Et stort antall mennesker i deres liv må møte slike hud sykdommer som eksem. Sykdommen er svært ubehagelig fordi den oftest ser på huden på åpne områder av kroppen (hender, føtter og ansikt). Prosessen er kronisk, forekommer med perioder med remisjon og forverring.

Årsaker til eksem

De sanne årsakene til eksem i dag er ikke fullt ut forstått, men det er sikkert kjent at det finnes en rekke faktorer som spiller en viktig rolle i utviklingen av denne sykdommen. Eksemet er delt inn i flere typer avhengig av årsaken som førte til utseendet:

 1. True (idiopatisk eksem) er en type eksem, den eksakte årsaken til dette er ikke blitt fastslått. Det antas at ulike interne og eksterne faktorer kan spille en rolle i sin forekomst: følelsesmessig og psykisk stress og psykisk traumer, vaskulær dystoni, diabetes, skjoldbrusk sykdom, fordøyelsessykdommer, arvelig predisposisjon.
 2. Atopisk eksem - eksem som forekommer hos personer utsatt for allergiske reaksjoner (allergier mot mat, pollen, dyreblod), samt å ha en arvelig predisponering for atopiske sykdommer (bronkial astma).
 3. Yrkeseksem omtales i tilfeller der huden er utsatt for kjemikalier i lang tid, for eksempel krom, nikkel, formaldehyd, fargestoffer og vaskemidler. Vanligvis vises profesjonelt eksem først på hudkontaktstedet med en irriterende (hender), og kan da spre seg til andre områder av huden.
 4. Mikrobielt eksem forekommer i de områder av huden hvor det lenge er en inflammatorisk prosess forårsaket av mikrober eller sopp. Den vitale aktiviteten til svampen Malassezia furfur på huden er årsaken til seborrheisk eksem, som oftest vises i hodebunnen.
 5. Varicose eksem kan forekomme på huden på underekstremiteter som følge av dårlig blodtilførsel under varicose sykdom.

Symptomer på eksem

Tegn på eksem er noe annerledes avhengig av type sykdom og stadium av inflammatorisk prosess, men generelt er de lik. Hovedtegnene som er karakteristiske for enhver type eksem:

 • Utseendet på huden av et begrenset område av betennelse, som er preget av rødhet, ser huden tykkere ut;
 • Utseendet på utslett som har et annet utseende med forskjellige typer eksem;
 • kløe i huden, og noen ganger kan det være så sterkt at det forstyrrer normal rytme i livet og søvn;
 • bobler av utslett åpner seg, danner smertefulle sprekker og sår på huden;
 • i perioden av forverring kan kroppstemperaturen stige og ubehag kan oppstå;
 • Etter at forverringen har sunket, blir huden på det berørte området tørt, uelastisk og sprekker.

Eksembehandling

Dermatologen velger behandling av sykdommen individuelt for hver pasient, idet man tar hensyn til typen eksem, alvorlighetsgraden av manifestasjoner av den inflammatoriske prosessen, samt de individuelle egenskapene til pasienten.

Behandlingen består i å eliminere kontakt med irriterende kjemikalier, organisere riktig ernæring, eliminere hud kløe, samt lokal eksponering for det berørte området med salver og kremer.

Generelle anbefalinger for personer som lider av kronisk eksem:

 • unngå hudkontakt med stoffer som forårsaker eksacerbasjon av eksem;
 • Overholdelse av et hypoallergent diett som utelukker sitrusfrukter, sjokolade, kakao;
 • Hudpleie under remisjon gjøres best ved hjelp av spesiell kosmetikk (Bioderma krem, Topikrem);
 • målt livsstil, unntatt nervøs spenning og stressende situasjoner.

Aktuell eksembehandling

For eksem, ledsaget av åpning av bobler og gråtende hud på de berørte områdene, kan legen foreskrive lotioner med antiseptiske løsninger (svak løsning av kaliumpermanganat, 2% løsning av borsyre).

Hovedbehandlingen er hormonelle salver og kremer som inneholder kortikosteroider. De bidrar til å akselerere helbredelsen av sår og sprekker i huden etter at boblene er åpnet, og bidrar også til å redusere intensiteten av betennelse. Vanligvis foreskrevet salve Elok, Triderm, Advantan, Lokoid. Du kan ikke starte bruk av hormonelle midler alene, fordi de har bivirkninger.

Aktuelle kalsineurininhibitorer (Pimecrolimus, Protopic) er en nyutviklet gruppe av ikke-hormonelle legemidler som allerede har vist seg å være svært effektive ved behandling av eksem. Disse stoffene bidrar til å redusere hud kløe og utseendet av betennelse.

Antibakterielle og antifungale midler er foreskrevet for behandling av mikrobial eksem.

Generell eksembehandling

For å eliminere kløen i huden i eksem, er vanligvis anti-allergiske legemidler foreskrevet (Zyrtec, Claritin, Tavegil, Suprastin).

Systemisk behandling av eksem kan foreskrives for alvorlig sykdom, omfattende hudskader og ingen effekt fra ekstern behandling. Kortikosteroidpreparater (Prednisolon, Dexamethason) gis i form av injeksjoner eller tabletter, samt cytostatika (Methotrexat, Cyclosporin A).

Hvilken lege å kontakte

Et eksem behandles av en hudlege. Det er imidlertid ofte en manifestasjon av andre sykdommer. I dette tilfellet er konsultasjon av en endokrinolog, phlebologist, vaskulær kirurg og allergist nødvendig.

Helse-kanal, dermatovenerolog V. V. Makarchuk svarer på spørsmål om eksem:

Eksem - hva det er, symptomer, årsaker, typer, behandling og diett

Eksem er en kronisk inflammatorisk sykdom i huden av en allergisk natur, meniets etiologi og patogenese forstås ikke fullt ut, men forekomsten av eksem i nære slektninger, allergiske sykdommer i historien, eksponering for endogene og eksogene faktorer i årsakene til eksplosjon av småbobler eksemmer seg først.

Hva er eksem?

Eksem er en kronisk sykdom forårsaket av inflammatoriske prosesser i epidermis og dermis og er preget av:

 • et stort antall ulike provokerende faktorer;
 • mange muligheter for utslett, hvilke elementer samtidig er på forskjellige stadier av utviklingen deres;
 • den hyppige tendensen til hyppige tilbakefall og øke alvorlighetsgraden av det kliniske kurset;
 • svært motstandsdyktig mot mange terapeutiske metoder.

Eksem er oftest lokalisert på hode, nakke, underarmer, albuer, ben, nemlig på de innvendige brettene på knærne og på anklene. Angrep der manifestasjoner av sykdommen øker, kan vare fra flere timer til flere dager. Hevelse, rødhet, blemmer, alvorlig kløe - dette er hvordan eksem i hendene manifesterer seg. Årsakene til sykdommen er svært ofte uklare.

klassifisering

Avhengig av kurset utmerker seg følgende stadier av sykdommen:

 • akutt, som varer i 2 måneder;
 • subakutt - mer "myk", men langvarig flyt som varer opptil seks måneder;
 • kronisk, med tilbakefall og remisjoner på ubestemt tid.

Arten av sykdomsforløpet og sykdomsformen bestemmer i stor grad beslutningen om hvordan man skal behandle eksem, det vil si valget av medisiner og intensiteten av eksponeringen.

Ekte eksem

Dette skjemaet er preget av kronisk kurs med hyppige eksacerbasjoner. Fokus på den inflammatoriske prosessen er symmetrisk. Først blir den berørte huden hyperemisk og edematøs, så ser du papules og vesikler på den, som åpnes. I deres sted forblir erosjon, hvorfra ekssudatet slippes ut.

Deretter dannes gulgrønne skorper, under hvilke det fornyede epitelet dannes. Huden blir komprimert, tegning er forbedret på den. For ekte eksem er uttalt kløe karakteristisk.

Mikrobielt eksem

Det er vanligvis lokalisert rundt infiserte sår, trofiske sår, fistler, slitasje eller riper. Det er typisk for henne:

 • dannelsen av lavinflammatoriske, store og store fruktige, skarpt konturerte foci som har et godt dannet kåt lag som avvises langs kantene, bestående av rester av streptokokfliktene (små bobler med serøst innhold).
 • På overflaten av økematiske foci i tillegg til mikrovesikler og gråtende erosjoner, er det en massiv lagring av purulente skorper.
 • Patologisk prosess ledsages av alvorlig kløe.
 • Som regel er foci av mikrobial eksem plassert på nedre ekstremiteter.

Seborrheic Eczema

Denne typen eksem påvirker huden i ansiktet og hodebunnen. Utslett er ofte lokalisert i pannen, øyenbrynene, langs hårlinjen, og også bak ørene, på nasolabial trekant. Kanskje involveringen i den patologiske prosessen i nakkenes hud dannes den såkalte "eksemmatiske hjelmen". Med riktig behandling mulig full gjenoppretting av huden.

barnehage

I kontrast til ekte eksem karakteriseres det av en utprøvd ekssudativ prosess (akkumulering av en stor mengde inflammatorisk effusjon i de berørte områdene). Barnseksem opptil 3 år er en av de vanligste former for dermatose (det kollektive navnet på hudens sykdommer og dets vedlegg).

Predisponerende faktorer kan være:

 • vanskelig løpet av graviditeten
 • Tilstedeværelsen av moren til ulike sykdommer i det endokrine systemet, samt kronisk infeksjonsfokus.

Mest funnet hos barn som ble overført fra tidlig alder til kunstig ernæring.

profesjonell

Denne typen sykdom oppstår på grunn av kjemisk, mekanisk eller fysisk irritasjon. En slik sykdom kan forårsake følgende faktorer:

 • harpiks
 • nikkel, krom,
 • geranium,
 • Narcissus,
 • Novocain, benzylpenicillin,
 • kosmetiske produkter.

Hvordan ser eksem ut? Foto

Nedenfor har vi samlet bilder av forskjellige hudområder med eksem:

De første tegn på huden

Eksem på albuen på venstre arm

årsaker

Eksem er en av de vanligste hudsykdommene. Ifølge statistikken forekommer det i 35-40% av tilfellene blant alle hudsykdommer. Årsaken kan tjene som:

 • interne faktorer - tilstanden i nervesystemet, ulike sykdommer i indre organer, arvelig disposisjon,
 • og noen eksterne faktorer - termiske, kjemiske og biologiske effekter. Ofte kombineres interne og eksterne faktorer.

Det er typer eksem som ikke har visse faktorer av forekomst. I slike tilfeller kan årsakene til eksem skyldes uutforsket. Hvis de er kjent, er de vanligste:

 • allergier mot visse matvarer, som melk eller sjømat;
 • reaksjon på noen stoffer;
 • kontakt med plante pollen;
 • stressende situasjoner;
 • overdreven svette
 • Ikke mindre vanlig er årsaken til eksem, som en allergi mot kosmetikk, såpe, aerosolstoffer (deodoranter, luftfriskere), husholdnings kjemikalier eller smykker;
 • eksponering for ull, silke eller lær stoffer;
 • forstyrrelser i immunsystemet;
 • genetisk faktor.

Symptomer på eksem

Grunnlaget for forekomsten av eksem er forsinket-type overfølsomhet. Imidlertid utvikler sykdommen med aggressiv eksponering for kjemiske eller medisinske stoffer som en overfølsomhet av umiddelbar type, når symptomene oppstår snart etter eksponering for irriterende.

Hovedtegnene som er karakteristiske for enhver type eksem:

 • Utseendet på huden av et begrenset område av betennelse, som er preget av rødhet, ser huden tykkere ut;
 • Utseendet på utslett som har et annet utseende med forskjellige typer eksem;
 • kløe i huden, og noen ganger kan det være så sterkt at det forstyrrer normal rytme i livet og søvn;
 • bobler av utslett åpner seg, danner smertefulle sprekker og sår på huden;
 • i perioden av forverring kan kroppstemperaturen stige og ubehag kan oppstå;
 • Etter at forverringen har sunket, blir huden på det berørte området tørt, uelastisk og sprekker.

For hver type sykdom er flere stadier iboende:

 1. Erytematøst. Eksem er manifestert av betennelse som oppstår i form av flekker. Gradvis går de sammen med hverandre.
 2. Papular. Små knuter vises på den berørte huden, med klare grenser og farget lyse rødt.
 3. Vesikulært. Overflatene på nodlene er dekket med bobler fylt med serøst innhold.
 4. Stage suge. Bobler på huden åpen. Fra det resulterende punktet begynner erosjon å frigjøre væske akkumulert under den inflammatoriske prosessen.
 5. Korkovataya. Væsken på huden tørker ut. Som et resultat vises gulaktig skorpe. Under dem gjenopprettes det øvre lag av huden.
 6. Stage peeling (tørt eksem). Vektene og skorpene på overflaten av huden begynner gradvis å falle av.

Den sanne

Kan ha et annet navn - idiopatisk. Det har følgende symptomer:

 • akutt inflammatorisk puffiness med videre utbrudd av utbrudd;
 • Etter åpning av boblene dannes serøse brønner - peker erosjon;
 • Over tid tørker den serøse væsken ut og danner en grågul skorpe.

Mikrobiell form

Kilden til mikrobial eksem er forskjellige infeksjoner, ofte streptokokker og stafylokokker. Derfor manifesterer mikrobial eksem seg i områder med skadet hud - sår, trofasår, fistler etc.

 • Forløpet av sykdommen er komplisert ved rask multiplikasjon av infeksjon. Gråtende svovelskall blir tykkere og kan til og med festes over.
 • Ren hud rundt keratinisert fuktig hud blir dekket med nye faser av utslett.
 • Ledsaget av alvorlig kløe.

Disgidroticheskaya

Det fokuserer på palmer, såler. Det er typisk for henne:

 • dannelsen av bobler, som til slutt åpner, tørker opp og fører til dannelsen av akutte purpurskorpen.
 • Over tid kan dyshidrotisk eksem påvirke hender og føtter.
 • Ofte uttrykkes dyshidrotisk eksem som trofiske endringer i negleplaten.

Tilotisk (kåt, maislikt) eksem

Det er preget av foryngelse av mindre symptomer på eksem, som i denne form, så vel som dyshidrotisk eksem, manifesterer seg på håndflatene og føttene. Parallelt, i andre områder av huden, kan det forekomme noen utslett som er karakteristisk for denne sykdommen.

Symptomer på seborrheic form

Kløe og betennelse i seborrheisk eksem er ubetydelig, grensen til økematiske foci er tydelig. Ofte den patologiske prosessen:

 • strekker seg til hodebunnen og er ledsaget av flass.
 • Pasienter med seborrheisk eksem har fet, kjedelig og klistrende hår.

Atopisk (gråtende)

Hudutslett forekommer på grunn av det kompliserte løpet av atopisk dermatitt. Lokalisering kan være en del av kroppen. Typiske bobler i form av bobler brister etter en stund og danner gråt erosjon. Prosessen er ledsaget av intens kløe. En komplikasjon kan være tillegg av en sopp- eller bakteriell infeksjon.

Tegn på tørt eksem

Tørt eksem har symptomer som ligner eksemematøs dermatitt i den akutte fasen:

 • overdreven tørrhet i huden;
 • betennelse i huden;
 • hudrødhet;
 • bobler med væske.

Mykotisk eksem

Kilden til mykotisk eksem er en allergisk reaksjon på soppinfeksjoner, som candidiasis (trussel), ringorm og andre mykoser. Forløpet av sykdommen er typisk som den sanne:

 • utslett,
 • bobler
 • gråtende serøse brønner,
 • tørr peeling.

Det eneste er at tyngdepunktet er tydelig avgrenset, og svampens mangfold fører til en mer grundig undersøkelse av sykdommen og valg av behandling.

allergisk

Det kan vises på hvilken som helst del av kroppen i form av flere kløende papler som dannes på betent, rød hud. Etter åpning forblir dyp erosjon fylt med serøs væske. Denne typen eksem har en sesongmessig natur og er oftest forverret om høsten eller vinteren, i løpet av immunosuppresjon.

En av komplikasjonene kan uttalt hevelse i huden med tillegg av purulent infeksjon.

Profesjonell eller kontakt eksem

Arten av lesjonene - uttalt hevelse, lyse erytem og et stort antall vesikulære elementer. Forskjeller fra idiopatisk form:

 • mindre uttalt evolusjonær polymorfisme av elementer;
 • hurtig "dempning" av prosessen i fravær av et kjemisk antigen;
 • mangel på uavhengige tilbakefall i eliminering av stimulus.

Som et resultat av en lang flyt blir kontaktskjemaet sant.

diagnostikk

Diagnosen av sykdommen begynner med samlingen av historien. Spesialisten finner ut når pasienten hadde de første tegnene, som eksem manifestert (første fase), om pasienten er intolerant overfor noen produkter, om det var allergiske reaksjoner før, om de provokerende faktorene kunne påvirke kroppen.

Etter innsamling av anamnese er laboratorietester planlagt:

 • urinanalyse;
 • biokjemiske og kliniske blodprøver;
 • bestemmelse ved ELISA av nivået av totalt immunoglobulin E i serum.

Uansett, før du går videre til behandling av eksem, er det nødvendig å finne ut den sanne årsaken til forekomsten. Etter et besøk hos en hudlege vil pasienten ha ytterligere råd fra en immunolog, allergiker og ernæringsfysiolog.

Ofte, når man klargjør eksemets karakter, foreskrives en kompleks allergologisk og immunologisk undersøkelse.

behandling

Etter en bekreftet diagnose av eksem, er det nødvendig å eliminere eller redusere effekten av provokerende faktorer: neuropsykisk overbelastning, medisinering, kontakt med allergener og aggressive stoffer, for å behandle mykoser og mikrobielle hudsykdommer.

Eksembehandling kan deles inn i følgende stadier:

 • Generelle (systemiske) medisiner.
 • Lokale preparater (salver, kremer, emulsjoner, lotioner, bad).
 • Fysioterapeutiske metoder (magnetisk terapi, elektroforese, galvanoterapi, etc.).
 • Korrigering av diett.
 • Eliminering av kontakt med allergener og aggressive stoffer.

narkotika

For behandling av eksem brukes følgende legemiddelgrupper:

 1. Antihistaminer - i den akutte fasen, anbefales det å bruke 1. generasjons antihistaminer (clemensin, aktivastin, kloropyramin), så bytter de seg til bruk av 2. generasjon antihistaminer (loratadin).
 2. Glukokortikosteroider (betametason, prednison).
 3. Avgiftningsmidler (løsninger av kalsiumglukonat, natriumtiosulfat, magnesiumsulfat, natriumklorid).
 4. Diuretika (furosemid, diacarb) - med alvorlig hevelse.
 5. Tranquilizers (oxazepam, nitrazepam) - for å eliminere kløe og tilhørende nervespenning, søvnløshet.
 6. Enterosorbenter (hydrolyserte lignin, metylsilicinsyre hydrogel).
 7. Antibiotika azitromycin, ampicillin, gentamicin, doxycyklin, cefotaxim) - for mikrobial eksem.
 8. Vitaminer i gruppe B.

Retinol salver brukes lokalt, brukes applikasjoner med salver og pastaer, som har keratolytiske egenskaper, har en kunstig effekt og inneholder antiinflammatoriske og antiseptiske komponenter. Lokal terapi av eksem med fortsatt uåpnede vesikler består i å bruke nøytrale salver, talkere og pulver. Sammensetningen av legemidlet for lokal behandling velges individuelt og gjøres i henhold til resept foreskrevet av legen.

Behandling av de berørte områdene med vann, vegetabilsk olje og aggressive desinfeksjonsmiddelløsninger er strengt forbudt.

I tillegg til medisinsk behandling er fysioterapi prosedyrer foreskrevet som bidrar til å lindre tilstanden og lindre alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen. Pasienter er anbefalte økter av elektroforese, magnetisk terapi, UV-bestråling.

Generelle anbefalinger for personer som lider av kronisk eksem:

 • unngå hudkontakt med stoffer som forårsaker eksacerbasjon av eksem;
 • Overholdelse av et hypoallergent diett som utelukker sitrusfrukter, sjokolade, kakao;
 • Hudpleie under remisjon gjøres best ved hjelp av spesiell kosmetikk (Bioderma krem, Topikrem);
 • målt livsstil, unntatt nervøs spenning og stressende situasjoner.

slanking

Med eksem, velger legen alltid riktig diett, fordi det er en integrert del av vellykket behandling og langsiktig remisjon. Kostholdet må endres helt, og i perioden med forverring blir maten underkastet en enda strengere korreksjon. Med den konstante gjennomføringen av anbefalingene er det mulig å lindre symptomene, ettersom kroppen begynner å fungere normalt.

 • Under tilbakevendingen av kostholdet bør utelukkes: røkt, krydret og salt mat, bakverk, søtsaker, meieriprodukter, næringsmiddel, egg, alkohol, sitrus, svinekjøtt, hermetikk.
 • I perioden med eksacerbasjon bør dietten omfatte slike matvarer: vegetabilsk mat, det vil si grønnsaker, frukt, grønnsaker, magert korn, meieriprodukter og mat.
 • Under roen skal brukes: havtorn, tranebær, currants, lingonberries, gooseberries, courgetter, nøtter, gresskar og vannmeloner.

Med diett forbedrer pasientens tilstand etter 30-40 dager, hvoretter dietten kan utvides. Men riktig ernæring er obligatorisk, da det lar deg rense huden og normalisere kroppens funksjon.

Hva kan ikke spise med eksem?

Pass på å utelukke fra diettmat, som refererer til allergener og kan provosere en bølge i sykdommen. Disse inkluderer:

 • fett kjøtt;
 • kaffe;
 • krydret mat;
 • tomater;
 • hvitløk;
 • søtsaker;
 • nøtter;
 • baking;
 • røkt kjøtt;
 • sitrusfrukter;
 • helmelk;
 • noen stekt mat;
 • jordbær;
 • granater;
 • melon;
 • hvete;
 • rødbeter;
 • honning.

Det er tilrådelig å spise hypoallergene matvarer, men kostholdet kan suppleres med produkter med moderat allergenicitet. Det er nødvendig å ekskludere bare de navnene som fremkaller forverring av eksemens symptomer.

Hva er eksem, hvordan ser det ut, årsaker, symptomer, behandling av folk og rusmiddel

Hver dag, folk med forskjellige hudsjukvennere slå til 01.05.2018 · Kommentarer: 3 · Les: 7 minutter · Visninger:

Alle hormonelle salver er til slutt vanedannende, og eksem vil av og til eskalere. Og med alder, mer og mer.

Og eksemet mitt er gjentagende, det virker bare for meg at jeg roet henne litt, fikk lettelse, jeg er litt overveldet og forverret igjen, slik at jeg ikke kan kurere permanent, men jeg gjør det ikke...

Jeg er hjulpet av propolis salve til eksem.

Din kommentar Avbryt svar

 1. Bulgur - hva slags frokostblanding, foto, nytte og skade, hvordan å lage matgrøt Visninger: 48.746
 2. Sage - medisinske egenskaper og kontraindikasjoner av infusjon, te, pastiller. Visninger: 28,937
 3. CIA frø - nyttige egenskaper og kontraindikasjoner, hvordan du bruker Visninger: 27,163
 4. Matforgiftning: Førstehjelp og behandling hjemme Visninger: 22 766
 5. Protein i urinen - hva det betyr, årsakene til utseendet på hva du skal gjøre Visninger: 18 359
 6. Wen på ansikt, øyelokk, nær øyne - foto, grunner, hvordan bli kvitt lipoma. Visninger: 18,089
 7. For å forbedre visjonen om en liten gulrot - de beste måtene å forbedre visningen Visninger: 17.899
 8. Couscous - hva det er, nytte og skade, matlagingrecept Visninger: 17,321
 9. Hvordan fremkalle oppkast raskt hjemme - 5 beste måter Visninger: 16.148
 10. Ikke bare kroppen renser celandine - bruken av celandine Visninger: 14 453

Interne og eksterne tegn på aldring

Aldring er en naturlig prosess, vi alle før eller senere.

Hva er nyttig for vitamin A for kroppen, der produktene er inneholdt, bruk av

I dag vil vi diskutere fordelene med vitamin A for kroppen, vi vil fortelle.

Fytinsyre - fordelene og skadene som produktene inneholder, hvordan å nøytralisere

I dag skal vi snakke om fytinsyre, fordelene og skadene.

Den giftige planten hogweed - hva er farlig, hvordan å behandle brannskader fra den

I dag vil vi fortelle om en giftig plante horsjevik, dedikere enn.

Insulinresistens - hva er det, symptomer, årsaker, behandling, diett

I dag skal vi snakke om alter-zdrav.ru om insulinresistens (IR).


Hvem ønsker ikke å være sunn?
Sannsynligvis er det ikke en eneste person som ropte på stolt stolt: "Jeg". Det er bare motsatt situasjon, alle ønsker å være sunn, hver ferie er ristet med passende ønsker, de anser helse som hovedverdien i vår alder.
Men likevel elsker de ikke, savner, mister...

Årsblikk, utdanning, karriere, familie, barn.. Sykdommer.. Dessverre, men gjennom årene har vi uunngåelig fått sykdommer. Som utvikler seg veldig raskt, blir kronisk, noe som fører til tidlig alderdom. Vel, så kan du ikke fortsette...

Imidlertid er jeg ikke her for å sukke på den virtuelle ladningen og lese dødsfilosofien til oss alle!

Du kan begynne å slite, forandre livet til det bedre når som helst. Og i 30, og i 40 og i 60. Det er bare mulighetene i denne kampen som vil være forskjellige.

Å la det gå? Eller, hver dag, for å systematisk gjøre noe for din dyrebare helse. La litt, en halv lås! Men det vil bli en bevegelse som virkelig skjer.

Hvis du ikke har gjort noe i årevis, og så starter du alt på mandag på en gang - gjør øvelser, gå på kosthold, start en sunn livsstil, så kan jeg forstyrre deg. Det vil ikke vare lenge nok for deg. 97% av alle nybegynnere avslutter denne "doom jobben" innen utgangen av uken. Alt er for hardt, for mye, for skummelt.. Endre alt..
Men du og jeg vil ikke være globalister, dømt til å mislykkes, vi vil gradvis, men hver dag skal vi ta vare på vår helse.

Begynner å engasjere seg i helse? Ikke i morgen.. Ikke siden mandag.. Og her.. Og nå!

På nettstedet alter-zdrav.ru finner du en rekke effektive og hjemmegennlige måter og metoder for å forbedre helsen din. Vi vurderer behandlingsmetoder.

 • ved hjelp av massasje (i det meste av punktet, som gjør at du kan hjelpe deg selv)
 • trening,
 • terapeutisk fasting
 • hirudoterapi (leech terapi),
 • apitherapy (behandling av bier, honning og andre bi-produkter).
 • Det finnes også metoder for behandling av mamma, urter, kjæledyrsterapi.

Spesiell oppmerksomhet er gitt til sunn mat og den personlige opplevelsen av forfatteren, som prøvde de fleste teknikkene som er beskrevet her.

Ikke-tradisjonell medisin gir et alternativ til den medisinske tjenestemannen, gjør det mulig for en person å finne egne behandlingsmetoder uten rusmidler, for å rense sin kropp av giftstoffer, giftstoffer og overdreven stress (vi husker den hakkede sannheten at alle sykdommer er nerver).

Psykologiske tester og metoder for å håndtere stress (en sunn menneskelig psyke) vil bidra til å overleve i verden av fart. Mangel på tid bør ikke påvirke helsen din. Teknene som foreslås her tar svært lite tid, men krever regelmessig gjennomføring.

Eksem: årsaker, symptomer, stadier og behandling

Eksem kalles akutt, noe mindre kronisk tilbakevendende hudsykdom preget av utslett polymorfisme. Navnet på sykdommen mottok fra den greske «eczeo», som betyr "koke". En slik analogi oppsto fordi, i tilfelle av en sykdom, eksemmatiske vesikler brister raskt som bobler med kokende vann. Eksem er en ganske vanlig sykdom, i strukturen av hele hudfrekvensen, er andelen ca. 35-40%.

Årsaker til eksem

Eksem er en polyetiologisk sykdom. Det antas at eksem utløses av en kompleks effekt av nevroallergiske, endokrine, metabolske og også eksterne faktorer. Generelt, følgende årsaker til eksem:

 • Genetisk predisposisjon;
 • Endokrine sykdommer (skjoldbruskkjertelens patologi, binyrene);
 • Sykdommer i fordøyelseskanalen;
 • Stress, depresjon;
 • Arbeidsfaktorer (krom, formaldehyd, nikkel eksponering);
 • Husholdningsirritanter (vaskemidler, kosmetikk);
 • Dårlig blodtilførsel til bena med åreknuter;
 • Brudd på integriteten til huden (slitasje, sår).

Typer eksem

Uniform klassifisering av eksem eksisterer ikke. Imidlertid tillater de kliniske og patogenetiske egenskapene til sykdommen oss å isolere de vanligste former for eksem:

 1. Ekte eksem:
 • idiopatisk;
 • Disgidroticheskaya;
 • pruriginøse;
 • Horn.
 1. Mikrobielt eksem:
 • Numulyarnaya;
 • mycotic;
 • intertriginoznoy;
 • Åreknuter;
 • sycosiform;
 • Eksem brystvorter.
 1. Seborrheic eksem;
 2. Profesjonell eksem;
 3. Barns eksem.

Symptomer på sykdommen

Grunnlaget for forekomsten av eksem er forsinket-type overfølsomhet. Imidlertid utvikler sykdommen med aggressiv eksponering for kjemiske eller medisinske stoffer som en overfølsomhet av umiddelbar type, når symptomene oppstår snart etter eksponering for irriterende. Uansett mekanismen for utvikling av eksem oppstår med karakteristiske tegn.

Ekte eksem

Den første manifestasjonen av sykdommen er rødhet i huden. Små bobler vises snart på overflaten av den berørte huden. I midten av det eksematiske fokuset åpnes boblene og danner erosjon, hvorfra det serøse ekssudatet forløper. Så på huden er det områder av suge, og når ekssudatet tørker ut, danner skorpene. I fremtiden faller skorpeene av, huden begynner å skrelle av. Deretter vises avstikkede flekker på dette området, som snart forsvinner.

I tillegg til blister på huden, kan papler og pustler oppstå. En svært karakteristisk egenskap ved eksem er vekslingen av den berørte økematøse huden med uendret. Symmetrisk utslett, oppstår på ansikt, lemmer og torso. Den patologiske prosessen er akkompagnert av en meget uttalt kløe, som forstyrrer personen sterkt.

Pruriginous eksem

Refererer til en rekke ekte eksem. Denne sykdomsformen er karakterisert ved utseendet av små papiller og vesikler på en komprimert base, som ikke brister og ikke danner erosive overflater.

Utfall oppstår ofte på ansikts-, ekstensor- og fleksorflatene på lemmer i lyskenområdet. Sykdommen er kronisk.

Som et resultat av en lang løpet av den patologiske prosessen, konstant riper, blir huden på de berørte områdene grov, den blir mer tørr og grov.

Kløe oppnår paroksysmal karakter, når en uttalt intensitet, og gjør det vanskelig for en person å sove. Sykdommen forverres ofte om sommeren og avtar i vinter.

Dyshidrotisk eksem

Denne sykdomsformen, som den forrige, refererer også til manifestasjonen av sant eksem. For sykdommen er preget av utseendet på små tette bobler på sidene på fingrene, mindre ofte på føtter og palmer. Bobler er i stand til å åpne, danne erosjon eller tørke opp, danner gulaktige skorper. Deretter vises skarpt avgrensede lesjoner med markante inflammatoriske symptomer på huden. Denne formen av sykdommen er også ledsaget av alvorlig kløe.

Horn eksem

Denne sykdomsformen er preget av utseende av områder av hyperkeratose (fortykkelse av epidermis) på palmer og føtter. Utseendet til eksemematøse vesikler er ikke karakteristisk, i stedet dannes flere korn på huden, og så sprekker. Sykdommen innebærer ikke bare estetiske, men også fysiske problemer. Sprekker i føttene og hendene er smertefulle, noe som gjør det vanskelig for pasienten å bevege seg rundt, for å gjøre noe med hendene.

Mikrobielt eksem

Mikrobielt eksem forekommer ofte i periferien av trofiske bensår, i områder med postoperativ stub, i sår og slitasje. Det er derfor mikrobial eksem kalles ofte sår.

Mikrobielt eksem forekommer vanligvis i regionen av beina, baksiden av hendene. I lesjonene vises hudrødene, bobler på overflaten, pustler og papiller. Ved åpningen av boblene blir erosjonene grønne-gule og noen ganger blodige skorper. Lesjonene har klare grenser, ofte buede.

Det finnes flere varianter av mikrobial eksem:

 1. Numulyarnaya;
 2. intertriginoznoy;
 3. Åreknuter;
 4. sycosiform;
 5. mycotic;
 6. Eksem brystvorter.

Nummereksem er preget av utseende av flere avrundede lesjoner over huden, med en diameter på en til to centimeter. Huden i lesjonene er hovent, rød, det er vesikler, papler og skorper. Patologiske foci forekommer ofte i øvre og nedre ekstremiteter, den inflammatoriske prosessen har en tendens til å spre seg. Denne form for eksem er svært motstandsdyktig mot behandling og tilbøyelig til tilbakefall.

Intertriginous eksem forekommer i store hudfeller: inguinal, aksillær.

Varicose eksem oppstår, som du kanskje gjetter fra navnet, mot bakgrunnen av varicose sykdom. Lesjoner dannes i området av de dilaterte venene i beina og har klare grenser. På den røde bakgrunnen vises mange hudelementer: vesikler, papler, pustler, skorper.

Sykosiform eksem forekommer hos personer som lider av sykose. På de betændte edematøse områdene av huden ser pustler ut, penetrert av håret, så vel som vesikler som brister med dannelsen av erosjoner. Den patologiske prosessen oppstår i skjegget, overleppen, pubis, armhulen.

Mykotisk eksem utvikler seg på bakgrunn av hudlidelser ved soppinfeksjon og observeres i mykoser, ringorm, candidiasis. I dette tilfellet, i tillegg til de typiske tegn på eksem på den berørte huden, er det tegn på den viktigste mykotiske prosessen.

Eksem av brystvorten oppstår ofte hos ammende kvinner som følge av traumer som følge av å føde barnet. Sykdommen er preget av utseendet i brystvorter av foci med lyse rød farge, dekket av skorpe og skalaer, ledsaget av gråt og sprekker.

Seborrheic Eczema

Lesjoner vises i ansikt, øre, bryst, mellom skulderbladene og i hodebunnen. Utseendet til vesikler og suge hos pasienter med denne sykdomsformen er svært sjelden. For seborisk eksem, utseendet på rødaktige flekker, dekket med tykke gule vekter. Rikke oljeskalaer vises på hodet, hårrøttene ser fettete ut og sitter fast sammen.

Profesjonelt eksem

Oppstår når hudsensibilisering til virkningen av kjemikalier som brukes i menneskelig profesjonell aktivitet. Kontakt med stoffer som krom, nikkel salter, formaldehyder, forskjellige farger kan fremkalle en sykdom. Og bidra til utviklingen av sykdommen tørr eller for fuktig luft, støv, samt hudskade når du utfører profesjonelle plikter. Yrkeseksem er ofte funnet blant arbeidstakere i kjemisk, farmasøytisk, ingeniørindustri.

Hvis først eczematous foci vises bare i de områdene i huden som er i kontakt med allergenet, så i fremtiden, selv i fjerne områder av huden. I den akutte tilstanden av sykdommen svulmer hudområdene, rødmer, bobler og gråt. Den patologiske prosessen er ledsaget av kløe. Da blir huden som påvirkes av eksem gradvis grov, sprekker på overflaten. Yrkeseksem er preget av et kronisk kurs.

Eksembehandling

Valget av behandling avhenger av alvorlighetsgrad og utbredelsen av den patologiske prosessen. Den første prioriteten er å eliminere årsaken som forårsaket forekomsten av eksem, for eksempel opphør av kontakt med visse kjemikalier.

Ved behandling av eksem, bruk medisiner, både for intern og ekstern bruk. Men like viktig i kampen mot eksem er ikke-medisinske behandlingsmetoder.

Ikke-medisinske behandlinger

En viktig rolle i behandlingen av pasienter med eksem er slanking. Et godt resultat gir overholdelse av melk-vegetabilsk diett. Pasienter bør utelukke sitrusfrukter, kjøttbuller, sopp, fisk, krydder, hermetikk og alkohol fra kostholdet.

I tillegg er det viktig å begrense virkningen av stressende situasjoner og vedtak av vannprosedyrer. Det er verdt å nekte å bære syntetisk, ull, flannel lin.

Pasienter med eksem kan vises fysioterapi behandling ved hjelp av ultrafiolett eller laserstråling.

Narkotikabehandling

For behandling av eksem brukes følgende legemiddelgrupper:

 1. antihistaminer - I den akutte fasen anbefales det å bruke antihistaminer av 1. generasjon (clemensin, aktivastin, kloropyramin), da bytter de seg til bruk av antihistaminer av 2. generasjon (loratadin).
 2. glukokortikoider (betametason, prednison).
 3. Avgiftningsprodukter (Kalsiumglukonat, natriumtiosulfat, magnesiumsulfat, natriumkloridløsninger).
 4. diuretika (furosemid, diacarb) - med alvorlig hevelse.
 5. beroligende (oxazepam, nitrazepam) - for å eliminere kløe og tilhørende nervespenning, søvnløshet.
 6. gelatorer (hydrolysert lignin, metylsilinsyre hydrogel).
 7. antibiotika azitromycin, ampicillin, gentamicin, doxycyklin, cefotaxim) - for mikrobial eksem.
 8. Vitaminer i gruppe B.

Midlene som brukes til ekstern behandling av eksem, skal ha antiinflammatorisk, desinfiserende, keratolytisk og antipruritisk virkning.

Som et anti-inflammatorisk middel, bruk lotioner med stoffer som har en astringerende effekt. Deres bruk bidrar til å redusere ekssudasjonen, samt dannelsen av beskyttende mikrofilm på hudoverflaten. Til dette formål, ta et stykke gasbind, brettet i fire til fem lag og fuktet i en av følgende løsninger:

 • 1% oppløsning av risorcin;
 • 1% oppløsning av tannin;
 • 2% borsyreoppløsning;
 • 0,25% sølvnitratoppløsning.

Dampet gasbind skal påføres ekmatisk hud og forandres hver 5-10 minutter. Varigheten av prosedyren er en time.

Manipulering bør gjøres hver dag til manifestasjoner av betennelse forsvinner.

De viktigste antiinflammatoriske legemidlene ved behandling av eksem er glukokortikosteroider, produsert i form av:

 1. Aerosoler (hydroksycykosol, triamcinolon);
 2. Emulsjoner, kremer og salver (hydrokortison, betametason, dexametason, triamcinolon).

I tillegg kan pasta og krem ​​brukes til å redusere inflammatoriske fenomen: ichthyol, tjære, svovel, tar-naftalan.

For mikrobial eksem brukes antibakterielle salver også: neomycin, clindamycin, tetracyklin.

For å akselerere dannelsen av skorper med deres videre avvisning foreskrevne løsninger av anilinfarger: briljantgrønn, fukartsin, metylenblå.

Eksembehandling med folkemidlene

I tillegg til hovedbehandlingen, med tanke på det kliniske bildet av sykdommen og alvorlighetsgraden av prosessen, kan folkemidlene brukes. Så, for behandling av eksem bruk en avkok laget av kamille, calendula og salvie. De to første plantene må ta tjue gram og salvie - ti. Hell urter i oppvasken, hell en halv liter varmt vann og dekk beholderen. Når avkjølingen har avkjølt, fuktighetstanken foldet flere ganger i den og påfør den til eksemplastene.

Anti-inflammatorisk og sårhelende effekt har avkok av eikbark. Det er nødvendig å hell inn i pannen et glass knust eikebark, hell en liter vann. Når vannet koker, må du fylle i en gryte med en halv kopp med trillebølg og arv. Femten minutter senere, ta av pannen fra varmen. Når kjøttbøten er avkjølt, må du dyppe gasbind i den, som deretter påføres til eksemhvete områder.

Om sommeren kan du plukke gresset av en koldefoot, og deretter grille det i en blender eller i en kjøttkvern. Den resulterende slurryen skal helles med varm melk og påføres på eksemplastiske flekker av hud, legg cellofan på toppen og gå i seng. Etter oppvåkning kan filmen fjernes, og rester av våt vask av huden under varmt vann.

Hvis barefoten kan oppnås bare om sommeren, kan Kalanchoe, plantet i en gryte, brukes hele året. Du må skylle et ark Kalanchoe, og deretter klemme saften ut av det. Dypp gausen i den resulterende væsken, og bruk den deretter på eksemhudeskinn.

Valery Grigorov, medisinsk anmelder

16,322 totalt antall visninger, 19 visninger i dag

Eksem: årsaker, symptomer, typer og behandling av eksem

Innhold:

God dag, kjære lesere!

I denne artikkelen vil vi vurdere deg en slik ubehagelig sykdom, som ofte ødelegger livskvaliteten til en person som er syk med ham, som eksem. Spesielt vil vi vurdere med deg hva eksem er, dets årsaker, symptomer, og også hvordan å behandle eksem med tradisjonelle og folkemessige rettsmidler! So.

Eksem (lat eczema) er en hudsykdom, de viktigste symptomene er inflammet overflate av huden, brennende og kløe.

Eksem er en ganske vanlig sykdom som påvirker ca. 40% av alle hudsykdommer, selv om eksem ikke overføres ved kontakt med en annen person.

En av funksjonene i eksem, som i lignende hudsykdommer (psoriasis), er hyppig tilbakefall.

Eksem ICD

ICD-10: L20-L30
ICD-9: 692

Eksem klassifisering

Eksempler på eksem:

- Akutt eksem (gråtende eksem)
- Subakutt eksem;
- Kronisk eksem (tørt eksem).

Typer av eksem:

- ekte eksem
mykotisk eksem
- mikrobial eksem
- - Myntlignende (nummulært) eller flekkete eksem;
- - Paratraumatisk (nær-såret) eksem;
- - Varicose eksem;
- seborrheisk eksem
- Dyshidrotisk eksem
- Tilotisk (kåt, maisformet) eksem;
- Profesjonelt eksem
- Cycosiform eksem;
- Eksem av brystvorten og pigmentkretsen i kvinner;
- Barns eksem.

Symptomer på eksem

Avhengig av de tilknyttede symptomene, årsakene til sykdommen og andre faktorer, identifiserer eksperter følgende typer eksem:

Ekte eksem (diabetisk eksem)

I mildeste form manifesterer eksem seg som rødmen av huden (erytem), noen ganger med hevelse og tilstedeværelse av kløe. Du har kanskje lagt merke til en lignende allergisk reaksjon, for eksempel etter en såpeendring, ta kontakt med klær fra et sekund eller i andre tilfeller. Hvis kontakten med kløenes årsaksmiddel ikke stopper, samtidig som huden begynner å kamme, kan du åpne det øvre (beskyttende) lag av huden og dermed åpne fri adgang for sykdommen til kroppen.

Videre vises et utslett på kroppen, og den kammede huden blir dekket med små bobler med væske (mikrovesikler), som ved åpning danner serøse "brønner" som dekker det øvre laget av det berørte området med væske.

Dette er den første fasen av utviklingen av eksem, som også kalles akutt eksem, eller gråtende eksem, som er tilstede i alle typer eksem.

Over tid tørker den serøse væsken ut, og den kammede huden blir dekket med tørre skorper av grågul farge, som gradvis strømmer inn i kronisk form av sykdommen. I kronisk form, tørr hud skorpe veksler med utseendet på nye gråtende svovel neoplasmer, påvirker flere og flere hudområder, men siden På dette stadiet er kroppen i de fleste tilfeller dekket av tørre skorper, det kroniske stadiet av eksem kalles tørt eksem.

Det øvre keratinøse laget av huden sprekker ofte og klør alvorlig, og forårsaker ofte søvnløshet i pasienten.

I tillegg til tørr skorpe, kan den berørte huden skille av, bli dekket med forskjellige pigmentflekker.

Eksem begynner oftest med overkroppen - hodet, armene, kroppen, smidig infisere bena.

Den kroniske formen av eksem kan vare i mange år.

Mykotisk eksem

Kilden til mykotisk eksem er en allergisk reaksjon på soppinfeksjoner, som candidiasis (trussel), ringorm og andre mykoser. Forløpet av sykdommen er typisk for ekte eksem - utslett, blærer, gråt serøse brønner, tørre skorper. Det eneste er at tyngdepunktet er tydelig avgrenset, og svampens mangfold fører til en mer grundig undersøkelse av sykdommen og valg av behandling. Også i behandlingen av mykotisk (sopp) eksem er det ekstremt uønsket å bruke hormonale salver, da dette kan være et utmerket utgangspunkt for mer intensiv reproduksjon av sopp, samt deres mutasjoner. Derfor utføres behandlingen separat, og utnevnes av den behandlende legen etter en grundig diagnose.

Mikrobielt eksem

Kilden til mikrobial eksem er forskjellige infeksjoner, ofte streptokokker og stafylokokker. Derfor manifesterer mikrobial eksem seg i områder med skadet hud - sår, trofasår, fistler etc. Selvfølgelig er en ytterligere faktor det svekkede immunsystemet, som er på vakt mot ulike infeksjoner.

Forløpet av sykdommen er komplisert ved rask multiplikasjon av infeksjon. Gråtende svovelskall blir tykkere og kan til og med festes over. Ren hud rundt keratinisert fuktig hud blir dekket med nye faser av utslett. Forløpet av sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe.

Eksperter identifiserer følgende typer mikrobiell eksem:

Myntlignende (nummulært) eller flammende eksem. Tegn er små foci (1-3 cm), med karakteristiske, men mer svekkede symptomer på mikrobial eksem i små avstander fra hovedkilden til sykdommen. Det er ofte manifestert i øvre halvdel av kroppen. Hvis disse plakkene blir behandlet feil, eller de er skadet, er det en økning i symptomer, allergiske reaksjoner, og små plakk kan forvandle seg til store lesjoner, og blir til ekte eksem.

Paratraumatisk (nær-såret) eksem. Oppstår med nederlaget på det øvre lag av huden, med sin videre infeksjon. Rollen spilles av alle de samme patogene bakteriene, som stafylokokker. Symptomatologi som i mikrobial eksem. Derfor er det svært viktig i tilfelle skader på huden, for å behandle såret med desinfeksjonsmidler.

Varicose eksem. Varicose eksem oppstår og utvikler seg spesielt på nedre ekstremiteter, på steder av åreknuter, varicose ulcers og hud sclerosis nettsteder. Årsakene til varicose eksem er - skader, overfølsomhet mot narkotika mot åreknuter, maceration av huden med dressinger. Symptomer - mild kløe, klare lesjoner og andre tegn på mikrobial eksem.

Seborrheic Eczema

Seborrheic eksem oppstår på bakgrunn av en sykdom som seborrhea (flass). Steder av seborrheisk eksem - områder av huden rik på talgkjertler - hodebunnen, kinnene, nasolabialene, ørene, brystområdet, mellom skulderbladene. Seborrheisk eksem karakteriseres av tykke og skumle gulbrune flekker med små papiller.

Dyshidrotisk eksem

Dyshidrotisk eksem er lokalisert hovedsakelig på steder der det er et fortykket lag av epidermis - palmer, såler av føttene. I denne forbindelse manifesterer symptomene svakt. Små bobler når det brister, blir raskt til lagdelte, serous-purulent skorper. Hvis sykdommen ikke behandles, kan utslett spre seg til baksiden av hender, føtter og andre lemmer. Dessuten kan dishydrotisk form av sykdommen bli den virkelige formen. Noen ganger er dyshidrotisk eksem ledsaget av trofiske endringer i neglene.

Tilotisk (kåt, maislikt) eksem

Tilotisk eksem karakteriseres av remisjon av mindre symptomer på eksem, som i denne form, samt dyshidrotisk eksem, vises på håndflatene og føttene. Parallelt, i andre områder av huden, kan det forekomme noen utslett som er karakteristisk for denne sykdommen.

Seciforme eksem

Sykosiform eksem karakteriseres av follikulære pustler, gjennomsyret av hår i midten. Ofte manifestert i personer som lider av sycosis. Sicosiform eksem påvirker hovedsakelig bartreområdet, skjegget, armhulen, pubis, men kan også spre seg utover hårlinjen. Symptomer - alvorlig kløe, eczematous brønner, fuktighet, kontinuerlig utseende av follikler, utseendet av lagde skorper med små skalaer.

Eksem brystvorter og en pigment krus hos kvinner

Eksem på brystvorten og pigmentkretsen hos kvinner er preget av firkant av krystallklart farge, som uttrykkes i form av lagdelte skorper og vekter, som ofte blir våte og sprekk. Årsaken blir oftest - fôring av barn eller komplikasjoner av scabies.

Profesjonelt eksem

Yrelseseksem manifesterer seg hovedsakelig i åpne områder av kroppen, som i hovedsak har direkte eller indirekte kontakt med kausjonsmiddelet for en allergisk reaksjon - kjemiske, farmasøytiske, mat og andre næringer der en person står overfor kjemisk aktive stoffer. Behandlingen er ofte en forandring av arbeidet, fordi intern eksponering for eksem kan ikke observeres - ingen sår, sunn immunitet, god fysisk helse, etc.

Barns eksem

Barns eksem begynner oftest med barnets overkropp - ansiktets, hodebunnens hud, og deretter, hvis ikke behandlet, faller ned, påvirker flere og flere nye områder av kroppen.

Årsakene til barndomseksem er ikke enda styrket immunsystem, vanskelig graviditet og genetisk predisposisjon fra en av foreldrene, spesielt moren. Spesielt øker forekomsten hvis foreldrene hadde slike sykdommer som eksem, allergisk rhinitt, bronkial astma, nevrodermatitt. Årsakene til barns eksem kan også være: kunstig fôring, ikke-overholdelse av hygieneregler, overfølsomhet overfor ulike matvarer, hyppige sykdommer i barnet med angina, otitis og ARVI.

Symptomene på pediatrisk eksem ligner eksem i en voksen, og barn er oftest påvirket av ekte, sunt og seborisk eksem.

Stadier av eksem

Fase 1 (erytematøs) - rødhet i huden, kløe;
Trinn 2 (Papulovesicular) - utslett, utseendet av bobler med væske;
Trinn 3 (gråtende eksem) - bobler brist, serøse brønner dannes, som utskiller serøs væske;
Fase 4 (kardikal eller tørt eksem) - serøse brønner og nærbrønne hudområder er dekket med en tørr skorpe av gråaktig gul nyanse. Samtidig, på andre steder, kan det oppstå nye fokus av sykdommen, med utgangspunkt i første fase. Dermed blir over tid flere og flere områder av kroppen påvirket.

Eksem komplikasjoner

Komplikasjoner av eksem kan sammenføyes med andre infeksjoner og sykdommer som kan forårsake pustler og purulent skorpe på kroppen.

Hvis det ikke behandles, eller det kan behandles, men barnseksem er ikke korrekt, kan det tilsettes andre sykdommer som i kombinasjon kan føre til barnets død.

Årsaker til eksem

Utviklingen av eksem oppstår på grunn av ulike faktorer som påvirker kroppen i et kompleks.

Vurder hovedårsakene til eksem:

- forstyrrelser i immunsystemet
- arvelig disposisjon til ulike allergier
- hypovitaminose, spesielt vitaminer i gruppe B;
- mangel på umettede fettsyrer og sporstoffer
- sykdommer i fordøyelseskanalen, leveren, mykoser;
- cholecystitis (betennelse i galleblæren)
- kroniske sykdommer som bryter ned immunforsvaret: karies, antrit, tonsillitt, etc.
- depresjon, stressende situasjoner, nervøs utmattelse
hormonelle lidelser
- Arbeid i mat, kjemiske og farmasøytiske bedrifter, hvor eksem kan utvikle seg som en allergisk reaksjon på visse stoffer;

- allergisk mot syntetiske klær, husholdningskjemikalier, narkotika, pollen, husstøv, byggematerialer av dårlig kvalitet som brukes til bygging av boliger (linoleum, møbler);
- Overfølsomhet overfor mat, spesielt rik på fargestoffer, konserveringsmidler, aromatiske og andre tilsetningsstoffer til mat;
- helminthic invasjoner;
- Langhelende hudskade: sår, brannskader;
- hos barn, mot bakgrunn av andre sykdommer, for eksempel: atopisk dermatitt, diatese.

Diagnose av eksem

Diagnose av eksem utføres på grunnlag av en personlig undersøkelse av en pasient av en hudlege.

En hudlege foreskriver en allergologisk undersøkelse, samt en studie av immunsystemet. I tillegg kan du trenge råd og undersøkelse av allergikere, immunolog, ernæringsfysiolog.

Om nødvendig er en mikroskopisk undersøkelse foreskrevet for tilstedeværelse av ulike sopp og blodprøver.

En hudlege kan gjøre en differensialdiagnostisering for å utelukke sykdommer som scabies, trichophytosis, etc.

Eksembehandling

Eksembehandlingen utføres i følgende rekkefølge:

1. En komplett diagnose av eksem

2. På grunnlag av klinisk og laboratorieundersøkelse foreskrives kompleks eksembehandling, som kan omfatte lokal og generell behandling som tar sikte på å stoppe sykdommen og eliminere årsakene.

Generell eksembehandling

3. Alle negative faktorer som påvirker huden, elimineres (smuss, syntetisk klær, kjemi, fuktighet, parasitter, solstråling etc.).

4. En spesiell diett er tildelt, immuniteten styrkes: dietten er beriket med vitaminer (B1, B2, B6, B12, C), protein, mineraler og mikroelementer (svovel, sink, kobolt). Lett mat (salater, supper) og rikelig med mineralvann anbefales. På samme tid utelukkes ikke stekt, krydret, salt og fet mat, hermetisert mat, alkohol, røyking. En ernæringsfysiolog, på grunnlag av en diagnose, kan i tillegg foreskrive eller utelukke bestemte matvarer;

Se også: Kosthold for eksem

5. Mange eksperter desensibiliserer kroppen. For dette:

- daglig eller annenhver dag, intravenøst, hell 10% oppløsning av kalsiumklorid - opptil 15 infusjoner;
- 10-20% løsning av natriumhyposulfitt - opptil 15 infusjoner;
- 10% natriumbromidløsning - opptil 12 infusjoner;

6. For å lindre kløe bruk - "Dimedrol", "Diprazin", "Pipolfen", "Suprastin", etc.

7. For alvorlig angst på grunn av alvorlig kløe, brukes Aminazin og Bromural.

8. Som en desensibiliserende og antioksidant anvendes 5% askorbinsyre. For å gjøre dette, lage 15-25 intramuskulære injeksjoner av askorbinsyre med tiamin, med en frekvens på 2-3 dager. I tillegg er intramuskulære injeksjoner av cyanokobalamin gitt.

9. I de senere stadier av eksem (3-4) er retinol foreskrevet, noe som bidrar til å normalisere hudfornyelsen.

10. For eksem på bakgrunn av vegetative lidelser, leversykdommer og kronisk gastrit, administreres en 0,5-2% oppløsning av novokain oralt.

11. For å normalisere trofismen i huden, samt redusere sykdomsutbredelsen, i de tre første stadiene av eksem, på flere steder av de upåvirkede områdene i huden, men en 0,25% oppløsning av novokain med hydrokortison injiseres under sykdomsfokus.

12. For eksem på grunn av beruselse, er det foretatt en intravenøs injeksjon av 40% heksametylentetraminløsning og 10% natriumsalisylatløsning. Injiseringer av natriumsalisylat gjør 3-4 dager, daglig, 10-20 ml.

13. For å forhindre absorpsjon fra tarmene, er enemas laget, avføringsmidler brukes, er et spesielt diett foreskrevet.

14. Noen leger, med subakutt og kronisk eksem, bruker ultra-lys røntgenstråler i små doser (75-125 er).

Aktuell eksembehandling

1. Økologiske hudområder rengjøres daglig fra forurensning, som brukt vann med nøytral såpe. For fremstilling av nøytral såpe er det mulig å anvende en blanding av - 5% såpeløsning, 5% natriumhydrogenkarbonat-løsning og 3% borsyre-løsning, 2% tannin og 0,2% løsning av ethacridin.

2. De rensede eksemområdene er gjennomvåt med tørr steril bomull, og rundt jorden blir huden behandlet med 70% alkohol.

3. 1 (erytematøs) og 2 (papulært) stadier eksem lesjoner blir behandlet med spesielle medisinske løsninger, som gradvis ble endret dem til infeksjon ikke er vant til dem.

Disse midlene reduserer kløe, lindrer rødhet i huden, sykdomsfokuset slutter å utvikle seg, og overgangen av sykdommen til stadium 3-4 stopper.

Som kremer, oppløsninger med antimikrobiell bruk av bindemidler eller tanning egenskaper "Brilliantgryun", "Rivanol" -te 0,25-0,5% sølvnitrat, bly-2% th vann, 3-5% th "Tannin", 0,5-1% "Resorcin",.

4. I tillegg er angrepet hud lagret lys bandasjer impregnert anti-hormoner (kortikosteroider), "Dermozolon", "Lorinden", "Sinalar" et al.

5. For å lindre alvorlig kløe, kan dressinger med de ovennevnte rettsmidler for eksem bli fuktet med novokain.

For å fjerne kløe eksem kan også anvendes følgende salve: Bland 3 g anestezina, 10 g sinkoksyd, 5 g og 5 g lanolin petrolatum. Salve skal behandle eksemområdene etter lotion (punkt 1, 2, 3).

6. Når gråtende eksem når inflammatoriske prosesser er å redusere bruken podsushivayuschee behandling av eksem, for å bidra til å redusere kløe, og påskynder helbredelsesprosessen. Slike midler er spesielt pulver fra eksem, bestående av 2 g mentol, 30 g sinkoksyd, 50 g hvetestivelse og 5 g renset svovel farge.

7. For mer alvorlig lindring av eksembakterier, bruk:
- liniment - jodform (xeroform), 3-5 g norsulfazol, opptil 100 g olivenolje;
- likegyldig salver - sink (Zinci Oxydati), vismutsubnitrat 5,0 (Bismuti subnitratis).

Ovennene ovenfor er påført i et tynt lag, mens de blir godt gnidd inn i huden etter påføring av lotioner. Behandlingsforløpet er opptil 7 uker, til den patologiske prosessen er helt stoppet.

På steder med delikat hud, eller etter peeling av skallet, brukes keratoplastiske pastaer, for eksempel Lassar pasta.

8. stagnasjon i de berørte områdene av blod, tilsettes til de nevnte salver 3-5% ihtiola, SDA-2, 1-3% tjære proteinopirolizina 3-5% til 1% resorcinol og naphthalane olje salve ( "Naftaderm") Salve Wilkinson.

9. For å stimulere epitelialisering, bruk Actovegin (gel), karotomen og solkoseryl 1-2 ganger daglig.

Eksememidlene

Følgende og ytterligere rettsmidler for eksem, samt deres bruk, er beskrevet litt over i artiklene "Generell behandling av eksem" og "Lokal behandling av eksem".

Kortikosteroidhormoner: "Hydrocortison-salve", "Dermozolon", "Lorinden", "Sinalar".

Beroligende (beroligende) stoffer: preparater av valerian, sitronbalsam;

Antiprurittiske (antihistamin) legemidler: "Dimedrol", "Diprazin", "Pipolfen", "Suprastin".

For mikrobial eksem: antibiotiske salver (kontraindisert for soppinfeksjoner).

For hudfornyelse: "Actovegin" (gel), "Karotomen", "Retinol", "Solcoseryl".

Ekstra behandling

For å forbedre effektiviteten av eksterne og interne rettsmidler for eksem, utnevne:

- balneoterapi
- Kryoterapi (kald behandling).

Eksembehandling med folkemidlene

Det er viktig! Før du bruker folkemidlene for eksem, vær sikker på å konsultere legen din!

Folkemidlene for tørt eksem

Creolin. I en bøtte med varmt vann, legg 1 ss. skje creolin. I dette vannet trenger du å bevege ben og armer i 15-20 minutter. Deretter må de tørke naturlig. Etter tørking smøres hudproblemer. Ved kløe, bruk Flucinar. Prosedyrer utført før helbredelse.

Salt. I en beholder med varmt vann, hell salt i øynene, helst havsalt. Pasienter med eksem plasser dyppet i saltvann. Fremgangsmåten utføres til vannet i tanken avkjøles. Etter det, blett de dampede stedene med et håndkle og behandle med baby krem.

Salt og lakris. Bland i like deler havsalt med lakrisgress. Påfør blandingen på de berørte områdene og spol tilbake med en gasbind. Etter 1-2 timer kan dressingen fjernes og eksemet vaskes. Prosedyren gjentas i 3 dager, etter en 3-dagers pause, og igjen gjennomgå et behandlingsforløp. Gjør før du helbreder.

Gurkestikk. Lag lotioner fra agurkpipen. Etter et par dager vil eksem stoppe å utvikle seg og begynne å forsvinne.

Egg med eddik. Ta 3 stabler på 100 g, og i hver av dem, hverandre i samme mengde, egg, eddik og vann. Hell deretter alt i en 500 ml krukke, lukk det tett med et lokket og rist ingrediensene til en kremaktig masse er oppnådd. Du kan bruke en blender til dette formålet. Smør det fuktige eksemet hver dag med blandingen, før sengetid, og legg deretter på bomullssokker på toppen, hvor du sover til morgenen. Ikke vask føttene om morgenen, dette bør gjøres om kvelden, men bare uten såpe. Prosedyren gjentas hver kveld til fullstendig gjenoppretting.

Mor-og-stemor. For forberedelse av midler er det nødvendig å hoppe gjennom en kjøttkvernsmor og styremor, og tilsett deretter fersk melk til den. Behandle eksemet med det oppnådde middelet, og sett det sammen med en film og bind den sammen med en lett klut. Fortsett prosedyren hver kveld til fullstendig gjenoppretting.

Druer. Bland bærene av mørke druer, og pakk den resulterende vasselen i osteklær. Påfør den preparerte komprimeringen til eksem-berørt hud daglig, i 2-3 timer. Behandlingsforløpet er 3 uker, deretter en pause i 10 dager, og gjenta kurset. Gjør prosedyrene til fullstendig helbredelse.

Folk rettsmidler for vått eksem

Salve for tørt eksem. Lag en blanding, i forhold - 60% baby krem ​​og 40% granolje. Bland blandingen grundig og bruk på de berørte områdene. Prosedyren er utført 3 ganger daglig, i 12-24 dager.

Tibetansk samling. 4 ss. skje tibetansk samling hell 200 ml kokende vann. Blanding insisterer på en termos i 1 time. Ta deretter i form av varme i en halv time før måltider. Ta denne løsningen 2 ganger om dagen.

Grease. Smør den berørte huden med fett, pakk de behandlede områdene med papir og på toppen med en enkel naturlig klut. Hvis det er sterk kløe, lider du. Prosedyren gjentas daglig til fullstendig gjenoppretting.

Rømme og vitriol. Bland 100 g frisk hjemmelaget rømme eller krem ​​med 1/3 time en skje kopparsulfat. Påfør et tynt lag eksem med et forberedt middel og vask det av etter 1 time.

Kalanchoe. Fra et stykke Kalanchoe klemme ut saften som å fukte et stykke gasbind og påfør kompresset til et gråtende ømfint. Sykdommen vil begynne å passere raskt.

Vitamin A (retinol). Mot gråt eksem stor hjelp å spise mat rik på vitamin A (retinol), for eksempel - tindved, gulrot, persille, spinat, gresskar, tranebær, rosiner, tomat, biff leveren.

Eksem forebygging

Vurder de grunnleggende regler for forebygging av eksem:

- følg hygieneregler
- kjøp kroppspleieprodukter i henhold til kroppens egenskaper (tørr / fet hud, tørt / fet hår, etc.);
- Ikke løp på drift av kroniske sykdommer;
- Hvis du befinner deg i de første tegn på eksem, kontakt lege omgående.
- Prøv å spise mat beriket med vitaminer og mineraler, spesielt for gravide kvinner;
- Unngå å bruke syntetiske klær;
- Unngå å bruke tette klær og sko;
- Hvis arbeidet krever mye mental stress på det, har du stress, kanskje bør du endre dette arbeidet?
- når du er i kontakt med kjemikalier, for eksempel når du rengjør huset eller vasker opp, gjør det i gummihansker.

Hvilken lege vil bli behandlet for eksem?

Eksem-video

Diskuter eksem på forumet...

Tags: sykdom eksem, forekomsten av eksem, eksem på hendene, eksem på fingrene, eksem på føttene, eksem i ansiktet, typer eksem, scenen av eksem, gråt eksem, tørr eksem, mikrobiell eksem, disgidroticheskaya eksem, seboreisk eksem, allergisk eksem, varicose eksem hvordan å behandle eksem, hud behandling, eksem behandling, kur for eksem, eksem salve, krem ​​for eksem, eksem folk, hvordan bli kvitt eksem, eksem årsaker, eksem symptomer, tegn til eksem, eksem bilder, forverring av eksem

Del innlegg:

Se også:

Relaterte artikler:

14 kommentarer til: "Eksem: årsaker, symptomer, typer og behandling av eksem" (Skriv en kommentar)

God artikkel. Alt er lagt ut på hyllene og delt inn i undertekster. Veldig praktisk og forståelig. Informasjonen er oppdatert, uten vann. Jeg likte spesielt det faktum at behandlingstiden for eksem faktisk var foreskrevet, i rekkefølge. Takk så mye.

Og jeg la merke til at etter hendene i kontakt med guddyr begynte hendene mine å klø. Selv om senere innså jeg at jeg bare har tørr hud, så når noen kontakt med hudoverflaten forurensede gjenstander, spesielt hvis jeg er litt av karding stedet umiddelbart kløe. Jeg fanger meg selv på denne tanken, og prøver å ikke klø. Hjemme, mine hender og etter en time går alle symptomene bort.

Det viktige poenget er ikke å kamme huden. Eksem jeg definitivt ikke trenger!

Den vanlige Asterisk med babykrem hjalp meg med å bli kvitt eksem. Innen en måned etter å bruke den med en babykrem, var det bare et lite spor av eksem igjen, og jeg mistenker at huden vil bli fornyet, og den vil passere. True Asterisk brenner så bra.

Jeg har lidd av eksem i mange år, og her er en salveforskrift som legen en gang rådet meg. Det hjelper meg mer eller mindre:

- vitamin A (oljeløsning) - 2 ml;

- E-vitamin (oljeoppløsning) - 2,5 ml;

- ferskenolje - 5 ml;

- fluorokort - 5 ml;

Ja, eksem er absolutt ikke en hyggelig sykdom. Og den beste kur mot sykdommer er deres forebygging. Her beskrives gode forebyggende tiltak.

Artikkelen er god. Men folkemessige rettsmidler behandles, det tar mye tid, og den moderne mannen har det ikke. Se bra ut, det må du alltid. Derfor er det medisiner (jeg bruker krem ​​Elidel), som raskt og godt helbreder.

Dasha, er helt enig med deg. Jeg har ikke tid til å gjøre noe fra populære oppskrifter (jeg smør ikke på epidermis, men med losterin to ganger om dagen, kan jeg ikke si noe dårlig, jeg merker forbedringer, det blir mindre sår.

Ja, stygg sår. Min mann dukket opp på skulderen. De trodde at friksjonen med friksjon, og da den ikke vokste, men tvert imot ble mer - skjønte de at det var eksem. Legen sa at dette er mangel på vitaminer og nedsatt immunitet fra St. Petersburg økologi, så her. Vi tror nå, kan gå til sør)

Vel og så er det nødvendig å behandle såret) Og hva utpekte legen? Jeg har nå en huddeksel for huden og noe som er inni å ta, i et spesielt apotek må gå, men det er i morgen

Min mor er 62 år gammel. Lider av varicose eksem mer enn ett år. Nedre ben svulmer, huden er grov og kammet med kløe. Det var søvnforstyrrelse. Lagret kun av losterin og claritinom. Gnuter kremet om morgenen og kvelden. Det hjelper mye. Hvis hun ennå ikke hadde brutt dietten og sov fredelig, ville hun ha kunnet glemme problemet i lang tid.

Kjærlighet, fortell meg i detalj hvordan din mor behandlet eksem og hvor mye tid losterin brukte.

Jeg hadde et slikt problem - eksem på fingrene. Først kunne hun ikke forstå hva det er. Da forklarte legen at det var eksem og rådde Akriderm. Det hjalp et sted i en måned.

Min mann, for to år siden, hadde eksem i armene hennes. Ved behandling av brukt alternativ hormonalt naftavem. Kurset et sted måned var. Nå kan vi i prinsippet si nei. Når det manifesterer, som det ser ut til ham, blir det 3-4 dager, bare i tilfelle, men mindre og mindre.

Flere Artikler Om Typer Acne