Oljeskinn er en uunngåelig konsekvens av aktiviteten til talgkjertlene. I tillegg har eierne av fet hud et tykt lag av epidermis. Fortykkingen av det øvre laget av epidermis skjer under virkningen av fettsyrer. Samtidig blir porene komprimert, de blir brede og åpne. Overdreven fuktighet mot fettcellens aktivitet fører til hevelse av porene langs kantene.

Økt sekresjon av talg skyldes de konstitusjonelle egenskapene til huden, og kan også forekomme mot bakgrunnen av andre lidelser. La oss se nærmere på hvem som har oftere fet hud i ansiktet, noe som forårsaker fet hud i ansiktet og konsekvensene.

Patogene faktorer av fet hud

Problem og fet hud finnes hos kvinner og unge menn. I dette tilfellet har huden en gråaktig fargetone, en markert glans, en grov overflate, et grovt mønster. På huden kan man se store porer og akne. Om vinteren blir fet hud litt tørrere, og disse problemene blir ikke så forverrede.

Årsaker til fet ansiktshud leses på estet-portal.com. Konsekvensen av fet hud er utviklingen av seboré, samt akne. Samtidig er det noen patogene faktorer.

Patogene faktorer i utviklingen av fet hud:

 • hyperproduksjon av sebum;
 • follikulær hyperkeratose;
 • mikrobiell aktivitet;
 • inflammatorisk prosess.

De viktigste årsakene til fet hud

En økning i mengden sebum er ledsaget av sine kvalitative endringer. Først av alt, er konsentrasjonen av linolsyre, som er en umettet fettsyre og en uunnværlig strukturell komponent i en hvilken som helst cellemembran, endringer i sebum.

Med en reduksjon i konsentrasjonen av linolsyre i hudfettet, reduseres syreindholdet, noe som fører til en forandring i permeabiliteten av epitelet av folliklene og forstyrrelsen av barrierefunksjonen i epitelet.

Slike forandringer gir gunstige betingelser for veksten av mikroorganismer inne i folliklene og på overflaten av huden. I den livsviktige aktivitetsprosessen bruker mikroorganismer som involverer lipaser sebum, noe som fører til en økning i konsentrasjonen av frie fettsyrer i sammensetningen av sebum, samt til en reduksjon i hudens bakteriedrepende og fungicide egenskaper.

Årsaker til fet hud:

 • overflødig i kosten av søte, krydrede, fete og krydrede matvarer;
 • bruk av kosmetikk som tetter porene i ansiktet;
 • lidenskap for hyppig peeling;
 • overdreven mengde testosteron i kroppen;
 • metabolske forstyrrelser, endokrine patologi;
 • feilaktig bruk av alkoholholdige kosmetikk;
 • arvelighet;
 • ugunstige miljøforhold
 • stress.

Som et resultat av forstyrrelser av keratinisering i den øvre delen av hårsekkelen, akkumuleres hemmeligheten til sebaceous kjertel i hårsekkelen. Samtidig dannes mikrokomones først, deretter lukkede og åpne komedoner.

Bakterier begynner å formere seg aktivt i komedoner, som et resultat av hvilke inflammatoriske mediatorer frigjøres og provoserer utviklingen av inflammatoriske prosesser i dermis.

Forhindre årsakene til fet hud, samt vanlig pleie og rensing av fet hud kan hjelpe huden å se alltid vakker og sunn.

Oljeskinn i ansiktet: hvordan håndteres problemet og hva er årsakene til det?

Hvorfor ansiktshuden blir fet: de viktigste årsakene

Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene fører til et overskudd av sebum - sebum. Som et resultat blir dermis oljeaktig og skinnende. Forstyrrelsen kan bli anskaffet eller medfødt.

Produksjonen av sebum aktiverer ofte hormoner. Derfor oppstår problemer med dermis ofte hos jenter under pubertet, graviditet og etter fødsel. Men gutta er mer sannsynlig å lide av overskytende sebum. Krenkelser provoserer mannlige kjønnshormoner - androgener. Blant de viktigste årsakene til fettinnhold er også:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt;
 • stress, nervøse lidelser;
 • gastrointestinale sykdommer, hyppig forstoppelse;
 • dårlig ernæring;
 • dårlige vaner: røyking, alkohol, narkotika;
 • feil hudpleie eller mangel på det;
 • feil valgt kosmetikk.

Alle kroppsproblemer projiseres på huden. Å kvitte seg med fettinnhold vil hjelpe den riktige livsstilen. Det er nødvendig å forlate dårlige vaner og mono-kosthold, eliminere stressende situasjoner, ofte gå i frisk luft. Det er nødvendig å fjerne søtt, fett, krydret og røkt fra kostholdet. Viktigheten i ernæring er på korn, frukt, grønnsaker og meieriprodukter.

Funksjoner av fet hudpleie

Formålet med behandlingen er å åpne porene, fjerne overflødig talg og redusere kjertelaktiviteten. En rekke regler vil bidra til å oppnå oppgaven:

 1. Minimum alkohol. Stoffet eliminerer øyeblikkelig glans. Overdriming gir imidlertid kjertlene til å produsere enda mer fett. Bruk av alkoholbasert kosmetikk bør være begrenset.
 2. Maksimal fuktighet. Med mangel på fuktighet, er det en overdreven frigjøring av talg og peeling. Som et resultat blir blokkering av porene forverret. Dag og natt moisturizers vil bidra til å redusere betennelse og fett.
 3. Kompetent matting. Det er verdt å bruke de kombinerte kremer. Kosmetikk bør samtidig ha en matt og fuktighetsgivende effekt.
 4. Omsorg. Oljeskinn vask kun med vann ved romtemperatur. Kontakt med et varmere væske aktiverer talgkirtlene. Når du vasker ansiktet massert med hender, uten svamp eller svamp.
 5. Det riktige valget av kosmetikk. Ideelle kremer med lett tekstur, som en gel eller væske. Denne sminke tetter ikke porene og etterlater ingen film. Komponent nummer 1 i midlene for fet hud - salicylsyre. Stoffet fungerer som en kjemisk peeling og antiseptisk, glatter dermis.

Hvordan bryr seg om fet hud om dagen?

Fet hud krever daglig kompleks omsorg i henhold til følgende skjema:

 1. Rensing. Vask bør være lett gel, skum eller mousse. Effektive sammensetninger med salisylsyre, aktivert karbon, essensielle oljer av te tre, kamille, calendula, sitron, basilikum. Verktøyet skal være helt vaskbart, mykt og delikat i konsistens.
 2. Toning. Ansiktet gnides med alkoholfri tonic basert på salicylsyre, sink, svovel og urteekstrakter. Prosedyren lar deg fjerne resterende smuss, rense porene og gjenopprette pH-balansen.
 3. Fukte. En lett dagkrem med fuktighetsgivende, matt og anti-inflammatorisk effekt påføres huden.
 4. Sminke opp Optimal fundament med kaolin leire eller sinkoksid, matt pulver. Produkter med matting effekt påføres med en svamp. Flytende rødme og skygger er kontraindisert.

Kveld (en time før sengetid):

 1. Sminkefjerning og rensing. Kosmetikk blir fjernet ved hjelp av en morgenrens. For å fjerne øye sminke, må du kjøpe en spesiell sammensetning. For kvelden rensing, kan du bruke apparatet med en børste dyse for vasking og dyp rensing av porene.
 2. Toning. Ansiktsglass tonic for fet hud, uten alkohol.
 3. Fuktighetsgivende og ernæring. En halv time før sengetid, en nattkrem blir påført ansiktet. Formler med rosmarin og lavendeloljer er effektive. Ekstrakter regulerer talgkjertlene, nærer og fukter dermis. Det er viktig at emballasjen merkes "ikke-medisinske".

Om nødvendig bør matte våtservietter brukes hele dagen. Papir absorberer fett øyeblikkelig og eliminerer glans. Du kan bruke servietter et ubegrenset antall ganger.

Når en punktbetennelse oppstår i form av en kvise eller et rødt tuberkul, vil SOS-verktøy komme til redning: blyanter og korrigatorer.

Ekstra forsiktighet

En eller to ganger i uken trenger fet hud spesiell omsorg:

 1. Gress. Forsiktig rengjør dermis og lindrer betennelse vil hjelpe dampbad, komprimerer ved romtemperatur. Kamille, calendula, streng, salvie, St. John's wort og mynte brukes som base. Urter kan også legges til vann for vask.
 2. Scrub. Dermatologer anbefaler bruk av eksfolierende midler med glatte polymerpartikler. Scrubs med knuste bein kan skade huden, forårsake betennelse eller irritasjon.
 3. Masker. Masker for dyp rensing gjør umiddelbart etter skrubbe. Foretrukne sammensetninger med leire.

Salon prosedyrer

Tilstanden for fet hud forbedrer betydelig og kosmetiske prosedyrer:

 • kjemisk, ultralyd eller mekanisk rengjøring av ansiktet;
 • gass-væske peeling;
 • microdermabrasion;
 • darsonvalisering (pulsstrøm);
 • biocybernetisk (mikrostrøm) terapi;
 • kryoterapi med flytende nitrogen;
 • laser polering;
 • fordamping;
 • mesotherapy;
 • plasma injeksjon;
 • massasje.

Hver av metodene er effektiv, den har sine fordeler og ulemper. Effekten av løpet av prosedyrene varer imidlertid ikke mer enn seks måneder. Etter at programmet må gjentas.

Oljeskinn er ikke en setning. Riktig livsstil og regelmessig omsorg vil bidra til å takle problemet en gang for alle. Det viktigste er ikke å fortvile. Spesielt siden denne typen dermis vil behage eieren i modenhet. Oljete hud blir eldre sakte og er ikke utsatt for tidlig utseende av rynker.

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljeskinn: Hvordan normaliserer sebaceous kjertlene?

Oljig ansiktshud - mange mennesker lider av dette problemet. Det provoserer en irriterende glans, utseendet på akne. For å eliminere fet hud brukes vanligvis tørkeskjønn, produsenter som lover en raskt oppnåelig effekt.

Imidlertid vil de gi et stabilt resultat, forutsatt at årsaken til fet hud blir eliminert. Derfor er det første trinnet i å løse dermalproblemet normaliseringen av talgkjertlene.

Tegn og opprinnelse av fet hud

Oljeskinn er resultatet av overproduksjon av fett ved talgkjertlene. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

Sebum er et stoff som består av fett. Det er ikke så ille som det beskytter og fukter huden og holder håret på hodet skinnende og sunt.

For mye sebum kan imidlertid føre til fet hud som vil provosere tilstoppede porer og hudormer.

Utseende av komoneser (svarte flekker), fettkjertelcyster, seborrhea er ikke uvanlig. Huden ligner på appelsinskallet, siden den har porer på den.

En ubestridelig fordel for personer med fet hud - rynker begynner å vises senere.

Den epidermis skinnende med greasiness er et ubehagelig fenomen for sine eiere. På grunn av overdreven arbeid av fettkjertlene på huden, dannes en grov, porøs tekstur med en usunn tone og fettete glans, overflaten av huden kan overdried som pergament.

Genetikk, hormonelle endringer eller stress kan øke talgproduksjonen.

Lokalt fettdeksel på ansiktet i T-sonen: panne, hake og nese. På kroppen er fettete epidermis plassert på ryggen og brystet. Egenskapene til fet hud og fet hår på hodet.

Dette skjer av følgende grunner:

 1. Genetisk innlemmet. Under disse omstendighetene er epidermis fet gjennom hele livet.
 2. Teenage periode. Tenåringer er kjente manifestasjoner av fet hud, som i løpet av 25-30 årene blir en kombinasjon.
 3. Intensivt arbeid av fettkjertlene. Dette skyldes den arvelige disposisjonen mot fet hud, forstyrret gastrointestinale prosesser (cholecystitis, kolitt, forstoppelse) og hormonelle endringer. Grunnlaget for overdreven fettproduktivitet på hudoverflaten er kostholdet (avhengighet av krydret, fett, melaktig mat, alkohol, brus), arbeid når temperaturen stiger, i et rom fylt med sigaretter, UV-stråling.
 4. Hormonelle. Dette skjer under seksuell utvikling og 2. fase i menstruasjonssyklusen. Hormonfeil oppstår under overgangsalder, graviditet, stress. Liknende skjer på grunn av behandling med hormoner eller abrupt bruk, langvarig bruk av orale prevensiver.
 5. Lidelser i det endokrine systemet. Dette skjer når tørr hud blir observert, så vel som fett i ansiktshuden i hypothyroidisme.

Berørt av forekomsten av sebaceous overflate av epidermis er også redusert immunitet.

7 sykdommer som fremkaller fet hud

For å finne ut hvorfor pasientens hud i ansiktet er fet, vil legen kunne. Fordi den fete epidermis oppstår hos pasienter:

 • diabetes;
 • cachexia (sløsing);
 • fedme;
 • med svulster, polycystiske eggstokkene;
 • hyperandrogenisme;
 • hypertrikose;
 • med leversykdom.

Fremme utseendet av overflødig fett på hudens analfabeter hygienisk pleie ved bruk av aggressiv rensing av hudens overflate-kosmetikk med alkoholinnhold.

Det kan også føre til bruk av skrubbe, vanlig avfetting av epidermis, forbruk av fettkrem, etc.

Ikke stole på egen kunnskap. Det er bedre å stole på en hudlege som bestemmer årsaken til overdreven greasiness på overflaten av huden. Dette vil eliminere forekomsten av alvorlige helseproblemer.

Hva å gjøre hvis ansiktshuden er fet? Hvordan kan du hjelpe deg selv?

10 regler for fet hud

Bør følge reglene for å forhindre sykdommer på den oljeaktige overflaten av huden. Her er en liste over dem:

 1. Unngå (begrense) forbruket av fete og stekte matvarer. Bedre å si nei, saltet og røkt, syltet og søtt mat. Foretrukket i menyen er retter av magert fisk og hvitt kjøtt, grønnsaker og frukt, kli.
 2. Kosmetikk velger med redusert innhold av lipider og det som antibakterielle og antiseptiske stoffer er representert av etanol til 10%.
 3. Ikke rør ansiktet med uvaskede hender.

Kjøpet av allergivennlige kosmetikk, inkludert planteekstrakter, for å berolige sensitiv og irritert hud, er å foretrekke.

Alle pleieprodukter å velge med notatet "for kombinasjon eller fet hud."

Det er også viktig å overholde slike regler:

 1. Velg riktig vask (gel eller skum, melk bør unngås). Under forbudet - bruk av såpe, vaskekluter, varmt vann.
 2. En gang hver 7. dag, bruk vanlig peeling, ansiktsrensing (for eksempel salicylic).
 3. UV-beskyttende krem ​​UVA og UVB bør konsumeres hele året (for eksempel Bioderma AKN).
 4. Ikke del med fundamentet, reduser bruken til to ganger i uken.
 5. Sminke bør velges klokt, for eksempel pulver med mineraler.
 6. Det er tillatt å ty til hjemme masker ikke mer enn 1-2 ganger om 7 dager. For prosedyrene ved bruk av hvit, grønn, blå leire, epler, kiwi, sitronsaft. Et positivt resultat oppnås ved en maske med grøt-lignende friske poteter.
 7. Effektiv bruk av lotion med havsalt. De utføres hver 7. dag, tar 500 ml smeltevann og 1 ts for en oppløsning. salt. Stå verktøyet i 5-10 minutter.
 8. Fukt huden bare med kremer og serum for kombinasjon eller fet hud.
 9. Vurder penger med retinol. Medikamentet med A-vitamin akselererer utvekslingen av celler, noe som gjør den til en av de beste måtene å bekjempe aldring. Han jobber også underverk for akne. Differin har nylig blitt tilgjengelig over disken uten resept.
 10. Hjelper turer til badstuen.

Ved å følge enkle anbefalinger, er det lett å kvitte seg med overdreven fettinnhold i dermis hjemme.

Green Pharmacy (5 helbredende urter)

Hvordan bli kvitt problemet hjemme? Det anbefales å behandle fettete hud med gresskledde planter.

Tilstedeværelsen i flavonoider, tanniner, saponiner (nitrogenfri og alkalisk fri organiske naturlige stoffer), kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer har en positiv effekt på fettete epidermier.

 1. Kamille er et naturlig antiseptisk middel mot anti-inflammatorisk virkning. Hennes ekstrakt er i stand til å rengjøre og myke hudflaten på ansiktet, gjenopprette elastisitet og glatthet.
 2. Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende kraft. Calendula officinalis inneboende evne til å helbrede, gjenopprette den skadede epidermis.
 3. Eik (bjørk) bark er kjent for sine antiseptiske og tanniske egenskaper. Tricolor violett ekstrakt er rettet mot rensing, stimulerende metabolske prosesser og ridding kroppen av skadelige stoffer.
 4. Grønn teekstrakt har en antioksidantrolle som reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 5. Ekstraktet fra løvetannroten øker kroppens beskyttende krefter, bidrar til livets vitale aktivitet, galleblære og nyrer. Plantekstraktet er involvert i utslipp av kroppen fra metabolske produkter, som har en positiv effekt på hudoverflaten.

Effektivt å virke på fett dermagresset, velger hver pasient hver for seg. Bytt vann når du vasker infusjoner av urter fra kamille, mynte, nese, kalkblomst.

Oljer for å bekjempe fet hud

Oljepreparater brukes i stedet for nattkrem. De legger et tynt lag på en ren hudoverflate.

Oljene virker på porene tilstoppet med smuss og fast fett, strømlinjeforme produksjonen av fett og påvirke celleregenerering.

Hvilke oljer å adoptere? Her er en liste over dem:

 1. Hasselnøtt i ren form eller som en del av andre oljer. Overflaten av huden under påvirkning av midler rengjort, glatt og restaurert, porer stramme.
 2. Druefrø, hvorpå overflaten av dermis ser fuktig ut og uten merkbare porer.
 3. Bær, knopper, blad av sort currant - et middel utstyrt med antibakterielle egenskaper, huden etter at den blir elastisk, tonen stiger.
 4. Sesamfrø, som påvirker normaliseringen av funksjonen av sebaceous kjertler, innsnevring av porene.
 5. Almond kjerner som takler rengjøring porene, irritasjon av røde flekker.
 6. Tea tree leaves - en oljeaktig sammensetning sparer fra akne og normaliserer tilstanden til dermis.
 7. Lavendel gir huden sløvhet, virker på dermis med antiinflammatorisk effekt.

Påfør hasselnøttolje (50% blanding) med tilsetning av 10% av andre utvalgte oljer. Hvis du tar essensielle oljer (fra sandeltre, rosmarin, enebær, bergamot, grapefrukt, cedar), legg 1-2 dråper til baseoljesammensetningen.

Kosmetiske prosedyrer for fettete hud

Hva skal jeg gjøre hvis huden er fet og akne vises? For å eliminere problemet med hudfettighet, er det akseptabelt å inkludere følgende tiltak:

 • bruken av scrubs (fra mandel, aprikos, salt, leire, etc.), det vil ut og rense huden;
 • bruk av peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre etc.), det vil redusere pH, regulere fettproduksjon og redusere dermisfettinnholdet;
 • forbruket av masker (leire, leire, på grunnlag av alger), og dette desinfiserer, beroliger hudoverflaten og fjerner overflødige fettformasjoner.

Det anbefales å kontakte en kosmetolog i et spesialisert senter for å utføre profesjonell rensing av epidermis.

Spørsmål - svar

Må jeg bruke fuktighetskrem til eiere av fet hud?

Hvordan håndtere skinne hele dagen?

Hvorfor anbefaler mange kosmetologer å tørke ansiktet med papirhåndklær, og ikke vanlig?

Topp 5 behandlingsmetoder

Huden med overflødig fett, utsatt for flaking, krever ekstra behandling foreskrevet av en hudlege eller en kosmetolog.

Behandlingsforløpet bestemmes av en spesialist etter å ha mottatt resultatene av blodprøver (for glukose, hormoner), kjent med arvelige tendenser, anamnese osv.

Hud overflaten og maskinvare tiltak er kurert av greasiness:

 1. Laser biostimulering. Strålen induserer fotokjemiske transformasjoner i dermis. På øktene blir epidermis jevnet, oppdatert og regenerert. Hans elastisitet og tone endres til det bedre.
 2. Microdermabrasion av dermis. Basert på virkningen av overflod av mikroskopiske partikler. De vil polere huden uten smerte, eliminere rynket manifestasjoner, smale porer, redusere strekk.
 3. Iontoforese. Det virker på fettete derma ved mikrostrømmer. Som et resultat forbedrer blodstrømmen til det, ernæring og mikrosirkulasjon. Kuren gjenoppretter hudoverflaten på grunn av dyp diffusjon av næringsstoffer, eliminerer fett.
 4. Kavitasjon (ultralyd) peeling. Støtbølgen renser huden uten smerte, fjerner overflødig sebum fra hårsekkene i porene, renser den keratinøse derma.
 5. Ultralyd fonophorese. Basert på mekaniske vibrasjoner. Prosedyren oppnår massasje, ødeleggelse av fibrøst vev, lymfatisk drenering (tilbaketrekking av overflødig væske). Metoden tillater ikke blokkering av hårsekkene med fett, reduserer hudutslett og irritable manifestasjoner på dermis.

Darsonvalisering ved pulserende høyfrekvent strøm påvirker huden med vakuumelektroder. Som et resultat er huden tørket, økt ernæring og vevsreparasjon.

Hvilken metode for behandling av derma fettinnhold passer til en bestemt pasient, bestemmer legen ved resepsjonen.

10 medisiner som normaliserer fettmetabolismen

Etter å ha besøkt dermatologen hjemme, er det mulig å bruke narkotika som inneholder følgende aktive ingredienser:

 • azaleinsyre, som antibakteriell, antiinflammatorisk og eksfolierende agent for huden;
 • sink, hvilken keratolytisk orientering;
 • svovel med evnen til å blokkere produksjonen av fett ved talgkjertlene;
 • D-Panthenol, dexpanthenol, brukt i gjenvinningsprosessen ved slutten av fysioterapi, for rengjøring, regulering av metabolske prosesser i cellene i dermis;
 • adapalen, som en profylaktisk substans mot dannelse av komedoner og betennelser på overflaten av huden;
 • benzoylperoksid for å exfoliere hornhinnen i dermis og renovere cellestrukturen;
 • kobber regulerende sebum produksjon;
 • isotretinoid med en splittende effekt på det kåte laget og undertrykkelsen av syntesen av fettdannelse;
 • bakteriociner og pyocyaniner - produkter av metabolske prosesser i mikroorganismer som øker epidermis immunitet og er involvert i restaureringen;
 • Vitaminer PP og gruppe B, positivt påvirker dermis, blodtilførsel og fettmetabolismen i den.

Narkotikabehandling mot fett av dermis hjemme er utført, og overholder anbefalingene fra legen.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Å redusere fettinntaket i mat endrer ikke situasjonen. Sørg for å bruke spesialverktøy under vask, bare vann kan ikke rense huden grundig. Men overdriv ikke det, da det kan føre til overdreven avfetting eller overdrying.

Aisha Baron

plastikkirurg

For vask, bruk geler, skum, egnet for hudtype, kaldt vann. Bruk tonic, og før du bruker kosmetikk, fukter huden med krem. Jeg anbefaler også ikke å glemme solkrem. Daglig rengjør huden om kvelden fra smuss, kosmetikk. Og igjen påfør krem, bare natt. Dette er enkle regler, men de vil bidra til å opprettholde huden din.

Riktig omsorg og en sunn livsstil vil eliminere overflødig fet hud. Det gjør overflaten av dermis attraktiv, lindrer akne, fettete glans. Samtidig er det ikke vanskelig å bevare ansiktets visuelle ungdom.

For å gjøre dette, følg de enkle reglene, ta vare på huden din. Hvis du ikke kan løse problemet med overflødig fett alene, bør du konsultere en lege.

Fet hud

Fet hud (sebaceous, seborrheic, humpete, porøs, fet, hud med hypersal funksjon) er et vanlig problem blant ungdom og personer under 30 år. Oljeskinn karakteriseres hovedsakelig av overskytende talg, som produseres i talgkjertlene. Personer med denne typen hud kan ha poreforstørrelse eller betennelse i hårsekkene, et skinnende ansikt. Hud med hypersalamisk funksjon krever riktig behandling, ellers kan akne (akne) og andre betennelsesprosesser forekomme.

Områder med økt fett er: panne, nese, hake, rygg, skuldre og bryst. Sebaceous glands er svært viktig for mennesker og er ansvarlig for mange prosesser i kroppen. Sebum beskytter huden mot ytre påvirkninger og består av lipidderivater. Sammensetningen og utskillelsen av talg endres i ulike perioder av livet. Syntetisert hudfett blandes med sekreter fra svettekjertlene og skaper et overflatelag. Det beskytter huden mot for mye fuktighet, skadelige eksterne faktorer, myker, har en antibakteriell effekt, transporterer vitamin E til de øvre lagene i epidermis. Hudlipider har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper, er involvert i fjerning av noen xenobiotika (giftstoffer, skadelige stoffer) fra kroppen.

Årsaker til fet hud

- Hormoner påvirker produksjonen av fett i talgkjertlene:
I den andre fasen av menstruasjonssyklusen har kvinner økt mengde utsatt sebum. Dette skyldes hormonell bakgrunn.
Fet hud er mer vanlig hos menn, uansett alder. Dette skyldes overvekt av testosteron i kroppen, som er ansvarlig for produksjon av talg.
Problemet med økt fettighet i huden finnes ofte hos unge kvinner, jenter, ungdom, spesielt over 12 år. Dette problemet oppstår på grunn av puberteten. Det er preget av overdreven aktivitet av talgkjertlene.

- Miljøfaktorer, stress (spesielt kronisk), sigarettrøyk, luftforurensning har innflytelse.

- UV forverrer fet hudproblemer. Solens stråler tørker og tykker stratum corneum, som forhindrer frigjøring av talg og akne (akne, akne).

- Feil diett, å spise store mengder stekt, fet, krydret øker fettigheten av huden.

- Ikke-overholdelse av hygiene (regelmessig vask om morgenen er nødvendig, behandling av hudområder som er utsatt for greasiness) fører til økt fettinnhold og hudbetennelse.

- En økning i omgivelsestemperatur øker sebumsekresjonen.

- Mengden av sebum som utskilles, avhenger også av kroppsarealet. Det største antallet sebaceous kjertler er plassert på ansikt, bryst og torso.

- Bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet, oljeaktig eller oljeaktig, forverrer hudproblemer.

- Immunsystemet forårsaker fett, siden huden er et beskyttende lag. Hvis immunforløpene forstyrres, kan det oppstå et symptom på økt fet hud.

Sykdommer som det kan oppstå fet hud symptomer på

Diabetes mellitus. Et av symptomene kan være fet hud og betennelsesreaksjoner. Dette skyldes det faktum at sykdommen er polysystemisk (påvirker alle organer og systemer).

Kvinner med nedsatt ernæring (kakeksi, asthenisk kroppstype). Næringsstoffer er nødvendige for syntese av homoner. Hvis kvinnen, på grunn av kosthold eller dårlig ernæring, mister dem, er det ikke nok byggemateriale for de kvinnelige kjønnshormonene, og mennene begynner å dominere i kroppen. I dette tilfellet er fet hud definert som et symptom på økte nivåer av mannlige hormoner.

Fedme (menn og kvinner overnæring). Huden blir fett som følge av underernæring, overdreven svette.

Hormonale ubalanser hos kvinner kan være assosiert med ovarie dysfunksjon, abrupt abstinensjon av prevensjonsmidler, tumorer av reproduktive organer (reproduksjonssystemet som har funksjon av reproduksjon) ved overgangsalder, og så videre. Som følge av dette øker nivået av mannlige kjønnshormoner, og det er et karakteristisk symptom på fet hud, utseendet på bart hår, grov røst, en uregelmessig menstruasjonssyklus og svette. Hvis du ikke går til legen, kan du utvikle infertilitet, ondartede svulster, irreversible endringer i utseende. Det anbefales å konsultere en endokrinolog, symptomatisk behandling utføres av en kosmetolog.

Hyperandrogenisme hos menn er et høyt innhold av mannlige kjønnshormoner. Ofte kan denne komplikasjonen bli observert hos menn som er profesjonelt involvert i kroppsbygging eller i idrettsutøvere, siden de ofte bruker kjemisk syntetisert testosteron for å bygge muskler. Men det er tilfeller av genetisk følsomhet for et slikt fenomen, med alder vil syntesen av hormoner redusere og alt kommer tilbake til det normale. Behandling er knyttet til eliminering av symptomer. Konsultasjon med en endokrinolog, en kosmetolog, en valeolog, en ernæringsfysiolog i noen tilfeller en psykiater (aggressivitet, sjalusi, opptatthet med utseende), en sexolog (sterkt seksuelt ønske, diskriminerende seksuelle forbindelser, rask utløsning) er nødvendig

Hypertrichose (økt hårhet) hos kvinner og menn er en sykdom, i noen tilfeller forbundet med produksjon av kjønnshormoner, og kan ledsages av fet hud.

Leversykdommer (hepatitt, fettdegenerasjon av leveren) - leveren er ansvarlig for slike funksjoner som eliminering av toksiner og overskytende hormoner og andre stoffer i kroppen. Ved funksjonsfeil i dette orgelet, kan et symptom på fet hud i pannen og nasolabial-foldene observeres.

Når skal jeg se en lege?

Som et resultat av økt oljeighet i huden, kan inflammatoriske sykdommer utvikle seg, siden sebum er avlsmiljøet for bakterier. Hvis du finner slike problemer, bør du umiddelbart kontakte lege. Med dette kan du forhindre økt arrdannelse i vev, utvikling av septiske hudsykdommer, infeksjon i kroppen, og unngå mange kroniske sykdommer (som sår hals, rennende nese, nedsatt immunitet). Bakterien Staphylococcus aureus, Streptococcus og Propionobacterium er hovedsakelig involvert i inflammatoriske prosesser assosiert med økt fettighet i huden. Infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen eller andre mennesker. Hvis du ikke behandler den smittsomme prosessen, kan det være dødelig. Døden kommer som regel fra den generelle forgiftningen eller sepsis. Derfor er det viktig å kontakte en spesialist i tide.

Seborrheic fett dermatitt er en inflammatorisk hudsykdom som er preget av oljete, skumle lesjoner av rødt (friskt utslett) eller hvittgrå (tørt, gammelt) i hodebunnen, hår og ansiktsvekstlinjer, bretter rundt nesen og ørene, brystet, underarmene underarms), i lysken. Det er nødvendig å få samråd med kozhvenerologen eller kosmetologen.

Akne - Akne er en vanlig hudsykdom som forårsaker akne i ansiktet, brystet og ryggen. Dette skjer når hudporer blir tilstoppet med fete, døde hudceller og bakterier. Det er nødvendig å ha en behandling av en kosmetolog, med store skader på huden - konsultasjon av en kohvenerolog, ernæringsfysiolog, endokrinolog.

Carbuncle (eller furuncle) er en dypere hudlesjon, som noen ganger påvirker det subkutane fettlaget. Årsaken er en smittsom prosess i hårsekkelen, pus (abscess) akkumulerer ved siden av håret. Dette er direkte relatert til fet hud. Ved sebaceouskjertelens feilfunksjon, blir en overskytende mengde fett utskilt, og deretter blir en infeksjon tilsatt. Nødvendig behandling hos kirurgen, ytterligere konsultasjon av endokrinologen, hudfenolog.

Nekrose - vevnekrose på grunn av dypere penetrasjon av infeksjonen.

Fet hudbehandling

Fet hudbehandling bør være omfattende. Det er nødvendig å identifisere og eliminere årsaken, og deretter symptomene på sykdommen. Behandling av synlige tegn uten dypere undersøkelser vil bare gi midlertidige resultater. Ofte bruker eksperter en integrert tilnærming til å løse dette problemet, som inkluderer undersøkelser (analyse av hormonnivåer, blodsukker, generelle tester som karakteriserer den somatiske tilstanden, avslørende patogen flora), studerer den genetiske predisponering og livets historie (kostvaner, vaner). Behandlingen kombinerer salongprosedyrer, maskinvareteknikk og farmakoterapi.

Narkotikabehandling av fet hud

For å redusere den fete huden, kan du foreskrive stoffer som inneholder følgende komponenter:

 • Laktoferrin er et protein med antimikrobielle og antioksidantegenskaper. En gunstig effekt på balansen i immunforsvaret.
 • Adapalen er et derivat av vitamin A, forhindrer utseendet av komedoner, reduserer betennelse. Effektiv kombinasjon med antibiotika for behandling av betent hud.
 • Benzoylperoksid - brønnskall, fornyer huden, forhindrer reproduksjon av patogen flora.
 • Azaleinsyre - lindrer betennelse, reduserer veksten av bakterier, eksfolierer.
 • Sink - en sterk keratolytisk (oppløses keratinisert epidermis)
 • Kobber - regulerer sebum sekresjon.
 • Svovel - påvirker sebaceous kjertlene og undertrykker deres sekresjon.
 • Isotretinoid - syntetiseres i små mengder i menneskekroppen, hemmer sebumproduksjon, lyser (oppløses) stratum corneum.
 • Bakteriociner og pyocyaniner er metabolske produkter av bakterier (escherichia, enterococcus, streptococcus, pseudomonads) dyrket på et sterilt miljø. Forbedre immunforsvaret til huden, bidra til rask regenerering.
 • D-Panthenol - øker styrken av kollagen i huden, normaliserer cellulær metabolisme. Det er nødvendig å gjenopprette huden etter irriterende prosedyrer, for eksempel peeling.
 • Vitamin B6 - er involvert i metabolisme av proteiner (f.eks. Laktoferrin) og umettede fettsyrer. En gunstig effekt på funksjonen av det nervøse, hematopoietiske og immunsystemet.
 • Vitamin PP - en positiv effekt på stoffskiftet og normal funksjon av huden.
 • Mineralsink - en positiv effekt på immunsystemet. Sink beskytter immunceller fra skadelige effekter av frie radikaler og aktiverer kroppens forsvarsmekanismer, og er avgjørende for sunn hud.
 • Andre legemidler som har gunstige effekter på huden: Selen, Coenzyme Q10, Nikotinsyre (vitamin PP), folsyre, Vitamin E, Vitamin C.

Hormonbehandling for å eliminere fet hud:

Forberedelser for overgangsalder hos kvinner - Vero-Danazol, Divina, Finland, Divisek, Indivina, Klimodien, Livial.
Med andre brudd på hormonell bakgrunn: prevensjonsmidler med anti-androgene effekter - Yarin, Jess, Janine, Belara.

Antibiotisk behandling for fet hud er ikke foreskrevet! For å forhindre akne, er det bedre å bruke lokale antiseptiske og eksfolierende midler. Antibiotika dreper hudens nyttige flora, motstand kan oppstå og i akutte tilfeller (for eksempel akne og andre betennelser) vil de ikke være effektive.

Oljeskinnbehandling med urter

Urter inneholder flavonoider, tanniner, saponiner, kiselsyre, plantehormoner og sporstoffer. Urteekstrakter brukes ofte i kosmetikk, da de er preget av et bredt spekter av handling. Disse stoffene stimulerer cellevekst, akselererer DNA-syntese, virker som antioksidanter og forsinker aldring.

 • Kamille ekstrakt renser, mykner. Fungerer lokalt, har anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt. Gjenoppretter hudens elastisitet og glatthet.
 • Salvia officinalis har en bakteriedrepende, beroligende, regenererende effekt.
 • Calendula officinalis har en helbredende, regenerativ effekt på skadet hud.
 • Eik- eller bjørkebark har antiseptiske og tanniske egenskaper.
 • Violett tricolor ekstrakt renser, påvirker metabolismen og hjelper til med å fjerne skadelige stoffer som akkumuleres i kroppen.
 • Grønn teekstrakt har antioksidantegenskaper og reduserer effekten av frie radikaler på huden.
 • Et ekstrakt fra en løvetannrot forbedrer kroppens forsvar. Støtter riktig funksjon av leveren, galleblæren, nyrene. Hjelper med utskillelse av metabolske produkter, som er nyttig for huden.

I tillegg til daglig hjemmebehandling krever fet hud ytterligere behandling. Det er utnevnt av en hudlege eller kosmetolog. De viktigste metodene for å behandle fet hud er:

Apparatprosedyrer for fet hud:

 • Laserbiostimulering er en lasereksponeringsprosedyre som forårsaker fotokjemiske forandringer i huden. Prosedyren glatter, fornyer og regenererer huden, forbedrer dens elastisitet og farge;
 • Microdermabrasion - strømmen av de minste partiklene som smerter pulveret smertefritt (diamantpulver, aluminiumoksyd, etc.) anbefales å fjerne rynker, forstørrede porer, smalere og reduserer strekkmerker;
 • Iontophoresis - mikrostrømmer, som ved hjelp av spesielle dyser passerer gjennom huden. Dette øker blodstrømmen, forbedrer ernæring og mikrosirkulasjon. Effekten av behandlingen er regenerering av huden, en dypere inntrenging av næringsstoffer inn i den.
 • Kavitasjonsklinging (ultralyd) - er en sjokkbølge som gir en jevn rensing av huden. Ultralyd rensing av ansiktet fjerner overskytende sebum fra porene i hårsekkene, rydder den kåte huden;
 • Ultralydsfonophorese - spesifikke mekaniske vibrasjoner som har en massasjeeffekt, ødelegger fibrøst vev, lymfatisk drenering (fjerner overflødig væske). Behandling forhindrer fett blokkering av hårsekk, reduserer hudutslett og lokale irritasjonssymptomer.
 • Darsonvalisering er en pulserende høyfrekvent strøm som føres til huden ved hjelp av vakuumelektroder. Tørker huden, forbedrer ernæring og vevregenerering.

Kosmetiske prosedyrer for fet hud

 • Scrubs (midal, aprikos, salt, leire, plast og så videre) - en pedagogisk metode for utjevning og rensing av huden.
 • Peeling med syrer (melkesyre, frukt, pyrodruesyre, trikloreddiksyre, glykolsyre, etc.) reduserer pH i huden, som har en bakteriostatisk effekt. Regulerer sebum sekresjon og reduserer hudfettighet;
 • Masker (leire, leire, basert på alger) - desinfiserer, helbreder, beroliger huden, fjern overskytende talg.
 • Manuell ansiktsrengjøring er den mest mekaniske og traumatiske metoden for å rengjøre hudporer. Det anbefales å utføre en slik rengjøring bare i kosmetologistasjonene.

Forebygging av oljede hudsykdommer

1. Når du velger kosmetikk, betyr preferanse:
- lavt lipidinnhold
- med antibakteriell og antiseptisk sammensetning (alkohol er ikke mer enn 10%.),
- Hypoallergenic (nøytrale smaker eller bedre luktfri),
- inneholder naturlige planteekstrakter.
- Hvis dette ikke er en spesialisert sertifisert butikk der du er sikker, er det bedre å velge mindre populære, ikke dyre merkevarer av kosmetikk. De har færre feil. Gjør ditt valg til fordel for den innenlandske produsenten. De i produksjonen av kosmetikk bruker ofte våre breddeplanter, som er mindre allergifremkallende.

2. Bruk en enkel peeling eller ansiktsrensing en gang i uken.
3. Hele året bruker UVA og UVB solkrem.
4. Gå til badstuen.
5. Ikke misbruk hverdagen sminke, gi huden din en oksygenforsyning. Skyll alltid sminke over natten.
6. Bruk flaskevann til å vaske ansiktet ditt. Du bør ikke vaske ansiktet med såpe og vann, en rensegel for fet hud er bedre egnet.
7. Unngå kontakt med hender. Skitne hender bærer bakterier.

Årsaker til fet hud

Vi studerer nøye den fete huden, identifiser årsakene til sine åpenbare feil og ubestridelige fordeler. Vi lærer å ta vare på henne for å minimere den første og øke den andre.

 • De viktigste årsakene til fet hud
 • Slik bestemmer du fet hudtype
 • Betydningen av riktig omsorg
 • Hvordan eliminere glans
 • Kosthold for fet hud
 • Salon prosedyrer
 • Gjennomgang av kosmetikk for fet hud

De viktigste årsakene til fet hud

Det viktigste kjennetegn ved fet hud er det aktive arbeidet i talgkjertlene. Derfor alle dens ulemper og problemer, samt fordeler og fordeler (ja, og de har fet hud). Hudtype er vanligvis forårsaket av genetikk og er en realitet som vi må håndtere alle våre liv. En annen ting er at graden av fet hud, i tillegg til tilstanden, kan variere avhengig av eksterne og interne forhold.

Fett hud er forbundet med hormoner. © iStock

I puberteten. I løpet av modningstiden, når hormoner raser i kroppen, kan selv naturlig normal hud midlertidig få de karakteristiske egenskapene til fet. Og fett - bli veldig fett og møtt problemet med teenage akne.

I overgangsalderen. Med alderen jobber sebaceous kjertler mindre aktivt, og "voksen" fet hud med skikkelig omsorg er ganske i stand til å vinne tittelen på kombinasjonen. Men den neste hormonelle tilpasningen kan returnere den til fortiden og igjen gjøre sebaceous kjertlene arbeid, som i ungdommen.

Før begynnelsen av kritiske dager. Sebaceous kjertler før menstruasjon produserer mer sebum enn vanlig. Det gjelder huden av noe slag, jo mer fet, som i denne perioden er spesielt utsatt for utslett.

Tilstanden for fet hud, som alle andre, avhenger av mange faktorer som både kan redusere fettigheten og styrke den.

Tid på året

Sommer er ikke den enkleste tiden for fet hud: varmen fremkaller ekspansjonen av porer og frigjøring av talg, som, blandet med kosmetikk, øker sjansene for fremveksten av nye komedoner og inflammatoriske elementer. Men i den kalde årstiden føles fet hud ganske anstendig og ser tilsvarende ut - lipidmantelen motvirker frost og vind.

Aggressiv rensing

Alkaliske rensemidler og tonics med høy alkoholkonsentrasjon kan tørke ut selv veldig fet hud. For å gjenopprette lipidbarrieren kompenserer den for produksjon av mer sebum.

Feil omsorg

Et utilstrekkelig utvalgt middel som ikke samsvarer med alderen og behovene til epidermis (for eksempel for kraftig fettkrem) vil ikke tilfredsstille huden. Og hun vil reagere med forbedret fettglans, fettete trafikkorker, komedoner.

stresset

Det uøkonomiske avfallet av nerveceller, samt søvnløse netter, påvirker alltid utseendet. Fet hud i henhold til sin natur reagerer på økt greasiness, og i verste fall - utslett.

Slik bestemmer du fet hudtype

Fet hud har en rekke særegne egenskaper. © iStock

Oljeskinn er lett gjenkjent. Alle dens funksjoner er tydelige:

fettete skinner ikke bare i T-sonen (nese, panne, hake), men også på kinnene;

svarte prikker på nesen;

kjedelig gråaktig fargetone;

Oljeskinn holder seg "i toppen av form" mellom 15 og 25 år når talgkjertlene jobber uten å bli sliten, så når det er ung, ser det ikke veldig attraktivt ut. Imidlertid kompenseres alle lidelser av ungdom i en mer moden alder.

Overflødig talg kan ikke bare skape problemer, men også beskytte huden mot dehydrering og påvirkning av et aggressivt miljø. Fet hud er mer elastisk og varig enn andre typer, og tegn på aldring vises mye senere.

Betydningen av riktig omsorg

Holdere av fet og spesielt problematisk hud fra ung alder vet om viktigheten av kompetent omsorg og er mer informert om hva denne omsorg er. De vet at fravær av reglene slutter med tilstoppede porer og utslett.

rensing

toning

For fet hud er tonics og lotions nyttige, som inneholder beroligende og seborrhea-regulerende komponenter (hekselhaselekstrakt, aloe), samt syrer som regulerer fettnivået og forhindrer fortykning av stratum corneum.

exfoliate

Regelmessig (1-2 ganger i uken) bruk av skrubber og peeling vil avlaste fet hud fra akkumulering av døde celler, som sammen med sebum clog porer, og forhindre utseendet av åpne og lukkede komedoner.

masker

Mineral masker basert på naturlig leire er adressert til fet hud, fordi de absorberer overskytende talg, dypt renser og strammer porene.

fukting

Fet hud skal fuktes. Det viktigste er at verktøyet skal være ikke-komedogen, ha en lett tekstur og en vannbasert formel.

Fet hud liker lette vannbaserte formler. © L'Oreal Paris

Hvordan eliminere glans

Utseendet til hudfettighet kan styres ved hjelp av en mattende effekt.

Matting kremer Lette dagpleie formler inneholder fuktighet og fett absorberende komponenter: perlit, silisium, sink.

Matting tonal betyr lavfett væsker og emulsjoner med en matt effekt og matting pulver absorbere talg og har en høy motstand.

Matting blotter En uunnværlig ting, spesielt om sommeren. Det er nødvendig å vaske den skinnende pannen med et spesielt serviett, som den fettete glansen forsvinner. Disse flekkene absorberer bare sebum, ikke sminkepigmenter. For å konsolidere resultatet kan du litt pulver.

Kosthold for fet hud

Sukker øker fettet av huden. © iStock

Det er fastslått at noen matvarer stimulerer følsomheten til folliklene i talgkjertlene til hormoner. Disse inkluderer:

sukker i alle former;

mel og frokostblandinger med høy glykemisk indeks;

meieriprodukter, spesielt fullmælk.

For varm mat eller drikke fremkaller også skinne, ikke bare på grunn av sebumproduksjon, men også på grunn av svette. Kaffe, spesielt svart, har en stimulerende effekt på talgkjertlene. Produkter med høy grad av behandling (hermetikk) på grunn av overflod av konserveringsmidler og salt i dem har samme effekt. " Elena Eliseeva, medisinsk ekspert Vichy.

Salon prosedyrer

Fet hud viser peeling. © iStock

Rensing og fornyelse - det er for disse effektene at du skal gå til kosmetikkskapet for eiere av fet hud.

peeling

Forløpet av overflate syre peeling vil være til fordel for fet hud: Exfoliate stratum corneum, åpne sebaceous kanaler, hindre utslett, redusere glans og gi skinn.

Ultralyd rengjøring

Maskinvare ikke-traumatisk metode for å rense huden tilstrekkelig klare oppgaven, hvis ansiktet har få komedoner.

Årsaker til fet hud hos menn og kvinner

I ulempene ved hver av hudtyper kan man finne fordeler. Et attraktivt og sunt ansikt gjør ikke bare naturen, men også riktig omsorg og utvalg av midler. Hver tredje kvinne har fet hud. Det ser ut til å være den mest problematiske, akne, komedoner, glans, betennelse, forstørrede porer vises hyppigere på den. Hvis du ser ut fra fordeler, er denne typen ikke aldrende lenger. Hvorfor huden på ansiktet ble fet, hvordan skal man håndtere det og skikkelig vare?

Oljeskinn overføres genetisk til menn og kvinner. Dette skyldes det faktum at en person har et tykt lag av epidermis, og sebaceous glands fungerer med særlig intensitet. Hvis talgproduksjonen blir produsert for mye, blir ansiktet usunt skinn, sminke om dagen blir til en uattraktiv maske, og kvinnen føler seg ubehagelig. I dette tilfellet har fettinnholdet kosmetiske og medisinske grunner som må tas opp.

Årsaker til fet hud

1. Hormonal bakgrunn. Eldre mennesker har nesten aldri slike problemer, fordi en av årsakene til fet hud er et økt nivå av kjønnshormoner. Med andre ord - et overskudd av testosteron. Dette hormonet stimulerer sebaceous kjertlene, som produserer talg. Hvis dette er tilfelle, går problemet over 30 år. Fet hud i kvinner avhenger av menstruasjonssyklusen, hormonet økning forekommer i kroppen under bærebarnet. Huden blir oljeaktig eller tørr, avhengig av testosteron. Hos menn er stimuleringen av talgkjertlene stimulert av androgener.

2. Feil ernæring fører ofte til fet hud. Hvis en person spiser et ubalansert kosthold, skarpe, søte, fete matvarer dominerer i kostholdet, misbruker han kaffe, alkohol, og ofte spiser på farten og tørr rug, huden tar hevn for en slik holdning til kroppen.

3. Krenkelse av metabolisme, overvekt, sykdommer i indre organer og det endokrine systemet, svekkende stress, abnormiteter i arbeidet i sentralnervesystemet og psyken er også årsaker til fet hud. Det er også forårsaket av en lang behandlingstid med visse stoffer, infeksjoner.

4. Feil bruk av kosmetikk. Misbruk av kremer på alkohol, scrubs, hyppige skreller tørker ut fet hud og gjør sebaceous kjertler jobbe enda mer aktivt. Lidenskap for noen salongprosedyrer som traumatiserer huden, fremkaller sterk fettproduksjon.

5. Klima- og værfenomener - En annen faktor som forårsaker fett.

De skyldige som har oppstått av patologi er permanente og midlertidige. Når du har funnet roten, kan du bekjempe fet hud med riktig omsorg og livsstil.

Symptomer og årsaker til seboré

Når en veldig fet hud i ansiktet ser skarpt ut, sannsynligvis er det seboré - et uhyggelig utseende av huden forårsaket av indre årsaker. Noen dermatologer anser det som en kronisk sykdom, andre - en midlertidig tilstand.

 • fet hud ikke bare på ansiktet, men også på den sentrale delen av ryggen, brystet, hodet, armhulen, navlen og andre såkalte seborrheic soner;
 • liten akne dukket opp, kan det være comedones, akne, akne og andre problemer som følger med seborrhea;
 • huden får usunn oljeaktig glans;
 • hvis ansiktet er flakket, det ser ut som tørr seborrhea;
 • Flass vises på hodet.

Seborrhea forekommer hos menn og kvinner. Ungdom er mest utsatt for sykdom, da det oftest er forbundet med hormonell bakgrunn. Irrasjonell ernæring, stress, påvirkning av eksterne faktorer, metabolske forstyrrelser og endokrine sykdommer betraktes også av dermatologer som tilstandsvansker. Arv kan ikke utelukkes.

Oljeskinn er et gunstig miljø for utvikling av mikroorganismer. Når kanalene til talgkjertlene er blokkert, dannes det svarte flekker eller hvite flekker. Begge kalles komedoner. Akne medfølgende seborré krever ekstra behandling.

Hvert tiende tilfelle av sykdommen blir kronisk seborisk dermatitt. Betennelse skjer i visse perioder.

Hva skal jeg gjøre og hvordan jeg skal håndtere det? Behandlingsmetoder

Før du starter behandling, er det nødvendig å identifisere årsaken til overdreven fet hud. Hvis det ligger i arvelighet, er det ingen mening å kjempe, du trenger bare å ordentlig ta vare på det. Men hvis fettinnholdet øker dramatisk, mens ansiktet skreller av og blir dekket med akne, er det en grunn til å besøke en hudlege og en kosmetolog. De vil bidra til å utvikle en strategi for omsorg for problemhud.

Etter å ha undersøkt tilstanden til huden, vil legen sende for test og bestemme videre behandling. Korrigere arbeidet med sebaceous kjertler prosedyrer som permanent avlaste ansiktet av fet skinn, bidra til å stoppe peeling. Disse inkluderer:

 • fordampning - dampende ansikt før rengjøring;
 • ansiktsrensing - ultralyd eller mekanisk;
 • kryoterapi (base - flytende nitrogen);
 • Mesoterapi - metning av problemområder av huden med vitaminer og mikroelementer;
 • darsonvalisering - virkningen på vekselstrømmen;
 • biorevitalisering - metning av hudfibrene med fuktighet;
 • helbredende massasje.

Prosedyrene utføres i klinikken og er ikke billig. Fettinnholdet forsvinner en stund, hvoretter kjertlene begynner å produsere talg med en ny kraft. Sammen med så radikale metoder, brukes terapi i skjønnhetssalongen.

2. Kosmetiske anbefalinger.

Etter at dermatologen bestemmer kilden til fet hud, bør du konsultere en kosmetolog. I tillegg til prosedyrene vil han gi følgende anbefalinger.

 • Vann for å vaske ansiktet, utsatt for fett, bør være ved romtemperatur. Hot fremmer forbedret fettproduksjon i fremtiden.
 • Alkoholtinkturer og såper har en lignende effekt.
 • Forsiktig studer komponentene i dekorative kosmetikk. Stiftelsen er bedre å velge på grunn av kaolin leire. Vel, hvis sammensetningen vil være sinkoksid.
 • Ikke bruk flytende skygger og rouge.
 • Pulver egnet tett tekstur, legg det bedre svamp. Dette vil bidra til å fjerne oljeaktig glans.
 • Kosmetikk bør ikke provosere fremkomsten av komedoner. Det er tilrådelig å være oppmerksom på merkingen "ikke-tysk".
 • Peeling utføres svært nøye, det er bedre hjemme med en myk børste. Først da vil ansiktet slutte å skrelle av. Kjemiske prosedyrer stimulerer sebaceous kjertlene.
 • Ta vare på et problem med desinfeksjonsmidler, antiinflammatoriske forbindelser. Krem, masker, melk, tonic bør merkes "for fet hud."

Hvilke verktøy vil bidra til å fjerne fett?

I tillegg til kosmetiske kan du bruke naturlige produkter. Dette er den rimeligste måten. For å gjøre ansiktet attraktivt, anbefaler tradisjonell medisin selvlagde scrubs.

 • Bland på gulvet en kaffeske med salt og kaffe, bruk på et vått ansikt, massasje i noen minutter.
 • 2 ts. brunt sukker blandet med 3 ts. melk, gjør en massasjebevegelse i 3-4 minutter.

Masker hjemme:

 • Kraftig krem ​​blandet med sitronsaft i forholdet 1: 1. Påfør om 15-25 minutter.
 • 3 ss. l. malt på en kaffekvern havregryn blandet med hvite egg. Påfør huden etter rengjøring med skrubbe.
 • 1 ss. l. hakket mynte hell 50 ml kokende vann, insisterer og belastning. Tørk to ganger om dagen etter vask.
 • Grapefruktskål helles over natten med kaldt vann. Om morgenen blir infusjonen et effektivt middel for å ta vare på en person som er utsatt for fett.

Selv å bruke de dyreste kremer, gjør moderne prosedyrer, vil problemet med fet hud ikke forsvinne hvis årsaken ikke er funnet. Ikke haste til skjønnhetssalongen uten å besøke en hudlege. Legen vil hjelpe til med å håndtere kilden til sykdommen og justere livsstilen din: juster ernæring, dagbehandling, unngå stress. Om nødvendig vil pasienten bli henvist til andre spesialister - en ernæringsfysiolog, en psykolog, en endokrinolog.

Forstå hvorfor huden på ansiktet har blitt fet, kraften til alle. Strategien om å ta vare på ansiktet ditt, avhenger bare av om det er viktig for en kvinne å se seg attraktiv, hvilke ressurser hun har og når hun er villig til å vie henne utseende.

Flere Artikler Om Typer Acne