Problem hud er utsatt for fett og akne. For å kurere det, er det nødvendig med en integrert tilnærming. Først da kan ønsket resultat oppnås. La oss snakke mer om hvordan du kan kurere huden.

Behandling av problemhud fra innsiden

For å begynne å behandle problem, må huden være fra innsiden. For å gjøre dette må du gå til legen. Det kan brukes til å finne ut hvorfor huden blir feit og akne vises på den. Det kan være flere grunner til dette:

 • usunt kosthold;
 • hormonelle lidelser;
 • dårlig tarmfunksjon og opphopning av toksiner i kroppen.

underernæring

Hvis det er et spørsmål om underernæring, må det normaliseres. Det er nødvendig å ekskludere fra kosten fett og stekt, krydret og salt, søt og bakt. Det vil være nødvendig å spise mer meieriprodukter, grønnsaker, frukt, frokostblandinger.

Hormonale lidelser

Hvis problemet er en hormonell lidelse, vil det være nødvendig med medisiner. Medisiner brukes vanligvis med lavt innhold av visse hormoner, som gjør at du kan normalisere kroppen og bli kvitt problemer på ansiktet.

Dårlig tarmytelse

I tilfelle av dårlig tarmfunksjon og dens slaggering, er det ofte et forløp for bryggers gjær. De fjerner raskt toksiner som har akkumulert i kroppen. Brygger gjær påvirker også arbeidet i mage-tarmkanalen.

Behandling av problemhud utenfor

Problem hud trenger spesiell forsiktighet. Det vil være nødvendig å bruke kosmetiske og farmasøytiske midler, å utføre spesielle prosedyrer og bruke tradisjonelle metoder.

Kosmetikk og apotek verktøy

Følgende kosmetikk er egnet for å ta vare på problemhud:

Du kan kjøpe slike midler fra en rekke produsenter, inkludert:

 • ren klart;
 • Clearasil;
 • Neutrogena;
 • Avène;
 • Himalaya Herbals og så videre.

I tillegg kan du søke apotekskrem og salver som inneholder sink eller azelainsyre (for eksempel Zener eller Skinoren). De hemmer veksten av patogene bakterier, noe som fører til utseendet av akne, tørker huden og fremmer rask heling av sår.

Kosmetiske prosedyrer

I skjønnhetssalonger utføres det spesielle prosedyrer som gjør at du raskt kan forbedre tilstanden til problemhud. Her er en liste over de mest effektive:

 • Microdermabrasion. Denne prosedyren innebærer peeling ved bruk av et spesielt apparat. Det gir huden overflate, fjerner arr, pigmentering, reduserer antall svarte flekker og arr. Denne prosedyren stimulerer dannelsen av et nytt lag av epidermis, forhindrer utseendet av akne og akne;
 • Laser polering. Med hjelpen kan du fjerne forstørrede porer, akne og arr. Laserpolering innebærer fordampning av det øvre lag av huden og bidrar til rask fornyelse av epidermis;
 • Kjemisk peeling. Alkalisk løsning brukes under denne prosedyren. Det desinfiserer huden, fjerner akne og fremmer rask helbredelse av sår.

Folkemidlene

For å kurere problem hud, er folkemessige rettsmidler i tillegg brukt:

 • Ta gjæren og oppløs den i varmt vann. Legg den resulterende massen på et renset ansikt og la det stå i 15 minutter, skyll deretter;
 • Bland potetmel med yoghurt for å få konsistens, som rømme. Påfør blandingen på ansiktet og la det stå i 10 minutter;
 • Tørk ansiktet 3 ganger om dagen med avkok av kamille og kalendula. For å lage mat, må du ta 2 ss. skjeer av disse urter og bryg 200 ml vann. Sett deretter beholderen med dem på brannen og inkuber i 15 minutter, deretter avkjøl og stram verktøyet.

Problemer i ansiktet: årsaker og metoder for behandling

Uttrykket av ansiktet og dets individuelle deler kan uten unødvendige ord fortell mye om den indre verden av en person, og hudtilstanden er en av de objektive indikatorene for kroppens helse. Derfor er spørsmålet om integriteten og renheten i ansiktets hud alltid svært akutt, særlig blant kvinner som ønsker å bli enda vakrere og attraktive gjennom livet.

Mangfoldet av ufullkommenheter, deres årsaker

Problem hud i ansiktet - den personlige tragedien av jenter

Problemer i ansiktets hud i dag kan skyldes mange grunner, hvor behandlingen krever en rekke tilnærminger. Denne typen problemer kan forstå absolutt enhver person, selv med en tidligere perfekt hud. Eksterne tegn på eventuelle problemer kan være som følger:

 • acne utslett;
 • forstørrede porer;
 • økt greasiness;
 • alder flekker;
 • unaturlig hudfarge;
 • høy tørr hud;
 • kløe, rødhet og andre allergier;
 • for tidlig rynker;
 • svampelesjoner;
 • vorter;
 • arr.

Noen av de ovennevnte manifestasjonene kan tilskrives opprinnelsen til en av de tre typer problemhud: tørr, oljeaktig eller kombinasjonshud. Det tredje alternativet oppstår når overflaten av ansiktet kan konvensjonelt oppdeles i soner med varierende grad av fett eller tørrhet.

Akne som et alarmerende symptom

Fet hud er mest lokalisert til utseendet av akne, dannelsen av brede porer, rikelig sekresjon av subkutan fett. Imidlertid er det mindre utsatt for utseendet av for tidlig tegn på aldring. Tilstedeværelsen av denne typen hud er karakteristisk for kvinner med forhøyede nivåer av mannlige hormoner og for ungdom i pubertetperioden.

Tørr hud er derimot preget av en utilstrekkelig mengde sebum produsert, og er derfor ekstremt sårbar. Uønskede miljøforhold, feilaktig kosmetikk eller mekaniske effekter kan forårsake irritasjon. For huden av denne typen er preget av tidlig utseende av rynker.

Når det gjelder årsakene til dannelsen av hudfeil hos kvinner, så er det i de fleste episoder en endring i hormonnivået. Slike prosesser er iboende ikke bare for unge skapninger, men også for damer i moden alder, og i aldringstiden. Ved tømming vil det alltid være en økning i tørrhet i huden, en reduksjon i elastisitet og elastisitet.

Det er umulig å ikke nevne forekomsten av ulike problemer under graviditeten: akne, pigmentering, allergisk reaksjon. I denne situasjonen er det ikke nødvendig med aktive tiltak, siden hormonbalansen skal gå tilbake til normal etter fødselen av barnet.

Utseendet til hudproblemer kan utløses av sykdommer i fordøyelsessystemet og endokrine systemer, metabolske forstyrrelser, samt psykologiske problemer eller genetisk følsomhet.

Eksperten vil fortelle deg hvordan du skal ta vare på fet hud:

Avanserte behandlinger for problem hud

Akne er ikke alltid lett å skjule.

Uansett årsakene til mangler, bør de konfronteres under kontroll av spesialister. De vil hjelpe deg med å velge den eneste metoden for behandling av problemhud for det spesielle tilfellet.

For å bekjempe det økte fettinnholdet og alle eksterne tegn som er relatert til det, forutsatt at de er forårsaket av hormonforstyrrelser, bør det tas hensyn til normaliseringen. Den farmasøytiske industrien produserer i dag et stort utvalg av stoffer som er rettet mot å eliminere ubalansen i hormoner.

I tillegg til behandling med medisiner, samt i situasjoner hvor problemene med fet hud i ansiktet skyldes andre grunner, for eksempel forstyrrelse av kroppens normale metabolisme, er det nødvendig å bruke ulike rensende antibakterielle kosmetikk: tonics, lotions, salver og kremer. Alle er designet for å eliminere overflødig fett fra overflaten av ansiktet og forstørrede porer, samt mikrober, hvis vitale aktivitet forårsaker akne.

For å bli kvitt tørr hud, tvert imot, er det vanlig å bruke fuktighetskremer. Også i dette tilfellet vil kunne bidra til å utføre en profesjonell løfteprosedyre. Problemhud av begge typer trenger regelmessig peeling - fjerning av det døde laget av det øvre laget, noe som gir muligheter for vekst av unge friske celler.

Problemet med hormonell og naturlig for tidlig aldring kan løses ved hjelp av kosmetologimetoder. De er rettet mot å eliminere etterligne rynker og gjenopprette den naturlige hudfarge:

 • ozonterapi - ozon-oksygen sub- og intradermale injeksjoner, ledsaget av et kurs med spesiell massasje;
 • mesotherapy - innføring av et homøopatisk legemiddel i de indre lagene i huden;
 • Botoxterapi - Botulinumtoksininjeksjoner.

Moderne kosmetologi er i stand til å håndtere slike problematiske formasjoner på huden som alder flekker, arr og vorter.

For dette blir kryptestrengningsmetoden effektivt brukt. Det består i ødeleggelse av vevet som skal fjernes ved eksponering for lave temperaturer. Hvis utseendet på problemområder er forbundet med forekomst av systemiske sykdommer, er det ikke nødvendig med spesiell behandling, unntatt fjerning av den opprinnelige kilden.

Behandling av soppinfeksjoner og allergiske reaksjoner i ansiktet utføres med spesielle preparater i henhold til anbefaling fra en spesialist.

Folk rettsmidler for å bekjempe hudfeil

Fregner og pigment flekker, også, liker ikke alle...

Metodene som har blitt generasjonenes arv, er også verdig oppmerksom i prosessen med å behandle ansiktets hud. Selvfølgelig kan de ikke konkurrere med effektivitet med noen moderne metoder, men noen ganger kan de bidra til å spare på et vanlig besøk til en kosmetolog eller kjøp av dyre rusmidler.

I motsetning til akne er det i stand til å komme til hjelp med hjemmelaget lotion av mynteblader. Denne infusjonen bør tørke ansiktet gjennom dagen. For rensing kan du bruke verktøyet, som er en blanding av en teskje brus med samme mengde granulert sukker oppløst i et glass kokt vann. Decoctions og infusjoner av kamilleblomster, etterfølgerblader har antibakterielle egenskaper.

Fjern betennelsen og irritasjon vil hjelpe avkok av bringebærblader. Basert på denne ingrediensen kan du også lage en salve for akne. For å gjøre dette må du klemme saften fra bringebærbladene og kombinere den med noen dråper litt vegetabilsk olje. Midler bør brukes på de områdene som krever omsorg før sengetid og vaskes ikke til morgenen.

Mange drømmer om perfekt hud

Et verdig alternativ til dyre profesjonelle masker og peeling, i kampen mot ufullkommenhetene i ansiktet, kan tjene som verktøy laget av naturlige ingredienser alene. Honning, mynte, egg, sitron vil være veldig nyttig for fet hud. For tørre, mer egnede formuleringer med innholdet av næringsrike eteriske oljer.

Masker av forskjellige lerklasser brukes til å stramme forstørrede porer og mette ansiktet med nyttige sporstoffer. Tradisjonelle oppskrifter har mer omsorgsfull egenskaper enn medisinske, siden de ikke kan elimineres fra årsaken til problemet. Imidlertid kan de med fordel utfylle anvendelsen av moderne metoder.

Hjemmelaget scrubs kan fås ved å bruke for eksempel havremel eller brus.

Opprettholde den utmerkede tilstanden i ansiktets hud er ikke en lett oppgave, siden årsakene til problemer med det ofte ikke ligger på overflaten, men gjemmer seg dypt inne. I dag krever løsningen bruk av avanserte behandlingsmetoder i forbindelse med riktig regelmessig behandling. Hvordan tar du vare på problematisk hud og behandler akne? Del din erfaring med oss ​​i kommentarene.

Hvordan lage ansiktsmakeup for problem hud, hvordan å maskere akne og hudfeil? Lær video:

Lagt merke til en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter for å fortelle oss.

Hva å gjøre hvis du har problemer på ansiktets hud?

Problem hud er ansett som den mest vanlige triks markedsførere. Spesielle verktøy tilbys overalt, som bør kvitte seg med alle ubehagelige manifestasjoner nesten fra første gang. Modeller med porselen-jevn hud i reklame motiverer å søke å kjøpe, noe som ofte slutter i skuffelse. Oftest er forekomsten av kosmetiske problemer et resultat av interne lidelser. Og ingen, selv de beste, kremen kan ikke bli kvitt dem.

Tradisjonelt betraktes utslett og akne som et tenåringsproblem og oppstår bare under puberteten. Utvilsomt er denne perioden ansett som en av de vanskeligste å ta vare på, siden hormonell endring av kroppen fører til en økning i aktiviteten til talgkjertlene. Men begrepet problemhud omfatter et mye bredere spekter av problemer enn akne og tilstoppede porer.

Årsaker til

Ifølge statistikken står dette problemet i 90% av tilfellene overfor mennesker under 25 år. Sebaceous kjertlene produserer talg - det skaper et spesielt beskyttende lipid lag som forhindrer epidermis fra å tørke ut. Det forbedrer barrierefunksjonen i huden, slik at den naturlig forhindrer reproduksjon av patogene mikroorganismer på overflaten. Men under puberteten produseres et stort antall hormoner, spesielt testosteron, noe som fører til aktivering av sebaceous kjertler. Som et resultat begynner sebum å bli produsert mye mer aktivt. Siden sebum syntetiseres i overskudd, akkumuleres det i porene, og skaper gunstige forhold for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

Akne er åpen og lukket. Den første er de kjente svarte punktene som fremstår hovedsakelig i T-sonen. De blir sjelden betent og når de blir flettet og riktig desinfiseres, blir de lett fjernet.

Den andre - lukkede typen ål. De kan også bli kalt akne eller akne. De er preget av tilstedeværelsen av en lokal inflammatorisk prosess, en viss periode med modning og risikoen for spredning av infeksjon. Avhengig av dybden av de tilstoppede porene, kan det være veldig smertefullt. Selvklemming av dem anbefales ikke, fordi det er sannsynlighet for infeksjon. Slik utslett er forskjellig fra svarte prikker bare i betennelse, som oppstår under reproduksjon av stafylokokker eller streptokokker som lever på overflaten av huden.

Hovedårsakene til akne kan kalles slik:

 • hormonelle endringer (ungdommer, graviditet, overgangsalder);
 • stress,
 • usunt kosthold;
 • manglende overholdelse av hygieneregler
 • kroniske sykdommer i forskjellige tarm og lever.

Utseendet til akne er mulig ikke bare hos ungdom eller på grunn av graviditet. Problemhud er også funnet hos de personer som lenge har gått gjennom pubertet. Tilstedeværelsen av akne i dem er vanligvis bevis på brudd på riktig drift av ulike organer, manglende overholdelse av dietten, stress. Ofte ved å lokalisere utslett, kan du avgjøre hvilken patologi pasienten har og finne ut hva du skal gjøre for å kvitte seg med det.

 • Hudproblemer på grunn av tarmen reflekteres i pannen. Når utslett på ansiktet i dette området anbefales å ta hensyn til stolen, gass og ubehag i magen.
 • Problemer med huden på grunn av leveren reflekteres i øyenbrynene. Området av superciliary buer og over nesebroen lider oftest i nærvær av brudd på arbeidet i denne kroppen.
 • Akne på kinnbenet vises på grunn av funksjonsfeil i magen. Men ofte er årsaken til at de forekommer hyppige telefonsamtaler. Huden begynner å svette uten å få riktig mengde luft. Mangelen på antiseptisk behandling av enheten fører til det faktum at bakterier multipliserer på overflaten, noe som forårsaker betennelse.
 • Akneutslett på templene signalerer problemer med nyrene og blærenes funksjon.
 • Kviser i kinnområdet er et tegn på en sammenbrudd i luftveiene.
 • Et utslett rundt munnen indikerer en sykdom i munnhulen.
 • Akne på haken er den vanligste. Deres utseende indikerer en hormonell ubalanse i kroppen.

Forekomsten av dyp purulent betennelse indikerer tilstedeværelsen av en stafylokokkinfeksjon. Furunculosis er en utdannelse som ikke bare påvirker hårsekkene, men også sebaceous kjertelen. Staphylococcus refererer til betinget patogen mikroflora og kan forårsake sykdommer når det skaper gunstige forhold. Årsakene til furunkulose er oftest følgende:

 • kroniske smittsomme sykdommer;
 • diabetes;
 • vitamin mangel;
 • feil diett
 • kronisk forgiftning av kroppen, forårsaket av akkumulering av skadelige stoffer i tarmen eller leveren;
 • hudtrauma;
 • Demodex skade;
 • manglende overholdelse av hygienestandarder.

I tilfelle et slikt brudd og systematisk gjentakelse, er det nødvendig å konsultere en lege. En skjønnhetspleie vil fortelle deg hva du skal gjøre for å kvitte seg med dette problemet. Vanligvis krever en serie tester og diett. I tillegg kan en kosmetolog anbefale spesielle fysioterapiprosedyrer for å rense blodet.

Som følge av økt aktivitet av talgkjertlene i ansiktet, øker sebumsekretjonen. Det kommer ut av porene, danner et beskyttende lag av fett. Det føles på huden og kan forårsake alvorlige forstyrrelser. Sebum er et næringsmedium som er gunstig for reproduksjon av bakterier som lever på overflaten av dermis. Det kan være flere grunner til overdreven produksjon av talg:

 • hormonelle lidelser (ungdommer, graviditet, postpartum, overgangsalder);
 • skarpe temperaturfall (spesielt merkbar i frostperioden);
 • bruk av aggressive rensemidler (kosmetikk for tenåringer);
 • utilstrekkelig hudhydrering.

Gjennom porene på overflaten av huden, er ikke bare frigjøring av talg, noe som skaper et beskyttende lipidlag, men også væsker. Disse to funksjonene er sammenhengende - det er talg som hindrer vann fra å forlate cellene, samtidig som fuktighetsnivået opprettholdes. Et av de vanlige problemene er et brudd på talgproduksjonen, noe som medfører en reduksjon i beskyttelsesfunksjonen til huden. Som et resultat tørker dermis, det er en følelse av tetthet på ansiktet, peeling vises. På tørr hud er alderproblemer notert mye tidligere enn på fet. De vanligste årsakene til fuktmangel i dermis:

 • hormonelle forandringer (ungdommer, graviditet, postpartum, overgangsalder);
 • feil utvalg av kosmetikk for hudpleie;
 • altfor begrenset dietter utarmet i umettede fettsyrer;
 • aggressiv påvirkning av klimatiske faktorer: varme, frost, vind;
 • endokrine systempatologier;
 • tarm sykdom;
 • hudsykdommer.

Når tørking av det øvre lag av dermis begynner desquamation av epitelet. Utad, det ser ut som en peeling på ansiktet. Det er vanskelig å gjemme det med kosmetikk, og områder med skadet hud reagerer på bruken av pleieprodukter. For å redusere effekten, må du handle direkte på årsakene, som kan være både eksogene og endogene:

 • aggressiv påvirkning av miljøfaktorer (vind, sol, frost);
 • kontakt med stoffer som fremkaller en allergisk reaksjon - både ekstern og inntak av dem
 • feil valg av omsorgsprodukter;
 • dannelsen av brannsår og arr;
 • vitaminmangel;
 • medisinsk behandling;
 • hudsykdommer;
 • nevropsykiatriske lidelser;
 • hormonell justering av kroppen (ungdommer, graviditet, overgangsalder);
 • arvelighet.

For å bli kvitt manifestasjonene av et slikt brudd, må du konsultere en lege. Han vil fortelle deg hvilke tester du trenger å gjøre, og hjelpe deg med å lage en behandlingsplan. En erfaren kosmetolog vil spørre en liste over prosedyrer. Hvis du søker på tid og gjør dem regelmessig, kan du unngå å forverre situasjonen og bevare skjønnheten i huden.

Til tross for det faktum at rødmen i ansiktet ble vurdert av befolkningen i Russland et tegn på helse, ser de røde flekkene på huden minst uestetisk ut. Deres utseende skyldes tilstedeværelsen av ulike faktorer som kan ha både ekstern og intern opprinnelse:

 • parasittiske sykdommer;
 • vitamin mangel;
 • allergisk reaksjon;
 • endokrine lidelser;
 • hudpatologier;
 • temperaturdråper;
 • kontakt med allergener;
 • eksponering for sterk solstråling;
 • kjemiske irriterende stoffer.

Behandlingsordre

Den eneste forekomsten av problemer med ansiktets hud i de fleste tilfeller anses ikke som en grunn til å kontakte en spesialist. Unntaket er manifestasjon av furunkulose, som krever tilsyn av en lege. Hvis bruddene er permanente, bør du være oppmerksom på slike forhold:

 • diett;
 • overholdelse av dagen;
 • helse;
 • utvalg av kosmetikk;
 • eksponering for allergener.

Hvis ingen av de ovennevnte faktorene har endret seg nylig, er det verdt å tenke på hvilken lege som skal konsultere. Det er vanligvis nødvendig å gå til en hudlege. Han vil vurdere alvorlighetsgraden og kunne omdirigere til riktig spesialist. I noen tilfeller vil kosmetologen bidra til å løse problemet med brudd. Du må kanskje besøke en gynekolog eller en endokrinolog.

I tillegg er det verdt å følge en rekke tips som bidrar til å bevare helsen til huden:

 • minimere hudkontakt med hår og pleieprodukter;
 • bruk etter vask av engangspapirhåndklær;
 • endre sengetøy og putevar minst 1 gang per uke;
 • velg bare milde formuleringer for omsorg;
 • ikke bruk egne antibiotika for ansiktet;
 • unngå temperatur ekstremer;
 • følg dietten, eliminere matvarer høyt i sukker, kolesterol og konserveringsmidler.

Ved å følge disse anbefalingene kan du unngå forekomsten av de fleste forstyrrelser, inkludert aldersproblemer.

Problemer i ansiktet

Problemhud i ansiktet, ved første øyekast, er en typisk kosmetisk defekt. Akne, oljeaktig glans, forstørrede porer, frihet - alle disse tegnene gjør virkelig utseendet til eieren sin noe uattraktivt, og til og med usunn. Problemet er at, i tillegg til den estetiske verdien, kan problemhud i ansiktet ha en diagnostisk verdi for leger, da det i noen tilfeller er et tegn på abnormiteter inne i kroppen. De fleste legene som pasientene kommer til å ta hensyn til tilstanden til huden, spesielt i ansiktet, om de har peeling, rødhet, akne, mørke sirkler under øynene - disse tegnene kan indikere problemer med nyrene, fordøyelseskanaler endokrine system.

Hva er inkludert i begrepet "problem hud", som manifestert

Begrepet "problematisk ansiktshud" refererer til en kombinasjon av funksjoner som skiller den fra sunn, med et normalt utseende, hud. Objektivt sett har nesten alle mennesker på jorden problemer med tilstanden til huden, de kan manifestere seg i en rekke tegn.

Foruten det faktum at problemer med ansiktets hud er forskjellige i eksternt mangfold, kan de skyldes hundrevis av forskjellige faktorer, som hver krever spesifikk behandling. Ikke rart at blant leger er det antatt at huden er et speil av menneskers helse.

Hvilke typer problemer kan oppstå i ansiktet? Den vanligste akne og utslett, spesielt akne, øker ungdom i overgangsalderen. Samtidig tar akne seg "territoriet" ikke bare i ansiktet - ofte påvirker de på ryggen, brystet, nakken og skuldrene, og leverer mange ubehagelige øyeblikk til en person. I tillegg har problemhuden forstørrede porer, oljeaktig glans, hvis huden er fet, eller tvert imellom peeling, hvis den er tørr, og hvis den ikke er ordentlig omhyggelig, er det hyperpigmentering, unaturlig hudfarve, kløe, rødhet, allergiske reaksjoner, post-akne, arr, vorter, problemer med kapillærene.

Disse problemene er delt inn i tre grupper, i henhold til hudtyper som de er mer karakteristiske for. For eksempel er rødhet og peeling mer vanlig hos personer med tørre hudtyper, forstørrede porer er mer karakteristiske for fet hud. Den kombinerte typen på ansiktet er representert av et sett med områder som er mer utsatt for fett og tørrhet, og kan ha brudd på de to første typene.

Årsaker til hudproblemer

I hvilke tilfeller kan "problemer" oppstå på ansiktets hud, og er det nødvendig med medisinsk hjelp?

Blant de viktigste årsakene til hudproblemer:

 • feil omsorg;
 • brudd i prosessene med fordøyelse, i fordøyelseskanalen;
 • parasittisk infeksjon;
 • dårlige vaner, bruk av visse medisiner;
 • endokrine system sykdommer, hormonelle forstyrrelser;
 • nervøse lidelser;
 • feil dagbehandling, mangel på søvn og frisk luft;
 • dårlig arvelighet;
 • ugunstig økologisk situasjon, eksponering for skadelig sollys, støv, forurenset luft;
 • adolescens (akne), aldersrelaterte endringer under aldring av huden (hyperpigmentering).

Feil hudpleie tiltak

Feil omsorg er slik omsorg, som følge av at huden ikke ser normal og sunn ut, og de har noen form for problem, betennelse eller utslett. Denne kategorien er selvsagt helt subjektiv, og en person kan bare velge passende pleieprodukter ved prøving og feiling. Selv en dermatolog kan ikke alltid forutsi med sikkerhet nøyaktig hvordan epidermis vil reagere på dette eller det kosmetiske og prosedyren. Som et resultat av feil utvalgte omsorgstiltak, kan en person oppleve:

 • acne;
 • komedoner;
 • utslett av noe slag
 • arr og etter akne;
 • tidlige rynker;
 • tørrhet, dehydrering;
 • rødhet og peeling.

En skikkelig hudpleieordning innebærer å utføre to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden - en rekke tre enkle handlinger: rensing, toning og også nærende og fuktighetsgivende. Pass på å bruke geler, skum eller spesiell terapeutisk såpe for vasking, hvorpå huden gnides med tonic, lotion eller en spesiell tonisk emulsjon. Hudpleie består i å påføre dag eller natt fuktighetskrem (avhengig av tidspunktet for dagen), serum, væsker eller farmasøytiske salver, dersom dermatologen foreskrev spesiell medisinsk behandling. En peeling prosedyre for døde hudceller gjennom bruk av skrubbe er tillatt periodisk. For dypere ernæring, samt å redusere rødhet og innsnevring av porene, kan du noen ganger sette masker på ansiktet ditt som passer for hudtype. Ferdige masker kan kjøpes på spesialiserte kosmetiske butikker (for eksempel DNC- og Cettua-omsorgsmasker), eller i apotek. Noen foretrekker hjemmelagde masker å kjøpe, og forberede dem på egenhånd, med leire, essensielle oljer, vitaminer, grønnsakskomponenter. I tillegg til rensing, peeling og ernæring krever huden beskyttelse mot miljøet, primært fra de skadelige effektene av solen. For ansiktet er det viktig å velge en dagkrem med sol-effekt eller et fundament med en SPF på 25 til 50. Hvis huden er utsatt for dannelsen av komedoner, blir de tilsvarende ikke-komedogene kremer valgt ut for det.

Fordøyelsessykdom

Ansiktshuden gjenspeiler alle de indre organens problemer. Hvis prosessene for fordøyelse og assimilering av næringsstoffer brytes, vil tilstanden nødvendigvis signalere den. Sykdommer og abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanaler kan oppstå på grunn av mange grunner:

 • feil kosthold, alkoholinntak og røyking;
 • utilstrekkelig væskeinntak;
 • utilstrekkelig medisinering;
 • parasittisk infeksjon;
 • smittsomme sykdommer;
 • stress, neurose, langvarig psykisk stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • arvelig faktor.

Feil livsstil generelt, dårlige vaner, usunn mat fører til det faktum at en person kan danne en hel rekke problemer med mage-tarmkanalen (og disse sykdommene finnes ofte i kroppen i et komplekst) - gastritt, pankreatitt, cholecystitis, gastroduodenitt. På grunn av dette er tarmens hovedfunksjon, ekskresjonsfunksjonen forstyrret; slaggen akkumuleres i den, noe som uunngåelig påvirker den generelle tilstanden til helse. Naturligvis, i tillegg til disse problemene, må vi ikke glemme at fordøyelsen begynner i munnen, og dens dårlige tilstand, med karies, blødende tannkjøtt og en bakteriel skade, også delvis forårsaker problemer med ansiktets hud.

Parasittinfeksjon

Tilstedeværelsen av ormer og ormer er en av de vanligste årsakene til usunn hud på ansiktet. Eiere av kjæledyr (katter, hunder), folk som ikke har vane med å vaske hendene grundig før de spiser og etter å ha vært ute, elsker sushi og andre rå kjøtt- og fiskeretter er spesielt utsatt for denne sykdommen. Parasitter kan være i leveren, tarmene, magen, fôring på kroppens levende celler, forårsaker irreversibel skade på veggene og parankymen av organer.

Alkoholbruk og røyking

Etylalkohol, som danner grunnlaget for alkoholholdige drikker, er en gift for kroppen. Spesielt destruktive det påvirker hjernen, leveren og bukspyttkjertelen - det ødelegger bare sine celler. For bukspyttkjertelen er etanol en irriterende faktor som gjør det spesielt intensivt å produsere enzymer for spaltning og utskillelse. Følgelig utvikler en person forstyrrelser i fordøyelseskanalens arbeid, og sykdommer som levercirrhose, gastritt og magesår, ulcerative lesjoner i tarmene og pankreatitt opptrer.

Om hvordan skadelig røyking er for en person, kommer bokstavelig talt fra hvert jern. Forgiftning med inhalert sigarettrøyk er årsaken til utviklingen av kreft sykdommer, hjerteinfarkt, slag, sykdommer i nesten alle indre organer. Naturligvis, som en del av kroppens ekskresjonssystem, lider huden også, og dessuten hår, negler, tenner. Røykerens hud har en gulaktig tinge, en gråaktig farge på ansiktet under øynene, de alder raskere, er svært utsatt for dannelse av rynker, og er sløv og kjedelig. Håret blir mer kjedelig og sprø enn det var før adventen av en avhengighet. Negler og tenner merkbart gule, oppnå en fettaktig lukt.

Bruk av visse medisinering grupper

Eksisterende til nåværende medisiner kan deles inn i naturlig og syntetisk, med sistnevnte har vanligvis en smalt målrettet effekt, og en lang liste over kontraindikasjoner og bivirkninger. På grunn av deres inntak, kan fordøyelseskanaler - leveren, nyrene, tarmen, som tar det første slaget for å eliminere nedbrytningsprodukter av syntetiske elementer - måtte lide. Videre er huden involvert i prosessen med å fjerne overflødig medisin - ulike former for utslett, peeling og rødhet, og allergiske reaksjoner vises.

Hormonal patologi

Det er en markant forverring av hudhelsen ved hypothyroidisme (en reduksjon i skjoldbruskfunksjonen) - huden blir tørr og blek, ansiktet har et puffete utseende.

Diabetes mellitus er en sykdom forbundet med utilstrekkelig produksjon eller mangel på produksjon av hormoninsulin. Med diabetes hos mennesker er det også tørr hud, pustulære utbrudd, kløe kan forstyrre.

På grunn av langvarig bruk av glukokortikosteroidmedisiner, kan en person utvikle hyperkortikisme. Huden blir samtidig tørr, tynn, får en blåaktig tint.

Ungdomsperioden er en tid da global hormonell restrukturering oppstår i kroppen, øker arbeidet med talgkjertler, og derfor kommer en stor mengde akne, hudormer og pustler frem. I tillegg til spesiell omsorg, for å behandle problemhud i en tenåring, er det nødvendig å konsultere en endokrinolog for å påvirke problemet fra innsiden.

Nervøse patologier og lidelser

Huden er en av de menneskelige sansene, de inneholder en enorm mengde taktile reseptorer. Naturligvis vil alle nervøse stress og omveltninger som oppleves av en person uunngåelig påvirke tilstanden deres.

Ofte kan en person ha kløe, elveblest, forskjellige utslett, eksacerbasjoner av eksem, psoriasis, nevrodermatitt som følge av alvorlig stress. Leger i slike tilfeller anbefales å bruke essensielle oljer og ty til bruk av aromaterapi, for eksempel med depresjon, geranium, bergamot, patchouli, peppermynte og sitronoljer har en positiv effekt på kroppen. Tea tree olje, geranium og lavendel hjelper lindrer irritabilitet og hjelper søvn, og de bruker ylang-ylang olje for søvnløshet.

Mangel på søvn og lidelser

Natt tid - en periode da menneskekroppen må hvile. Søvn, som er mest gunstig for skjønnhet og helse i huden, regnes som søvn til 12 om natten. Hvor mange mennesker går til sengs i dag klokken 10-11, med tanke på at noen bare kommer hjem fra jobb klokka 8-9? Huden reagerer på søvnmangel og den uregelmessige modusen er passende - med en grå fargetone, poser og blåmerker under øynene, flabbethet og puffiness.

Det er om natten, i en drøm, at alle regenerative prosessene oppstår, så det er svært viktig ikke bare å gå og sove i rimelig tid, men også å påføre en nattkrem eller spesielle serum på huden.

Miljøfaktor

Det er kjent at et overskudd av sollys forårsaker for tidlig aldring av huden. På samme måte påvirkes en person av forurenset luft, skittent eller klorert vann, radioaktive elementer og ulike kjemiske utslipp i luften. Den eneste måten å delvis beskytte mot en slik effekt er å velge beskyttende kosmetikk for huden.

Arv og hudhelse

Den arvelige faktoren er ikke bare overføring på gennivå av en tilbøyelighet til en bestemt sykdom, men også å legge ned en livsstil, matkultur og holdning til ens helse. Det skjer ofte at i en familie lider av de samme kroniske sykdommene og hudproblemer - dette er ikke overraskende, fordi de sammen fører samme feil livsstil, spiser feil diett. Hvis en person røyker i en familie, blir resten uunngåelig passive røykere, og deres helse blir stadig skadet.

Behandling av problemer med ansiktets hud: hva skal jeg gjøre, hvilken lege som skal kontakte

Først av alt, hvis du har akne, komedoner, rødhet og betennelse i ansiktet ditt, må du kontakte en hudlege. Denne smale spesialisten undersøker pasienten, forhører ham om alle symptomene som forårsaker angst, leder ham til å ta bestemte tester, foreskriver og utvikler ordningen for individuell behandling.

Kosmetologer behandler også hudproblemer, men for det første er ikke alle kosmetologer leger og har medisinsk utdanning. For det andre er deres aktivitetsområde behandling av eksterne lidelser og problemer, og ikke valg av utvikling av et system for intern eksponering og kompleks behandling. Vanligvis blir de nærmet seg etter at dermatologen bestemte sykdomsetiologien, foreskrev behandlingen, og den ble vellykket utført. Gjennom en rekke skjønnhetsbehandlinger (rensing, mesotherapy, peeling, biorevitalisation) kosmetolog bidrar til å oppnå ønsket utseende, hud justering, gir det elastisitet, friskhet, normal farge. I tillegg kan denne spesialisten velge kosmetikk og gi råd om omsorg.

I tillegg kan hjelp fra en endokrinolog, en gastroenterolog, en ernæringsfysiolog, en allergiker, en smittsomme spesialist, en gynekolog være nødvendig for å eliminere den usunn og uønskede tilstanden til huden.

En svært viktig del av omsorgen for problemhud er riktig ernæring, med nok vitaminer og mineraler, slutte å røyke og drikke alkohol, normalisere søvn og hvile, tilstrekkelig mengde frisk luft, gå, spille sport.

For omsorg og sminke må du velge de mest milde kosmetikkene, egnet for hudtype. Ved behandling av problemhud fra sminke er det generelt bedre å nekte.

Behandling av problemhud innebærer nødvendigvis en del rettet mot grunnårsaken til sykdommene og usunn utseende. Hvis kilden til problemer er det endokrine systemet, foreskrives pasienten passende hormonpreparater, et spesielt diett. For pasienter i gastroenterologen er det spesielle typer terapeutiske dietter, medisinering. Bekjempelse av ormene blir behandlet ved å ta antihelminthic og antiparasitic drugs, samt den generelle styrken av kroppen.

I tillegg inneholder behandlingen behandlinger for hudpleie, ofte ved bruk av spesielle medisinske produkter: geler for vasking, emulsjoner, antiseptiske kremer og salver.

I dag tilbyr kosmetologibransjen en rekke prosedyrer som er utformet for å gjenopprette et sunt og attraktivt hudutseende - fuktighetsgivende løft, ozonbehandling, mesoterapi, skjønnhetsinjeksjoner, kryoforstyrking av svulster, laser resurfacing, kryoterapi.

Det bør bemerkes at folkeoppskrifter for hjemmets hudpleie er litt populære, selv om de mister profesjonelle midler og prosedyrer i effektivitet. For eksempel, med akne, kan du bruke en avkok av mynteblader i form av tonic, så vel som infusjoner og avkok av kamille, suksess, lind. For å lindre betennelse og ta vare på sensitiv hud, brukes en avkok av bringebærbladjuice - den har antiseptiske og antibakterielle, beroligende egenskaper.

For hjemmelav peeling, scrubs og masker bruk honning, aloe juice, egg, mynte, sitron, rømme, essensielle oljer, ulike kvaliteter av leire, havremel.

Ansiktet til en person er det første som andre tar hensyn til, hans "telefonkort". Å holde huden frisk og estetisk attraktiv er ikke en lett oppgave, men leger, skjønnhetseksperter og et stort antall medisinske prosedyrer, verktøy og oppskrifter gir håp om sunn og vakker hud selv i vanskelige tilfeller.

Problemer i ansiktet: Regler for omsorg og resept for behandling

Blant de viktigste hudtyper er tørr, fet, normal og kombinert. Problemhuden er ikke utpekt i en spesiell gruppe, men nevnes ikke mindre sjelden. Hver andre kvinne mener at hun har nøyaktig problemhud, fordi en ideell, jevn, vakker overflate av ansiktet er sjelden.

Men tørrhet, peeling, fettete film, andre hake og til og med tidlige rynker er selvfølgelig betydelige kosmetiske feil, men de er ikke tegn på problematisk hud. Å finne ut hva det er er vår oppgave.

Tegn på problemhud

Eventuell hud kan være problematisk - tørr, fet, normal, kombinert, og ikke bare i ungdomsårene, så mange tror. Dette er en hudsykdom som kan manifestere seg når som helst i livet, da en rekke omstendigheter kan være mulige årsaker. Kosmetologer og dermatologer nevner følgende hud manifestasjoner som symptomer på en virkelig problematisk hud:

 • noen inflammatorisk utslett: papiller, plakk, svarte flekker, akne, akne, sår;
 • lang helbredelse, gråt og festering, betent arr og arr;
 • edderkopper og reticulum;
 • alder flekker dekker mer enn 50% av hele overflaten av ansiktet og ikke medfødt;
 • Skalete flekker med stor diameter;
 • eksem, dermatose.

Det er nødvendig å skille en jente med fregner, som hun manifesterer hvert år med de første strålene av varm sol, og en gravid kvinne med store pigmentutslett på ansiktet, som hun aldri hadde hatt før.

I det første tilfellet kan problemhuden og talen ikke være: etter bruk av konvensjonelle blekemidler blir fregner mindre merkbare, og i den kalde årstiden og helt forsvinner. I andre tilfelle møter den forventende mor nøyaktig det problemet som må løses. Til tross for det faktum at problematisk hud i 80% av tilfellene er assosiert nøyaktig med inflammatoriske utbrudd, bør også andre manifestasjoner ikke diskonteres. Årsakene til alle disse ulykkene kan være en rekke faktorer.

Les om de tradisjonelle og tradisjonelle metodene for å behandle bygg på øyet >>

årsaker

Hvorfor har noen mennesker jevn, glatt, fløyelsaktig hud, mens andre stadig har noen form for akne, akneutslett igjen og igjen, skader ikke helbreder lenge, røde flekker spredt over hele overflaten av ansiktet? Årsakene til problemhuden kan være en rekke faktorer - livsstil, arvelighet, hudpleie, brukt kosmetikk.

Hvis du nøyaktig identifiserer hvilken type forhold som fremkaller fremveksten av nye og nye utslett, kan det lett bli eliminert. Dette vil føre til vellykket gjennomføring av behandling og å bli kvitt hudproblemer for alltid. Blant mulige årsaker til dermatologer og kosmetologer er følgende faktorer.

 • Manglende hormonell bakgrunn: En bølge eller mangel på hormoner i kroppen - og du er automatisk i fare og kan lett bli eier av problemhud. Du må være klar for dette i slike perioder av liv som puberteten i det aller minste ungdomsårene (alle starter og slutter annerledes, men de omtrentlige perioder er fra 12 til 17 år), og bærer en baby - graviditet flere dager før menstruasjonssyklusen, menopause.
 • Stress: sjelden noen forbinder et utslett på ansiktet med sin mentale og moralske tilstand - og absolutt ingenting. Enhver funksjonsfeil i nervesystemet reflekteres på huden, som en litmus test. Hvis du opplever en lang eller svært alvorlig stressende situasjon, lider av konstant neurose, er deprimert, ofte irritert og nervøs for de minste bagatellene (psykose og hysteri) er et klart bevis på det, vær ikke overrasket om du som en følge av alt dette finner en morgen i speilet rikelig og betent utslett på ansiktet.
 • Medikamenter: Ukontrollert, langvarig bruk av visse stoffer kan også forårsake problemhud. Antibiotika, hormonpreparater, prevensjonsmidler, aspirin og noen andre er så farlige for huden.
 • Skadelige vaner påvirker også hudens utseende: Røyking fra tidlig alder og i store mengder, hyppig bruk av alkohol forverrer ikke bare huden, men også provoserer akne og akne.
 • Ernæring: mange vet ikke engang at årsaken til problemhuden kan være usunn ernæring - mangel på diett, vanlig forbruk av store mengder eksotisk frukt, bær og grønnsaker med rød farge (for eksempel bringebær eller gulrøtter), for fett, røkt, salt, krydret, syltet mat. Forkert arbeid i magen, slagg av kroppen, overvekt, og enda mer så fedme blir ofte diagnostisert hos eiere av problemhud, da de er umiddelbare årsaker.
 • Forsiktig: Ikke alle kvinner anser det nødvendig å ta vare på huden, noe som nesten alltid fører til problemer med det. Utilstrekkelig, feil omsorg vil igjen og igjen provosere utseendet av utslett: det kan være bruk av dårlig kvalitet eller utgått kosmetikk, dårlig rensing av porene, sminke igjen over natten, etc.
 • Hypotermi og følgelig kan forskjellige forkjølelser også forårsake couperose på ansiktet (vaskulært nettverk) og inflammatoriske prosesser.
 • Overoppheting kan være en irriterende grunn til at huden plutselig ble et problem. Hvis du blir lenge i solen, vil et overskudd av ultrafiolett stråling påvirke tilstanden til huden negativt Alvorlig soling og misbruk av et solarium kan forårsake problemer.

Alle kan være i fare: det er mange årsaker til problemhud, og de er for det meste diktert av en unormal livsstil.

Etter å ha bestemt hvilken av de ovennevnte faktorene som har påvirket tilstanden til huden din, må du prøve å kvitte seg med det så snart som mulig, ellers vil behandling som du har gjort deg selv eller foreskrevet av lege, være ubrukelig.

Ja, du må gi opp de godbiter du er så vant til, røyking og soling, men alt dette er verdt det, slik at ansiktets hud skinner med skjønnhet og helse, og tiltrekker ikke andre oppmerksomhet med sine uhyggelige utslett. I tillegg, hvis ulykken ikke kunne unngås, er det nødvendig å gi huden med spesiell, grundigere og kompetent omsorg.

Problem hudpleie

Hvis problemhuden ikke blir gitt oppmerksomhet, vil tilstanden bare forverres. Sikkert mange ganger møtte jentene jentene med ganske pent utseende, men med mye fundament og pulver i ansiktet deres, som ikke kunne skjule den forferdelige typen akne over hele ansiktet. Lanserte hudsykdommer er vanskelige å behandle, spesielt hvis de forverres av konstant bruk av dekorative kosmetikk, noe som bare øker utslett, noe som gjør det vanskelig for huden å puste fullt ut. Ved første forekomst av noen neoplasmer parallelt med eliminering av årsakene til ulykken, er det nødvendig å gi huden problemer og tilstrekkelig omsorg.

 1. Normaliser maten: Berik kostholdet med friske frukter, bær og grønnsaker, samtidig som du unngår røde frukter. Begrens så mye som mulig forbruket av fete, røkt, salt, krydret, syltet mat. Drikk mer juice (igjen, ikke rødt) og vanlig mineralvann, unntatt karbonholdige og alkoholholdige drikker.
 2. Ikke fjern svulster i huden med egen hånd.

Mange tror feilaktig at hvis de klemmer spranget, vil de brenne ut akne, de vil forsvinne. Som et resultat forblir stygge arr på dette stedet - liten, men merkbar for livet. Og antall utslett etter slike hjemmeprocedurer blir dobbelt så store. Dette truer med å ytterligere spredning av inflammatorisk prosess og infeksjon, som må behandles utelukkende på poliklinisk basis. Samtidig er det stor risiko for blodforgiftning, siden hjemme er det umulig å sikre perfekt sterilitet, som skal følge slike manipulasjoner.

 • Vask riktig: kaldt og varmt vann påvirker også problematisk hud. Denne prosedyren utføres best med vann ved romtemperatur eller litt varm. Såpe kategorisk ekskludert: Kun rensegel, designet spesielt for problemhud. Tørk ansiktet med et håndkle etter vask, ikke: det er stor risiko for skade på kilden til betennelse. Bare blett huden litt.
 • Rengjør porene regelmessig (en gang i uka for sikker). Først, ved hjelp av dampbad, der det er nødvendig å legge til dekoksjoner av antiinflammatoriske urter: kamille, kalendula eller St. John's wort. For det andre må du bruke skrubbe, men bare myk handling: Gjør gommage, for eksempel. For vanskelig betyr at det kan skade betennelsen (akne), og dermed forverre tilstanden. Hvis du ikke rydder porene, vil huden ikke kunne puste og blir aldri jevn og jevn.
 • Gi opp grunnlaget og pulveret, uansett hvor mye du vil maskere dine problemområder på ansiktet. Du må forstå at akne på denne måten du ikke vil gjemme, som de fremdeles vil vise gjennom et lag av sminke. Men skadene fra dette vil bli enorme: porene er tilstoppet med kjemikalier som utgjør det kosmetiske produktet, og blir et avlsmiljø for nye og nye inflammatoriske reaksjoner.
 • For å berolige irritert hud og øke hastigheten på utvinningen, anbefales det også å lage hjemmelagde antiinflammatoriske kosmetiske masker 2-3 ganger i uken.

  Anti-inflammatorisk maske oppskrifter

  Hjemmelagde ansiktsmasker med antiinflammatoriske effekter kan lindre irritert hud en stund og redusere antall utslett. Med riktig omhu for problemhud, vil utvinningen bli mye raskere.

  Fortynn bakersgær (1 spiseskje) med sur melk (3 ss), legg til sitronsaft (1 teskje), hydrogenperoksid (5 dråper).

  Smør proteinet, legg til sitronmasse (1 teskje).

  Slå på proteinet, legg til sitronzest, hakket premel (1 teskje), havremel (1 ss).

  Bland bakersgær (1 spiseskje) med bær eller fruktjuice (sitron, currant, tranebær, granateple), fortynn med en liten mengde kaldt vann for å danne en moderat tykk maske.

  Bakersgær (1 ss) fortynnet med kefir til ønsket tetthet.

  Bland potetmel med yoghurt til ønsket tykkelse.

  Fettfri cottage cheese (1 ss), bland med kefir (3 ss).

  Hvis du har problem hud: akne, akne, gråtende sår, svarte flekker, etc. - ikke fortvil. Dette er ikke en setning som du må lide hele livet ditt.

  Det er alt du trenger i kampen for en ren, vakker, jevn og jevn hud.

  Flere Artikler Om Typer Acne