Hvem blant dere har ikke hørt at hormoner er foreskrevet for hudutslett? Noen gjør en stor feil ved å overføre progesteron til akne til seg selv uten å konsultere lege. Et slikt desperat skritt vil ikke kunne gi deg en vakker og sunn hud. Tvert imot vil konsekvensene være triste.

Effekt av progesteron på huden

Snakk om det faktum at dette hormonet påvirker livets fødsel, vil vi ikke. Likevel er hans forbindelse med hovedfunksjonen og utseendet til en kvinne så direkte at det er enda overraskende. Før de kritiske dagene i kroppen begynner en ekte "eksplosjon" fra dette hormonet. Det får kroppen til å lagre vann og fett (og plutselig vil det bli en etterlengtet graviditet, du må mate barnet med noe). Dermed ekstra vekt og hevelse.

Progesteron påvirker også sebaceous kjertlene. De begynner å mer aktivt markere sin hemmelighet. Derfor beklager mange jenter at før ansiktet på kritiske dager blir ansiktet deres et ekte mareritt. Gasser ofte på haken eller pannen. Alt dette skyldes effekten av progesteron på hele kroppen som helhet. Alt er for "animert" i deg.

Skal jeg ta medisiner med progesteron

Gi aldri selv hormoner selv. Selv om du leser en gruppe artikler som synes å tygge på deg, hvordan og hva dette eller det hormonet påvirker, risikerer du ikke helsen din. Når et hormon kommer inn fra utsiden, hvis det er normalt i kroppen eller, enda verre, i overkant, slutter kjertelen å produsere den. Og når du avbryter det selv, viser det seg at jernet ikke produserer det lenger, og det er ikke noe inntak i kroppen. Det er her problemene begynner.

I tillegg tilordner du deg selv progesteron for akne, glemmer du at det bare stimulerer deres utvikling, "vekking" og aktivering av talgkjertlene. Ikke den beste måten å kjempe for skjønnhet ved hjelp av stoffet, som tvert imot dekker huden med pustler.
Kontakt lege. Få testet. Finn ut konsentrasjonen av hormonene dine. Og du blir behandlet utelukkende etter legenes forskrifter.

Hormonal akne: årsaker og behandlingsmetoder

Akne (eller akne, akne) er en av de vanligste hudmangelene som kan forårsake psykisk ubehag i alle aldre. Det finnes en rekke forskjellige typer akne og årsakene til utseendet deres, men en ting forener dem - utviklingsmekanismen: sebaceous kjertlene er blokkert av talg, døde hudceller og smusspartikler.

I tilstoppede kjertler blir bakteriell vekst akselerert, og en inflammatorisk prosess utløses. En av årsakene til økningen i talgproduksjonen og som følge av at kjertlene er blokkert, er hormoner. I dag vil estet-portal.com fortelle deg mer om denne årsaken til akne og hvordan å bli kvitt hormonell akne.

Hormonal akne: når og hvor du skal vises

Akne assosiert med hormonell forandring av kroppen, vises ofte bare i ungdomsårene og forsvinner etter normalisering av hormonnivåer. Dette problemet kan imidlertid forstyrre en voksen.

Hos kvinner kan akne forekomme periodisk, for eksempel:

 • i løpet av eggløsningstiden;
 • en uke før menstruasjonens begynnelse;
 • etter utbruddet av menstruasjon.

Oftest er akne forårsaket av hormonelle sykdommer presentert i form av cystisk akne - betent røde boller fylt med pus og forårsaker smerte. Men problemet kan manifestere seg i form av komedoner og små kviser, mer som minner om utslett.

Lokalisering av hormonell akne:

 • rundt munnen (inkludert under nesen, på haken);
 • langs kjevelinjen;
 • noen ganger på kinnene og pannen;
 • på skuldre, rygg og skinker.

Oftest forekommer hormonell akne rundt munnen og langs kjevelinjen.

Nedenfor ser vi på:

 • hvilke hormoner kan forårsake akne
 • faktorer som kan forbedre manifestasjonen av hormonell akne.
 • Hvordan bli kvitt hormonell akne.

Hvilke hormonelle lidelser kan forårsake akne?

Hormonal akne er et resultat av økt talgproduksjon. I normale mengder er sebum (dvs. sebum) nødvendig for helsen og beskyttelsen av huden, men et overskudd av dette stoffet fremkaller tilstopping av porer, inkludert døde celler og urenheter. I et slikt miljø begynner den raske veksten av bakterier, som huden reagerer med betennelse, som er ledsaget av rødhet og smerte.

Ofte årsaken til økt produksjon av talg er mannlige kjønnshormoner (androgener) - testosteron og dehydroepiandrosteron sulfat. Akneproblemet forverres dersom nivået av kvinnelige kjønnshormoner, spesielt østrogen, reduseres.

Årsaker til økt testosteronnivå hos kvinner:

 • Den vanligste årsaken til økt testosteron hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom, en av de karakteristiske symptomene som er utseendet på akne;
 • diabetes eller insulinresistens (fordi insulin stimulerer testosteronproduksjon);
 • eggløsning (for denne fasen av menstruasjonssyklusen er preget av økt testosteronnivå).

Årsaker til økningen i dehydroepiandrosteronsulfat (DHEA-C)

Dette hormonet produseres hovedsakelig i binyrene (95%), produksjonen stiger under stress, så permanent stressende situasjoner kan provosere utseendet av hormonell akne.

Østrogenes rolle i utviklingen av akne

Hormonet østrogen er avgjørende for sunn hud. For det første bidrar det til å redusere nivået av testosteron i blodet, og øker nivået av kjønnshormonbindende globulin (SHBG). For det andre spiller dette hormonet en direkte rolle i skjønnheten og helsen til huden, og opprettholder sin normale tykkelse, fasthet og elastisitet.

Hos kvinner med kronisk lave østrogennivåer, forekommer hormonell akne ofte og er vanskelig å behandle.

Østrogenivåer, blant annet, kan senkes:

 • på slutten av menstruasjonssyklusen;
 • i tilfelle hypotalamisk amenoré
 • under overgangsalderen.

Økt progesteronnivå som årsak til akne

Progesteron i store mengder har en pro-inflammatorisk effekt, noe som kan forårsake akne. Det høyeste nivået av progesteron er observert noen dager før menstruasjonstiden, fordi mange kvinner har akne i denne perioden.

Hvorvidt p-piller kan forårsake akne, avhenger av kroppens egenskaper og dets reaksjon på effekten av hormoner. Derfor, hvis du står overfor problemet med akne etter at du har tatt pillen, er det fornuftig å bytte til andre måter.

Faktorer som kan øke alvorlighetsgraden av hormonell akne

Det er en rekke faktorer som kan forverre tilstanden til huden som helhet og øke manifestasjonen av hormonell akne hos kvinner. Disse inkluderer:

 • stress (provoserer betennelse, siden det bidrar til produksjon av kortisol og DHEA-C, og undertrykker også produksjon av østrogen);
 • høye temperaturer (overdreven svetting bidrar til tilstopping av porene);
 • ultrafiolett lys;
 • pro-inflammatorisk mat (meieri, søt, rik på fytoøstrogener);
 • lav carb diett;
 • dårlig søvn;
 • hypotyreose.

Hvordan bli kvitt hormonell akne

For å kvitte seg med hormonell akne, må du først nøye bestemme årsaken til utseendet deres. For å gjøre dette, må du konsultere en lege (i dette tilfellet anbefales det å konsultere en hudlege, gynekolog og endokrinolog), som skal gjennomføre en undersøkelse, foreskrive nødvendige tester og utarbeide en behandlingsplan.

For å begrense en aktuell metode (kremer, salver, etc.) i dette tilfellet vil det ikke lykkes, fordi de bare er en komponent i kompleks terapi.

Som en del av behandlingen kan legen foreskrive:

 • topiske preparater (for eksempel retinoider);
 • forberedelser for korrigering av hormonell bakgrunn (avhengig av problemet);
 • spesielle produkter for daglig ansiktspleie;
 • kosmetologiske prosedyrer for fjerning av akne (peeling, laser effekter, etc.);
 • spesiell diett.

For å bli kvitt hormonell akne, er det viktig å konsultere en lege - kun en kvalifisert fagperson vil kunne utarbeide en omfattende behandlingsplan.

Bekjempe akne

Årsaker til akne

Typer av akne

Les også

retinoider

Typer retinoider
Les også

Øyebrytelse

Øyebrytende vekstprodukter

Prostaglandiner for vekst av lange øyenvipper

Prostaglandin List

Demonter øyenvippe vekstprodukter av ingredienser.

Les også

Anti-aging (anti-aging)

Effekt av hormoner på hudtilstand

Hormoner, hudtilstand og velvære

Hvordan påvirker hormoner vår hudtilstand og trivsel?

Hormoner er en viktig ting. Den reproduktive funksjonen, det vil si reproduksjon, vekst, utvikling, seksuell lyst, appetitt, vårt humør og til og med godt sex avhenger av deres nivå og forhold i en bestemt organisme. I et ord - alt liv går under kraften av hormoner. Normalt inneholder kroppen hormoner adrogener (de kalles også maskulin) og østrogener (dvs. feminin), selvfølgelig er det mange flere østrogener hos kvinner, de er faktisk ansvarlige for reproduksjon.

Skjønnheten i huden vår avhenger av hormonell bakgrunn. Hvis du ser på huden på menstruasjonskalenderens dager, vil du legge merke til at huden endres avhengig av fase av kvinnens menstruasjonssyklus.

Hva er hormoner og hvor kommer de fra?

Hormoner er de viktigste biologisk aktive stoffene som er involvert i reguleringen av alle kroppsfunksjoner. De er syntetisert i ulike deler av det endokrine systemet som er spredt over hele kroppen - hypofysen, hypothalamus, skjoldbruskkjertelen, binyrene, kjønkirtler osv. Noen ganger er målceller lokalisert ved siden av et organ som produserer det aktive stoffet, men oftere blir de betydelig fjernet. Levering til stedet for sekretjonsprodukter av humoral systemet er okkupert av blodkar. Med hjelpen deres trenger forbindelsene raskt inn i det ønskede vevet og endrer intensiteten av cellens aktivitet.

Androgener, hudtilstand og velvære

Opprinnelig er androgener betraktet som mannlige hormoner. Men dette betyr ikke at de ikke er til stede i den kvinnelige kroppen. Den viktigste representanten for denne gruppen er testosteron, det er på nivå at doktoren dømmer hele androgens gruppe.

Slik syntetiserer: De er avledet fra binyrene og kjønkirtlene - de kvinnelige eggstokkene og de mannlige testiklene. Syntese av slike forbindelser krever kolesterol, som kommer inn i kroppen med mat eller er dannet i leveren fra aminosyrer, glukose og andre stoffer. I binyrene, er denne prosessen regulert av adrenokortikotrop hormon (ACTH), og i gonadene - ved luteiniserende hormon (LH).

Effekt av androgener på huden: Mannlige kjønnshormoner androgener spiller en viktig rolle i funksjonen av huden.

Androgener påvirker hudceller gjennom spesielle reseptorer, som ligger i epidermis, dermis og hårsekk. De regulerer intensiteten av celledeling, prosessene for differensiering, sekresjon og keratinisering. I alderdommen er det en nedgang i hormonell syntese, som resulterer i at regenerering av hudlagene bremser ned, de beskyttende funksjonene reduseres, elastisitet og attraktivitet går tapt. Det motsatte bildet observeres under pubertet og umiddelbart før menstruasjon (spesielt med PMS).

Flere androgener i kroppen er inaktive på grunn av assosiasjon med spesielle proteiner. I nærvær av hormonelle patologier, blir syntesen av slike proteiner redusert, noe som fører til en økning i frie aktive androgener. Det er veldig sterk og svært negativ effekt på huden. Det er ganske vanskelig å diagnostisere en slik tilstand, siden det ikke er økt konsentrasjon av hormoner i blodet, som er hovedindikatoren for patologiske prosesser i laboratorietester.

Pubertet og androgener: Aktiv justering av legemet under intensiv vekst krever økt produksjon av androgener, hvorved det ikke er stimulering av talgkjertler og svette øker keratinisering hastighet, å endre sammensetningen av sebum. Før menstruasjon observeres en økning i nivået av steroidhormoner - androgenprekursorer. Tendensen til hyperaktiv hormonell syntese har en arvelig natur og kan tydelig settes i nære slektninger. Ulike patologier i det endokrine systemet kan også påvirke dens intensitet - sykdommer i hypofysen, binyrene, mannlige og kvinnelige kjønnsorganer.

Menstruasjonssyklus og androgener: En økning i nivået av steroidhormoner er observert i den siste fasen av menstruasjonssyklusen, og ca 70% av kvinnene rapporterer utseendet på akne 2-7 dager før menstruasjon. Samtidig konverterer 5 alfa reduktase (et enzym inneholdt i talgkjertelen) testosteron til dihydrotestosteron, som direkte påvirker hastigheten på celledeling av sebaceouskanalen. Som et resultat blir huden i den første fasen oljeaktigere, det kan forekomme zonær keratose, enkelte utbrudd i områder med brede porer.

Funksjonen av androgener i kroppen: påvirker utviklingen av sekundære seksuelle egenskaper, skjelett og muskler, talgkjertlene, er ansvarlige for prosessen med follikelutvikling, stimulerer seksuell lyst.

Øke nivået av androgener: kan indikere hyperplasi av binyrene eller tilstedeværelsen i kroppen av en svulst, som også i de fleste tilfeller produserer testosteron.

Senke nivået av androgener: kan snakke om nyresvikt, prostatitt. Karakterisert av personer med Downs syndrom. Det er også mulig når du tar visse medisiner.

Som den mistenkte ved et overskudd av androgener: menstruasjons uregelmessighet, overdreven tørrhet i huden, irritabilitet, veksten av kvinner rent maskuline egenskaper (hår i ansiktet og brystet, senket tone), aktivitet, inkludert kjønn.

Hvordan mistenker mangel på androgener: Mangelen på seksuell lyst, uregelmessig menstruasjon, overdreven svette, fet hud.

Anbefalte hudpleie og skjønnhetsbehandlinger: Hvis som en konsekvens av overflødig androgener har fet hud med jevne utbrudd, deretter utføre invasive prosedyrer som for eksempel rengjøring av huden og ulike skreller, i begynnelsen av syklusen er ikke helt riktig, siden frekvensen av delingen av sebocyter er høy, og flere sjanser få betennelse i sebaceous kjertel.

Østrogener, hudtilstand og velvære

Østrogen er et kjønnshormon, takket være at en kvinne har en kvinnelig figur og en kvinnelig karakter. Det er vanlig å inkludere tre hovedhormoner i denne gruppen - estradiol, østron, østriol. Estradiol er det viktigste og mest aktive kvinnelige kjønnshormonet for mennesker; østrogen.

Menstruasjonssyklusen og østrogen: en preovulatoriske fase av menstruasjonssyklus blir østrogenhormon konsentrasjon (bra for huden) økt, slik at hunn blooms inne inkludert seksuell kraftig magnet som tiltrekker hanner. Ifølge naturplanen må hun i dette øyeblikk fremstå som en erobrer av menns hjerter for å tenke et barn fra de mest verdige til alle søkerne.

Effekt av østrogen på huden: Estrogen påvirker ikke bare tilstanden til ikke bare huden, men også hele kroppen - det er i stand til å akselerere fornyelsen av cellene i hele kroppen, opprettholde ungdom, glans og helse av hår, hud. Østrogener skjerpe sinnet, styrke og tone opp, styrke immunforsvaret, heve stemningen, vekker seksuelle fantasier, har en flørt og koketteri, brenne overflødig fett, hindrer kolesterol deponering i fartøyet vegger, for å føre skinne i øynene, glatte ut rynker, gjør huden smidig og elastisk, og vi med deg - uimotståelig og ønskelig.

Funksjonen av østrogen i kroppen: påvirker arbeidet og utviklingen av kjønnsorganene, brystkjertlene, beinvekst, bestemmer libido. Sammen med progesteron er den viktigste "kontrolleren" av graviditet og fødsel.

Økt østrogennivå: Dette er en av hovedårsakene til overflødig vekt. Spesielt nøye overvåker legen mengden østrogen hos gravide kvinner. Dens forhøyede nivå kan indikere en trussel om abort, patologi av fosteret, intrauterin infeksjon. Også et hopp i nivået av østrogen kan forårsake forløp og neoplastiske forhold.

Senke nivået av østrogen: truer med overdreven hårvekst, grop av stemme, mangel på menstruasjon.

Hvis en kvinne i andre halvdel av syklusen, det er en sammenbrudd, redusert ytelse, dårlig humør, søvnløshet, er en mulig årsak til denne tilstanden østrogenmangel. Evnen til å takle essensen av ethvert problem, godt minne, klarhet i tanken, optimisme, evnen til å vise fleksibilitet og tilpasse seg hurtige endringer uten å bekymre seg om i morgen - alt dette er en generøs gave av østrogen til den kvinnelige kroppen. Når nivået minker, fargene i verden fade, hendene faller, svakhet, forvirring, nervøsitet, økt angst, apati og likegyldighet til utseende vises. Å sette opp med dette kan ikke være!

Vitamin E (tokoferol), som bør tas en time etter frokost, 0,4 g, og en kremaktig gulrotcocktail (150 g frisk gulrotjuice og 50 g krem) vil bidra til økt produksjon av østrogen.

Hvordan mistenker et overskudd av østrogener: dyspné, hjerteproblemer, et lyst rødblått venøst ​​nett på bena, en kraftig vektvekst.

Hvordan mistenker mangel på østrogener: Hårfargen, uten grunn, har blitt mørkere, det er en konstant følelse av sult, utseendet på mannlige tegn hos kvinner (hårvekst, lavere tømmer i stemmen), en reduksjon i seksuell aktivitet.

Anbefalt hudpleie og skjønnhetsbehandlinger: I preovulatoriske fase av menstruasjonssyklusen, når konsentrasjonen av hormonet østrogen (bra for hud) økes, reagerer huden meget godt til enhver skjønnhetsbehandlinger: masker, skreller, ansikts rensing. Enhver manipulering av huden vil bare være til nytte for henne. Rengjøring og mer aggressiv prosedyre utføres nøyaktig i første halvdel av syklusen.

Slanking og østrogen: Hvis du mister vekt, kan du takle fylde ved å øke fysisk aktivitet, begrense kaloriinnholdet i mat og litt reduserende porsjoner. Din oppgave er å miste 2-3 kg per måned. Da kan du kompensere for den hormonelle nedgangen. Faktum er at østrogenene som produseres av eggstokkene i løpet av livet, lagrer kroppen for fremtiden i det subkutane vevet. Når du går ned i vekt, kommer de inn i blodet, gir en følelse av lyshet i kroppen, skinner i øynene og en stramningseffekt (østrogener strammer huden på tynnere steder, slik at den ikke faller med stygge folder).

Luteiniserende hormoner (LH), hudtilstand og velvære

Kort sagt, leger kaller denne gruppen av LH hormoner. De er ganske spesifikke og deres nivå for alle bør bestemmes individuelt, ettersom mange faktorer kan påvirke fluktuasjonene, alt fra å spille sport til en vanlig sigarett.

Funksjon: Hjelper dannelsen av follikler hos kvinner. På toppen av økende LH oppstår eggløsning. LH hjelper dannelsen av østrogen (bra for huden).

Høyde: problemer med hypofysen, opp til ondartede svulster, polycystisk ovarie, endometriose, nyresykdom.

Senke nivået: Forstyrrelser i hypofysen, genetiske sykdommer, anoreksi.

Hvordan mistenker et overskudd i hodepine: hodepine, kortpustethet, generell ubehag, problemer med menstruasjonssyklusen. De samme symptomene kan oppstå som ved overkommet av østrogen, siden LH hjelper dannelsen av østrogen, og som et resultat vil sistnevnte bli produsert i større mengder.

Hvordan mistenker mangel på: problemer med fordøyelseskanalen, overdreven tynnhet eller omvendt - fylde, uregelmessig menstruasjonssyklus; De samme symptomene er mulige som med overflod av østrogen.

Follikkelstimulerende hormon (FSH), hudtilstand og velvære

Kort sagt - FSH, er viktig i dannelsen av libido, hjelper dannelsen av østrogen (bra for huden).

Funksjon: Det er nivået på dette hormonet som bestemmer våre seksuelle lyster - både menn og kvinner. Regulerer kjønkjertlene, er ansvarlig for dannelsen av egg, follikeldannelse og dannelse av østrogen. På toppen av en økning i FSH oppstår eggløsning.

Høyde: kan oppstå på grunn av livmorblodning, alkoholisme, nyresykdom, hypofyserum.

Senke nivå: kan indikere polycystisk sykdom, sykdommer i hypofysen og hypothalamus, reproduktive systemet.

Hvordan mistenker du et overskudd i deg selv: Fravær av menstruasjon i flere måneder eller blødning, uavhengig av syklusen, ulike smittsomme og kroniske sykdommer i kjønnsorganet, hodepine.

Hvordan mistenker mangel på: uregelmessige perioder eller deres fravær, smittsomme og kroniske sykdommer i kjønnsorganene.

Progesteron, hudtilstand og velvære

Legene kaller progesteron - et hormon av gravide kvinner. Dette betyr imidlertid ikke at progesteron ikke er tilstede i ikke-gravid.

Funksjon: Det er under graviditet i opptil 4 måneder at corpus luteum (kjertelen som dannes i eggstokken etter eggløsning) aktivt produserer progesteron til moderkroppen danner og tar over livsstøttefunksjonen.

Hvis en kvinne ikke er gravid, forbereder progesteron seg aktivt på denne organismen, da hormonets hovedoppgave er å fremme utviklingen av eggcellen og dens plassering i livmoren. I den andre fasen av menstruasjonssyklusen øker nivået av progesteron (dårlige for huden), som noen dager før menstruasjon, reagerer de fleste kvinner med premenstruelt syndrom (PMS): stemningen forverres, livets glede erstattes av Schopenhauer-lignende filosofi, opphopbar 1-2 kg under øynene hevelse oppstår, ansiktet sveller opp. Hvis graviditeten ikke er kommet, dør corpus luteum og menstruasjon begynner.

Progesteron påvirker også nervesystemet, sebaceous og brystkjertlene, livmorutviklingen.

Økt nivå: kan forårsake livmorblødning, cystus luteumcyster, nyresvikt.

Nedsatt nivå: Indikerer fravær av eggløsning, livmorblødning, inflammatoriske prosesser og problemer med fosterets bæring.

Hvordan mistenker et overskudd i seg selv: smerter i eggstokkene, uregelmessig menstruasjon, overdreven nervøsitet, predisponering mot depresjon.

Hvordan mistenker mangelen på: "langvarig" menstruasjon eller mangel på det, økt aktivitet, inkludert seksuelle, sprø negler.

Effekt av progesteron på huden: Mens det endokrine systemet har håp for fremveksten av et nytt liv, gir lean progesteron reserver for fremtiden - øker fettavsetningen i det subkutane vevet og bidrar til væskeretensjon i kroppen.

Progesteron beholder ikke bare væske i kroppen, men gjør også veggene i perifer venene for elastiske og øker permeabiliteten. Blodet stagnerer i karene, og dets flytende del passerer inn i vev, noe som fører til at armene og beina svulmer. I tillegg forverrer progesteron tilstanden til huden, noe som gjør den for strekkbar.

Progesteron reduserer motstanden mot infeksjoner (derfor nærmer seg menstruasjonens begynnelse, har mange vondt i halsen eller trøst - osteaktig vaginal utslipp). Redusert immunitet fordeler også kondisjonell patogen mikroflora i huden vår og kan føre til dannelse av akne.

Siden i den andre fasen av menstruasjonssyklusen er progesteronproduksjonen forbedret, 1-1,5 kg overvektstap i begynnelsen av kritiske dager, blir ansiktet bløt, poser under øynene vises. På grunn av progesteron blir kvinner spredt, hemmet, betennende, irritert og gråter over småbiter, faller i depresjon.

Hormonprogesteron påvirker kraftig salivasjon, og konsentrasjonen er maksimal i den andre fasen av syklusen. Huden i disse dager er bare forferdelig, det frigjør en overdreven mengde fett for å fukte og beskytte den. Og så er sjansene for betennelse mye høyere i den andre fasen av syklusen enn i den første.

Progesteron stimulerer den økte følsomheten til melanocytter. Derfor anbefales kosmetologer i den andre fasen av menstruasjonssyklusen ikke å besøke solarium og strender, da det er fare for brenning og hudpigmentering vises. Rensing av huden eller annen aggressiv prosedyre fører til post-osmotisk hyperpigmentering.

Anbefalt hudpleie og kosmetiske prosedyrer: Hevelse forårsaket av virkningen av progesteron kan fjernes ved å stoppe væskeinntaket 1,5-2 timer før søvn og begrense saltinntaket.

I den andre fasen av menstruasjonssyklusen må du sørge for at porene ikke tetter og betennelsen ikke starter - akne. Husk at overdreven renhet er dårlig for huden. Det er bedre å hindre tilstopping av huden porene ved peeling.

Hvis du har lagt merke til forholdet mellom utseendet på akne og ernæring, anbefaler disse dagene nutritionists deg å gi opp søtsaker og mel, da dette bare provoserer frigjøring av fett. Det anbefales å bruke matvarer som inneholder protein: fisk, lever, bokhvete, samt grønnsaker og frukt. I disse dager, for å unngå uønsket pigmentering, er det nødvendig å unngå effekten av ultrafiolett stråling og ikke å glemme å bruke sanskrin.

Prolactin, hudtilstand og velvære

Legene kaller dette hormonet en lunefull, siden den følelsesmessige tilstanden har stor innflytelse på det - jo mer negative følelser, stress og depresjon, jo høyere er nivået. Og omvendt - menneskets tendens til tårer, berøring, dysterhet er ofte avhengig av prolaktin.

Funksjon: spiller en viktig rolle under amming, det er et laktogent hormon som er ansvarlig for dannelsen av morsmelk hos kvinner. I tillegg stimulerer utviklingen av kjønnene. Prolactin er involvert i vann-saltbalansen i kroppen, "signalering" til nyrene, som må behandles og hva som bør forsinkes. Nivået av prolaktin i kroppen stiger i høyeste grad av samleie. Derfor blir kvinnens bryst under elastikk mer elastisk.

Høyde: kan indikere sykdommer som polycystisk ovarie, hypofysetumor, cirrose, leddgikt, hypovitaminose, lupus erythematosus. Regelmessig forhøyet prolaktin kan utvikle seg til hyperprolactinemi - denne sykdommen er nå den viktigste årsaken til infertilitet.

Nedsatt nivå: kan indikere sykdommer i hypofysen.

Slik mistenker du et overskudd i seg selv: brystet er "uartig" uansett menstruasjonssyklusen - det sveller, vondt, vondt, det er også mulig å slippe ut en liten mengde hvit væske fra brystet (med mindre kvinnen er gravid og ammer), hyppig oppfordrer til toalettet, hodepine, ledsmerter, menstruasjon uregelmessighet. De samme symptomene er mulige som med et overskudd av testosteron.

Slik mistenker du mangel på: overdreven svette, tørst, de samme symptomene som mangel på testosteron.

Effekten av prolactin på huden: Prolactin påvirker tilstanden til huden vår, det frigjør mannlige hormoner som påvirker hudens hud og hud. Hormonprolactin regulerer vann-saltmetabolismen i kroppen, forsinker utskillelsen av vann og salt av nyrene.

Oksytocin, hudtilstand og velvære

Funksjon: Oksytokin er et hormon som tvinger oss til å være forsiktig, bundet. I store mengder produseres oksytocin etter fødsel. Dette forklarer vår ubegrensede kjærlighet til den lille skapningen som er født inn i verden.

Dette hormonet produseres i store mengder under stress, oksytokin stimulerer immunsystemets aktivitet. Oksytokin stimulerer glykogenolyse i leveren, og i fettvev, tvert imot, stimulerer absorpsjonen av glukose og lipogenese fra glukose. Den samlede effekten av oksytocin på lipidmetabolismen er å redusere konsentrasjonen av frie fettsyrer i blodet.

I kjønn har oxytocin en direkte effekt på livmorhalsens jevne muskler: livmorens tone stiger, det begynner å ofte og kraftig reduseres. Etter orgasme vekker oksytocin og prolactin mødre følelser i en kvinne. Dette forklarer kvinners omsorgsadferd i forhold til menn. Hun ønsker å klemme, kjærtegne og fortsette kommunikasjon.

Effekt av oksytocin på huden: positiv. Oksytokin stimulerer immunsystemets aktivitet og tillater ikke utvikling av betinget patogen mikroflora på huden vår. På grunn av at oksytocin stimulerer absorpsjonen av glukose, hemmer den også den patogene mikrofloraen i huden vår, fordi sukker stimulerer utviklingen av bakterier som fører til betennelse.

Serotonin, hudtilstand og velvære

Effekten av serotonin på menneskelig hudtilstand

Serotonin (dårlig for huden) kalles "hormonet av lykke." Den er produsert i noen menneskelige organer og bidrar til forbedring av vitalitet, forårsaker eufori og avslapning.

Serotonin produseres i store mengder på tidspunktet for orgasme hos menn.

Effekt av serotonin på huden: negativ. Det finnes en rekke verk som direkte indikerer at aldringsprosessen og serotonin nevrotransmisjon er direkte relatert. Det er et velkjent faktum at psoriasispasienter ofte ser mye yngre ut enn årene deres.

•••> Se bilder og les mer <•••

Effektiv behandling av akne, hudormer, komedoner

Midler for vekst av lange og tykke øyenvipper

Retinoider for å bekjempe rynker og aldring

Hormonal akne - hva skal jeg gjøre, hvordan å ta huden i orden?

Denne typen akne oppstår på grunn av hormonforstyrrelser i kroppen - et brudd på utvekslingen av mannlige kjønnshormoner, eller androgener. De produseres i forskjellige mengder hos både kvinner og menn. Hos personer med androgenmangel eller redusert følsomhet for dem, reduseres sebumproduksjonen, og hormonell akne forekommer ikke. Insulin og insulinlignende vekstfaktor spiller også en rolle i utviklingen av patologi.

Hos kvinner forekommer hormonell akne ofte mellom 30 og 50 år, også manifestert i premenstruell periode. Hos menn er forekomsten av denne patologien noe lavere. Juvenil akne er mer sannsynlig å ha en ikke-hormonell årsak, eller det er ikke den viktigste årsaken.

Årsaker og mekanisme for utvikling

Overdreven androgen

Androgen forløpere er syntetisert i kroppen. I huden blir de til testosteron og dihydrotestosteron. Disse stoffene stimulerer veksten av hudceller og talgproduksjon.

Årsaker til akne på bakgrunn av overskudd av androgener:

 • en økning i sebumsekresjon fører til en reduksjon i konsentrasjonen på hudoverflaten av linolsyre som irriterer epidermale celler og fremmer betennelse.
 • hypersekretjon av sebum fører til en økning i viskositeten og tilstoppede porene, noe som skaper ugunstige forhold i talgkjertlene;
 • Under påvirkning av sollys og ekstern forurensning oksideres sebumstoffer, noe som forårsaker komedoner og andre typer akne;
 • Med økt hudfettighet opprettes gunstige forhold for reproduksjon av bakterier som forårsaker betennelse.

Årsakene til økningen i syntesen av androgener i kroppen:

 • polycystisk ovariesyndrom;
 • svulster i binyrene, eggstokkene, hos menn - testikler;
 • misbruk av anabole steroider i idrett;
 • kirurgi for å bytte kvinne til hann.

Symptomer på hyperandrogenisme er bestemt hos 20-40% av kvinner med hormonell akne. Derfor, når et slikt utslett ser ut, er det nødvendig å kontakte en gynekolog og en endokrinolog, og gjennomgå en grundig undersøkelse.

I tillegg til akne har pasienter vanligvis andre tegn på androgen ubalanse:

 • hirsutisme - overdreven hårvekst på brystet, ansiktet, magen og hofter;
 • det plutselige utseendet på akne på tidligere sunn hud;
 • ineffektiviteten av den vanlige behandlingen av en slik patologi;
 • fravær eller uregelmessighet i menstruasjon
 • økning i muskler, reduksjon i taletid
 • redusere størrelsen på brystkjertlene;
 • vektøkning, tidlige tegn på diabetes.

Insulin og insulinlignende vekstfaktor

Ikke alle mennesker har hormonell akne ledsaget av et økt nivå av androgener i blodet, siden denne prosessen er nærmere knyttet til syntesen av testosteron og dihydrotestosteron fra sine forgjengere i huden, noe som kanskje ikke reflekteres i normale blodprøver for hormoner. Prosessen forbedres ved hjelp av insulin og insulin-lignende vekstfaktor (IGF).

Insulin og IGF utløser en hormonell kaskadereaksjon som forårsaker økning i talgproduksjonen og økt risiko for akne. Det er studier som viser at mat med begrensning av sukker, andre karbohydrater og melk reduserer forekomsten av hormonell akne.

I utseendet på denne hudpatologien er insulinresistens også viktig. Disse vevene er motstandsdyktige mot insulinvirkningen, noe som fører til at de ikke får nok glukose. For å gi celler med energi, er bukspyttkjertelen tvunget til å produsere mer og mer insulin, noe som blant annet fører til dannelsen av akne. Denne mekanismen er mest uttalt hos personer med type 2 diabetes.

Mangel på østrogen og hypothyroidisme

Kvinnelige kjønnshormoner - østrogen - har motsatt effekt av androgener og beskytter huden mot hormonell akne. Med mangel på disse hormonene (for eksempel når eggstokkene fjernes som følge av operasjonen), begynner utslett å vises.

Hormonalt tilknyttede lesjoner observeres også hos pasienter med hypothyroidisme, det vil si med redusert skjoldbruskfunksjon. Dette forstyrrer reproduktive organers arbeid og produksjon av østrogen, noe som påvirker huden negativt.

Typer av aknehormon

Baby Acne

Utfall oppstår i de første månedene av et nyfødt liv. De er assosiert med reaksjonen av overfladisk lokaliserte små talgkjertler til foreldrehormonene. Ofte i dette tilfellet lider moderen av akne.

Slike kviser er få. De ser ut som små seler eller høyder med en svak rødme-corolla rundt forårsaket av betennelse. Hovedsakelig påvirket panne, nese, kinn, nasolabial folder, nakke.

Dette er en fysiologisk tilstand, det er ikke nødvendig å behandle det. Det er bare nødvendig å observere babyens hygiene, å bade i tid, bytte sengetøy og så videre. Noen dager etter at utslettet av utslett forsvinner spontant.

Manifestasjon av sykdommen hos ungdom

Ripening gonader i jenter og gutter gir ikke alltid det normale forholdet mellom hormoner i kroppen. Resultatet er hudutslett, vanligvis plassert i pannen, nesen og haken. Med alderen blir hormonbalansen gjenopprettet, og med riktig omsorg har de fleste unge akne. Mottak av medisiner i dette tilfellet er ofte ikke nødvendig.

Premenstruell akne

I den første (follikulære) fasen av syklusen dominerer østrogener i blodet, og etter eggløsning reduseres nivået, og progesteron begynner å dominere. Testosteronnivået i løpet av syklusen forblir stabil.

Men ved å redusere "restraining" -effekten av østrogen før menstruasjon begynner testosteron å utøve sin negative effekt på huden, og akne av hormonal etiologi vises på ansiktet, brystet, ryggen.

Utslett under overgangsalderen

I en alder av 45-50 år begynner ovariefunksjonen å falme, noe som fører til reduksjon i østrogensyntese. Som et resultat er antall androgener, som hos kvinner produseres hovedsakelig i binyrene, relativt økende.

Utslett kan forekomme til tross for bruk av hormonutskiftningsterapi hvis den inneholder en stor mengde progestin og en relativt liten andel østrogen. Derfor anbefales det å konsultere en gynekolog for valg av det optimale behandlingsalternativet.

Mannlig hormonell akne

Sykdommen vises vanligvis bare hos menn som tar for mange anabole steroider. Imidlertid viser ikke akne alltid et høyt nivå av mannlige kjønnshormoner.

Hovedårsaken til hormonell utslett er insulinresistens og type 2 diabetes. Derfor er en diett med karbohydratrestriksjon effektiv for å korrigere tilstanden.

Endelig er spørsmålet om arten av den patologiske tilstanden hos huden hos menn ikke studert, så behandling av hormonell akne kan være svært vanskelig.

Utslett etter fødsel

Etter at barnet er født, øker progesteronnivået raskt i kvinnens kropp, og mengden østrogen er ustabil. Som et resultat forsterkes sebumproduksjon og pore blokkering. Hormonal akne som oppstår etter fødsel er vanligvis plassert på nakken og underdelen av ansiktet, og fortsetter i flere måneder.

Det mest effektive behandlingsalternativet tar p-piller. Imidlertid bør de ordineres av en lege med tanke på mulig amming.

Eksterne manifestasjoner

Utslett er lokalisert på steder hvor talgkjertlene akkumuleres på ansiktet, nedre kind, hake og nakke. Disse er små røde formasjoner som ligger på en stor overflate av huden. Hvis det oppstår betennelse, oppstår smerte, kløe er mulig.

I noen tilfeller skjer intens akne med dannelsen av purulente hoder eller dype subkutane cyster.

For diagnostikk er tildelt tester for hormoner (østrogener, testosteron, TSH, T4 og andre), og om nødvendig ultralyd av skjoldbruskkjertelen, eggstokkene, binyrene, hypofysen.

behandling

Hjelper å kvitte seg med hormonell akne reduserende testosteronnivåer. Metoder som tar sikte på å eliminere insulinresistens eller økende østrogenkonsentrasjoner, samt antiandrogener, kan være nyttig. I tillegg trenger du en diett, tar noen kosttilskudd og skikkelig hudpleie.

Narkotika terapi

For å kurere det patologiske utslettet, er det nødvendig å eliminere årsaken. For å gjøre dette bør du utføre alle de diagnostiske tiltakene som legen har foreskrevet.

Konservativ terapi består i å ta følgende stoffer:

 • orale prevensjonsmidler som inneholder østrogener og progesteron - redusere produksjonen av androgener og utslett ved slutten av den tredje brukermåneden; Imidlertid, etter avskaffelsen, kan akne komme tilbake, og i enda større antall enn før behandling; Det er bedre om slike stoffer som drospirenon, norgestimat eller noretindron kombineres med etinyløstradiol;
 • antiandrogener (spironolakton) - redusere testosteronproduksjonen og dannelsen av dihydrotestosteron i huden, noe som bidrar til å fjerne akne fra 66% av kvinnene innen 3 måneder etter inntak; Legemidlet er imidlertid ikke anbefalt for behandling av utslett hos menn;
 • Metformina - reduserer insulinresistens.

Orale prevensiver bør ikke brukes av kvinner med økt blodviskositet, hypertensjon, brystkreft eller røykere.

diett

Hvordan behandle hormonell akne ved bruk av ernæring, studert i detalj siden 2002. De mest skadelige stoffene i denne patologien er sukker og karbohydrater, samt meieriprodukter.

 • eliminere fra dietten av sukker og fordøyelig ("rask") karbohydrater, noe som fører til en sterk økning i konsentrasjonen av insulin i blodet;
 • erstatte "raske" karbohydrater med mat med lav glykemisk indeks, for eksempel frokostblandinger, helkornsbrød;
 • fett og proteiner er ikke begrenset, men vegetabilske oljer bør seire i den kvalitative sammensetningen av fettstoffer.
 • Bytte til en slik diett reduserer forekomsten av lesjoner hos 25 til 50% av pasientene. Slik mat:
 • reduserer nivået av testosteron og andre androgener;
 • reduserer insulin og iGF produksjon;
 • øker syntese av proteiner som binder og inaktiverer kjønnshormoner;
 • aktiverer sekresjonen av østrogen;
 • lindrer manifestasjoner av premenstruell akne.

Meieriprodukter er også skadelige for pasienter med hormonelatert akne. Bevist slike effekter:

 • økt insulin og IGF nivåer;
 • økt produksjon av androgener i eggstokkene, binyrene, testikler;
 • økt hudfølsomhet mot androgener.

Folk som stadig bruker melk er mer utsatt for utseendet av akne.

Herbal medisin og kosttilskudd

De mest nyttige er de plantene og stoffene som reduserer insulinnivået eller gjenoppretter balansen mellom kjønnshormoner.

Av disse kan vi allokere slike midler:

 • Vitex hellig eller Abraham tre. Fond basert på det er tilgjengelig i form av tabletter, kapsler, te og tinktur. Reduserer manifestasjoner av premenstruelt syndrom og tilhørende akne, og er også nyttig med et økt nivå av prolaktin og uregelmessig menstruasjonssyklus.
 • Kanel. Til tross for bevis på effektiviteten av denne planten for insulinresistens, med hormonell akne, er dataene motstridende. Det hjelper noen pasienter, men ikke andre. I alle fall vil tilsetning av kanel i retter ikke gi helsehelse, men det kan redusere alvorlighetsgraden av akne.
 • Apple cider eddik bremser fordøyelsesprosessen og absorpsjonen av karbohydrater, og reduserer dermed toppinsulinproduksjonen. Dens fordeler for kvinner med polycystiske eggstokkene har blitt bevist. Derfor hjelper det noen pasienter bli kvitt akne ved inntak av 2 ss per dag.
 • Mint. Det er bevist at bruken av 2 kopper mynte-te per dag fører til undertrykkelse av syntesen av androgener og økt østrogenproduksjon, noe som er nyttig for kvinner med hormonavhengige utslett. Menn kan ikke ta dette verktøyet, da det reduserer potens og seksuell lyst.

Kosttilskudd som vil være nyttig for hormonelle lidelser og relaterte hudproblemer:

 • Legemidler som inneholder magnesium og kalsium reduserer betennelse, og forbedrer også fornyelsen av hudceller og regulerer talgkjertlene.
 • Omega-3-fettsyrer som finnes i havfisk eller for eksempel linolje, gjør huden mykere, glatt lettelsen, og forynker hele kroppen.
 • sink og kobber forhindrer betennelse og bakterier;
 • probiotika som er nødvendig for tarmhelsen, som hjelper kroppen til å utnytte en overflødig mengde hormoner;
 • vitaminer som gir en aktiv metabolisme i cellene; Vitamin B6 forhindrer spesielt hudbetennelse og sebumproduksjon.

Hudpleie

De samme agensene brukes som med andre typer akne. I tillegg er det en funksjon - fordelen gis til rusmidler som inneholder dihydrotestosteronblokkere. Dette stoffet, som nevnt ovenfor, dannes i huden og blir hovedårsaken til dannelsen av utslett.

Derfor, når det hormonelle akneutslett anbefales å velge kosmetikk som inneholder slike komponenter:

 • grønn te;
 • lotus ekstrakt;
 • argan olje;
 • tea tree olje;
 • sesamfrøolje.

Kraftige dihydrotestosteronblokkere - essensielle oljer av sort currant, primrose, wild rose, druefrø eller hamp. Unngå produkter med oliven eller kokosnøttolje.

I tillegg til disse midlene anbefales det å bruke midler for å forebygge komplikasjoner av hormonavhengig utslett, for eksempel infeksjon. Til dette formål er det perfekte stoffet Zener, som inneholder sinksalt og erytromycin. Det tørker ikke bare huden og reduserer aktiviteten til talgkjertlene, men forhindrer også bakterier i å multiplisere på hudoverflaten, forårsaker betennelse og dannelse av pustler.

For moderat utslett kan du bruke kremer som inneholder retinoider. Det er viktig å behandle utsatt hud daglig med solkrem, da disse stoffene øker risikoen for solbrenthet.

Varigheten av behandlingen er ca. 10 uker. Hvis etter denne perioden utslettet ikke er forsvunnet, er det nødvendig med en annen konsultasjon med en hudlege, gynekolog og endokrinolog.

Ytterligere tips for å bekjempe hormonell akne:

 • Ikke solbat, bruk stadig produkter om sommeren med et UV-filter med en SPF på minst 15-30;
 • vask med varmt vann med et skum som inneholder for eksempel grønn teekstrakt, uten såpe, morgen og kveld;
 • Ikke rør ansiktet med skitne hender om dagen;
 • ikke presse akne;
 • Ikke konsentrér med alkohol, jod, strålende grønt, kaliumpermanganat.

Hormoner og ansiktshud - effekten av hormoner på skjønnhet og helse

Hormoner, så vidt vi alle vet, er kjemikalier som har en sterk effekt på kroppen, regulerer metabolske prosesser og har en spesifikk effekt på ulike kroppssystemer. Men hvor ofte spør vi oss selv om at hudproblemer er relatert til hormoner? Når vi snakker om hormoner, mener vi det meste reproduktive, selv om det ikke er de eneste hormonene, som kan sees på ansiktet.

Typer og effekter av hormoner

Adrenalin gjør at du føler deg full av energi. Kjent som "kamp eller flyhormon." Den produseres av binyrene i stressende situasjoner. Binyrene skal bare frigjøre dette hormonet sporadisk, men den moderne livsstilen, full av stress, fører til at adrenalin utvikles regelmessig, og derfor er binyrene utarmet. Da vil mangelen på adrenalin kompenseres ved overproduksjon av kortisol og testosteron.

CORTISOL er et hormon som alltid er til stede og vender tilbake til adrenalin. Kortisol øker akuttheten av alle sansene og gir beredskap "for en kamp eller fly", har en betennende effekt på kroppen.

SEROTONIN - Hormonet av lykke. Det bidrar til å føle seg rolig og avslappet, regulere appetitten. For å sikre en tilstrekkelig mengde serotonin i kroppen, må du få nok søvn, fordi det er under søvn at dette hormonet blir produsert. Derfor, hvis din klient ikke sover mye på grunn av stress eller varme blinker om natten, vil han lide av mangel på serotonin. Lavt nivå av serotonin fører til mangel på melatonin.

MELATONIN virker "hånd i hånd" med serotonin og lar deg sove om natten. God søvn gir deg muligheten til å våkne opp med tilstrekkelig tilførsel av adrenalin og serotonin.

INSULIN er ansvarlig for sukkernivået.

Hvis adrenalinforsyningen er oppbrukt, begynner personen å handle på kortisol, og huden blir i dette tilfellet betent. Du kan glemme dyp søvn - melatonin og serotonin vil være på forskjellige nivåer, noe som betyr at du vil føle deg sliten, utmattet og trist. I dette tilfellet vil det mest sannsynlig være en eksplosjon av energi som vil stimulere insulinproduksjonen, noe som vil føre til tilbaketrekning av stress og aktivering av binyrene.

Så blir den hormonelle "karusellen" lansert. Disse hormonene vil binde seg til de reproduktive hormonene som finnes i kroppen,

Reproduktive hormoner

Hormoner, som du vet, er kjemiske "budbringere" som har en bestemt effekt på visse celler i kroppen. De går inn i blodet, som de leveres til ulike deler av kroppen. Men de påvirker bare de cellene som har en spesiell unik konstruksjon spesielt for denne typen hormon. Derfor gir hormoner kun effekt hvis de går inn i riktig reseptor. Huden har flere typer reseptorer for forskjellige hormoner:

- ESTROGENISK HORMONER av kvinnelig handling

- ANDROGEN HORMONER for mannlige handlinger;

- PROGESTERON - forgjengeren av androgener og østrogener. Det har en regulerende effekt.

Hvordan påvirker hormonene huden?

ØSTRONGENBASERT:

1. Stimulerer økningen i celler og deres metabolisme.

2. Reduser størrelsen og aktiviteten til talgkjertlene.

3. Gjør sebaceøse sekresjoner mindre viskøse.

4. Øker fettbutikker.

5. Oppbevarer væske i kroppen.

6. Bryter blodsukkernivået.

7. fører til en reduksjon i sink

8. Reduserer oksygenstrømmen i cellene.

9. Stimulerer produksjonen av hyaluronsyre.

10. Gjør hudtekstur mykere og mer avslappet.

Effekten av østrogen på kvinnelig hud er åpenbar. Regulerende effekter på talgkjertlene betyr at en kvinnes hud vil være mye mindre fet enn en mann. Østrogen stimulerer også produksjonen av hyaluronsyre, noe som gjør det ikke bare mulig å holde huden myk og glatt, men for å oppnå et optimalt fuktighetsnivå. Økrogenes forandring endres med livets overgang. Men vår hud endrer seg.

androgener:

1. Øker antall celler i basalaget.

2. Øker aktiviteten til talgkjertlene.

3.Increases viskositet av sebum.

4. Stimulerer kollagenproduksjon.

5. Øker hårveksten.

Behandling av talgkjertlene er regulert av hormoner. Menn har et høyere nivå av androgene hormoner enn kvinner - dette kan ses hvis vi sammenligner huden av forskjellige kjønn. Siden androgener øker sebums viskositet, er menns hud mer fet, og porene forstørres. Androgener stimulerer fibroblastceller til å produsere kollagen, noe som resulterer i at huden blir tykkere og mer motstandsdyktig.

progesteron:

1. Slå ned østrogenreseptorer.

2. Gi celler med oksygen, og dermed styrke huden.

3. Stabiliser sukkernivået.

4. Normaliser innholdet av sink og kobber.

Med tanke på alle de ovennevnte effektene, la oss ta en titt på de forskjellige forholdene i huden vår i samsvar med perioder med hormonelle endringer.

Akne og akne

Denne effekten er en av de mest uønskede. Graden kan variere fra en enkelt kvise til stor cystisk akne (klasse 1-5).

Akne er resultatet av dårlig kvalitet sebum, ekstrem fortykkelse av stratum corneum, svekket mikroflora av huden eller betennelse. Vi vet at androgener påvirker to av disse faktorene, og øker cellefornyelseshastigheten i basalaget (fortykkelse av huden, dannelse av overbelastning) og viskositet av sebum (mat for bakterier, betennelse).

Dette fører oss til å tro at alle som lider av akne, har et høyt nivå av androgen i blodet. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Spørsmålet er komplisert av det faktum at vi må ta hensyn til følgende: eggstokkene og binyrene produserer kun 50% av det totale antall androgener i kroppen. Resterende halvdel produseres direkte i huden, mens huden også kan konvertere allerede utviklede androgener til en mer kraftfull form. Men hvordan?

I den nedre delen av sebaceous kjertelen er et enzym som er spesielt følsomt for androgener. 5A-reduktaseenzym gjør androgener til et meget kraftig testosteron som kalles dehydrotestosteron. Det øker viskositeten til talg. For å behandle slik hud, må du finne en ingrediens som lar deg regulere aktiviteten til sebocytter (talgkjertelceller), for eksempel vitamin A i form av retinylacetat og retinylpalmitat og i en dose som er høy nok til å oppnå et resultat.

Premenstruell akne

I løpet av den første halvdelen av menstruasjonssyklusen dominerer østrogen og kontrollerer talgkjertlene. Etter eggløsning begynner progesteron å dominere, og østrogen vender tilbake til normale effekter på kjertlene. Maskering av effekten av østrogen tillater androgener, som strammer huden og gjør sekretjonen av talgkirtler mer viskøs. Og dette fører igjen til betennelse og akne. Hvis klienten lider av dette, er diagnosen åpenbar - hud østrogenmangel. Behandlingen krever en ingrediens som stimulerer produksjonen av fytoøstrogener og adaptogener som hjelper celler til å gjenkjenne disse stoffene.

menopause

Hormonelle endringer i overgangsalderen er treg, med mindre de er kirurgisk indusert. Menstruasjonen blir uregelmessig, eggløsningen minker, mens den ikke går bort i det hele tatt. Mange nysgjerrige ting skjer nå. Progesteron slutter å bli produsert, siden eggløsning ikke lenger eksisterer. Eggstokkene reduserer produksjonen av østrogen. Androgener fortsetter å bli produsert på samme nivå. Dermed blir effekten av testosteron mer tydelig. Motstandsdyktig testosteron forårsaker hårvekst og akne (samt en forandring i kroppsform). Mangel på østrogen forårsaker en reduksjon i produksjonen av hyaluronsyre, noe som betyr at huden blir tynnere og nesten ikke i stand til å forbli hydrert.

Med tanke på at østrogen slutter å bli produsert av eggstokkene, og at det er reseptorer i huden som østrogen må ta, kan vi konkludere med at det er nødvendig med en ingrediens som stimulerer produksjonen av fytoøstrogener. I dette tilfellet vil du legge merke til forbedringer om noen dager.

Lytt til lydboken til denne artikkelen.

Vær sunn og vakker! Din super kosmetolog!

Flere Artikler Om Typer Acne