En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Tørr hud

En av de viktigste hudtyper - tørr hud - manifesterer sig som en følelse av tetthet, peeling, en fin porøs struktur, en kjedelig nyanse og lett generert irritasjon. Hvis den tørre ansiktets hud ser tynn, fløyelsaktig og øm i sin ungdom, deretter med alderen og uten skikkelig omsorg, forverres tilstanden raskt og fører til for tidlig rynker og fading. Objektet tørr hud er objektivt preget av nedsatt vann- og lipidmetabolismen, funksjonen av svette og talgkjertler, en svakt sur pH (syre-base) reaksjon. Det er veldig enkelt å bestemme tørr hud på egen hånd: Hvis sporene ikke forsvinner lenge, når du presser på huden med fingrene, er huden din tørr og denne informasjonen er spesielt beregnet for deg.

Hvorfor trenger huden vann?

En av betingelsene for normal funksjon av huden og godt utseende er et tilstrekkelig hydratiseringsnivå (fuktighetsgivende). Fukt gir næring til hudceller, dets elastisitet og fasthet. Uten skikkelig fuktighet blir huden tynn, tørr, følsom og rynket.

Tørr hud forverres av mange negative faktorer: kulde og vind, tørr luft og sollys, røyking og alkohol, klorerte og sjøvann, alkoholkrem og alkalisk såpe, potente peeling og mangel på vitaminene A, E og B.

Graden av hudhydrering støttes av to reguleringsmekanismer som sikrer fuktutveksling med miljøet: tilstanden til stratum corneum av epidermis og mengden sebum. Hornete celler i epidermis - hornhinnen og fett utskilt av talgkjertlene, danner et lipidlag som beskytter huden mot dehydrering (tap av fuktighet).

Dette beskyttende systemet opprettholder ikke bare fuktighet i dermis, men forhindrer også penetrasjon av fremmedlegemer som forårsaker overfølsomhet i huden. Mangel på lipidfilm åpner veien mot fuktighetens fordampning og reduserer samtidig beskyttelsesbarrieren på huden, noe som gjør den sårbar for penetrasjon av toksiner, allergener og patogener. Dermed blir tørr hud mottakelig ikke bare for tidlig aldring, men også til forekomsten av inflammatoriske prosesser og immunreaksjoner.

Brudd på vannbalansen i huden kan skyldes en rekke årsaker:

Årsaker til tørr hud

Individuelle egenskaper og aldersrelaterte forandringer i kroppen, feil hudpleie i ansikt og kropp har en innvirkning på sebaceous kjertler, som beskytter huden mot fuktighetstap. Regulering av aktiviteten til talgkjertlene utføres ved den endokrine ruten, og i noen tilfeller kan avhenge av den arvelige faktorens påvirkning. Med alder, forårsaker hormonelle endringer i kroppen, en reduksjon i aktiviteten til talgkjertlene og reduserer produksjonen av talg. Mange kvinner, som går over 40 år, markerer økt tørrhet i huden og slimhinner. Dette skyldes primært endringer i hormonstatusen i overgangsalderen.

Den avgjørende faktoren for skjønnhet, ungdom og hudhelse er nivået på vannbalansen i kroppen. Utilstrekkelig væskeinntak med mat kan føre til tørr hud. For å opprettholde tilstanden til vanlig fuktighets hud anbefaler beauticians å drikke fra 1,5 til 2 liter vann per dag. Et slikt volum av væske som forbrukes, kompenserer ikke bare for dets naturlige tap, men fjerner også toksiner og nedbrytningsprodukter fra kroppen, som i sin tur påvirker tilstanden til huden.

Tørr hud, peeling og følelse av tetthet er årsakene til tidlig aldring av huden. Tapet på hudens elastisitet fører til dannelsen av et fint nett av fine rynker, som i mangel av tilstrekkelig hudfukthet raskt blir til dype riller. Først av alt oppstår rynker i øynene og munnens hjørner, samt på nakkeområdene med den mest delikate strukturen i huden. Uønskede klimatiske faktorer (vind, lav luftfuktighet, solskinn, kald luft, temperaturendringer) tørker huden ytterligere, frarøver nødvendig fuktighet og beskyttelse.

Utilstrekkelig ernæring, mangel på vitaminer og mineraler, sykdommer i nervesystemet, arbeid i varme verksteder kan føre til utvikling av tørr hud. Alle disse faktorene utløser en hel kjede med endringer som skjer i huden. Redusert hudbeskyttende barrierer forårsaker fuktighetstap. Dette medfører i sin tur et brudd på prosessene med mikrosirkulasjon av blod i vev og deres trofikker. Som følge av underernæring påvirkes kollagenfibrer, og hudens fasthet og elastisitet reduseres. Disse hudendringene forverres ytterligere av mangel på riktig omsorg.

Årsaken til tørr hud kan også være feil valg av kosmetikk og pleieprodukter, samt noen kosmetiske prosedyrer. Ved utilstrekkelig arbeid i talgkjertlene, er det kontraindisert å bruke såpe til vask, alkoholkrem, peeling peeling og scrubs, masker. Fra kosmetiske prosedyrer, bør man foretrekke enzymskalering, som virker så delikat som mulig på beskyttelseslaget og intensivt fukter tørr hud.

Tørr hud krever nærende og berikte kremer, nærende og toning masker, ikke-alkoholholdige tonics, kremer som inneholder kollagen og elastin. Alle disse kosmetikkene vil bidra til å gjenopprette den naturlige beskyttelsen av huden. Kosmetikk som brukes skal være spesielt utviklet for tørr hud og inneholde et aktivt hudfukterende kompleks.

Et viktig poeng i kampen mot tørr hud er ernæringskorreksjon: eliminering av alkohol, tilsetning av dietten med produkter som inneholder vitaminer A, E, C.

Hud fuktighetsgivende metoder

Tørr hud krever først og fremst tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot ytre irritasjoner som kan skade det. Sammensetningen av moisturizers for tørr hud inneholder nødvendigvis spesielle stoffer - humektanty (hydratants), noe som gir et normalt fuktighetsnivå. Ifølge virkemekanismen er humektants filmdannende og hygroskopisk.

Glyserin, voks, mineraloljer og fett tilhører filmdannende fuktighetsmidler. Danner en vanntett film på overflaten av huden, de bidrar til å beholde fuktighet i huden og forhindre fordampning. Blant hydratene i denne gruppen kan glycerol være spesielt fremtredende - naturlig triatomisk alkohol, heksahydolsorbitol og linolensyre og linolsyre.

På grunn av sin evne til å beholde væske, har glycerin blitt brukt i formuleringen av kosmetikk i mange tiår. Ikke så lenge siden oppdaget amerikanske forskere en annen egenskap av glycerol - evnen til å gi et signal og stimulere prosessen med modning av unge hudceller. Cellfornyelse opprettholder et normalt fuktighetsnivå og forhindrer tørr hud.

Den sekskantede alkoholsorbitol som tilhører den samme gruppen har også egenskapene til hygroskopisitet. Det fukter huden, og forbedrer også teksturen til fuktighetskremer, masker og andre kosmetiske produkter, noe som gir dem plastisitet, mykhet og fløyelsaktighet. Linolensyre kan ikke bare danne en hydrofil film på hudoverflaten, men også regulere epidermis barrierepermeabilitet. Linolsyre er nødvendig både for å skape en vanntett lipidbarriere, og for regulering av lokal immunitet i huden.

Gruppen av hygroskopiske humectants inkluderer urea, hyaluronsyre, pyrrolidon-karboksylsyre og melkesyre, kollagen. Molekylene i disse hudrelaterte stoffene binder vann og holder det i huden. De er i stand til å gjenopprette nivået av naturlig fuktighetsgivende faktor (NMF) i epidermis. Blant denne gruppen har hyaluronsyre den høyeste hygroskopisiteten, hvorav ett gram omformer en liter vann til en gelstat. I kosmetikkindustrien brukes hyaluronsyre, ekstraheres fra deres kuberkropper og haihud.

Kollagen (gresk - cleorodny), som er tilstede i det intercellulære rom og hudceller, er i stand til å absorbere og beholde mengden vann, 30 ganger større enn egen vekt. I kosmetisk industri er mye brukt evne til kollagen å absorbere fuktighet.

Velge fuktighetskrem for tørr hud, vær oppmerksom på sammensetningen og tilstedeværelsen av ovennevnte ingredienser. Den beste måten å bekjempe tørr hud på ansikt og kropp på er å utvikle et individuelt, omfattende fuktighetsgivende program som inkluderer ernærings- og hudpleie tips, passende kremer, masker og prosedyrer. Problemet med tørr hud bør løses av dermatologist-kosmetologer, idet man tar hensyn til graden av dehydrering av huden, sesongmessighet, alder og andre individuelle egenskaper. I dag kan det gjøres med å oppnå et godt kosmetisk resultat, og forlenge ungdom og helse i ansiktets og kroppens hud.

Årsaker til tørr hud

Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Tørr hud i ansiktet: hovedårsakene og behandlingen hjemme

Tørr hud i ansiktet (xerosis) gir følelse av tetthet og ubehag, spesielt om vinteren. På en slik dermis virker irritasjon og desquamation ofte og forårsaker kløe. Selv om tørr hud ikke er et symptom på alvorlig sykdom, krever det fortsatt spesiell omsorg, uten hvilken tilstanden til dermis vil raskt forverres. Huden vil falme, det vil bli tidlige rynker. Etter å ha studert hovedårsakene til xerosis, kan du velge en effektiv behandling av epidermis.

VIKTIG Å VITE! Fortune-telleren Nina: "Pengene vil alltid være i overflod hvis de legges under puten." Les mer >>

Det er mange årsaker til tørrhet i ansiktets hud: fra arvelighet til tørr luft på kontoret. De viktigste inkluderer følgende:

 • Feil ernæring.
 • Insuffisiens av væske i kroppen.
 • Hyppig inntak av varmt bad eller dusj.
 • Tørr luft (på grunn av klimaanlegg eller driftsvarme).
 • Klimaendringer, hyppig reise.
 • Mangel på kroppsvekt, vitaminmangel.
 • Røyking, alkohol.
 • Soling i den aktive solen, et besøk til solariumet.
 • Å være på datamaskinen ofte (eksponering for elektromagnetisk stråling skader huden).
 • Kosmetikk av dårlig kvalitet.
 • Forstyrret metabolisme.
 • Arvelig faktor.
 • Tendens til allergi og dermatitt.
 • Stress, kronisk tretthetssyndrom og depresjon.
 • Nyresykdom.
 • Hormonelle forandringer i kroppen (graviditet, ungdomsår).
 • Bruk såpe.
 • Forstyrrelser i sebaceous kjertler.
 • Diabetes og fordøyelsessystem sykdommer.

I noen tilfeller viser tørking av epidermis i ansiktet og forekomsten av skjellete flekker, rødhet og betennelse en mangel på vitamin A i kroppen. Dette stoffet er ekstremt viktig for å beskytte hele huden mot aggressive effekter av det ytre miljøet. Xerose og peeling av dermis er hovedsakelig påvirket av kvinner, mens hos menn har huden fantastiske egenskaper for å gjenopprette tørr hud.

Kosmetologer anser et sterkt tørt ansikt derma et ganske alvorlig problem, og de anbefales å fukte det med profesjonelle midler, og å bruke hjemmelagde oppskrifter for hjelpebehandling.

I kosmetologi for xerose brukes ulike kosmetiske prosedyrer, blant hvilke det er:

 • saltrengjøring;
 • varm komprimering;
 • masker med kollagen;
 • peeling;
 • kosmetisk massasje;
 • biorevitalisation.

Under konsultasjonen vil skjønnhetsmedisinen selv velge de nødvendige prosedyrene og forberedelsene til behandling av tørr dermis i ansiktet.

Tørr hud i ansiktet og kroppen kan fuktes ved hjelp av ulike geler, serum og kremer med fuktighetsgivende effekt.

De mest populære produktene inneholder hyaluronsyre, som er i stand til å intensifisere huden, for eksempel krem ​​Novosvit kollagen og hyaluronsyre (dyp fuktighet i huden og glatter rynker).

Også gode fuktighetsgivende egenskaper har stoffer med ceramider, fettsyrer og fosfolipider. Opprette en lipidbarriere, slik at midler beholder fuktighet i huden og sikrer fornyelse. Slike rettsmidler inkluderer for eksempel Anne Marie Borlind Ceramide Fluid med ceramider (øker dermis evne til å beholde fuktighet, glatter rynker, er egnet for alle typer epidermis), Dado Sens beroligende krem ​​for beredskapstiltak (beroliger huden, bekjemper rødhet og irritasjon).

I tilfelle rødhet og irritasjon på huden, er det nødvendig å bruke beroligende midler, fuktighetsgivende og lindre disse symptomene. I dette tilfellet bør rensing bare være mild ved hjelp av spesielle midler (melk, skum) for tørr hud. Det anbefales på tidspunktet for behandlingen å forlate lotioner og tonika som inneholder alkohol, de tørker videre huden.

Det er mulig å kvitte seg med tørr hud ved hjelp av følgende kosmetikk:

 1. 1. Nærende krem. Vi trenger et kvalitetsprodukt som kombinerer naturlige ingredienser med nye teknikker, bare han er i stand til effektivt å fjerne symptomene på tørking av epidermis. Det bør inneholde slike spesifikke komponenter: vitaminer i gruppe A, B og E, naturlige oljer, honning (naturlig fuktighetskrem) og kalium (en viktig komponent for tørr hud), for eksempel nærende krem ​​Librederm Aevit.
 2. 2. Masker for ansikt, dekolleté og nakke på grunnlag av kollagen. Placenta-kollagen maske er en serviett fuktet med væske, med hull for lepper og øyne. De holder den i ikke lenger enn 20 minutter, på slutten av skjønnhetsøkten blir ansiktet og nakken vasket med varmt vann, for eksempel Floralis fra Placental Skin serien fornyer Age figting.
 3. 3. Fuktighetsgivende olje. Disse ekstraktene fra naturlige planter fukter huden effektivt og gir dem elastisitet. For jenter opptil 25 år er et godt alternativ til kremer. En av de mest populære oljene er: rosa (inneholdt i Roseof Bulgaria-serien av kosmetikk), mango (funnet i for eksempel Miya Cosmetics My Wonder Balm Hello Yellow Face Cream).

Ved overdreven tørrhet er bruken av jojobaolje effektiv. Den er rik på aminosyrer, beta keratiner og vitaminer. Når det brukes regelmessig, normaliserer det arbeidet i talgkjertlene, fukter tørr hud, skaper en beskyttende film på den. Kosmetologer anbefaler at du bruker det i stedet for krem, og søker på de skumle områdene av epidermis før sengetid til symptomene på tørrhet og flak er helt borte.

Før du går i seng, bør du bruke en fuktighetskrem med vitaminer på ansiktshuden, helst med en cellereparasjonseffekt.

Ved lokal påføring på spesielt overdreven hudområder anbefales bruk av krem ​​Bepanten. Det forbedrer hudens regenererende evne, helbringer den fra skade, gjenoppretter hudens integritet.

Hva skal jeg gjøre hvis huden er tørr? Regler for pleie og hjemmelaget kosmetikk for tørr hud

Eiere av tørr hud vet ikke hva som skinner, forstørret porene og akne. Imidlertid lider de av defekter av deres type epidermis, da deres talgkjertler ikke produserer nok fett. Dette gjør huden sårbar for de negative effektene av det ytre miljøet. Mangelen på en beskyttende film og mangel på fuktighet i cellene fører til uttørking, konstant peeling og rask aldring. For å unngå dette, krever kompetent og passende omsorg for tørr hud, som eliminerer de skadelige effektene av ulike faktorer (ekstern og intern) som bidrar til tørking. For å kjempe ta av, er det nødvendig å begynne å finne ut av det.

Årsaker til tørr hud

For å kvitte seg med tørrhet i ansiktets hud og ha minst en sjanse for suksess, må du vite årsakene som fører til dehydrering og mangel på fett som produseres av talgkjertlene. Hvis dette er arvelige faktorer, vil den eneste løsningen være regelmessig omsorg for denne typen hud gjennom hele livet. Hvis det imidlertid er mulig å fastslå at andre forhold som du kan endre og til og med eliminere er årsaken til tørrhet, kan du bli eier av en normal hudtype og ikke lenger lider av for tidlig aldring, smalere porer, følsomhet og peeling. Årsaker til tørrhet kan være:

 • arvelighet;
 • Alder endres;
 • Forstyrrelser i sebaceous kjertler;
 • Interne sykdommer i kroppen: problemer i mage-tarmkanalen, nervesystemet;
 • Feil bruk og utvalg av hudpleieprodukter (hyppig peeling, bruk av såpe til vask);
 • Vitamin mangel;
 • Lang opphold i sol eller frost;
 • Feil hudpleie: For eksempel kan hyppig vask med for varmt eller klorert vann føre til tørking av huden.

Regler for omsorg for tørr hud

Ta vare på tørr hud regelmessig, uavhengig av årsaker og tilstand. Det er feil å fastslå dette bare ved eksacerbasjoner, når ansiktet er dekket med en flaky skorpe eller nådesløs "kråkefødder" vises under øynene. Alle eiere av tørr hud bør forstå en fast regel: Regularity of care er en garanti for suksess i denne vanskelige oppgaven.

 1. Vasking anbefales kun om kveldene. Om morgenen fjernes fettet, som kjertlene har utviklet seg over natten, og huden er berøvet beskyttelsesbarrieren den trenger. Dette gjør det sårbart for ytre påvirkninger.
 2. Du kan vaske med vann ved romtemperatur. Bruk av varmt vann er utelukket. Derfor bør også bad og dusjer være varme.
 3. Om kranvann, uansett hvor kjent og praktisk å bruke den, må du glemme. For vask må du stå, filtrere eller avkjøle etter koking.
 4. Vaskeprosessen utelukker bruk av såpe. Trenger en spesiell fuktighetsgivende gel eller skum.
 5. Etter vask må du ikke gni ansiktet med et håndkle: bare litt fuktig gjenværende fuktighet på huden.
 6. Du må nøye velge midler for å ta vare på denne typen hud. Først bør de alle være fra samme serie (eller minst en produsent). For det andre må de merkes: "FOR TØRRE HUD" eller "MØTTE".
 7. Det anbefales å nøye studere sammensetningen av de pengene du har kjøpt: den bør ikke inneholde alkohol, som tørksløs huden. Når du forbereder hjemmelagde masker og lotioner, ta også forsiktig hensyn til dette.
 8. Bruken av dekorative kosmetikk bør være svært begrenset og kompetent. Det er tillatt å bruke på huden bare fuktighetsgivende fundament og pulver, som i sin sammensetning inneholder alle slags beskyttende filtre.
 9. Du kan ikke gå i seng uten å fjerne rester av kosmetikk fra huden. For å fjerne sminke er det spesielle verktøy - kosmetisk melk, for eksempel.
 10. Korrigering av drikkeregimet er nødvendig: Når huden er tørr, anbefales det å drikke minst to liter vann om dagen.
 11. Riktig ernæring er et annet viktig poeng med omsorg for tørr hud. Det er nødvendig å minimere forbruket av krydder og krydret, for salt mat. Kaffe, alkohol, karbonert vann er vanndrivende, bidrar til rask fordampning av fuktighet fra cellene, noe som forverrer tilstanden til epidermis.
 12. To ganger i året er det nødvendig å bruke multivitaminer. Under eksacerbasjoner (når ansiktet blir dekket med en skalpet skorpe) anbefales det å drikke separate vitaminer A og E (i enhver form, inkludert som en del av fiskeolje).

Disse anbefalingene, som gir eksperter, er lette og komplekse på samme tid, men de som ønsker å oppnå resultater, vil takle dem. Hvis problemene med tørrhet er skjult mye dypere eller tilstanden av huden allerede er i gang, er det bedre å henvende seg til fagfolk som vil gjennomføre den nødvendige undersøkelsen og foreskrive riktig behandling.

Behandling for tørr hud

For kosmetologer, er det unormale arbeidet til talgkjertlene (i dette tilfellet en utilstrekkelig mengde subkutant fett), så vel som manglende evne til å beholde fuktighet i seg selv, alvorlige sykdommer som krever behandling. Ifølge eksperter på dette feltet, involverer det profesjonell fuktighet av huden i hytta og, allerede som et tillegg, passende hjemmebehandling. Til dags dato er de mest effektive terapeutiske prosedyrene for tørr hud:

 • En varm kompressor utvider porene, blodkarene, forbedrer mikrosirkulasjonen, fjerner døde celler og støv, varme huden. Som følge av denne prosedyren stopper fordampningen av vann fra cellene, stratum corneum absorberes av fuktighet og svulmer - så den mest tørre huden blir bare en prosedyre, myk, delikat, utrolig elastisk;
 • Saltrensing;
 • Peelings (mekanisk, maskinvare, kjemisk) fjerne døde celler, forny huden;
 • Kollagenmasken strammer huden, fukt og toner den;
 • Ulike typer kosmetisk massasje forbedre blodsirkulasjonen, fjern gamle celler, oppdatere hudfarge;
 • Syr mesoterapi (administrering av terapeutiske injeksjoner) metter de dype lagene i epidermis med fettsyrer;
 • Biorevitalisering - innføring av hyaluronsyre ved injeksjon, som har en utmerket fuktighetsgivende effekt;
 • Ulike salongprogrammer for aktiv ernæring og nødhud hydrering.

Kvalifiserte spesialister innen kosmetikk prøver å optimalisere prosedyrer og behandlinger for tørr hud i ansiktet, i henhold til individuelle indikatorer. Fuktighetsgivende og beskyttende programmer for slik terapi er effektive og svært etterspurt i dag. Hvis tilstanden til huden ikke er så viktig for å søke medisinsk hjelp, kan du bruke hjemmemedisiner som kan forbedre tilstanden til tørr hud.

Hvordan forbedre tilstanden til sensitiv hud? På salongen og folkemetoder.

Oppskrifter til hjemmelagde produkter for tørr hud

Hjemmelaget kosmetikk for tørr hud er ikke begrenset til masker og kremer. For det må du nøye velge og skum (eller gel) for vasking og skrubbing og tonic. Videre bør de ikke brukes fra tid til annen, i perioden med aktiv peeling eller økt sensitivitet i offseasonen. Regelmessigheten av bruken er en garanti for at hudcellene i den nærmeste fremtid vil mangle verdifull fuktighet og ansiktet blir frisk.

 • Varm komprimering

Terry håndkle foldet med en stripe, dukkert i varmt vann (slik at huden kan tåle og ikke brenne), sett på ansiktet til stoffet er helt avkjølt. Denne prosedyren forbedrer blodstrømmen, fjerner urenheter fra huden, slapper av muskler. Det kan holdes hver annen uke etter et avslappende bad.

 • Kamille dampbad

Tre spiseskjeer av farmasøytisk kamille helles tre liter vann, kok i ca 15 minutter. Fjern fra varme, legg på en stol eller et lite bord, bøy over en kasserolle, dekk hodet med et håndkle. Du må vare i ca 10 minutter. Når kjøttkraft kjøler ned, bør du senke ansiktet ditt lavere og lavere. Deretter vasker du med kaldt vann og tørker huden med fuktighetsgivende lotion.

En spiseskje havremel helle 50 ml varm melk med høy prosentandel av fett. Insister 10 minutter. Påfør ansiktet i 15 minutter, skyll med kaldt vann. Masken forårsaker sjelden allergier. Du kan gjøre det to ganger i uken i en måned.

Rensing av smuss og eksfoliering av døde celler er et viktig skritt i omsorg for tørr hud. Du kan ikke frata det av peeling ved hjelp av myke skrubber som renser forsiktig og veldig delikat. En gang i uken for denne prosedyren vil være ganske nok. Knead med gaffelmasse av moden, uten banans mørke, tilsett sukker (3 ss), honning (teskje) og vaniljeekstrakt. Skrubbingen påføres huden med lette sirkulære bevegelser, i noen minutter blir ansiktet masset, og deretter vaskes blandingen med kaldt vann.

Tonics for tørr hud bør gi sin rensing og fuktighetsgivende. Du kan tørke ansiktet ditt før du bruker krem ​​med persille kjøttkraft. Det er veldig enkelt å gjøre det: hakk 200 gram grønnsaker, hell en liter vann, koke, kul, belastning. Den er lagret i kjøleskapet og er i stand til å gi personen en utrolig friskhet, og eliminerer følelsen av tetthet. Melk tonic for tørr hud er også ikke mindre effektiv. Bare tørk ansiktet ditt to ganger om dagen med kul melk.

Kremet brukes vanligvis etter en fuktighetsgivende tonic. Hvis du foretrekker butikkprodukter, velg et produkt som inneholder liposomer, nanosfærer, ceramider, linolsyre, gamma-linolsyre. Du kan også tilberede en hjemmelaget krem, som vil være like effektiv i omsorg for tørr hud.

En spiseskje av farmasøytisk kamille, hell kokende vann (250 ml), dekke, kjølig, belastning. Legg til to spiseskjeer av den resulterende infusjonen av en liten vegetabilsk glyserin (litt mindre enn en teskje). Smelt en spiseskje smør eller margarin, bland med en teskje ricinusolje, tilsatt geranium-essensiell olje (ikke mer enn tre dråper). Bland alle ingrediensene, slå med en mikser, sett i en krukke og sett i kjøleskapet. Du kan holde fuktighetsgivende blandingen i fem dager. Hvis du legger til en teskje kamferolje til det, vil holdbarheten øke med noen flere dager.

Alt dette rådet, utviklet av kosmetologer, må brukes til å bevare ungdommen, friskheten og skjønnheten i tørr hud. En full forsiktighet, en sunn livsstil, vanlige skjønnhetsbehandlinger hjemme og i salonger vil tillate deg å sikre at ingen innser at din hudtype er tørr. Metoder for å fukte og beskytte den er tilgjengelig for enhver skjønnhet i dag, og de må settes i praksis fra en tidlig alder. Da vil hverken tid eller aggressive faktorer dominere skjønnheten i ditt alltid friske og så unge ansikt.

Tørr hud - Årsaker og pleie Tips

Yuliya Vasilchikova • 06/01/2016

Grunnlaget for skjønnheten i huden er fuktighetsgivende. Med riktig funksjon opprettholder huden en fuktighetsbalanse på grunn av fettbarrieren som produseres av talgkjertlene.

Hvis ikke nok "sebum" er produsert eller dette laget er utarmet - huden er dehydrert og regnes som tørr.

Årsaker og tegn på tørr hud

For å forbedre tilstanden til huden, er det nødvendig å eliminere årsakene til tørrhet.

årsaker

Tørr hud i ansiktet i tillegg til den konstante følelsen av ubehag har et usunt utseende. Årsakene til dette er mange:

 • Feil arbeid i mage-tarmkanalen, skjoldbrusk, nervesystemet, diabetes.
 • Feil funksjon av sebaceous kjertler - Utilstrekkelig mengde lipider produsert.
 • Ubalansert kosthold, mangel på vann og vitaminer i kostholdet. Vitaminer A, E, C er viktige for hudens helse.
 • Arvelighet. Tynn epidermis og utilstrekkelig mengde sebaceous kjertler kan være en genetisk predisposisjon. I dette tilfellet manifesteres tørr hud i ansiktet i tidlig alder.
 • Alderrelaterte endringer - uttømming av det beskyttende lag av huden og dehydrering.
 • Feil omsorg. Hyppig vask, bruk av varmt eller klorert vann.
 • Uegnede hudpleieprodukter eller feil bruk. Tørrhet er ledsaget av peeling, som kan reduseres ved peeling. Men hyppige skreller tynner fettlaget av huden.
 • Påføring av pulver, tonalkremer.
 • Påvirkningen på huden av eksterne faktorer. Lang opphold i den kalde, brennende sol, sterk vind. I varmesesongen påvirker tørr inneluft huden negativt.

Tegn på

For å fastslå mangel på hydrering av ansiktets hud kan det føltes, men det kan være midlertidige forhold på grunn av engangsmessige bivirkninger.

Tegn på tørr hudtype er:

 • Tørrhet og tetthet, selv etter påføring av fuktighetskrem;
 • Dårlig opptak av kosmetikk. "Shedding" dekorative kosmetikk;
 • Kjedelig og ujevn hudfarge;
 • Synlig foci av hudens eksfoliering, flaking, rødhet.
 • Tilstedeværelsen av mange fine rynker;
 • Kløe sensasjon i peeling foci.

Når ansiktets hud er tørt, vises tegn om gangen. For å redusere ubehag, prøv å følge reglene for hudpleie på ansiktet.

Hvordan vaske og rengjør tørr hud?

Under morgenvask, for tørr hud er det bedre å bruke kontrast skylling med vann, milde kremer, tonics, melk eller oljer.

Midler til vask hjemme

Trygge og nyttige midler for vasking er de som er tilberedt hjemme.

Duftende hvete gel

ingredienser:

 • Hvetekorn - 30-50 g.;
 • Rose essensiell olje - 5-15 dråper;

Forberedelse og bruk:

 1. Hvetekorn, skyll med varmt vann og hell vann i forholdet 1: 2.
 2. Slå på brannen og kom med koking. Å simre over lav varme under lokket i minst 1 time.
 3. Fjern potten med buljong, sett inn et håndkle og la det bryte i minst 3 timer. I løpet av denne tiden vil avkoket oppnå viskositet.
 4. Etter avkjøling, spenne blandingen. Legg til rosolje.
 5. Hell produktet i en krukke. Lukk lokket. Skal lagres i kjøleskapet ikke mer enn en måned, brukt som flytende såpe eller melk til morgenvask.

Banan gel

For produksjon av behov:

 • Moden banan - 1 stk.
 • 1. eggeplomme;
 • Maisstivelse - 1 ts;
 • Aloe Vera juice - 1 ss. skje;
 • Vann - 50 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. I en glassblanding 50 ml. varmt vann og maisstivelse. Rist til en jevn masse uten klumper.
 2. I en separat bolle, bland bananmasse, eggeplomme og aloe juice med en mikser eller blender.
 3. Bland den fortynnede stivelsen i bananblandingen. Beat igjen. Den resulterende blanding skal være homogen i konsistens og ligne en gel eller tykk gelé.
 4. Sett rengjøringsmiddelet i en krukke med et lukkedeksel. Oppbevares i kjøleskapet i ikke mer enn en uke, bruk som ghoul til morgenvask.

Honningblomstermelk

For produksjonen vil trenge:

 • Fet melk - 200 ml;
 • Honning - 1 ts;
 • Frisk persille - 3-4 sprigs;
 • Kamille (tørre blomster) - 2 ss. skjeer;
 • Calendula (tørre blomster) - 2 ss. skjeen.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland i tørrkamille og kalendula blomster i en mørtel. På samme sted hogge stekene med fersk persille. Kross med tolkushki til glatt.
 2. Mørk kokes.
 3. Legg til kokende melk en blanding av urter, lukk lokket og kok over lav varme uten å ha kokt i minst 30 minutter.
 4. Fjern fra varme og avkjøles i 3 timer.
 5. Tørk melkeblandingen. Tilsett en skje med honning og rør til det er oppløst.
 6. Hell produktet i en krukke med et forseglingsbart lokk. Oppbevares i kjøleskapet i maksimalt 7 dager. Bruk som melk til vask om morgenen.

Eggolje for vasking

ingredienser:

 • 1 eggeplomme;
 • Vegetabilsk olje (unrefined) - 1 ts.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland i eggeskum og solsikkeolje i en bolle.
 2. Slå med en mikser eller visp til luftig tilstand. Konsistensen av blandingen skal være lik surkrem.
 3. Påfør på vått ansikt under morgenvask. Vask av etter 2 minutter.

Kål Lotion

For produksjon nødvendig:

 • Kålbladene - 1-2 stk.
 • Melk - 500 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. Kålen går ren, kutt i stykker.
 2. Mørk kokes.
 3. Hell kålbladene med varm melk og la den brygge i minst 1 time.
 4. Strain. Hell inn i en flaske med en hette og lagre ikke mer enn en uke. Bruk som en lotion for vasking.

Midler for å vaske tørr hud fra butikken

For de som ikke ønsker å gjøre en rengjøringsmiddel hjemme, er det et utvalg av kosmetikk fra populære selskaper.

Væske for vask "Natura Siberica"

Rengjøringsmiddel for tørr, sensitiv hud. Som en del av det nødvendige for huden vitamin F. Det akselererer celleregenerasjon og opprettholder hudens elastisitet. Naturlige ingredienser vil bidra til å rense og gi huden en tone.

Nivea vaskemousse

Nivea tilbyr "Gentle Washing Mousse" med Hydra IQ teknologi. Ifølge selskapets markedsføringsspesialister, gir denne teknologien deg muligheten til å opprettholde hudfuktighet hele dagen.

Rengjøringsgel for ansiktet "Velvet nutrition" Yves Rocher

Den inneholder plantekomponent - askesaft. Ifølge selskapets kosmetologer bidrar askensap til å gjenopprette funksjonen til å opprettholde hudens naturlige næring. Verktøyet gir ikke følelsen av tørrhet eller tetthet på grunn av fraværet i sammensetningen av såpe og kunstige farger.

Vichy Purete Termale Cleansing Foam

Erklært av produsenten som et middel til å rense tørr og sensitiv hud. Vitaminkomplekset nærer huden, laurinsyre har antibakterielle og antioksidantegenskaper, og Sheasmør nærmer seg cellene. Verktøyet har en delikat tekstur, enkel å påføre og vaske av.

"Ultra Soft" Liquid Soap for Clinique tørr og svært tørr ansiktshud

Selv om produktet er oppgitt som en såpe, renser den forsiktig og forsiktig huden, gir en følelse av komfort og fuktighet. Sammensetningen inneholder olivenolje, som nærer og forbedrer hudens beskyttende egenskaper. Hyaluronat (fuktighetskrem) - lar deg beholde fuktighet i hudceller.

Midler for rensing av tørr hud hjemme

Etter bruk av dekorative kosmetikk og en travel dag i byen, krever huden grundig rensing. For disse formål er det folkemengder oppskrifter for tørr hud.

Hud peeling

ingredienser:

 • Erte - 3 ss. skjeer;
 • Havregryn - 3 ss. skjeer;
 • Kamille (tørre blomster) - 2 ss. skjeer;
 • Jojoba olje - 1-2 ts;
 • Almond olje - 1-2 ts;
 • Gurkemeie - på spissen av en kniv.

Forberedelse og bruk:

 1. Erter, havregryn og tørr kamille grind til melkenes tilstand i en kaffekvern. Du kan male både sammen og separat. Det er viktig å oppnå en homogen tørr blanding uten klumper og lite søppel.
 2. Legg til et naturlig antiseptisk middel. Sett gurkemeie i blandingen.
 3. Det neste trinnet er å legge til mandelolje og jojobaolje. Bland alt med tørre hender, slip klumperne, kombinere tørrblandingen og oljen i jevn konsistens.
 4. Hell tørr rensemiddel i en krukke med et forseglingsbart lokk. Ikke lagre mer enn en måned.
 5. For å bruke en klemme av blandingen, bland i palmer med noen dråper varmt vann og bruk i sirkulære bevegelser på ansiktet, skyll deretter med kaldt vann.

Semolina gommage

For produksjonen vil trenge:

 • Semolina - 2 ss. skjeer;
 • Havregryn - 1 ss. en skje (eller havregryn - 2-3 ss);
 • Ед appelsinskall.

Forberedelse og bruk:

 1. Grind den oransje huden til en pasty-tilstand.
 2. Få havregryn havremel, malt i en kaffekvern.
 3. Bland ingrediensene: semolina, havremel og appelsinskall. For en behagelig konsistens, fortynn med vann (2-5 spiseskjeer).
 4. Hold en myk gommage i en krukke med lokket ikke mer enn en uke. Påfør på et vått ansikt under kveldsvask, skyll av etter 2 minutter.

Gel med aloe vera

For produksjon av behov:

 • Aloe Vera - 5 blader;
 • Vitaminer A, C og E i kapsler - 2 stk.

Forberedelse og bruk:

 1. Klipp ferske, kjøttfulle blader av skarlagen, skyll, skjær av huden på den ene siden.
 2. Teskjepe skrape den indre gelélignende delen av bladet i en bolle.
 3. Det knuses også kapsler med vitaminer og blandes grundig.
 4. Bruk umiddelbart etter forberedelse.
 5. Påfør på vått ansikt under kveldsvask, skyll av etter 3 minutter.

Kokosmelk

For produksjonen vil trenge:

 • Melkfett eller fettfattig krem ​​- 50 ml;
 • Kokosmelk - 50 ml;
 • Almond kli - 2-3 ss. skjeen.

Forberedelse og bruk:

 1. Mørk mandelklid til mel i en kaffekvern.
 2. Bland melet med de resterende ingrediensene i en bolle til det er glatt.
 3. Sett i en krukke og lukk lokket. Oppbevares i kjøleskapet i maksimalt en uke, på ansiktet med lette massebevegelser. Skyll med kaldt vann.

Handle produkter for å rense tørr hud

Å gå ut av byen eller på en lang reise er bedre å ta rengjøringsmidler fra butikkene. De lagres bedre - krever ikke lave temperaturer og tar mindre plass.

Bestemor Agafyas Oppskrifter - milde ansiktsrensende kluter

Våtservietter renset fra sminke og hudkontaminering. Kornblomst ekstrakt i sammensetningen beroliger og regenererer huden, mens hvetekimolje forsiktig renser porene.

Garnier Skin Naturals - rensende krem ​​gel for vasking på tørr og sensitiv hud

Det inneholder ikke hudtørkende såpe, men inkluderer sheasmør og fuktighetsgivende aloe vera juice. Den myke tekstur av krem-gel renser huden fra sminke, beroligende irritasjon og fuktighetsgivende.

Comfort Trio Aktiv gelmousse fra Loreal Paris

Lett tekstur inneholder ikke såpe, renser, mætter huden med et vitaminkompleks og forbedrer hudfarge. Passer til daglig pleie av sensitiv hud.

Diamond Cellular Cleansing Lotion fra Оriflame

Fjerner sminkerester og døde hudceller, noe som gir huden en glød og fornyelse. Ikke forårsaker følelser av tetthet og tørrhet, da det ikke inneholder alkohol.

Lett skummende vann for tørr hud (Yves Saint Laurent)

Løsningen for kvelden rensing av tørr hud. Verktøyet fjerner lett restene av sminke og fjerner urenheter uten å tørke det øverste lag av huden. Vann til vask er beriket med aloe vera juice - en naturlig fuktighetskrem som gjenoppretter vannbalansen i huden.

Scrubs for å rense tørr hud

Grunnlaget for hudrensing med skrubbe er prosessen med mekanisk fjerning av det øvre keratinøse laget av ansiktets hud. For tørr hud er en slik rensing med feil bruk årsaken til forverringen av tilstanden, så gjør prosedyren nøye, testet, mykt og forsiktig.

Hjemmelaget ansiktsskrubb

Peeling prosessen (rensing med skrubber, peeling) er delikat. Det øverste laget av celler fjernes uten å skade den nye huden under den. Bruk av hjemmeskruer for tørr hud anbefales. De kan gjøres selvstendig.

Eggskrubbe

Knuste eggskjell vil forsiktig fjerne de cornified cellene, og rømme og eggeplomme vil ha en nærende effekt.

For produksjonen vil trenge:

 • Skjell 1-2 egg;
 • 1. eggeplomme;
 • Oljé rømme - 1 ts.

Forberedelse og bruk:

 1. Grind egg fra eggeskall i en kaffekvern til konsistensen av mel.
 2. I en bolle blander du rømme, eggeplomme og skallmel.
 3. Påfør ansiktet, masser forsiktig og skyll med kaldt vann etter 5 minutter.

Kaffe rensing

 • Kaffeområder - 2 ss. skjeer;
 • Fet melk eller krem ​​- 20 ml.

Forberedelse og bruk:

 1. Bland fra den brygede kaffen med varm melk eller krem ​​i en bolle.
 2. Påfør huden, masser den jevnt over ansiktet og skyll med kaldt vann etter 3 minutter.

Honning skrubbe

For å forberede trenger du:

 • Havregryn - 2 ss. skjeer;
 • Honning - 1 ss. skje;
 • Olivenolje - 1 ss. en skje.

Forberedelse og bruk:

 1. Grind havremel inn i mel i en kaffekvern.
 2. Bland i ingrediensene i en bolle: havregryn, honning og olivenolje.
 3. Påfør ansikt og massasje i 3 minutter, hold indeksfingrene langs massasjelinjene. Skyll med kaldt vann.

Almond peeling

For matlaging trenger du:

 • Mandel - ½ kopp;
 • Krem - 30 ml;
 • Essensiell roseolje - 3-5 dråper.

Forberedelse og bruk:

 1. Nøtter mandler maler i en kaffekvern.
 2. Bland alle ingrediensene i en bolle: mandelmel, varm krem ​​og rosenolje.
 3. Påfør ansiktet, masser forsiktig og skyll med kaldt vann etter 5 minutter.

Søt grønn te

For matlaging krever:

 • Sukker - 2 ss. skjeer;
 • Sterk grønn te - 2-3 ss. skjeer;
 • Honning - 1 ss. en skje.

Forberedelse og bruk:

 1. Brew stor grønn te.
 2. I et glass med sukker, legg til honning og 2-3 ss brygget grønn te. Rør til en homogen konsistens, som minner om gelé.
 3. Du kan lagre en myk sukkerskrubbe i en krukke med et lokk i ikke mer enn en måned. Påfør på et vått ansikt med massasjebevegelser, skyll med kaldt vann etter 3 minutter.

Krabber for tørr hud anbefales ikke å bruke mer enn 1 gang på 10 dager.

Den beste ansiktsskrubbene fra butikken

Scrubs for tørr hud bør rense og nærme et nytt lag av hud. Kosmetiske selskaper tilbyr dype renseprodukter.

Ansiktsskrubbkrem for tørr og sensitiv hud PLANETA ORGANICA

Rens forsiktig med hakkede nøtter, risklid og havsalt. Ernæring og restaurering av cellene presenteres av essensielle oljer av salvie og grapefrukt, sheasmør. Kamille beroliger irritert tørr hud.

Skånsom peeling for tørr hud av Aqua Kislorod-serien fra Faberlic

Inneholder et kompleks av fuktighetsgivende og ernæringsmessige komponenter. Sea cocktail av mineraler og fytoplankton beholder fuktighet i cellene etter rensing, mens macadamia og shea oljer nærmer hudcellene og gjenoppretter lipidlaget.

Lancome Exfoliance Confort myk eksfolierende krem

Renser huden dypt og forsiktig. Den ernæringsmessige komponenten av produktet - honning og søte mandelekstrakter - er egnet for å gjenopprette tørr hud.

Moisturizing Scrub Cream fra Mirra

Fjerning av døde celler og rengjøring av porer er betrodd til spesielle mikrogranuler. Aminosyrer, vegetabilske oljer, aloe-ekstrakt - fukter huden under og etter prosedyren, begynn å gjenopprette og opprettholde vannbalansen.

Myk skrubbe for tørr hud Givenchy Peel Det mykt forsiktig eksfolierende massasje

Verktøyet er designet for å rense og exfoliere huden uten å skade det naturlige lipidlaget. Takket være den myke formelen gir produktet komfort til huden, og en gangs bruk forbedrer tilstanden av tørr hud.

Når det gjelder skrubbe - følg produsentens anvisninger for bruk av produktet!

Hvordan nære og fukte tørr hud?

I tillegg til daglig lysrengjøring og ukentlig peeling, trenger ansiktshud næring, fuktighet og gjenoppretting. Masker for tørr hud i ansiktet, vil gi huden en fuktighetsgivende lading, metning med naturlige oljer, vitaminer, næringsstoffer.

Hjemmelaget ansiktsmasker

Hjemmelagde masker for tørr hud er laget på basis av meieriprodukter, honning, smør. Ekstra komponenter av hjemmelagde masker bidrar til å fukte tørr hud, mette med vitaminer og mineraler, forbedre utseendet.

Mask med honning

ingredienser:

 • Eggeplommer - 2 stk.
 • Solsikkeolje (unrefined) - 2 ss. skjeer;
 • Honning - 2 ts.

Forberedelse og bruk:

 1. Smelt honningen i et vannbad.
 2. Bland i honning, smør og eggeplommer i en bolle til en jevn konsistens.
 3. Påfør på renset ansikt jevnt, la det stå i 15-20 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Apple Milk

For matlaging trenger du:

Forberedelse og bruk:

 1. Vask epler, peeling og kjerne, kutt i terninger eller rist på en grov rivekniv.
 2. Kok epler i melk (bring blandingen til koking).
 3. Stamme, mos i puré og kjølig.
 4. Påfør på renset ansikt i 15-20 minutter, skyll deretter med kaldt vann.

Sjokolademaske

For å forberede trenger du:

 • Mørk sjokolade - 50 g;
 • Olivenolje - 1 ss. en skje.

Forberedelse og bruk:

 1. Smelt sjokolade i et vannbad.
 2. Bland olivenolje og smeltet sjokolade. Kul masse til akseptabel konsistens.
 3. Påfør masken på et renset ansikt og nyt huden i ansiktet i minst 15 minutter. Skyll med kaldt vann.
 4. Mørk med rømme med agurk

ingredienser:

 • Frisk agurk - 1 stk;
 • Rømme - 2 ss. skjeen.

Forberedelse og bruk:

 1. Vask agurk og peeling, slip i en blender til en tilstand av potetmos.
 2. Bland rømme med agurkpuré, visp litt.
 3. Påfør på renset ansikt, la det stå i 20 minutter, skyll med kaldt vann.

Banan maske med honning

For å forberede trenger du:

 • Banan moden - ½ stk;
 • Honning - 1 ss. skje;
 • Havregryn - 2 ss. skjeer;
 • Melk - ½ kopp.

Forberedelse og bruk:

 1. Banan peeling, mash til en tilstand av potetmos.
 2. Brewing havremel i varm melk, la det hovne og suge.
 3. Soaked korn ekstrakt fra melk, bland med honning og banan puree.
 4. Påfør på renset ansikt, la det stå i 20 minutter, skyll med kaldt vann.

Nærende proteinmaske

For matlaging trenger du:

 • Egg hvit - 1 stk.
 • Vegetabilsk, frukt eller bær juice (helst) - 1-2 ss. skjeen.

Forberedelse og bruk:

 1. Smør proteinet med en mikser med juice til skumdannelse.
 2. Påfør på renset ansikt, la det stå i 20 minutter, skyll med kaldt vann.

Leremaske

ingredienser:

 • Tørr leire - 1 ss. skje;
 • Rømme - 1 ss. skje;
 • Vegetabilsk juice (hvilken som helst) - 1-2 ss. skjeen.

Forberedelse og bruk:

 1. Rør ingrediensene i en enkelt bolle til glatt.
 2. Påfør på renset ansikt, la det stå i 20 minutter, skyll med kaldt vann.

Best Klar Ansiktsmasker

Fuktighetsgivende masker for tørr hud, presentert på hyllene i butikkene, som hovedkomponent, bruker naturlige urtemidler, eller nyskapende utviklinger av kosmetiske laboratorier. Sammensetningen av ernæringsmaskene for tørr hud er essensielle oljer.

Garnier Skin Naturals Moisturizing Mask for tørr og følsom hud

Gir fuktighet til cellene - inneholder drueekstrakt i sammensetningen, E-vitamin nærer det svakt beskyttede desiccated hudlaget.

Intensiv beroligende Sensitive Touch Mask av Lumene

95% består av naturlige ingredienser og inneholder arktisk blåbær ekstrakt, som er en sterk antioksidant. Masken beroliger huden, reduserer betennelse og rødhet.

Mary Kay Formula Moisturizing Fat Mask 1

Det gir huden et friskt og sunt utseende. Den myke tekstur gjør applikasjonen behagelig, og sporadisk bruk forbedrer hudens hud og holder huden ung.

HYDRAPHASE av La Roche-Posay

Masken fukter cellene, og for den langsiktige effekten av det naturlige vedlikehold av vannbalansen i huden, anbefales det å bruke produktet i løpet av 3-5 dager.

Næringsrik nærende porselen maske maske fra det israelske firmaet Christina

Den rike sammensetningen av næringsstoffer - huden er mettet med vitaminer, elastisiteten øker, strukturen gjenopprettes og aldring reduseres.

Å bruke masker for tørr hud bør ikke være mer enn 2 ganger i uken eller i henhold til instruksjonene på produktemballasje.

krem

Etter renseprosedyrer for tørr hud er bruk av kremer obligatorisk. Strukturen og sammensetningen av produkter for grunnleggende omsorg bør være rik på komponenter som forbedrer huden og opprettholder hydrering.

I produktlinjen for tørr hud er det flere typer kremer, som hver har egenskaper og nyanser av eksponering for huden.

Dagkremer

Påfør på renset hud etter morgenvasket under sminke. Oppdraget med denne krem ​​er å skape et beskyttende lag for å bevare fuktighet i huden for hele dagen.

Dagkrem er:

 • Fuktighetskrem med UV-beskyttelse. De gir huden et beskyttende lag fra solen - dette er viktig for tørr hud.
 • Lys, for sensitiv hud. Kremer inneholder ikke irriterende komponenter og fargestoffer som kan forårsake allergiske reaksjoner og irritasjon, de er lette i tekstur, ideell for bruk under sminke.
 • For tørr og problem hud. I tillegg til ingredienser som bidrar til helbredelse av mikroskader og sår av tørket hud, vil midlene inneholde komponenter som forbedrer hudfarge, avlaster rødhet, etter at huden har blitt bedre og glans.

Nattkrem

Påfør om natten etter rensing av huden fra sminke og dagtid forurensning. Strukturen er tettere enn dagen. Gjenopprett huden og ernæring om natten.

De beste kremer for tørr hud som brukes til nattpleie:

 • Nærende krem. Oljestruktur, mettet med oljer, vitaminer og nærer cellene på et dypt nivå, beskytter integumentet på utsiden. Du kan bruke fettkrem til tørr hud.
 • Forynge og gjenopprette krem. For å starte foryngelse i en naturlig rytme - er det nødvendig å gjenopprette cellene. Mettet sammensetning, tett tekstur, mens påføring tar tid å absorbere.

Sammensetningen av de aktive komponentene i kremer for tørr hud bør inkludere fuktighetsgivende og næringsstoffer, vitaminer og oljer. Hver av de naturlige eller laboratorie ingrediensene virker på tørr hud:

 • Eteriske oljer. Ofte i sammensetningen av midlene finnes jojoba olje, shea smør, shea, mandel, oliven. Naturlige oljer nærer det naturlige lipidlaget (tømt i tilfelle av tørr hud) med naturlige mineraler og vitaminer.
 • Vitaminer A, E, gruppe B. Funnet i kremer og hudpleieprodukter. Gjøre mangel på vitaminer i hudceller.
 • Fruktekstrakter og syrer. Naturkompleks av vitaminer og mineraler, bra for alle hudtyper.
 • Antioksidanter. De beskytter huden mot frie radikaler, forhindrer oksidasjon, opprettholder den naturlige cellulære "pusten".
 • Utdrag av planter. Kamille og skarlagre beroliger og lindrer hudirritasjon, grønn te og ginseng - tone opp, Rhodiola rosea, cloudberries - har anti-inflammatoriske egenskaper.
 • Proteiner - fuktighetsgivende ingredienser.
 • Glyserin er en naturlig fuktighetskrem og grunnlaget for kosmetikk som hjelper huden å absorbere fuktighet fra miljøet.
 • Hyalouran syre er en laboratorie ingrediens i kremer som fukter hudceller.
 • Kollagen. I kremer - protein av syntetisk opprinnelse, erstatter det naturlige kollagenet som kommer inn i cellene, som fungerer som stoffet i huden "rammen". I midlene for å bekjempe de første tegn på aldring, den aktive komponenten.

Komponenter som i sammensetningen har en negativ effekt på tørr hud - stoffer som dehydrerer celler bryter beskyttelseslaget av huden.

Disse inkluderer:

 • alkohol;
 • silikoner;
 • Salisylsyre;
 • Matting og bleking stoffer;
 • såpe;
 • Powder.

For ikke å skade huden - se sammensetningen av kosmetikk og ekskluder denne listen.

De beste kremer for tørr hud

Kosmetiske selskaper som tilbyr tørre hudpleieprodukter tiltrekker seg med unike komponenter som fukter og nærer dehydrert hud.

Neva kosmetikk

Lett tilgjengelig og populær krem ​​for tørr hud av firmaet Nevskaya Cosmetics presentert i serien: "Lanolin", "Spermacetovy", "Chamomile", "Almond", "Olive", "Moroshkovy." Kremens sammensetning for tørr hud inneholder vitamin E - det viktigste vitaminet for å opprettholde det beskyttende lipidlaget i huden og bevare ungdommen i huden. Den sekundære komponenten i kremer inneholder oljer og ekstrakter, som er angitt i tittelen: mandel- eller oliven-, kamille- eller cloudberry-ekstrakt, lanolin og bivoks.

Ansiktsserum med et ekstrakt av Rhodiola rosea fra Natura Siberica

Naturlig kosmetikk tilbyr for tørt og sensitivt hudserum, som gjenoppretter lipidlaget av huden og beskytter mot fuktighetstap. Vitamin F stimulerer lipidmetabolisme, og hjelper huden å oppleve komfort og hydrering.

Ansiktscreme Garnier grunnleggende omsorg dyp næring 24 timer

Nærende effekt på huden på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av essensielle oljer: roser, shea, vitamin E, som støtter huden. Kremet er mykt og duftende, huden etter påføring får en fløyelsaktig, komfort og følelse av hydrering.

Vichy Aqualia Thermal

Designet for dehydrert og sensitiv hud. I Vichy Aqualia Thermal produktserien finnes det natt- og dagskrem med Aquabioril ™ -komplekset. Det fukter huden på mobilnivå, og hyaluronsyre opprettholder fuktighet i cellene i lang tid.

NUTRITISK INTENSE RICH krem ​​fra LA ROCHE-POSAY

Gjenoppretter det naturlige beskyttende laget av huden på et dypt nivå, stimulerer utviklingen av egne ressurser, og opprettholder en sunn hud. Distribuert gjennom apotekskjeden.

Hjemmelaget krem ​​for tørr hud er laget på basis av glyserin eller en blanding av oljer med bivoks. Slike kremer er ikke gjenstand for lang lagring, da de er laget av naturlige produkter. Lag en slik hudpleie krem ​​er lett.

For matlaging trenger du:

 • Vegetabilsk, frukt eller bær juice (noen) -2-3 ss. skjeer;
 • Glycerin - 1 ts;
 • Havregryn - 1-2 ts.

Forberedelse og bruk:

 1. Grind havregryn til mel (egnet for grinder).
 2. I en bolle, bland glycerin og juice. Blandingsreaksjonen er langsom, så sett bollen til side i 10 minutter.
 3. Etter å ha oppnådd en homogen glycerolfruktmasse, tilsatt havremelmel og bland til en kremaktig konsistens er dannet.
 4. Kremet påføres på renset ansikt med sirkulære massasjebevegelser til den er fullstendig absorbert.

Med egnede og naturlige kremer bør ikke overdrive det, slik at huden ikke forverrer tilstanden til et stort antall kosmetikk.

Pleie i avanserte tilfeller

I tilfelle av nødstilfeller av avløp, når huden har blitt utsatt for sterke negative effekter (for eksempel etter langvarig eksponering for solen eller etter bruk av dårlig pleieprodukter av dårlig kvalitet), er det nødvendig med regenereringsprosedyrer for å bidra til å regenerere huden.

Ekstremt regenererende hjemmepleie for tørr hud av ansiktsutgiftene ved hjelp av følgende verktøy.

Tørket kamille eller linden blomster

Førstehjelp for tørking av ansiktets hud - påføring av komprimering fra avkok av kamilleblomster eller lind.

 1. En teskje tørket blomster i et glass vann, brygge i minst 20-30 minutter.
 2. Fukt en bomullsmaske med buljong og påfør ansiktet i 15-20 minutter.

Kul fuktighet vil berolige huden, og sporelementene som utgjør kamille og lind vil gjenopprette hudceller. Avkoket har antiinflammatoriske egenskaper, hjelper helbredelsen av tørr hudmuskler.

Almond olje, jojoba olje

Oljer for tørr hud brukes også til komprimering i tilfelle nødutbedring av huden.

 1. Olje impregnert med en bomullspinne og tørk renset hud.
 2. Oljen vaskes ikke av. Vent til helt absorbert.

Oljene inneholder en tilførsel av vitaminer: A, E, gruppe B. De normaliserer arbeidet til cellene, og senker aldring.

Salver med panthenol innhold

Bruk av salver er tillatt hvis huden krever regenerering og utvinning etter en sterk negativ effekt. Påfør salven kan være i stedet for nærende krem ​​på renset hud.

En del av panthenol og derivater - vitaminer fra gruppe B, akselererer metabolismen, tvinger cellene til å regenerere. Panthenol er et fuktighetsgivende middel med antiinflammatoriske effekter.

Hvis en sterk drenering forstyrrer huden ofte, blir ubehag og tetthet ikke forsvunnet, alt er ledsaget av kløe. Husk å konsultere en hudlege for å få råd og hjelp i ansikts hudpleie.

Tørre hudpleieregler

Sunn hud, jevn farge, elastisitet, utstråling - er tilgjengelig hvis du følger enkle regler. I tillegg til den vanlige bruken av verktøy som hjelper til med å gjenopprette og opprettholde vannbalansen i epidermisene, ta i vane med handling som vil hjelpe huden å holde seg frisk lenger.

 • For rensing, nærende og fuktighetsgivende, bruk bare produkter laget for tørr hud. De er fete, næringsrike.
 • Bytt sminkeprodukter til sensitiv hud. Sparsom og hypoallergen sammensetning irriterer ikke huden.
 • Beskytt huden din mot vind og frost med varme skjerf og skjerf. Fra den brennende solen - hodeplagg med store felt og kremer med UV-beskyttelse mer enn 30.
 • Ledsage vask med kontrasterende vannbehandlinger. Massasje ved hjelp av fuktighetsgivende masker. Dette vil forbedre blodsirkulasjonen og øke hudens elastisitet.
 • Bruk myke håndklær, tørk ikke tørk, slett huden litt etter vask.
 • Juster strømmen. Inkluder i diettprodukter som inneholder omega-syrer, vitamin A og E, vitamin C. I høst-vinterperioden, ta komplekse vitaminer. Drikk mer vann!
 • Fukt luften i rommet. Hvis det ikke er mulig å installere et romfukter, spray vann med en sprøyteflaske, installer en beholder med vann i nærheten av batteriet og land innendørsplanter.

Riktig omsorg for tørr hud inneholder regler og vaner som bør utelukkes fra atferd i forhold til hygiene og kosmetikk.

 • Ikke bruk varmt vann til vask. Unngå å bruke vann fra springen. Klor, høy hardhet - negativt påvirke det øvre epitellaget, så vask med filtrert eller forsvunnet vann.
 • Eliminer bruken av kosmetikk som inneholder alkohol, såpe, parabener.
 • Unngå å besøke solsenger og strender. Soling påvirker huden negativt, dehydrerer, berører det beskyttende laget.
 • Ikke misbruk alkohol, vanndrivende stoffer, dehydrerer kroppen.
 • Ikke røyk - røyking forverrer hudtilstanden.

Å observere omsorgsregler og ta vare på tørr hud på riktig måte, vil gi deg et sunt utseende, holde ungdommen og et strålende utseende etter år.

Flere Artikler Om Typer Acne