Alle har hørt om en slik smittsom hudsykdom som ringorm, men ikke alle vet hvordan man identifiserer symptomene og identifiserer sykdommen i begynnelsen (se bildet). La oss prøve å gjøre dette, basert på dagens kunnskap om hudlege, vurderinger av sykdommen og behandlingsmetodene beskrevet i litteraturen.

Ringorm (microsporia) - en soppinfeksjon i huden, håret, neglene, som kan smittes av hver person. Det kalles microsporum og trichophyton sopp. Dette er en godt undersøkt fratatt type. Denne hudpatologien heter microsporia og trichophytosis (avhengig av patogenet). En person kan få trichophytosis fra en annen, microsporia fra et dyr.

årsaker

Hva er det Ringorm i mennesker kan være forårsaket av antropofile sopp, det vil si de som parasitterer bare i menneskekroppen. Oftere er det ringorm på barn når de leker med dyr eller bare hjelper å ta vare på dem.

Kjennetegn ved ringorm, først og fremst, inkluderer nederlaget for håret (inkludert bart), glatt hud av varierende grad av penetrasjon og negler. Alle symptomene på ringorm er synlige for øyet, deres beskrivelse er ganske informativ, men ikke veldig estetisk tiltalende.

Ringorm av en person, sykdommen er smittsom og kan overføres på flere måter:

 • Først personlig kontakt med en smittet person.
 • For det andre, bruk av ting og emnet til en smittet person.
 • For det tredje, et langt opphold med en smittet person i samme rom, vil det være nok til og med den minste skaden i huden at infeksjonen har trengt inn i kroppen.

Risikofaktorer øker sjansen til å fange en sopp, det er:

 • nedsatt integritet av huden;
 • hudmykning med langvarig eksponering for vann eller høy luftfuktighet;
 • svekket immunitet;
 • Tilstedeværelsen av andre hudsykdommer;
 • jordbehandlingen uten vernehansker;
 • vanlig stress og depresjon.

Hos mennesker, får de første tegnene på slipt lav til å føle seg i to uker, hvoretter sykdommen begynner å påvirke huden. For å avgjøre hvilken type lav som er riktig, må en undersøkes av en hudlege.

Symptomer på ringorm i en person

Inkubasjonsperioden for ringorm kan vare fra flere dager til 1,5-2 måneder. Alt avhenger av typen sopp. Hva ser ringorm ut? Sykdommen har i de fleste tilfeller uttalt symptomer som er enkle å se med det blotte øye:

 • det er alvorlig kløe på visse hudområder;
 • små støt ser ut i ørene og øynene;
 • tuberkuler blir gradvis synlige steder;
 • neste trinn er en skorpe på flekkene;
 • På den berørte huden bryter håret av, hvis de selvfølgelig eksisterer i dette området;
 • stedene vokser i størrelse og kvantitativt, gradvis opptar andre deler av kroppen og beveger seg til beina, armene og magen.

Hvert område av hud og hode kan påvirkes. I tilfelle å frata i hodebunnen, kan de første symptomene overses. Gradvis hårtap oppstår, de blir sprø i basen. Huden begynner å skrelle, kløe oppstår. Etter 7-10 dager er klare grenser for lesjonen synlige, og opptar et stort område. Vesikler med purulent innhold helles rundt utbruddene. Håret begynner å falle enda sterkere, en grå patina er merkbar i enden.

Negler påvirkes av ringorm mye sjeldnere enn huden. Klinisk er dette manifestert av det faktum at hvite flekker vises på spikens ytre kant. Etter en tid begynner neglen på dette stedet å myke og smuldre.

Kronisk form

Kronisk ringorm er en sykdom som bare er vanlig blant kvinner som ikke har kurert overfladisk ringorm i barndommen. Vanligvis manifesterer seg seg i tilfeller der en kvinne har en lidelse i skjoldbruskkjertelen og i eggstokkens funksjon, så vel som i vitaminmangel og en generell uttømming av kroppen.

Ringorm i en person: bilde av den første fasen

For å nøyaktig forstå hvilken ringorm som ser ut i en person i utgangspunktet, foreslår vi å vise detaljerte bilder av de berørte hudområdene hos en person.

diagnostikk

Diagnosen er basert på en visuell undersøkelse av pasienten, samt å samle sykdommens historie og en undersøkelse av mulige infeksjonskilder. I tvilstilfeller utfører legen skraping fra det berørte området.

Samlede materialer undersøkes under et mikroskop eller plasseres i næringsmedium i tre dager, der det er en rask vekst av svampekolonier. Hvis filamentene av mycelium og spor av sopppatogenet oppdages, identifiseres det.

Behandling for ringorm hos mennesker

Når ringorm oppstår hos mennesker, er grunnlaget for behandling kampen mot sopp som forårsaket ringorm. Behandlingsforløpet er kun foreskrevet av en hudlege, og utføres hjemme. Den kombinerer lokal terapi med berøvelse av salver - soppdrepende kremer, sprayer, sjampo med inntak av soppdrepende stoffer.

For behandling av ringorm virker følgende stoffer:

 • Mikokonazol;
 • griseofulvin;
 • klotrimazol;
 • ketokonazol;
 • mikoseptin;
 • Preparater med virkestoffet terbinafin (for eksempel Lamisil, Terbifin, Terbizil, etc.).

I tilfelle når soppinfeksjonen påvirker jevn hud, foreskrives pasienter eksterne antisvampemidler, samt en alkoholoppløsning av jod, svovelsyre og svovel tjære eller svovelsalisylsalve. Ved utvikling av en utprøvd inflammatorisk prosess, er administrering av kombinerte preparater som inneholder hormoner indikert.

Hvis hodebunnen er skadet, er det nødvendig å helt barbere håret før du starter prosedyrene, hvoretter antifungal behandling utføres ved hjelp av systemiske etiotropiske legemidler. I dette tilfellet er antifungal antibiotika griseofulvin oftest foreskrevet. Det bør bemerkes at behandlingen skal foregå under kontroll av en fluorescerende lampe.

Etter avslutningen av behandlingen for ringorm ble det gitt igjen en skraping for bakteriell analyse fra overflaten av huden på steder der det var en lav Bare hvis alle 3 analysene gir et negativt resultat, betraktes ringorm som helbredet. Hvis resultatene er positive, bør behandlingen vurderes og et annet regime foreskrevet.

Hvordan behandle ringorm i en person hjemme

Ringorm er en svært smittsom (smittsom) smittsom sykdom i huden, håret eller neglene forårsaket av patogene sopp. Infeksjon kan skyldes to typer sopp - Trichophyton og Microsporum. Den korrekte betegnelsen av sykdommen er basert på navnet på soppen som forårsaket det, og derfor uteliver leger trichophytosis og microsporia.

Begge disse formene av soppinfeksjon (trichophytosis og microsporia) er kombinert under det generelle uttrykket ringorm. Dermed kalles ringorm også trichophytosis, microsporia, dermatophytosis, ringworm eller ringworm. Trichophyton sopp er mikrober som parasitterer bare på menneskelig hud, og Microsporum påvirker både mennesker og dyr. Ringorm er mest smittsom for barn 4-13 år.

Hva er det

Ringorm i mennesker er en smittsom hudsykdom forårsaket av to typer patogene sopp - trichophyton og microsporum. Derfor er det generelle uttrykket for ringorm er navnene på microsporia, trichophytosis, ringorm, dermatophytosis. Svampemikrosporum påvirker også mennesker og dyr, mens trihofiton parasitterer bare på menneskelig hud.

årsaker til

Svampen Trichophyton tonsurans ble først identifisert for mange tiår siden. Navnet er direkte relatert til dets evne til å slå hår. Svampe som parasitterer en person forårsaker overfladisk og kronisk ringorm. Og zoofilny former forårsaker infiltrative-suppurative lesjoner i huden.

 1. Bidra til forekomsten av å frata kroniske sykdommer og vitaminmangel.
 2. Infeksjon oppstår etter kontakt med en syke eller hygienisk når han arbeider med høy og jord etter kontakt med dyr.
 3. Ofte forekommer sykdommen mot en bakgrunn av redusert immunitet og brudd på personlig hygiene, med langvarig omsorg for dyr og skade på kroppens ytre hud (riper, slitasje, forbrenning).

På hvilken type ringorm hos barn og voksne har symptomer og tegn, beskriver vi nedenfor.

klassifisering

Det er to typer ringorm hos mennesker:

 1. Surface. Det overføres kun fra person til person, påvirker ofte små barn. Det er akutte og kroniske former for denne typen sykdom.
 2. Infiltrerende-suppurative. Kalt av parasitter som lever på dyrenes kropp. Hovedrisikogruppen er landbruksarbeidere, så vel som barn som leker med dystre dyr.

Dette er interessant - populære spørsmål om trichophytia

Inkubasjonsperiode av sykdommen

Inkubasjonsperioden for en soppinfeksjon som forårsaker ringorm, er fra flere dager til 6-8 uker, og avhenger av typen av patogen i kroppen.

Helvedesild kan manifestere de første symptomene innen 5-7 dager etter infeksjon. Infiltrative-suppurative lav i flere måneder gir ingen kliniske manifestasjoner. De første tegn på sykdommen vises ikke tidligere enn 6-8 uker etter at patogenet kommer inn i kroppen.

symptomer

Hvordan ser ringorm ut i begynnelsen, hvordan gjenkjenne det i tide og forhindre håravfall? Dessverre kan en person ikke merke de første tegnene til en sykdom umiddelbart. Enhver del av hodebunnen begynner å miste sin vegetasjon. Hårene blir gradvis tynne, faller ut og bryter, endrer lengden til 1 - 2 mm. Problemet er hudens peeling. Når sykdommen utvikler seg, får fokuset en klar oversikt.

Symptomer på ringorm (se bildet) er mer uttalt på brystet, ryggen, nedre og øvre lemmer. En person kan legge merke til slike avvik som:

 • brennende og kløe flekker;
 • rødhet og hevelse i huden;
 • rammehjerte solid ruller;
 • blåsing av fokuset med den etterfølgende utstrømningen av innholdet og dannelsen av skorper.

I tilfelle nederlaget av trikofytien i neglene blir platen sprø, kjedelig. Deres struktur tykkere og grovhet. Etterpå smelter neglene og bytter farge. Dekk på platene, sporene og skitten grå farge er et karakteristisk tegn på å frata.

I tillegg til foci av ringorm på hodet kan problemområder også forekomme på kroppen. Sykdommen manifesteres av et utslett, hvis elementer er lik avrundede røde flekker. Siden svampen spiser på keratin tatt fra de øvre epidermale lagene, tar hudelementene gradvis på konturene av ringen. "Spise" keratin i ett område, fortsetter parasittiske mikroorganismer. Derfor vokser plaketter i diameter og endrer kantene på kantene sine.

Akkumuleringen av dermatofytter fører til dannelsen av en lys rand. Blæringen og flakingen snakker om økt aktivitet av sopp i denne sonen. Noen ganger går parasittene tilbake til sentrum av ringen og gjenbrukes som strømkilde. Men dette er bare mulig med restaurering av lagre av keratin. Den såkalte "ring i ringen" er et tydelig tegn på økt aktivitet av dermatofytter.

Kronisk ringorm

Det kan ligge i hodebunnen, negler eller på glatt hud. På hodet er lesjonene lokalisert, for det meste, på templene og baksiden av hodet. Lesjonen er en liten (ikke mer enn 0,5 cm) jevn arr, som ligner et atrofisk arr, som flager litt, men viser ikke tegn på en inflammatorisk reaksjon. I stedet for dette fokuset bryter håret på selve roten og danner et sted som kalles den svarte prikken.

Kronisk ringorm på jevn hud er oftest lokalisert på baken, lårene, på knærne og albuene, eller på håndflatene. I dette tilfellet ser lesjonen ut som en cyanotisk eller rosa flekk med en ganske stor størrelse med en fuzzy kontur. Overflaten på flekken er moderat flaky.

Vanligvis kjennetegnes kun av mild kløe, andre subjektive symptomer er fraværende. Negler berørt av en lav blir sløv, kjedelig, grå i fargen, ytre kanten får et hakk og er lett malt. Spiken kan plutselig bli veldig tykk eller omvendt, tynn.

Hva ser ringorm ut som: foto

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg i mennesker i de første og avanserte stadier.

diagnostikk

Diagnosen er basert på en visuell undersøkelse av pasienten, samt å samle sykdommens historie og en undersøkelse av mulige infeksjonskilder. I tvilstilfeller utfører legen skraping fra det berørte området.

Samlede materialer undersøkes under et mikroskop eller plasseres i næringsmedium i tre dager, der det er en rask vekst av svampekolonier. Hvis filamentene av mycelium og spor av sopppatogenet oppdages, identifiseres det.

Behandling for ringorm hos mennesker

Ved behandling av ringorm hos mennesker er grunnlaget for terapi kampen mot sopp som forårsaket ringorm. Hjemmeterapi kombinerer aktuell behandling med berøvelse av salver - soppdrepende kremer, sprayer, sjampo med inntak av soppdrepende stoffer.

Behandlingsregimet er foreskrevet av en hudlege, de viktigste aspektene er som følger:

 1. Ringorm av en jevn hud er bedre å behandle med terbinafin og tolnaftat.
 2. For behandling av lav om morgenen bruker du vanligvis 5% jodoppløsning. Og om kvelden, som regel er svovelsalicylsyre eller svovelpettersalve foreskrevet, er det også mulig å behandle ren salisylsyre på 3%.
 3. En dermatolog kan skrive resept for produksjon i reseptbelegget av Vidal melkapotek - alkohol, kamfer, salicylsyre, svovelkrem, borsyre, glyserin. Eller pasta Lassar - petrolatum, stivelse, salicylsyre, sinkoksid.
 4. For aktuell behandling, kan legen anbefale en rekke salver, kremer, sjampoer som inneholder klotrimazol, ketokonazol, mikoseptin, Terbinafin, Mikokonazol. (Lokale antifungale midler - kremer, sprayer, geler).

For systemisk behandling av dermatomycosis Griseofulvin er brukt, er det naturlig antimykotiske midler, som har et snevert virkningsspektrum, nemlig aktive mot sopp dermatomitsetami, Trichophyton, Microsporum, Epydermophyton, Achorionum.

 1. Behandling er nødvendigvis ledsaget av inntak av griseofulvin. Det bør tas innen 15-25 dager, og en gang i uken for å ta en bakterioskopisk skraping for deteksjon av sopp. Så snart svampen ikke oppdages, fortsetter griseofulvin annenhver dag, i samme dose som legen beregnet, i ytterligere 14 dager, slik at det ikke oppstår sykdomsfall.
 2. Hvis føttene er infisert med sopp, anbefales det å bli behandlet med ketokonazol eller Clotrimazol oralt, og selensulfid bør påføres eksternt.

For behandling av kronisk ringorm, i tillegg til antifungale midler, både lokal og oral (Griseofulvin), viser den også vitaminbehandling, immunmodulatorer, legemidler som styrker blodkarene og forbedrer mikrosirkulasjonen.

Hygieniske tiltak i kontakt med pasienten

Hvis du selv eller barnet ditt rørte et sykt dyr eller kommunisert med en syke person, er det presserende å handle.

 1. Jo tidligere du vasker av partiklene som inneholder soppen fra huden, jo mindre sjanse for infeksjon.
 2. Vask hendene dine med soppdamp flere ganger. Det enkleste middelet som finnes i nesten hver butikk, er kanel vaskevaske, og bedre enn det, bjørk tjære.
 3. Vask hele kroppen med denne såpen. Plutselig falt deler av pasientens hud under klærne. Du bør ikke bruke en hard vaskeklut. Det etterlater mikroskrapper på huden, som svampen lett trenger inn i.
 4. For shampooing må du bruke antifungal sjampo. For eksempel, Nizoral. Du kan også bruke den som en dusjgel.
 5. Et moderne middel med en kraftig antifungal effekt er Tsiteal. Fortynn den i en liten beholder fem ganger. Du får en skummende væske som du kan bruke til å vaske hendene og hele kroppen din.
 6. Antifungal effekt har lavendelolje, tea tree olje og terpentin. De kan brukes til å behandle små områder av huden.

Bare fem dager etter kontakt, er det tilrådelig å kontakte en hudlege. Han undersøker kroppen med Woods lampe. Hvis du fortsatt er infisert, kan sykdommen identifiseres i de tidlige stadiene. Dette vil bidra til å kurere henne raskt hjemme og ikke komme til sykehuset.

Forebyggende tiltak

Forebygging inkluderer personlig hygiene og isolering av syke dyr eller mennesker. På stedet der pasienten er identifisert, gjennomføres grundig desinfeksjon, sengetøy og tilbehør, myke leker og tepper undergår varmebehandling. Det syke barnet er ikke tillatt i barnas lag til ringormen er fullstendig helbredet. Pasienter er forbudt å besøke bassenger, badstuer, bad. Suspended fra ytelsen av offisielle oppgaver barnehage lærere, barnevenner, ansatte i offentlige tjenester, badebarn.

Er ringorm farlig for mennesker? De mest alvorlige konsekvensene er representert ved vedvarende fokal alopecia på grunn av cicatricial endringer i hudvev. Det er nødvendig å behandle sykdommen så snart klinikken begynner, for å utelukke smitte i nært miljø og redusere risikoen for alvorlig allergisk reaksjon.

Frata ringorm i en person - hva er denne sykdommen og hvordan bli kvitt det raskt?

Frata ringorm i en person - hva er denne sykdommen og hvordan bli kvitt det raskt?

Berør ringormen hos en person - en ganske vanlig sykdom som kan gi et betydelig antall problemer til pasienten. Alt begynner veldig ufarlig, men etter noen dager begynner en person å legge merke til sykdommen i en rund form på forskjellige hudområder.

Fra barndommen er det kjente for alle - det er det som ringorm ser ut som om det er kjente dyr i gården, som foreldrene var forbudt å leke på. Men dessverre kan denne sykdommen oppstå under andre forhold i voksenlivet.

Hvordan ser sykdommen ut og hvordan kan du diagnostisere det i tide? Symptomer, behandling, foto ringorm, samt hvordan du beskytter deg selv, barn og kjære, er beskrevet nedenfor i artikkelen.

Frata ringormen til en mann - hva er det?

Ringorm er en soppinfeksjon i de øvre lagene i huden. To typer sopp kan være årsaken til sykdommen:

Mange kilder skiller ikke mellom disse to patogenene, som faktisk gjør feil. Til tross for at de ser nesten like ut (deres forskjeller vil bli beskrevet mer detaljert nedenfor), må de behandles helt annerledes.

Sykdommen er forskjellig fra andre typer av lav. Denne arten forårsaker lommer av skallethet i hodebunnen eller rosa avrundede flekker på resten av kroppen. Sykdommen påvirker både mennesker og dyr, selv subkategorier av trichofytisme og microsporia utmerker seg, som kun kan forekomme hos en eller annen representant.

Noen av dem er bare farlige for mennesker, andre påvirker bare dyr, men det finnes også former for patogen som har lært å slå rot i begge arter.

En sopp, for å overleve på bæreren, må lære å skjule og utvikle så lite som mulig. På grunn av dette savner mange pasienter inkubasjonsperioden for ringorm, slik at patogenet kan slå rot i kroppen.

Måter for overføring

Sykdommen overføres gjennom husholdnings kontakt, så mange andre typer av lav. Fra et dyr blir en person smittet når han pelser på sin pels eller andre berører. Vanligvis blir barn smittet med ringorm fra kattunger og valper med hvem de spiller og henter hendene.

Problemet er at dyrene som er smittet med ringorm, ikke alltid har utvendige manifestasjoner av sykdommen, men dette gjør dem ikke mindre farlige. Infeksjon fra en person oppstår gjennom daglig kontakt - felles søvn, ved hjelp av vanlige hårbørster, håndklær og andre husholdningsartikler som relaterer seg til de berørte områdene.

Det er ikke nødvendig å foreta direkte kontakt - ringormsvamp er så fast at den kan vare på gjenstander i lang tid (fra flere måneder).

Barn er mest utsatt for utviklingen av sykdommen, siden en voksen person allerede har dannet en tilstandsbetinget patogen mikroflora på huden.

Frata vil ikke være i stand til så enkelt å slå seg ned og vokse, hvis egen mikroflora og menneskelig immunitet kommer i konflikt med en irriterende.

Derfor bør foreldre til små barn (opp til 12 år), så vel som de som lider av hudsykdommer og ha en svekket immunitet, være spesielt forsiktige.

diagnostikk

Tilstedeværelsen av sykdommen bestemmes bare ved å samle anamnese. Diagnosen ringorm er laget av en hudlege eller tricholog. Analysen skal utføres i klinisk sammenheng.

I utseende vil legen kunne foreta en omtrentlig diagnose, henvise pasienten til en grundig studie, men det er bare mulig å identifisere patogenet ved hjelp av spesielle teknikker.

I øyeblikket er ultrafiolette lamper med Woods filter mye brukt. Ringenormsvampen lyser med blå (hvitblå med trichospory) eller grønn (med microsporia) farge.

Hudskraping kan fjernes fra huden og noen få hår oppsamlet. Analysens gjenstand studeres under mikroskopet, produktene i soppaktiviteten er synlige både på huden og på håret, inne i kjernen.

Materialet kan bli sådd i spesielle miljøer hvor mikroflora vokser innen 7-10 dager. Dermed bestemmes det ikke bare typen av patogen, men også dens følsomhet mot antifungale midler fra forskjellige familier.

Hvordan er sykdommen (og hva er konsekvensene)?

Ringorm bruker strukturelt hårprotein til vekst og reproduksjon. Han spiser keratin, som er en del av håret, og ødelegger stangens struktur. Av denne grunn dannet pasienten pleshi, som har en selektiv lokalisering.

Spottene overstiger ikke flere centimeter i diameter, har en avrundet form. Utseende og form kan variere på grunn av patogen. De første tegn på sykdommens tilstedeværelse - kløe, peeling og rødhet i huden.

Hvis pasienten merker noen endringer i tilstanden eller barnets tilstand, selv før de blir uttalt, bør man undersøke sannsynligheten for infeksjon.

Hvis en person jobber, studerer eller er i et lag, så er det all grunn til å tro at en masseinfeksjon har skjedd.

Timely cured ringworm utgjør ingen trussel mot helsen eller utseendet til personen. Permanent skallethet dannes bare i tilfeller der pasienten har startet sin egen tilstand og sykdomssenterene begynte å forårsake sår på de øvre lagene i huden.

I slike tilfeller er arr dannet, som ikke kan fjernes, og håret på disse stedene slutter å vokse.

for ringorm sykdom og dens kur følges av en seksjon på den patogene typen, fordi i hvert tilfelle er det spesielle nyanser som er unik for en bestemt type av sopp.

Hver patologi fortsetter som følger:

 • inkubasjonsperiode;
 • Den første scenen, blir til en akutt form;
 • utfallet av sykdommen;
 • konsekvenser (ikke alltid observert).

Hver type patogen, denne ordningen finner sted på forskjellige måter, så du bør vurdere dem uavhengig av hverandre.

Akutte og kroniske former

Patologi kan forekomme i akutt og kronisk form. Hvis pasienten ikke begynner å utføre alle nødvendige tiltak for å eliminere patogenet, kan versicoloren bli en kronisk form og plage bæreren med stabile remisjoner.

Av denne grunn bør du umiddelbart begynne å ta antimykotiske stoffer med en smal retning for å utelukke bevaring av sopp i kroppen. Denne regelen gjelder spesielt for voksne som lider av ringormssykdom.

Trichophytosis (4 stadier)

Trichophyton Violaceum og Tonsurans, som infiserer ulike områder av kroppen, fungerer som forårsaker av denne typen av lav. Det kan utvikle seg både i ett og flere områder samtidig.

 1. Inkubasjonsperiode. Gjør om to uker og vises etter den tiende dagen. Før denne tidsperioden observerer pasienten ingen endringer i sin egen tilstand.
 2. Akutt form. De første tegn på ringorm er som regel inflammerte flekker av oval eller avrundet form uten klare grenser. Håret begynner også å bryte i en avstand på 1-2 mm fra roten, rundt hvilke svarte prikker dukker opp. Det er for ham på avanserte stadier at man kan visuelt diagnostisere sykdommen og bestemme dens årsaksmiddel.
 3. Utfallet av sykdommen. Hvis et barn under 12 år har blitt smittet med dette skjemaet, er det mer sannsynlig at patologien vil passere seg selv i løpet av pubertetperioden. Hos voksne kan dette problemet vedvare mye lenger. Den største faren er kvinner som ikke er klar over tilstanden deres og overfører patologien til barna under fødsel.
 4. Konsekvensene. Sykdommen fører ikke til livslang alopecia og utgjør ikke en alvorlig fare for kroppen, men det skaper en komfortabel mikroflora for å skade andre hudsykdommer.

microsporia

Hovedforhandleren av denne patologien er pelsbærende dyr, men laven er i stand til å infisere mennesker og overføres mellom noen bærere.

To arter av Ferrugineum og Lanosum (rusten og fluffy, henholdsvis) er vanlig blant sopp Microsporum.

Nedenfor er funksjonene til microsporia:

 1. Inkubasjonsperiode. Ved overføring fra et dyr - opptil 7 dager, fra en person - opptil 6 uker. Denne forskjellen har en logisk forklaring, fordi ethvert patogen forsøker å trenge inn og komme sammen i kroppen så umerkelig som mulig for sin bærer. Kausjonsmiddelet, som har rotet seg i menneskekroppen, har allerede en forkledningsmekanisme, så har dyresvampen en mer aggressiv oppførsel. Inkubasjonsperioden varer fra infeksjonstidspunktet til begynnelsen av de første symptomene og varierer fra 1 til 6 uker.
 2. Akutt form. Sykdommen begynner å manifestere seg med blemmer og peeling av huden. Hvite vekter, som ikke gir kløe, skiller seg ut på overflaten av stedet. Deretter blir den infeksjonsutbrudd skallethet dannet, hvis diameter kan bli 5 cm. Deretter starter spredning av små flekker, en diameter på 2 cm. Hår brytes av, slik det er tilfelle med ringorm, men i en avstand på omtrent 5 mm fra roten. Opphopningen av svampens sporer manifesteres i form av små, knapt synlige av øyene ringene (kan ha en sylindrisk form).
 3. Utfallet av sykdommen. Pasienter kan oppleve både sykdomsprogresjonen og den uavhengige oppløsningen. Overgangen til kronisk fase er fulle av forekomsten av relaterte problemer.
 4. Konsekvensene. Lanserte stadier av sykdommen, med nederlaget av de dypere lagene kan føre til dannelse av arr, noe som skaper inntrykk av dannelse av skallede flekker.

5 hovedtyper av sykdom

Sykdommen kan forekomme i henhold til en av de beskrevne typer:

 • infiltrative - det inflammatoriske elementet har et levende uttrykk, sporerens klynge er dårlig synlig, men på 3 mm-nivået vises det hyperemiske området;
 • infiltrative-suppurative - har et mer levende uttrykk for betennelse, det hyperemiske området stiger over huden til 4-5 mm. På samme område dannes blister, som inneholder et purulent væske inne. Resterne av knust hår blir lett fjernet når du trekker, de er påvirket av purulent skorper. Med avanserte stadier av sykdommen, kan smertefulle sår dannes i de dype lagene i huden, forgiftning av kroppen oppstår, temperaturen stiger;
 • ekssudativ - blærer fylt med serøs væskeform i lesjonene. Over tid bryter de, væsken dekker huden og limer død hud, og danner dermed en gulaktig skorpe. Fjerning av disse skorpeene utsetter fuktige foci for infeksjon;
 • Trichophytoid - en svakt flytende prosess spredt over hele overflaten av hodet. Små foci av sykdommen utgjør enten små bald flekker, eller er helt fraværende og ikke plager brukeren sin;
 • seborrheic - fikk navnet på likhetene med seborrheisk dermatitt. Denne typen lav gjør ikke et skallet sted og knuser ikke håret, men det bidrar til tynningen av sistnevnte. Det er et svakt forløb av sykdommen, det er ingen åpenbare foci, det er ingen fordelingsgrenser.

Lanserte stadier av sykdommen bidrar til forverring av pasienten, noe som fører til hypertrofi av lymfeknuter.

2 bevist og effektive behandlinger

Behandling for ringorm kan forekomme både hjemme og på sykehuset. Til å begynne med er det nødvendig å bestemme typen av patogen, dets stadium, pasientens tilstand og bare deretter fortsette til full behandling.

Hvordan kan du kurere ringorm i en person hjemme? Dessverre vil ingen spesialist gi slik informasjon og vil være helt riktig.

Hvis svampen bosatte seg på huden, hadde tid til å vokse og førte til triste konsekvenser, betyr det at personen allerede har krenket sin egen mikroflora. Og for å gjenopprette den naturlige balansen mellom alle prosesser i kroppen, tar det tid og en kompetent tilnærming.

Behandling for ringorm kan forekomme på to måter:

 • inntak av legemidler - antimyotika (antifungale) midler, som flukonazol, ketokonazol, itrakonazol og clotrimazol;
 • ved å bruke salver - mikonazol, ketokonazol, oksykonazol og cyklopirox.

Hvordan og hva du skal behandle en bestemt pasient kan bare bestemmes av en lege. Det viktigste og vanligste middelet for ringorm er Griseofulvin, som tas tre ganger om dagen og vaskes med en teskje vegetabilsk olje, ellers vil det ikke fungere.

Spørsmål - svar

Hvor lang tid tar det å bli behandlet?

Hva bør være forebygging?

Er det mulig å bli smittet av en syk person?

Hva å gjøre hvis du har hårproblemer i bakgrunnen?

Som nevnt tidligere, kan seborrheisk dermatitt utvikle seg på bakgrunn av ringorm - håret blir skittent umiddelbart etter noen timer fra vaskingen.

Faktum er at på overflaten av huden er alle sunne prosesser forstyrret, inkludert arbeidet med talgkjertlene. For å eliminere effektene av medisinske sjampoer brukes, som Ketoplus eller Nizoral.

Sulsenpasta kan brukes, som inneholder aktive stoffer for å normalisere funksjonen av talgkjertlene i hodebunnen.

Tegn og behandling hos barn

Sykdommer i ringorm, mest utsatt for barn under 12 år. På dette tidspunktet har barna ikke tid til å danne enten immunitet eller betinget patogen mikroflora. Derfor må barnets tilstand behandles med stor oppmerksomhet.

Det er nødvendig å utelukke spill med gardyr, overvåke barnets miljø og hjelpe ham med å følge grunnleggende hygienestandarder.

Begge sykdommene kan gå hemmelig, pasienten vil ikke engang merke til endringer i tilstanden hans, eller de vil vise seg å være for milde. I slike tilfeller går problemet bort i seg selv under puberteten. Hos voksne er problemet mer alvorlig.

Behandling for ringorm oppstår i samme form som hos voksne, men legene kan ordinere en salve til aktuell bruk og nekte å ta stoffene muntlig.

Antimykotiske stoffer er ekstremt giftige og kan ha en negativ innvirkning på barns helse, så det må tas vare på å behandle dem og ikke begynne å ta uten anbefaling fra en spesialist.

Ekspertuttalelse

Anna Avaliani

praktiserende skjønnhetspleie

Hvis du merker merkelige utslett på kroppen din, gå til legen. Faktum er at i dette tilfellet trenger du en kompetent diagnose. Generelt er ringorm ikke farlig spesielt for menneskelivet, men det kan føre til noen problemer. Hvis du ikke begynner å behandle det på en riktig måte, så kan du møte ytterligere skallethet i det berørte området, og håret ditt vil aldri vokse tilbake på det.

Aisha Baron

plastikkirurg

Behandling av patologi er individuell. I utgangspunktet er det nødvendig å avgjøre mangfoldet av berøvelse, da behandlingen kan variere. Hvis sykdommen blir kronisk, må du bruke antifungal medisiner, lokale rettsmidler, vitaminkomplekser, styrke immunforsvaret.

Dette er all informasjon du trenger å vite om ringorm. Bevæpnet med denne kunnskapen, vil pasienten kunne diagnostisere sykdommen i seg selv eller sine egne slektninger og forhindre dens utvikling.

Behandlingen vil ikke gi pasientene mye forsiktighet, så du bør fortsette med det på en riktig måte og uten forsinkelse.

Tegn på ringorm i en person

Ringorm er en svært smittsom sykdom av en sopp natur som påvirker glatt menneskelig hud, hodebunn og nagelplater. Denne patologien er en av de mest studerte. I medisinsk terminologi har den flere navn, avhengig av hvilken type patogen som provoserte utviklingen av sykdommen. Klinikker kalles oftest dermatomykose, dermatofytose, dermatofytose, samt trichofytose og microsporia.

Antropofil trichophytosis er en soppinfeksjon som overføres kun fra person til person. Zoonotisk trichofytose overføres til mennesker fra storfe, gnagere etc.

Microsporia er en sykdom av antropofil og zoonotisk natur, overført fra person til person og fra husdyr.

Årsaker til tick-kjedelig lav

Ringorm er en smittsom sykdom som er forårsaket av antropofile trichofytoner som parasiterer på menneskelig hud, i det kåt epidermale laget og inne i håret, og zooantroprofile perihofitoner som lever på dyrenes hud (katter, hunder, hester, storfe, mus og noen ville dyr ).

trihofitia

Det er en svært smittsom soppinfeksjon som påvirker hodebunnen og glatt hud. Dets patogener er ufullkomne patogene moldsvamp av slekten Trichophyton, avl aseksuelt. Deres tvister er svært stabile i det ytre miljø. I håret og fallne skorper kan de beholde sin virulens i et og et halvt år. Innen 30 minutter deaktiveres sporer ved eksponering for ultrafiolett stråling, etter 2-3 minutter dør de i kokende vann, og innen 15-20 minutter desinfiseres de med desinfeksjonsmiddelløsninger.

microsporia

Dette er ringorm, som påvirker hud og hårete områder. Dets årsaksmiddel er keratofile mugg parasitære sopp som tilhører slekten Microsporum, som lever på keratiniserte substrater. På huden kommer patogenet inn i de dypere epidermale lagene, hvoretter det begynner å formere seg aktivt. I tilfelle når svampens sporer ligger i nærheten av hårpærens munn, vokser de, og fører til nederlaget av håret, danner et deksel rundt det og tett fyller hele follikulærenheten.

Risikofaktorer og rutiner for infeksjon

Hovedmåten for infeksjon med ringorm er kontakt-husholdningen, det vil si direkte infeksjon med et sykt dyr eller med en syk person er nødvendig for infeksjonen. Svampinfeksjon påvirker oftest barn og ungdom fra 4 til 15 år som har vært i kontakt med syke dyr. Ofte er infeksjonskilden infiserte katter. Som regel, i ansiktet, rundt munnen og luftveiene, så vel som på ytre overflaten av auriklene, observeres alopecia. Mindre vanlig kan de oppdages på potene og på halen. På disse områdene flager dyrets hud av, håret er ujevnt brutt av.

Samtidig er infeksjon gjennom husholdningsartikler og personlige hygieneprodukter (kam, barberingsverktøy, etc.) mulig, samt tilfeller av infeksjon etter kontakt med en sykes hud.

Det skal bemerkes at bare ett patogen på huden ikke er nok til å forårsake infeksjon. I fravær av hudskader og i nærvær av sterk immunitet reduseres risikoen for å utvikle sykdommen praktisk talt til null. Hvis en person strengt overholder reglene for personlig hygiene, blir ringormspatogenet som kommer på huden, fjernet raskt med såpe og vann. Ikke glem at hver person må ha sin egen personlige kam og håndkle.

Risikofaktorer for infeksjon med ringormsberegning anses å være:

 • Hudblødning (maceration). Denne tilstanden oppstår på grunn av langvarig kontakt med vann.
 • Krenkelse av hudens integritet (forekomst av sår, slitasje, forbrenning, riper osv.).
 • Svekket immunitet
 • Tilstedeværelsen av hudpatologier.
 • Depresjon og konstant stress.

Skjemaer og symptomer på ringorm

Symptomer på trichophytia

Trichophytosis er en soppsykdom av naturen som kan være overfladisk og infiltrativ-undertrykkende.

1. Med utvikling av overfladisk trichophytia av glatt hud og hår, oppstår en pasient først en lesjon 1-2 cm i diameter. Den presenteres i form av et rødt eller rosa flekk med skarpe grenser og vanlige avrundede konturer, litt utragende over nivået av sunn og intakt hud. I dette området er huden noe hovent og hyperemisk. Den er dekket med grå-hvite, skalete-lignende skalaer, noe som gir formasjonen et hvitt utseende. Videre vises andre lesjoner på huden. Svært ofte er en av dem mye større enn resten. Den har uregelmessige former og vage grenser. Hver ild er plassert isolert fra den andre, uten en tendens til å fusjonere. Etter hvert som den patologiske prosessen utvikler, vokser hevelse og rødhet, og vesikler, pustler og skorper vises på periferien av formasjonen. Etter en tid tar det berørte senteret seg i form av en ring. Med nederlaget på hårsekkene begynner håret å slå av ved roten selv, eller 2-3 mm fra hudoverflaten.

Som regel er foki av sopplidelser lokalisert på kroppen, underarmene, ansiktet og nakken (isolert trichofytose), og de kan samtidig påvirke hodebunnen.

2. Infiltrativ-suppurativ trichophytosis er en sykdom som er karakteristisk for landsbygda. Det er provosert av zoofiliske sopp som parasiterer dyr. Ofte er denne form for patologi en profesjonell sykdom hos dyreavlere.

Med utviklingen av den patologiske prosessen hos en pasient blir det uttalt inflammatoriske fenomener som når stadiet av suppuration. I dette tilfellet påvirker soppinfeksjonen også jevn hud og hår på hodet. Imidlertid kan patogenet lokaliseres i bart og skjegg. I stadiet av suppuration har lesjonene form av flatete blåaktig-røde knuter med en kupert overflate dekket av erosjoner, skorper og vekter. I dette tilfellet faller en del av håret ut alene, mens den andre lett fjernes. Munnen av hårsekkene i denne sykdomsformen er fylt med pus, som lett utskilles når presset (jet eller drypp). Foci som forekommer i hodebunnen, sammenligner noen forfattere med honningkamper. Over tid bløder de. Det skal bemerkes at utviklingen av prosessen forårsaker patogenes død. I utvinningsstadiet dannes et arr på infeksjonskilden. En person etter å ha lidd en sykdom danner en sterk immunitet, og derfor kommer ikke tilbakefall.

Symptomer på microsporia

Inkubasjonsperioden for mikrosporia er 3-7 dager. Når hodebunnen er dekket med hår, vises store, skarpt begrensede, avrundede foci, som når en diameter på 20-30 mm. De er fylt med et stort antall skalaer av grå-hvit farge, som skiller seg ut mot bakgrunnen av litt uttalt rødhet (erytem). Håret ligger i utbrudd av sopplesjoner, bryter av i en høyde på 3-5 mm over huden. De er omgitt av en gråhvit blomst, som er synlig til det blotte øye. Det bør understrekes at disse er de mest karakteristiske tegnene på mikrosporia i hodebunnen.

Med utviklingen av en mikrosporia av glatt hud, opptrer inflammerte, lyserøde, flakete flekker med klart definerte grenser, som når 5-20 mm i diameter, på kroppen. Deres sentrale del med veksten blir lettere, og i periferien er det få papiller. Noen ganger kan en ny (dobbel eller tredobbelt) dannes i midten av en dannet ring, og hudutslett kan raskt vokse og spre seg til andre områder (spesielt etter vannprosedyrer). Det bør bemerkes at soppinfeksjonen kan spre seg og håret på kroppen.

Karakteristisk er symptomene på antroponotiske og zooantropone mikrosporia lite forskjellig fra overfladisk trichophytia. Denne form for soppinfeksjon er preget av mer avrundede former og klare grenser for lesjoner. Svært ofte, er denne sykdommen ledsaget av en økning i livmorhalsen, occipital og parotid lymfeknuter.

Ringorm hos barn

I tilfelle når soppinfeksjonen påvirker barnet, varer inkubasjonsperioden 5-7 dager. På den glatte huden og på hodet, i området med hårvekst, vises den første smittsomme focien. I barndommen kan mikrosporia og trichophytosis lokaliseres på nesten alle deler av kroppen.

Med utviklingen av en mild form av sykdommen, vises klart avrundede formasjoner på huden. Overflaten deres er dekket med vekter, og periferien av formasjonen er vesikler eller knuter. Ofte kan foci av infeksjon under fusjon utgjøre svært merkelig formede figurer.

Hvis hårlinjen påvirkes, oppdages også runde lavspots i forskjellige størrelser. Når trichophytosis infeksiøse foci er svakt betent, har vage grenser, og i dem er det peeling i form av små sølvfarve. I lesjonene bryter håret av "på roten" eller i en høyde på 1-2 mm.

Ved diagnostisering av mikrosporia hos en pasient oppdages en eller to store lesjoner med klare grenser. For denne form for soppinfeksjon er skumrende peeling karakteristisk. I dette tilfellet bryter håret helt i en høyde på 6-8 mm. De har utseende av skjæret saks, derav navnet "ringorm". Noen ganger utvikles det en liten kløe i det berørte området.

Som regel, med utviklingen av sykdommen, er den generelle tilstanden til barn ikke forstyrret.

Mange eksperter har bemerket at nylig tilfeller av ringorm blant svært små barn har blitt hyppigere. Dette skyldes infeksjon gjennom barnevogner som kjedelige katter kan klatre inn i.

I tilfelle når et barns immunitet er redusert, kan trichofytose eller microsporia forekomme i en infiltrativ eller suppurativ form. Med utviklingen av den infiltrerende form av den patologiske prosessen akkumuleres infiltrering i lesjonens lesjoner, og lymfekjertene i nærheten blir tykkere og smertefulle.

For suppurative form er preget av dannelsen av tette smertefulle avrundede hulrom fylt med pus, frigjort under klemming. I dette tilfellet har pasienten økning og smerte i regionale lymfeknuter. Barnets kroppstemperatur stiger og den generelle tilstanden forverres. Etter alvorlig ringorm kan baldness forbli i hodebunnen og på glatt hud - arr. Mild sykdom gir ingen spor etter.

Diagnose av ringorm

For å korrekt etablere diagnosen blir pasienten gjennomgått en grundig undersøkelse av en hudlege, og han foreskrives også en bakterioskopisk undersøkelse av materiale tatt fra kilden til betennelse. I dette tilfellet undersøkes hudskala og hårhamp for nærvær av soppsporer.

Imidlertid, som en hjelpediagnostisk teknikk for å oppdage mikrosporia, foreskrives en luminescerende diagnostikk, som innebærer bruk av en trelampe. Dermatofitia påvirket håret i spektret av ultrafiolette stråler på en bestemt bølgelys i mørket med en smaragdgrønn glød.

Det skal understrekes at til tross for at Woods lampe er utbredt og veldig lett å bruke, er det ikke tilstrekkelig informativ for nøyaktig diagnose og avslører bare 50% av det totale antall infeksjoner. Derfor, for å bekrefte eller ekskludere microsporia, utføres ytterligere kultur på næringsmedier.

I tilfelle når ringorm påvirker hodebunnen, er det nødvendigvis differensiert fra alopecia (begrenset alopecia) eller favøs (en annen type sopphårinfeksjon).

Når det oppdages ringorm på kroppen, må den differensieres fra psoriasis, eksem eller lavplanus.

Dyp ringorm skal skille seg fra phlegmon, stafylokokksycosis eller ostiofolliculitis (stafylokokk impetigo).

Behandling for ringorm

I tilfelle når soppinfeksjonen påvirker jevn hud, foreskrives pasienter eksterne antisvampemidler, samt en alkoholoppløsning av jod, svovelsyre og svovel tjære eller svovelsalisylsalve. Ved utvikling av en utprøvd inflammatorisk prosess, er administrering av kombinerte preparater som inneholder hormoner indikert.

Hvis en bakteriell infeksjon knyttes til soppinfeksjonen, anbefales bruk av legemidler med kombinert, anti-inflammatorisk, antibakteriell og antiallergisk virkning. For dype former av sykdommen, brukes midler som inneholder dimexid.

Med nederlaget på pistolhår og hodebunn er håret barbert, hvorpå antifungal behandling utføres ved bruk av etiotropiske legemidler av systemisk virkning. I dette tilfellet er antifungal antibiotika griseofulvin oftest foreskrevet. Det bør bemerkes at behandlingen skal foregå under kontroll av en fluorescerende lampe.

Vitaminbehandling er gitt parallelt med svekkede pasienter, og immunostimulerende midler foreskrives.

Forhindre ringorm

Hovedmålet med å hindre utviklingen av ringorm er rettidig deteksjon og behandling av pasienter med tegn på en form for ringorm. I institusjoner for barn bør det gjennomføres regelmessige medisinske undersøkelser. Et sykt barn (hvis det er identifisert) må nødvendigvis isoleres fra laget, og desinfiseres også raskt og effektivt.

Videre er det nødvendig å undersøke alle personer som har vært i kontakt med den syke ringormen, og om nødvendig foreskrive behandling.

Samtidig er det svært viktig å regelmessig inspisere husdyr og, ved å identifisere patologiske foci i dem, utføre de nødvendige medisinske prosedyrene.

Hvordan behandle ringorm i en person? Bilder, symptomer, tegn

Ringorm i en person opptrer ganske ofte på grunn av sin høye smittsomhet og bilder av denne sykdommen skremmer ofte uutdannede mennesker. Denne soppsykdommen kan overføres ikke bare fra person til person, men også fra dyr.

Hovedproblemet i behandlingen er svampens høye overlevelsesevne - det kan fortsette på klær eller overflater i opptil flere måneder.

Sykdomsbeskrivelse

Striguchy zoster (ringorm, tinea, dermatofytose, dermatomycosis, mikrosporiya) - infeksiøs soppinfeksjon av hud og hud-derivater. Ringorm oppstår som et resultat av aktiviteten til sopp Microsporum canis og Trichophyton tonsurans.

Microsporum kan overføres til mennesker fra dyr, mens Trihofiton parasitterer utelukkende på menneskekroppen.

Når infisert foci kan nå 10 cm i diameter. Utad, ligner slike lesjoner særegne sirkler, som har en tydelig grense og kan stige over overflaten av huden. For å berøre huden på stedet av en lesjon er tørr, er skorper lett separert fra den.

Med nederlaget i hodebunnen bryter håret i en høyde på 5-7 mm. Utad, det ser ut som om pasienten har et hårskår avskåret.

For denne egenskapen har laven fått epitheten "ringorm".

Fremgangsmåter for overføring og grunner

Overført soppkontakt-husholdningsvei. En særegen egenskap er dens overlevelse, og derfor kan infeksjon forekomme på flere måter:

 • I kontakt med infiserte dyr. Ofte berører kattunger eller valper bærere, men det kan også være husdyr: griser, geiter, storfe. I kattunger og valper er sykdommen mindre uttalt enn hos voksne.
 • I direkte kontakt med en smittet person.
 • Bruk av vanlige husholdningsartikler med bæreren av soppen: kammer, håndklær, sengetøy.
 • Mangel på hygieneutstyr i frisørsalonger.

Selv å få soppen på overflaten av huden garanterer ikke utviklingen av sykdommen. Mykose utvikler seg bare dersom en person har en nedgang i immunitetsnivået, forsømmer han de hygieniske normer.

Det er en rekke provokerende faktorer som letter utviklingen av trichophytia:

 • mykningen av overflaten av dermis, som skyldes langvarig kontakt med vann;
 • traumatiske skader: riper, slitasje, sår;
 • reduserte nivåer av generell immunitet;
 • Tilstedeværelse av dermatitt.

Det er viktig! De første tegnene kan oppstå innen få uker fra infeksjonstidspunktet.

Karakteristiske symptomer

Den første fasen av sykdommen er allerede preget av karakteristiske symptomer. Den kan ligge både i områder med hodebunn og på glatt hud. Avhengig av dette, så vel som på sykdommens form, varierer symptomene selv.

Karakteristiske symptomer på ringorm hos mennesker inkluderer følgende:

 • rødhet av hudoverflaten;
 • brennende følelse og kløe;
 • endre skyggen av dermis på skadestedet;
 • utseendet på peeling og skorpe;
 • danner en slags rull rundt kantene.

Typer av sykdom

Dermatologer skiller 10 grunnleggende former for ringorm hos mennesker.

De avviker i lokalisering, utseende og grad av hudlidelser:

 • Abort. Skiller milde symptomer. Huden på skadestedet er blek, uten klare grenser.
 • Erythematøs og edematøs. En uttalt betennelse oppstår på lesjonsstedet, danner lyse flekker. Overflaten er skallet litt, det er en forverring av allergiske reaksjoner. Denne typen er mer typisk for unge kvinner og barn.
 • Papulær squamous. Det påvirker huden i ansiktet og brystet. Den har en betydelig høyde over overflaten av sunn hud. Det har alvorlig kløe, dekket med vekter, som lett utfolges.
 • Deep. Ligger under huden på bena hos kvinner. Kan nå opptil 3 cm i diameter. Den har form av spesielle noder.
 • Berør solene og håndflatene. Det har utseendet på tørre plakk som er dekket med et tykt lag med døde hudceller. Eksternt, kan det lignes på tørre ringer.
 • Suppressivt infiltrative. En akkumulering av pus under plakk er observert på skadestedet. Huden er veldig hovent, tett. Det kan være smerte.
 • Ta av spikeren. Gjøre gradvis mykeplaten, noe som fører til endring i fargen og gradvis ødeleggelse. Det er mer vanlig på hånden.
 • Overfladisk i hodebunnen. I rundfokuset, som befinner seg i hodebunnen, vises skala av lysegrå eller hvit. Håret bryter av i en høyde på ca 5 mm, noe som skaper en følelse som om mannen hadde kuttet håret på skadestedet. Kanskje en liten rødhet i huden.
 • Overfladisk på glatt hud. Det er preget av utseende av flekker med klare konturer på hudoverflaten. Langs kantene begynner dannelsen av en slags ruller av mørkere nyanse, som består av små bobler og skorper. Senteret er preget av en lysere farge, opptil en lysegrå. Med større plaketter inni, kan andre foci begynne å danne, som ser ut som konsentriske sirkler.
 • Kronisk. Denne typen forekommer hovedsakelig hos kvinner som ble smittet med ringorm i barndommen og utførte ingen behandling. Det forekommer mot bakgrunn av hormonelle lidelser og kroniske sykdommer. Foci er mange - små i hår og store på glatt hud. Karakterisert av tilstedeværelse av kløe og flakering av overflaten. Konturene er fuzzy, fargen kan variere til blåaktig rød. På lesjonens sted forekommer aktiv huddequamation.
til innhold ↑

Ringorm i en person - bilde

Det er viktig! Når tegn på berøvelse ikke er verdt selvbehandling. Sykdommen må differensieres fra patologier med lignende symptomer. Derfor anbefales det å besøke en lege før behandlingen påbegynnes. Han vil undersøke hudskraping fra det berørte området under et mikroskop og vil kunne gjøre en nøyaktig diagnose.

Behandlingsmetoder

Behandling av trichofytose hos mennesker kan utføres av både medisin og folkemidlene. Før behandling tas i bruk, er det nødvendig å identifisere årsaken til infeksjonen og forsøke å lokalisere den. Dette vil bidra til å unngå reinfeksjon.

Narkotika terapi

T reofofitiya behandles med både topiske midler og oral medisinering. Tabletter til behandling brukes i tilfelle alvorlig skade på menneskelig hud.

Midler med en uttalt keratolytisk effekt benyttes. De kjemper ikke bare effektivt mot patogenet, men fremmer også raskere fornyelse av huden.

Flere Artikler Om Typer Acne