Rosacea er en kronisk og ikke fullt studert dermatologisk sykdom, som vanligvis rammer personer med blek hud, blå øyne og vanligvis begynner i middelalderen. Holdere av mørkere hudfarger kan også lider av rosacea, men tegnene til sykdommen i dette tilfellet vil ikke være så fengende. Uorden er alltid ledsaget av rødhet, ofte med små papules (eller støt), som kan forvandle seg til akne. Det er ofte forvekslet med akne.

Imidlertid har akne ingenting å gjøre med denne sykdommen, men i noen tilfeller kan det være lignende symptomer i form av rødhet og hudskade. Hovedstemmen for rosacea hud er fraværet av svart eller hvitt ål. Pasienter føler seg ubehag fra sykdommens visuelle manifestasjoner. Berørt, som regel, er den sentrale delen av ansiktet. Til tross for at sykdommen er kronisk, er det noen ganger perioder med midlertidig demping av symptomer, i andre tilfeller kan det oppstå en forverring av tilstanden.

Hva er det

Rosacea er en kronisk hudpatologi av en ikke-smittsom natur, som hovedsakelig påvirker voksne pasienter. Den inflammatoriske prosessen fortsetter med en gradvis økning i symptomer, hyppig rødme av huden, telangiektasier (vedvarende utvidelse av små blodkar), vedvarende erytem, ​​dannelse av papler, pustler og i sjeldne tilfeller - noder.

årsaker til

I dag er årsakene til rosacea ikke fullt ut forstått, men det finnes flere teorier som sier at arvelige faktorer, forstyrrelser i tilstrekkelig funksjon av immunforsvaret, endokrine og gastrointestinale sykdommer spiller en viktig rolle i utviklingen av denne sykdommen.

 1. Psykologisk teori om utvikling av sykdommen. For en ganske lang periode ble det antatt at en av de grunnleggende årsakene til utviklingen av rosacea i ansiktet er forskjellige psykiske lidelser, men dette faktum er ikke bekreftet av mange studier. Den eneste forbindelsen mellom rosacea og psykisk lidelse er utviklingen av alvorlige mentale tilstander mot bakgrunnen av alvorlige former for rosacea. Dette er vanligvis manifestert av emosjonell ustabilitet, deprimert stemning og depresjon.
 2. Arvelig teori om utvikling. De fleste forskere benekter kategorisk den genetiske faktoren i utviklingen av rosacea. Til tross for dette har relevante studier utført i USA vist at i mer enn 40% av pasienter med rosacea, oppdages sykdommen hos nærmeste slektninger. I tillegg i tilsvarende honning. Litteraturen har gjentatte ganger beskrevet familiens tilfeller av nederlaget av denne sykdommen.
 3. Teori om ticks rolle i utviklingen av sykdommen. Noen forskere tilskriver utseendet av rosacea på effekten av kvaler fra slekten Demodex. Denne teorien er bekreftet ved gjenkjenning av flått i de studerte materialene hentet fra problemområder i huden. På grunn av det faktum at langt fra alle pasienter blir larver av disse flåttene oppdaget, har denne teorien ennå ikke fått endelig bekreftelse. Hvis flått oppdages i rosacea, etableres en diagnose av rosacea-lignende demodikose.
 4. Rollen av sykdommer i fordøyelsessystemet. Dette, så vel som den arvelige teorien, har også mange motstandere, men takket være mange studier og observasjoner utført, viste 35% av rosacea-pasientene symptomer på tyntarmsykdommer, og nesten 90% av pasientene hadde tegn på gastritt.
 5. Teori om påvirkning av eksterne faktorer. I de senere år har teorien om at bruk av alkoholholdige drikker, kaffe og krydder, på grunn av den negative effekten på mageslimhinnen, føre til at refleksutvidelsen av blodkar i ansiktet har vært vedvarende overdrevet. Studier har imidlertid vist at utvidelsen av ansiktsbeinene ikke utvikler seg etter at de har brukt ovennevnte produkter, men som følge av inntak i kroppen, mer presist i magen, oppvarmet med mer enn 60 ° C væske. Til tross for dette anbefales pasienter med rosacea å utelukke sitrusfrukter, krydret mat, ånder og kaffe fra kostholdet.
 6. Smittsom teori. På grunn av det faktum at med rosacea på ansiktets hud opptrer en pustulær utslett, er en viss rolle i utviklingen av denne sykdommen tilordnet den smittsomme faktoren, eller mer presist, til bakterier. Infeksiøs teori bekrefter også det faktum at i tilfelle av antibiotika er det en signifikant reduksjon i manifestasjonene av rosacea. Til tross for dette klarte ikke innholdet i purulent utslett å gjenkjenne bakterier eller virus som kan forårsake utviklingen av denne sykdommen.

Vanligvis observeres denne sykdommen hos kvinnene, mens hos menn forekommer det raskere med den overvekende utviklingen av alvorlige komplikasjoner. Vanligvis er rosa akne funnet hos personer med rettferdig hudalder fra 39 til 55 år (eldre, så vel som barn, rosacea er ekstremt sjelden).

symptomer

Symptomene på rosacea (se bildet) er ganske typiske, det er nesten umulig å forvirre dem med tegn på andre sykdommer.

Så, de viktigste symptomene på rosacea på ansiktet er:

 1. Rosa utslag som vises på bakgrunn av rødhet. Først er disse papler (rosa humper), som deretter omdannes til akne med purulent innhold (pustler, hudormer). Dette stadiet kalles papulopustulært.
 2. Steady rødhet i ansiktets senter (i T-sonen). Det vil si, rødhet fanger nesen, kinnene, haken og nesen. Noen ganger kan rødhet være mer omfattende, spennende brystet og ryggen til pasienten. Disse symptomene er karakteristiske for det erytematøse stadium.
 3. En rødfarget vaskulær veggen (telangiectasia) på ansiktets hud i hele det berørte området, forekomsten av røde og blåaktige knuter er typisk for sykdommens erytematøs-papulære stadium.
 4. Rødhet i øynene, tåre eller føle seg tørr. Også pasienten kan føle smerte i øynene, som om en fremmedlegeme hadde falt inn i dem. Etter å ha studert symptomene på rosacea, har forskerne i denne sykdommen skapt flere forskjellige, ganske komplekse klassifikasjoner av stadier og former. Ovennevnte stadier vedrører en av de vanligste klassifiseringene av sykdommen.
 5. Tykk, sprø hud i ansiktet på steder av rødhet. Rød og tett hud på nesen. På grunn av hypertrofi av talgkjertler og bindevev, kan nesen øke betydelig i størrelse, knuter vises på den, skilt av spor. Dette er det vanskeligste, nodale stadiet av rosacea, som også kalles rhinoform. Oftest diagnostisert hos menn 50-60 år.

Klinisk skille flere former for rosacea:

 1. Erythematosus-teleangiektaticheskaya. Erytem er vedvarende (varer i flere dager). Flere telangiektasier vises på kinnets hud.
 2. Phymatous (eller papular-nodular). Dette skjemaet er preget av utseende av noder og plaketter. Det er en økning i størrelsen på utslett med deres påfølgende fusjon. Fibrose og hyperplasi i sebaceous kjertlene fører til økning i hudområder ("Fima").
 3. Papler, pustuløs. På bakgrunn av erytem, ​​forekommer grupper av små papiller med tynne skalaer på overflaten. De befinner seg først på huden på nesen og nasolabial-foldene, og spredes deretter til pannen på pannen og haken. Over tid forvandler en del av papulene til pustler fylt med sterilt innhold. Ofte utvikler hudinfiltrering og hevelse.
 4. Eye. Inkluderer blepharitt, konjunktivinfeksjoner, konjunktivitt, keratitt, iritt, chalazion og andre. Fotofobi, sløret syn, kløe, tåre, øynene, følelse av fremmedlegemer og andre kan forstyrre pasienten. Detaljert avklaring av øyesymptomer og pasientbevissthet om denne form for rosacea, hjelper med å konsultere en øyelege i tide.

Rosacea er vanligst sett hos kvinner over 30 år, med unntak av phymatous form, som er vanlig hos menn. Oftere er hvite skinnede representanter for det kaukasiske rase påvirket. Mennesker med mørkere hud kan kanskje ikke gjenkjenne rosacea.

Hvordan ser rosacea ut: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos voksne.

diagnostikk

Denne hudsykdommen diagnostiseres ved å undersøke pasientens hud. For å undersøke de berørte områdene i detalj, kan du bruke et videodermatoskop.

Hvis det er mistanke om infeksjon med en subkutan mite, demodeks, foreta en analyse av hudskraping. I nærvær av purulente lesjoner, foreskriver legen bakposev acne innhold. Det kan også anbefales å passere en urin og blodprøve, for å foreta en ultralydsundersøkelse av de indre organer.

komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av rosacea:

 • abscess dannelse;
 • utvikling av sekundær infeksjon;
 • pineal nese (rhinophyma) eller fortykning av huden på andre områder av ansiktet;
 • skader og betennelse i hornhinnen, redusert synsstyrke;
 • psykiske problemer, nervesykdommer (depresjon, søvnløshet, irritabilitet, tretthet).

Hvordan behandle rosacea?

Først og fremst bør legens innsats rettes mot å stoppe symptomene på sykdommen. For å forhindre dets utvikling, er patogenetisk behandling foreskrevet, og for å forhindre forekomst av tilbakefall - etiotropisk behandling.

Det skal forstås at rosacea er ganske alvorlig sykdom, og ikke en enkel hudbetennelse eller kosmetisk defekt, så ikke håp for en fullstendig kur.

Ved foreskrevet behandling tar hensyn til årsakene til sykdommen. Det utføres i et kompleks, og kombinasjonen av medisinske legemidler er valgt avhengig av stadium og form av sykdommen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

Aktuell behandling og antibiotika

Slike behandlinger består i bruk av salver og kremer som inneholder den antibakterielle komponenten (Metrogil, Rozamet, Rozex), ichthyol og Naftalan olje. I de innledende trinnene hjelper du godt med gadgets med en løsning av borsyre og talkers, som er forberedt på apotek på resept.

De mest populære aktuelle agenter er:

 • Krem av rosacea på ansiktet av Ovante. Naturlig preparat som inneholder planteekstrakter og mikroinnkapslet krystallinsk svovel. Legemidlet er ganske trygt, gir en utbredt kosmetisk effekt og kan brukes i lang tid uten å skade helsen.
 • Skinoren - gel. Inneholder azelainsyre, som har en utbredt anti-inflammatorisk og anti-edematøs effekt, har en tørkeeffekt på utslett. Legemidlet har nesten ingen kontraindikasjoner, det kan brukes under graviditet og amming. Gelen påføres ren hud 2-3 ganger om dagen, vedvarende positive resultater kan oppnås bare ved vanlig bruk av legemidlet.
 • Hormonale legemidler til ekstern bruk. Disse midlene gir en rask positiv effekt, men de bør brukes i korte kurs. Legen må foreskrive dem, behandlingen er under hans kontroll. Mange eksperter tviler på muligheten for å bruke hormonale salver, siden det positive resultatet av deres bruk er kortvarig, og etter uttak er det en rask tilbakeføring av symptomer i en mer alvorlig form. I tillegg er det fare for at rosacea blir steroid som er vanskelig å behandle.

Også under behandling av rosacea er antibiotika av tetracyklingruppen (oksytetracyklin, minocyklin, tetracyklinhydroklorid) godt etablert. Metronidazol viser høy effektivitet i kampen mot rosacea, den håndterer mange varianter av bakterier og ødelegger den subkutane tippen. I tillegg har metronidazol en decongestant effekt og har en gunstig effekt på restaureringen av mage og tarm slimhinne.

For å eliminere alvorlig kløe og irritasjon, foreskrives antihistaminer (Tavegil, Suprastin, Claritin). Når edderkopper opptrer, er vitaminkomplekset Ascorutin foreskrevet, noe som styrker veggene i blodårene. For å berolige nervesystemet, anbefales det å anbefale morbid eller valerian, i alvorlige tilfeller er antidepressiva foreskrevet.

Fysioterapi behandling

Rosacea behandling kan suppleres med følgende fysioterapi teknikker:

 1. Electrocoagulation. Det berørte området er utsatt for elektrisk strøm gjennom en tynn elektrode. Denne metoden lar deg fjerne papiller, pustler og telangiectasias, men kan etterlate brannskader på sunn hud.
 2. Kryoterapi. Det kan brukes på alle stadier av sykdommen. Det berørte området er utsatt for lave temperaturer med flytende nitrogen. Denne teknikken gjør det mulig å redusere manifestasjoner av telangiektasi og forbedrer hudens utseende.
 3. Laser terapi. En laserstråle er rettet til stedet med telangiectasia, som forårsaker en termisk effekt på blodkaret og ødelegger det. Denne prosedyren gjør det mulig å eliminere telangiektasi i lengre tid og er ikke ledsaget av skade på sunt vev som ved elektrokoagulering.
 4. Rotasjonsmassasje. Steder av kjærlighet masseres med sirkulære strøkbevegelser to ganger om dagen. Denne metoden forbedrer lymfatisk drenering og reduserer vævssvelling.

I tilfelle komplikasjoner av rosacea med abscesser og fistler, kan pasienten bli anbefalt kirurgisk behandling rettet mot utjevning av patologiske foci og installering av drenering for bedre utstrømning av purulent utslipp. Etter å ha utført slike tiltak, foreskrives pasienten dressinger med bruk av antibiotika og andre antiinflammatoriske og desinfeksjonsmidler.

Rosacea behandling med folkemessige rettsmidler

Følgende urter og planter brukes til å behandle rosacea:

 1. En suksess. For å forberede infusjonen, bruk 1 del av urten i 30 deler vann. Servietet fuktet med oppløsning legges på ansiktet i 30 minutter.
 2. Kamille. For rosa rosacea brukes en infusjon av blomster (tilberedt i forholdet 1:15). Etter oppløsning av løsningen utføres samme fremgangsmåte som med kalendula.
 3. Calendula. Du kan bruke ferdig tinktur av calendula, kjøpt på apotek. 50 ml tinktur fortynnet i et glass kaldt vann. Den resulterende løsningen er impregnert med et håndkle eller gasbind brettet i flere lag. Litt vridd, gaur legger på ansiktet i 3 timer. Prosedyren utføres en gang om dagen.
 4. Cranberry. Hjemme kan du behandle rosacea med tranebærjuice. Våt dressinger er mest effektive. For å gjøre dette, brettet i 10 lag av gasbind fuktet med tranebærjuice, og legg deretter på ansiktet, dekket med et lag bomullsull på toppen. Fest denne forbindelsen med en bandasje, og la den stå i 30-60 minutter. Hvis du bruker tranebær for første gang, bør juice fortynnes med vann i forholdet 1: 3. Hvis huden svarte godt, kan du gradvis øke konsentrasjonen og gå til den ufortynnede tranebærsaften.

Populære behandlinger for rosacea gir ofte en god kosmetisk effekt. Behandling og hudpleie for rosacea er best å starte med kremer. For dette kan avkok, juice og planteekstrakter brukes. En av de viktigste betingelsene for effektiv behandling er at alle løsninger må avkjøles!

kosmetikk

Hva slags sminke å bruke? Her er de grunnleggende reglene:

 • Med nederlaget på øyelokkene og øynene, tørk dem med avkok av urter.
 • Rengjør ansiktet med en kosmetisk melk som forsiktig fjerner smuss fra huden.
 • For utslett på hodet, bruk behandling sjampo, gjør masker for å redusere betennelse.
 • Bruk oljer for å myke huden. I olivenolje, legg til noen dråper tea tree olje, St. John's wort.
 • Kjøp kvalitet hudpleieprodukter fra anerkjente kosmetiske selskaper.
 • Utslett, røde flekker, sår, appelsinskall er forbudt å maskere concealer. Porene vil tette enda mer, betennelsen vil intensivere. Manifestasjoner av rosacea under pulver eller fundament ser enda mer avstøtende ut.
 • Bruk lys dag og natt krem ​​for problem hud. Velg en helbredende krem, kontakt din hudlege hvis det du har valgt, er riktig. Påfør et tynt lag med krem.

Kosthold og ernæring

Det er obligatorisk for rosacea på ansiktet at behandlingen inkluderer diettmat:

 • Det er nødvendig å utelukke alkohol, varm sterk te og kaffe.
 • i alvorlige tilfeller kan terapeutisk fasting foreskrives.
 • alle provoserende faktorer er utelukket - krydret, salt, røkt, hermetisert mat. På tidspunktet for behandlingen bør avstå fra søtsaker og noen frukter (pærer, druer, sitrus).
 • grønnsaker og grønnsaker;
 • frokostblandinger og melkesyreprodukter;
 • magert kjøtt og fisk, fortrinnsvis dampet;
 • kokte poteter og egg;
 • kjeks eller foreldet brød.

forebygging

For å forebygge sykdomsfall må pasienten følge følgende regler:

 • unngå overdreven følelsesmessig og fysisk stress;
 • nekte å besøke solariumet, strender uten ly fra sol og badstuer;
 • unngå å spise for varmt eller kaldt mat;
 • følg en diett som utelukker bruk av krydret, salt, krydret mat;
 • nekte å ta alkohol
 • bruk solkrem;
 • besøk regelmessig en kosmetolog og en hudlege;
 • bruk bare høy kvalitet kosmetikk;
 • Rengjør huden hele tiden med de midler som legen anbefaler.
 • rettidig behandle sykdommer i indre organer;
 • ta bare hormonelle legemidler på anbefaling av lege;
 • ikke selv-medisinere.

Årsaker til rosacea på ansiktet (rosacea) og behandlingsmetoder

Rosacea er en ganske vanlig sykdom i dermatologi. Det er diagnostisert hos kvinner og menn i ulike aldre. Det er viktig å kjenne årsakene til og behandlingen av rosacea på ansiktet. Patologi er en alvorlig kosmetisk defekt som kan forårsake ubehag hos pasienter. Således påvirker rosacea det daglige og profesjonelle livet til pasientene. Derfor er det nødvendig å starte behandlingen så tidlig som mulig og kjenne alle forebyggende tiltak knyttet til denne sykdommen.

Hva er Rosacea?

Rosacea (eller rosacea) er en hudsykdom som preges av et kronisk forløb (perioder med eksacerbasjoner og remisjoner alternativt), forekomsten av hyperemi i ytterdekselet hovedsakelig på ansiktet (i dette tilfellet kan konturer av små blodkar i dette området skille seg ut), utseendet på små pustler. Når dette skjer, et brudd på løsningen av det øvre lag av huden (epidermis) og fortykning av dermis som ligger under. ICD 10 - L 71 Rosacea Code.

Hyperemi (fra det gamle greske. Ὑπερ- - super- + αἷμα - blod) - blodoverløp av blodkar i sirkulasjonssystemet av et organ eller kroppsområde.

Mekanismen for utvikling av patologi er ikke fullt kjent. Det antas at under påvirkning av provokerende faktorer, er det en utvidelse av blodkar i ansiktet og andre kliniske tegn på sykdommen oppstår.

Tidligere var det et konsept at rosacea og demodikose er den samme patologien. Nå har de flyttet vekk fra dette, siden det har vist seg at etiologien til disse sykdommene er forskjellig, som mange kliniske tegn.

Det er også viktig å vite forskjellene mellom rosacea og rosacea. Først av alt er begrepet rosacea bredere. Faktisk er det et av symptomene på flere sykdommer, blant annet rosacea. De resterende patologiene er som følger: kronisk alkoholisme, leversykdom, arteriell hypertensjon, eksponering for overdreven fysisk anstrengelse, manglende overholdelse av regler for personlig hygiene (spesielt mangel på ansiktshudpleie).

I tilfelle av rosacea er det ingen pustulære utbrudd, som også gir informasjon til legen under differensialdiagnosen. Pasienten har vanligvis klager av hyperemi i huden på ansiktet, kløe i dette området, utseendet på gjennomskinnelige karer (den såkalte telangiektasien). I rosacea er det kliniske bildet annerledes. Generelt er en erfaren lege i stand til raskt å gjenkjenne spesifikkene til eksisterende klager, diagnostisere og bestemme patologien riktig.

Årsaker til rosacea

Blir håret ditt svakt, sprøtt og faller ut? For å bekjempe dette problemet krever en integrert tilnærming (ernæring, vitaminer, kompetent omsorg), som inkluderer naturlig olje.

Denne sykdommen blir oftest diagnostisert hos kvinner. Årsakene til utseendet hos kvinner er en hormonell ubalanse etter overgangsalderen, slik at patologien ofte rammer pasienter over 45 år. Det er verdt å merke seg at hos barn er rosacea mye mindre vanlig enn hos voksne.

Generelt er hvite skinnede mennesker med blond eller rødt hår i fare, siden deres ytre deksel er tynnere og preges av høy følsomhet for ulike patologiske mekanismer.

En viss rolle i utseendet av rosacea er spilt av en genetisk predisposisjon. Ved forekomst av patologi i nære slektninger øker risikoen for at de blir syke i løpet av livet betydelig.

Andre predisponerende faktorer for rosacea er som følger:

 1. Tilstedeværelsen av dermatitt av ulike etiologier, siden det er en utvidelse av blodkarets diameter på ansiktet.
 2. Patologi av det endokrine systemet.
 3. Tilstedeværelsen av samtidige sykdommer i fordøyelseskanalen.
 4. Ulike brudd på immunforsvaret.
 5. Økt følelsesmessig labilitet hos pasienter - vi snakker om mennesker i vaskulær dystoni, forskjellige neuroser, asteni. Psykosomatikk spiller en viktig rolle i utseendet av rosacea på huden.
 6. En bestemt diett provoserer også forekomsten og forverringen av sykdommen hos pasienter.
 7. Blant de provokerende faktorene avgis langvarig bruk av lokale former for glukokortikoid medisiner.

Smitte eller ikke

Et av høydepunktene er om rosacea er smittsomt. Årsakene til sykdommen gjør det klart at denne patologien ikke er smittsom. Mekanismen for utvikling av rosacea er ikke fullt utklart, men til tross for dette er det åpenbart for spesialister at sykdommen utvikler seg som et resultat av en forstyrrelse i funksjonen av indre organer under påvirkning av noen faktorer. Det er av disse grunnene at rosacea ikke regnes som en smittsom sykdom.

Stadier og symptomer

Ofte begynner sykdommen i en alder av 30 til 50 år, og den begynner med den såkalte erytematøse formen. I respons til eksponering for lav eller høy temperatur (luft eller vann), og etter å ha drukket pasient utvikler rødhet i huden i ansiktet - i kinnene, nese, panne og hake. Symptomer på nakken er mye mindre vanlige. Røde flekker vises på huden gjennom hvilke fartøy kan skinne gjennom (dette kalles telangiectasia). Disse tegnene kan ikke forsvinne lenge.

Det er viktig å merke seg at pasientene kanskje ikke merker noen endringer i det hele tatt i lang tid, siden de i begynnelsen ikke bringer ubehag og påvirker ikke kroppens generelle tilstand. Sykdommen i seg selv utvikler seg gradvis, men det kan bli forklart (for eksempel hjelper noen tonalkrem til kvinner).

Andre symptomer på rosacea og stadium er som følger:

 1. Pasienter har klager på kløe, brennende følelse i det berørte området. Samtidig merker de at huden blir som strammet, de føler seg "løpende tøffe" over den.
 2. Rødhet blir mer vedvarende, som er utvidelsen av blodkar i ansiktet. Som et resultat blir blodbanen mer aktiv, den lokale temperaturen stiger. Disse mekanismene fører til økt reproduksjon av patogener. Huden blir ujevn, det ser ut som støter på det, som blir til pustler - dette er den såkalte papulo-pustulære formen (eller scenen) av rosacea.
 3. Huden er komprimert, får en grov konsistens, hyperemi og telangiektasi blir permanent, de er ikke lenger forbundet med effektene av provokerende faktorer.
 4. Det er verdt å nevne den lupoide formen av rosacea, hvor utslettene er lokalisert rundt øyebanene og den muntlige åpningen. Egenheten er at tuberkler og knuter har en tendens til å fusjonere.
 5. I noen kvinner oppstår rosacea under graviditet og forsvinner etter fødselen. I dette tilfellet kan følgende graviditetspatologi gjenta seg, og som regel er det vanskeligere å fortsette. Dette skjemaet kalles lyn.
 6. For det meste hos menn blir rhinofyma ofte dannet - en godartet svulst i nesegruppen, som gradvis øker og skaper personens ansikt. Kirurgisk inngripen er vist hos slike pasienter, laserbehandling viser også gode resultater - bildene før og etter taler vellykket om det.
 7. Som rosacea utvikler seg øyelokkene og peri-orbitale områdene i den patologiske prosessen. Pasienter klager over smerte og tørrhet i øynene. De blir forbundet med ubehag i implementeringen av blinkende, lacrimation. I alvorlige tilfeller kan den orbitale form av rosacea føre til fullstendig synskort.

Det er viktig å merke seg at i noen situasjoner er oftalmologiske symptomer foran den dermatologiske, men dette er ganske sjelden.

diagnostikk

Diagnosen av rosacea er satt ut fra en undersøkelse av en hudlege. Legen skal nøye samle pasientens historie og analysere sine klager. Undersøkelse og visuell inspeksjon hjelper allerede legen til å identifisere sykdommen riktig.

I tillegg inkluderer diagnosen følgende studier:

 1. Generelle kliniske tester - fullfør blodtall og urin.
 2. Blodbiokjemi.
 3. Bestemmelse av endokrinologisk og immunologisk status.
 4. Om nødvendig er pasienter foreskrevet fibrogastroduodenoscopy, en ultralydsundersøkelse av bukorganene.
 5. Mikroskopisk undersøkelse av huden fra patologisk område.
I nærvær av pustler utfører de såing av patologisk materiale, på grunnlag av hvilken deres sensitivitet for antibiotika bestemmes.

Hvordan behandle Rosacea i ansiktet

Hovedspørsmålet er hvordan å bli kvitt rosacea, for å kurere denne patologien for alltid. Siden sykdommen er preget av et kronisk kurs, så fullstendig bli kvitt det vil ikke fungere. Men det er mulig å oversette til en langsiktig remisjon, som kan vare hele pasientens liv.

Terapi er kompleks, inneholder et stort antall teknikker. Behandlingsregimet velges individuelt og kun av lege.

medisiner

Rosacea bruker en rekke stoffer. I tilstedeværelse av pustler foreskrives antibiotika for pasienter. I løpet av en enkel prosess, brukes disse midlene i form av former for lokal bruk (salve). Hvis patologien er ganske vanskelig, så gå til tablettformen.

Zinksalve hjelper rask heling av pustler. Svovelsalve har samme effekt. Et av de mest moderne stoffene er Skinoren gel, som inneholder azelainsyre. Sistnevnte er et meget effektivt stoff i kampen mot purulente utslett.

Som for de andre lokale anlegg, er det også brukt med metronidazol gel (f.eks Metrogil eller Rozeks) Bepanten (inneholder pantenol, som effektivt eliminerer betennelse og kløe og lindrer huden).

I alvorlige tilfeller av rosacea kan glukokortikoider brukes både i form av løsninger og i form av legemidler beregnet for lokal bruk (vi snakker om Prednisolon og Dexamethason). For eksempel viser steroidsalver Acridem, Triderm, Diprolem, Ecolon gode resultater. De effektivt eliminere betennelse, hyperemi, men brukes sterkt i henhold til indikasjoner og etter resept.

Rosacea laserbehandling er vanlig, noe som gir gode resultater. Denne teknikken eliminerer betennelse, kløe og brenning. Laserbehandling kan kombineres med fotokoagulering og kryoterapi. Dette gjør at du kan bli kvitt telangiektasi og hyperemi av huden mest effektivt.

Folkemidlene

Det er viktig for pasienter å huske på at det er nødvendig å konsultere en lege før behandling av rosacea med folkemidlene. En påvist måte - masker og lotioner med aloe vera juice. Sistnevnte blandes med like mye rent vann og legger lotioner på den berørte huden i 15 minutter. Varighet av bruk - 20 dager.

Hjemme kan du bruke tinkturen av kamilleblomster. Hun fuktet med en gassduk og satt på det berørte området i omtrent en halv time. Varighet av bruk - for hele behandlingsperioden.

Gode ​​resultater viser tinkturer fra serien og kalenderen. Det første søknadsskjemaet ligner det med kamille. Når det gjelder calendula: Gaze er fuktet i 50 ml tinktur (som kjøpes på apoteket) og påføres ansiktet. Prosedyrens varighet kan være opptil 3 timer. Disse tinkturene blir brukt gjennom hele behandlingsperioden.

Terapeutisk diett

Kosthold spiller en viktig rolle i terapi. Hva kan og ikke kan være - det er disse spørsmålene som bør berøre pasienten med en slik diagnose. For å unngå tilbakefall trenger å spise fjærkre og fisk i nordlige farvann (makrell, sild, laks), grønnsaker (grønnsaker, agurk, kål alle varianter, paprika, gulrøtter), nøtter, epler, meieriprodukter, brun ris, spirer hvete. Det er nyttig å drikke minst 2 liter rent vann daglig.

Det anbefales å utelukke fra fettfattige matvarer, melprodukter, søtsaker, ferske juice, stekte matvarer, krydder og hermetikk. Det er nødvendig å begrense mengden frukt, fordi de inneholder store mengder sukker.

Det er også forbudt å røyke, drikke alkohol, te og kaffe, fordi de bidrar til utvidelse av blodårer og forverring av rosacea.

Medisinsk kosmetikk

Medisinsk kosmetikk kan forbedre hudtilstanden betydelig. En god krem ​​for rosacea på ansiktet - betyr Bioderma. Denne linjen består av en rekke produkter som effektivt eliminerer betennelse, irritasjon, tørrhet og tetthet i huden.

Også på det farmakologiske markedet er Solandra krem, som viser gode resultater med rosacea. Dens aktive ingrediens er ivermektin, som godt eliminerer betennelse, kamper mot abscesser, hyperemi, reduserer også alvorlighetsgraden av telangiektasi.

Rosacea hudpleie regler

Ansiktspleie for rosacea er ekstremt viktig, spesielt som et middel for å hindre eksacerbasjoner. For å finne den beste krem, når du velger kosmetikk, bør du foretrekke produkter for sensitiv hud som ikke inneholder aggressive ingredienser. Vi snakker om alkohol, mentol, mynte, smaker og dufter. Det er bedre å kjøpe økologiske kosmetiske produkter, siden de har hypoallergene forbindelser.

Huden skal rengjøres regelmessig med myk melk og varmt vann. Etter det må du tørke det med et håndkle (forsiktig, du kan ikke gni det!). Deretter må du påføre en fuktighetskrem på huden din, noe som også reduserer betennelse og irritasjon. I tillegg er det alltid råd til leger å bruke solkrem i de relevante perioder av året. I kaldt vær er det bedre å bruke kremer med en fett konsistens.

Hva anbefales ikke

Med rosacea kan sykdommen ikke behandles alene. Dette anbefales ikke for noen sykdom. Det er også forbudt å foreskrive deg selv medisinering, fordi du bare kan forverre situasjonen.

Du kan ikke forsinke et besøk til legen. Hvis det er mistenkelige formasjoner på huden, bør du umiddelbart besøke en spesialist.

komplikasjoner

Rosacea kan ha ubehagelige konsekvenser - allerede nevnt rhinofyma og en oftalmologisk form for patologi. I tillegg til dem kan hudtykkelse i øyelokkene, haken, pannen diagnostiseres. Det truer med kosmetiske feil, og øyet form - tap av syn.

Forfallsforebygging

For å forebygge rosacea, anbefales det å observere dietten, for å unngå eksponering for provoserende faktorer, å regelmessig besøke kosmetologen. Det er også viktig å stadig bruke medisinsk kosmetikk. Bare oppfyllelsen av disse kravene vil tillate overføring av sykdommen til en langsiktig remisjon.

konklusjon

Som det kan ses, er rosacea en ubehagelig patologi som krever komplisert behandling. Det er viktig å konsultere en lege så snart som mulig, og etter behandling for å utføre alle forebyggende tiltak. Bare dette vil bidra til å unngå uønskede konsekvenser.

Vi tilbyr også å se flere tematiske videoer.

Legen svarer på spørsmål om rosacea:

En mann snakker om sin erfaring med å behandle rosacea:

Rosacea på ansiktet - de første symptomene, stadiene, årsakene og mulige komplikasjoner

Innholdet i artikkelen på nettstedet Po Medicine:

Rosacea - rosacea, rosa akne, rosacea - den mest ubehagelige formen for akne på ansiktet. Synes hovedsakelig hos personer i moden alder (ca. 50 år), refererer til inflammatoriske hudsykdommer av ikke-smittsom natur.

Rosacea på ansiktet, tegn på som kan oppstå på enkelte steder, forsvinner, forekommer i nye hudområder, manifestert av rødhet, vaskulære stjerner, knuter, rosa akne på kinnene, haken, nesen, pannen.

Ofte lider kvinner av denne sykdommen (60%). Hos menn er rosacea på ansiktet mindre vanlig, men oppstår med store komplikasjoner.

Denne patologien er funnet i ca 10% av befolkningen. Hvite og rødhud er oftest påvirket, selv om det er karakteristisk for alle løp.

Rosacea på ansiktet - årsaker

Hovedårsaken til sykdommen er ikke etablert. Når rosacea vises på ansiktet, kan årsakene som førte til utseendet og spredningen, varieres. Men det er fortsatt ingen påvist data om de spesifikke etiologiske faktorene i denne sykdommen. Forskning og søk etter årsakene til rosacea i ansiktet fortsetter til denne dagen, og det har definitivt ikke vært mulig å identifisere dem.

Den vanligste og mest sannsynlige årsaken til rosacea i ansiktet antas å være et kryss av slekten Demodex folliculorum. Selv om de er fysiologiske representanter for mikrofloraen i huden, øker deres kolonisering av follikler med alderen. Selv om rosacea i noen tilfeller ikke viser kvaler. Eller når det oppdages et kryss, kan det ikke være årsaken til sykdommen.

Overdreven forbruk kan provosere utviklingen og spredning av lesjoner:

 • varm og sterk kaffe og te;
 • alkohol;
 • krydder;
 • sitrusfrukter;
 • kjøtt;
 • noen medisiner (kortikosteroid salver fører i noen tilfeller til steroid rosacea);
 • hyppig stress.

Det er en rekke predisponerende faktorer som fører til utvikling av rosacea:

 • patologi i fordøyelsessystemet (det antas at tilstedeværelsen av Helicobacter pylori i magen kan føre til forekomsten av sykdommen);
 • endokrine sykdommer (diabetes, overgangsalder, etc.);
 • immunforstyrrelser;
 • allergisk dermatitt.

Rosacea på ansiktet - symptomer

Rosacea ser oftest ut i ansiktet, dets symptomer er forskjellige, så kurset av denne patologien er delt inn i flere faser:

1. Initial (erythematøs) - preget av hyperemi av nasolabial trekant. Rødhet kan gripe kinnene, samt flytte til nakken, brystet og ryggen. Gradvis vises edderkopper, peeling av huden og ødem på skadestedet.

2. Stage papulo - pustulære manifestasjoner: Akne og pustler danner på huden. De eksisterer i flere uker. Med et langt opphold i den åpne solen blir de til "solar comedones", som til slutt sprer seg over hele ansiktet og hodebunnen, forårsaker kløe og ømhet.

3. Fymatoidstadiet er et avansert tilfelle av sykdommen. Huden har et kupert utseende, en fortykkelse av nesen, ørene, pannen på pannen oppstår. Mest observert hos menn: Cyanotisk pineal nese med et lyst nett i de utvidede blodårene. Det samme utseendet kan ha hud på pannen, øredobber, øyelokk og hake.

Rosacea på ansiktet - tegn

Når rosacea oppstår på ansiktet, er symptomene avhengig av sykdomsstadiet.

Den mest karakteristiske:

 • betennelse i huden fra lys rosa til lys rød hud, avhengig av sykdomsstadiet;
 • Tilstedeværelsen av akne og pustler av forskjellige farger;
 • kløe og brenning på steder av berørt hud;
 • fortykning av huden på visse områder av ansiktet;
 • desquamation og hevelse i stedet for nederlag;
 • lilla-blå tykk nese med et vaskulært rutenett (hovedsakelig hos menn);
 • lilla ansikt med edematøs form.

Med utviklingen av rosacea på ansiktet, vises tegnene som er oppført ovenfor ikke samtidig. Dette skjer vanligvis gradvis, som svarer til stadiene av sykdommen.

For tiden er det flere spesielle former for rosacea på ansiktet:

1. Lyn - utvikler seg raskt, påvirker huden på kortest mulig tid i ansiktet, disfigurerer det, er svært vanskelig å behandle, forekommer hos kvinner under hormonforstyrrelser (graviditet, overgangsalder).

2. Rosacea - lymfoedem - manifestert av alvorlig ødem med hudbetennelse; Ansiktet ser lilla ut - edematøst; Det er ingen smertefulle opplevelser, det forårsaker mange psykologiske problemer.

3. Conglobate rosacea - preget av utseendet på store sfæriske formasjoner på ansiktet (konglobater), utviklet etter bruk av legemidler som har brom eller jod.

4. Steroid - vises etter langvarig bruk av hormonelle salver; forårsaker alvorlige forstyrrelser i endokrine organer.

Rosacea på ansiktet - behandling

Håper at sykdommen er "selvhelbredende", er ikke verdt det. Det er nødvendig ved de første tegnene å konsultere en hudlege som, ved den karakteristiske typen forandringer på huden, vil diagnostisere og foreskrive behandling. I noen tilfeller (med allerede utviklede komplikasjoner), vil det bli nødvendig med ytterligere undersøkelse:

 • bakposev på patologisk mikroflora
 • dermal scraping analyse;
 • generell undersøkelse for å identifisere patologien til andre organer og systemer som provoserte sykdommen.

I begynnelsen av rosacea på ansiktet, er behandlingen vellykket. I avanserte tilfeller av rosacea på ansiktet krever behandlingen lang tid, bruk av mange stoffer og ikke alltid vellykket.

Med utviklingen av rosacea i ansiktet inkluderer behandling ulike teknikker og bruk av rusmidler i flere grupper som påvirker fordøyelsessystemets patologi, nervøse og endokrine systemer.

Bredt brukt (brukes kun på legens resept):

1. Metronidazol og dets analoger - som et antimikrobielt stoff, spesielt med eksisterende patologi i magen, lokalt - Metrogil.

2. Tetracyklin-antibiotika (Doxycyklin, Monocyclin, etc.).

3. Lokalt - hormonelle og antiinflammatoriske kremer, geler, salver, påvirker den inflammatoriske prosessen, gjenoppretting og utjevning av huden (Rosex, Rosemet, Skinoren, etc.).

4. Med en utpreget vaskulær komponent - vitamin C, PP, som bidrar til styrking av vaskulærvegg (Ascorutin og andre).

5. Ved alvorlig kløe og allergisk komponent er desensibiliserende terapi foreskrevet (Tavegil, Loratadin, Cetrin, etc.).

6. Ulike urtebaserte beroligende midler (morwort, valerian, salvie).

Fysioterapeutiske behandlingsmetoder er også effektive:

• laser;
• kryoterapi;
• karbonmonoksid (tørr is);
• høyfrekvent lys.

Disse metodene eliminerer dannelse på huden, selektivt dilaterte kar er koagulert, betennelse elimineres, og regenerative prosesser stimuleres i den berørte huden.

Det er obligatorisk for rosacea på ansiktet at behandlingen inkluderer diettmat:

1. Unngå alle provoserende faktorer - krydret, saltet, røkt, hermetisert mat. På tidspunktet for behandlingen bør avstå fra søtsaker og noen frukter (pærer, druer, sitrus).

2. Det er nødvendig å utelukke alkohol, varm sterk te og kaffe.

3. I alvorlige tilfeller kan terapeutisk fasting foreskrives.

anbefales:

• magert kjøtt og fisk, helst dampet;
• kokte poteter og egg;
• grønnsaker og grønnsaker;
• frokostblandinger og melkesyreprodukter;
• kjeks eller foreldet brød.

Facial Rosacea - Forebygging

For å forhindre utvikling av rosacea i ansiktet består profylakse primært i eliminering av langvarig soleksponering uten beskyttende kremer, overoppheting og overkjøling av huden.

For å holde huden frisk, bør du ikke forsømme riktig ernæring og unngå å drikke store mengder alkohol, krydret, fet, søt mat.

Det er nødvendig å bruke kosmetikk til ansiktet, med i sammensetningen hestekastnøtt ekstrakt og vitaminer C, PP, beskytte og styrke karveveggen.

Slutte å røyke, fordi nikotin forårsaker endringer i blodårene.

Tidlig korrigere fordøyelsen av fordøyelsessystemet, endokrine og immunsystem.

Det er nødvendig å unngå å sprøyte hår på huden og ansiktet og eliminere bruken av kosmetikk som inneholder alkohol og irriterende stoffer.

Hvis det er forandringer i ansiktets hud, ta kontakt med en hudlege i tide og følg alle foreskrevne retningslinjer.

Med forsiktig og oppmerksom holdning til ansiktets hud uten mye innsats, kan du redde helsen og skjønnheten.

Hvordan bli kvitt rosacea i ansiktet?

Innholdet i artikkelen:

 1. Generelle egenskaper
 2. årsaker til
 3. Viktigste symptomer
 4. Egenskaper ved behandling
  • medisiner
  • Folkemidlene
  • Kosmetiske prosedyrer

 5. forebygging

Rosacea eller rosacea er en ekstremt ubehagelig hudsykdom som manifesterer seg som utslett av lys rosa farge på ansiktet, samt generell rødhet og hevelse i huden. I tillegg kan det være pustler, edderkoppårer, atrofi av bestemte områder av huden, i alvorlige tilfeller - øyesykdom og nese-deformitet. Sykdommen er kronisk tilbakevendende i naturen og gir dem psykologisk, snarere enn fysiologisk, ubehag.

Generelle egenskaper av rosacea

Begrepet "rosacea" er latin (rosaceus), og ordet oversettes veldig vakkert - "laget av roser", men det er selvfølgelig ikke noe vakkert om denne sykdommen.

Rosacea regnes som en relativt sjelden lidelse, den ble først registrert i renessansen. I dag forekommer det i 8-10% av verdens befolkning, og oftere påvirker det kvinner, men hos menn går sykdommen raskt inn i et vanskelig stadium. Hovedrisikogruppen er personer i alderen 40-50 år med god hud. Sykdommen er mest sjelden manifestert hos barn og eldre.

Dessverre har sykdommen i øyeblikket ikke blitt studert på riktig måte, og utviklingen av mekanikken er ennå ikke klart forklart. Det som er klart er at patogenesen av sykdommen er forbundet med endringer i tonen i ansiktsbeholderne i ansiktet, men det er mange teorier om hvordan disse forandringene kan bli forårsaket, og ingen av dem er med rette anerkjent for å være sanne.

De mest relevante er:

  Grunnlaget for sykdommen er økt følsomhet av blodkar til visse faktorer.

Sykdommen utvikler seg mot bakgrunnen av problemer i arbeidet i fordøyelsessystemet av forskjellige slag.

 • Sykdommen er arvet og bør betraktes som en genetisk predisponering.

 • Også, til nylig, var det en faktisk teori om flått, kalt Demodex. Påståelig, disse flåttene som faller på huden, begynner å parasitere, forårsaker først en sykdom kalt demodikose, og allerede begynner det rosacea. Men i dag har det vist seg at Demodex også er på huden av helt friske mennesker som aldri har opplevd de ubehagelige symptomene på "smertefull rødme".

  Årsaker til Rosacea på ansiktet

  Med en eksisterende, sier arvelig predisposisjon eller tilstedeværelsen av gastrointestinale sykdommer, er sykdommen vanligvis i et sovende stadium til en eller annen provokerende årsak eller kombinasjon av årsaker utløser sin akutte form.

  La oss se på de hyppigste faktorene i utviklingen av den akutte sykdomsformen i samsvar med følgende teorier:

   Eksterne faktorer. Med økt følsomhet av kar til rosacea kan det oppstå et stort antall negative eksterne faktorer. Dette inkluderer varme, kulde, plutselige temperaturendringer, trykk, sterk vind osv. Det bemerkes at utviklingen av sykdommen også kan provosere bruken av alkohol og varme drikker, samt overdreven mosjon og andre faktorer som bidrar til oppvarming og utvidelse av blodkar. Dessuten er jo mer skjøre karene til en person, desto mindre negative virkninger er nødvendig for å utløse den akutte form av sykdommen.

  Feil ernæring. Dette er hovedfaktoren som utløser en eller annen gastrointestinal lidelse, noe som igjen provoserer en akutt form for rosacea. I lang tid ble teorien om fordøyelsessystemet i utviklingen av sykdommen utsatt for skarp kritikk, men som følge av studier utført i forskjellige land viste det seg at 50-90% av pasientene med rosa akne fra forskjellige kontrollgrupper hadde gastritt.

 • Emosjonell faktor. Når det gjelder arvelig teori, kommer rosacea vanligvis fra følelsesmessige opplevelser av en bestemt natur. I denne forbindelse er sykdommens forverring svært ofte løst hos kvinner i perioden med premenstruelt syndrom, når hormonelle endringer og nervøs irritasjon øker.

 • Vi kan ikke si at sykdommen ofte er rettet mot bakgrunnen for brudd i immun- og endokrine systemer.

  Generelt, som du ser, er det et stort antall forutsetninger for utviklingen av sykdommen, som begynner med enkle obvetrivaniya-person og slutter med tilstedeværelsen av, for eksempel en alvorlig patologi av skjoldbruskkjertelen. Derfor er den første betingelsen for vellykket behandling av en sykdom et søk på en god spesialist og kompetent diagnose som vil bidra til å identifisere årsaken til sykdommen i et bestemt tilfelle, foreskrive riktig behandling og redusere sannsynligheten for tilbakefall betydelig.

  Viktigste symptomer på rosacea

  Sykdommen kan manifestere seg i ulike former: i noen pasienter blir ansiktet bare rødt og blir dekket med et karet og stjerner, i andre er det et stort antall papules og pustler, den tredje er preget av rødhet i øyelokkene, øyebetennelse og forandringer i form av nesen. Imidlertid er det kliniske bildet i de fleste tilfeller en kombinasjon av symptomene ovenfor, som er mer uttalt, jo lengre pasienten ikke tyder på terapi.

  Så, la oss håndtere symptomene i litt mer detaljert:

   Erytem eller bare rødhet. Når rosacea redder først den sentrale delen av ansiktet - nesen, kinnene, pannen. Over tid passerer betennelse til ørene, nakken, hodebunnen og til og med thoraxområdet. I dette tilfellet kan rødheten på ett sted forsvinne, og på den andre manifestet.

  Acne. For sykdommen er preget av små størrelser, hyrder og papiller, som er tilfeldig. Utsløpet varer vanligvis 1-4 dager etter at "første bølge" har gått ned, den andre, den tredje, etc. kan vises.

  Ubehag. Utslett og rødhet kan forårsake kløe og brenning, og det er ofte en følelse av tetthet og tørrhet i huden.

  Endring av små fartøyer. I sjeldne tilfeller manifesterer seg sykdommen som den såkalte telangiektasien - en lokal utvidelse av små fartøy på overflaten av huden. Små vener kan dukke opp i ansiktet, de foldes ofte inn i en spindelvev, og situasjonen begynner å ligne en hudsykdom som vitriol.

  Oftalmologiske sykdommer. Rosacea kan "gå" på øynene, utløse betennelse, rødhet, tørrhet og ubehag, definert av pasienter som sand i øynene. Også registrert en midlertidig forverring av synet.

 • Deformasjon av nesen. I avanserte tilfeller kan den såkalte rhinofymen observeres - en kronisk sykdom i nesens hud, som uttrykkes i økningen og ubehagelig fortykning.

 • Husk at, bare avhengig av saken, kan en brøkdel av symptomene være tilstede. Imidlertid, i fravær av riktig behandling, vil hele det kliniske bildet snart vises.

  Rosacea på ansiktet: effektiv behandling, årsaker, symptomer, folkemessige virkemidler

  Bekymret for rosa, kløende ål, som forener i en enkelt voksende lommer, desinfiserende ansikt? Vet ikke årsaken til utseendet av en slik skandaløs hudsykdom? Vil du vite all informasjon om denne sykdommen, samt moderne og populære metoder for behandling? Les nøye - det vil være interessant og informativt!

  Hvilken informasjon lærer du:

  Hva er Rosacea?

  Den eksakte årsaken til en slik sykdom er ikke fastslått.

  Kronisk, tilbakevendende dermatose i epidermis, som er preget av et kurs i stadiene, som har en polyetiologisk natur med mulig angioødem i venesystemet, kalles rosacea.

  Enkelt sagt, manifesterer denne sykdommen seg i form av vedvarende, kløende rødhet på huden med tetninger i form av knuter som kombineres til en enkelt formasjon. De kan dekkes med vekter, hudfett, så vel som magesår.

  Den eksakte årsaken til forekomsten av en slik sykdom er ikke fullt ut fastslått. Legene identifiserer flere mulige faktorer som kan provosere utviklingen av denne patologien.

  Mulige årsaker til rosacea

  I lang tid ble kausjonsmiddelet til denne sykdommen betraktet som et subkutant kryss - Demodex. På grunnlag av tallrike vitenskapelige eksperimenter og laboratorieundersøkelser ble imidlertid hans fullstendige deltakelse i forekomsten av sykdommen, samt relapses (tilbakefall av symptomer) etablert.

  Mulige årsaker til rosacea anses for tiden å være eksogene og endogene faktorer.

  Eksogene faktorer inkluderer: alkoholholdige drikker, røyking, effekten av varme / kulde, ultrafiolett stråling, støvdannelse i luften. I samme kategori er varme, krydret, røkt, stekt og fettmat, varme drikker, hyppige stressende situasjoner.

  Endogene faktorer vurderes endokrine system sykdommer, psyko vegetative forstyrrelser, forstyrrelser i nyrene og hjernen, feil i immunsystemet, arvelig faktor, smittsomme sykdommer i epidermis og mage-tarmkanalen, inkludert tilstedeværelsen av Helicobacter pylori (årsaken til gastritt), effekten av mediator-substanser, vasoaktive peptider, hormonelle salver og piller.

  I fare er kvinner fra 40 til 65 år.

  Symptomer og stadier av sykdommen

  De viktigste tegn på rosacea er vedvarende rødhet, kløe, dannelsen av rosa akne noduler, så vel som sår infiltrerer.

  Det er tre stadier av sykdommen med følgende karakteristiske trekk ved denne prosessen:

  1. Erythematøs-telangiectatic stadium er uttrykt av moderat rødhet, periodisk lokalisert i midten av ansiktet. I løpet av sykdomsutviklingen blir rødmen vedvarende og mer omfattende (de kan fange hele ansiktet og nakken), nodlene komprimeres. I dette tilfellet opplever en person en følelse av kløe, brennende, prikking på de berørte områdene av huden, som til slutt blir blåaktig.
  2. Den papulopustulære scenen er preget av utseendet i kinnene, nesen, haken, pannen og nasolabiale folder av røde papiller, hvis størrelse kan nå 5 millimeter. Deres struktur er tett, med tynne skalaer på overflaten. De er lokalisert isolert eller gruppert uten å slå sammen med andre foci. Denne scenen er ledsaget av utseende av infiltrater og hevelse i huden.
  3. Det pustulære nodulære stadium manifesteres i forekomsten av vedvarende individuell rødhet med mange nye lesjoner på hudoverflaten, samt plakk, edematøse knuter og papiller, som fusjonerer i enkelt, omfattende konglomerater. Hyperplasi av sebaceous kjertler, utseendet på seler av bindevev, cicatricial deformiteter føre til en økning i områder av hudlidelser. På denne bakgrunn er det brudd i blodet og lymfestrømmen, puffy ansikt vises. Veksten av tumorlignende formasjoner forvirrer ansiktet, begynner å utvikle en alvorlig form for sykdommen - rhinofyma.

  Omtrent halvparten av pasientene har øye i øynene, ledsaget av rødhet, tørrhet, tåre, skjæring og følelse av nærvær av fremmedlegemer.

  Måter å diagnostisere

  Effektiviteten av rosacea behandling er i stor grad avhengig av en rekke medisinske undersøkelser, som kan være mange.

  Den behandlende legen foreskriver generelle / biokjemiske analyser av blod, urin, bakteriologisk kultur av avføring, lipidogram, koagulogram, epidermisbiopsi, ultralyd av alle organer.

  En slik sykdom er behandlingsbar, men perioder med eksacerbasjoner og vedvarende, langvarige tilbakemeldinger er typiske.

  Rosacea Behandlingsmetoder

  Gitt de flere kliniske manifestasjoner av denne sykdommen, samt mangelen på et enhetlig konsept for forekomsten av denne patologien, bruker dermatologen vanligvis ulike behandlingsmetoder.

  Behandlingen gir et omfattende, som innebærer utnevnelse av narkotika for intern og ekstern bruk, samt bruk av en rekke maskinvare- og fysioterapi teknikker. Bruk av lokale legemidler med vasokonstrictorvirkning vil bli anbefalt.

  Medisiner inkluderer: komprimerer med en 2% løsning av borsyre, resorcinol, som effektivt eliminerer kløe og brennende følelse, tetracyklinbaserte preparater, antiparasitiske, nitromidazolgrupper, antihistaminer, syntetiske retinoider og antibiotika. Svovelbaserte salver har en god effekt.

  For fet hud med alvorlig seboré, indikerer bruk av lotioner, samt geler med antiinflammatorisk, regulering av sekret av sebum, rensing, dyp eksfoliering, åpning av porene og desinfisering av huden.

  Alkoholholdige og hormonelle produkter er forbudt, samt et besøk til solarium, bad, badstuer!

  Fysioterapeutiske og instrumentelle teknikker inkluderer:

  1. Kryoterapi utført ved å kontakte skadet hud med flytende nitrogen kjølt til kritisk lave temperaturer. Denne prosedyren utføres hver annen dag eller hver dag (minst 10 økter er påkrevd). Det kan administreres som en separat behandlingsmetode, så vel som som del av en kompleks behandling med sikte på dyp eksfoliering av de berørte hudlagene;
  2. rotasjonsmassasje, utført i første fase av sykdommen for å forsvinne puffiness og akselerasjon av lymfatisk drenering 2 ganger om dagen i flere minutter med sirkulære strekkbevegelser;
  3. elektrokoagulasjon (andre navn - cauterization), manifestert i elektrodenees direkte effekt på hudens lesjoner, som fører til ødeleggelse av røde svulster. Det vil ta fra 20 til 100 slike prosedyrer;
  4. laserbestråling, som gir langvarig remisjon og høy effektivitet i behandling på grunn av ødeleggelse av skadede kar nær overflaten av epidermis med en langbølgelengde laserstråle, som forårsaker en termisk effekt og ikke påvirker tilstøtende vev. Denne prosedyren kreves utføres annenhver dag i 25 minutter over 6 økter.

  Kirurgiske behandlingsmetoder

  Sesjonen utføres under lokalbedøvelse ved hjelp av enheter.

  Med sykdomsprogresjonen til rhinofysisk stadium er det i de fleste tilfeller kirurgisk inngrep foreskrevet, som består i utrydding av patologiske vev som har vokst til store størrelser.

  Mekanisk hudoppfylling og dermabrasjon betraktes også som operasjonsteknikker. De bidrar til å fjerne overflaten av epidermis sammen med den øvre ballen av dermis selv. Sesjonen utføres under lokalbedøvelsesmedisin med hjelp av enheter utstyrt med en spesiell kirurgisk kutter.

  Etter disse prosedyrene foreskrives støttende terapi med spesielle legemidler for å unngå forekomst av gjentatte tilbakefall.

  Tidlig diagnose og rettidig behandling i de første stadiene av sykdommen kan eliminere forverring av de patologiske prosessene av hudlesjoner, noe som kan føre til en fullstendig omlegging av epidermale celler med degenerasjon av deres struktur.

  Folk behandlingsmetoder

  Vi vil advare deg om at nasjonale oppskrifter for behandling krever obligatorisk godkjenning fra legen din, samt en foreløpig test for en allergisk reaksjon. De vil ikke helt kurere deg for denne patologien, men de vil redusere betennelsen betydelig og vil fremme den raskeste helbredelsen av huden.

  1. Bruk en 5% oppløsning av propolis (solgt på apotek) for å tørke den berørte huden over natten, og om morgenen fjern tynnfilmen dannet med antibakterielle forbindelser, som klorhexidin. Propolis har vist høy effekt ved behandling av rosacea. Samtidig anbefales det å ta avkjøling som består av neseblader, unge burdock stilker og horsetail, tatt i like store mengder. To spiseskjeer av denne blandingen helle ½ liter vann og kok i 5 minutter, ta 100 gram før måltider.
  2. Tranebærjuice har lenge vært ansett som et effektivt middel for behandling av slik patologi. Fra fruktene av friske tranebær får juice, fukt dem med en bomullspinne eller gasbind, kutt på problemområder og la i 40 minutter. Etter dette må personen skylle med kaldt kokt vann, tørt og lite pulver. Denne prosedyren utføres 1 gang daglig, til rødheten og antallet noduler blir redusert, hvoretter du må utføre det hver annen dag, deretter etter to, og så videre, til symptomene forsvinner. Hvis du har ubehag i form av en brennende følelse, prøv å fortynne tranebærsaft med vann i et forhold 1: 1.
  3. Aloe juice har en regenererende, anti-inflammatorisk, helbredende og regenererende hudeffekt, hvis blader tidligere har vært eldre på et mørkt, kjølig sted i 2 uker. Ta vann og aloe juice i like store mengder, bland blandingen grundig. En bomullspute eller bandasjeskjæring fuktes i en slik løsning, påført den berørte rosacea i huden og holdes i 20 minutter. Det vil ta minst 20 slike økter.
  4. En avkok av lind og kamille behandler også denne patologien vellykket. For å forberede den, ta 1 spiseskje av disse urter, blandet 1: 1, hell den med et glass kokende vann, stram lukk lokket og fyll det inntil det er helt avkjølt. Fra denne infusjonen gjør du lotioner (se p.3).
  5. På samme måte, og forbereder en avkok av skinn, salvie og suksess. Den resulterende infusjonen gjør lotioner.
  6. Et stort ark med burdock vaskes under rennende vann, hull er laget i det for øyne, munn og nese, og deretter umiddelbart på ansiktet og holdt i hånd i 20 minutter.
  7. Friske elderbærbladene vaskes, skylles med kokende vann, får lov å avkjøle litt og påføres ansiktet i form av en maske, hold i 20 minutter.
  8. Tatt i like store mengder, tørkes urter av en sengseng, rødkløver, burdock og hestesorrel med kokende vann i mengden av 1 spiseskje av blandingen av urter per kopp kokende vann. Sammensetningen skal avkjøles, hvorpå det vil være nødvendig å lage kompresser, holde dem på huden i 20 minutter. Utfør en slik prosedyre vil trenge daglig i en måned.
  9. Frisk kåljuice fortynnes med varmt vann i forholdet 1: 1. Fra det er det laget lotioner på huden med et gazesnitt. Hold slike masker på ansiktet i minst 20 minutter. Du må gjøre 20 økter som går hver annen dag.
  10. Lag en løvetannjuice (slip i kjøttkvern eller blender med blomster, blader og røtter), legg til litt honning for å fjerne bitterhet og juice ½ av sitron. Drikk denne sammensetningen i 2 uker i en spiseskje 4 ganger daglig 30 minutter før måltider.
  11. Gode ​​resultater viste en avkok av mynte og calendula, tatt inne. Tilbered det med en spiseskje mynte urter og calendula blomster, hell dem med 1 liter kaldt vann, kok i 10 minutter, og insister 20. Eliminer den resulterende kjøttkraft og drikk et glass to ganger om dagen en halv time før måltider. Du kan legge til litt honning etter smak. De drikker det for en måned hver dag, så tar de en pause i en uke og bruker den igjen i en måned. Fullt kurs - 3 sykluser.
  12. Det lindrer betennelse på huden når rosacea lindbad. De er laget som dette. Linden farge (blomster) i mengden ½ kopp helle 2 liter vann, bring komposisjonen til koking og avkjøl til 15 grader. De tar en praktisk bred beholder, hell denne buljongen inn i den og senk ansiktet der i 5 sekunder. De hviler i 5 sekunder og gjentar alt igjen. Prosedyrens varighet er 10 minutter (om morgenen og om kvelden).
  13. Kamille is stopper progresjonen av rosacea. Forbered først kjøttkraft, bestående av 2 ss kamille, kok over lav varme i 10 minutter i 0,5 liter vann. Den avkjølte og filtrerte kjøttkraft helles i form og fryses. Stykker av slik is brukes til å vaske huden ved massering i 5 minutter hver dag. En person etter en slik manipulasjon blir ikke slettet, men venter på at den skal tørke selv.
  14. Blå og grønn leire har en regenererende, stivende, antiinflammatorisk, vitamin, tonic effekt, nærer cellene med alle nødvendige mikroelementer som gjenoppretter hudens helse og elastisitet. Ta 2 ss leirepulver, fortynn den med renset vann til en grøtaktig tilstand, sett den i form av en maske på ansiktets hud, la den stå i 30 minutter og skyll med varmt kokt vann. Denne masken er laget hver 4. dag, 1 gang per dag, helst om kvelden.

  Flere Artikler Om Typer Acne