Hvis du legger merke til vår artikkel, er du sannsynligvis også bekymret for tørr hud på hendene. La oss se på hovedårsakene til tørr hud sammen og velg midler for forebygging og gjenoppretting.

Årsaker til tørr hud

Tørke hender på grunn av flere årsaker. Huden på hendene gir den minste mengden fett som trengs for å skape hudbeskyttelse. Fettblandingen som er tilgjengelig, går tapt fort når den kommer i kontakt med vann, kjemiske produkter og smuss. All denne aktiviteten, sammen med mekanisk skade og mangel på håndpleie, forårsaker desquamation, sprekker og sår på epidermis.

Det kan også bidra til utseende av dermatitt på huden mellom fingrene og utsiden, manifestasjonen av allergiske reaksjoner, eksem og andre problemer.

Naturlige årsaker

Vi mister delvis fettlaget på hendene, selv når vi bare berører noen overflater eller gjenstander. Dette problemet er ikke bare inneboende hos voksne, men kan også forekomme hos et barn.

I tillegg er det atmosfæriske fenomener som bidrar til tørr hud:

 • vind effekt;
 • frost;
 • UV-stråling;
 • tørr luft;
 • direkte sollys.

En dårlig miljøsituasjon og et tøft klima (tørr sommer, frostvann) kan også føre til at du har tørre, tørre hender.

Overdreven tørrhet i huden har ikke bare et ubehagelig estetisk utseende, men også et beklagelig resultat. Å miste den naturlige beskyttelsen som beskytter huden mot inntrenging av skadelige mikrober, virus og bakterier, risikerer å bli smittet av farlige sykdommer.

sykdom

En annen årsak til tørre hender kan være en kronisk sykdom. Hvis en person har endokrine problemer eller diabetes mellitus, gastrointestinale sykdommer eller anemi, vil huden på hendene bli tørr. Hvis kroppen absorberer vitaminer og sporstoffer fra mat, vil alle organene lide, og huden vil lide først.

Tørre hender kan skyldes tidlig stadium av psoriasis, som er forbundet med en sammenbrudd av immunsystemet.

Underernæring og underernæring kan også lett føre til overdreven tørrhet.

Vitaminer for å eliminere tørr hud

Tørr hud kan unngås ved å ta vitaminer. Men fremfor alt bør det forstås at dermis trenger konstant ernæring.

For dette må du ta:

 1. Vitaminer B-gruppe. De er ansvarlige for metabolske prosesser i kroppen. Vitaminer vil mette huden med essensielle mikroelementer, noe som vil bidra til fornyelse, samt en betydelig styrking av svake negler.
 2. Vitamin C. Takk til ham, huden er mettet med oksygen, forhindrer aldring. Og også det er en kompleks beskyttelse av epidermis fra aggressive UV-stråler.
 3. Vitamin A. Dette vitaminet er ansvarlig for regenerering av huden i kroppen. Hvis huden på hendene er veldig tørr og sprekker mot blod, er dette en klar faktor for mangel på vitamin A.
 4. Vitamin E. Det vil gi hudutstråling og elastisitet.
 5. Biotin eller vitamin H kalles et skjønnhetsvitamin. Like gunstig for hud og hår.
 6. Vitamin anses som en hudimmunitet. Det tar maksimalt å ta vare på huden, metter det med mikroelementer, og bidrar til bedre produksjon av dermale fettceller.
 7. K-vitamin forbedrer strukturen til epidermis.
 8. Nikotinamid er i stand til å etablere riktig vannbalanse i huden.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke prøver å løse problemet ved hjelp av tilgjengelige metoder, vil spesialisert behandling være nødvendig.

Ofte løses problemet med tørre hender lett. I tillegg til å ta vitaminer, kan du bruke kosmetikk og hudpleie prosedyrer. Folkemidlene innebærer bruk av produkter som er tilgjengelige i huset til hver vertinne. Vurder de mest populære metodene som vil bidra til å myke, fukte og gjenopprette huden.

Håndbad

For å gjenopprette huden på hendene flere ganger i uken kan du lage et stivelsesbad.

Alternativ 1

Fremgangsmåte for tilberedning: I 1 glass vann oppløs en teskje stivelse, rør til en jevn konsistens. Deretter tilsettes vann (opptil 40 grader) slik at totalvolumet er 1 l. I den resulterende løsningen dyppet børster og hold dem i ca 20 minutter. Deretter må du tørke hendene med et håndkle og bruke en nærende krem.

Alternativ 2

Det er en annen måte å bade med stivelse, noe som vil bidra til å raskt slippe av med tørre hender: Bland 2 spiseskjeer stivelse med 1 liter vann, hold hendene i 15 minutter i løsningen, og smør dem med fiskeolje. Denne prosedyren er ferdig om natten.

Det anbefales også å lage skuffer med dekk av medisinske urter: kamille, kalkblomst, linfrø og eikebark.

Effektive oljer for tørre hender

Hva å smøre tørre hender når krem ​​ikke hjelper, og ikke har tid til å gjøre badekaret? Her vil det hjelpe olje. Oliven, smør og jevn solsikkeolje er en god måte å bli kvitt hudflinging. Det anbefales at du kjøper apotekskornolje og smør hendene minst en gang om dagen.

Slik løser du problemet ved hjelp av krem

Håndkrem er i stand til å sørge for skikkelig omsorg for huden, eliminere tørrhet, fjern rødhet og peeling. Separat kosmetikk basert på deres handling.

 1. Silikon. Behold hydrofile egenskaper, fukt og myk epidermis. Silikon i kombinasjon med glyserin gir større effekt, uten å tette porene med overflødige komponenter. Denne krem ​​absorberes raskt i dermis og gir det øyeblikkelig til det beste utseendet. Den er egnet til bruk under økonomisk arbeid eller arbeid i gummihansker (Freedom, Vitex, Silicone).
 2. Regenereringskrem gir regenerering av huden, skaper forebyggende tiltak gjennom utvikling av en beskyttende barriere på dermis (Tulsi, Muse Restoring, Armacon).
 3. Helbredende kremer brukes på problemområder. Hvis palmer, hender, hud har sår, sprekker og kutt, så forårsaker kremet så raskt som mulig cellefornyelse, noe som bidrar til rask helbredelse av sår, og skaper en beskyttende usynlig film (Freedom, Fitocrone, Shi Fei Shi).
 4. Nærende krem ​​er designet for å gi hendene den nødvendige omsorg. Den nærer næring til hendene med fettstoffer, som fôrer hver celle i dermis (Vitex, BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA, Nika).
 5. Hydrofobe - designet for å arbeide med kjemiske midler. Det beskytter huden så mye som mulig, og dekker den med en tynn film. Bruken av denne krem ​​er et godt forebyggende tiltak mot herdet og flaky derma (Krembarriere, Tulsi, Muse Restoring).

Anmeldelser og vurdering av håndkrem på prosjektet vårt.

Beste håndmaskene

En håndmaske anbefales også til håndpleie.

 1. Honningsmaske: 1 ts. honning er lagt i 1 ss. l. melk og 1 ss. l. oljer (vegetabilsk eller oliven). Til den resulterende massen legg havremel (2 ss) og bland forsiktig komponentene. Den resulterende våpenet må masseres på hendene og ha på bomullshansker.
 2. Havregrynsmaske: Havregryn kan males i kaffekvern eller brukes i normal tilstand. Ta 1,5 - 2 ss korn, 1 ss. l. varmt vann, glyserin og olje, legg til 1 ts. sitronsaft og bland godt ingrediensene. Masken påføres i 15 minutter, vaskes deretter av med vann ved romtemperatur og tørk børsten forsiktig av med et håndkle.

Riktig pleie for tørr hud

Som du kan se, påvirker en rekke faktorer tørrheten i hendene. Dette er eksternt miljø, daglig arbeid, mangel på vitaminer i kroppen, feil diett, kronisk sykdom, eller bare mangel på riktig omsorg for hendene dine.

For å unngå problemer med huden og ytterligere skadelige effekter, er det nødvendig å følge grunnleggende regler for håndpleie:

 • vaske opp, gulv, vinduer og andre gjenstander som involverer kontakt med kjemiske midler, bare med hansker;
 • regelmessig ta et kompleks av vitaminer;
 • bruk en nærende håndkrem daglig;
 • 1-2 ganger i uken for å gjøre profylaktiske masker og bad;
 • føre en sunn livsstil;
 • Spis riktig, fullstendig metning av kroppen med sunne matvarer (frokostblandinger, grønnsaker, frukt, grønnsaker).

Hvis du følger disse enkle regler, vil problemet med tørre hender forsvinne for alltid!

Hva å gjøre hvis huden på hendene er grov og tørr

Tørr hud er en hyppig forekomst, som mange blir tatt lett. Imidlertid kan synderne av dette problemet være mange: fra feil klima til ulike sykdommer. Derfor må du finne ut årsakene til at hendene på huden er tørre. Dette bør gjøres ved de første symptomene for å bestemme behandlingen så snart som mulig.

Årsaker til problemet

Årsakene til tørr hud på hender og føtter kan være forskjellige. For eksempel vasker hendene i for varmt vann. Dette gjelder spesielt når aggressive sulfatbaserte vaskemidler brukes til dette formålet. Årsaken til tørrhet kan også være en dårlig valgt badegel eller vanlig flytende såpe. I dette tilfellet, etter vask, må du bruke en spesiell fuktighetskrem.

Uønskede værforhold kan også forårsake tørrhet. På grunn av sterk vind eller frost, kan ansikt og hender lett slites ut. I dette tilfellet blir overflaten av børstene tørr og grov, ikke bare på baksiden, men også på håndflatene.

En fuktighetskrem vil beskytte deg mot dårlig vær, men tror ikke at jo dyrere det er, jo bedre er det i sin handling. Dette er ikke alltid tilfelle. Det viktigste er at den passer for din hudtype. Ofte midler til ganske rimelige priser gjør en utmerket jobb med oppgaven. Også årsakene til at huden på hendene tørker kan være noen sykdommer. Disse inkluderer:

 1. Allergi. Det kan oppstå på grunn av alt, alt fra gjenstander og lukt og slutter med mat. Inntil allergenet er eliminert, vil behandlingen ikke gi nytte. Huden under en allergisk reaksjon blir rød og grov, de kan oppstå sprekker og smerter. For disse symptomene, konsulter en hudlege. Om nødvendig vil han henvise pasienten til en allergiker.
 2. Sykdommer forårsaket av soppflora. Oftest oppstår dette problemet på føttene. Når svampesykdommer i huden kan bli sprukket. Pasienten trenger spesiell medisin og dermatolog konsultasjon.
 3. Anemi av jernmangel. De påvirker hele kroppen som en helhet og spesielt hudens øvre lemmer.
 4. Diabetes mellitus. Tørrhet er et av symptomene på "blomstrende" diabetes.
 5. Problemer med fordøyelseskanalen kan også føre til utvikling av tørr hud. Dette skyldes det faktum at kroppen noen ganger mister muligheten til å fullt ut assimilere individuelle mikro- eller makroelementer. Påvirker og mangler vitaminer.

Bli kvitt tørr hud

Årsakene til og behandlingen av tørr hud kan være annerledes. Men det er også mulig å myke huden i hendene hjemme, siden i tradisjonell medisinars arsenal finnes mange muligheter for å løse denne vanskelige oppgaven. Det er tilrådelig å alltid bære en fuktighetskrem med deg, for å påføre og fukte huden etter behov.

Hvis problemet forverres i vinter-vårperioden, bør årsaken til problemet søges i vitaminmangel. I dette tilfellet må du drikke et kompleks av vitaminer (for eksempel Complivit).

Hjemmelagde oppskrifter

For å bli kvitt tørr hud trenger du ikke å kjøpe dyre kosmetikk. Oppskrifter av tradisjonell medisin vil bidra til å gjøre det raskt og uten noen spesielle økonomiske kostnader:

 • Bruk av masker. Noen naturlige produkter kan bidra til å bli kvitt tørre hender. Masker med dem veldig godt fuktighet huden og eliminere tørrhet. For disse formål kan du bruke vanlig solsikkeolje. Det bør oppvarmes til kroppstemperatur, og hold hendene i den i 20 minutter. Ved slutten av prosedyren, bør de blottet med et vev. Spesielt bra for kosmetisk bruk olivenolje. Det fukter perfekt. Mjuk huden vil hjelpe komprimere med potetmos. Havremel vil være et fantastisk verktøy. Havregryn inneholder hyaluronsyre. Olje legges til grøten, hvorpå den påføres på hendene.
 • Bruk av kosmetisk paraffin. Det bør smeltes i et vannbad. Pre-hands bør behandles med en skrubbe og fuktighetskrem, og deretter senke dem i paraffin. Det er nødvendig å kontrollere temperaturen, ellers kan huden enkelt brenne. Hold parafinhendene ikke mer enn 10 sekunder. Denne nedsenkning utføres minst 7 ganger. Etter at prosedyren er fullført, bør penselen pakkes i plastposer i 20 minutter. Deretter fjernes filmen, og paraffinen fjernes.

Apotek verktøy bør brukes til når sprekker og små blødende sår blir dannet. Panthenolholdige legemidler kan brukes. Disse midlene kan ikke bare lindre tørrhet, men også raskt helbrede skadede områder.

I tillegg kan å håndtere tørrhet hjemme, være ved hjelp av andre folkemidlene. Hovedbetingelsen for suksess er regelmessigheten og regelmessigheten av deres bruk.

Tørr hud i hendene: årsakene og metodene for behandling hjemme

Tilstrekkelig tid og penger tilbys på ansikts- og kroppspleie, men de er ikke alene som trenger kvalitet og regelmessig omsorg. Velpleide hender er visittkortet til en vellykket mann: ikke bare kvinner, men også menn. I den moderne verden med forverrende økologi, værforhold og aggressivt miljø er det viktig å i tide forhindre forvitring, utseende av sprekker og irritasjoner, som har et uattraktivt utseende og begrenser ytelsen. Tørr hud håndbehandling hjemme. Kan tørr hud av hender behandles hjemme? Det er det. Men først er det verdt å identifisere faktorene som fremkaller utseendet av tørrhet, og deretter - for å takle konsekvensene.

Årsak tørrhud hud

Ofte er den delikate huden på hendene utsatt for uvanlige faktorer. Ubehagelige konsekvenser kan oppstå selv som et resultat av hansker en gang glemt. Fra listen over faktorer som fremkaller tørr hud, bør du først og fremst være oppmerksom på værforholdene. Om vinteren er den kalde perioden, epidermis stresset, fortykket og strammet, og den varme solen akselererer aldringsprosessen og fremmer dehydrering.

Daglig bruk av vaskemidler og husholdningskjemikalier uten riktig beskyttelse ødelegger gradvis det øverste laget av huden, stimulerer utviklingen av allergiske reaksjoner, irritasjon, betennelse og sprekker.

Feil utvalgte pleieprodukter eller deres fullstendige fravær påvirker huden på hendene er ikke den beste måten. Staten er påvirket av ernæring, opprettholder vannbalanse og tar vitaminer.

Advarsel! Tørr hud kan være en konsekvens av arvelig disposisjon. Med dette alternativet bør utvalg av pleieprodukter kontaktes med stor omhu.

Hva skal jeg gjøre hvis huden min er tørr?

Cellene i epidermisene av hendene inneholder en liten mengde fuktighet og en liten mengde av sebaceous kjertler, og derfor er huden utsatt for tørrhet, og fuktighetsgivende krever regelmessig.

Hovedoppgaven med omsorg vil holde håndflatene rene og tørke dem tørre: Det gjenværende vannet, for eksempel mellom fingrene, har en ubehagelig egenskap, fordamper for å ta hudens egen fuktighet og tørke den. Håndvask må bare gjøres med mild såpe eller lotion.

I tillegg til kremen, som må inneholde sheasmør eller mandel, er det verdt å legge næringsmasker til daglig pleie. Det er bedre å unngå produkter med glyserin, fordi det etter en kort fuktighet og utjevning av peeling kan forverre situasjonen.

Før du bruker kjemikalier eller langvarig kontakt med vann, må du alltid bruke gummi- eller vinylhansker.

Ved kaldt vær, hold hendene varme, ikke glem beskyttelse mot snø og vind. På sommeren, for å unngå de uvennlige effektene av solen, bør solkrem brukes på huden.

Advarsel! Kosmetologer anbefaler å bruke krem ​​etter noen kontakt med vann og forskjellige antibakterielle midler.

Hvilken vitaminmangel påvirker hudtilstanden

Avitaminose eller vitaminmangel forårsaker både helseproblemer og påvirker utseendet. Tilstanden av hår, negler, hud avhenger av tilstedeværelsen i kroppen av visse stoffer og sporstoffer. Tørre hender kan utløses av mangel i vitaminene A, E og C.

Naturlig fuktighetsgivende hud, foryngelse og tykkelse regulerer vitamin A. Dens mangel bidrar til utseendet på peeling og tap av elastisitet. Regenerering og helbredelse av huden avhenger av mengden vitamin E. Ved mangel oppstår rødhet rundt neglene, og neglene selv begynner å eksfolieres. Huden på hendene mister sin elastisitet, rynker fremstår og sprekker ikke helbreder lenge.

Vitaminer i gruppe C er ansvarlige for produksjonen av kollagen, med mangel på hvilke tidlige tegn på aldring vises, huden blir uklar og mindre holdbar, følsomhet for ultrafiolett øker.

Sykdommer forårsaker tørr hud

Tørr hud på håndflatene kan være et tegn på en systematisk eller oppstått sykdom. Symptom vurderes med langvarig manifestasjon, lokalisering og hyppighet av forekomsten. Dehydrering fører til total tørrhet i huden, for å unngå dette, må du drikke 1,5 til 2 liter vann om dagen.

Hypervitaminose eller vitaminmangel er like farlige og fører til ubehagelige konsekvenser. Peeling metoder oppstår på grunn av langvarig medisinering, endokrine ubalanse, feber og soppinfeksjoner.
Problemer er forårsaket av hudsykdommer, som inkluderer:

Advarsel! Diagnose og forekomst av sykdommen kan kun bekreftes av lege. Når tørre områder på kroppen ikke indikerer tilstedeværelsen av sykdommen, og bare kan indikere feil omsorg.

Hvordan starte behandlingen

Hvis saken ikke er spesielt neglisjert, vil tørrhet bidra til å eliminere endring av diett og bruk av den daglige mengden vann. Kostholdet bør inkludere mat rik på vitaminer og sporstoffer, samt drikke et kurs i vitaminkomplekset. Hvis du mistenker tilstedeværelsen av en sykdom med dermatitt av forskjellige typer, må du først kurere grunnårsaken, og deretter håndtere konsekvensene.

Eksternt tegn - peeling, tetthet, rødhet og irritasjon, er egnet til justering med kosmetiske produkter. Bruk krem ​​skal være 2-3 ganger om dagen. Spesielle ernæringsmessige masker og bad vil hjelpe, hvis handling ikke bare vil eliminere manifestasjonene av xerosis, men også styrke neglene.

Behandling av tørr hud i hendene hjemme med legemidler

Det er mulig å utføre prosedyren for å bli kvitt tørr hud med sårheling og mykgjørende kremer solgt i apotek. Sammensetningen bør inneholde vitamin E, D-panthenol og forskjellige oljer. Slike rettsmidler gjenoppretter naturlig beskyttelse og utløser regenerering av huden, helbreder mikroskader og forhindrer reformasjonen.

Hvetekim olje, mandel, avokado og havtorn er nyttig for å lage masker og bad, og de kan også påføres solo. I tillegg kan du kjøpe vitamin E og A i flytende form.

Advarsel! Et hvilket som helst apotekverktøy er ikke bare kosmetisk, men også medisinsk. Valget bør næres nøye, ta hensyn til sammensetningen og alderskategorien.

Oppskrifter av folkemedisiner for behandling av tørr hud i hendene

I tillegg til kremer og lotioner er det nødvendig å lage komprimerer og wraps for å forhindre fremdrift og utvikling av xerose. Unsophisticated prosedyrer kan hjelpe og redusere behandlingstiden flere ganger.

Vegetabilsk, linfrø, mandel- eller hvetekimolje bør oppvarmes i et vannbad, og etter å ha bløt dem med 2-3 lag av gasbind, gjelder det på tørre områder. På toppen, bedre å bære bomullshansker for enkelhets skyld.

Syrekrem komprimere

Bland 1 kopp surkrem, eggeplomme og sitronsaft. Fuk gasbind i den resulterende blandingen og fest den til peelingstedet, dekk med folie eller pose og sett inn et håndkle. Etter 20 minutter tørker du forsiktig av rester av en bomullsstykke.

Dette verktøyet bekjemper effektivt peeling og fuktighet på samme tid. For å bruke, trenger du bare å fortynne honning med vann og gni det inn i huden ved hjelp av massasje. Etter det bør du skylle børstene, tørke dem og bruke kremet.

For å bekjempe peeling nyttig kaffegalleri eller malt kaffe. Fortynne dem med olje og rubb hendene med en skrubbe, skyll og påfør en fuktighetskrem.

Bad for behandling av peeling og tørre hender og føtter

Badene er laget for å myke og fukte huden. Sammensetningen kan variere, men handlingene etter det samme: tørk hendene og bruk en krem ​​for å konsolidere effekten.

Vannet der potetene ble kokt, er ekstremt fordelaktige. Etter å ha ventet på kjøling, er det nok å sette hendene eller føttene i det i 15-20 minutter.

 • legg til en spiseskje glyserin og samme mengde flytende ammoniakk til varmt vann;
 • børster for å holde i blandingen i ikke mer enn 15 minutter.

Selleri kjøttkraft

Kok sellerirot og legg hendene i en kjølig kjøttkraft i 20 minutter.

Bran bouillon

 • en halv kopp med kli eller brune skorpe hell 2 liter kokende vann i en liten bolle;
 • vent på kjøttkraft å avkjøle, og dukkert hendene i det i 20 minutter.

Kamilleavkok

Badet vil få en beroligende effekt på irritasjoner og sprekker og vil fremme deres helbredelse. For hennes behov for å insistere en spiseskje kamilleblomster i en liter kokende vann i 15 minutter. Pensler i denne buljongen skal holdes i 20 minutter.

Salviebad

Beroligende effekt har et bad fra infusjonen av salvie, hvis varighet er 15-20 minutter. Brewing 2 ss av blader i 400 ml kokende vann, strekk gjennom en sigte, og vent på at den skal avkjøles, legg håndflatene i badekaret. På samme måte kan du forberede eliksiret fra plantainen, med lignende egenskaper.

Sett krydder, bergamot, grapefrukt, appelsin eller basilikumolje i varmt vann, drypp børstene i en kvart time. Deretter må du bruke et mykt skrubemiddel og lage en oljepapp.

Masker for å behandle og forhindre tørre hender

Tørr hud i hender er utsatt for følsomhet og allergiske reaksjoner. Derfor kan ferdige masker i butikken og apoteket ikke være egnet for fuktighetskompresjon på grunn av sammensetningen. For å unngå forekomst av irritasjon på grunn av intoleranse av komponentene, er det verdt å bruke hjemmelagde masker, hvor prepareringen er kontrollerbar.

Mask av poteter

Kok potetene til øm, knuse og tilsett 2 ss melk til massen. Påfør blandingen på huden på hendene og la den stå i 20 minutter.

Bland eggeplomme med 20 gram honning og 40 mg olje. Etter påføring i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.

Aloe juice - et utmerket desinfiserende og beroligende middel. Hvis du forlater det i hendene i 15 minutter, kan det reduseres helbredende tid for sprekker og redusere inflammatorisk prosess.

Tre spiseskjeer rømme blandet med 20 gram honning og påfør på tørket hud av hender. Vent en kvart time og vask av.

Fortynn en blanding av honning, havregryn og glyserin med 2 skjeer kokt vann (en spiseskje av hver ingrediens). Etter påføring, vask av etter 25 minutter. En slik maske kan stå om natten, som tidligere har bomullshansker.

Advarsel! Masker og bad eliminerer kun eksterne feil og brukes til profylakse, som forhindrer utseendet av en alvorlig sykdom. De må brukes 1-2 ganger i uken.

Parafinbehandling hjemme

Parafinbehandlingen består i å overføre varmen fra oppvarmet voks til huden og akselerere de metabolske prosessene, metning med oksygen og forbedring av beholderens tone.

Voks for prosedyren kan kjøpes på apotek eller i en spesialisert butikk for manikyr. Gamle sovjetiske lys vil gjøre.

For å utføre parafinbehandling hjemme, trenger du en instruksjon:

 1. Smelt 2 kg voks ved hjelp av vannbad til flytende tilstand. På dette stadiet kan du legge til et par dråper aromatisk olje.
 2. For å beskytte mot brannskader, skal huden dekkes med en krem.
 3. Dip hendene i en beholder med voks, hold i 3-5 sekunder og fjern.
 4. Gjenta dykket 5-6 ganger for å tykle parafinlaget.
 5. Så snart voksen tørker ut litt, må du først påføre polyetylenhansker, og deretter ullhansker for å holde seg varm og oppnå maksimal fordel. La i 30 minutter.
 6. Etter å ha fjernet paraffin, bruk en nærende krem.

Det er ingen restriksjoner på hyppigheten av parafinbehandling. Prosedyren har ingen aggressiv effekt og gir bare fordeler. Om vinteren kan det gjøres 2 eller 3 ganger i uken og nyt utsikten over velpleide og fløyelsete hender.

Advarsel! Oppførselsfrekvensen spiller ingen rolle, men det er en rekke kontraindikasjoner knyttet til forekomsten av sår på hendene. Det bør tas i betraktning at aromaoljer kan forårsake allergiske reaksjoner, så det er bedre å teste dem før de legges til voksen.

Parafinbehandling kan ikke utføres i nærvær av:

 • åpne sår, riper, kutt;
 • purulente betennelser;
 • irritasjoner og allergiske reaksjoner.

Beste kremer for tørre hender

Utvalget av produkter designet for å bekjempe tørr hud er fantastisk. For valg av et egnet verktøy, bør du følge visse regler som i stor grad letter utvalget.

Først av alt er det nødvendig å fortsette fra dine egne behov og særegenheter, uten å være oppmerksom på reklame. Etter å ha undersøkt tilstanden til huden og bestemme oppgaver som krem ​​skal utføre, vil valget bli lettere og mer gjennomtenkt. Ikke overflødig å bla gjennom vurderinger.

Som en del av kremet er å lete etter forskjellige oljer, D-panthenol, planteekstrakter, vann eller hyaluronsyre. Det er bedre å unngå silikoner og parabener: de legger seg bak en klebrig film, slik at huden ikke puster, og absorberes ikke helt.

Advarsel! Illiterat valgt produkt vil forverre tilstanden til huden og kan forårsake alvorlige problemer.

Fingre sprekker med tørr hud årsaker og hvordan å behandle

Sprekker i fingrene og håndflatene kalles brudd på huden, med forskjellig dybde og bredde. I tillegg til det unattractive utseendet, er de smertefulle og uten intervensjon blir provokatører for forekomsten av infeksjoner.

Frekvensen er ofte følsom, siden laget av epidermis er ganske tynt og veldig mobil der. Forårsaker merkbar ubehag, sprekkene begrenser bevegelsene i hånden, begrenser motiliteten og gjør det vanskelig å utføre kjente handlinger. Ved kronisk manifestasjon krever et slikt problem at oppgivelsen av de fleste husholdningsarbeid utelukkes.

Årsaker til sprekkdannelse:

 • kjemisk eksponering;
 • mangel på omsorg for hender;
 • Tilstedeværelse av kontaktdermatitt (både akutte og kroniske former);
 • atopisk dermatitt;
 • vitamin mangel;
 • soppinfeksjoner.

I tillegg kan sprekker provosere tørt eksem: det er preget av alvorlig kløe, sårhet, tilstedeværelse av skorper og store områder med peeling. Liten og rikelig sprekkdannelse snakker om psoriasis, med huden i det berørte området blir tørr og tett, lik korn. Sprekker forekommer ofte i diabetes, skjoldbruskdysfunksjon og ichthyosis.

Selv i nærvær av disse faktorene, er epidermis ikke alltid utsatt for sprekker. De blir provosert av spesielle risikofaktorer. På grunn av svakhet i sebaceous kjertlene, er tørr hud tilstede hos barn. Hos middelaldrende kvinner, på grunn av hormonelle endringer, blir epidermis tynn og utsatt for irritasjon.

Avitaminose og dårlig immunitet utgjør hudinfeksjoner, forstyrrelsen av dem svekker kroppen og gjør den sensitiv og mottakelig for eksterne trusler. Det forstyrrer også sebaceous og svettekjertlene, noe som fører til dehydrering av huden.

Langsiktig medisinering, fastende eller utmattende dietter forstyrrer de normale prosessene i menneskekroppen, og øker følsomheten i huden.

Forhindre utseende av ubehagelige formasjoner er mye lettere enn deres videre behandling. For forebygging er det verdt å nekte fra antibakterielle midler, det er bedre å gi preferanse til såpe med en nøytral pH. Langvarig kontakt med vann skal bare skje med hansker.

Anbefalinger ligner reglene for forebygging av peeling og tørre områder. For rask rask helbredelse av sprekker som allerede har dukket opp, anbefaler dermatologer bruken av BF-6 lim. Dette farmasøytiske verktøyet brukes på rene og tørre hender, direkte på skaden. Limet tørker og fikser kantene på formasjonen, slik at det ikke blir dypere og ekspanderende.

For å hindre utviklingen av en infeksjon, bør hendene behandles med lokale antiseptika - klorhexidin eller Miramistin. Men dette er en tvungen og kortsiktig løsning for beredskapsforanstaltninger.

Advarsel! For eksem, psoriasis og dermatitt av forskjellige typer, bør bare en lege foreskrive medisiner etter å ha gjennomført en rekke tester. Siden midlene fra disse sykdommene påvirker hormonene og graden av regenerering av epidermiene uavhengig.

Helbredelse av sprekker fremmes av alkoholfrie kremer, som inkluderer:

 • vitamin A, E og F, lanolin og D-panthenol;
 • olje av calendula, avokado, drue frø, havtorn, mandel, tea tree;
 • plantain, kamille, coltsfoot, aloe, propolis.

Salver, masker og bad bør bare brukes etter helbredelse av sprekker som et forebyggende tiltak.

Hvis skadene ikke går bort, bør behandlingen behandles som et normalt sår. Vask under varmt vann med såpe, bruk antibakteriell salve, for eksempel Levomekol, og forsegl med gips.

Den generelle styrken av immunsystemet vil bidra til å redusere risikoen for infeksjon (sopp). Vitaminerike vegetabilske matvarer bør utgjøre en stor del av kostholdet, det er verdt å slutte å røyke og drikke alkohol.

Advarsel! I tilfelle av soppinfeksjon, salver, kremer, løsninger og aktuelle preparater vil ikke være nok.

En syk person vil trenge et stoff med en systemisk effekt som påvirker hele kroppen. Slike legemidler skal foreskrives av en lege.

Tørr hud i hendene: årsaker og hva de skal gjøre

Om håndkrem, husker vi bare om vinteren, når huden skiller seg ut fra kulde og vind. Men det er bedre å ikke gå til ekstremer og alltid holde et rør av krem ​​med deg - spesielt hvis huden på hendene er tørr. Forresten, fortell deg nå hvorfor det blir så og hva du skal gjøre med det.

 • Tørr hud: hovedtegnene
 • Årsaker til tørrhet
 • Riktig pleie for tørr hud
 • Sesongpleie
 • Håndbad
 • Ernæringsregler for tørr hud
 • Forebyggende tiltak
 • Care Product Review

Tørr hud: hovedtegnene

Tørr hud kan skyldes enten en genetisk predisponering eller eksterne faktorer, som for eksempel bruk av mislykkede utvalgte kosmetiske produkter eller alvorlige værforhold.

Tørr hud holder ikke fuktighet godt, fordi det naturlige beskyttelseslaget er skadet - lipidmantelen. Spesielt ofte, er tynne hudområder påvirket av dette problemet: øyelokk, hender, nakke, decollete område.

Årsaker til tørrhet

Hvis vi ikke snakker om atopisk dermatitt eller eksem, så er det flere grunner til tørr hud på hendene.

Hyppig håndvask med aggressive rensemidler og bruk av bakteriedrepende geler (spesielt viktig for leger og sykepleiere).

Bruk av kjemikalier til husholdninger uten hansker.

Forsømmelse av omsorgsprodukter.

For ofte bruk av skrubbe og som et resultat brudd på integriteten til epidermis beskyttende barriere.

Arbeid med kjemiske reagenser, løsningsmidler og andre aggressive stoffer.

Ekstreme værforhold: varme eller omvendt, alvorlig frost og isete vind.

Lav luftfuktighet i rommet er et vanlig vinterproblem, for når sentralvarmen er slått på, er luften vanligvis overdreven.

Bruk alltid vernehansker før rengjøring eller vasking. © iStock

Riktig pleie for tørr hud

Håndpleie er ikke begrenset til krem ​​alene, spesielt hvis du bare tar det ut av esken i nødstilfeller. En enkel omsorgsplan vil bidra til å holde hendene dine i topptilstand.

Vær oppmerksom på hvordan du vasker hendene og hvor ofte du gjør det. Hvis tørre hender - ditt konstante problem eller arbeid krever at du vasker hendene mange ganger om dagen, bytt den klassiske klumpen eller flytende såpe til en mer mild kremrenser.

Det er viktig å begrense kontakten i henderhuden med husholdningskjemikalier, for eksempel når du vasker: bruk hansker eller erstatt produktene med fuktighetsgivende og hypoallergeniske.

Håndskrubbe er ikke veldig populær, men det vil ikke skade for å få det. Regelmessig (et par ganger i uken) eksfoliering fjerner døde hudpartikler av epidermis og forårsaker at cellene oppdateres raskere. Huden blir ikke bare mykere og mer øm, men også bedre oppfatter de gunstige substansene som er en del av midler til etterfølgende omsorg.

Håndkrem skal stå på nattbordet til hver kvinne (den andre kan kastes i posen, og den tredje - i skuffen på kontortabellen). Uten den blir håndhudet gammelt for tidlig.

Som en nødprosedyre for rask gjenoppretting, bruk en maske for hendene: det kan enten være et spesielt verktøy eller en hvilken som helst fettete krem ​​som er brukt med et tykt lag. Bruk bomullshansker på toppen.

Bruk håndkrem flere ganger om dagen. © iStock

Sesongpleie

Som med forsiktighet i ansiktet endres hudpleieordningen avhengig av sesong.

For huden er dette den vanskeligste perioden når frostene og piercing vinden på gaten kombineres med tørr innendørs luft. Husk å bruke hansker og hold en nærende håndkrem med deg. Og som en nødsituasjon må du bruke spesielle væsker for grov hud.

Bare problemfri tid hvis du ikke er i et tørt og varmt klima. Fuktighetskrem hjelper til med å ta hendene i orden, pluss ikke glem om kutellikkolje.

De er preget av et forandringsbart klima, på kalde dager fokuserer på hudens næring og på varme dager - på fuktighetsgivende.

Håndskrubbe gjør huden mer øm og myk. © iStock

Håndbad

Før du bruker kremet, kan du lage et 10-minutters bad med havsalt til hendene. En teskje salt er nok for en liten beholder: den vil nærme huden med mikroelementer og fukte den.

Etter badet må du ikke tørke hendene tørke, bare ta dem med et håndkle. Påfør deretter kremet.

Balansert diett for tørr hud

Forskere har ennå ikke kommet til enighet om muligheten for å ta vitaminer for å forbedre hudtilstanden. I dag tror leger at en person må få de nødvendige stoffene fra mat. Derfor er det universelle rådet å justere dietten slik at menyen opprettholder en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett.

Det regnes som deres universelle onde, men faktisk snakker vi om fettsyrer, som huden ser frisk ut og strålende ut. Fettsyrer finnes i matvarer som vegetabilske oljer, frø og nøtter, noen fisk.

De er kjent for å være rike på friske grønnsaker, bær og frukt. Selv om innholdet av nyttige stoffer i frosne frukter, ifølge de nyeste vitenskapelige dataene, ikke er mye mindre. Mesteren i konsentrasjonen av vitaminer og mineraler kan kalles spinat, rik på vitaminer B, C, E, jern, kalsium, kalium og magnesium. Men alle grønne grønnsaker er utrolig gode for hudens helse.

Forebyggende tiltak

Disse tipsene vil bidra til å forhindre ubehagelig peeling av hendene på hendene - så ta dem til å merke seg.

Rengjør huset og vask opp vaskene strengt med hansker: rengjøringsmidler (selv om det ikke er "unngå kontakt med hud") inneholder en høy konsentrasjon av aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer). Det skader ikke oppvasken og VVS, men huden på hendene vil definitivt tørke ut.

Varm hansker lagret millioner av hender fra å tørke ut og svinge, noe som betyr at din vil bli frelst. Nyttig liv hacking: Sett et par hansker i lommene på hver av jakker, og bære et par "på vakt" i vesken din.

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud av hendene - sparer oss fra problemet (TOP-metoder)

Tørr hud i hendene i form av "shagreen" er en hyppig forekomst, kjent for nesten alle jenter / kvinner. Det ser ikke ut estetisk tiltalende, og det fører til ubehag for de som står overfor en slik plage.

Det er flere grunner for forekomsten av xerose (dette er navnet på dette problemet i medisinske termer), og det er nødvendig å begynne å behandle det hjemme etter å ha identifisert kilden til problemet.

Tørr hånd hud - årsaker

Dette problemet er ikke normen. Dens manifestasjon forårsaker ubehagelige opplevelser og forteller at det kan ha vært noen forstyrrelser, funksjonsfeil i kroppen eller mangel på riktig omsorg for hendene.

Hudoverflaten i dette området er mye tynnere enn på ansiktet. Det er fratatt fettkjertler som produserer et smøremiddel, mer mottakelig for hyppig kontakt med vann og husholdnings kjemikalier.

Derfor oppstår peeling, sprekker og rødhet på huddekselet, som ikke behandles ordentlig.

Blant årsakene til tørre epidermis av hendene er:

 • rengjøring av huset ved bruk av rengjøringsmidler uten vernehansker, daglig vasking av servise, periodisk vask av vinduer, gulv mv.
 • å være i den blotte tilstanden av hendene i kald og frost;
 • får huden i hendene på overdreven ultrafiolett stråling, virkningen av tørr vind;
 • utførelsen av grovt, hjelpelig, ukvalifisert arbeid med åpne hender;
 • Tilstedeværelse av genetisk følsomhet;
 • begrensning av kroppen i å skaffe vitaminer;
 • lever i dårlige miljøforhold
 • epidermal coat sykdommer.

Mange kroniske sykdommer kan føre til dette problemet. Disse inkluderer endokrine sykdommer, diabetes mellitus, forstyrrelser i mage-tarmkanalen. Slike sykdommer påvirker vanligvis utseendet på hudoverflaten.

Når skal hjemmeomsorgen være verdiløs?

Ofte er tilstanden til hendens hud forbedret hvis en kvinne tar mer tid til å bry seg. Men i noen tilfeller viser det seg å være ubrukelig. Dette skjer i sykdommer som må behandles av en lege: bare kremer og masker hjelper ikke.

Tørre hender kan indikere disse patologiske problemene:

 1. Epidermal allergisk reaksjon er forårsaket av noe. Å provosere en sykdom under kraft og ringer, hvis de er laget av en uegnet kombinasjon av metaller i legeringen. Blant "initiatorene" manifestasjoner av allergi er mat. Og en hudlege på konsultasjoner på grunnlag av analyser vil identifisere årsaken og planlegge behandlingen.
 2. Svampesykdom er ikke et uvanlig fenomen som gjør huden på hendene tørr, dekker med sprekker, forårsaker generell ubehag hos den syke personen. Sannsynligheten for en slik situasjon øker dersom føttene påvirkes av soppen.
 3. Feil i mage-tarmkanalen fører til manglende evne til ordentlig å absorbere sporstoffer fra mat. På grunn av dette er det mangel på vitaminer i kroppen, noe som fører til en utilfredsstillende tilstand av epidermis.

Tidlig registrering av sykdommen vil unngå tørr hud på hendene.

# 4 mytiske ideer om tørr hud

For å forhindre tørrhet av epidermis på hendene eller i tide for å legge merke til vanskeligheten, er det ikke overflødig å vite om noen av mytene som er forbundet med problemet.

 1. De som skal eliminere feilen bare ved hjelp av en god krem, er feil. Det er verdt å vite at bare en integrert tilnærming vil hjelpe. I utgangspunktet er det nødvendig å strømlinjeforme dietten, hente opp et vitaminkompleks, og deretter fortsette behandlingen med forskjellige fuktighetsgivende og nærende hudprosedyrer.
 2. De som tror at kremer med fuktighetsgivende og nærende egenskaper er bare nødvendige for de med en tørr hudoverflate er også feil. Imidlertid blir epidermisene på hendene ofte tørre og ganske friske mennesker, fordi fuktighetsmetning er nødvendig for et epidermisk deksel.
 3. De som tror er feil - tørrhet skyldes bare mangel på vann i hudlagene. Men dette er ikke slik, fordi huden er spesielt i nød og i fettsekresjon.
 4. De som tillater, blir også lurt - tørrhet er en arvelig disposisjon. I virkeligheten er denne vanskeligheten oftest forårsaket av allestedsnærværende feil eller utilstrekkelig omsorg, vitamin- og submikronelementmangler.

Å finne årsaken til tørrhet på hendene, er det mulig å overvinne problemet så snart som mulig. Det viktigste er å nærme seg det på en grundig måte.

Hva skal man gjøre når tørrhet oppstår?

Har knapt oppdaget tørrhet, må umiddelbart bruke håndkrem. Og å pusse dem med en børste hver gang etter "kommunisere" med vann, så vel som å forlate huset. Hvis situasjonen utløses, må du bruke en krem ​​mer fett og næringsrik.

For konfrontasjonen med tørrhet er det nødvendig å koble til festning fra innsiden. Kompetent utvalgte vitaminkomplekser vil stoppe prosessen som er skadelig for hudens overflate av hendene.

Forbedre effekten av å ta vitaminer "ungdom" i flytende tilstand. Dette - retinolacetat, tokoferolacetat (vitamin A og E) og vitamin D. I tillegg fører disse samme oljevitaminene til anrikning av kremer med nyttige stoffer.

For å unngå overflødig inntak av vitaminer, må du konsultere lege.

Grunnleggende omsorg i ulike årstider

Enig at forskjellige værforhold ofte påvirker huden vår på forskjellige måter. Det er derfor du bør ta hensyn til sesongen for å gi skikkelig vare på huden din.

# 5 rimelige og rimelige prosedyrer

Hjemme, for å overvinne problemer, vil det hjelpe produkter fra lager på kjøkkenet. Her er noen effektive teknikker:

 1. Egnet og solsikkeolje. Det oppvarmes litt til en varm tilstand i et vannbad og påføres på hendene. Virkningen av masken er 20 minutter, da - fjerning av ikke absorbert olje med serviett.
 2. Olivenolje brukes i badet. 1 ss. l. Olivenolje helles i varmt kokt vann (volumet er justert slik at hendene er helt nedsenket i væsken). Hendene holdes i badekaret i en halv time.
 3. Applikasjon av potetmos og en kar med knolles kjøttkraft bemerker bemerkelsesverdig og forynker den epidermale overflaten på hendene.
 4. Mask av havregryn - sparer når epidermis er tørr, fordi havremel inneholder hyaluronsyre. Det er nok å legge til litt vegetabilsk olje i mush og legge en blanding på den ugunstige sonen av hendene.
 5. Mesajon er også verdt å ta for å bekjempe tørrheten av det epidermale dekket på hendene. Det vil ta 100 gram majones, juice av 1 sitron, 1 ss. l. honning. Smør blandingen på hendene og stram hanskene. Etter 4 timer fjernes masken med varmt vann. Dette alternativet er godt å bruke om natten.

Forbedre effektiviteten av enhver manipulering av tilsetningen til sammensetningene av olje vitaminer, honning. Resultatet vil bli uttalt med en økning i betongmanipulering opptil 1 time.

Viktigheten av ernæring (2 tips)

Det er kjent at vitaminer og andre stoffer som er viktige for helse, kommer inn i kroppen gjennom mat. Deres mangel påvirker ikke bare organens funksjoner, men også huden.

Derfor anbefaler eksperter å revurdere kostholdet ditt, hvis du står overfor tørr hud.

For å fukte er det viktig å skaffe seg slike stoffer:

 1. Vitaminer. Hvor får du dem? De er fulle av bær, alle slags frukt og grønnsaker. Ikke glem grønn. Spenat er for eksempel kjent for en hel "haug" av sunne vitaminer og mineraler. Forresten er det vitenskapelig bevist at frosne matvarer også har nytte.
 2. Fett. Mange mennesker, og spesielt slankende damer, er forferdet på selve ordet. Men ikke alle fett er skadelige! F.eks. Er fettsyrer, som finnes i oljer av vegetabilsk opprinnelse, nøtter og fisk, til stor nytte. Så ikke glem å bruke disse produktene.

# 5 trinn for å lagre paraffin

Parafin fukter epidermis på hendene. Salon, det virker, prosedyren kan gjøres hjemme. Det vil ta:

 • kosmetologisk paraffin;
 • 2 poser av polyetylen;
 • 2 håndklær;
 • egnet kapasitet.

Trinn-for-trinns terapi utføres som følger.

 1. Voksepakken er plassert i en beholder og smeltet i et vannbad. I mellomtiden må du forberede hendene for prosedyren, bruke en skrubbe og en feit krem.
 2. Dyp paraffinet i en flytende tilstand, senk hendene og la dem være der i 10 sekunder.
 3. Trekk hendene ut av parafinløsningen for å danne en film (det tar flere sekunder).
 4. Dyp hendene i flytende parafin igjen, ta den ut, hold den i luft. Og så opptil 7 ganger.
 5. Etter den siste dyppingen dannes et tykt lag av paraffin på hendene. Deretter legges poser på hendene og pakkes i håndklær i 20-30 minutter.

På slutten av tiden fjernes parafinfilmen. Den gjenværende løsningen lagres til neste prosedyre.

Under hendelsen blir hudlagene fuktet og mettet med næringsstoffer fra den tidligere påførte fettkrem. Blodstrømmen og stoffskiftet i hudlagene akselereres, og slaggene og toksinene som er tilstede i dem holdes på paraffin.

Slike parafinbehandling returnerer elastisiteten til hudoverflaten av hendene, og samtidig bryr seg for neglene, styrker neglene, akselererer veksten.

Når er behandling med legemidler fra apotek nødvendig?

Når ikke herdet tørt epidermisk dekke på hendene på sprekker dannet, blødende sår.

Under slike forhold krever palmer spesiell hygiene, desinfiserer dem med klorhexidin / miramistin, og påfører sår på sårene for å stramme dem. Panthenolholdige legemidler, "Solcoseryl", andre ikke-hormonelle geler brukes til dette.

Ofte forårsaker håndkrem allergier. Og mange vet ikke hvordan å motvirke dette. Redningsnærende beskyttende krem ​​for barn, som "Bepentol Baby" fra Bayer (Tyskland).

Kosmetikk for barn er rimelig, og sammensetningen er representert av stoffer som ikke forårsaker allergiske reaksjoner. De kan takle den tørre epidermis på hendene.

Barneomsorgsprodukter hjelper i mange tilfeller fordi de ikke inneholder aggressive stoffer.

Spørsmål - svar

Hva skal være håndsåpe?

Hva skal passe om vinteren?

Hvordan bryr du seg om sommeren?

Slik forhindrer du tørr hud på hendene

Det er kjent at det er bedre å forhindre forekomsten av en slik plage enn senere å aktivt håndtere det. Enkle regler for å hjelpe.

 • Bruk av vernehansker når du arbeider på husholdningen, hjelper til med å unngå problemer. Produktene skal brukes med daglig arbeid, ledsaget av kontakt med hender med midler for veiledning av renhet.
 • Etter å vaske hendene dine må du tørke dem godt hver gang og unngå å tørke dem i luften. Og når du går ut i solen, er det nødvendig å bruke en krem ​​som beskytter mot ultrafiolett stråling i håndflaten.
 • En uunnværlig tilstand - peeling av huden med en skrubbe to ganger eller tre ganger i uka. Etter manipulering er det nødvendig å bruke en nærende krem.
 • Det er enkelt å erstatte parafinbehandling med mindre energiintensive prosedyrer. En av dem er plassering av hender smurt med brukt krem ​​i polyetylenposer i 20 til 60 minutter.

Det blir ikke noe tørrår hvis hudhuden begynner å motta tilstrekkelig fuktighet.

Betydningen av å bruke krem ​​(5 typer)

Cream - hovedverktøyet for å eliminere tørrhet i epidermis. Enkel bruk gjør det til en favoritt i kampen mot overdrying.

Effektivt og tidstestet verktøy fukter og nærer børsten. Hvilken krem ​​å foretrekke?

Disse kosmetikkene passer godt til epidermis, eliminerer tørrhet, fjern rødhet og skumle.

De er delt på grunnlag av deres innflytelse. De fem mest brukte kremer inkluderer:

 • silikon;
 • regenererende;
 • næringsrik;
 • healing;
 • hydrofobe.

La oss se nærmere på dem.

 1. Silikon, og dette er "Silicone" -merket "Freedom" (RF), "Vitex" med samme navn merkevare (Hviterussland), utstyrt med lyofil kvalitet, fuktighet og mykgjør huden. Silikon er mer effektivt i kombinasjon med glyserin, fordi det ikke overfyller porene med brute force ingredienser. Kremet absorberes umiddelbart, noe som gir epidermis et godt preparert utseende. Produktet er egnet til bruk i perioden med økonomisk arbeid med gummihansker.
 2. Regenererende kremer regenererer de epidermale lagene, de virker forebyggende på grunn av generering av en beskyttende barriere på epidermis. Blant de mest brukte kremer er "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel), "Armakon" (RF).
 3. Healing brukes lokalt i palmsområdet, hender med skader på huden med sår, sprekker. Noen av disse kremer tvinger umiddelbart fiberen til selvfornyelse, og sår - for å helbrede, og danner en beskyttende film som er umerkelig for øyet. Blant slike kremer skiller seg ut fra produktene fra fabrikken "Freedom" (RF), "Fitokrem" (Hviterussland), "Shi Fei Shi" (Kina).
 4. Ernæringsmessig gi den nødvendige håndpleie. De maksimerer nærer huden med fete komponenter, og metter hver enkelt celle med dem. Fordel i bruk - for produktene av merkevaren "Viteks" (Hviterussland), kremer BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA (Bulgaria), "Nika" (Italia).
 5. Hydrofobe er fokusert på kontakt med kjemiske sammensetninger. De beskytter den epidermale overflaten perfekt og dekker den med en tynn film. Slike kremer brukes som forebygging mot grov og skumrende hud. Blant de tilsvarende produktene er "Cream Barrier" (Danmark), "Tulsi" (India), Muse Restoring (Israel).

Hvis den valgte krem ​​ikke hjelper, bør du prøve en annen. Hver menneskekropp reagerer individuelt på komponentene i krem.

anmeldelser

SVETLANA, 35 ÅR OLD:

"Det var alvorlig tørrhet på hendene, det kom til sprekker, sterk rødhet. Havtornolje hjalp. Det vitaminer epidermis, har anti-inflammatorisk, antibakteriell effektivitet, helbreder sår.

Oljen inneholder karoten og karotenoider, tokoferol, glyserider av oljesyre, linolsyre, palmitinsyre, stearinsyrer. Smurt håndtak før sengetid, etter 3 ganger ble tilstanden bedret markert.

Ingen rødhet, sprekker, sår og huden er myk og myk. Passet på konvensjonelle kremer. Råd for dem som har lagt merke til min oppskrift: Havtornet smører alt veldig hardt, så du må være forsiktig med den og vente til den er fullstendig absorbert. "

ELIZABETH, 30 ÅR OLD:

"Jeg redder meg selv med et billig middel til Tula farmasøytiske fabrikk. Jeg myker med en væske for mykgjøring ved sengetid, ikke bare hender, men også føtter og knær på bena. Om morgenen beundrer jeg deres velpleide utsikter. Jeg liker det mye! "

GALINA, 42 ÅR:

"Forstyrrelser i mage-tarmkanalen førte til tørr hud i hendene. Til frelse fra ulykke, anbefalte en dermatolog Losterin krem ​​fra Balkanpharma-Troyan (Bulgaria).

Og for å normalisere aktiviteten til magesystemet, er det fortsatt å bli behandlet. For meg viste det seg å være nyheter at epidermis reagerer på "gastrisk" problemer. "

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Ofte glemmer kvinner håndpleie. Men denne delen av kroppen trenger også omsorg. Du bør ikke være begrenset til krem. Lag masker, beskytt huden din mot kulde og andre negative eksterne faktorer. Jeg vil råde alle kvinner til å bruke hansker når de retter, i kontakt med ulike husholdningsartikler.

Aisha Baron

plastikkirurg

I tillegg til vanlig krem, vær oppmerksom på skrubbe for hender. Til tross for at han ikke er veldig populær, kan han med sin hjelp oppnå en positiv effekt. Skru 1-2 ganger i uken. Dette vil fjerne døde celler, noe som vil gjøre huden myk, øm. I tillegg, etter slike prosedyrer, den beste effekten av krem.

Hjemme er det lett å takle tørre hender. Det viktigste er ikke å gå glipp av øyeblikk av forekomsten av problemet og forhindre skade på det ytre epidermale lag.

Og hvis du tar vare på helsen din, vil du i lang tid kunne bevare ungdom og skjønnhet i dine hender.

Flere Artikler Om Typer Acne