En sjelden person kan skryte av perfekt hud: Ifølge statistikken har hver tredje person feil i ansiktet, og nesten alle har blitt konfrontert med estetiske feil minst en gang. Uten tvil krever forekomsten av ufullkommenhet eliminering. Men først vil vi avgjøre hva feilene kan være, hvilken type hud kalles problem, og hvilken type hud er mer utsatt for utseendet på feil.

Problemet anses å være ansiktets hud, som på grunn av ulike omstendigheter dannes en eller flere feil, eller mer presist:

 • noen betennelseshudder (akne, svarte og hvite flekker, koker, akne);
 • couperose (edderkoppvein);
 • økt pigmentering;
 • overdreven greasiness eller omvendt, tørrhet i huden;
 • peeling;
 • rødhet;
 • ulike allergiske manifestasjoner;
 • usunn hud (yellowness, dullness, pallor);
 • Tidlige aldersendringer (rynker og vilje);
 • langvarige arr og arr;
 • svampelesjoner (f.eks. lav, favus).

Merkede tegn på hudproblemer kan forekomme hos alle, uansett hvilken type ytterdeksel. Men oftere forekommer ufullkommenheter i mennesker:

 • med følsom eller tørr hud som er utsatt for irritasjon, dannelse av for tidlig rynker og skjellete områder;
 • med store porer på fet hud i ansiktet, utsatt for forekomsten av tegn på akne sykdommer;
 • med kombinasjonshud, som kan preges av problemer med første og andre type.

årsaker til

For vellykket eliminering av defekter er det ikke nok vanlig daglig pleie ved bruk av rensende og fuktighetsgivende midler. Her er det viktig å identifisere kildene til "problem" i huden, som er mange i dag, de kan være både midlertidige og permanente.

Hovedårsakene til problemer på ansiktets hud:

1. Sterke følelsesmessige sjokk og hyppige depressioner (kan føre til rikelig og betent utslett på ansiktet).

2. Omorganiseringen av kroppen eller en svikt på hormonnivået (ungdom, gravide, kvinner i overgangsalderen er i fare).

3. Redusert immunitet.

4. Uønsket økologisk situasjon.

5. Sesongmessige endringer i naturen / virkningen av kulde og varme (overkjøling om vinteren kan bidra til dannelse av edderkopper og betennelser i ansiktet og overoppheting om sommeren - utseendet av pigmentflettene, peeling og tørrhet av det eksterne integratet).

6. Irrasjonell mat (spesielt overdreven forbruk av pickles, røkt kjøtt, krydret og fet mat, søtsaker, grønnsaker og røde bær, for eksempel gulrøtter og jordbær).

7. Dårlige vaner (nikotin og alkoholavhengighet).

8. Feil valg av sminke og fjerning.

9. Ta vare på problemhud eller bruk av utgåtte kosmetikk av lav kvalitet.

10. Noen stoffer (prevensiver og hormoner, antibiotika), samt langvarig og ukontrollert inntak av medisiner.

11. Brudd på mage-tarmkanalen (direkte påvirker tilstanden til huden).

12. Årsaker til arvelig natur.

Vedlikeholdsregler

Å ta vare på ansiktet og plukke opp kosmetiske preparater er nødvendig, basert på hudtype. Vasking bør utføres minst to ganger om dagen med bruk av spesielle geler, skum, emulsjoner, såpe (med overdreven greasiness i ansiktet). Renseprosedyren omfatter bruk av spesialprodukter: lotioner, tonics, mousses, melk. Det er viktig å huske at hvis huden er tørr og følsom, bør alle ekstra midler ikke inneholde en alkoholbase. For å oppnå effektiv innvirkning fra omsorgen for en problemperson, bør rengjøring utføres på et dypere nivå. Til dette formål utføres peeling, scrubs, sparing masker, som forresten kan gjøres av deg selv.

Prosessene for vask og rensing utgjør halvparten av handlingene. Den andre delen er valg og anvendelse av legemidler (kremer, geler, salver). Siden mange ikke vender seg til en kompetent spesialist og foretrekker å bli behandlet hjemme, la oss markere alle aspekter av midlene for å bekjempe problemhud.

Mulige komponenter av krem ​​for problem hud:

1. Anti-inflammatoriske og antibakterielle baser.

2. Ulike syrer (lipo-hydroksy - for å eliminere overflødig fett, salisylsyre - for mild lettelse av betennelse, glykolsyre - for en kvalitativ effekt på det øvre laget av epidermis).

3. Matte stoffer - for å begrense porene og bli kvitt tegn på ansiktsfett (skinn, overdreven svette).

4. Spesielt viktige vitaminer (A - for gjenoppretting og regulering av talg og svettekjertler; E - for å forebygge tørrhet og aldring av problemhud; C - for rask helbredelse av sår, produksjon av kollagen og sunn hudfarge).

5. Ulike naturlige ekstrakter (for eksempel hjelper calendula ekstrakt i kampen mot akne, pigment flekker, myker spor av arr, celandine ekstrakt - for å kvitte seg med sopp, virus, bakterielle sykdommer av problem hud, fjerne vorter og andre vekst).

Alle kosmetikk må velges i henhold til alderskategorien. Tross alt, ta vare på ung hud opptil 30 år, er forskjellig fra å ta vare på fading. Hva om aldringsprosessen allerede har begynt? Det er bedre å umiddelbart ta tiltak i forhold til tørrhet i ansiktet, redusere effektiviteten av talgkjertlene og skade på beskyttelsesfunksjonene i huden.

Narkotikabehandling av usunn hud

Hvis du snudde seg til en kosmetolog for hjelp, vil spesialisten definitivt ta de nødvendige diagnostiske tiltakene og be deg om å ta blodprøver for å bestemme nivået av mannlige og kvinnelige kjønnshormoner, for å evaluere funksjonen av skjoldbruskkjertelen og å såle mikrofloraen med definisjonen av sensitivitet for antibiotika. Avhengig av resultatet av forskningen kan det bli nødvendig med ytterligere undersøkelse fra slike leger som gastroenterolog, endokrinolog, urolog og gynekolog.

Narkotika (terapeutisk) behandling er foreskrevet basert på situasjonen og kompleksiteten til feilen. Som regel foreskriver spesialisten antibiotika, ikke-hormonell krem. For acne og akne, foreskrives hudoren gel, som bare har en lokal effekt på problemhuden uten å trenge inn i dypet.

I tillegg til medisinering, kan andre metoder brukes for å forbedre problemhuden:

 • elektrokoagulasjon - effekten av strøm på feilene (papillomer, akne, vaskulært nettverk, etc.);
 • Kryodestruksjon - fjerning av flytende nitrogen, vorter, vorter og andre neoplasmer på problemskinn; Ifølge vurderinger er dette en smertefri prosedyre;
 • fytohormonbehandling - bruk av stoffer av vegetabilsk opprinnelse for korrigering av hormoner og oppnå kosmetisk effekt;
 • plasma terapi (plasma løft) - injeksjon foryngelse av plasma isolert fra pasientens blod; Denne metoden er også god for å behandle akne, arr, forbedre skyggen av problemhud;
 • mesotherapy - setter inn spesielle cocktailer i midten av betennelse;
 • ozonterapi - eliminering av hudproblemer med ozon-oksygenblanding; Prosedyren er ufarlig, derfor brukes den ofte blant gravide kvinner og ungdom;
 • fototerapi - ultrafiolett strålebehandling av problem menneskelig hud ved hjelp av det nyeste utstyret for fjerning av pigmentområder, kvitte seg med akne, akne, rosacea.

Kosthold og vitaminterapi

Noen ganger for helsen og skjønnheten i ansiktet er det nok bare å spise riktig. Men hva om ufullkommenhetene allerede har gjort seg kjent med? I dette tilfellet vil det hjelpe diettterapi, som er:

1. Spis fullkornsbrød, hvitløk, kokte poteter, magert kjøtt, sjømat, valnøtter, belgfrukter, asparges, frisk frukt og grønnsaker.

2. Reduksjon eller utelukkelse av mel og søte produkter (spesielt sjokolade), melk, fett kjøtt.

3. Avslag på alkohol, kaffe og sterk te.

4. Abstaining fra matvarer og drikkevarer som inneholder matfargestoffer og kjemiske tilsetningsstoffer.

5. Moderat ernæring (ingen overeating).

Sammen med mat mottar en person visse doser vitaminer. Men noen ganger er dette ikke nok, og du må kjøpe dem separat i form av forberedelser til intern bruk og eksterne midler (for eksempel masker, kremer). Hvis huden er betraktet som problematisk, så er det de viktigste vitaminene for det:

 • A - pleie og behandling uten dette elementet er umulig, uten at huden blir tørr, grov og flakket;
 • PP - mangel fører til kløe og reduserte beskyttende egenskaper;
 • E - er ansvarlig for ungdommen og skjønnheten i huden;
 • C (askorbinsyre) - nødvendig for jevn farge og friskhet i ansiktet.

Ofte er det mulig å kvitte seg med feil i ansiktet på egenhånd, ved hjelp av kosmetiske masker. De er lett tilberedt hjemme, og et stort utvalg av oppskrifter lar deg velge den, ingrediensene som er til enhver tid. Her er noen eksempler på masker for problemhud:

1. Med ekstrem tørrhet og følsomhet på ytre dekselet, anses linfrø som det beste alternativet. For å forberede blandingen, ta 1 ss linfrø og hell 200 ml vann ved romtemperatur. Massen er kokt på lav varme til tykk. Det er viktig å bruke våt på problemskinnet som fortsatt er varmt i 15-20 minutter.

2. For oljeaktig type problematisk hud er en maske av følgende komponenter ideell: 1 teskje honning, 1 egghvite og stivelse, som tilsettes gradvis, og danner en pastaaktig blanding. På ansiktet av sammensetningen holdes i 15 minutter. Denne kosmetikken er den første assistenten i kampen mot brede porer, ikke bare blant tenåringer, men også blant folk etter 30 år.

3. Hjemmemaske for problematisk kombinasjonshud har mye positiv tilbakemelding. For å gjøre det, trenger du: 1 fint revet eple og 5 teskjeer viskøs honning. Produktene blandes og fordeles på ansiktet, og etter 10-15 minutter vaskes de av med kaldt vann.

Hva å gjøre hvis du har problemer på ansiktets hud?

Problem hud er ansett som den mest vanlige triks markedsførere. Spesielle verktøy tilbys overalt, som bør kvitte seg med alle ubehagelige manifestasjoner nesten fra første gang. Modeller med porselen-jevn hud i reklame motiverer å søke å kjøpe, noe som ofte slutter i skuffelse. Oftest er forekomsten av kosmetiske problemer et resultat av interne lidelser. Og ingen, selv de beste, kremen kan ikke bli kvitt dem.

Tradisjonelt betraktes utslett og akne som et tenåringsproblem og oppstår bare under puberteten. Utvilsomt er denne perioden ansett som en av de vanskeligste å ta vare på, siden hormonell endring av kroppen fører til en økning i aktiviteten til talgkjertlene. Men begrepet problemhud omfatter et mye bredere spekter av problemer enn akne og tilstoppede porer.

Årsaker til

Ifølge statistikken står dette problemet i 90% av tilfellene overfor mennesker under 25 år. Sebaceous kjertlene produserer talg - det skaper et spesielt beskyttende lipid lag som forhindrer epidermis fra å tørke ut. Det forbedrer barrierefunksjonen i huden, slik at den naturlig forhindrer reproduksjon av patogene mikroorganismer på overflaten. Men under puberteten produseres et stort antall hormoner, spesielt testosteron, noe som fører til aktivering av sebaceous kjertler. Som et resultat begynner sebum å bli produsert mye mer aktivt. Siden sebum syntetiseres i overskudd, akkumuleres det i porene, og skaper gunstige forhold for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

Akne er åpen og lukket. Den første er de kjente svarte punktene som fremstår hovedsakelig i T-sonen. De blir sjelden betent og når de blir flettet og riktig desinfiseres, blir de lett fjernet.

Den andre - lukkede typen ål. De kan også bli kalt akne eller akne. De er preget av tilstedeværelsen av en lokal inflammatorisk prosess, en viss periode med modning og risikoen for spredning av infeksjon. Avhengig av dybden av de tilstoppede porene, kan det være veldig smertefullt. Selvklemming av dem anbefales ikke, fordi det er sannsynlighet for infeksjon. Slik utslett er forskjellig fra svarte prikker bare i betennelse, som oppstår under reproduksjon av stafylokokker eller streptokokker som lever på overflaten av huden.

Hovedårsakene til akne kan kalles slik:

 • hormonelle endringer (ungdommer, graviditet, overgangsalder);
 • stress,
 • usunt kosthold;
 • manglende overholdelse av hygieneregler
 • kroniske sykdommer i forskjellige tarm og lever.

Utseendet til akne er mulig ikke bare hos ungdom eller på grunn av graviditet. Problemhud er også funnet hos de personer som lenge har gått gjennom pubertet. Tilstedeværelsen av akne i dem er vanligvis bevis på brudd på riktig drift av ulike organer, manglende overholdelse av dietten, stress. Ofte ved å lokalisere utslett, kan du avgjøre hvilken patologi pasienten har og finne ut hva du skal gjøre for å kvitte seg med det.

 • Hudproblemer på grunn av tarmen reflekteres i pannen. Når utslett på ansiktet i dette området anbefales å ta hensyn til stolen, gass og ubehag i magen.
 • Problemer med huden på grunn av leveren reflekteres i øyenbrynene. Området av superciliary buer og over nesebroen lider oftest i nærvær av brudd på arbeidet i denne kroppen.
 • Akne på kinnbenet vises på grunn av funksjonsfeil i magen. Men ofte er årsaken til at de forekommer hyppige telefonsamtaler. Huden begynner å svette uten å få riktig mengde luft. Mangelen på antiseptisk behandling av enheten fører til det faktum at bakterier multipliserer på overflaten, noe som forårsaker betennelse.
 • Akneutslett på templene signalerer problemer med nyrene og blærenes funksjon.
 • Kviser i kinnområdet er et tegn på en sammenbrudd i luftveiene.
 • Et utslett rundt munnen indikerer en sykdom i munnhulen.
 • Akne på haken er den vanligste. Deres utseende indikerer en hormonell ubalanse i kroppen.

Forekomsten av dyp purulent betennelse indikerer tilstedeværelsen av en stafylokokkinfeksjon. Furunculosis er en utdannelse som ikke bare påvirker hårsekkene, men også sebaceous kjertelen. Staphylococcus refererer til betinget patogen mikroflora og kan forårsake sykdommer når det skaper gunstige forhold. Årsakene til furunkulose er oftest følgende:

 • kroniske smittsomme sykdommer;
 • diabetes;
 • vitamin mangel;
 • feil diett
 • kronisk forgiftning av kroppen, forårsaket av akkumulering av skadelige stoffer i tarmen eller leveren;
 • hudtrauma;
 • Demodex skade;
 • manglende overholdelse av hygienestandarder.

I tilfelle et slikt brudd og systematisk gjentakelse, er det nødvendig å konsultere en lege. En skjønnhetspleie vil fortelle deg hva du skal gjøre for å kvitte seg med dette problemet. Vanligvis krever en serie tester og diett. I tillegg kan en kosmetolog anbefale spesielle fysioterapiprosedyrer for å rense blodet.

Som følge av økt aktivitet av talgkjertlene i ansiktet, øker sebumsekretjonen. Det kommer ut av porene, danner et beskyttende lag av fett. Det føles på huden og kan forårsake alvorlige forstyrrelser. Sebum er et næringsmedium som er gunstig for reproduksjon av bakterier som lever på overflaten av dermis. Det kan være flere grunner til overdreven produksjon av talg:

 • hormonelle lidelser (ungdommer, graviditet, postpartum, overgangsalder);
 • skarpe temperaturfall (spesielt merkbar i frostperioden);
 • bruk av aggressive rensemidler (kosmetikk for tenåringer);
 • utilstrekkelig hudhydrering.

Gjennom porene på overflaten av huden, er ikke bare frigjøring av talg, noe som skaper et beskyttende lipidlag, men også væsker. Disse to funksjonene er sammenhengende - det er talg som hindrer vann fra å forlate cellene, samtidig som fuktighetsnivået opprettholdes. Et av de vanlige problemene er et brudd på talgproduksjonen, noe som medfører en reduksjon i beskyttelsesfunksjonen til huden. Som et resultat tørker dermis, det er en følelse av tetthet på ansiktet, peeling vises. På tørr hud er alderproblemer notert mye tidligere enn på fet. De vanligste årsakene til fuktmangel i dermis:

 • hormonelle forandringer (ungdommer, graviditet, postpartum, overgangsalder);
 • feil utvalg av kosmetikk for hudpleie;
 • altfor begrenset dietter utarmet i umettede fettsyrer;
 • aggressiv påvirkning av klimatiske faktorer: varme, frost, vind;
 • endokrine systempatologier;
 • tarm sykdom;
 • hudsykdommer.

Når tørking av det øvre lag av dermis begynner desquamation av epitelet. Utad, det ser ut som en peeling på ansiktet. Det er vanskelig å gjemme det med kosmetikk, og områder med skadet hud reagerer på bruken av pleieprodukter. For å redusere effekten, må du handle direkte på årsakene, som kan være både eksogene og endogene:

 • aggressiv påvirkning av miljøfaktorer (vind, sol, frost);
 • kontakt med stoffer som fremkaller en allergisk reaksjon - både ekstern og inntak av dem
 • feil valg av omsorgsprodukter;
 • dannelsen av brannsår og arr;
 • vitaminmangel;
 • medisinsk behandling;
 • hudsykdommer;
 • nevropsykiatriske lidelser;
 • hormonell justering av kroppen (ungdommer, graviditet, overgangsalder);
 • arvelighet.

For å bli kvitt manifestasjonene av et slikt brudd, må du konsultere en lege. Han vil fortelle deg hvilke tester du trenger å gjøre, og hjelpe deg med å lage en behandlingsplan. En erfaren kosmetolog vil spørre en liste over prosedyrer. Hvis du søker på tid og gjør dem regelmessig, kan du unngå å forverre situasjonen og bevare skjønnheten i huden.

Til tross for det faktum at rødmen i ansiktet ble vurdert av befolkningen i Russland et tegn på helse, ser de røde flekkene på huden minst uestetisk ut. Deres utseende skyldes tilstedeværelsen av ulike faktorer som kan ha både ekstern og intern opprinnelse:

 • parasittiske sykdommer;
 • vitamin mangel;
 • allergisk reaksjon;
 • endokrine lidelser;
 • hudpatologier;
 • temperaturdråper;
 • kontakt med allergener;
 • eksponering for sterk solstråling;
 • kjemiske irriterende stoffer.

Behandlingsordre

Den eneste forekomsten av problemer med ansiktets hud i de fleste tilfeller anses ikke som en grunn til å kontakte en spesialist. Unntaket er manifestasjon av furunkulose, som krever tilsyn av en lege. Hvis bruddene er permanente, bør du være oppmerksom på slike forhold:

 • diett;
 • overholdelse av dagen;
 • helse;
 • utvalg av kosmetikk;
 • eksponering for allergener.

Hvis ingen av de ovennevnte faktorene har endret seg nylig, er det verdt å tenke på hvilken lege som skal konsultere. Det er vanligvis nødvendig å gå til en hudlege. Han vil vurdere alvorlighetsgraden og kunne omdirigere til riktig spesialist. I noen tilfeller vil kosmetologen bidra til å løse problemet med brudd. Du må kanskje besøke en gynekolog eller en endokrinolog.

I tillegg er det verdt å følge en rekke tips som bidrar til å bevare helsen til huden:

 • minimere hudkontakt med hår og pleieprodukter;
 • bruk etter vask av engangspapirhåndklær;
 • endre sengetøy og putevar minst 1 gang per uke;
 • velg bare milde formuleringer for omsorg;
 • ikke bruk egne antibiotika for ansiktet;
 • unngå temperatur ekstremer;
 • følg dietten, eliminere matvarer høyt i sukker, kolesterol og konserveringsmidler.

Ved å følge disse anbefalingene kan du unngå forekomsten av de fleste forstyrrelser, inkludert aldersproblemer.

Problem hud: hvordan å bry seg om det?

Glatt og jevn hud, utseendet som alltid er perfekt, få kan skryte av. Selv om hun ser perfekt ut i sin ungdom, forverres hennes tilstand over tid. Problemer i ansiktet, hvor ulike mangler er merkbare, indikerer ofte helseproblemer. Vaskulære flekker, akne, pigmentering, arr, svarte flekker - alt dette forårsaker også angst og misnøye med utseendet deres. Mange tror feilaktig at betennelse i ansiktet er karakteristisk bare for tenåringer. Hormonelle forandringer forekommer i kroppen i alle aldre, så de ytre manifestasjoner, årsaken til hvilke de er, kan forekomme i den eldre generasjonen. Du bør ikke stole på et mirakel, og håper at med tiden vil hudtilstanden bli bedre. Hun trenger nøye omsorg, som må velges av en kvalifisert kosmetolog.

Men før du begynner å håndtere ufullkommenhet, må du bestemme faktorene som forårsaket dem. Utseendet på utslett og betennelse på grunn av følgende årsaker:

 • hyppig stress og psykiske lidelser;
 • feil omsorg;
 • nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene;
 • sykdommer i indre organer og deres systemer;
 • genetiske faktorer;
 • senker syntesen av kollagen.

Hvordan bryr seg om problemhud?

En kosmetolog vil hjelpe til med å identifisere årsakene og på deres grunnlag foreskrive videre behandling. Som regel involverer det daglig omsorg for problemskinn hjemme, samt salongprosedyrer. Det er nødvendig å vaske to ganger om dagen med et mildt rengjøringsmiddel. Når du velger det, er det nødvendig å ta hensyn til spesifikke problemer og hudtype.

Hvis du har en sterk følelse av tetthet etter vask, bør du bruke rensemidler til meget tørr hud. De har en sterk mykning og fuktighetsgivende effekt. Hvis rødhet og betennelse ofte forekommer i ansiktet, anbefales det å bruke produkter for sensitiv hud. De renser forsiktig og gir ingen irritasjon. Det skal vaskes med kaldt vann, og etter fukting av huden med en engangspapirhåndkle.

Det neste trinnet er rensing med en lotion og påføring av fuktighetskrem: gel eller krem. Det må ha anti-inflammatorisk eller antibakteriell grunnlag. Håndtering av overflødig fett vil hjelpe matting-komponenter i sammensetningen. En effektiv fuktighetskrem bør også inneholde naturlige ekstrakter og vitaminer.

Problem hud trenger ekstra forsiktighet, noe som øker effektiviteten av daglige prosedyrer for rensing og fuktighet. For det bør man velge sparsomme midler, for eksempel alginatmasker. De bidrar til å opprettholde vannbalanse, eliminere problemet med forstørrede porer, fjerne betennelse, fjerne giftstoffer fra huden og øke beskyttelsesfunksjonene. Etter en alginatmaske ser huden frisk ut og hviler. Hvis det ikke er akne i ansiktet, er det mulig å peeling. Det er nok å bruke dem en gang i uken.

Ernæring for problematisk ansiktshud

For å konsolidere resultatet av omsorg og oppnå det raskere, bør du vurdere dine spisevaner. Tross alt er et ubalansert kosthold en av faktorene som forårsaker hudproblemer. For å forhindre utseende av akne og betennelse, må du spise sunt og variert. Samtidig er det nødvendig å inkludere olivenolje i kosten. Det er i stand til å beholde fuktighet i huden, i tillegg inneholder den vitaminer og fettsyrer som er nødvendige for kroppen.

Forskere anbefaler å nekte kaffe, den hyppige bruken som har negativ innvirkning på huden, til fordel for grønn te. Det har en tonic og forfriskende effekt, forhindrer utseendet av akne. Du bør regelmessig spise nøtter som er rike på selen. Dette stoffet er aktivt involvert i restaurering av hudceller, noe som gir det et sunt utseende og forhindrer utseendet av akne. En balansert diett indikerer tilstedeværelsen av proteinrike matvarer i den. Å spise kjøtt og fisk er et viktig skritt mot sunn hud. Det er også nødvendig å drikke mer rent vann. En tilstrekkelig mengde væske i kroppen bidrar til å forhindre akne og oppdatere cellene i epidermisene.

Kombinasjonen av profesjonelle kosmetiske prosedyrer og hjemmebehandling sikrer rask fjerning av ufullkommenhet. Samtidig bør du også forsøke å opprettholde en sunn livsstil, spise riktig og huske: Problemhuden trenger konstant omsorg, ellers selv etter å ha oppnådd et utmerket resultat av betennelse, kan det oppstå akne og rødhet igjen.

Problemer i ansiktet

Problemhud i ansiktet, ved første øyekast, er en typisk kosmetisk defekt. Akne, oljeaktig glans, forstørrede porer, frihet - alle disse tegnene gjør virkelig utseendet til eieren sin noe uattraktivt, og til og med usunn. Problemet er at, i tillegg til den estetiske verdien, kan problemhud i ansiktet ha en diagnostisk verdi for leger, da det i noen tilfeller er et tegn på abnormiteter inne i kroppen. De fleste legene som pasientene kommer til å ta hensyn til tilstanden til huden, spesielt i ansiktet, om de har peeling, rødhet, akne, mørke sirkler under øynene - disse tegnene kan indikere problemer med nyrene, fordøyelseskanaler endokrine system.

Hva er inkludert i begrepet "problem hud", som manifestert

Begrepet "problematisk ansiktshud" refererer til en kombinasjon av funksjoner som skiller den fra sunn, med et normalt utseende, hud. Objektivt sett har nesten alle mennesker på jorden problemer med tilstanden til huden, de kan manifestere seg i en rekke tegn.

Foruten det faktum at problemer med ansiktets hud er forskjellige i eksternt mangfold, kan de skyldes hundrevis av forskjellige faktorer, som hver krever spesifikk behandling. Ikke rart at blant leger er det antatt at huden er et speil av menneskers helse.

Hvilke typer problemer kan oppstå i ansiktet? Den vanligste akne og utslett, spesielt akne, øker ungdom i overgangsalderen. Samtidig tar akne seg "territoriet" ikke bare i ansiktet - ofte påvirker de på ryggen, brystet, nakken og skuldrene, og leverer mange ubehagelige øyeblikk til en person. I tillegg har problemhuden forstørrede porer, oljeaktig glans, hvis huden er fet, eller tvert imellom peeling, hvis den er tørr, og hvis den ikke er ordentlig omhyggelig, er det hyperpigmentering, unaturlig hudfarve, kløe, rødhet, allergiske reaksjoner, post-akne, arr, vorter, problemer med kapillærene.

Disse problemene er delt inn i tre grupper, i henhold til hudtyper som de er mer karakteristiske for. For eksempel er rødhet og peeling mer vanlig hos personer med tørre hudtyper, forstørrede porer er mer karakteristiske for fet hud. Den kombinerte typen på ansiktet er representert av et sett med områder som er mer utsatt for fett og tørrhet, og kan ha brudd på de to første typene.

Årsaker til hudproblemer

I hvilke tilfeller kan "problemer" oppstå på ansiktets hud, og er det nødvendig med medisinsk hjelp?

Blant de viktigste årsakene til hudproblemer:

 • feil omsorg;
 • brudd i prosessene med fordøyelse, i fordøyelseskanalen;
 • parasittisk infeksjon;
 • dårlige vaner, bruk av visse medisiner;
 • endokrine system sykdommer, hormonelle forstyrrelser;
 • nervøse lidelser;
 • feil dagbehandling, mangel på søvn og frisk luft;
 • dårlig arvelighet;
 • ugunstig økologisk situasjon, eksponering for skadelig sollys, støv, forurenset luft;
 • adolescens (akne), aldersrelaterte endringer under aldring av huden (hyperpigmentering).

Feil hudpleie tiltak

Feil omsorg er slik omsorg, som følge av at huden ikke ser normal og sunn ut, og de har noen form for problem, betennelse eller utslett. Denne kategorien er selvsagt helt subjektiv, og en person kan bare velge passende pleieprodukter ved prøving og feiling. Selv en dermatolog kan ikke alltid forutsi med sikkerhet nøyaktig hvordan epidermis vil reagere på dette eller det kosmetiske og prosedyren. Som et resultat av feil utvalgte omsorgstiltak, kan en person oppleve:

 • acne;
 • komedoner;
 • utslett av noe slag
 • arr og etter akne;
 • tidlige rynker;
 • tørrhet, dehydrering;
 • rødhet og peeling.

En skikkelig hudpleieordning innebærer å utføre to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden - en rekke tre enkle handlinger: rensing, toning og også nærende og fuktighetsgivende. Pass på å bruke geler, skum eller spesiell terapeutisk såpe for vasking, hvorpå huden gnides med tonic, lotion eller en spesiell tonisk emulsjon. Hudpleie består i å påføre dag eller natt fuktighetskrem (avhengig av tidspunktet for dagen), serum, væsker eller farmasøytiske salver, dersom dermatologen foreskrev spesiell medisinsk behandling. En peeling prosedyre for døde hudceller gjennom bruk av skrubbe er tillatt periodisk. For dypere ernæring, samt å redusere rødhet og innsnevring av porene, kan du noen ganger sette masker på ansiktet ditt som passer for hudtype. Ferdige masker kan kjøpes på spesialiserte kosmetiske butikker (for eksempel DNC- og Cettua-omsorgsmasker), eller i apotek. Noen foretrekker hjemmelagde masker å kjøpe, og forberede dem på egenhånd, med leire, essensielle oljer, vitaminer, grønnsakskomponenter. I tillegg til rensing, peeling og ernæring krever huden beskyttelse mot miljøet, primært fra de skadelige effektene av solen. For ansiktet er det viktig å velge en dagkrem med sol-effekt eller et fundament med en SPF på 25 til 50. Hvis huden er utsatt for dannelsen av komedoner, blir de tilsvarende ikke-komedogene kremer valgt ut for det.

Fordøyelsessykdom

Ansiktshuden gjenspeiler alle de indre organens problemer. Hvis prosessene for fordøyelse og assimilering av næringsstoffer brytes, vil tilstanden nødvendigvis signalere den. Sykdommer og abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanaler kan oppstå på grunn av mange grunner:

 • feil kosthold, alkoholinntak og røyking;
 • utilstrekkelig væskeinntak;
 • utilstrekkelig medisinering;
 • parasittisk infeksjon;
 • smittsomme sykdommer;
 • stress, neurose, langvarig psykisk stress;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • arvelig faktor.

Feil livsstil generelt, dårlige vaner, usunn mat fører til det faktum at en person kan danne en hel rekke problemer med mage-tarmkanalen (og disse sykdommene finnes ofte i kroppen i et komplekst) - gastritt, pankreatitt, cholecystitis, gastroduodenitt. På grunn av dette er tarmens hovedfunksjon, ekskresjonsfunksjonen forstyrret; slaggen akkumuleres i den, noe som uunngåelig påvirker den generelle tilstanden til helse. Naturligvis, i tillegg til disse problemene, må vi ikke glemme at fordøyelsen begynner i munnen, og dens dårlige tilstand, med karies, blødende tannkjøtt og en bakteriel skade, også delvis forårsaker problemer med ansiktets hud.

Parasittinfeksjon

Tilstedeværelsen av ormer og ormer er en av de vanligste årsakene til usunn hud på ansiktet. Eiere av kjæledyr (katter, hunder), folk som ikke har vane med å vaske hendene grundig før de spiser og etter å ha vært ute, elsker sushi og andre rå kjøtt- og fiskeretter er spesielt utsatt for denne sykdommen. Parasitter kan være i leveren, tarmene, magen, fôring på kroppens levende celler, forårsaker irreversibel skade på veggene og parankymen av organer.

Alkoholbruk og røyking

Etylalkohol, som danner grunnlaget for alkoholholdige drikker, er en gift for kroppen. Spesielt destruktive det påvirker hjernen, leveren og bukspyttkjertelen - det ødelegger bare sine celler. For bukspyttkjertelen er etanol en irriterende faktor som gjør det spesielt intensivt å produsere enzymer for spaltning og utskillelse. Følgelig utvikler en person forstyrrelser i fordøyelseskanalens arbeid, og sykdommer som levercirrhose, gastritt og magesår, ulcerative lesjoner i tarmene og pankreatitt opptrer.

Om hvordan skadelig røyking er for en person, kommer bokstavelig talt fra hvert jern. Forgiftning med inhalert sigarettrøyk er årsaken til utviklingen av kreft sykdommer, hjerteinfarkt, slag, sykdommer i nesten alle indre organer. Naturligvis, som en del av kroppens ekskresjonssystem, lider huden også, og dessuten hår, negler, tenner. Røykerens hud har en gulaktig tinge, en gråaktig farge på ansiktet under øynene, de alder raskere, er svært utsatt for dannelse av rynker, og er sløv og kjedelig. Håret blir mer kjedelig og sprø enn det var før adventen av en avhengighet. Negler og tenner merkbart gule, oppnå en fettaktig lukt.

Bruk av visse medisinering grupper

Eksisterende til nåværende medisiner kan deles inn i naturlig og syntetisk, med sistnevnte har vanligvis en smalt målrettet effekt, og en lang liste over kontraindikasjoner og bivirkninger. På grunn av deres inntak, kan fordøyelseskanaler - leveren, nyrene, tarmen, som tar det første slaget for å eliminere nedbrytningsprodukter av syntetiske elementer - måtte lide. Videre er huden involvert i prosessen med å fjerne overflødig medisin - ulike former for utslett, peeling og rødhet, og allergiske reaksjoner vises.

Hormonal patologi

Det er en markant forverring av hudhelsen ved hypothyroidisme (en reduksjon i skjoldbruskfunksjonen) - huden blir tørr og blek, ansiktet har et puffete utseende.

Diabetes mellitus er en sykdom forbundet med utilstrekkelig produksjon eller mangel på produksjon av hormoninsulin. Med diabetes hos mennesker er det også tørr hud, pustulære utbrudd, kløe kan forstyrre.

På grunn av langvarig bruk av glukokortikosteroidmedisiner, kan en person utvikle hyperkortikisme. Huden blir samtidig tørr, tynn, får en blåaktig tint.

Ungdomsperioden er en tid da global hormonell restrukturering oppstår i kroppen, øker arbeidet med talgkjertler, og derfor kommer en stor mengde akne, hudormer og pustler frem. I tillegg til spesiell omsorg, for å behandle problemhud i en tenåring, er det nødvendig å konsultere en endokrinolog for å påvirke problemet fra innsiden.

Nervøse patologier og lidelser

Huden er en av de menneskelige sansene, de inneholder en enorm mengde taktile reseptorer. Naturligvis vil alle nervøse stress og omveltninger som oppleves av en person uunngåelig påvirke tilstanden deres.

Ofte kan en person ha kløe, elveblest, forskjellige utslett, eksacerbasjoner av eksem, psoriasis, nevrodermatitt som følge av alvorlig stress. Leger i slike tilfeller anbefales å bruke essensielle oljer og ty til bruk av aromaterapi, for eksempel med depresjon, geranium, bergamot, patchouli, peppermynte og sitronoljer har en positiv effekt på kroppen. Tea tree olje, geranium og lavendel hjelper lindrer irritabilitet og hjelper søvn, og de bruker ylang-ylang olje for søvnløshet.

Mangel på søvn og lidelser

Natt tid - en periode da menneskekroppen må hvile. Søvn, som er mest gunstig for skjønnhet og helse i huden, regnes som søvn til 12 om natten. Hvor mange mennesker går til sengs i dag klokken 10-11, med tanke på at noen bare kommer hjem fra jobb klokka 8-9? Huden reagerer på søvnmangel og den uregelmessige modusen er passende - med en grå fargetone, poser og blåmerker under øynene, flabbethet og puffiness.

Det er om natten, i en drøm, at alle regenerative prosessene oppstår, så det er svært viktig ikke bare å gå og sove i rimelig tid, men også å påføre en nattkrem eller spesielle serum på huden.

Miljøfaktor

Det er kjent at et overskudd av sollys forårsaker for tidlig aldring av huden. På samme måte påvirkes en person av forurenset luft, skittent eller klorert vann, radioaktive elementer og ulike kjemiske utslipp i luften. Den eneste måten å delvis beskytte mot en slik effekt er å velge beskyttende kosmetikk for huden.

Arv og hudhelse

Den arvelige faktoren er ikke bare overføring på gennivå av en tilbøyelighet til en bestemt sykdom, men også å legge ned en livsstil, matkultur og holdning til ens helse. Det skjer ofte at i en familie lider av de samme kroniske sykdommene og hudproblemer - dette er ikke overraskende, fordi de sammen fører samme feil livsstil, spiser feil diett. Hvis en person røyker i en familie, blir resten uunngåelig passive røykere, og deres helse blir stadig skadet.

Behandling av problemer med ansiktets hud: hva skal jeg gjøre, hvilken lege som skal kontakte

Først av alt, hvis du har akne, komedoner, rødhet og betennelse i ansiktet ditt, må du kontakte en hudlege. Denne smale spesialisten undersøker pasienten, forhører ham om alle symptomene som forårsaker angst, leder ham til å ta bestemte tester, foreskriver og utvikler ordningen for individuell behandling.

Kosmetologer behandler også hudproblemer, men for det første er ikke alle kosmetologer leger og har medisinsk utdanning. For det andre er deres aktivitetsområde behandling av eksterne lidelser og problemer, og ikke valg av utvikling av et system for intern eksponering og kompleks behandling. Vanligvis blir de nærmet seg etter at dermatologen bestemte sykdomsetiologien, foreskrev behandlingen, og den ble vellykket utført. Gjennom en rekke skjønnhetsbehandlinger (rensing, mesotherapy, peeling, biorevitalisation) kosmetolog bidrar til å oppnå ønsket utseende, hud justering, gir det elastisitet, friskhet, normal farge. I tillegg kan denne spesialisten velge kosmetikk og gi råd om omsorg.

I tillegg kan hjelp fra en endokrinolog, en gastroenterolog, en ernæringsfysiolog, en allergiker, en smittsomme spesialist, en gynekolog være nødvendig for å eliminere den usunn og uønskede tilstanden til huden.

En svært viktig del av omsorgen for problemhud er riktig ernæring, med nok vitaminer og mineraler, slutte å røyke og drikke alkohol, normalisere søvn og hvile, tilstrekkelig mengde frisk luft, gå, spille sport.

For omsorg og sminke må du velge de mest milde kosmetikkene, egnet for hudtype. Ved behandling av problemhud fra sminke er det generelt bedre å nekte.

Behandling av problemhud innebærer nødvendigvis en del rettet mot grunnårsaken til sykdommene og usunn utseende. Hvis kilden til problemer er det endokrine systemet, foreskrives pasienten passende hormonpreparater, et spesielt diett. For pasienter i gastroenterologen er det spesielle typer terapeutiske dietter, medisinering. Bekjempelse av ormene blir behandlet ved å ta antihelminthic og antiparasitic drugs, samt den generelle styrken av kroppen.

I tillegg inneholder behandlingen behandlinger for hudpleie, ofte ved bruk av spesielle medisinske produkter: geler for vasking, emulsjoner, antiseptiske kremer og salver.

I dag tilbyr kosmetologibransjen en rekke prosedyrer som er utformet for å gjenopprette et sunt og attraktivt hudutseende - fuktighetsgivende løft, ozonbehandling, mesoterapi, skjønnhetsinjeksjoner, kryoforstyrking av svulster, laser resurfacing, kryoterapi.

Det bør bemerkes at folkeoppskrifter for hjemmets hudpleie er litt populære, selv om de mister profesjonelle midler og prosedyrer i effektivitet. For eksempel, med akne, kan du bruke en avkok av mynteblader i form av tonic, så vel som infusjoner og avkok av kamille, suksess, lind. For å lindre betennelse og ta vare på sensitiv hud, brukes en avkok av bringebærbladjuice - den har antiseptiske og antibakterielle, beroligende egenskaper.

For hjemmelav peeling, scrubs og masker bruk honning, aloe juice, egg, mynte, sitron, rømme, essensielle oljer, ulike kvaliteter av leire, havremel.

Ansiktet til en person er det første som andre tar hensyn til, hans "telefonkort". Å holde huden frisk og estetisk attraktiv er ikke en lett oppgave, men leger, skjønnhetseksperter og et stort antall medisinske prosedyrer, verktøy og oppskrifter gir håp om sunn og vakker hud selv i vanskelige tilfeller.

Problemer hud: grunnleggende regler og pleieprodukter

De viktigste spørsmålene til eiere av problem hud - hvordan å eliminere skinne og er det virkelig mulig å forhindre akne? Vi vil prøve å gi svar, og samtidig vil vi fortelle deg hva skjønnsmessige midler å bruke og hvilke kosmetiske prosedyrer som skal registreres.

 • Tegn på problemhud
 • Årsaker til problemer
 • Hvilken hud kan være problematisk
 • Hvordan bryr seg om problemhud
 • Forebygging av hudproblemer
 • Kosmetiske produkter
 • Kosmetiske prosedyrer

Tegn på problemhud

Beauticians er vanligvis referert til som problematisk fet hud utsatt for akne og akne. Hos pasienter med akne øker dannelsen av talg betydelig og sammensetningen endres (konsentrasjonen av linolsyre minker). Dette fører til hyperkeratose, og etterfølgende tilstopping av porene og utseendet til lukkede og åpne komedoner eller svarte prikker.

Så, de viktigste egenskapene til problem hud:

Særlige egenskaper ved problemhud er svarte flekker, glans, kviser, forstørrede porer. © iStock

Årsaker til problemer

Antall sebaceous kjertler i kroppen av hver person lagt ned genetisk. Men intensiteten i arbeidet til disse kjertlene kan variere gjennom livet. Hudproblemer kan følge deg ikke bare i overgangsalderen, men vises også i alderen 30-40 år.

Hva kan forårsake dem:

hormonelle lidelser;

feil omsorg;

utilstrekkelig rensing av huden;

miljøforurensning;

Hvilken hud kan være problematisk

Oljeskinn anses problematisk, men alt er individuelt, så det er mulig å få muligheter.

Det er preget av oljeaktig glans og forstørrede porer i T-sonen.

Funksjoner - skinn og forstørret porene gjennom hele ansiktet.

Dehydrert problem

Den har en merkbar glans, forstørrede porer, komedoner. Inflammatoriske utbrudd - over hele ansiktet eller i separate områder. Pluss rødhet, peeling, brenning, tetthet, som oppstår med medisinsk behandling og aggressiv omsorg.

Når det gjelder problemhud, er det viktigste stadiet rensende. © iStock

Hvordan bryr seg om problemhud

Kanskje det viktigste stadiet i fet hudpleie er rensing. Om morgenen og om kvelden, med spesielle midler.

En av de viktigste problemene med eiere av fet hud utsatt for akne - et brudd på overflaten lipidlaget. Som følge av aggressiv omsorg eller behandling blir huden dehydrert og følsom. Derfor er det viktig å unngå såpe, alkoholbasert kosmetikk og velge produkter med en pH-verdi på 5,0-5,5 (det vil si tilsvarer normal pH i huden).

Som en del av produkter for problem skal huden være sur, komponenter med antiinflammatorisk og mattende virkning.

rensing

Å forsøke å bli kvitt oljeskinn, rydder eierne av problematisk hud huden "til kremet" ved hjelp av aggressive midler og oppnår dermed motsatt effekt - de bryter lipidlaget, provoserer nye betennelser og tørrhet.

Velg myke rettsmidler som sink. Det regulerer talgproduksjonen. Også i sammensetningen må være tilstede reduksjonsbestanddeler.

Invester i skinn og tonics. Vær forsiktig med scrubs. Hvis du har en akutt fase av akne, bør mekaniske eksfoliants bli forlatt, de kan intensivere den inflammatoriske prosessen. Hvis akne er over, bruk en skrubbe to ganger i uken. Velg den som inneholder antibakterielle og seborrhea regulerende komponenter.

Problem hud er ikke alltid egnet scrubs, men hun elsker virkelig masken med leire. © iStock

fukting

Denne viktige fasen i omsorg for fet hud blir ofte ignorert, feilaktig tenker at fuktighetskrem vil forårsake oljeaktig glans. I motsetning til myter, kan oljeaktig hud og bør fuktes for å gjenopprette hydro-lipidmantelen. Velg lyse teksturer - vibes og mousses.

Ikke glem om behovet for å beskytte din allerede sårbare hud mot ultrafiolett stråling. Både vanlig dag og tone kremer bør inneholde SPF solbeskyttelsesfaktorer.

Forebygging av hudproblemer

Vask med lunkent vann. Hot tørker huden og stimulerer talgproduksjonen.

Fjern forsiktig forsiktig hver kveld. Hvis du bruker smør eller melk, skyll av med vann.

Til morgenvask, plukk opp en myk gel med fruktsyrer, bruk deretter tonic og fuktighetskrem.

Eksfolierende midler som skrubbe og peeling bør ikke inneholde for store slitende partikler, ellers er det fare for mikroskader på huden, som da kan bli betennelse.

Før kremet påføres, oppfrisk huden med tonic, det smelter visuelt porene. Formuleringer av tonics har ofte en kumulativ effekt - etter en måned med vanlig bruk, vil du definitivt merke at huden har blitt jevnere.

Bruk matte kluter hele dagen. Så snart du merker den oljeaktige glansen, blett du T-sonen og haken.

Toner skal være lette og inneholde beroligende og omsorgsfulle ingredienser.

Kosmetiske produkter

Infinite Freshness Cleansing Gel, L'Oréal Paris, med ros og jasmine ekstrakt.

Gel, skrubbe, ren hud 3-i-1 maske, Garnier, med sink, pimpstein og hvit leire.

Mineral pore rensemaske, Vichy, med hvit leire, allantoin og aloe vera.

Mattifying cream-sorbet "Livgivende fuktighetsgivende", Garnier, med grønn teekstrakt.

Et hurtigvirkende middel mot ufullkommenhetene av Normaderm Hyaluspot, Vichy, med salisylsyre, lipohydroksy og hyaluronsyrer.

Ansiktsgel med en børste "Rengjør huden aktiv Exfo Pro", Garnier, mot akne for fet hud med salisylsyre.

Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermabrasion, Kiehl, en hudoppfriskning med aluminapulver, alginat og sheasmør.

Rensende Effaclar Mattifying Mask, La Roche-Posay, med to typer mineralsk leire.

Korrigerende omsorg mot ufullkommenhet Normaderm 24H, Vichy, med salisylsyre.

Korrigerende middel for lokal virkning Effaclar A.I., La Roche-Posay, med niacinamid og lipohydroksysyre.

Kosmetiske prosedyrer

Nedenfor er en liste over de mest effektive metodene som brukes av kosmetologer for å lindre tilstanden til problemhud.

I tillegg til kosmetisk behandling er det kosmetiske prosedyrer for problemhud. © iStock

Kjemisk peeling

Det pleier vanligvis å flate hudens mikroavlastning (inkludert korrigering etter akne). Som et middel for å bekjempe akne og postacne, bruk vandige løsninger eller geler basert på forskjellige syrer:

Plasmeterapi

I dag er det en av de mest effektive metodene. Den sikre teknikken for regenerativ medisin er basert på prinsippene for auto-stimulering. Dens essens ligger i tildeling av plasma fra pasientens blod og innføring av det ved injeksjon.

Blodplate-rik plasma har en kraftig anti-inflammatorisk og immunmodulerende effekt.

Et kurs på 3-7 prosedyrer i kombinasjon med kjemiske peeling og laserpolering anbefales.

Ozonbehandling

Effektiv anti-inflammatorisk metode for akne. Prosedyrer anbefales å gjøre løpet av 10-15 økter. Resultatet er en signifikant reduksjon i betennelse, lysende postinflammatoriske flekker og forebygging av nye lesjoner.

Problemer i ansiktet: Regler for omsorg og resept for behandling

Blant de viktigste hudtyper er tørr, fet, normal og kombinert. Problemhuden er ikke utpekt i en spesiell gruppe, men nevnes ikke mindre sjelden. Hver andre kvinne mener at hun har nøyaktig problemhud, fordi en ideell, jevn, vakker overflate av ansiktet er sjelden.

Men tørrhet, peeling, fettete film, andre hake og til og med tidlige rynker er selvfølgelig betydelige kosmetiske feil, men de er ikke tegn på problematisk hud. Å finne ut hva det er er vår oppgave.

Tegn på problemhud

Eventuell hud kan være problematisk - tørr, fet, normal, kombinert, og ikke bare i ungdomsårene, så mange tror. Dette er en hudsykdom som kan manifestere seg når som helst i livet, da en rekke omstendigheter kan være mulige årsaker. Kosmetologer og dermatologer nevner følgende hud manifestasjoner som symptomer på en virkelig problematisk hud:

 • noen inflammatorisk utslett: papiller, plakk, svarte flekker, akne, akne, sår;
 • lang helbredelse, gråt og festering, betent arr og arr;
 • edderkopper og reticulum;
 • alder flekker dekker mer enn 50% av hele overflaten av ansiktet og ikke medfødt;
 • Skalete flekker med stor diameter;
 • eksem, dermatose.

Det er nødvendig å skille en jente med fregner, som hun manifesterer hvert år med de første strålene av varm sol, og en gravid kvinne med store pigmentutslett på ansiktet, som hun aldri hadde hatt før.

I det første tilfellet kan problemhuden og talen ikke være: etter bruk av konvensjonelle blekemidler blir fregner mindre merkbare, og i den kalde årstiden og helt forsvinner. I andre tilfelle møter den forventende mor nøyaktig det problemet som må løses. Til tross for det faktum at problematisk hud i 80% av tilfellene er assosiert nøyaktig med inflammatoriske utbrudd, bør også andre manifestasjoner ikke diskonteres. Årsakene til alle disse ulykkene kan være en rekke faktorer.

Les om de tradisjonelle og tradisjonelle metodene for å behandle bygg på øyet >>

årsaker

Hvorfor har noen mennesker jevn, glatt, fløyelsaktig hud, mens andre stadig har noen form for akne, akneutslett igjen og igjen, skader ikke helbreder lenge, røde flekker spredt over hele overflaten av ansiktet? Årsakene til problemhuden kan være en rekke faktorer - livsstil, arvelighet, hudpleie, brukt kosmetikk.

Hvis du nøyaktig identifiserer hvilken type forhold som fremkaller fremveksten av nye og nye utslett, kan det lett bli eliminert. Dette vil føre til vellykket gjennomføring av behandling og å bli kvitt hudproblemer for alltid. Blant mulige årsaker til dermatologer og kosmetologer er følgende faktorer.

 • Manglende hormonell bakgrunn: En bølge eller mangel på hormoner i kroppen - og du er automatisk i fare og kan lett bli eier av problemhud. Du må være klar for dette i slike perioder av liv som puberteten i det aller minste ungdomsårene (alle starter og slutter annerledes, men de omtrentlige perioder er fra 12 til 17 år), og bærer en baby - graviditet flere dager før menstruasjonssyklusen, menopause.
 • Stress: sjelden noen forbinder et utslett på ansiktet med sin mentale og moralske tilstand - og absolutt ingenting. Enhver funksjonsfeil i nervesystemet reflekteres på huden, som en litmus test. Hvis du opplever en lang eller svært alvorlig stressende situasjon, lider av konstant neurose, er deprimert, ofte irritert og nervøs for de minste bagatellene (psykose og hysteri) er et klart bevis på det, vær ikke overrasket om du som en følge av alt dette finner en morgen i speilet rikelig og betent utslett på ansiktet.
 • Medikamenter: Ukontrollert, langvarig bruk av visse stoffer kan også forårsake problemhud. Antibiotika, hormonpreparater, prevensjonsmidler, aspirin og noen andre er så farlige for huden.
 • Skadelige vaner påvirker også hudens utseende: Røyking fra tidlig alder og i store mengder, hyppig bruk av alkohol forverrer ikke bare huden, men også provoserer akne og akne.
 • Ernæring: mange vet ikke engang at årsaken til problemhuden kan være usunn ernæring - mangel på diett, vanlig forbruk av store mengder eksotisk frukt, bær og grønnsaker med rød farge (for eksempel bringebær eller gulrøtter), for fett, røkt, salt, krydret, syltet mat. Forkert arbeid i magen, slagg av kroppen, overvekt, og enda mer så fedme blir ofte diagnostisert hos eiere av problemhud, da de er umiddelbare årsaker.
 • Forsiktig: Ikke alle kvinner anser det nødvendig å ta vare på huden, noe som nesten alltid fører til problemer med det. Utilstrekkelig, feil omsorg vil igjen og igjen provosere utseendet av utslett: det kan være bruk av dårlig kvalitet eller utgått kosmetikk, dårlig rensing av porene, sminke igjen over natten, etc.
 • Hypotermi og følgelig kan forskjellige forkjølelser også forårsake couperose på ansiktet (vaskulært nettverk) og inflammatoriske prosesser.
 • Overoppheting kan være en irriterende grunn til at huden plutselig ble et problem. Hvis du blir lenge i solen, vil et overskudd av ultrafiolett stråling påvirke tilstanden til huden negativt Alvorlig soling og misbruk av et solarium kan forårsake problemer.

Alle kan være i fare: det er mange årsaker til problemhud, og de er for det meste diktert av en unormal livsstil.

Etter å ha bestemt hvilken av de ovennevnte faktorene som har påvirket tilstanden til huden din, må du prøve å kvitte seg med det så snart som mulig, ellers vil behandling som du har gjort deg selv eller foreskrevet av lege, være ubrukelig.

Ja, du må gi opp de godbiter du er så vant til, røyking og soling, men alt dette er verdt det, slik at ansiktets hud skinner med skjønnhet og helse, og tiltrekker ikke andre oppmerksomhet med sine uhyggelige utslett. I tillegg, hvis ulykken ikke kunne unngås, er det nødvendig å gi huden med spesiell, grundigere og kompetent omsorg.

Problem hudpleie

Hvis problemhuden ikke blir gitt oppmerksomhet, vil tilstanden bare forverres. Sikkert mange ganger møtte jentene jentene med ganske pent utseende, men med mye fundament og pulver i ansiktet deres, som ikke kunne skjule den forferdelige typen akne over hele ansiktet. Lanserte hudsykdommer er vanskelige å behandle, spesielt hvis de forverres av konstant bruk av dekorative kosmetikk, noe som bare øker utslett, noe som gjør det vanskelig for huden å puste fullt ut. Ved første forekomst av noen neoplasmer parallelt med eliminering av årsakene til ulykken, er det nødvendig å gi huden problemer og tilstrekkelig omsorg.

 1. Normaliser maten: Berik kostholdet med friske frukter, bær og grønnsaker, samtidig som du unngår røde frukter. Begrens så mye som mulig forbruket av fete, røkt, salt, krydret, syltet mat. Drikk mer juice (igjen, ikke rødt) og vanlig mineralvann, unntatt karbonholdige og alkoholholdige drikker.
 2. Ikke fjern svulster i huden med egen hånd.

Mange tror feilaktig at hvis de klemmer spranget, vil de brenne ut akne, de vil forsvinne. Som et resultat forblir stygge arr på dette stedet - liten, men merkbar for livet. Og antall utslett etter slike hjemmeprocedurer blir dobbelt så store. Dette truer med å ytterligere spredning av inflammatorisk prosess og infeksjon, som må behandles utelukkende på poliklinisk basis. Samtidig er det stor risiko for blodforgiftning, siden hjemme er det umulig å sikre perfekt sterilitet, som skal følge slike manipulasjoner.

 • Vask riktig: kaldt og varmt vann påvirker også problematisk hud. Denne prosedyren utføres best med vann ved romtemperatur eller litt varm. Såpe kategorisk ekskludert: Kun rensegel, designet spesielt for problemhud. Tørk ansiktet med et håndkle etter vask, ikke: det er stor risiko for skade på kilden til betennelse. Bare blett huden litt.
 • Rengjør porene regelmessig (en gang i uka for sikker). Først, ved hjelp av dampbad, der det er nødvendig å legge til dekoksjoner av antiinflammatoriske urter: kamille, kalendula eller St. John's wort. For det andre må du bruke skrubbe, men bare myk handling: Gjør gommage, for eksempel. For vanskelig betyr at det kan skade betennelsen (akne), og dermed forverre tilstanden. Hvis du ikke rydder porene, vil huden ikke kunne puste og blir aldri jevn og jevn.
 • Gi opp grunnlaget og pulveret, uansett hvor mye du vil maskere dine problemområder på ansiktet. Du må forstå at akne på denne måten du ikke vil gjemme, som de fremdeles vil vise gjennom et lag av sminke. Men skadene fra dette vil bli enorme: porene er tilstoppet med kjemikalier som utgjør det kosmetiske produktet, og blir et avlsmiljø for nye og nye inflammatoriske reaksjoner.
 • For å berolige irritert hud og øke hastigheten på utvinningen, anbefales det også å lage hjemmelagde antiinflammatoriske kosmetiske masker 2-3 ganger i uken.

  Anti-inflammatorisk maske oppskrifter

  Hjemmelagde ansiktsmasker med antiinflammatoriske effekter kan lindre irritert hud en stund og redusere antall utslett. Med riktig omhu for problemhud, vil utvinningen bli mye raskere.

  Fortynn bakersgær (1 spiseskje) med sur melk (3 ss), legg til sitronsaft (1 teskje), hydrogenperoksid (5 dråper).

  Smør proteinet, legg til sitronmasse (1 teskje).

  Slå på proteinet, legg til sitronzest, hakket premel (1 teskje), havremel (1 ss).

  Bland bakersgær (1 spiseskje) med bær eller fruktjuice (sitron, currant, tranebær, granateple), fortynn med en liten mengde kaldt vann for å danne en moderat tykk maske.

  Bakersgær (1 ss) fortynnet med kefir til ønsket tetthet.

  Bland potetmel med yoghurt til ønsket tykkelse.

  Fettfri cottage cheese (1 ss), bland med kefir (3 ss).

  Hvis du har problem hud: akne, akne, gråtende sår, svarte flekker, etc. - ikke fortvil. Dette er ikke en setning som du må lide hele livet ditt.

  Det er alt du trenger i kampen for en ren, vakker, jevn og jevn hud.

  Flere Artikler Om Typer Acne