Hver selvrespektende kvinne forsøker å være vakker. Og skjønnhet begynner med de riktige produktene og kosmetikkene, som har en gunstig effekt på ansiktets og kroppens hud.

I dag er det et bredt utvalg av ulike vitaminkomplekser og ferdigpleie kroppspleieprodukter. Men det er ikke noe bedre enn produktene du velger og bruker på egen hånd, kombinere dem med hverandre eller bruke dem separat. Du burde kjenne og venner, og fiender i ansiktet og kunne ordne dem riktig.

Matvarer

For å oppnå den perfekte huden, rik på vitaminer og sporstoffer, er det ikke nok med en enkelt eksponeringsmaske og innpakning. Det skal starte med det viktigste - dietten. Svært ofte oppstår problemer på grunn av feil ernæring. Tarmene blir tette, noe som resulterer i kviser og dårlig hudtilstand.

Fisk og sjømat

Først av alt, inkluderer disse fettfisk (laks, sardiner, tunfisk), østers, muslinger.

Sjømat inneholder en stor mengde omega-3 flerumettede fettsyrer, som metter huden med fuktighet og den nødvendige mengden antioksidanter. De forhindrer aldringsprosessen, som er i stand til å redde huden fra tørrhet og peeling, fra inflammatoriske prosesser. Omega-3 bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, og friskt og sunt blod er bare nødvendig for regelmessig fornyelse og metning av celler med oksygen.

Sinkinnhold hjelper med å bekjempe akne. Faktum er at dette elementet fremmer god metabolisme. På grunn av dette forbedrer keratiniserte celler bedre og gir plass til nye.

Ernæringsfysiologer og kosmetologer anbefaler å bruke fisk 1-2 ganger i uka. Hvis det ikke er mulig å lage mat så ofte, så kan du finne frelse i fiskeolje. Når sjømat blir konsumert, vil resultatet forbløffe deg, huden blir jevn og strålende, som for koreanske kvinner.

sitrus

Vitamin C, som hovedsakelig finnes i sitrusprodukter, er et uunnværlig hjelpemiddel i dannelsen av kollagen og protein, så nødvendig for huden. Med alderen begynner metabolske prosesser å senke, noe som fører til sagging, aldring av huden. Ikke uten grunn er vitamin C stadig brukt i anti-aging masker og kremer.

Men dette vitaminet finnes ikke bare i appelsiner, grapefrukt og sitron. Det er nødvendig å fylle dietten med friske tomater, kirsebær, paprika, kål.

Grønne og røde grønnsaker

Hvis kostholdet ditt ikke er nok grønnsaker av disse fargene, er det viktig å korrigere det.

Gulrøtter, paprika, spinat og andre grønnsaker, tomater, poteter har en stor mengde vitamin A, som virker som en antioksidant. Det tillater ikke at hudceller bryter ned, noe som skjer i prosessen med aldring.

En tilstrekkelig mengde av disse produktene bidrar til at huden vil motta det nødvendige vitamin for å gjenopprette cellene. Denne komponenten bidrar til å bekjempe tørrhet, gjør huden ung og sunn.

Apoteket selger kapsler med vitamin A, men eksperter anbefaler å bruke produkter som inneholder det, i stedet for på slike måter, fordi hvis det brukes feil, kan det forekomme et overskudd av vitamin.

Olivenolje

Denne oljen regnes som en bestanddel av lang levetid og ungdom. Det har blitt verdsatt siden antikken. Ernæringseksperter har funnet ut at det er uunnværlig for kroppen. Det er et lagerhus av vitamin E, som har en foryngende effekt på huden. Og takket være de mettede fettsyrene som finnes i dette produktet, absorberer kroppen bedre andre vitaminer og mineraler, nærer huden med fuktighet.

Det er nødvendig å konsumere olje hver dag, men i små porsjoner. Det kan brukes som salat dressing eller bare dunk brød.

Nøtter

Nøtter, som forrige produkt, er verdifulle med høyt innhold av vitamin E. Ved vanlig bruk av nøtter for mat, eller for å være mer presis, mandler blir huden yngre, fastere og ferskere.

Vitamin E hjelper epidermis å beholde nødvendig fuktighet, og dermed unngå utseende av tørrhet og bivirkninger som irritasjon, peeling. Dagpenning innebærer å spise bare noen få nøtter. Men fordelene med dem er umåtelige.

bete

Denne frukten blir ofte overset. Men dette kommer fra uvitenheten om de gunstige egenskapene som den bærer til kroppen vår.

Beet bidrar til å forbedre metabolisme, fjerner giftstoffer, renser fordøyelsen. Selv bare det gir allerede sitt resultat på forbedring av tilstanden til huden.

Rødbete hjelper dannelsen av nye celler og har en foryngende effekt. I tillegg er dette produktet lett å forberede. Du kan bare koker det og bruke som en siderett. Den har en hyggelig smak og egenskaper.

Tilstrekkelig vanninntak per dag er en garanti for frisk og jevn hud, samt muligheten til å forhindre et slikt fenomen som cellulitt. Hvis vannbalansen i kroppen opprettholdes daglig, så kan du fortsatt ikke møte problemet med alder rynker. Når det er nok fuktighet i kroppen, ser huden ut tonet og sunt.

Bruken av grønn te er veldig nyttig. Denne drikken har alltid vært ansett som en kilde til antioksidanter, som forynget hele kroppen.

Utvendige produkter

For å bevare friskheten og skjønnheten i huden har kvinner et bredt utvalg av produkter. Disse er oljer, frukt og meieriprodukter. Alle har visse egenskaper, men hvis du bruker dem harmonisk, kan du oppnå en utrolig effekt.

Kokosolje

Dette produktet er meget verdsatt i kosmetologi for sitt høye innhold av syrer, vitaminer og sporstoffer. Hyaluronsyre, som brukes til å løfte ansiktet, er til stede i sin opprinnelige form.

Kokosolje penetrerer lagene av epidermis veldig raskt, og metter huden med fuktighet. Olje perfekt nærer og fukter huden, takler peeling, kraftig tørrhet. Det er i stand til å pace selv vanskelige tørre områder, som albuer og knær.

På grunn av dyp penetrasjon av oljen gir fuktighet til de nedre lagene av epidermis. Som et resultat blir huden jevnet, får et yngre utseende, som etter skjønnhetssalongprosedyrer.

Denne oljen kan brukes som sminkefjerner. Den mest motstandsdyktige mascaraen kan ikke motstå virkningen av olje. Videre bryr det seg også om øyenvipper, spesielt laminert og delikat øyelokkhud, som er vanskelig å finne en forsiktig omsorg.

Mange bruker kokosnøttolje for solbrenthet eller for å behandle solbrenthet, noe som er ganske viktig i sommermånedene.

Sesam olje

Denne typen olje er mettet med mange aminosyrer og vitaminer. Det brukes ofte til kosmetiske formål og har oppnådd anerkjennelse fra kvinner.

Først av alt er det et utmerket verktøy i kampen mot tørr, saggy, løs hud. Det bidrar til å fylle mangel på næringsstoffer og fuktighet. Sesam olje kan eliminere irritasjon, peeling, kløe, kjemper rynker.

Det er veldig nyttig å bruke sesamolje på den delikate huden rundt øynene hver dag. Det bidrar til å beskytte det mot utseendet av etterligning og alder rynker.

Oljen kan brukes til barnas hud, da det er hypoallergen og forsiktig bryr seg om den berørte huden.

Sesam olje klarer seg godt med rødhet i huden, så det er vant til å bli kvitt røde merker etter akne.

Amaranth olje

Denne oljen har en behagelig aroma og kan brukes til både ekstern og intern bruk.

Det er unikt ved at det har et høyt innhold av squalen sammenlignet med andre oljer. Dette stoffet forhindrer utviklingen av kreftceller, fremmer regenerering av kroppsceller, beriker celler med oksygen. Den inneholder det aktive vitamin E. Dette betyr at det i dette skjemaet bedre påvirker huden, eliminerer tørrhet og tetthet i huden.

Amaranth olje peeler døde partikler og gir perfekt hudfarge. Denne oljen er uunnværlig for omsorg for fading, aldrende hud som allerede har mistet tonen.

Kakaosmør

Denne oljen er god for tørr hud som har mistet mye fuktighet, så vel som fading og slitasje.

Det trenger dypt inn i epidermis, bidrar til å gjenopprette skadede celler, gjør huden fløyelsaktig og elastisk. Kakaosmør kamp med strekkmerker, helbreder små sår, beskytter mot ultrafiolette stråler og ekstrem kulde. Den kan brukes til sprukne lepper, som øyekrem, for tørr hud på føttene, hendene og enhver annen del av kroppen.

Det etterlater en behagelig duft på kroppen, som ikke kan noteres som en minus. Olje toner opp sliten hud, strammer den, reduserer ansiktsrynker.

Klesvask såpe

Dette verktøyet kommer på hyllen på et bad. Tross alt er bruken svært bredt. Og for vasking, vasking og vasking.

For kroppens hud er det nyttig ved at det er et antibakterielt desinfeksjonsmiddel som består av naturlige ingredienser.

Klesvask såpe brukes ofte hvis det er problemer med akne, med rikelig arbeid i talgkjertlene. Men du bør bruke den forsiktig, gjelder ikke mer enn tre ganger i uken, fordi det vasker bort beskyttelseslaget, og huden må gjenopprette den. Det anbefales ikke å bruke dette verktøyet til eiere av tørr hud.

Tar såpe

Denne såpen er hentet fra bjørkebark, etter bearbeiding. I lang tid visste folk om de gunstige egenskapene til denne delen av treet og brukte den. For tiden er såpe basert på denne komponenten veldig lett å finne, og det er også billig, men fordelene med det er flotte.

Tjære såpe er uunnværlig, hvis hudutslett, akne, andre hudsykdommer. Det er mykere enn økonomisk, men tørker fortsatt pimples på ansiktet og tilbake godt. Eiere av fet hud kan bruke den hver dag for å redusere talgproduksjonen. Det klare svampen på beina, desinfiserer huden. I tillegg er denne såpen egnet for intim hygiene, noe som sier mye.

Juice av denne planten er anerkjent som en effektiv kosmetisk. For mange lever denne blomst i en pott, men ikke alle vet om de fordelaktige egenskapene for ansiktets og kroppens hud.

Aloe juice fukter huden perfekt, gjør den stram og glatt. Healer små sår og kutt, desinfiserer overflaten, og brukes ofte til å myke huden etter solbrenthet og husholdningsforbrenning. Aloe hjelper redusere strekkmerker, helbreder huden, gir et godt preparert utseende.

Sap av anlegget er godt i å bekjempe aldersrelaterte endringer, fordi det er en kilde til antioksidanter.

Hydrogenperoksid

Dette verktøyet er miljøvennlig og helt naturlig, fordi det består av vann og oksygen, som inngår en viss reaksjon.

Ofte er denne væsken vant til å desinfisere sår, fordi den effektivt dreper bakterier. Men det brukes også til kosmetiske formål: bekjemper akne, svarte flekker, lyser huden, fregner, renser oljeaktig hud.

Men med et slikt verktøy må du være forsiktig og ikke overdrive det med beløpet.

Produkter og stoffer som er skadelige for huden

Kanskje bør vi starte med matvarer som har en negativ innvirkning. Disse inkluderer:

 • Enkel karbohydrater - søtsaker, brus, juice, brød;
 • Salt i store mengder;
 • Store mengder alkohol. Alkoholholdige drikker, forbrukes ofte, fører til dehydrering og sagging av huden;
 • Massevis av stekt fettstoffer;
 • Hurtigmat;
 • Kaffe og svart te i store mengder.

Disse produktene bidrar til utseendet på løs, fading hud. Kroppen begynner å tegne næringsstoffer og fuktighet, og prøver å fylle deres mangel.

Hvis du velger å kjøpe en ferdig kosmetikk, er det verdt en ansvarlig holdning til valget. Les sammensetningen og unngå følgende komponenter:

 • Natriumlaurylsulfat;
 • Ulike parabener;
 • Mineralolje;
 • glycerol;
 • Propylenglykol.

Disse komponentene har en negativ effekt på hudintegritene, mye informasjon om hver av dem. Men det viktigste er å vite at de ikke vil gi huden noe bra, men tvert imot vil de ta det bort.

Produkter for sunn hud

Lær er vårt skall. Men fremfor alt er det et viktig menneskeorgan, som krever spesiell omsorg. Ofte tar vi omsorg for huden utenfor, og vi glemmer at forekomsten av betennelse og akne, tørrhet og tap av elastisitet kan skyldes feil mat. Men internmetningen av vev med nyttige mikroelementer er viktig i langt større grad enn bruken av de mest annonserte kremer eller de dyreste peelingene. Et sunt balansert kosthold er et løfte om skjønnhet og ungdom. Og hvis nektet av sjetonger, hurtigmat, brus og andre "forurensende stoffer" i kroppen ikke ga det ønskede resultatet, bør du revurdere menyen din mer nøye. Tross alt kan produkter som er skadelige for huden virke helt ufarlige.

De viktigste fiender i vår hud

En av de viktigste årsakene til utslett på ansiktet er baking baking. Velsmakende melprodukter i store mengder inneholder sukker og fett av animalsk opprinnelse, inkludert margarin, som tilhører kategorien transfett. Med tanke på at ingenting forferdelig vil skje fra en bolle, overbelaster du leveren, som senere vil sikkert påvirke tilstanden til huden.

Noen stoffer som kroppen ikke kan behandle og skille ut, forblir i blodet. Og siden de ikke har noe annet å gå, forsøker giftstoffer å gå ut gjennom porene i huden. Som en følge av at sebaceous kjertlene ikke takler belastningen, blir de blokkert, og dette fører til dannelse av utslett og svarte flekker.

For å rette opp situasjonen, erstatt dyrefett med grønnsak. Spis kaldpresset oliven, linfrø eller solsikkeolje. Vegetabilske oljer har en positiv effekt på huden, og forhindrer porene i tilstopping. Når det gjelder smør, er det heller ikke skade, hvis det er av høy kvalitet og spises i moderasjon. Men røkt og stekt kjøtt - en annen kilde til animalsk fett - er ekstremt vanskelig å fordøye.

Hvis du merker hudproblemer, må du nøye overvåke nærværet av nøtter i maten din. På den ene siden er de veldig nyttige og rike på ulike vitaminer og mikroelementer, men i store mengder kan forverre situasjonen med huden. Men det viktigste - å ekskludere fra kostholdet alle stekt, krydret, salt, så vel som alle slags pølser, kaffe og alkohol.

Riktig ernæring for vakker hud

For å gjøre huden din vakker og ren, skriv minst 600 gram grønnsaker, frukt eller bær inn i ditt daglige kosthold. Din hud vil bli spesielt verdsatt hvis kål, gulrøtter, brokkoli, aprikoser og vilde rosenbær blir dine nærmeste venner i produktens verden. Men bruken av et stort antall eksotiske frukter kan ha ganske motsatt effekt. Også nyttige produkter er brun ris, magert kjøtt (kylling, kalkun) og fisk, hvis de blir dampet.

Alle slags meieriprodukter hjelper kroppen til å rense - de forbedrer arbeidet i fordøyelsessystemet, og fremmer fjerning av skadelige stoffer. Og for glatthet av huden din trenger du bare svovel, som finnes i store mengder i løk og hvitløk.

Spis flere matvarer som inneholder vitamin C: appelsiner, kiwi, brokkoli, jordbær, søte poteter, blåbær og solbær. Ved å spise disse grønnsakene og fruktene, hjelper du kroppen til å produsere kollagen, noe som styrker blodkarene som er ansvarlige for å gi næring til huden.

Hvordan løse hudproblemer?

Hvis du har tørr og ru hud som ser sliten, forbedre sin tilstand vil hjelpe grønnsaker rike på betakaroten, for eksempel, gul og rød paprika, mørkegrønne bladgrønnsaker, krydret med linolje eller linfrø.

Hvis huden din er kløende og flaky, bruk flere B-vitaminer. De vil forbedre blodsirkulasjonen, problemer som ofte forårsaker kløe. Vitaminer fra denne gruppen finnes i matvarer som egg, nøtter, fisk, linser og andre korn.

Hvis huden er fet, begrense inntaket av skadelige fettstoffer. Ikke ferdig med måltidet med en cupcake eller kake, men et stykke ferskt rugbrød med syltetøy.

Hvis hudutslett forstyrrer deg, bekjempe akne ved å bruke mat rik på selen (tunfisk, klibrød, etc.). For å forbedre effekten, begynn å ta apoteket vitamin E.

Og husk at uansett hvor dyrt og godt kremet kan være, vil det ikke være i stand til å løse hudproblemer forbundet med feilaktig ernæring. Derfor er det bedre å bruke penger ikke på det som er dyrt, men på det som er velsmakende og sunt. Din hud vil være takknemlig for det.

Produkter for vakker hud: en diett for hudens helse og ungdom

Hvilke elementer kreves for sunn hud

Video: Ernæring for hud skjønnhet og ungdom

Kilder til varen:
• fisk;
• hele korn;
• sjømat;
• greener;
• grønnsaker;
• frukt;
Egg;
• sopp.

Vitamin E

De mest nyttige produktene for vakker hud

Et sunt, balansert daglig diett gir tilstrekkelig inntak av nødvendige elementer i kroppen. Men hvis hudproblemer ikke kan unngås, anbefaler kosmetologer å "lene" på produkter som inneholder maksimalt stoffer som gunstig påvirker huden:

 1. Fisk og sjømat, inkludert alger, støtter ungdommen i hjertemuskelen, blodårene og huden. Sjømat er rik på jod, retinol, sink, omega-3-syrer. Deres fortjeneste er hydrering av epidermis, kollagen syntese, aktiv mikrosirkulasjon av blodet. Den moderate funksjonen i sebaceous kjertlene normaliserer fet hud, forhindrer betennelse og akne. Fiskolje bremser rynker og dannelse av rynker.
 2. Sitrusfrukter - deilig og rimelig kilde for vitamin C. appelsiner, mandariner, sitroner øke generell og lokal immunitet, nøytralisere de negative effekter av miljøfaktorer og giftige produkter av oksidasjon i kroppen. Takket være sitrusdiet, blir huden langsommere, den blir glatt, smidig og strålende. Og hvis du tørker ansiktet ditt med saftige lobuler, blir fargene nivellert og pigmentplettene lyser.
 3. Grønnsaker og grønnsaker av røde, gule, oransje farger inneholder mye karoten. Som du vet, i kroppen blir den omdannet til vitamin A - den viktigste forsvarer av huden fra akne, peeling, tørrhet, hyperpigmentering og overdreven grovdannelse. Provitamin å assimilere, spinat, persille, gulrøtter, gresskar bør spises med vegetabilsk olje eller rømme, og grønnsaksjuice å legge krem. I sin rene form er vitamin A giftig, og det er usunt å ta medikamenter. En diett med vekt på karotenoider bærer ikke en slik fare - fra mat mer enn nødvendig, vil den ikke absorberes uansett.
 4. Nøtter er en hel "bestand" av vitaminer, mineraler, aminosyrer, fettsyrer som er bra for huden, og de viktigste er tokoferol og selen. Vitamin E-mestere - mandler og hasselnøtter - Beskytt epidermis mot fotoalder, rynker og tørrhet. Nøtter av forskjellige typer og frø i den daglige menyen, forbedrer tilstanden og utseendet på huden: tetthet, elastisitet, oiliness, farge. Det eneste problemet er at det er vanskelig å ikke overdrive det med nøtter, og dette er en ubalanse av næringsstoffer til fordel for fett og ekstra kalorier.
 5. Ubehandlet frokostblanding i form av frokostblandinger, helkornsbrød, pasta fra fullkornsmel i det daglige kostholdet, sammen med grønnsaker - en garanti for ren, vakker hud. Fiber og vitaminer fra gruppe B som finnes i dem, normaliserer tarmmikrofloraen og forbedrer fordøyelsen, og dette påvirker direkte tilstanden til epidermis, hår og negler. Tiamin er ansvarlig for å gjenopprette skadet hud.
 6. Meieriprodukter fordeler huden fra innsiden og utsiden. Cottage cheese, yoghurt, sur fløte, yoghurt sammensatt facemasks mykne, fukte, næring, beriket med vitamin D og A. Dairy syre justert tone avklart, skrelle det øverste laget av døde hudceller, tørket betennelse. Sour melk på bordet hver dag er en garanti for velbalansert fordøyelse, sterk immunitet, normal intestinal mikroflora og sunn hud. En advarsel: Ikke alle yoghurt er like nyttige, men bare "levende" med kort holdbarhet og uten kunstige tilsetningsstoffer.
 7. Lever og kjøtt metter kroppen med høyverdige proteiner, aminosyrer - byggematerialet for tett, elastisk hud; vitamin A i biotilgjengelig form, jern. Avslaget på animalsk protein er vanskelig å kompensere for av andre produkter, som et resultat - kjedelig hudfarge, sagging og rynker.
 8. Grønn te er en sterk antioksidant som beskytter celler mot aldring. Fans av denne drikken har en frisk frisk hud.
 9. Spirte frø - mat "på fan", men unge spirer inneholde ganger mer - 10 til 100 - vitamin C, E og B i sammenligning med ubehandlede gress.
 10. Vegetabilske oljer er en del av kosmetiske produkter på grunn av fuktighetsgivende, nærende, antioksidant, regenererende egenskaper. Matoljer er rike på omega-3 og omega-6 fettsyrer, vitamin A, E. De regulerer hudens fuktighetsgivende, øker elastisitet og helbredelse.
 11. Sjokolade kalles synderen acne. Men dette gjelder ikke for naturlig sjokolade med maksimalt innhold av kakaosmør og minst - sukker og tilsetningsstoffer. Flavonoider fra flere stykker bittre fliser beskytter huden mot ultrafiolett stråling, stimulerer blodsirkulasjonen, forhindrer tørrhet, peeling og sløvhet.
 12. Produkter for vakker hud, det er ønskelig å regelmessig inkludere i kosten, og noen - å ha menyen hele tiden:
  • gjærmet melk - 1 til 2 glass per dag;
  • fettfisk - en gang hver 3 - 4 dager;
  • kjøtt, kylling - minst 3 ganger i uken;
  • Lever - minst en gang i uken;
  • bær, frukt - minst 200 g per dag;
  • frokostblandinger - fra 100 g hver dag.

Se også:

En tanke på "Produkter for vakker hud: En diett for hudens helse og ungdom"

Naturligvis, hvis du bruker mel i ubegrensede mengder, søtt og fett, så kan det ikke være noen spørsmål om helse. Og selv om det for øyeblikket er bra med huden, så vil slike matvaner sikkert gjøre seg kjent i fremtiden. Jeg sier dette fra min egen erfaring - det var bra, men etter mye stress kom problemer ut "som gjorde meg til en hudlege. Når det gjelder listen over produkter: det må være fisk på menyen (jeg forstår nå dette, og jeg kunne ikke spise det før måneder). Og det er ikke nødvendig å bruke mye penger på det - for eksempel kjøper jeg ofte makrell og bake bare med salt og sitronsaft (her er du forresten med citrusfrukter). Når det gjelder kilder til vitamin C - så er det mer i vanlige valnøtter! Grønnsaker og frukt bør generelt danne grunnlaget for dietten, men her er det vanskelig på grunn av klimaet. Kashi her spiser vi alt, nå, takk Gud, kulturen med å spise pasta har kommet, og deres valg har dukket opp bra. Ikke det før - en mos, ikke en pasta. Sour milk - generelt, min favoritt for fordelene til kroppen. Og for fordøyelseskanalen, og for huden, bidrar det til å kontrollere kolesterolet, og dårlig pust kan fjernes fra munnen. Og alt dette skyldes probiotiske bakterier i den. Sant, bare i naturlig og frisk sur melk (ikke eldre enn 3 dager) - jeg tilbereder selv det selv. Det er enkelt - god melk (jeg tar gården) og surdeig (jeg tar bakteriell helse), litt tid. Ingenting mer er nødvendig. Når det gjelder leveren - her er alle uenige. Te i lang tid drikker jeg bare grønn - det smaker bedre for meg. Med vegetabilske oljer har jeg så langt alt er vanskelig - jeg liker olivenolje. solsikke og mandel. Med de andre var det ikke mulig å finne et felles språk.

Legg til en kommentar Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å bekjempe spam. Finn ut hvordan dine kommentardata behandles.

Lagre deg selv, del med andre:

Alle artikler er informative. Rådfør deg med legen din før bruk.

Kosthold for vakker hud

Innholdet i artikkelen:

Når det gjelder riktig ernæring, betyr dette uttrykket sunn mat som er nyttig for en persons indre organer.

I mellomtiden har mange produkter sterkt innflytelse på hudens tilstand og farge, spesielt på ansiktet - noen retter kan forbedre tonen, mens andre tvert imot ødelegger hudens hud og forverrer tilstanden til epidermis. Det er derfor Hollywood-skuespillerinne holder seg til strenge næringsregler som foreskrives av en personlig ernæringsfysiolog som jobber for anstendig avgifter - forresten går regningen til tusenvis av dollar!

Hvilke produkter og vitaminer er gode for ansiktet - riktig mat for vakker hud

Men for å ha en vakker og velpleiet hud er ønsket hver kvinne, uansett om hun er en flott skuespillerinne, en vellykket forretningskvinne, eller bare en kjærlig mor til tre fantastiske barn. Og dyre kremer og sunn søvn er ikke nok til et herlig ansikt.

Denne gangen har eksperter fra SpecialFood.ru funnet ut hvilke produkter og vitaminer som er gode for ansiktets hud, og hvilke retter hver kvinne skal inkludere i sitt daglige kosthold.

All verdifull informasjon er samlet for deg i denne tabletten.

Sjømat og fisk

 • Omega-3 fettsyrer, inneholdt i store mengder i fisk, opprettholder et optimalt nivå av fuktighet i huden, forhindrer tørrhet og aldring.
 • Zink, som er rik på fettfisk, og spesielt østers, er en av de viktigste hudelementene. Kollagen syntese og fornyelse av huden, senking aldringsprosessen, god blodsirkulasjon og rødaktig hudfarge skyldes alt sink. I tillegg kan sink hemme betennelse og hemme aktiviteten til talgkjertlene, oftest årsaken til akne.
 • Seaweed - et lagerhus med mange vitaminer og næringsstoffer, inkludert retinol og jod, som er nødvendig for å bevare ungdommelig hud.
 • For sin evne til å stimulere til produksjon av kollagen - et vitalt protein, gjennom hvilket huden blir elastisk og ser jevn ut. En tilstrekkelig mengde vitamin C i kostholdet - nøkkelen til langsom dannelse av rynker og hud aldring.
 • Vitamin C er en sterk antioksidant, som nøytraliserer virkningen av miljøet.
 • Og sitrusjuice bidrar til å kvitte seg med alder, flekker ansiktets hud og til og med ut fargen sin.
 • Gulrøtter, spinat og andre løvgrønne grønnsaker er pålitelige hjelpere i kampen for ungdom og vakker hudtone. Vitamin A er en effektiv antioksidant som kan forhindre betennelse.
 • Vitamin A-mangel kan gjenkjennes av tørr og flakete hud, fine rynker og ujevn hudfarge. Skinnende hud og fløyelsaktig tekstur - noe som du bør inkludere produkter som er rik på beta-karoten i dietten din.
 • Et annet interessant faktum - vitamin A fungerer som en aktivator for soling, stimulerer produksjonen av melanin.

Husk at vitamin A kun kan absorberes med fett - spis gulrotsalat med rømme eller vegetabilsk olje og fortynnet grønnsaksjuice med krem.

 • En av de mest verdifulle for huden anses å være E-vitamin, som finnes i store mengder i hasselnøtter og mandler - det beskytter huden mot ultrafiolett stråling, opprettholder riktig fuktighetsnivå og gir huden en spesiell friskhet.
 • Peanøtter er rike på sink - det er dette elementet som regulerer hudens oiliness og påvirker prosessene for fornyelse.
 • Nøtter inneholder selen, en gunstig effekt på tilstanden til huden og dens farge.

Et rent og strålende ansikt er en effekt som er lett å oppnå. Bare ta med ulike typer nøtter i ditt daglige kosthold.

hele korn

 • Høy fiberinnhold, som er involvert i normaliseringen av tarmmikrofloraen, vil påvirke utseendet ditt - skjønnheten i ansiktets hud er svært avhengig av helsen til magen vår.
 • B-vitaminer hindrer hudirritasjoner og utslett.
 • Nyttige stoffer som er omfattende inneholdt i fullkornsprodukter, opprettholder det optimale nivået av hudfuktighet og sikrer et rent ansikt.
 • Levende yoghurt og andre meieriprodukter uten tilsetningsstoffer, både eksternt og ved inntak, kan lette ansiktet og forny hudceller.
 • Masker fra hytteost myker, fukter og oppfrisk huden.
 • Kjøtt, granateple, egg, spinat og andre grønne bladgrønnsaker vil berike kroppen med jern, noe som er nødvendig for en vakker, sunn rødme. Mørke sirkler under øynene og blek hud i ansiktet vil fortelle om mangelen på dette elementet.
 • Pomegranate scrub vil tjene som en kilde til energi for huden og styrke sine beskyttende egenskaper.
 • Kjøtt er en kilde til protein og jern.
 • Tillater huden å forbli smidig og har alltid et sunt strålende utseende. Hvis det ikke er noe kjøtt i dietten, blir ansiktshuden kjedelig og eldes raskt.
 • Leveren er rik på vitamin A.
 • Utmerket motstår de oksidative prosessene som forekommer i kroppen, og forhindrer dermed prematur aldring av huden.
 • Oppfrisker overflaten.
 • Vitamin C er 100 ganger mer i germinated lentils enn vanlig korn.
 • Germinerte hvete inneholder vitamin E 50 ganger mer, og vitamin B6 - 10 ganger mer enn vanlig korn.
 • Germinerte korn forynger huden, har en gunstig innvirkning på strukturen.
 • Olivenolje er rik på essensielle fettsyrer Omega-3 og Omega-6, som bidrar til naturlig og moderat selvfuktighet i huden.
 • Aprikos og havtorn vil bidra til å unngå hudutslett.
 • Linfrø, hvete og kokosoljer forynge, helbrede, inneholder mange nyttige stoffer.
 • Kakaosmør, eller rettere flavonoider som er inneholdt i den, bidrar til å forbedre blodtilførselen, nivåer tekstur og tone i ansiktet, regulerer graden av hudfuktighet, forhindrer tørrhet og peeling.
 • I tillegg kan elskere av naturlig sjokolade skryte av resistent hud til skadelig UV-lys.

Ved å utarbeide det daglige kostholdet, er det viktig å huske at enkelte sykdommer kan være en kontraindikasjon for bruken av visse produkter. Derfor, før du starter et sunt kosthold, er det bedre å konsultere med kompetente spesialister - legene vil være i stand til å undersøke kroppen fullt ut, og en ernæringsfysiolog vil opprette den optimale menyen basert på undersøkelsens resultater.

10 av de mest skadelige produktene som ødelegger hudens utseende og farge

Reklame om nye serumer og andre skjønnhetsprodukter skaper et villedende inntrykk for kvinner i rettferdig sex for alle anledninger. Men produsenten sier aldri at alle magiske ampuller gir en kortsiktig effekt, og til og med bare en visuell.

Slike midler gir ikke helsen til huden din, men bare skjuler feil for en stund. Men vårt mål er ikke å maskere problemene, men å gi huden virkelig sunn ernæring og nok vitaminer, slik at ansiktet er strålende, rent fra utsiden og sunt fra innsiden!

 1. Søt: En usunn lidenskap for ulike konfektprodukter før eller senere fører til betennelsesprosesser og flere akne, huden smelter gradvis og blir fet. Honning kan betraktes som den mest fordelaktige for de mest skadelige søtsaker, men den bør også konsumeres i svært moderate mengder.
 2. Hermetisert mat og marinader - grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk, med andre ord, alle med lang holdbarhet: hver slik krukke inneholder eddik, mye salt og sukker, alle slags tilsetningsstoffer E-shki (konserveringsmidler, fargestoffer og andre). Resultatet av bruk av hermetikk vil være allergiske reaksjoner, hudskall og flekker i alle nyanser av rødt.
 3. Halvfabrikata: Som hermetikk, inneholder mange skadelige tilsetningsstoffer, derfor, med regelmessig bruk, skader de vår helse og ødelegger hudens utseende.
 4. Røkt kjøtt og pølser: en utrolig mengde salt og krydder, mange konserveringsmidler og stabilisatorer, fargestoffer, fortykningsmidler, kunstige smaker, serveres under de uskyldige navnene "nitrat", "benzoat" og andre - produsenter av pølser, kokt, røkt og tørket pølse så vel som andre forskjellige produkter, som bakt skinke, bacon, bacon, kjøttruller og så videre. Konstant å spise av alle disse deilige filthene sikrer deg alvorlige problemer, ikke bare med huden (tidlig aldring, flabbhet, rynker), men også med helse - fra gastritt, nyrestørrelser og lever til forgiftning og til og med ondartede svulster.
 5. Hurtigmat: Det er ikke bare kjent for evnen til å forberede lynrask og høyeste kaloriinnhold, men også innholdet i alle de ovennevnte e-nisene, som er langt fra alltid gunstig for kroppen vår. Ikke bare hamburger tilhører hurtigmat - sushi, pizza, pølser og andre typer fastfood fra McDonald's, pizzeriaer og sushi barer tilhører også kategorien av de mest skadelige. De gjør huden alder for tidlig og ser sliten ut.
 6. Snacks og alle slags snacks: Kaker, sjetonger og andre tørre snacks fra butikken inneholder ikke bare en stor mengde salt, men er vanligvis tilberedt i utgått olje eller fett. Spise slik mat fører til hyppig hudbetennelse og endringer i tonen.
 7. Løk og hvitløk: Et overskudd av disse matvarer i kostholdet ditt kan føre til rødhet i huden og vaskulær dilatasjon.
 8. Hvitt brød: uten tilsetningsstoffer, det er nyttig fordi det er rik på vitaminer, men det hvite brødet inneholder oftest andre typer sukker, skadelige mattilsetninger, kunstig bakepulver - alt dette fører til allergier i form av utslett på huden.
 9. Svart te og kaffe: i moderate doser har de visse fordeler, men hvis de blir fortært for mye, blir hudfargen usunn, den er gulaktig og ansiktet blir rynket raskere.
 10. Alkohol og ulike energier: utvilsomt farlig for hele kroppen drikker. De skader ikke bare de indre organene, men påvirker også vår hud negativt - det blir dumt, får en usunn farge, blir raskt gammel.

Nå vet du nøyaktig hvilke produkter som må være forlatt for alltid for å være ikke bare sunn inne, men også vakker ute.

Hva spiser kjendiser for en sunn ansiktstone?

Vakker hud, som kjendiser - det er det hver kvinne drømmer om. Selvfølgelig sparer modeller med deksler av blanke magasiner ikke på dyre prosedyrer for å gjenopprette og forynge ansiktets hud, men de forsømmer ikke ernæring. Det er ikke nok bare å lage peeling, skjemme deg bort med masker og kjøpe dyre tonale ressurser - hvis du bruker skadelige produkter, vil ingen veiviser kosologer redde ansiktet ditt.

 • Grønnsaker, frukt og sjømat er stadig til stede i menyen til Madonna, Jennifer Aniston og Halle Berry. Det daglige næringsmønsteret som er vanlig blant stjernene, er 70% av frisk frukt og grønnsaker, pluss 30% av dampet eller kokt mat.
 • Ingen enkle karbohydrater sa Angelina Jolie. I stedet for baking og alle slags bakervarer fyller Jolie behovet for karbohydrater med kjøtt, nøtter, belgfrukter og korn. Mange fans husker hvordan en av de vakreste kvinnene i verden fulgte streng vegetarisme, men i dag har alt forandret seg: Jolie innrømmer at avvisning av animalske produkter fører til en sterk uttømming av kroppen. Nå ser alltid bra ut Angelina hjelper rødt kjøtt (protein) og fraksjonær næring. I tillegg er det nødvendige nivået av fuktighet og glatthet av huden på ansiktet av Jolie - en fordel av ikke-karbonert mineralvann, som må være full daglig.
 • Avokado er Victoria Beckhams favoritt. Og stjernen elsker å bruke den ikke bare som en ingrediens i deilige retter, men også i form av ansiktsmaske.
 • Tørket melk - Assistent Cameron Diaz, lider av akne. Ved hjelp av dette produktet løser skjønnheten problemet med betennelse i ansiktet, og det er nødvendig å bruke tørket melk eksternt: Fukte huden med vann, masser melken med ansiktet i sirkulære bevegelser, skyll med varmt vann. Resultatet er ren hud og et friskt utseende.
 • Melk er også alltid til stede i dietten til den vellykkede modellen Cindy Crawford. En av verdens mest kjente kvinner anbefaler ikke bare drikkemelk, men bruker den også til vask: Bland melk og ikke-karbonert mineralvann i like store mengder, vask med denne lotionen daglig. Resultatet er jevn hud, som en baby, og alltid en jevn hudfarge.
 • Grapefruktte, avvisning av røkt, salt og krydret retter - hemmelighetene til skjønnhet Ko Hyun Jong. Den berømte koreanske skuespillerinnen, som tok andreplass i skjønnhetskonkurransen "Miss Korea", viser i sin erfaring at ren hud er direkte avhengig av maten vi spiser. Varmt saltvann er en annen assistent i kampen mot utslett i ansiktet. Forresten er det koreanske jenter og unge menn som regnes som eiere av den reneste og vakreste ansiktshuden, så deres anbefalinger bør ivaretas først.
 • Minst ett eple og et glass yoghurt om dagen vil gjøre huden din skinnende og alltid se frisk og levende. Den koreanske skuespilleren Song Joong Ki, kjent i sitt hjemland, var overbevist om dette.
 • En juice fra bananer, blåbær, mandler (eller andre nøtter) og melk anbefales å drikke regelmessig en annen koreansk skjønnhet, Gu Ha Ra. Dukkens skjønnhet skuespilleren og sangeren er resultatet av flere magiske produkter som har en positiv effekt på huden på en gang. Mandler og andre nøtter er rike på hudvennlige oljer, og frukt og melk bidrar til å forbedre tarmfunksjonen og normalisere metabolisme, og bidrar dermed til rettidig levering av næringsstoffer til huden vår.

Som du kan se, har hver kjendis sin egen lille hemmelighet av skjønnhet, men i en er alle oppskriftene like - du trenger bare å spise naturlig mat, ikke belastet med syntetiske tilsetningsstoffer.

Hudfordeler

Innholdet i artikkelen [skjul]

Jeg har lyst til å si: hud er alt vårt. "For det første er det det største organet i kroppen vår med et totalt areal på ca 2 kvadratmeter. m og veier ca 5% kroppsvekt, - sier Elena Morozova, ernæringsekspert, leder av vekttap senteret Elena Morozova. "For det andre er det det mest allsidige organet i menneskekroppen." Huden beskytter kroppen mot negative ytre faktorer: farlige mikrober, ultrafiolett stråling, varme, kulde. Og hun puster, og gir 2% gassveksling i kroppen. Og hvis pusten hennes blir forstyrret, truer det med store problemer.

Dessuten absorberer huden næringsstoffer og fjerner skadelig, brukt. Sistnevnte er spesielt viktig når leveren eller nyrene ikke fungerer bra. Endelig spiller huden en stor rolle i metabolske prosesser. "I tillegg til gassutveksling, som oppstår under puste i huden, inneholder den også mellomliggende karbohydrat, protein, fett, vitamin og vann-salt metabolisme," sier Natalia Grigorieva, ernæringsfysiolog, leder av Institute of Cosmetology og Cell Technology Real Clinic.

Huden er et speil av kroppen vår.

Enhver ernæringsfysiolog kan enkelt avgjøre om du spiser rett ved å se ikke på tallerkenen din, men på huden din: Den reflekterer alle problemene i våre indre organer. "For eksempel forværrer duodenal sår, kolitt og dysbakteriøse hudfarge, provoserer ulike utslett, kløe og flaskhet i huden," sier Elena Morozova.

Følgelig, for å løse disse problemene fra utsiden, ved hjelp av kosmetikk, hvis det er mulig, ikke for lenge. Når huden forverres av interne grunner, må de også håndteres fra innsiden - endre kostholdet. "Endre kostholdet ditt, endre matvaner og matlagingsmetoder," sier Natalya Grigorieva. - Dypfrysing, lang og / eller feil lagring kan ødelegge nesten alle vitaminer som finnes i mat. Tradisjonelle matlagingsmetoder - koking, steking, stewing - ødelegger også næringsstoffer. Stek og gjenbruk frityrolje "berik" mat med kreftfremkallende stoffer. " Hva slags hud skjønnhet kan vi snakke om når hun kvitterer bokstavelig talt, prøver å få all denne skitten ut av kroppen?

Bygg en diett for sunn hud, husk: huden, som hele kroppen, trenger å få et komplett spekter av næringsstoffer og vitaminer.

Hvilke næringsstoffer trengs for sunn hud?

"Først og fremst må det forsynes med tilstrekkelig mengde proteiner og fett," minner Elena Morozova. Proteiner øker hudtone, noe som gir en klar oval av ansiktet. Deres ulempe kan føre til at det vil oppstå langhelende sår og sprekker. Fettsyrer er nødvendige for absorpsjon av vitamin A, som er ansvarlig for hudfornyelse. De er avhengige av glatthet og farge, ingen rynker.

I tillegg trenger huden vitaminer fra gruppe B - de hjelper det til å se seg frisk ut. Vitamin C aktiverer produksjonen av kollagen. H-vitamin hjelper huden til å unngå flabbhet og gir den en sunn farge.

Vitaminer E og PP er gode antioksidanter, de beskytter huden mot effektene av frie radikaler og aggressivt miljø, øker motstanden til huden mot ultrafiolett stråling. Zink og selen har også antioksidant og antiinflammatorisk aktivitet. Iron toner huden og er ansvarlig for normal blodsirkulasjon.

Produkter for sunn hud

Hvor får alt dette? Vitamin A (retinol) finnes i leveren, egg, fet fisk og provitamin A (beta karoten) finnes i røde og lyse oransje grønnsaker og frukt. Vitaminer fra gruppe B kan fås fra produkter av animalsk opprinnelse - kjøtt, egg, melk, ost, fisk - og grønnsaker: nøtter, bønner, sopp, ris, bokhvete. Vitamin C finnes i sitrus, kiwi og sure bær. Kilden til vitamin E er produkter som inneholder vegetabilske fettstoffer: nøtter, frø, oljer. D-vitamin er funnet i "gelé" og sjømat.

Mat rik på sink - dette er igjen leveren, og til og med sardiner, gresskarfrø. Selen er i sopp, østers sopp, hvit, pistasjenøtter, hvitløk. "Iron" -produkter er rødt kjøtt, slaktbiprodukter, bokhvete.

"For å få alle de nødvendige stoffene for huden, prøv å diversifisere dietten så mye som mulig, for å inkludere bare friske og høykvalitets produkter i den," sier Natalia Grigorieva. - Prøv å inkludere i menyproduktene fra hver kategori av essensielle vitaminer og mikroorganismer som er oppført ovenfor.

For å forenkle denne kraften ordningen, tilbyr vi deg toppprodukter som er gode for huden og de øverste er skadelige.

Hudvennlige produkter

Fermenterte melkprodukter. Laktobacilli inneholdt i dem normaliserer tarmens arbeid, på betingelse av hvilket avhenger av skjønnheten i huden.

Fisk og sjømat (spesielt makrell, laks, sardiner, sild og tunfisk). De inneholder omega-3 fettsyrer, som beskytter cellemembranen, samt forbedrer hudens elastisitet og blodtilførsel.

Kjøtt. Kyllingprotein forbedrer hudens generelle tilstand og er involvert i regenerative prosesser. Oksekjøtt er rik på sink og vitamin B2 og er en pålitelig assistent for å forhindre utseende av rynker, sprekker, sår.

Grønnsaker (spesielt brokkoli og gulrøtter) og frukt (spesielt sitron).

"Dette er praktisk talt magiske produkter som enhver kvinne må inkludere i hennes meny," sier Elena Morozova. - Brokkoli er rik på antioksidanter som forhindrer tidlig aldring av huden og øker elastisiteten. Regelmessig forbruk av gulrotjuice forbedrer hudfarge. Og vitamin C, inneholdt i sitron, gjør huden jevn og eliminerer mørkere og pigmentering. "

Grønn te. Inneholder antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler, forhindrer for tidlig aldring av huden.

Hudfarlige produkter

Mat og drikke som forårsaker dehydrering og beruselse av kroppen og ødelegger hudceller: Røkt mat, konserveringsmidler, alkohol, kaffe, tørket frukt og produkter med tilsetningsstoffer "E".

Nyttige og skadelige produkter til huden

Uten å nekte nytten og nytten av kremer, salver, masker og andre kosmetikk, la oss dvele på stoffer og produkter til huden, uten hvilken kosmetikk er også maktløs.

For å få huden til å se (og være) sunn, elastisk, vakker, trenger den:

 • antioksidanter;
 • nikotinsyre;
 • beta karoten;
 • vitaminer;
 • selen;
 • fosfor;
 • proteiner;
 • fettsyrer;
 • jern,
 • sink.

Antioksidanter finnes i spinat, tomater, epler, vannmelon, jordbær, rosehip, grønn te.

Nikotinsyre - i korn fra forskjellige korn, jordbær.

Betakaroten er tilstrekkelig i tomater, søte paprika, blommer, kirsebær, søte kirsebær.

Huden trenger alle vitaminer, hver gruppe har sin egen funksjon. Derfor bør menyen inneholde mer frukt, grønnsaker, naturlig juice, kjøtt og egg er nyttige i denne forstand.

Selen er "paraply" av overdreven ultrafiolett stråling; tilgjengelig i sopp, frokostblandinger, mindre - i fuglen.

Fosfor er spesielt rik på fisk, østers, tang, noen frukter.

Fettsyrer (omega-3) inneholder mange typer havfisk og annen sjømat, forskjellige vegetabilske oljer, nøtter og frø, spesielt hør.

Det er mye jern i epler, kål, mango, vannmeloner, kylling kjøtt, sjømat.

Sink inneholder fermenterte melkeprodukter, samt pærer, epler, vannmeloner.

Proteiner kommer med ulike produkter til huden: kjøtt, melkeprodukter, fisk, egg, nøtter.

På en spesiell konto - rent ikke-karbonisert vann. En viktig faktor for generell helse og et friskt ansikt er hvile, spesielt god søvn.

Fet hudprodukter

Ved hjelp av produkter for huden kan det redusere uønsket fett betydelig. Selv om det ikke er noe klart svar på spørsmålet om hvorfor huden begynner å utskille for mye sebum, har dermatologer og kosmetologer ennå ikke. Genetikk, stress, dårlig ernæring, upassende kosmetikk - dette er mulige årsaker til ubalanse. Likevel er anbefalinger for å forbedre problemhuden i form av ernæring blitt utviklet og tilgjengelig for alle.

 • Hele korn, i motsetning til hvitt mel, gir kroppen mer fiber, antioksidanter og proteiner, påvirker ikke blodsukkernivået.

Frukt og grønnsaker, som inneholder antioksidanter og vitamin A, er svært nyttige i kosten med høyt fettinnhold. Verdifull anti-inflammatorisk effekt, samt rensing av huden porene. Gjør det til en regel å bruke et daglig valg av salat, brokkoli, gulrøtter eller gresskar. Til dessert - i henhold til sesongen: aprikos, mandariner, mango, papaya eller ferske juice fra de listede fruktene.

 • Animalfett er ekskludert fra alle retter. Bruk vegetabilsk olje, og deretter i moderat.

Fisk (sjø og ferskvann) er også et godt produkt for fet hud. Flerumettede fettsyrer som er tilstede i den, reduserer overskytende fett. Cook fiskeretter skal bakt, kokt, grillet eller dampet.

Noen få praktiske tips:

 • nekte unhealthy stekte matvarer eller tilberedt i dyp fett;
 • foretrekker lav-fat kefir, yoghurt, cottage cheese;
 • spis kylling uten hud;
 • bypass fast food steder;
 • ikke kjøp ferdige snacks;
 • alt som er mulig, ta rå;
 • Drikk rikelig med rent vann, usøtet grønn te.

Det er også oppskrifter for enkle, men effektive masker som er enkle å lage hjemme fra mat.

Produkter for tørr hud

Sammen med det rette ytre ansiktet, vil pleieprodukter for tørr hud være nøkkelen til et vakkert og sunt utseende. Tørr hud irriterer ofte kvinner. Problemet er provosert av ulike årsaker: fra genetisk - til allergier mot kosmetikk, kulde eller varme. Aggressive produkter, mangel på fuktighet, vitaminer eller næringsstoffer kan forårsake tørrhet. I dette tilfellet må menyen justeres i retning av å øke dem.

Enkle anbefalinger for å overvinne problemet:

 • drikke nok vanlig vann
 • Spis mat som er rik på vitaminer A, B, E. Dette er meieriprodukter, spesielt yoghurt, grønne grønnsaker, frukt - hvetekim, aprikos, avokado, cantaloupe;
 • Hver dag, spis litt gulrot, gresskar, der det er uerstattelig på nytten av beta-karoten;
 • forhindrer perfekt tørr svovel; det er nok i egg, asparges, hvitløk, løk;
 • Olivenolje, linfrøolje - fantastiske naturmidler i kampen mot tørr hud;
 • bær (druer, currants), epler, tomater, yoghurt, sukkerroer, rørsukker - de inneholder biokjemiske alfa-syrer er utmerket for å fôre fortynnet hud.

Hovedproblemet med tørr hud er rask aldring. For å forbedre de gunstige effektene av noen produkter til huden, kan det brukes i form av nærende masker. Men det som skal avgis, er alkohol. Ikke misbruk og kaffe. Og for all del få nok søvn!

Meieriprodukter for hud

Produkter fra meieriindustrien er alltid i de første stedene blant de obligatoriske produktene for huden. Velg de hvor mindre fett. Siden huden drar nytte av andre stoffer - primært vitamin A.

 • styrke hår, negler, tenner, bein;
 • inneholder kulturer av bakterier som ødelegger putrefaktive intestinale mikroflora;
 • øke immunitet
 • vanlig bruk frisker pusten.

Resultatet av slik innflytelse i bokstavelig forstand av "på ansiktet", og resultatet er veldig positivt.

 • Det er viktig å bruke naturlige meieriprodukter til huden: yoghurt, kefir, cottage cheese, rømme. Eksperter minner om hjemmeprodukter som er ufortjent glemt og tvunget ut av sivilisasjonen: yoghurt, ryazhenka, bakt melk, varents. Naturen deres er en garanti for ønsket resultat.

Naturlig sur melk er også grunnlaget for populære ansiktsmasker. Blander med kefir honning, massen av frukt eller bær, eggeplommer, oliven eller mandelolje, aloe juice og andre ingredienser, vi får et utmerket produkt med en nærende, fuktighetsgivende, forfriskende, beroligende effekt.

Oppskrift fuktighetsgivende og mykningsmaske:

 • halv skje (te) olivenolje blandet med en skje honning, tilsett samme yoghurt uten fyllstoffer, aloe juice. Påfør blandingen i 15 minutter. Vask av med varmt vann, vask med mineralvann uten gass.

Produkter for ungdomshud

Skjønnhet krever ofre. Derfor, la oss starte "fra slutten": for begynnelsen vil vi ofre alt som er spiselig, men skadelig, selv om det er veldig fristende i lukt og smak. Deretter diversifiserer vi menyen gjennom produkter for ungdommelig hud.

Ingen fordel

 • hermetikk (kjøtt, fisk, grønnsaker, kompotter);
 • halvfabrikata;
 • tallerken på lang sikt;
 • salt og altfor krydret mat.

Huden skriker bokstavelig talt for hjelp når den er flakket, den blir tørr og irritabel når glattheten og elastisiteten forsvinner. Disse signalene kan ikke ignoreres, siden det på et tidlig stadium er nok til å gjøre små tilpasninger til dietten for å kvitte seg med feil, for å gjenopprette helse og ungdom. En slik oppgave er mulig under de vanlige produktene for huden - med regelmessig bruk av en tilstrekkelig mengde av dem.

 • En av de nyeste teoriene om tidlig aldring av huden skildrer stråling og tungmetaller for dette. Det antas at produktene forurenset med stråling og skadelige metaller, vann, luft, inn i kroppen, ødelegger det på mobilnivå. De radikaler som dannes samtidig må fjernes, som vellykkes utføres av antioksidanter, som er iboende i frukt av mørkegrønn og lyse farger. De er mange i grønn løk og salat, brokkoli og oliven, gulrøtter, tomater og paprika. Grønn te med honning er en utmerket kilde til antioksidanter.

Peeling, ubehagelig tørrhet antyder at det ikke er nok vitamin A i dietten. Det er rikelig med røde, oransje frukter. Det absorberes med fett, så farmasøytene tilbyr et konsentrert stoff i form av en oljeløsning. A-vitamin er også en vanlig ingrediens i populære ansikts kremer.

Adsorberende produkter bidrar til kampen mot tidlig aldring:

 • rå grønnsaker, frukt;
 • kli;
 • grøt fra forskjellige kornblandinger.

Mangel på flerumettede fettsyrer fører til betennelse, rynker, tap av elastisitet, noe som gjør den sårbar mot uønskede eksterne faktorer. Fettfisk vil fylle mangelen: laks, sild, tunfisk, makrell, fra vegetabilsk gruppe - nøtter, frø, oliven og andre oljer. Nøtter er generelt betraktet som produkter av evig ungdom - for tilstedeværelse av antioksidanter og akselerere fornyelse av stoffer.

Vitamin C (askorbinsyre) er uunnværlig for kroppen, inkludert for ansiktets hud. Uten den ser rynker seg mye tidligere. Butikkhuset av askorbinsyre (vitamin C) - fersk frukt, syltet grønnsaker, frukt, frukt og grønnsaksjuice. Pass på at du ikke tåler varmebehandling.

 • Biotin (vitamin H) kan forhindre flabbhet og returnere friskhet. Det kan være mer enn det finnes i eggeplommer, lever, melk, nøtter, brygger gjær.

Proteinmangel manifesteres ved dannelse av sår og sprekker som ikke helbreder godt. Den naturlige prosessen med å forny hudceller bremser seg. Fisk, kylling, kalkun, cottage cheese har perfekt tak i dette problemet. En viktig gruppe proteiner er enzymer (enzymer). De blir ødelagt av varme og lagres derfor bare i rå mat.

Produkter for hudens elastisitet

Produkter for hud elastisitet består av flere grupper, de gir ved "felles innsats" elasticiteten, som betyr helse og ungdom.

 • La oss starte med vann. I vannmiljøet forekommer de fleste fysiologiske prosesser, og sikrer den vitale aktiviteten til hver celle. Hastigheten og klarheten i disse reaksjonene, opptaket av mat og eliminering av slagger er avhengig av volum og kvalitet på vann. Hver dag trenger menneskekroppen omtrent to liter væske.

Eggplanter, grønnsaker greener, belgfrukter, lever, gjær, kornbrød inneholder et sett med vitaminer B. De holder huden tonet, bidrar til å gjenopprette og beholde fuktighet.

 • Og igjen om grønn te. Dette er et unikt naturlig middel rik på polyfenoler som støtter elastisitet. I samme rad - bær: bjørnebær, blåbær, jordbær, plommer, bønner, artisjokker. Funksjonene av stoffene de inneholder, er å "nøytralisere" frie radikaler og lagre cellemembraner fra ødeleggelse.

Elasticitet fremmes av vitaminer D, K, F. Det er mange av dem i vegetabilske oljer, lever, fisk, egg, frø, peanøtter.

Olivenolje og andre oljer er verdifulle på grunn av tilstedeværelsen av vitamin E. Det senker vannet, holder fuktighet i huden og opprettholder effektivt intern fuktighet. På grunn av dette blir ikke huden i lang tid.

Forynge huden, bidrar til å forbli elastiske, umettede organiske syrer. De kommer med nøtter, linfrø, sjømat og andre hudprodukter. Behold fuktighet, hjelp porer puste. Omega-6 er nok i kroppen, omega-3 må fylles på nytt. I en duet fordobler de deres innsats og leder dem til foryngelse.

 • Uten C-vitamin, også, ingen måte. Det fremmer dannelsen av kollagen, helbredelsen av mindre sår, vaskulær styrke. Inneholdt i sitrusfrukter, kiwi, currants, tranebær, spinat, pepper, poteter.

Hud fuktighetsgivende produkter

Fuktet hud - vakker hud. Ved hjelp av hudfukterende produkter er det ganske mulig å lage en refleksjon i speilet som er behagelig å se på.

 • Oliven og olje fra dem

Oljesyre har en gunstig effekt på elastisitet. Gode ​​fettstoffer bidrar til å absorbere antioksidanter som kommer fra en rekke plantefôrvarer, og fjerner giftstoffer.

Ikke legg sukker i dem. Det er bedre for søte tenner å legge til honning, rosiner, tørkede aprikoser. Den fordelaktige mikrofloraen som finnes i den behandler betennelse, selv eksem.

Fiskeprotein er veldig nyttig når fuktet. Ernæringseksperter anbefaler laks, sardiner og ørret - på grunn av det høye innholdet av stoffer med kraftige antiinflammatoriske egenskaper.

Gaver av feltene, hager og dyreliv inneholder mange essensielle for helse. Frukt av alle nyanser av det gul-røde området er fulle av karotenoider, som til og med tåler ondartede svulster. Bær er gode naturlige desserter. Spesielt hindrer hindbær, blåbær med anthocyaniner mot en overdose av ultrafiolette stråler.

Dette er et unikt produkt for å fukte huden. Med sin nytte - en av lederne. Det er lettere å si hva som er i kjære enn å liste dyder - både smak og helbredelse. Det er mange varianter av dette bi-produktet, de er alle veldig verdifulle.

Uten vann er fuktighetskomponenter i prinsippet umulig. Hvis menyen kan varieres, er vannet i hvert tilfelle ærlig. Kravene til kvaliteten er også de samme: rene, uten kjemikalier, sukker og gass.

Det viser seg at vitaminer, mineraler og antioksidanter er til og med i krydder. For ikke å nevne persille dill og hvitløk løk. Derfor er både lokale og importerte krydder obligatorisk på kjøkkenet til en kvinne som ønsker å fukte huden hennes. Selvfølgelig kan de ikke misbrukes: det er bedre å "under" enn "re-".

Noen ganger, etter råd fra legene, er det nødvendig å øke effekten av hudmatvarer med legemidler. Det er ikke noe dårlig i det, du bør ikke bare bli involvert i selvbehandling.

Hud antioksidanter produkter

Antioksidanter har en positiv effekt på fornyelse av organer og systemer på mobilnivå. All natur er rik på dem, på en eller annen måte er de rik på ulike frukter. De er også til stede i næringsmidler av animalsk opprinnelse. Vi tilbyr en eksemplarisk liste over slike produkter til huden.

 • Oransje, lyse gule, røde frukter (tomater, gresskar, paprika, gulrøtter, aprikoser). De inneholder provitamin A, som er ansvarlig for fornyelse av hudceller.
 • Frukt og bær (kiwi, appelsiner, currants, jordbær). Disse askorbinsyre-lagerrom styrker blodkarene, deltar i dannelsen av kollagen og "hemmer" aldring.
 • Fisk (makrell, sild, sardin, laks). Kilden til de nødvendige syrer, vitamin A, D. Under påvirkning, rynker glatt, huden regenererer, oppdateres og yngre.
 • Hytteost er ikke bare et lagerhus av kalsium som er så nødvendig for tenner og bein. Den inneholder også kraftige antioksidanter selen, vitamin E, som uunngåelig fører til en uunngåelig, alas, prosess med naturlig visning.
 • Kornbearbeidende gruppe av landbruksprodukter inneholder silisiummateriale for kollagen, samt ulike vitaminer B. Deres tilstedeværelse myker og bidrar til fornyelse av huden. Fullkornsbrød og korngrøt renser tarmene perfekt, noe som mirakuløst påvirker skjønnheten i huden.
 • Grønn te er blant de beste antioksidantprodukter for huden.

Produkter for hudens elastisitet

Produkter for hudens elastisitet bør inneholde forskjellige vitaminer: A, C, E, PP, N. Det er et slikt kompleks som har aktive antioksidantegenskaper. De beskytter mot uønskede miljøfaktorer, ultrafiolett stråling, oksidasjon og tap av fuktighet.

 • Elastisiteten i huden er tilveiebragt av kollagen og elastinfibre. Hvis de faller fra hverandre, fukter huden, taper dens elastisitet. På ansiktet dette manifesteres av rynker. Konfronterer en uønsket prosess den vanlige granaten. Det forlenger eksistensen av fibroblaster, som faktisk danner kollagen og elastin. Det fjerner utseendet på rynker. Wonder frukt hjelper til med å helbrede sår, gjenopprette hudceller, og motstår stædig aldersrelaterte endringer.

Små rynker som følge av tap av elastisitet oppstår med mangel på gunstige fettsyrer. Du kan mette kroppen med sjømat, en rekke frø og vegetabilske fettstoffer.

Tilstrekkelig vitamin C vil også forhindre aldring. Mer enn i andre vegetabilske produkter, finnes den i korn, dogrose, sitrusfrukter, fersk juice, syltet og syltet grønnsaker.

De anerkjente fiender av flabbhet kan betraktes som eggeplommer, lever, melk, gjær (øl) i form av en brus. De inneholder alle biotin (vitamin H), som forbedrer huden.

Aldring, samt hudfornyelse, er komplekse prosesser. Det er ingen rynker uten flabbhet, irritasjon uten tørrhet; og omvendt - ungdom uten friskhet og utstråling av huden. Og det er umulig å skille ut en egen mat for hver enkelt feil, fordi hvert produkt har forskjellige nyttige egenskaper for huden. Det kan være små aksenter i en eller annen retning, og den generelle trenden, med alle andre normale indikatorer, er et balansert og balansert kosthold.

Hudpleieprodukter

Sterk brunfarge i ansiktet og blondet (til) er, og brunhåret (til) am. Finesser unntatt i skygge. Mange er villige til å betale store penger for å ha et solbrent utseende hele året, og ikke bare om sommeren. På grunn av dette har kosmetologer tømt ut tonn kjemikalier, oppfunnet effektive oppskrifter for kremer og kremer, noen andre kom opp med et solarium - hvert innfall for pengene dine! For å øke det ønskede resultatet, vil det hjelpe hudpleieprodukter.

Solbrenthet oppstår på grunn av dannelsen av melanin i huden. Mengden pigment øker i forhold til dosen av sollys og eksponeringstid. I produkter må det sikkert være stoffer som bidrar til solbrenthet:

 • tryptofan, tyrosin (aminosyrer);
 • beta karoten (provitamin);
 • vitamin E;
 • selen;
 • lycopen (pigment).

Disse stoffene finnes i slike produkter:

 • gulrøtter (et glass juice på stranden er et utmerket valg);
 • aprikoser (i sesongen - 200 g daglig);
 • fersken;
 • druer;
 • melon;
 • vannmelon;
 • tomater;
 • kjøtt;
 • leveren;
 • sjømat.

Hva tanning "liker ikke" er te, kaffe, sjokoladeprodukter, fett og røkt.

Det bør understrekes at hudprodukter seg selv ikke kan forårsake solbrenthet. Men en slik diett forbedrer mørket, fikser brunfargen, gjør den naturlig. Huden får beskyttelse mot overdreven solstråling og aldring.

Skin Lightening Products

Uansett hvor fasjonable det kunstige mørket var, har kvinner lenge ønsket å være "all rouge og hvitere." For dette formålet har mange fantastiske heltemodene tatt til mirakuløse midler - fra cinderellaer til dronninger.

I dag er skjønnhetene til tjeneste for en hel vitenskapelig og industriell avdeling som tilbyr kosmetikk til alle anledninger. Men vi vil fokusere på de mest økonomiske måtene å lette på ved hjelp av spesielle produkter for huden.

Huden er hvit i flere tilfeller:

 • når de vil bli kvitt irriterende fregner;
 • å fjerne pigmentering;
 • blanke det overdrevne mørket;
 • bare ikke liker hudfarge.

Mange produkter har en lette effekt:

 • agurker;
 • persille (avkok);
 • løvetann, bjørnebær, yarrow, lakris (avkok);
 • juice av forskjellige bær;
 • kefir, rømme, whey;
 • sitron;
 • ris (avkok);
 • essensielle oljer (grapefrukt, sitron, appelsin, mynte, eucalyptus, te tre).

Oljeingrediensen må legges til masken i en eller to dråper.

Gitt at masker fra produktene for hudlette tørker det, er det nødvendig med ansikt å vaske ansiktet etter å ha fått en nærende krem.

Beste produkter for jevn hud

Hva er de beste produktene for glatte hudeksperter anbefaler? Er det mulig å holde evig ung og vakker med riktig ernæring?

Drømmer om en jevn hud, du må utelukke fra dietten velsmakende, men usunde produkter og retter fra dem, erstatte dem med ferske grønnsaker, meieriprodukter, frukt. Gi opp alkoholholdige og karboniserte drikker, dårlige vaner.

Av særlig verdi for jevn hud er:

 • fisk, sjømat delikatesser (omega-3 fettsyrer, sink);
 • sitruses, røde grønnsaker (vitamin C);
 • oransje og grønne grønnsaker (vitamin A, beta karoten);
 • nøtter (vitamin E);
 • helkorn, svartbrød (rutin, vitaminer B, E, fettsyrer);
 • planteoljer;
 • smør (litt);
 • yoghurt, kefir.

For jevn hud, er det nyttig å starte hvert måltid med friske grønnsaker eller frukt (600 gram per dag). Bananer, grapefrukt, kiwi, sitroner, lingonberries, kål bør være til stede på bordet hver dag, og tre glass kefir (yoghurt) skal bli normen. En håndfull nøtter eller tofrø er også de beste produktene for jevn hud.

Slike ernæring, sammen med andre midler, vil sikkert hjelpe huden din til å forbli ung, jevn, vakker.

Skadelige hudprodukter

Og til slutt - det gjør vondt. Skadelige hudprodukter vurderes

 • kjøtt, fisk, frukt, hermetisert grønnsaker;
 • rike produkter;
 • sterk svart te, kaffe;
 • cola og lignende søte drinker;
 • fett svinekjøtt;
 • krydret krydder
 • røkt kjøtt og saltholdighet;
 • stekt mat;
 • pommes frites;
 • sjetonger, kjeks som inneholder transfett;
 • kunstige og genetisk modifiserte produkter;
 • alkoholholdige drikker.

Skadelige produkter fremkaller stretching av huden, ødeleggelsen av cellene, utseendet av ødem og for tidlige rynker (selv om rynker aldri vises i tide).

Dessverre finnes det ingen mirakelstoffer som foryngende epler som har en øyeblikkelig fantastisk effekt. Du kan ikke stole på superkosmetikk, selv om det er annonsert som et panacea for alle problemer.

Resultatet er mulig med komplekse effekter av ekstern omsorg og intern ernæring ved bruk av hudprodukter. Hvis det forventede resultatet ikke er, bør du definitivt konsultere en lege. Tross alt kan usunn hud være årsaken til noen indre patologi.

Medisinsk ekspertredaktør

Portnov Alexey Alexandrovich

utdanning: Kiev National Medical University. AA Bogomoleter, spesialitet - "Medisin"

Flere Artikler Om Typer Acne