt.
 • Det er nødvendig å gjennomføre en fullstendig behandling av aknebehandling, uten avbrudd, selv om det har vært en merkbar forbedring. Ujevn akne kan til enhver tid erklære seg en ny forverring.

Til tross for at voksen akne er sykdommen som vil følge deg hele livet, ikke fortvil. Det moderne valg av metoder og forberedelser av ekstern og systemisk bruk kan betydelig lette akne, utføre rettidig forebygging av eksacerbasjoner, unngå alvorlige komplikasjoner og ødeleggende forandringer i huden. I dag utføres aknebehandling i alle stadier av sykdommen, slik at du får gode kosmetiske resultater og langsiktig remisjon.

Flere Artikler Om Typer Acne