Det maksimale programmet for eiere av forstørrede porene er å gjøre dem usynlige en gang for alle. Og så er det spørsmål: Hvordan velge egnet kosmetikk til dette formålet, og eksisterer det i prinsippet? La oss prøve å finne ut det akkurat nå.

 • Hvorfor porene forstørres
 • Brede porer hudpleie stadier
 • Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer
 • Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer
 • forebygging

Hvorfor porene forstørres

Så hva kan være årsaken til økt porestørrelse?

Hudtype

Olje og kombinasjonshud karakteriseres vanligvis av mer uttalt porene, dette skyldes behovet for å bringe flere produkter av kjertlene til overflaten.

arvelighet

Det er bevist at porestørrelse er genetisk innarbeidet, og genetikk, som det er kjent, er en sta ting. Så hvis arvelighet er å klandre, gjør deg klar for omhyggelig hudpleie. Hvis huden er problematisk eller utsatt for fett, må du opptre i to trinn:

bli kvitt overflødig sebum som konsentrerer seg i porene;

eksfolierer døde celler i "risikosonen".

Vanligvis er brede porer blant eiere av fet hud. © IMG

hormoner

En annen grunn til forstørrede porer er hormonell ubalanse. Marina Kamanina, en Garnier-ekspert, sier: "Sunn hudutstråling betyr at kjønnshormoner fungerer normalt. Men en unaturlig fettglans kan tyde på at sebaceous kjertlene er følsomme overfor det mannlige hormonet testosteron, noe som stimulerer produksjonen av talg. "

Brede porer hudpleie stadier

Hvis du vil redusere porestørrelsen og opprettholde denne effekten, må du regelmessig bruke spesiell kosmetikk. Men for hva porene vil definitivt være takknemlige for deg, så er dette for delikat peeling og god rensing.

rensing

Om morgenen bruker du en rensegel merket "for å begrense porene". Slike midler inneholder vanligvis ingredienser som eliminerer døde celler og komponenter med kjente antiinflammatoriske egenskaper for forebygging av lesjoner. Scrubs, peeling og rensende masker misbruker ikke.

Det er umulig å redusere størrelsen på porene for alltid, men det er ganske mulig å rette det på en stund. © IMG

fukting

Selv om du har fet hud, ikke ignorere fuktighetskrem. Det gjenoppretter lipidbarrieren og beskytter huden om dagen.

For dehydrert hud, lager opp med glykolsyre og hyaluronsyreprodukter. Denne kombinasjonen vil gi både peeling og hydrering.

Eiere av problem hud bør være oppmerksom på midler for å bekjempe akne. Men først diskutere behandlingsprogrammet med en hudlege.

Uansett hudtype i løpet av dagen, sørg for å bruke mattservietter for å fjerne urenheter og overflødig fett fra overflaten av epidermis. Spesielle sprayer kan også komme til nytte for å begrense porene (for eksempel Serozinc fra La Roche-Posay) som kan påføres direkte på arbeidsplassen.

Pleie krem

Når du velger en krem, les dens sammensetning. For eksempel bidrar koffeinformler til sammentrekning av porene.

På tidspunktet for smale porene vil det hjelpe kosmetiske prosedyrer. © IMG

Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer

Ikke press innholdet av porene på egen hånd - du strekker og traumatiserer huden bare. Kontakt din skjønnhetspleie.

Mest sannsynlig vil den første prosedyren, som kosmetologen anbefaler, være en klassisk mekanisk rengjøring. Det begynner med rensing og peeling med bruk av kosmetikk, etterfulgt av damping, og først etter at skjønnhetspleieren begynner å rense porene ved hjelp av spesialverktøy.

Eksponering for laserstråling er ikke bare effektiv med brede porer. Slik polering som helhet bidrar til å jevne ut hudavlastningen, for å kvitte seg med post-akne arr. Det er bedre å utføre slike prosedyrer i høst-vinterperioden.

Flytende nitrogenkryomassasje

"Kald massasje" gjøres ved hjelp av en enhet som under høyt trykk leverer flytende nitrogen til huden. Som et resultat forbedrer blodstrømmen og aktiverer metabolske prosesser i huden. Sammen med utvidede porer, er indikasjoner for kryomassasje akne, betennelse og tap av hudtone.

Denne fysioterapeutiske metoden virker på porene med høyfrekvente elektriske strømpulser. Prosedyren normaliserer blodsirkulasjonen, akselererer prosessen med celleregenerasjon, og stimulerer også produksjonen av sin egen hyaluronsyre.

Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer

Nedenfor er en liste over produkter som vil hjelpe porene å opprettholde renhet, samt redusere diameteren for en stund.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet

Hudfunksjoner som termoregulering og utskillelse utføres gjennom huden porene som åpner tubulatene i svette og talgkirtler. Gjennom dem er utgivelsen av svette og fett, fuktighetsgivende og mykner huden, beskyttelse mot uttørking og eksterne negative faktorer. Som et resultat av overdreven produksjon av sekresjon av talgkjertlene, ekspanderer porene. Det forekommer hovedsakelig i pannen, nesen og haken, mindre ofte i kinnområdet.

Forstørrede porer på ansiktet er ikke bare en kosmetisk defekt. De akkumulerer gradvis keratinisert epitel, skitt, fett, som tetter hårsekkens munn og forårsaker dannelse av komedoner og hudormer. Dermed skapes gunstige betingelser for bakteriens vitale aktivitet, noe som fører til dannelse av tette inflammatoriske infiltrater, pustler, abscesser, kokinger og andre inflammatoriske prosesser.

Årsaker til forstørrede porene

De oppstår under puberteten og forblir ofte for livet. Med alderen blir munnen av ekskretjonskanaler blitt bredere og mer synlige. Å vite årsakene til dannelsen i mange tilfeller bidrar til å forstå hvordan man kan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet.

Mange faktorer bidrar til utvidelsen av porene:

 1. Type hud - oftere hos personer med fett eller kombinert type.
 2. Arvelig predisposisjon
 3. Ubalanse av hormoner under pubertet, overgangsalder, eller som følge av dysfunksjon av endokrine kjertler - skjoldbruskkjertel, kjønnskirtler, hypotalamus.
 4. Feil diett, inkludert mat med høy karbohydrater, animalsk fett, krydder.
 5. Metabolske sykdommer.
 6. Sykdommer eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet.
 7. Forstyrrelser i nervesystemet og immunsystemet.
 8. Feil livsstil, røyking, drikking av alkohol.
 9. Overdreven eksponering for sollys, ultrafiolette stråler i en solseng, dehydrering av huden. Alt dette bidrar til akselerasjonen av epitel dør av, dysfunksjon av talgkjertlene, forringer kollagenproduksjonen av fibroblaster, som i mange henseender påvirker tilstanden til åpningene av utstrømningskanaler.
 10. Feil omsorg for ansiktets hud, overdreven bruk av kosmetikk eller bruk av kosmetiske produkter av lav kvalitet, spesielt fundament og pulver, tilstopping av porene.

Hvordan ser problemet ut?

Behandlingsmetoder

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet, er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere de bidragende faktorene - begrense inntaket av matvarer høyt i karbohydrater og animalsk fett, krydder og krydder. Det er nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikker, justere riktig arbeidsform og hvile, normalisere funksjonen i fordøyelseskanalen, begrense eksponeringen for direkte sollys, velg riktig kosmetikk av høy kvalitet, etc.

Rensing og peeling med forstørrede porer

Riktig ansiktspleie innebærer vasking med kaldt vann, og nekter å bruke såpe som bryter mot syrebasen i huden. I stedet bør du bruke spesialverktøy som er designet for å rense ansiktet.

Disse inkluderer skins, lotions, scrubs. Sistnevnte inneholder små granulater som hjelper til med å fjerne cellene i det hørrede epitelet, rens porene av forurensning, forbedrer blodsirkulasjonen. Skrubbingen skal imidlertid ikke brukes mer enn 1-2 ganger i uken, da dette vil skade huden og øke sekretjonen til talgkjertlene. I tillegg er det nødvendig å velge en skrubb, som er designet spesielt for hud med utvidede porer.

Rensing kan utføres ved å bruke sur peeling. For disse formål er det verktøy som inneholder fruktsyrer (salicylsyre og glykolsyre) som forsiktig påvirker de øvre hudlagene. Effektiv er peeling ved hjelp av stoffer som inkluderer glykolsyre og enzymer, eller enzymer (trypsin, bromelain, papains). Med en mer uttalt porøsitet kan det være nødvendig å rense med retinolisk eller trikloreddiksyre, som renser porene godt og til og med ut huden.

Les om regler for hjemme peeling ved å klikke på linken.

Nødvendig fuktighetsgivende

I tillegg til rensing anbefales det å bruke produkter som hjelper til med å fukte huden og smale porene. Gels, lotions, kosmetiske serums og en melk, masker fra kosmetisk leire, bekymrer seg for dem. Bruken av tonikum som inneholder vitaminer "A" og "E", aminosyrer og antioksidanter, et ekstrakt av tang, Dødehavet mineraler, komponenter fra ekstrakter av medisinske planter og frukt er nyttig. Sammensetningen av noen tonics inkluderer glykolsyre og salisylsyre, glykasil, sink, kobber.

Mange av dem kan tilberedes hjemme fra decoctions og tinkturer av knopper av furu og bjørk, calendula, persimmon, sitron, appelsin, aloe, krydder, hagtorn, rosmarin, mandel, lindblomster med tilsetning av honning, etc. fuktighetsgivende og nærende beskyttelsesdagkrem.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet utføres også ved slike kosmetiske metoder som:

 • plasma løfting (innføring av ditt eget plasma) i kombinasjon med vanlig peeling;
 • injeksjon mesoterapi, essensen av dette ligger i bruk av mesoterapeutiske cocktailer basert på hyaluronsyre, fosfatidylcholin, vitamin- og aminosyrekomplekser, homøopatiske komponenter, samt deres kombinasjoner;
 • ikke-invasiv mesoterapi, som kan utføres uavhengig av bruk av hjemmeapparater for iontoforese, fonophorese, Darsonval strøm, mikrostrøm og ultralyd terapi;
 • Kryoterapi i form av kryomassasjeprosedyr med flytende nitrogen. Denne teknikken bidrar til å redusere sekretet av talgkjertlene, forbedre blodsirkulasjonen og øke stoffskiftet.
 • disincrustation, som er en dyp pore rensing ved hjelp av elektroforese og alkali-holdige produkter; Denne teknikken fremmer saponifisering av fett og det er lett å fjerne fra hudoverflaten.

Mer aggressive teknikker brukes til alvorlig ansikts porøsitet, spesielt hvis det finnes andre kosmetiske feil - fine rynker, arr, uregelmessigheter, pigment flekker. Disse metodene inkluderer:

 1. Microdermabrasion, eller mikrogrinding ved hjelp av en spesiell børste, mikrokrystaller, diamantdyser.
 2. Dot (fraksjonal) laser termolyse, som et resultat av hvilket et overflatehudlag er fjernet og fornyet ved hjelp av en laserstråle med samme bølgelengde, og strålene i et annet spektrum, som virker på et dypere lag, bidrar til reduksjon av kollagenfibre. Dermed oppstår hudstramming og reduksjon av porediameter. Prosedyren har også antibakterielle og antiinflammatoriske effekter og regnes som den mest effektive.
 3. Ikke dårlig viste seg å være laser peeling, som anbefales til lokal bruk hos pasienter i ung alder i fravær av hudutslett.

Ikke bruk bare en kosmetikk for kosmetikk for å skjule defekten, da de bidrar til forverring av huden. Forstørrede porer krever langvarig og vedvarende påføring av ikke en enkelt metode, men en kompleks effekt, inkludert eliminering av predisponerende faktorer, bruk av kosmetiske preparater og hjemmekovert og infusjoner, elektriske apparater til hjemmebruk og teknikker for maskinvareeksponering i skjønnhetssalonger.

Artikkelen er ikke veiledende i valg av behandlingsmetoder, men inneholder bare innledende opplysninger om mulighetene for å eliminere mangelen på forstørrede porer. Råd fra en erfaren kosmetolog kan hjelpe til med målrettet behandling.

Salon og hjemmemetoder for fjerning av forstørrede porer i ansiktet

Porene er de små åpningene til sebaceous og svettekjertlene på overflaten av huden. Takket være dem utføres termoregulering. Gjennom dem fjernes fett og svette, er epidermis fuktet og mykgjort, beskyttelse fra ulike farlige eksterne faktorer og tørking er gitt. Problemet med dem oppstår vanligvis hos eiere av fet eller kombinasjonshud. Sebaceous kjertlene produserer et overskudd av sekresjon, noe som bidrar til utvidelse av porene og blir farlig for helsen. De akkumulerer i seg selv keratinert epitel, smuss, fett. Det er en blokkering av hårsekkene, akne og komedoner dannes. Bakterier aktiveres, provokerer utseendet av pustler, infiltrer, koiler, abscesser og andre betennelser. Som regel er forstørrede porer på ansiktet mest merkbare på nesen, pannen, haken (samme T-sonen), mindre ofte på kinnene.

Årsaker til forstørrede porene

Med fet hud blir for mye sebaceøse sekreter akkumulert i porene, da kjertlene ikke fungerer ordentlig - i en økt modus. Forestill deg hva som vil skje hvis den elastiske beholderen er hamret med noe til grensen - det vil strekke seg. Det samme skjer med porene. Dette begynner vanligvis under pubertet, og over tid blir problemet bare verre. Dybere årsaker til forstørrede porer i ansiktet er forankret i hormonelle lidelser, indre sykdommer og individuelle karakteristika for hver enkelt person:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonelle lidelser som oppstår i den kvinnelige kroppen under graviditet, laktasjon, tar hormonelle prevensjonsmidler, overgangsalder, overgangsalder;
 • puberteten (13-17 år);
 • ugunstige miljøfaktorer;
 • ubalansert kosthold, hvis det er for mange karbohydrater, krydder, animalsk fett i kosten;
 • dårlige vaner;
 • feil, utilstrekkelig hudpleie: dårlig rensing av rensing, bruk av feil (ikke egnet eller billig) kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • svekket metabolisme;
 • fordøyelsesproblemer;
 • funksjonsfeil i nervesystemet
 • svak immunitet
 • overskudd av ultrafiolett stråling (permanent soling).

Prøv å forstå hvorfor porene på ansiktet er forstørret i ditt tilfelle. Dette vil bidra til å ta en rekke svært nyttige tiltak, som sammen med de viktigste metodene for behandling vil bli kvitt ulykken. For eksempel, hvis hormoner skyldes, er det fornuftig å søke hjelp fra en endokrinolog. Det er mulig å rydde opp kosmetikkposen og normalisere dietten på egen hånd. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet er bedre å stole på de relevante spesialistene Så eliminere grunnårsaken - og gå direkte til behandlingen. Hvis du vil oppnå maksimal effekt, start umiddelbart med effektive tiltak - salongprosedyrer.

Visste du at... i dermatologi kalles porene hudlungene?

Hvorfor forblir posten akne i ansiktet og hva kan gjøres?

Liker ikke et mørkt ansikt? Du kan hvite solbrunet hjemme...

Salon prosedyrer

Hvis du registrerer deg for salongprosedyrer for forstørrede porer i ansiktet, vil du motta en spesialistkonsultasjon og et kurs av økter som vil forbedre tilstanden til huden din betydelig. Siden skjønnhet og ungdom er i trend i dag, og maskinvarekosmetologi fortsetter å utvikle seg i sprang, tilbyr den moderne skjønnhetsindustrien kvinner en rekke teknikker og teknikker som ikke bare smale, men også grundig rengjør de forstørrede, gapende porene.

 1. Darsonvalisering - effekten på huden av ultralyd, noe som perfekt forårsaker porene å smale til normal størrelse.
 2. Disincrustation - rensing av forstørrede porer ved elektroforese i kombinasjon med alkaliske midler.
 3. Injiserende mesoterapi - innføring av cocktailer av hyaluronsyre, vitaminer, homøopatiske ingredienser, fosfatidylkolin, aminosyrer.
 4. Kryoterapi - behandling av forstørrede porene med kulde, noe som får dem til å smale.
 5. Laseren er en av de mest populære og effektive måtene å fjerne forstørrede porer på ansiktet (spesielt fotorejuvenasjon). Det virker stikkert og karakteriseres av minimal traumer.

I kosmetikkkontoret etter undersøkelsen vil spesialisten fortelle deg hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet bare i ditt tilfelle. Han vil stole på hudtype, individuelle egenskaper, helsetilstand og årsaken til denne plaget. Ja, du må betale et ganske stort beløp for et fullstendig kurs av flere prosedyrer. Imidlertid vil resultatene uten tvil takke deg: Ikke bare porestørrelsen vil senke, men også antallet rynker vil redusere, og hudflekten vil bli bedre og huden blir elastisk og elastisk. Og hvis parallelt for å sørge for riktig omsorg for epidermis, vil det ikke være noen spor av ulykken.

Nyttig råd. Det er nødvendig å gå til salongen for en prosedyre for å begrense de forstørrede porene på ansiktet om vinteren eller tidlig på våren. Ellers vil ultrafiolett negere deres terapeutiske og kosmetiske effekter.

Utvidet pore hudpleie

Umiddelbart er det verdt å gjøre en reservasjon som bryr seg om en person med forstørrede porer, er en svært tøff jobb og krever betydelig styrke og tålmodighet. På den ene side er disse nødvendige tiltak, uten hvilke gjenopprettingsprosessen kan forsinkes på ubestemt tid. På den annen side, uten samme salongprosedyrer og kosmetikk, kan resultatet bli for svakt. Det er mulig å oppnå en liten innsnevring og rensing, men bare et kompleks av utrettelige og daglige handlinger kan kvitte seg med problemet. Så hva skal jeg gjøre med forstørrede porer i ansiktet: Råd fra dermatologer og kosmetologer.

 1. Å utføre hjemme-kryoterapi: Start hver morgen ved å gni ansiktet med isbiter, hvor biter av frukt, urter og blad av urter kan fryses.
 2. To ganger i uken, damp ut huden over et dampbad med medisinske urter og ordne en total rengjøring med scrubs. Hjem peeling virker underverk med fet og problem hud.
 3. Etter det - lage hjemmelagde masker med kosmetisk leire, egghvite, frukt eller bær som smalere forstørrede porene.

Slik håndterer du forstørrede porer på ansiktskonsulente kosmetologer som vet mye om det. Så hvilken handlingsplan bør du allerede forestille deg: identifisere og eliminere grunnårsaken - konsultere en spesialist - et kurs på salongprosedyrer - regelmessig og passende omsorg. I mellomtiden vil vi håndtere utvalg av kosmetikk for denne typen hud.

Merk. Noen eiere av forstørrede porer på ansiktet arrangerer nesten hver dag for dem for total rengjøring. Men altfor ofte virker de i en helt motsatt retning - bidrar til enda større forurensning og ekspansjon. Så det må være et godt medium i alt.

Brand fond

Et tørkemiddel for forstørrede porer på ansiktet kan kjøpes på apotek (god butikk) eller tilberedt hjemme. Hvis du vil ha en umiddelbar effekt og ingen ekstra tid, vil en liten vurdering av merkede produkter hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

 1. Pore ​​Control Powder Serum - serum for innsnevring av forstørrede porer. The Skin House. Sør-Korea. $ 33.
 2. Stramming Plus Toner er en pore ansikts toner. The Skin House. Sør-Korea. $ 24,9.
 3. Eggpore Silke Glatt Balm - Primer for å smale forstørrede porer. Tony Moly. Sør-Korea. $ 21.
 4. Pore ​​Stramming Lotion - hudporer med forstørrede porer. Mizon. Sør-Korea. $ 20,7.
 5. Ingen Sebum Mineral Pact er et spesielt pulver for forstørrede porer på ansiktet med mineraler for å eliminere talg. Innisfree. Sør-Korea. $ 12,4.
 6. Normaderm Nuit Detox - nattkrem for ansiktet med utvidede porer. Vichy. France. $ 9,4.
 7. Den luksus av ernæring - olje i ansiktet med utvidede porer. L'Oreal Paris. France. $ 8.4.
 8. Perfekt Pore BB - BB Cream for maskering av forstørrede porer. Saem Saemmul. Sør-Korea. $ 7,8.
 9. Propellen er en matting krem ​​primer for maskering forstørrede porer på ansiktet. Russland. $ 1,8.
 10. Badyaga-forte - salve fra forstørrede porer på ansiktet. Russland. $ 1.2.

Nå vet du hvordan du skal begrense de forstørrede porene i ansiktet med merkede kosmetikk. Eiere av fet hud bør ha en spesiell kosmetikkpose, noe som er veldig viktig for å danne seg riktig. Denne lille toppen vil tillate deg å gjøre alt med sinnet og ikke forveksle med kjøpet. Hvis du foretrekker naturlige produkter, er det best å lage mat med egne hender hjemme.

Dette er interessant. De fleste kosmetikkene i ansiktet med forstørrede porer er produsert i Korea. Dette skyldes geografiske og nasjonale egenskaper: i 90% av koreanske kvinner - fet hud.

Hjem rettsmidler for å begrense porene i ansiktet

Leter du etter de mest effektive måtene å kvitte seg med utvidede porer på ansiktet ditt hjemme? Selvtillagde masker - dette er det som lar deg eliminere denne kosmetiske feilen.

Den beste masken for forstørrede porer i ansiktet hjemme, som du bare kan forberede, er med hvit kosmetisk leire. Bland 15 gram kaolin, 10 ml glyserin, 2 dråper fennikeleter. Fortynn alt dette med 30 ml ikke-karbonert mineralvann. Beat til kremaktig.

Bland 1 dråpe mynte og sitronestere, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer, og la i en time.

En god ansiktsmaske fra forstørrede porene av limeblomst, hvorav 15 gram i en ristet tilstand fylles med 100 ml varmt vann, oppvarmes over en langsom brann i 15 minutter.

 • Oransje maske

Grind appelsinmasse og bruk appelsinskall på problemområdet i ansiktet.

Bland 30 gram jordbærpuré med egghvite. Tilsett 10 g / ml stivelse og vegetabilsk olje.

Bland 15 gram havregryn og knust tørr sitronskall, legg til hvite egg, 10 ml sitronsaft.

Problemhud med forstørrede porer krever spesiell forsiktighet, det kan ikke behandles for lett, og forventer at denne kosmetiske feilen vil passere seg selv. Dette er fulle av dannelsen av forskjellige betennelser som kan utløse renere prosesser. Resultatet - utseende skadet av arr og arr, interne komplekser, forsinket og langvarig behandling, komplikasjoner. Du trenger ikke å tillate alt dette: Hvis du blir gissel av denne kosmetiske feilen, ta den på alvor. Videre er det ikke for alltid: etter 30 år blir 90% av kvinnene fet hud normal og problemet med forstørrede porer går bort av seg selv. Men du bør ta vare på det med all ansvar.

Hvordan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet

Det er fire typer hud: tørr, kombinasjon, normal og fet. Eierne av fet hud er litt heldige - de trenger ikke å bekymre seg for ytterligere fuktighet i ansiktet. Denne typen er mindre utsatt for aldring, rynker vises mye senere enn blant eiere av tørr eller normal hud. Om vinteren beskytter sebum ansiktet mot uønskede effekter av lave temperaturer, kald vind.

Imidlertid fremkaller overdreven sekresjon av fett spredning av bakterier. Konsekvensen av dette er svarte flekker, akne, betennelse. For fet hud preget av forstørrede porer og uttalt glans. Hvordan kan du eliminere de negative egenskapene til fet hud og smale porer i ansiktet? La oss svare på disse spørsmålene i detalj.

Først av alt bør du håndtere årsaken til dette problemet. Overdreven mengde sebum utvider porene, smuss og støv kommer inn i dem. Over tid forurenser forurensningen, sorte prikker danner på huden, kalt komedoner. Dette miljøet er gunstig for reproduksjon av bakterier som forårsaker akne. For å forhindre utseendet på sorte prikker, er det nødvendig så snart som mulig å begynne å utføre et sett med kosmetiske prosedyrer for å begrense porene og redusere sebaceous utskillelser.

Det er veldig viktig å utføre prosedyrene ikke bare regelmessig, men også moderat. Det er ikke nødvendig å hele tiden rense huden med aggressiv kosmetikk, for å overdrive den med alkoholholdige lotioner. Slike handlinger vil medføre dårligere konsekvenser over tid.

Årsaker til forstørrede porer i ansiktet

- Arvelig predisposisjon Alle kosmetiske prosedyrer kan bare begrense slike porene i kort tid, og riktig daglig behandling vil bidra til ikke å forverre situasjonen.

- Hormonale lidelser. For det første bør årsaken elimineres, og konsultasjon av endokrinologen er nødvendig.

- Seksuell identitet. Hos menn er porene på ansiktet bredere enn hos kvinner.

- Pubertal alder, fet problem hud.

- Virkningen av uønskede miljøfaktorer, feil kosthold og dårlige vaner.

- Feil hudpleie og bruk av lav kvalitet eller ikke egnet for hud sminke.

Behandling av forstørrede porer i ansiktet

For å lykkes med å håndtere utvidede porer, må du følge følgende regler:

1. Du må prøve å spise riktig, begrense forbruket av søte og fede matvarer, næringsmiddel.

2. Det vil være nyttig å holde seg til daglig behandling, gå til sengs samtidig, unngå stress og overarbeid.

3. Besøk regelmessig kosmetologen, gjør en dyp rensing av ansiktet med profesjonelle metoder.

4. Utfør regelmessig kosmetiske prosedyrer for å begrense porene hjemme.

Sunn livsstil og ernæring

Mange vet om fordelene med riktig ernæring for helse, men svært få mennesker holder seg til et slikt regime. Behandling av problemhud bør begynne med en gjennomgang av dietten. Det er nødvendig å eliminere eller i det minste begrense forbruket av fete, stekte matvarer, søtsaker, næringsmidler, matvarer som inneholder store mengder tilsetningsstoffer.

Preferanse i mat bør gis til frokostblandinger, grønnsaker, meieriprodukter, magert kjøtt, frukt. Spis regelmessig, ikke overspising og ikke tillater faste. Mange jenter hud blir fet når de spiser mye søt (kaker, kaker).

Forbedre generelle helse og bli kvitt hudproblemer kan, hvis du ikke tillater stress og overarbeid. Det er nødvendig å hvile mer, å gå inn for sport, å gå i frisk luft, for å lede en aktiv livsstil. Styrker nervesystemet kan, har mestret noen åndelige praksis, for eksempel yoga, meditasjon. Det er nyttig å gjøre pusteøvelser og lett gymnastikk.

Profesjonell kosmetologi prosedyrer for å begrense porene

Hjem hudpleie for effektivere tiltak bør suppleres med regelmessige besøk til skjønnhetsekspert. Bare en profesjonell kan gjøre et dypt ansikt som renser riktig, det bør inkludere manuell ansiktsrensing og ultralydsskalering. Deretter må skjønnhetssektoren pålegge porosuzhivayuschuyu maske og krem.

I tillegg er det fysioterapiprosedyrer som bidrar til å forbedre tilstanden og utseendet til fet hud, gjenopprette normal syrebasebalanse. Disse inkluderer: kryoterapi, elektroforese, darsonvalisering, galvanisering, ultralydsbehandling og noen andre kosmetologiske tiltak.

Darsonvaliseringsprosedyre tørker huden og smalker forstørrede porer. På grunn av sin helbredende effekt, bidrar det til å behandle akne. Det utføres på en tørr maske. Metoden er basert på effekten av høyfrekvent vekselstrøm. Ved langvarig bruk kan det forårsake forbrenning i huden.

Bruken av galvanisering forbedrer renseprosessen på grunn av lokal stimulering av blodsirkulasjon. Metoden er basert på virkningen av likestrøm. Det kan ikke brukes hvis huden har sår og skade.

Det påskynder helingsprosessen, dreper bakterier og strammer porene ved mikrobølge terapi. Den er basert på virkningen av et elektromagnetisk felt.

Kryoterapi tørker og helbreder huden. Prosedyren innebærer behandling av hudområder med flytende nitrogen. Den har en behagelig kjøling og beroligende hudeffekt.

Kjemisk peeling - fornyer huden, strammer porene og fjerner oljeaktig glans. Utført i kosmetologikontoret, en kvalifisert kosmetolog.

Microdermabrasion (mekanisk peeling) - strammer porene, renser og glatter huden, fjerner fine rynker.

Smale porer hjemme

Du kan bli kvitt utvidede porer hjemme, uten hjelp av eksperter. Den største effekten kan oppnås hvis du gjennomfører kosmetiske prosedyrer regelmessig. Uten grunnleggende daglig pleie vil innsnevring av porene ikke fungere selv i de dyreste skjønnhetssalongene.

For å kvitte seg med forstørrede porer i ansiktet, må du rengjøre ansiktet to ganger om dagen med en spesiell gel for vasking, helst med fruktsyrer. Etter det skal huden behandles med tonic for fet hud. Sammensetninger basert på salicylsyre, agurk eller sitronsaft har en utmerket effekt av å redusere porene. Du kan kjøpe dette kosmetikk i en hvilken som helst butikk eller apotek, helst etter rådgivning med en skjønnhetspleie.

Fet hud trenger ikke ekstra intens fuktighet, men ernæring er også nødvendig. Dagkremet bør derfor ha en lett tekstur, en matt effekt og være passende for kvinnens alder. Nattkrem skal være næringsrik, men designet spesielt for fet hud. Bør være mer forsiktig når det gjelder valg av tonale midler og BB-kremer, da dette kosmetikket kløver de forstørrede porene og provoserer dannelsen av enda flere huddefekter. Maskeringsmiddelet må være ikke-gummiaktig og fri for silikoner. Om nødvendig kan du bruke lokale korrigerende midler.

Kursene bør bruke serum med en porosuzhivayuschim effekt en gang daglig i 1-2 uker.

En eller to ganger i uken er det nødvendig å bruke husholdnings kjemikalier peeling eller skrubber og masker for å begrense porene. Skrubbe er bedre å bruke med syntetiske ingredienser, de skader ikke huden. Skrubbeelementer av naturlig opprinnelse er knuste fruktben. De kan skade huden, provosere betennelse. Masker du kan kjøpe ferdige eller lage dem selv.

Fordelen med selvfremstillede kosmetikk er garantert produkt friskhet og naturlig sammensetning. Konsistensen av hele blandingen skal være tykk nok slik at den ikke sprer seg i ansiktet og ikke tørker. Sammensetningen bør fremstilles i glass eller keramisk tallerken. Masker brukes til rent ansikt, la i 15-20 minutter. Deretter vaskes de av med varmt vann og en piggerkrem påføres. Bruk av masker gjør at du raskt kan kvitte seg med forstørrede porer og forhindre utseendet av utslett. De er mest effektive etter dyp rensing av huden med skrubb, syre eller enzymer.

Oppskrifter masker for å begrense porene hjemme

Leirebaserte poremasker

1. Masker på grunnlag av kosmetisk leire

For forberedelse bruk blå, hvit, svart, grønn leire. Du kan kjøpe den på apoteket. Dette verktøyet renser, strammer huden, strammer porene. Masker påføres i et tett lag på renset hud. Det er noen enkle oppskrifter:

- Leir skal helles med varmt vann, blandes grundig til en tykk konsistens, jevnt spredt over ansiktet og la det stå i 15-20 minutter til det er helt tørt. Skyll deretter av den.

- bland leire likt med vann og solsikkeolje, legg til litt honning. Du kan berike sammensetningen med noen få dråper av en hvilken som helst naturlig essensiell olje.

- kombinere leire med aloe juice, grønn te og vann. Denne sammensetningen rydder rent porene, trekker ut smuss fra dem. Det reduserer også fettutslipp, fjerner glans, oppfrisker huden, reduserer betennelse og rødhet.

2. Porosuzhivayuschie masker på grunnlag av havremel

Disse rettsmidler bidrar til å kurere akne og utslett, eliminere rødhet og blemmer av problematisk hud og smale porer. Masker basert på havregryn er veldig myke og opptrer ikke aggressivt på huden, så du kan bruke dem uten skade 2 ganger i uken. Å gjøre en slik kosmetikk er enkelt:

- Bland 1 ss pre-steamed flak med samme mengde rømme. Legg til en liten mengde sitronsaft. Denne sammensetningen renser ansiktet godt, strammer porene.

- Kombiner de bankede egghvittene med to teskjeer havregryn. Legg til agurk-pickle. Større effekt kan oppnås ved å tilsette en skje av brus eller en aspirintablett til blandingen.

3. Masker for å begrense porene på grunnlag av egg

Dette er et svært effektivt verktøy tilgjengelig for alle kvinner. Grunnlaget for slike midler - hvite hvitt pisket opp til en tett masse, derfor kalles slike masker også skumrende. Disse forbindelsene bør ikke brukes for ofte, optimal bruk av dem 2-3 ganger i måneden. Det er mange muligheter for å lage en skummaske:

- Bland de piskede hvittene med bakken på plantainet. Den resulterende grønne massen smaler porene godt.

- I hvit hvit, legg til sitronsaft. Også i masken kan du inkludere en liten mengde alun, du kan kjøpe disse salter på apoteket. Dette verktøyet fungerer bra selv på veldig fet hud.

- havremel og pisket proteinblanding for å oppnå en tykk gruel.

- Kombiner et slått egg med aloe juice og en liten mengde dampet havremel. Denne masken vil bidra til å fjerne overflødig sebum, krympe porene og fjerne urenheter.

- bland frisk frukt eller bær juice med protein. Det er best å bruke naturlig juice av currants, sitron, viburnum, kirsebær. Frukt- og bærsyre renser rent porene av urenheter, og protein smaler dem, og forhindrer forekomsten av akne.

- Kombiner egghvide, pisket med tilsetning av et klype salt og finmalt rå potet.

4. Tomatbaserte masker

Tomater er veldig gode for helse, de er rike på vitaminer og næringsstoffer. Masker fra tomater bidrar til å normalisere fet hud, fjerne rødhet, betennelse. Også dette verktøyet stimulerer helingsprosessen av små sår. Påfør masker fra tomat i 15-20 minutter, rengjør med varmt vann. Bruk de fordelaktige egenskapene til tomater som følger:

- kutt rene tomater i sirkler, spred over ansiktet, unntatt området rundt øynene. Toppmaske kan dekkes med gasbind. Et slikt verktøy er det enkleste og samtidig veldig effektivt.

- Skal tomater, hogg med en rive eller passere en sikt. Inkluder i sammensetningen av en liten stivelse eller finhakket potet, litt olivenolje. Rør ingrediensene til en homogen tykk vell.

5. Honning masker for å begrense porene

Vel hjelp til å begrense porer og redusere oiliness av hudmaskene basert på naturlig honning. Du kan forberede dem på følgende måter:

- kombinere to dessertskjeer med gjær med flytende honning, legg til grønn te, aloe juice eller et vanlig ansikt tonic.

- 4 ss honning fortynnet i samme mengde rømme eller yoghurt. For å øke effekten er det nyttig å legge til litt sitronsyre.

- slip 1 spiseskje mandler i en kaffekvern, legg til varm urteavkok, som inkluderer 2 ss lindblomster, furuskudd, elderbær og kamilleblomster. Deretter legger du til 1 teskje honning og mel. Påfør masken i ansiktet ditt og la det stå i 30 minutter.

For å forbedre tilstanden og utseendet til fet hud, smale porer, bli kvitt akne og redusere glans, må du regelmessig overvåke tilstanden til ansiktets hud. Det er nødvendig å kombinere profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling. Det er viktig å følge et sunt kosthold, opprettholde en aktiv livsstil. Alle disse anbefalingene vil bidra til å kvitte seg med forstørrede porer og redusere fet hud.

Årsaker til forstørrede porer i ansiktet og metoder for å håndtere dem

Mange kvinner, uansett alder, står overfor et så ubehagelig fenomen som forstørrede porer i ansiktet. Dette er ikke bare en kosmetisk defekt. Ofte er årsakene til forstørrede porene forbundet med sykdommer i indre organer.

Generell informasjon

Slike viktige funksjoner i huden som utskillelse og termoregulering kan bare utføres ved hjelp av porer. Det er de som åpner kanalene til sebaceous og svettekjertlene. Svette og sebum, som står ut gjennom porene på ansiktet, beskytter integumentet mot å tørke ut. Porene er nesten alltid forstørret i nesen, haken og pannen. Kinnene lider av denne mangelen mye sjeldnere.

Hvorfor er det et problem

Besvare spørsmålet hvorfor en slik feil oppstår, er ganske enkel. Årsakene til hvilke utvidede porer vises på ansiktet er ganske varierte, men godt studert. Store porer på ansiktet dannes mot bakgrunnen av slike prosesser:

 • hormonell svikt;
 • UV-eksponering;
 • feil strømforsyning;
 • dehydrering;
 • alkoholmisbruk.

I tillegg kan årsakene til denne feilen være forbundet med feil hudpleie. Feil ved valg av ansiktspleieprodukter kan spille en negativ rolle. Årsakene til utvidelsen av porene er ofte forbundet med bruk av dekorative kosmetikk av dårlig kvalitet.

De forstørrede porene ser ikke bare repulsiv, men hjelper også bakterier som har kommet inn i kroppen for å lykkes med å formere seg. Denne tilstanden av huden fører til dannelsen av akne eller hudormer. Antallet deres øker over tid, noe som resulterer i utseendet til en person etterlater mye å være ønsket. Derfor er det klart at kampen med utvidede porer må starte så snart som mulig.

Porene i ungdomsårene er sterkt forstørrede. Ofte er denne tilstanden ledsaget av inflammatoriske prosesser. Mange unge pubertypenner ser gynekologiske problemer ut, og forårsaker betennelse for å bli akutt.

De viktigste metodene for kamp

Dessverre er det ingen måte å kvitte seg med veldig store porer på ansiktets hud en gang for alle. Men noen metoder bidrar til å gjøre dem mindre. De viktigste metodene for å håndtere utvidede porer inkluderer følgende:

 • ansiktsrensing;
 • peeling;
 • masker;
 • anti-aldring produkter;
 • Microdermabrasion.

Ansiktsrensing

Det er nødvendig å begynne kampen mot forstørrede porer ved å rense ansiktets hud. For å gjøre dette, er det nødvendig å påføre en liten mengde rengjøringsmiddel og skum forsiktig. Deretter skal du vaske med varmt rennende vann. Det er veldig viktig at rengjøringsmiddelet er egnet for huden. Ellers vil problemet bare bli verre.

Hvis spørsmålet er svært akutt, anbefales det å ty til dypere rensing. For å gjøre dette, tørk ansiktet med en bomullspinne dyppet i et rensemiddel. Deretter skal du dampe ansiktet ditt, bruke en skrubb, og vask deretter ansiktet ditt. Ved slutten av prosedyren er det nødvendig å påføre en beroligende eller fuktighetsgivende krem ​​på ansiktet. Det er nødvendig å utføre manipulasjonen to ganger eller tre ganger i uken.

Facial peeling

Hvis en person er bekymret for forstørrede porer i ansiktet, så er en god måte å kvitte seg med denne feilen peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av forskjellige lotioner og skrubber som inneholder små granulater som bidrar til å eliminere døde celler. Peeling er nyttig for å hjelpe til med å rense porene og forbedre blodsirkulasjonen. Men å gjøre denne prosedyren for ofte bør ikke være. Ellers er det risiko for økt sekresjon av talgkjertlene.

For peeling kan du bruke et verktøy som inneholder glykolsyre og salicylsyre.

Disse syrer har en mild effekt på huden. Hvis porøsiteten uttrykkes for sterkt, anbefales det å ta trikloreddiksyre eller retinolsyre for peeling. Verktøyet, som inneholder slike komponenter, bidrar til å rengjøre porene og avlaste huden.

Bruk masker

Et "porøst" ansikt trenger regelmessig bruk av spesielle masker. Deres effektivitet avhenger av komplekset av grunnleggende ingredienser. Beauticians anbefaler å velge masker som fremmer disse prosessene:

 • regulering av sebaceous kjertler på fet hud;
 • fuktighetsgivende huden;
 • rensing og innsnevring av porene;
 • eliminere glans på fet hud;
 • eliminering av svarte flekker;
 • behandling av inflammatoriske prosesser og stoppe deres tilbakefall;
 • forbedrer tonen og hudtonen i ansiktet.

Klargjøring av huden

Hvis det er veldig store porer, er det nødvendig å dampe huden. En slik manipulasjon bidrar til å myke svarte flekker og fettete overbelastninger. I tillegg hjelper damping maskemateriale til å trenge inn i dypere inn i huden.

Eliminer store porer ved å bruke en maske for fet hud. I dette tilfellet bør hovedbestanddelen være et protein med en beroligende effekt. Det er best å bruke egg av hjemmekyllinger, som har alle sporelementene som trengs av huden.

Det er også nødvendig å teste sammensetningen. Ellers er det fare for en allergisk reaksjon. Vask ansiktet med kun oppvarmet vann. Når huden er tørr, bør du bruke en beroligende krem.

Fire beste masker

Forstørrede porer på ansiktet er veldig "redd" av masker med slike ingredienser:

For å forberede den første masken må du blande 1 ts. saftplanter med pisket protein. Du må bruke masken raskt. La på i ti eller femten minutter, skyll deretter med rennende vann like raskt.

For å få en maske med eggeplomme må du blande 2 eggeplommer med 3 ss. l. fersk honning. Den resulterende massen må være infundert i 6 timer. Masken påføres med lette bevegelser. Etter det må du stå i tjue minutter, så vask det av. Gjør denne masken helst minst to eller tre ganger i uken.

For å få en stivelsesmask anbefales det å blande 2 ts. hovedbestanddel med 1/2 hakkede grønne eple. Påfør deretter ansiktet, og etter femten eller tjue minutter, skyll. Hvis du gjør denne masken minst to ganger i uken, kan du bli kvitt ikke bare svarte flekker, men også pigmentering.

For å lage en pæremaske må du slå hovedbestanddelen til en puree og bland med 1 ts. potetstivelse. Påfør deretter blandingen på ansiktet, vent femten minutter og skyll med varmt vann.

Bli kvitt enorme porer

Hvis ansiktet har svært store porer, anbefales det å male 5 gram mandelmuttere og tilsett en liten mengde kokt vann. Den resulterende pastaen må påføres huden og vente en halv time. Deretter skal pastaen vaskes av med kaldt vann og tørke ansiktet med en bomullspinne dyppet i en blanding av vann og eple cider eddik. Det anbefales at du gjør denne prosedyren hver dag.

Et annet godt middel er leire blandet med sitronsaft. For matlaging må du ta juice av halv sitron, bland den med blå leire, 10 ml aloe juice og bryg grønn te. Påfør masken til ansiktet og vent en halv time. Etter det kan du vaske av blandingen og bruke en beroligende krem.

Endelig

Isbiter har ikke mindre bemerkelsesverdig effekt. De må tørke ansiktet. Denne prosedyren er ønskelig å gjøre hver dag. Porer smalere raskere hvis du legger 2-3 dråper sitronsaft til vann forberedt på is. I tillegg kan du tørke ansiktet ditt med is, laget av grønn te eller dill avkok.

Forstørrede porer kan elimineres raskere hvis personen som lider av dem, forstår klart hvorfor de har økt. Noen ganger er det nyttig å besøke en lege.

Forstørrede porer på ansiktet: hvordan bli kvitt hjemme eller ved hjelp av behandling og plast. + Foto før og etter

Forstørrede porer i ansiktet er ikke nok til å behage noen, så kvinner bruker ofte midler for å skjule dem.

Vakker, sunn hud. Er det ikke det en kvinne drømmer om, peering inn i speilet hver dag?

Imidlertid er det ulike måter å bidra til å begrense porene, vi snakker om dette i denne artikkelen.

Som regel er dette problemet relevant for eiere av oljeaktig og kombinasjonshud.

Hvorfor oppstår problemet med brede porer?

Dermatologi Opinion

Porene utvides fra overflødig fettsekresjon, støv og smuss kommer lett inn i dem, bakterier multipliserer, noe som resulterer i svarte flekker og kviser.

For å endre den nåværende situasjonen, er det nødvendig å ta visse tiltak som vil bidra til å begrense porer og redusere salivasjon. Men først, la oss se på årsakene til at porene i ansiktet blir forstørrede.

Ifølge dermatologer er porene "lungene" i huden. Dette forklares av at huden er ansvarlig for respirasjon, termoregulering, beskyttelse mot ultrafiolett stråling, og er involvert i metabolismen av vann-salt.

Derfor, ved den minste skade og funksjonsfeil i arbeidet gjennom huden infeksjon kan penetrere, er det estetiske problemer.

Advarsel! Hvis du ikke tar noen tiltak forstørrede porer fører til at huden blir humpete, vil være porten for penetrasjon av frie radikaler, toksiner og andre skadelige stoffer.

Hva forårsaker økt sekresjon av talg og forstørrede porer?

 1. Arvelig faktor spiller en stor rolle. Daglig omsorg og skjønnhetsbehandlinger gjør imidlertid ikke situasjonen verre.
 2. Ofte oppdager kvinner endringer i huden under hormonell svikt. Dette skjer under graviditet, overgangsalder, overgangsalder eller pubertet hos jenter og gutter. I tillegg kan endokrine sykdommer forårsake funksjonsfeil, og i så fall må du besøke den aktuelle spesialisten.
 3. Ernæring og diett spiller også en viktig rolle: Spicy, fettstoffer, sukkerholdige matvarer, røyking og alkohol bør helst elimineres eller reduseres betydelig i kostholdet ditt.
 4. Metabolske sykdommer.
 5. Dårlig og upassende hudpleieprodukter.
 6. Dårlig kvalitet dekorative produkter som fundament, pulver dekker porene, noe som gjør dem i en forbedret modus. Spesielt skadelig er bruken av vanntette produkter.
 7. Forurensing av tyktarmen fører til at huden blir tvunget til å fjerne skadelige stoffer sterkt gjennom huden.
 8. Ultrafiolett stråling og dehydrering.

Det er viktig! Fullstendig eller delvis eliminering av de ovennevnte grunnene vil allerede i stor grad bidra til å løse problemet!

Hva vil bidra til å begrense porene?

Livsstil og ernæring

 1. En stor rolle vil bli spilt av endringer i livsstil, ernæring, Å spise store mengder ferske grønnsaker og frukt gjenoppretter elastisitet, styrker veggene i blodårene, forbedrer mobil immunitet. I stedet for kaffe, drikk juice, smoothies, urtete. Det er viktig å drikke rent filtrert vann for å forynge, fukte, fjerne giftstoffer.
 2. Unngå stekt mat fra kostholdet, hurtigmat, hermetikk, søt brus, iskrem, godteri, sjokolade.
 3. Få nok hvile om natten, ikke kjære på datamaskinen, unngå stress, gjør fysiske øvelser.

Kosmetiske prosedyrer

I dag løser kosmetikk mange problemer knyttet til utseende. En kosmetolog kan anbefale ulike behandlinger som kan forbedre hudtilstanden. Tenk på noen av dem.

peeling

Dette er en rensing av epitelet, takket være overflaten på overflaten. På grunn av fjerning av det kornede cellelaget stimuleres prosessen med hudregenerering, noe som øker dens elastisitet.

Det er forskjellige peeling for eksempel:

 • - surt når trikloreddiksyre brukes. Dette er den enkleste peeling, som er egnet selv for sensitiv hud;
 • - glykolisk peeling (ved bruk av glykolsyre);
 • - enzym peeling (sammensetningen inkluderer bromelin trypsin enzymer papain);
 • - Mikrodermabrasjon (mikrosfæring) - En effektiv prosedyre ved bruk av enheten med en penseldyse og diamantdyser. Dette er en mild måte, rødhet forsvinner etter noen timer. Effekten varer fra åtte måneder til et år.

cryomassage

En populær prosedyre der flytende nitrogen påføres langs massasjelinjer. Bruk vanligvis 12-15 ganger hver tredje dag.

Fitoomolozhenie

En type laserkorrigering, som produserer kollagen og elastin. Etter den første økten er effekten synlig. Det tar 3-7 ganger, en pause på to uker.

Løse problemet hjemme

For å begrense porene, er det viktig å utføre daglig pleie på riktig måte.

 • - rensing ved hjelp av kontrastvask, når varmt og kaldt vann alternerer;
 • - Massasje med en isterning som kan fremstilles av urte avkok av grønn te;
 • - Ytterligere rensing med skrubbe, gommage, som fjerner døde hudceller, forbedrer blodsirkulasjonen. Bruk en eller to ganger i uken;
 • - Bruk av essensielle oljer som legges til kremet.

En god innsnevringseffekt er gitt av hjemmelagde masker, som inkluderer hudfastgjørende ingredienser.

På grunnlag av leire finnes det flere oppskrifter for masker. Leir er blå hvit svart grønn solgt på apotek. Bruk leiremasker til et tett lag av rent hud.

Her er noen av dem:

 • - Kosmetisk leire fortynnes med vann til konsistensen av vann, E-vitamin er tilsatt. Påfør huden, la den tørke, skyll med varmt vann.
 • - Tilsett vann og samme del av vegetabilsk olje, litt honning, et par dråper essensiell olje til leiren.
 • - Vi kombinerer leire, grønn te, aloe juice, vann.

Masker blir ikke ofte laget på grunn av egghvite, to eller tre ganger i måneden. Protein har tidligere bedre slått i et kjølig skum.

 • - Kombiner proteinet med knuste bladene i plantainet.
 • - Legg til sitronsaft, litt alun til proteinet (solgt på apotek).
 • - Bland en egghvite med en skje stivelse, tilsett to dråper tea tree olje og bruk på ren hud. Hold i 15 minutter, skyll.

Bruk havremel

 • - En spiseskje havregryn, to skjeer melk, bland litt honning, søk om ti minutter. Masken fungerer som en peeling, så når du vasker er det nødvendig å massere huden godt.
 • - I en skje med dampet havregryn legg til en skje full av rømme, litt sitronsaft.
 • - Berry, frukt, grønnsaksmasker i form av juice eller potetmos blir påført i 7 minutter, vasket av, deretter påføres krem.

Advarsel! Hvis du opplever brennende ubehag, bør du straks vaske av masken med vann. Hvis det er allergi mot noe produkt, bør du ikke bruke det når du lager masken.

Hjemmelagde masker gjøres vanligvis en eller to ganger i uken.

Som du kan se er det mange måter å løse problemet med forstørrede porene. Ved å kombinere daglig pleie med skjønnhetsbehandlinger og hjemmemedisiner, kan du oppnå et godt resultat. Ikke glem også at livsstil og ernæring spiller en viktig rolle.

Flere Artikler Om Typer Acne